A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Francesca: próféta beszéljen belőled.
icu: általában a vége felé, kb. 32. héttől, amikor a baba és ennek következtében a has körfogata is nagyot nő.
Új vonalzó! Kb. apa is így szét van varrva, mint ez a bácsi. De nekem nincs ekkora didkóm. :)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Bogyra:A szőlő tényleg ennyire "káros" :?: :?: Mert én rengeteget meg szoktam enni belőle :oops: :oops: :shock: Remélem nem lesz baja tőle a babának :? :shock:

Icu
Kép
Kép
icu03

Megnéztem azt a vonalzós oldalt, ahonnan francesca szerezte a vonalzóját, tök klafa. Én is lecseréltem :)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok,

CSak beugrottam, még végig sem olvastam, 35. oldalon tartok valahol Rudi után, csak egy gyors hozzászólás.

Rudi, fel a fejjel!!!! ELküldöm priviben, hogy nekem hogy lehet így is öröm az evés.
Akit érdekel még a kialakított 150 g-os étrendem, annak még szívesen elküldöm.

Kati

Kép
cat__

Icu!

Azt nem mondanám, hogy káros, de a cukor tartalma nagyon magas, tehát nem tartozik a preferálandó gyümik közé.

Engem az döbbentett meg, hogy az anyósom, aki amúgy rendszeresen napi szinten sportol, teljesítménytúrázik, fut, egy napig rákattant a szőlőre, mondjuk megevett 5-6 fürtöt aznap és rosszul lett. A cukra még két nap múlva is 11 volt!!!! :shock: :shock:

Amúgy nem cukor beteg, nem is az az alkat a maga 52 kg-jával, családban sincs és azóta sem volt baj a cukrával, ez kb két éve volt. Azóta nem eszik ilyen "mértéktelenül" szőlőt. A kertből is inkább csak egy fürtöt egy nap, vagy inkább ettől is kevesebbet!

Ezért gondoltam, hogy Trudinak is megemelhette simán egy kicsit + a terhelés együtt eredményezhette hogy kicsit magasabb lett neki. :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Sok szó esett itt már tornáról, meg jógáról.Ajánlom jó szívvel barátnőm kismama jógáját a Blahán!Én is járok hozzá (csak Szentendrén), és eszméletlen jót tesz mind fizikailag, mind a lelkemnek (pedig én soha nem voltam "jóga-rajongó").Szóval a részletek:

Kismama jóga a Kék Lótusz Életmódközpontban (1085 Budapest, Stáhly u. 13. A Blaha Lujza térnél, a Corvin Áruház mögött. www.keklotusz.hu)
Hétfőn: 16.30-18-ig

A kismam jóga a foglalkozások során a következőkben nyújt segítséget:
- érzelmi ráhangolódás a várandóságra
- a babával való kapcsolat elmélyítése
- helyes légzés
- helyes testtartás
- a gerinc terheltségének csökkentése
- a test finom átmozgatása
- a gát izmainak előkészítése
- lazító testhelyzetek
- praktikus tanácsok

Az órák látogatása nem igényel korábbi jóga ismereteket, és a mamára és a babára is jótékony hatással bír.

Kép

Kép
linus

Cat, Szsm, Fikuszka!
Köszönjük, a cica javulgat. Sőt, már annyira jól van, hogy van kedve rosszalkodni.

Athena!
Engem 30.-ára hívtak terheléses cukorra.

Bogaracska!
Szerintem a kórházba menős csomagot olyan 4 héttel a szülés előtt érdemes összetenni. Soha nem lehet tudni…… Én Marcival nem készítettem össze időben, volt is nagy rohanás, amikor kellett volna a csomag ( még rendes pizsomám sem volt, a páromnak kellett mindenért szaladgálni). Most tuti összekészítek mindent Karácsonyra. Remélem előbb nem lesz rá szükség….

Klári!
Ne gondolj a korszülésre, mert csak ideges leszel. Biztos mindannyian eljutunk a 38. hétig, utána pedig szabad az út
Jó az új avatarod

Ldetti!
Örülök, hogy végül minden rendben van veletek. Mostmár nyugodtan töltheted a hátralévő heteket.

Hékás!

Te annyira ügyes anyuka vagy! Én is szeretnék ilyen ügyes lenni és unatkozni

Trudi!
Az előző terhességemkor a 2. héttől keményedtem. Most már a 16. hét környékén kezdődött. Az előzőnél sem volt semmi baj a keményedések miatt. Ha keményedsz, akkor próbálj meg kicsit pihenni, lazítani és vegyél be magnéziumot.

Pillesz!
Én még azért karácsony környékén nem szeretnék babázni. Leginkább január első vagy második hetében szeretnék.

Bogyra!

Nem jól gondolod (sajnos) nálam is majdnem minden nap becsúszik egy süti

Kima
Kép
Kép
kima75

NNa, én is újra itt vagyok.
Leányzóm megkezdte a sulit, kisfiam oviba jár én meg a terhesgondozásra (vagy -kínzásra), időnként a munkahelyre és mások idegeire.
Ma volt a terheléses cukor, minden ok (reggeli ujjbegyes 4,7, 2 órás érték 6,6 (7,8-ig jó, az van a papíron)), de az élmény... Először is tegnap beugrottam szólni, hogy ma jövök és kikérdeztem őket a protokollról. Azt mondták, ők adnak mindent. Erre ma reggel felkeltem 3/4 6-kor, mind2 gyerkőcöt megetettem, elszállítottam a megfelelő helyekre, beértem 8-ra. Először 10 perces sor a kartonzónál, utána a nőgyógyászati szakrendelőben kartonszámot kellett kérni és úgy mehettem a laborba, ahol kb. 30-an vártak. Felhívtam a férjem, hogy szóljon le, hogy engedjenek előre (más terhes nem volt), mert már nagyon szédülök. Ja, nem is ihattam reggel :) Erre közlik velem, hogy 10-15 percet kell várni a cukorra, mert most kérték le, hamarosan lesz, de végülis holnap is visszajöhetek. Na, azt nem. Itt ma vércukor mérés lesz! Úgyhogy vártam 3/4 órát, amikorra megérkezett a cukor. Egy fél pohár por. Levettek egy adag vért innen is, onnan is, mivel nem ettem, nem ittam, nem nagyon volt vénám, bénáztak vele. Aztán jött a lötty. 10 pecig ittam, bár az nem igazán ivás volt, inkább evés. A végén maradt két tömör golyó, azt pedig szétrágatták velem. Szóval vicces volt :cry: Na, mindegy, a lényeg, hogy kész. Igaz, a gyomrom még mindig szarul van.

A bébi neme nálunk még mindig kérdéses, bármi lehet. Mindenesetre folyamatosan mozgásban van, nagyon élénk.

Mindenkinek szép estét!

Kép
Kép
Kép
vicka77

Trudi, Buborka:Én is ugyanúgy vagyok a keményedéssel, mint ti.Kristófnál semmi, most néha érzek.De én arra gondoltam, a fáradságtól...Nem lehet, szerintetek?Én baromi sokat loholok Kristóf után, és nagyon elfáradok a naptól. Az első várandósságom alatt dolgoztam, de az szellemi, nem fizikai munka volt...

Karácsonyi baba:Higyjétek el, annak ellenére, hogy a kórházi dolgozók messziről lesza....nak, sőt vajúdás közben hallod, ahogy ügyeletes nővérek az esti karácsonyi vacsira készülnek tányércsörgéssel , hogy az egész karácsonyi ünnepet bent töltöd, hogy hónapok telnek el, hogy kitaláld, hogyan lehetne praktikusan, mégis méltó módon megszervezni gyermeked születésnapját stb....
Szóval mindennek ellenére ez egy olyan, de olyan gyönyörű dolog(angyalkás karácsonyi koszorú alatt, ünnepélyes félhomályban szülni), ami az évek távlatából csak egyre szebb lesz.És bevallom őszintén: érzek valamiféle "védettséget" Kristóffal kapcsolatban, amiért Szenteste született.
Hjaj, na megyek, könny szökött a szemembe... :D

ui.: Ja, ha végül karácsonykor szülnétek, ne felejtsetek beiglit vinni, hogy lekenyerezzétek a kórházi dolgozókat. Az én doktornőm még most is emlegeti, milyen finom beiglit vittünk :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
linus

Kima, ne is mondd. Már komolyan aggódtam, 4 órát aludt Marci. Múlt héten kapta a 15 hós oltást, ennek a hétnek a második felére prognosztizálta a doki a baromi magas lázat. Fél óránként mentem nézni, hogy lázas-e :oops: De nem, csak aludt egy nagyot :lol: Így az ebéd kimaradt, uzsira kapta meg a cukkinis tésztáját. Jó nagy adagot be is falt belőle :lol: :lol: :lol:

Vicka, jó, hogy visszatértél. Milyen volt a nyaralás? Látom, Téged is megkínoztak a cukorral. Én eddig nem rettegtem tőle, de most komolyan elkezdtem aggódni. Lányok, van egyáltalán valaki, akinek sima volt a cukor-vizsgálata? :shock:

Linus, nekem a nagypapám született szenteste. Azt hiszem, lenne nagy örömködés a családban, ha Mincsi is akkor születne meg. Én kevésbé örülnék. Én úgy tervezem, hogy 26-án jönnek anyósék, kb szilveszterig maradnak. Na azt kellene a kórházban töltenem :wink: :D

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vicka, legalább van eredményed. :wink: Velem megitatták a löttyöt (a végén szintén kanalaztam a darabokat :D ), levették a vért, majd másnap közölték a telefonban, hogy bocs, elfelejtették ráírni a kémcsőre, meg kell ismételni az egészet. :evil:

Bakter, ez az ujjbegyes mérés egyébként nagyon gáz, vagy engem tényleg valami óriási tűvel böktek ujjon, mert hétfőn szúrtak és még mindig fáj és látszik a seb.
Akkor már inkább vegyék le mindkettőt vénából. :roll:

Lemázsáltam, mindig hétfordulónál szoktam, múlt hét óta 10 dekát híztam. :D :D :D

KépKépKépKépKép
uxi

Nahát, Linus, Tulipán lesz a lányotok neve?
Még nem is hallottam, nagyon szép név.

KépKépKépKépKép
uxi

Én nem szeretnék karácsonykor szülni. Aszontam neki, 27- től jöhet, de ezt úgysem mi döntjük el. Ha a másik kettőből indulok ki, bőven januári lesz ő is.

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok!

Auchanban mindenféle baba-motyó le van árazva! Nem néztem mi milyen minőség, csak beszaladtam bevásárolni, és akkor láttam. Sajnos nem volt időm szétnézni.

Ki hogy áll a bevásárlással? Nem a ruhavásárlásra gondolok, hanem a cumisüvegre, kádra, cumira, pelenkára, és társaira.

Mivel első babás kismama vagyok, nem sok fogalmam van róla, hogy mi alapján kell ezeket megvenni. Cumisüvegből is annyiféle van, hogy elveszek köztük.

Timi
athena

Sziasztok,

Hú, jó sokat írtatok, nekem mostanában sajnos csak olvasgatni volt időm, tiszta bolondokháza van a munkahelyen.

Linus: Én a Kék lótuszba járok kismamjógára, és tényleg nagyon.nagyon jó, de sajnos nem minden héten tudok mennni, pedig érzem, h a heti 2 alkalom is nagyon jó lenne.
De hétfőn is épp hogy odaérek, és a szerda és péntek de pedig teljesen reménytelen (azért az már pofátlanság lenne, ha jógázni is munkaidőbe járnék:) )

Terheléses cukor: ENgem igazából nem viselt meg kedden voltam és csütörtökön meg is volt az eredmény. És a jó a dologban: a 2 óra alatt, amíg vársz a 2. és 3. vérvételre (nekem óránként volt): annyira tömény az a 2-3 dl citromos cukros lötyi, hogy nem leszel utána éhes egy darabig, ezért nem azzal vagy elfoglalva, h mikor reggelizhetsz végre :) Always look on the bright side of life! :)

Karácsonyi szülés: én is szivesen szülnék akkor. Azt hiszem az lenne a legszebb karácsonyunk. :)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

[quote="icu03"]
írta:
icu03
Kérdés:Ha valakinek szakad a hasa, az mikortól fog jelentkezni :?: :?: Mármint csak az utolsó egy-két hónapban, vagy akár már most is :?: Mert nagyon nem szeretnék megszakadni :oops: :oops:

Ez szerintem alkat függő...én a legelejétől elkezdtem szakadni, pedig kenem a bőrömet olajjal...és mégis. Sajnos egyre több csíkom van, de nem tudok mit tenni. :cry:
Lehet, hogy te végig megúszod.

Ágnes

Kép
klemencia

Haliho!

Clara: jo a vonalzo :wink: orulok, hogy tetszett az oldal.

Brigi: le kellett cserelnem, a rozsaszin hatter miatt olyan kislanyos volt...apa szerint mar most el kell kezdeni magunkat szoktatni a szinekhez. :lol: :lol: Az uj vonalzo meg olyan kis lokott, mint a csaladunk :lol: :lol:

Kelmencia: ne aggodj a csikok miatt, pl. nekem mar amugy is van par a sok fogyas-hizas miatt,valoszinuleg meg tobb is lesz majd most :oops: De kesobb allitolag halvanyodik es lezeresen lehet meg rajtuk segiteni, ha annyira bant/zavar majd a dolog. (sajnos nem tudom mennyire faj vagy mennyibe kerul...) De majd megkerdezem a sogornenit, o kozmetikus es hatha valami jo otlete van a dolog ellen.

Talaltam csokkentett CH tartalmu etrendet...aaaaa...kihagytak belole a sutit :cry: :cry: Le a kalappal, aki vegigcsinalja.
Vendég

Pociméret 86; (magasságom 1.64; súlyomat nem tudom mert eltűnt a mérleg a lakásfelújításban... viszont ma megyek védőnőhöz, meg fog mérni ruhástól :twisted: )
Nálunk a cukorvizsgálat nem kötelező, szerencsére. Szerintem ezt az anyuka el tudja dönteni, hogy akar-e menni vagy sem, szükség van-e erre vagy sem.
Klári, tetszik az új avatarod :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Brigi:Nekem minden simán ment a terheléses vércukron, ma az eredményt is megkaptam :D :D
Éhgyomri 3.9 ami kicsit alacsony, mert a papíron 4-től van a határérték. A cukor utáni pedig 6.5 :lol: :lol: Teljesen meg vagyok vele elégedve.

Ja, és ma végre mehetek a magzatvíz vizsgálat eredményéért is délután 4 körül, úgyhogy szorítsatok nekünk!!!

Icu
Kép
Kép
icu03

Icu, szorítok, majd remélem jössz este a jó hírekkel :wink:

És tessék, a pocakméret 106 cm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Mérnökasszony, jó, hogy előkerültél!

Vásárlás. Nekem hálistennek nem kell sokat vennem, ha odaérek hétfőn még 6 előtt a Minimanóba, megveszem a cumit, cumisüveget. Kiságy szállítási ideje 4-5 hét, szóval azt majd október második felében rendelem meg. Ezen kívül még vékony és vastag takaró, fürdőlepedő meg zenélő körforgó kell, minden más megvan

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak tényleg nagyon gyorsan pörög a topic!
Nehéz követni.
Szeretettel üdvözlöm az újakat!

Detti Örömmel olvastam, hogy nem kell tovább aggódnod,
most már élvezd ezt a klassz állapotot!

Uxi Tényleg nagyon bosszantó, hogy így jártál a vérvétellel! Szerintem itt is megcsinálják, a védőnő ad beutalót, de a dokiddal le kell pecsételtetni. Én rendszeresen járok a Dkeszi SZTK-ba vérvételre, mert a kisebbik (de nem a legkisebb) leánykám epilepsziás, gyakran kell mennünk. Gondold meg, hogy két kicsivel mész-e!
Képzeld, lehet, hogy mégse a Zöld iskolába fog járni a kisfiam,
mert újra átrajzolták a körzeteket! Ezt kb. két évente megteszik a
lakóparkok miatt. Most ezen bosszankodom.

Nekem csak a 24. hét után kell mennem vércukorvizsgálatra,
de eddig soha nem volt gondom a cukorral. Tegnap voltam
védőnőnél és a vizeletből csinált cukorvizsgálat pozitív lett!
Adott három tesztcsíkot és mondta, hogy figyelgessem, nem lesz-e
zöld, de eddig háromból kettő nem lett az. Holnap jön a harmadik.
De én is ettem szőlőt előtte való este...

Én eddig kb 7 kg-ot híztam, a hasam most 106 cm (reggel). Ezek a
méretek kb. ugyanolyanok mint 5 éve, amikor a kisfiamat vártam.
Akkor a szülés 117 cm-nél történt, de a baba 4150 gramm volt!
most nem terveztem ilyen nagyra növeszteni, de az az igazság,
hogy 5 éve sem.

Mindenkinek további szép napot!
Ildi

Kép
dil68

Kiváncsivá tettetek, így én is megmértem: 108 cm ebéd után kb. másfél órával a derékbőségem, vagy pocakkerületem (?).

Sajnos nem sokat mond a növekedésről, mert nem mértem meg már ezer éve, nem tudom honnan indultam. Szerintem 80-90 cm között volt.

Köszi nilszi az avatar-dicséretet :)

Klári

Kép
claracroft

És túléltem én is a reggeli terheléses vércukrot. Naggyyoooon durva volt az a lötty, majdnem kiköptem. Nekem nem kellett megenni az alján maradt bogyókat.

Klári

Kép
claracroft

Dil, már megvan a beutaló, a házidoki ma megírta.
Holnap levetetem az éhgyomrit, hétfőn meg az éhgyomri+ terhelésest. Itt ez kétnapos vizsgálat:evil: . Remélem nem kell, hogy közvetlen két nap legyen egymásután, mert azt nem tudjuk megoldani. A gyerekeket nem vinném semmi pénzért, majd a férjem később megy be és tovább marad...

KépKépKépKépKép
uxi

hello mindenkinek
még megvagyok én is

nagyon megy ez a cukor téma
ti kaptátok a glükozt a laborban, vagy be kellett szerezni és ha igen akkor azt receptre adják ?

a szőlőt én is nagyon szeretem és valahol olvastam, hogy a szőlő összetétele, ásv. anyag tartalma stb. nagyon hasonlít az anyatejéhez

nekem is 106 cm a haskörfogatom, akkor nem is értem hogy az orvos mit riogat engem, hogy 1 hónappal nagyobb a méretem mint normál esetben

vettünk mi is babakocsit használtan 30 ezer volt és van hozzá két mózes is ugyhogy a hazahozatal is megoldódott mert én nem akarom őket hordozóba rakni kb. 1 óra az út haza ha nincs eső meg hó és szerintem az sok lenne a babáknak néhány naposan abban görnyedni

Móni
KépKép
reunion

Reunion, a nőgyógyász nem írta fel, úgy kemény 203 Ft volt, a házidoki rendesebb volt, ő felírta, így 95 Ft-ot fizettem érte.
Viszont a citromhoz vagy vuigyáél kést, vagy kettévágva vidd, mert nem biztos, hogy elvágják. Kistarcsán nekem nem vágták, még jó, hogy csak előkaptam a konyhakést, és kettényisszantottam. Volt egy ilyen előérzetem, s reggel elcsomagoltam egy kést is.

KépKépKépKépKép
uxi

Megmértem én is. 103 centi a hasam (ekkor már ott figyel az ebéd bent meg egy kis jégkrém :) :) ). Amikor valakivel találkozok mindig mondják, hogy húúú mekkora...pedig szerintem nem is olyan nagy :roll: :roll:

Kima
Kép
Kép
kima75

Reunion: miben viszitek haza a babákat? én úgy tudom, hogy kocsiban, csak hordozóban biztonságos (nem görnyed a miénkben - ehhez van szűkítő) és szabályos...

Az én pocakom 101cm

Kép
Kép
alma26

Alma
A bababoltban azt mondták, hogy fél óránál tovább nem javasolt a hordozó, vagy közben meg kell állni és pihentetni őket

Beköthető mózest nem kölcsönöznek, kölcsönkérni nincs kitől ugyhogy marad a sima mózes

Móni
KépKép
reunion

Nekem a laborban adták a cukrot, és egy egész citromot nyomtunk bele, azt én vittem, + utána még kértem citromlevet, a laborban volt némi tartalék.

Klári

Kép
claracroft

huha..vasarlas...

Mi hetvegen megyunk megvenni a kisagyat es egy etetoszeket. (IKEA) Na ez azert jo mert most le van arazva es jonnek baratnomek ket het mulva egy keteves nagylegennyel :lol: babakocsit kineztuk mult heten, de mondtak varjunk vele 1-2 hetet, mert valoszinu akcio lesz az uzletbe es lehet ez is benne lesz. Mindenesetre dragabb nem lesz. Kepzeljetek, felajanlottak, ha akarjuk akar decemberig is a boltban tarthatjuk, ha nincs ugy helyunk pakolni. Ez az "extra" :wink:

Babarucikat meg aprankent, hetvegenkent... :lol: bar legszivesebben mar par boltot megvettem volna. Annyira vagany cuccok vannak a piciknek :roll: :lol:

Brigi: jo a foto!! Szerintem csak pocid van es kulon jo, hogy mindig ua poloban fotozol :lol:

Nilszi: 86 cm??? lehet nekem sosem volt annyi, nemhogy kismamakent... :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Babaszállítás: én úgy hallottam, hogy 1-1.5 órát simán lehet a baba a hordozóban már csecsemőként is. Nagyon sok ismerősöm pl abban altatta a gyereket kertben, babakocsiban, és egyiknek sincs semmi baja, szép egyenes gerincük van, van amelyikük már 10 éves!

Én is olyan kocsit vettem, amihez mózes is van, de autóban tuti a biztonságos hordozót fogom használni. A mienkben is van szűkítő, illetve ha egy párnát (vagy takarót, törölközőt) tesz bele az ember, akkor teljesen egyenesen fekszik benne a baba.

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Egyébként igazatok van, már tényleg el is felejtettem a vércukorvizsgálatot, tényleg nem olyan vészes, csak a hülye hormonjaim miatt kicsit érzékenyebb vagyok. Eddig nem voltam ilyen, most kezdődött. Persze benne van, hogy nagyon sok mindenre kell figyelnem, 3/4 6-kor kelek minden nap, suliba kell beérni, aztán ovi, rohangálok a munkahelyemre és próbálom átpakolni a lakást, kicsit szanálni, amire eddig a 2 gyerkőc és a "8" órás munka mellett nem volt időm. Mindez persze a bébi miatt van, ki kell alakítani a helyét lassan. És hát az az elv, hogy minél kevesebb átszervezéssel, mert építkezni szeretnénk, tehát "ide már nem nagyon ruházunk be"... És ezt mondogatjuk lassan 7 éve :lol:
Ja, délután pedig indul újra a verkli gyerkőc-ügyben: járunk zenesuliba, úszni, ilyesmi. Nem akarom túlterhelni őket, ők élvezik, csak én nem időnként.
Bocs, hogy kicsit off voltam, de az én kismama-létemhez ez is hozzátartozik. :oops:
Egyébként a poreci nyaralás rövid volt (4 nap), de nagyon ránk fért, volt előtte egy nagy sportrendezvényünk, ami eléggé lemerítette az egész családot.

Szőlő
: A sok cukron kívül vízvisszatartó hatása is van, az egyik barátnőm 2 hét alatt 3 kilót "hízott", szinte fájt a keze, úgy elkezdett dagadni (36 hetes), ki is vizsgálták, nem toxémia-e. Aztán elfogyott otthon a szőlő és a probléma megoldódott... De azárt nagyon finom és egészséges, csak módjával.

Mozgás:
Nekem az előző terhességeimnél is nagyon bejött a torna + szobabringa, Andrisnál már létezett az RR-DVD, abból csinálom meg most is a 2. vagy 3. trimesztert vagy mind2-t, aztán 40-45 perc szobabringa 100-120-as pulzussal. Abszolút semmi víz nincs rajtam. Remélem, így is marad.

Hízás:
Eddig 4,5-5 kg jött fel, de szakaszosan. Most egy ideje tartom ezt, aztán biztos megint lesz egy gyarapodásos fázis :wink: Én egyébként mind2 gyerkőcnél figyeltem a súlyomra a terhesség alatt, inkább a szoptatáskor szaladt el a paci, mert élveztem, hogy végre van hely a kajának és az étvágyam is teljesen helyrejött, sőt... Úgyhogy ott is érdemes figyelni. Bár azt hiszem, más kismamák akkor inkább fogyni szoktak, na, én nem. Pedig sokáig és sokat szoptak a gyerkőcök.
Haskörfogat: Én is megmértem, 95 cm.

Kép
Kép
Kép
vicka77

[quote="reunion"]A írta:reunionlma
A bababoltban azt mondták, hogy fél óránál tovább nem javasolt a hordozó, vagy közben meg kell állni és pihentetni őket

Beköthető mózest nem kölcsönöznek, kölcsönkérni nincs kitől ugyhogy marad a sima mózes

Én nem vagyok szakértő, de a hordozót pont erre találták ki.
Tudommal beköthető mózeset sem engednek itthon a jogszabályok (Olaszországban igen), mert nem biztonságos a piciknek

Kép
Kép
alma26

Maszatkapitany munkamanias :roll: ...egyfolytaban mocorog, rugdos amiota dolgozom. Vagy epp forditva? :lol: :lol: Persze apanak nem produkalja magat...szegeny pedig nagyon varja.

szallitas: nalunk eldontotte a korhaz, csak babaulesben lehet kihozni a gyerkocot a korhazbol. Tavozas elott mikor leveszika gyerekrol a csipogot, akkor ellenorzik a hordozot.
Vendég

fikuszka örülök:)))

vicka!
ha jól emlékszem ate férjed orvos.Ő mit mond erre a védőoltásra?
kriszti1976

Sziasztok lányok!
Brigii!
A kép alapján te nagyon csinos kismama lehetsz!:) Csak a pocakod nőtt!

Megmértem a hastérfogatomat /sosem mértem, a fiamnál sem/. Nekem 101 cm. :)
Sztem szőlőt is lehet enni, illetve szinte majdnem bármit, csak tényleg módjával. Én éppen most nyomtam le egy hatalmas hamburgert. Tudom, hogy nem a legegészségesebb, de nagyon jólesett. Sztem a gyereknek is ízlett. :)
ágota 74

Csak egy gyors bekukk:

CLARACROFT!
A terhelésesen az alagsori laborban voltál?
Még jó hogy írtad, hogy nem kell vinni a glükózt (holnap akartam venni). Akkor ez most biztos? (elfelejtettem megkérdezni a dokit :oops: )
Bogaracskával a kórházi szülésfelkészítőn voltatok?
Sajnos én nem tudok járni (munka miatt), de majd Titeket jól kifaggatlak csak jegyzeteljetek szorgalmasan :wink: :wink:

Kép
akire79

Azt mondja, baromság. Ezzel a szóval. Kőkemény üzleti dolognak tartja. Ugyanaz, mint a többi influenza elleni védőoltás, ahol szintén egy csomóan megfertőződnek később a már beoltottak. A gond az, hogy a vírusok folyamatosan mutálódnak, így igazán hatásos védőoltás nem létezik.
Egyébként a mai hírt (fiatalember halála Mo-n a vírus miatt, semmi betegség, semmi előzmény - állítólag, azért ezt nagyon nehéz elképzelni) nagyon gusztustalanul összekötötték azonnal a védőoltás népszerűsítésével.
Egyébként magánvélemény, de a kismamákat különben sem szokás oltogatni csak úgy legyengített kórokozókkal. Mivel ilyenkor elég gyenge lábon áll az immunrenszerünk, pont azért, hogy az amúgy "idegen testet" (bocs a gyengébb lelkületűektől) ki ne taszítsa, éppen a legyengített kórokozó betegíthet meg - akár. Ill. azt sem tudjuk, a babára milyen hatással lehet. Szóval sztem sok vitamin (természetes forrásból), elegendő alvás, sport és elővigyázatosság, de nem a paranoiáig.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Sziasztok!

Na, nekem már nem lesz szükségem védőoltásra, mert szerintem megkaptam az influenzát. Pár napja vagyok rosszul, iszonyúan érzem magam. Tegnap voltam a dokinál, végül is csak olyasmiket kaptam, amit egy kismama szedhet és sokat kell feküdnöm.
Viszont jó hír, hogy most már a szülésig kiírt táppénzre, nem fogok dolgozni járni (végre!):))))))))) Ez teljesen feldobott:)

A vérnyomásommal baj volt, 150/90 volt. Sajnos, ez veszélyes. Ezért most napi 3-szor kell mérnem és ha 2-szer abból magasan van, akkor hívnom kell azonnal a dokit. Nem tudom, hogy ilyenkor mi van, nem mondta el.

Megyek vissza az ágyba, mert leszakad a tüdőm, nagyon fáj.(
Vendég

Twist jobbulást nektek! Fekvés és sok folyadék, vigyázz magadra!

Brigi csini poci!

Kép
arian78

Twist: jobbulást neked! És pihenj sokat otthon. Én is szivesen maradnék már táppnézen, de sajnos nem minegy a családi kasszának hogy táppénzt vagy fizetést viszek haza:( Úgyhogy én még kibekkelem a munkahelyen valahogy november végéig.

vércukor: az én eredményeim: éhgyomor: 4.2, 1 óra után: 5.5, 2 óra után: 4.9 Azt hiszem elégedett lehetek. :)

Ja és végre meg van a babakocsink. (Vagyis még nem érkezett meg, csak leütöttem végre a tesz-veszen) Hordozóval együtt Ilyen nagyon szép:

Kép Nania Atalanta travel system

A hordozó tök egyszereűen rápattintható a kocsira, ahogy itt a képen is van. nem egy extra darab, de nekem az volt a szimpi , h kis méretű és könnyű. Remélem tényleg jó lesz

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Twist!
Vigyázz magadra!
Vérnyomás: ha többször magasat mérsz, akkor kapsz rá gyógyszert. Ha az sem viszi le, akkor sajna irány a kórház. De az már akkor ha tényleg nem segít a gyógyszer. Nem vizesedsz?

Kima
Kép
Kép
kima75

Azt még elfelejtettem, hogy magas vérnyomi ellen jó a sószegény diéta is.

Mérnökasszony!
Klassz a babakocsitok

Kima
Kép
Kép
kima75

Jó reggelt mindenkinek!

Arian: igen, ott voltunk terhelésesen. És tényleg nem kellett vinni a cukrot, ott volt egy csomó kiporciózva, zacskózva. Citromot vigyél :)

Sajnos én sem tudok majd rendszeresen járni a szülésfelkészítőre, szintén munka miatt, de most kedden ellógtam melóból, mert a főnököm nem volt. :oops: Szerencsére nem tudta meg. Pár téma érdekel, arra kiveszek fél nap szabit (ki kell vennem), ugyanis én karácsonyig dolgozom :shock: :? :( Az a baj, hogy az okos tb ügyintézőnk a legutóbbi betegállományt kiírta szabinak (11 nap), ráadásul az elején a kötelező vizsgálatokra is kivettem napokat, már nagyon kevés szabim van, 3 nap. Összesen 7 napot voltam ténylegesen szabin idén, 3-at kivettem vizsgálatokra és kiírták a 11 napot mellé. Gondoltam kiveszem úgy, hogy nem írom ki, de a főnököm azt mondta, ne nagyon forszírozzam a dolgot (mert ő nagyon jó fej)... Így remélem máskor is adódik alkalom, és simán meglóghatok (sajnos nem jellemző, de reménykedni azért szabad :)), mert nem szeretném azt a néhány napot is elfogyasztani.

Mérnökasszony: ennek a babakocsinak van mélybabakocsi része? Tényleg nagyon jó egyébként :) Eleinte mi is Travel Systemet nézegettünk.

Tök jó, hogy mindannyian elkezdtétek a vásárlásokat. Mi még szinte sehol sem tartunk. Köv. fizetéskor megvesszük a pelenkázó szekrényt, és kb. annyi fér a büdzsébe a hónapra :?

Bogyra: nem adjátok el a Leksvik bútoraitokat, ha már egyszer Svédországba nem viszitek? Mármint ha gyrekbútorról írtál a múltkor :wink:

Klári

Kép
claracroft

Nem is meséltem, hogy kaptunk ajándékba egy járókát, fából van, és kb. 1,5X1,5méter alapterületű, van kereke, de fékezhető. Tegnap hozta Ati kollégája, amúgy a főnökétől kapta. Az alján van valamilyen kékes gyerek mintás bevonat. A kocsiba nem fért volna be, ezért hozta a kolléga. :)

Eddig van:

- Babakocsi, mózes, hordozó,
- Járóka,
- 3 db body,
- 1 flakon cumi fertőtlenítő szer,
- Hordozókendő,
- Fejvédő a kiságyba,
- Két cumi (sima, nem cumisüveg),
- Kiságyra akasztható zsebes tároló.

Kapunk kiságyat és babakádat álvánnyal, és majd egy csomó ruhát elméletileg. Még van néhány játék, csörgők, rágókák, stb.

Amit mindenképp szeretnénk még (a legfontosabbak):

- Ruhásszekrény,
- Pelenkázó komód,
- Szőnyeg,
- Függöny,
- Babaápoló szerek,
- Textilek,
- Ruhák.

Hát, igyekszünk. Nagyon hálás vagyok, hogy ennyi mindent kapunk ajándékba, megkönnyíti a dolgunkat rendesen.

Gyakorló anyukák: valamelyikőtök próbálta már a mosható pelusokat? Nem a sima textilpelenkára gondolok, hanem a modern mosható pelenkára (Pl.: bambino mio, monapel).

És a Felicitas csomagban mik vannak, amit ugye majd a 3. trimeszterben válthatunk ki?

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Minket is utolért a nátha, legalábbis Somát. Bár szerintem csak a növekvő nagy örlő fogaitól van, mert se láz, se semmi egyéb tünet nincs csak prüszkölés és orrfolyás. Ma nem vittem bölcsibe, mert tegnap már azzal fogadtak, hogy jó lenne, ha megnézné a doki a Somát mert szerintük hörög a gyerek és húz a tüdeje. Már-már kezdtem oda nem figyelő anyukának tartani magam, mire este közölte a gyerekorvos (mellesleg 1,5 órai várakozás után), hogy a gyereknek kutya baja. Most megnyugodthatnak a gondozónőnk, van papírunk, hogy egészséges. Annyira paráznak, hogy hihetetlen....Na mindegy. Hétfőre ez a kis takony is elmúlik és irány a bölcsi!
Pocakméret: 89 cm
Klári! A bútorokon megosztozunk! :wink: :D Amúgy én már lőttem egy pelenkázós komódot, ma hozzák. Még a régebbi fajta szerencsére, aminek felhajtható a pelenkázós rész ha már nem használod. Ez még Diktad néven futott pár éve az IKEA-ban. :)
Most már lesz mibe pakolni Öcsibogyó cuccait...
Mindenkinek jobbulást aki betegeskedik!

J.

Kép

Kép
somaanya

Csajok!

Nekem lesz néhány eladó cuccom, amik remek állapotúak csak azért cserélem le, mert mást szeretnék. Szóval ha az alábbi cuccok közül érdekel valakit valami megegyezünk! :D

Aventes mikrós sterilizáló
2 garnitúra ágynemű (egy világoskék, szép hímzett és egy uniszex)
1 db kiságy (60x120as, ez az egy apró javításra szorul)
egy kék, kockás zsenília szőnyeg falvédővel

Akit érdekelne szóljon, fényképezek, mérek, árazok! :wink:

Judit

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Jajj, ezzel a h1n1-el ki lehet kergetni a világból!!!! Egy sima influenzába is bele lehet halni, de ennek most nevet is adtak. Ja és a gyógyszergyártók sem járnak rosszul, mert boldog- boldogtalan veszi majd az oltást.
Hú, nem tudom leírhatom-e, de tegnap este nagyon bepánikoltam. Ugyanis "akció" után iszonyat módon begörcsöltem. Kőkemény lett a hasam és azt hittem itt és most megszülök! Iszonyat rémisztő volt, még el is bőgtem magam!Csak dobáltam magam az ágyban. Nem sokall előtte ettem 2 magneb6-ot, és ma csak és kizárólag pihenni fogok. De rettenetesen megijedtem, alig bírtam elaludni.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Twist:Jobbulást Neked :!: :!: :!:

Brigi:Nagyon aranyos a pocid. Rajtad aztán tényleg csak a pocak növekszik. :wink:

Mérnökasszony:Én táppénzen vagyok már 3 hónapja, és kb. havi szinten 20.000.- forinttal több pénzt kapok, mintha dolgoznék. Vagy ez nem mindenhol van így?? :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?