A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Hahó csajok!

Bocsi, képtelen vagyok reagálni az olvasottakra, totál kész vagyok... agyam nulla.
Manóka tegnap du 5 körül ébredt, szopi, utána bealvás... lett volna, de hajnali 3 (!!!)-ig sírt és nagyon, már én is, teljesen kiakadtam, Apa sem tudta megnyugtatni, pocifájós, Infacol sem segített nagyon, végül kis kamillatea. Utána elaludt a drágám.

Reggel kelés, mentünk intézni hármasban a papírokat, babáét és apáét, mentem én is, tolmácsolni, vagyis én mentem be mindenhova, addig ők az autóban, szerencsére Ebano végigaludta az egészet. Még volt időnk beugani egy babadiszkontba is.

Amin kiakadtam, hogy külföldi apuka révén, nem anyakönyvezik le azonnal, hanem valami magasabb beosztású muksónak ENGEDÉLYEZNI kell!! (Kérdezem én, ha nem szimpi a feje Apának, nem engedi, v mi??? Minden papír megvan, apasági is, ááááááááááá)) Az eszem megállt, EGY HÓNAP, mire küldik, addig minden áll, anyakönyv, lakcím, taj, juttatások, dm bababónusz, stb stb stb... meg Apának a vízuma is, hó végéig kéne beadni, most hiánypótlást kell vinni, plusz utánajárás grrrrrrr

Holnap is kicsit rohanás lesz, varratszedés, szerencsére kértem, h lemehessek ide Budaörsre a terhesrendelésre a dokihoz, meg be kell menjek az Önkormányzatba, szerencsére Ebanoka nagyon jól elvan a kocsiban, remélem ő is utazást szerető babóka!!!

Istennőim, ledőlök, mert nem bírom majd az éjszakai műszakot!

Pusssz

floranan

Sziasztok!

Csak nagyon gyorsan, mert van még dolog...

Olyan boldog vagyok: Tegnap ajándékozott meg Máté az első igazi mosollyal, ma pedig nagyot nevetett, bár hang nélkül. Indult egy nagy mosolynak, majd hatalmasra nyitotta a száját és nevetett. :lol: Imádom!

Tegnap telefonáltam a kórházba a tenyésztés eredményért. Három féle bacit találtam Máté orrában és torkában. Most antibios szemcseppet kell az orrába cseppenteni egy hétig. Remélem rendbeteszi. Nem szeretném, ha belsőleg kapná, nem tenne jót a pocaknak.

Amire emlékszem:

Flora: Ügyintézés :evil: Ebano :lol:

Erika: Családod csodaszép, fiad pedig nagyon jóképű már most is. :lol:

Vicger: :D :D :D Én is imádom az irományaidat.

Sírás: Nálunk három napja kezdődött. Este 5 körül kezdődik, és - mi is feladva elveinket - két napja már bevetettük a cumit. Mikor gyakorlatilag semmi orvosolható baja nincs (pelus tiszta, nincs melege/hidege, nem éhes), csak egyszerűen bepörög, akkor ez nyugtatja meg. Nem használjuk máskor, csak ilyenkor. És ma pluszban rásegített a pihiszékünk hintafunkciója. Ebben szépen elnézelődött, szendergett, de legalább nem bőgte vörösre a kis fejét.

Babcika: Sajnálom, hogy nem jön össze az utazás. De tényleg lassíts (tudom, könnyű ezt mondani), mert baj lesz.

Kép

Kép
hgrita

Elfelejtettem...

Mióta Máté ilyen szépen összeszedte magát súlyilag, már nem eszik túl gyakran, általában 3,5-4 óránként, szerencsére éjszaka is. Így kicsit többet tudunk pihenni. Persze ha Andris ébred (majd minden éjjel előfordul), akkor Apát riasztja, így neki kevesebb pihenés jut. :(

Kép

Kép
hgrita

Jó reggelt!

Látom, rendesen lelassultunk, amióta megvannak a babák, de ez így van rendjén....

Floranan!

Sanálom a lassú ügyintézést, meg a sírós éjszakát :cry:
Ha gondolod, szívesen küldök a DM kuponfüzetből, mert nekem csak a cumi meg a cunda(c und a) bónusz kell.

Gyönyörű téli sapit láttam cundában, de 2500 Ft. Gondoltam azt veszek neki, mert overallunk van, csak éppen aludt a drága, és nem akartam felébreszteni a próba miatt.

Babcika!

Sajnálom a nem utazást, de lehet jobb, ha maradtok a megszokott környezetben....állítólag, amig nem kapják meg az oltást, jobb, ha az otthoni bacikat szokja.

Rita!

Nálunk is előfordul, ha bealszik a babakocsiban, 4-5 órát is kibír kaja nélkül...

Anna!

Jó, hogy életjelet adtál, pihenj csak....

Kép
arvaerika

A rezgős pihiszék jó?????

A hordozás úgy tűnik, nem jön be, nem szereti a poziciót, kitapasztaltam, hogy hason nyugszik meg Lotti, különben kapálózik ezerrel :cry:

Most phiszékeket nézegetek a neten.....

Kép
arvaerika

Lina!
Az apás képen olyan, mintha direkt összedugták volna a nózijukat, nagyon édes!!!!!!

Kép
arvaerika

Jó reggelt,

Erika, nálunk is a hasonalvás jött be. Most mertem egész éjszára hason fektetni ééés 10-kor aludt el és csak 3/4 3-kor ébredt először, majd pedig 1/2 7-kor!! :lol: Szóval ha csak ezen múlik egy jobb éjszaka, akkor nem nagyon fogok habozni. Igaz bennem van a félsz, hogy nincs légzésfigyelőnk, de hát csak nem lesz baj... :roll:

Én is már napok óta bújom a pihenőszékeket, próbálok okosodni melyik lenne jó... mi is kipróbálnánk, hátha abban jobban ellenne és nem kéne mindig a kis kényes hátsóját riszálni. :roll:

Rita, hát igen azok a mosolyok!!!! El lehet tőlük olvadni.. ez egy anyai szívnek hatalmas nagy boldogságot ad.

Babcika, Anna szüléstörténete a 391. oldalon van... közepétől kicsit lejjebb. ;) De ha rámész a profiljára ott meg tudod nézni az összes hsz-ét és ott könnyen rá lehet találni. :)
Az utazást sajnálom. :(

Most már nekem is el kéne menni a dm-be... csak itt olyan hülye helyen van, hogy macerás oda eljutni... főleg 2 gyerekkel.

Kép Kép
manósziget

Szép napot!!!

legalábbis az esténél szebbet...sajnos nekünk annyira fájt a pocink,hogy még anya is sírt,mert nem tudott segíteni a kiscsomagon :cry: :cry: .Már a Jóistent kértem,hogy segítsen,hogy ne fájjon többé a pocak és nem csak nálunk hanem a többi babánál is!!!Ez olan kib...szás a babákkal...szegénykéim!!!

KÉRDÉS:mi olyan édesköményt kaptunk,amibe szemek vannak,gyógyszertáros nőci ajánlata 2 dl-be 3 szem,épp hogy megszínezze,namármost sztem nem színezi,de nem tudom így jó -e.TI HOGY KÉSZÍTITEK EL????tudom volt már róla szó...de azt visszakeresni...fphhh lehetetlen.köszi!

Flora...ügyintézés,nekem már ez is sok...nemhogy még plussz körök...simisimi.....csak egyszer legyetek túl rajta!!!
azért a sírós fél napért meg sok puszi hogy túléltétek.....
apának is kalap emel...
enyimé nagyon kezdi rosszul viselni,mert nemsokra rá hogy hazaér,még a fürcsi alatt csendben van,de aztán kaja után üvölt....apika kicsit nehezményezi,hogy neki csak az üvöltő gyermeke van,a nézelődős..alvóst nem nagyon látta még...jó elhiszem hogy idegtépő,de sztem már annyira ideges ,hogy sírni fog,hogy amint a kezébe veszi sír is....így sajna nálunk apa nem a megnyugi szerepét tölti be!!!

Máté mosolyt én is akarom látni!!!!!! :D :D :D

sutimano76

Apósom kapott egy szórólapot.......

MEGNYÍLT!!!
4i színes butik és pelenka szaküzlet....
légáteresztős pelenkák gyári áron 32 ft-tól.....
játékok és ruhanemű is kapható...

XVI.ker JÓKAI SZTK MELLETT A KOLOZS U 41-BEN

ILL.

X.KER KEREPESI ÚT 73-BAN A PARK PLAZZA-BAN A 19.-ES ÜZLET

Ha lehet csak pár darab pelenkát venni akkor kipróbáljuk.
én most az auchanba vettem pamperst 34 ft-ért és huggiest 36 ft.-ért/db,de nekünk a huggies nagyon vált be,eddig még ha sok is volt a kaki azért a libero/pampers/tescos-ba bent maradt,max kicsi folyt ki,de ebből teljes ruha csere kelltt,mert nyakig kakis volt a gyerek... :(

sutimano76

Sziasztok!

Tegnap nagyon rosszul voltam: a férjem délben hazajött, hogy tudjak feküdni ... volt kint a védőnő is, a csomó fél almányi volt, sehogy nem tudtam kimasszírozni ... és nagyon-nagyon fájt ... alapból is, na, meg a masszírozás alatt is ... kicsit jobb lett, de estére megint bedurrant ...

Aztán mára, varázsütésre jobban lettem (nem kell elhinni, de a homeos cucc működött a papírforma szerint: első nap rosszabodás, második nap hirtelen javulás ... ) ... most úgy vagyok, hogy alapból már nem fáj, és "lazul" a mellem ... a csomó most kb cseresznyényi, de baromi rossz helyen van: egészen belül a mellemben, nem lehet masszírral rendesen hozzáférni ... szedem az antib-ot péntekig, meg a homeos bogyókat is, és reménykedem benne, hogy babó kiszívja ...

Visszaolvasok, és reagálok ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Flora, nagyon szépen leírtad a szüléstörténetet

Én is adós vagyok még vele (Móka, majd ott leírom a kórházas "élményeket" :wink: ) de egyszerűen még nem jutottam odáig :oops:

Szép lassan alakulgatunk, mint púpos gyerek a prés alatt, már gyorsabban megy a pelusozás, anya néha már kevésbé béna :lol: de azért még nagyon sok tanulni valóm van :oops:

Köldök csonkunk még megvan, de azt mondták nem gáz, mert nagyon nagyra hagyták...

Ja, és ugye mi is kiegészítünk tápival, de végre úgy látom, hogy egyre több a tejcsi, aminek nagyon örülök, remélem a tápit is elhagyhatjuk hamarosan.

Tényleg, ti milyen serkentő teát isztok? A laktoherbet nem merem, mert állítólag attól fáj a babó hasa. Szerintetek?

Mellgyuszisoknak jobbulást kívánok!

Én minden szopi után fejek, nem tudom okos dolog e, minden esetre eddig megúsztuk a gyulladást.

Hozzátok milyen gyakran megy ki a házidoki? És ti adtok neki minden alkalommal pénzt?

És a védőnőnek?

Premax-ba mikortól lehet betenni a picúrt? Én még nem merem beletenni, még olyan picike

Móka, boldog házassági évfordulót kívánok Nektek, Momonál nagyobb ajándékot elképzelni sem lehet erre a szép alkalomra

:wink:
Vendég

Süti: szegénykém, annyira sajnálom !!! ... mi megússzuk a pocifájást néhány tekeréssel, és nyekergéssel, a végén nagy puki, és enni, semmit nem kell tennem: se tea, se infacol,espumisam, se hőmérőzés, se masszírozás ... DE Lillával nem voltunk ilyen szerencsések: ő minden nap pontban délután fél5kor rákezdett, és semmivel nem lehetett vigasztalni: akkoriban mi is végig mentünk a grape water kivételével mindenen ... azt már azért nem próbáltuk ki, mert a homeos dokinéninél tett látogatásunk után pár nappal javult a helyzet, és 2 héten belül! teljesen elmúlt (3 hetesen vittük el hozzá, 5 hetesen búcsút intettünk a pocifájásnak) ...

De tudom: ez nem mindenkinél működik, és ha működik is, akkor is csak személyre szabott szerrel (pl ami Lillánál jó volt, az most Lottinál nem működne ) ... kívánom, hogy ti is találjátok meg, ami nektek a legjobb, és múljon el végre ez a ronda pocófájás ...

Pelus: nekem annyira bevált a DM, hogy csak ezt használjuk, és ha az nem lesz, akkor Libero ... nyakig kakit is megfogja ... jól adod rá a pelust ??? ... úgy értem: a régi gyermekorvosunk mutatta anno, hogy ha azt a fodros szélét nem igazítod el, húzod ki körbe teljesen, akkor kifolyik belőle a cucc ... addig ki is folyt időnkétn, utána már nem ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="boboka"]S írta:bobokaziasztok!

Flora, nagyon szépen leírtad a szüléstörténetet

Én is adós vagyok még vele (Móka, majd ott leírom a kórházas "élményeket" :wink: ) de egyszerűen még nem jutottam odáig :oops:

Szép lassan alakulgatunk, mint púpos gyerek a prés alatt, már gyorsabban megy a pelusozás, anya néha már kevésbé béna :lol: de azért még nagyon sok tanulni valóm van :oops:

Köldök csonkunk még megvan, de azt mondták nem gáz, mert nagyon nagyra hagyták...

Ja, és ugye mi is kiegészítünk tápival, de végre úgy látom, hogy egyre több a tejcsi, aminek nagyon örülök, remélem a tápit is elhagyhatjuk hamarosan.

Tényleg, ti milyen serkentő teát isztok? A laktoherbet nem merem, mert állítólag attól fáj a babó hasa. Szerintetek?

Mellgyuszisoknak jobbulást kívánok!

Én minden szopi után fejek, nem tudom okos dolog e, minden esetre eddig megúsztuk a gyulladást.

Hozzátok milyen gyakran megy ki a házidoki? És ti adtok neki minden alkalommal pénzt?

És a védőnőnek?

Premax-ba mikortól lehet betenni a picúrt? Én még nem merem beletenni, még olyan picike

Móka, boldog házassági évfordulót kívánok Nektek, Momonál nagyobb ajándékot elképzelni sem lehet erre a szép alkalomra

:wink:

Lillával ittam Laktoherbet, és igen, tényleg később hallottam, hogy fáj(hat) a poci tőle ... most csak mentes ásványvizet iszom, de abból 2-3 üveggel naponta !!!

Én védőnőnek és orvosnak eddig nem adtam pénzt, mert azt hisezm hivatalból ki kell jönniük első időben ... majd az első védőoltásnál adok a dokinéninek, mert alapból felajánlotta, hogy ki fog jönni beadni a védőoltásokat ... még nem tudom mennyit, de akarok adni (min. 2000 ftra gondoltam ... )

Premaxx: újszülött kortól ... én beletenném, ha nem kényelmes neki, annak úgyis hangot fog adni !!! :) ... és pocakfájásra tuti tipp ... mi végül egy babaslingnél kötöttünk ki, de ez is hasonló a premaxxhoz, a testhelyzet, amiben a baba benne van, az ugyan az ... olyan édesdeden alszik benne, hogy kizárt, hogy ne legyen kényelmes és megnyugtató neki !!! (legalább is az anyai megérzésem ezt súgja ;)

A pelenkázásnál néha nekem is keservesen sír ... máskor meg nyugodtan nézelődik ... ugyan ez a helyzet a fürdetéssel is ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

A rossz pelusozáson már én is gondolkodtam...de a kórházba is látta pár csecsemős,meg itthon is a védőnő,csak szóltak volna ha bénázok!!Fodros szélét igazgatom... :(

Hú Boboka,de sok kérdés.....
Ha sikrül fejned minden kaja után akkor minek tápizol,add oda azt a babának amit lefejtél!!!

Laktoherb,ha pár napig kihagytam idő hiány miatt akkor is fájt a poci...én úgy tudom,hogy babónak hozzá kell szoknia a tejcsihez,és van akinél ez nehezebben megy....
De akkor tartsunk közvélemény kutatást...
Aki iszik lektoherbet annál van pociájás????
Illetve van olyan aki nem issza és mégis pocifájós a babája???

Házidoki,mi nem a helyihez járunk,így menni kellett 1 ,2 hetesen és most majd a csípővizsgálatos eredménnyel 5 hetesen...mivel mi megyünk így nuku pénz.

Védőnéni,szorgosan jár hetente,sztem imád babázni,mindig elkéri dajkálni kicsit ha ébren van....mivel nem én hívom ő akar jönni,így nem adok pénzt,szép is lenne hetente mondjuk 500 :roll:

sutimano76

Brumi,örülök hogy kicsit jobban a cicid..remélem az a cseresznye is odébbáll!!!!

sutimano76

Szopi után fejés: a kórházban ezt sulykolták belém most is és Lillánál is ... akkor be is tartottam, nem is volt ilyen problémám ... ellenben "túl sok" tejcsi lett, nem győztem leadni ... most gondoltam kipróbálom ,amit itt ajánlottak többen: hogy ha nem feszül, nem kell fejni minden szopi után ... háááááááááááát: ha lesz még egy gyerekem, azt hiszem visszatérek a rendszeres fejéshez ... és most is ... mert igaz, hogy fáradt voltam, és lehet ettől alakult ki a mellgyuszim, viszont Lillával nem volt enyni segítségem, és ő hasfájos volt ... tehát akkor is elég fáradt voltam a 3. hét környékén, még sem volt semmi probléma a mellemmel, egészen kb 8 hós koráig ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

halihó :)

félbalkezezek, úgyh se kiemelés, se nagy betű se semmi, bocsi.

védőnő: fél éves korig hetente kell !!!!!!! kimennie a csecsemőhöz, 3 éves korig havonta. ez a dolga, ezért fizetik.

laktoherb: mindegyik gyerkőcnél ittam, Lucánál most elvétve, többinél napi 1 l min. Vica, Gergő egyáltalán nem volt poc fájós, Ati az általam ivott tejet nem bírta, Lucánál pedig már nem vészes a poc.

Süti sajnálom h Apátok feszült...nem tud szabit kivenni, h lássa nem sírva is Bernit?

Bibi, örülök, h szépen javulsz :)

Boboka, hagyd azt a tápot,tedd gyakran cickóra a picúrt, s pikkpakk lesz elég tej :D

vicger

Kriszti, Boboka, köszi ! ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Süti...
éjszaka.. :( :( nálunk is nagyon fos volt... :( már én is bőgtem... nagyon kész voltam... végső elkeseredésemben megtornáztattam babót... majd amikor nem múlt a sírás-ordítás... akkor magamhoz öleltem... ő felhúzta pociba a kis lábait és akkorát durrantott, hogy ezt bárki megirigyelhette volna... aztán mennyugi.... kb még háromnegyed órát nézelődött a karomban... aztán evett és bealudt.... és aludt 5 és fél órát.... :) :) :)
Jaaa szoktam mondani kis drágámnak amikor nagyon sír, hogy "hussss poci manó, menj ki Dóra baba hasából.... " szegénykémet annyira sajnálom... és annyira segítenék neki....

Én ittam a laktoherbet... és fájt a pocó... most kb 3 napja nem iszom és ugyancsak fáj a pocó.... :( :roll: :roll: :roll: :roll: fogalmam nincs mit tegyek...

Kezdtük Infacollal... babateákkal... (egyiket sem issza meg... ) gripe waternél tartunk... és ha ez sem jön be és nem múlik el akkor espumisan... meg rendszeresen tornázunk....

Kriszti ... én is szeretem ahogy írsz.... :)

Babcika... tessék még pihizni!!!! szálloda.. :evil:

Bibi... mellgyuszicsomó.... :( :( :( simisimisimi.... írnál nekem pü-t, hogy milyen homeost szedsz rá???? Asszem majdnem nekem is lett... és eléggé fosok tőle.... de ahogy titeket olvastalak... felismertem tüneteket és gyors megelőztem... (lusta módon én is abbahagytam a fejést... :( de már masszír-fejés-pihi-szopi... minden van... :) )
Kérdeznélek a pocifájós homeosszerről is... de írtad, hogy az nem lenne jó... sajna én nem tudok itt a környékünkön olyan dokit aki homeoval foglalkozik... pedig már érdeklődök folyamatosan.... :shock: :shock: :shock: :shock:

Rita... Máté mosoly... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én most egy kendőt szeretnék lőni... hátha bejön pocifájás ellen... de még soha nem vásároltam vagy licitáltam így neten... azt sem tudom hogy kell... :( :( :shock: :shock: :shock: :shock: most azt tanulmányozom... :? :?

Flora... ügyintézés... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa és majdnem elfelejtettem.... pénteken végleg feladtuk a ragaszkodásunkat... és megszabadultunk a köldökcsonkunktól..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boboka... én nem adok se dokinak... se védőbanyeknek....
vikiviktor

Viki: írok privit és szívesen segítek a vaterán lőni egy kendőt, vagy nézz körül a babaszoba.hu-n ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi... köszönöm szépen! :)
Regisztráltam a babaszoba.hu-n... de nem enged be... :( nooo asszem lepihenek és később próbálkozom.... hátha kipihenten jobban megy.... :)

Gondolkodom a babasling-en is... hány kilóig jó? Bibi... ha jól emlékszem Neked van?! Használtál már más hordozót is? Te melyiket ajánlanád???? :oops: :oops: :oops:
vikiviktor

Süti!

Vannak bébik, akik allergiásak az édesköményre, ánizsra, kamillára.....az ember lánya jót akar, erre kiderülhet, hogy pont rosszat tesz :cry: ki kell tapasztalni.

Kaki:nálunk napi, vagy kétnapi 1x van, de akkor semmilyen pelus nem elég, legjobb lenne egy lavór a segge alá :lol: Mert ha egyszer elkezdi, jön a cucc folyamatosan kb.5 percig.

Kép
arvaerika

most csak erre van időm:

köménytea
1 deci vízbe 20 szem kömény
felforralom a köménnyel együtt aztán állni hagyom kb 10 percet és leszűröm

ha nem számoltam ki a köményt hanem találomra csak beledobtam mindig erősebb lett és akkor attól is fájhat a pocija......

KépKép
dorkamartini

Köszi Timi akkor megpróbálom így elkészíteni hátha meg is issza!! :wink:

sutimano76

Na jó Erika de ha atejcsire is meg az édesköményre is allergiás akkor azt honnan tudom,ráadásul akkor mit adjak szegénynek???A köménytea után azért tud büfizni......csak este már kiskanállal adtam,mert cumizni nem akart!!Hát remélem jövő ilyenkor már csak mulatok az egészen!!!És nem sírástól hanem kacagástól lesz hangos a ház!!!
Bár nyár lenne akkor éjszakára is kiköltöznék vele a levegőre,ott olyan jókat alszik!!!

sutimano76

a mellgyuszi a pangó tejtől alakul ki, lényegében nem a fejés, vagy nem fejés az oka.

Süti a Mecsek teát nem próbáltad? filteres, nem lehet elrontani.

hordozás: rugalmas hordozókendőt ajánlom, nagyon könnyű megkötni, használni!

vicger

Kriszti mecsek teába kamilla van,ami még a felnőtteket is meghajtja,ezért nem adom neki,így is majdnem az összes pelus kakis,erre nem kell rásegíteni....inkább büfi meg puki kéne több!!!gondolom én :roll:

sutimano76

Süti, a lefejtet is odaadom neki, örülök, hogy van :)

Az előbbi hsz-ben rosszul fogalmaztam, fejek a szopik után, de nem olyan sok jött ki, hogy elég legyen a nagyétkű kislányomnak :)
Ezért kellett a tápi.

Meg a kórházban a sok próbálkozástól nagyon kisebesedett a cickóm, és itthon már csak védővel tudtunk szopizni egy pár napig, de most már a védőt is eltettem, cicin is sokkal többet van, így nagyon remélem, hogy a tápit is elfelejthetjük hamarosan, mert lesz elég tejcsi.
Ha meg nem, akkor sem fog összedőlni a világ, a lényeg, hogy kis csomag pocója teli legyen :) Majd megszakadt a szívem, amikor azért potyogtak a könnyek, mert éhes volt :cry:

Köszi a tanácsokat doki és védőnő ügyben, ma is volt itt a doki néni, és nagyon aranyos volt, nem fogadott el egy fillért sem.
Múltkor igen, de akkor itt volt kb. egy órát, töviről hegyire elmondott mindent, amire akkor szükségem volt.

Süti, sajnálom a kis pocófájósodat :cry:

Megyek, mert éhes a pici lánykám
Vendég

Enyimé meg 3 és fél órája húzza a lóbőrt!!!hurrá!!!

sutimano76

Sziasztok!

Tegnap nem értem ide... a nagymamimat operálták...
Az idegeskedésemet mindjárt átvette Molli... nagyon nyügike volt egész nap... ma már jobb a helyzet...

Orvos
A házi gyerekorvos látta Mollit, mikor hazajöttünk a kórházból, meg 1 hónaposan. Majd hétfőn megyünk hozzá oltásra...
6 hetesen a klinikára kellett vinnünk Mollit koraszülött utógondozóba, oda 3 hónaposan kell visszavinni...

Védőnő
Talán 2-szer volt nálunk, mióta itthon vagyunk...
Vendég

[quote="bibiesbrumi"]S írta:bibiesbrumizopi után fejés: a kórházban ezt sulykolták belém most is és Lillánál is ... akkor be is tartottam, nem is volt ilyen problémám ... ellenben "túl sok" tejcsi lett, nem győztem leadni ... most gondoltam kipróbálom ,amit itt ajánlottak többen: hogy ha nem feszül, nem kell fejni minden szopi után ... háááááááááááát: ha lesz még egy gyerekem, azt hiszem visszatérek a rendszeres fejéshez ... és most is ... mert igaz, hogy fáradt voltam, és lehet ettől alakult ki a mellgyuszim, viszont Lillával nem volt enyni segítségem, és ő hasfájos volt ... tehát akkor is elég fáradt voltam a 3. hét környékén, még sem volt semmi probléma a mellemmel, egészen kb 8 hós koráig ...

Én csak szoptatok... nem fejek... mégse volt semmi gond a cicimmel...
DM-pelus nagyon jó :lol: :lol: :lol: :lol: Nekünk is bevállt :wink:
Vendég

Mabe,hiányzás elfogadva....Jobban van a nagyid????Mivel operálták???

sutimano76

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76abe,hiányzás elfogadva....Jobban van a nagyid????Mivel operálták???

Inkontinencia, méhsüllyedés miatt operálták...
Jól van!
Vendég

[quote="vicger"]a írta:vicger mellgyuszi a pangó tejtől alakul ki, lényegében nem a fejés, vagy nem fejés az oka.

Kriszti: de ha pang, mitől pang? ... nekem ebből csak az jön le, hogy akkor pang, ha nem fejem ki, amit nem szív ki ... vagy nem így van ??? ... csak szeretném tudni, hogy mi történik velünk, és próbálom összerakni a dolgokat ... nem egy élvezetes dolog fejni minden szopi után, de ha ezzel lehet elkerülni ezt a mellgyuszi témát, hát, akkor én azt mondom, muszáj ... nem kívánom senkinek a tegnapi napomat :( ... baromira fájt a mellem !

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="sutimano76"]K írta:sutimano76riszti mecsek teába kamilla van,ami még a felnőtteket is meghajtja,ezért nem adom neki,így is majdnem az összes pelus kakis,erre nem kell rásegíteni....inkább büfi meg puki kéne több!!!gondolom én :roll:

Süti: a kamilla nyugtatja is a babát, a mecsek tea kifejezetten jó, ezt én is hallottam már ... a hasfájos babák elsődleges homeos szere a kamillagolyó! ... biztos, hogy nem teszel rosszat vele ... az meg tök normális, hogy sok peluban van kicsi kaki, ami híg ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Mabe: jobbulást nagyidnak !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="vicger"]a írta:vicger mellgyuszi a pangó tejtől alakul ki, lényegében nem a fejés, vagy nem fejés az oka.

Kriszti: de ha pang, mitől pang? ... nekem ebből csak az jön le, hogy akkor pang, ha nem fejem ki, amit nem szív ki ... vagy nem így van ??? ... csak szeretném tudni, hogy mi történik velünk, és próbálom összerakni a dolgokat ... nem egy élvezetes dolog fejni minden szopi után, de ha ezzel lehet elkerülni ezt a mellgyuszi témát, hát, akkor én azt mondom, muszáj ... nem kívánom senkinek a tegnapi napomat :( ... baromira fájt a mellem !

Ez engem is érdekel.... :wink: :wink:

Mabe...
nagyidnak jobbulást!

Nekünk a Mecsek tea sem jött be... :( nem hajlandó semmilyen teát inni...
vikiviktor

[quote="sutimano76"]K írta:sutimano76riszti mecsek teába kamilla van,ami még a felnőtteket is meghajtja,ezért nem adom neki,így is majdnem az összes pelus kakis,erre nem kell rásegíteni....inkább büfi meg puki kéne több!!!gondolom én :roll:

Süti: a kamilla nyugtatja is a babát, a mecsek tea kifejezetten jó, ezt én is hallottam már ... a hasfájos babák elsődleges homeos szere a kamillagolyó! ... biztos, hogy nem teszel rosszat vele ... az meg tök normális, hogy sok peluban van kicsi kaki, ami híg ...

Bibi...
csak simán így kérjem a gyógyszertárban, hogy kamillagolyó??? :oops: :oops: :oops:
vikiviktor

Hahóka!

Elintéztünk mindent! Varratszedés is simán ment.

Köszi Erika, milyen kuponok vannak benne? Igazából a DM, ami ugye "ráér", csak annyira bosszant!! :evil:

Én csak akkor fejek, ha feszít, vagy ha tudom, h megyünk el, és legyen.

Én eddig csak a Huggiest próbáltam, eddig jó!!

Hasfájásra az Infocol eddig jó, tornáztatjuk is meg simizzük ezerrel. Elaludni a karomban szokott, lehet, h nem kéne hozzászoktatni, de olyan jó ölelgetni...
A Manókám a végletek emberkéje... vagy nem alszik, vagy egyben 4-6 órákat... tegnap is, elaludt 10 után, 2-kor kelt majd 8 korul.

Hozzánk hetente jön a védőnő, és 2 hetente a doki! Pénzt nem adtam, ezt ők mondták, a dokinak adok majd, ha oltani kell, mert azt hivatalosan csak rendelőben lehetne!

Annyira érdekes, az ember elgondolkodik ezeken a mit nem lehet, tilos, szabad, ajánlott gyereknek dolgokon... a párom sokmindent hótegyenest ellenkezőleg csinál, mint amit nekünk mondanak, és ott is felnőnek a gyerekek... épp ezért nem is stresszelem magam... de érdekes nagyon látni.

floranan

Nagyikám ennyi jókivánság után biztosan hamar lábraáll :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="floranan"]
írta:
florananAnnyira érdekes, az ember elgondolkodik ezeken a mit nem lehet, tilos, szabad, ajánlott gyereknek dolgokon... a párom sokmindent hótegyenest ellenkezőleg csinál, mint amit nekünk mondanak, és ott is felnőnek a gyerekek... épp ezért nem is stresszelem magam... de érdekes nagyon látni.

Miket javasolnak arra? Hátha hasznosíthatunk belőle dolgokat.... :wink:
Vendég

[quote="vikiviktor"] írta:vikiviktor

Bibi...
csak simán így kérjem a gyógyszertárban, hogy kamillagolyó??? :oops: :oops: :oops:

Megpróbálhatod, de ez tipikusan olyan probléma, amire személyre szabott szer kellene ... Chamomilla 15CH ... a többit priviben, ha érdekel ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="mabe86"] írta:mabe86
[quote="bibiesbrumi"]S írta:bibiesbrumizopi után fejés: a kórházban ezt sulykolták belém most is és Lillánál is ... akkor be is tartottam, nem is volt ilyen problémám ... ellenben "túl sok" tejcsi lett, nem győztem leadni ... most gondoltam kipróbálom ,amit itt ajánlottak többen: hogy ha nem feszül, nem kell fejni minden szopi után ... háááááááááááát: ha lesz még egy gyerekem, azt hiszem visszatérek a rendszeres fejéshez ... és most is ... mert igaz, hogy fáradt voltam, és lehet ettől alakult ki a mellgyuszim, viszont Lillával nem volt enyni segítségem, és ő hasfájos volt ... tehát akkor is elég fáradt voltam a 3. hét környékén, még sem volt semmi probléma a mellemmel, egészen kb 8 hós koráig ...

Én csak szoptatok... nem fejek... mégse volt semmi gond a cicimmel...
DM-pelus nagyon jó :lol: :lol: :lol: :lol: Nekünk is bevállt :wink:

jó neked: se fejés, se gyuszi :lol: ... én is így szerettem volna ... továbbra se legyen ilen gondod, mert ez a fájdalom felér egy fél szüléssel :(

sztem is ... és a törlőkendőjüket is szeretem ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok Istennők!

Én egy kicsit lemaradtam magunkból.Képtelen vagyok visszaolvasni.
Nálunk kiütéssel győzött Barnabás :lol: :lol: :lol:

Picit nehezen viselem a nem alvást,illetve a szakaszos alvást :lol: Nappal amikor Barni alszik,én is azt teszem,mert nem bírok ébren lenni.
Az ékszerem és a farcsontom még mindig szarakszik,ezért elég sok dologhoz kedvem sincs.Enni se nagyon eszem,mert nem tudok normálisan leülni enni.Iszom sokat helyette.

én FITOLAC teát iszom,és Barni nem kimondottan hasfájós.Nálunk is inkább tekeredik kettőt hármat,és bedurrant egyet a gatyába.Tejem van,ő hízik.Tegnap voltunk méreckedni.1 hét alatt hízott 250 grammot.Mostanra hízta vissza a születési súlyát.

Megyek picit alszom még,mert 1-2 óra múlva kel Barni is.

Kép
v.andi

attól pang, h kevesebb ürül, mint ami termelődik. nincs baj a fejéssel, de ha az ember elkezdi, akkor folyamatosan kell csinálnia, éppen a pangó tej elkerülése miatt.
ha csak a babára van bízva a dolog, akkor annyi tej termelődik, amennyi fogy.
akkor is begyulladhat, ha kemény a cickó, s babó nem tudja rendesen kiüríteni, ezért tanácsolják ilyenkor szopi előtt a masszírt, vagy a cickók meleg borogatását, h a mell fellazuljon, s könnyen üríthető legyen.

Bibi nekem is volt mellgyuszim Atival, 3szor egymás után, úgyh tudom mennyire brutál szar. mintha egy követ, v borsót akarnának kipréselni a mellbimbón. :evil: :evil: :evil: :evil: nekem a fejés miatt lett gyuszim :?

Süti a Mecsek tea direkt a babáknak van pocakfájásra :!: nem csak azért ajánlottam, mert ez a heppem :lol: :lol: :lol: :lol:

Flora nem fogod a ringatással, cipeléssel elrontani ;) akkor rontanád el, ha nem tennéd :!: :!: :!: engem is nagyon nagyon érdekel, hogy Párodéknál mit hogyan szoktak! mesélj léccccccciiiiiiiiiiiiiiii :oops: 8) :D

vicger

Megjött apa engedélye :lol:
Néhány hét múlva költözünk :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tudom én Kriszti,de asszittem nem jó,bocsibocsi....most kipróbálom magába az édeskömény teát,ha nem válik be akkor visszatérek a mecsekre...

sutimano76

Floranan, engem is érdekelnek a brazilos babagondozási fortélyok!!!!
Kíváncsi egy csapat vagyunk, várunk!!! :D :D

Kisfiam most durrantott be, úgyhogy megyek pelenkázni.
DM-es pelus nálunk is nagyon bevált!!!

És képzeljétek, ma voltunk először kettesben autózni.Elintéztük a jogsim cseréjét, boltoztunk, barátnőhöz ugrottunk be,és le a kalappal a fiam előtt!!!Szinte egy hang nélkül végigcsinálta az egészet.
Miután hazaértünk szopi, és majdnem 5 óra alvás kint a friss levegőn!!! :D :D :D

No mentem pelenkázni!!

Nyugis alvós éjszakát kívánunk babáknak mamáknak papáknak!!

KépKép
csikipetra

Mabe,milyen engedély,és hova költöztök????ha nem vagyok túl indiszkrét!!!

sutimano76

Mabe, hova költöztök?
Mamidnak gyógyulást!!

Süti, én már írtam többször, hogy a köményteát én iszom csak (általában este), és mintha ez is segítene.
Soma kap elég anyatejen kívüli cuccost ( K vitamin, C vitamin, Infacol, Vigantol olaj stb......) ezért a köményteát neki még nem vetettük be.

KépKép
csikipetra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?