Sziasztok,
újra itthon. Napközben kórház és rohangálás, este 6 után jöttem haza.
Ma végül csak apum jött fel hozzánk, mert anyumnak öcsémék kisfiára kellett vigyáznia - mondtam is anyunak, h hiába, nehéz a többunokás nagyszülők élete... Jót nevetett. Mindenesetre apum ma egy kincs volt, ő volt ma Samuval déltől kb 4-ig a kórházban. Addig én Katáztam, főztem, bankban és gyógyszertárban voltam, stb. Reggeltől én voltam bent Samuval, ugyanis ma már apa dolgozni ment (azt is kell valakinek, én a heti melóimat lemondtam...).
A kórházban a ma délelőtti viziten azt mondta a dokinő, hogy ha így javul Samu, akkor holnap hazamehet. Persze még semmi sem biztos, de remélem, h így lesz. Ma délután hazament a szobatársa, ő már egy hete bent volt (h1n1 szövődményeként kapott tüdőgyulladást). Vele végig az apja volt bent, hát ő már nagyon nyűgös volt (az apja), míg a gyerek tök jól érezte magát... Tényleg nagyokat játszottak Samuval, és ma a hazamenetelkor kijelentette az apjának, h ő még maradni akar
A két gyerek között 3 hó a korkülönbség, gyakorlatilag egyidősek, de elképesztően mások voltak. A szobatárs kiscsávó le tudja írni a nevét, ezen kivül ismer egy csomó másik betűt és számot is, plusz gyönyörűen rajzol. Simán utánamrajzolt (lemásolt) bármit. Na, Samu ettől fényévekre van. A rajzolás nagyon nem érdekli. Pontosabban megpróbálja, majd csalódottan kijelenti, hogy ez neki nem megy, csináljam én... Mindig nekem kell rajzolnom. De most mintha a színezés elkezdte volna érdekelni, szerintem épp a másik kiscsávó hatására. Ugyanakkor Samunak vittünk be építőjátékot (nem legó, de műanyag egymásba illeszthető cuccok), és mindenféle járműveket kezdett összerakni. Ebben egyébként ő nagyon ügyes, majd fotózok néhány alkotását. Érdekes, hogy ez meg a másik gyereknek nem nagyon ment. Már mondtam többször, hogy ő 3D-ben jó, nem pedig 2D-ben.
Egyébként Katának aranyélete van, mindenféle jó kis programjai vannak, amíg nem vagyok vele. Tegnap ugye imádott apjával tölthette a nap nagy részét, délután pedig barátnőmékkel ment játszóra, akik végül becsábultak a közeli "Belső barlang" nevű ezoterikus találkahelyre (
http://www.belsobarlang.hu/), ahol Katababa kapott egy kellemes babamasszázst. Állítólag nagyon tetszett neki. Ma délelőtt pedig babatalin volt barátnőmékkel, ott szintén nagyon jól érezte magát.
Belül feszült vagyok ám, meg fáradt, kiba sok koordinációt igényel a napjaink megszervezése, de remélem, h hamar vége lesz. Egyébként (Vica te kérdezted), Samunak nem tüdőgyulladása van, hanem asztmatikus nehézlégzése, amit egy vírusos torokgyulladás váltott ki. Nem is kap antibiotikumot, hanem "csak" hörgőtágítókat. Igazából nem tudni, hogy ez most egyszeri, vagy még előfordulhat máskor is. A doki azt mondta, hogy ebben a korosztályban (3-5 éves gyerekek) viszonylag gyakran jelentkezik ez a baj, és légúti betegségeknél sajnos számítani lehet rá, de általában ki is növik néhány év alatt és nem lesz belőle valódi asztma. Hát remélem, így lesz. És úszni kell majd járnia.
Magunkról ennyit.
Wicca, mesélj majd! Olyan rég nem voltál, biztos egy csomó minden történt veletek. Fotósorozat nagyon tuti.
Kukli, felajánlást itt is köszi. Azóta már be is szereztem egy babyhalert, ez is az egyik feltétele annak, hogy Samu hazajöhessen.
Bea, pechszériát sajnálom. Anyud pedig egy igazi ezermester.
Gyöngyi, enyim barátnőim bele vannak szeretve egy kinez-be (ők már csak így emlegetik), egy korunkbeli csaj, ha érdekel, megszerzem az elérhetőségét. Nekem személyes tapasztalatom nincs vele, de a csajokban megbízom
Vica, te párod egyébként mivel foglalkozik? Tudom, megkérdezhettem volna tőle a kiránduláson személyesen is... Mi az a dr a neve előtt? Orvos, jogász, egyéb?
Lilla, te is nagyon ritkán jelentkezel. Rossz éjjeleket nagyon sajnálom, tudom, milyen ócskák. Új lakást már megszeretted?
Gabka, az első ovis hét nálunk is diadalmenet volt. Mondjuk utána Samu hiányzott másfél hetet, onnantól nem annyira jött be neki. Most kiváncsi vagyok, h mi lesz. Fotók nagyon jók! Enyim Katám is rá van gyógyulva a tesóra. Ja, és örülök, h tetszik a pelus
Papillon, látod milyen jó egy tesó? Úgy emlékszem, h te is viszonylag kis korkülönbséggel szeretnél kistesót Lizinek.
Csibb, akartam már kérdezni: magadnak hol túrtál? Kisvasutas-fogaskerekűs program nagyon tutin hangzik, egy ilyenre elküldhetem Samut is?
Megyek, kellene vacsizni... Bár már jó késő van.
RÉ