A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,
Én is vagyok, csak még mindig zombi üzemmódban (se eleven, se holt) remélem, ma éjjel kicsit többet alszom.

Az Edina babájának a születése az álmom legszebb része volt -de tényleg ne most következzen be, csak majd hetek múlva.

(szülésről álmodtam persze, de ilyeneket, hogy pl. ettem szőlőcukrot - tényleg, nálunk SOTE-n csak azt lehet szülés közben, és beletört több fogam stb... elég horror volt).

Köszi a receptet Kata, alig várom, hogy kipróbálhassam!

A függőség ismerős:) jó, hogy vagytok!!

Friday, reagálok majd neked is.
Tényleg ne aggódj a köldökzsinór miatt, azért Svájcban is tudhatnak ezt-azt...

Szerintem a pohár ráér. Az orrszívó is ráér. Nekem kézi van (bababoltból), porszívós patikában kapható, elektromosat asszem neten lehetne rendelni. Ahogy látom, a nagyobb patikákban minden alap Avent cucc kapható, oda meg úgyis gyakran fogunk járni várhatóan.

Zsuzsi, a fordításnak elvileg október 15-ére kell elkészülnie (nem baj pár nap csúszás). De mindenképpen még a baba előtt:)

Jóslófájás az engem is érdekelne.

(a szex is, de sajnos az most csak elméletileg
:P )

Kívánok mindenkinek sok pihit, és jó sok alvást...

Puszi
M.
monke

Sziasztok,

Kata, szerintem is ráér az a pohár. Nekem nincs is, az aventes szetthez 4 db cumisüveg volt, 2 nagy és 2 kicsi. Ha szükség lesz steril pohárra, majd veszünk akkor. Fő az optimizmus, ugye?

Köszönöm a tippet, akkor fogókát majd később, bőven ráér. Na, szóval ennyire vagyok tájékozott babadolgokban.

A patikában megkérdezem majd akkor az orrszívót, hogy mégis mennyibe kerül.

Móni, szép kis álmod volt akkor.

Képzeljétek, páromnak vezetőségi tréninget szerveznek nov. 27-28-ra, valami elvonulásosat. :evil: Nem is tőle tudom, hanem a közvetlen kolléganője újságolta, hogy ma dőlt el... Ha hazamegyünk, rákérdezek, de itt bent nem akartam, gondolom, ő sem akart még ezzel is terhelni. Szépen nézünk ki, ha Babu addigra meg sem születik...

Én is örülök, hogy vagytok, jól "elbeszélgetünk".

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nekem az éjszaka elment, csak rémálmaim voltk, amiben lefőttem teljesen. Ma viszont egész nap időszakosan fáj a hasam. Kicsit kezdek elkeseredni.

Zsuzsi
Porszívós orrszívó van Tescoban, Corában, talán mintha Sparban is láttam volna.Pontosan nem emlékszem, de 3000 Ft alatt van.Mi is használjuk még mostanság is. A lányok szeretik, kérik, hogy szívjuk ki, pedig tudnak orrot fújni, de annyira nem tudják erősen, ilyenkor ki is szívjuk.
Ne aggódj, fogó nélkül is tudják fogni az üveget! Nem is hisszük sokszor, milyen kis ügyesek tudnak lenni! :)

Tejtartó pohár ráér, meg először próbáld ki, hogy a lefagyasztott tejet egyáltalán elfogadja-e , mert sokak mondták, hogy az nem kellett a babájuknak.

Móni
Azért elég sok még akkor a fordítani való, remélem befejezed, mire kell! Ügyes vagy te!

Ja és lányok csak nyugi, nekem kell először szülni, ti még ráértek! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Megint eltűntem egy kicsit, de már itt vagyok. Viszont most hétvégén megyünk Prágába, úgyhogy legközelebb lehet, hogy csak hétfőn leszek. Majd mesélek :D

Próbálok reagálni:
Táppénz, stb: elvileg a tgyásnak ugyanaz az alapja, mint a táppénznek, tehát nagyon nem térhet el egymástól. A gyed összege viszont maximalizálva van, bruttó 100.100,- ft, ebből még vonnak járulékot is. A gyes pedig most 25 eft körül van.

Szex: hál'Istennek nálunk az "Isten óvd a gumit" elég jól bevált :lol:
Szóval valszeg ahhoz fogunk visszatérni. Az orvos sem tiltott el még... :wink:
Bár mi 2,5 évig próbálkoztunk mire a baba összejött, szóval már jó régóta nem használtuk. Nem volt egyszerű a babaprojekt...

Hallottam elektromos orrszívóról, amit nem kell a porszívóhoz csatlakoztatni, de drágább is 10 eft körül van. Van valakinek vele tapasztalata? Tényleg jobb ennyivel?

Ja, a nagy hír: nálam is van előtej :lol: :lol: Mikor szóltam páromnak, közölte, hogy fúj, milyen ronda színe van... :shock:

Zsuzsi: sajnálom ezeket a családi ügyeket. Próbálj koncentrálni inkább a babaholmi beszerzésre, az sokkal örömtelibb.

Móni: hajrá fordítás! nekem is még könyvelnem kell szülés előtt elég sokat, szóval megértelek. De elhatároztam, hogy jövő héten belehúzok!

Tényleg jó, hogy ilyen jó kis csapat jött össze ezen a fórumon. Én is örülök.

Voltunk kedden a kórházban előadáson, elmondták miket vigyünk a babának be, mire lesz szüksége. De ez kórházanként változó.
Ami fura, hogy a tétényiben elvileg a gyerekágyas osztályra nem jöhet be látogató. Ha jön hozzád valaki, neked kell kimenned a folyosóra, a baba meg egy üvegajtó mögött van, ott lehet megnézni. Viszont ha választasz (magyarul fizetsz neki) egy csecsemősnővért, akkor az beviszi az apukát pl a fürdetéshez... :shock: mit gondoltok? érdemes?

Na megyek, felteszem a lábam.

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Szilvi, jó utat Prágába, érezzétek jól magatokat.
Mi a nyáron voltunk, nagyon élveztük.

Érdekes ez a nővérnek fizetős megoldás, de egyáltalán nem lepődök meg rajta.
A SOTEII-n sem mehet be a szobákba a látogató, a babát is egy üvegablakon keresztül mutathatod meg, a látogatók a lépcsőházban várakoznak.
Bár inkább ez a megoldás, minthogy örökké látogatókkal legyen tele a szoba. Egyszer voltam a Rókusban az egyik barátnőmet meglátogatni, na, ott aztán volt minden február közepén. Volt olyan ágy, ahol 4-5 látogató is üldögélt, a másik ágyon az anyuka meg alig élt, próbált volna szoptatni stb.

Vick, köszönöm a tippet, szerencsére az orrszívót nem aranyárban mérik.

Előtej: azt a két cseppet leszámítva még júliusban, nem találkoztam vele. Lehet, hogy az sem az volt? A melleim viszont ismét kezdenek duzzadni, érzékenyebbek lenni. :shock:

Jó éjt mindenknek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata, gratula a kész házhoz!

Szilvi: anyósod remélem mihamarabb rendbe jön.

Dy: gratula a jó eredményekhez!

Fríday: örülök, hogy jól vagytok, nem lesz semmi gond!!!

34372: kitartás a 2 héthez, reméljük hamar eltelik... :D

Mangora: én is felejtő lettem, de csak röhögök magamon...

vick: sajnálom az elvesztett babát. :cry:

Zsuzsi: próbáld meg a lehető legnagyobb nyugalomban tölteni a hátralévő időt. Elhiszem, hogy bánt a családodat ért támadás.

Kriszti: kitartás!

Ha valamire nem reagáltam, bocsi.

Az orvosnál minden rendben volt, Feri 2500 gramm körül van, 34-35. hétre tesz az orvos, a gép a 36.-ra. A méhszáj teljesen zárt, a lepény fiatalos, úgyhogy nem valószínű hogy az elkövetkező 2 hétben kibújna. Utána már jöhet! :lol:
Két hét múlva kell mennem újra.

A szex nekem is hiányzik, bár tervben van még egy kis próbálkozás...

A Margitban csak az egyágyas szobába engednek be látogatót, egyébként ki kell menni a folyosóra.

Alvással nincs nagyon gondom, 1-2x kelek fel a pipilde miatt.
Viszont du-án is kell aludnom egy órát.
Ma például nem sikerült, úgyhogy eléggé kótyagos vagyok már.
El is megyek aludni...

Szép álmokat mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt!!!!

Rég volt ilyen jó éjszakám,azaz reggelem,hogy 6.30-ig tudok aludni.

Nálunk sem lehet bemenni a kórterembe,viszont a babát ki lehet vinni a folyosóra,ez nekem nem tetszik,de ez van.

Ma este megyünk az első NST-re,kiváncsi vagyok milyen lesz.
Holnap beszámolok :D

Ma töltjük a 35 hetet :D :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Jól eltűntem, de mindent visszaolvastam mostanra :)
Még a hét elején be kellett járnom dolgozni, mától már csak akkor megyek, ha nagyon muszály, így kicsit több időm lesz (remélem) :)

Lányok, sajnálom az elvesztett babákat, de kárpótoljon mindenért Titeket az a pici lény, aki most a szívetek alatt növekszik és hamarosan találkozhattok vele!!!

Lassan én is elkezdek itthon leltározni, hogy mi az, ami még hiányozhat és az beszerezzük.

Tegnap volt reggel nálunk a védőnő, vmi "családlátogatás" félén. Hozzátok is ment/megy?Kérdeztem tőle az előtejet, azt mondta nem jelent semmit hogy már van-e vagy nincs. Merthogy nekem még mindig semmi nyoma...

Szex: nálunk apa úgy kb 2 hónappal ezelőtt "leállt", kérdeztem is, hogy mi történt. Azt mondta, hogy nem akarja, hogy baj legyen. Mondtam neki, hogy nyugodtan lehet, amíg a doki azt nem mondja, hogy álljunkle. Azóta helyreállt e téren is a világbéke :) Ugyan nem olyan rendszeresen, mint korábban, de azért van szex. Mondjuk én annyira nem élvezem, szerintem ez a hormonok miatt van, de azért csak megtaláljuk a módját annak, hogy mindkettőnknek jó legyen. A szülésznő meg kifejezetten tanácsolta is, hogy a 35. héttől legyünk aktívak, mert az segít a méhszálynak tágulni :)

Védekezés: én sem vagyok híve a tablettáknak. Régen szedtem, de felfordult tőleaz egész hormonháztartásom, akkor azt mondtam, hogy soha többet. Mivel apa nem szereti az óvszert mi is a megszakításos módszert alkalmaztuk legtöbbször, de nekünk bevált a Patentex Oval hüvelykúp (ez uolyan, mint a Pharmatex, csak nem csíp, szóval érdemes kipróbálni ezt is ott, ahol a Pharmatex nem vált be). Szülés után még talán az is jó lesz benne, hogy eleve síkosító (vmi folyadékféle lehet benne), így segíti a nedvesedést, mert ahormonok miatt úgy olvastam ezzel lehet a legtöbb gond. De lányok, az az elmélet már megdőlt, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni? Nekem van kolléganőm, aki a szoptatás alatt esett teherbe. Hogy van ezt, Ti tudtok róla vmit?

Ma délutánra még mindenképp be kell mennem a melóhelyre, utána még háziorvoshoz is mennem kell, mert a kartonom át kell kérni a régitől. Nemrég költöztünk Érdre, és még nem itt van a dokim, csak úgy könnyebb lesz, ha nem kell messzire menni, ha szükség van rá. Utána még bevásárlást tervezek, mert szombaton jön a család vendégségbe, sütök/főzök nekik finomat :)

Ja, és még hátra van a lakcím változtatás is, mert azt mondták az önkormányzatnál, hogy automatikusan az anya állandó lakcímére anyakönyvezik a gyereket és még annak az átírását sem intéztük el. Az a holnapi program lesz :)

Ja, és táppénz meg tgyás, meg gyed. A táppénz a fizu (napi átlagkereset) 60%-a (van plafonja, de azt csak nagyon magas fizetéssel lehet elérni), utána a tgyás a fizud 70%-a, ennek nincs maximuma, ez 168 napig jár (ha azt megelőzően min.180 napig biztosítási jogviszonyod volt, azaz bejelentett munkahelyed fizette utánad a járulékokat). Ezután jön a gyed, ami 2 évig jár, ez időtartamra a munkahelyen fizetés nélküli szabadságot kell kérni. Erre az időre is a fizud 70%-a járna, de ennek már van maximuma, ami a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, mi idén 100.100 Ft, de ez jövőre változhat. A gyesnek csak annyira jártam utána, hogy azt még akkor is igényelheted, ha már elkezdessz dolgozni és azt hiszem 1 évig jár. Ezen kívül még van a családi pótlék és az egyszeri anyasági támogatás, amit az államkincstártól kell igényelni a gyerek születése után. Ja, és kérdezzétek meg a munkahelyen, hogy segélyt adnak-e, nálunk ilyen is van: szülési segély a neve. Ezeket nekem mind a melóhelyen mondták el. Nálam érdemesebb lesz a szülés napjátólkérni majd a szülési szabadságot (erre jár a tgyás), ehhez viszont az kell, hogy a házidoki pont azzal a nappal zárja le a táppénzes papírt, amikorra a szülés napja esik (jóesetben akkor megyünk kórházba amúgy is).
Ja, és még valami a táppénzről, érdemes 30 naponta megszakítani, mert 30 nap elteltével átkerülsz jogi állományba és nem járnak az egyéb juttatások (pl étkezési jegy, cafeteria, ahol van, stb.) Most hirtelen ennyi jutott eszembe. De kérdezzetek nyugodtan, hátha tudok segíteni :)

Ja, még valami a jóslófályásról és a derékfájásról.Ha ez már az lenne, akkor már egy hónapja megszültem volna :) Nekem mostanában éjszakánkéntnagyon tud fájni a derekam.Nyilván másképp áll a medencém és ettől, szóval szerintem még no para emiatt :)

Szép napot nektek!

Mangora

Kép
mangora

Ja, és még mielőtt elfelejtem :)
Képek Marci szobájáról.

Nem is tudom ki kérdezte, hogy nem gáz-e a narancssárga fiúnak! Szerintem nem :)

Kép

Kép

Mangora

Kép
mangora

sziasztok,

Csak egy gyors hozzászólás:

Dorka: a táppénz megszakítással kapcsolatban - csak óvatosan, ugyanis, aki aug. 1 előtt elment táppénzra, az még 70%-ot kap, aug 1-től lecsökkent a mértéke 60%-ra. De ha megszakítod, akkor lecsökken 70 %-ról 60%-ra, amit kaptál eddig.
Ja és elküldtem neked is az anyagot.

Szilvi

Ui: Fleur, Mangora e-mail? Küldtök akkor?
huszilvia

ja, és a gyed nem 2 évig jár, hanem a gyerek 2 éves koráig. Vagyis a tgyás 6 hónapos korig (max.), így a gyedet 1,5 évig kapjuk.

Szilvi
huszilvia

Hali!!

Mangora,nagyon szép a babaszoba :) egészséggel használjátok.

Nekem nagyon szemetek a munkahelyen,szülés után fel akarnak mondani....úgyhogy most ásom magam bele a témába.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Vick, ne kesered el, Vince már készen van arra, hogy megszülessen, persze jó lenne még egy kicsit bentmaradnia.
Jó, hogy én vígasztallak, nagyon paráztam tegnap. Egész nap fájt a hasam, és nagyon lement, ami nem jó jel. Ezt a frontot még megúsztuk. Mikor jön a következő?

Kata, köszi a receptet :)

Móni, huh, mitől álmodsz ilyeneket? Jóslófájásokról elég sok eltérő infót olvastam már. Szerintem minden pocifájás az, ami a szülés előtt van. (azaz jóval előtte)

Mangóra, nagyon szép Marci szobája. Teljesen ok a narancssára. Fotelben szeretnél majd szoptatni?

Tényleg, Szilvi, most eszembe juttattátok...Mehet még egy kérdés? Nekem elég sok juttatás volt a cégnél, amit előző táppénznél még kaptam (kivéve a cafeteria), most ezek akkor ezek szerint nem járnak? Köszönöm a képeket, megnézegettem :)
JÓ utat nektek, érezzétek jól magtokat! Majd mesélj, ha megjöttetek:)

Kriszti, jól tetted, hogy kioldottad a szalgot, Anna már úgyis tudja, hogy mikor kell születnie:)

Zsuzsi, ezek már nem annyira spirituális dolgok, hiszen atomfizikusok, metafizikusok is bebizonyították, hogy léteznek olyan (láthatatlan) energiák, amikre az emberi agy konkrét hatást gyakorol. :)
Szerintem kb. ennyi mindenhol a mérlegkölcsönzés.
Mi végül kölcsönkapunk megint mérleget:) Nem mintha annyira használtuk volna, de legalább nem kell elvinni mérésre télvíz idején...

Dorka, nem tudom már, hogy mit írtam, igaziból a 36. hét végéig kellene még kitartani, és még csak most kezdtük a 32.

Friday, én is hallottam már erről...nem baj, akkor majd kettőt pelenkázunk :) egyébként nem hiszem, hogy bekövetkezne. Már akartam kérdezni (bocs, de nekem ez annyira új) Bors becenév, vagy ez az anyakönyvezett neve a kisfiadnak? Nekem teljesen szimpi, az, hogy nem vizsgálják agyon a kismamákat. Én teljesen kivagyok a dokihozjárástól. Ha csak, uh lenne, az még ok.

Vigyázzatok magatokra!
Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Zsuzsa, most esett le, hogy a pároddal egy cégnél dolgoztok. Ne is mondd a céges balhékat...teljesen kivagyok már tőlük. Apa is pont akkor utazott el, mikor kórházban voltam, (illetve fordítva, addigra már elutazott) November elején meg Kubába megy...

Kriszta, nyugi, nem rúghatnak ki, csak akkor szűnik meg a munkaviszonyod, ha felszámolják a céget. Az én cégemnél is zűrök vannak, (200 embert leépítettek) de sem a TGYÁS, sem a GYES, vagy GYED alatt nem építhetnek le.

Eddig Blanki tök édin eljátszott, nem akartam zavarni...most már keres :)
Ja én sem vagyok ám függő....:)

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Reni, akkor én nem is nyavalygok, Kuba a világ másik fele... Az én párom biztos nem megy olyan messzire. Tegnap megbeszéltük, ha nem születik meg Babu addig, akkor nem megy el, ezt meg kell érteniük.
Kitartást! Bíborka napról-napra erősebb, fejlettebb.
Elkészült a lakás?

Mangora, tetszik a szoba :-)
Nekünk is ilyen kiságyunk van, csak nem fenyőből, a mienk pont olyan mint a Krisztináéké.
A narancs szerint uniszex szín.
Hozzánk is majd családlátogatásra a védőnő, azt mondta, kötelező. Addigra jó lenne mindennel elkészülni, hogy nehogy elvegye tőlünk a kis hercegnőt :-)
Ha jól tudom, szoptatás alatt is teherbe lehet esni, ez nem 100%-os fogamzásgátlás, bár van, akinek bevált. Azért mi nem fogunk erre alapozni, az biztos.

Krisztina, gratulálok az újabb betöltött héthez :-)

Nekem megint rossz éjszakám volt, igaz, most nem 3, hanem csak 2 órát voltam ébren, de ma már fáradt vagyok, nagyon.
Este bútorszerelés (gardróbszekrény), jön a barátnőm és a férje segíteni.

Majd még jövök!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Szilvi, megkaptam a levelet.
Nem én írtam az ügyintézésről, hanem Mangora... :lol:

Mindkettőtöknek köszönjük az infókat!

Szerintem is beeshet egy lurkó a szoptatás alatt, mi sem vigyázunk majd kevésbé. Ezt a kúp dolgot átgondolom, lehet, hogy kipróbáljuk. Gyógyszert én sem szedhetek, óvszert az uram nem díjazza...

Mangora: nagyon szép lett a gyerekszoba! :D

Szép délutánt mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

HI!

Krisztinaa, várjuk az nst híreket! Miért hívják valahol nst-nek és máshol ctg-nek?

34372: igen, Bors régi magyar név, ez az igazi neve. Nincsenek túl sokan, az biztos :D .

Tejtartó pohár: hú csajok, hát ha volt hasztalan befektetésem, akkor ezek azok voltak. Elég pár darab, amit később lehet kis uzsonna pakolására is használni. Az volt, hogy mikor rendesen beindult a tejem, elkezdtem lefagyasztani a maradékot. Kör alakjuk miatt sok helyet foglalnak a fagyasztóban. Ennek ellenére vettem még nagyot is, kicsit is nem is egy csomaggal. Rengeteg tej gyűlt össze, amit aztán sose használtam fel. Aztán hozzátáplálás elkezdésekor gondoltam kiolvasztom és azokat keverem a kajához. Brrrrr, ha már éreztetek borzalom szagot, mivel akkor még tejeltem ezerrel inkább frissen fejt tejet adtam és az összes fagyasztottat kidobtam. Nem tudom, szerintem nem adtam volna neki oda akkor sem, ha nem lett volna már rendes tejem. Védőnőm szerint "hormon szag" ennek az elnevezése. Tudjátok, nagyon fontosnak tartom az anyatejet, tisztelem meg ilyesmi, 15 hónapig szoptattam stb., de szerintem csak friss állapotában nem fordul ki az ember gyomra a szagától.

Ha javasolhatnék valamit ezügyben, az az lenne, hogy nem feltétlenül kell ezekben a kör alakú, drága poharakban elrakni, olcsóbb, kocka alakú műanyag is jó, helykihasználás miatt. (a gyógyszertárakban kapható tejgyűjtő zacsi is rém drága, merthogy steril...bármit lehet sterilizálni)

Kép
Kép
friday

Mangora, király a szoba!!!!!! (narisárgát tuti nem én kérdeztem, mert Pesten a fiam szobája is ilyen színű :lol: )

Krisztinaaa, úgy tudom, hogy nem mondhatnak fel. Nálunk is a boszorka főnök behívja másfél év után a kismamákat azzal a szöveggel, hogyha nem jönnek vissza, akkor felmond nekik mihelyt amúgy maguktól visszajönnének (gondolom a 3 évre céloz). Sajnos tudom milyen, mikor a munkahelyen csak keresztbe tesznek az embernek. Ne add fel, ne engedd, hogy emiatt egy rossz napod is legyen, lélekben Veled vagyok!

Kép
Kép
friday

Azt tudom hogy nem mondhat fel,csak közös megegyezéssel,de azzal kábít hogy így szokás és az összes kismamának megszakítja.
Nem izgatom magam miatta,mert már eldöntöttem hogy nem fogom aláírni,úgysem tud semmit csinálni.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

megjöttem a dokitól, volt megint vizeletvizsgálat, vérnyomás, meg méhszáj vizsgálat, teljesen zártak vagyunk.
Azt mondta a doki, ez már a célegyenes...
Aztán beadtam a munkahelyen a táppénzes papíromat, nemrég értem haza.

Csajok, igen, nem jó megszakítani a táppénzt, nekem pl még a 70% jár és többek javaslatára nem kérem előbb a TGYás-t, mint a baba születése, mert a fizum elég jó volt...
Anyasági támogatás az államkincstárnál az a mindenkori minimálbér, ugye?
Na, apa intézkedhet.

Mangora, nagyon szép lett a szoba, tetszik a narancssárga.

Krisztina, én is úgy tudom, elvileg amig gyeden és gyesen leszel, nem mondhatnak fel.

Csajok, jó, hogy Szilvi meg Zsuzsi keni-vágja a jogszabályokat...
Friday, köszi a poharas infót, akkor nem fektetek be.

Nekem a védőnő azt mondta, csak a baba születése után jön el családlátogatásra, de 12.én megyek hozzá, rákérdezek.

Reni, ma megint hidegfront várható, sajna.

Az éjjel nagyon-nagyon jól aludtam el sem hiszem.

Szilvi, köszi a mailt.

Akinek küldtem, szívesen a receptet, válljék egészségetekre a süti.

Majd még írok, most kicsit lepihenek.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, nagyon csinos vagy :-)
Örülök, hogy minden rendben az orvosnál.
Az anyasági összege 64e Ft körül van, a MÁK-nál kell igényelni.

Képzeljétek, ma kaptam egy gyönyörű könyvet egy ismerősömtől ajándékba, tele van idézetekkel és színes babafotókkal, a címe: A babák mind angyalok. Teljesen meghatódtam, egyrészt a gesztustól, másrészt attól, hogy hihetetlen, hogy nemsokára Édesanyák leszünk. Nincs ennél nagyobb boldogság. Azóta ha csak a könyvre nézek, máris folyik a könnyem, ha belelapozok, akkor meg kifejezetten sírok...

Na, lassan indulok haza, melegszendvicset csinálok a "munkásoknak", még kenyeret és sajtot kell vennem.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata nagyon csini vagy,neked nem kell szülés után küzdeni a kg-al.
:)

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, nagyon rendesek a barátaitok, kérünk majd képeket a szerelés utáni állapotokról!
Nagyon kedves ajándék ez a könyv, elhiszem, hogy elérzékenyültél...

Én a tesóméktól kaptam egy Anne Geddes képeivel teli könyvecskét, amibe bele lehet majd írni a baba adatait, uh-képeknek, hajfürtnek, kéz- és láblenyomatnak is van hely, alig várom már, hogy lehessen tölteni :lol:

Tényleg lányok, aki szereti Anne Geddes képeit, a nő honlapján van olyan lehetőség, hogy a saját picbabád fotóját illeszd különböző édes keretekbe és így lementsd.

Krisztina, hát, majd meglátjuk, de tény, hasam tuti nagy és lötyi lesz :lol:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!!
Kata, tényleg csini vagy:) és már megvettem a muffinhoz valókat, este azzal szeretném várni a férjemet... (ha már ugye mással nem várhatom.
:oops:

Állítólag államkincstárnál félnapos sorok vannak, viszont az igénylőlap netről letölthető és postán is beküldhető.

Ez a szoptatás alatt nem lehet teherbe esni elmélet már régen megdőlt (van több ismerősöm is, ahol 1 év sincs a gyerekek között, mert ők annó elhitték) - ráadásul akkor végképp kiszámíthatatlan, hogy mikor fogant a baba, hiszen nincs menzesz.

Ja, kúp egyértelműen jobb mint az óvszer, mert tényleg síkosít (kicsit túlságosan is, de szerintem az majd jól jöhet még.)

Zsuzsi, elég gáz a november végi út...
Tényleg az a minimum, hogy legalább akkor ne kelljen mennie a párodnak, ha még nincs meg a baba.
A könyved nagyon aranyos lehet, nem csoda, ha meghatódsz rajta.
Én egy babaápolásos képes könyvecskét kaptam, amatőr szülőknek, pl. ilyen (képes) infókkal, hogy "fiúcsecsemők előszeretettel pisilni kezdenek a hideg levegő miatt, ha leveszik róluk a pelenkát:)
Na van még mit tanulnom.

Reni, a kubai utazás agyrém.
És ez már biztos?
Lesz ugye legalább segítséged addig?
Ja és ezt is tőled kérdezem, mint tapasztalttól: mérleg tuti, hogy kell? úgy értem, nem jön úgyis védőnő, gyerekorvos ellenőrizni stb?
(kötögetést egyelőre szüneteltem, fonal- és ihlet hiányában).

Szilvi, jó utat Prágába, és köszi az infókat a TGYÁS-ról és a többi juttatásról.
Ez a csecsemősnővér beengedheti apukát fürdetéshez téma egy kicsit kiakasztott... azt hiszem, elvből nem adnék neki pénzt (ez már nagyon olcsó "lehúzás", az ok, hogy fizetünk mindenkinek, de azért van egy határa...)
Persze, ha nem három napig lennék bent, hanem két hétig mondjuk...akkor talán meggondolnám.

Krisztina, tényleg írd meg mi volt az NST-n, és ne hagyd magad felhúzni ilyeneken, hogy kirúgnak. Egyáltalán, hogy lehet ilyen bunkó, hogy most hozza fel ezt a témát.

Én se tudom, hogy van-e különbség NST és CTG között, nekem hétfőn lesz az első (CTG).

Gyorsan elküldöm, mert lassan regényt írok. Még így is biztos van, amit elfelejtettem lereagálni.
Enikő, Fleur megvagytok, jól vagytok?

Pussz
Móni
monke

Sziasztok!

Kata!

Nagyon csinos vagy, és szép lett a szoba is:)
Szuper hogy ilyen jókat mondott neked is a doki!!

Friday!

A tejtartó pohár valóban nem jó a fagyóba. Viszont én a medelának használtam a tejes zacskóját az jó volt. A fagyos tej szaga tényleg iszonyat.......az első pár zacsival én is kidobtam, mert azt hittem megromlott, aztán mondták, hogy annak ez a normális szaga. és bár nahezen de kipróbáltam megissza e Anna és bizony minden gond nélkül megitta, 9 hósan a ha tápszert viszont kiköpte mert keserű....

Reni!

visszaesés: én a cumitól tartok mert bár Anna 8 hósan látott utoljára cumit most hogy megkaptuk a várandós csomagot rögtön a cumi tetszett meg neki....azért remélem a pelussal nem lesz ez. Mert most jutottunk odáig, hogy egyedül megy minden szó nélkül pisilni, és csak akkor szól ha végzett .
Apropó....nálatok már megy a kaki is? Annával vagyok most úgy mint te Blanival, hogy visszatartja, estig míg nem adom rá a pelust, és nagyon nehezen kakál akár mit eszik össze nem hígitja meg:((

Jóslófájás: Igazából én se vagyok vele tisztába nekem annó nem volt csak ez a keményedés ami nem fájt, most viszont valamelyik éjszaka görcsölt picit a hasam, de nem periodikusan hanem folyamatosan vagy 20percig aztán elmúlt.....

Gyed szakértők: tudtok nekem v.mit mondani? Én minimálos voltam mikor Annával eljöttem és azóta ugye itthon vagyok. Most szerintetek ugyanannak a minimálnak a gyedét fogom kapni, vagy a most aktuálisnak??

Bocs hogy most csak ilyen villám reagálásokat írtam.
Igazából fekszem sokat nem olyan rossz a helyzet, de ha sokat mozgok akkor keményedek sokat, 1 hét múlva megyek dokihoz, és szeretnék én is jó híreket kapni!!!!

Pussz

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hú, még annyi, hogy az előbb voltam kozmetikusnál (egy bölcs kétgyerekes anya), aki szerint "én már nem húzok ki még egy hetet", és higgyem el, hogy pár nap múlva szülök, mert
merthogy fel van duzzadva a szám és az orrom hegye krumpli... ami szerinte a hormonális változás jele.

(na az orrom az mindig randa nagy, a szám meg felduzzadhatott az arcgőzöléstől is)

Enyhén beparáztam - lehetséges ez? hisztek ebben?
Még csak a 35. hét...

Remélem, a hidegfront senkit nem bánt ma (és nem lesz olyan ocsmány szél, mint múlt éjszaka).

M.
monke

Móni,ne hallgass az ilyen "okosságokra",hihetetlen miket nem tudnak összehordani az emberek,és szerintem ez is olyan rémítés mint amiről szó volt a múltkor.Nem bírják ki az embrek hogy csak jókat mondjanak,én soha nem voltam ilyen.
Engedd el a füled mellett!

Kép

Kép
krisztinaa

Reninek és Zszsuzsinak még nem reagáltam a külföldi útra.Ez tényleg elég rémisztő, én is bepánikolnék.
Bár, nem kizárt, hogy az én férjemet is kiküldik vhová most ősszel-tél elején.
Tavaly 3 hétig volt Ausztriában, bele se merek gondolni, hogy bírnánk ki ennyi ideig apa nélkül...
Reméljük, egyikőnknél sem kerül rá sor.

Szilvi, nagyon jó utat kívánok és meghitt együttlétet a hétvégére!!!

Móni, tényleg ne hallgass a nőre, ereszd el a füled mellett.
Mindenféle duzzadás elvileg a terhesség 3. szakaszában normális!
Kíváncsi vagyok a sütire!
Apukámnak ma vana szülinapja, holnap megyünk d.u haza és holnap én is megcsinálom megint!Sőt, azt gondoltam, csinálok a tetejére még csokimázt, hm!

Enikő, biztosan jókat fogsz írni jövő héten.Amúgy ilyen hosszabb ideig tartó görcsölés nekem is volt a hétvégén, kb fél óráig tartott, magnéziumbomba és ledőltem, nagyon bepraráztam, aztán elmúlt.
A doki szerint még sokat nő a a baba az elkövetkező hetekben és a méhem meg az idegek húzódnak.

Móni, kisfiús pisiléses storykat én is hallotam.Lényeg, pelusozás közben ne alegjobb felsőnk legyen mondjuk rajtunk
:lol:

Mérleg dolog:Elvileg mérni kell a baba súlyát minden evés után és ezt vezetni vmi könyvben, nem?
Amúgy egy tipp, igaz én kaptam kölcsön, de ha 2 gyereket szeretne vki, lehet megéri venni egy mérleget, mert ha kiszámolod 2x a kölcsönzési díjat...
Aztán utána eladni, hm?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

NST (non-stress test)
A terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG)
Ezt találtam erről.

Jó sokat írtatok! Nagy vonalakban reagálok csak, ha nem gond.

Én úgy tudom, GYED nem jár, csak ha volt előtte munkaviszonyod legalább fél év, szóval mivel én is itthon vagyok a lányokkal, csak gyes fog járni. És sajnos csak az egyik gyerek után, tehát 2 gyerekre nem lesz 2 gyes. :(

Krisztinaa
Ne törd ezen a főnökön magad, nem éri meg! Nekem a lányok áprilisban megszülettek a lányok, augusztusban lejárt a szerződésem, persze nem hosszabbította meg, pedig neki semmi költségébe nem került volna, nekem viszont lett volna továbbra is munkaviszonyom.Na, mindegy. Majd lesz másik, ha eljön az ideje.

Móni
Nem tudom, mennyire lehet igaza ennek a kozmetikusnak, de ha mégsem szülsz meg, akkor kukkants be hozzá, hogy hello, még mindig itt vagyok! :)

Ezek a külföldi utak a legjobbkor jönnek. :?
A férjemnek is nov. 8-9-én lenne konferencia, de megmondta, hogy ő már arra tutira nem megy!

Ma kicsit jobb napom volt, kevésbé fájt a hasam.
Vigyázzatok magatokra, semmin nem felhúzni magatokat! Minden és mindenki le van most... tudjátok! :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

A gyedest Enikőnek írtam, nem a többieknek. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Kata nagyon csini vagy, és a szoba is aranyos:)

Szilvi, köszi a képeket, pár már megvolt belőlük, a jógatanártól. Van még szopiztatásról is ilyenem meg a fejésről, ha kell vkinek írjon priviben mailcímet, holnap megpróbálom beszkennelni és úgy tudom mailban küldeni!

Köszi a dícséreteket a szobával kapcsolatban.

Ezek a szülés környéki elutazások elég rosszul hangzanak, minden elismerésem a Tietek, hogy ezt így fel tudjátok dolgozni (jó, nyilván nem tudtok ti sem mit tenni)... Egyedül otthon egy pici babával? Remélem lesz segítségetek azért!

Mérleg: én úgy hallottam, hogy mérleg nem kötelező, csak akkor, ha nagyon pici a baba vagy ha a tej tápértéke alacsony (akkor nem tud hízni), de a gyerekorvos úgyis mondja, ha kell. Ha meg minden rendben, akkor elég, ha a kontrollok során a védőnő v a doki méri a babát!

Kisfiús pisilés: igen, ez tény, hogy a fiúk előszeretettel pisilnek tisztába tevés közben és még hogy milyen messzire is el tudnak pisilni :) Egy tipp: a használt pelust oda kell tartani, amíg a popsiját kened, az felfogja a nagyját, ha megtörténik a baleset :) Én amitől jobban tartok az a köldökápolás és a fütyi tisztán tartása. Ez utóbbi szintén extra dolog kispasiknál :)

Mangora

Kép
mangora

Gondolom nem rosszindulatból mondta, csak ez ilyen népi bölcsesség...

Az lesz, Vick, hetente benézek hozzá majd, hogy még mindig egyben, pedig nem ezt ígérte :D
monke

Jaj, elfelejtettem kérni!
Kata, el tudnád nekem is küldeni a muffin receptet? Jól hangzik ez a csokiöntetes változat is :)

Párom hétvégére charlotte tortát rendelt, még nem csináltam olyat, de már vadásztam recepteket. Majd beszámolok, hogy milyen lett :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Hááát észrevettem a frontot. Folyamatosan rosszul vagyok, görcsöl a hasam, és egyfolytában koncentrálok, hogy meg ne szüljek. Ez nagyon kimerítő...

Kata, örülök a jó híreknek, így tovább...:) nagyon csini vagy, és tetszik a felsőd :) Jól mutatsz a babaszobában.

Móni, ne törődj vele, hogy mit mondanak. Mikor mész dokihoz?

Kriszti, szabjál te is nyugodtan feltételeket a közös megegyezéshez. Biztos van az a pénz amiért aláírod:) Ha nem tetszik nekik, az az ő bajuk. A közös megegyezés az ügye közös megegyezés :)

Alapban nem kell mérleg, de nálunk pl. a védőnő látni akarja a súlygyarapodást és ha nincs mérleg, le kell vinni a rendelőbe mérésre. Ehhez meg nincs kedvem. Kérdezzétek meg a védőnőt, hogy a ti körzetetekben hogy van.

Kisfiúk ápolásában nem vagyok képben.

Enikő, a kaki sajna bugyiba megy, de legalább nem tartja vissza. Pisilni éjszaka is felkel, nagyon büszke ám magára, úgyhogy szerintem nem akar újra pelust.

Nem vagyok boldog az elutazástól, de ha muszáj megoldom.

Jó éjt és jó pihenést mindenkinek!

Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

A köldökápolástól és a fütyi rendbentartásától én is tartok, remélem flottul megy majd mindenkinek! :D

Kata, nagyon csini vagy!

Éjszaka én sem aludtam valami jól. Az elmúlt pár napban éjszakánként van olyan érzésem, mint mensi előtt szokott. Remélem ez még csak a szervezetem készülgetése a nagy eseményre.

A védőnő nekünk azt mondta, kell a mérleg, amikor ellátogat hozzánk megnézi a kisfüzetet, amibe fel kell írni, mennyit eszik a baba.

Én is szeretem a népi bölcsességeket... :evil:

Mindenkinek szép napot!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

már túlvagyok a reggeli tanításomon, mindjárt nekiállok sütit sütni apumnak, délután utazunk el, hétvégén megint csak csökkentett üzemmódban leszek...

Reni, nagyon szorítok nektek.Sokat cirógasd a pocit és mondogasd Bíborkának, hogy jó neki még odabennt, maradjon néhány hetet.
Azért ez a pisi dolog is tök jó már Blaninál, majd csak sikerül valahogy a kakit is bilibe vagy wc-be varázsolni.
Pihenj sokat és vigyázz magatokra.

Dorka, nekem is ilyen mensi előtti kisebb görcs szerű jön az utóbbi 1 hétben, de csak pár percig tart, aztán elmúlik.Inkább olyan bizsergős görcs, nem az a fájdalmas,összerándulós fajta.

Mangora, használt pelus odafogás tényleg jó ötlet, remélem majd már rutinból fog menni.

Nálunk a védőnő nincs túl közel, ezért örülök a mérlegnek, bár nem szeretnék abba a hibába esni, hogy betegesen számolgatom a baba súlygyarapodását, aztán ha vmi nem stimmel, bepánikolok.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Lányok, köszi a dícséreteket :D

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

NST megvolt,50 percig hallgattuk a picurkánkat és feszülten figyeltük,hogy mit nyom ki a gép :D :D
Nekem nagyon jó volt hallani,apának nem,mert Petrára és a szülőszobára emlékeztette.

Beszéltünk a szülésről a dokival,nagyon normálisan áll hozzá.Azt mondta felesleges előre eldönteni dolgokat,mert minden abban a percben derül ki amikor szükség van rá.Pl epi,gátmetszés stb.

Beszéltem ma a gyerekorvossal is,jöv héten el lehet menni a receptekért.

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti
Örülök, hogy minden rendben volt!!! Biztosan megnyugtató volt hallani a kis szívverését.

Kata
Nem is reagáltam a képekre. :oops: Nagyon kis csini vagy!Teljesen fitt kismama! :)

Mikor én 11 éves voltam, akkor született a nővérem kisfia( ma már 18 éves :shock: )és nálunk laktak az első fél évben, hát volt bőven pisilős eset! Hátra a falra a feje fölé, egyszer meg a tesóm oldalra fordult, és oldalba lőtte.Szóval elég figyelmesnek kell lenni! :lol: A lányokkal ilyen gond nincs, furcsa lesz nekem is.

Dorka, Kata
Hét eleje óta érzek én is erősebb fájdalmat alul,ilyen menstruációszerűt.:S Reméljük ez belefér!

Tegnap beléptem a 9. hónapba!Ez már megnyugtató. :)
Szép napot nektek!

Ja! A szobát én szivaccsal csináltam, foltokban nyomtam fel a falra,kezdtem a citromsárgával, aztán folyamatosan kevergettem hozzá a sárgát meg a pirosat, így lett egyre sötétebb narancs.
A multkor erre sem reagáltam, bocsi. :oops:

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Krisztina, örülök, hogy jól sikerült az első nst.
Férjed, hát megértem...
Nagyon erős nő vagy te is!
Én nem is a szülési fájdalmaktól félek igazán, hanem az emlékektől ...
Majd írd meg, milyen babaápolási dolgokat írt ki a gyerekorvos.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vick, egyszerre írtunk, hú, nem semmi ez az oldalba lötte story :lol:
Remélejük, festetni azért majd nem kell újra :lol:
Gratula a 9. hónaphoz!

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Krisztina, örülök, hogy jól sikerült a vizsgálat és minden rendben. Nagyon a célegyenesben vagytok már!
Megértem a férjedet, biztasd, hogy nézzen előre!

Vick, gratulálok a 9. hónaphoz! Most akkor már bármikor kibújhat Vince.

Kata, hét, én olyat is hallottam, ahol festetni kellett a kisfiú után az említett dolgok miatt.

Móni, ezektől a népi babonáktól megáll az eszem. :evil: Megértelek, hogy kiakadtál.

Egyébként is ki vagyok akadva, tegnap ismét megkaptam, hogy nem létezik, hogy kislányom lesz, mert egyáltalán nem olyan a hasam, nézzem meg, hogy tiszta hegyes.
Estére már úgy feltuningoltam magam, hogy sírtam is.
Már 6 hónapja kislányként kezeljük Babut, így beszélünk hozzá, nehogy valami baja legyen emiatt... Tudom, hogy érti, amit mondunk neki. Meg egyébként is, nincs jobb dolga az embereknek, mint ezzel foglalkozni?
Teljesen elültették a bogarat a fülembe, nem is veszek több rózsaszín cuccot.
Persze ha kisfiú lesz, sem hagyjuk a kórházban, imádni fogjuk, az biztos. :)

Jól haladtunk tegnap a szobarendezéssel, szekrényszereléssel. Először szét kellett szerelni elemeire a szekrénysort, majd arrébb tolni, mert a kétajtós nagy szekrényt ebbe a sorba illesztettük be (ugyanolyan elem, mint a meglévőek), aztán átforgatták a mi ágyunkat, összeszerelték a fiúk a kiságyat. Még maradt a két komód, de a nehezén már túl vagyunk, azok nem nagyok, egyedül is boldogul vele a párom. Igaz, a barátnőmék jönnek majd segíteni.

Reni, kitartást! Szerintem is beszélj Bíborkával, hogy jobb lesz neki odabent még egy darabig.

Dorka, köldökápolástól én is tartok, nehogy rosszul csináljam majd.

Ma mi is elutazunk a szüleimhez, hétvégén csak korlátozottan, de majd benézek, hogy minden rendben-e.

Zsuzsi

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Kata, olvasom, hogy elutaztok- jó hétvégét!!!
A férjem azt mondta, hogy életében nem evett ilyen jóízű muffint:)
Köszönöm még 1x!!!( persze sikerült odaégetni picit... nálunk régi sütő van, egyetlen fokozattal, amit rakottkrumpli.-fokozatnak hívok).

Reni, Bíborka most már tuti, hogy kihúzza azt a pár hetet bent.
És mintha a front is elmúlt volna, gyönyörű az idő.

Vick, gratula a 9. hónaphoz!!!

Krisztina, azt hiszem, igaza van a dokidnak, úgyse lesz minden úgy, ahogy tervezzük.

Azt el tudom képzelni, hogy nektek ez lelkileg is megviselő...

Nálunk a tesóm kisfia nem lepisilte a falat, hanem lekakilta. de úgy, hogy ki kellett festetni újra.

Majd még jövök, csak le kell feküdnöm egy időre:( iszonyúan fáj a fejem már vagy két napja.

Pusz
Móni
monke

Zsuzsi, egyszerre írtunk
Ez a hegyes has = fiú téma egy örökzöld, tényleg nem érdemes felvenni.
Nekem egy ideig ezt mondogatták, hogy tuti fiú stb stb. Most meg még nagyobbra nőtt a hasam, persze az alakja is változott. most azt hallgatom, hogy ugye lány.. (vagy ugye ikrek:(

A baba egyébként szerintem örülget, hogy beszéltek hozzá, és nem igazán törődik még a nemi hovatartozásával:)

Neked is jó hétvégét, és jó pihenést!
Móni
monke

Zsuszi, elhiszem, hogy kiborultál...
De biztosan kiscsaj lesz Babu, én érzem...
Esetleg a 36 hetes uh-n még kérdezz rá.
Nekünk 3x mondták már, hogy fiú, hát, én sem hagynám ott a kórházban, ha kiscsaj lenne mégis, de azért kiakadnék.
Mert mi is fiúként kezeljük, minden cucc amit vettünk fiús, és főleg, mert lelkileg fiúra vagyunk hangolódva.
Örülök, hogy ilyen jól haladtatok tegnap.

Móni, nagyon örülök a sikerednek!Majd az új lakásban még sütögethetsz.
Rakottkrumpli fokozat, nagyon ari :lol:
Remélem a fejfájásod elmúlik, tegyél hidegvizes ruhát a fejedre!

Hű, lehet jövőre festetnünk kell majd?

ousz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Köszönöm a biztatást, tudom, hogy hülyeség az egész, csak a sok okoskodostól kiakadtam.
Már ott tartottam tegnap este, hogy elmegyek ma valahova ultrahangra... Azóta lebeszéltem magam róla.
Persze, rákérdezek még a következő ultrahangon.

Ja, és persze az is téma, hogy milyen pici a hasam, nem létezik, hogy már csak 6 hét van hátra.

Hirtelen olyan szédülés, fejfájás tört rám, hogy alig tudok koncentrálni. :cry:

Móni, örülök, hogy nektek is bejött a muffin, mindenképp kipróbálom én is.
Megkívántam a rakott krumplit, ahogy írtad a fokozatot :-)

Móni, akartam kérdezni, hogy az orvosod neked a magánrendelőben is csinált uh-t? Nekem ott még csak hüvelyit csináltak, nem tudom, hogy van-e rendes gép. Mert ha van, jövő héten megkérem a doktort, hogy nézze meg Babut.

Kata, jó utat Nektek! De jó, hogy már délben indulni tudtok, mi csak 6 körül fogunk :-(

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Nekem is mindenki azt mondja, kicsi a hasam. Naná! A két lányhoz képest... :lol: Egyébként nem az a lényeg, hogy mekkora, hanem hogy jól legyen és nőjjön rendesen.

Majd küldök én is képet.

vick
Kép
Kép
ervick

Mármint a babóca! :)

vick
Kép
Kép
ervick

Kép

vick