A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nyuszi!

Nekem melltartó és melltartóbetét is kell éjszakára, különben olyan vagyok, mint Kleopátra: tejben fürdök :? :lol: .

Sillia!

Hoy lehet Lóci ekkora?!?! :shock: Ólomból vannak a csontjai? :shock: :lol: :lol: :lol:
Botond két hónaposan 5900g, és 64 cm volt, pedig sokkal dagibb, mint Lóci! Tök fura, nem? Még így is mekkora eltérések lehetnek :shock: .

Tényleg nagyon jó érzés visszalátni a szeretteinket a gyerekeink szemében :wink: ! És ahogy mondod, bár keserédesen hangzik, valójában boldogsággaltölti el az embert :D !

Már többször akartam tőled kérdezni: Mennyiben éled meg másképp a babázást, mint majd' 20 évvel ezelőtt? Mert szokták ugye mondani, hogy akik később szülnek, azok türelmesebbek, felkészültebbek, viszont a fiatalok könnyebben alkalmazkodnak, jobban veszik az akadályokat... Szerintem viszont ez teljesen egyénfüggő, mert én az átlagnál türelmesebb típus vagyok, viszont közel sem biztos, hogy könnyedebben élem meg az egészet, minta harmincasok/negyvenesek :roll: ....
Amúgy múltkor kicsit zokon is vettem a Fókusz riprtját, ami a korán szülő, mégis sikereket elért nőkről szólt (mintha ez valamiféle csoda lenne :? ). Minden riportalany "terhes maradt", és a "semmire" szültek gyereket. Az egész úgy volt beállítva, hogy ennyi idősen csak így lehet csinálni :evil: (Pl. Szinetár Dóra is házasságba szülte Marcit, és tök szépen neveli, és sikeres)! Én sosem állítottam, hogy így kell csinálni, ahogy én, és "korán" kell szülni, de én egy biztos kapcsolatba, rendezett anyagi körülmények közé, tudatosan vállaltam a gyerekemet!!! Tudom, hogy ez a ritkább, de ha valaki 30 felett esik "véletlenül" teherbe, azt senki nem firtatja, ezzel szemben nekem állandóan "védekeznem kell", hogy mi terveztük. Mert alapvetően semmi gáz nincs abban, ha egy baba tervezés nélkül érkezik, csak ilyen fiatalon akkor egyből azt hiszik, hogy én is a "semmire" szültem :? .
(Mondjuk tény, hogy korombelinek nem szültem volna gyereket :roll: ). Nem hisztizni akarok, csak ez nyomta a lelkem :oops: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.09.29 18:11-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi

Lóci igazából már két és fél hónapos, csak mostanra kaptunk időpontot az oltásra.

Ettől függetlenül valóban "szép" súlya van, bár nem nagyon látszik rajta.

Azért már nem olyan szöcskécske mint eleinte.

A súlya azért is érdekes, mert 3 kg-ról indult...
Vendég

Sillia!

Igen, azt tudom, hogy idősebb már, de az arányok miatt írtam, hogy majdnem ugyanakkora most, mint Botond 2 hónaposan, sőt Botond még hosszabb volt, mégis mennyivel husibnak tűnik :shock: . De már a képeken is látszik, hogy már nem olyan szöcsis :wink: :lol: .

Írtam még neked az előző hozzászólásomba utólag :wink: ....

KépKép

KépKép
kicsidodi

ikoka

ugye milyen aranyosak amikor gagyarásznak: :lol:

Lőrinc azt mondja hogy :epűű.. ggee, de a kedvencem az a csücsörített szájjal mondott óóóóó :)

dodi

Teljesen másképpen élem most meg a terhességet és a babázást is.
Nem tudnám konkrétan megfogalmazni, egyszerűen mélyebben.

Van több ismerősöm aki ilyen későn szült mégegyet, és mind azt mondják: csodálatos dolog.

Ez persze nem életkor függvénye, hiszen ha valakinek ilyentájt van az első babája annak nincs összehasonlítási alapja..

Ha mindenképpen meg akarom fogalmazni, akkor annyit mondanék, hogy sokkal türelmesebb vagyok de sokkal aggodalmasabb is...
Vendég

Sziasztok!

Dodi, Sillia, Nikici!

Nektek nem mondják, hogy a korához képest milyen nagy babátok van? :shock: Csak mert nekem állandóan ezt mondják és látom is, hogy Noé nagyobb, mint a korabeki babák, akikkel találkozunk. (kivéve ma masszázson volt egy nála nagyobb baba aki még 3 hónapos sem volt) Szóval Noé 5700 g volt a 3 hónapos mérésen...

Dodi!

Mi az a 4É és mi az amikor hipózol? :oops: :lol:

Ikoka!

Noé is ma próbálkozott először hátról hasra fordulni, de neki sem ment még. :wink:

Nikici!

azért ez elég durva, hogy ilyen későre kaptok csípőszűrésre időpontot, mikor nektek fontos lenne. Nem mondtad nekik, hogy fontos? Hátha előre vettek volna. Minket előre vettek. azért nem mindegy, hogy ingyé csinálják, vagy magánban perkálhatsz, plusz még fel is kell utaznod Bp-re... :roll:

Ronmay!

Nekem pont ugyanígy volt, a mellgyuszim miatt kaptam antibiotikumot és ezért 2 hétig nem szoptathattam, ráadásul fejni is alig bírtam a rossz mellemből, mert párakötés volt a göbön, ami meg pont a mellbimbómnál volt... :roll: Dettó 20 ml tejről jutottam el idáig, hogy már néha a fagyóba is rakok el, meg estére mindig van pótlás.

Viszont én is így okoskodtam, ahogy te, hogy lehet Noé rászokott a pótlásra, azért ébred korábban ha nem kap. Viszont amikor korábban ébredt, akkor megetettem majd aludt simán mintha éjjel kelt volna, úgyhogy talán tényleg el fogom hagyni a pótlást, s ami így megmarad, az megy a fagyiba.

Szoptanítot meg nem használtam, nem saját tapasztalat, csak ismerősök mondták, hogy nekik nem vált be. amúgy akkor amikor már én is ott tartottam, hogy kipróbálom. :wink: De végül én nem ruháztam be rá.

Kép
Kép
tabati

Noé azt mondja: agu, go, ka, és minden nap akad valami új. :D

Ronmay!

Bocsi, de még akartam írni:

Cigi=jaaa hát az más. Sztem bulikon simán beleférhet majd egy egy szál..

Csak annyi, hogy ezzel nem nagyon értek egyet. az egy szálból lesz aztán kettő, majd 3 meg egy doboz... És aki egy szálat szív el csak a buli kedvéért, az is dohányosnak számít és utána megy puszilgatni a gyerekét, mint a hamutál. Nem személyeskedek, mert nem tudom ki dohányzik, vagy ki tervezi, hogy dohányzik majd szoptatás után (Booról tudok, de őt majd lebeszéljük :wink: ), de én igenis elítélem ezt, mert így hosszútávon a gyerekből passzív dohányos lesz. :( No, tudnék még regélni erről a témáról, de eldugulok inkább... :roll:

Kép
Kép
tabati

Tabati :

Gondolhatod, hogy milyen hitetlenül néznek rám az emberek, mikor megkérdezik, hogy Zsombi mennyi idős és megkapják a választ. :wink: :wink: :wink: hónaposan már 6600gr volt, most nem tudom mennyi, de azt tudom, hogy jó nehéz, de nem dagadt, hanem naaagy. " hónaposan megkérdezték azt is, hogy : " Jaj, de Édes! Mennyi idős? 4-5 hónapos?" Nem vazzeg csak 2 , de nagyra nőtt. Erre meg sem tudtak szólalni. Szerintem nem hitték el. :D :D :D ( pl. a pénztáros csaj, a lottózós néni, stb. )

Cigi :

18 éves korom körül kezdtem el bagózni, eleinte nem is esett jól, csak brahiból csináltam, aztán már jól esett. :roll: Kb. 3 évig jó sokat elpöfékeltem, aztán kb. 3 évig "kocadohányos " lettem : reggel/este munkába menet/jövet 1-1 szál.Aztán megint jött egy erősebb korszak4-5 év , na akkor is füstölögtem rendesen. Aztán napi 4-5-6 szál, néha több, ritkán buli, akkor akár egy doboz/este. Aztán tavaly letettem, illetve barátnőm, aki hatalmas bagós elhívott egy mágneses leszoktatásra. Elég vicces volt. Négyen voltunk egy szobában, szerkentyű rajtunk , 10 perc / 6000 pénz. Na és akkor rá 2 napra látom a körúton az egyik idősebb manust ezerrel szívja a bagóját. :cry: :D :D Barátnőm 8 napig kitartott, az Ő elmélete az, hogy nem kidobott pénz volt, hanem sporólt 2 napi cigipénzt. :roll: :roll: :roll: Én nem gyújtottam rá és elmondanám , hogy nem a szerkentyűnek jár a piros pont. Ez volt májusban és nem is hiányzott, na jó néha, de elég erős akaratú nőci vagyok, aztán szeptemberben feltörték a kocsimat a Szondi utcában. Szétb@szták a zárat , elvitték a zenemasinát és a fényképezőgépemet, amit a z ülésem alatt felejtettem, egy csomó jó képpel. na akkor elmentem a bótba és vettem egy doboz cigit és egy öngyújtót s amíg a helyszínelőkre vártam (2 órát) addig el is szívtam a felét. Aztán beszóltam a rendőrségre, hogy ha eddig b@sztak jönni, akkor most már ne jöjjenek, mert éhes vagyok, pisilnem kel és a tököm kivan.

A késztetés néha megvan most is, de amikor megtudtam, hogy állapotos vagyok, nem szívtam egy slukkot sem. És nem is fogok, remélem.

Kép
ikoka7

Jav.: 2 hónaposan már 6600 gr volt.......

Kép
ikoka7

Na jól van , ha mindenki benyomta a szunyát , akkor én is megyek horpasztani.Jó éjt Mindenkinek !!!

Párocskám elment meccset nézni, úgyhogy most cincogtam volna , de naná, hogy ilyenkor nem vagytok itt. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ikoka7

Én itt voltam: én is a focit néztem. :twisted: :twisted: :twisted: Jó éjt! :wink:

Kép
Kép
200907?

Tabati!

Botond 5900 volt a 2 hónaposon :roll: :lol: . Ma mértük, 6200g, ami azt jelenti, hogy 21g-ot hízik naponta, ami tökéletes :wink: . Persze, mi pláne megkapjuk, hogy milyen nagy, általában 4 hónapos körülinek nézik :lol: . Én mondjuk nem bánom, ha ilyen is marad, mert már nem dagi, teljesen arányos, formás kiskrapek, egy fiúnál meg csak előny, ha nagyés erős :wink: . De amúgy valamelyik nap hallottam, hogy a nagy súllyal születő babák egy éves korukra legtöbbször teljesen lefaragják az "előnyüket", így ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni :wink: !

4É: a Suttógó-módszer alapja: Étkezés-Ébrenlét-Édes álom-Én

Hipózás: Hipoglikémiás roham, mikor leesik a vércukrom, és ennem kell (szőlőcukrot, gyümölcslevet, gyümölcsöt....ilyesmit), hogy helyre jöjjön. Nagy élmény éjszaka erre kelni, mert ha már nagyon leesik olyan érzés, mintha be lennék lőve (gondolom), totál kóma vagyok,és olyan érzés, mintha egy filmben lennék, vagy álmodnék :shock: :? . Közben meg ver a víz, és remegek, mint a kocsonya! Nagyon sz@r! De ez csak akkor van, ha már nagyon alacsony...

Én nagyon irigylem a barátnőmet, aki az első terhessége óta "partidohányos"! Vagyis 7 éve csak akkor gyújt rá, ha valamilyen alkalom van, kb. havonta 4-5 szálat szív el. Szerintem ebben semmi rossz nincs, hiszen ilyenkor a gyerekek nincsenek ott, és ettől sztem neki sem lesz semmi baja! Viszont soha, senkit nem láttam még, aki képes még erre. Sokan így kezdik (én is), de mindegyikükből (újra) dohányos lesz!!! Beszéltük is Ricsivel, milyen jó lenne így, de én megpróbálni sem merem, mert tuti nem bírnám ki! Nekem annyi az akaraterőm, mint egy fürdőszobaszőnyegnek :? :evil: :lol: :lol: :lol: . Viszont mikor legutóbb voltunk bulizni (pár hete), annyir undorítónak éreztem a cigiszagot, hogy iszonyat, és gusztustalan szagom volt utána is, a hajamat pl. hajszárítóztam éjszaka, hogy ne olyan ocsmány szagú hajjal aludjak, fúúj :evil: ! Nem gondoltam, hogy így fogom érezni...Sőt, tegnap voltunk a szomszédban, és ott volt bnőm anyósa is. Olyan szaga volt, mint egy hamutálnak, és majd fel robbantam, hogy 20 centiről beszélt a fiamhoz :evil: :oops: :oops: . Én naaaagyon büszke vagyok apára, hogy ő is leszokott, és azóta már sokan körülöttünk, rajtunk felbuzdulva :wink: :D :D . A közeli baráti körünkben már nincs is olyan ember, aki dohányzik! A családban is csk nagyon elvétve :wink: . szerintem nekünk ez is nagyon nagy segítség, mert sokkal kisebb a kísértés. Asszem Boo férje cigizik, így sokkal nehezebb lehet neki... :roll: :?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Jol levagyok maradva....

Sillia;Jo a kukacod :lol: !

Agi:Kitartasta koltozeshez,nem lehet egyszeru most,de remelem jol birjatok!
Pont ezt gondolom en is a drogos szulo kapcsan :?
Mivel en is mindent kiprobaltam mar az eletem folyaman....ezert gondolom igy,ha cseppnyi akarat nincsen az emberben,es mar eluralkodott rajta a szer,mindennel elobbre valo...plane 2 masik gyermek utan(ebben az esetben)fikarcnyi valtozast sem kepes kieszkozolni az eleteben a gyermekeiert,akkor miert hagyja a jog,hogy a tovabbiakban is egy "ilyen beteg ember"kezeben legyen a sorsuk :roll: :roll: :? :cry:

Nikici:en ugy gondolom,probald szopiztatni minel tobbet,es fejjel...ugy erzem,Te nagyon szeretned,es lehetseges hogy sikerul tejet fakasztanod!!!Nem hiszem hogy veletlenul van meg ott az a 10ml....mar regen el is apadhatott volna....probald meg :wink: !!!
Persze ne nyuzd,csak adj neki ingert!!!
Mi is szopizunk csak,es megis hasfajosak vagyunk....mar csillapodott kisse,de aztan megint visszatert....Remelem nalatok is javul.
Baratnodet szivbol sajnalom....

Bond:nalunk az itteni D-vitaminbol 1mlt kell adni,minden nap,de mar parszor belemallt a frasz-hogy de biztos?-es igen...de most hogy ezt olvastam,megint megneztem...
Ppirok,ugyved;semmi..nema csend...turelmesen varnunk kell,nem tudunk gyorsitani a dolgon sajnos...remelem azert tortenik vegre valami,mert februarig van vizumom.Hogy hogyan azutan?Passzolok!Most vizsgalodnak allitolag,persze...gondolom egy fiok aljan porosodik az aktank.De semmit nem lephetunk,mert bepipulnak... :evil: Ok raernek,mi meg itt egy pici babaval varakozhatunk....

Boo:sajnalom a kialakult helyzetet...de volt egy sejtesem,hogy a szoptanittal aztan megjobban meggyulik a bajotok,mert nem lehet egyszeru kivitelezni egy "cicivel harcolo"babaval....
Nagyon feszult a helyzet nalatok,valahogy pontot kene tenni a vegere...ezert sem megy mar igazan sehogysem....
Egyebkent Hangi is harcol,de leginkabb akkor,mikor jon a pocakfajas,vagy kakilni keszul.....olyankor nalunk sem egyszeru....
Apat ne engedd hogy megjobban frusztraljon......engem az idegesit fel a legjobban,amikor beleszol....
Egyet ertek,hogy hianyos a felkeszites a szopira....itt is csak egy fel oras bemutato volt,5 kismama vett reszt egyszerre,persze a paromat be sem engedtek hogy forditson :evil: ,es csak fogtak,oszt belenyomtak a gyerek szajaba a cickom a legelejen...
En igazabol rengeteget olvasok....amit a dulam muatatott,azt nagyjabol mar a neten elolvastam,es mindefele praktikat...ez szinte mindenkinek adott manapsag....
Bar engem nem zavarna ha problemam lenne,hogy valaki nezi a szopit,mit-hogyan csinalok...fordult mar elo velem parszor :roll:
Itt kulon fizetni kell a szopis tanacsadasert,a dulam szakkepzett ezugyben,meg is kerte az arat....szoval itt sem jobb,inkabb onkepzo a dolog!
Hasonfekves:na azt sem szeretik itt....mikor megtudtak hogy csak igy alszik Hangi...a masik a racsvedo...le akartak szedetni :shock:

Czigka;Jol megszenvedtetek az elso heteket :shock: :shock: De orulok hogy,ha nem is a hagyomanyos modon,de ennyi tejcsivel tudod eteni Bendet!!!!Ugyes vagy ennyi szenvedes utan,koszi hogy leirtad a problemat!Dobj mar majd kepet is,kivancsi vagyok!
Melyik homeos bogyot szeded?

Breki:Koszi....ha izgatja a fantaziadat a sero-valtas,akkor hajra!Nekem sokaig(tobb evig)volt ilyen a hajam...az elmult hetekben meg majd meg orultem valami valtozasert!!!
"1-2 spangli is lecsusszant" 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
furulya-fuvola: :lol: :lol: :lol: 8)
Tejcsi:hajra!!!

LilisgabI;Koszi az infot Hendegabiekrol!!!
Jo kis hetvegetek lehetett!!Marha jok a kepek!!!Lili igazan belevalo kiscsaj :shock: 8) !
Nem igazan tudok hova menni egyedul....raadasul itt a szar ido...esik,fuj,hideg van!
En sem tartozok azok koze,akik visszanyertek a formajukat...nekem is 85-rol kell lekuzdenem magamat az eredeti 70-re!De hasizmozni vilageletemben uuuuuutaltam...De dietazni nem merek meg,azert a tejemet feltem jobban annal,mintsem hogy karcsubb legyek...igy sem eszek sokat...de majd 4 honap mulva azert komolyan nekilatok,bar szopiztatni sokaig szeretnek :roll: :roll: :roll:

Moncsy:csodaszep Benedek!Es boldog hofordulot nektek!!!Remelem azota meggyogyult a szemecskeje!!!!

Dodi:De jo neked hogy teged az anyasag fogyaszt...enyem gyerek is 6 kilos,es nem valtoztat rajtam semmit....hogy nekem egesz eletemben evvel kell kuzdenem.......De tuti hogy a 7 evig tarto,mindennapos edzes es versenyzes az oka :evil: Azota kuzdok a kilokkal...marmint hogy ne szedjek fel semennyit...erre most meg meg nem is tavozik ez a rengeteg.......
Forumozas:szerencsere en nem kapok erte...probalna meg.....ez az egyetlen hely ahol kommunikalhatok....

Nyuszi:szopisztrajk: :?
sajna nekem nem a legjobb fogyokura......

Tike:Hedi is ugyeskedik latom!!!Buksiemeles: :lol: :lol:

Gabi:Nem semmi micsoda pihenoszekek vannak..latom Nori elvezi!!!
Allat a serod!!!!Nem semmi mennyi hajad van :shock: ezt a fodraszt tartsd meg!!!

Csibe:koszi a fotot!
Probalkozunk olyankor aztan sokfele fogassal....bevalt nincsen,eppen milyen kedve van....tobbnyire a hintaszekben nyugszik meg,elore nezve....
Jo ez a kep...kismanofej!!!
Hangi is probalgatja a kurjongatast....es a ket kis kezet fogdossa...suti-suti pogacsasat jatszik mostanaban :wink: :lol:

Katy:sajnalom hogy Petra megijedt a kadban....remelem gyorsan elfelejti!
poloskak: :twisted: :twisted:

Mariette:Domi zabalnivalo!!!!!!!!Szepen fejlodik..jo kis sulyban van mar o is!Fog:hmmm.....azert meg varhatott volna vele!

Orsi:rendes egy asszonka vagy!Meg a fuvet is te nyirod???
Baratnod jobban van???

Bond;a mi"idonkben"azert mar jocskan nem csak technokol volt es csavarlazito....ezen most sirjak,vagy nevessek???

Tabati:egy kis beliiiz igazan beleferhet...de te tudod,lehet hogy nem is esne jol....
En nem mentes sort iszok,alig van alkohol tartalma....es tenyleg addigra semmi baj,mikor szopiztatok....
Sot!Multkor ittam egy kis vorosbort...hu de megereztem :shock: :lol: 8) na az nem esett jol nekem sem...meg is lepodtem!
Na milyen volt a babamasszazs???

Merion:Nalunk is van napi 2-3 kaki :lol: !Majd mutasd a serodat te is!!!
Hasonfekves:szepen lassan menni fog az,ne agodj!!
Furdetes:Mar akar lehetne massal is furdetni,de en is a gyogyszertarit hasznalom,amig lehet/es van is....
A Johnsonst semmikeppen nem hasznalnam,meg en is kiuteses leszek tole.Sok rosszat hallottam mar rola...Otthon a Pottyos Babaval furodtem,itt Huggies-zal.Szerintem Hangit majd valami bio cuccal fogom,itt oriasi a valasztek :lol:
Mostanaban kenegetem furdes utan,vettunk organic levendulas testapolot...eddig semmi baja nincsen,max.nem igazan elvezi :(
Eddig furcsi elott lekentem sima oliva olajjal az egesz testet....

Breki:Nalunk sem volt NST,se CTG!
Meg nem irtam le a szuletes tortenetet,de magzatviz elfolyas utan mentunk a korhazba,mert veres es zold volt a magzatvizem,es 3-5 perces fajasaim kerekedtek egyszercsak,alvasbol felebredve!!!
Es mar napokkal elotte erztem hasonlo fajdalmakat,de fingom sem volt rola hogy ez az lehetett-e...szoval a korhazban egyszercsak ossze-vissza ingadozott Hangi szivhangja,ezert lett csaszar hirtelen!!
Bele se merek gondolni,mi lett volna ha ezt nem veszik eszre...lehet mar par napja kifele keszulodott szivemszottya,es itt semmi vizsgalat nem volt,max.kezzel,hogy nyilok-e mar....azert valoszinu eros fajasokat produkaltam mar kb.2 napja,de persze NST nelkul a kutya sem allapitotta meg hogy mar szulni keszulok...es meg inditani akartak 6 nap mulva :shock: :roll:

Bond:babauszas: :wink: :lol: :lol: :lol: nagggyon jok a kepek....halali micsoda arcokat vag Mano!Nagyon elvezhettetek!!
En is mennek,de itt bazi hidegek vannak...es hat auto nelkul ezt megoldani....nem tudom hogyan kene...nehogy mar Hangi ne usszon,miutan a csaladom nagyresze versenyszeruen uzte ezt!

Nyuszi;gratula Lili hizasahoz!En is nagyon orultem,mikor megtudtam hogy Hangi havi 1700gr-ot hizott,csak anyatejtol...ez szamomra olyan megdobbento volt,hogy csak a cicim altal taplalom,es ennyit gyarapodik...furcsa,de nagggyon jo erzes!
En ugy gondolom,ha profi helyre mentek,azert ott szigoru a viz sterilitasa...gondolom egy szulo sem fertozne ossze se sajat,se mas gyereket,es azert az immunrendszeruket is kell fejleszteni....raadasul valoszinu kiscsoportos az "edzes"es szigoruan betartatjak a tisztasagi eloirasokat...es cserelik a vizet surun!
:wink: :Ugy tudom,1 eves korukig 1 kilo koszt szednek ossze,igy is-ugy is :wink: :wink: :wink:

Dodi:megszereztem a hetvegen a Suttogot!Bar csak beleolvastam eddig,de hasonloan probalkoztam Hangival....az mar mas kerdes,hogy szerintem mivel nem egyformak a gyerekeink,nem mindenkinek sikerul a napirend betartasa....persze vannak jo es rossz napjaink....
Ja es mar az elso napokban sem volt Hangi "mintababa"igy sokkal nehezebb dolgunk van....de kivancsi vagyok a konyvre,mar csak tudnom kene valamikor olvasni is....
Most ez kolcsonbe van,de elakarom kuldetni magamnak otthonrol...

Na most meguntam,kerek 1 egesz napja probalom behozni a lemaradasomat...ez egynapos hozzaszolas...meguntam....
Majd meg jovok...
pusza

Kép
Kép
ancsurti

Erről hallott már valaki valamit?

"Orsi, a mellgyulladás mellett ezt a tejkövet is "megnyertem" egy-két alkalommal, és hasonlóan szar érzés ez is, mint a gyulladás. Az a lényege, hogy a besűrűsödött vagy kikristályosodott tej(kő) elzárja a kivezető kivezető nyílást a mellbimbón.
Nekem Gyöngyi ezzel kapcsolatban nagyon sokat segített.. És ami használ ilyenkor:
- kézzel történő fejés
- a mellbimbó meleg vízben való áztatása fejés közben
- a kivezető nyílások rendszeres ellenőrzése (szoptatás közben is)
- a kövek eltávolítását megelőző hosszú ideig tartó szoptatás (a baba segíti a folyamatot)
- gyakori szoptatás
- napi min. 2 liter folyadék fogyasztása - de ami fontos, hogy ez ne ásványvíz legyen (főleg ne olyan, aminek magas az ásványianyag-tartalma) mert az is elősegíti a tejkő kialakulását."

:shock: :shock: :shock: :?: :?: :?:

illetve van valakinek személyes tapasztalata erről az étteremről?:

http://www.tortuga.hu

:?:

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

hát sajna ma ilyen későn sikerült elaludnia Kiarának,mert szegénykének
nehezen jött a puki...de kijött és mostmár durmol,így én is csatlakozom hozzá...

Dodi!
nekünk mimózára jött ki...sajna még nem oévastam el teljesen a könyvet...
de igyekszem...kb már a 70-80 oldal körül tartok...

holnap folytatom...

jó éjt!

Kép
Kép
csibe83

Jó reggelt!

tabati

Nekem inkább azt szokták mondani:
milyen hosszú ez a baba!! :shock:

És bár soknak tűnis a súlya, ha többi baba között látom akkor valóban inkább hoszú mint dagi.

Bond

Tejkőről még sohasem hallottam, és most ellenállok a kísértésnek hogy utánaolvassak a neten.
Önerőből jelentem ki hogy szerintem ilyen nincs...

Alig aludtam éjjel. Folyton figyelgettem Lőrincet nem lázas-e. Aztán 11 óra előtt valamivel nyöszörögni kezdett. Éreztem hogy meleg, a szájacskája meg egészen forró volt ahogy a cicmre tapadt.
Nem gyötörtem pluszban hőmérőzéssel, egyértelmű volt hogy lázas de nem veszélyesen.
Az a matrica 38-atvilágított a homlokán.
Kapott egy kúpot (hang nélkül tűrte) azután éjfélig mellettem feküdt és cicizett. Addigra már normális volt a hőmérséklete és el is aludt rendesen.
Visszattem az ágyába de persze reggelig felváltva nézegettük hogy nincs-e gond.

De annyira aranyos volt végig, nem ordított hanem olyan jajgatósan panaszkodott csak..

Aki már túlvan a lázasodáson, mi a tapasztalat?
Számíthatok rá újra vagy ez egyszer van oltás után?

Johnsons

én azt használom fürdetésre is babaolaj is az de még a törlőkendő is (bár ez utóbbit úgy kaptuk)

Nekem semmi rossz tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. :)
Vendég

Sziasztok!!

Dodi!! Szerintem ez az esti műsor Lili részéről már megszokás,mert akkor is hisztizik,ha egész nap aludt és akkor is,amikor nem :cry: Amúgy most jó éjszkakánk volt,9-től 3-ig aludt,kaja és azóta is alszik,de szerintem már mindjárt kel. Érdekes,többször úgy hiszem,hogy na most fog kelni,mert nyöszörög állandóan álmában és helyezkedik,van,hogy ki is veszem a kiságyból,de alszik mint a bunda. Szerintetek álmodik vagy nyugtalan?

Mi is Johnson's-t használunk fürcsihez,nekünk bevált!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Még csak fél kilenc de már összejakjuk szőnyeget, továbba:

Huig megszüjetett
Mi az a ajo-bajo (Fogalmam sincs mire gondol :roll: :oops: :oops: )
-Üeséet néze
:shock: :shock: :shock: :?: :?: :shock: :shock:
-Üesége nézek
- :?: :?: :?: :?:
-Ülyeséet néze
- :roll: :roll: :?: :?: :?:
-Hüeséet nézek
-Mit csinálsz????
-Hülyeséget nézek
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Ne kérdezzétek, hogy ez honnan jött neki így, korán reggel éhgyomorra... :roll: :roll: :?:

Nemsokára megy ki a telekre, úgyhogy ketten leszünk itthon Hugival. Ennek örömére:
-(szopiztatás közben?) megírom a maradék reakcióimat
-megpróbálok fejni
-elmegyek kilincset venni.

Ti még szedtek vasat?

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Önerőből még én sem hallottam róla, de a Goggle ezt vágta hozzám:

"A tejkő nem más mint egy beszáradt tejtúró maradvány. Ez azt jelenti, hogy egy besűrűsödött gombostűfejnyi csomó marad a tejcsatornában. A fájdalom addig jelentkezik míg ez a dugó ki nem jön. Ezt különböző szoptatási helyzetekkel lehet kihúzni.
A mellét hagyja szabadon, szellőztesse. Higiénés szabályokat a mell ápolásánál tartsa be.Nyugodtan szoptathat, de a komfort szopit korlátozza. "

Ez pedig egy történet róla:

http://www.lll.hu/node/190

Már érdemes volt felkelni...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.10.06 18:07-kor.

Kép
Kép
200907?

valami rémlik középiskolai tanulmányaimból (de rég is volt :roll: ), hogy teheneknél van ilyen kövesedés még valami szerkentyűre is emlékszem amivel kitisztítják a tejcsatornát.
Vendég

Sziasztok,

Köszi a fürdetővel kapcsolatos észrevételeket. :lol:

Míra tegnap este és ma reggel egy eléggé szopisztrájkra hasonlító műsort adott elő... :cry: Azért szerencsére evett, de messze nem úgy, ahogy eddig szokott. Múlt héten volt 3 hónapos, és hétfőtől a napirendje is átalakult, jóval többet alszik két evés között. Szóval, remélem, hogy csak a fejlődési ugrás miatt van ez, és gyorsan abba fogja hagyni.

Ezt találtam, hátha mást is érdekel:
http://www.kismamablog.hu/szoptatas/tev ... pcsolatban

Többször is hasra teszem napközben rövid időkre, és már nagyon szépen emeli a buksiját. :lol: Remélhetőleg a védőnő is meg lesz vele elégedve. Ajánlom neki... :wink:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Sziasztok! 8)

Dorka alszik, de a reggeli ébredésnél, kb másfél órát beszélgetett az ágyában a játékaihoz, hiába mondtam Neki hogy most nincs játékidő, aztán elfogata és bealudt.Na már itt is van velem, vigyorog a hintájában a játékokra :lol: :lol:

tabati: nem szokták mondani. Igazándiból senki nem nézi ki belőle, hogy már ekkora. Képen még csak csak, de mikor élőben meglátják azt mondják nem is dagi :lol: :lol:

katy: igen, már ekkora, senki nem nézi ki belőle, max ha fotón látják

Megyek is babázni, sziasztok :D

f.nikici

Reggel jutott eszembe, hogy tavaly szeptemberben már nem mentünk babauszira, mert tudtam, hogy terhes vagyok. :D

(Ugyanis nekem is csak ez az egyetlen fenntartásom van a dologgal kapcsolatban a felnőttek részéről, akik mint tudjuk, időnként nagyon hülyék tudnak lenni...)

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo

Zsiri nagyon édes :)

Nekünk pont ilyen Ikea-s állatkáink vannak és pont így a farkuknál fogva lógattam fel őket én is :lol: :lol: :lol:

Kivéve a zöld pöttyös krokodilt mert annak nincs ilyen farkincája..

Lóci nagyon nyűgös, megint meleg a feje és jelez a hőmérős matrica. De érdekes mert most csak a feje meg a homloka meleg máshol nem, még az arcocskája is hűvös.
(éjjel mindenhol forró volt)

Arra gondoltam csak a sok sírástól lett meleg a feje. Mindenesetre kapott egy fél kúpot, most elaludt de nyöszörög álmában is.

Nektek nem szokott olyat csinálni a kicsi hogy néha minden látható indok nélkül hirtelen felsír? és utána alig lehet megvígasztalni.
Most pont pelenkáztam amikor ez megtörtént, gondoltam talán rosszul fogtam meg vagy ilyesmi de tudom hogy nem.
Amikor picit oldalt fordítottam akkor sikított fel mintha megijedt volna.

És nem csak hiszti mert csorognak a könnyek az arcocskáján :cry:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

sillia: azzal a matricával (ha a babacsomagos szívecske), akkor vigyázz, mert nálunk Dorka majdnem lenyelte, még jó hogy észrevettem, ledörzsölte és ott volt a szája szálán, csak épp félig csukva volt így nem nyelte le
Bizti az oltástól nyűgi, bnőm babája 2 napig lázas volt.

f.nikici

boo: egy tündérmazsola a kisfiad:-) :D :D :D :D

f.nikici

sziasztok! csak egy gyors kérdés erejéig tudok jönni. A germicid kúpot tényleg hűtőben kell tartani? Merthogy mi a pelenkázó alatti szekrényben tároltuk eddig, nem mondták a gyógyszertárban, hogy hűtőbe kéne...Erre tegnap a gyógyszerész nagynéném lecseszett, hogy azt bizony nem ott kéne tartani. Vegyek most másikat, vagy azért ez még felhasználható? Kedden megyünk oltásra, ti adtatok megelőzésnek egy fél kúpot? Vagy csak akkor adjak ha belázasodik?

Na jó ez nem csak egy kérdés volt....

Boo Zsiri nagyon édes és szerintem a hajad is jó lett.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

nikici

köszi a tanácsot. igen, a babacsomagos szivecske, de én csak addig tapasztom a homlokára amíg az ölemben van a fiam.
este ugyan felragasztottam, aztán rájöttem hogy semmi értelme mert a hason alvó babán úgysem látom...
Vendég

Boo!

Megint én leszek a különvélemény, de csak gyorsan :oops: :
Egyetértek abban, hogy a cumi anyapótlék, ugyanakkor én igenis rá voltam kényszeritve a nyugtatócumira (szándékosan nem játszócumit írok, mert a játékhoz nincs szüksége a gyereknek cumira, azzal csak befogjuk a száját :evil: ), mert nekem alapesetben regeteg tejem van(volt) és hiába akart csak cumizni, ömlött a szájába a tej, amitől így megfájdult a hasa, és rengeteget bukott. Ahogy csak étkezésnél cicizett, egyből megoldódott minden problémája, fájdalma :wink: . Nálunk csak elalváshoz van cumi, de csak nappal, mert este a cicin alszik el, éppen úgy ahogy írod (mr írtam is), hogy az hosszabb kb. háromnegyed órás. Illetve éjszaka is visszaalszik azon :wink: . azzal viszont vitatkoznék, hogy csak "anyázni" kel fel éjszaka Botond! Elgondolkodtam rajta, de tuti nem (csak)! Én már sokszor írtam, hogy napközben 20-25 perc a szoptatás, és éjszaka is kb. ennyi. Szóval nekem nem kevesebb :wink: !
Azt gondolom, a mai világban nagyon kevés nő engedheti/akarja megengedni magának, hogy éjt nappallá téve ciciztesse a babáját! Ergo a gyerekeink generációja naaaagyon gáázos lesz?! :twisted: :lol:
Ooolyan szívesen elmennék egy ilyen tanácsadóhoz és elbeszélgetnék vele :twisted: ! Persze nagyon sok hasznos dolgot tudna nekem is mondani, de imááádok ilyenekkel vitatkozni :twisted: :lol: .

Lányok, én nem is értem hogyan tudtunk úgy felnőni, hogy némelyikünket tápszereztek, anyáinknak a testvéreink mellett nem volt kapacitása 24-ban szoptatni, nem aludtunk velük, volt cumink, és csőrös poharunk, bölcsőnk és járókánk, hasra tettek minket, és ezek a szemetek még "jár a babát" is játszottak velünk :twisted: :lol: :lol: . Bár tudnám honnan tudják, hogy pl. én kevésbé lettem volna rossz(?), ha anyám tovább szoptat? Mert ne mondja nekem senki, hogy a fejlődő társadalmakban, ahol a gyerekeket a mai napig magukra kötik, és akármikor cicihez jutnak, mondjuk egy kenyai népcsoportban, a gyerekek nem rosszalkodnak :roll: ... Ugyan mááár! Nem ettől lesz egy gyerek eleven....
És azt sem tudhatjuk, hogy Zsiri rosszabbul aludna-e, ha külön lenne :roll: (most már persze, hiszen megszokta, hogy ott vagy!)... És az is eszembe jutott, amit a keresztlányomról írtam, hogy 10 hónapos koráig 4-5* kelt éjszaka (felmerülhet bennünk, hogy anyahiánya volt), de amint kapott elég tápit éjszakára, reggelig aludt. Akkor már nem kellett anya? Nem lehet, hogy csak éhes volt? :roll:
(Boo nem veled vitatkozom, tudod :wink: )

Képek naaagyon jóóók, olyan édipici Zsiri, megzabálom :wink: ! Enyémapa kezébe nem is merném odaadni, félnék, hogy összetöri :oops: :lol: ! Tegnap anyu mutatott nekünk egy 2100g-os kislányt :shock: ! Mondta Ricsinek fogja meg, milyen Botondhoz képest, erre apa: Jézusom, dehogy fogooom! :lol: :lol: :lol:
(Te genyó, hogy teheted a gyerekkel, hogy ülteted, mikor ettől lenyomorodhat?!?!?! :twisted: :lol: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Boo:jó a hajad :D ménemteccik?
Zsiri:nagyon cuki,a térden ülős tök jó

Bond:Azért írtam a 18 hót,mert amelyik bébi jár az elejétől,az megtanulja bezárni a víz alatt a száját.De vicces volt,hogy esőben megfulladna,jót nevettem :D :oops: .Nem erre gondoltam...

Talán Dodi írta,hogy nem tettem Lottusról sok képet.Nos kérem,tényleg.De ő csak aludt a babakocsiban,vagy szopizott.Így 5 babakocsiban alvós képet nem akartam feltenni,de most pótolom. :lol:
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Rajtam alszik 2 órája :D ,a távirányítót sem érem el,így jó rég óta az 1est nézem,csupa szerb,meg román,meg mittomén milyen adást hallok.
Most már leteszem,megyek tornáznik,aztán zuhi,szopi,és indulunk az oviba.Onnan játszótér.
Tegnap este 5990 gr volt Lottusom.Jesszusom. :shock:
Dodi még neked:Ahol anya nyírja a füvet,ott apának kuss :lol: -Nem értett egyet veled... :roll: :lol: :lol: :lol: Így sajna én nyírom,ő meg nem kussol. :twisted:
én is mesélem a fórumos dolgokat apának,nem érdekli,de nem is zavarja 8)
Vendég

Apa most meséli, hogy a tévében nyilatkozta egy gyermekpszichológus, h ha egy csecsemő első perctől külön alszik, akkor az válik neki természetessé,(mint minden újdonság itt a földön) ha viszont a szülökkel alszik, akkor később, az elválasztásnál trumaként éli meg, hogy el lett szakítva, egyedül van, fél... :(
Ez amúgy elég logikusan hangzik, de most is elmondhatjuk, hogy mindkét oldalon vannak érvek, és ellenérvek is....

:arrow: posta, gyógyszertár, szoli 8)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Ancsurti rengeteg hajam van, de fogalmam sincs mitől, még nagyon régen lánykoromban, meg az első terhességem alatt hosszú hajam volt, és a szülés után pont azért vágattam le mert nagyon ritka és kevés volt. Most meg a fodrász nem győzi ritkítani hogy álljon valahogy. Megtartom. Igazából ez is egy érdekes volt hogy hogy mentünk el Binder Gézához (János nagy haverja volt) Álltunk a temetőben augusztusban János sírjánál, én csak bőgtem, egyszer csak párom megszólalt bejelentkezünk a Binderhez, komolyan olyan volt mintha János sugallta volna ott hogy mit kell tenni. Akkor előtte már nem volt olyan nap hogy ne álmodjak vele, ezért is mentünk ki a temetőbe. És onnantól megszűnt az álom. A héten álmodtam újra vele. De megtartom mert tényleg jó. Főleg hogy van közös emlékünk Jánosról, úgy érzem nem egy vadidegennel ülök szemben.

Cigi én és a párom sosem cigiztünk. A férjem családjából senki sem.
Nálunk anyu és apu cigizett. Apu sosem tudta letenni a cigit. Beteg is volt a tüdejével is volt gond, érszűkülete is volt, le is kellett amputálni a lábát, még is szívta, 43 évesen halt meg, én akkor 9 éves voltam.
Aztán a nevelőapám is cigizett, aztán együtt gondoltak egyet anyuval és mindketten leszoktak a cigiről ennek már vagy 15 éve. Azóta sosem volt a szájukban cigi. Egyedül testvérem cigizik a családból. Én nem bírom a füstöt, utálom a cigit. Remélem a gyerekeim sem fognak rászokni.

Nóra múlt pénteken a rendelőben a hagymásos mérleggel volt 6170 g 60 cm és a fej 41 cm. Az itthoni mérlegen tegnap 6130 g

Mi már sok félét kipróbáltunk, johnson’s, babe, Gabi, de egyik sem volt jó száraz volt a bőre koszmós a feje. Amióta ezt a Bio Baby-t használom minden ilyen megszűnt, és a koszmó 2 nap alatt eltűnt, azóta gyönyörű a fejbőre. 1750 körül vettem egy flakonnal a neten, de már több mint 1 hónapja használom. Most láttam az Auchanban de ott 2200 volt. Így rendeltem a neten 4 flakonnal.

Bond én bevallom elhanyagoltam egy darabig a vitamint és a vasat is. És már kezdtem nem valami jól lenni. Fáradt voltam, baromi székrekedéses voltam, és a szemem alatt sötét karikák. Tipikus vérszegény kinézetem volt. Most újra szedem a femibiont, a cetebét, és a tardyferont, érezhetően jobban vagyok.

Boo együtt alvás: tökéletesen igazad van ezzel kapcsolatban, mellesleg én imádtam velük aludni. Betti 3 éves koráig aludt velünk, amikor tesó született akkor kezdett átszokni a saját ágyába, de véglegesen 3 éves volt. Norbinál ezt hiányoltam, ő sosem igényelte a velünk alvást. Réka szintén velünk alszik este a saját ágyába fekszik le de hajnalba már jön is át, van amikor még egész korán 11 felé. Nórát sajnos pont emiatt nem tudom mellettünk altatni mert félek hogy Réka megrúgja vagy rajta fekszik na és ennyien nem férünk már el az ágyban. Így is este Nórát betesszük a szobájában az ágyában, amikor először ébred akkor én megyek át hozzá megetetem és akkor már nem apa mellé megyek vissza hanem Nóra szobájában a másik franciaágyra, és akkor oda jön át Réka. Nm egyszerű vándorlások vannak ám nálunk éjszaka De nem baj, én szeretek velük aludni. Kicsit hiányolom hogy Nórát nem tudom magam mellett altatni. Viszont ő napközben alszik nagyon sokat a kezemben, ott tud nyugodtan hosszú ideig aludni. Most ma pl észrevettem hogy az én ágyamon elég sokat aludt délelőtt, és most is ott alszik. Eddig ezt nem próbáltam. Mindig találok valami újat ami neki jó.
De amúgy nem gondolom azt hogy a fiam azért amilyen mert nem aludt velem, a nagylányom is eleven volt kicsinek, ő is visszabeszélt stb….pont ugyan úgy mint a fiam. És a nagy lányom attól függetlenül hogy velünk aludt, csak idézőjelben tudom mondani mert gyakorlatilag még így is nagyon keveset aludt. Nappal semmit, éjjel minimálisat. Hullafáradt voltam, tejem mint Dodinak, hasa nem fájt, egyszerűen csak utált aludni, hiába volt ott mellettem.
Úgy hogy én inkább azt mondanám, hogy van akinek ez van akinek az jön be, ettől nem lesz se jobb se rosszabb anya. És a gyerek se lesz szerintem ettől rosszabb vagy jobb. Nem ezen múlik.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Dodi!

Ez a 4É csak ebben a sorrendben értendő? :shock: Mert nálunk az vált be mióta fekve szopizunk, hogy általában belealszik a szopiba én meg egy idő után kimászom mellőle és úgy alszik vagy csak egy picit, vagy egész sokáig. Nekem ez így logikus....már ha a vasárnapi nagy közös családi ebédekre gondolok... :lol:

Tegnap este etetés után még 120 ml-t fejtem a jobb mellemből. Én ezt a fekve szopinak tulajdonítom, mert így olyan jó sokáig összebújunk, nyugi van, ez tuti jó mindkettőnknek. :wink: Már imádok szoptatni! Hol van ez a kezdeti "görnyedjünk a gyerek fölé, hogy még a gravitáció is segítsen"-től :D

Kép
Kép
tabati

Dodi!

Ez a különalvás úgy értendő, hogy külön ágyban, vagy külön szobában?

Boo!

Én sem értek egyet a második :lol: tanácsadóval, miszerint a külön ágyban alvó gyerekek csak anya miatt kelnek éjjel. Látná a tanácsadó az én gyerekemet amikor éjjel kel. Úgy habzsol, mintha legalább 5 napja nem kapott volna enni. :lol:

Kép
Kép
tabati

tike: szerintem az már nem jó, de jobban tudja ezt is biztosan a rokonod, ha Ő gyógyszerész. Én egyik oltásnál sem adtam Dorkának kúpot előtte.

dodi: teljesen egyet kell értsek Veled, Nálad a pont! Én is sok ilyen tanácsadó tanácsaitól bizony a falra tudok mászni. Vagy az olyan védőnői tanácsoktól, akiknek pl. gyereke sincs...nekem pl. Dorka sosem igényelte, hogy kézben legyen, közöttünk aludjon, nem is maradt, a saját ágyában megnyugodott...egy-két ringatás azért van, ha valami fáj, de az ugye más.

f.nikici

csajok: amúgy el vagyok keseredve, Dorka nem hajlandó szopizni, én fejek mint az állat, iszom a Laktoherbet, és még mindig csak 10 ml, se több se kevesebb, ez most hogy van?? Mindig megmarad??? :shock: Vagy az kellene Dorka szopizzon, fejés nem ugyan az...de ha egyszer nem akar, akkor nem tudok mit tenni.

f.nikici

Nikici!

Hát tényleg a fejés nem ugyanaz...de azért az is kell. De azért azt se várd, hogy azonnal lesz eredmény. Lehet, hogy Dorka elszokott a cicidtől? Én azt csináltam (szoptanít helyett egy másik alternatíva, csak türelem kell hozzá) amikor nekem ilyen volt, hogy kezemben volt a lefejt tej, vagy tápszer a cumisüvegben. Betömtem a szájába a cicit, kettőt szívott kiköpte, akkor gyorsan be a cumisüveget, abból evett volna, de én kettő szívás után azt is kivettem, majd nyomtam megint a cicit a szájába. Ilyenkor a ciciből megint szívott egy-két slukkot. :lol: Persze aztán egy idő után rájön ám, hogy becsapták, de a következő kajcsira megint elfelejti. :lol: Aztán ha gyarapodik a tejed, akkor már egyre szívesebben fogja bekapni a cicit. mert talán az is a baj, hogy kevés van és az is nehezen jön. Ne add fel, fejj ezerrel. Felkelsz éjjel? Hidd el, az a legjobb ha akkor is fejsz. Jobban termelődik a tej, meg pihenés után fejsz azért is. Valaki írta múltkor (talán te?), hogy fennmaradt, aztán éjjel fejt. Szerintem az nem jó, mert semmit nem pihensz, attól meg csak megint csökken a tej. De ez csak az én okoskodásom...lehet, hogy nincs igazam... :roll:

Kép
Kép
tabati

Nálunk Odett 1 hónapos kora óta nem kel fel éjszaka.Velünk egy szobában a saját ágyában alszik. Ha véletlen felkel- két hetente egyszer-, annak oka valószínűleg, hogy nem evett eleget lefekvés előtt, szopizik, és rögtön alszik tovább. Ő is szokta forgatni a fejét , nyöszög álmában, lehet, hogy zavarja apa horkolása, az, hogy forgolódunk az ágyban, tv, stb.,így arra az elhatározásra jutottam -akármilyen nehéz is-, hogy nyugodtabban fog aludni a saját szobájában, így napokon belül átköltöztetjük.

Bond írta

[quote]O írta:rsi, a mellgyulladás mellett ezt a tejkövet is "megnyertem" egy-két alkalommal, és hasonlóan szar érzés ez is, mint a gyulladás. Az a lényege, hogy a besűrűsödött vagy kikristályosodott tej(kő) elzárja a kivezető kivezető nyílást a mellbimbón.
Nekem Gyöngyi ezzel kapcsolatban nagyon sokat segített.. És ami használ ilyenkor:
- kézzel történő fejés
- a kövek eltávolítását megelőző hosszú ideig tartó szoptatás (a baba segíti a folyamatot)
- gyakori szoptatás
- napi min. 2 liter folyadék fogyasztása - de ami fontos, hogy ez ne ásványvíz legyen (főleg ne olyan, aminek magas az ásványianyag-tartalma) mert az is elősegíti a tejkő kialakulását."

Nem én voltam, de köszi jól felfigyeltem rá

Múltkor hiányoltad Jimbone-t, és Anetto-t. 2009 aug-i fórumos barátném írta, hogy Jimbone oda szokott írni hozzájuk, írt neki, hogy keressük.

Boo

Miért nem jó neked az, ha cumisüvegből eszi meg az AT-et Zsiri? Krissy is így eteti Domit, ő is szinte alig szopizott, de mégis kap Domi AT-et.
Bocsi mivel ott dolgozom , piszkosul zavar, így helyesbítenék. OEP-től kaptad a táppénzt és a tgys-t, MÁK-tól családi pótlékot és az anyasági támogatást.

Kép
Kép
orsi777

[quote="orsi777"]
írta:
orsi777
Bond írta

[quote]O írta:rsi, a mellgyulladás mellett ezt a tejkövet is "megnyertem" egy-két alkalommal, és hasonlóan szar érzés ez is, mint a gyulladás. Az a lényege, hogy a besűrűsödött vagy kikristályosodott tej(kő) elzárja a kivezető kivezető nyílást a mellbimbón.
- kézzel történő fejés
- gyakori szoptatás

Nem én voltam, de köszi jól felfigyeltem rá

Nem, nem neked címeztem. :lol: :lol: :lol: :lol: Csak egy másik topikot is olvastam, abban találtam Csak úgy kivágtam, nem volt kedvem szerkesztgetni. :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor várjuk a jányok jelentkezését! :D

Kép
Kép
200907?

Orsi!

Ha cumisüvegből etet, akkor a melle nem stimulálódik (szép magyarosan) és úgy nem lesz egyre több teje. Pedig ez a cél ugyebár... :roll:

Kép
Kép
tabati

Bond!

Fúúúj, nehogy a Tortugába menjetek :? ! Mi barátnőm szülinapján voltunk. Az még hagyján, hogy drága, mert azt bekalkulálod, de ehez még sz@r is. 6 adag kajából egy volt finom, a többi max. tűrhető, az enyém konkrétan ehetetlen (próbáltam elcserélni, de mindenki más is így gondolta :? :lol: ).
Bár pár éve is voltunk ott apámmal, akkor vmi királyrákos-csirkés nyársat ettem, azzal csak az volt a baj, hogy baromi száraz volt a csirke, de legalább meg lehetett enni :lol: .
Szóval inkább máshová menjetek.... :wink:

Tike!

sztem nyugodtan felhasználhatod, mert egy ideig nekem is a szekrényben volt, és anyu mégis beadta neki szó nélkül. Sztem csak azért kell hűtőbe tenni, hogy ne olvadjon el. olyasmi, mint a kenőcsök, nem hiszem, hogy 20-25 fokban "megromlana".

Lilisgabi!

Nem én hiányoltam a lottis kpeket, viszont nagyon örülök nekik :wink: . szájtartás: megzabáálom :lol: !
Apa vélemnye: :evil: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Tabati!

Igen a 4É sorrendje ez. Először én is furcsálltam, mert Botond is minden kajánál bealudt, de arról magától leszokott :shock: :lol: . Most már csak az esti hosszú szopinál alszik el, vagy ha belefeledkezem a fórumozásba, és már 40-50 perce cicizik, akkor elalszik napközben is :roll: :lol: . De amint leveszem ciciről egyből fölkel...(este nem, akkor elájul :lol: ).

A külön ágyon volt a hangsúly, mert azt kompletten át tudod tenni a saját szobájába, majd ha akarod, és kicsit talán nyugtalanabb lesz, de maga a fekhely a jól megszokott, így hamar átszokik :wink: . (A legjobb mégis a külön szoba a csaj szerint, de ez meg már nyilván több dolog függvénye).
Botond 2 hétig aludt velünk egy szobában, külön ágyban, és azért tettük át, mert kezdtem nagyon megszokni, és féltem, minél tovább marad, annál nehezebb lesz :roll: . A másik meg, hogy minden mozzanatára felkeltem, és nagyon rosszul aludtam emiatt. Most viszont úgy alszunk, hogy a mi szobánk ajtaja is, és az övé is nyitva van résnyire, és be van kapcsolva a légzésfigyelő, de a hang ki van kapcsolva. Így nem hallom, ha csak mocorog, vagy picit felébredt, viszont azonnal hallom, ha nyöszörög :wink: .

Tényleg, aki babával alszik, annál nem ijed meg a baba, ha felébred, és nem vagytok mellette? Nekem volt, hogy Bobó elaludt a kezemben és feltűnt hogy olyankor sírva kel, gondolom, mert nem érti mit keres egyedül az ágyában, nem? Mióta viszont teljesen magától alszik, tök jó kedvűen ébred, szinte soha nem sír, csak hallom, hogy gagyarászik, sőt többször előfordult, hogy csak bekukkantottam hozzá, és láttam, hogy már ébren van, csak nézelődik a drága :D .
A másik, hogy a Picik és Kicsik-ben olvastam, hogy azért nem javasolják az együttalvást, mert onnantól, hogy a baba forogni/kúszni tud, nem szabad egyedül hagyni az ágyon soha (!), szóval csak úgy tudod letenni, ha melléfekszel, ami azért nem mindig megoldható.... :? Ezt hogyan oldották meg a tapasztalt anyukák? valamit odatettetek,vagy hogy?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Rövid bekukk!!!

Boo: Annnnnnyira szépek vagytok Zsirivel, olyan édes :D :D !!!!!! Ja és jó az új vonalzód :wink: !!!

Dodi: annyi jót írsz erről a Suttogóról asszem én is megveszem, bár a rendszerünk nekünk is már nagyjából beállt, de biztos sok hasznos tanácsot, ötletet tudnék belőle meríteni :roll: :roll: :wink: . Úgy vettem észre, hogy van belőle I. II. meg valami haladó szint, jól láttam?
Domi is 2180 grammal született, akkor tiédapa , őt se fogta volna meg :wink: .

Bond: Múltkor elfelejtettem írni, hogy milyen jók lettek a víz alatti képek :shock: :D !!
marietta1982

tabati: azt nem én írtam, hogy fent maradtam, hanem boo. Én felkelek de csak 2x, mivel nekem Dorka nem ébred éjjel, így telót felhúzom. Vagy többször kellene? Akkor fejek 10-10 percet...és az eredmény ugyan az!Nem tudom, nem hiszem az a baj, hogy elszokott, mivel szinte születése óta elutasítja, hiába a bimbóvédő, meg akármi...Igaz cicre csak szülés után 6 órával került, utána meg csak másnap délután, mivel akkor vittek le az osztályra...de nem hinném, hogy emiatt, mivel mások is voltak ott így, és mégis örömmel szopizott a babájuk. Sőt az ő babájuk meg csak 24 órával később szopizott először, mivel nem mentek le a babákhoz.

kérdés, azoknak akik engedélyezik a nyugtatócumit: Mi lehet az oka, hogy mostanában Dorka úgy kapja be, hogy az alsó ajkát teljesen lebiggyeszti? Nem tudom másképpen leírni, remélem értitek.Talán kicsi lenne Neki? Igaz 6 hóig van, de mondjuk a lányom sem egy aprócska szájú. És sajnos az etetőcumival is így vagyunk...már kicsi neki, de a többiből meg ömlik, ami nagyobb :twisted: :twisted: :twisted:

f.nikici

marietta: nem tudok Neked e-mailt küldeni!! Írtam egy nagycsomót és ellszállt :twisted: :twisted: majd pótolom! Olvastad az üzenőfalon??

f.nikici

dodi

így visszaolvasva, milyen hülyeséget kérdeztem..hát mit is csinálna mást egy kisbaba, mint ezt a 4é-t, szóval egyértelmű, hogy a sorrenden volt a hangsúy... :oops:

először nálunk is nagyon sírt noé amikor felébredt a nagyágyon, de már megszokta. ma is hallom kint, hogy kiabál, bemegyek és ki van tekeredve és nézi az ajtót mikor jövök már :lol:

Kép
Kép
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?