A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Moffli:Kitartás!A férjed most a közelben dolgozik?
Batkata:Húú,nem egyszerű... :(

Eszter

Kép
eszterem

Petrának boldog névnapot!

Katának meg tegnapra boldog szülinapot! (tényleg, merre jársz?)

Moffli: nagyon sajnálom az anyagiakat, meg mindent. Hogy ilyen magányos vagy. Én azt hiszem, befogom a számat, és mostantól nem panaszkodom sem a férjemre, sem az anyagiakra, de még anyósra sem (na jó, rá azért néha mégis, más okból :wink: ). Olyan szörnyű olvasni, hogy a magad ebédjén spórolsz :( :( , meg hogy minden a te nyakadban van a ház körül.

Batkata: hú, nagy seggberúgást a jóembörnek. Mi vagy te? Robot? Azt hiszem, én kivertem volna egy nagyobb balhét. (sajnos forró fejű vagyok) Vagy pár nap sztrájk? Nem főzni, nem takarítani? Aztán kapjon már észbe!

Mágnes: Bence milyen nagy fiú!!!!

Rita: Hogy te milyen szép vagy!!!! Tetszik az estélyi ruhád is. :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.10.02 08:51-kor.

krisz78

Katuska:Meg is lepnélek,meg a sütifaló zsírosbödönnel is! :lol: :D

Eszter

Kép
eszterem

Jajj!Kincses bödön,nem zsíros... :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Katus: Máté :lol: :lol:
Eszter: te már a zsírosbödönről álmodozol??? :lol: Unod a fogyókúrát? :lol:

Zsófi! Kimaradtál az előbb a hsz.-emből. Nagyon szupi az MT. Te meg nagyon csini vékony vagy!!!!

krisz78

Teljes pénzügyi válság nálunk, a hónapban 100 ezerrel kevesebből kell gzdálkokdnunk, ami azt jelenti, hogy nem tudom mit fogunk enni.... :cry:

Edit:
Azért fizetjük a hitelét, mert a mi nevünkön van. Ma írni fogok neki egy kedves mailt iwire.. Kétségem sincs affelől, hogy nem fog válaszolni, de remélem azért elolvassa..

Katuska:
Petra babának nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Petrának nagyon boldog névnapot kívánok én is!!!!

Katuska: sajnálom a krízist. És én is nagyon irigyellek ám, hogy ilyen kreatív vagy! És egyébként is, te valahogy a 24 órás napból tudsz varázsolni 48 órát. Tényleg nem tudom, hogy csinálod két gyerek mellett!!! Én néha úgy érzem, hogy egy gyerek mellett sincs semmire időm.
Megpróbáltam a kiscipőt, sajnos ma újra próbálom, mert túl nagy lett, hiába horgoltam én is 3-assal, a fonal az vastag volt szerintem. Na meg Bianka megszerezte a fonalat és úgy sikerült szétszednie, hogy lehetetlen kibogózni. :-)

Nagyon sajnálom, hogy többeteknél ennyire vészes a helyzet anyagilag. Mi is küszködünk, nálunk is az a helyzet, mint többeteknél, ha nem lenne a 90 ezres törlesztés, akkor még el is lennénk. De így... hát nehéz, viszont elismerem, hogy nálunk még kaján (lekopogom) sosem kellett spórolni. De az új kocsiülést mi sem engedhetjük meg magunknak, viszont szeretnék megbízhatót, biztonságosat, úgyhogy használtat fogok szerezni én is a Vaterán.
Egyébként az egészben az a legrosszabb, hogy a férjemen teljesen érezni, hogy ez őt nagyon megviseli. Sokkal feszültebb, hiszen én most nem dolgozom, ha ő nem teljesít jobban, többet, akkor nem lesz pénz, rajta a felelősség súlya. Próbálom tolerálni az állandó feszültséget, de sajnos nekem sem mindig megy. Bár az is igaz, hogy ő aztán mindenen tud morogni, még azon is, ha a szokásosnál több autó megy el a házunk előtt. :shock:

De ami bearanyozza a napjainkat: gyönyörűek a babák!!!!!

Kép
jandrea

Krisz:Álmodozik zsírról a fene... :D Egyébként pihenőn vagyok,most nem nyomom a fogyit,már elég régóta...De a súlyom ugyan az.Egy dekát sem híztam,tehát hatásosnak mondanám a módszert!Jövőhéttől nekiállok megint egy 2 hetes kúrának! :D
Zsíros bödön helyett inkább elviselnék egy igazi kincsesbödönt,de gondolom ezzel más is így van!
Mági!Neked oda gondolok egy ilyen bödönt,vagy 1 ládát! :o Mi történt?Valami plusz és nagyobb,betervezetlen kiadás? :(

Eszter

Kép
eszterem

Eszter:
("A" hitelünk van aminek mínusz 800 ezer a limitje. Természetesen régóta az elértük a limitet. Mindig rendesen fizettük a kamatokat, sosem késtünk, ettől függetlenül az OTP gondolt egyet, és ma közölte sms-ben, hogya imitet 100 ezerrel csökkenti, és szépen le is vette az én gyedemet és CSp-met. Így most nullán vagyunk, még jön Apa fizuja, amiből megy a lakáshitel, kocsi.... Nem marad szinte semmi...)

Kép
Kép
Kép
mágnes

JÓ REGGELT DÉL FELÉ! :D

Nem most keltem csak most lettem kényszer pihenőre fogva,ugyan is cserélik a falu vizvezeték hálózatát és időnként el-el vágják az ásógéppel a régi vezetéket ilyenkor mig helyre állitják elzárják a vizet. :roll: ez van.

Borzi éjszaka van megint mögöttünk,3 óráig 4x kelt a fiam aztán nem tudom ...zombiként mozogtam,szegény gyermekemet biztos a fogai kinozák mert nem csak szimplán sir,áááá üvölt hogy ugy ébredek mint egy idegbeteg.Csak már jönnének ki :cry:
El határoztam még reggel az ágyban ma semmit nem csinálok, ebédem van ,elég lesz mára,majd csak logatom a lábam...na igen de a férjem emeli fel a nyárikonyhát(ha pénzünk összegyűlne oda kellene vásároljunk egy kazánt amivel fűtenénk az egész lakást)erre a fél szomszédság összefutot mindenki segit(teni akar) vannak vagy 4 de gondolom lesznek még többen is,ki szoval ki tettel segitenek ami nem is baj ,de igy kénytelen voltam a szabadnapomat máskorra halasztani és ebédet főzni,mert étlen nem engedhetem haza ,ha már nekünk kalákáztak.Na igy jártam,szegény én :roll: :oops: :D

Rita nagyon szép vagy,a ruhád pedig olyan... romantikus,oooo nagyon tetszik nekem.

Később még folytatom de kész egy rend kajám megyek lefiniszálom :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Hali! Csak gyorsan..

Mági! PSZÁF! Ilyet nem tehet az otp. Felszólíthat, hogy fizess, de ekkora összegre van határidő! Nézd meg az üzletszabályzatot és ne hagyd annyiban!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna:
előkeresem a szerződést, és megnézem mit írnak benne..

Kép
Kép
Kép
mágnes

sziasztok!

köszönöm a dícséreteket! mei tai tényleg nagyon kényelmes, tegnap Szonja el is aludt benne 5 perc alatt :)
vékony? hm,hát én inkább gebének mondanám... kevesebb vagyok mint a terhesség előtt... nem örülök, de majd ha már nem szoptatok, remélem sikerül felszedni pár kilót.

és ahogy múltkor ígértem, a legjobb tukálók listája (marie claire szerint):
garderobe-nagymező utca 36.
luna turkáló-11.ker karinthy u.26.
pöttöm panna (gyerek):13.ker,tátra u.20.
renoválás second hand: 7.ker, dohány u. 45.

néhányótok írása után most én is kezdem jobban megbecsülni férjecskémet, nem is fogom olyan sokat cseszegetni, mint szoktam... pf, rossz szokásom.. na ja, én is előbb kiabálok mint gondolkozom (sokszor) hát hiába, bika vagyok :)
sajnálom hogy ilyen rossz a helyzet, remélem megoldódik majd mindenkinél.

körkérdés (tudom, nem babatéma, de foglalkoztat)
ha vállalkozásba kezdenétek, szerintetek mi lenne az?
czzsofia

Mágnes! nemrégiben pont egy iylen esetről olvastam a tékozló homáron. ha lesz időm megkeresem neked. Ott sem hagyták annyiban a dolgot!
Igen szerintem is így van, hogy adnak egy határidőt, pl a következő hónapot stb stb.

Voltunk dokinál, 15 db gyógytorna a penzum. Mondta, hogy szerencsére nincsenek ilyen kis gyöngyök a nyaki izmon így masszíroztatni nem kell hanem csak erősíteni. Tipikusan szülés közben előforduló probléma nagy babák esetében. Ő jött volna kifelé és összetorlódott az izom. Végül is logikus.
katuska79

Eszter! zsíros bödön :lol: :lol: :lol: :lol: jöhet az is:)
katuska79

mágnes sajnálom a helyzetet,tényleg ne hagyjátok annyiban! :cry:

zsófi basszus én adok neked pár kilót!bárcsak én lennék ilyen szép sudár! :wink:
ha én vállalkozásba kezdenék,és lenne annyi pénzem...,ami sosem lesz,csinálnék ide,ahol élünk egy nagyon szupi cukrászdát,még hozzá a barátnőmmel karöltve!!!

katuska gyógytorna,mikor kezditek!
Máté vödörbe pisilése :lol: :lol: :lol:

tetyk remélem hamarosan kibújik az a fogacska!mit főztél?

KépKép KépKép
zeteny

Sziasztok!

Boldog névnapot Petrának!
Gyógytorna: ezek akkor most jó hírek, nem?

Köszönöm a bíztatást, az együttérzést, most egy "kicsit" hűvösebb a hangulat,.kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatás. Pedig az az igazság, hogy ha belegondolok, nincs "rossz" életem: van lakásunk - forint alapú hitellel, ugyan, de még megvan, a páromnak is és nekem is még megvan a munkánk, a gyerekeink szépek, okosak, drágák, csak néha én pusztulok bele a gályázásba. (Nem baj, az a lényeg, hogy vasárnap mehet futni a három nagy az 5 gyerek közül - a párom 2 nagy gyereke és Marci.)
Összeírtam, hogy az elmúlt 2 évben gyakorlatilag 1 program volt, ami az én kedvemért volt, arra is azt mondta, mikor kérdeztem, jól érzi-e magát, hogy nem. Na most erre mit mondjak? Kezdem azt érezni, jót tenne eggy kis hidegzuhany mindkettőnknek. nekem, hogy ne érezzem, jobb a biztonság, mint az önállóság, s neki is, hogy gondolkozzon el, érdemes-e engem megtartani, vagy hagyjuk az egészet a fenébe... Valami elromlott köztünk, s nem hagyja rendbetenni, mert akkor szembe kellene nézni egy csomó üggyel, ami ugye konfliktussal jár.)
Na mindegy, majd beszámolok, ha lesz valami, jelenleg iszonyatos gyomorigdegem van, s ha a témára gondolok, hányingerem van... Igen, nyilvánvalóan nekem is változnom kell, de miért mindig én nyeljek és legyek a kompromisszumkész?

Moffli! Szegénykém! Hát igen, aki otthon van a gyerekkel, az "csak" lógatja a lábát, egész nap ráér, csak sétáltatja a gyereket, meg tévét néz, meg el tötyög-mötyög a háztartással. Na azt raknám oda egyedül egy szeparációs félelemmel küzdő gyerek mellé, az üzenőfüzet,a furulyaóra, a babakocsiemelgetés, a főzés, a mosás, a ruhák elpakolása (hááát, vasalni már nincs kapacitásom, pedig...) elé, aki ilyet mer modnani.
S mellette ne legyen elgyötört, legyen topon a politikai-gazdasági helyzet aktuális kérdéseiben, legyen focirajongó, nálunk minimum fussa le a félmaratont, s biciklivel menjen még a WC-re is... stb. stb. Ja, és legyen jó szerető és megértő feleség.

Bocsánat, tudom, most nagyon szélsőséges vagyok, de talán néhány embernek meg kellene ismernie ezt a mesét: Mi dóga van egy asszonynak? Ha ráérek, begépelem Nektek, s elküldöm. A szövegét nem talltam a neten, de ami késik, nem múlik.
A lényeg: APuci helyet cserél Anyucival, Apuci otthon vezeti a háztartást, Anyuci megy a mezőre. Na, mire Anyuci hazaér, úszik a porta, sír a gyermek, nincs vacsora, az állatok nem kaptak enni. Stb, stb.

Na, inkább megyek teregetni, ma csak 3 rendet mostam, beszegtem egy függönyt, feltettem, főztem Borinak, közben elpakoltam a gyerekszobában, s még nincs vége a napnak... :twisted: :twisted::twisted::twisted::twisted:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vagyok...
Mesi úgy néz ki, beteg, nincs jól, fáj a feje, hol fázik, hol melege van. Áááááááááááááá, holnap meg mennénk esküvőre. Nem is ment reggel suliba, nagyon fáradt volt. Most is itt kuporog a heverőmön, és ígérgeti, hogy korán lefekszik ma. Egyébként nem lázas.
Délelőtt voltunk a faluban, végül vettem olyan kis finom bőrcipőt Sacának. 18-as kellett neki, a 17-es kicsi volt. Nem egy dárga darab, és itt vidéken nem úgy van, hogy van x modell, ami megvan x méretben, hanem, ha szerencséd van, akkor tetszik az, ami megfelelő méretű, de sajna már nincs energia, idő hogy utána járja, holnap már kéne, és ma is, szóval reménytelennek tűnt.
Na, megyek Zazáért, itthon hagyom a Csajokat. Saci alszik, Mesi meg félálomban. Remélem, Saci nem ébred fel, amíg vissza nem érünk.

Csöre
csöre74

JObbulást Mesinek! reméljük nem nyakalt be semmi komolyat!

Igen a gyógytorna jó hír hisz azt jelenti orvosolható a probléma mert egyéb izom baj nincs.
Kaptunk óra rendet mikor miylen részre van torna. Szerintem hétfőn reggel kezdünk is.

Miért nem tudnak a lurkók egyszerre aludni????kínok közt siekrült elaltatnom Mátét, erre Petra nyifog...

Nem tudom mi lett Mátéval de ma már kétszer siekrült bepisilnie. Remélem nem fázott fel, állandóan kiszald mezítláb. AZt honnan lehet tudni ha felfázik egy gyerek? Még én sem voltam úgyhogy nincs tapasztalatom szerencsére.
katuska79

Batkata:Valahol olvastam egy kis történetet,lehet,hogy itt másolta be valaki.Arról szólt,hogy a férj megszólta a feleséget,hogy csak otthon vakarja a vagináját' és nem csinál semmit...3 gyerekük volt.Aztán egyszer a férj arra ért haza,hogy a házuk úgy nézett ki,mintha bomba robbant voltna...szalad a feleségét keresve,aki az ágyban fetrengett...A férj kapkodta a fejét és kérdezte,hogy itt meg mi történt,hogy néz ki a ház?-a feleség erre:-Mindig azt mondtad,hogy én itthon nem csinálok semmit,hát most meg mutattam,hogy ilyen,ha valaki nem csinál semmit 3 gyerek mellett otthon...Valami ilyesmi a történet! :D
Katuska:Meddig tart a torna?
Csöre:Mesi :( Reméljük,holnapra kutya baja!
Kicsinyítettem pár képet,barátnőmnek küldtem el,de hozok belőle ide is pár darabot,ha már van... :)
Kép Kép Kép Kép Kép

Eszter

Kép
eszterem

Csöre!
Szegényem! Akkor te is jó passzban lehetsz. Biztos nem lesz semmi baj. A lányok megdédelgetik egymást, ha felébred valamelyikük...
Örülök, hogy kaptál cipőcskét Sacának, majd tegyél fel képet róla, ha van energia. Borinak 10 cm a talpacskája, én egy ilyet vettem neki itthonra:

Kép Kicsit sportos...

Apa nálunk is lázas volt (lehet, hogy ebből a szempontból rosszkor borult nálam a bili, de bocs, ez van. Ő sem volt egy csomó alkalommal tekintettel rám, úgyhogy most nekem lett elegem...), Juli fájtatja a végtagjait, a buksiját, Borcsa taknyos.
Marci meg nem normális, mert majdnem vizes hajjal jött haza az úszóedzésről. Eddig ő volt a legjobb állapotban, most ő is taknyos... Hhhrrrrrrr! :twisted: :twisted: :twisted:

Bartika! Asszem te mesélted, hogy bejött nektek a baldachin! Ma én is kipróübáltam, feltettem neki egy nagyobb méretű paplanhuzatkát (a nagyok ovis huzata volt) az ágyához, az alatt oylan jól alszik most. Szegény mindig felriad az autókra, aszomszédok molyolására, a mosógépre, a bármire... MOst meg: olya nyugisan szuszog alatta.

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! Petra is szereti a baldachint! úgy látszik a lányok szeretnek így aludni királylányosan:)

Eszter! fél órás egy foglalkozás! Látom kicsi Eszter is házias lány:) a porszívó hogy elbűvöl minden babát. Petra is mindig követi ha dolgozok vele és ronggyal vagy játékkal ütögeti közben.
katuska79

Végre az oroszok kitalálták a frankót és kasztrálják a pedofilokat:)
katuska79

Zsófia:
mi nagyon gondolkoztunk vállalkozásban, sőt , egészen idáig úgy volt, hogy belevágunk, mégpedig bababoltot szerettünk volna. Egy gyártótól rendeltünk volna ruhákat, ez egy spanyol cég, és nagyon jó minőségű ,gyönyörű baba és gyerekruhái vannak. Bencének vettünk belőle, és imádom..
Pesten még nincs, így szerettünk volna társat keresni, és megcsinálni. Hát most megint beütött a krach... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok.
Betegeknek jobbulást.
Ez a takony idő, és már csak rosszabb lesz.

Petrának boldohg névnapot.

Körkérdés : kikap fizetést a háziasszonykodásért ?

Férjecskémnek megjegyeztem egy kicsit több mindent is csinálhatna otthon míg én dolgozom, erre ő azért kapja a gyedet hogy babázzon (ezzel nincs is gond mert le a kalappal tényleg nagyon jól csinálja a babázást de mosni, főzni, ruhátpakolni stb.. is kéne)a háziasszonykodásért nem kap fizetést. Ja mondom én sem akkor az nem lesz megcsinálva ?

Amúgy ahogy itt írjátok tényleg nem lehet rossz szavam rá mert amúgy ha mondom mindent megcsinál csak néha arra rágok be hogy magától nem, mért kell mondani ő nem látja? és hát nem, Katuska szavaival élve pasiból van.

Ági és Levi
Kép
kupi

Ma megjártam a nődokit (rákszűrés ) legalább ezen is túl vagyok.
Hétfőn meg Levit viszi apa tanácsadásra, nagyon kiváncsi leszek a súlyára szerintem nem hízott, mondjuk amennyit mozog meg nem áll egy másodpercre sem. Vannak nagypárnáink most az a szokása hogy azokra mászik fel mint egy kis hegymászó, meg az apjának van fényképésztáskája (ilyen bőrőnd jellegű ) és arra is mászik fel, onnan tovább a székre vagy ami melette van, az a lényeg csak a földön ne legyen. Tegnap valahogy felmászott az ágyra( igaz alacsonyabb mint egy átlag ágy )onnan meg egy nagy virágra akart kapaszkodni :D

Ági és Levi
Kép
kupi

Kupi!

A háziasszonykodásért ált. nem jár pénz, de azt tudom, hogy Romániában volt egy per, amikor a férjnek fizetnie kellett a feleség házasság alatt elvégzett munkáiért, mert az asszony azt mondta, az évek alatt elvégzett munkárt jár neki a pénz. És a bíróság megítélte a követelését. Ezt anyukám mesélte nekem jópár évvel ezelőtt (mikor még friss házas voltam... ;) )
Egyébként a HTB-munka az a munka, amit nem fizetnek meg sehol - mert az természetes...

Az az igazság, hogy gyalázatnak tartom a GYES-en lévők és a főállású anyák bérét, mert ha belegondolunk, a legtöbb jövedelmet mi hozzuk az államnak, hiszen felneveljük a több millió forintot érő szürkeállománnyal rendelkező gyermekeinket, akik aztán a kreativitásukat, ötleteiket, munkájukat, az életüket "áldozzák" az államnak... Több évvel ezelőtt egy konferencián azt hallottam, hogy egy ember halálával kb. 100 millió Ft veszteség éri az államot, főleg, ha az "áldozat" nyugdíjas vagy tapasztalt szakember volt. S ebből a mentők, kórház, temetés, stb. költségeire, csak olyan 4-6 millió Ft-ot számoltak. Jó, mi?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: jobbulást a családnak!
Úgy néz ki, Mesi jobban van. Persze Saci abban a pillanatban feébredt, hogy én kiléptem az ajtón, de mire hazaértem, az étkezőben dorbézoltak... Saci lelejmolt egy kis leveskére (persze nem ette, csak malackodni akart), Mesitől tésztát kunyizott, mindezt úgy, hogy evett, szopizott, nasizott, szóval éhes, az nem volt.
Zaza kobozol, lassan rohanok érte, onnan meg megyünk uszodába... uff, és még össze is kéne pakolni holnapra.
Cipőcske: néztem azt a fajtát is, de annak vászon a talpacskája, és én kintre szeretném Sacának, nem bentre. Olyan sötétkékben volt, és azt hiszem, 19-es, ami még nagy ránk. Majd este lekapom Sacáét.

Vállalkozás: én alkalmatlan vagyok vállalkozónak. Ezt belátom, meg sem próbálom.

Esztinek milyen kis punkos sérója van :D Nagyon édes :) És jók a fürdős játékok :)

Katus: örülök a jó hérnek :)

Na én el... ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Csöre
csöre74

Na itt vagyok ezsmen!
Az ámberek jól meg etetve,elmosogatva,(azt hiszem paradicsom paprikának hijátok azt a nagy piros ződcséget amit mi gogos hivunk,Batkata...igy van?)no paradicsom paprika eltéve ecetbe,kisebbik gyermekem alszik,a nagyobb mama látogatóba,s Tetyk pihen.
Mit főztem Zétény K.előétel böff,levessel megerőltetem magam és főztem tárkonyos krumplilevest :shock: :wink: ,aztán volt a tegnaprol csirkeszárny romaitálba készitve ehez sűtem meg egy pár szelet nyakkarajt,körités krumplipüre,csak azért mert krumpliból rengeteg van ára nincs igy kénytelen vagyok azt etetni :roll:

Batkata sajnálom a történteket,s igazad van,sokszor gondolkodom,mért van az,hogy a pasasok mindig megengedhetnek maguknak egy csomó dolgot,el kell ismernünk a törekvéseiket,buksin kell simogatni őket minden általuk tett dologért,s akkor ,ugyan ez mért nem jut ki az oldalbordájuknak?.Miért nem lehetünk annyira önzők,hogy hagyunk csapot s papot, illa berek ,nádak erek menjünk a szemünk világába a dolgunkra mi is mert ugyan ugy tehetnénk mi is buksisimogató dolgot mint ők,s még el sem várnánk a simogatást csak lehetőséget kapjunk,hogy egy iciri-picirit tehessük azt ami boldoggá tesz.Miért kell mindig megalkudni,miért kell mindig alá rendelnünk a dolgainkat az ők törekvéseiknek,mivel többek a férfiak mint a nők?Nem folytatom mert nem akarlak bujtogatni sőt van egy kérdésem hétközben nem tudnád megoldani a nagyok hordozását ugy,hogy össze álltok anyukákkal és szere visszitek őket igy mindenki juthatna szabad időhöz?Mi igy csináljuk az ovodába járást igy egy héten egyszer van 6 gyerekem, ugy egy-két orára amig elvisszik vagy én haza hordom őket nem sok időt sporolok vele de akkor is valami... :)

Csőre köszönöm a mintát holnap jön anyukám közösen át nézzük majd,de nem tünik nehéznek annyi vannak vastagabb részek de arra ott van az anyukám gépje.O szegény Mesi hát ha nem nyomja le szerencsére itt a hétvége igy mégsem marad le a tanulással.

Eszter bámulok a lányodon gyönyörű és milyen fotogén,nem beszélve hogy ő is házias.

Lejárt pihenésem ideje megyek még szétnézek mig csend van valamit még kell-e csináljak.
Kellemes hétvéget!
Tetyk
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tetyk 2009.10.05 15:41-kor.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Nincs kedvem mára már semmihez,igy vissza ültem.

Batkata igaz,hogy fizetek igy nőknek nem is egynek nem jut eszembe a helyes jógi kifejezés itt a nyelvem hegyén...talán hűségbér,de mára már eltörölték,ujra irták a polgárjógot.Van a szomszédba egy nő,együtt él csak a pasassal ez előtt 5 évvel kiakarta pakolni a pasas és törvényre kerültek.Akkorára állapitoták meg az összeget,hogy a pasas ingo és ingatlan tulajdonai fele részben a nőt illették volna meg.Igy tetszik vagy sem elkell tűrje az asszonyt.

Katuska csak a pedofilokat az is jó, de nekem még lennének ötleteim, be kár,hogy az oroszok engem nem kérdeznek :roll:

Ági még nem kaptam pénzt.....ha jól meggondolom még...köszönetet sem.

Eszembe jutot egy vicc a háziasszonyokrol de olyan hosszu inkább kihagyom.A végén a férj meg eszi a mosogató rongyot.

Tetyk& a fiúk
tetyk

annyira fáj a fejem,remélem nem valami kórság! :wink:

Eszter nagyon édes! :D

Kata a cipő nagyon vagány!

Csöre remélem Mesi jobban!hova mentek lakodalomba!én is úgy mennék!unokahúgom akkor ment férjhez,mikor Zéti pár hónapos volt,így csak az esküvőre mentünk el,pedig nagyon jó lagzi volt! :cry:
jó mulatást nektek!

Zéti most aludt el,nem ilyenkor szokott,korábban,fel volt húzva,sikitozott,kúszott,pakolt...és végre kidőlt! :wink:

ja sütöttem neki tököt,de olyan sűrű,mivel tudnám egy kicsit lazítani?ötletek! :roll: :?:

KépKép KépKép
zeteny

Ezt most találtam,hátha valamelyikőtöknek megtetszik!

http://www.vatera.hu/kantaros_sinadrag_ ... 10129.html

KépKép KépKép
zeteny

ez szupi sínaci, szerintem csapjatok le rá.

Tetyk! most már csak azért is írd le azt a viccet mert nem tudok majd aludni:)
katuska79

Lányok kérdés a hordozó kendőhöz kb hány méter anyag kell és milyen széles?Beszéltem anyummal és azt mondta neki nem egyértelmü,hogy az MT hogy készül de kendőt ha ki tapasztalom,hogy kösem magamra sokkal egyszerübb lenne.

Tetyk& a fiúk
tetyk

sziasztok!

van egy kis szabadidőm!!!! ma dolgoztam, takarítottam, apát pesztráltam mert beteg... de most elvitte Szonját anyósomékhoz, így kb fél 8-ig egyedül vagyok! :) Szonja hiányzik, már most...

vállalkozásba kezdenénk, csak gondolkodó fázisban vagyunk. cukrászda klassz, ilyesmibe szívesen belefognék, de ahhoz olyan sok minden kell. igazából miben van most pénz? hm.....
bababolt sem rossz, azon vagyunk igazából, kom-eszt. megyében, így talán oda is tudnunk majd költözni. de még sok a kérdés, azért is tettem fel, hogy hátha van jó ötletetek még.

Szonja kapott a héten sütőtököt, amit én sütöttem, és almával pépesítettem, úgy elég jó állaga lett. de ha vmi nagyon sűrű nekem akkor egy kis babavízzel higítom.
czzsofia

eszembe jutott ez a szám!annyira szeretem!nagy karaokésok voltunk,és remélem még leszünk,és ezt mindig elénekeltük!

http://www.youtube.com/watch?v=gqPaMp1Vurc&translated=1

köszi Zsófi,én is a vízre gondoltam! :wink:

KépKép KépKép
zeteny

Katuska a kedvedért és nehogy a lelkemen száradjon az álmatlanságod itt a vicc:
Mondanék egy pár szót most az asszonyokról /kik soha ki nem fogynak a dologból/sepergetés,főzés,mosás,surolás,aratás kapálás,gyomlálás/ezer féle munka/s mind ezt meg kell tenni mert élni kell/s ehhez űgyesnek kell lenni/egy-egynek szegénynek még vasárnapja sincsen/Gondolom hiszik mert a család még vasárnap is eszik!S még mind ezek tetőzése képen a gyermek áldás is nekik jutott éppen./De gondolt a tudomány egyet nagyot szépet s ki talált számukra ezer féle gépet,porszipó masinát s olyan varrógépet mit motor hajt nem az ember lába s meg csinál egy inget 3 minutába/A mai asszony a seprűt azért tartja,hogy illendő képpen legyen mivel várja,ha későn jön haza hű élete párja./Vagy ott van a mosogép tiszta égi csoda én soha nem gondoltam volna,hogy nagy mosáskor szabad napot kapok,s viz hórdás helyet egyet kuglizhatok/
Vagy a mosógatógép!!!Erről jut eszembe,hogy tavaj előtt,kissé későn ugy fél három előtt erigéltem haza,cseppet szédelgősen.../nem tudom hol voltan biztosan gyűlésen/Amikor haza érekbemegyek a házba már mindenki aludt ki bölcsőbe ki ágyba/Kérdem az asszonytol muszálj volt megtenni/hol van az étel mert szeretnék enni./Azt mondja,/ mit kérded jól tudod az utat azzal nagy hirtelen be fordul a falnak./Gondoltam/na ezt meg usztuk tán nem tárgyalunk majd a jövő hétig/Ezzel a sötétben 2-3 lépek s pont a sárga macska jobb lábára lépek az akkorát kiáltot akkorát morgot majd nem le kapta a lábamról a foltot./A sötétben tovább tapogatok,/s meg fogok egy tálat/Az a tál tele volt valami hig lével s benne valami berbécs hus félével/A higlé még el is ment valahogy de az a nagy mocsing.../mire meg ettem vizes lett a gyolcs ing/Reggelre ébredek halálra csemerelve/S az egész világ forgot velem körbe./Mondom az asszonynak meg teheted volna,hogy azt a hus jobban meg főzted volna/ő néz mint aki nem érti,aztán szalad a kályhához s már a haját tépi.Te hires égjen ki a gyomrod meg etted az összes mosogató rongyot./
Ha akkor lett volna edény mosógépem most nem sűlne le a szégyentől a képem/Akad még néhány ház igaz ez már ritka,/hol a mosogatást el végzi a macska/Na az ilyen embernek főleg legyen gondja,hogy ne maradjon gépnélkűl a konyha,/mert ha egyszer felhajt 1-2 liter bórócskát haza megy és rongy helyet meg eszi a ..........m@sk@t
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tetyk 2009.10.05 15:43-kor.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Hu na vegre ulok, epp olvasgattam a hulye ferjek sztorijat, es gondolkodtam, hu de jo a ferjem, sosem szol le ha retek van itthon, erre fel beallit, egybol megszolta rogton hogy babanetezek, es inkabb takarithatnek mert raragad a vecere olyan koszos. Na hat kiakadtam, de csak annyit mondtam, hogy most ultem le. Megkeszitettem a kajat, Ati evett (nem nagy kedvel), en is ettem (mert en meg kulon fozok fogyoturasat), ossze rakodtam, ugy ahogy a konyhaba, es most egy tea mellet ugy gondoltam leulok. Hulye ferfiak, amugy is most akartam lakast takaritani. Es nem igaz, hogy ragad a vece!!! Amugy is o pisalt, akkor honnet tudja!!! Na mar most csak rohogok.
Kitakaritva a lakas es var a vasalas, mert en ugye mindent vasalok, azt hiszem rossz szokas.
Koszi szepen a dicsereteket. En nekem is tetszett a ruham, pont azert mert olyan romantikus, batyam eskuvoje volt, mas eskuvore ugy sem vehetek ilyen ruhat (habar spanyolba ez a modi).
Kerdesek: hat hogy kerultem en ide? Azert akit nem erdekel kicsibe teszem.
Szolnokon vegeztem idegenforgalmit es a szakmai gyakolatomat itt toltottem kint. Rovidre fogva a szot, megismerkedtem a ferjemmel, egymasba szerettunk, de azert elbucsuztunk orokre, mert en nem akartam itt elni. Ferjem nem adta fel, es 3 hetre ra mar nalunk volt. MInden honapba jott joforman latogatoba. Utanna jott a kovetkezo szakmai gyakorlat, ami ugyszinten itt lett (meggyozott a szerelem), utanna haza mentem befejeztem a sulit, es egy szep alasajanlatot lemondva, kozoltem otthon, hogy elkoltozok Spanyolorszagba. Anyumek annyira nem is voltak meglepodve. Azt hiszem vartak mar, hogy ezt mondjam. Azotta itt elek es virulok :) Most egy butor uzletet vezetek, mellette pedig hazakat adok ki kulfoldieknek stb. Mi mas? Hat nem is tudom. Ja igen Malaga kornyeken elek, tobbek kozott hol Marbellaba, hol Rondaba. Jelenleg Rondaba a pici es a munka miatt, ugyanis itt a nagyszulok. Gyakran jarok haza, vagyis ha a minden 2-3 honap annak szamit. Azt hiszem Europa vegerol annak.
Eszter: ja hat csaladosnak adtuk ki a hazat. Ugy nez ki van loveja, habar tudom az nem garancia, hogy fizessen. Remelem azert szerencsenk lesz.
Vallalkozas: amennyi tapasztalatom van, nem ajanlom azt, hogy valaki most valakozasba kezdjen. Cukraszda, etterem (Magyarorszagon es itt is egyarant), bababolt, butorbolt, sot meg az elelmiszer is, sokkal rosszabul megy mint ezelott, csak a regi sok multal rendelkezo valalkozasok birjak magukat fenntartani (sok baratom van aki kommentalta mar a temat, ettermek akik arakat csokkentettek es meg igy is szenvednek, vesztesegeket halmoznak fel stb.) Szoval mindent csak valakozast most ne! Tobbek kozott aki a hazunkat berli az is egy piaci-penzugyi szakember, es azt mondta, hogy jelenpillanatba a legrosszabb amit lehet csinalni, az nyitni egy atlagos valalkozast (extra dolgok, behajto cegek stb. kivetel). Persze nem akarom senki kedvet elvenni, csak velemenyt mondtam. Na rohanok, kell boltot nyitni, es ott is takaritani kell. Kesz ma kinyulok.

Kép
brestovsky

Gyorsan Tetyknek, amíg a Lány itt kábul a cicimen...
A kendők 70-75 cm szélesek, a hosszuk attól függ, mekkora vagy, és mit akarsz kötni. Javaslok egy hosszú és egy rövid kendőt, ha egy van, akkor a hosszút. Az ideális hossz a méretedtől függ, én 163 cm vagyok, 58-60 kg, 40-es méret, nekem a 4,6 méteres kendő elég. Figyelj az anyag szövésére, hogy hosszban ne nyúljon az anyag, itt olvasd el, milyen szövési technikát ajánlanak: http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=157
Fontos, hogy kényelmes és strapabíró anyag legyen, de elég rugalmas is ahhoz, hogy a különböző figurákat meg tudd csinálni vele. A youtube-on csomó kendőkötözős videó van fent, korábban becsatoltam egy párat, de szívesen küldök még, ha szeretnéd.

Csöre
csöre74

Rita köszi,engem érdekelt! :wink:

Csöre hogy a csudába tudsz te egyszerre gépezni,és cicit osztani?csodanő :!:

enyém alszik!

még dáthás!

holnap szüret,és szülinap!sose fogyok le!

Eszter még tőled szerettem volna kérdezni,írtad,hogy fogyóztál,és szoptatsz!milyen fogyirecepted van?hát ha nekem is bejönne!egyre jobban zavar,hogy ilyen kövér vagyok!

ja fejfájás elmúlt,bőgtem egyet,lehet az volt a bajom! :wink:

na lépek!majd reggel olvasok!

én a tyúkokkal fekszem ma,vagyis Zétivel!kis kakasom! :wink:

KépKép KépKép
zeteny

Tetyk: a MT-t lehet házilag készíteni simán, az több réteg erős anyag, de sztem kendővel ne próbálkozz házilag. Bocsánat, h beleszólok, ha nem ez volt a célod...szóval a kendő egy eléggé speciálisan, keresztsávoly vagy jacquard szövéssel készülő szövött anyag, ez teszi lehetővé, h megfelelően engedjen, de eszméletlen erős legyen. Vannak olyan kendőmárkák, amelyek nem is igazán alkalmasak, pl. a Bóbita ilyen. Megint más kérdés, h vannak, amelyikek jobbak nagyobb súlyú gyermekhez.
Szélesség: az átlag kendő 60-70 cm széles.
Hossz: Lizinél picit teltebb vagyok. Nekem a rövid kendőm 3,90 m, ezzel a csípő és az egyszerű háti kötés nagyon kényelmesen megvan. A hosszú kendőm nekem is 4,60 m, mint Lizié, ezzel az újszülötthöz kellő kötéseket lehet kivitelezni, illeve a bonyolultabb háti kötéseket. Nem baj, ha egy kendőd lenne, akkor a hosszabbat válaszd, mert én ma 4,60-assal kötöttem egyszerű hátit, és a kendőt végül nem elöl kötöttem meg, hanem megcsavartam elöl, és hátul a baba feneke alatt fejeztem be a csomóval. Így a derékon vagy egy extra réteg, ami azért jó, mert nem csak a vállakra, hanem derékra is terhel :wink:

Lányok, Lilla úgy tűnik, meggyógyult (kopp-kopp), megpróbálok visszarázódni a hétvégén.

Szép estét!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Na lányok, én elteszem magam holnapra...
Jó éjt Nektek! :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Gyorsan beszaladtam üdvözlőlap írás közben.

Kriszta: Saci mostanában nappal csak akkor alszik el, ha a gép előtt ülök, fél kézzel békésen kalapálok, ő meg a cicimen csüng. Ez van.
Lagzi: unokatesómé lesz :)

Cipőcske: Kép

Kertész leszek:
Kép

Köszi az aggódást, Mesi jobban van, fáradt volt, nem tudott aludni éjjel, és elég szélsőséges tünetekkel jött ki neki. Legalábbis ezt a következtetést vontam le. Remélem, ma jobban alszik.

Tetyk: Sziszi hsz-hoz használati utasítás: Lizi az én vagyok :)

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Csöre
csöre74

Jó reggelt kívánok!

Most beugrottam, mert aztán ma megint pörögnöm kell. Apa kidőlt, helyette mindjárt elrobogok a piacra, veszek minden földi jót (ha még adnak az ilyen későn jövőknek bármit is...)
Aztán ebédet rittyentek, tésztát kapnak a lábadozók és a holnapi futók.
Lehet, hogy
Marci délután átmegy a nagytesókhoz, s ottalszik, s holnap együtt mennek futni. Hurrá! Megtört a jég! Úgy tűnik az ex nem is olyan bunkó, vagy csak a gyerekek megggyőzték... Vagy most ez egy pillanatnyi elgyengülés volt a részéről, nem vette észre és véletlenül nem volt velünk szemét. Sajnos én már nem nagyon bízok benne, s nyilván ő sem bennem. Úgyhogy sosem lesz harmonikus kapcsolat a miénk...

Apa holnap nem futja le a 30 km-t. Nem is tudom, miért nem fut lázasan... :oops: :shock: :D

Csöre! Bori is elég nehezen alszik napközben, zavarják a zajok. (Bár amióta kreáltam neki baldachint, azóta nyugodtabb egy picivel) Ciczés közben aludni - ahhoz aztán igencsak hozzá lehet szokni. Mit fogsz csinálni? Nem fog egy idő után terhes lenni a dolog? Vagy már az is?

Na megyek, "Van Dógom" uraság vár, randizni akar velem... :)

Szép napot Nektek!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

JÓ REGGELT!

Éjszakánk ismét zajosra sikeredet,3/4 5re sikerült ugy belelopnom az ágyába,hogy aludt mint egy reneszánsz angyal de...3/4 6-kor szolt a férjem ébresztője ,amire mindenki meg ébredt kivéve őt :evil:.Legsziveseben ugy szájon kaptam volna a telefont,hogy hulljon szacska millióba de mire elértem volna ő ki rohant vele :evil: :evil: Igy kezdhetem ismét az altatást csak most még Balázst is vissza kellett könyörögnöm,még sötét van...,nem még nem kapsz tejet...,aludjál majd ha világos lesz... stb :shock: :roll: Most éppen azon van a két fiam,hogy szétszedi a házat,nem rosszindulatból csak,gondoskodnak a jó édesanyuk mai programjáról :cry: :roll:

Csőre és VSziszi KÖSZÖNÖM a hsz-t,segitetek,azt hiszem, csak szétnézek a méteráruknál,hát ha sikerül találnom megfelelő anyagot.Már csak azért is mert az idén már másodjára ásták fel az utakat és nem hiszem,hogy annak ellenére,hogy jó strapa biró a babakocsink megbirná a megprobáltatásokat.Jaj még egy kérdés ,171cm magas vagyok és 69-70kg ,akkor nekem 1méterrel hosszabb anyag kell?

Zétény fáj még a fejed?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Reggelt!
Katuska!Ma otthon vagytok?Ma megyünk arra felé és lehet,hogy benéznénk délután.Pontosan nem tudom,hány órakor,mert még el kellett menni apinak befejezni egy melót,meg még Bicskére kell menni,találtunk egy kocsit...Megírod privibe az utcanevet és,hogy hány szám alatt keressünk? :) Köszi!
Zétény-anyuci!-Fehérje diétát csináltam,2x2 hét intenzívet és 1 hétig egy minta étrendet követve.Már rég nem diétázom és tegnap este +mértem magam..Megint 1 kg-al kevesebb vagyok.Pedig most nem diétázok és tegnap kalácsot,meg palacsintát is ettem...
Az volt a lényeg,hogy liszt és cukor mentesen kell enni,nagyon sok saláta-zöldség és fehérjedús kaják!!!!Ha betartod,biztos a siker!
:) És nem szabad 1 percig sem éhezni én sokszor ettem,de nagyon keveset!Szoptatni ugyan úgy tudtam!Ezért is jó!Úgyhogy már -15kg-nál tartok,még ugyan ennyit kell fogynom! :? :shock: És a régi leszek...Meg ugye a playboy... :wink:
Csöre:Jó a pipellő!Eszter is túrja a virág földet,bár még nem hoztam be,kint van a teraszon.Már előre félek!Ki is pusztítottam jó pár növényt!Nem nagyon foglalkoztam velük,mióta Eszter van.Előtte meg nagy botanikus voltam!!Rengeteg növénnyel!Mindegy.Amelyik megmaradt,az méltó arra,hogy behozzam!
:) :lol: Úgyis sok helyet foglalnak! :)

Eszter

Kép
eszterem

Zétényanyus!Ment 1privi! :)

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: ne mááár Bicskére? :lol: Pont itt vagyunk Alcsúton anyóséknál. Ja, és amúhy Bicskén van a telkünk a romházzal, reményeink szerint egyszer oda fogunk építkezni :roll:
Eszter képek csodásak, mekkora hab? :shock: :D
Nálunk a porzsívó most mumus, mert naponta többször szívjuk a manó nóziját...

Katsuka: gyógytorna, örülök, hogy semmi komolyabb ;) na, majd írd meg milyen volt, és hogy viselte Petra a nyúzást. ja, és sok boldogot, így utólag!
Máté vörödrbe :lol: bepisilést sajnálom. Hát figyu, én amikor felfáztam állandóan azt éreztem, hogy pisilni kell, aztán csak pár csepp jött. És olyan fura érzés, nem tudom Máté nem panaszkodik-e :roll:

Csöre, Batkata: szupi a cipellők ;)

Batkata: randi? Dögrováson van a zurad, oszt ráér? Jól randizd meg ;) :lol:

Rita: azta, jó kis romantikus sztori a tiétek :D ragadós WC :lol:

Sziszi: remélem tényleg kilábalt Lilla!!! meddig volt beteg? Jól elhúzodott neki is, nem?

Milánnak nem akar szünni a taknyosodás, annyit szívunk ki, hogy még én is megirigyelhetném, közben egyre harciasabb, és kész birkózás az egész, mert állandóan eltolja az orrától a szívókát.

Éjszakánk bornyasztó volt, anyóséknál vagyunk, Milán köztünk aludt, de vagy 5-ször felkelt, abból kétszer evett, és reggel háromnegyed 7-kor úgy gondolta, hogy ébresztő mindenkinek, azaz jól megkapírgálta az arcom, és belecsimpaszkodott a hajamba.

Kriszta: köszi a márkát, de még nem tudtam rákeresni :roll:

Zsófi: szupi a mei tai ;) Vállalkozásba nincs ötletem, én tuti olyan dolgokat csinálnék, amiben nincs pénz. Spec nekem gyerekkori álmom, hogy ha nagyon sok pénzem lesz (már ez is álom...) egy csecsemőotthont hoznék létre, ahol nem az lenne a cél, hogy a babák ne kötődjenek senkihez :( Még általános iskolás voltam, amikor volt egy (azt hiszem 3 részes) francia sorozat a TV-ben az volt a címe, hogy Küzdelem a gyermekekért. Na, én akkor határoztam el, hogy egyszer az életben én rajtuk, nekik akarok segíteni, azaz a gyerekeknek, valamilyen módon. Az egy kemény sorozat volt, szinte végig bőgtem.

N, már el is ment az ihletem, máshol jár az agyam.

Ja, tetyk: még nem válaszoltál ágyneműhuzat is mehet a csángóknak szánt csomagba?

Jók legyetek!

Ja, nekem jó lenne egy babanélküli tali: Milán csinálna egy Apás félnapot, úgyis jól elvanak ;)

biga.csiga

Hanna: a mi ugrálónk is lila, a kép csak illuszráció volt :lol:

biga.csiga

Biga.csiga nem tudom mit mondjak az ágyneműről :roll: gondolom igen, vannak családok hol az is felfér de megkérdezem a barátainkat és akkor megirom,jó?

Tetyk& a fiúk
tetyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?