A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Bocsi 2x-er ment el.... :oops:
Vendég

Éjszakai pihi nekem sehogy se megy. Ma is 3-tól 5-ig ébren voltam, 6-kor meg keltem. És ez így megy minden este, csak van mikor már 2-től nem tudok aludni. Enyhén zombi vagyok...

/
lemonsong

Hát igen. az édes 3. trimeszter.
Én bízom abban, hogy a végére már annyira elegem lesz a nemalvásból , tágulásból és egyéb még rámváró csemegékből, hogy elnyomja a szülési félelmeimet és azt fogom kívánni, hogy mindegy hogy csak jöjjön ki :D
Vendég

Ejszakai alvas? hoooooooooohhh...mint a huzat :):) Igen Gio, ezzel sokan igy vannak, hogy ez miatt varjak mar a szulest, csak hogy vege legyen vegre :):) azert en napkozben is siman tudnek par oracskat aludni...nem erzem magam almosnak, de azert lazan kibirnam...neha be is alszom fel orara :oops:

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Na ha már az éjszakai alvásról van szó. Éjjel baromira fájt a csípőm, akárhogy feküdtem, mindenhogy rossz volt :( Emellett kb 3x én is kimegyek wc-re és hát van a két gyerek is, akik felébresszenek. Johi mondjuk ügyes, mert csak átsétál, mellém bújik, és alszik - bár néha megőrjít a forgolódásával. De Vera harmadik éjjel katasztrofálisan alszik. Legutóbb nem volt hajlandó egyedül aludni, úh mind a 4-en egy ágyban aludtunk :( Én meg tiszta ideg voltam miatta, és a hasam is belefájdult, hogy kedves nagy lányunk neki áll üvölteni, és nem akar aludni éjjel. Szóval első gyermeket váró anyukák, tényleg szép ajándék a gyermek, de kifoghattok egy ilyen rossz alvót is, mint a mi Verusunk. Már kb 4 éve nem aludtam egy egészségeset :(

Most meg hulla vagyok, úh szerintem le is dőlök aludni!

Kata
labkat

Sziasztok!

Visszatértem. Vettem egy cipellőt. Olyan szaladgálósat, mert abból nekem igen kevés volt eddig. A magas sarkút meg ugyan nagyon szeretem, de mikor egyébként is úgy megyek mint egy pingvin, akkor még a nyolc centis sarok hiányozna. Meg hosszú távon már nem is bírom, úgy még laposban is nehéz. Azt hiszem az én lábaimat nem arra tervezték, hogy engem ilyen súllyal elbírjanak.
Anna! Tessék nyugottan lábat lógatni, később már úgysem lesz rá lehetőséged!
Én éjszaka egyszer szoktam felkelni, azt se minden nap. Viszont a férjem a héten korábban jár dolgozni, ami miatt 5-kor kelünk...mindhárman. Aprógyermek szétrugdossa a hasamat, pontosabban addig rugdos, míg fel nem kelek: szó szerint kirúgdos az ágyból. Visszaaludni utána meg már nagyon nehéz. Így én is kómás kezdek lenni. Ehhez társul ez a pár napja tartó depi...hát nem lennék a férjem.
tedorka

Sziasztok!
Zsoó, üdvözöllek én is!

Sprite, gratulálok, a kis Hubához!ű

Gabicika, nekem is mostanában csökken az éjjeli pisik száma, tegnap csak 1 volt.

Vasalni én sem szeretek, de a kedvesem az inges időszakát éli. :oops:
Plusz a bébicuccokat ugye muszáj lesz.
Vendég

Lányok, megint kérdeznék valamit, amiben elbizonytalanítottak.

Egy eladó azt mondta, mindenképp kell a mózes ( én nem szeretnék, mert nem használnám ki, túl nagy, és úgy gondoltam, a hordozó elég lesz), mert a hordozóban nem lehet sétáltatni- persze a kocsira csatlakoztatva-, a gyermek nem lehet benne fél óránál többet, stb.
Ehhez képest, több ismerősömnél is láttam, hogy a gyerkőc non-stop a hordozóban volt, és nem ártott meg neki, sőt szerette. Abban sétáltatták, abban autóztatták, otthon abban pihizett.

Továbbá, hogy nem kell az isofix-es talp a kocsiba, elég szíjazni.
Hát, nem tudom.
Szerintetek?
Vendég

Gio, voltál tegnap?

Egyébként mi az az endorfinos kesztyű "kezelés"? :oops:
Vendég

Sziasztok!

Láttam, hogy hiányoltatok múlt héten. Nagyon jólesett, köszönöm :oops:
Néhányszor lemaradtam pár nappal a fórumon, és nem volt kedvem/erőm visszaolvasni. Így zömmel olvasó üzemmódba kapcsoltam. Meg most alig vagyok itthon. Tanulok vezetni, járok intimtorna tanfolyamra, szülésfelkészítőre, jövő héttől tornára is a klinikára. Úgyhogy jól elvagyok.
Amúgy minden rendben. Már nincs semmi aggasztó tünet az uh-n, meg sehol máshol sem. Holnap megyünk 4d-re. (meg kell jegyeznem gyönyörűségesek a babaképek, amiket felraktatok!!! :D ) Talán most már mi is megtudjuk, kisfiút vagy kislányt rejt a pocak. Addig is a koromat lehet módosítani a táblázatban, 30 éves lettem.:roll: Kaptam hordozókendőt férjemtől, meg szagzáró kukát a barátoktól :D

Mondanám, hogy igyekszem majd bekapcsolódni, de inkább csak annyit ígérek, hogy nyomon követlek titeket, és beszámolok, ha van valami velünk. A héten is már csak péntek délelőtt leszek itthon, hétvégén is elutazunk. De nem baj, Bébimanó úgyis szól elég határozottan, ha elég már neki a császkálásból. Ameddig engedi, addig viszont igyekszem aktív lenni :)

Puszi mindenkinek!

briell

Jaj, Kata.. nem lehet könnyű! :roll: De te szuper mami vagy, hogy így bírod a strapát! :D Remélem én is ilyen leszek majd, ha már több gyerkőc lesz körülöttünk..... :D
Tedorka, isten éltesse a férjeket én is ezt mondom! Szegénykémnek nálunk is kijut bőven a hangulatingadozásaimból... :oops: De jól tetted, hogy vettél kényelmes cipőt, mindig kell és remélem egy kicsit jobb kedvre derített! :wink:
Gio, látom nagyon hasonló a gondolkodásunk! :wink: :lol:
Pumi, te még aludni is tök jól tudsz, hát ez tényleg mesébe illő! Írnod kéne egy bíztató könyvet a terhességedről, hogy másoknak erőt adj! :wink:
Judyka, én sajna nem is hallottam még isofix-es talpról... :oops: :? Csak annyit, tudok hogy a mi bébikocsink 3 részes: mózes kosár, bébi hordozó, és a sport ülés. Nekem azt mondták az okosak, hogy a mózes kb fél éves korig mindenképp kell, majd utána lehet bébi hordóra átváltani és ha már kicsit nagyobb, jöhet a sportülés 3 éves koráig. Nekem csupán ennyi infóm van a babkocsi témáról. :)
Vendég

éjjel én minimum 3x megyek pisilni és nagyon keveset bírok aludni.
judyka a hordozóról én is halottam de az csak azelső időben vn és az is úgy hogy utána negyedórára kivszed én megint nyugttan lehet benne.egyébként nekünk is sokat volt André hordozóba és szerensére semmi baja.ja és mi is a hordozótfogjuk rakni a babakocsira.szóval jól át kell gondolni amit az eeladók mondanak mert sokan csak rá akarnak beszéli minden "hülyeségre",persze van olyan is aki tényleg segít.ja az isofix super találmány úgy hogy szerintem ha telik rá akkor hsználjatok.nekünk sajna nincs a kocsiba pedig nem is olyan öreg és mé jó is de ez valahogy hiányzik belőle és sajna új kocsira most nem telt.

Kép
Kép
anitaaa03

anna fél éves korután a hordozó?ez szerintem nevetséges :lol: tudják azok az "okosok" hogy meddig fér el kényelmesen a babóca a hordozób?

Kép
Kép
anitaaa03

Anna, Anita, köszi. Akkor eddig itt is 1-1, de azt hiszem, akkor maradok a hordozónál. Eleinte úgyis többnyire csak fekszik a babó, nem, az a kis idő, amit a hordozóben tölt, nem lehet gáz, hisz direkt nekik van kialakítva. Inkább abból veszek egy jobbat.
Vendég

fél éves kortól ngodtan lehet használni a sportkocsit.

Kép
Kép
anitaaa03

judyka igen szerintem is az a lényeg hogy márkásabbat veyél mert annak jobb a kialakítása és támasztja a gerincet és a fjet

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi.
Azt hiszem, a fejemben már kialakult, még megbeszélem a másik felemmel.

Többiek? Úton hazafelé a csúnya munkából?
Vendég

briell jó, hogy jöttél :lol: Holnap várjuk a nagy hírt kit rejt a pocak! :wink: Örülök, hogy Ti is jól vagytok!

Kép
Kép
akella

Judy
az endorfinos kesztyű kezelést Pumi írta meg nekem priviben, egyfajta vizualizációs technika, mely segít a fájdalmakon. No de még gyakorolni kell, mert az ellazulással akadnak gondjaim.
Tegnap nem bírtam menni, így a tanfolyam elmaradt,egyszerűen úgy éreztem,hogy kicsi vagyok, sánta vagyok, pingvin vagyok és egyedül nem megyek.
Kedden újra nekiveselkedem, akkor legalább itthonról indulok el és bízom benne hogy ez a szeméremcsontfájdalom is enyhül, mert egyelőre nem sok változás van. De hátha akkor már büszke őzként (vagy elefántként?) lesz kedvem elindulni és átcsörtetni vagy libbenni a városon. Kész állatkert az életem:-)

Ma tömegközlekedtem...Hihetetlen mennyi köhögő, prüszkölő takony ember van mindenhol...Annyira idegesítő komolyan :cry: Úgyhogy péntek az utsó munkanapom, nem szivatom magam mindenféle hülyeséggel, hanem végre átadjuk magunkat a pihinek!

Erről jut eszembe
Briell
dejó hogy bejelentkeztél! És milyen klasszul telnek a napjaid, tök jó! Kérünk majd képet pocaklakóról!
Vendég

Gio, átérzem:-)))
Sokszor elgondolkodok, mikor ülök a dugóban, hogy jobb lenne a BKV.
De akkor bevillannak ezek a dolgok, amiket írtál, és örülök, hogy van autónk.
Bár, hozzáteszem, már nem megyek nagy távokat, és a ki-beszállás sem az igazi.
Alig várom, hogy tavasszal mehessünk kirándulni, mi hárman, a kis családunk. Jaj, most kicsit elérzékenyültem. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem volt időm, most értem haza. Voltam délelőtt a 32 hetes uh-n, jövök az adatokkal :) Lassan már a doki is úgy kezi a vizsgálatot, hogy, húha, mekkor a baba :( Pedig összesen 10 kiló plussz van rajtam az elejétől...

Számított terhességi kor: 32 hét, uh alapján terhességi kor 35 hét :shock:

BPD: 86 mm., femur: 67 mm., haskörfogat: 311 mm. becsült magzati súly: 2566 g. Lepény mellső fali és érettsége II.

Mindezek mellett a fejlődési görbe még az elfogadott tartományban van, viszont közelítek a maximum felé :(

Ha visszaolvastam, jövök vissza!

Üdv. Gabi
Vendég

Anitaaa, én csak azt írtam , amit nekem mondtak, amúgy én is furcsállottam... :? De szerintem a mózes az, azért jó dolog, mert hideg lesz és elég szutyok idő, amikor még nagyon picik,és abban azért csak melegebb van, mint a hordozóban.
M&G, hűűűűűhaaa, szép méretes a bébi! :D
Vendég

Hű Gabi, szép nagy babó!!!

Miénk is nagyobb a koránál. Ez mostanában gyakori.
Vendég

Sprite: hát gratula a kis Hubához, szép a kis pofija :) Épp ma fejtegettem a januári kismamáknak, hogy hát én nem nagyon mertem bevásárolgatni rózsaszín cuccokat a baba megszületése előtt, mert nem egy esetben hallottam már, hogy kislányt mondtak, és végül kisfiú lett, vagy fordítva. Szóval ezt most te is alá támasztottad. De jó ha örültök :)
Már hiányoltalak!

Anna: hát azért van hogy a férjem is a fejét fogja egy egy költekezésnél, de amúgy gáláns szokott lenni :)

pókica: én várom a végét. Úgy örülök, hogy már kb 10 hét, és végre ölelhetem a babákat. Ma szült pont egy ikres kismama csaszival a 35. héten. Hát, nagyon irigylem.

pumi: hát fogalmam sincs hogy vannak most a babák. Legutóbb ugye a 18. heti uh-on láttam valamikor augusztus közepén. Hétfőn megyek uh-ra. Elvileg akkor fent volt a fejük és jobbra, balra helyezkedtek el, teljesen egymás mellett. Most is szerintem így lehetnek! Remélem aránylag egyenletesen fejlődnek, mert ugye egypetéjű ikreknél lehet gond abból, hogy a méhlepényben összekapcsolódik a vérellátásuk. Remélem csak pár deka eltérés lesz közöttük!

gio: akkor közöttünk pont 4 hét van :) Már én is nagyon várom, hogy 3-al kezdődjék a hetek száma :)

zsóó: üdv közöttünk :)

lemon: nekünk van vasalónk, de én se nagyon használom :D de most jó a pici rucik fertőtlenítésére. Egyébként első mosáskor csinálom csak ezt, később sem fogok vasalgatni babaruhákat. Egyszerűen erre már nincs időm! Próbálom szépen behajtani a ruhákat, hogy ne legyenek gyűröttek a ruhák!

Gabi: nagyon szép nagy babátok van már :)

Kata
labkat

Lányok, azért ha van véleményetek, reagáljatok a mózes kontra hordozós kérdésre, köszönöm.
Judit
Vendég

Kata
tényleg! Gratulálok a 26. hoz!
És úgy látom hogy a csípőfájdalmad sem enyhül, mint ahogy nekem sem sajnos...Lehet ikreket várok én is csak elbúúúújt? Őrület. Ma este már megint pityeregtem, mert nekem a nemmozgás ami még fájdalommal is jár annyira szokatlan, főleg hogy sportosan éltem általában mindig. Bár lehet épp ezért vannak bekötve az izmaim. Nem tudom, de ez péntek óta tart , mindenki azzal biztat hogy csak pár nap és elmúlik, nem nem múlik, mégcsak nem is enyhül csak percekre :cry:
Gabi
aztaaaaa!!! Gratulálok. Akkor az uhu szerint már csak egy hónap és itt a szülés?
Nem is értem mi van most. Nekem is 2 héttel idősebb a gyerkőc uhu szerint mint a kiírás.
Vendég

Szerintam attól még nem kötelező előbb jönniük, csak nahgyobbacskák lesznek, mint 3-3,5 kg.
Vendég

Mózes-hordozó: hát én érdemben nem tudok reagálni, mert ugye mi olyan kocsit vettünk amiben mindkettő van, de megvallom nagyon bizonytalan voltam, mert úgy gondolom hogy a mózes nem lesz eléggé kihasználva, max. 3-4 hónap és már nem lesz aktuális. Ami miatt mégis mellette döntöttünk az a tél. Azt hiszem írta is valaki hogy védettebb, melegebb. De lehet hogy ez csak amolyan első babás para, nem tudom :)
Vendég

Judy
igazad van, de én úgy szeretném ha nem lenne nagyobbacska szüléskor mint 3.5 kg :shock: :) Bár nyilván ez nem kívánságműsor, de hátha mégis:-) - ide egy imádkozó emot tennék ha lenne :)
Vendég

Igen, én is most visszabillentem mózes felé, mert mégiscsak lesz 3 húzós hónap, amikor lehet mínusz akármennyi is, és levegőuzni akkor is kell!
Ha nyári baba lenne, könnyebbben eldöntöttem volna.
Köszönöm.
Vendég

Hát igen, nem mindegy, mekkora baba jön ki, hiába valamennyire rugalmas, annyira azért mégsem. :D
Vendég

Mózessel-hordozóval kapcsolatban nekem elég határozott véleményem van. Részben az alapján, amiket olvastam a témában, mármint hogy sokkal jobb a mózesben vízszintesen, védetten fektetni a babát. Másrészt szubjektív nagyon, de én fizikai fájdalmat érzek, amikor az összegörnyedt miniatűr babákat látom a hordozókban. :(
Én arra gondolok a gerinctől függetlenül is, hogy én is vízszintben szeretek aludni, nem ülve, nem félig ülve, hanem fekve. Másrészt nem tudom elképzelni, hogy hordozóban bármilyen jól bebugyolálva is kivinném a hidegbe. Mondjuk én nem kocsival fogok járni vele, és nem bevásárlóközpontokban sétálni. Ha valaki nem nagyon tervez nagyobb sétákat, és tud mindenhova kocsival menni, szerintem csak annak nincs szüksége mózesre.
ja,és nem vitatkozni akarok bármi előttem elhangzottal, csak nekem ez a véleményem. Mint elsőgyerekes kismamának

:wink:

briell

Briell, igazad van, én is látom amiket írtál. És igen, szeretnék nagyokat sétálni, nem plázákban, ahogy írtad, de sajnos én egy panelrengetegben élek, és azért néha majd előbb el kell jutnom a zöldbe, egy parkba, amik itt messze vannak. És ha már van autó, akkor avval. Így már picit bonyolultabb.
Azért köszönöm, nyilván, lesz mózes!!! :D
Vendég

hát én is sokat morfondíroztam.
azt gondoltam én is, hogy a vízszintes a legjobb nekik, de aztán azt olvastam, hogy nem kell feltétlenül, mert "nem a vízszintesen fekvés az alapvető testhelyzete". De azért én sem szívesen nézem, hogy görnyednek a hordozóban, ráadásul télen ha jól be van öltöztetve, és úgy van benyomva a hordozóba, nagyon szűknek érezném... A mózesben kicsit nagyobb tere van, ráadásul rétegesebben lehet öltöztetni, ami fontos. (én ha nem rétegesen, hanem vastag ruhákba öltözök, mindig úgy érzem, megfulladok... és persze fázom is - több vékonyabb rétegben nem is kell nagyon michelin-babának kinéznem, hogy komfortosan érezzem magam)
És a mózes véd a széltől, meg a hidegtől is kicsit jobban, főleg, ha arra gondolok, hogy én február-márciusban fagyok meg a legjobban...
Szóval a lényeg az, hogy a hideg miatt döntöttem én is a mózes mellett, illetve vettünk olyan travel systemes babakocsit, amiben minden van. (és nem is volt szerintem drága) Az meg, hogy nem tudom nagyon sokáig használni, nem zavar, mert folyamatosan jönnek majd a babák körülöttem, így ki lesz használva barátnőknél is... :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Anna, mi egy cipőben járunk! Az én férjem is szakácsnak tanult, istenien főz és többnyire ő is csinálja, nagyon szereti. Aztán másfelé vitte a pályája. Az apja mesterszakács Badacsonyban két étteremben is konyhafőnök, emellett egy vendéglátós középiskolában tanít, versenyeztet külföldön, szóval benne van a szakmában rendesen. Imádom mikor hozzá megyünk, olyan finomakat kajálunk mindig. Itthon meg terülj-terülj asztalkám van, azt főz amit megkívánok, de szerencsére nem vagyok kívánós. Már kigondolta a Szentestei menüt és hogy miket fog főzni és adagokban fagyasztani nekem, hogy csak elő kelljen vennem, mikor már megszületett a baba. Tudja miket nem ehetek, mire kell figyelnie, már előre mondja.

Gabi! Nem lehet, hogy te több héttel el vagy számolva? Milyen görbét néztél, hol lehet ezt megtalálni?

A bébihordozóban és pihenőszékben egész nap elvegetáló babák látványa nekem sem a kedvencem, én inkább mózespárti vagyok. Bár nekünk sosem volt, mert sétálni a babakocsi vízszintesre dönthető, otthon meg ágyban vagy játszópléden voltak mindig. Mivel fél éves korig a férjem mindent megcsinál, így nekem csak szoptatnom és pihennem kell, állandóan a pici mellett vagyok.
Ha mondjuk főznöm kellene és ébren van a kicsi, könnyen lehet, hogy beraknám addig a hordozóba és magam mellé tenném a konyhában, hogy lássam. Szerintem ez majd a gyakorlatban alakul ki mindenkinél.
A tél miatt én nem vennék, a fiam is dec 15-ei, a ruha+bundazsák+takaró tökéletesen megtette, alatta is pléd volt és a babakocsi eléggé zárt, na meg lábzsák is van hozzá. Ha az rá van csatolva a kocsira, teljesen olyan mintha mózesban feküdne, legalább annyira véd.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Judy, a mi mózesünk pl becsatolható a kocsiba, mert merev falú. És közvetlenül lehet felpattintani a csupasz vázra, így az autóval való közlekedés is megoldott. Épp olyan egyszerű, mint a hordozóval.

Persze nem rábeszélni szeretnélek, ne értsd félre... csak mondom a lehetőségeket...

Milla

Kép

Kép
millababa

Pókica: tudnál adni néhány ötletet, miket érdemes előre megfőzni és lefagyasztani? Én is ezt tervezem, de annyira nem vagyok képben. Meg fagyasztónk is csak pár hete van, úgyhogy nem vagyok benne a fagyasztósdiban

briell

Briell: A férjem tuti megint csinálni fog fasírozottat, ha nem akarod olajban sütni, akkor csak be kell dobni a sütőbe, így zsírmentesen kisüthető. Általában 5-6 kiló húsból áll neki, tálcán lefagyasztja már bepanírozva és utána ha megfagyott, zacskókba adagolja. Mindig készít pörköltet, én köret helyett savanyúsággal eszem, úgy nem is hizlal. Sült húst, ahhoz csak párolt zöldséget kell készíteni, pikk-pakk megy. Hal előre bepanírozva is lesz, mivel horgász, ezért az úgyis mindig van itthon. De igazából szinte bármit fagyaszthatsz, a tejfölös, habart levesek nem olyan jó ízűek mikor ki vannak engedve és mondjuk a halászlé sem. Ezért ezeket nem szoktuk.
Szupi dolog ez a fagyasztó, nekem most rengeteg gyümölcs van benne, minden fajta, fincsi lesz télen elővenni, a gyerekek is imádják.
Tényleg, húsleves, abból is mindig van dögivel fagyasztva, nekem nagyon sok tejet csinál. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Köszönöm az ötleteket! Valamikor majd nekiállok én is, csak még nincs gyakorlatom nagy adagok készítésében. De ezt is el kell kezdeni egyszer :)

briell

Pókica
ez milyen szuper! "véletlenül" úgy alakítom hogy ezen sorokat kedves férjem is elolvassa és "magától" kedvet kapjon 8)
Vendég

M&G, azt szeretném megkérdezni, hogy tudott az orvos ilyen pontos súlyt mondani neked? 4D-n voltatok? Nekem midig csak becsüli a combcsont hossza, a mellkas átmérő és a fejtérfogat alapján. :? Jó lenne, ha én is ilyen pontosan tudnám. :oops:
Tényleg ilyenkor mi van, mit mondott mikor fogsz szülni?
Pókica,ez a lefagyasztósdi jó ötlet! És persze éljenek a szakács férjek!!! :lol: Nekem szerintem még anyukám és az anyósom fognak sokat segíteni, mert mindketten otthon maradnak az első hónapokban. Így kajánk lesz dögivel.... :D
Vendég

Most néztem csak az emailemet. Nagyon szépek vagytok csajok, látom, azért már mindekinek szép nagypocija van! :D Holnap én is kreáltatok a férjemmel valami jót és végre felteszem a fedetlen pocit is... :lol:
Vendég

Ez, hogy nagyobb mindenkinek a gyereke mint a terhességi kor, egy érdekes kérdés. Nekem is nagyobb a méretei alapján két héttel, és ott lenne a logikus magyarázat, hogy biztos a cukorbetegség miatt. De az utolsó ultrahangon felvilágosítottak, hogy ez nem jelent semmit, mert manapság mindenkinek egy-két héttel nagyobb a gyereke mint a számított kor, és ez azért van, mert eleve nagyobbak a gyerekek mint régebben, a mérettáblázatok meg nem módosultak. Gondoljatok csak bele, mikor mi születtünk (na jó, mikor közülünk az öregebbek születtek, mint én :lol:) még mekkora csodának számított egy négy kilós gyerek, ma már meg szinte átlagos méret. Aztán hogy ez a vitaminoktól van vagy a mesterséges adalékanyagoktól, az más kérdés. De nekem nem is variáltak az uh. alapján semmit az időpontokon, odaírta a doki szépen a leletre, hogy a számított terhességi kornak megfelelő a mérete. Szóval Gabi, szerintem te se aggódj ezen!

Mózes-ügyben sajnos semmi tapasztalatom nincs, nekünk csak autósülésnek kell a hordozó, másra nem is akarom használni. Babakocsink mostmár biztos, hogy nem lesz.

És nagyon jók a képek amiket küldtetek, egyszer csak én is eljutok odáig, hogy csináljak, csak előbb meg kéne keresni a fényképezőgépet (fogalmam sincs, hol van).

/
lemonsong

Anna! Igazad van, meg kellett volna irnom azt a konyvet a terhessegemrol...igy jovore, mikor szenvedni fogok a kovetkezo babaoval, mint egy kutya, nagy boszen olvasgathatnam :lol: Az orvosok ezen adataok alapjan becsulik a sulyt, pontosan merni nem tudjak...es par mm-es elteres eleg sokat valtoztat.

Judyka! Szerintem is egy majom a dokid...tutira csak ot erdekli, hogy mennyit hiztal...nna de teged meg mit erdekel a doki? eleg sokan vagyunk mar igy a 10 kilo kornyeken, vagy az felett, de sztem mindenki tok csini. Gio, neked is jo nagy pocid van mar! Mindenki nagyon aranyosan szedett fel...nem tudom, mit izelnek, amig valaki nem szall el...

Igen Lemon, erdekes ez a babameret-dolog...baj csak ott van, mikor megallapitanak 3 hetnyi kulonbseget, es a rosszat irjak a kiskonyvedbe (megha biztos is vagy a fogantatas datumaban), es ha az lejar, akkor meginditjak a szulest...holott a normalis datum szerint meg lenne 1 hete is a babanak.

En nem veszek hordozot, valahogy nem tudom elkepzelni, mikor hasznalnam...szerintem ez csak igeny kerdese. A babakocsink csak 2 reszes, az autos ulest kulon vettem, de olyat, amit kocsiban hagyok es tovabb is jo.

Nna, en most megyek vervetelre (aztan jovo heten megint)...mar farkasehes vagyok, ilyenkor tul szoktam lenni a reggelin.
Szep napot mindenkinek!

Kép
pumipumi

Anna, de jó neked és mindenkinek akinek lesz segítsége. Bár mi anyámmal lakunk egy házban, de nagy ívben letojja az unokákat, semmit nem tud róluk és nem is érdekli. Még mindig nm beszélünk egymással egy árva kukkot sem, mióta megtudta, hogy lesz még egy unoka és annyira kiborult ezen. Lassan már fél éve. Szerencsére elég nagy a ház, hogy ne találkozzunk.
Anyós segítene, otthon is van, de hát ők a Balcsinál laknak, messze.

Az első hetekben jól fog jönni, hogy ennyien körülöttetek vannak és segítenek. Ez olyan jó lehet.

Én is készülök már a pocifotóra, annyira csinik vagytok! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jó reggelt!
Naaaa, mit szóltok, hogy ezt a köszöntést nem délben teszem? :D
No hát oka van, én szerintem (a dec végi dátumomnak köszönhetően) pár héttel utóbb érzem ua "panaszokat", amikről Ti is írtatok korábban: elkezdődött a nemalvás, éjjel ötször pisilés és fáj mindenhol időszak :roll:
Szóval követlek Benneteket :lol:
Bár akkor a hasam is nőhetne nagyobb intenzitással, de nem teszi. Ellenban Maja belustult, az eddigi intenzív rugdosások helyett finom mozdulatai vannak és ha keresztbe fordul (hmmmm finom :oops: ), akkor egészen jól kivehető, hogy hol a feje és hol a lába! Azért azt nem szeretem, amikor este 10ig meg sem moccan!!!! Merthogy ilyen is volt.... ugye ez normális? AZért van mert egyre szűkebb neki a hely?

Na viszaolvasgatok...
Vendég

Pókica kicsit Neked is szántam célzatosan soraimat a baba méretével kapcsolatban, hiszen az elején Te aggódtál nagyon, hogy biztosan nagy lesz a baba. Egyébként ami biztos, hogy a számított kor a pontos, hiszen tudom mikor fogant :oops:

Lányok, mindenki aki kérdezett velünk kapcsolatban valamit... Félreértés ne essék, nem a doki számított súlyt, hanem a uh gép számítja a méretekből. Sima 2d, ami a kórházban van, és a kötelező vizsgálatokat csinálják rajta. Persze, azt tudni kell, hogy 4d-t is tud, hiszen ugyenezen gép csinálta azt is augusztusban.
Pókica a görbét is a monitoron mutatta az orvos, ez olyan gép, ami automatikusan tárolja a kismamik adatát, így az eddig uh-k alapján grafikusan ábrázolja a fejlődési görbét. Mivel itt ez kis kórház, valószínűleg természetes dolog, hogy tárolják a szg-en adatainkat, hiszen szinte 100%-ban aki először ide megy, az itt is fog szülni, mert csak ez az 1 van.

Briell majd hosszabban érkezem én is fagyasztós tanácsokkal ha érdekel, én is nagyon élem ezt a dolgot, annyi különbséggel, hogy mi az anyukámmal szoktunk egymásnak főzni, megvan szinte minden kaja, hogy melyikből ki készít sokat és rak el a másiknak :lol:

Most útnak indulok, egy kis kirándulás következik apával, élvezzük az utolsó szép napsütéses napok egyikét!

Üdv. Gabi
Vendég

Mózes, hordozó, stb: a babakocsi, amit kaptunk, dönthető "vízszintes" poziba, ezért külön mózest venni nem tervezünk. Marad a pléd, bundazsák és a kocsira kapcsolható lábzsák a hideg ellen! Hordozót is kaptunk, azt csak és kizárólag a kocsiban szeretnénk használni. És olllllyan szerencsések vagyunk, hogy pihenőszéket is kapunk... ennek nagyon örültem, mert nem lesz segítségem: ha lenne is, max egy hétig, abból meg egyelőre én nem kértem, szeretném, ha hármasban szoknánk össze.. ezen sokan csodálkoznak, de tekintve hogy elég régóta szülői segítség nélkl élek/élünk, én egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy rajtunk kívül más főzzön a konyhában, no meg hogy más mossa a szennnyes ruhát: ettől a hideg futkos a hátamon.. nem vagyok egyszerű eset tudom... :roll:
Szóval a pihiszék akkor lesz jó, ha főzicskézek és a kiscsajszi éppen nem alszik és akkor abban lesz mellettem a konyhában!
Vendég

Ételeket én is tervezek fagyasztani :)
-húslevest- amihez utólag csak levesbetétet kell kifőzni
-pörköltet, többfélét (csirkéből, stb)
-milánói ragut
-borsos tokányt
-előkészített rántott husikat
stb.
mindenből több kisebb adagot és akkor tényleg csak a köretet kell megoldani! :)
Kis dobozkákat kell még vennem hozzá, majd vmi 100Ft-os boltban..
Vendég

Gombi nekem sem lesz igazán segítségem, de itt lesz körülöttem a család, az apuka és a nagyobb testvérek. Első heteinket én is az összeszokással szeretném tölteni. Én úgy gondolom, majd jöhet a segítség tavasszal esetlegesen segíteni a takarításban vagy kertészkedésben, de főzést és mosást én is csak szigorúan sajátkezűleg tudom elképzelni :oops:
Biztosan ha többedik pici baba lenne, akkor másképp gondolkoznék, főleg ha ikrek lennének, de úgy gondolom, ezzel a feladattal meg kell birkózni :lol:

Üdv. Gabi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?