A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

A gyerekem mindjárt 4 és fél órája nem evett :lol: Ilyen se volt még nappal. Édesdeden alszik,bár már mocorog :)

KépKép
KépKép
nyuszi81

Moncsy!

Benedek (is) egyre szebb :wink: :D :D :D !

Boo!

Szerinem is minden infó a rendelkezésünkre állt, csak mi nem készültünk fel rendesen :oops: ! Ha belegondolsz, a terhességről/szülésről is alig tudnál vmit, ha az Eü-n múlna. Csak ugye elolvastuk a kismama könyveket, bújtuk a netet, és osztottuk itt egymásnak az észt :wink: :lol: .
Én sem gondoltam, hogy a szoptatás ennyi nyűggel is járhat, mert valahogy úgy beszélnek róla, mintha teljesen magától értetődő lenne, hogy minden anyukának vanelégteje, és tud szoptatni :? . Szóval szerintem is fel kéne készíteni az anyukákat, de már az is elég lenne, hogy benyögik a terhesség felénél, hogy "vegyé egy szoptatós könyvet, mert valami gondod úgyis tutira lesz" :twisted: .

Sillia!

persze, biztos rosszalbul viselik a nyüzsit, ha nincsnek hozzászokva...
Neked volt vmi rossz élményed, vagy csak ilyen alkat vagy, hogy nem bírod a tömeget?

A szuritól ne félj, Lóci tökös kiskrapek :wink: :lol: . Én inkább arra vagyok kíváncsi milyen hosszú! Ha 6 kiló felett van, akkor jócskán 65 felett lesz az alkatából ítélve :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi!

Első étkezés előtt kell adni így én reggel adtam az első tápszerbe keverve. Most meg amikor már csak anyatejeztem csak úgy natur kiskanálban reggel, de úgy nem igazán vált be, legalábbis, amikor este a szokásos lefejt tejcsibe raktam bele, reggelre lett is rendesen kaki. Külön ezért reggel nem akartam neki semmit adni pluszban, vizet, vagy teát ilyesmit. De főleg nem cumisüveget, épp elég az esti cumizás. :wink:

Dodi!

Nekem is van szoptatós könyvem, de egy csomó mindent csak éles helyzetben tapasztaltam meg. Pl. azt írja, hogy a gyulladt mellből is lehet szoptatni, sőt kell is. Jó, elolvastam, de Noé akkor még olyan picike volt, hogy nem tudott egy kőkemény cicből szopizni. (na ezért mondta a doki, hogy férjem szíjja meg :lol: )

Kép
Kép
tabati

Sillia!
Mi is holnap megyünk oltásra, de mi már a 3 hónaposra. Majd gondolok rátok!
Én is azt hittem, hogy Petra már van 6 kiló, de csak 5550 volt pénteken.

A kórházakba szerintem is végigszaladhatna egy felkészült ember és legalább azt megmutathatná a friss anyukáknak, hogy hogyan kell mellre tenni a babát, mennyi ideig engedjük eleinte a szopizást, hogyan vegyük ki a cicit a szájából, stb. Ezek nyilván le vannak írva millió helyen, de más olvasni és tudni, hogy így kéne, és más látni, tapasztalni, hogy így kell.

Nekem a kilóimmal már nincsenek gondok, csak valahogy az alakom nem pont olyan, mint volt. Izom eltűnt, helyette kis hájacska van a hasamon, combomon. És ezt már csak a sport viszi le, a szaladgálás a lakásban már nem segít.

Kép
katy76

Sziasztok! Végre tudok írni is, Hédi alszik és senki nincs itthon aki belemagyarázna, hogy miért a gép előtt ülök :twisted: :twisted:

Boo: nagyon ügyesek vagytok, kaki miatt ne aggódj, nekünk azt mondta a védőnő, ha csak anyatejet kap 4 napig normális kaki nélkül :shock: :shock:

Hétvégén arra ébredtem, hogy eláraszt a tej és még evés előtt fejnem kellett, erre ma már megint lényegesen kevesebb van, szopi után is alig tudok fejni. :roll: :roll: Szóval sörre fel :D

Hasonfekvést mi úgy is szoktuk csinálni, hogy hanyatt fekszem, Hédit a mellkasomra fektetem.Sokkal jobban emeli a fejét, mint a játszószőnyegen. Persze mindig egy nagy mosoly a jutalom, ha sikerül felemelnie a buksit :D

Bond: Dokibá kétségkívül alapos :D :D Egyébként belepirultam a válaszba, mint szűzlány az első éjszaka előtt

Holnap tanácsadás, kíváncsi leszek mennyit gyarapodott Hédi, ettől függ ugyanis, hogy hetente tiszteletünket kell-e tennünk továbbra is. Nektek milyen gyakran kell mennetek?

Délelőtt itt volt anyám, segített elvasalni és közben folyamatosan osztotta az észt :twisted: :twisted: Legközelebb inkább kerülgetem a vasalnivalót!

Én sem gondoltam volna, hogy ilyen bonyolult is lehet ez a szopis téma és tényleg nem sok információt kaptam róla sem a védőnőtől, sem a kórházban a csecsemősöktől.Bár ezt gondolom kórháza válogatja, nekem az itt olvasott tanácsok segítettek sokat

Kép

Kép

tiszta apja :D :twisted: :lol: :twisted:
tike

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:59-kor.
Vendég

Sziasztok

Dodi szívemből szóltál a tejelapasztással kapcsolatban, de sajnos vannak ilyenek

Bond elvileg 1 cseppet kellene adni, de ezzel a pipettással lehetetlen, így én nem minden nap adom neki, mert úgy is több megy a szájába.

Nyuszi fogalmam sincs de nekem is Nóra eljátssza ezt naponta legalább egyszer. De főleg akkor amikor nagyon éhes már nagyon ordít, olyankor csak az nyugtatja meg ha a cumit a szájába rakom szorosan a cicimhez közel rakom az arcát, és mikor nem sír akkor gyorsan cumi ki, cicibe többnyire ez beválik. De nem szoktam megvárni hogy ennyire ordítson.

Boo nekünk ma van a negyedik napja hogy nincs kaka, éjjel már eléggé ki volt 2 óránként ébredt, durrogtatott, de semmi, persze cicizett is. ÉS még mindig semmi. Gondoltam adok neki egy kis kamillateát, de hát nem kell neki, gondoltam próbálkozom egy kis hipp gyümölcslével, na arra öklendezett. Vettem neki másik cumisüveget az avent helyett, ezt már jobban elfogadja, de még mindig nem az igazi.
Szerintem se próbálkozzatok, ha fogy is kell a kiegészítést ettől még nem vagy rossz anya.

Hgabi jobbulást nektek, Norbinak is kijött az asthmája, de már jobban van, bár reggel fújnom kellett neki, be is raktam a táskába.

Lilisgabi nagyon szépek vagytok

Sillia szerintem is jó lett a hajad

Dodi nekem Betti nyugodt volt csak pakolni szeretett. Norbi szintén tök jól el volt akár magában is. Na Réka égető tűz, még most is pedig 5,5 éves. Nóra eddig nyugodtnak látszik.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kép új pihenőszék Kép Kép

Kép

gabi1

czigka!
nekem is a szülésznő a szülés utáni mellretételnél mondta,hogy a
bal cicimből max bimbóvédővel fogok tudni szoptatni...hát erre
mi rácáfoltunk,mert simán szoptatom abból is,pedig totál befordult
az a bimbóm,de mindig sikerült kiszívnia és most már annyira nem
is befordulós...

mivel Kiara alszik legalább éjszaka 8 órát,ezért ő reggel bepótol
mindent és 200at eszik akkor,utána90 és 150 között eszik...
ez totál változó...

ancsurti!
nálunk is vannak viítások,de mi megtaláltuk rá azt a fogást,amikor
abbahagyja...máris teszek fel egy képet,hogy megmutassam melyik az...

Kép
Kép
csibe83

Kép ilyen lett Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Kép

nekünk így bevált...

Kép
Kép
csibe83

Csibe mi is így fogjuk Nórát mert így szeret lenni, így tud nézelődni

Kép

gabi1

és mostanság így szokott kakilni is...

tegnap sikított eget,hogy figeljek rá.aztán meg elkezdett gagyorászva
panaszkodni...majd megzabáltam annyira édes volt...
most már minden nap tud újat mutatni...ez annyira különleges...

Kép
Kép
csibe83

Nálunk ha Petra nagy ritkán sír, akkor lefelé szeret lenni (repülő pózban). Arra mindig megnyugszik.

Érdekes, nekünk a normális D-vitamin van, nem a pipettás. De még ebből is előfordul, hogy 2 csepp megy a szájába, olyankor másnap nem adok neki.
Eleinte én is kiskanállal adtam + tejjel, de most már legalább másfél hónapja csak belecseppentek a szájába.

Lilisgab!
Lili nagyon aranyos, mindig mosolyog, olyan jó látni!!! Lotti is cuki, csak róla nem raktál fel túl sok képet.

Nekem ez a "szoptanít" már sok, azért jó ha az ember tud szoptatni, de nem minden áron. Elég hülyén érezném magam ezzel a kütyüvel a nyakamban. :roll: :roll: :roll:

Boo!
Koncert ügyben ugye majd jelzel, ha mégis menni kell jegyet venni? Mert már alig van egy hónap..... és én már be vagyok zsongva! :D

Tegnap mi is a nagykádban fürdettük Petrát, amit eleinte tökre élvezett, majd a hülye anyja mondta Apának, hogy tegye a mellkasa alá a kezét és úgy úsztassa picit, aminek az lett az eredménye, hogy a gyereknek belelógott a feje a vízbe, ivott belőle, és úgy megijedt, hogy elkezdett ordítani. Úgyhogy mi ezt a fajta fürdetést egy időre jegeljük. :oops: :roll: :roll: :roll:

Mezei poloskák még mindig rajzanak nálunk :evil: :evil: :evil: , de a Pronto bútortisztítót nem bírják. :lol: :lol: :lol:
Tegnap a Petra szobájában is volt egy, és ott ugye nem is merek semmivel befújni, úgyhogy inkább nem nyitok ablakot. Az étkezőn keresztül szellőztetem most a szobáját. Rohadt dögök, bejönnek a szúnyoghálón keresztül is. :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
katy76

Sziasztok!!

Már régen írtam :oops: :oops: , de olvasgattalak titeket, aztán mire lett volna időm írni, elvesztette aktualitását a dolog.
Domi elég nyűgős mostanában, szerintem a foga miatt, és mintha látnám, hogy az ínye alatt egy kis fehér fogacska kezdemény lenne :wink: . Az ökle egésznap a szájában van, szoktam neki maszírozni az ínyét, azt szereti :wink: . Már 5580 gramm. Megkaptuk a 3 hós oltást is, nagyon ügyi volt, csak addig sírt, míg bent volt a lábában a tű, amint kihúzta a doktornéni, már nevetett is. Sajna 2 napig volt hőemelkedése ,de kapott kúpot, és rendbe jött. Annyit gügyög már, olyan aranyos, egyszer megzabálom :lol: :lol: .

A fényképeket megnézegettem ám :D !!!!
Dodi és Breki hajasbabáit imádom :lol: :lol: !!!! Tényleg úgy hasonlítank egymásra, mintha tesók lennének :shock: :shock: :lol: :lol: !!!
Zsiri a pilláival nyűgőz le :lol: :lol: , Lóci a gondolkodó képeivel :lol: :lol: .
Jázmin egy tündéri kiscsaj :lol: :lol: .
Hanga is kis dögönyözni való édes babó :lol: :lol: !!!
Iringó meg az örök vidám mosolygós, és imádkozós tündér :lol: :lol: !!!
Bendeknek is gyönyörű szép hatalmas szemei vannak :lol: :lol: .
Nyuszi: jó a beájulós kép, Lili is egy cukorfalat :lol: :lol: .

Boo: remélem már rendeződnek nálatok a szopi gondok, nagyon sajnálom :( , hogy így alakultak a kezdetek Zsirivel, de most már biztos minden sokkal könnyebb lesz :wink: . Látod most is milyen ügyi voltál tejci ügyben :lol: :lol:

Sillia: :( Sajnálom nagyon a kórházat, de tudom , hogy túl kell rajta esned, de Lóci biztos sok energiát és erőt ad :wink: .

Lilisgabi: nagyon szép kis család vagytok :lol: :lol: .!
Ha nem bánjátok, azért küldök pár képet :wink: .

Kép
Kép
Kép
marietta1982

Tike!

Kicsit off, de milyen érdekes, hogy anyósom bevasal te levasalsz? én ki szoktam vasalni, vagy csak egyszerűen vasalok. (de az is előfordul, hogy nem vasalok ) :lol:

Noé is fürdött már velem egyszer a nagykádban, de sírt, szerintem túl korai volt még, azóta nem próbáltuk megint...

Nekem is azt mondták, hogy csak bimbóvédővel tudok majd szoptatni, erre pont attól lett minden problémám. Simán szoptatok anélkül...

Kép
Kép
tabati

Eddig azt hittem,hogy jó fej dokinőnk van,de ma rácáfolt :x Felhívtam őt azért ezzel a szopigonddal,hogy csak bimbóvédővel hajlandó szopizni Lili. Erre azt mondja,ez nem jó hír :shock: Mondom,tudom,de mégis mit csináljak,ha továbbra sem akarja. Ne borvízzel fertőtlenítsem,hanem sima vízzel. Kiváncsi vagyok,ha azt csinálom,mitől lesz jobb. Azt mondja,valami nem tetszik neki rajtam. Köszi,erre én is rájöttem. Összességében tehát semmi érdemlegeset nem mondott,csak azt,hogy akkor marad a bimbóvédő,ha továbbra is sztrájkol a kisasszony.
Gabi! Próbáltam már én is,hogy menetközben leveszem a védőt,de ugyanúgy sírni kezd :cry: Na mindegy,remélem,hogy egy pár nap múlva visszaállunk a régi kerékvágásba.

Amúgy nem tudom mi van ma,de eddig egész nap alszik Lili,csak kajálni kelt fel. Ezt már szeretem :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

tabati!

Persze, élesben mindig más, főleg, ha probléma van, de sztem az alapvető dolgokat (belövellési fájdalmak, mellre tétel, tejszaporítás...) meg lehet oldani a könyvekből/netről. Mert vannak, akik még ezekre sem készültek fel :roll: ( :oops: :oops: :lol: ). Sztem ez a védőnők feladata lenne amúgy, már szülés előtt, hogy megelőzzük a bajokat! Nálam ez kimerül annyiban, hogy kb. 35. héten megkérdezte, van-e előtejem és slussz :evil: . Pedig tök normális csaj, csak vlsz. nincs benne az előzetes felkészítés a védőnői protokollban :? .

Katy!

Hozzám a kórházi tartózkodás alatt minden műszakváltásnál bejött egy nővér, és megkérdezte megy-e a szoptatás, ha épp etettem, megnézte jól teszem-e mellre, megmutatták a szoptatási pózokat, 1-2 mondatban elmondták a tudnivalókat :wink: . Azt nem tudom viszont, hogy az Istvánban ez így működik, vagy csak azért volt így, mert " a doktornő kislánya" vagyok :roll: :lol: ! Bár úgy tudom, az Istvánban azért erre odafigyelnek, mert a Sarlay Kati, anyu kolléganője, "a szoptatás nagyasszonya" :lol: !

Fórumozás: Egyre többetektől hallom, hogy az apukák nem nézik jó szemmel :? . Nálunk is van, hogy látom Ricsi fején, hogy "hagymáabba", meg azért "eldobom" a laptopot, mikor hazajön ( :lol: ), de mivel én nagyon sokat mesélek neki, tudja, hogy milyen sokat tanulok itt, és hogy közel sem "üres locsogás", ami itt folyik (általában :roll: :lol: :lol: ). Van, hogy megkérdezi: " A lányok mit írnak erről a fórumon" :wink: . Ráadásul én másoknak is szoktam mesélni, ha ilyen téma van, hogy " a fórimon is van eegy lány...., vagy a lányok szerint....", így a félidős barátnőm férje(!) felhívott múltkor, hogy "Kérdezd már meg légyszi a csajokat...", sőt a minap már többedjére merült fel a "nevetek" egy babás ismerősünknél, és ott is a srác mondta a feleségének: "Cicó, neked nem kéne olvasnod azt a fórumot?!" :twisted: :lol: :lol: :lol:
Szóval én jó reklám vagyok :lol: !
Szerintem csináljátok ti is azt, hogy ha valami kérdés merül fel, mondjátok, hogy " a fórumon azt olvastam" blablabla, így megértik végre, hogy haszna is nagyon sok van a közösségünknek, arról nem is beszélve, hogy én itt főleg "barátnőzök" mostanában, amire igenis mindenkinek szüksge van!

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

marietta: és akkor ne zabáljam meg Domit..... :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan kis cukorfalat!!!

nyuszi: ilyen nálunk is volt, kb. egy hétig tartott. Azt mondták nekem, hogy az a baj, hoyg nincs vagy kevés a tejem, és amiatt nem cicizik, azután csak cicizett tehát nem az volt a gond, és a mai napig nem tudom mi volt a baj, és azt sem, hogy mitől javult meg.Jó Neked, hogy ma ilyn jól alszik Lili, nekem meg alig alszik ma Dorka...

csajok: én nem tudom mi van velem, a mellem fáj, jön is kicsi tej, de ez eddig nem volt így, most hogy megjött, azóta van ez, én ezt nem értem, azt hittem ha megjön akkor a tej elapad, nálam meg fordítva működik?! :shock: de tök jó lenne, ha lenne simét, de megindulni sem akar, csak ez a 10 ml-k. Szerintetek mennyit fejjek, mennyi ideig, milyen időközönként?

f.nikici

tabati:azt hiszem Te kérdezted a múltkor, hogy miben halt meg bnőm kisbabája (ha nem, akkor bocsi). Szóval fertőzést kapott, pedig mrá tök jól volt :( Tegnap vltak nálunkk, a szívem majd meg szakadt, annyira sajnáltam Őket, de jól esett, hogy Ő jól kezelte, nagyon édesen bánt Dorkával

f.nikici

Gabi!

Tök jó lett a hajad :wink: ! Tök olyan, mint amit a régi fodrászod csinált.
pihiszéket én megoldottam úgy, hogy madzaggal közelebb lógattam hozzá a játékokat az utazóágyba, így tudja püfölni, meg eléri :wink: . Nagyon bejön neki, egy órán át elvolt vele( :shock: ), ráadásul spóroltam 20.000-et :lol: .

Csibe!

Tényleg egyre izgalmasabb velük az élet, ahogy írtam is: látszik, ahogy nyiladozik az értelmük :D ! És szerintem a jelzéseik is egyre egyértelműbbek :wink: . Apa mondogatja időnként elérzékenyülve: "Ooolyan nagy már..." :lol: . Bizony, és még mekkora lesz :wink: :lol: !

Katy!

Bobó is "repülőpózban" nyugodott meg mindig, mikor fájt a pocakja :wink: .

Nálunk is előfordult, hogy víz alá került feje, és eleinte sírt is, de még a vízben megnyugtattunk, és ment tovább a pancsi, aztán már csak kámpicsorodott a feje, most meg már fel sem tűnik neki :shock: :wink: ! Mondjuk ő magának csinálja a balhét, mert addig kepeszt, hogy vizes legyen a haja, amíg beleér az arca is :lol: . Van, hogy félrenyel a kis dinka, akkor kicsit megütögetjük a hátát, köhög kettőt, és fürcsizik tovább, mitha mi se történt volna. Hidd el, idővel megszokja, ne adjátok fel, mert nagyon nagy élmény neki is, és nekünk is, csak bele kell jönni :wink:

Tabati!
:lol: :lol: Én a ruhákat kivasalom, de amúgy csak vasalok.
De milyen fura tényleg...
KIvasalok, KIteregetek, ELmosogatok, BEfőzök, FELsöprök, FELmosok, LEtörölgetek, KImosok....
Pedig mindegyik használható (lenne) igekötő nélkül is.

Marietta!

Köszönjük a szép szavakat :wink: ! Dehogy bánjuk a képeket, jöhet még bármikor :wink: ! Főleg, hogy nekem Domi nagy kedvencem, nem tudom megmondani konkrétam miért, de szerintem annnyira cuki! Komolyan, nekem ő a CUKI szó definíciója :lol: :lol: :lol: .

Csibe!

Akkor jó napotok van :wink: !
Botond viszont alig aludt ma, de annyira elvan az "új" játékaival, hogy olyan, mintha itt se lenne :shock: :lol: :lol: :lol: . Most is 4 óta játszik :shock: . Lehet ezért nem akar aludni sem? :roll: :lol: (PEdig másik ágyban altatom)

Nikici!

Szegééény barátnőd! Mennyi idős volt a picúr? Koraszülött volt?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok Csajok!

Bocsi kicsit eltüntem, very jó volt az idő éésss hívott a természet. :lol: :lol:

Dodi

Ja, én fiamnak simán lemegy a 200-210, de ez reggel van, s rengeteget pisil/nap. A kakink most állt vissza újra az eszünk/sz@unk témára. Sztem napközben nem zabál ennyit, és este is max olyan 80-at ehet. Bár nem tom mert elhagytam a mérleget, mert pótlást úgyse adok már.
Éss emiatt nem is alussza át mindig az éjszakát. Egyszer fel szokott kelni mostanában..

Boo
Kitartás!! Hidd el sikerülni fog! Én hiszek benned! Erős leszel! Nézd meg Tabatit, Nyuszit nekik ment neked is menni fog!!
ÉSS hallkan: Te is szakadj le a grammok világáról, csak etess etess és etess..Cigi= TE HÜLYE VAGY????

Ikoka

Nem a fagyóba termeled a tejet :lol: Én kétnaponta 20-at tudok elrakni. Na? Jól haladok? :lol: :lol: Roló mindent kiszív belőllem, Szonival nézünk is hogy ilyen nincs..De van :roll: :lol:

Ancsurti!

Roló napközben mindig dünnyög nyekeg elalvás előtt. Este már ritka, de elő szokott fordulni.
Én is szigorúbb vagyok, mert mivel nagyon keveset aludt napközben betartom azt, hogy szopi után 1,5-2 órával ringatás alvás. Mostanra kezd beállni
Úgy látszik nekünk ez kell…:roll:

Nyuszi
Cuki cuki cuki! :lol:

Folyt köv a 412 oldalnál járok..

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok

Mi is tegnap hármasban fürödtünk Odettel, és a hüle anyja véletlenül belemártotta a fejét a vízbe, nyelt. Nagy sírás volt, nem akartuk kivenni, mi is úgy akartuk, hogy megnyugodjon a vízben, de ki kellett vennünk, mert bekakilt a vízbe ijedtében.Szegénykém. A héten újra próbáljuk.
Odett tegnap is és ma is sokat alszik. Ő is mostmár jól el van a szőnyegen, ütögeti a játékokat.

Kép
Kép
orsi777

Fórumozás:
Apa próbáljon szólni érte. Nekem most Ti vagytok a barátnőim, és ezt tudomásul vette. Sokat példállozok vele , hogy a fórumon ezt meg azt írták a csajok, volt, hogy ő mondta, hogy kérdezzelek meg titeket egy-két dologban. Sok segítséget is kapok tőletek. Ahogy a találkozóról beszéltem, rögtön mondta, hogy elvisz. Tényleg mikor lesz a köv. találkozó?
Megérteném, ha ellenezné a fórumozást, ha nem csinálnék itthon semmit. Ma is babáztam, sétáltam vele, porszívózat, port töröltem, felmostam, kimostam a ruhákat, kiteregettem, levágtam a füvet, locsoltam. Most van időm ide ülni, de hallom kel Odett, megyek, mert nemsokára jön apa haza, és megyünk vásárolni.

Kép
Kép
orsi777

Képek nagyon jók! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

A 411. oldalig jutottam :? , majd onnan folytatom. Ma már csak olvasok.

ancsurti!

Hogy állnak most a papírok, mi van az ügyvéddel?

(Semmi köze hozzátok, csak rólatok jutott eszembe. :roll:
Az egyik volt osztálytársnóm ámerikában van kint, valamilyen ügyfélszolgálatot vezet. Korábban talán éttermük vol a férjével. :roll: Most egy négy éves kislánya van, de elvált. Ott van kint jóóó messze úgyhogy, az ikertestvére, az unokhugai és a szülei itthon vannak... :roll: :roll: :roll: Nem tudom, jó lóra tett-e? :roll: )

katy76!

Mi nem adatjuk be a H1N1 védőoltását. Sem.

"egy órán keresztül próbáltam kiküldeni egy mezei poloskát a nappaliból. Tök véletlenül vettem észre, hogy ott figyel a függönyön, majd szépen felmászott a függönyrúdra (fekete), és jól bele is olvadt. Aztán elkezdett azon sétálni, át a függönykarikákon. "
Ha beleolvadt, akkor hogy tudott még mászkálni? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
(Segítség! Eltűnt a kaméleonom! Nem látta valaki? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

[quote="katy76"]N írta:katy76álunk a lakótelepre 1992-ben jöttek be a könnyű drogok, aztán szépen apránként a heroin is. És nagyon sokan belemásztak, már 1993-ban függők voltak. ... Egy másik fiú 1998-ban teljesen betépve megölte a barátnőjét (18 késszúrással), levette róla az aranyakat, vett magának cuccot, és be akarta adni az aranylövést, de a faterja még időben hazaért. Kapott 20 évet, abból 11 már eltelt. Ő is leszokott, de milyen áron!

Honnan tudod évszámra pontosan az eseményeket? :shock: :shock: :shock:

Srác: hááát, nem tudom, hogy melyikkel járt (volna) jobban, az aranylövéssel vagy a sittel? :roll: :roll: :roll: :roll: :?: Az egy dolog, hogy leszokott bent, de ha kijön, akkor be is kell illeszkednie a társadalomba...

"Szerintem a fiatalok 90%-a kipróbál ezt azt, csak sokan nem vallják be. "
Pont ezt írta Csernus is abban a könyvben, amit a múltkor olvastam.

boo!

Még mindig lógsz a fejeddel! :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati!

Tuti, hogy sok receptet találni a Neten a hajaddal kapcsolatban. Általában nagy lelkesen utána szoktam nézni azoknak, amiket felvettek, de most lusta vagyok rá. :oops: :oops: :oops: :oops: Arra viszont emlékszem, hogy múltkor silliának írtam ezt a linket:

http://www.hajam.hu/

A készítmények közül a Revalidot ismerem. Állítólag jó, de én még nem próbáltam. :roll: És szomorú vagyok, mert eloroztad előlem a nullás gépre vonatkozó poént :cry: :cry: :?

(A múltkoriban írtam, hogy elkezdett hullani a hajam. Azóta sincs több a hajkefémben, mint 5-8 szál és lakásban sem gázolunk bokáig a szőrömben. :shock: :D :D 8) )

És szomorú vagyok, mert eloroztad előlem a nullás gépre vonatkozó poént :cry: :cry: :? :lol:

[quote="tabati"]
írta:
tabatiDrog!

:shock: Pedig pont azt gondoltam, hogy a mi időnkben még nem volt ilyen sok eset...Neked hogyhogy ennyi drogos ismerősöd volt? :shock: Pont azt gondoltam, hogy anyuéknak nem kellett ilyesmiktől féltenie minket. nekünk már kell a gyerekeinket. :roll:
redőnyök is benne voltak az árban. :D Azt jövőhéten rakják fel.

Pont a mi időnkben jött be és terjedt el, csak ócskább anyagok voltak. Könnyen hozzá lehetett férni a technokolhoz, higítóhoz. De teljesen jó volt a gyógyszer és az alkohol is. Akkorban kezdtek el foglalkozni a megelőzésével, kezelésével, de azóta sem jutott sokra, szerintem. :roll: :(

Ablakok, redőnyök: :D :D :D :D

kicsidodi!

[quote="kicsidodi"]S írta:kicsidodiziasztok!

Annnnyira büszke vagyok a kisfiamra :D :D :D !!!!!! ... is megcsodáltatta magát ... Egész nap egy rossz szava nem volt! :D :D :D :D :D Mindenkinek ilyen csodagyereket kívánok, mint ma az enyém :wink: !

Amúgy már akartam írni, hogy úgy két hete nagyon durván kinyílt a gyerek értelme :shock: ! Nehezen tudom magyarázni, de látszik rajta, hogy egyre tudatosabb, nem csak bambul, hanem figyel, elvan egyedül akár 45 percig is, és rendesen lehet vele "beszélgetni" :shock: . Olvastam, hogy van akinél folyamatosak ezek a változások, és vannak akiknél ugrásszerűek. Na, nálunk ez akkor ugrás volt, hogy Olimpián is indulhattunk volna vele :lol: .

Szerény Anyuka... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="kicsidodi"]
írta:
kicsidodiMoremilk: 2 napja vettem, mert a tali óta még mndig nem akart helyreálnni a tejem (több dolog is közrejátszott) :? . Estére már csak két ciciből volt elég, és orrba-szájba fejnem kellett (éjszaka is pluszban). Szóval vettem moremilket a Pólusban.
Tejem: :mrgreen: , Ára: :evil: , cukrom: :shock: !

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[quote="kicsidodi"]N írta:kicsidodiem is tudom mit vártál?! Gondoltad majd Miss különvélemény fia tankönyvi gyerek lesz? :twisted: :lol: :lol: :lol:

Naaaaa....! :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="kicsidodi"]
írta:
kicsidodiMelletted állunk, te kis Booota, de tnyleg következetesebbnek kell lenned!!!! Szeretölelbátorítsegítővududalokaténekel :lol: :lol: :lol:

"Mikor én először hagytam őket egyedül, mire hazértem a gyerek elégedetten aludt, apa viszont leizzadva szuszogott a kanapén, a lakás pedig kifordítva fogadott Totál, mint a filmeken . A részletekre inkább nem is voltam kíváncsi"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Most csak a fürdetéshez.

NYUGODTAN füröszthetetik a babákat akár hason akár háton úsztatva. A lényeg, hogya nyakát is támasszátok meg, hogy ne tudjon előre vagy hátra bicsaklani a feje.
Hason fekve a következő képpen néz ki: jól szétnyitott ujjakkal kell a kezet a hasa alá tenni úgy, hogy a hüvelykujj a nyaka alá essen. Ott kell megtámasztani, de nem a torkánál(!), hanem az állkapcsát kell felfektetni a hüvelykujjra.
Ha pedig háton fekve szeretnétek, akkor a háta alá tegyétek a kezeteket úgy, hogy a mutatóujjatok a hóna alá essen. A hüvenykujjatok így a válla fölé kerül és a mutatóujjatokkal összerintvel alá tudtok nyúlni a hónal alá. Arról, hogy ne bicsakoljon hátra a feje, az gondoskodik, hogy a tenyereitek alja a nyaka alá esik.
Ez most lehet(?), hogy jó bonyolultan hangzik, de tulajdonképpen adja magát a kádban, ha megpróbálkoztok vele. :roll:
Sok sikert! :wink:

Kép
Kép
200907?

boo

Én 17 éves koromtól cigiztem. Kollégistaként szinte kötelező volt, legalábbis ha nem akartam kilógni a társaságból.
Amikor Rékával terhes voltam soha nem gyújtottam rá. Utána igen. Azután Dalmával megint nem, összesen 15 hónapig.
És akkor én is úgy gondoltam hogy csak 1 szálat szívok el..

Nem szabad!!

Nincs megállás, akkor sem ha azt gondolod hogy meg bírod állni. Akkor sincs megállás ha az első száltól rosszul leszel. Az ember megpróbálja mégegyszer és a második már jó.

Én már többször abbahagytam és aztán újrakezdtem de 6 hónap volt a max. ameddig kibírtam. (terhességeket kivéve)

Pedig nem igazán nikotinfüggő voltam, nekem is inkább csak a szertartás, a világtól való elvonulás miatt kellett. Utcán, nyilvános helyen nem is szívtam soha, csak otthon.

Aztán Apa kedvéért végre abbahagytam, immár két és fél éve.

Mostmár rosszul vagyok a szagától is, és ha felidézem az érzést amikor áthalad a füst a légcsövemen elfog az undor.

Ennek ellenére máig elfog az kísértés néha: de jó volna...

Ha apa nem lenne tuti máig bagóznék.

Szóval: ne gyújts rá! egy szálra se!
mert azt majd követi a többi..
Vendég

Boo!

Egyet értek Silliával, bár nekem saját tapasztalatom nincs, de a környezetemben épp elég utolsó szálat láttam már. Én speciel egy fini kis bééélííííízzzel szeretném lezárni a szoptatós időszakot. :D Már ha lesz idő még egyet kortyolni a következő várandósságom előtt... :roll: :wink: 8) :lol:

Tök jól jártál a szoptatási tanácsadóval!!! :D El ne rontsd egy másikkal!!! :lol: Én ötezerért semmi jótanácsot nem kaptam, de amit leírtál azok között sok újdonság van számomra. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Amíg Mindenki nézi a BK-t :wink: írok egy keveset! HATALMAS DOLOG TÖRTÉNT!!!!! ANNYIRA HAPPY VAGYOK...A FÖLD FELETT JÁROK...KOMOLYAN!

Na de előtte: Boo! Tegnap én is utánanéztem a szoptanítnak és több volt a nem túl szupi vélemény, mint a jó....tehát nem lesz nekem ilyen vejedre ütök masina :D ! Viszont ajánlottad, hogy nem jobb -e ha többször keveset eszik a hasfájás miatt! Már kinőtte Hála az égnek, semmi hasprobléma nincs, szépen kinyomja a pukit, a kakit. Szóval Kis Szopoklészom tankönyvgyerek...elvágták nála a hasbajt!

Ja és igen Boo 4 féle alapmozgás van ami fontos a beszédnél, a kúszás a mászás a forgás és a járás. a mászás akár 5 éves korig pótolható. Védőnőnk szerint a járóka nagyon jó, ellenben a babakocsiban tartás (mózes) na az a gáz, pontosan azért, amit leírtál! DE NEM SZABAD ERŐLTETNI A GYEREKET! Egyszer-egyszer le lehet tenni hasra, de majd amikor átfordul, akkor majd magától élvezni fogja! Védőnőm szerint ez a mai túlfejlesztése a gyereknek nem biztos, hogy jó, nem szabad elvenni annak az örömét, hogy magától csináljon dolgokat!!! Én is rákérdeztem, mert Ármin is gyűlöli a hasazást!

Dodi!

Igen Kis Fingacsuk is egy tömör-gyönyör...én aggódtam is a súly miatt, de a dokinő+védőnő neeeem!Bár az elmúlt 2-3 hétben 60-80 között meghagyott Ő is a 150-ből...pontosan azért amit leírtál.

Lilisgabi

Gyönyörűek a Lányok!!!!

Tike Te Kisbabád is nagyon Édes!

Gabi1! Nóri kis cuki! És szupi a hajad!

Csibe!

Kiara is nagyon Szép! Ármin dettó, először kicsit vakkant, hogy tegyük a pihiszékbe, majd utána megint vakkant és akkor már ki is pakolt és megkérdezem, hogy Betojt a jövő??? És Ő meg kacag!!!! És így megy mostanában a kakilás! És ha már nem kéri a tápot, fogja és kitolja a cumis részt a szájából. És csak ülve büfizik!

Marietta!

Domi már nagyon megnőtt, nagyon jófej Kispasi!!! Ja és jut eszembe ma először raktuk a "Warningba"látom Nálatok is ott figyel a felirat!(mármint az autós hordozó)

Mas megvolt a közös fürdés! Ármin dettó Dodi Botond! Lebegett élvezte...szóval megy az ismétlés!!!!

És....: felbuzdulva a 30-as szopáson rátettem este is a cicire. Mértünk és 120ml-t írt a mérleg...Én meg kiröhögtem magam, hogy na ja, és jött a táp és meghagyott 90ml-t...SZÓVAL 120 ML-T SZOPTATTAM. Nem találok szavakat erre...eddig ilyenkor 30-t tudtam fejni, szóval most már nyomatom majd a szopit+fejést. Persze, ha nem mindig lesz annyi nem adom fel, akkor is több, mint eddig volt..ma már 170ml! Jaj de szupi, már alig várom, hogy megint egyen!!!!!! Jön a nagy SZOPTATÁS :lol: :lol: Védőnőm is annyira örült!!!!! De mi a legjobban!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Jaj és Dodi!

Képzeld Hba1c 5,9 (ami eddigi legrosszabb eredményem, de még így is szupi), fruktózamin 212....viszont a vasam....nagyon gagyi szóval 3x1 vas. Pajzsmirigy még kicsit túlműködik, de már jelentős a javulás...szóval semmi komoly gond!

Tickerplayground.com
breki76

Ronmay!

A reggeli/hajnali szopi mondjuk nálunk is nagyon kiadós, mert a cicim, majd' kidurran,mégis csutkára kiszívja :shock: . Le kéne mérnem... A tápis babák mindig jobban alszanak, mert a tápi jobban "töm". Barátnőm 4-5* kelt a kislányához jóideig, aztán rájöttek, hogy estére nincs elég teje, ezért tápi kell. onnantól átaludta az éjszakát (9 hónapos volt :? ) :D .
Én mondjuk sokáig ellennék az egyszeri keléssel, ahogy eddig volt, ennyit meg se érzek :wink: . De azért nem bánom, hogy ma reggelig aludt :lol: . Kíváncsi leszek, mikor lesz ebből rendszer.

Botond ma gyakorlatilag nem aludt napközben :shock: :? ! Annyira lefoglalták az új lógókái, hogy mire rájött, hogy aludni kéne, már "késő volt", és em tudott elaludni, aztán már éhes is lett. A kaja alatt viszont megint feltöltődött, és újra "játszani" akart :shock: :lol: . Most itt alszik a cicimen, hogy legalább egy picit pihenjen. Nem gondoltam, hogy ilyen kis korban is bele tudnak feledkezni a játékba :shock: , na, holnap majd én szabályzom :twisted: :lol: .

Orsi!

Bizony-bizony-bizony :wink: :lol: !!!!
Na meg ahol az asszony nyírja a füvet, ott apának Kuss a neve :twisted: :lol: :lol: (bocsi :oops: )

Boo!

Tanácsadás :D :D :D 8) 8) 8) !
A szoptanít nekem mindig szimpi volt! Hajrá :wink: !
Szegénykém, pont a te cickóidat stírölik, mikor te már az elején kijelentetted, hogy senki előtt nem szoptatsz :evil: . Én nők előtt simán szoptatok, és van egy-két jóbarát, meg rokon pasi, akik előtt szoktam úgy, hogy letakarom a cicimet :wink: .
1. Cumi-ujj: ahány szakember, annyi vélemény :? . Botond most már megtalálta az ujját is, de én továbbra is cumiztatom, mert én most már inkább annak a pártján vagyok, ha vmi muszáj :roll: .
Az való igaz, hogy ha időben leszokik a gyerek, semmilyen deformitást nem okoz sem az ujjszopás, sem a cumi (főleg a mai "foszabályzós" cumikkal), baj akkor lehet (de akkor sem törvényszerű), ha 2-3-4 évesen is cumizik/ujjat szopizik. Leszoktatni viszont a cumiról könnyebb, hiszen el tudod venni, míg az ujját nem, s az tény, hogy az ujjszopós gyerekek tovább szopznak, mint a cumisok cumiznak, épp az említett okok miatt! Az Aquaworldben láttunk egy 4-5 év körüli kislányt aki szopta az ujját, és úgy kiálltak a fogai, mint állat, és egyértelműen emiatt :x . Összességében szerintem egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, a lényeg, hogy időben le legyen szoktatva a gyerek :wink: ! Sokszor amúgy sem lehet választani, mert a bébi maga dönt. Nektek annyiól biztosan jobb lenne az ujja, hogy az tutira nem okoz cumizavart!
2. Kipipálva :wink: . Anya ma megfabrikálta :lol: .
3. :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:
Még a kiskönyvben is az első követelmények között van a fej emelése, és a kinyomás! Majdnem minden baba hasról hátra fordul először, és a kinyomásból lesz idővel a mászás....Mitől erősödnek meg háton a nyak és hátizmai? Sztem ez f@szság, de majd meg vitatom ezt anyuval is ! Még ha korlátozva is van a szabadsága hason, sztem azt a napi kb. negyed-fél órát kibírja a gyerekem! Annyira úúúútááálom ezt a fenenagy újhullámot, miszerint "ne korlátozzuk semmiben a gyereket" :evil: . Hát bazzeg mindennek van határa!!! Nehogymár azért ne fejlődjön rendesen a gyerekem, mert neki szórakoztatóbb a hátán, meg ilyenek! Pff.... :x (Nem veled vitatkozom ám, hanem a csajjal :lol: )
4. Nálunk lesz járóka :twisted: ! Itt megint a mértékletesség a kulcsszó. Abszolúz megértem, amit a csaj mond, de ez csak akkor igaz, ha abban "nő fel" a gyerek. Attól, hogy napi 1-1,5 órát benne van (amíg mondjuk anya főz), még (garantáltan) nem lesz később diszlexiás, vagy nem lesz alulkoordinált a mozgása. Szerintem fontosabb a gyerek testi épségének védelme, mint az állandó szabadság biztosítása. Egy 420-szal hasító 1,5 éves mellett pislogni sem lesz időd, ha időnként nem szeparálod el kicsit. Mert különben folyamatosan rohangálnod kell utána, mert pakol/ránt/dönt/nyúl/húz/borít/tol/rángat/megesz/kiköp...
Én sem fogom ketrecben tartani a gyereket, de meglesz a maga kis kuckója, ahol rombolhat (pszichológusok szerint ez kell is nekik, hogy ne mindig az legyen, hogy nemszabadteszedlehagydabbarosszvagy) :wink: .
5. Csőrös poharat én sem ajánlom :lol: ! Ez a "csak fogyatékosnak..." azért túlzás, de valóban minden baba tud inni pohárból, csak gyakorolni kell :wink: . Botond az első naptól kezdve minden pluszt úgy kap, csak "komplett étkezéseket" adok neki cumisüvegből. Meg tudja inni pohárból is, csak sok idő. A csőrős pohár is csak a szülő lustasága :? . Ugyanakkor álljon neki a tanácsadónéni pohárból csecsemőt itatni mondjuk a nyüzsgő piac közepén, miközben otthon apa már éhezik, és mindjártmegyabusz :twisted: :lol: :lol: :lol: .
6. A "jár a baba" is csak rendszeresen lenne káros! Láttál már emiatt lenyomorodott kisgyereket? :roll: :wink: Nem szabad sokat ültetni, meg ilyenek, de attól, hogy néha felhúzod ülésbe, semmi baja nem lesz, sőt segít felismerni a tónusfokozódást!

István kh. 8) -Ezek szerint tényleg jók ebben, és nem csak nekem szólt az odafigyelés :wink: .

Ne is legyél a gyerek büdösbagósanyja :evil: :wink: :wink: . A csajbuli egy "sima" berúgástól is emlékezetes lehet :lol: :lol: :lol: .
És ki kell ábrándítsalak: most már ez az életed, és a régit sose kapod vissza (félig sem) :twisted: :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond!

Szerény anyuka :oops: :lol: ! Tudod, engem anyu mindig agyonajnározott, és akármit csináltam az neki a legjobb volt :wink: ! Meggyőződésem, hogy emiatt (is) lettem ilyen magabiztos, pozitív, sikeres (és öntelt ? :roll: :oops: :lol: ) felnőtt, ezért én is mindig ujjongva fogom elismerni Bobó pozitívumait/sikereit még, ha azok nem is túl nagy jelentőségűek! Talán ez nem így helyes, de nálunk bejött, és így biztosan nem lesz önbizalomhiánya, ami nagy hátrány lenne a mai világban :wink: . (Persze beképzelt p@rasztot sem szeretnék nevelni belőle :roll: :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.09.28 20:51-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi, boo: igen, koraszülött volt. 7 hónapra született, és egy hónapot élt. :( :cry: :cry: Már egész szépen gyarapodott 90dkgal született, és már 1090gr volt), és már az intenzívről is kikerült, lehet pont ez volt a baj, mivel amott meg elkapott egy fertőzést....undorító ez a kórház! Tarjagos lett a bőre egyik nap, és onnantól kezdve rohamosan romlott az állapota, pedig annyira kis édes Drága Gyönyörűség volt! Komolyan a szívem majd meg szakad Érte/Értük! :cry:

boo: de jó, hogy ilyenek vannak, bánom már nem korábban jöttem, talán akkor még most is szoptatnék...és ezzel a kütyüvel nem nyel több levegőt?Csak hogy a cici mellett még ott van vmi.

breki: mi is azt hittük már elmúlt a hasfájás, és most 4 napja ismét előjött, az az igazi visítós... :? :( De azt mondta a dokinő még az 5. héten is, hogy ne ijedjünk meg, ha később visszatér, mert ez még akár 6. hónapig is előfordulhat, utána majd jönnek az új kaják, akkor meg azért, remélem már nálunk is vége lesz a hasfájásoknak!!!

f.nikici

Hajrá Breki, csak így tovább! :wink:

Boo!
Igen, tudom, hogy drága, de az élmény majd kárpótol. Pénteken megyek vásárolni, majd akkor rákérdezek az Ibuszban, hogy van-e még jegy. De szerintem lesz, nem hiszem, hogy minden jegyet eladtak volna. Ráérünk 2 hét múlva megvenni, ha addig nem sikerül szerezned!
Ha Petra nem lázasodik be, akkor csütörtökön nincs kedved/kedvetek sétálni egyet a Ligetben? Hoznék dvd-t is, és arra rá tudnád írni a képeket.

Petrának már 3. napja nem volt széklete, kezdtem aggódni, aztán az esti hőmérőzés szerencsére megtette a hatását. Úgy megkönnyebbült a lelkem, hogy 5 perc után bealudt a cicin, pedig nem szokott mostanában. Arra sem ébredt fel, hogy leraktam.

Dodi!
Nálunk a kórházban még akkor sem nézték meg a mellem, amikor nem tudtam eldönteni, hogy szabad-e szoptatnom ilyen sebekkel. Egyedül egy vén védőnő nézte meg, aki se szó se beszéd elkapta a mellem és akkorát szorított, hogy mindkét szememből kifolyt a könny abban a pillanatban, majd azt mondta, hogy ezt a kis tejet kenjem szét, majd attól meggyógyul. (2 hétig kentem Garmastannal mire meggyógyult....)
Ennyi volt a szoptatási tanácsadás.

Boo!
Egyetértek Silliával. Én mikor kiköltöztem Riminibe, abbahagytam a dohányzást és három és fél évig nem gyújtottam rá. Aztán hazaköltöztem, feljött hozzám az egyik barátnőm, és kértem tőle egy slukkot. Állati szarul esett. Aztán mégis kértem tőle egy szálat. Aztán szépen lassan visszaszoktam.
Szerintem sincs megállás egy szálnál.

Kép
katy76

Bond!

Tényleg adja magát: mi sose tanultuk, de Ricsi is így tartotta egyből :wink:

Tabati!

Egy kicsi Béélíííztmost is ihatsz :wink: ! Miután leraktad Noét, nyugodtan ihatsz egy decit, mert 4 óra alatt kiürül a szervezetből, a tej nagy része pedig közvetlenül szoptatás előtt, illetve közben termelődik, így a reggeli/hajnali etetésre már nyoma sincs. Én mióta szoptatok, kétszer ittam egy pici alkoholt, de semmi nyoma nem volt...

Breki!

Juhuuuu-juhuuuu-juhhuuuuu :mrgreen:
Oooolyan ügyesek vagytok! Csak így tovább :wink: !

Én a héten megyek dokihoz, nagyon kíváncsi leszek, de szerintem a tiednél sokkal sz@rabb lesz a hemo-m :( . Főleg most a Moremilk miatt :? . A te értékeid még így is szuperek, remélem azért 7 felett nem lesz az enyém sem :roll: ....Bár a szoptatás elején állandóan hipóztam, de kb. két hete meg... :evil: :evil: :evil: . Tényleg össze kell kapnom magam, mert ez így nagyon elkeserítő :( . A vas nekem a szülés után nagyon sz@r lett, azóta is szedek napi egy Ferrocentot. Arra is kíváncsi vagyok. Ja meg a folsavam is alacsony volt. Pajzsmirigy: szuper, egyre jobb esz :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok,

Boo,
Remélem, beválik ez a szoptatós kütyü, és hamarosan már simán megy minden az etetéssel! Köszi, hogy közzé tetted a kapott tanácsokat. Ezek szerint nem olyan nagy probléma, hogy Míra még nem igazán szeret hason lenni…bár amióta gyakorolunk, azóta már szépen emelgeti a buksiját, de továbbra sem ez a kedvenc időtöltése…

Nekem még mindig nagyon hullik a hajam. Nem tudom, hogy a maradékkal mit tud majd kezdeni szombaton a fodrászom.

Nekem fogalmam sincs, hogy Míra mennyit eszik…több mint egy hónapja nincsen mérlegünk, de szépen fejlődik. Megduplázta a súlyát, igaz ő pici volt, amikor megszületett, 2650 g. Nálunk még minden nap 2-3 alkalommal van kaki is.

Kicsidodi,
Hozzám is minden nap bejöttek az Istvánban a csecsemős nővér és volt külön szoptatási tanácsadó is, és kérdeztek, segítettek szoptatás és egyéb ügyekben.

Én is vékonyabb vagyok, mint a baba előtt voltam. A ruháimon veszem észre. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz tartós ez az állapot…

Szerintetek mikortól lehet más fürdetőt is használni, mint a gyógyszertári?

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Katy!

Nekem is egy véncsoroszlya (ahogy 007 mondaná) nyomkodta meg úgy a melleimet a kórházban, hogy potyogtak a könnyeim! :evil:

Breki!

Gratulálok a sok-sok tejcsihez!! :D látod megy ez neked is, nem akarom leírni, de muszáj :lol: én már a múltkor mondtam, hogy ne fejd le, hanem inkább szoptass!! :wink:

Hát ez a kúszás, mászás dolog meg... :roll: Anyósom mesélte, hogy férjem csak kúszott, sógorom meg csak mászott. (vagy fordítva már nem emlékszem) valamelyik mindkettejüknál kimaradt és nem dicsekszem ( :P :lol: ), de tudnék mesélni mindkettőről. Mindenesetre gyerekkorukban sem volt semmi gond se a beszéddel, se a mozgással.

Egyetértek Dodival, néha már túl sok mindent kitalálnak, hogy mi az ideális. Szerintem meg bízzuk a gyerekre, amit ő szeretne az tuti nem lehet rossz...

Hasfájás nekünk sem múlt még el, pedig kemény 4 nappal túlvagyunk a tankönyvi határidőn.

Kép
Kép
tabati

jaj,bélízt nekem is!!!!!!!!!!!!
fejek,tv-t nézek,és netezek :D egy kézzel,úgyhogy megint nincs nagybetűm :oops:
nikici:nagyon sajnálom én is a barátnődéket :( de hogy kerülhetett ki az intenzívről 1090 gr-mal?érthetetlen számomra. :evil:
boo:nehogy rágyújts!!!!!!!!!!
gabi1:tök szuper a hajad,és irigyellek,mert egy csomószor el tudsz menni.én decemberben tervezem.
ma tornáztam,rettenetes volt :oops: a hasam útban volt minden felülésnél. :D izomlázam van,de lottus szopik ezerrel,nem érdekli.már volt múlt héten is i.lázam,akkor sem volt gond.
most ennyi,nézem a szökést!!!!!!! :D :D :D
jóéjt
Vendég

Képzeljétek a párom legjobb barátjának a barátnője ma volt először NST-n, 145/valamennyi volt a vérnyomása, és bent fogták a kórházban. Mióta bent van már 160-ra is felemelkedett a vérny.-a, kapott Seduxen-t, ami nem használt.Most óránként mérik a vérny-át, ha nem megy lejjebb, császározzák.Ma van pont a 36.héten. De sajnálom őket, de inkább műtét, mint hogy bajuk legyen.

Kép
Kép
orsi777

Dodi!

De én nem merek inni..... :oops: Legalább akkor lesz valami alkalom, szoptatásabbahagyásraigyunk (pedig én megőrülö amikor így egybeírtok, erre most ragadós... :lol: )

Merion!

Én most ezerrel fésülöm a hajam, és nincs is tele minden vele. az meg hogy mennyi marad nekem nem számít, mert amúgy is sok van. Viaderm-et szedek pár napja, állítólag 3 hónapos kúra kell, remélem beválik.

szerintem ha nem érzékeny a babód bőre akkor már most is használhatsz. Én ugyan tuti nem fogok, de ez egyéni dolog. Ja! És az is, hogy Johnson's-t sem, sok rosszat hallottam már róla.

Én viszont nem vagyok vékonyabb, mint baba előtt! :evil: Még mindig 7 kiló plusz van rajtam, de a hasam az szépen lement, csak a fenekem meg a combom vastagabb. De én ennek is örülök, mert már 2 gatyám rámjön amit a várandósságom előtt hordtam. (na jó, a várandósságom legeslegelején amikor még nem látszódott a pocim, de azért már valami alakult... :oops: az ezelőtti gatyáimra még esélyem sincs...)

Holnap megyek babamasszázsra! :D Már vettem is mandulaolajat, és lehet, hogy beruházok egy két illóolajra is, amik jól lenyugtatják majd Noét fektetés előtt. Én akkor tervezek majd masszírozni. :wink: És Noé annyira élvezi a fürdést, hogy megyünk majd babausziba is, de csak később.

007! (meg mindenki aki már vitte a babuját)

Meddig lehet babausziba menni? Hülye kérdés, de vannak korcsoportok? :oops: Én 1 éves korára gondoltam, vagy az már késő, akkor már nem érdemes?

Kép
Kép
tabati

tabati:nekünk nem volt hasfájás sosem,a lilivel viszont 10 hónapig...nehéz volt,éjjel is 3 óránként szopott.lotti meg átalussza az éjszakát 5 hetes korától.este 8-kor fexik,reggel fél 8-kor én keltem,hogy szpoizzon,mert 8-kor indulunk az oviba. :? hétvégén 9-kor szokott kelni :D (ha nem kirándulni indulunk :oops: ).most szavam sem lehet.
hát én nem vagyok kevesebb,mint terhesség előtt,most 89 vagyok,86 voltam lotti előtt,76 lili előtt.mielőtt megismerkedtem a férjemmel 61 voltam,és 51 amikor érettségiztem 11 éve.174 cm vagyok.most a célom 80 karácsonyig.már egy hete diétázom óvatosan,mától tornázom is.meglátjuk.de titeket irigyellek :D
a sote 2-n is van szoptatós tanácsadó,ica néni,és vérprofi :wink: .imádom.
Vendég

tabati:lilit hordtam 3 hós korától 9 hós koráig,füle soxor begyulladt,abbahagytuk.a búvárreflex 8-9 hós koráig van meg,de kitolható azoknál a babáknál,akik az elejétől jártak,akkor kb 18 hós koráig lesz meg ez a reflexe.ezt az infót kaptuk 3 éve.lottit nem fogom vinni fenti ok miatt.ő még fehérebb bőrű,mint a nővére.

már 90 ml-t fejtem :D

hajammost semennyire nem hullik,lilivel viszont brutál módon hullott.szoptatás után szedtem 1 évig revalidot,és helyrejött.

én semmi vitamint nem szedek a terhesség 26 hete óta,múlthéten voltam vérvételen,és tökéletes lett. :D

nem értem.most minden sokkal könnyebb,mint az elsővel.de tényleg.úgy örülök. :D

itt a filmem,sziasztok :D
Vendég

Merion!

Mi sose használtuk a gyógyszertárit :wink: ! A kórházban is a Jonhsons-t használják, és mi onnan kaptunk ajándékba, azóta is azzal fürdünk! Monjuk botondnak nagyon jó bőre van (mint az apjáé :wink: ), de sztem már ti is nyugodtan használhattok bármilyen babafürdetőt!

Lilisgabi!

egy kézzel,úgyhogy megint nincs nagybetűm
:lol: :lol: :lol:

Tabati!

Úgy nincs is értelme, ha utána meg bűntudatod lesz! Akkor várd ki az alkalmat :wink: . Reméljük csak jövőre iszol alkoholt :wink: :lol: !
Eleinte én sem szerettem az egybeírást, mert bogarászni kellett, de annyira kifejező :roll: :lol: !
Amúgy asszem Bond vezette be a véncsoroszlyadoktornéni-vel :lol: . a rossz példa meg ugye ragadós :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja a legfontosabb. A lány dokija, még régebben mondta neki, hogy volt olyan betege, akinek az NST-n derült ki, hogy már nem él a babája. az a doki egy állat!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: Ezért is tök ideg volt már szegény az NST előtt.Erre mondja a férjerm, hogy inkább fórumozott volna ő is, jobban járt volna. :shock: :wink:

Boo

Mi a munkahelyemen az anyasági támogatást hívjuk AT-nek.(anyasági támogatástól nem tudja túlenni magát :lol: :lol: :lol: , stb, stb)

Kép
Kép
orsi777

Orsi!

Ármint is ezért vették ki, de nem 145 volt, hanem 180, majd leesett 45-re, hol tachycard volt, hol brachicard. Még szerencse, hogy bent voltam a kórházban és ott ugye minden nap volt...bele sem merek gondolni hogyha csak bejárogatok hetente 1x...mi lett volna...hogy az én Életem értelmének bármi baja eshetett volna...brrr... még a hideg most is kiráz!!! :cry:

Állítólag soxor ez azért van, mert a zsinór valamijére rá van tekeredve így nem kap megfelelő oxigénellátást amikor megrántja....

Nálunk nem volt, de Minó jönni akart 1értelműen, előtte még 2 nappal szupi volt a ctg.

Szóval fel a fejjel, szerintem büszke lehetek a Fiamra és 36+4-re született, szóval minden ok-s lesz, a lényeg, hogy figyelik és tudnak róla. Amúgy egyik kolléganőm is úgy járt, hogy ctg-n vették észre, hogy nem él a babuci 1 héttel a kiírás előtt...szegény!

Dodi! 1 távoli ismim az Istvánba szült volna szerdán, de állítólag nincs lóvé szülésre...Komolyan ennyire gáz a helyzet????

Tickerplayground.com
breki76

Ja és fogyás..én sem fogytam sokat, viszont érdekes, hogy 1 hónapja vettem új nacit és ma egy az egyben kigombolás nélkül leszedtem magamról...szóval centiben elég szépen...nem mértem, na de így látszik, meg a diabdokim is megjegyezte...látom jó sok lement...ja mondtam, 1 hónaphoz képest pont 1 kemény kiló.....nem akarta elhinni, hogy csak annyi....hozzáteszem hetente azért elég sokat edzek is. Bár terhesség előtt ennyi kajával meg ennyi edzéssel már 50kg sem lettem volna...

Dodi !

Reggeli 2 abonett kenyér sovány sajttal---7gCH
10 órai 1 actívia---7g Ch

Ebéd 30g CH

Vacsi ugyancsak max 7g (de van amikor csak 3g) CH

Szóval 50g Ch körül mozgok...várandósság alatt 140g volt, előtte 70g...szóval érdekes. Mondjuk Férjem megjegyezte, hogy a fenekem nem nőtt...de tényleg, inkább felülre híztam...a hátam úgy kiszélesedett (már nem lóg pedig), mint egy díjbirkózóé....na meg erzsike...hát-kar hízás volt. Meg bazi nagy hasam volt tényleg. Most néztük vissza a videót amit 1 nappal a kórházi bevonulás előtt csináltunk...Szüleim majdnem dobtak egy hátast....Anyukám szerint is giga-mega nagy "terhem" volt. Majd próbálom prezentálni!

Tickerplayground.com
breki76

Baba alszik, mostmár tudok két kézzel írni. Bővebben. Akkor se mondjon a doki ilyen rémtörténetet a páciensének NST előtt. Most beszéltünk velük, állítólag elfáradtak, úgy néz ki sikerült elaludniuk, így talán minden rendben lesz.

Cigi

Én is 17 éves korom óta cigiztem, párom is cigizett, januárban lesz 3 éve, hogy abbahagytuk. Szerintem a cigiről nem lehet leszokni, csak szüneteltetni, épp azért, mert ha valamikor rágyújtassz, ismét gyorsan dohányos leszel. A párom a múltkori tejfakasztó buliban a sok pálinka hatására két szál cigit elszívott. Hazajött, én rögtön megéreztem rajta, és mondtam neki, hogy csalódtam benne :evil: . Akárhányszor mosott fogat, még másnap is érezte a cigi ízét, szagát magán.
Mi anno a baba miatt és az anyagiak miatt szoktunk le. Mi elfüstöltünk 60.000.-ft-ot, abból a pénzből felépítettünk egy házat. Sajna az a pénz a bankba vándorol azóta, nem marad a zsebünkben.

Köv. babaproject.

Úgy tervezem , hogy 2011-ben jöhet a következő, akár úgy, hogy jövö októberben fogan meg. Nekem bejött a nyár közepén való szülés, nem kell annyi ruhát ráadni a picire, nem fog megfázni, lehet rögtön sétálni vinni stb. Sőt, ha a következő is kiscsaj lesz (szeretném), jók lesznek Odett ruhái neki.
Odett 2 évet váratott magára, szóval nem biztos most sem, hogy úgy lesz, ahogy én akarom.

Kép
Kép
orsi777

tabati! :)

Béélíííz: remélem, te nem úgy jársz úgy, ahogy én.
Korábban is csak alkalmanként nyaltam ki a pohár fenekét, de amikor Manóval terhes lettem, akkor még azt is beszüntettem. Aztán amikor megszületett, jött a szoptatás: de jó, most már megint ihatok egy picit. :D Aha! :? Szó szerint épp csak a nyelvem hegyét dugtam bele és nemsokra elkezdett fájni a fejem. :shock: :( :( :( :( Először azt hittem, hogy véletlen, de persze még bepróbálkoztam 1-2 alkalommal. De az eredmény mindig ugyanaz volt. Aztán most jött Hugi. Még nem kóstoltam azóta a Bailey's-t, de sejtem, hogy mi lenne a vége...
Akárhonnan nézem: '97 óta nem ittam egy rendes kortyot sem. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Babaúszás.
Sosem késő menni, hiszen bármikor el lehet kezdeni úszni. :wink: A lényeg, hogy a 3 hónapot és az 5 kilót érjék el, amikor kezdik, mert akkora már elég jól kialakult a hőháztartásuk ahhoz, hogy ne fázzanak a 30párfokos vízben. :wink:
Jobb helyeken vannak korcsoportok. Tehát erre is figyeljetek, ha menni akartok csakúgy, mint arra, hogy ragaszkodjanak egy igazoláshoz a dokinénitől, miszerint közösségbe mehet, különben nem komoly hely!
A búvár reflex kb. 6-7 hónapos korig marad meg. Ennek segítségével könyebb megtanítani a gyerekeket a víz alatti úszásra, ugyanis ilyenkor még automatikusan zárva tartják a légútjaikat. De enélkül is megy!!!
(Előfordul, hogy megmarad olyan sokáig is, mint amit lilisgabi írt, de az már nem egészséges! Ott már -valószínűleg- valami légúti vagy idegrendszeri probléma állhat fent. Képzeld el, mivel járhat, ha egy ilyen kisgyereknél esős, szeles időben működésbe jön ez a reflex... :roll: :roll: :roll: )
A lényeg a lényeg: BÁRMIKOR lehet vinni, minden porcikájuknak jót tesz, segíti a fejlődésüket - mindenféle értelemben. :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?