A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Zsuzsi, igen, van abban a rendelőben rendes UH (nem 4 D meg ilyesmi, de hasi), az én dokim szokott csinálni.

Hát én ezt a "de kicsi a hasatok" megjegyzést bevállalnám...

Nekem a patikában átadta egy hölgy a helyét a sorban azzal, hogy "olyan ritkán látni ilyen NAGY mamát" :D

Remélem nincs egyértelmű összefüggés a hasméret és a babaméret között.
monke

Sziasztok!

Vick!

Igazad van a pocakkal kapcsolatban. Nem az számít hogy mekkora hanem hogy jól legyen a lakója!
Egyébként meg csinos vagy nagyon!!
Gyed: ma felhívtam az Oepet azt mondták ugyanúgy lesz mint az elsőnél szóval először tgyás aztán gyed majd gyes, csak azt nem tudták megmondani melyik minimál után számolnak az akkori vagy mostani után!!

Zsuzsi!

Fejfájást biztos a frontok okozzák tegnap én is nagyon nyomi voltam+még hányingerem is volt!
Pocak: nekem Annával az utolsó héten az egyik lakó a házba fogadott hogy fiam lesz mert olyan a pocakom...hát nem lett igaza...de még hetek mulva is azzal jött hogy biztos fiú csak nem mondom!!

Reni!

Sajnálom, hogy megint görcsöltél, nekem is keményedett este többször a hasam, de nem volt görcs. És hidd el egy korty konyak tényleg sokkal hatásosabb mint a mg, legalábbis azonnal érezhető.
Hú most biztos azt hiszitek hogy alkesz vagyok :oops: pedig ha nem vagyok terhes egy korty le nem menne, de ha ez az ára hogy még pár hétig húzzuk, és nem kerüljek kórházba akkor legyen, szerintem bármit meginnék ha használna!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Reni!

Még egyet akartam kérdezni: Blani este egyedül alszik el?
Mióta nem kiságyba alszik Anna csak úgy alszik el este ha ott fekszem vele míg el nem alszik, viszont ha éjszaka észreveszi, hogy nem vagyok ott kiabál, hogy menjek vissza, és kicsit kezd már fárasztani ez az éjszakai 2-3 költözés. Főleg ha meg lesz a picur.........pedig nappal egyedül alszik el.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

HI!

Katicat: de jól nézel ki! A háttér se semmi :wink: ! Fiamnak is van olyan kisnaplója, nagyon jó móka, ez is megható nem? (fiam hajtincsére másfél évet kellett várni, olyan kopasz volt :lol: )

Áfonyácska, akkor biztos a fiam is megette volna, na mindegy, ezt bebuktam :D . Más: szerintem a kaki visszatartásában van némi próbálkozás is, hogy meddig képes tartani. Erről egy cikket olvastam, este megkérdezem a párom, hátha még vissza tudja keresni.

Monke, tojd le magasról a bölcs szülésmegérző javasasszonyt.ű

Mangora: fütyi téma: én szót fogadtam a csecsemős nővérkének és másfél évig nem húztam fel neki. Barinőm minden nap huzogatja a fiáét, Te idáig miben hiszel? (amit írtam, mindkét esetben hibátlan maradt a fütykös :D ) Tortából a beszámoló mellett mellékelj kérlek egy szeletet is :lol: .

Traudorka, menszi szerű fájdalom??? Na-na!!! :?

Krisztinaaa, nekem korrektnek tűnik a dokid, hogy nem előre fixál le mindent. 50 percig??? Hű, jó hosszú, de az a lényeg hogy minden rendben van!

Kankalin, Te is tojd magasról a csúcsoshasból jóslókat, ezért könnyeket??? Neeee, nvess inkább rajtuk :wink: .

Ervick, Csini vagy naggggyon!!!!!! :wink:

Népi bölcseleti példa: engem meg azzal visznek a sírba, hogy akkor lesz szülés, mikor a kézfejem befér a mellem és a hasam közé...tehát már 3 hónapja megszültem, csak nem vettem észre....

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Krisztina: gratula az nst-hez, nekem még két hét, de kiváncsi vagyok.

Vick: te is nagyon csinos vagy, hétvégén már megpróbálom rávenni az uramat egy fotóra. Nincs még egy sem...

Anyukámnak mindkétszer csúcsos hasa volt. Az első fiú lett, a második szerény személyem. :lol:
Ráadásul velem kevesebbet nyomott kg-ban, mint amikor terhes lett, nem is akarták elhinni, amikor szülni ment. Én 3650 grammal születtem. Ennyit a has és a baba méretei közötti összefüggésről. Én az ilyen beszólásokat elengedem a fülem mellett.

Tetszenek a pisilős sztorik.... :D

Az utazók vigyázzanak magukra!

Legyetek jók:
Dorka

Kép
traudorka

Enikő

Örülök, hogy rákérdeztél és kedvező híreket kaptál! Lehet, hogy nekem azért nem jár, mert közben megszűnt a munkaviszonyom? Szakértők?

Dorka
A babanaplóba is kell pocakos kép, csináljatok mindenképp! Olyan jó visszanézni!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick!

Akkor lehet hogy azért nem jár:((( miért szünt meg a munkaviszony? Gyes alatt nem mondhatnak fel!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Ma jól voltam egész nap :) Hurrá!....
Igen, igen, a mensi szerű fájdalmakról beszélek. Bár szerintem, ha csak rövid ideig tart és nem rendszeres, akkor jóslófájás.
Nekem frontnál rendszeres időközönként jön, és az gáz, mert akkor csökkent le a méhnyak, most pedig félő, hogy már nyílik a méhszáj. Jövő hétre bejelentkeztem dokihoz, kíváncsi vagyok....

Vick, nagyon csini vagy, helyes poci, és egy deka felesleg sincs rajtad sem. (mint Katánál) Gratula a 9. hónaphoz...

Kriszti, örülök, hogy megnyugtató volt az NST. Nekem a múltkor a kórházban csináltak egy párat, sőt most szóltam a védőnőnek,hogy nem mozdulok ki, és megígérte, hogy eljön és csinál itthon. (mondjuk az ő gépe csak a szívhangot jelzi, a méhösszehúzódásokat nem)

Zsuzsi, én szerettem a pici pocimat, nem ettől függ a babaméret. Nekem most már nagyon nagy, és tudom, azt hiszitek vicceltem a bálnával, de nem...még tokám is van. Ezért kicsit ódzkodom a fotózástól. Rendesen kiakaszthattak, ha még sírtál is. Egybéként ez bennem is felmerült, hogy mi van, ha egy kisfiút rendszeresen Bíborkának szólítok és készítgetem neki a rózsaszín kis rucikat. Nekem az az elvem,hogy mindennek van jelentősége, ami hosszútávú...de végülis 2 doki is 99%-ra mondta a lányt...

Én is hallottam kisfiúkról pisilős sztorikat :) Azért a lányok se semmik. Mai sztori. Teregettem a babacucokkat. Blani odajött és megkérdezte egy ceruzáról, hogy tetszik-e nekem az a szín. Mondom, tetszik. Bement a hálóba, és újra kiszólt: Tetszik ez a szín. Megint mondtam gyanútlanul, hogy igen. Na persze a frissen festett falat firkálta és kissé erőteljesen szóltam rá, hogy nem szabad, mert sírva fakadt, hogy nem értékeltem az alkotását. Szerencsére radírral ledolgoztuk a falról.

Enikő, dehogy alszik el egyedül. Mondjuk ha nem alszik napközben, akkor 5 perc az altatás, de ha délután pihizik, akkor van, hogy 3-4 óra. Ja, és már rég beköltözött hozzánk az ágyba. Egy darabig sírva hívott éjszaka, majd már nem is szólt, csak bemászott közénk. Most megbeszéltük, hogy Bíborkával fog aludni egy szobában, de szerintem még nekem is kell oda valami fekvőhely. Legalább az első időszakra. Pici gyerekeknél még sokat számít a testi közelség és Anna is pici még. Hááát igen, minden leleményességünkre szükség lesz majd két gyereknél...:) Majd értekzünk sokat jó? :)

Fúú, gondolkodtam a konyakon, de nem bírnám meginni, és nem is merek alkoholt.

Vick, én kérdeztem a festést. Ügyi vagy, tényleg nagyon klassz és egyedi :)

Dorka, nem semmi, hogy Anyukád kevesebb súllyal ment szülni, mint a terhesség kezdetekor :)

Móni, csinálsz vonalzót, vagy minek arra kis időre? (bocsi, csak vicc, de tényleg mindig hiányolom, hogy hol tartottok)
Remélem, hogy a fejfájás már elmúlt azóta...

Az utazóknak kellemes utat és jó hétvégét.
A többiek jöjjetek, ha tudtok.
Kata, vigyázz magadra, ezek szerint azért neked is görcsölget időnként a pocid.

Puszi, jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Vick, nagyon jó a kép, csini vagy :)

A hétvégére elutazóknak jó pihenést!

Babonákról: nem kell hinni nekik, már réges rég megdőltek. Csúcsos has = fiú már rég nem igaz. Ez uolyan, mint az, ha ég a gyomrod, akkor hosszú hajjal fog születni. Nekünk pl az uh-n mutatta a doki, hogy mennyi haja van (mert az is látszott) és egyáltalán nemég a gyomrom (kopp-kopp-kopp)

Hát, csajok tényleg közeledik a finish! Én is már várom az nst, kíváncsi vagyok milyen lesz, azt meg tényleg nem lehet előre megtervezni, hogy hogyan fog lezajlani a szülés, ebben igaza van a dokinak!

Fütyihúzás: én azon az állásponton vagyok, hogy kezdettől fogva kell, de nekünk még nem mondott semmit a védőnő. Apropó, akkor erről a mérleg dologról megkérdezem, hogy kell-e, mi itt a szokás, mert eddig azt sem mondta...

A charlotte torta elkészült, hűteni kell, hogy dermedjen. Holnap derül ki, hogy sikerült-e, mert még az üvegtálból ki kell fordítani, hogy torta formája legyen. Ha nem sikerül, akkor legkeljebb esszük kanállal :) Az íze a kóstolgatásokból ítélve nem lehet rossz :)

Vasárnap, ha minden igaz babanézőbe megyünk (vagy ők jönnek, még nem pontosítottuk). Egyik barátnőmnek májusi a kisfia, majd kikérdezem a fiús dolgokról :)

Ma voltam a Felicitas várandós csomagért és a bababoltban vásároltam pár játékot meg takarót. Egyik bartánőm is volt és tőle is kapott Marci pár dolgot ajándékba :) Olyan édesek ezek a játékok, nem lehet őkat otthagyni :) Apa meg mindig leszúr, hogy már nem lesz hova pakolni :D

Mensis görcsök: nem tudom ez mit jelenthet, biztos készül a szervezet a szülésre!

További szép estét nektek, én szerintem lassan elteszem magam holnapra, elfáradtam az előkészületekben. Jjó, hogy nem hagytam mindent a családi ebédhez az utolsó napra, mert így is elfáradtam és még nincs kész minden :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a dícséretet! :oops:

Enikő
Határozott idejű szerződésem volt,áprilisban megszülettek a lányok,augusztusban meg lejárt a szerződés és nem hosszabbították meg.Nem tudom, mennyire volt jogszerű. :(

Mangora
Kérek tortát!!!!!!! :) Megdermedt?
Szép napot nektek, megyünk cipőt venni a lányoknak.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok lányok,

na itthon vagyunk a szüleimnél, ma szüret van, ez az első amin aktívan nem veszek részt.Bár ha befognának szőlőt taposni, lehet hasznomat vennék :lol:
Így én vagyok a reggeliztető, ebédeltető, romeltakarító itthon, mondjuk anyukám tegnap megfőzött,csak tálani kell majd.

Mangora, jaj biztos szép és fini is a torta, viszont én is kérném akkor a receptet!Valami alkalomból sütötted vagy csak úgy?Írtad a családi kajcit, de gondolom ünnepeltek vmit...

Reni, örülök, hogy jól vagytok!Biztos vagyok benne, ez csak egy előjel volt, hogy kicsit jobban vigyázz magadra, amúgy kb egyszerre fogjuk megszülni Bíborkát és Márkot, hidd el nekem!
Reni, tokásodás?Kapsz egy koppintást mindjárt!Irgum-burgum!Nem hiszem el akkor sem!
Blani alkotása, hát, reméljük többet ilyet nem csinál.

Enikő, Vick, remélem azért a lehető legtöbbet ki tudjátok majd sajtolni az államtól!

Vick, milyen cipőket vettetek?Hú, te se panaszkodhatsz csajszi, nagyon vékony vagy!!!Jó a kép!

Anyáéktól kaptunk egy brevi pelenkázófeltétet, így megint vmi új szerzeménnyel térünk haza :lol:

Lányok, ti mikor mossátok frissre a babaágyneműt, rakjátok fel a baldachint meg ilyenek?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Hú kegyetlen rossz éjszakám volt:((( pedig tegnap olyan jól éreztem magam!!

Nem tudom mi a fene van először úgy éreztem tökre fel vagyok fúvódva aztán már inkább olyan tompa fájdalmat éreztem.... vagy nem is tudom lehet már csak képzeltem. NAgy nehezen elaludtam gondoltam reggelre biztos jobb lesz, de nem gyorsan ittam mg pezsgőt és meg se moccantam. Most már kicsit jobb de nem az igazi, olyan feszes a hasam mint egy lufi, Apával hozattam espumisant be is kaptam egyet.

Kata!

Mi még nem készítettük el a pici ágyát, egyenlőre még fel van rakva a tszveszre az ágynemű:)) Ha nem megy el akkor marad. nnával azt hiszem akkor mosta ki anyukám mikor bent voltunk a kórházba és mire kijöttünk el volt minden készítve.

Vick!

Hát ezeket én sem tudom mennyire jogszerű:( és tényleg sajnálom ha csak a gyest fogod kapni:( Engem kegyetlenül felháborít az, hogy állandóan a mindenféle milliós végkielégítésekkel vannak elfoglalva a családtámogatásokat meg már olyan minimumra veszik hogy nevetséges!!! :twisted:

Fütyihúzás........hú ezeken még nem is gondolkodtam, hogy mennyire másképp kell bánni egy fiúval mint egy lánnyal.......remélem azért majd elboldogulok valahogy.

Reni!

Számoljuk együtt a napokat!!!!
Tényleg már csak pár hetet kéne kihúzni!!!
Te merre is laksz, mert a multkor írtad, hogy nálatok sem tudnak ellátni korababát. Itt se ezért még jobban félek nehogy hamarabb eszébe jusson kibújni!!
Én már nem tudom eldönteni mitől keményedek, mert az utolsó hidegfront nem viselt meg előtte meg nagyon de már nem is találgatok, próbélom ezt az elkövetkező 2-3 hetet fekve tölteni amennyire lehet többet úgyse tehetek.
Alvás: hát bizti lesz min tanácskoznunk. Én most próbálom arra rávenni Annát hogy egyedül aludjon el mert akkor ha éjjel ébred akkor is vissza tudna aludni. De tegnap se volt szivem mikor olyan szépen hívott aztán odament apa hogy én had pihenjek és egy darabig elvolt vele aztán olyan kis óvatosan közölte hogy inkább anya jőjjön:)))
Én igazából attól félek, hogy Báti velünk lesz ő meg külön, és hogy ezt hogy fogja viselni.

Jövőhéten én is megyek nst-re remélem nem fog fájást mutatni nehogy bent fogjanak.....!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Reni, anyukám annyira nem örült a kevesebb kilónak, mert ezt úgy sikerült összehozni, hogy nagyon pici volt a hasa, tehát én befelé helyezkedtem. Konkrétan hónapokon keresztül, ha evett,rúgtam, Ő hányt. Szóval azt hiszem inkább örült volna a +10-15 kg.-nak. Szegénynek egyébként azóta is rossz a gyomra. :?

Vick, én úgy tudom, ha határozott idejű a szerződésed, csak akkor megy át határozatlanba, ha nem szólnak, hogy ne gyere és másnap felveszed a munkát. De érdemes utánajárni egy kicsit.

Az ágyneműt a héten kimostam, vasaltam, feltettem, mert holnap jönnek az unokahúgomék és mindent látni akar... :D
Hétfőn fogok egy nagy-nagy pokrócot és letakarom az egészet. Remélem így nem kell újrakezdeni az egészet...

Kata, én két hete voltam a páromék rokonságánál szüretelni. Volt ott még pár nem terhes leányzó is. Szerinted ki szedte a szőlőt reggeltől estig? Igaz másnap semmire nem voltam alkalmas.
Te azért ne próbáld ki, nem jó buli... :shock:

Na megyek vasalni, már rám dől a kupac... :lol:

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Kata
Én is valahogy akkor megyek hozzá, de nem emlékszem pontosan.
Ok :) hát ez a hét is elment :) ilyen ám a gyerekes kismamik élete :) a játszótéren is hiányolnak minket a lányok.
A felsorolt kérdések engem nagyon nagyon foglalkoztatnak, mert még nem tudom, hogy leszünk így négyesben :) és vannak félelmek is persze, de mindig lenyugtatom magam azzal, h mi lesz nagyon jó.
A 3 betűs nekem is nehezemre esik, szerintem ez ilyenkor normális, meg hát a hormonok is másként dolgoznak.
Avent pohár sztem még ráér.

Kriszti
Örülök, h minden rendben.
Szerencsére, ahogy látom itt vannak nagyon + anyukák is :) lehetnénk mi az új barátnőid, a paráztatós emberekkel meg nem kell foglalkozni. Hiszek benne, h mindenki azt kapja amire számít (már tudat alatt)
És szerintem a szülés és a gyereknevelés is egy csodás élmény/kaland az összes nehézségével együtt.
Ez kórház függő. Csak a nagyon baba-mama barát helyeken hallottam ilyet, de meg kell kérdezni előre.
Agykontroll: már miért néznénk hütyünek???? Szerintem nagyon is jó módszer az agyadat használni....

Móni
Már nem emléxem fejből milyen volt, de lehet még megvan a 2 évvel ezelőtti, majd megnézem és megírom. :)
Nekem is a bordám alá dugdossa Dani a pici tappancsait :)

Ja és nehogy szülős videót nézzetek a neten :) én pár nappal a szülés előtt megtettem és úgy betojtam, h csak na, de megélni más teljesen, mint látni.

Szilvi
Csinik vagytok :)
anyósod :( :(

Születéstörténet :)
Ezt olvasgassátok: http://www.varoszoba.hu/show/2008/01/14 ... _szuletese

Dy
Örülök, h minden rendben.

Mangora
Feledékenység igen, de ennyire :lol:

Vick
Ügyes vagy a szakdogával.

Táppénz kontra tgyás nekem tuti több a táppénz, de ugye nekem nincs meg a 180 nap. Viszont anno is kb uannyi volt a kettő.
A táppénz picit több volt nekem.

Fogamzásgátlás: én legutóbb olyan beteg voltam a tablettától, mint még soha és ráadásul majd egy évig tartott mire rájöttek mi a bajom, így megfogadtam, h ezt a módszert én soha többet nem választom. Még nem tudom mi lesz.
A kúp és tabletta helyi verzió meg apának nem jött be....na majd dokival konzultálok.

Friday
Igen ne parázz és amúgy meg már 36 hét lassan, szóval nyugi.

Nővérnek fizetni??? No ilyet még nem hallottam. Hihetetlen, h hány bőrt nyúznának még le az emberről a születés kapcsán.

Dorka örülök, h nálatok is minden rendben.

Mangora
A szoptatás nem kizáró ok a teherbeesésre, csak kisebb az esély rá a hormonok miatt. De nekem is van bnőm nem is egy aki szoptatás mellett lett pocis megint.
Nagyon szép a szoba és tök jó a narancssárga.

Kriszta
Nem mondhatnak fel védve vagy. Csak max közös megegyezéssel, de persze te meg nem mész bele ilyesmibe. Akkor van ciki, ha határozott idejű szerződésed volt.
Ne hagyd magad semmiképpen. Érdemes szakemberrel is beszélni, h mik az opcióid.

Tgyás, gyed ilyesmi: nekem pl még 70%os táppénzem van és a TGYÁSra a maximumot fogom kapni mivel nem volt meg a 180 nap az 100 000 Ft lesz és a GYEDre is a maximumot fogom kapni.
Na ezt anno megkérdeztük szakértőtől, h tutira menjünk. Végül is én csak a TGYÁSsal járok rosszabbul ahhoz képest mintha ledolgoztam volna a 180 napot, de hozzá teszem mire vissza tudtak volna venni addigra kiderült a baba és már nem engedtek dolgozni, szóval annyira nem is rajtam múlt a dolog.....:?

Reni
Nekem kajajegy volt csak pluszban és én pl azt kapom mióta újra táppénzen vagyok, szóval szerintem neked is járna ilyesmi.

Zsuzsi
Ha napközben fáradt vagy dőlj le akkor és aludj, csak egy tipp. Nekem pl a szülés napján ebből volt energiám. Du. ledőltem aludni és este meg már olyan izgatott voltam, h nem bírtam :lol: és más napig nem is igazán aludtam. :) sőt este sem bírtam csak néztem a Lillát.

Kata
Csini vagy és nőtt a pocid mióta nem láttalak :)

Mérleg nekünk nem volt én nem akartam állandóan idegelni ezzel magam. Hetente lejártunk a védőnénihez és megmérte. Ennyi.

Zsuzsi
Ne már!! Nekem is mindenki szerint fiús pocim volt Lillával :) nem jött be nekik. Ma már olyan fejlett UHk vannak hogy tuti csajszi.

Vick
Te is nagyon csini vagy.

Enikő
Lillával pl. úgy van, h a saját ágyában alszik el, de mellé kell feküdnöm. Viszont, ha nyűge van éjszaka átjön közénk. Van amikor nagy hiszti van és nekünk kell áthozni. Amúgy sajna apa nem jó, ilyenkor mindig anya kell neki.
De mi vettünk egy külön 120*200as szivacsot, h mindenki tudjon rendesen aludni, mert az nekem fontosabb mint h mereven ragaszkodjak ahhoz, h csak a saját ágyában alhat.

Most meg lehet beteg lesz kicsi manóm. Már tegnap is olyan gyanúsan levert volt, de most meg már hőemelkedése is van. Ezen kívül mást tünete egyelőre nincs, szóval ez lehet még a fogától is.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Nagyon nagy a csend. Szép idő van gondolom mindenki kihasználja 8)

Én ma továbbra is csak kinlódok úgy feszül a hasam.......:(((( fel se bírok kelni, ha felállok akkor meg olyan hülye nyomást érzek ott lent....lehet hogy már annyira leköltözött a kis drága????

Fleur!

Tök igazad van a szülés videókkal kapcsolatban.
Én hülye multkor nagy unalmamban elkezdtem nézni a szülőszobai videókat, hát tökre elrémültem, pedig Annával még szülés történetet se olvastam soha. Most másodjára mire voltam még kiváncsi......???

ja multkor ránéztem én is az anyucis kalkulátorra:
Nekem is 3400gr-os babával számolt a hízásom meg 7dkg-val volt több mint amennyit ő engedélyez. Ez kicsit megnyugtató volt, bár én azért soknak tartom, így hogy még van 2 hónap...:(((

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!

Csajok,találtam érdekes videokat,szülés,gátmetszés stb.Nem élő csak animáció,végre láttam a gátmetszés irányát :)

http://www.hazipatika.com/mediatar/media/Szules/59

Kép

Kép
krisztinaa

Hi,

Menszi szerű fájdalomra azért írtam "na-na"-t, mert engem arra emlékeztetett az az érzés, mikor a fiam elindult kifele.

Jó hogy írtátok a baldahint, megkeresem én is.

Szép hétvégézést Mindenkinek! Itt is szép az idő, kirándultunk mi is tegnap :D .

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Hát, tegnap jól lefáradtam a családi ebéd kapcsán, de jó volt nagyon, és éjszaka is nagyon jól aludtam!

Kata! A családi ebédnek nem volt különösebb apropója, csak apukámék most jöttek először azóta, hogy átrendeztük a lakást Marci érkezése miatt. Jól körbenéztek :) Na meg persze most egy ideig ne is számítsanak ilyesmire, majd inkább mi megyünk :)

Köszi lányok a drukkolást, a tortának nagy sikere volt és teljesen jól sikerült, bár van még mit finomítani róla, majd leírom a receptet, bár többől variáltam össze, mert az egyiknak a tésztája tetszett, a másiknak meg a tölteléke, a többit meg hozzávariáltam én - mindig így csinálom :) a recept nálam csak irányadó :) A többi kajcsi is nagyon finom lett, voltpusztítás bőven :)

Áfonyácska: vigyázz magatokra, próbáltad már a hasi légzést, amit korábban írtam? Meg Szilvi is küldött erről is anyagot (az is benne van). Nekem nagyon bevált, még fáradtság ellen is tök jó, pár légzés és babó is és én is fellélegzünk utána!!!

Tegnap délelőttmég szétválogattam a kimosott/kivasalt kisruhákat méret szerint. Meg kellett állapítanom, hogy az elő két méretből nagyjából minden megvan, ami kell, szóval pár hónapig kihúzzuk :) Azért lehet, hogy kinézünk majd a börzére, mert a nagyobb ruhákból is fel kell készülni, mert nálunk nincs kitől örökölni a családból :( Így ezeket a kisruhákat is használtan vettük meg pár újat is beszereztem :) Szóval ami még hiányzik, az vastag sapi meg vízhatlan overál télire. Egy van, csak az kívül is szőrős és szerintem az 62-68-as, de a kórházból abba fogjuk hazahozni, még ha elveszik is benne, mert olyan aranyos :) Mint egy kis plüssmaci :)

Csajok, azért a szüreteléssel csak óvatosan, így a vége felé.Bár az, hogy levegőn vagytok már eleve jó, és az idő tényleg gyönyörű!!! Remélem novemberben is hasonló napos időnk lesz, mikor babóink születnek sorra. Hideg lehet, csak ne essen az eső :( AZt nagyon nem szeretem...

Ágynemű, ágyazás kérdése: én már kimostam, kivasaltam mindent, bent várakoznak a szekrényben.Én szerintem majd a 35. hét környékén, mikor a kórházi csomagot is összerakom, akkor fogom felhúzni és a helyére rakni (mondjuk nekünk baldachin nincs, nekem nem jön be :( ) És letakarom majd, mint Dorka. Nálunk sajnos nincs nagyi, aki segíthetne, egy dédi van "kéznél", de rá már nem szeretnék ilyeneket hagyni, amúgy is aggódom, hogy mi lesz, ha meglesz a baba. Mert szegény nagyon segítőkész, de elég szenilis, így kicsit aggódom :(

Fleur, Lillának jobbulást, reméljük tényleg csak a foga. Menjetek sétálni, hátha jót tesz neki ez a szép idő! Ha neked nem megy, akkor küldd el a pároddal :)

Ma délután jönnek barátnőmék hozzánk az 5 hónapos Csongorukkal :) Kíváncsi vagyok nagyon!

Szép napot nektek!

Mangora

Kép
mangora

Krisztina, Fleur, mindkét link nagyon jó :D

Köszi!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

csak gyors helyzetjelentés,aztán megpróbálok visszaolvasni....

velünk minden ok,jól vagyunk,holnap reggel megyünk nst-re. háát remélem,hogy Gréta fog mocorogni ezerrel! :lol:
elkészült a szoba,minden ruha kimosva,kivasalva. igaz hiányzik még pár apróság,de a lényeg már megvan! :lol:

sikerült egy kis náthát is összeszednem,úgyhogy most kúrálom magam ezerrel....

na,megyek,maint tudok jövök!

addig is mindenkinek mindent jót!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Kata
Linea őszi cipőt kaptak a lányok, egyik világos lila,másik sötétebb. 18 ezer Ft a kettő. De sajnos nem tudtam olcsóbban venni, pont átmenet most a lábuk,olyan 26-27-es és a bébi méret 19-25-26-ig van, utána meg a gyerek méretek, de ez mind a kettőnél ilyen szélső határ, úgyhogy nagyon kevés van belőle.Kb. 8 boltot végigjártunk, de csak itt volt jó. :shock:

Megnéztem ezt az anyucis kalkulátort, nekem 7 kilót engedélyezett. :shock: ( 12 kilónál járok)

Tegnap nagyon nehezen viseltem a napot, annyira mocorgott Vince és olyan rossz helyeken, hogy volt, hogy percekig álltam, mozdulni sem tudtam. Ma egy fokkal jobb.

Szép napot mindenkinek, irány a szabad!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!!
Edina, de jó, hogy megkerültél:) bár éreztem, hogy nincs gáz, csak megint nagyon sürögsz-forogsz és nem érsz rá írni.
Jobbulást!!!

Én is itt vagyok, csak túl ideges voltam írni az utóbbi két napban.
Tegnap reggel lerohadt a laptopom, rajta kétnapi fordításom. (kb. 12 órás meló:(
Persze én vagyok a hülye, hogy nem mentettem ki... holnap megyünk szervízbe, hátha sikerül vhogy helyrehozni.. Ha nem, újra kell fordítanom azt a részt is...
:twisted:

Holnap nekem is (első) CTG + doki, kiderül, tűrhető-e a vércukrom meg a méhszáj... na és hogy mekkora most a baba, ha 3 hete már 2,5 kg-ra becsülték...

Nézegetem a 35. héten készült vérvétel eredményeit, próbálom összehasonlítani a 26. hetessel... a vas felére csökkent, a koleszterin kétszeresére nőtt:) kiszipolyoz ez a baba rendesen.

Fleur, köszönöm a szüléstörténetedet. Szép volt, és mint mindig, megnyugtató.

Ja, "igazi" szülés-videót nem mertem megnézni neten, nem is fogok.. az ilyen animációk segítenek megérteni, hogy mi is történik, ez elég is, azt hiszem.
És szívesen olvasok szüléstörténeteket is (van pár horror, de vannak szépek is).

Vick, nagyon szép vagy a képen, és külön öröm látni, hiszen már egy ideje mindennap "beszélgetünk" itt.
Néhányótokkal találkoztam, vagy látom wiw-en, de nagyon-nagyon örülnék, ha tennétek fel képeket magatokról (már akinek van kedve hozzá) - kicsit olyan, mintha személyesen is megismerkednénk. Mangora, nehogy valami nagy pókot rakj fel...

Enikő, Reni, most már húzzátok ki azt a néhány hetet, biztos vagyok benne, hogy nem lesz baj.

Reni, összekaptam magam, és csináltam új vonalzót, csak neked
:D

Üdv mindenkinek,
Móni
monke

Ja, és nekem nem mondja a vonalzó ugyan, hogy "nagy pocakja van"..

De íme :P
monke

Kép
monke

Sziasztok!

Móni, miért pontpók??? Nem nagyon készült kép rólam mostanában, de majd körbenézek, hátha van vmi "publikálható". És szép vagy nagyon a képen!
Ha vkit érdeklek írjon privit és iwiw-enelirányítom :lol:

Megvolt a babalátogatás, 4,5 hónapos a kicsi, de nagyon gyorsan nő,hihetetlen, hogy pár hete láttuk utoljára és azóta nnyit fejlődött, hogy csak na! Már fog a kis kezével, nyúl a játékokért, hátáról hasra fordulással próbálkozik, szóval egy kis csoda az egész :) Felavatta a kiságyunkat meg a játszószőnyegünket is :) Nem reklamált nagyon, úgyhogy remélem Marcinak is meg fog felelni :)

Nekünk még odébb van az nst (ctg), holnap lépünk a 34. hétbe!

Vick kitartás! A pozitív gondolkodás nagyon sokat segít. Nekem erre a jóga nagyon bejött, kis befelé fordulás, a babával való beszélgetés nem segít, mikor ilyen szarul vagy? Még tudsz a pozícióján is változtatni, ha nagyon akarod. Próbálgasd Te is a hasi légzést, az teret és oxigént juttat babónak, hátha attól mindkettőtöknek jobb lesz! Beszélek én itt a 34. hétben és lehet, hogy 1-2 hét múlva én is így fogok csak "létezni"! De kitartás!!! A 36. héttől született babák már úgy tudom nem számítanak koraszülöttnek, akkortólmár bármi lehet, ne aggódj!

Mangora

Kép
mangora

Köszi Mangora
Nem aggódom,a lányok "holnap születtek" szóval 36 hetesen és 1 naposan. Nem voltak inkubátorban sem, minden rendben volt velük, teljesen fejlett babák voltak. Szóval tudom, csak a férjem megint odavan dolgozni kedd estig. Ilyenkor csak ettől félek, hogy mi lesz a lányokkal, ha rámjön a szülés.

Móni
Igazán csini kismama vagy! Jól látszik, hogy magas vagy?

Én az ágyneműt a fiókba tettem, majd felrakják anyukámék, mielőtt hazajövünk a kórházból, ne porosodjon addig.
Ma itt volt apukám, segített ablakot pucolni meg kimosni végre a függönyt, illetve én mostam, ő meg felrakta. És hozott ebédet, ennyivel is kevesebb volt a dolgom. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Beírtam a google-be kiváncsiságból, hogy Mangora, és csomó pókot adott ki:) próbáld meg!

Írtam neked privit arról, hogy találsz meg a wiw-en, és köszi!

Vick, nem igazán:) 170 cm. Csak a szekrény nagyon alacsony...

Szerdát azért csak megvárja Vince.
Az ikrek általában hamarabb is szoktak megszületni, ugye?
monke

Móni, ez a pókos dolog tényleg így van :) Jó kis nevet találtam magamnak :)

Privi ment és iwiw-en is bejelöltelek :) Nincs mit :)

Mangora

Kép
mangora

Igen, hamarabb szoktak. Nekik a 36 hét olyan, mint 1 babánál a 40.
Azért röhögnék, ha túlhordanám Vincust, bár nem hiszem, hogy ez bekövetkezik.

Nekem a 170 már magasnak számít, én 161 centi vagyok. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok,

Megjöttünk Prágából, még egyben vagyunk mi is :lol:

Eddig semmi bajom nem volt, de ma egész nap furán érzem a pocakomat, szóval csak bejelentkeztem, majd holnap jövök még.

Jó éjt

Szilvi

Ui: Fleur, ment az e-mail.
huszilvia

Sziasztok,

Megjöttünk Anyukáméktól. Furcsa volt úgy eljönni, hogy nem tudom, mikor megyünk haza legközelebb. Két hét múlva még elmegyünk a párom süleihez, de aztán már inkább maradunk. Főleg, hogy az október 23-i hosszú hétvégén ügyeletes leszek. :-( Próbálok még beszélni a kamarával, hátha megesik rajtam a szívük.

Tegnap vásároltunk még pár dolgot, a babaruha most már elég lesz, hiányzik még az én csomagom, ill. a babakocsi, a matrac és az ágynemű. Ezeket minél előbb megvesszük. Kinézni már kinéztük, csak el kellene hozni.

Örülük, hogy mindenki egyben van :-)

Reni, ezt a bálnásodást én is nehezen hiszem el.

Kata, remélem, nem fáradtál el nagyon a szüretelők körüli teendőkben.

Vick, nagyon csinos a pocakod!

Móni, komolyan, ki mondja Neked, hogy nagy a pocakod? Nagyon helyes, és egyáltalán nem nagy. Normális.
Nagyon szorítok, hogy helyre tudják hozni a laptopot és meg legyen a fordítás.
CTG-re a rendelőbe mész?
Köszi az információt, csütörtökön határozott leszek, hogy márpedig nekem csináljon a doki uh-t.

Enikő, Reni, kitartást, már nincs sok hátra! Miszáj kibírniuk még a babáknak odabent pár hetet.

Szilvi, várjuk az élménybeszámoló!

Jó éjt mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Kata, jó lenne, ha tényleg egyszerre szülnénk :) Eredetileg még úgy álltak a vonalzóink (1 nap különbséggel)
Jó volt a szüret?

Enikő, ok. kicsit ti előrébb vagytok már...ilyenkor minden nap számít. Amúgy kistarcsaiak vagyunk. Itt 33. héttől látnak el babákat. Addig még másfél hét és csütörtöktől esős front...:(
Elhiszem, hogy tartasz attól, hogy Anna külön lesz, én ezért nem rakom külön Blanit. Eddig ő volt a központ, biztos megviselné, ha most külön szobába szorulna, a húga pedig velünk aludna. Inkább alszom két gyerekkel együtt.

Móni, nagyon csini vagy, a pocid pedig nagyon formás. Kalssz a vonalzó ;) Köszi:)

Vick, elhiszem, hogy izgulsz. Párod azért haza tud jönni vészhelyzetben?
Írtad, hogy Vince nagyon mozgékony. A lányok közvetlenül a szülés előtt még virgonckodtak? Azért kérdezem, mert Blanival úgy volt, hogy teljesen lecsündesedett és előtt két nappal már pihent végig, még nst-re sem lehetett felébreszteni.

Mangóra...köszi a tippeket én is. Frontnál egész éjszaka koncentrálok, hogy még ne szüljek meg. Küldök privit én is...

Szilvi, majd mesélj az útról, ha kipihented magad :)

Móni, Edina, holnap jó hírekkel gyertek a dokitól:)

Fleur, remélem, hogy Lilla jobban van, majd írjál.

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Zsuzsi, már hiányoltalak, de csak most frissített a gép, hogy elküldtem a hozzászólást.

Nekünk is még hiányzik pár cucc, amit meg kellene venni. Okt. 23 még távolinak tűnik. Szüleid mennyire mozgékonyak? Ők tudnak jönni hozzátok?

Köszi a szurkolást mindenkinek!

Móni, remélem, hogy meglesz a fordítás, ez nagyon bosszantó lehet.

Jó éjt,
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt lányok,

tegnap időben megjöttünk, de hulla voltam, kezdem úgy érezni, lassan minden a nehezemre esik már.
Mi még a 17.ei hétvégén tervezünk hazamenetelt, akkor még el szeretnék menni az otthoni fodrászomhoz is, aztán mi is leállunk az utazgatásokkal.

Móni, Edina várjuk az NST-s híreket!

Edina, nátha, szegénykém, kúráld magadat.A legrosszabb gondolom a tüsszögés szegény kis Grétinek!
Örülök, hogy nagyjából készen van minden.

Móni, te egy jó 2-3 héttel előrébb vagy kb, mint én és egyáltalán nem óriási a pocid!Örülök, hogy raktál fel képet magadról!Csini vagy csajszi!
Laptopos dolgot sajnálom, főleg hogy ennyi munkád kárbaveszett!
Remélem a héten megjavítják és folytathatod!

Reni, izgulok értetek a front miatt, de úgy érzem, nem jön előbb Bíborka....Remélem megvár minket :lol:

Zsuzsi, örülök, hogy jó volt a hétvége, mit akarsz, te is nagyon jól állsz már a babakelengyével, ez már tényleg nem sok, ami kell!
Mondjuk a babakocsi, hát igen, az nagyobb összeg.Melyiket veszitek végül?

Enikő, akkor veszel új ágyneműt, ha eladtad Annáét?Tényleg, remélem van rá érdeklődő.
Milyen színűt gondoltál Bátinak?
Konyakos dolog-Szerintem senkiben nem merült fel itt a fórumon, hogy alkesz mami lennél, te, hát ha ez válik be a görcsök ellen és ellazít, ne hülyéskedjél már...

Fleur, Lillusnak jobbulást kívánok!
Ha meggyógyult/ nem beteg, esetleg talizhatnánk is a héten.Hm?
Csörögj rám!
Ma elolvasom a történeteteket feltétlenül!

Vick, bizti szépek a csajok cipői.Most gondoltam csak bele, nálatokk mindenből pont egy időben kettő kell.Hú, azért nem lehet könnyű...
Reméljük Vince kitart még kicsit!De te is listavezető vagy...

Mangora, örülök, hogy jól sikerült a hétvégi ünnepi lakoma!
Tavaly, mikor házat kerestünk, egyébként mi is Érdben gondolkodtunk, hónapokig jártunk ki lakásokat nézni, aztán végül nem ezt választottuk.
Ti milyen lakásba költöztetek amúgy?Kert van?

Friday, milyen volt a hétvégi kirándulás?Gréti birodalmáról és rólad is kérünk képet!!!

Dorka, merre jártatok a hétvégén?

Szilvi, várjuk a beszámolót!

Krsiztina, mizu veled?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, nagyon megható, megnyugató amit és ahogy írtál!Köszönjük drága!

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Október 5-én ÚJPALOTÁN indul a következő POCAKLAKÓ-DALOLÓ!

A Pocaklakó-daloló egy 2x2 órás, várandósoknak (és kispapáknak) szóló tanfolyam, amin közösen merülünk el az altatók, az ölbéli játékok, a mozgásfejlesztés titkaiban, énekelve-mondókázva, kb. 40 dalt és mondókát elsajátítva közben. A tanfolyam végén az anyagot CD-ROM-on is megkapjátok, mind az elméleti, mint a dalos-mondókás anyaggal.

HELYSZÍNE:

Bp. VX. Hősök útja 3, gyógytorna-helyiség

IDŐPONTJA:

1. alkalom: 2009. október 9, péntek 18.30-20.30-ig

Téma: altató dalok és mondókák, ébresztgető játékok, valamint ölbéli játékok

2. alkalom: 2009. október 12, péntek 18.30-20.30-ig

Téma: Höcögtetők, hintáztatók, mozgásos játékok, dalok és mondókák

Jelentkezni és érdeklődni a 20 527 8030-on lehet.

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány

Sziasztok,

Anyukámék mozgékonyak, szerencsére, nagyon messze laknak, több mint 250 km-re. Két hét múlva biztosan jönnek. Ja, és hát az okt. 23-i hétvégére sem tudunk menni, lehet, hogy rosszul írtam, aztán meg már értelemszerűen nem megyünk sehova.

Anyukám olyan aranyos volt, mondta, hogy összepakolja lassan a nagymama-csomagot, hogyha kell, azonnal tudjon jönni :-)

Kata, a CAM kombi baby babakocsit vesszük meg végül (pont, amit Krisztináék). Krisztinával egyébként egyforma az ágyunk, a pelenkázónk és a kocsink is egyforma lesz.

Fodrászhoz én is szeretnék meg eljutni egyszer, de úgy tűnik, itt kell keresni valakit. Nem szeretem az újdonságot ezen a téren, de máshogy nem fog menni. Szombaton voltam kozmetikusnál. Legközelebb Babuval megyünk, füllyukasztásra :-)

Reni, szorítok Nektek nagyon, hogy a frontot simán átvészeljétek.

Móni, Edina, jó orvosi hírekkel gyertek!

MAngora, küldök privit az iwiw miatt.

Friday, tényleg, képet láthatunk rólad?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Fleur, remélem Lilla jobban van!

Örülök, hogy mindenkinek jól telt a hétvége (náthának tünés!).

Nálunk a tegnapi nap elég mozgalmas volt, délelőtt 5 órás előadáson voltunk. A szomszéd leányzó összeszervezett pár házaspárt és meghívott egy bábát. NAgyon érdekes dolgokat mondott, elrepült ez a sok idő. Majd neten küld egy 9 oldalas jegyzetet, jelzem ha megjött és akit érdekel, annak átküldöm. Mutatott technikákat is, mivel tud a párom segíteni. Illetve, honnyn tudhatjuk külső jelekből, hogy hol tartunk. Képzeljétek el, fehér bőrű nőknél a két farpofa között megjelenik egy lilás csík a vajúdás alatt, ami nagyjából mindig olyan hosszú, ahány centire ki vagy tágulva. Mutatott fényképeket és tényleg! Mik vannak! Az ember nem is gondolná, hogy a hátsó fertájt is érdemes figyelni... :shock:

Előadás után rohantunk anyuékhoz ebédelni, megünnepeltük apukám névnapját. Jól elpofáztuk az időt, úgyhogy amikor vége lett, 20 percre tudtam leülni, pihenni és már jöttel is a nagynénémék. Este kilenckor mentek el. Na, akkor már elég szarul voltam, nem tudtam ülni a fotelben sem. Kicsit járkáltam, aztán az uram elzavart lefeküdni, mert a bokáim jól bedagadtak. Még ma is elég duzzadtak, kiadta utasításba, hogy ma nem csinálhatok semmit.... :D

A babaszoba tetszett az unokahúgoméknak, ma szerzek egy nagy pokrócot letakarni a kiságyat....

Móni, nagyon csinos vagy a képen!

Vick, gratulálok a kitartáshoz, amivel megszereztétek a cipőket! :D

Zsuzsi, ez az ügyelet azért nem hangzik túl jól, reméljük megúszod.

NST-s híreket várjuk!!!

Mindenkinek szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Lányok,

ki milyen orrszívót vett/vesz?
Néztem a brendonban kuponra van most elektromos orrszívó.
Érdemes azt venni?
Én csak 1 kézire és egy porszívóra csatlakoztathatóra gondoltam eredetileg.

Dzsekit/kocsikabátot ti vesztek a bébiknek?
Nekünk 2 overall van, de rájöttem, vmi kiskabát is kéne, minimum 1...

A kórházba bevitt peluscsomagon kívül ti mennyivel tankoltok fel otthonra és mekkora méretűből?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

HI!

oksi, képet teszek alvásidőben (persze ha nem alszom be én is 8) )

12 órás meló odavan :(? Ssajnálom, de reméljük a sikerül megmenteni!!!!

Még az első idők nehézségei jártak hétvégén a fejemben, pont a fütyi téma kapcsán. Engem az borított ki igazán, hogy több számomra megbízható embertől különböző információkat kaptam. Nálunk nem volt másnak babája, a családunkban én voltam az utolsó csecsemő, barinőim még karrierépítők. Volt egy könyvem és a felicitas kiadványokból próbáltam készülni. Aztán meglett a gyerek, védőnő, csecsemősnővér és gyermekorvos más-mást mondott pl. a fütyi ápolásról és a legrosszabb az volt nekem, hogy a szoptatásról is. Egyik szerint egy szoptatás alkalmával mindkét mellből, a másik hogy csak az egyikből, fejjek, ne fejjek...hormonhiányos állapotban nehéz nem bőgni ezek miatt minden nap. Mangora véleménye a fütyiről azért tetszett, mert határozott volt. Azt kívánom mindenkinek, hogy ne hozzák zavarba más vélemények, próbálja felismerni minél előbb, hogy melyik bánásmód a legjobb a babájának és neki és ne bizonytalanítsák el más vélemények. Persze érdemes megismerni mást is, de ha nem jó, ne kövesse, ne hagyja magát rábeszélni.

Mosom a hordozó huzatját :D ...

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Orrszívó: szerintem veszek egy porszívóra csatlakoztathatót.

Pelus: a libero 2-4 kg-t fogok venni. Egy csomagban van 28 db, szerintem veszek vagy 3-t, aztán majd meglátjuk...

Törlőkendőből mennyit vegyek és milyen típust vajon?

Nekünk csak egy overállunk van, nem hiszem, hogy többet veszek, egyelőre.
Bár az egyik kelengyelistára fel volt írva, hogy két kiskabát, de azt nem tudtam értelmezni :-)

Tapasztalt Anyukák, segítsetek!

Dorka, jó mozgalmas hétvégétek volt akkor Nektek is! Tessék szépen pihenni.

Képzeljétek, tegnap mondta a párom, hogy szerinte fújtatok... Vagyis nehezebben veszem a levegőt. Még jó, hiszen kb. a tüdőm felét eltakarja a hasam.
Szóval Friday, ha az ökölnek be kell férni a hasam és a mellem közé, hogy szüljek, akkor nekem még hónapok vannak hátra :-)

Ja, és visszaolvastam, amit írtam az előző hozzászólásomban: szóval Anyukámék mozgékonyak, de sajnos nagyon messze laknak, így nem tudnak majd annyit jönni, amennyit szeretnének.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata!

Orrszívó: nekünk porszívós van, és amennyire féltem tőle az elején.......most nem cserélném el. Kézi van nekem is de az semmire se jó, szerintem ne költs rá!!
Pelust én 2 nagy csomira gondoltam igaz már nem emlékszem mennyi van egy nagyba.

Ágyneműt ha sikerül elpasszolni akkor veszek újat ha nem marad. Mindig figyelgetik a tesz-veszen de még nem licitáltak:(
Az újat is ott néztem ki egy valaki újakat csinál, volt ami tetszett szinbe zöldeset gondoltam, majd meglátjuk:))

Liberósok lehet gyüjteni róla mosta z új akció szerint azt hiszem a vonalkódot, és egész jópofa ajándékokat adnak érte. Annó a nyuszi figurát kellett gyüjteni nem tudom még elfogadják e?? Mert én szorgalmasan gyüjtögettem eddig.

Zsuzsi!

Én egy overalt vettem kiskabit meg ilyesmit nem. Szerintem elég 1 overal, max a mosás miatt lehet kettő mert nem szárad már olyan hamar.

Reni!

Nagyjából 1 hét van köztünk!
Itt sajna 36 hét alatt viszik a babát:(((
Nem is tudom érdemes e figyelnem a frontot...... szombaton "csak " telihold volt, de olyan rossz napom még soha nem volt, nagyon be voltam tojva......egész nap 5-25 percenként keményedtem és egész nap feszes volt a hasam és alul is feszített,Annyi mg-t vettem be......és az sem használt ete olyan 10 körül meg mint amit elvágtak...Nem értem én már ezt!!!
Egyébként hol nézted a hidegfrontos esőt?? Én itt a neten szoktam nézni péntekre mutat gyenge hidegfrontot amúgy egész héten melegfront ami nekünk jó!!!!!

Ma beszéltem a szülésznővel, holnap du Nst kiváncsi leszek nagyon, csütörtökön meg doki!!!

Csináltunk reggel egy képet: ime :oops: Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Zsuzsi, remélem nem lesz adolgod az ügyelet alatt!
Sajnos az én szüleim se tudnak olyan gyakran jönni, mint szeretném.
Szerintem amúgy 2-4 kg-sból ne nagyon spejzolj be...

Dorka, elég mozgalmas hétvégéd volt akkor.Amúgy tegnap én sem voltam valami jól.Egész nap feszített a hasam, olyan diszkomfortos érzetem volt, mindenhol nyomott babóka, se ülni, s efeküdni nem volt jó.

Enikő, ok akkor csak porszívósat veszek, köszi.
Szép vagy a képen, mint mindig!:)
Láttam teszveszen az ágyneműt, nagyon szép és Anna többi holmija is!
Remélem sikerül elpasszolnod és megvenni azt amit kinéztél!
Amúgy kiskabira licitálok, ha összejön, megveszem, ha nem meg majd meglátom, 1 azért legyen...

Gyakorlott anyukák, hülye kérdés, a kiságyhoz amit vettünk matractot, egyik fele dudoros/rücskös, az legyen alul???
Gáz, hogy ilyenekt kérdzek,mi?
:oops:

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Általánosan írnék, ha nem baj.
A porszívós orrszívó nekünk nagyon bejött,más ismerősöknek is és volt aki előtte megvette a 10 ezer Ft-os elektronyosat, azt mondta baromi rossz! A kézi annyira jó, ha épp mentek kiskocsival valahová, vagy orvoshoz és kell szívni neki, akkor legyen kéznél.( A porszívót mégsem viheted)

Pelenka: én vettem egy kis csomagos 2-4 kilóig jót, meg egy nagy 90 db.-os 3-5kg-ig.Aztán úgyis látni fogjátok, milyen kell!

Overál: Nekem egy van, egyet ad még a barátnőm, hogy legyen váltás,ahogy Enkő is írta a száradási nehézségek miatt.
( Amúgy te is milyen csini kismama vagy Enikő!Mint itt mindenki! :D )

Nagyjából ennyi, mennem kell!

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!!

Enikő,Móni nagyon csini kismamik vagytok :)
Úgy látom itt rajtam van a legtöbb plussz kg. :(

Mi is porszívós orrszívót vettünk,meg egy kézit,az elektromosról én is azt hallottam hogy nem jó.

Csajok képzeljétek :oops: hétvégén volt egy kis szexuális életünk :oops: picur nagyon jól viselte és nem is keményedtem,na és persze nagyon!!!!jól esett :D így x hónap után :D :D :D

A hétvégén szuper volt,még csavarogtunk is egy kicsit a városban,most már többet merek mászkálni,csak most a gond ,hogy egyedül nem merek elindulni.

Ma reggel házhoz jött a fodrászom,így a hajam is kész a szülésre :) már kibír 4-6 hetet,aztán megint jöhet a fodrász két szoptatás között :D

Overál nekünk van egy sima és 2 szőrös,különböző méretek.Kabát is van,de olyan ami nacival van együtt,szintén szőrös 2 féle.
Szerintem ezekkel kihúzzuk a telet.

Pelenkából én 1 cs 2-4kg,meg vagy 2 cs 3-6kg-ra gondoltam,de még nem vettünk.Még hiányzik a kád és a légzésfigyelő.

Holnap jön anyukám és megyünk vásárolni,nem csak babacuccot,várom nagyon :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Enikő, nagyon csini vagy Te is!

Pelus: én 4 csomag 2-4 kilóst vettem/28 db-os. Egyet beviszünk a kórházba legalább. Azt mondta a szülésznő és a védőnő is, hogy 8-9 db/nappal kell számolni. Szóval szerintem még majd kell belőle, de én sem merek egyenlőre többet venni :) Liberót és Huggiest vettem, ezt a kettőt ajánlotta a védőnő, majd kitapasztaljuk, hogy melyik jobb. Árban nagyjából ugyanannyi.

Orrszívó: én kézit vettem, majd később meglátjuk, hogy kell-e más. Pont amiatt, hogy ez szerintem mindenképp kell, mert ha tényleg náthás, akkor ha kimozdulunk vinni kell vmit magunkkal és ahogy Vick is írta, a porszívót csak nem lehet sétáltatni :)

Friday! Köszi, hogy szimpatizálsz a határozottságommal, amúgy tényleg úgy van, hogy mindenről mindenki mást mond, Te meg döntsd el, hogy mi a jó! Ezt másképp tényleg nem lehet, csak ha határozott vagy. Úgyis érezni fogod, hogy a Te kis csöppségednek mi a legjobb és aszerint fogsz cselekedni, bárki bármit is mondjon! Bízz magadban és a megérzéseidben!!!

Az nst-kről beszámolót kérünk ám!!!

További szép napot!

Mangora

Kép
mangora

Ja, és egy fotó magamról. Ez egy hete készült, mikor bent a lányok búcsúztattak! Olyan aranyosak, még ajándékot is kaptunk!

Kép

Mangora

Kép
mangora

HI!

orrszívó porszívóhoz még egy kis reklám: ahol régen laktunk itt Svájcban, volt egy kisbaba. Iszonyat megfázott, vittem mutatni az anyjának ezt a "hungarikumot". Ne tudjátok meg micsoda pofákat vágott, de bízott bennem, kipróbálta. Négy nappal később hozta vissza és megkérdezte mikor megyek haza, mert rendelne 3-at, mert már a barátnője is kipróbálta és kell nekik is :D .

Overálból nekünk egy volt és ugyanaz az egy is marad. Kiskabát, mármint dzseki csak 6 hónapos kortól volt/van. Bundazsák van még a babakocsiban, ami nagyon-nagyon sokáig jó. Ha már tud járni (magyarul koszolni-rumlizni-hóban sárban hemperegni) kap olyat, mint a fiamnak is van bélelt overált, ami kívül vízhatlan.

Kankalin, törlőkendőt mi pempörszöset használtunk, de amiket innen-onnan kaptunk termékmintákat is elhasználtam, nem bántotta egyik sem a fiam bőrét. Eleinte a folyós kaki miatt hamar fogy, szerintem min. 2 csomagnyi legyen, ne kelljen az első 2 hétben emiatt elmenni bevásárolni. (mondjuk ebből a típusból pont 4 csomagos a kedvezményesebb nagy kiszerelés). Grétinél is ezt fogom használni, remélem az Ő fenekének is megfelel majd. :lol:

Áfonyácska, csini vagy nagyon!!!!

Katicat, szerintem egyáltalán nem gáz, hogy kérdezel! Sajnos segíteni nem tudok, csak tippelni, hogy szerintem is a rücskök menjenek alulra...na, látod, ez már gáz :wink:

Krisztinaaa, :wink: :wink: :wink: grat. a hétvégéhez!!! :wink: :wink: :wink:

Monke, Te is csini vagy nagyon!!! A "nagypocakos" feliratért már csak 3-at kell aludnod :lol: .

Hétvégén a kirándulás mellett volt bevásárlás is. Pakolgattam a szüléshez a táskát, aztán rájöttem, hogy a fiam érkezésekor nyár volt, ujjatlan hosszúpólóm van csak a szüléshez. Vettem egy hosszú ujjút most...aztán egy másik boltban megláttam egy rövid ujjút, beugrott, hogy mi van, ha melegem lesz a hosszúsban, így megvettem azt is. :D

Kérdésem lenne: akiknek volt már császáros szülése, mi a jó öltözet utána?

Kép
Kép
friday

sziasztok,

Most már én is jobban itt vagyok. Szóval az élménybeszámoló:
Jó volt, nem sétáltunk túl sokat, voltunk az Óváros téren, próbáltunk átmenni a Károly hídon (nem sikerült, tömeg volt, és a fele le volt zárva - hosszában). Sokat ettünk, főleg én :lol: Szombat du kis pihenés, aztán még egy séta. Csak a visszaút volt rossz, végig fájt a derekam, meg a hasam is nyilallgatott. Már azon gondolkodtam, hogy csak nem fogok út közben megszülni... :shock: :cry: Ma meg egész éjjel húzódott a bal oldalam, nem győzöm szedni a magnéziumot. Pedig mostanában már nem kellett szednem, semmi bajom nem volt :cry:
Ja, családomnak nem is mertem mesélni: szlovák határ előtt, 2-szer 1 sávos úton, záróvonalnál kisteherautó velünk szemben előzött! Ha párom nincs észnél és nem húzza félre a leállósávba az autót, akkor... Olyan ideges lettem, majdnem elbőgtem magam.

Na, elég a panaszkodásból!

Lányok, mindenki nagyon csinos! A párjaink büszkék lehetnek ránk! :lol: :lol:

Majd a jövő hét végén a börzén akarok még én is pelenkát venni. Eddig csak egy csomaggal vettem, a kórházba, Liberót, de az biztos kevés lesz. Jön még ki valaki?

Akkor én is porszívós orrszívót veszek. Kacérkodtam az elektromossal, de ha tényleg nem éri meg, akkor inkább hagyom.

bocs, hogy nem reagáltam mindenre, még próbálok visszaolvasni.

további szép napot.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Mangora, gratulálok, nagyon csinos vagy.
Enikő, te is nagyon csinos vagy. Nem is értem, milyen kilókról beszélsz. Neked is lesz már NST?

Friday, most nézem, hogy Neked is már csak 29 nap van hátra???

Krisztinaa, irigykedem ám, és persze nem a fodrász miatt :P

Nekem egyelőre marad ez az egy overáll, végszükségben veszünk majd még egyet. Igazi kabátot akkor nem veszek.

Mi lenne, ha készítenénk egy táblázatot, hogy ki mikor fog várhatóan szülni? Megbeszélhetnénk valamit arra az esetre is, hogy ha valaki megszül, értesít valakit. Igaz, néhányan tudjuk már egymás telefonszámát. Mi a véleményetek?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?