Hú, végre végigolvastam!
Manocskák, én sem értem, hogy ennyi gyerek után miért nincs tisztába a párod a terhesség nehézségeivel. Máskor is ilyen volt?
Mindig mikor előkerül a téma, megállapítom magamban, hogy milyen jó nekem.

Az én férjem úgy csinál mintha nem is izgatná, hogy terhes vagyok. De annyira másként viselkedik!
Ha este leülök a gép elé, átjön értem, hogy menjek feküdjek le mellé, mert így nem jó filmet nézni, hogy nem vagyok ott. Ha 10 perc múlva még nem vagyok ott, akkor átszól, hogy mikor megyek már, ne üljek sokat, feküdjek! Ha délután még ott van a reggeli mosogatnivaló, egy szót sem szól és néha irdatlan nagy kupi van, azért sem. Nem hagy ki egy napot sem, mikor ne hozna valami különleges édességet, túrókrémet, joghurtot vagy a kedvenc méregdrága fokhagymás szalonnám. Felvágottból csakis színhúsosat hoz, mikor babát várok mindennek megnézi az összetevőjét és felvágottól kezdve szörpig mindenből a javát hozza. Máskor csak párizsit, zalát szokott venni. (mindig ő vásárol és általában ő is főz)
reggel elég felírnom, hogy mit hozzon és délután zokszó nélkül hozza is, bármi legyen az.
Ha éjjel begörcsöl a vádlim, egyből ébren van és kérdezi, hogy mi a baj. Terhességeim alatt olyan éberen alszik, mintha állandó készültségben lenne!
Az egészben a legjobb, hogy nagyon odafigyel rám, megértő és soha össze nem veszne velem. Amúgy is egy évben max 3x van vitánk. Mindketten nagyon elfogadjuk a másik hibáit, gyengéit és azzal együtt szeretjük, azokat nem hánytorgatjuk fel.
De igazából szülés után a legjobb! Fél éven keresztül szinte ágyba jön a reggeli, ebéd, vacsi. (Télen egy nap csak kb 4 órát dolgozik.) Csakis ő főz, mosogat és ellátja a nagyobbik gyereke(ke)t. Nekem csak szopiztatni kell és pesztrálni a legkisebbet, akivel ő még nem igazán tud mit kezdeni.
Nálunk ez minden terhességkor így van és szülés után, ez bevált mindkettőnknek. Talán ez is közrejátszik, hogy mindig nagyon sok tejem volt, mert semmi stressz, idegeskedés, minden feladatot és terhet levesz rólam.
Sokat írtam, mi? A telefonszám csere is nagyon jó ötlet, legfeljebb a családi képeket majd priviben küldöm el mindenkinek. A telszám mellé össze lehetne gyűjteni az email címeket és akkor csak egy kattintás lenne mindenkinek egyszerre elküldeni.
Telefonszámból szerintem felesleges, hogy mindenkinek meglegyen az összes, de hogy milyen sorrendben fognak születni a babák, azt nm tudni. Lehet az utolsóból lesz az első...
Gyűjtsünk be 2-3 tőlünk időben egy-két héttel eltérő számot és akkor nagy az esély, hogy valaki otthon lesz még mikor mi szülünk.