Ronmay!
A reggeli/hajnali szopi mondjuk nálunk is nagyon kiadós, mert a cicim, majd' kidurran,mégis csutkára kiszívja

. Le kéne mérnem... A tápis babák mindig jobban alszanak, mert a tápi jobban "töm". Barátnőm 4-5* kelt a kislányához jóideig, aztán rájöttek, hogy estére nincs elég teje, ezért tápi kell. onnantól átaludta az éjszakát (9 hónapos volt

)

.
Én mondjuk sokáig ellennék az egyszeri keléssel, ahogy eddig volt, ennyit meg se érzek

. De azért nem bánom, hogy ma reggelig aludt

. Kíváncsi leszek, mikor lesz ebből rendszer.
Botond ma gyakorlatilag nem aludt napközben

! Annyira lefoglalták az új lógókái, hogy mire rájött, hogy aludni kéne, már "késő volt", és em tudott elaludni, aztán már éhes is lett. A kaja alatt viszont megint feltöltődött, és újra "játszani" akart

. Most itt alszik a cicimen, hogy legalább egy picit pihenjen. Nem gondoltam, hogy ilyen kis korban is bele tudnak feledkezni a játékba

, na, holnap majd én szabályzom

.
Orsi!
Bizony-bizony-bizony

!!!!
Na meg ahol az asszony nyírja a füvet, ott apának Kuss a neve

(bocsi

)
Boo!
Tanácsadás

!
A szoptanít nekem mindig szimpi volt! Hajrá

!
Szegénykém, pont a te cickóidat stírölik, mikor te már az elején kijelentetted, hogy senki előtt nem szoptatsz

. Én nők előtt simán szoptatok, és van egy-két jóbarát, meg rokon pasi, akik előtt szoktam úgy, hogy letakarom a cicimet

.
1. Cumi-ujj: ahány szakember, annyi vélemény

. Botond most már megtalálta az ujját is, de én továbbra is cumiztatom, mert én most már inkább annak a pártján vagyok, ha vmi muszáj

.
Az való igaz, hogy ha időben leszokik a gyerek, semmilyen deformitást nem okoz sem az ujjszopás, sem a cumi (főleg a mai "foszabályzós" cumikkal), baj akkor lehet (de akkor sem törvényszerű), ha 2-3-4 évesen is cumizik/ujjat szopizik. Leszoktatni viszont a cumiról könnyebb, hiszen el tudod venni, míg az ujját nem, s az tény, hogy az ujjszopós gyerekek tovább szopznak, mint a cumisok cumiznak, épp az említett okok miatt! Az Aquaworldben láttunk egy 4-5 év körüli kislányt aki szopta az ujját, és úgy kiálltak a fogai, mint állat, és egyértelműen emiatt

. Összességében szerintem egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, a lényeg, hogy időben le legyen szoktatva a gyerek

! Sokszor amúgy sem lehet választani, mert a bébi maga dönt. Nektek annyiól biztosan jobb lenne az ujja, hogy az tutira nem okoz cumizavart!
2. Kipipálva

. Anya ma megfabrikálta

.
3.
Még a kiskönyvben is az első követelmények között van a fej emelése, és a kinyomás! Majdnem minden baba hasról hátra fordul először, és a kinyomásból lesz idővel a mászás....Mitől erősödnek meg háton a nyak és hátizmai? Sztem ez f@szság, de majd meg vitatom ezt anyuval is ! Még ha korlátozva is van a szabadsága hason, sztem azt a napi kb. negyed-fél órát kibírja a gyerekem! Annyira úúúútááálom ezt a fenenagy újhullámot, miszerint "ne korlátozzuk semmiben a gyereket"

. Hát bazzeg mindennek van határa!!! Nehogymár azért ne fejlődjön rendesen a gyerekem, mert neki szórakoztatóbb a hátán, meg ilyenek! Pff....

(Nem veled vitatkozom ám, hanem a csajjal

)
4. Nálunk lesz járóka

! Itt megint a mértékletesség a kulcsszó. Abszolúz megértem, amit a csaj mond, de ez csak akkor igaz, ha abban "nő fel" a gyerek. Attól, hogy napi 1-1,5 órát benne van (amíg mondjuk anya főz), még (garantáltan) nem lesz később diszlexiás, vagy nem lesz alulkoordinált a mozgása. Szerintem fontosabb a gyerek testi épségének védelme, mint az állandó szabadság biztosítása. Egy 420-szal hasító 1,5 éves mellett pislogni sem lesz időd, ha időnként nem szeparálod el kicsit. Mert különben folyamatosan rohangálnod kell utána, mert pakol/ránt/dönt/nyúl/húz/borít/tol/rángat/megesz/kiköp...
Én sem fogom ketrecben tartani a gyereket, de meglesz a maga kis kuckója, ahol rombolhat (pszichológusok szerint ez kell is nekik, hogy ne mindig az legyen, hogy nemszabadteszedlehagydabbarosszvagy)

.
5. Csőrös poharat én sem ajánlom

! Ez a "csak fogyatékosnak..." azért túlzás, de valóban minden baba tud inni pohárból, csak gyakorolni kell

. Botond az első naptól kezdve minden pluszt úgy kap, csak "komplett étkezéseket" adok neki cumisüvegből. Meg tudja inni pohárból is, csak sok idő. A csőrős pohár is csak a szülő lustasága

. Ugyanakkor álljon neki a tanácsadónéni pohárból csecsemőt itatni mondjuk a nyüzsgő piac közepén, miközben otthon apa már éhezik, és mindjártmegyabusz

.
6. A "jár a baba" is csak rendszeresen lenne káros! Láttál már emiatt lenyomorodott kisgyereket?

Nem szabad sokat ültetni, meg ilyenek, de attól, hogy néha felhúzod ülésbe, semmi baja nem lesz, sőt segít felismerni a tónusfokozódást!
István kh.

-Ezek szerint tényleg jók ebben, és nem csak nekem szólt az odafigyelés

.
Ne is legyél a gyerek büdösbagósanyja

. A csajbuli egy "sima" berúgástól is emlékezetes lehet

.
És ki kell ábrándítsalak: most már ez az életed, és a régit sose kapod vissza (félig sem)
Bond!
Szerény anyuka

! Tudod, engem anyu mindig agyonajnározott, és akármit csináltam az neki a legjobb volt

! Meggyőződésem, hogy emiatt (is) lettem ilyen magabiztos, pozitív, sikeres (és öntelt ?

) felnőtt, ezért én is mindig ujjongva fogom elismerni Bobó pozitívumait/sikereit még, ha azok nem is túl nagy jelentőségűek! Talán ez nem így helyes, de nálunk bejött, és így biztosan nem lesz önbizalomhiánya, ami nagy hátrány lenne a mai világban

. (Persze beképzelt p@rasztot sem szeretnék nevelni belőle

)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.09.28 20:51-kor.