ja, tényleg, az oroszlános pólót én is akartam írni... pedig mi még csak sokat sem használjuk. kb. 3x mostam ki, mindig kifordítva, max. 40 fokon, és nekünk is kezdett kirepedezni a minta! Cs-andi, nehogy félre érts, nem a technikával volt a gond, inkább a fólia és a póló kapcsolatában keresném a hibát!?

de ez van. most már tudjuk, hogy hogyan kell csinálni, aztán lehet próbálkozni!
Csimby Petrának is nagyon boldogat!
amúgy, amit én vasaltam Beni kis barátnőjének ilyen oroszlánosat, az már a mosást sem bírta ki kb... pedig mindent úgy csináltak, ahogyan kellett! lemálott az egész minta cafatokban a pólóról!
köszi lányok a kedves szavakat.
akit nem érdekel, az inkább ne olvassa el, mert nem valami érdekfeszítő a nyomorom, de többek kérdezték, így leírom részletesebben
az a baj, hogy a jelenlegi dokim egy vérbeli belgyógyász, őt nem hatja meg, az én "problámám", lévén, hogy rajta akarunk már lenni a gyerek projekten! így most elmegyek egy másikhoz szerdán este, aki nem csak endokrinológus, de nőgyógyász is. (Vera, Szendei György... ajánlották, én nem jártam még nála, nem is hallottam mástól, csak, aki ajánlotta...)
szóval a gond, az kettős. az egyik, hogy júliusban talált valami pajzsmirigy gyulladásra utaló jelet a vérképemben, erre kapom a pajzsmirigy hormonos gyogyit... ez napi 1 bogyi reggel. nem is lenne ezzel akkora gond. de mivel nem tudni, hogy mi a gond a pajzsmirigyemmel, így lekérte most szept.ben a konkrét erre vontakozó hormonokat, de ennek az eredménye még nincs meg! de a bogyit szedjem csak tovább...
a másik gond, hogy az inzulinom szarakszik. terhelés mellett, a jól ismert cukros lötyi elfogyasztása után, a normál 24-el szemben, az én inzulin értékem 160, vagy mennyi!?

ez ultra gáz, és szerinte ezzel foglalkozni kell. erre is szedek gyógyszert. 2x1-et eddig, de most, tegnap 3x1-re módosította az adagot, úgy, hogy nem is nézett most semmiféle inzulinra vonatkozót a véremben... mikor rákérdeztem, hogy mesélje már el, hogy akkor ez mit is jelent, nekiállt, de közben volt 2x telefonja, 1x bejöttek, és mire újra hozzám fordult, már másról magyarázott. kicsit úgy érzem, hogy én egy vagyok neki a százból. neki nem fontos, hogy gyereket akarok, neki csak az a fontos, hogy fogyózzak, tornázzak, és 3 hónap múlva kontroll. tudom, hogy elhanyagoltam/hanyagolom ezt a rejtett cukorbetegséget, de egyszerűen nem világos nekem, hogy mi az összefüggés a gyerekvállalás, és e között. illetve, hogy mire alapozza, hogy nem elég a gyógyszeradag, és emeli azt, ha nem is vizsgálódott most ebbe az irányba!? szóval kicsit elkeserített, mert eddig azzal riogatott, hogy nagy a vetélés kockázata az én esetemben, most meg már nem is a pajzsmirigyre volt kihegyezve a dolog, hanem az inzulinra. hétfőre kért is nekem egy időpontot a diabetológiára... szóval oda is mennem kell, hogy elmondják, hogy ne egyek édességet, fehér kenyeret. mozogjak többet, stb. (ezeket mondjuk magamtól is tudom, csak nem foglalkoztam vele annyira, mint kellett volna)
és mikor megkérdeztem, hogy mi van akkor, ha mégis próbálkoznánk, arra meg elmondott egy olyan példabeszédet, hogy néha az ember áthajt a pirosban is, de azért megfoghatják, és csak zöldnél lehet menni... oké!
amúgy a történethez hozzátartozik, hogy 2007-ben is ugyanezekkel a gondokkal jártam nála (vagyis már 2004 óta ő kezel), és mikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor felhívtam, és mondta, hogy "ugye tudja, hogy nem ezt beszéltük meg", aztán fokozatosan leállított a gyógyszerekről, de ennyi. egész terhesség alatt nem kívánt látni, szülés után is azt mondta, hogy majd, ha már nem szoptatok, akkor menjek, addig nincs értelme, szóval akkor nem tudom, ha addig nem volt baj, hogy szar a pajzsmirigyem, meg az inzulinom, akkor most miért!? lehet, hogy csak én akarom nagyon kistesót, illetve van rajtam egy görcsös kényszer is, mert a 3. évben már nem tudom bevállalni, hogy itthon maradok, és a két gyerkőc között nem akartam visszamenni dolgozni, de lehet, hogy én vagyok a hülye!

örülnöm kellene, hogy van egy egészséges, okos fiacskám, nem itt siránkozni, és stresszelni magam...
bocsi, hogy ennyire bő lére eresztettem!
azért a szerdai napot nagyon várom, kíváncsi leszek, hogy ez a doki mit mondd, és hogyan áll hozzá a kérdéshez...
ennyi.