A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

hát enyim gyerekre ma pont nem volt jellemző az alvás,remélem most meg nem fogja bepótolni,remélem felkel a fürcsire....

Az oké Brumi,de 15000.- nekem drága egy ilyenért :( ,tudod inkább megvarrom!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]h írta:sutimano76át enyim gyerekre ma pont nem volt jellemző az alvás,remélem most meg nem fogja bepótolni,remélem felkel a fürcsire....

Az oké Brumi,de 15000.- nekem drága egy ilyenért :( ,tudod inkább megvarrom!!!

Egyetértünk: ennyit én sem adnék érte ...Ebayen vettem, kb 6000 ft volt ... ennyit viszont már most látom, hogy megért ... :oops:

Kép

Kép
bibiesbrumi

az enyém úgy alszik egész nap, mint a bunda, most is ... ma kimarad a fürcsije szerintem ... :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Manó: köszönjük a statisztikát, a táblázatot, nagyon szuper kis összegzés, és persze dícséret Sütinek is. Kép
Manó, az, hogy egyszer ébred éjjel azt jelenti, hogy kb. félkilenc, kilenc körül elalszik, kettőkor, vagy picit később ébred és reggel 6 vagy 6:30-kor a következő, ami nagyon jó, mert akkor egyébként is ébrednénk Julcsi és apa miatt. Szóval, így tényleg az éjszakákra nem panaszkodhatok. A mai délutánunk kicsit jobb volt, kevesebbet kínlódott szegénykém.

Mabe: remélem, kialszod a nyügit. :)

Bibi: babasling - örülök, hogy Neked bevállt. Szerintem bemegyek valamilyen üzletbe és magamra próbálom a premaxx-ot és a babaslinget is. Remélem, lehet ... és akkor meglátjuk, hogy melyik mellett döntök. :wink: Azért ma is éreztem a hiányát.

KépKép
KépKép
madar

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76abe,jobbulást....rám már most is carik :( ,főleg akkor lesz anyahiánya és popsiringatós kedve,ha leülnék enni!!!

Az semmi...
Majd még azt is megérheted, hogy a szó valódi értelmében carik rád!

Madar
Ugye? :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok lányok!
Floranan:Gratulálok csoki babához és sok boldogságot nektek!
Bex otthon van és majd jön ha lesz rá ideje :wink:
Addig is raktam fel egy pár képet picasra Bex oldalára!!
Mindenkinek boldog babázást!
Minden baba gyönyörü kivétel nélkül! :D

Kép
lipót beatrix

Mabe: Jobbulást és jobb kedvet holnapra!

Nekem már 2x volt részem lecarásban. :lol: 1x még a kórházban (akkor még a lábamon is folyt). :D

Manó, Süti: Köszi az összegzést. Ügyik vagytok! :lol: Aztán a fiúknak van kikből válogatni szerencsére. És hogy a tablón Mátém pont két ilyen gyönyörűség mellé kerülhetett, mint Berni és Dorina, az külön öröm... :wink:

Többgyerekesek: Nálatok milyen mértékű és hogyan nyilvánul meg a féltékenység? Másképp ha Apa is otthon van vagy ha csak veletek vannak a gyerkőcök? Jó lenne olvasnom, hogy ki mivel küzd és hogyan próbálja kezelni a helyzetet. Mi néha tehetetlenek vagyunk, mert Andris vagy feltűnősködik (értsd ez alatt, hogy olyan dolgot csinál, amit nem szeretünk/ veszélyes) vagy debilbe megy át (ül az ágyon és cumizza az ujját; ezt egyébként is csinálja alváskor, meseolvasáskor). És sokkal gyakrabban csinálja és durvábban, ha Apa is itthon van és pl. Mátét fürdetjük, orrát szívjuk vagy csak beszélgetünk róla, esetleg merünk vele foglalkozni egy kicsit mindketten. :oops: :roll: Írjatok ha van időtök, köszi. :)

Bibi: Babysling hány kilós korig jó? Mi olyat szeretnénk, amit akár már most is lehet használni, de majd jó lesz esetleg később is, nem csak 9 kilós korig. Rövidebb kirándulásokkor Apa cipelné Mátét babakocsi helyett. :wink:

Kép

Kép
hgrita

csatlakozom a pocifájósbabás anyukák klubjához.....
brutál volt a mai napunk.... du 1-től 6-ig...10-15 percekre szundi aztán visításra ébredés és sírás sírás...csak a kajci időkre volt itthol csend....
sztem annyira kimerültem, hogy már csak azért sem tudtam elaltatni.... de hál isten megjött párom és azóta babóca alszik.... Ma kihagyjuk a fürcsit..... nem kockáztatunk egy visszanemalvást....:)

ha belegondolok, hogy még 2 hónap......
pedig éppen múltkor dícsértem, hogy bevált a tea meg az infacol.....

premax - mi is vaterán beszereztünk occsóért..... de nemtom.... nekem valahogy fura..... elveszik benne a gyerek..... vagy nemhasználomjol.....
olyan mintha beletenném egy szatyorba....aztán behúznám a száját.... totál betakarja..ellepi...
lehet dorka még nem elég nagy hozzá?
ti hogyan használjátok?
vagy nekünk hiányzik belőle valami ujszulott cucc?

KépKép
dorkamartini

tüsszögés - tök természetes nem kell aggódni....én először aszittem babó megfázott a műtőben mert ott...naon hideg volt... de a dokinéni mondta, hogy ez tök normális....

hú lányok köszi, hogy összeraktatok ilyen összesítéseket:)

ja.... és mindig mondjátok nem szabad megerőltetni magunkat..... De mi lesz konkrétan ha az ember egyfolytában fenn van és tesz-vesz?

Nekem a nappalok idáig tevékenyek voltak (és nem éreztem, hogy pihennem kéne) mert dorka éjszaka 3-kor és reggel hatkor kel..... szóval ideális... pihenős....
Mostanság viszont fáj ha felkelek.. meg ha sokat ringatom.....
Naon elrontottam valamit odabenn? - kezdek parázni...

KépKép
dorkamartini

"Néhány" kép... Bocs, ha sok leszek, de most kicsinyítettem és most van idő... :wink: Kép Alcsúti arborétum 1 Kép Alcsúti arborétum 2 Kép Fiúk és anyjuk Kép Mátéval Kép Új játszón 1 Kép Új játszón 2 Kép Mosoly, csak nektek :) Kép Szundi

Még egyszer :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
hgrita

Rita,képek naon jók.......remélem jövő tavasszal el tudunk menni...amúgy mennyi km pestől???

Babaképek....teljesen véletlenszerűen rakta be ...volt hogy áttettem volna egy képet,de nem lehetett..vagy csak én voltam béna...

Dorka hasonló volt a napunk,csak Berni most is ébren és nem tudjuk elaltatni,pedig az egésznapos ébrenlét .......(1 órája írtam)akkor most befejezem a mondatot..........után hogy nem ájul el......elájult végre!Megyek én is elájulni,hátha éjszaka is hasonló lesz a műsor!!!

sutimano76

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés, nem otthonról írok. Összejött egy kis fusi meló, azt csináljuk apával pesten. Újtunk egy lakást. Manóm jól bírja, csináltam képeket, majd feldobom. Mindenki jól van.
Bibi, lehet a héten meg a pénz a cuccokra, apa újpesten melózik, én is a közelbe vagyok babóval napközben. Ha meg lesz, szólok, tied apa el tudja hozni amit megbeszéltünk? Légyszi sms-ben válaszolj nekem, mert nem leszek net közelbe.
Puszi nektek

KépKép
Kép
scooper

halihó, most van egy kis időm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Babák gyönyörűek! KisCsoki és Barnus... csudaklassz pasik, s Fruzsi pedig kis hercegnő!

Tüsszögés, teljesen természetes, pár hétig még ott van a cuccos /nyák, magzatvízből szuvenyír stb/az orrjáratokban azt ki kell tüsszögni :)

kancsalság, összeakadó szemek: 6hós korig teljesen normális, onnantól viszont szemészet!

nempihenés következménye: a méh előre esése. Latinul passz.

Babák napirendje: pár hetes korig kimeríti a napirendet a meghatározott időpontban fürdetés. Ennél aprólékosabb napirend túlzott elvárás. Kialakul szépen, lényeg, hogy a baba igényei határozzák meg, s rugalmas legyen. Pl mittomén 4-5ig nézelődés, mint program nonszensz és khm... vicces...

Rita:a gyerekek gyakran reagálnak a váratlan eseményekre pl tesószületés, oviba járás, költözés, válás stb regresszióval, tehát koránál fiatalabbakra jellemző viselkedést produkálnak. Főleg kistesó érkezéskor jellemző, hogy ő is cumit kér, vagy akár pelust, ezzel kér magának hasonló figyelmet, mint a tesónak, ő is baba szeretne lenni. Nem kell megijedni, nem marad ez így mindig, s türelemmel, nagy nagy szeretettel s idővel, minden a normál kerékvágásban fog menni. sokszor mondjátok neki, hogy mennyire szeretitek, mennyire fontos ő nektek... legyen valami feladata, amit csak ő csinálhat mondjuk a babánál, pl pelus adása, vagy este Máté talpának mosása.
Írtam privit.

Nálunk az van, h Atesz elment hajnali 5kor szolgálatba, így indítottam a nagyokat suliba /reggeli, tízórai s járulékos elemek, annyi segítség van, hogy Atesz nagyapja viszi őket suliba ha apa dolgozóba/ aztán, közben Atinak reggeli, aki lázas és taknyos, s már biztos, hogy a foga jön, nem féltékenységi rohamai vannak éjjel, hanem kemény fájdalmai... aztán Luca is felkelt, kb egyszerre Atival, így szopi stb..
délelőtt főzés, Ati altatás, közben berobogott sóginő, altatásnak lőttek, de legalább Luca szunyált szépen...
délután tanulás a nagyokkal, közben Luca kézben, közben azért ATival is legyen játék az addigi 5-6 percek mellett. Közben befutott anyósom segíteni a tanulásban /másban nem engedek 8) / kb 1 órát maradt. Közben Luca fürdetése, majd Atié, majd a nagyok fürödtek, Vacsiztatás, Ati altatás. Ati elaludt, Luca felébredt, seggrázás, kis pocakfájással kombinálva. Vacsi 22 órakor Lucasejhajrázás közben, félkézzel, állva. Luca elalszik, kiságyba letesz... aztán villámgyors zuhany, s most lecsüccs... Atesz holnap nem jön haza szoliból, egyenesen megy Pestre beiratkozni a Zrínyibe ... érkezése kb vmikor dél körül ideáltipikus esetben... úgyhogy holnap 6kor ébresztő, s indul megint a mai menet csak pepitában.

vicger

még valami

melege van e a babának, vagy fázik?

Ezt a babó nyakánál lehet/kell nézni, nem a kezénél, vagy lábánál.. A végtagok keringése az újszülötteknél, csecsemőknél még nem az igazi, így nagyon gyakran hideg a keze akkor is, ha egyébként melege van. A túlöltöztetést úgy tudjuk elkerülni, ha a baba nyakánál, v hátul a tarkót megérintjük, ez ad valós képet, nem a végtagok.

Betegeknek jobbulást!
Szedjetek Cvitamint, v Cebion cseppeket, ez a tejbe is átmegy, s a babóknak is jót tesz. Éljen a megelőzés ;)

vicger

Rita: nem vagy sok és nagyon jók a képek.
Féltékenység, csak megerősíteni tudom, amit Kriszti írt: türelem, türelem és nagyon sok szeretet és tényleg sokszor elmondani neki, mennyire fontos és mennyire szeretitek ... pár napja volt, hogy már nem is tudom mit csináltunk, de egyszercsak összenéztünk Julcsival, pár másodperc csönd és egyszerre mondta a szemünk és utána a szánk: "szeretlek" .... de tényleg totál egyszerre ... elmosolyodtunk magunkat ... Julcsi odajött és megölelt ... annyira jó volt érezni ... azóta többszö is mondta: "anya, emlékszel, hogy teljesen egyszerre mondtuk" - és ilyenkor mindig olyan nagyon boldog-cinkossággal mosolyog.
Egyébként nálunk az első napokban, hetekben Julcsi hiperérzékeny volt, mindenen megbántódott. Igazán nagy türelem ekkor kellett hozzá ... sokat beszélgettünk ekkor ... aztán jött, hogy nagyon harsány lett, azzal akarta felhívni magára a figyelmet ... és igen néha utánozza a kisbabákat ... ezen persze aztán mindig jót nevetünk ... nem fogja örökké csinálni. ;) Na, de nem szószátyárkodom, Kriszti nagyon jókat írt és a priviben is biztosan hasznos tanácsok mentek.

Most mennem kell, mert enyim gyerek ébred. Majd este jövök. :)

Ja, kórság még van, torokfájás, köhögés. :?

KépKép
KépKép
madar

Szebb napot!

frankón végtelenednek a napok, Luca az éjjel másfél óránként kelt... asszem este nem kell majd elringatni a sejhajom, hogy elaludjak....

most el vasalni, amíg a királylány alszik.

vicger

[quote="vicger"]S írta:vicgerzebb napot!

frankón végtelenednek a napok, Luca az éjjel másfél óránként kelt... asszem este nem kell majd elringatni a sejhajom, hogy elaludjak....

most el vasalni, amíg a királylány alszik.

ahhhhh, Kriszti, ne is mondd: nálunk ugyan ez pepitában ... hajnal fél2 ig 1 órát sikerült aludnom ... aztán reggel 6ig még másfelet :shock: :shock: :shock: :shock: ... persze a királylány most nyomja a szunyát ... :)

elhatároztuk, hogy este 6kor, akár mi is van, fel fogjuk ébreszteni, és fürdetés MINDIG fél7kor lesz ... teljesen szétesünk egyébként, nem lehet másképp rendszert vinni az estékbe

Kép

Kép
bibiesbrumi

Látom szinte mindenkivel kezet foghatok... :? Tegnapi napunk szuper volt... na de az este :? Pedig olyan jól sikerült a 2 csimót elaltatni, mindegyik húzta a lóbőrt 1/2 10-kor... gondoltam végre egy nyugis este. Jól elszóltam magam... Ákos 10-kor felébredt és sorozatos szopi-bőfi-bukás-seggriszálás-közben elalvás, majd felébredés-és mindez előről műsort 1/2 1-ig nyomta, mikor is nagy nehezen de elaludt. Igazából nemtom mi lehetett a baja, mert nem tűnt annyira pocifájásnak, mivel ha ringattuk vagy valahogy mozgattuk, akkor elaludt, de amint ez abbamaradt felébredt... Hmmm

Most megyünk nemsokára doktornénihez... szokásos mázsálás, meg 1 hós státusz. Délután megint vendégeink jönnek... Csak tudjak majd egy picit aludni ebéd után :roll: , mert ha nem akkor asszem lassan lemerülnek az aksijaim...

Kép Kép
manósziget

Brumi miért nem látszanak a vonalzóid?

Kép Kép
manósziget

Sziasztok!

A tegnapi napot nem kívánom senkinek! Pici babámnak olyan pocifájás volt egész nap, csak délután aludt egy keveset, de ugyanolyan fájdalommal ébredt! este adtunk már neki infakol cseppet, meg melegítettem törölközőt a pocakjára, és így bealudt, vagyis szinte beájult. a mai nap már egy fokkal jobb, de még nem tökéletes.

írtatok itt a melegíthető maciról, kipróbálta már valaki? én is ilyet szeretnék Zoénak, (vagyis maci helyett nyuszit, de az mindegy.)

Azt hiszem nekem is be kellene szereznem egy hordozót, mert jövő héttől egyedül leszek, és a kisasszony nagyon szeret ölben lenni. csak még nem tudom milyen kellene!

KépKép
Kép
s.vera

hordozó, nekem nandu van, nagyon szeretjük :)

mindenki: a rémes tegnapot s éjszakát sajnálom. Front is volt, lehet ez is közrejátszott

vicger

Dorkamartini!

Én is pont ezt érzem a premaxx-szal kapcsban, vagy lehet, én vagyok béna. nekem Manósziget tud szerezni olcsón ebay-en, nem is az ára a gond. Tegnap egy barátnőm babáját is beletettük, de valahogy nem az igazi....Akik használják, tudnátok képet tenni róla úgy, hogy ebnne van a baba is?

Féltékenység: Nálunk minden klasszikus tünet megvan. Túl vagyunk már ilyeneken, mint pl.bepisilés direkt, ropietetés Lottival stb.
Most valamivek már jobb. Érdekes, Balázsom (6 éves) tök rendes, őt igazi gondoskodó nagyfiúvá tette a picitesó.

Rita!

nagyon szép képeket tettél fel!!!!!

Megyek, mert Balázsék délelőtt az ovival itt voltak a játszóterünkön és a kicsi fiam teleesett a kutyaszarba, most puceválhatok..... komolyan, az ilyennek nyomnám bele az orrát a kutyája piszkába, hogy nem bírja eltakarítani. Pláne a játszótér előtt. :evil:

Kép
arvaerika

[quote="arvaerika"]D írta:arvaerikaorkamartini!

Én is pont ezt érzem a premaxx-szal kapcsban, vagy lehet, én vagyok béna. nekem Manósziget tud szerezni olcsón ebay-en, nem is az ára a gond. Tegnap egy barátnőm babáját is beletettük, de valahogy nem az igazi....Akik használják, tudnátok képet tenni róla úgy, hogy ebnne van a baba is?

Féltékenység: Nálunk minden klasszikus tünet megvan. Túl vagyunk már ilyeneken, mint pl.bepisilés direkt, ropietetés Lottival stb.
Most valamivek már jobb. Érdekes, Balázsom (6 éves) tök rendes, őt igazi gondoskodó nagyfiúvá tette a picitesó.

Rita!

nagyon szép képeket tettél fel!!!!!

Megyek, mert Balázsék délelőtt az ovival itt voltak a játszóterünkön és a kicsi fiam teleesett a kutyaszarba, most puceválhatok..... komolyan, az ilyennek nyomnám bele az orrát a kutyája piszkába, hogy nem bírja eltakarítani. Pláne a játszótér előtt. :evil:

én a babaslingben lefotóztam lotti ma délelőtt, de csak mms ... kinek küldhetem, aki fel tudja tenni ide ??????

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="manósziget"]B írta:manószigetrumi miért nem látszanak a vonalzóid?

nem tudom ... :shock: :shock: :shock: :shock:

semmit nem állítottam rajta ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi!

Nekem sajna nem fogad mms-t a telóm.... :cry:

Kép
arvaerika

Ha valaki Libero-t használ, tök jó ajándékok vannak pontokért, érdemes gyűjteni, ne dobjátok el a vonalkódokat, pl 2 zacsi pelusért teknős a babakocsira, stb. A libero honlapján vannak képek.

Kép
arvaerika

köszi:)))) már regisztráltam is liberoéknál

mutizok vmit.....tuom már készen a picik szobája...de sztem olyan jo ötlet:

Kép Kép

KépKép
dorkamartini

Sziasztok!

Visszaolvasni még mindíg nem tudok, tudtam, de mindenkinek gratulálok sok szeretettel, a képeket mindig átfutom, meg a vastag színes betűket, minden babánk gyönyörűséges!!! Egy megjegyzés: Én csokikánkat csokiszínübbnek gondoltam :oops: , de imádnivaló kis buksija van, mint az összes többi szetemberibabának!! :D

Nálunk:

Tesó féltékenység nincs, bár játszani, foglalkozni nem akar vele, de nem is utálkozik Janó, inkább mindíg mondja,hogy jó baba, és hogy az uncsitesó rosszabb..., a múlt héten nem vittük oviba, ez jót tett, szerintem is ovónéni szerint is. Nem lett elpaterolva, hanem az első hetet velünk tölthette!!

Tápisak vagyunk, lettünk, 2 hétig volt tejcsim, úgy,hogy először a kórházban 3 napig 0mg-ot szopizott, aztán 10 mg-okat, aztán 20 mg-okat. Mikor hazajöttünk itthon néha 10, néha 20 mg volt. Méricskéltük, hogy mennyit pótoljunk. Aztán már volt hogy 0mg, volt hogy 10mg. Aztán próbáltuk hogy akkor éjszaka csak tápi, had termelődjön a tej, ez sem vált be, 2 mellből összesen 20 mg, és végül már 2 mellből csak 15mg, és az is nagy küzdés árán, mert a mellemen lévő heg mögé akart bekeményedni, én ezt kövezzen meg aki akar, de nem vállaltam tovább, hogy 5mg tej miatt ismét a sebészetre kerüljek és elmentem a nőgyógyihoz aki adott gyógyszert, és most imádkozok meg jegeltem, mert kezdett bekeményedni nagyon. Remélem megúszom a mellgyuszit!!! :(

Akarok nektek képet rakni, hogy kell kicsinyíteni???

Ja köszönjük az összegzést, tök jó,hogy nyertünk egy aranyérmet, ami a súlyt illeti!! Bár mikor bújt ki akkor annyira nem örvendeztem :D, ma voltunk mázsáláson 4700 gramm Blankicacicamica!!

Egy imádnivaló kölyök, eszik, nézeget alszik, hasifájás csak egy-egy csikarás erejéig fordult még eddig elő, remélem így is marad!!! Éjszaka nálunk is kb 21 kaja, 3 kaja, 6 körül kaja, ennyi.

Ma már bőgőztem egy sort, hogy én milyen boldog vagyok, de legalább ez most örömkönny :D és nem gyermekágyi depi, az dúrva ám nagyon!! :(

Kép
babcika

Barnabás indul haza: Kép

és Csokibaba:ők holnap mennek haza!!
Kép

sutimano76

Jelentem én kipurcantam. Atesz még mindig nem indult el pestről, a tegnapi éjszakai műszak után a mai betette a kaput... 48órázok keményen... :? :? :? :? de legalább Ati most nem lázas. Igaz, nem aludt egész nap... előre félek az éccakától.

Babcika, sajnálom nagyon h nem jött össze a szopi. A mellgyuszitól való félelmedet teljesen megértem, volt benne részem többször, nagyon durva dolog.

A fiúk egyre szebbek! :) :)

ui: minden elismerésem és legmélyebb tiszteletem a 3-4-5 vagy több gyermeket egyedül nevelő szülőknek! főleg, ha két pici is van egyszerre...

premaxx és társai: már írtam egyszer lehet láthatatlan tintával :lol: h nandu kendő.. abban nem veszik el a baba, újszülött kortól használható, szintén számtalan módon köthető. Bolti ára tavalyelőtt 6500 ft volt,de javaslom a teszveszt, vagy egyéb helyeket, ez az a holmi aminél jó, ha nem origi, mert így be van törve, puhább. Szóval javaslom megtekintésre.

vicger

Kriszti!

Kipurcanás :cry:

Nandu és társai: egyedül meg tudod kötni? Kabát alatt is használod majd? Nem melegszik meg benne nagyon a baba?

Babcika:miért köveznénk meg?????Én is adtam az elején tápit, nekem szerencsém volt, hogy beindult, de ha nem, akkor sem törtem volna össze. NEM EZ A LÉNYEG!!! Nagyon jó anyuci vagy így is! :D :wink:

Aranyéremhez gratula, ti viszitek apálmát!

Dorka!

De szépek a szobák!!!!!!

Süti!

Barnabás irtó cukipofa a hordozóban!

Csokiéknak jó hazamenetelt holnapra!!! Tényleg inkább tejcsoki, mint étcsoki, de gondolom, még változik a színe.....de így is gyönyörűűűűűűű!

Kép
arvaerika

A kérdésem még áll, hogy kell kicsinyíteni??

Kriszti részvétem!!! Látszik tűzoltó feleség vagy, csak azt nem értem miért fordítod meg a 24-48-at??? :oops:

Kép
babcika

Jelentem dili nálunk is folytatódik. :? Ákos 1/2 2 óta nyafi... vagy ölben van vagy ordít... Még szerencse, hogy Míra legalább alszik... ha már én nemtok pihenni... Na mindegy, valahogy csak túléljük ezt az első pár hónapot... ma meg max. kapnak a vendégek rágcsit az almás süti helyett, amit most akartam sütni.. Evvan.

Voltunk mérlegelni. 8) Ákos 4.550 g :lol: 610 g-ot hízott 2 hét alatt. :oops: Mondjuk amennyit lóg is a cicin nem csodálom. :lol:

Babcika, sajnálom a szopit... de úgy látom Blanki ettől még szép kiegyensúlyozott baba és ez a legfontosabb.

Süti, jóók a képek! :)

Kriszti kitartás! Lélekben veled vagyok!

Kép Kép
manósziget

kicsinyítés:

képre katt jobb egér, menüsorból kiválasztod a szerkeztést. Nagy méretben kijön a kép, a fenti ikonsorból a kép ikon kiválasztása, a legördülősávból balegérrel a nyújtás/döntés lehetőséget kiválasztod, s a százalékarányokat átállítod pl 50%-ra, vagy 40-re. mentés másként és már beilleszthető is.

vicger

Manó!

2 hét alatt 61 deka????? Mi van abban a tejciben? :wink: Gratulálok!!!!

(premaxx-tényleg mindegy a szín, ha van, ami szerinted jó és olcsó, írj, légyszi és megnézem... :D )

Kép
arvaerika

Manó, gratula a szép súlyhoz :) jól van tartva a kölök :lol: :lol: :lol:

Erika, meg tudom kötni egyedül is, tökre eccerű mindjárt keresek egy linket...

http://nandukendo.blogspot.com/

Babcika, fordítanám én, de nem rajtam múlik :) Atesz tegnap szoliba, onnan ment Pestre az egyetemre ma hajnalban, még csak most indult haza. Igazából nem is volt kedvem nekem menni :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: Így maradtam én a bébiszitter :lol: :lol: azé most má jó lenne aludni..... 8) 8)

Manó ne viccelj már! mér nem a vendégek sütnek sütit Nektek??????? :shock: :shock: :shock:

Bakker a süti szót kb 5ször írtam újra, ötödszörre is hibáztam 8) 8)

vicger

ERika, ja, és kabát alatt is lehet hordozni, nem melegszik be nagyon a lurkó, mert akkor egy réteggel kevesebb holmit adok rá, vagy, nem gombolom be a kabit. mármint a sajátomat.

mit akartam még....
ja!

mérleg:

ennél ádázabb ellensége a szoptatásnak nincsen. ha csak nem létszükséglet, ne méricskéljétek a lurkókat...
Enyém Luca a kórházban volt utoljára mérve. Ati is csak státusz vizsgálatokon látott mérleget ;)

kényes kérdés:
Ti hogy álltok az étvággyal? Jelentem az enyém túlságosan is jó.... attól tartok, hogy így gáz lesz....
Ja, elkezdtem én is a mozgást, vagy mit, pattanok napi kétszer, remélhetőleg majd többször is a leg magicos terpesztő drágaságomra...
Atesz meg venni akar futópadot, lehet jó lesz az is nekem :)

Ja, a mozgással is óvatosan, mert a sok-sok mozgás által termelt tejsav, megváltoztatja a tejcsi ízét. Tehát nem a lájtos, hanem a sok-sok.
Nálam Atinál volt ilyen, Norbi dvd-t nem akceptálta, nem nagyon kellett neki akkor a tejcsi.

vicger

Köszi Kriszti és mindenki a vígasztalást, már belenyugodtam anno Janónál, és most már ebből a fene nagy nyugalomból nem zökkenthet ki senki, akkor mindenki csesztetett érte, és a vége két operált mell, egy enyhe pánikbetegség, na erre már esélyt sem adok, mint ahogy mondtam most max örömömben sírok!!!

Kriszti! A fordíts-ot nem így értem, hanem Ati 24 meló 48 "pihi", Te meg már 48 órája melózol!!

Kép
babcika

Akkor próbálok egy Hello Kitty-t Kép

Kép
babcika

Egy alvósos:D

Kép

Kép
babcika

hú de csajos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) nagyon cukker a kicsi lány!! :) :)
Babcika, tudom én, h nem úgy értetted, de ha menni kell, akkor menni kell :? ;)

vicger

Brumi képe:
Kép

sutimano76

Ez a Babasling, ugyi? Úgy néz ki Lottinak bejön. :) Na most már én is kíváncsi vagyok a Premaxxomra milyen lesz... max. lövök egy ilyet is.

Kép Kép
manósziget

húúú csajok ez a hidegfront ádáz ellenségünk lesz....

nálunk hál isten pocakszörny és meteormanó is odébb állt..... kicsicsomag alszik én meg kicsit rendbe tettem a házat.... - bár lelkiismeretfurdalásom volt mert megígértem neki hogy nem rakom le..... első próbálkozásnál fel is ébredt és hangot is adott ennek....:))) második próbánál nem ébredt fel..... viszont amikor szedtem ki a gépből a kimosott pelusokat kiesett a mosószertartó mizé és a padlón ugrálva elgurult.... - na szidtam rendesen...
rohantam be babóhoz... és egy csssss csssss cssssss sorozattal sikerült elterelnem a figyelmét sőt még el is mosolyodott... Ez azt jelenti, hogy vagy sikerült elhitetnem, hogy az ölemben van..... vagy ilyenkor röhögi szét magát anyán...:)))) szerintem inkább az utóbbi..

Nálatok nem szokott olyan lenni , hogy félig nyitott szemmel megkuksizza ott vagytok e?:)))) annyira imádom ilyenkor... és a megelégedett kis vigyor az arcán.....
Meg amikor éppen a kiságy fölött van mert próbálom letenni és felsír majd félig kinyitja a szemét..... meglátja hogy anya milyen pozicíókban dermed meg vagy ráz éppen..... gyorsan szem becsuk és vigyor ezerrel......
:))))))

nna kitartás csajok..... ébredezünk....

jaaa valaki kérdezte a melegítős macit - én imádom
egyrészt jó az illata
jó a pocakra
ééés
mi azt tesszük pöttöm háta mögé ha oldalt fekszik....- naon szereti

ja és előmelegíti a kiságyat kicsicsomagnak:)))))

KépKép
dorkamartini

Babcika: szia :) ... de jó, hogy újra itt vagy !!!!!!! ... Blanki egy édes cica-baba, nagyon zaba :):):)

tejcsi: te meg legyél nagyon-nagyon büszke magadra, hogy egy ekkora babókát természetes úton megszültél !!!!!!!!!!!!! :) ... a lényeg: baba-mama kiegyensúlyozott és boldog legyen :)

Kendő: én aaaaaaaaaaaanyira bénus vagyok kötögetni :( ... nekem is volt, de nincs jobb szór rá: nem nekem találták ki ... a babaslingben pedig az a jó, hogy kendő-élményt ad, de csak átdobom a vállamon keresztben, és már jöhet is bele a baba ... :)

premaxx : minden azon múlik, hogy jól legyen beállítva arra, aki viseli !!! ... nekem is idő kellett, amíg ezt kitapasztaltam, és hiába néztem a képeket, meg a videókat ... most már jó, és tényleg nagyon-nagyon klassz és kényelmes dolog .

Én is szívesen segítek bárkinek az Ebayről bármit beszerezni !!!

Manó: ha én vendég lennék nálad, én tök rosszul érezném magam, ha te sütnél most nekem, és nem én vinnék nektek vmit ... miért terheled magad ilyesmivel ???

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kösz Brumi!! :)

Kép
babcika

Jut eszembe arról hogy ekkora gyereket szültem természetes úton:

Nem kértem ugye EDA-t ..., szóval totál természetes volt erre a papíromra ráírják, hogy szülés EDA-val, gondolom a TB így többet térít, na mindegy. Megérdemlik sőtt többet is érdemelnének, ahogy velem bántak, az eddig befizetett TB-m is megilletné őket.
Ja és az is szerepel a papíron,hogy veszélyeztetett terhesség, téraránytalanság miatt :D Ja , a kitolásnál megkérdezték hány cm vagyok, mondom 159, szem kikerekedig oszt ennyi. Inkább azt kellett volna ráírni,hogy "veszélyeztetett utolsó nyomás" vagy nem tudom, de ez röhej volt. :D

Kép
babcika

Na babó közel 3 órás küzdelem és popórisza árán elaludt...gondolom uncsi volt a könyvelővel folytatott telefonos beszélgetésem... :lol:

Mivel kb 5 részletbe olvastam el amit írtatok,így már nem emlékszem :oops: bocsi...

hordozókhoz hozzászólni nem tudok.....

mi is ma voltunk dokinéninél,minden okés 3150 -el jöttünk ki a kórházból ma meg 3500 gr vagyunk,10 nap alatt,főleg hogy az első pár napban még nem volt túl sok tejci...hurrrrááááá...a lényeg hogy lehagytuk a születési súlyt......ja és gyerekem 58 cm-vel született ma meg 51 cm volt :shock: :shock: :shock: ,mondom az aszisztensnek összement???Szte nem csak a kórházba máshogy mérik.......ja csak egy a baj hogy az 56-os rugikat kezdjük kinőni,főleg tappancsrészen...

Flora azt írta Csoki szín ügyben ,hogy párja szerint hasonló várható ,mint ő ,de csak pár nap múlva lesz látható!!!

sutimano76

Dorka,,enyim babó is hasonképp viselkedik,csak én már az ágya fölé hajolásig se jutok el.......ezért tegnap éjjel velem aludt,és amikor nyekerget csak föléhajoltam,megszoptattam aztán aludtunk tovább....így legalább nem rajtam alszik...dokinéni szte tegyem csak a kiságyba,hjjaaaaa nem ő van ébren akkor egész éjjel....mert ahogy leteszem felébred,és 10-20 perc masszív sírás,hüppögés.....aztán 10-20 perc szopi.....aztán talán sikerül félálomba keveredni,de ember legyen a talpán aki éjjel 2-kor ki tudja várni a teljes bealvást...bocs én inkább magamra helyeztem és bealudtam én is :oops: :oops: ...majd ha kicsit nagyobb lesz akkor rászokunk a kiságyra....ha meg nem hát pápá házasélet...apának majd keresünk helyettem egy alvópajtit... :lol:

sutimano76

Csajok akik nem tudjátok letenni a babót!

Előre is bocs a kotnyeleskedésért :oops: , de Janókámmal ugyanez volt. A gyerkőc maga egy kis érzékelő most még, attól,hogy nincs összekötve már veled az érzelmi szál még nagyon erős, érzi,hogy félsz a letételtől, és mivel te szorongsz emiatt ő is zaklatott lesz tőle, mert azt hiszi az rossz dolog. Én 8 hónapig küzdöttem ezzel akkoriban, míg el nem határoztam magamban,hogy egy gyerek letétele az ágyba természetes dolog, menni fog, és onnantól ment, de előtte apa vette le a vállamról és tette le. Ez sokkal nagyobb mozgatás volt mégis nyugodtan le lehetett tenni. Ugyanígy voltam a meddig alszik Janó című dologgal. Amikor végre én le tudtam volna dőlni akkor elkezdtem rettegni,hogy vajon mikor kel fel, és ahogy én elszenderedem volna az ő szeme kipattant. Most mindez természetes, a gyerek alszik, leteszem, sőt mivel ő tápis szinte sosem alszik mikor leteszem, és vagy kéri a cumit, vagy elalszik szépen magától.

Lehet nem e miatt van, de aki tanult ilyet közületek lehet jobban tudja, szerintem van benne valami!!!

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?