A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Egy picit megkésve, de annál nagyobb örömmel nagy-nagy gratula Zsuzsiéknak, és sok boldogságot az egész családnak!!!!Kép

Soraya! Már 16 babánk van?! Őrület, hogy rohan az idő! Mi is tegnap voltunk három hetesek!Kép Mindjárt te jössz!Kép

Szia Anitabori! Jó hogy itt vagy egy picit köztünk! Persze nektek biztos jobb a vízparton, de nagyon örülünk, ha bejelentkezel.KépAkkor Dorka is sűrűbben szopizik...ez megnyugtató. Egyébként Botond is rám olvad minden kajánál, hiába teszek magamra mindenhová pelust.KépÖrülök, hogy érezhetően jobb a kedved!!!Kép

Egyébként köszönöm mindenkinek a megnyugtató sorokat cicfájás, meg szopihosszúság és gyakoriság kérdésében!Kép

Rita! Én is ilyen bébi teát vettem, s adtam is néhány kanállal Botondnak, de ettől függetlenül ugyanolyan gyakran és sokat szopizik a lelkem.Kép Mondjuk most két napja kialakította azt a szokást hogy olyan fél hatkor kel, akkor egy fél óra kaja, aztán fél hétkor újabb szopi, meg olyan kilenc örül és tizenegykor -eddig persze semmi alvás- aztán olyan dél körül elalszik vagy négy óra hosszát, aztán egy órás! szopi, séta, fürdés, kaja és alvás. Nagyon örülnék, ha ezt a napirendet meg is tartaná!Kép

Chello! Nagyon édes a lányod és tényleg hatalmas a haja!Kép HajtépésKép Botond meg tegnap úgy cumizta a kis alkarját, hogy tiszta véraláfutás lett, annyira erősen megszívta.Kép

Pocakosok! Kitartást nektek ebben a nagy hőségben!

Anikó! Tényleg ne légy elkeseredve! Még lazán szülhetsz hétfőig, ez a méhszájeredmény nem jelent semmit! Egyél egy nagy tábla boci csokit!Kép

Linda! Ne aggódj a CTG miatt! Nekem még a vajúdóban, amikor öt perces rendszeres fájásaim voltak a gép akkor sem jelzett semmit! Úgyhogy örüljetek neki, hogy ezzel nem idegesítenek titeket, a lényeg, hogy a baba szívhangja jó legyen!Kép

Lino! A pancsi miatt irígyellek!Kép Jó hogy ennyi tejed van, csak nincs ott anyósod?Kép Egyébként szopi közben nekem is mindig csöpög az épp szabad mellemből is, sőt ha sír a baba akkor is megindul.Kép

Szöszinek mielőbbi gyógyulást kívánok!!!

Egyébként elárulom nektek, hogy én nem tudtam lemondani a gyümikről és kiló számra eszem a sárgabarit, őszit, dinnyéket, meggyet, mindent ami elém kerül, és szerencsére a bébimnek nincs semmi baja tőle!!!Kép Úgyhogy nálam bejött a kísérletezés! Egyébként nekem is nagyon jó a laktoherb.

További szép napot mindenkinek!

Orsi! Nekem is kellett az első napokban a nagy Tena betét. Szerintem keress olyan boltot, ahol darabra tudsz venni!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

BorikámKép
Telefon ügyben én is erre gondoltamKép
Vödör vízKép Muszáj lesz, különben napszúrást kapnak!
Megkérdeztem Apukám a "mostmár"-ról és egybe írjukKép Én sem voltam benne biztos. Ő újságíró, úgyhogy nyelvtanban teljesen otthon vanKép
Vasalás: még azért nem szántam rá magam, lehet hogy elhalasztomKép

Szöszi
Örülök, hogy rendbejött a mellgyulladásod! Nem lehet egy kellemes dolog! Remélem én nem ismerem meg!
Leírnád nekem, hogy mi ez a "felliteres sport palackos kamillazas" ???

Puszi mindenkinekKép

Orsi

Ja!
Linda, Panó
Akkor most mégegyszer gratula a 38.héthez!KépKépKép

avocado

Ez a kamillázás nem az, hogy a gátat azzal locsolgatja az ember lánya szulés után?

Bori, ma babaruhákat mosok+fozök (a férjem mióta itthon vagyok hazajár minden nap ebédelni) Ma rakott krumpli lesz Kép
Tényleg, ha már mosás: mi a cuccainkat kifordítva mossuk. A babáét is úgy csináljam??
Kérdezted múltkor, hogy voltam-e már Ildiéknél. Hát még nem Kép Már nem vezetek és Ildiék tolunk 40 km, a férjem kell hozzá. Meg tudod, ott van most Ildi anyukája, meg a gyerekek, nem akarom oket zavarni Kép (pedig hívott Kép de telefonon beszélunk majd minden nap)
A fokokkal nem akarom a kedélyeket borzolni, de ha már rákérdeztél: 24 fok van árnyékban. Tombol a finn nyár KépKép

Orsi, abban a hoségben vasalni fogsz?? Nem este kellene inkább?

Swen, azért az a mindjárt még odébb van KépKép
soraya

ZsuzsiKép
Gratulálok Emmához!Kép

Csak gyorsan beugrottam, mert éppen a könyvtár felé volt dolgom, de elég gáz a helyzet, mert csak két gép üzemel és sokat kell rá várni. Olyan meleg van, hogy az ember lánya azt sem tudja jön vagy megy!Kép
Jól vagyok, bár néha rámtörnek kósza mensiszerű derék és hasfájások, talán ez a jóslófájás? Nem vagyok benne biztos, hogy kihúzom jövő hét végéig.
Beszéltem Timivel jól vannak, Lillát tornáztatni kell,de már majdnem 2,5 kg!Kép
Most megpróbálok végigfutni a történéseken.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

2 ujjnyi vagyok, de hazajottem. Holnap kell megint menni, ha addig semmi.

Szoszi!
Engem is erdekelne ez a kamillazas. En meg az
Arnica c200 as homeobogyot is hallottam
( koromvirag), hogy segit gyorsan gyogyulni.
pusz
Kakukk
kakukkfu

Gyorsan átfutottam az utolsó pár napot, főleg a képeket.Kép Minden kisbaba, anyuka, apuka és testvérke nagyon aranyos, szép és csinos(párosítást kéretik elvégezniKép)
Többen kérdeztetek a Leslie koncertről, végig ücsörögtem, majdnem 2 órás volt és Bertoldnak is tetszett. Persze akkor még nem volt ilyen dög meleg!
Kedden voltam CTG-n amit a gyerekem végigaludt, megint fel kellett ébreszteni a bizgentyűvel, de kb. egy perc múlva aludt tovább.Kép Az ambuláns orvos is megvizsgált, még zárt volt a méhszájam-bár ha rajta múlik akkor ott helyben beindul a szülés olyan "finoman" nyúlt hozzám.Kép
A védőnőm szerint még jövő héten is egyben leszek...háát nem tudom.KépAz egész családom tűkön ül, szerintem én vagyok a legnyugodtabb, bár én meg nyűgös vagyok.Kép
Nem ígérem meg, hogy jövő héten is benézek, lehet, hogy már csak Anitabori kapja az sms-t.Kép
Elvégre már 2. vagyok a táblázatban!Kép

AnitaboriKép
Köszi, hogy felhívtál, nagyon jól esett az érdeklődésKép

Puszi mindenkinek, hűsöljetek, ha lehet!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Mindenki kidőlt a melegben?!

Soraya,
neked nagyon jó lehet odafönt északon! Irigyellek a kellemes klímáért, de csak most, nyáron.
Szóval babaruha-mosás van. Én általában a rugikat kifordítom, a sima pamutbodykat nem szoktam. Egyébként a mi cuccaink közül is csak azokat forgatom, amik nagyon kényesek...
Daninál 3 hónapos koráig mostam külön. A babaruhák általában fehérek (bodyk) vagy világos, pasztellszínűek, így azért a tisztább felnőttcuccokkal kerül majd össze a mosógépben, a sötét ruháinkkal nem mosnám egybe őketKép A vasaláson szoktamm már hezitálni: szerintem a rugikat már nem nagyon fogom vasalgatni, csak ha gyűrődős anyag, de a legtöbb nem igényli a vasalást. A bodykat és textilpelusokat azért még jó darabig vasalgatom majd.
(anyukám tegnap vasalt egy csomót, de azért már inkább én szoktamKép)

Hű, most mennem kell szopiztatni.
Nagyon finom ebédet csináltam ma, sajtos rakott csirkemellet újkrumplivalKép
Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Akkor megpróbálok reagálni a dolgokra.
Először is nagyon köszi mindenkinek a pozitív hullámokat,jókedvcsinálót,nagyon aranyosak vagytok! Kép

Linda,Panó:gratula a 38.héthez! Kép

Bori,Linda:utólag is boldog névnapot a Daniknak!Kép

Bori:jó,hogy újra itt vagy,várom az e-mailt,ha lesz időd. Dani milyen ügyes fiú ezzel a szurival.Pedig ez szokta őket leginkább megviselni.
Dani laktoherbet iszik? És neki mit termel? Kép

Kakukk:Hajrá holnapig! Kép

Orsi:ez az izzadás mell alatt nagyon ismerős,apa mindig azt kérdezi (viccből) hogy "folyik a tejed?"Kép
Karcsi és a papád hogy vannak? Kép
Na,vasaltál babaruhát? Kép

Szilvi:beszélgetek folyamatosan Bencussal,hátha... Kép Ez a doki úgy vizsgált,hogy a végén megkérdeztem,hogy már kész is? Mondta,hogy ez egy kicsit kellemetlen lesz,én meg vártam,hogy mikor.Na,az én dokimnál a székről majd leestem.Kép
Nekm már az is nagy segítség,hogy meghallgattok,és nyugtatgattok.Kép

Panó:azért CTG-re mész addig,ugye?
Tűzhely:de jó lenne,ha megoldódna.Remélem,tényleg jönnek.Kép

Soraya:én kifordítva mosom a babaholmikat,és úgy is vasalom.
Sajnos itt este is hőség van,akkor sem sokkal jobb a vasalás.Én is ezt csináltam,meg főztem ma,hát az se volt semmi.Kép

Linda:tök jók a viccek! látom,tényleg jobban vagy,nagyon örülök neki.Kép

Szöszi:Balázska egyszerűen meseszép!!! Kép
Örülök,hogy jobban van a mellgyuszid!

Chello:képek Kép

Swen:sajnos már a bocicsoki sem segít mostanában.Meg a lilahagyma sem.Annyira nincs étvágyam.Valahogy semmi nem esik jól,állandóan ég a gyomrom,időnként hányingerem van.Egyedül a dinnye esik jól.
De jó neked,hogy ehetsz mindent!Kép

Egcsi:Igen,ezek a jóslók. Kép Apa csak hétvégére jön haza?
Vizsgálat Kép Én a saját dokimnál szoktam szenvedni,a helyettesnél meg sem éreztem.
Timiéknek puszi Kép Látom,szépen növögetnek!

Üdv:Anikó
vakili

Sziasztok!

Edina ma 6 hetes. Véget ért a gyermekágy !?
Tegnap voltunk vele dokinéninél. 57 cm-nek, és 5,5 kilónak találták! Ezért szakad le a hátam! Mint a Michlein baba!
Viszont állandósuló program a hasfájás délután 2-kor Kép

Van egy üzleti ajánlatom! Akinek kell még 3-6 kilós Libero pelenka NAGYON KEDVEZŐ 1300 Ft/ 46 db áron (2 csomag is van), azt szívesen látom! Persze nem csak azt! Kép

Zsuzsi: szívből gratulálok Neked, és az új jövevénynek! Sok boldogságot, és sok tejecskét!
Várjuk a szüléstörténetedet!

Lino: Edina sem egy halkan alvó valaki! Főleg ha pukiprorgam van, és vekeng!
Nálatok is sűrű az evés? Én tegnap tiszta frászban voltam miatta, hogy én ezt nem bírom tejjel. Ráadásul az üveget sem fogadta el. MA jobb a helyzet, már vizet is ivott épp az imént!

Anikó: téged anno küldeni kellett? Én megyek magamtól!
Vesekő Kép
Akkor most dokit váltassz? Én sem nyíltam egyiknél sem, mégis beindultak a szléseim 10-12 nappal korábban! Ez nem törvényszerű!

Orsi: hűtőben tárolom (3 napig lehet fagyasztás nélkül), és vagy meleg vízbe állítva, vagy néha mikroban melegítem. Amúgy ha rendszeresen melegíted, érdemes beszerezni egy cumisüveg melegítőt!

Chello: 40 perc nem kevés! Alszik közben? Vagy sokat pihen? Edina 2 cicivel 10-15 perc alatt végez, és végzett! Mondjuk anno Zsófi nem! De a 70 szép mennyiség!
Nekem sem fogyott el a TENNÁm!
Hajhúzás Kép Bori lánya is csinálja! Tegnap egyszer Edina is megtette!
Helyes a lánykátok!

Bellana: szülőszoba, szülésznő! Kép De szerintem nem egyszerre szültök majd!
Istenke éltesse Danit!

Szöszi: szívből gratula még egyszer! Nagyon helyes legényke a fiatok!
2.5 óra? Irigykedek! Tejcsi Kép De a mellgyuszi Kép
A kilókkal ne törődj! Majd lemegy a többi is! Amúgy rossz az a mérleg!

Rita: akkor nálatok is ez volt/van? Edina is nagyon szenved ebben a melegben.

Bori: 2 napja Edina is max 2 óránként kajol! Akkor nálatok is ez lehet! De éjjel ő is aludt! Eltűntem, mert a tegnapi napom egy rémálom volt. Sírtam is rendesen!

Zita: mélyvíz Kép Szobatisztaság Kép ÉS ki is szolgálja magát? Vagy a nagy segít neki?
Mosolygás Kép Érdekes ez a nagyikkal! Elszédítik ezeket a lányokat a dumájukkal!

Swen: te bűnözöl???

Panó: akkor nyílsz! Megpróbál? Verseny lesz az idővel!? Fürdőnaciban?
Ébresztő Kép

Mucska: mikor lesz az első szuritok?

Soraya: még nem tudom, mi lesz! A dokim 2-án jön meg, majd utána leszek okosabb! Remélem ambulánsan, vagy 1 nap alatt letudjuk!
Megszülsz útközben? Majd meglátod, azért az egy kicsit más! Vigyázz magadra!

Kakukk: drukk!

Timi, Vali, Mariann, Maci, Jerry, Süncsi merre van?

Pá: ZSuzsa
zerko

Tegnap esti Edina:

Kép
zerko

Sziasztok!

Zsuzsa: Edina nagyon hasonlít rád!! Olyan mintha csadorban lenne. Kép

Szöszi: mi az a kamillás trükk????

Soraya: költözök is ki...Itt ezer fok van.

Kakukk: na, akkor már valami beindult! Szoritok!

Orsi, Bori: vasaltok? : akkor küldöm a mi cuccainkat is mert én nagyon utálok vasalni. Kép

Swen, Anikó: pusziözön!

Egcsi: hajrá!

Most csak ennyi, majd este jövök, puszi:
Linda
bellana

BoriKép
Ebédetek: NyamiKépKépKép PuszikaKép

AnikóKép
Most már kidőltek, épp ebéd utáni alvás van, majd utána folytatják. Iszonyú meleg van!Kép Éppen ezért a vasalás elhalasztva!

Lányok én nagyon nyomi vagyok ma! Egész délelőtt feküdtem, aztán fincsi ebéd, ami után jó kis hasmenésKép Remélem azért még nem szülök, csak a hőséget nem bírom. De most nagyon nemKép

Megyek is, puszika mindenkinek!

Orsi

avocado

LinduskámKép
Bocsika, ennyire nyomi vagyok, hogy kifelejtettelekKép
Sajnos mégsem vasalok, úgyhogy ne küldd.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok, itt Maci!

Remélem jól van mindenki, csak gyorsan beugrottam.

Szöszi - gratula a kislegényhez, nagyon szép baba!

Anikó- mi volt a dokinál? Látom, hogy le vagy törve! Ne aggódj!
Nálam is zárt a méhszáj, az uszodától sajnos el vagyok tiltva, kaptam kúpot.
Mikor találkozunk a dokinál? Képzeld este elvitt a férjem vacsizni, mondván a rosszul sikeredett nap után legyen valami jó is.

Puszilok mindenkit, sajnos nem tudom visszaolvasni, mert dolgoznom is kellene.

Bellana- hétvégén Váci mulatságok lesznek, lehet hogy elmegyünk egy kis ökörsütésre. Ti nem?

Sziasztok!

Maci
maci2

Zsuzsa:Edina 6 hetes? Hogy megy az idő! Kép KépSzép méretekkel rendelkezik a kisasszony. Hasfájás Kép
Miért sírtál tegnap? Kép
Mondjuk úgy,hogy hagytam magam rábeszélni a csavargásra.Kép
Dokit nem merek váltani,mert ez kórházon belül azért rosszul is elsülhet,de még bízom a hétvégében.

Orsi:szegény fiúk! Kép
Én hősiesen vasaltam!
Hasmenés Kép

Maci: Ok,hogy nálad is zárt a méhszáj,de Te még nem is akartál szülni,én viszont nagyon.Kép
Te jártál usziba? Kúp Kép Fú,de utálom.
Engem szerdára hívtak megint, és a kórházba.Mi alapján választanak,azt nem tudom.
Vacsora Kép Aranyos a párod.Én egy nagy adag fagyit kaptam! Kép
Mikor lesz ez a váci mulatság,és mi lesz a program?

Linda:én ugyan szeretek vasalni,de nem ebben a melegben,úgyhogy nehogy elküldd a Te adagodat,mert felbontás nélkül vissza is küldöm.Kép

Puszi:Anikó
vakili

Na, látom senkit nem hozott lázba a vasalnivalóm. Kép

Maci, Anikó: a programot nem tudom fejből, lehet, hogy Vác honlapján fent van, majd megnézem.
Mi szombat késő délután megyünk, mert nappal szerintem kifekszünk. JÖN VALAKI?????????????
De jó lenne!! Hajnimaci ti mikor jönnétek?

Orsi: hétvégén gályáztok??

Mi: elég kacifántos napunk volt. Anyósék másfél órát késtek a beígérthez képest, elég pipa voltam. Aztán Dani kajált, úgyhogy elmentek valami rokonhoz és délután visszajöttek, mert fúrni kellett és nekünk nincs ütvefúrónk. Na, nem részletezem. Dani jól elvolt az a lényeg.
Olyan édes ez a kölök, imádom. Kép
Holnap is jönnek, mert (HALLOD SZÖSZI??)megyünk Ádival mozibaa!!! Hú csajok 2 éve nem voltunk!!!
A Tróját nézzük meg. Pesten a Westendben. Kép
Remélem időben ideérnek és minden oké lesz Danival.

Puszi:
Linda
bellana

Csajok íme a váci progi:

http://www.vac.hu/vigalom/index.html

Amúgy még nagy kirakodóvásár, körhinták, sörsátor,kajáldák stb. is szokott lenni. Kép

Puszi:
Linda
bellana

Sziasztok!

Elöször is NAGYON NAGY GRATULACIO ZSUZSINAK!

Szöszi, lattam a képet, nagyon édes Balazska és örülök, hogy a cicid mar jobban van.

Tegnap nagyon jo kisfiu volt Andriska, igaz, soha nem hagyna ki egy evést sem (max 4 oraig birja, beleértve az éjszakakat is), de evések közben szépen csicsikalt. Igy kicsit behoztam magam, tudtam délutan szundizni, levagtam a körmeimet és egyéb hasonlo nyalanksagokat müveltemKép

Boldog névnapot a Daniknak!!!

Voltunk mazsalni Kismalackat, 5350 g. Mostmar tényleg DömperkeKép

Most nem megy a visszaolvasas, talan egy kicsit késöbb, mennem kell, hivnakKép

Pusszantas Mindenkinek, probalok még jönni
Süncsi
süncsi

Sziasztok,

Zsuzsa,
de jó, hogy előkerültél!!!
Gratulálok Edinának és neked is, hogy túlvagytok a gyerekágyonKép
Gyönyörű súlya van, és nagyot nevettem a hasonlaton. Szemem előtt megjelent a "gumis baba".
Én is mindig aggódom, hogy ilyen gyakori mellretételnél nem lesz elég a tejcsi, de eddig nem volt gond. Viszont tegnap óta annyira sajog a mellbimbóm, hogy kicsit félve adom a szájábaKép Nem sebes egyáltalán, csak sajog. Dani azt mondta neki a minap, hogy "satuszájú kistesó." Amit írtál, hogy milyen jót tesz a te melleidnek, hogy nem veszel fel pl. cicifixet, csak simán a pólót - nálam elképzelhetetlen. Egyrészt iszonyatosan nagyok és súlyosak a melleim, másrészt a csillagokat látom, ha bármi hozzáér a bimbókhoz, még a legpuhább pamut isKép
Szülés után vennem kellett két Anita melltartót, mert minden régi kényelmetlen volt. ( 85DKép) Ezek az anyagok nagyon kényelmesek.
Pelus: már nem is tudod őket ráadni, kicsi Edinának? Ruhából hol tartotok?
Beállt a kis pocak 14 órára?Kép Nálunk talán inkább este jelentkezik a hasfájás.
Mi történt tegnap, akarsz róla mesélni?
Hány fokos a kecótok?
Adsz még cukros vizet a kicsinek? Én forr.vizet szoktam néha, de most veszek ilyen bébi teát, amiről Rita írt. Abba kell egy kis cukker, ugye?
Tegnap anyunak előkerestem a legutolsó zsófis fotót, ő is el volt ájulva tőle. Mondd, törvényszerű az, hogy fotós apának ennyire fotogén gyermeke legyen?! Már látom, előbb-utóbb le kell cserélnem a fotóapparátomat...KépMegyek Jánosodhoz, tanácsértKép
Ja, anyunak tegnap volt a szülinapja, nagyon örült a gépnekKép

Most lelépek, a fiúk moziban vannak, én meg szoptatok egyet, és 8 körül rövid sétára indulunk DorkávalKép
Pusszancs
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia SüncsiKépKépKép

Linda,
ez nagyon jól hangzik!!! Jó mozizástKép

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Bocsi lányok, de önző leszek, és csak magunkról írok, mert nincs időm visszaolvasni.

Süncsi kendős képét látva végre előszedtem a mi hordozókendőnket. Teljes a siker. Rékának tetszik, és nekm is, hogy neki bejön a dolog. Már csak az átlaghőmérsékletnek kellene 10 fokot csökkeni, hogy ne csak így este tudjuk használni. Bori neked már megérkezett? Kipróbáltátok?

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Újfent sokára jelentkezem, de az utolsó napokat rúgom a munkahelyemen, és igyekszem befejezni a dolgaimat (bár már látszik, hogy nem leszek készen). Viszont holnap dolgozom utoljára, és most már érzem, hogy ennyi elég volt. Tegnap rosszul lettem odabent, hiába van klíma, meg ücsörögtem felpolcolt lábbal, mégis azt hittem elájulok.

Orsi: a héten én is kipróbáltam a dinnye vízhajtó hatását, nem lett túlságosan látványos a eredmény, a bokám még mindig dagadt. Lehet, hogy kevés a napi 2 kiló?
Párodat számítógép ügyben sürgősen neveld meg, meg kell mondani, hogy te vagy itt az egyik fő szaktanácsadó és szakácsmester, és mindenki várja a hozzászólásodat. Tehát szabad menni egyengetni a betont, vagy lakkozni a teraszotokat Kép

Linda: Levente valószínűleg irígykedik most a férjedre a mellbőséged miatt. Én még most is csak 80 B-nél tartok Kép
Szülőszoba: úgysem egyszerre fogtok szülni. Bár hiába leszel esetleg egyedül, a szülőszoba akkor sem lesz szebb

Zita: akkor nem hívsz meg ezek szerint sárgabarackozni. Vagy meghívsz, csak vegyek előtte a piacon Kép
Szombaton megpróbálok menni a sétára, bár nem tudom, milyen állapotban lesz a lábam.

Panó: végre valami pozitív a tűzhelyetekkel kapcsolatban. De gondolom nem vásároltok többet az Electroworldnél.

Kriszta: keményedésre nem szedetnek veled semmit? Én csak egy kicsivel vagyok előtted, de nekem még nincs se keményedés se görcs (kopp-kopp)

Zsuzsi : Gratulálok Emma babához, sok-sok tejcsit a szoptatáshoz!

Szöszi: üdv otthon, Balázs gyönyörű, és a 2 és 1/2 órás szülést is irigylem, Lehet, hogy mégis iszom majd ricinust

Anikó: az orvosod még mindig lekésheti a szülést, bár kicsit nehéz időzíteni a másik doki ügyeleti időpontjára. Sajnos valóban kellemetlen ilyenkor orvost váltani

Zsuzsa: akkor a gyermekágy leteltét megünneplitek egy rituális malackodással?
Edina beduinos képe nagyon aranyos, ha Zsófi már elkelt, kiegyezünk Edinán is

Rólunk: tegnap megkaptam a barátnőmtől a teljes babakelengyét, még nem volt időm átnézni, de kaptunk még egy kiságyat, babakocsit, babahordozót, sok-sok ruhácskát (56-62 méret) és még sok mindent. A jövő héten én is nekiállok mosni-vasalni és számba venni, hogy mi az amit még be kell szereznünk.

És csak, hogy irigykedjetek rám is, jövő héten megyek én is CTG-re, de utána megyünk a tanyára (ha az orvos elenged), 80 centis döngölt vályogfal, nincs az a klíma ami jobban tudná temperálni ilyen hőségben a benti hőmérsékletet, szerintem nyáron sem megy 22-24 fok fölé.

Lassan befejezem, kezdek megint szédülni.

Vigyázzatok magatokra és a babácskákra ebben a hőségben!

Jerry
jerry

SziasztokKép

Biztos rövid leszek, mert ez ma nem az én napom, hőségutálatom van!Kép

LinoKép
Nagyon-nagyon köszönjük, hogy felhívtatok és a párodnak is a segítséget! Majd még biztos fogunk Nektek mailt írni, ha anyagilag aktuálissá válik a dolog, egyelőre még tényleg csak elméleti síkon fut a medence, de ott nagyonKép Te meg pancsizz sokat, olyan jó lehet! Mégegyszer kösziKép

LindaKép
Tuti menni fog a munka hétvégén is, de azért kösziKép
Mozi: bátor vagy, én már nem bírnám végigülniKép Majd meséljKép Különben akkor ez azt jelenti, hogy Ádival minden ok? RemélemKépKépKép

JerryKép
SzámítógépKép szegénykém most megint dolgozik egész nap, úgyhogy nincs gondKép

Anikó, BoriKép
Nagy puszi nektek isKép

Zsuzsa
Edina gyönyörű, a kép ismét szuper!Kép Gratula a 6 héthezKép

SziasztokKép

Orsi

avocado

Azt hiszem kidőltem, megyek a zuhany alá, aztán aludni.

Mindenkinek jó éjtKép

PusziKép

Orsi
36+6 (!Kép)

avocado

Sziasztok!

Szöszi: örülök, hogy már rendeződik ez a mellgyulladás! Biztos hamar összeszoktok Kép Várjuk majd a szülés történetet!!! Kilók meg majd eltűnnek!

Orsi: nincs, mit! Kép Kitartás, állítólag lesz még 2-3 fokkal hidegebb a hétvégén! És már tényleg nincs sok hátra!!! Babaruhák mosása Kép

Bori: a mi medencénk kicsi. Idén akart apa nagyobbat hozni, de mondtam, hogy ez a 60-70 cm víz pont elég, mert így mind a két gyereknek leér a lába, tudnak játszani, én meg le is tudok ülni, és még úgyis kint van a fejem Kép Jövőre tervez valami nagyobbat. Egyébként ez föld feletti. A lányok meg imádják!

Swen: gyerekeink napirendje nagyon hasonló!!! Szinte uezt műveli Katica is. Anyóst ne is emlegesdKép Szerencsére a tej nélküle is üzemel Kép! Ha látnád én is mennyi görögdinnyét + őszibarackot eszek Kép Katának nincs tőle baja.

Süncsi: Andris igazi Dömperke akkor Kép Kata viszont már nem Gömböc! De pontos adat majd jövő kedden (akkor megyünk doki nénihez). Most szerintem kb 4700 lehet. És örülök, hogy most jó napotok volt! Még mindig sok puszi nektek Kép

Zsuzsa: mi a baj? Kép Kép Edinának nem semmi méretei vannak, és még aggódsz, hogy nem elég neki a tejci???! Zsófi hogy van? Mikor jön haza? Hasfájás Kép Valami használ ellene? És igen nálunk is sűrűn szopizik Kata ebben a melegben!

Soraya: finn nyár Kép Most nagyon irigylem!!!

Egcsi: valószínű jóslófájásaid lehetnek. Timiéknek is sok puszi!

Anikó: örülök, hogy már jobb a kedved! Kép És továbbra is drukkolok, hogy kibújjon Bencus a hétvégén!

Kakukk: mi van veled?

Linda: úgy mennék Vácra (nagyon szeretünk arra kirándulni), de ebben a dög melegben nem merünk elindulni. Pedig ott mindig veszünk kaparós sorsjegyet, és mindig nyerünk Kép Mozi Kép De jó!!! Mi is tervezzük, de most a lányokkal együtt a Shrek 2-t.

Jerry: tanya Kép kapott babaholmik Kép

Szilvi
lino

Jó reggelt!Kép

Orsikám: 37 !!! Kép Kép Kép Puszi Neked!

Anikó
vakili

Anikó!
Nem tudsz aludni? Én olyan jókat aludnék ilyenkor reggel, ha nem vernének mindig fel!
A hapi a 7.-en az ablakban jó lehetett!Kép
CTG-re megyek jövő csütörtökön.

Orsi, Anikó!
Gratula a 37-hez!

Szöszi!
Ezt a sportpalackot részletezhetnéd, mert fogalmam sincs, mi az! A kilókkal most ne foglalkozz, a legtöbben úgyis fogynak szoptatás alatt! (Kivéve Lino meg én Kép )

Egcsi!
Azért ha tudsz jelentkezz, mert nagyon izgulunk érted! Párod mikor jön és meddig marad?

Zsuzsa!
Miért volt rémálom a tegnapod, azaz most már a tegnap előttöd? Edina nagyon hasonlít rád, tényleg! És nagyon szépen hízott!

Jerry!
Igen, most nem az Electroworld lesz a kedvenc boltunk!

Bori!
Dani keze nem fájt az oltás után? Peti sem sírt mikor az oltást kapta, de másnap állítólag fel se bírta emelni a kezét. Persze nem tudom, hogy mennyire fájt tényleg, de még oviba se tudtunk menni aznap!

Lányok!
Úgy látszik engem is utolér ez a vizesedés, pedig nekem eddig ilyen gondom nem volt. Viszont most reggel olyan szűknek találtam a papucsom. Akkor ez most estére még rosszabb lesz? Pedig ettem dinnyét tegnap!

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Linda:nagyon meleg lesz,nem hiszem,hogy lemegyünk Vácra,pedig én nagyon szeretem az ilyen programokat.Kép
Mozi: Kép Mi utoljára a Shrek 2-t néztük meg,nagyon jó volt,de nagyon nehezen ültem végig.Kép

Süncsi:Dömperke Kép

Bori:Dani nak is micsoda fantáziája van? Kép
Anyukád szülinapja Kép Azt el is hiszem,hogy örült a gépnek,akkor jól sikerült a meglepi! Kép
Fiúk mit néztek a moziban?
Mi is ilyen későn járunk le a gyerekekkel. Puszi Neked. Ma mentek Ráckevére,ugye? Akkor már nem biztos ,hogy találkozunk,jó hűsölést! Kép

Jerry:vérnyomásod rendetlenkedik? Épp ideje lesz,hogy abbahagyd a melót,és csak a babusra koncentrálj,és pihengess!Kép
Dokiba már belenyugodtam,bár még itt a hétvége...
Rájöttem,hogy nem az a lényeg,hogy kinél,(úgyis inkább a szülésznő lesz velünk),csak egészségesen szülessen meg ez a baby.
Babakelengye Kép Jó mazsolázgatást a jövő hétre!
Tanya: Kép

Szilvi: Kép Köszi,azért titokban még én is reménykedek a hétvégében.
De irigy vagyok a pancsitokért. Kép

Ma egész nap anyuéknál leszek,csak este jövünk haza,és nem tudom,milyen későn,úgyhogy mindenkinek szép napot!

Puszi:Anikó
37
vakili

Panó:sajna nem tudok aludni,éjszaka is nagyon sokat vagyok fent. Kép
CTG: akkor megnyugodtam.
Köszi a gratulát! Kép
Dinnye nekem sem használ a vizesedésre,de csak ez esik jól,úgyhogy eszem rendületlenül.
Ha még csak szűk a papucs,az nem gáz,én most vettem egy,a lábamnál 4 számmal nagyobbat,és abba is neccesen férek bele.Estére azért lehet,hogy még dagadni fog a Tiéd is,de már annyira a végén vagy,hogy szerintem ez természetes.
Puszi Neked:Anikó
vakili

SziasztokKép

AnikóKép
GRATULAAAAAKépKépKép Annyira gyorsan mennek a hetek! Ma egyelőre tök jól érzem magam, remélem ez így is marad!Kép
Nem tudom mikor mentek el otthonról, remélem előtte azért még elolvasodKép Sok puszika!Kép

PanóKép
KösziKép A mi kis kvartettünk most már tényleg nagyon finiselKép
VizesedésKép Remélem nem lesz rosszabb! PusziKép

Mindenki másnak is pusziKép

Orsi
37Kép

avocado

Sziasztok!

Nem tudom, hogy a 6 hét, vagy a meleg az oka, de Edina napközben alig aludt. MAx 2 órát, de azt is 4-5 részletben, vagy a kezemben.
De este elalszik 10 után, miután vagy 3X szopott előtte, és alszik 5-ig. Akkor kaja, és utána tegnap 1/2 9-kor kelt, de ma még most is szunyál.
Végülis az éjjelt bevállalom, a nappalba még jöhetne egy hosszabb szunya! Talán ha hüvi lesz...

Bellana: Csadorban? Szerintem így jobban látszik a pofija Kép
Mozi??? Húha! Nekem most ez nagyon távoli álom! Érezzétek jól magatokat!

Süncsi: akkor van esély, hogy ma Edina is jó baba lesz?
5350g? Az nem semmi! Akkor ő még többet hízott, mint Edina! Gratula a 6 hetetekhez!

Bori: én is állandóan etetek, de a mellem bírja, mert éjjelre bekenem, pólót sem húzom rá, és akkor egy kicsit pihen. Azt próbáltad, amit anno Boróka írt? (AVENT bimbó levegőztető)???
A lakás elég meleg! Nappal tuti van 28-30 fok!
Néha megkínálom vízzel, de nemigen fogadja el, mert cumisöveg! Tegnap azért 2*20-30 ml lecsúszott neki!
2 körül hasfájása van, és nagyokat pukkant! Este jön a sírás, és a nyügi! ÉS ő mostanában 10 előtt nemigen alszik el!
János élvezi Zsófi szépségét, ez tény, de azért annyira nem könnyű őt sem JÓL fotózni!

Jerry: a "rituális malackodás" még nagyon odébb van! Sokan megelőznek majd. A dokim 2 hétig nincs még, és a beavatkozás majd csak utána, meg a gyógyulás is. Addig szóba sem jöhet! Erényővem van!

Anikó, Bori, Lino, Panó:
sírás: mert Edina állandóan enne, és úgy érzem, már nincs neki mit, de a cumisüveget nem fogadja el. Pedig lenne lefejt tejem... Lassan akár fagyaszthatom is le.

Lino: igen, aggódom! Mert van, hogy tényleg nem elég szerintem, csak cumiellenes a lányka! Az én tejem ahogy szokták mondani "erős". Nincs sok, de nincs is benne átlátszó rész! Így gondolom sok benne a kalória, és a lányka is zabál. Anyu szerint lehet, hogy nem is eszik most annyit, és visszavesz, mert ugye 5 hét alatt 1900g az nagyon sok. Ezt nem lehet folytatni! Próbálok nyugizni, de nem megy... 2 napja nem is ivott szinte pótlást (tej)!
Zsófi jól van. Pancsol, és fárasztja a nagymamit! Holnap kapjuk majd vissza (megy érte a férjem).
Hasfájás: hogy mi használ, azt nem tudom. Küzd, feszeng, tornászik, néha én is tornáztatom, és előbb-utóbb elmúlik neki. Vagy rottyant, vagy csak abbamarad. De ez az össze-vissza kajálás nem tesz jót neki! Arról nem is szólva, hogy a mellem is felvette ezt a sűrű evés ritmust, állandóan feszül, ha a gyerek alszik. Kelhetek fel éjjel többször fejni, és hiába etettem meg 6-ig reggel Edinát, a reggelinél már folyt mindhettő. Így kagylóval fogyasztottam a reggelimet! CSak be ne gyulladjon!

Panó: látszik már a felújítás vége? Tetőtök van már?

Anikó: pihentél?

Akkor most el. Szép napot mindenkinek!

ZSuzsa
zerko

Zsuzsa!
Ha nem kéri üvegből a tejedet, nem lehet, hogy nem is éhes? Szerintem igaza van anyukádnak, nem lehet mindig annyit ennie, mint eddig! Lehet, hogy csak unatkozik, melege van, fáj a hasa...stb! Mindenestre te ne sírj, mert az egész biztos nem tesz jót a tejcinek!!!

A tető állítólag ma kész lesz, hetek óta most először egy picit bizakodó vagyok, hogy hátha mégis kész leszünk egyszer. Ja és Tibi tegnap bekötötte a mosogatót és végre nem a fürdőszobában kell mosogatni. Ezek az élet apró örömei, amiket máskor nem is értékelünk! Bár Orsi még biztos emlékszik a fürdőszobában mosogatásra!

Puszi!
Panó
panó

Sziasztok!

Zsuzsa!

Jó sok tejcsid van, gyönyörű a lányod. Ne stresszelj ezen!

Csilla kiszolgálja magát biliileg, csak a végén kell a papíros résznél a segítség. Kép

Szöszi!

Örülök, hogy a mellgyulladás múlóban. Tudom, hogy hülyén hangzik, de neked kész haszon, hogy Bori túlesett egy ilyenen, és ismerte a hatékony módszert. Jó babázást!

Bori!

Én is vízpartot szeretnék. De nekünk max. a felfújható gyerekmedence partja jut.

Jerry!

Vigyázz magadra még ebben az egy napban, aztán utána otthon intenzíven készülhetsz a babázásra.

Egy rossz hír.

Chello és Noémi kórházban vannak. Tegnap Noémi többször hányt, a doktornénijük beküldte őket. Azóta kapott infúziót is, meg vizsgálgatják. Még nem tudják, hogy szervi oka van a hányásnak, amennyiben igen, akkor lehet, hogy műtik is, vagy csak egy vírus. Ha kiderül valami, majd megírom.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita

Rögtön egy jó hírrel folytatom. Most beszéltem Chelloval. Semmilyen szervi ok, kicsit többet bukik az átlagnál Noémi. Így csak jól beijesztették őket a műtéttel. Ma még tuti, hogy benn kell maradniuk, talán holnap hazamehetnek.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

SZiasztok,

Zita,
ez tényleg rossz hír. Lehet, hogy Noncsi refluxos? Az pl. okozhatta neki a pocifájást?

Kérdezted a kendőt, nem jött még megKép Pedig hétfőn azt mondták, hogy aznap reggel postázták. Ma pedig du. megyünk Ráckevére, és ha ma hozzák...Na, talán hétfőn. Most úgysem tudnám magamra kötni, összeolvadnánkKép

Zsuzsa,
szerintem nem lehet gond a tejed mennyiségével, főleg, hogy te is érzékeled, a gyakori mellretétel miatt gyorsabb a telítődés. Ezt én is érzem! Nagyon gyakran van az a bizonyos tejleadó reflexem. Hála Istennek, mert a múltkor az volt a bajom, hogy szinte "eltűnt" ez a dolog.

Meg egyébként is, ha gyakran tesszük őket cickóraKép, nem is esznek sokat egyszerre, nem?
Én pl. ma etettem 9-től 9.40-ig, aztán 10.45-kor újra odakívánkozottKép De most csak 10 percet kértKép

Anikó,
neked tetszett a Shrek? Karcsi kiakadt tőle, mint a legtöbb gyerekeknek készített újszerű filmenKép A múltkor együtt néztük meg a Macska kalapban (vagy mi?!) c. filmet, alig bírtunk bent maradni. Olyan poénokkal volt tele az is, amiket csak egy felnőtt érthet, ráadásul tele hollywoodi idétlen elemekkel.
Az én fiam sem nyilatkozott tegnap pozitívan a filmrőlKép
Ja, a "satu" először az én számból hangzott el, Dani csak "satuszájú kistesót" csinált belőle.

Lino,
nem is kell ahhoz nagy medence, hogy jól érezd magadat benne!Kép Ez meg legalább biztonságos a csajoknak.

Jerry,
jó állapotú cuccokat kaptatok? Jó munkát, mosást, vasalást!
Hű, a tanyasi házak tényleg nagyok hüsi tekintetébenKép

Panó,
mi combba kaptuk az oltást!
Estére lett Daninak nagy fájdalma, láza nem volt, meg még tegnap is sántikált egy kicsit, de este már vígan bicózott a séta alkalmával. Dorka is élvezte, hogy kimozdultunk, csak a végére jöttek a pocifájós percek.
Vigyázz a vizesedéssel. Ez már talán tényleg a "végét" jelziKép

AvokádóKépKépKép,
nagy puszi neked. Ne mozdulj ki a házból, most is kegyetlen hőség van már. ENYHÜLÉST AKAROK!!!!

Linda,
bizony, ha nem lenne ilyen idő, és Dorka is már pontos napirend szerint élne, mi tutti mennénk Vácra, mert nagyon szeretjük az ilyen típusú vigalmakat! A vízparton lesz, a sétányon? Azt meg különösen szeretjük.

Most le kell lépnem, vekengés van.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anitabori!

A posta mostani működése mellett, ne számíts gyors kézbesítésre. Mi tegnap kaptunk olyan csomagot, amit két hete adtak fel. És ez már nem az első ilyen eset mostanában, csak máskor a levelekkel van ez. Mióta az a budaörsi központra való átállás volt, azóta valahogy nem sikerült nekik helyrerázódni.

Ha visszatérsz, akkor gondolom látod, hogy a rossz mellé már megérkezett a jó hír is.

Még mindig irigyellek a Ráckevéért!!!!!!!!!

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Most tettem le Botondot, remélem jön a jól megszokott hosszabb alvás! Bár nem panaszkodhatok, mert most reggel is aludt vagy két órácskát két szopi után.Kép

Zita! Ez a hír tényleg rosszul indult, de akkor szerencsére minden rendben Chelloékkal! Szegénykém, gondolom hogy megijedhetett! A hideg rázott ki amikor olvastam a műtétes variációt, de szerencsére akkor nincs semmi komoly! Remélem minél hamarabb hazamehetnek. A múltkor elfelejtettem írni neked, milyen gyönyörűek a gyermekeid! Az a szopis kép annyira aranyos volt!KépRéka baba továbbra is olyan jó kislány? Te hogy birod a három gyermekes létet? Van még segítséged?

Zsuzsa, Bori! Teljesen megnyugodtam, hogy ti is össze-vissza etettek, s akár óránként is. Én meg már azt hittem csak az én fiam ilyen zabagép. S én is érzékelem, hogy amikor kivételesen alszik vagy négy órát, máris feszül a mellem és folyik a tejcsi. Csak legyen elég! Az éjszakánk megint jó volt, igaz ma fél ötkor kelt a bébi, de egyébként aludt rendesen.

Zsuzsa! Tényleg ne stresszelj a tejcsin, hiszen gyönyörűen fejlődik a lányod! Nagyon ügyes anyuka vagy!!!! Bár bevallom én is könnyeztem már, amikor sírt a kicsi és nem tudtam vele mit tenni, bár hála az égnek nálunk ez csak nagyon ritkán fordul elő!

Panó! VizesedésKép MosogatóKép Most már csak jó dolgoknak szabad veletek történnie ennyi negatívum után! A csemeték hogy bírják a felfordulást? Na és mi van a cicákkal? Régen írtál róluk! Gratula a 37. héthez, meg a kvartett többi tagjának is!Kép

Orsi! Szóval már a ruhácskák rendben vannak? Tegnap én is vasaltam ám, a baba mellett megtanultam, hogy bármennyire utálom is ezt a műveletet, amint csend van és van vasalni való, azonnal nekiesek, hogy ne halmozódjon fel. A nagy pocakosoknak meg tessék csak kényeztetni magukat, hűsölni, kajolni és pihenni, hamarosan erre nem lesz már lehetőségetek!Kép

Lino! Örülök, hogy te is eszel gyümit és nálatok is működik a dolog! Szerintem csak jó, ha hozzászokik a kis gyomruk, már persze ha bírja. Meg csak több a vitamin is a tejcsiben, nem? Meg én a terhesség alatt is kilószám ettem a gyümit, reméltem, hogy tehetem ezt most is, s szerencsére Botond pocakja nem tiltakozik ellene.KépA két nagyobb lánykád nyúzza Katát?

Linda! Jó mozizást nektek!!! Kívánom, hogy csodásan sikerüljön az estétek! Használjátok ki minden percét!!!Kép

Jerry! Azt hiszem most már nagyon megérdemled a pihenést!!! S főleg, hogy most már csak a babádra koncentrálhatsz! Vigyázz magadra az utolsó napodon, s ne hagyd, hogy felmérgeljenek! Tanyára irígy vagyok!Kép

Kakukk, mi van veled?

Mariann, Szöszi, Rita, Vali hol vagytok?????

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Ritka szar éjszaka után ritkaszar napunk van Kép Úgy látszik, mire már nem utálja annyira a kánikulát, most a szelet utálja helyette Kép Egy élmény volt körbeporszívózni a lakást gyerekkel a kezemben Kép Viszont két heő-heő közt kaptam egy igazi mosolyt!!! Kép

Chello: remélem minél hamarabb hazamehettek!!! Jól megijesztettek Titeket Kép

Zsuzsa: Edina rengeteget hízott! Ezt ilyen ütemben úgysem tudja ő sem folytatni. És azért ebből kiderült, hogy neki pont elég a tejed. Én is Panó véleményét osztom, ha nem fogadja el a cumisüveget, akkor valszeg egyáltalán nem éhes. Ha éhes lenne, bármiből megenné a pótlást! És mi van ha nem cumisüvegből akarod adni? Akkor sem kéri?Nekem a nagyok voltak ilyenek az elején, hogy 300-400 grammokat híztak hetente, de ez egyre csökkent. Kata meg nem is gyarapodik ilyen gyorsan. Örülök, hogy Zsófi jól van, gondolom várod már nagyon haza!

Bori: jó Ráckevézést!!! Kép Daninak a Shrek első része sem tetszett? Lili teljesen oda van érte! Satuszájú kistesó Kép

Anikó, Orsi: 37 Kép Szép napot nektek is!

Anikó: 4 számmal nagyobb papucs nem is tudom honnan ismerős! Kép Kép Én a szülőszobán is István papucsában voltam (5 számmal nagyobb).

Kakukkfű: mi van veled?

Swen: nagyok szokták szeretgetni Katát, persze! Külsérelmi nyomok eddig nem láthatóak Kép Kata is nagyon sűrűn kajál ebben a melegben! Épp azt néztem vissza Nóra babnaplójában, hogy három hetes volt amikorra beállt az tejci pont annyira amennyi kellett. Most meg még mindig használom a kagylót szopizáskor, mert úgy folyik mindig a másikból. Éjszaka Kép Az én jól alvó Katicám most nagyon vacakul aludt, vagyis inkább csak én, mert ő kétszer kakilt be, de úgy hogy át is kellett öltöztetni, de lényegében fel se ébredt rá, cicit se kért, hanem aludt tovább.

Többi eltűnt?

Na megyek aludni, mert végre Kata is alszik!

Szilvi
lino

Hírek Kakukkfűről egy másik topicból:

"11.15-kor megérkezett 2. édes babánk, Dani, 4200 gramm és 59 cm. Jól vagyunk"

Nagyon nagy gratula nekik!!! Kép

Szilvi
lino

Szilvi!
Megelőztél, én is most akartam beírni!

Gratula Kakukkfűnek és Daninak!

Panó
panó

Sziasztok!

KakukkKép
Nagy gratula a nagy babahoz!!!

Kedves AnyukakKép
DE jo, hogy pont ma beszelgettetek az etetesrol...Mar kerdezni akartam, hogy nalatok hogy megy ez a dolog.A mi gyerekorvosunk szerint kell ido pihenni is a gyomornak es vigyazzak, hogy 2.5 ora teljen el a szopik kozott, de neha Balazs nagyon sir,tomi az oklet,stb.Pedig jo hosszan 15-20 perceket szokott egyhuzamban enni mielott kiesik a cici.Bajunk van a bofizessel, mert beleajul az evesbe es utana egyszeruen nem jon ki.Ha leteszem nyugos es nyugtalanul alszik mig elkezd csuklani vagy pici visszajon. Viszont ha ujra felebred 20 perc utan es megkinalom, akkor utana jobban alszik.Ugy dontottem pipalok a gyerekorvosra, Balazs maskepp mukodik, 3 napig nyugos volt es kinoztam hogy ne adjak neki, de szerintm ez egy baromsag volt!

Most mar bevallhatom, nalunk is volt egy kis baby-blues, a gyerek sokat nyugolodott, apjaval semmi idonk nem volt egymasra, ideges voltam miert sir, anyukam elutazott egy hetre...Hat 5-10 percenkent elpityeredtem.KépOlyan gondolataim voltak, hogy megijedtem.Most mar latom az alagut veget.
Ma idejott a noverem, sutit sutott nekunk, lezavart engem vasarolni, beszelgettunk, helyre tette a lelkem es lass csodat:Balazs 2*2.5 orat aludt.Kép Le tudtam fejni a mellem, zuhanyoztam,el sem hiszem.Most is alszik...es nyugodtan, nem a hatat utogetve,nyogve 5 perceket!Ha belealszik nem bantom, ha csuklik ujra adok neki...Ugye, nem hibazok nagyot??? Ma annyit mosolygottKép. Megsem kamu, hogy az anyuka lelkiallapotat veszi at a gyerek?!?!?!

chelloKép nekem is irt, teljesen megijedtem...Nem semmi ijedtseg lehetett, en belehaltam volna.Jo, hogy olvasom,hogy megsem olyan nagy a baj...

Sportpalack:
Fel literes uveg sport-kupakkal rajta.Bevittem a korhazba, anyukamek minden nap hoztak kamilla-teat es minden wc-zes utan vagy csak ha megkivantam Kép azzal a wc-n leoblintettem.Olyan jol esett!!! Es ugy gyogyultam, hogy csodajara jartak...Hetfon az esti mosasnal kerdeztek, hogy biztosan szultem-e?Kép

Most megyek, lehet hogy ma meg szundizni is lesz idom? Jon a hetvege, Apa is itthon lesz velunk,remelem minden ok lesz es megmarad a jokedvem!

Mindenkit puszilok:
szoszi
szoszi

Meg ket kerdes:
1.-Nekunk van, hogy 6-8 kakis pelusunk is van egy nap.Fog ez a gyerek hizni is (ma fogunk eloszor merni, ha sikerul...)vagy minden kimegy? Nalatok mennyi van?

2.-En nem nagyon kinozom a teaval (ha az egy deci forralt viz 8 szem komenymaggal annak szamitKép), nincs odaig erte...Ti teaztattok?Nalunk 24-25 fok van.Kellene a tea?

szoszi
szoszi

Szöszi:

Teljesen normális ha ennyit kakil!!! Meg az is, ha 5-7 napig nem! Nekem volt mind a két fajtából, és mind a kettő hízott rendesen. Most Kata köztes megoldást választ: napi egy kaka, és alig hízik. Ez van.

Szerintem nem kell tea! De más szerint meg kell. Nekem egyik se teázott. 24-25 fok meg tök jó, emiatt biztos nem adnék. Ha meg adnék valamit az csak cukornélküli lenne.

Örülök, hogy jobb a kedved!!! Kép Én még mostanában is szoktam depis lenni (hogy velem senki sem foglalkozik, stb.)

Kaja sűrűsége: Kata ha nincs kánikula 3-4 óránként akar szopizni, estefelé sűrűbben. A pocakjának persze jót tesz, ha kb 2 óránál sűrűbben nem eteted, de ha sír én se szoktam várni és órára szoptatni.

Sok puszi nektek és jó hétvégét!!! Kép

Szilvi
lino

Szöszi: még a büfizéshez: nálunk Nóra egész egyszerűen nem tudott büfizni. Csinálhattunk vele bármit, nem ment. Aztán kb 3-4 hetes korára alahogy megtanulta.
lino

sziasztok!

Mindenek előtt gratula Kakukkéknak! Mekkora baba! Mint Szilvié! Jó egészséget, és sok tejcsit!

Most kaptam, de illik a topikhoz:

Kép

Panó: lehet! De az is gond, hogy ha üveget lát, túl mohó!!! És levegőt is nyel!
Építkezés Kép

Zita: akkor nagyon ügyes csilla. Jó, hogy most nincs rajtuk annyi ruha! Kép

Chello: megijedtem én is! Remélem semmi komoly, és holnap már otthon is lesznek! Hol vannak?

Bori: a reflex nálam is megvan. CSurog a másik is!
Amúgy most csak 1 ciciből eszik! ma 2-3 óránként!

Swen: pusz nektek! Ügyesek vagytok? Te jobban vagy már?

Lino: kanállal is próbáltam adni neki, de az sem vált be Kép Lehet, hogy tényleg nem kell neki! Majd ha kajás, megeszi!

Szöszi: szerintem se kínozd a fiadat! Ha kajás egyen! Főleg ha a gyomra bírja!
ÉS érzik a babák a te lelki bajodat!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Jelentem jol vagyunk, minden rendben. Lili rendkivul jo baba mar napkozben. Szopik, aztan nezelodik 1 orat, majd alszik 2 orat. Ez igy megy egesz nap, kiveve ejszaka. Ott 3 orakat alszik.

Bori: En nem teszek cukrot a teaba! Csak siman lefozom a teat, hagyom kihulni es ugy adom neki. De nagyon ritkan kap Lili. Most ugy tunik megszokta a meleget. Kép Csak 1x adtam neki egy pici teat kedden. Es 1 honap alatt csak 2x kapott.

Szoszi: Ugy orulok, hogy irtal. Orulj neki, hogy olyan sokat kakil a kis Balazs. lili naponta minimum 8-10-et produkal. Es szepen hizik, gyarapszik. Ma este lesz meres, hogy 1 het alatt mennyit hizott. Es nagyon jool teszed, hogy a sajat osztoneidre hallgatsz. Ha Balazs gyakrabban szeretne tejet, akkor adjal is neki. Kép

Kakukkfunek sok gratula a kis babahoz. nem is olyan kicsi.

Rolunk: minden okes. Ritkan van idom irni, mert ha alszik a Lili mindig van mit tennem ebben a nagy hazban. Bar pl. most aludtam 1 oracskat. Kép
Olyan edes a Lili, mar szabalyszeruen nekem is mosolyog. Kép Egyre tobbet kivancsiskodik es ugy latom koveti a dolgokat a szemevel.

Lanyok: nektek a babanal mikor jon ki a korhazban kapott BCG oltas jele? Lili 26-an lesz 1 honapos, de meg nem latom a karjan a kis dudort. Es szerintitek normalis az, hogy a karjaimban tud csak igazan elaludni?? Szopi utan ha nezelodik, leteszem es beszelgetunk hozza a ferjemmel, de egy ido utan elkezd nyugolodni es ha felveszem a karjaimba, par perc utan el is alszik. Minden este lefekves elott a karjaimban alszik el. Normalis ez? Nem lesze bbol baj, ha erre raszokik?

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Íme, Bandzsulka Mazsolka (aki persze nem egyfolytában bandzsítKép)
Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Szöszi! Mint már írtam, nálunk is nagyon gyakran eszik Botond. Amikor hazajöttünk, még tartotta a három órákat, azóta teljesen rendszertelen. Van hogy óránként szopizik, pedig egy szopi nálunk is 25-30 perc. ma mondjuk áldott jó baba volt, két óra alvás szopi, alvás. Olyan könyv szerinti, ahogy Lino írta az elején.Kép A pelusban meg nálunk mindig!!!! van kaki. Napi hét-nyolc pelus leaglább. S ettől hízik rendesen.Kép Böfizni nekünk sem nagyon szokott, ugyanis szopi végére bealszik a lelkem. Aztán amikor felébred vagy van böfi, vagy egy kis bukás, vagy semmi. Ja és nálunk is mondta a doki, hogy tartsak leaglább két és fél órás szünetet, de én is a gyerek működését figyeltem és nem hallgattam a dokira!

Bocsi, mennem kell!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kakukk: Gratulálok, a szép termetes babához!

Szöszi: Teljesen igazad van, hallgass az ösztöneidre! Ha jól fejlődik a csemetéd, akkor nem lehet gond. Mi nem itatjuk Rékát, és eddig egyiket sem itattuk. Pedig Csilla is jó meleg nyárba született két éve.

Zsuzsa: Tényleg áldás Csilla pelenkaelhagyása szempontjából ez a kevés ruha. Kíváncsi lennék, hogy menne ugyanez télen?!
Chelloék a Jánosban vannak, ha jól emlékszem. Először a budai Gyermekkórházban voltak és onnan küldték át őket. Legalábbis ha jól emlékszem. Ugyanis annyira Noémi állapotára koncentráltam, hogy lehet, hogy fordítva történt.

Kakitéma. Szakirodalomból másolom, a "kisbabája elegendő anyatejhez jut, ha a következőket tapasztalja" cím alól:
-Napi kettő-öt pelenka széklatet is tartalmaz. Ez csak az első négy-hat hétre vonatkozik.
-Négy-hat hét elteltével a széklet gyakorisága a kizárólag szoptatott babáknál nagyon különböző lehet: van akinek naponta egy-két alkalommal van széklete, másoknál tizennégy nap is eltelhet két széklet között.
Idézet vége.

Üdv:

Zita
pzita

Szöszi- Balázska nagyon aranyos, vagy már írtam?

Zsuzsám- Edinába nehogy beleszeressen egy arab sejk, tök aranyos a bebugyolálzt képen.

Bellana- szombaton megyünk Vácra, de valószínűleg csak vacsi időben, mert baromi meleg van.
Mondtam már neked, hogy Vácon születtem?
A programok jónak tűnnek, főleg a kézműves utca érdekel, szeretek kotorászni.

Anikó- csütörtökön megyek a dokihoz, akkor sajnos nem találkozunk. Egyéként a Kisfalvi tényleg nagyon szimpi, jó fej volt.
Ezen a héten befejeztem az uszit és a kismamatornát, mert mát fárasztott. A kúp tényleg pocsék, de ki lehet bírni. Fel a fejjel, majdcsak kibújik Bencus! Tudom, a Kisfalvit vetted célba, de remélem hogy a mi dokink is normális lesz.

Puszi mindenkinek!

Maci
maci2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?