A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Laptető! Huss Szimbáékhoz!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Húú, jó lenne, ha beérné nálam is egy tapival! :lol: :lol:

Azt hallottam, hogy 35 fölött kéri a vizsgálatot!
agnyes

Ja, akkor nálam ezért volt elég egy manuális vizsgálódás. Épp nem voltam még 35. Most meg épphogy ennyi lettem és ezért riogatnak mindenféle hülyeséggel a babámmal kapcsolatban. Pech...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

agnyes
Nekem se kért semmit, csak ő nézett meg, de én 32 vagyok.Amikor megismerkedtünk 29 voltam, szóval lehet, hogy ezért.
Lehet, hogy tényleg a 35 év felett kéri.
Én egyszer önszántamból el akartam menni, pár éve, volt is beutalóm, de nem csinálták meg, azt mondták , ha nem múszály akkor nem csinálnak feleslegesen úgyhogy végülis uh-ra mentem helyette. Lehet az is jó apánknak, nem?
Egyébként én úgy hallottam eléggé fájdalmas a mammográfia(de nem ijeszgetni akarlak :wink: )
chilike1

Hát már egy hete ijesztegetnek! :lol: Én pedig jól be vagyok tojva tőle! Pedig aztán keresztül mentem már pár dolgon.
Azt hiszem én is az UH-t választom majd! :oops:
agnyes

Jó éjszakát mindenkinek!
Vigyázattok magatokra!
agnyes

Sziasztok lányok!

38 elmúltam és tőlem is kérte Dévai a Mammográfiát.
Mivel 40 év alatt vagyok,a mammográfiánál szóltak,hogy kell az uh.
is.Így kaptam egy olyan leletet,mellyen mindkettő rajta volt.

Csomee!
Héthő reggel telefonáltunk,és azt mondta Dévai,hogy hárman vannak,menjünk...
Bementem hozzá és azt mondta,nem is hárman,hanem négyen vannak a kicsik.
Kicsit meglepődtem,de persze kértem,hogy mindet adják vissza,hagy vigyük haza őket!
Aztán kaptam egy tájékoztatást Apánktól arról,hogy milyen rossz anyagi helyzetben van az egészségügy,ezért,ha túlstimuláció lép fel,nekünk kell kifizetni a kórházi kezelések költségét,ami elérheti az egymillió forintot.
Mivel nyáron sem tapadt meg a 4 babából 1 sem,ezért nem félek a túlstimulációtól.Persze erre Ő azt mondta ,hogy minden cikus más és más...
Na,jó. Most pihengetek,kapcsolgatom a tévét,egésznap eszegetek...már most únom.
A nap fénypontja,mikor elsétálok a körzetihez,hogy beadják a progeszteron szurit.
Sose telik el ez a 3 hét...

Mindenkinek a legjobbakat! Évi

Katica
évi7104

Lányok!

Az elmúlt hetekben néhányan írtátok, hogy gondolkoztok örökbefogadáson.
Gondoltam, örültök, ha megosztom Veletek az alábbiakat.
A napokban hallottam, hogy lehetséges az öribabákat is szopiztatni. :D
Tudtátok? Én nem, pedig logikus.
Most keresgéltem a neten és egy nagyon fontos írást találtam erről:

Indukált laktáció, avagy az örökbefogadott babák szoptatása

Lehet-e örökbefogadott babát szoptatni?

Igen, lehet. A történelemben rengeteg példa van arra, amikor egy árva kis csecsemõt az örökbefogadó szülõ szoptatott.

Milyen elõnyei vannak a szoptatásnak?

Az anyatej a legtökéletesebb csecsemõtáplálék. Minden fontos tápanyagot a megfelelõ mennyiségben tartalmaz, könnyen emészthetõ, nem okoz szorulást, a szoptatott babák hasa ritkábban fáj, magas az ellenanyagtartalma, így véd a különbözõ betegségek, fertõzések ellen. Betegség esetén a szoptatott babákat ritkábban fenyegeti a kiszáradás veszélye, a gyógyulás pedig felgyorsul. Az anyatejes táplálás csökkenti a késõbbi gyermekkorban és a felnõttkorban kialakuló betegségek esélyét, úgymint az allergia, asztma, elhízás, gyermekkori cukorbetegség valamint a korai bölcsõhalál veszélyét. A mindkét mellbõl szoptatott babák kéz-szem koordinációja javul. A szoptatás elõsegíti a megfelelõ álkapocs-, fogazat- és beszédfejlõdést.

A szoptatás egyben lelki táplálék is. Az igény szerint szoptatott babák kiegyensúlyozottak, a gyakori testkontaktus elõsegíti az anya és gyermeke közötti kötõdés korai kialakulását. Az anya hamarabb megérti a kisbaba jelzéseit, a szoptatás megnyugtatja a fáradt, nyûgös, beteg csecsemõt. Az anyamellen való szopizás a megnyugvást, a közelséget, a biztonságot jelenti számára.

Hogyan fogjunk hozzá?

Kezdjünk el fejni 2-4 héttel a baba érkezése elõtt. A leghatékonyabb az elektromos, automata, dupla mellszívó. Rendszeresen, 2-2,5 óránként, alkalmanként 5-15 percing fejjük mindkét mellet, elõször 5 perccel kezdve, majd fokozatosan emelve az idõtartamot. Éjjel csak akkor fejjünk, ha pár napon belül megérkezik a baba.
Hagyjuk abba a fejést, miután a kisbaba megérkezett és csak szoptassunk.

Mennyi tej termelõdik?

Vannak olyan örökbefogadó anyák, akik egy idõ múlva annyi tejet tudnak termelni, amennyi a kisbaba teljes táplálékszükségletét fedezi. Ez fõként a fejlõdõ országokban és a természeti népekre jellemzõ, akik bátran mellreteszik és szinte egész nap szoptatják a babájukat. A tej ugyanis a szopás hatására termelõdik. A tejtermelés a kereslet-kínálat elvén alapul: minél többet szopik a baba, annál több teje lesz a mamának.

Vannak olyan anyák, akiknek egyáltalán nem indul be a tejelválasztásuk.

A leggyakoribb eset azonban az, amikor az örökbefogadó anyának valamennyi teje termelõdik, s ez elegendõ lesz a kisbaba táplálékszükséglete 25-75%-ának fedezésére. A fennmaradó mennyiség pótlására lesz szükség. A pótlás vagy más anya tejével történjék vagy tápszerrel.

Hogyan adjuk a pótlást?

Lehetõleg ne cumisüvegbõl. A cumi, a cumisüveg és a bimbóvédõ használata cumizavart eredményezhet. A rugalmas, puha anyamellet egészen más technikával szopizzák a babák, mint a kemény, mesterséges cumit. A mellet úgy kell bekapni, hogy nem csak a bimbót szopogatják, hanem az areola (bimbóudvar) nagyobb részét is beveszik a szájukba. Alatta helyezkednek el a tejöblök, amelyek a tejet "tárolják". A bimbóban nincs tej, a tejmirigyekben termelõdött tej a tejcsatornákon keresztül jut el a tejöblökbe, ahonnan a baba szívó, préselõ mozdulatokkal nyeri azt ki. Ahhoz, hogy ez a szopás hatékony legyen, a baba nagyra tátja a száját, jó mélyen veszi be a bimbót és az areola nagyobb részét, vákum keletkezik, a bimbó ellapul, hozzápréselõdik a szájpadhoz. Ezzel a technikával olyan hatékonyan szopik a kisbaba, hogy a megfelelõ ingerek eljutnak az agyalapi mirigyhez, ennek hatására prolaktin termelõdik, amely a tejképzõdést beindítja.

A mesterséges cumit nem tudja a csecsemõ ezzel a technikával szopni. Abból folyamatosan jön a tej, tehát a baba, ha nem akar fuldokolni, befogja a nyelvével a lukat, amíg levegõt vesz, újra szív, befogja, stb. Közben a fogínyével tartja a cumit. Az a baba, amelyik az anyamellet ezzel a technikával próbálja szopni, nem ér el eredményt. A bimbóvédõre és a játszócumira is igaz, hogy nem tudja a baba ugyanazzal a technikával szopni, mint a puha, rugalmas anyamellet. A kicsi nem jut elég tejhez, nem jut elég inger a prolaktin termelõdéséhez, apadni fog a tej. A kisbaba súlygyarapodása is lassul, megállhat, hiszen nem jut hozzá megfelelõ mennyiségben a tápláló hátsótejhez, ami a hatékony szopás eredményeként ürül. Ráadásul sok kisbabát már az elsõ cumihasználat annyira megzavar, hogy többé nem, vagy csak nagyon nehezen fogadja el az anyamellet.
Vannak olyan babák, akiket egyáltalán nem zavar meg a cumi, és olyanok is, akiknél hetek, akár hónapok múlva jelentkezik elõször a probléma.

Legjobb, ha a pótlást a Szoptanít vagy az SNS készülék segítségével kapja a csecsemõ. Az eredeti, angol neve supplementer vagyis hozzátápláló. Ez a készülék abban segít, hogy amíg nem indul be a tejtermelés, vagy kevés a tej, addig a pótlást ezzel adjuk a babának, megelõzve a cumizavart. A tej egy kis csövön keresztül áramlik, amelyet a mama mellére kell erõsíteni. Így a baba akkor is stimulálja a mamája mellét, ha abban még nincs tejcsi, s közben hozzájut a táplálékhoz. Cumizavaros vagy sztrájkoló babák, akik nem fogadják el az anyamellet, nem veszik hasznát a Hozzátáplálónak, náluk elõször a kialakult problémát kell orvosolni.

Jó tudni!

-Minél fiatalabb és egészségesebb a baba, annál valószínûbb, hogy menni fog a szoptatás.
-A laktáció beindítása idõ- és energiaigényes, ezért kérjünk segítséget a házimunkában, egyéb kötelezettségeinket csökkentsük minimálisra.
-Legyenek reális elvárásaink: ne a tej mennyiségén legyen a hangsúly, hanem a szoptatás adta testi és lelki közelségen.
-Az apa támogatása nagyban segíti a szoptatás sikerét.
-Próbáljunk kapcsolatba kerülni más, az örökbefogadott babájukat szoptató családokkal.
-Minél elõbb vegyük fel a kapcsolatot a La Leche Ligával, ahonnan gyakorlati tanácsot kaphatunk még a szoptatás megkezdése elõtt, valamint késõbb, ha probléma merül fel.
-A szoptatásban az az egyik legnagyszerûbb dolog, hogy szinte semmi sem visszafordíthatatlan.

Rózsa Ibolya

Kép
bodza2005

Amúgy mindenkinek cuppppantás + drukkok!!! Köszönöm a hiányolást!!! :D

Kép
bodza2005

Moncsiga!
Köszönöm a felvilágosítást! Hát én nem tudom a pénteki után megyek hozzá újra, de már azt is alig várom! :)
Vigyázz magadra és jó puhatolózást kívánok neked! :) :wink:
És abban egyet értünk, hogy a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyetek, és akkor semmi probléma! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Renna Neked szeretnék írni.
NE legyél elkenődve tudom min mész keresztül. Engem a Jánosban endoval operáltak, nem volt sétagalopp , de utána olyan jól gyógyultam hogy a 3. hónapban már beültetés volt ... Így fél évről szó se volt. Egyébként nem Te voltál pont kiakadva anniyra hogy VAss doki elmegy? VAgy rosszul emlékszem?
HA igen akkor ez a sors keze hogy így alakult...
Egyébként Dévai dokinak hihetetlen szeme van, tőlem kérdezte hoyg tudom hoyg van egy miómám a méhem hátsófalában, mondom nem tudtam róla... Állítólag már rég ott van mondom az jó senki nem említette :( (3 lombikkal a hátam mögött)

Agnyes nem tudom tőlem kérte a Dévai a mammográfiát,nekem más okból meg volt a vizsgálat... Egyébként az összenyomós vizsgálat egyáltalán nem fáj,én annyira féltem hogy előtte éjjel már nem aludtam, de tényleg semmi :) Ahogy Szimba mondaná még annyit se éreztem mint ahogy egy kutya rálép a lábadra :) :)
madrin

Köszi Madrin! Épp most vagyok túl rajta. Tényleg nem volt vészes. Azért nem egy pincsi,hanem egy bernáthegyi lépett a lábamra.:-):-) Várom az eredményt. Kicsit izgulok. Remélem az is rendben van.
agnyes

Egy kérdés aki esetleg ért hozzá, a 3. napi vérvételemen az FSH 10,1 IU/L lett (soha nem volt ilyen magas ) szerintetek ez mit jelent, tudom hogy a stimulációt befolyásolja...
Volt már ilyen valakinek?
madrin

agnyes
jaja, de büszke vagyok rád!Nagyon kis ügyes vagy :lol:
Azt a kutya lábra lépést meg csak ki lehet(ett) birni, jobb, mintha kutya harapást kellet volna elviselni-főleg egy bernáthegyiét- :wink: :lol:

évi
Jól tetted, hogy visszakérted mindegyiket, ilyenkor nem is lehetne mást tenni. Úgy tudom egyet nem fagyasztanak, és különben is mi alapján dönti el az ember, hogy melyiket hagyja magára, nem? :roll:
Azért ez elég felháboritó, hogy még ilyenekkel traktálják az embert , hogy mennyit kell fizetni, stb, de te most erre ne is gondolj, egyél húst rendesen, igyál izet, igy nem fogsz túlstimulálódni. Én is kaptam már vissza 4 embrikét és soha nem volt túlstimúm.
A 3 hét tényleg nagyon nehezen és lassan tellik el, én is szét untam az agyam, de egyszer csak vége lesz és akkor újra tudsz menni csavarogni erre-arra, de már a gyerek(ekkel) a pocidban. :wink:
chilike1

Madrin,
Nekem magasabb is volt!!
Most szeptemberben lett végre alacsonyabb, talán a futástól, de ez nem bitonyítható.
Ha eddig nem mértek ilyen magasat, akkor lehet, hogy ez téves adat (volt már rá példa), ha mégis ennyi, az azt jelenti, hogy nehezen tudnak majd stimulálni. Mindentől függetlenül azért leszívtak így is 5 petét és 2 vissza is kaptam. Nem jó, hogy magas, de ez az érték még nem jelenti azt, hogy el kell keseredni!!!
A többi hormon rendben van?
miciona

Madrin: de igen, én voltam teljesen felháborodva hogy Vass elment...Igen, most mar én is úgy latom, mindez nem véletlen, ami velem történt. De még jő hogy elmentem Déviszhez, mert sokat agyaltam, most akkor menjek vagy majd ha indulni akarunk konkrétan...Szóval jól tettem hogy nem mondtam le az időpontot... :)

Ma már kicsit jobban vagyok, mindjárt megyek háziorvoshoz, hátha ő tud valami jó orvost a műtéthez...Én csak a várólistás dologtól "tartok", de most ezt az időt hogy várunk, arra használom fel, hogy találjak egy normális állást. Novemberben akartunk ujra kezdeni, így ezt is elintézte az élet, hogy nem lesz kezdés!!!!

Párommal tegnap Kopánál is voltunk. Eredmény: biopszia. Megint nem találtak semmit nála :cry: . Igaz a délelőtti sokk után én már nem lepődtem meg semmin sem. Kopa mondta hogy gondoljuk át és döntsük majd el mikor akarjuk a műtétet megcsinálni, 2-3 hét várólista van, és akkor majd ez is meglesz. Mindezek után úgy döntöttünk, hogy emberkének januárban csináltatnánk a műtétet, mert mivel az éves tárolás úgyis jan-dec.ig van, akkor már ha ki kell fizetni a tárolási díjat, legyen teljes az év...Szóval ismét beültem a várakozó szobába :)
renna77

Miciona, igen úgy nézem a többi hormon az jó.
Pedig én azok közé tartozom aki szokott futni (nem a hormonok miatt kezdtem el hame, a hájam miatt : )... Eddig 7 körül volt az FSH-m.
Igazándiból csak azért bánt mert eddig lórúgás hormonnal tudtak 2-3 tüszőt leszívni... NA mindegy egyből is lehet baba :)

Renna, engem anno a Jánosban a Lintner operált, én elégedett voltam vele, nem tudom a JÁnosba mész- e, de sok helyen vannak akik laparban elég jól otthon vannak.
Nekünk ma nem sikerült (tegnap se ) a Kopát elérni, állítólag most el is utazik, így félek hoyg ez az egy papírunk nem lesz meg....
madrin

Sziasztok!

Itt vagyok KATA, csak zugolvasó üzemmódban :oops:

Renna, tegnap vettünk a férjemnek méhpempőt és virágport. Nekünk nagyon sok jót mondtak róla..., szerintem érdemes lenne azt is kipróbálnotok.
Nekünk még egy hónap van a következő spermiogrammig és ha most sem lesz, akkor nálunk is biopszia lenne a következő lépés.

Lányok, ugyan még nem tudjuk,h mi lesz velünk, milyenek lesznek az eredmények...,de az Aputok, ahogy írtok róla meg az intézet is nagyon szimpi. Szóval,ha kapunk időpontot a vizsgálatok kb. mennyi időt vesznek igénybe? Ott helyben mindent megcsinálnak? vagy máshová kell járni? Fizetni kell minden vizsgálatért?....lenne egy csomó kérdésem..... :oops:

Szurkolok mindenkiért, Kata remélem pénteken csodaszépet fogsz majd hallani :lol: ! Hányra mész?

Bari
bari6

Renna: Nekem is endóm van! Engem 2 éve műtöttek, sajna nem laparral, hanem vágtak. Utána kaptam fél évig hormonbogyókat, d eutána ugyanúgy kiújult. Most is ott van, de nem mer Apánk műteni, mert nem tudja mi maradna a petefészkemből. Most így kell küzdenünk a babáért. Nehezebb így a teherbeesés, de tudom, sikrülni fog. De nálad nem így lesz, minden rendben lesz!

Tegnap voltam Apánknál este a rossz kenet miatt, kaptam gyógyszert, a férjem is, aztán jövő 7en rákszűrés. Öszínte leszek, egy kicsit meglepődtem, hogy egy receptírás is 10.000 aztán 3 percet voltam bent. Na, mindegy!

Zsu
uzsuzs

Rennám,
nekem is endom van a sok egyéb mellett (PCOS, Magas prolaktin stb. apának alig volt mozgó katonája) és itt van a Domi a pocakban. Engem apánk a beülti közben akart megműteni, de nem jött össze neki, azt mondta, hogy nem tudta megcsinálni, akkora terülten volt....gondolj bele drága, hogy menniyvel jobb ha most megcsinálják, mint hogy esetleg nem marad meg a beültett bébike. Tudom, hogy már végigcsináltál egy stimut és lelkileg összetört, hogy nem lehetett beülti belőle, de túllesztek a biopszián meg a laparon, utána már semmi nem jöhet közbe!!!!!

Zsu, hát igen sajnos borsosak az árak,volt olyan terhesgondozás, ahol megmérték a súlyom és a vérnyomim( kint a váróban), apánk megkérdezte, hogy minden ok, majd megnézte a gyerek szívhangját és 12e-t perkáltunk. ez időben 5 perc volt....

Kép
rencsi79

Chilike1!

Köszönöm a biztatást,én is erre gondoltam,hogy ha 4-en vannak,melyik 3-at kérjük?
Persze,hogy mind a 4 petesejtet szeretnénk.

Amúgy kérdeztem az Embriológust,hogy hány sejtesek,de azt mondta nem tudja megmondani,mert már eléggé összeolvadtak a sejtek,annyi felé vannak osztódva.
Ennek örültem,mert úgy tudom,hogy minél jobban osztódott,annál nagyobb az esély a megtapadásra.

Sziasztok! Évi

Katica
évi7104

Sziasztok.

Évi:én is négy babót kaptam vissza. :lol: Pihenjél!!!
Ragi:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kislibus:????
Renna:hát én is lehidaltam,És azt tudom tanácsolni,hogy annyi de annyi buktatót kapunk az élettől de kitartónak kell lenni.És most nem az észt akarom osztani csak 6 év tapasztalata.

uzsuzs:hát ezek az anyagi dolgok nem semmik.Milyen gyógyszert kaptatok?

szimba:nem tudtunk a hiperstimúról.Apánk azt mondta,hogy a terhességi hormonok még pluszba megdobták a petefészkeimet.
Gyógyulgas!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Katám:hányinger,hányás???
Még a hasmenés lett volna a legkevesebb.
melánia

itt jucus, sziasztok!
ma voltam a dévaiban, pénteken punkció, de csak két petém van. 20 mm-esek. megkérdezte, hogy megyünk-e tovább és igent mondtam. ha beindulnk, akkor hétfőn kapom őket vissza.
kérdésem: ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor a beülti után 2-3 napot tudok otthon maradni. irodában dolgozom, ülök, meg a folyosóm mászkálok. tényleg otthon kell maradni 3 hétig??? volt ismerősöm, aki az elsővel otthon maradt, beleőrült és nem sikerült neki. a másodikkal 2 napot feküdt, most 10 éves a fia.
sajo

Sziasztok!

Évi: Gratulálok a 4 embrióhoz! Én is visszakértem volna mindet. Most már nagyon drukkolok, hogy ez végre sikeres legyen! :lol:

Jucus: Drukk a pénteki punkcióhoz! Én az elsővel feküdtem és nem sikerült. A másodikkal csak 2-3 napot pihentem, de utána is csak óvatosan csináltam ezt-azt. Ugye abból lett Kitti. A 3-4. alkalommal már nem igazán pihentem, de nem emelgettem Kitti babát. Itt megtapadtak, de nem maradtak meg. Úgyhogy mindenkinek más a jó megoldás.

Kislibus?????

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

sajo , nem tudom itt mit mond a Dévai , ahova én jártam előzőleg ott azt mondták hogy beülti után 3 napot legyek otthon (persze azt tudni kell hogy ilyen miatt nem írhat ki a háziorvosod, tehát ha bunkó simán megteheti hogy nem ír ki , az enyém hólyaggyulladással írt ki )
Na szóval 3 napot tanácsoltak de azt sem szigorú fekvésben hanem lehetett kicsit mászkálni meg ilyenek.
Nekem azt mondta a doki hogy ilyenkorra nagyjából megtörténik a beágyazódás.
Én feküdtem is , volt hogy egyáltalán nem , de egyszer sem sikerült így én úgy vagyok ezzel hoyg nem ezen múlt akkor sem.
Én pl irodában dolgozom , jó fej kollégákkal, keveset is kell autóznom így bevállaltam. NEkem jobbat tett mert egyébként nem járt semmin az agyam otthon csak azon hogy mi van bent... Folyton azt figyeltem hoyg jól mozdultam-e meg, nem ártottam stb stb.
Persze mindenki másképp gondolja nekem jobbat tett hoyg nem otthon feküdtem és gondolkodtam.
Ami kényelmetlen hogy az utrogestant naponta 3szor kellett használnom. így nem tudom hogy a délit amikor használtam abból mennyi maradt bent :oops:
Bár az esti progi szuri tuti pótolta (hu de utáltam :evil: )
madrin

Sziasztok!

Évi! Babaragacsot neked jó sokat!

Jucus! Drukkolok, hogy minden rendben legyen és azt a két petikét visszakapd!

Renna! Látom meegnyugodtál, a lányok sok hasznos infoval tudnak ellátni!

Bodza! Én már olvastam korábban erről és feltet szándékom is kipróbálni, ha fogok örökbe fogadni! (bár amit én olvastam ott hormonkezelést is irt a tej beinditásához)

No hát nem meglepően mi petezsákot nem láttunk, ellenben van egy kis hiperstimum és bazi nagyok a petefészkeim van bennük 3 szép termetes tüsző. Továbbá tapasztaalta ő is a barnás váladékomat. Node nem is ez lepett meg, hanem az, hogy szerinte iker, vagy hármasiker terhes vagyok. Meg is kérdezte a férjemet, hogy eddig mit csináltunk??? :shock:
Már csak arra nem tudtam rájönni, hogy ha egyszer nincs petezsák, akkor ő ezt miből gondolja??? Már arra gondolok, hogy ez megint egy a "nem esik le a tantusz" poénjai közül.....
De kaptam uterogestant is, és persze pihi...Meg fél kg hús. Szerdán kell megint menni.
Remélem legalább egy baba megmarad! Egynek is úgy tudnék örülni!
kislibus

kislibus:és nem fájsz mond csak??? Nálam ugyanez a helyzet petefészek terén.
HÚ,NAGYON SZORITOK!!! És még ne agyalj a háromas ikreken.Tudod a tapasztalat. :lol:
melánia

Meli! Nem fájok, csak ez a barnázás aggaszt nagyon. Tudom, hogy igy kezdődött 2007-ben is és nem lett jó vége, ezért félek. Az ikrek miatt nem aggódok, azért imádkozok, hogy legyen legalább egy babám.
Te jól vagy? Már nincs hasmenés meg rókakoma?
kislibus

Hali!

Jucus! Csak a beültiig nem írhat ki a házidoki,mégpedig azért, mert ha az OEP támogatja a programodat, akkor nem lehet, hogy te közben beteg legyél. "Összeakad" a rendszer. :) A beülti után jogosult vagy táppénzre, Apánk a tájékoztatón is mondta nekünk.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kislibus, azok nem tüszők lesznek, hanem esetleg sárgatestek (amik a megrepedt tüszők helyén alakulnak ki), amiknek a számából következtetett Apánk a babák számára.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsiga! Ö nevezte őket tüszőknek, de én is erre gondoltam amit te leirtál, ogy azok a sáratestek lehetnek. Most görcsöltem picit, jaj ettől is mindig úgy megijedek. Olyan mensis görcs, csak hála a Jóistennek elmúlt!
kislibus

Ha valaki a fájdalom miatt tart a mammográfiától, akkor olvassa el ezt:
http://www.medocklinika.hu/hu/szolgalta ... ammografia

Moncsi: köszi a laptetőt, félre is tesszük egy kicsit későbbi "felhasználás" céljából. :)

Renna! Sajnálom, hogy ez történt, de egy hangyabokányit örülök is annak, hogy ez legalább kiderült. Mi is úgy vagyunk, mint Ti. Az eleján még úgy mentünk be Déviszhez hogy "most már minden OK", most meg ritkán jövünk ki úgy, hogy ne ezt mondanánk: "mi jöhet még?" Mi előre meg szoktuk beszélni a lehetséges verziókat a legjobbtól a legrosszabbig és utólag elemezgetjük, hogy a kapott eredmény mennyire jó. Ez sokszor beválik, mert ugyebár minden relatív, de nem egyszer jöttünk már ki Dévisztől úgy, hogy a legrosszabb verziót is sikerült überelnie.
Sajnálom, hogy a párodnál ismét a biopszia került előtérbe, de a két, új negatív fejlemény mellett ezen nem is lehet csodálkozni. :(

Évi: gratula a 4 embrikéhez! 8)

Jucus & Sajó: Drukkolunk péntekre! Remélem, egy rövid durmolás keretében lesz a leszívás... Ne aggódjatok emiatt (sem)! Titkon bízom abban, hogy a múltkori harmadik még beérhet péntekig, vagy ha nem, akkor is sikerül pénteken leszívni és utólag megérlelve hétfőn visszakaphatjátok. 8)

Kislibus: még kell kb. egy hét ahhoz, hogy biztosan lásson petezsákot, ezért van a beülti utáni ellenőrző UH is 3 héttel az ET után. Ez ekkor már minimum 23 nappal van a leszívás után, nálad meg a tüszőrepedés legvalószínűbb időpontja óta még 20 sem telt el, szóval nyugi... 8)
szimba

Sziasztok!

Ági! Azért jó, hogy két fiú mellett van egy csoda szép lány is! :wink: Egy biztos amikor 26 felé futsz utánuk nem unatkozol!
Nagyon sok szép napokat, és boldogságot kívánok!
Nagyon szépek vagytok!

Csomee! Kitty milyen kis huncut! Gyönyörű nő! Szerintem hajrá, januárban! Kell a folytatás! :wink: :lol:

Kislibus, Melánia Drága: kitartás és ++++++++++++++++++++++

Renna: Neked is kitartás, és micsoda mázli. hogy Déviszhez kerültél! Drukkolok nagyon Nektek nagyon! ++++++++++++++

Sajo páros: Mindent bele! Szoritok nagyon! Szerintem ez a kettő pont jó lesz! ( egy fiú egy lány :wink: ) :lol:

Mindenkinek külön-külön ++++++++++++++++++++
puszi!
emerenc

Szimba!

Őket tegnap én is megtaláltam, sőt fel is hívtam reggel, mielőtt elindultam a mammográfiára!
:lol: :lol:

27550 Ft a vizsgálat!

Jucus és Sajó!

Gondolok rátok pénteken! :wink:
agnyes

Bori!
Ha lesz időm akkor részletesen egy priviben leírom neked, hogy nálam hogy zajlottak a vizsgálatok! Némiképp még friss az élmény! :) Szerintem ha Dévai mellett döntesz nem fogsz csalódni! És ahogy a testvérem mondta "Ez a Dévai tényleg tud valamit!"
Puszi Neked és Petinek is! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Mindenkinek köszönöm - Kitti nevében is -, hogy szépnek találjátok! :) Nagyon büszkék is vagyunk rá!

Emerenc: Mi is úgy gondoljuk, hogy kéne egy második belőle, hiszen - Dévai apánk szerint - a prototípus elég jól sikerült. :D

Kislibus: Hát nem is tudok mit mondani egyenlőre! Remélem szerdán ha mész, már minden rendben lesz és lát apánk petezsákot. Pihizz sokat, nekem az bejött! Egyébként hányra mész, mert mi is megyünk családostúl 14.45-re. Ott leszel valamikor?

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Köszönöm Kata :D !
bari6

Sziasztok!
Nagyon köszönjük Mindannyiótoknak a kedves, biztató szavakat!
Én el sem hiszem, hogy idáig eljutottunk! Reggel, amikor Dévisz azt mondta: pénteken leszívás, megfordult velem a világ. Azóta egész nap másra sem tudok gondolni! Ez az első alkalom, tehát igazából nem várunk tőle semmit, de hát reménykedni mindig lehet.

Jucus kér Benneteket, hogy írjátok meg, a beülti után milyen gyógyszerek és injekciók várhatók még? A beülti után kell-e vérvételre menni? Ha nem jutunk el a beültiig, van- e a továbbiakban valami teendő?Előre is köszi a választ!

Renna!
Nagyon sajnálom! Nagyon bíztam benne, hogy nem így lesz!

Uzsuzs!
Ne haragudj, amikor írtad, hogy a tesóddal mi történt, én, nem tudom miért, egy fiatal fiút láttam magam előtt. Még egyszer bocsánat.

Bocs, hogy nem reagálok más hozzászólásokra, de én már más állapotban vagyok! :lol: Amikor Rólatok olvastam, hogy elindultok, úgy izgultam mindig, mintha krimit olvastam volna! Most meg már mi is a harci ösvényre léptünk!
Jucus most szólt, hogy menjünk szúrni az Ovitrellet!

Szisztok! Jó éjt!

Sajo
sajo

Sziasztok!

Csomee! Mi fél 11-re megyünk, hacsak nagyon el nem húzódik, nem leszünk már ott. De nektek is megy a drukk, bizony még egy ilyen csinos gyerkőcöt össze kell hozzatok!

Ercsikati! Holnap mikorra mész uh-ra? Szoritok!!!! Nektek már lesz szivhang is!

Sajo-Jucus! Hajrá a holnapi naphoz! Ha minden ok, hétfőn lesz visszaültetés?

Húsevés: Összeirtam minek-mennyi a fehérjeartalma (tápanyagtábla szerint) és azt gondoltam, hogy 1 alkalommal minden nap helyettesitem a husit sajttal-túróval-tojással. Össze tudom úgy hozni, hogy a fehérjetartalom legyen még több is, mint ha egy szelet husit ennék. Szerintetek ez nem baj?
kislibus

Kislibus!
Holnap 14:15-re megyek! Remélem nem lesz túl nagy csúszás Apánknál! És igen bízom benne, hogy már szívhangot is fogunk hallani! Már alig várom! :)

Miciona!
Eltűntél! Mi a helyzet? Hogy álltok?? A tehenet a bal oldalon felfedezted már? A múltkori, vagyis az előző tetszett Neked! Szerintem ez jobb! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Sajó-Jucus,
Nagyon drukkolok nektek holnapra!
A beülti után szerintem változó, hogy mit kapnak... én utrogestan kúpot kaptam (kis golyócskák, amikből 2 db-ot 8 óránként kell feltenni. Annyiból kényelmetlen, hogy az órát be kell állítani, általában reggel 6-kor, du. 2-kor és este 10-kor kell beadni). Emelett még duphastont kellett szednem, ez tabletta. Mindkettő progeszteron.
Sokaknak ezek mellett még progi szurit is kell kapnia, de erről majd ők írnak.

Kislibus,
Sajnos nem csak a fehérje mennyisége, hanem a minősége is fontos, tehát, hogy milyen típusú fehérje. Apánk nem sokra tartja a tejtermékekben lévő fehérjét, nagyon vörös hús párti. Én annak idején, beülti után napi 60 deka marha- és sertéshúst ettem...
vjulcsi

Sziasztok!

Kislibus!

Jó szeme van apánknak. nekem a lombik után nem is tudom másfél-két héttel véreztem kicsit behívott, közölte, hogy hiperstimuláció jelei látszanak, nem tudom mennyi víz volt a méhemben, de már akkor mondta, hogy de itt terhesség is van, és szerinte többesterhesség. És bejött! :-)
Onnantól napi több mint fél kiló husit ettem, és 3-4 liter vizet ittam, és eltünt a víz, de a babák maradtak. .-)

Chillike megkeresem az AFP eredményemet.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Chillike annyit találtam a kiskönyvemben, hogy a MOM 4.8

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sajó & Jucus,
nagyon drukkolok péntekre! aztán gyertek utána, hogy mi volt!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Én is pont azt kaptam, amit Julcsika.

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Katám
olvaslak ám Titeket, ha van rá módom,(laptop szervízben 3 hete).
Várom már az uhás képedet :)))
Intézem a vizsgálatokat amikre elzavart Apánk, azért nem is írok, magamról, mert nem tudom mikor lesz kezdés. Írtam Rencsinek is, hogy persze imádom, hogy ilyen alapos, de jól keresztülhúzta a számításunkat.
Tehénke olyan ,mint én, én is futok szinte minden nap de annyit fogytam tőle ,mint szegény hazaiért futó tehénke :)))))

Renna,
átérzem , milyen rossz a várakozás, de ne csüggedj, Te is eléred az álmod csak hosszabb utat kell bejárni!

Jucus,
nagyon bátor vagy! Szerintem már nem is Te izgulsz annyira ,hanem Sajó. El sem hiszem, hogy otthon beadtátok a szurikat!!! Nagyon ügyi vagy! Azért azt mondd el ,hogy ilyennek képzelted a stimulációt? Most már ugye nem tartasz a szuriktól? Holnapra nagy drukk! A műtétre tudod miket kell vinnetek ugye?
Zoknit ne felejts el, én nem vittem és lefagyott bent a lábam. A többit leírrták ugyis.

Uzsuzs,
Testvérednek kívánom, hogy meggyógyuljon és legyen ereje , kitartása a gyors felépüléshez.

Ágica,
nagyon szépek az ikrek!
miciona

sziasztok!
köszi a drukkokat mindenkinek.
nagyon félek az altatástól!!!!!!!!!!!!!
utána is kell menni vérvételre progi szintet, vagy vmi mást nézetni?
csak a 21. napon kell apánkhoz menni?
volt már olyan, hogy nem termékenyült meg a petesejt?
fáj a leszívás után a hasam? volt már vki, aki pl. elvérzett?
még mindig tele vagyok kétségekkel és félelmekkel.
sajo

Jucus: akármennyire is sajnálod, több vérvétel már nem lesz ebben a ciklusban. :wink:
A 21. napig nem hogy Déviszhez nem mentek, máshová is alig mehetsz.
Átlagosan a leszívott petesejtek kb. 60-70 %-a termékenyül meg, de nagyon nagy a szórás, ez lehet 100 % is, de 30 % is. Hogy tovább osztódnak-e és hogy beültetésre alkalmas embrió lesz-e belőlük, az egy további kérdés. Mi kaptunk már vissza 2-ből 2-t, de olyan is volt, hogy 7-ből lett 2, tehát ezt előre senki sem tudhatja.
A fájdalom leginkább azoknál jellemző, akiknél több szúrás van a sok tüsző miatt és akik eleve érzékenyebbek. Ha valaki a menstruációt meg sem érzi, a műtét után sem fog görcsölni.
Igen, van esély arra, hogy elvérezzél. Kb. akkora, mint hogy a műtőasztalon fekve rád esik egy zongora. Valljuk be, ez nem túl valószínű. 8)
szimba

Ági28!

Szeretnélek faggatni a túlstimulációdról!
A vérzésen kívül éreztél valamit?Has puffadásra vagy bármi másra gondolk...
Barnázás vagy inkább vérzés volt?
Kórházba nem is kellett menned?
Mikorra lettél jobban?

Várom válaszod! Évi

Katica
évi7104

'Igen, van esély arra, hogy elvérezzél. Kb. akkora, mint hogy a műtőasztalon fekve rád esik egy zongora. Valljuk be, ez nem túl valószínű. '

Szimba, nagyon bírom a hasonlataidat :)))

Évi,
Ugyan nem engem kérdeztél, de nekem közepes túlstimulációm volt, ami csak abban nyilvánult meg, hogy fájt a hasam. Mivel nem ikerterhesség lett belőle, ezért el is múlt (igaz a folyadék a hasüregben jó sokáig megvolt, de nem okozott gondot).
vjulcsi

Julcsi!

És mikor érezted először,hogy fáj a hasad?
Szóltál is Dévainak,aztán behívott hamarabb esetleg?

Évi

Katica
évi7104

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?