A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Vicger,mi aladtunk már úgy,hogy Berni rajtam,de kendő híjján a papant tekertem magunk köré,bevált!!!!

Régen(míg nem volt gyerekem)voltak elveim...kiságyban alvás...nem ringatás....aztán a kialvatlan éjszakákkal és a sírások időtartamával egyenesen arányosan szép lassan feladtam őket....

még helyszínelőzők picit aztán szunya,jó éjt!!!!

Ja Boboka neked akartam írni,hogy Nikinek pont olyan a haja ,mint Berninek!!!!

sutimano76

Sziasztok csajok!

Lassan véget ér ez első teljes itthon töltött nap, én nem tudom, de egész nap bőgök... olyan szép a világ most!

Tejci beindult, eléggé fáj, nem baj, végre beindult, lelkesen próbálkozunk mindketten!!

Apa elutazott, vasárnap éjjel jön haza csak, olyan rossz... úgy hiányzik, nem vagyok egyedül, de mégiscsak vele teljes minden...

Nah, megyek, próbálok új vonalzót csinálni, és képet feltenni...

Babó-képek gyönyörűségesek!!!!! Azokat végigfutottam!!

floranan

Rita!!
Nagyon-nagyon sok simit küldök Máténak és Neked!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Jobbulást és mihamarabbi hazatérést!!!

floranan

És mooooossst:
Képek még a kórházból!!! 8) Sérót tessék nézni :D
Kép Az első igazi találkozásunk
Kép
Kép
Kép
Kép Fityiszt!

floranan

Sziasztok lányok!!
Máténak nagyon sok gyógypuszi!!!+++++++++++++
Tényleg nagyon aranyosak vagytok,hogy ennyit gondoltok Bexre :D megvan az eredménye jelentem ma már sokkal jobban van!! :D Napközben visszük Tomikát szopizni már csak éjjel van tápi! Átadtam azt a sok jót amit üzentettek és sok puszit küld nektek!!Amit meg rólam irtatok,az túlzás minden anya megteszi ugy ,hogy légyszi ne hozzatok zavarba mert én tényleg nem vagyok ennyire jó :oops: Puszi nektek jó éjszakát

Kép
lipót beatrix

Ja a lényeget nem irtam holnap kiveszik a dréncsővet és ha minden oké akkor már szombaton hazajöhet és két hét múlva varrat szedés! Párja meg még jövöhéten is velük lesz,segitség ott lesz, kajáról meg majd gondoskodik a két nagymami!

Kép
lipót beatrix

Jelentem megjött az èjszakàs műszak.Barninak a pocakja,nekem a kincsem fàj.

Beatrix,ùgy örülök,hogy Bex jobban van.Remelem ùgy lesz, ahogy írod,ès hazaengedik hamar.Szuper,hogy csak èjszaka kell tàpi,tőlem màr màr neked a szupernagyi cím.Tovàbbra is sok sok drukk Bexnek,es kitartast!Gyógypusssssz hegyek.

Süti,az elveim màr nekem is odavannak.Barni helye köztünk,plàne amíg "mozgàskèptelen" vagyok.Egy hangyànyival jobb nàlunk a helyzet,ha evès utàn fenèkràzàs utàn leteszem Barnit,òràkat alszik.

Kép
v.andi

Jó reggelt!

remélem mindenki kialudta magát!
Tegnap pancsi előtt leesett végre a köldökcsonkunk!!! :D :D :D :D éppen ideje volt!
már csak az én kincsem maradt meg, de remélem az is elmúlik hamarosan!
Andi együtt érzek veled, bár nekem nem fáj, csak van.

KépKép
Kép
s.vera

Jó reggelt!

Vera, hurrá köldökcsonk!!! Aranyér :( .

Rita, gyors gyógyulást Máténak!! Rengeteg energiát küldök!!!

Flora, gyönyörű a fiacskád!

Scooper, ringatás jót tesz az agyának, csináld nyugodtan!

Bobóka, Niki is gyönyörű!!!

Mabe, lelkileg változóan érzem magam. Férjemből előjött a mintaapa. Imádja a fiát!!Intimtornát mire írtad?

Kép
kata05

Jobb reggelt,

sajna nem mondhatom,hogy túl jó éjszakánk volt....én hulla ..Berni megcsak a popórázást kultiválja :roll:

Flora,az utsó képen azért már eléggé hasonlít apukára,ott már nagyon kiütközik a félvér,annyira helyes a kis Ebano.....a haja meg csúcs!!!

Úúúúúúúúúúúúúúgy aludnék...hüpphüpp!!!

sutimano76

Andi,örülök,hogy nálatok jobb a helyzet,de mikor Berni 6 napos volt még nálunk is ment,ez a beetetés!!!!!nálatok akkor kényszer volt az elvfeladás!!!!Azért így mozgásképtelenül érthető!!!

Beatrix....nagyon örülök a jó híreknek,csak így tovább Bex...gyógyulj gyorsan mert várunk vissza!!!!

Vera..köldökcsonk....hú de jó!!!!!!!

Kata,remélem az egymáshoz fűződő kapcsolatotok is helyreáll,nektek is és Lőrincnek az lenne a legjobb,hisz a baba azt is érzi,ha a szülők közt nincs minden rendben!!!!

sutimano76

HELP......azok akiknek nem kifizetőhely a munkahelyük,hova kell leadni a tgyásos papírt,amit a háziorvos ad?????Én ugyanolyat kaptam mint a tp-es.

sutimano76

Persze a taj kártya még nem jött meg,jövő héten lehet bezavarom apát,mert így max karácsonyra kapok tgyást anyaságit meg családit!! :evil:

sutimano76

Rita hírek:
[quote]a írta:z éjszakánk elég nyűgösen telt.Máté nem nagyon kapott levegőt,sztem a torka is fájdogált.tegnap vettek vért,az rendben volt.ma reggel levettek torok- és orrváladékot,pisit,annak remélem hamarosan megvan az eredménye.lehet hogy lesz mellkas röntgen ma.ha minden negatív és "csak" egy sima hörghurut,akkor már lehet,hogy ma hazamehetünk.Remélem is! szerencsére egyedül vagyunk a szobában,minden rendezett és tiszta,személyzet kedves,ha többet tudok,írok,köszi a drukkokat,arik vagytok.pusz mindenkinek

sutimano76

Süti!

Ha arra az igazolásra gondolsz, hogy megjelentél 4* legalbb terhes gond.Azt az államkincstárhoz, egy nyomtatvánnyal együtt, az egyszeri anyaságihoz kell ,64.000 Ft. Ja és én nem mentem ilyen papírért, mert olvastam, okosodtam, ha hozzájárulsz hogy a kiskönyvedet lemásolják akkor nem kell a felesleges kör ezért. Ezt a honlapon van, ha azt mondják nem így van, akkor le kell bacni őket, mert így van.

Egyelőre ennyi , babám felkelt.

Kép
babcika

Sziasztok!

Rita: +++++++++++++++++++++++

Bex: ++++++++++++++++++++++++

Most elég tűrhető éjszakánk volt, de kicsit le vannak merülve az akkumlátoraim :)

Dobok pár tegnapi képet:

Kép
szundi a jó levegőn ... :)

Kép
tobozokat gyűjtöttünk a kertből:)

Kép

A Nagy tolja a Kicsit :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Nem Babcika,nem arra gondoltam,mert azt a nődokim adta,hanem lezárták a táppénzt,mármint a körzeti és adott egy újabb papírt a szülési szabadságról...na azt kinek..hova???

sutimano76

Brumi jók a képek!!!!
asszem mennem kell!!!kezdődik a műsor :(

sutimano76

Szülési szabadás -ra TGYÁS Terhes gyermekágyi segély jár és MEP!!!

Kép
babcika

Brumi nálatok ilyen hideg volt, van?

Én rökvidujju Body, melegebb rugi, sapka és takró vittem ki, kint a paon melegebb volt mint bent.

Kép
babcika

Babci!

De ez az igazolás nem külön kör, a kórházi papírok között ott kell lennie (kérés nélkül automatikusan adják), nem kell miatta háziorvoshoz menni...
De látom, Sütinek nem ez volt kérdéses.

Süti!

Ez az, amiél nem tudok segíteni, nekem a munkahely kifizetőhely. (Mondjuk túl jó hírt ők se tudtak mondani a TGYÁS kifizetésre, mert meg kell várniuk, amíg a MÁK elintézi a GYESem lemondását, de arra nekik meg 30 nap a határidő. Hurrá! Ez azt jelenti, ha betartják, akkor a hónap végén megint lecsúszok a bérszámfejtési határidőről, és csak december elején kapok TGYÁSt először... Remélem a MÁK kivételesen gyorsabban végez, bár nem tudom, mennyire lehet bízni benne.)
Az anyasági állítólag gyorsan jön, csak a TAJt kapjátok végre meg!!!

Bibi!

Mi volt Lottin az overál alatt? (Nagyon aranyos :):)) Nekem még soknak tűnik mostanra az overál, bár tegnap én is nagyon gondolkoztam rajta, miben vigyem Dórát. De én végül nem öltöztettem be ennyire, vastagabb nacit, bodyt, hosszúujjú pólót és egy pulcsit kapott. Vittem takarót. De abból indultam ki, hogy én rövidujjúban voltam, akkor felül rajta két réteggel több volt.

Így indultunk el:
Kép
Ez meg egy pihenőszékes alvás (amiben egész hosszú időt el van ébren is)...:
Kép

Astrid

Kép
astrid

Köszi Astrid,majd megkérdem a melóhelyemet legfeljebb....

Nagyon gyönyörű Dóra.....

én is tegnap úgy vittem ki Bernit,hogy hosszujjú body,vastagabb kabátka,zokni,ráegy talpas kisgatyó,és bebugyolálva egy vékony polár takaróba,majd mikor fújt a szél ráraktam még egy takarót,nézetem a nyakincáját nem volt melege,és 4 órát aludt!!!Jó lenne ma is így lenne....bár most panaszkodhatok,már másodjára sikerült hasra tennem és úgy elaltatni,hogy csak popótráztam,de ő feküdt,és végre nem rajtam és nem állva,hanem le tudtam ülni egy székre,remélem ellesz így most minimum 2 órát!!!

sutimano76

[quote="babcika"]B írta:babcikarumi nálatok ilyen hideg volt, van?

Én rökvidujju Body, melegebb rugi, sapka és takró vittem ki, kint a paon melegebb volt mint bent.

Igen,itt ilyen napos, de hüsi idő volt tegnap délután ... és alatta csak az a ruha volt, amiben bent is van ... és nem takartam pluszban ... szóval: így pont jó volt: nem volt abszolut melege, anya meg nem aggódott, hogy a takarót lenyomja magáról ... 4 órát is alszik a kocsiban :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Astrid: de szépek vagytok !!! :) .... nekem alatta vékonyabb pamut rugi volt rajta és rövid ujjas body, semmi más ... nem volt melege, és kényelmesebbnek gondoltam, mintha ráhúzok az alap 2 réteg ruhára még 2-t, meg még be is takarom ... :shock: ...ez egyébként inkább ilyen átmeneti overall, nem kifejezetten téli :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Ja: és én is széldzsekiben voltam ... szóval, itt azért hüsi volt ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

nekünk a szokásos éjszakánk volt elalvás 9 körül, aztán 2-kor kaja és 6-kor :D most is már több mint egy órája kint van az udvaron a csajszi, szóval nem panaszkodom.

Csokika, Dóra, Lotti nagyon szépek vagytok. :)

Én pedig lenni totál lökött, abszolút megmaradt a kismama agyam. Vagy tényleg az van,hogy agyamra ment a betegség. :) Timi vigyázz! :) Odatettem a levest főzni, majd elkezdtem pakolászni, persze, hogy elfelejtettem, hogy ott van, kifutott, elcsesződött, aztán főztem zabpelyhet magamnak, illetve elkezdtem, persze, hogy azt is elfelejtettem, odaégett, :? tetejét leszedtem,hogy legalább ne az egész vesszen kárba. Most még a sütőtök van a sütőben, rá is nézek ... még nem égett meg.

Éjszakás műszaknak kitartást!!! Tudom, milyen, Julcsival én is ezt csináltam.Nemcsak ebből, másból is azt látom, hogy Veronika mennyire más karakter, mint Julcsi.

Kata:
örülök, hogy jól vagytok. :) :wink: Apa akkor most nem utazik külföldre dolgozni?

KépKép
KépKép
madar

Ritáékról sajnos semmi hírem és nem tudom, hogy zavarjam-e sms-sel, de úgy gondolom, hogy üzenne, ha szeretne velünk bármit tudatni ...

KépKép
KépKép
madar

Hahóó csajok!

szebbnél szebb babájaink vannak az tuti. :lol: mindenki képe naon tecc. Ebano haja meg tök állat!!! :lol:

Bexnek és Ritáéknak még mindig mennek a +++++++++++!!!

Süti, enyém munkahely is tb-kifizetőhely, így sajna sok mindent nemtok mondani. Nekem az anyaságit hétfőn intézte a párom és még azon a héten pénteken a számlámon is figyelt az összeg. :lol: De nekünk a taj-kártya is nagyon hamar megjött... messze nem kellett 2 hetet rá várni... asszem 1 hét alatt itt volt.
Ma meg olyan boldog voltam, mikor reggel pittyegett a telóm!! Azért a tgyás összege kicsit barátságosabb, mint a gyedé. :lol:

Madar, még mindig irigy az éjszakák miatt... Bár csak halkan mondom... a 9-10 órás szopi után 1/2 2 -2 körül majd 5-kor és végül 8-kor kelünk mostanában... érdekes, hogy éjjel simán elalszik az ágyikójában, de nappal én is popót rázok vagy legalábbis ölben van... mint meg szinte egész délelőtt. Alig alszik... max. fél órákat és már sír is.. biztos az időt érzi (remélem).
Kajákat én is néha otthagyom a gázon. :lol: De hát mit lehet csinálni. De köszi, hogy eszembe juttattad a tököt... én is gyors berakom és sütök egyet.

Jut eszembe... nem is meséltem egyik nap hol szoptattam! 8) :lol: A játszótéren! :lol: Még jó hogy volt nálam kistakaró, kendőcske minden. Így is azért megnéztek akik arra jártak. De hát evvan, nem lehet mit csinálni, ha csak ordít és ordít és közben lerágja a fél arcom meg vállam. Mírával meg nem csak úgy hazafutunk...

Éééééés megjött a Premaxxom!!!! Még csak belepróbáltam Ákost (nem volt épp a legvidámabb kedvében)... háát kell még asszem gyakorolnom a ki-be-rakást. De kíváncsi vagyok naon hogy jön majd be neki.

Ennyi voltam már megint megkezdődött a műsor. :?

Kép Kép
manósziget

Madar!

[quote="sutimano76"][ írta:sutimano76b]Rita hírek:
[quote]a írta:z éjszakánk elég nyűgösen telt.Máté nem nagyon kapott levegőt,sztem a torka is fájdogált.tegnap vettek vért,az rendben volt.ma reggel levettek torok- és orrváladékot,pisit,annak remélem hamarosan megvan az eredménye.lehet hogy lesz mellkas röntgen ma.ha minden negatív és "csak" egy sima hörghurut,akkor már lehet,hogy ma hazamehetünk.Remélem is! szerencsére egyedül vagyunk a szobában,minden rendezett és tiszta,személyzet kedves,ha többet tudok,írok,köszi a drukkokat,arik vagytok.pusz mindenkinek

Astrid

Kép
astrid

Nem tudom, mi történt a régi vonalzóimmal, csináltam ezért ujjakat ... :shock:

Manó: merre vagy?

Sokat gondolok Annára, mi lehet velük ...

Csikipetra, te is régen voltál !!! (mi egyébként Somát néztük ki, ha már párosítjuk a lurkókat ... :oops: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kriszti: de jóóóóóó nektek, én is szeretnék több hordis dolgot kipróbálni ... egy moby wrapra nagyon fáj a fogam, mert ha nagyobb lesz a lurkó, az 2 vállas, nem tudom a sling akkor mennyire lesz kényelmes ... ezek a színek ... imádom az ilyen színes dolgokat ... én lenni picit irigy :)

Tara: a mei tai nem jó újszülöttnek, valamilyen kendős megoldás lenne jó nektek,az lenne költségkímélőbb ... nézz körül a vaterán, ha gondolod, segítek ott is licitálni !!! :)

Képzeljétek: megúsztam 2 terhességet aranyér és terhességi csíkok nélkül ... erre most mi lett ??? ... ahogy megy össze a hasam, tiszta zebra lett a hasam alja, és a csípőm is ... :shock: ... és ha ez még nem lenne elég:a székrekedés kihozta az aranyeret is :shock: ... nekem a körömvirág krém nagyon szépen enyhíti, el is múlik tőle, csak a köv. wc-zésnél újra gondok vannak :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi!

Anna valószínű még azabbat csinálja, mint én... Csak én sokszor ágyban fekve is tudok netezni. Nézem is, mit pörögtök, én amita hazajöttünk a kórházból, tegnap voltam először kint Dórával (levegőzni levegőzik, kertes házban lakunk, sokzor nyitva az ajtó), és most is csak azért, mert kellett menni a védőnőhöz. Ma lehet, hogy elmegyek a boltig, aztán legközelebb csak a jövő hét pénteken. Egyébként meg sokat fekszem, bár közel nem annyit, mint szerettem volna... Remélhetőleg Annánalk ez jobban megy, de nekem vannak dolgok, amit nem tudok lepasszolni. Ilyen a mosás-vasalás, ahogy előre mondtam, hogy az lehet az, ami akadályozza a fekvésemet (de hogy ha valaki azt mondja, hogy bevonzottam a gondolataimmal :D:D, akkor megbúbolom, és hirtelen kölcsönadok 5 gyereket és egy férjet. :D:D:D)
Aranyér, csíkok: :(

Astrid

Kép
astrid

Astrid: nagyon köszönöm a hírt. Mondom én, hogy totál tart még nálam a terhességi elbutulás. :lol: Azért mennek még a drukkok Ritáéknak ++++++ és remélem, hogy ma tényleg haza mehetnek.

Bibike, má megbocsáss, de Petra Somája = Mandula .... Mandula pedig Mogyoró párja ... no, kérem most én "rohanok ki úgy" mint tegnap Süti. :lol: :lol: :lol:

Manó: én is szoptattam már nyilvános helyen :wink: Gyakoroljátok azt a premaxxot, mert lehet, hogy abban is tudnál majd szoptatni és akkor nem kell a kistakaró és egyebek az álcázáshoz ... vagy abban nem lehet? Kíváncsi vagyok Ákosnak mennyire válik be?
Figyu, ez tök jó éjszaka, amit leírtál, így is fog mardni, ne aggódj. :) Egyébként nálunk is többnyire az van, hogy éjjel mindig simán elaszik a kiságyban, nappal pedig sokszor csak a popórázásra :roll:

Kriszti: most jó sok irigyet gyűjtöttél, csatlakozom hozzájuk, nagyon szépek a kendők. :)

KépKép
KépKép
madar

Manó: csak gondolni kellett rád, és már itt is vagy :)

Amúgy én nem zavartatom magam, simám megszoptatom bárhol: befordulok a fal felé, akinek meg nem tetszik, az ne nézzen oda !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Madar: jaaaaaaaaaaaaaaaaaaj, akkor róla lemaradtunk ??? ... én ott akadtam meg, hogy nálatok demokracia van, és majd választotok :) ... valami kimaradt nekem :) ... 10000000 bocsánat!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hogy érzed magad, jobban vagy?

Kép

Kép
bibiesbrumi

Hát igen Brumi, a nagy poci alatt nem látszanak a csíkok, én is most feldezem fel az alsókat, nekem köldök felett is lett, nade ekkora gyerkőccel örülök,hogy csak ennyi. Viszont bikini már egy életre kilőve, van az a tankini vagy mi a fene, na talán azt még majd magamra merem ölteni, ha leadok vagy 20 kg.-t

Nekem már el kellene kezdenem fogyózni, nem szoptatok nincs mentség. Lehet bele is vágok egy újabb 90 naposba, hátha még karácsonyig alakulnék valamit. Apuka még konkrétan nem említette,hogy ne egyek annyit, csak annyit mondott aranyosan, hogy elvileg még szoptatnék, még nem kell fogyóznom. Jó mondom akkor értettem a célzást. :D

Aranyér problémám nekem abban nyilvánul meg,hogy wc-kor vérzik ám de nagyon, de nem fáj és semmi más tünet. Azért ez ijesztő kicsit számomra.

Hát csajok én egy percen nem tudtam feküdni. Hogy, amikor agyvérzést kaptam, mikor beléptem a házba egy hét után, oszt még segítségem is volt, aki hamarabb hazament, mert ő nem tud nekem mit segíteni. Én mióta megszültem pörgök, fáj is a hasam alja néha bal oldalon a petefészkemnél.

Csajok! Ti a fogamzásgátlásra gondoltatok már, hogy hogyan lesz ezek után. Én bogyót már nem nagyon szeretnék, le kéne fogyni, meg már a végén azért hagytam abba, mert rosszul voltam tőle. A gumiban már nem hiszek, mivel Blanki egy kis "kottonszökevény", így nem igazán tudnék úgy ráhangolódni a dologra. A spriál-ról meg azt olvastam,hogy nem lehet vele pl: tampont használni, na hát az nekem nem megy. Most olvastam valami méhen belüli hormonális izéről, ami csak helyileg hormonizál, és még a menstruációt is lecsökkenti 1-2 napra, akár 80% -kal kevesebb is lehet. Nektek mi a véleményetek .Lassan aktuális lesz, már Blankibébi ma 3 hetes, és nekem ugye rögtön kell, mert a szopi sem véd.

Kép
babcika

Babcika: nekem nem nem látszódott a poci alatt, hanem nem volt ... a dokim meg is jegyezte szülés előtt, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy két ekkora bébi után ilyen a hasamon a bőr ... :shock: ... na, igyekszem úgy felfogni, hogy erre "büszkének" kell lenni, mert azt mutatja, velünk megtörtént a CSODA: babát vártam !!! :) ...

és azért sokat fog halványulni: engem bizony, ha le tudom adni a röpke 15 kilót, nem fog zavarni, hogy nem tökéletes a bőröm a hasamon ... :lol: :lol: :lol:

fogamzásgátlás: én tutira NEM fogok szedni tablettát ... Lillával akkor kezdtem el szedni, amikor ő 2 hós lett (Cerazette) ... addig mentek szépen le a heti fél kilók, onnantól egy deka sem !!! .... pedig csak egy hónapig szedtem, mert utánaolvastam, és láttam, mennyire meg tudja kavarni a hormonháztartást ... na, most tutira nem fogok szedni semmit ... marad az óvszer ...

ASTRID: el sem tudom képzelni az életet 5 gyerekkel, akik között 2 ilyen pici is van !!! ...írtam már, de megismétlem: kalapemelés a többgyerekeseknek (is) ... meg azoknak, akiknek nem alszik a babájuk és hasfájosak és eközben sütivel várják a vendégsereget ... nekem csak egy kis "utánfutóm" van pluszban, de nekem így is bőven elég a tehet most :shock: ... amúgy én is még csak egyszer voltam sétálni a gyerekekkel, a levegőzés megoldott a teraszon, meg a kertben ... azér' most már jó lenne kimozdulni, legalább bevásárolni elmehetnénk együtt :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!!
Kicsit visszaolvasgattam, örülök, hogy mindenki jól van! Ritáéknak drukk megy!!
Mi is nagyon jól vagyunk, a köldökcsonkunk leesett már a második nap itthon, volt a védőnő, a gyerekorvos, minden ok. Sajnos nem tudjuk az ágyba beletenni, szörnyen üvölt, előbb azt kell szoknom, mert a szívem megszakad :) :) :) Annyira imádjuk, Apa annyira ügyes, mindent megcsinál, ahogy én is. Már nem sírunk a fürdésnél, a pelus és az öltözetcsere is hang nélkül megy-már a kórházban is!!! A tejjel szívunk, egyszerűen nem akar beindulni, iszom a teát, fejem, borogatom, masszírozom, de max negyven jön le, tápolnom kell. Most meg mennem.
Puszi mindenkinek, ahogy beáll a helyzet jövök többet!!

Kép
lili34

Azért ez a szopi nem olyan feltűnő ám, ha jól csináljuk, és nincs minden kint...
Nekem pl. van olyan fényképem, ami úgy készült, hogy egy padon szopiztattam egy kastélykertben, mellettem két nagyobb csücsül, játszik. Annyira nem feltűnő, hogy szopiztattam, hogy így utólag a férjem is azt hitte, csak a karomban tartom, altatom a gyereket. Kardigán, csak a középső pár gomb kikapcsolva (felső nem), póló. Ha kell, kistakaró, textilpelus (pici babák még nem mindig tudják bekapni egyedül a mellett, náluk időnként jobban ki kell vetközni, olyankor jól jöhet).

Babci!

Nekem ez nem volt kérdés. Rendetlenség van, tiszta ruha nincs (illetve nagy kupacban, vasalatlanul). De én nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem épp az ilyen pihenésmentesség vezetett a méhsüllyedésemhez. Nekem soha nem volt segítségem szülés után, max. 1 hétig a párom, viszont volt egyre növekvő számú gyerkőc, és közülük mindig volt 1 kicsi is a pici mellé... Viszont soha nem mondta senki, hogy ebből gond lehet. :(
Most először mondtam, hogy 6 hetet mindenki kibír, féllábon is. Nem emelek, csak minimálisat (bár lassan Dóra sem lesz az :D).

Fogamzásgátlás: fogalmam sincs. Nálam spirál elvi okokból nem játszik... Bogyót nem szeretnék. Valószínű marad az óvszer. (Nekem ugyan több, mint egy évig nem jött meg az utóbbi 3 szülés után, de erre nem lehet építeni, legalábbis én nem mernék).

Astrid

Kép
astrid

Lili, szia !!!!!!!!!!!! ... de jó, hogy itt vagy :) ... legalább képeket pakolf fel, hogy lássuk Fruszi cicát :)

Astrid: én is így vagyok most: nem emelek, csak minimálisan Lillát, ha nagyon muszáj ... és alig csinálok valamit ... még legalább másfél hétig így lesz ... de nekem jó, mert végül lett segítségem: a héten voltam egyedül, előtte itt voltak a szüleim, és a héten 3szor pár órára volt Lillához segítségem, aki játszott vele, meg kivasalt és segített a házimunkában ... és holnapra bejelentkezett a Csilla barátnőm, hogy jön segíteni: takarítunk és VASAL :):):) ... én nem tudok abba a gondolatba beletörődni, hogy nem lesz több gyerekünk, és apika is hajlik rá, hogy legyen még egy: de majd csak 5-6 év múlva, ha letudjuk a lakáshitelt :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

PETRA ANYUCIKNAK (CSIKIPETRA ÉS PEPPINO) NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!
Kép

Kép Kép
manósziget

Bibi: semmi gond. :lol: :wink: Azt írtam, hogy addig van demokrácia, amíg nekünk is tetszik a választott. Aztán Süti emlékeztett rá, hogy Mogyoró már elkelt. :wink:
Sokkal jobban vagyok, hála Nektek. :) Márcsak orrfolyás és köhögés, néha kis fejfájás, de ez már csodás közérzet a 2-3 nappal ezelőttihez képest.:)

Fogamzásgátlás: nekem jövő héten telik le a 6 hét, akkor megyek a doktor bácsihoz, oszt jól megbeszéljük a kérdést. Nem tudom, csak azt, hogy bogyót én sem akarok. :wink:

Mozgás-fogyó:
én szerencsés alkat vagyok abból a szempontból, hogy szoptatás alatt nincs tigrisétvágyam, lehet, hogy a sok-sok folyadék (víz, tea) miatt, és olvadnak le rólam a kilók. Legalábbis Julcsinál így volt, és most is eddig ezt tapasztalom, de azért egy kis mozgással szeretnék rásegíteni. Képzeljétek ma már előkészítettem a hullahopp karikát, bár nem tudom, hogy csaszi után mikor lehet ezt elkezdeni, de szerintem ez talán mehet. És üzembe helyeztem a futópadot is, a napokban elkezdem. :)

Nekem is lenne egy kérdésem. Ki hol szállítmányozza a gyereket, ha kettesben ültök az autóban. Julcsival is sokat közlekedtem, akkor kikapcsoltattam a szakszervízben az anyósülésnél lévő légzsákot és mellettem utazott, és nyugodt voltam mindig, hogy jól van ez így. Jó volt, hogy ha kellett meg tudtam érinteni, simogatni, volt szemkontaktus. Most még nem kapcsoltattam ki, így csak hátul tudom vinni, és sokszor, pl. oviból haza és oda (amikor Julcsi már, vagy még nincs velünk) utazunk autóval, meg néha máshová is kell majd menni. Hiába van "gyereknéző" tükröm, de nem látok rá a hordozóra, ha hátrafordulok akkor sem, csak a lábát látom. Ráadásul Julcsival szerencsém volt, Ő abban a pillanatban, hogy elidult az autó elaludt és órákig aludt utána, Veronika is elalszik, de ha lassítok, megállok, rögtön felkel .. ez pedig néha azért előfordul (elsőbbségadás, piros lámpa stb.) :roll: és miután nem lát engem, elkezd jobb esetben csak nyöszörögni, rosszabb esetben sírni is .. olyan jó lenne ilyenkor megsimogatni, a szemébe nézni. Így csak hallja a hangom, próbálom megnyugtatni, hall engem, de nem jön anya ... :( Azt hiszem ki fogom kapcsoltatni most is jobb elől a légzsákot és oda teszem.

KépKép
KépKép
madar

Épp altatok,de megjött végre a taj.....huuuurrrrráááá

sutimano76

Üdv Mindenkinek!

Bexnek és Ritáéknak hatalmas drukk!!!!!

Floranan:Ébano csodahelyes kissrác és a sérója is oltári!!! :D

Köldökcsonk:nekünk 9 naposan esett le.

Fogamzásgátlás:passz,ezen még nem gondolkodtam. :shock:

Süti:az én munkahelyem nem kifizetőhely,de én a körzeti dokimtól nem kaptam semmi.A munkahelyem intézi a TGYÁS-t (vagyis a könyvelő összeállítja ami kell),de ehhez kellett a kiskönyvem is.Az igazolás az anyaságihoz kell,amit a kórházban adtak.

Nekem tegnap jött levél a MÁK-tól,hogy IGEN,jogosult vagyok,remélem ilyen hamar küldik is a pénzt.

TAJ-kártyánk 1 hét után megjött.Ennek nagyon örültem. :D :D

Dóra és Lotti baba is nagyon helyesek!Tényleg nekünk vannak a legszebb babáink!!!

Mi jól vagyunk,éjszakáink is (egész) jól telnek,néha van egy-két hiszti,de ennyi belefér.Tejcim van bőven,kórházból 3,20 kg-val jöttünk haza,tegnap 3,76 kg volt.Védőnéni is megdícsérte.

Autókázás nagyon tetszik Vikinek,amint elindul az autó már durmol is. :D

Egyelőre ennyi,amint tudok jövök megint.

Pár kép rólunk:

Kép Szunya Kép Pancsi előtt Kép Szopi után bealudtunk
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasni esélytelen... :)

Ritáékról láttam a hírt :cry:
Nagyon nagyon drukk nekik, hogy minél hamarabb hazamehessenek, Andrisnak is sok simi simi

Hoztam megint két képet:

Kép

Kép
Vendég

Később jövök még majd (remélem:)), kérdezni szeretnék valamit, csak most nyöszörgés van kajcsi ügyben :lol:
Vendég

szép napot! :)

jelentem, hajnali fél négykor volt ébresztőnk ... szinkron sírás volt, Ati lázas, nyugtalanul aludt, közben Luca is kelt... ááááááááááááááááá már a hajamat téptem volna, nagyon elegem volt. Az influenza egy hetes nem alvással azért már nekem is nagyon sok..de aztán Apa megjött fél hétkor, s én a két kicsivel visszavonultam aludni. Nyugodtan kijelenthetem, hogy életmentő volt

Visszaolvastam, de agyam semmi, úgyhogy csak néhány dolog:

Ebano
sérója nagyon tecc!!!!!!!!! :):) Flora, örülök, hogy beindult a tejci :D :D

Tényleg csajok! Nektek megmutatták a kórházban, hogyan kell helyesen mellretenni a babákat?

fogamzásgátlás: bogyó tuti nem. Nem csak a fogyásom állt meg Atinál, de brutál módon jöttek fel a kilók, s kéthetente mensiztem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Elvek: vagy elveid vannak, vagy gyereked.

vicger

Kérdés:ki milyen pelenkát használ????
Vendég

Vagyok én is :wink: , de egy ideje csak olvasok....meg gyönyörködök a babákban.

Ebano szupi kissrác, igazi pasi, csak úgy látom a kórházban elfogyott a kék karszalag és rózsaszínt kapott :cry: de reméljük ez nem zavarja meg a nemi indentitásfejlődését :lol:

Katának sok-sok simi meg puszi, mihamarabbi felépülést nekik!

Bexnek is jobbulást kívánok!

Petrának meg boldog névnapot!!!!!

Öltöztetés: nálunk, ahol süt a nap, elég egy melegebb rugi, ha viszont hűvös van, bundizsák...tegnap Lotti abban volt, pl.

Fogigátlás: nekünk nincs gondunk, mert szerintem időnk sem lesz rá.... :lol: (mármint a szexre)

Napirend: Lotti 10-du.2 ig alszik babakocsiban meg délután 5-7-ig kb. A köztes idő szopi, nyüszi, nézelődés, kaka, stb. Tegnap egy órán keresztül a karomban volt a játszótéren és nézelődött (meg szopizott is-én simán szoptatok ott is). Jövő héten szerintem beáll a nagyok közé játszani.... :wink: Éjjel többnyire alszik, meg szopizik, jól elvagyunk.

Kép
arvaerika

Kriszti: Ati az életmentő, szó szerint ... jaaaaaaaaaj, még olvasni is rossz, jobbulást nektek ...

igen, nálunk megmutatták, és a lényeg: elég nagyra nyissa a száját (jól kapja be a cicit) ÉS a baba teljes testével szemben legyen a cicivel (ne csak a fejét fordítsa oldalra) ... én ennyit jegyeztem meg, és nincs is gond a mellemmel ... ja, és még a hónaljtartásban szopiztatást mutatták, ha oldalt lennének csomók a mellben ...

Lina, Bobóka: csudi aranyosak a kiscsajok !!!!! :) ... képet mééééééééég !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Lina!

Per pill Libero-t

Kép
arvaerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?