A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Babar, gratula a kislányhoz! Remélem, nekünk is lesz 2-3 év múlva egy Szonjánk Dávid után! Kép

Györesz! Elképzelhető, hogy a párod betojt kicsit az új helyzet miatt? Ő tudja vajon saját magáról, hogy mit akar? Lehet, hogy belül ő is teljesen bizonytalan. Legyél erős, gondolj a kisfiadra, és ha egyedül érzed magad - azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom -, itt bármelyikünkre számíthatsz! Mailban, telefonon, személyesen, bárhogy. Bízom benne, hogy a párod belátja, tévedett, és jól fog dönteni. Én hiszem, hogy ha előbb esetleg nem is, amikor meglátja a kisfiát, ő lesz neki a legfontosabb. Tudom, hogy ez egy nagyon nehéz helyzet, el sem tudom képzelni, mennyire megterhelő lehet lelkileg. Én is csak azt tudom mondani, hogy a kisfiad érdekében próbálj nyugodt és erős maradni. Bízom benne, hogy minden rendbe jön.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

GyöreszKépKépKép

Ne haragúdj, hogy csak most írok, de most kerültem gépközelbe. Amit mondani szerettem volna erre, azt már a lányok leírták! Megkérdezhetem, hogy mióta ismeritek egymást? Nekünk öt év után jött össze törpike (ezt már asszem írtam)és most úgy gondolom, hogy a sors adott nekünk ahhoz időt, hogy megismerjük egymást. Már többször volt olyan, hogy összepakoltam a cuccom. Persze nem voltam terhes, más volt, de úgy is szar érzés. Ezzel azt akarom mondani, hogy semmi sem történik véletlenül. Az sem, hogy nekünk csak most jött össze. Igaza van Macsnak, hogy hosszú távon jobb lesz, mert az nem jó egy babának, ha bizonytalanságban nő föl.
Mi meg tényleg azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak és nem csak abban, hogy ki milyen pelenkát vegyen stb.... Azt meg szerintem felejtsd el, hogy minden kismama úszik a boldogságban és te egyedül vagy!!! Tényleg nagyon nagy boldogság egy baba, de ettől a csodálatos dologtől sajnos nem borúl virágba az egész életünk. De egy nagyon nagy része igen. Úgyhogy próbálj arra a fiúcskára gondolni,aki ott ficánkól benned!!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Györesz!

Pontosan tudom mit érzel,velem is megtörtént ez anno.Kép
Ha gondolod,leírtam az nagyjából a Várandósság/Pár hetes terhes vagyok topikban,kb. 1 hete.
5 éve történt,de annyira kikívánkozott...Kép
Azt ott nem említettem,de több tényező mellett feltűnt az a bizonyos 3. is,gondolhatod,hogy nem részemről.
Szólj,ha tudok segíteni!

Babar!

Gratulálok a kislányhoz!Kép

Üdv mindenkinek!

Kata
22+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Üdv Kata!
Már azt hittem el vesztél.KépHogy,álltok a mesterekkel?Mi már ma el készülünk még kb 1 óra.
Ez az új burkoló nagyon ügyes.KépLegközelebb kedden jövök,addig is jók legyetek!KépJó hétvégét
kivánok mindenkinek!KépKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Nagyon aranyos mindenki! Megígérem nektek, hogy nagyon erős leszek, hisz a kicsim nem tehet semmiről és neki szüksége van az erőmre! Megkértem anyuékat is, hogy ha csörög a telefon és keres Ő, akkor mondják meg neki, hogy nem akarok vele beszélni, ha meg a mobilon hív akkor egyszerűen nem veszem fel! Hagy érezze Ő is egy kicsit rosszúl magát!
Majd írom a fejleményeket! De azért máshoz is megpróbálok hozzászólni!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Kata!
Elolvastalak a másik topicba, hogy mi történt veled 5 éve. Én is ebben bizakodok, hogy majd változnak a dolgok, de nem akarom beleélni magam! Hallottam már a tietekéhez hasonló történeteket és biztos vagyok benne, hogy Ő is bepánikolt, csak kérdés, hogy ezt hogy éli meg és hogy el tud-e jutni a helyes útra! Egyenlőre próbálom szoktatni magamat a gondolathoz, hogy egyedül maradtam és társ nélkül kell végigcsinálnom. Félek reménykedni! Persze a remény hal meg utoljára! Eddig olyan közelinek tünt az október, most meg mintha eltolták volna ezer évre! Én hiszek abban, hogy mindenkinek meg van írva a sorsa és hogy mindennek megvan a miértje, csak ezt ki kell várni és ez az ami nagyon nehéz!!! De hát nincs más választásom, várok!
Ugye azért a kisbabám nem nagyon sínyli meg ezt a lelkiállapotomat?
Te hogy bírtad 7 hónapon keresztül, hogy nem tudtad a pároddal úgy igazán megosztani az élményeket, hogy nem volt aki szeressen amikor szükséged van rá? Hogy csináltad, hogy átvészelted? Hogy nem adtad fel?
Szerinted is jó ötlet, ha egy pár hétig nem hallatok magamról?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz, én is úgy gondolom, hogy mindennek megvan a maga oka. Csak az a baj, hogy ebben nagyon nehéz akkor hinni, amikor szenved az ember, ez mindig csak utólag tisztul ki, hogy igen, ennek ezért kellett így történnie, és odáig általában hosszú és nem könnyű az út. De neked sikerülni fog, mert erős vagy, és mert ott van a kisfiad a pocakodban, akinek szüksége van rád. Biztos vagyok benne, hogy nem sínyli meg ezt a lelkiállapotot, mert tudja, hogy a mamája nagyon szereti, és egy babának a pocakban szerintem ez a legfontosabb.
Liv

Kép

Kép
liv

Györesz, a keményedés fáj? Tudod, az őszi babák topikban írtam erről, és még mindig bizonytalan vagyok, hogy a babát érzem, vagy keményedik a méhem.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Köszi amit írtál!
A keményedés nem fáj! Különben nekem van, hogy csak a méhem egy része keményedik, ez olyan 15-20 másodpercig tart. Nagyon kemény lesz a hasad és érzed is a kezeddel! Nekem van amikor egész kellemetlen, de akkor sem fáj! Egyáltalán ne izgulj emiatt, mert ez ilyenkor már teljesen természetes. Főleg, ha nem is vagy biztos benne, akkor az nagyon enyhe keményedés lehet, ha egyáltalán az. A barátnőmnek a 30. héttől már elég kellemetlenek voltak, erre a dokija azt mondta, hogy ilyenkor már ez jóslófájás, de ez nem jelentette azt, hogy meg is szült. 41. héten megindították neki!
Tényleg ne aggódj emiatt! 5-6x keményedhet egy nap!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Dia!

Örülök,hogy sikerült normális mestert találnotok!!!Kép
Nálunk is haladnak most már a dolgok,lehet,hogy a folyamatos b....gatás hatásos?Kép
Nagyon jó pihenést kívánik Neked,remélem ki tudtok kapcsolódni.
Várlak vissza!Kép
Puszi.

Györesz!

Nemhogy letagadtattam volna magam,én próbáltam keresni.
Ez alapján senki ne gondolja rólam,hogy akaratgyenge,pitizős vagyok:nehezemre esett megalázkodni,mert nem igazán jellemző az alaptermészetemre.
De addig megvoltunk,nem az a lángolás,de biztonságos,működő kapcsolat volt.
Ezért és mivel ismerem a párom,úgy éreztem meg kell tennem mindent,mert ő a gyerek apja és valójában nem ilyen!
A terhesség volt az addigi életem legboldogtalanabb időszaka.Kép
Sokat sírtam és mindig azt láttam magam előtt,hogy milyen jó lehet neki nélkülem.
Anyuék sokat segítettek,pedig szólni sem lehetett hozzám sokszor.
A visszaköltözés miatt a falu is a "szájára vett",ez sem dobott fel túlzottan.

DE:ennyi év után azt mondom:megérte!
A fiamat imádom,az apja szintén és a kapcsolatunk a gyerekkel lett teljes.
Neki kellett ez az idő,hogy hozzászokjon a gondolathoz.
Viszont nagyon érdekes volt,hogy bár a fiunk természetesen erről semmit nem tud és soha nem mondok rosszat neki az apjáról,mégis jó ideig elutasította.
Pl.nem fogadta el tőle az ételt,stb.,majd mikor már beszélt sokszor mondta,hogy nem szereti és nem is szólt hozzá.
Kívánom,hogy Neked és a kisfiadnak is minden a legjobban alakuljon!Kép
Itt vagyunk,nyugodtan írd le azt is ami bánt,így nem vagy egyedül.

Elnézést a többiektől,hogy ilyen hosszúra nyúltam.

Üdv.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Köszi Kata!
Tudod már én is könyörögtem, de Ő folyton elutasított, és már annyira megalázó volt! Talán észhez tér, talán nem. Én is folyton arra gondolok, hogy míg én itthon szenvedek addig Ő boldogan éli az életét. Talán most is pont a lánnyal van. Kérdeztem tőle, hogy a lány tudja, hogy nemsokára apa leszel?, erre Ő azt mondta, hogy még nem mondta el neki, mert akkor lehet hogy elküldi a francba, és állítja, hogy egyenlőre csak haverok. Na mindegy, nem szabad ezen rágódnom! Tudom, hogy én leszek a világon a legboldogabb ha megszületik a kisbabám, addig meg valahogy csak kibírom!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Rosszul fogalmazhattam,mert nem könyörögtem,de kerestem az alkalmat,hogy beszéljünk,elmondtam hogy vagyunk,akkor is,ha nem érdekelte.
Küldtem UH képet,szóval inkább a gyerkőcről tudósítottam.
Annyira biztos voltam benne,hogy végérvényesen cserbenhagy,hogy elmenten ügyvédhez is megtudni mik a jogaink.
Szóval eléggé nem várt fordulat volt a levele a 7. hónapban.
Nem mondom,hogy fel a fejjel,mert nagyon nehéz most Neked,de erőt kívánok!
Nyugodtan írhatsz mailt is,ha megy a freemail-em(nem tudom miért vacakol)rögtön válaszolok.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata!
Ari vagy, hogy foglalkozol velem! Most megpróbálok aludni, talán menni fog! Majd jelentkezem!
Mégegyszer köszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

A hétvége a legnehezebb! A hétköznapok még valahogy eltelnek, mert tudom, hogy mindenki dolgozik és nem jár annyit az agyam, hogy vajon Ő mit csinál, de ilyenkor nagyon rossz! Hiába kértem, hogy ne keressen és ha hívna se lennék hajlandó beszélni vele, de mégis állandóan a telefonomat nézem!
Anyukámmal megbeszéltem, hogy ha nem költözök, akkor jövőhónapba kifestjük a szobákat és berendezzük nagyából a gyerekszobát. Ez jó lesz, legalább lefoglal majd! 2 hét múlva minden kidrül!
Azért drukkoljatok nekem! A lényeg, hogy boldogok lehessünk vagy így vagy úgy, és a picurka kibírja még a hasamba úgy 13 hétig!

Puszi mindenkinek és további jó hétvégét
Györesz 26+1

Kép
Kép
györesz

Györesz, kitartás! Minden rendben lesz! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Györesz!

Az nagyon jó,ha valamivel el tudod foglalni magad.Kép
Még szép,hogy drukkolok Neked!
Ezt egyetlen nő sem érdemli meg,kisbabával a szíve alatt!
Még mindig sokat keményedsz?(A körülmények nem éppen a nyugalomnak kedveznek.Kép )

Írjál!

Üdv mindenkinek!

Kata
23+0
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Köszi Liv!
Köszi Kata! Sajnos a keményedések ugyanúgy megvannak, néha kevesebb, néha több. Az biztos, hogy ez a helyzet nem kedvez neki, de próbálom nyugtatgatni magamat! Muszáj kibírnom! Bitos nagyon sok nő járt már hasonlóan és Ők is kibírták! Próbálom folyamatatosan a jó oldalát látni a dolgoknak és a rossz gondolatokat elhesegetni, csak sajnos egyenlőre abból van több. Amikor 3 éve haza költöztem a szüleimhez egy 8 éves kapcsolatból, hatalmas csalódással, akkor is azt hittem, hogy belehalok és nem fogom tudni feldolgozni, aztán tessék eltelt 3 év, azon a dolgon már csak nevetek és most vannak újabb gondok egy másik pasival. Ez is egyszer elmúlik, túl leszek rajta, mint minden máson! Csak abban az egyben bízok, hogy nem tartogat nekem a sors egy újabb csalódást, mert igazán kijárna már nekem a jóból!
Remélem ezt az optimizmusomat meg tudom tartani! Néha annyira erősnek érzem magam, aztán meg megint rámtör a szomorúság és csak sírok és iszonyúan tehetetlennek érzem magamat! Idővel biztos jobb lesz minden! Ha meg megszületik a kisfiam, akkor csak boldogság lesz semmi más! Akkor Ő már le fogja kötni minden gondolatomat!
Már nagyon várom!

Puszi
Györesz 26+2

Kép
Kép
györesz

Ma már kaptam egy sms-t Tőle, hogy hogy vagyok! Én visszaírtam neki, hogy nem akarom megnyugtatni a lelkiismeretét és már csak akkor leszek jól, ha időben és egészségesen megszületik a kisfiam. Erre Ő nem értette, hogy mi a bajom és hogy az az ő gyereke is. Kifejtettem neki, hogy amíg egyedül vagyok vele és egyedül kell vigyáznom rá addig az enyém! Már tényleg nem tudom, hogy mi lesz. Az biztos, hogy neki is van lelkiismerete, csak sajnos az nem azt jelenti, hogy engem is szeret! Annyira fel tud zaklatni! Persze annak is örülök, hogy azért gondol ránk! Na mindegy!
Az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy olvassa ezeket amiket itt írok, mert a nevemet is tudja amin bejelentkezek, de ez is mindegy, újat itt sem írok, ezeket eddig is tudja! Bárcsak már október lenne, vagy legalább tisztába lehetnék vele, hogy mi vár rám, hogy mit akar!
A picurka meg csak rugdos egész nap a hasamba! Remélem nem azért, mert érzi, hogy ideges vagyok! Éjjel is valahányszor felkelltem nagyon el kezdett rugdosni, sehogy sem volt jó neki. Aztán fekve elkezdtem ringatni magam és egyből abbahagyta, csakhogy amikor abbahagytam megint rúgkapált! Annyira imádom ezt a kis csöpséget!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz, nagyon nehéz lehet Neked, de próbálj meg valahogy lazítani. Van egy kazetta, Agykontroll boltban árulják (?) remélem, nekem ott vették évekkel ezelőtt. Az a címe, hogy Bölcső. Istenien lehet rá relaxálni. Szívesen kölcsönzöm Neked. Nem vagyok nagy szakértő, de szeritnem logikus, ha a párkapcsolati problémák megjelennek a terhesség során valamilyen formában. Vigyázz Magatokra. És adj esélyt a fickónak, mégis ő az apa. Egyedül később sem lesz könnyű!!!

Olvaslak Benneteket, de írni nem nagyon érek rá. Volt egy kis problémánk a kicsivel (16 hós), a János sebészetén kötöttünk ki, azóta is járkálunk kötözésre. Majd ha odajuttok, oltassátok be őket bárányhimlő ellen. Kép

sofka
sofka

Köszi Sofka!
Én mindenféleképp szeretnék esélyt adni a pici apukájának, csak az a kérdés, hogy Ő él-e vele!?

Mi történt a kicsivel?

Györesz 26+2

Kép
Kép
györesz

Györesz,

Sajnálom ami történt VeledKép De tényleg próbálj optimista maradni. Engem is szinte mindig elhagytak a volt barátaim. Eleinte tényleg nagyon rosszul éreztem magam, de aztán felálltam és továbbmentem. Tudom, hogy ez most Neked még nehezebb a baba miatt, de fel a fejjel. Legyél kicsit önzö és most foglalkozz csak Magaddal és a kis MocorgóvalKép Az apuka meg majd magához tér, remélhetöleg.

Légy boldog, fel a fejjel! Gondolj most arra, hogy milyen sok ember (köztük a pici fiad is) szeret Téged!

Moncsi
minike

Sofka, miért javaslod a bárányhimlő elleni oltást? Azért kérdezem, mert végleges védettséget bárányhimlő, rubeola ellen csak az ad, ha már átesett rajta valaki, szóval az a biztos. A rubeola elleni védőoltást megértem, ne legyenek rubeolásak a gyerekek, mert azzal veszélyeztethetik pl. a körülöttük lévő kismamákat, de a bárányhimlő kevésbé veszélyes, jobb, ha túlesnek rajta, nem? Szóval kérlek, írd majd le, miért jó szerinted a bárányhimlő elleni védőoltás, érdekel!!!
Köszi!

Györesz, nem nagyon tudok mást mondani, csak hogy próbálj nyugodt maradni, mert a babának az a legfontosabb, hogy érezze, jól van az anyukája. Neked ő a legfontosabb, neki pedig te vagy - ez a lényeg, most csak erre koncentrálj. Kép (De persze tudom, hogy én könnyen beszélek.)

Liv

Kép

Kép
liv

Mindenkinek nagyon köszönöm amiket írtok! Köszönöm, hogy próbáltok megnyugtatni! Ez sikerült is! Már sokkal jobban érzem magamat! Jól esik, hogy mindenkinek van egy jó szava, pedig az elején úgy féltem ezeket leírni, de mostmár örülök, hogy megoszthattam veletek ezt a dolgot! Próbálom elterelni a gondolataimat és ígérem mostmár másról is fogok nektek írni!
MÁS:
Liv! Te hány hetesen voltál legutoljára UH-n? Ott neked hány grammra saccolta a gép a picurkát?

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Babar!
Akkor most egyáltalán nincs uh az Istvánban? Csak azért érdekel, mert holnap kell menjek 3-ra.

Györesz! Sok -sok kitartás neked és tényleg próbálj meg csak a kicsire koncentrálni.
linato

Györesz, két hete voltam 3D-n, 26 hetesen, ott 875 grammot saccolt a gép az egyéb méretek alapján.
Liv

Kép

Kép
liv

Györesz!

Kicsit ahhoz hasonlít ez a dolog szerintem, mint mikor a pasik 50 éves koruk körül meghülyülnek és 20 éves csajokkal randiznak. Olyan kapuzárási pánik, hogy nem vagyok öreg, nem vagyok gyöpös apuka, vagány fiatal srác vagyok, azt csinálok, amit akarok. De ez neki is nagyon vacak lehet, mert ő se hiszi el igazán, meg ettől nem is szeret téged kevésbé, és ezek az ügyek nagyon sokszor végződnek úgy, hogy menekülnek vissza az "igazi" társukhoz.

Még arra is gondolhatsz, hogy ezt szinte senki se ússza meg. Te legalább túl leszel rajta. Most is rosszkor van, de ötven évesen se jó!
mvica

Babar!

Engem is érdekelne az UH-helyzet, csütörtökön megyek. Most a genetikait ugyanúgy az a spéci doki csinálja, csak a kis gépen? (Mi nem járunk az Edit magánrendelésére, arra sajnos nem futja.)

Vica, KEREK 13!!! (végreKép)
mvica

Elöljáróban leszögezem nem vagyok oltáspárti. A doktornénink sem javasolta. De Középső lányom hazahozta a barihimlőt az oviból. Bizony küzdött, lázas volt meg pöttyös. De nem estem kétségbe. DOktornéni sem. Csak amikor hetekkel később a 15 hónapos, még szopó, már lábadozó kicsit látta. Addig csak emlegette, hogy a testvéreknél nagyon megerősödhet a vírus, meg kicsiknél kellemetlenebb a betegség. Hat napig csillapíthatatlan magas láza volt, kiütések testszerte. A száj, az orr az összes létező nyálkahártyán is. Végül még valószínűleg az egyik nyirokcsomója is bedagadt. Mikor megláttam a féldiónyi duzzanatot a kicsi hóna alatt... Szóval akkor gondoltam először arra, hogy én oltatnék. Szerencsére így a második hét vége felé a lábadozás útját járjuk. Úgy néz ki, megúsztuk a Lászlókórházat, a sebészetet. De örökre csalódtam a Pöttyös PAnni című könyvben, ami úgy kezdődik: ez szelíd himlő, olyan szelíd, mint a báránykák.

A fentieket még régebben írtam a bárányhimlő oltásról szóló topikban. Hozzá csak annyit, nem úsztuk meg a sebészetet. A csomó eltályogosodott nyirokcsomó volt. Kép

De a fiatalember már lábadozik, jó a kedve. Én vagyok dühös, mert be akartam adatni a védőoltást télen, hogy a nagylány ne hiányozzon majd a suliból hosszan. Nme is hiányzott, az évzáró másnapján kezdődött a családban a bégetés. Lassan augusztus van, és még nem is álmodozhatunk a Balcsiról. Talán a kövke hónap közepén. Hát ezért.

Györesz, ha írsz egy címet (sofka@freemail.hu) postázom a kazettát.

sofka
sofka

Sziasztok Lányok!
Nem fogjátok elhinni mi történt, mert még én sem tértem magamhoz! Kb. fél órája felhívott Ő, hogy rájött, hogy szeret engem és nem akarja elbaszni ezt az egészet és hogy megbocsátok-e neki! Mit mondhattam volna, hát persze hogy megbocsátok. Biztos sokáig nem fogom tudni elfelejteni, hogy min kellett átmennem miatta, de szeretem Őt és azt akarom, hogy a fia is szeresse, hogy az apja mellett nőljön fel! Holnap átjön és mindent megbeszélünk!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Remélem sikerül mindent rendeznünk és már egy boldog családba születhet meg a mi kisfiunk!
Most végre alszok egy jót!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Minden jó, ha vége jó. Kép Kép Kép

sofka
sofka

Györesz!

Szuper! És most tényleg aludj egy jót, pihend ki az elmúlt hetek izgalmait. Rád fér.KépKépKép
linato

Lanyok!

MInoseg baba ruhakat arulok piaci aron amerikabol.
Ha valakit erdekel kerdezzen hogy mire lenne szuksege(body,kezeslabas,kiscipo,takaro ,farmer nacik,kisszoknyak,elegans ruhak karacsonyra,stb) ,akkor felvasarolok egy par dolgot lefenykepezem felteszem a netre,megegyezunk az arban es haza postazom.Gyonyoru minosegi ruhak ,olyan markak amik otthon nincsenek, nekem nagyon elnyerte a tetszesemet.Nekem is van egy kis fiam es tudom otthon milyen irto draga a gyerek cucc,itt csak amultam ,hogy szinte fillerekert kapsz gyonyoru ruhakat,szoval ha erdekel irj es valaszolok.
vanillaa

Györesz,

Örülök, hogy jól végzödöttKép

Pusz,
Moncsi
minike

Györesz Kép Kép Kép

Kép

Kép
liv

Györesz!

Örülök, hogy így alakulnak a dolgok! Drukkolok nektek!

UH Istvánban!
A dokim szerint teljesen behalt a nagy 4D UH gép és el is szállították! Most a sima kis 2D UH-val nézik a piciket. Persze azon is sok mindent lehet látni, de a dokik nem szeretik és a hozzákötött videó sem jó!
Mvica!
A magánrendelőben a vizsgálat 5000,- és + 3000,- fizettünk a 20 perc moziért felvéve videóra. Ez csak információ!

Barbara
babar

Köszi, köszi, köszi!!!!!
Végre egy jót aludtam! Olyan érdekes, hogy még a picurka sem volt éjjel olyan harcias a hasamba, mintha Ő is megnyugodott volna! Remélem minden jól fog alakulni és mégegyszer mindenkinek köszönöm a biztatást!

Nekem megállt a hasam a növésbe, már hetek óta kb. 2cm-t nőtt. Bár azért változik a formája, olyan mintha felfel és nem kifele nőne. A védőnő szerint teljesen megfelel a nagysága, szerinte multkor nőtt hatalmasat és most tőlti ki a kicsi!
Nektek nő folyamatosan? Így a 27. hét elején a kiinduláshoz képest (87cm) 13 cm-t nőtt (100cm). Végül is még van 3 hónapom!

Liv!
Te dolgozol még?

Györesz 26+3

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

Veled aztán gyorsan történnek az események!Kép Örülök neki! Látod te meg féltél a hétvégétől! A pici érezte, hogy megnyugodtál, úgyhogy most neki is tök jó!!! Éljen, éljen,éljen!! Azért én a kedves apucinak nyomnék egy jó nagy kokit a fejére.KépKépKép

Puszi, Gigi 26+3 Kép

KépKép
gigi28

Lányok!

Mi még mindig küzdünk a náthával, nagyon makacs. Nem is csoda ilyen nyálkás idö mellett. Összességében azért jól vagyunk, köszönjük a tippeket és a bátorítást!
Lassan kezdenek gondjaim lenni ruhanemü szinten. A pocakom már 122 cm!!!! átméröjü. Iszonyatosan gyorsan nö, másfél hete még csak 117 cm volt...
Most már nem tudom felvenni a nyárra szánt ruhákat, mert úgy feszülnek. Azt hiszem nem úszom meg egy-két nagyobb darab beszerzése nélkül. Gatyákból is 48-50-es méretüeket hordok, polóból 44-46-osat, ruhák eddig 42-esek voltak...
Azt hiszem az elefánt hozzám képest kisdobos lesz. Érdekes pedig, mert nem érzem olyan nagynak és nehézkesnek magam még ezzel a súllyal sem, mint az elsö terhességem alatt. Akkor már böven kihaltam a lépcsözéstöl, most még simán járom a napi sokszor 3 emeletet. Ha kell a kiscsajt is cipelem még, az sem esik nehezemre. A gerincem sem fáj, noha annak idején hogy szenvedtem vele. Ez a pozitív fejlemény biztos a kiscsajnak köszönhetö, mert ö gondoskodik róla, hogy egész nap mozgásban legyek.
Vele egyébként 137 cm övméretem volt a terhesség végén. Ezt biztos most is simán összehozom.
Sokan megszólítanak a játszótéren, hogy biztos már nincs sok idöm hátra, de ha mondom, hogy még majdnem 3 hónap, lehidalnak. A kiscsajjal szerencsém volt, mert a hasam is gyorsan visszanyerte eredeti formáját és mértetét, ill. a súlyom is 2-3 hét alatt lement a terhesség elöttire. Remélem most is csak átmeneti bálnásodásról van szó. Lényeg azonban az, hogy az ember ne hagyja bolondítani magát másoktól, jól érezze magát a börében, akárhány kilós is és a baba is viháncoljon.

Ti hogy álltok a pocak-körmérettel? Tudom, hogy ez nagyon relatív, mert biztos attól is függ, hogy az ember lányának mennyi volt a derékbösége a terhesség kezdetekor, de akkor is. Legalább lenne egy elképzelésem a -tól-ig-okról.

Puszi mindenkinek!

Barbi
maass

Szia Maas!

Én most töltöttem a 20. hetet és a pocakom körmérete 91 cm, szóval még sehol sincs a vége! Kép
Ahogy látom, most kezdek majd igazán gömbölyödni! Hétvégén keresztszülők lettünk és a kosztümöm naciján a cipzárt már nem tudtam teljesen felhúzni! Kép
Barbara
babar

Sziasztok!

Györesz!

Nagyon örülök,hogy a párodnak megjött az esze és nem is kellett 7 hónap hozzá!!!Kép
Gondoltam Rád hétvégén,csak nem tudtam írni,mert a drága párocskám PC-gurut játszott,ezért szakembert kellett hívni a géphez.Kép

Bocsi a nyaralóktól,de nagyon élvezem ezt a kis lehülést.

Említettem,hogy augusztusban lesz az esküvőnk,szűk családi körben terveztük megtartani:itt a polgári,szüleimnél másnap az egyházi,max.20fővel.
Addigra azért már gurulni fogok és elvileg feküdnöm kellene.
Erre pénteken szólt Anyukám,hogy akkor ő minden dolgot elintézett az ottanival kapcsolatban,kb 70 személy lesz,terem bérelve,zenészek és a többi...
Őszinte lehetek?
Nem ugrottam ki a bőrömből örömömben,semmi kedvem hozzá,de nem tehetem meg,hogy kidobatom a meghívókat és nem megyek el.Kép

Maas!

Pocakom 102 cm,engem is mindig előrehaladottabbnak saccolnak.Kép
Jobbulást!Kép

Sofka!

BárányhimlőKép
A védőoltást én is meg fogom érdeklődni,eddig eszembe sem jutott,a fiam még nem esett át a betegségen.

Mindenkinek puszi!

Kata

23+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Nekem 99 cm a hasam kerülete, és holnap leszek 28 hetes.

Györesz, már nem dolgozom. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Györesz,

Tök jó, hogy végre sikerült jól aludnodKép

Nekem 93 cm-es a pocak és a 30. hetet fejezem be holnap. Szerintem elég pici a pocakom, aggódtam is miatta, de aztán olvastam, hogy ez nem jelenti azt, hogy a baba nem fejlöne jól, úgyhogy megnyugodtamKép

Moncsi
minike

A mindenit!
Ha nekem most 102 cm,akkor mi lesz velem 3 hét múlva és a 9.hónapra?!
Na,most aztán beijedtem.Lehet,hogy túl sok a magzatvizem...?
Alig várom a jövő hetet,hogy menjek az orvoshoz!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Kata, emiatt ne aggódj! Ez mindenkinél más, van, akinek kisebb, van, akinek nagyobb, és az induló mérettől is függ. Szerintem semmi okod az aggodalomra.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Köszi Kata és sok boldogságot előre is!
Nekem az elején akkorát nőtt a hasam, hogy 15 hetesen átadták a helyet a villamoson, aztán nőtt folyamatosan a 20. hétig. Akkor azt mondta a védőnő, hogy biztos nem ikreket vár? Na, hát azóta eltelt 6 hét és 2 cm nőtt. Különben amikor hirtelen olyan nagyot nőtt én is egyből azon izgultam, hogy csak nem több a magzatvizem a kelleténél? Mivel a babuci méretei megfeleltek a korának a 25. héten, így most nem aggódok, hogy megállt a hasam a fejlődésbe, gondolom majd megint hirtelen kezd el nőni. Nekem most pont 100cm, és 87cm volt a kiinduló.

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Voltam ma az Istvánban, jó az uh. Megcsinálták.Kép
linato

Liv,Györesz!

Ok.,köszi,nem parázok,most úgyis kitört a családi gyalázat esküvő ügyben,de érdekes a reakcióm:nem érdekel.
Ez most ismét a nálunk szokásos -A jószándék visszaharap- című, szélesvásznú tragikomédia/első rész.Kép
Hamar lecseng és csend lesz megint egy darabig.
Gondolom van,akinek ismerős.Kép

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,
MEgjottunk a nyaralasbol, jo volt a tengerben lubickolni kicsit. Kép

Györesz,
Most olvasom csak a kalvariadat. Sofkahoz tudnek csatlakozni, minden jo, ha a vege jo. KépKépKépKépKép

Maas,
nekem a hasam egyszeruen hatalmas. HA jol szamolom, most 26. vagy a 27. hetnel tartok, es tobben akartak mar szulni kuldeni...Kép A nyaralas alatti lakmarozasok se nagyon segitettek a kiloimnak es a pocakmeretemnek, en mar kesz balna vagyok most is. Kép Igaz, a kisfiammal se volt kicsi hasam, de most rekordokat dontogetek. Kép

Nalam az egyetlen uj hir, hoyg a nyaralas elott meg elugrottam az orvosomhoz, aki UH utan azt mondta, Maszatka inkabb fiunak tunik mint kislanynak...hat, bevallom, kicsit elszontyolodtam par orara, annyira kiscopfost szerettem volna masodiknak. De aztan belattam, hogy vegulis teljesen mindegy, csak legyen egeszseges. Legfeljebb majd jokat bunyoznak egymassal. KépKépKép

Joejt,
Gombóc
gombóc

Szerintem kár hasügyben a centiket hasonlítgatni, vagyis ne essen emiatt senki kétségbe. Azon elég jól le lehet mérni, hol tart az ember, ha a terhesgatyái beállítását nézi. Nekem az utolsó hetekben már a bálnányi kantárost is csak a biztosítótű tartotta össze, és mindenki azt hitte, ikrek lesznek, de lehet, hogy ez csak olyan duma.Kép
Különben én is el vagyok keseredve, mert a fiammal félidőig jó volt a sztreccsgatya, most meg 3 hónaposan már szorít, és teljesen látszik a hasam. Viszont a fiammal 6 hónaposan nekem úgy tűnt, hogy egy éjszaka nőtt óriásira a hasam, úgyhogy Györesz, fel a fejjel!Kép Lehet, hogy holnap már téged is mindenórás ikres mamának néznek! (Amúgy meg neked egy külön Kép)

Vica
mvica

Sziasztok!
Szia Vica! Köszi!
Pont tegnap írtam, hogy nem nő a hasam. Aztán este lemértem és míg 2-3 nappal ezelőtt este 100 cm volt, tegnap már 102-t mértem. Lehet, hogy pont elkezdett megint nőni!
De jó lehetett neked a tengerbe lubickolni!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?