A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Zsu!

Drukkolok nagyon nektek! Nem lesz könnyű, sok erő kell hozzá. A tesód fiatal, pozitívan áll a dolgokhoz, minden rendben lesz!
agnyes

Drága ZSu!

Az Isten áldjon meg Benneteket! Nagyon szomorú lettem! Drukkolok nagyon! És mindenképpen adj további hirt magatokról!
A pozitiv hozzá állás nagyon jó, szerintem fél siker a másik fél siker , hogy fiatal a tesó szervezete, ez már ugye, egész siker. Nagyon sok kitartást kivánok, és puszi..., puszi+++++++++++++++++++
emerenc

Drága Uzsuzs!

Nagyon nehéz helyzet, de ez a fajta betegség elég jól gyógyítható ma már! Sok-sok példa bizonyítja,- hogy csak egy közismertet említsek, José Carreras- nincs veszve semmi, van remény!
Mint a többiek, mi is nagyon sok erőt és kitartást kívánunk Nektek!

Jucus, Sajo
sajo

Mi édesanyámat vesztettük el tavaly áprilisban. A leukémia egy speciális változata volt nála, valószínűleg a túlgyógyszerezéstől kaphatta, mert ennek van beszerezhető változata is.
Nála egyrészt idős kora volt a probléma, a nagyobb azonban az, hogy nem volt hajlandó elmenni orvoshoz. Amikor kórházba került, nagyon le volt már gyengülve és alig voltak vörös vértestei, folyton fulladozott, így transfuziot kapott. Ennél a betegségnél ez pont ront a beteg állapotán, de az orvosok nem tehettek róla, mert ezt a fajta leukémiát nagyon nehéz felismerni. Azt hitték, hogy gyomorvérzése van, ezért adtak neki a kórházba kerülése után, rögtön vért. Habár a légzésével nem volt baj, szegénykém a gondos orvosi ellátás ellenére tulajdonképpen megfulladt, mert a sejtjei nem jutottak oxigénhez.
Testvérednél valószinűleg nem erről van szó!
Ő fiatal, szervezete ellenállóbb, erősebb! Reméljük, hogy a betegségét kellő időben fedezték fel, és így ez is javítja a gyógyulás esélyét.
A gyógyulás folyamata nem lesz gyors: infúziós kezelések, ágyban fekvés, gyógyszerek. Esteleg csontvelő átültetés.
Bízom benne, hogy öcséd szervezete, orvosi és családi segítséggel, megküzd a betegséggel!!!!!!!!!!

Sajo
sajo

Chilike,köszönöm választ. Rosszabbra voltam felkészülve.
Uzsuzs: a barátnőm, aki leukémiás gyerekkel foglalkozik, azt mondta, jó, nagyon jó arányban gyógyítható, ha korán felismerik a bajt. Minden rendben lesz. A hit a legfontosabb tényező.
rozsafa

Uzsuzs! Szivből kivánom, hogy meggyógyuljon a tesód! A többiek is irták, hogy tényleg nagyon jó arányban gyógyítható a leukémia! Csak higgyetek benne!
kislibus

Uzsuzs!
Sok-sok erőt kívánok Nektek!

Szurikáta!
Sokszor emlegetünk! Nélküled nem sikerült volna!

Kislibus!
Drukkolok Nektek, hogy mégis most legyen ez a baba!

Évi!
A hétfőn visszakapott babáitok leljenek otthobra Benned 9 hónapig!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!

Butaságot csináltam. Ma vagyok a 28. ciklusnapon és csináltam egy Clearbue tesztet, ami pozitiv!!!!! Most ugy izgulok, mert csak holnap kéne megjönnie. Azt irja az utmutató, hogy a menses előtt egy nappal már 87%-os a teszteredmény. Úgy örülnék, ha nem jönnem meg holnap, remélem kapaszkodik a kis Rambo mint a fene!!!
Utolsó merional injekciót 17 napja kaptam. Attól nem lehet fals pozitiv ennyi idő után ugye :?: :?: :?:
kislibus

Albi! Köszi!!! Téged szurikáta injekciózott?
kislibus

Kislibus,
Neked mid is volt most, miért kaptál merionalt?

Dehogy lehet attól a pozitív! :)

Jaj de drukkolok!!! Simán lehet a teszt pozitív egy nappal a mensi előtt, sőőőőt!
vjulcsi

Julcsi!
Ovuláció indukció volt. Kaptam 5 napig Closilbegytet, utána két Merional szurit. Igy két petikét érleltem.
Köszi!
kislibus

Kislibus!
Én is Clearblue-val teszteltem menis előtt egy nappal! Pozitív volt! Igaz halványan, de azért lehetett látni a csíkot! A lényeg, hogy ne izgulj! Nyugi! A következő teszt 2 nap múlva legyen, mert itt a lányok nekem is azt mondták, hogy 2 naponta duplázódik a HCG szint! NYUGI! Csendben, DE annál JOBBAN gratula! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Kislibus!

Amíg a szervezeted a mindenféle gyulladás legyőzésére fordította az erejét, addig a kis petécskéid szépen be tudtak ágyazódni.
Így szerintem a pozitív tesztnek nagyon halkan lehet már örülni! :wink:
agnyes

sajóné jelentkezik...
sajó ma reggell a merionalt úgy tudta csak felszívni, hogy apró bubik lettek benne. én meg beadtam a hasikám hájába. lehet ebből baj? mármint a bubikból...?
tudom, ne nyavalyogjak, másnak sokkal gyobb problémája van.
uzsuzs: nekem gimnáziumi osztálytársamnak volt leukémiája, 1984-ben, azóta köszöni szépen, jól van, 3 gyerek apukája. drukok a tesódnak!!!
sajo

egy k lemaradt: DRUKKOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sajo

Jucus!
A fecskendőt tüvel felfelé tartva ,a dugattyút kicsit visszahuzva meg kell "pöckölni" és a habosodás t és a bubikat ki kell nyomni ovatosan.Nincs veszteség mert a levegö távozik.Egyébként semmi gond nincs ha bement némi levegő.

szurikáta
szurikáta56

De jó, hogy van köztünk egy SZURIKÁTA! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata!
Köszi :) :) :) nagyon kedves vagy.

szurikáta
szurikáta56

Szurikáta!
Nélküled nem lenne babanet a babanet!
Én is köszönöm a sok-sok gyógyszurit, és a drukkot amit kaptam tőled! :) :D

Kép

KépKép
ercsikati

Kata!
Pedig egy jó ideig nem nagyon olvastam a fórumot.Ez idő alatt alakult ki a mostani csapat.
És így van az hogy sokan nem ismernek.
De azért itt vagyok és figyelek :) :) :) és mennek a drukkok mindenkinek. Meg a gólyák meg a szurik meg ami kell. :)

Albi! :) :) puszi Petikének!

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok!

Ercsikati! Biztató amit irsz!

Azért nem merek örülni. Ez a teszt elég masszivan pozitiv, de még csak holnap kéne megjönnie. És görcsölgetek egy kicsit.
De köszönöm, hogy tartjátok bennem a lelket, meg hogy drukkoltok!

Meli! Neked holnap dúl el, hogy hány babád van ugye?
kislibus

Kislibus,
Én is görcsöltem, de még hogy, a pozitív teszt előtt, meg még utána is egy ideig.
A teszt csak úgy véletlenül nem lesz pozitív :)))
vjulcsi

Sziasztok!

Kislibus!

Természetesen nem kiabálunk el semmit, de azért könnybe lábadt a szemem!!!!!!!!( pszt HURRÁÁÁ!!!!!! pszt)

Szurikáta!

Valóban nagyon jó, hogy itt vagy köztünk :!: :!: :!:
Köszönöm a szakmai hozzászólást, Jucusom egyáltalán nem bízik bennem. Reggelente nagyokat csatázunk, hogy az aznapi szurik a helyükre kerüljenek. Már azon is el vagyok képedve, hogy megszúrta önmagát. Szolidaritásból tervezem, hogy egy kis oldószert én is nyomok a pocimba.
A patikában olyan rövid felszívó tűt adtak, ami nem ér le az üvegcse aljára, tegnapelőtt rengeteget kínlódtam a felszívással. Szerencsére Jucus édesanyjának ( inzulinos ) volt itthon steril hosszú tűje is, ma ezzel szívtam fel az anyagot. Mondtam is Jucusnak, hogy egy drogos nem vacakolna ennyit, alig várná, hogy benn legyen az a tű. :D
sajo

Neked is köszi Julcsi! Közben a görcsölés megszünt!!!

Úgy izgulok! Egyébként holnap tuti tesztelek megint, mert tegnap 4 tesztet vettünk, meg egy volt itthon. Ezeket: Clearblue, Gabriel, Xepil, one-step. Hát ezt valamikor el kell lőni és ami azt illeti, nem szeretnék tartalékolni egy következő ciklusra. Köv. ciklust sem szeretnék úgy másfél évig....

Ercsikati! Te mikor szoltál Dévisznek?
kislibus

Ja és Jucus! Nagy gratu az önnszurizáshoz! Én is 5 percig farkasszemet néztem vele és kb. 7-en drukkoltak körülöttem. :lol:
Mostmár bármikor megismételném (de remélem, csak a következő babánál lesz rá szügség)
kislibus

Sajó!
Az oldáshoz és felszíváshoz 18 G 1/2,vagy 1 es rózsaszín konuszu tűt kérjetek a patikában. Ez az általánosan használt felszívó tű. Jó nagy de ne ijedjetek meg tőle.
De Te ne szúrkáld magad.Erre semmi szükség. (bocs Jucus) majd elég lesz ha szüléskor simogatod és szorítod a kezét :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szurikáta56 2009.09.27 18:14-kor.

szurikáta
szurikáta56

Kislibus!
Nekem múlt héten pénteken kellett volna megjönnie, csütörtökön, szombaton és kedden csináltam teszteket! :) Mindhárom csíkos lett, vagyis dupla csíkos! :) Kedden felhívtam, hogy akkor mi legyen?! Erre ő mondta, hogy akkor menjek még délelőtt! Mondtam neki, hogy dolgozom, és akkor mondta, hogy jó akkor menjek munka után! Igazából azt mondta 3 hét múlva kellett volna mennem, - ami most hétfőn lenne- de hát ő mondta, hogy menjek! :) A következő UH-m pénteken lesz! Alig várom már! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok.

kislibus:mivel nem kaptál Ovitrillét a ciklusod másik felében ezért az a pozitív teszt az BIZONY POZITÍV!!!! :lol: :lol: :lol:
És tényleg nem érdemes mindennap tesztelni csak 2 naponta.Aztán meg azért leszel elkenődve mert alig látsz erősődést rajta.Szerintem hidd csak el és holnapután tesztelj! Látványos lesz az erősődés!!!!!!!! Higyj nekem. :lol:
Ja és ha tudnád hogy én mennyit görcsöltem mensi elött.Most már nyilalok.Meg kómamanós vagyok.

Kép
Kép
melánia

Na jó, akkor holnap nem tesztelek, de baromi nehéz lesz megállni. Addig is nézegetem ezt. Mindig elő kell vennem megnézni, mert másképp nem hiszem el. A görcsölés miatt sem aggódok akkor. Az aggódástól elvégre még soha nem lett jobb semmi.

Melania! Akkor holnap mész ugye? Hánykor jössz a hirekkel?

Ercsikati! Azt elhiszem, hogy várod, drukkolok is hozzá nagyon!
kislibus

kislibus:hát ha én azt tudnám hogy mikor jövök a hírekkel.Az jó lenne.Holnap nem sietünk.leve reggel 8-9 fele indulunk.Pont azért mert a múltkor is sokat vártunk mert apánk egyfolytában a mütőbe volt.

Katám:hogy vagy?
Én elköszönök.SZÉP ÁLMOKAT MINDENKINEK!!!
Megyek mert még dolgom van.

Kép
Kép
melánia

Meli! Jó éjt, de holnap várunk!
kislibus

Melánia!
Köszönöm kérdésedet! :) Jól!
Álommanó engem is látogat! Például én egész délután aludtam! Elkezdtem nézi F1-et aztán a rajt után már csak a díjkiosztóra emlékszem! :( :) Hát ez van!
Holnapi UH-hoz mennek a drukkok! :)

Kép

KépKép
ercsikati

sziasztok!
ma reggel voltunk uh-n: 3 db 11 mm-es tüszőm van. nem sok, de jó a minőségük, így folytatjuk.
kislibus: a szurikat már kezdem megszokni, csak az nem esett jól, ahogy sajó reagát a félelmeimre. nem részletezném, de az a lényeg, hogy tegnap este sikerült megbeszélnünk a dolgokat.
mindenkinek szép hetet!
sajo

Uzsuzs: sajnálom, ami az öcséddel történik, de bízom abban, hogy az egy hónapig tartó vizsgálgatás egyben azt is jelenti, hogy egy egészen korai stádiumban derült ki a baj. A fiatal kor, pontosabban az erős immunrendszer önmagában nem jelent előnyt a rákos megbetegedéseknél, annyiban viszont mindenképp, hogy az egészségügyben egy 21 éves fiatalember mindent megkap, ami a gyógyuláshoz kell. 8) 60 év felett ugyanolyan kilátások esetén is mostanában divat széttárt kezekkel sajnálkozni, sajnos erre a családomban legalább 3 példát tudnék mondani. Mi mindhárom esetben addig vertük a tam-tamot, amíg kezelés lett a vége és 2 esetben teljes sikerrel. Ami még előny lehet, az az ő hite. Ez többet jelent, mint mindenki másé együttvéve.
Nektek annyit javasolnék, hogy amíg nem történik valamiféle pozitív fordulat az öcséddel, addig ne kezdjetek bele egy újabb programba, mert addig a stresszt nem fog sikerülni (kellő mértékben) kizárni az életetekből.

Kislibus: nem véletlenül mondta Kopa, hogy próbálkozzatok még... 8) Pozitív tesztet jellemzően a hCG hormon okoz és ha nem szúrtatok Ovitrelle-t (már pedig nem), akkor ennek a hormonnak a jelenléte jó eséllyel csak akkor lehetséges, ha ott kapaszkodik a baba. 8) (Vannak kivételek, amikor lehet álpozitív, vagy álnegatív tesztet is produkálni, főleg különféle gyógyszerek hatására, de ezek annyira ritkán fordulnak elő, hogy jobb a legkézenfekvőbb verzióval foglalkozni.)

Sajóék: fájdalmasság és praktikum alapján nálunk ezek a tűk váltak be:
felszívás: 1,2*40-es,
bőr alá: 0,45*13-as,
izomba: 0.5*25-ös.
Ahogy Szurikáta is írta, egyáltalán nem baj néhány buborék. Nálunk Szimbáné csak akkor szúr, ha éppen dolgozom, amúgy nagyságrendekkel jobb, ha nem önmagát szúrja.
Jucus: itt az a fontos, hogy ne legyenek félelmeid! Már eddig is bebizonyosodott, hogy min. 90 %-ban alaptalanul parázol, tehát ha Sajó néha egy kicsit keménynek tűnik, azzal csak a program sikerességét próbálja elősegíteni. Hagyd, hogy inkább ő parázzon, Te meg bízz benne, illetve Dévisz szakértelmében! Vigyázni fognak rád. 8)

Évi7104: várjuk a jó híreket!

Melánia: drukkolunk, hogy jól alakuljanak a dolgok! 8)
szimba

Sziasztok!

Jól látok, hogy ennyi babás van most errefelé? De jóóóóóóó! Olyan boldog vagyok, hogy ennyi embernek sikerül.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok!

Érdekes, amit Szimba ír a szurizásról. Én el sem tudtam volna képzelni, hogy ne én adjam be magamnak, sőőőt, ha férjem ott volt, szóltam neki hogy forduljon el :) Ha egyedül voltam, pikk-pakk beadtam, nem volt kinek 'hisztizni'. Persze különbözőek vagyunk :)
vjulcsi

Ági,
És a Manócskák hogy vannak?
Képet kapunk? :)
Mesélj majd, ha lesz időd!
vjulcsi

A szurikat én is mindig magamnak adtam be. Egyszer kérte a párom, hogy hagy nézze. :-)

A manók jól vannak. Elevenek, rosszak, de imádnivalóak! :-) Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

szisztok
ági
nagyon cukik a bébik,
:lol: :P
régebben már kérdeztem tőled egy pár dolgot, de most megint tele van a fejem gondolatokkal, segithetnél kicsit rendet rakni a fejembe :lol:
Ha jól emlékszem te tápszerezted a bébiket, ugye? Vagy szopiztak is meg tápszereztek is? Az igaz szted, hogyha egy bébinek cumisüvegből adnak enni akkor már nem kell neki a cici? (mert ott jobban kell erőlködnie)
Hogy csináltad az etetést? Egymás után? Arra emlékszem, hogy irtad, hogy nem nagyon büfiztettél, hanem hasra forditottad őket, de ez is elég volt? Igy kis tudja köpni amit visszabukik? És mennyi idős kortól lehet hason fektetni? Volt légzésfigyelőd? Ha igen milyen? Külön-külön mindegyik babának volt, vagy eleve olyan, amit ikreknek ajánlanak?
Mikor érezted megmozdulni a babát és érezted külön-külön mozogni őket vagy csak a mozgást érezted?
A piciket egy ágyba altattad vagy mindegyiket külön?
Egyáltalán hogy altatad őket? Maguktól aludtak el, vagy kellett valami trükköt alkalmazni?
Ha akarod megirhatod privibe is vagy a babás fórumra a választ, csak láttam, hogy pont itt vagy, gondoltam ide irok neked :wink:

csajok bocsi , hogy itt részletezem ezeket a kérdéseket, tudo, hogy erre van a babás topic de most pont elértem itt ágit :wink:
chilike1

julcsika
Mi a helyzet, hogy vagy? :wink:

A szurikat én is mindig magamnak adtam be, sőt amikor párom megpróbálta jobban is fájt, de mindenki más beálltottságú.
Mindenesetre amikor kaptam ezt a sok szurit, rájöttem, hogy nem lennék jó drogosnak :lol: :lol:
Már olyan voltam, mint a szita, kicsit be is lilult a végén a pocim, a progi inj.-ot az orvosom adta be, de az se volt kellemes, nagyon megkeményedett a végén már a pópom :lol: , borogatni kellett, mondjuk én nem vagyok egy kényes tipus, de azért már nagyon örültem, amikor nem kellett többett kapnom.

sajó(né)
Hát a pasik nem mindig úgy reagálnak ahogy mi elvárjuk.
Főleg ilyenkor még érzékenyebbek is a nők ezektől a hormonoktól, legalábbis én mindent magamra veszek .
Mostanában egyre többször fárad el mindenem, de a párom meg nem masszirozna soha, most is felajánlotta, hogy van itt szakember nem messze tőlünk, látott kismama masszázst, inkább befizet-csak őneki ne kelljen.- :lol:
az a lényeg, hogy meg tudtátok beszélni. én például soha nem hagyom úgy elaludni a párom, hogy nem beszéltük meg, ha valami nyomaszt. :wink:

kislibus
a tesztnek ki kell mutatni már a menszesz időpontja előtt is, úgyhogy a pozitiv az mindenképpen jó jel :wink:
mondjuk én legjobban a vérvételben hiszek, ha tudsz szaladj le ott ahol laksz, bárhol megcsinálják, de azt hiszem a Nyirőbe talán 2000 ft körül van, én itt az sztk-ba mentem körülbelül ezidőtájt, mint ahol te most tartassz és már háromszázvalamennyi volt a hcg-m-még aznap délután kész lett az eredméyn-szóval ott már tudtam , hogy 2 babám lesz :wink: .
Nekem volt már olyan tapasztalatom a tesztel amikor becsapott, de ezt nem részletezem, mert nem akarlak befolyásolni, de én emiatt igazán a vérvételben hiszek, meg az uh-ban.Ettől függetlenül a mostani terhességemnél 3 tesztet csináltam, amit vittem apánknak megmutatni :lol: :lol:
chilike1

Zsu, Drága! Nagy ölelés neked! Szívemből kívánom,a tesódnak, hogy mielőbb felépüljön! :cry:

Jucus, látod valósz. ezért kellett a 3 Merional, hogy a viszonylag kevés tüsződ szépen növekedjen és mind megmaradjon.

Évi, jól felizgattál minket pénteken, aztán egész hétvégén nem adtál hírt a bogyókákról... Remélem, minden rendben veletek!

Meli! sokat gondoltam Rátok! Remélem, minden úgy alakult, ahogyan szerettétek volna! Nagyon várom, hogy hírt adj magatokról!

Ági, nagyon aranyosak a gyerkőcök!A kép alapján tisztán látom magam előtt, ahogy hárman hat felé mennek... :lol:

Kislibus! Nagyon örülök a kis Rambónak! Az egyik barátnőmnek is így jött össze Clostival a kisfia, hogy közben a veséje begyulladt és teljesen lemondott a sikerről. Ő volt a leginkább meglepve, amikor pozitív lett a tesztje.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Ági!

Jaaaaaajjj, de gyönyörüüüüüüekk!!!!!

Chilike!

Hiába bánt engem Jucus, azért nem panaszkodhat! Legalább masszázs tekintetében nem! :D

Egyébként
Szimba szólott helyettem! Uff!

Sajo
sajo

Sziasztok!

Ági! Nagyon helyesek a gyerkőcök! :D

Szimba! Hiszek neked, csak azért kételkedtem, mert a Merional-ra is az volt irva, hogy HCG a hatóanyag, de persze az már 18 napja volt, hogy beadtam. Te meggyógyultál már teljesen?

Jucus! Tényleg ne haragudj a férjedre, hogy nem parázik úgy mint te! Neked is nyugi! 3 tüsző nagyon szép eredmény!

Moncsiga! És az ismerősödnek nem volt utána semmi gond? Kisfia, vagy kislánya lett?

Chilike! Ma is teszteltem, másik fajtát, az is pozitiv lett. Tudom, Ercsikati irta, hogy csak két naponta, de nem birtam ki. :lol:
De csinálok holnap is! :D

Meli! Gyere a hirekkel!
kislibus

Kislibus,
Itt baba lesz :) A tesztek nem csalnak, legalábbis tutire nem ennyire következetesen :)

Chilike,
Irtam a másikon :)

Ági,
Gyönyörűek a bébik! Én is el tudom képzelni, hogy nem kevés energia kell, hogy futkoss utánuk :)
vjulcsi

Julcsi! Merem remélni, hogy nem csalnak. Te nemsoká mehetsz AFP-re, vagy csináltattál integrált, vagy qvartett tesztet?
kislibus

sajó
Jaj, de kis rendes vagy, na akkor nincs is olyan "rossz" dolga sajónénak :lol: .
Egyébként tényleg a nők egy kicsit feszültebbek, érzékenyebbek, ingerlékenyebbek ilyenkor-meg kismama kor is- :lol: , de ez legyen a legkevesebb :wink:

kislibus
Na akkor tuti van ott valami-vagy van ott valaki- :wink:
Nekem csak 1x tévedett a teszt, igaza van julcsinak , nem tévedhet "folyamatosan", úgyhogy hajrá, hajrá :lol:
chilike1

Kislibus!

Az én ismerősömnél is így történt, mint Moncsi barátnőjénél. Igaz ő inszem alatt betegedett meg. Fel is hívta sírva a dokiját és ő megnyugtatta, na akkor most sikerül! Most egy éves és kicsattan az egészségtől a kisfiú! :lol:
agnyes

Melikém!

Gyere, már nagyon izgulunk! :wink:
agnyes

Meli drága nagyon izgulok érted!! Gyere gyorsan a hírekkel! :lol:

Kislibus jó lesz ez! :lol: Nagyon szupi! Egy ilyen hullámra én is szeretnék már felkerülni :oops: :lol:

Ági tündériek a gyerekek!
ritu75

Ritu! Felkerülsz az biztos! :D

Agnyes! Én is lemondtam róla, mkor lázas lettem. De most sem hiszem el, és csak akkor nyugszom meg, ha itt lesz a kezemben!

Alig biram ki, hogy ne vigyem be az egyik tesztemet a munkahelyemre nézegetni. Nem vagyok normális az fix.

Meli!!!!! Gyere ha tudsz!
kislibus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?