A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

tulipános nem rossz ötlet, de (én még nem szültem), ki tudja mi lenne az első dolgom, mit csináljak stb.
Szerintem minden megoldható, egy üzenetben nincs semmi :lol:

Én szívesen látnám majd, hogy ki mikorra várta a picurt és mikor született meg. Érdekes lenne.

Kép
Kép
akella

Anitaa,bocs közbe te is írtál! :)
Szülékor ugyis értesíti az ember minden rokonát,ezért is gondoltam,hogy egyből küldenénk az itteniekből 2-3embernek is,ők meg megírhatnák a jó hírt! :lol: :)
Vendég

Szülés után természetesen írhatunk továbbra is ide, és természetesen úgy gondolom, hogy továbbra is folytatódjon itt a társalgás. A kötlözésünkre volt már ötlet, az akkor nem valósult meg, nem is erre gondolt senki.

Én csak szimplán személyes adatok, illetve fényképek megosztására gondoltam, szerintem Pókica is, mert én változatlanul nem pártolom azt, hogy egy nyílt fórumot telerakjak családi képekkel, még akkor sem, ha Nektek szívesen megmutatnám.

Végülis elég lenne ha a tel.számokat valaki összegyűjtené, rendezné, mindenki számára pl. elküldené, így ha bárkivel bármi rendkívüli történik, akkor elég, ha egy másik fórumozót értesít, aki majd ide belépve értesít mindenkit. Utána már lehetne a táblázatot is bővíteni folyamatosan, ahogy születnek a babák :)
Vendég

gabi nálunk nem volt kirekeszteve a párom azelső hetekben sőtt akkor segített a legtöbbet mert még pihengettem/próbáltam/.
tulipános én nem elleneztem sőtt... :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Gabi, ebben teljesen igazad van. Tényleg nehéz lehet velünk, de ebbe nem mindig gondolok bele. 2 napja én is meglepődtem, mikor láttam egy kismamát kb. ugyanakkora pocakkal mint nekem van és rájöttem, most már tudom mit érez(het) fáj a dereka, rossz az álldogálás stb. Eddig csak külső szemmel néztem, hiába hogy nő vagyok és elméletben tudom mivel jár a várandósság. Amíg meg nem tapasztalja az ember... Egy pasinak még nehezebb lehet átérezni, megélni, de azért egy kis figyelmességbe nem halnának bele. :oops: Én is a kedvenceit főzöm, kényeztetem pont azért amit írsz, csak nehogy így nagyobb legyen a "törés" mikor majd megérkezik a pici, ha addig "hozzászokik a jóhoz". :)
csillag25

m&g szerintem priviben összegyűjthetnénk a telefonszámokat, így megoldható a dolog szerintem.

Csajok milyen érzés a has keményedése? Ismerőseimtől nem igazán kaptam erre választ. Ugye a has mindig feszes, tehát ebből nem tudok kiindulni. Néha estére érzem úgy, mintha egy nagy kő lenne. Ilyenkor beveszek még egy magneb-t.
Nektek szokott olyat csinálni a baba, hogy egy két helyen folyamatosan kinyomja magát? Gondolom ilyenkor nyújtózik szegény az egész napos görnyedés után.

Kép
Kép
akella

akella az a ritka ha nem tüntet ki vele babóca és bizony eléggé fáj is :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Azt viszont nem hiszem, hogy ki lesz rekesztve, mert mindketten készülünk a szülés utáni időszakra, ő akkorra időzít (hagy meg) egy csomó szabit, hogy együtt tudjon lenni a kis család. Már nagyon várja azt a meghitt pár hetet, pedig tudja, hogy nem feltétlen lesz könnyű az első időszak, de épp ezért jó ha együtt éljük meg. :wink:

Tel.számokkal kapcsolatban nekem mindegy melyik megoldás marad, bármelyikkel szimpatizálok.
csillag25

anitaaa nekem este csinálja mindig, néha többször is, és igen elég érdekes érzés. Olyankor finoman megsimizem és beszélek neki, akkor szépen megnyugszik :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

Csajok megkérdezem megint nem kaptam választ :roll:

Milyen érzés a has keményedése? Ismerőseimtől nem igazán kaptam erre választ. Ugye a has mindig feszes, tehát ebből nem tudok kiindulni. Néha estére érzem úgy, mintha egy nagy kő lenne. Ilyenkor beveszek még egy magneb-t. Elvileg figyelni kell rá, mert van aki kórházba kerül vele.

Kép
Kép
akella

Na lépek is, mert mindig fáziskésésben vagyok. :oops:
Szép napot nektek!
csillag25

Akella, sajnos vagy szerencsére nem tudok segíteni, nekem nem szokott keményedni a hasam. Eddig még csak alhasi mensi szerű görcseim voltak, de a keményedést szerintem az egész pocakon (méhen) lehet érezni.
csillag25

akella én alapból nem érzm túl feszesnek a hasam de aamikor keményedik az elég rossz érzés ha nyomkodod finoman hasadat érzed hogypuha vagy estleg kemény.szerintem ézreveszed.hát nekem nemkellemeten hanem fáj és napközben is főleg mkora lábát neki eszíti a hasamnak és húzgálja ide-oda.szerintem már nem igazán fér el szegénykém

Kép
Kép
anitaaa03

igen csillag olyankor az egész pocak kemény lessz ésolyan mintha le akarna szakadni

Kép
Kép
anitaaa03

jé most nézem a vonalzóm elértem a 30. hetet :D

Kép
Kép
anitaaa03

Lányok köszönöm a válaszokat!

anitaaa gratulálok! Lassan már mind benne leszünk :wink:

Jövőhét pénteken megyünk babamoziba, remélem már tudok végre szép képeket hozni Nektek! Annyira várom és gondolom a férjem még jobban, mert Ő még nem is látta.
Múltkor a sima vizsgálaton amikor láttam a kis arcát, majdnem elsírtam magam, olyan jó érzés volt!

Kép
Kép
akella

Megyek én is ebédelni, utána meg megyek az eredményemért, majd délután jövök mi újság.

Puszi a pocakotokra és vigyázzatok Magatokra!

Kép
Kép
akella

Most jut eszembe. Magától még nem, de együttlét után éreztem egyszer, hogy meglepően kemény volt a hasam. Alapból inkább puha -a kis zsírrétegnek köszönhetően- de azt a tapintást ugye ismerem. Ez egészen más volt, tök kemény az egész bár fájdalmasnak nem mondanám, de lehet, hogy csak az előtte történtek miatt. :oops: Egyébként csak kis helyre koncentrálódó feszülgetéseket érzek, ami biztos, hogy abból adódik, hogy kinyomja valamijét babóca.

Anita, gratuláció a 30. héthez! :D

Most már tényleg megyek.
csillag25

csillag ha csak keményedik az nekem sem szokott fájni bár mostanában szerencsére nem sűrűn fordul elő.
akella jó étvágyat

Kép
Kép
anitaaa03

hú csajok én most néztem a papíromat ésvan rajta valami 2100-as szám ami csillag táblázaa szerint nyitott méhszáj bedig a doki aztmondta hogy rendben zárt a méhszáj.akkor most mi van?milyen betűvel jelölik a méhszájat csk hogy tutira tudam

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Csillag! Haskeményedésem szokott lenni. Olyan, mint a többiek leírták. Én pont ezért függesztettem fel apival az együttléteket,m ert nagyon kellemetelen volt utána!!!! Mostanra már attól is majd szét rugjaa bordám Pinduri, ha csak simogat az apuja. Teljesen kisajátít :cry: No de még olyan sok van hátra, de ki kell bírni, mert ez így kellemetle :oops:

Kép
kicsi80

Anita: Nem tudom. Nekem nem szokott ilyeneket írni a dokim. De van egy pár méhszáj :wink: Ezek alapján csak a külső van nyitva, ami a 30. hét körül normális!!!!! (legalábbis ezt olvastam valahol!)

Kép
kicsi80

Én a dokimtól legutóbb rákérdeztem, hogy milyen az a keményedés, mert esténként én is többször érzem, hogy feszül a hasfalam és ha megnyomom, akkor keménynek érzem. De magát az összehúzódást nem érzem és igazán nem is kellemetlen, inkább csak furcsa érzés. Azt mondta a doki, hogy teljesen természetes érzés, a keményedés az más, kellemetlen, fájdalmas és rendszeres. Szóval én remélem, hogy csak a baba fordul úgy, hogy közbe-közbe jobban érzem a súlyát.

A telefonos értesítés nekem is tetszik.

tücsökbogár

végig néztem az összes papíromat és már a 16. hétnél 2100 volt.
plussz az utsó vizsgálatnál van valami fu:1/k az mit jelent?
a vérképem is meg vanmár minen a ref. tartományon belül van csak a transferrin nem az 5 és 3,8-ig jó de mi az?

Kép
Kép
anitaaa03

na a transferrin meg vanvashiány esetény emelkedik pedg a vasam jó.ez érdekes namindegy majd a doki megmondja

Kép
Kép
anitaaa03

O'hara a baba súlyával kapcsolatban. Azt számoltam, hogy 5 hét alatt nőtt 1 kg-t, így hetente 200 g. a növekedése. Ha így marad, akkor valóban közelítem a 4 kg-t, bár mindez csak becsült súly az uh-k alapján. 2 hét múlva megyek a kórházba, a kötelező 32 hetes uh-ra, kíváncsian várom, ott mit mondanak.
Épp ma gondolkoztam, hogy jelenlegi számítások szerint 2 hónap múlva már a kórház vendégszeretét élvezhetem :shock:

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!

Ti aztán írtatok jó sokat!

Méhszáj:Én 2 hét múlva megyek dokihoz,most még jó lenne ha zárt lenne a méhszáj,aztán úgy a 33 héttől már remélek egy kis nyílogatást,rövidülést.34-35. héttől meg úgyis iszom megint a málnalevél teát :D

új hely: szerintem felesleges új topicot indítani,ez szerintem íródhat folytatólagosan,akkor legalább minden egy helyen van.

Tel számok: én szívesen megadom a számom,bár szerintem szintén felesleges mindenkinek-mindenki számát felírni.Teljesen egyetértek azzal,hogy majd priviben mindenki megbeszéli 1-2 emberrel,hogy majd ír sms-t akik belinkelik ide.Ez ha jól tudom majdnem mindenhol így működik és bevállt.

Hát nem tudom mi hogy állunk méhszájjal,reggel óta úgy rendesen lent van Ketteske,kemény a hasam nagyon,fáj a derekam is,olykor görcsölgetek és eléggé szúr a méhszáj környéke.Lehet,hogy a méhszáj puhulgat st.Na mindegy,majd kiderül 2 hét múlva.
A 4D UH-t előrehozták 6-ra.OH JE! 2 nappal hamarabb tudunk menni,bár hogy őszinte legyek eléggé sajnálom rá a pénzt :roll: MOst csak azért hogy lássuk hogy néz ki....na de apa nagyon szeretné már tudni a tutit,hogy mi is van a lába között Ketteskének :D
Vendég

Gabi!
Ha gondolod írj priviben tel számot és ha megérkezik a kiskrapek,akkor írok ide.
Bár őszintén én azt sem bánnám,ha nem tudnék írni,mert én is babáznék :D Bár ismerve magamat,még lehet hogy januárban is 2in1 leszek :D
Na szóval ha gondolod küld a számod!
Vendég

olvasgattam éshát csak roszakat írtak a 2100-as méhszájról szigorú pihenés.csak az éndokim nem veszi komolyan vagy tényleg nem olyan nagy gáz.rendesen beparáztam és én még halogatom a dokihoz menést.lehet nem kelett volna jobb ha megnéz.mindegy mostmár max hétfőn tudok menni.de ő mindig aztmndta hogy zárt a méhszáj s minden engedett addig amíg jól esik.
gabi én úgy tudom az utolsó hónapban többet híznak hetente

Kép
Kép
anitaaa03

olga mire jó a málnalevél tea?

Kép
Kép
anitaaa03

manócskák köszi bár én úgy emlékszemmár akkor is feljebb volt :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

pocaklakó erőteljesen csuklik :)

Kép
Kép
anitaaa03

kismamik végig néztemegy mésik oldalon az utónévtárat és hát elbizonytalanodtam :oops:
már engedélezett a Dilen is lehet még sem Benni lessz :?: :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Sprite! De jó, hogy mentek 4D-re. Mi a 24. héten voltunk, de nem sikerült túl jól, akkor is inkább 2D-ben nézegettük, mert úgy jobban kivehetőek voltak a kis testrészei. De akor úgyis azért mentünk, hogy megnyugdjunk, minden ok. Most vágynék rá, hogy meglássam 4D-n újra, de se keret nincs rá, se Zéti nem szereti az uh-t. A múlt héten a védőnő is alig tudta meghallgatni a kis szívverését, mert hátrahúzódott az uh elől. Már kezdtem aggódni miért nem hallani semmit, mire rúgott 1-2 látványosat, mire a védőnő is megnyugodott.
Vendég

Nekem is mindegy, hogy a telszámok megadása egymásnak milyen módon történik. Arra érdemes figyelni, hogy akik egymáshoz közeli időpontban vannak kiírva, ne egymást akarják értesíteni, hisz könnyen lehetnek egyszerre bent. Illetve szerintem az apukák is szívesen fognak itt hírt adni a csemeték megszületéséről. Az én férjem legalábbis tuti hírt adna rólunk, tudja, hogy folyamatosan nyomon követem kivel mi történik, és próbálok gyakran jelentkezni.

A keményedés nálam sem egyértelmű. Amikor jelentkezik, eldeformálódik, kihegyesedik a hasam és feszül ezerrel, szóval lehet, hogy Zéti nyomja magát úgy, hogy kemény leszek, és nem ezt nevezik igazi keményedésnek. Illetve most már, ha egy kicsit is kell wc-znem, egyből ki kell mennem, mert attól is tud keményedni a hasam.

anita, a Benni nekem jobban tetszik. Nagyon aranyos név.
Vendég

O'HARA majd megkérdezem apát is mit szól hozzá mondjuk lassan már ideje lenne véglegesteni.kitudja mikorakar kijönni bébike bár remélem még legalább 6 hetet bent tölt.idegesít ez a méhszáj dolog nem fér a fejembe bár ezek szerint eg rég óta együtt élek vele 16. hét nem most volt :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Hú, végre végigolvastam! :D

Manocskák, én sem értem, hogy ennyi gyerek után miért nincs tisztába a párod a terhesség nehézségeivel. Máskor is ilyen volt?

Mindig mikor előkerül a téma, megállapítom magamban, hogy milyen jó nekem. :) Az én férjem úgy csinál mintha nem is izgatná, hogy terhes vagyok. De annyira másként viselkedik!
Ha este leülök a gép elé, átjön értem, hogy menjek feküdjek le mellé, mert így nem jó filmet nézni, hogy nem vagyok ott. Ha 10 perc múlva még nem vagyok ott, akkor átszól, hogy mikor megyek már, ne üljek sokat, feküdjek! Ha délután még ott van a reggeli mosogatnivaló, egy szót sem szól és néha irdatlan nagy kupi van, azért sem. Nem hagy ki egy napot sem, mikor ne hozna valami különleges édességet, túrókrémet, joghurtot vagy a kedvenc méregdrága fokhagymás szalonnám. Felvágottból csakis színhúsosat hoz, mikor babát várok mindennek megnézi az összetevőjét és felvágottól kezdve szörpig mindenből a javát hozza. Máskor csak párizsit, zalát szokott venni. (mindig ő vásárol és általában ő is főz)
reggel elég felírnom, hogy mit hozzon és délután zokszó nélkül hozza is, bármi legyen az.
Ha éjjel begörcsöl a vádlim, egyből ébren van és kérdezi, hogy mi a baj. Terhességeim alatt olyan éberen alszik, mintha állandó készültségben lenne!
:D
Az egészben a legjobb, hogy nagyon odafigyel rám, megértő és soha össze nem veszne velem. Amúgy is egy évben max 3x van vitánk. Mindketten nagyon elfogadjuk a másik hibáit, gyengéit és azzal együtt szeretjük, azokat nem hánytorgatjuk fel.

De igazából szülés után a legjobb! Fél éven keresztül szinte ágyba jön a reggeli, ebéd, vacsi. (Télen egy nap csak kb 4 órát dolgozik.) Csakis ő főz, mosogat és ellátja a nagyobbik gyereke(ke)t. Nekem csak szopiztatni kell és pesztrálni a legkisebbet, akivel ő még nem igazán tud mit kezdeni.

Nálunk ez minden terhességkor így van és szülés után, ez bevált mindkettőnknek. Talán ez is közrejátszik, hogy mindig nagyon sok tejem volt, mert semmi stressz, idegeskedés, minden feladatot és terhet levesz rólam.

Sokat írtam, mi? A telefonszám csere is nagyon jó ötlet, legfeljebb a családi képeket majd priviben küldöm el mindenkinek. A telszám mellé össze lehetne gyűjteni az email címeket és akkor csak egy kattintás lenne mindenkinek egyszerre elküldeni.
Telefonszámból szerintem felesleges, hogy mindenkinek meglegyen az összes, de hogy milyen sorrendben fognak születni a babák, azt nm tudni. Lehet az utolsóból lesz az első...
Gyűjtsünk be 2-3 tőlünk időben egy-két héttel eltérő számot és akkor nagy az esély, hogy valaki otthon lesz még mikor mi szülünk.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica sokan biztosan irigyelnek a férjed miatt, de nemhiába vagytok már házasok sok-sok éve. Panaszra biztosan sokunknak nincs oka, csak azt sajnálom, hogy nálunk télen-nyáron sok a munka, ami a biztos, a reggel 7 órási munkakezdés, a vége mindíg bizonytalan :cry: de ami pozitívum, ő is mindent el tud intézni nap közben. Azt tudom, hogy a nagyokra nekem sem sok gondom lesz, velük sokat fog foglalkozni, ha itthon van, és mivel télen szüök, így kint kevesebb a munka, így bent is sokmindent megcsinál, még ha nem is főz.
Ettől függetlenül, lehet, panaszkodni fogok majd, de az biztosan csak a hormonok miatt lesz, bár nagyon remélem, könnyen túljutok a gyermekágyas időszakon.

Végigolvasva a javaslatokat, akkor Tedorkának priviben elküldjük az e-mail címeket, tel.számokat, és mivel vállalta :) ő majd ha összegyűjtötte, elküldi mindenkinek. Én még elküldöm neki a táblázatot, amiben már az eddigi adataink voltak, így neki már lesz egy kezdő adatsora :)

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Gabi, ez jó ötlet! Tedorka? :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

:) Jól túl lett pörögve ez a telszámosdi.
Vmelyikőtök írta - most hirtelen nem tudom ki - hogy igazából nem olyan lényeges, mert ha hazaengedtek a kórházból úgyis mindenki felugrik majd pár percre amikor lesz ideje, kedve, energiája. Én nem vagyok nagy smsező pl. karácsonykor-újévkor sem szoktam küldeni, szüléskor is arra gondoltam hogy a családot értesítem, aztán majd a többi ha kijöttem és már magamhoz tértem a szülés után. 8) De ez is csak egy vélemény mint a többi. Családi képeket ide biztos nem teszek fel, azt max. e.mailben elküldöm akit érdekel.

Aki pesti tudom ajánlani a Bippa Kft. boltját a 18. kerben (google-ban keressetek rá). Sok akciójuk van és jó áron árulnak mindent sztem, ma voltunk kint náluk körbenézni.
Vendég

Sziasztok LÁnyok!

Már rég jöttem, de sajna a kisfiam után a párom is elkapta azt a nyavalyát, ő is nagyon lázas volt, és a doki azt mondta elég fertőző, így 2 napra át is költöztünk a szüleimhez a picurral. Szerencsére én kimaradtam, remélem, ez már így is marad.

Apukák-téma: érdekes, én annyira nem igénylem a kényeztetést, és mivel egész nap késő estig egyedül vagyok a kisfiammal, így pihenni sem igan van időm, muszáj helytállni, ez van. De jól bírom, nincs gondom szerencsére, és muszáj cipekednem is, mert a fentiek miatt egyedül kell intéznem a dolgokat. Mondjuk ha megyünk autóval a szüleimhez, akkor gyerekkel-csomaggal együtt muszáj megmásznom valahogy azt az egy-két emeletet. Egyelőre természetesnek veszem, ez van, de amúgy sem tudnék mit csinálni. Csak annyi, hogy nagyon nagy már a hasam, így bizonyos dolgokkal igencsak bajlódom, dehát ez meg természetes. De egyébként elég fürgének is érzem magam. Párom sem kényeztet engem, sőt, van hogy mondom mit hozzon, aztán persze többnyire nem hoz, elfelejti. Bár azt sem mondhatnám, hogy így nagy pocakkal a picurka fiam mellett nekem olyan nagyon sok időm lenne kényeztetni őt. De amikor megszületett a fiam, az első időkben gyakorlatilag akkor ettem, ha ő a számba rakta a kaját, és szinte csak a picivel foglalkoztam, a többit megtette ő. Gabival azért sokmindenben egyetértek, bár én szerencsés is vagyok, mert nálam nincs hangulatingadozás, nincs olyan, hogy most rossz kedvem van, vagy bajom, van, de nem tudom mi, és nem lehet velem mit kezdeni. Nekem ilyen érzéseim inkább akkor vannak, amikor nem vagyok terhes. :D Múltkor gondolkodtam is ezen, hogy olyan, mintha nekem ez lenne a normális, természetes állapotom, amikor kiegyensúlyozott vagyok... úgy látszik, nekem mindig várandósnak kéne lennem... :lol:

Tel. szám csere nekem is mehet bármilyen formában.

Akella, azt, hogy milyen a haskeményedés, a pároddal való együttlét után lehet egyértelműen érezni, mert az méhösszehúzódásokkal jár. Olyankor kőkemény lesz a hasad, azt tuti érzed. Na olyan.

Pókica, Labkat, nagyon jók a kisrucik! És hihetetlen jó árúak is. Jó lenne úgy találni olcsón, hogy nagyjából egy egész kelengyét a babának, és nem darabonként kéne összeszedni. Én még nem teszveszeltem, de úgy látszik ideje lenne, csak egyelőre még nem ismerem, nem tudom, hogy kell, hogy érdemes, de majd bepróbálkozom.

Na, már megint annyi mindenre kéne reagálni, és most hirtelen nem jut eszembe több. :oops:

Kép

Kép
nóna

Ja, igen, babaméretek: hát azt így előre nagyon nehéz ám megjósolni, nekem a dokim emiatt a 36. hétig nem is becsül súlyt sem, teljesen felesleges, az utolsó hónapban nőnek a legtöbbet a babák, és nagyon különbözően. Amúgy meg az uh-ról annyit, h. nekem a szülésem előtt is még fél kilóval kisebbnek saccolták... hehe. De volt olyan ismerősöm, akinek végig azt mondták, alulfejlett a baba, meg pici, jól beparáztatták, aztán 3,5 kg felett született... nahát ennyit erről. Én ezeknek már nem hiszek, nekem a dokim kézi vizsgálatkor mondta mindig, bármit is mutat az uh, higgyem el, nagy a baba ( persze már csak a végén mondta ezt, nem ilyenkor), és így is lett.

Kép

Kép
nóna

Már nem emékszem pontosan, de valaki aggódott a 2000-es méhszáj-értéke miatt... nekem az előző terhességemnél végig ennyi volt az érték, az elejétől. Elmondta a dokim, hogy semmit nem jelent, teljesen jó. És hogy mennyire igaza volt: a 42. héten szültem császárral, mert nem akart kinyílni a méhszájam, de még tágulni sem tágultam szó szerint semmit.

Kép

Kép
nóna

Nóna, szerintem érdemes teszveszezni, én mindig nagy ruhacsomagokat veszek, mert ha elapróznám, a postaköltségeken elúsznék árban.
Bár most nem tudtam otthagyni egy 6 db-os kislány csomagot. 1 Ft-ért vettem meg pár perce.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, és egyszerű ez a teszvesz? Nem vagyok nagyon ügyes ebben a témában. :oops: HOgyan érdemes keresgélni, hogy az ember ne vesszen el az infok között? Bocs, ha buta kérdés, de még sosem csináltam ilyesmit. És mit érdemes nézni mondjuk babaruhák esetén, hogy az ember ne fürödjön be vele? Márkát? Vagy mit?

Kép

Kép
nóna

Hali!!!

Pókica,ninc sextra recept,egyszerűen veszel dzsemfixet,vagy befőzőcukrot.Alma-körte vegyesen kb.3-4kg.Megpucolod,apróra kockázod és beleküldöd a botmixert.Én úgy szeertem,ha kicsit darabos marad.Aztán felteszed főni és hozzáadod a dzsemfixet.Fűszerezed fakultative(fahéj,szegfűszeg,gyömbér)aztán ha felforrt megkóstolod,ha igényel még egy kis édeset,akkor teszel hozzá cukrot(én barnát)Kész.Kis üvegekbe töltöd és fejjel lefelé fordítod egy időre.Majd 2 napra száraz dunszt és mehet a polcra.

Kész lett a füge is,fahéjasan,6 kisebb üveg és egy nagyobb.Még a nemédesszájú férjem is kért még belőle,oylan lett :lol:

És olyan kevés édesítő kellett bele,h kimaradt egy fél csomag befőzőcukir 3:1.És most,ha fogy a lekvár már tudom,milyet rakok még be a télen....ananászdzsemet.Majd ha már fillérekért adják a tacskóban,akkor veszek 3-4-et és csinálok azt.Találtam a neten olyan recepteket....

Én egy kicsit sem igénylek semmi külön törődést,lehet azért,mert a férjem különben is nagyon figyelmes.Nem kívánok kényeztetést,alapjáraton sem vagyok oda a babusgatásért.Ha valami komoly bajom van,nagyon ideges vagyok valami miatt,akkor rákérdez,megbeszéljük,legtöbbször elvicceljük és jót röhögünk rajta.Szerencsées vagyok vele,mert nagyon jó lelkű ember és tényleg érezteti,h szeret(nem mondogatja,mert én is ő is azt valljuk,h mondani akárkinek akármit lehet)De ő is szerencsés velem,mert nem vagyok egy nyavajgós lélek.Az utóbbi időben max.Dénes hisztijén tudtam kiakadni,nálam nem tombolnak háborús szintig a hormonok,vagy nem tudom....

:lol:

Kép Kép
meli1118

Persze, nagyon egyszerű. Regisztrálsz, majd kapni fogsz postán egy levelet, ahol leellenőriznek, hogy valós-e a címed stb... De ha jól emlékszem addig is tudsz licitálni, csak a neved mellett lesz egy boríték, így mindenki tudja, hogy még nem lettél ellenőrizve.
A ruháknál érdemes nagy csomagokat vadászni, mert így olcsóbbra is jön ki darabja. A postaköltséget mindig kalkuláld bele az árba, hogy megéri-e neked azzal együtt is.
A ruháknál a termékfotó sok mindent elárul, ha jó felbontású a kép, nagyjából látható a minőség. A márkás, neves ruhákból álló csomagokat nagyobb biztonsággal kezelheted, mert azok a ruhák minőségben megbízhatóak, még 2 gyerek után sem nyúlnak ki. Én azokat az eladókat szeretem, akik a leírásban tényleg korrektül igyekeznek leírni a csomag tartalmát. Ha nem ír az állapotukról külön semmit, akkor érdemes rákérdezni, hogy van-e rajta folt, szakadás stb...
Nemrég jártam így egy baldachinnál, hogy ha nem kérdezek rá, sosem derül ki, hogy alul el van szakadva. Így többen is kérték a licit törlését, mivel nem volt feltüntetve a leírásban.
Az aukciók lejártakor jó ha a gép előtt ülsz, mert az utolsó pillanatokban sokan licitálnak így könnyen lemaradhatsz.
Aztán egy idő után kitapasztalod kinél érdemes, lesznek kedvenc eladóid akikben megbízol, lesz saját stratégiád.
Eddig két termék volt ami nem olyan mint számítottam, azokat én továbbhirdettem, megvették.
Utoljára kb 2 éve vettem új ruhát, azóta csak innen vásárolok és adok is néha el, ha van valami felesleges cuccom. A vaterát nem szeretem.
Nagyon csinosan fel lehet öltöztetni a gyerekeket, de valóban nagyon meg kell nézni a ruhákat és méretni! A lányom nagy sláger a suliban, olyan csinos ruhákat sikerült kifogni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

nóna jó hgy téged kihagyott a betegség.én aggódtama méhszáj miatt de 2100-as.teszvesz tényleg nem nehéz én is azt hittem de már tök jól belejöttem.az én párom azthiszem a 2 véglet között van nem viszi túlzásba de azért em is közömbös

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?