A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Zsófi nem mentetetted el véletlen a csokisbögrés sütit nem találom itt , mailba meg lehet kitöröltem. Ha megvan küld már át lécci, vagy aki esetleg lementette. köszike

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Újra itt! Már vagy 3 napja olvasgatom az elmúlt két hét történéseit, és még mindig vissza van 6 oldal :oops: . De most már nem várok tovább, írok egy pár sort, mert így is elfelejtem a felét szerintem annak, amiket le akartam írni....
Köszönöm a sok hasznos infót repülésről, Törökországról, egyebekről amit még nyaralásunk előtt írtatok.
A nyaralás jól sikerült, azt leszámítva, hogy Réka kifele menet a légkondis 1 órás buszozás alatt jól megfázott, másnap meg benyelt vmi vírust, amitől 2x hányt. Következő 1-2 nap diétára fogtuk, és sűrűn itattuk, így rendbe jött gyorsan. Egyedől a torka aggasztott, vagyis a köhögése (vírus, megfázás vagy hideg ital? franc tudja az okát) aggasztott, íígy megnézettük kint dokival. Semmi komoly, kapott köptetőt, amit még máig szed, de már nagyon kifelé lábalunk a betegségből. Mellesleg nem tudom, a dokin múlik-e vagy min, de ahogy kint a doibácsival viselkedett: el voltam képedve. Csinálta szó nélkül, amit mondtunk neki, és akkora tátott szájat, mint a doki bácsinak mutatott toroknézéshez önszántából, én még nem láttam RÉkánál! (Na jó, amikor nagyon bömböl).... Azóta itthoni dokinéninél előadta a jól ismert figurát...
Én se voltam százas 1-2 npig odakint, hasmenésem volt, de nem volt vészes a szitu.
Réka nagyon élvezte a tengerpart nyújtotta óriáshomokozót, a fürcsizéseket, és persze azt, hogy anya-apa végig ott van vele mindenhol. Az utat amúgy jól bírta, hazafelé végigaludta a repülést, leszállással együtt. Mondjuk jó későn is jöttünk (este10)
Kinti fejlemények: Réka megtanult önállóan menni, illetve hogy teljesen elválasztódott, vagyis nem szopizik már. Ja, és mindenre le kell ülnie, amire egy 14 hónapos popsija ráfér.
Apjával nagy lett a szerelem, odáig vannak egymásért meg visza. Én meg örülök neki baromira.

Járás azóta tökéletesítve, esni csak akkor esik, ha elbotlik vmiben, vagy nagyon egyenetlen a terep. Nem tudom, a többi gyerkő hogy csinálta, Mi nagyon sokat nevettünk apjával azon,ahogy RÉka elindut: vállai mellett felemelve a kis keze, széttárt ujjakkal, pocak kidugva kicsit előre. Majd teszek képet ha lesz egy kis időm.

Meg vagyok lepve, hogy mennyi sok gyerkőc van, aki már csak napi egyet alszik.... Réka még tartja a kettőt, egyenlőre nincs is gondunk vele.

Annyi mindent írtatok, amiben én is gyerekemre ismertem: Mosogatás közben a nadrágrángatás, sapkaletépés,stb... Engem igazából kiakasztani az evéssel bír: néha tök szépen eszik magától, néha meg elkezd pacsmagolni, meg lehajigálni a kaját-villát-kanalat a tálcájáról.

Szisz! Rékánál is most a rajzolás a sláger (a könyvek háttérbe szorultak). De neki csak egy mágneses rajztáblája van. Mondjuk imádja a letörlését is. :lol:
Karúszóval már simán megy egyedül Málnus a medencében? Biztonságos az úgy? Már éni s gondolkodtam hogy veszek egyet...

panna1

Mecsi! Csokisbögrés sütirecepted: 474. oldal közepe táján... :D

panna1

Irtó helyesek a babafotók! Édesek rajta lurkók egytől-egyig!

És nagyobn gratulálok a szépen fogyó anyukáknak is! Nekem sem ártana beállni a sorba, és ledobni vagy 4 kilót. Lassan rászánom magam egy méregtelenítő kúrára, csak olyan nehéz, hogy közben meg RÉkának mindenfélét kell ennie napközben. tuti bekapok én is ebből-abból.

Mecsi! Irigykedek, hogy Áronnál még tudod használni a járókát. Rékánál esélytelen. Volt egy időszak, hogy végig ordított benne, azóta nem próbálkozok..

És egy kicsit lemaradva néháy dologról:
boldog szülinapot, névnapot az illetékeseknek az elmúlt két hétre!

vizet én is babavizet vagy ásványvizet adtam RÉkának, de most egy pár hete Pi-vizet kap, mivel mi is azt isszuk.

Ágyikó: RÉka még elfér benne, már nem forog annyit mint régen, de azért kíváncsi leszek hányszor fog leeseni mikor rács nélkül lesz. Minden esetre még mi hagyjuk rajta eg yideig a rácsot az tuti.

Enni kb azt eszi a leányzó, amit mi. De igazából mindegy csak kaja legyen. Az üvegeseket egyre inkább nem eszi meg, max. egy fél üveggel. Igaz, ha tésztás a kaja, még abból is lecsúszik egy üveg, persze csak amiben már tésztadarabok is vannak.

Réka is csinálja az általatok említett dolgokat, legtöbbet már elég rég óta: integet, puszit dob, táncol, forog, megérti az utasításokat, kéréseket, és ha nem nagyon nyügi, akkor teljesíti is. Málnushoz hasonlóan ős is mutatja, milyen nagy, hány éves, hogy csinál a halacska. És neki is kedvence a köldök, ahogy ő modja: kojok. Mutogatja a sajátját, megkeresi a többiekét. Múltkor a masszőrtől elleste a mozdulatokat, azóta ha kérjük, édesen megmasszírozza a hátunkat. Nagy kedvence még mostanság fürdésnél-homokozásnál, hogy a vizet (homokot) öntögeti egyik edényből a másikba. (férjem szerint"A" pontból "B" pontba).

Fogmosás: Néha küzdeni kell vele este, mikor már legszívesebben beájulna a tele pocakkal, de általában hagyja, hogy megmossam neki, illetve ő is dörgöli a fogkefével, néha meg az ujjra húzható gumis-fogkefével. Persze igyekszünk példát mutatni neki, és ha mi is mossuk, ő is nagyobb kedvvel csinálja. Napközben is főként az alvások előtt fogmosás van.

Én néha el vagyok képedve, hogy mennyi szeretet van már ilyenkor ezekben a pici emberekben! Annyi puszit kapunk nap mint nap, hogy csak na. Jön, és adja magától. És észerevettük, hogy mennyire félt minket, szüleit. Múltkor elsírta magát, mert apjának volt egy lyuk a pólóján, sztem azt hitte, apa kilyukadt. Úgy kellett megmagyarázni neki, hogy nincs apának semmi baja.
Vagy pl. a zoknimra fröccsent a durva lila színű popsifertőtlenítő-ecsetelőből egy csepp. Bosszankodtam, hogy milyen lila lett a zoknim. Nézte nagyon, aztén sírásban tört ki, és egész addig csak sírt és ölelgetett, míg le nem vettem a zoknimat, hogy megmutassam, hogy nincs semmi bajom.
Meg vmelyik délelőtt: úgy ébredtem a közös alvásból, hogy nem bírtam mozgatni a fejem, úgy elfeküdtem. Kínomban elsírtam magam, Réka meg jött oda hozzám, simogatott puszilgatott és a tekintetemet keresve olyan kis vigasztalóan nézett a szemembe , hogy majd megzabáltam. Persze ezek után meg a meghatottságtól pityeregtem. :oops:

Az biztos, hogy semmi más nem tudja pótolni azt a sok örömet, boldogságot, amit egy gyerek adhat! (Legfeljebb kettő vagy három vagy négy vagy... :D )

NA jó éjt, holnap olvasom tovább a lemaradásomat, most meg megyek zuhizni, hajat mosni, ágyba bedőlni. Bocsi ha sok voltam, de volt mit pótolnom...

panna1

Sziszka, férjem tök nyugodtan reagált a kocsira, azt mondta, én is nyugodjak meg, az a lényeg, hogy nekünk ne legyen semmi bajunk, a kocsi darabokra törhet...
Utálom amikor ilyen, mert így még nehezebb, még jobban fáj, ha szemét lenne, könnyebb lenne nekem. Nem tudom, mit fog ma mondani, de ha a szokásos forgatókönyv, hogy nem tudja, abból már elegem van. Mert ilyen nincs, az ember igenis tudja, hogy szeret-e valakit vagy nem, főleg több hónap után. Engem meg amúgyse próbáljon meg valaki szeretni, ha nem megy többé, nem megy. Lehet meg fogom bánni, hogy nem tudtam türelmes lenni, de nem bírom tovább.

Kép
felicia

Üdv Panna újra itt :)

CsAndi, boldog szülinapot!

Mi megyünk ma az állatkertbe, legfeljebb viszünk esernyőt :) Jön valaki?

Barbi, az alvós kép nagyon cuki :)

JázminAndi, jó szórakozást mára :) Mikor is indultok?

Sziszka, jobbulást Málnus kezecskéjének.

Mazska, jövő héten i szívesen meglátogatunk titeket, csak a kedd nem jó, már megint :)

Zsombi visszaaludt, nem pihente ki magát az éjjel, persze én sem, csak nekem ilyenkor már nem megy az alvás, na meg itt van Zéti is. Tündéri különben a Zsombi, mindenkit levesz a lábáról. Tegnap addig mosolygott egy egy bácsira, amíg az vett neki egy almát. Egy nénit meg leparancsolt egy fotelról, mert oda akart felmászni, persze az is mosolyogva tett eleget a kis akarnoknak :) Nagyon ügyes különben, tegnap például megtanult egyedül csúszdázni a szoba csúszdán. Mivel elég meredek, arra is rájött, hogy ne fenéken csússzon le, mert akkor beveri a fejét, hanem átfordul útközben hasra.

Felébredt a parancsolóm :)
Vendég

és néhány kép a szüretről és a skanzenről:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Csandi, Vera! Ti mivel tömegközlekedtek? Bérlet, jegy?
Vendég

Kata!Én jeggyel szoktam de ritkán használom!
Zsófi!Miku is kipróbálta a beülös játékokat,legjobban a verdás autó tetszettt neki.(azért jó hogy a momban nincsen)
Sziszka!Miku szereti a hordózót ha mozgásban van,ha megállunk rögtön kiakar szállni.
l.veronika

Azt hisezm, hogy megrendeljük a meitai-t, van valakinek tapasztalata???
Vendég

Kata! én csak jókat hallottam róla.Milyet rendelnél?
Csenge! Jó állatkertezést szerintem nem fog esni!Nekünk csak a keddi napok jók ilyen hosszú programhoz.

Holnap nincs kedve valakinek gátazni???
l.veronika

Vera, nekünk meg pont a kedd nem jó hosszú programnak, akkor csak 3-fél négyig érünk rá. Viszont ha nagyon összekapom magam :9 akkor el tudunk indulni reggel is is. Most itthon tettem-vettem eddig, mindjárt indulunk. Holnap lehet, hogy elutazunk, de ha nem akkor kimehetünk a gátra.
Vendég

Vera!
http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=2999474

NEmrég Gresese is belinkelte a saját oldalát, de most 10 ezer körül varrja, kb. 2 hónapja 6500ért... No comment. Ez a lány 4500.- + zseb/csuklya 1200.-
Vendég

A holnapi kopaszit meggondolom...
Vendég

köszönöm lányok a további jó kívánságokat!!
beleki, én is jegyezek és , ha kell csak akkor lyukasztok...a kismamabérletet megvenném, de az csak gyesre, meg beteggyermek gondozásira adják!!köcsög bkv!!!!!nem értem, hogy nekik miért nem éri meg gyedre és tgyásra is adni????
Vendég

csandikám: akkor miből fizetnék ki a szuper végkielégítseket, ha annyi embernek kedveznének?? :evil:

holnapi gátazás nekünk valószínű nem jó, vendéget várunk, ha jönnek?! meg de. ringatón vagyunk, de a jövő héten neveznénk, ha az idő is engedi?!

Panna, de jó hallani felőletek is, olyan meghatóan írtál Réka dolgairól!

Csengém, nagyon jók a fotók, főleg a 3-asban kép tetszik, látszik, hogy jól éreztétek magatokat, na meg a kis legény a nagy vödörrel:)

sniky

Sziasztok!

Nagyon jó volt ma Andiéknál, köszönjük a szuper délelőttöt.

Beleki, bár nem ismerem ezt a linket, de inkább nézz körbe a www.mamami.hu -n. Itt rengeteg fórum van a hordozásról én is sokat sokat olvastam. A mei tai szuper, de az eddigi vélemények alapján kozy vagy bambi a nyerő. Tudom, az dupla ár, de 4 éves gyereket is simán hordozhatsz benne és minél jobban használod, annál jobban "betöröd".
Ajánlom még kamcsatka blogját (ő is mamamis) mert nagyon ász a témában.M
Minden hónapban van hordozósklub, ott kipróbálhatsz ezer féle kendőt(gira, didy, amazonas, kézi, gépi, rugis, stb.)mei tait, SSC-t, erszényt.
De van kifejezetten kölcsönzős topik is, hogy ne kelljen drágán megvenned, ha nem is jön be!
Ja, és ha belevágsz, vigyázz, mert örök szerelem. :lol: :wink:
(ami még friss info nekem is és csorgatom a nyálam: mivel a bambik 30-40 körül jönnek amcsiból, egy magyar csaj belevágott és már itthon is kaphatóak csodás anyagokból.)
Persze szó sincs róla, hogy a magyar sk. nem jó, sőt, vannak ilyen fórumok is, csak azt mondom, hogy nézz szét, mert érdemes!

Szisz, hogy van Málnus?

Mi megint elkezdtük a 3 falat, öklendezik, kihány műsort, szóval nem ússzuk meg a HeimPált, ha ez így megy tovább.:-(

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hát ahogy nekem a medencém fáj a lábam között és a lágyékokban, még akármi is lehet, meglátjuk. Zsófikám! Aranyos vagy, hogy velem izgulsz, de sajna csalfa a természet, nem minden kapuralövés jelent gólt! (mégha nálunk eddig mindig így is volt...)
Viszont ki vagyok dölve, mert Imi egész éjjel üvöltött és nem volt hajlandó elárulni az okát. Mindenki ébren volt neki köszönhetöen. Ma reggel is így folytatta, majd kibökte, hogy azt álmodta, megeszi öt valaki. :shock: Most alszik.
Regö ma kezdte az ovit, csináltam képeket, amíg ott voltam.

Csenge a szüretes és skanzenos képek nagyon szuperek, ti is jó sokfelé tekeregtek!

Barbi
Vendég

sziasztok!

bkv nálunk is jegyezős, és csak akkor lyukasztok, ha muszáj! na jó, gyerekkel néha, meg olyan járatokon mindig, de amúgy meg egyáltalán nem! vettem még vagy 4-5 hónapja egy 10es tömbjegyet, és még mindig meg van a fele, pedig apa is azzal nyomul... nem vagyok rá büszke, de nem fogok 10e Ft-ért bérletet venni, ráadásul nekem még a gyes alatt sem jár a kedvezőbb áru, mert nem bp-i lakos vagyok... no comment! köcsögbékávé!

meitai-ról én is csak jót hallottam, de nekem nincs, és Benivel már nem is lesz! 12 kiló körül mozgunk mostanában! ;) ráadásul el sem bírom már hosszú távon, meg ő sem marad meg ilyen megoldásokban! :( majd kistesónál, talán!

Andi, klasszak a képek a fiúkról, és a hármas is!!!

Panna, nagyon örülök, hogy Te is jelentkeztél! édes Réki. nálunk ez a nagyon féltés még nincs, ha apával szórakozunk, és én kiabálok, vagy hangosabban röhögök, akkor szokott nyügizni, de ilyen, hogy lyukas pólóra, vagy festékes zoknira! :) nagyon cuki!!! nyaralós képek lesznek még a webalbumban?

Vera, holnap mikor gátaznátok!? délután??? mert akkor arra lehet, hogy benezveznénk, csak nem vagyok holnap netközelben, így jó lenne ma fixálni! ;) nekem 2-3 után lenne jó, mert akkor kel Beni a délutániból...

[/b]

sophie27

Barbi, figyu, még akármi is lehet! :) majd mondd mindenképpen! :) meg legalább a ciklusod okés! az enyémmel ellentétben! :( Regőről dobj fotókat. nagy ovis fiúcska! :) figyu, és akkor most Döncinek nem lesz keresztelője? vagy csak a hagyományokkal hagytatok fel? :(

sophie27

Aprooka! Köszi a linket... mégjobban elbizonytalanodtam. Igazából azért, hogy kell e ez nekünk egyáltalán...
Vendég

Lányok!

Ha még nem lenne elég kérdés bennem....most kaptam a hírt, kirúgták a jegyzőnket, így nincs aki aláírjon nekem bármiféle szerződést....mi jöhet még?
Na persze ha emlékeztek, ő volt az aki miatt sokat lettek rosszul és eléggé kikészített mindenkit, így benn nyugi lesz, de nekem nem jött a legjobbkor.... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

niki, ha megvenném minden hónapban a 3000ft-os kismamabérletet akkor több pénz folyna ben a bkv-nek, mint így hogy én is hónapokig mászkálok egy 10db-os tömbbel :lol: szóval nem csak köcsögök, de hülyék is :?
Vendég

Sziasztok!
Zsófi!Nekem sajnos csak 3 ig jó mert 4 re megyek Bencéért. :(
l.veronika

Beleki, sajnálom, hogy így érzed!
Tény, hogy ezt sokan egyfajta életformának tartják és egyre nagyobb a kultusza.
Sztem aki nem szeret bele első gyereknél, a másodiknál akkor is baromi nagy hasznát veszi a kendőnek/mei tainak. Főleg, ha nem az az egyhelyben ülős az első csemete. Akkor nagy könnyebbség, hogy nem kell folyton letennie, egyedül hagynia a kisebbet.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Panna, üdv újra itt! Annyira édesen írtál Rékiről, olyan jó volt olvasni!Örülök hogy ilyen jól sikerül a nyaralás:)
Erről jut eszembe, hogy megpróbáltuk visszakérni az úszott nyaralás árának egy részét, és akkora sértődés lett belőle, hogy azóta se állnak velünk szóba, ennyit a barátságról :( van akinél ezek szerint ezt pénzben mérik...

Katica, utaltam!

Barbikám :D és mi lesz neve? Hajrá óriás család! Szegény Imi :( Regő szerette a ovit?

Málnus keze talán javulóban, ma még csak egyszer kellett fájdalomcsillapítót adnom neki Nap közben fél órára le vettem a kötést, hogy levegőzzön, kezd hámosodni. Lefényképeztem, estére talán kész a gépünk akkor fel tudom tenni.

A többit este:)

szilvi

<
sziszka78
Tolna

Aprooka! Nem nagy a vész!

Nekünk eddig kengurunk volt, azt nagyon szerettük, de az elől és befelé hordható. Kipróbáltuk a hordozókendőt és nagyon utáltuk, macerás volt (a barátnőmnek adtuk, ő meg arra esküszik, képes 4-5 órát hurcolni benne a kislányát.).
Igazából itthon nem kell, Kristóf jól elvan nélküle, itteni séta babakocsival, de mi inkább bringázunk.
Szóba jöhet: Ikea, bevásárlóközpont, --> itt van bevásárlókocsi, amibe beleültetjük, nagyon szereti, főleg, ha a cuccok közé rakom, mert akkor csomagolhatja a dolgokat kifelé... :)
Szóval, akkor marad a kirándulás.... ezért bizonytalanodtm el eddig. MEghát, ha már magátol já, akkor igényli-e ezt a hordozást.

Második gyerek a közeljövőben nem lesz.
Vendég

Basszus, csak én vagyok ilyen hülye tisztességes??????
Bocsi, én mindig lyukasztok jegyet, igazából mindig bérletem volt, így nem tapasztaltam ki, hogy mikor és hol jöhetnek kallerek.... Mondjuk nekem egy 10-es töbm elég sokáig elég, mert sok helyre autóval megyek... Lehet, hogy erre az 1 évre maradok a lyukasztásnál. ... :shock:
Vendég

andi: nem hülyék, mert nem rád apellálnak, hanem a sok szerencsétlenre, aki jogosult lenne a 3000-es bérletre és kénytelen megvenni a 9 ezres bérletet (ha lelkiismeretes és nem mer lógni, én is sokáig ilyen voltam), gondolj bele, az milyen kiesés lenne nekik.... szóval a 3e kiesés jobb nekik, mint a 6e.... na mindegy, én is gyűjtőjeggyel mászkálok és nem mindig használom.....

sniky

panna, jó kimerítő volt a beszámolód és én is nagyon élveztem míg olvastam :wink: jó hallani felőletek is :)

nekem is vam kengurum amit rengeteget használtam, de az utobbi időben az apukája kapott rá az ebben való hordozásra.én mostanában nem is eröltetem/eröltethetem ugyebár...elég az amikor kézben van :roll: viszont volt babazsák is nálunk használatban amíg nem lehetett kenguruzni és most megint használatba venném, ha nem lennék rest cipelni 8kilós gyermekem.nekem azért tetszett a babazsák mert nagy felületen oszlik meg a súly és nem vágja vagy húzza a vállat vagy a hátat...itt a honlapjuk, de marhaegyszerű elkészíteni is.
www.bohem-mama.hu
Vendég

niki, ok tudom, hogy ők így számolnak csak ez a részükről feltételezés és a személyes tapasztalatunk nem ezt igazolja.bár szerintem aki sajnálja a 3000ft-ot bérletre annak lehet 9000ft nincs is rá,nem??

de indítványozhatunk közvéleménykutatást erről és lehet a statisztika mellénk állna és meggyőzhetnénk vele a k.bkv-ét...végülis ez egy kismamafórum :D
Vendég

Mazska, nekünk hétfőn jelenésünk van az új dokinéninél bemutatkozásra, de utána ráérük. :)

Csenge, nagyon jók a képek, aranyosak a gyerekek. :)

Panna, gratula Rékához, ügyes kiscsaj! :)

Szilvi, köszönjük szépen, aranoys vagy!

k.a.t.i.c.a

Na, betegség ide-oda, végre töketes napirendünk van, a kisasszony minden este 8-kor kidől és reggel 8-ig alszik :) persze közben azért beiktat néhány szopit.
A matrac is bevállt, mostanában már csak 6 óra körül vesszük magunk közé, de erről is le akarom fokozatosan szoktatni. eddig nap közben a mi nagy ágyunkon aludt, de amióta a matracon alszik, azóta nap közben is simán elalszik azon.

Csenge: imádom a szüretelős képeket, nagyon édesek a fiúk! És mennyire különbözőek :) Nem csak a hajszínre gondolok, hanem. Az arcformára is!

Regő képeit én is nagyon várom, csak csendben írom a fodrászának , hogy nekem a korábbi frizura jobban tetszett, ezzel már annyira nagy fiús ;)

Apro, ha úgy alalkul, hogy vissza kell menned, akkor legalább a hangulat sokkal jobb lesz!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

ja, azt akartam még írni, hogy nem lett kész a gépünk , így sajnos ma nem tudok képet tenni a sebesültről majd holnap, de képzelhetitek hogy néznek ránk az emberek amikor megjelenünk lila szájjal és bekötött kézzel :) azóta minden reggel kapunk egy lekváros fornettit ingyen a sarki boltból :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka,

lekvaros fornetti :)

Dia, Katica, Csenge es meg akinek van kedve csatlakozni (Boni, Zsofi, Aproo, Anna, Sniky...?) - akkor kedd vagy csutortok delutan atjottok? Nekunk igazabol a hetfot kiveve minden delutan jo meg, ugyhogy barmikor johettek.

Feles: Tegnap elmentunk fogaszatra Lauraval, mondta a doim, hogy vigyem el ot is, mert meg nem talalkoztak. A varoban elszaladgalt, de bemenni mar alig akart, utana meg annyira megremult, hogy nem tudtam letenni. A vegen az olembe ult vegig amig betomtek a fogamat - de o is ugy sirt es vizslatot, mint aki attol fel, hogy anyat itt bantjak...(vegulis nem allt tavol az igazsagtol...:) )

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Az ovink.
Alul az elsö csoport van, felette a harmadik és a háttérben látszik még egy ferde tetörészlet, az a mi csoportunk helye.
Kép

Regö ismerkedik a tereppel:
Kép

A mi csoportunk félmagasságban van, innen legalább lehet a kertnek nevezett helyet, ha majd elkészül egyszer. Hogy itt hogy fog 70 gyerek kitombolni magát, az nekem még rejtélyes, de majd kiderül az is.

Kép
Kép

Jó kezdés volt, mert egészséges reggeli állt a napirenden, ami Döncit felettébb felcsigázta és rögtön pozícióba is vágta magát a kanálvégén. Így csak valamit enni!? :)
Kép

Kép
Vendég

Köszönjük a kellemes fogadtatást! :lol:
Bocs a tegnapiért, úgy látszik szófosim volt (elvonási tünetek?Hmm), remélem nem untattalak benneteket!

Juj, tényleg, olvasásban még Málnus balesetéig nem jutottam, viszont a képeiteken Szisz láttam a bekötött kis kezét!
Remélem gyorsan meggyógyul! Gyógypuszikat küldök neki!

CsengeAndi! Jók a fotók! Édes Zsombika a vödörrel, mint egy komoly szüretelő! És a közös fotótok is nagyon aranyos!

Barbi! Tényleg nagyon nagyfiús már Regő... Egyem a kis haspók Döncit!

Na most visszamegyek még pár oldalt, hogy utolérjem a történéseket...

panna1

Hát azért alakultak a dolgok az elmúlt héten.... De még mindig nem végeztem. Már csak 4 oldal...

Hát a Málnusos apa-orrszopizós sztorin én is jót röhögtem. még tegnap olvastam valami nagyon aranyosat, de már nem emlékszek...
Ja, és a babaszerelmes-fotók nagggyon aranyosak!
Közben töltögetem fel a képeket a gépre (igen megy majd még a picasa-ra is), de épp mérgelődök, mert lemerült ez a nyamvadék, úgyhogy csak egy párat sikerült még letöltenem. De az egyik kedvencem köztük van, ezt meg kell mutatnom nektek:
Kép

Na most megyek, töltőre rakom a gépet, meg magamat is :lol:
Jó éjt nektek is!

panna1

Jó reggelt!

Mecsi itt voltatok a JAM ban?

Szisz édes kis Málnus sajnálom.

Zsófi barátcserje kapszula amit végig egész ciklusban szedek. napi 1dbot. amit még javasolnak ciklus első felében cickafark tea, másodikban palástfű. és e vitamin szedése javasolt, mindkettőtöknek, mi is azt szedtük mint Mazskáék, bár nekünk így is segítség kellet, de elsőre sikerült :lol:

Mazskaelvileg rendben a jövő hét
BKV bérlet nekem is 10es gyűjtőm van.. és régen vettem :wink:

Panna édes a kicsi lánykád! ezek a törpök merre voltak?

Andi jó utat Nektek, sajnálom,hogy mi nem tudtunk elbúcsúztatni :cry: remélem minden rendbejön

Felica gondoltam rátok..mire jutottatok?

Beleki Kata Nekem Mei tai kendőm van. most adtam oda húgomnak kölcsönben. én háton hordozásra nem használtam még, kipróbáltam, de macerás volt. elől meg már vicces :lol:

ja most vettünk egy fa szék etetőszéket ami szétszedhető , műanyagot nem akartam venni, mert hamar eltörik, milliomos nem vagyok drágábbra. barátnőméknél meg egyfolytában Dorciéban ülne, itthon meg a fa lépcsős etetőszék aljára csüccsen.. ami szerintem csúcsszuper köszönöm is Barbinak azóta is..kár hogy az elején nem tudtam, és megvettem a Peg Perego ötpontosat levehető tálcásat.no jó hugyér szarér teszen, de mint tapasztalt anyuka most már sokmindent nem vennék meg

:oops:
Vendég

Jó reggelt!

A tegnap este történtek: Azt mondta, szeretné, ha megint szép és jó lenne minden, de az érzelmei nem változtak. Meglepődött azon, hogy már 4 hónapja élünk külön. Nem nagyon akar visszaköltözni, mert fél, hogy nem működne és akkor ugráljon össze-vissza, akkor megint költözhetne el. De abban igazat adott, hogy azt, hogy menne-e a dolog, máshogy nem tudhatnánk meg, csak ha újra együtt élnénk. Sokszor mondta megint azt, hogy nem tudja, erre a kérdésre nem tud nekem biztos választ adni, de mikor ezt a választ nem fogadtam el, akkor inkább azt mondta, hogy nem. Azt mondta, még vannak érzelmei irántam, és lesznek is mindig, hiszen 10 év az tíz év, de már nem szeret úgy. Teljesen határozatlan és bizonytalan volt. Egyik szava ütütte a másikat. Azt szeretné, hogy legyen jó újra, de tenni nem tesz érte semmit. Azt szeretné, hogy legyek boldog, és az előző mondat első fele ellenére, azt is mondta, miután én felvetettem, hogy ha találok párt magamnak, akkor majd vigyáz a gyerekre. Azt mondta, hogy rossz apa, ami szerintem csak azért nem igaz, mert egyáltalán nem is apa, max. biológiailag, de ennyi. Ha igazán szeretné a fiát és látni akarná, játszani, együtt lenni vele, akkor nem lenne elég neki az a heti háromszor 1,5 óra hétköznap, hanem jönne hétvégén is, nem? Amikor mondtam, hogy akkor közös program, menjünk a babával játszóházba, így reagált, mit csinálna ő ott?? Erre kiborultam, elbőgtem magam, azt mondtam neki, ha most az apja hallaná, elsüllyedne szégyenében, hogy viselkedhet, beszélhet így egy apa. Hogy mit csináljon ott, hát figyelje, ahogy játszik a fia, játszon vele, és legyen tőle nagyon boldog, más apák, akik játszótérre viszik a fiaikat, vajon mit csinálnak ott? Mert azt mondta, arra elég egy szülő is, hogy oda elvigye. Mondtam neki, hogy hétvégén el volt szorulva a szívem, mert a játszótereken apa és anya volt kint a gyerekkel és milyen boldogak voltak, én meg egyedül, magányosan, szomorúan. Ezekután elbőgtem magam és bementem a hálóba, mondtam neki, ha elmegy, csukja be maga után az ajtót. Kis idő múlva benyitott, és láttam, hogy sírt, mert könnyes és vörös volt a szeme. Azt mondta, ezzel sok dologra rádöbbentettem. Azt mondta, pénteken jön és elmegyünk a játszóházba, illetve a hétvégét még meglátja, majd pénteken megbeszéljük, hogy tud-e jönni.

A múltkor már együtt akart velem fürödni, meg előtte, mikor próbálkozott, azt mondtam neki, hogy ha csak egy numerára kellek neki, akkor azt máshol keresse, erre mondta azt, hogy nem csak arra kellek neki, és hogy nem is keresi máshol. Mikor már szeretkeztünk utána, tehát már megkapta, amit akart, nem kellett volna ígérnie semmit és én sem hoztam szóba, azt mondta, hogy majd itt alszik 1-2 éjszakát, aztán majd visszaköltözik. Kérdezte, hogy szeretném-e. Mondtam igen. Pár nappal később, kérdeztem ugye rá, hogy ezt komolyan gondolta-e vagy csak pillanatnyi hév volt. Még megsértődött rajta, hogy nem pillanatnyi hév volt, hanem komoly, csak még nem tudja. Na és ezek után, hogy eltelt két hét, és egyszer sem úgy jött, hogy itt aludna, illetve, ezek után, tegnap este meg azt mondta, hogy nem akar visszaköltözni. Akkor most mi van? Abban is megegyeztünk a múltkor, hogy csak akkor lesz szex, ha itt alszik, mert az nekem nagyon rossz, hogy utána felhúzza a nadrágját és elmegy. Azt is mondta, hogy jót tett, hogy külön vagyunk, mert most nagyon kívánós. Tegnap ezért azt mondtam, hogy akkor ez a gond, hogy már nem kíván, kipipálva. Erre azt válaszolta tegnap, hogy pl. most sem lenne kedve. Na, akkor most mi van?

Amúgy azon gondolkodom, hogy regisztrálok pár társkereső lapra és megpróbálok továbblépni, felejteni, mást megszeretni. Szerintetek jó ötlet vagy még várjak?

Kép
felicia

Barbi, szép az új ovitok. Picit talán tényleg szűkös lesz a hely annyi gyerkőcnek, de csak átgondolták, akik tervezték... :)

Panna,
édes a puszizkodós kép!! :)

k.a.t.i.c.a

Kata, szerintem kirándulásra érdemesebb hátizsákos hordozót venni, az hosszú ideig jó, és még pakolni is lehet bele. Emma már nem tud nyugton maradni a kendőben, de ezt imádja, a múltkor 10 km-t kirándultunk vele a Mátrában.

Most másra nem tudok reagálni, Emma nem hagy...

sushy

Mazska, köszönjük, egyenlőre jónak ígérkezik a kedd. Zsófival tudnánk együtt is menni, megdumcsizzuk!

Beleki, csatlakozom Annához, ha "csak" kiránduláshoz meg bolti beugrásokhoz kéne, akkor nem érdemes annyit költeni rá!
A kirándulásokhoz tényleg a vázas hordozó a legjobb, mert tágasabb, kényelmesebb, és az olyan babák, akiket nem hordoztak piciként, főleg nem nagyon értenék a hely szűkösségét. Szóval vázas, a bevásárláshoz meg ha már megszokta a kocsit, sztem megint reklamálna.
Mondom, ha kistost terveznétek, megérné beruházni, de amiket írtál, arra tényleg nem.

Panna, üdv! Édes a kép, amit feltettél!

Regő alvása sem semmi.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!!

Annyira bánt, hogy megírom a tök hosszú levelem aztán elszáll és már nincs erőm, még egy ilyen részletes írásra!

Akkor röviden: Pénteken megmérték a szemnyomásunkat és mind a kettő JJJÓÓÓÓ! Egyenlőre nincs műtét! Sajnos azoban mindkét szemen szürke hályog van, amit decemberben tágítással megnéznek, ha nagy kiterjedésű, akkor sajna lencseeeltávolítás és műlencse. Én nagyon nem akarom, így húzni fogjuk amíg lehet, mert egyenlőre elég jól látunk, ne műtögessük , ha nem muszáj!
Felvittem egy jó adag játékot, a nővérkék átnézték, és nagyon örültek neki. Sajna Sényi doktornő nem volt, így a többi játék sorsát nem tudtam vele lebeszélni… Ha még mindig gyüjtötök nekünk játékot, írjatok privit és én elviszem valahogy az osztályra!KÖÖÖÖSZI!

Egy hete végre este 8-tól reggel hétig alszunk –éjszaka sem eszünk!- És nem kell a babakocsi sem az elalváshoz végre!

Ezerrel énekelünk, kedvenc a csipp- csipp csóka! Nagyon jók a feltett mondókák is, azt hiszem Diáé a dicséret érte!

Nagyon klasszul megy anya, apa, pápá, de a leggyakrabban használt szó az adide és az aggyá!!

Persze akkor is adide, ha ő ad valamit!

Panna Rékád nagyon édi az empatikus képességével!!! Enyém akkor sír, ha én is sírást imitálok!
Imádjuk a cicát hurcolni, majd erről is teszek fel képet, de egyenlőre csak néhány ízelítő Doriról!

Ja Barbi!

Kb. Két hete írtam privit!!!
Kép Dorca és a fogkrém Kép Kép Így is el tudunk aludni

KépKép
koadri

Sziasztok!

Mazska,
Nekünk is jó a kedd! :D

Adri,
Örülök, hogy Dorca szemeinek jó a nyomása, szuper! Viszont nem semmi az a mű lencse dolog, szegényke! Elhiszem, ha húzzátok az időt, ha nem muszáj ne legyen műtét! Nagyon arik a képek, micsoda édes göndör haja van! :) Ja a mondókák nem nekem köszönhetők, talán Boni is tett fel meg Mecsi is, de nem én.

Panna,
Örülök, hogy jöttél! Nagyon jót nevettem a lyuk van anyán sztorin, ahogyan sírt a lyukas ruha miatt! :wink: Tényleg rengeteg szeretett van bennük! Pl egyik nap ültem mellette az asztalnál amíg ő az etető székében ette a vacsiját, elbambultam mert nagyon fáradt voltam és kissé nyúzott, egyszer csak azt érzem hogy simogatta a vállam meg odahajolt puszilni. Azt hittem megzabálom! Hát nem is kell mondani, hogy utána sokkal jobban éreztem magam! :)
Ari a törpés kép!

Kata,
Tényleg tisztességes vagy!:) Én is az voltam amíg ki nem derültek a bkv végkielégítési dolgok.... :shock: Bár nem nagyon buszozok, mióta Virág megszületett talán 2x ha voltam buszon. Egyszer leráztam egy ellenőrt amikor elkezdtem neki amerikai angolul beszélni, mintha nem érteném amit mond. Amikor mutatta hogy pénzt adjak, elővettem néhány 20-ast meg 50-est, ő meg még magyarázott hogy ez kevés de én próbáltam a kezébe nyomni az aprót, mire ő duzzogva ment a következő emberhez.

Kép
Kép
dia123

Dia :mrgreen:

Annyira édes Dorci zabálnivaló ! tényleg a csapról jut eszembe használ valaki fellépőt?
Vendég

Akinek eddig még kétségei voltak az oltással kapcsolatban.

Ez a leendő gyermekorvosunk véleménye.

1254411718.9479.doc
Vendég

Sziasztok!

Újra itt :)

Elnézést, hogy eltűntünk, sokat mászkáltunk, amíg jó volt az idő, meghódítottuk a Gellért-hegyet :)

Olvasni sem voltam, így a képeket néztem csak végig, nagyon szép mindenki!!! Remélem, betegek sincsenek!!

Lili nagyot nőtt, főleg hosszban, megosztanék pár képet veletek, régen tettem ilyet :)

Segít nekem főzni, a hagymát pucolja:

Kép

Kakaós süti után, amit a hajába is belekent, ez másoknál is divat?? Mindig minden kaját a hajába ken :)

Kép

Nekiesett a főtt galambnak, nem bírta kivárni, amíg felvágom :)

Kép

Reggeli a nagypapával és Bandi kutyával:

Kép

Séta:

Kép

És végül a kedvencem:

Kép

KépKép
columbine

Ágicám!

Szuperek a képek, nagyon csinos csajok vagytok! Az utolsó kép tényleg szédítö! :)

Panna!

Nagyon édes volt a beszámolód, annyi szeretet tükrözödik a szavaidból, hogy öröm olvasni minden sorodat!

Adri!

Ne haragudj, hogy még nem válaszoltam a prividre, nagyon restelem magam, de ami késik, nem múlik, nem felejtettelek el. A soraid nagyon jól estek és sokat gondolkoztam arról, amit írtál. Változatlanul minden elismerésem a tiéd. Írok neked, mihelyst lesz annyi nyugtom és összeszedhetem a gondolataimat.
Dorcáról szólt jó híreknek nagyon örülök, kicsit megnyugtattál vele, talán a jövöben nem aggódok annyit e kicsi lány szeme világáért.
A képek is szuperek, sokat változott Dorca. Mint Ági Lilije is, aki mintha kikerekedett volna, vagy tévednék?

Regö ma teljesen jól bírta a társaságom nélkül az oviban, nem hiányoztam neki, úgy ment oda, mintha mindig is oda tartozott volna. :)

Még valami történt az oviban, ami nem esett viszont jól. Hetek ota azon tanakodunk, hogy mit ehet Imi, miért nem eszik sose az uzsonnájából, amit csinálok neki, miért nem éhes délben. Gondoltuk, hogy az oviban eszik, de kitöl és mit!? Feltünt nekem, hogy a kis barátnöjének az anyukája kb. azóta kerüli a velem való találkozást, nem köszön, stb. A gyerekek amúgy szeretik egymást. Noha Imi idönként beszámolt róla, hogy a kislány nem akar már vele játszani, stb. Hát ma belebotlottam ismételten az anyukába és nem bírtam ki, hogy ne szólítsam meg. Hamar kiderült, hogy a megérzésem igaz, vagyis Imi ennek a kislánynak a kajáját fogyasztja el, minek következtében a kislány éhes marad. Már nem is akarta, hogy az anyukája a kedvenceit adja neki uzsonnának, mert akkor Imi megeszi. Erröl a lehetetlen állapotról tudtak a nevelök, de csak annak az anyukának szóltak, nekem nem, söt az anyuka se szólt nekem, ha már a nevelök nem tették, hanem elkezdett minket kerülni és a gyerekeink se játszhattak többet együtt. Ma sietös volt az anyukának, nem tudtunk igazán a dolgok végére járni, de talán nem is baj. Leültem a két kislánnyal, az enyémmel és a másikkal és elbeszélgettem velük. Iminek elmagyaráztam, hogy ha így folytatja, megeszi a barátságukat, a kislánytól meg bocsánatot kértem az ö nevében is. Utána újra egyetértésben mentek be és késöbb jártamban-keltemben láttam öket a templom kertjében is, ahogy együtt játszottak. Lementem a bolta is és megvettem Corny müzli szeleteket, mert ez az amitöl a barátság felbomlóban volt. Becsomagoltam öket és holnap Imi majd odaadja a kislánynak és azt is remélem, hogy a jövöben jobban odafigyel, hogy mit csinál. Más az, ha megkínálja és más az, ha elkuncsorogja, ezt meg kell értenie az én haspókomnak is. Elszomorít azonban a másik anyuka hozzáállása (kanadai), amiért inkább hallgatott és került, ahelyett, hogy már az elején kibökte volna, hogy mi nem stimmel. Nem tartom az ilyen sunyi embereket igazán sokra... Hát ennyi.

Most elballagok a haspókjaimat megvacsoráztatni, aztán kinyúlok én is egy kicsit. Tegnap késö estig itt volt a párom egy barátja és nálunk vacsorázott, de mivel édesszájú a lelkem, sütöttem hirtelen felindulásból este 9-kor vagy 40 palacsintát.

Jó éjt!

Barbi
maass

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?