A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Gratulálok minden eredményhez!

Mi jövő hét kedden megyünk nst-re.

Móni, hozzám nov. 5.-ét kell beírni, bár a vonalzómat nem javítottam ki...
Egyébként teljesen jó a táblázat, ügyi vagy.

Szülésfelkészítőn mi is voltunk, tetszett, de kihangsúlyozták, hogy a belső hangra figyeljek, a párom meg viseljen el, akkor is, ha elküldöm a fenébe... :lol:

Lillának kitartást!

Megyek szundítani, ma ritka sz.. napom volt, ez a meleg kikészített.
Nem volt jó sehogysem...

szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt csajok,

ritka rossz éjszakám volt, a tegnap esti vendégség után kb óránként pisilni jártam, a hasam rettenetesen feszült és babóca is tök aktív volt, olyan vagyok mint egy hulla...

Szilvi, örülök, hogy tetszett a tanfolyam, kicsit megnyugtatott gondolom.
Tök jó, hogy tudtál kit hívni ablakpucoláshoz.
Én sajna nem ismerek itt megbízható nénikét, anyumat meg nem akarom ezzel felrángatni 120 km-ről.

Zsuzsi, mi volt Babuval?Írjál!!!

Edina, Gréti eredményeihez gratulálok!Szorítottunk, látod bevállt!
:lol:

Dorka, te is jó elől jársz már...Meleg engem is kikészít.Várom a hidegfrontot, bocs akinek az lesz rosszabb.

Móni, ari a táblázat,nekem nov. 20-at írjál lécci!

Friday, jaj, mikor írtad Bors hogy megcirógatott, elérzékenyültem, remélem a kis Márkom is ilyen édi lesz :oops:
Ügyi vagy a varrással, nekem is ilyen a szopipárnám, és tényleg jó szolgálatot tesz.

Vick, azért jó, hogy a lányaid így különböznek természetre!Vincéhez is különböző módon viszonyulnak amúgy?
Remélem, jobban vagy már.

Tegnap vettem sima orrszívót meg porszívós változatot is, meg ilyen chicco folyadékot.Na aztán rá is jöttem, ez a baby outlet sem olcsóbb semmivel csajok, mint a brendon.
Kapott még Márkom egy édi baris bodyt meg egy plüss macis rugit, ebbe gondoltam hazahozni a kórházból.
Na, ma főzöm kéne, uramnak beígértem a kedvencét, tejszínes-tárkonyos csirkehusi levest...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Este már nem volt energiám írni, 7 után hazaértem az orvostól és bedőltem az ágyba.

Lényeg, hogy minden rendben. A méhszáj elkezdett vékonyodni, ennek az orvos nagyon örült. UH-t nem kértem végül, mert 2 hét múlva úgyis lesz. Azt mondta, hogy majd megmérjük a babát, ha kijön, nincs jelentősége az UH által kalkulált méreteknek. CTG-t a 36. héttől kezdem, azaz nem a jövő héten, hanem azután. Ott a rendelőben csinálják majd, időpontot adnak, 2000 ft/alkalom. Móni "élményei" alapján nem ragaszkodtam a Klinikához.
A 36. héten megyek még valami "tenyésztésre", arra szerintem, amit Szilvi is írt, a Klinikán veszik le.
El kellett mondanom, hogy hogy képzelem el a szülést, milyen típusú embert szeretnék magam mellett, így ajánlott egy szülésznőt az orvos. Friday, pont azt, akit Te is írtál nekem még az elején.
Azt mondta az orvos, hogy amíg Babu jól van, a szülés úgy és olyan formában történik, ahogy én szeretnék, ők a szülésznővel mindenben támogatnak :-)
Ja, és a lényeg, ha nem születik meg Babu nov. 17-ig, akkor megindítják a szülést. Azt mondta a doktor, hogy a kalkulált időpont után nem vár tovább, mert nincs értelme.
Olvastam tegnap valahol, hogy a szülés "pontos dátuma" (amennyiben van ilyen), az a fogantatástól számított 260. nap, szóval most elkezdek számolgatni... Elvileg tudom a pontos napot.

Mondta a doktor, hogy most már mindenképp pihenjek és törődjek a kisemberrel a pocakomban. Úgyhogy elhatároztam, most már visszafogom magam, és kevés munka és családi ügyek megoldása mellett az időm nagy részét Babura fordítom. Olyan lelkiismeretfurdalásom lett, remélem, szegénykém nem hiszi, hogy nem várjuk.

Móni, szerintem tökéletes a táblázat, nekem november 17-t kell beírni.
Hogy álltok a munkálatokkal?

Friday, ügyes vagy a varrással!

Nálunk ma reggelre a párom ölelte a szoptatóspárnát, vicces volt :-)

Gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez!
Edina, örülök, hogy a férjed jól viseli a beavatkozást, igazi hős!

Szilvi, igazad van, hogy már nem vállaltad be az ablakpucolást. Én kacérkodtam a gondolattal, de már nem fogok neki.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni
Nagyon jó a táblázat! :wink: Ügyes vagy!

Zsuzsi
Hajrá, Babó koncentráció!Szopispárnás sztori :D

Kata
Vincéhez viszonylag egyformán viszonyulnak, de majd meglátjuk, ha megszületett, akkor mi lesz. Mostanában Hangi féltékeny Eszterre és akkor mindig azt kérdezi: Engem ki szeret? Akkor mindig agyonpuszilgatom, nehogy azt gondolja már szegénykém, hogy ő kevésbé fontos!Imádom mindkettőt egyformán. Az egyiket ezért, a másikat azért, de nem kevésbé egyiket sem. Szóval lehet, hogy Vincével is lesz hasonló érzése, nekem kell majd ügyesen csinálni, hogy ne legyen háttérben.

Tegnap vettünk a férjemmel egy kis harisnyát,addig beszéltetek itt róla. :)
Megyek teregetni, meg rendet rakok, mert jön 11-re a védőnő. Hozzátok is jár házhoz? Nekem azt mondta, havonta 1-szer kötelező neki jönnie, a szülés után meg hetente egy darabig. :shock: Pedig találkozunk minden tanácsadásnál is a szakrendelés előtt.
Mindjuk inkább így, mint hogy ne is foglalkozzon velünk.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Móni!

Jó lett a tábla!!
Úgy látom a fiúk vannak többségben:)
Esetleg elérhetőség nem kéne??? Igaz így nyilvánosan lehet nem a legjobb kíírni.....

Reni!!!!!

Remélem veletek minden oké!!! Írj egy pár sort ha tudsz!!!!!!

Vick!

Iszod a málna levelet??? Gondolom az is okoz már ilyen keményedéseket görcsöket..........De te már a célegyenesbe vagy!!!
Aranyosak lehetnek a lányok..."engem ki szeret" pedig azt hittem az ikreket nem viseli meg a tesó....

Zsuzsi!

Gratula a jó eredményhez!!
Biztos nem gondolja a babó hogy nem várjátok!! Emiatt ne aggódj, inkább örülj neki, hogy ilyen probléma mentes vagy!!

Kata!

Mi egyidősek vagyunk:)) Hú de kiváncsi vagyok, lehet egyszerre szülünk!!

Kifejezett szülésfelkészítő nálunk nem volt, mikor voltam szülésznőt fogadni ő mondott el mindent!!

Fleur!

Sajnálom Lillust meg neked se lehet most könnyű vele, de reméljük hamar túl lesz rajta!

Na megyek kicsit pihizni, fáj már mindenem, remélem azért ezek a frontok nem lesznek nagyon durvák!!!!

Vigyázzatok magatokra!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Kata, egyszerre írtunk :-)
A chicco-s folyadék a sterilizálóhoz kell? Még jó, hogy a készüléket már megvettem, de még nem tanulmányoztam ki, hogy is működik :-)
Ez a leves nagyon jól hangzik. Hétvégén megsütöm a muffint.

Vick, nagyon helyesek a lányaid, ügyes lány vagy Te, biztosan megoldod majd, érezni fogod, hogy melyik gyerekhez hogy viszonyulj.

Védőnő: nekem egyszer fog kijönni. Nekem kell mennem hozzá a jövő héten (most jut eszembe, hogy elfelejtettem időpontot kérni), és aztán kijön megnézni, hogy élünk.

A párom ma délután elutazik céges hétvégére, hozzám pedig jön a Húgom, hogy ne legyek egyedül. Megyünk vásárolni is, apróságokat.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Móni, a vonalzó nagyon szuper lett!!!!!

Picur az utóbbi 2 napban elég lusta,van mozgás,de nem annyi mint korábban.Imádja magát nyomni kifelé,de akkor nekem annyira feszül lennt,hogy se ülni,se menni nem bírok.

Zsúfolt hétvége elé nézünk,mindenkinek most jutott eszébe ,hogy megnézze a pocakomat :roll:

Kép

Kép
krisztinaa

Szerintetek elég a mikrós sterilizálóval sterilizálni,vagy ki kell főzni mindenképpen a cumikat???

Kép

Kép
krisztinaa

Vick, édesek a lánykáid...

Enikő, örülök, hogy jól vagytok.Nekem ugye az össze uh nov 20-ra saccolt, na jó lenne vkivel közös szülinap tényleg :lol:

Zsuzsi, ez a folyadék nem a mikrós sterilizálóhoz kell, hanem csak úgy, de a kiságy és pelenkázó lemosásától kezdeve a cumiig és rágókáig mindenre jó.

Krisztina, én először elmostam normálisan, kézzel a cumikákat és üvegeket, aztán sterilizáltam a mikróban.
De frissen majd ugye mindig kell.
Elvileg így nem kell kifőzni...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Móni, szuper a táblázat, nekünk nov. 16-ot írhatsz be! Az elérhetőség tényleg nem lenne hülyeség (talán azt nem kéne így közzétenni, csak priviben)

Szilvi! De ügyi vagy,hogy ilyeneket meg tudsz varrni. Nekünk is van szopis párnánk, szerintem nagyon jó. Párom csúnyán nézett, mikor megvettem, hogy minek, de azóta ő is használja tv nézéskor a dereka alá! Mondtam már, hogy inkább veszek neki is egyet :)

Krisztina! Kitartás a hétvégéhez! Képzeld mi lesz, ha már meglesz Anna, akkor is elárasztanak :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Tényleg több a fiú:) Még úgy is, hogy Mangora Marciját véletlenül rózsaszínnel írtam...

Fura, nekem az elején az volt az érzésem, hogy sokkal több a lány.
Igaz, azóta ráerősített Vick, Mangora és Friday...
Enikő, gondoltam az elérhetőségre is, csak azt tényleg ne nyilvánosan (ezért is írtam a nick-eket a táblázatba név helyett).
Esetleg írjátok meg, amennyit gondoltok (teljes név,cím, telószám) privátban, és abból lehet egy másik táblázat).

Zsuzsi, nagyon jól hangzik, amit a doki mondott a szülésről!!!
Az külön jól hangzik, hogy vékonyodik a méhszáj, mert egyébként nem hiszem, hogy a szülés elindítása teljesen zárt méhszájnál egy leányálom:(((
Ugyanakkor lehet, hogy én bevállalnám, sőt kérném, hogy indítsák majd el (egy frontmentes, nyugis hétköznap...)
Annyira utálnám éjszaka riasztani a szülésznőt, úgy, hogy esetleg nem is szülök még, csak jóslófájások.

2000 HUF nem vészes a CTG-re.
Jó pihenést! Babu szerintem azt érzi, hogy nagyon nagyon sokat gondolsz rá és máris törődsz vele.

A tárkonyos leves az én férjem kedvence is. Mostmár a muffin után...
Még jó, hogy nem veled találkozott annó, Kata hanem velem, mert simán "megfőzted volna"... :P

Dorka, www.picresize.com.

várjuk a képet!!!
Krisztina, neked nincs kedved küldeni egyet?

Szégyen-gyalázat, de megnéztem, Reni tegnap bejelentkezett wiw-re, remélem, minden ok, csak minket unt meg:)

Nálunk most kezdődik a költözés legizgibb része: hétfőn jönnek IDE az albérletbe a festők-tapétázók (bevállaltuk, hogy megcsináltatjuk, mielőtt kiköltöznénk, mert a macskánk erősen leamortizálta...), ők az egyik szobában, én a másikban... Majd főzhetem a kávét, és biztos lesz egy-két jó "mesteremberes sztorim" :P

Na egyelőre ennyi.

Pussz
Móni Kép
monke

Sziasztok,

Móni, milyen kis nyomozó lettél :-)
Kitartást a munkálatokhoz!
A 2000 Ft szerintem sem vészes, elvész a sok egyéb tétel mellett.
Azért bízom benne, hogy a megindításra nem kerül sor.

Kata, köszi az info-t, látod, milyen kis tapasztalatlan vagyok.

Krisztina, az természetes, hogy a baba már nem mozog annyit, mint korábban. Nálunk is inkább ilyen "kitolás" pozíció a gyakori, általában a jobb oldalon, az nagyon vicces.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na kész a leves, megkostiztam, kicsit elborsoztam, hm, remélem azért ízleni fog az uramnak...

Zsuzsi, 2000Ft tényleg nem vészes, legalább nem kell órákat ülnöd.
Nálunk a sote 1.-en is órákat ülnek a kismamik, de nekem a szülésznő ragszkodott hozzá, hogy amikor benn van, akkor menjek és ő csinálja, remélem így megúszom a várakozást :?
De jó, megint hugicás napod lesz, nem irigyellek ám egyáltalán, á nem...

Móni, köszi a táblázat kiegészítést.
Hú, akkor nagyon izgalmas-mozgalmas lesz az elkövetkező hét...
Na, csak most álltam neki sütni-főzni, mióta kész a konyha és tök élvezem, bár anno a pesti lakásban is főzöcskéztem nagyritkán.
Azért van még mit gyakorolnom.
:lol:

Az én párom nem használja a szopis párnát, viszont kaján vigyorral azt mondta a héten, egy szoptatós fotelt szívesen megfinanszíroz.Csajok, ez már az éhség jele :oops:

Én majd hétfőn megyek védőnőhöz, elvileg ad egy listát, mit hol kell majd apának intéznie a szülés után.
Ma megjött postán az anyakönyvi kivonat, leglább az már megvan.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni
tök jó a táblázat! nekem nov. 12-őt kell beírni. az volt az első időpontunk,csak azóta nem írtam még vissza...

Friday
nagyon megható a simogatós sztorid! nagyon édi fiad van! :wink:

Védőnő
nálunk még nem volt,és nem is jelezte,hogy jönne... :roll: sztem csak szülés után fog járni.

Zsuzsi
grat a jó hírekhez!

Kata
levest én kérek,úgyhogy főzz többet! én is nagyon szeretem!!!! :lol:

Hát nekünk is c@r éjszakánk volt nagyon, reggel óta meg 2 óránként keményedik a hasam. remélem,hogy nem fog sűrűsödni,és nem lesz semmi gond,mert még jócskán a koraszülés fázisában vagyunk... :evil:

szed valaki közületek magesi citriti-t? nektek meddig kell szednetek? nekem azt mondta a doki tegnap,hogy a 38. hétig... :roll: ezt kicsit furcsának tartom,mert pl a sima mg-ot csak a 35. hétig kell szedni.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

ja,szopi párna! néha keresem éjszaka,hogy hol van,hát ilyenkor persze,hogy api fekszik rajta.... :lol: szóval nálunk sem ártana beszerezni belőle még egyet! :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Módosítom majd a táblázatot (Mangora+Edina adataival egyelőre).

Edina, én "sima" Magnéziumot szedek (Béres féle+B6) és nekem a 37. hetedik hét végéig kell szednem.

A dokim azt számolta, hogy na akkor onnantól jöhet a baba.

Azt hiszem, ez nem a magnézium típusától függ, hanem hogy eleve mennyire tág/puha a méhszáj stb. Szóval ha már eléggé "elő van készülve", akkor később hagyatják abba a szedését, mint ha még totál zárt.
monke

Móni,szivesen küldök képet,de pocakosan nincs ruhás képem :oops: ,így csak pocak nélkülit tudok.

Még egy kérdés,ti baba ruháit hány fokon fogjátok mosni????
tegnap beszélgettem egy csajjal és teljesen kiakadtam.
Azt mondta ,hogy ő 90 fokon mosott,mindent áztatott hipóban :shock: ,mindent vasalt / ez oké /,ja és mindennap cserélt a baba alatt lepedőt,akkor is ha nem volt semmi rajta.
Nem tudom,hogy ez csak nekem sokkkk,vagy ez a természetes?????

Zsuzsi,mi 5000-ért Nst-zünk,de még ezt sem sajnálom rá,nem bírnék ott órákig ülni.Mert nálunk is sok a várakozás.

Tegnap este rántott karfiolt csináltam,ma is az az ebéd :D

Ma délelőtt átnéztem a kórházos cuccot,azt hiszem minden megvan.

Az egyik barátnőm azt mondta,hogy ő 28 óra alatt is csak másfél újjnyira tágult ki,ahoz képest én már jól állok!!!
Bár a doki szerint nem természetes,hogy 36 hetesen már ennyi. :(

Kép

Kép
krisztinaa

A magnéziumot,nekem már 1 hete le kellett rakni,azért még néha főleg ha megyünk vhová beveszek egyet.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Mangora, nem én varrtam a párnát, hanem Friday :lol: Kicsit keverednek a dolgok :lol:

Móni: tök jó a tábla. Tényleg, ha valakit befektetnek, kit fog értesíteni? Ki tudja majd megírni, hogy mi van vele? Szóljunk párunknak jelentkezzen be, és írjon ide?

Kata, levest hozzánk is küldhetsz, nálunk a párom szereti :lol:

Krisztina: szerintem kicsit túlzás, amit a barátnőd csinált.. :roll: Én csak azt mostam 60 fokon + neomagnollal amit használtan vettem. Vasalni én is mindent vasalok.

Na megyek a párom szétszedi a konyhát... :roll: Főz :roll:

További szép napot

Szilvi
huszilvia

Most azon agyalok,hogy kell e külön csomag a szülőszobára.
Mert ugye ott szülés után még vagy 2 órát az őrzőbe vagyunk,oda mi kell???Vagy semmi?

Kép

Kép
krisztinaa

Mosás: 40 fokra gondoltam, ja és majd kivasalom őket, mert az is fertőtlenít (pedig utálok vasalni)

Krisztina, a szülőszobai csomagra már én is gondoltam, majd megkérdezem a szülésznőt, hogy mi a szokás.
Vajon először kapunk ágyat és csak aztán megyünk a szülőszobára? Fogalmam sincs.
Ja, persze a szülésznő számát otthon hagytam, így ma nem fogok tudni vele beszélni, hogy akkor mikor is mehetek be hozzá.

Kata, sajnálom a rossz éjszakát. Remélem, napközben tudsz majd kicsit pihenni. Tudom, hogy nem nyugtat meg, de nekem is iszonyúan feszül a hasam, vagyis rajta a bőr. Hova növök még? :oops:

Magnerotot szedek, napi egyet, és fogalmam sincs, hogy meddig kell. Az orvost persze elfelejtettem megkérdezni. Legközelebb csak 3 hét múlva megyek, ha csak addig nem történik valami váratlan fejlemény.

Szerintem a telefonszámok menjenek privibe, hogy mindenki tudjon valakinek írni egy sms-t, ha megtörténne az Esemény.
Móni, a táblázatot átküldöd esetleg e-mailben szintén? Mert ugye Te néhány napra úgyis majd kiesel és akkor is frissíteni kell a táblázatot...

A nyomtatványokat nem felejtettem el, csak még a párom nem küldte át őket. Mindjárt rá is szólok.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!!!

Monke, üdv a "nagypocakos" vonalzósok között :lol: ! Köszönjük szépen a táblázatot, tökéletes, ügyes vagy! Az én Grétám nov. 3-ra várható a nagykönyv szerint.

Krisztinaaa, 90 fokon??? Szerintem is elég 40-en és vasalni. Vasalót szerintem egy baci se éli túl.
Sterizlizálni is elég abban az edényben, azért van, nem kell főzni is (az már a hiperpara mamik csinálják, de ha úgy esik jól nekik....hát legyen).

Én ezt nem értem, ctg-ért fizetni??? Aki fizet praxisban csinálják neki, mert az más. Az én emlékezetemben az él, sőt, egyik nap a férjemmel is ezt beszéltük, hogy az tök rugalmasan működött Pesten, amikorra hívtak, akkor kerültem sorra, semmi várakozás nem volt egyszer sem. Hmmm, hogy változnak az idők.

Kankalin, pedig este gondoltam Rád, hogy ugyan mi lehet, csak nem bentfogtak? Örülök, hogy "csak" fáradt voltál. Szülésznő király, üdvözlöm (bár tuti nem emlékszik, nem tartott sokáig a szülésem és semmi emlékezetes nem történt...talán annyi, hogy annyira nem fogtam fel, hogy szülök, hogy bugyiban ültem fel a szülőszékbe, de akkor is olyan kedvesen mondta "hogyha leveszi a bugyit, sokkal könnyebb lesz mindannyiunknak" :lol: :oops: :lol:

Huszilvi, ismerős néninek Isten tartsa jó szokását, jöjjön máskor is segíteni!!! :wink:

Ervick, akkor a babzsákfotel jótékony hatásában is egyetértünk :wink:

34372-nek lehet nem csak jóslófájásai voltak????

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kép
Kép
friday

Sajnos az időt kell megfizetni :(
Nálunk is sok várakozás,plussz a parkolás a kórház területén nagyon sokba kerül.Mi kiszámoltuk és nem olcsóbb,így meg még a párom is végighallgathatja és közben eltársalgunk.

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kisfiam, a múltheti kiránduláson. 10 percre lakunk ettől a helytől, azt hiszem Gréti első kirándulóhelye is ez lesz.

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Először kipróbálom a képet, aztán írok.
(Móni, köszi a progit)

Dorka Kép

Kép
traudorka

Friday,nagyon szép helyen laktok!!!!!

Dorka,nagyon édes a pici fiad:)

Kép

Kép
krisztinaa

Hi,

Krisztinaaa, így értem, tehát praxis. Mi is csak a ctg-t csináltuk a kórházban, a többiért mi is fizettünk, elégedettek voltunk így a szolgáltatással: szép környezet, nem sok várakozás, amiben teljesen igazad van, hogyha órákat kell várni, akkor inkább fizet az ember.

Csak érdekességképp: a svájci terhesgondozás+szülés és a magyar terhesgondozás+szülésért majdhogynem egyazon árat fizetünk, mert itt a havi eü.biztosításunk állja 100%-ig a gondozást és szülést (és itt nincs jattolás), míg otthon a tb mellett a szülésért megy a "zsebpénz", a praxisról meg ne is beszéljünk. (az elégedettségemről később írnék, még sokmindennek kell "leketyegni" bennem és egy kicsit várnom kell a fejleményekkel)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2009.10.09 13:33-kor.

Kép
Kép
friday

Megint sziasztok!

Ő lenne a képen a mi Ferink! A kis husi... :lol:
Nem volt hajlandó elvenni a könyökét!

Nálunk a CTG nem fizetős, de az első után mehetek majd a kórházba a szülésznőhöz és akkor nem kell várni sem.

Én is csak 40 fokon fogok mosni, + kivasalom. Szerintem ez elég.

A magnéziumot a 36. hétig kell szednem, de nekem teljesen fennt van még a méhszájam és zárt.

Friday, nagyon aranyos a kisfiad!

Nálunk eddig a férjem nem kobozta el a szopipárnát, ha megpróbálná, biztos birkózás lenne belőle.... :lol:

Ma voltam bevásárolni, egy csomó mindent elintéztem, büszke vagyok magamra.

Most mennem kell, helyzet van, este jövök!

Pusza mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Krisztina
Én 40 fokon mostam és vasaltam mindent, aztán be a szekrénybe! Nem kell szerintem túlpörögni ezt a sterilizálás dolgot sem, nem lehet búra alatt nevelni a gyereket!Persze az első időben kicsit jobban oda kell figyelni, de 1 évesen már homokot meg virágföldet eszik. :wink:
Szóval csak az ésszerűség határáig, szerintem!Kifőzni nem fontos a cumit, ha fertőtleníted másképp.

Volt a védőnő, kb. másfél órát dumáltunk, minden szóbakerült, szülés, érzéstelenítés, papírok, családi pótlék és még sorolhatnám. Nagyjából képben vagyok így.

Ledőlök még egy órácskára, aztán irány az ovi!
Szép napot továbbra is!

vick
Kép
Kép
ervick

Hi,

Traudorka: GYÖNYÖRŰŰŰŰŰ BABA! Én ilyen kis kecses nózit nem is láttam 4d felvételen, tényleg csak olyan elmosódottat, ez a kép szuper!!!! A könyök nem baj, a lényeget látjuk: csudaszép :D .

Kép
Kép
friday

Megnyugodtam mosás terén,én is így gondoltam :D

Kép

Kép
krisztinaa

Edina! Én szedek magnesium citrice-t, nekem a 35. héttől kell áttérjek a málnalevél teára, akkor ezt abba is kell hagyni. De ma megyek a dokihoz és rákérdezek mindenképp!

Krisztina! Nekünk a szülésznő elmondta, hogy mi kell a kisebb, ún. szülőszobai csomagba. Addig a nagy csomagnak adnak egy zárható szekrényt, ott lehet hagyni! Mi szobát csak a szülés után kapunk!

Friday! A bugyis sztori nagyon aranyos!

:oops:

Ez a hely a képen gyönyörű és a kisfiad is nagyon aranyos!

Dorka! Feri nagyon édi :) Kis vasgyúró lesz :)

Lányok, én hétvégén nem nagyon leszek, majd inkább csak hétfőn. Addig is ha tudok benézek, vigyázzatok magatokra és a frontokhoz kitartás!!!

Mangora

Kép
mangora

Na de beindult a mai fórum...

Hú csajok, nagyon remélem Reni nem a kórházban van, senkinek nem küldte el priviben a számát az Árkádos randink előtt?
Írjunk iwiwen a férjének?
Ötletek?

Friday, csodálatos helyen éltek, és nagyon édes kispasi Bors.Gondolom a levegő is makulátlan tiszta.
Bugyis story, magam elé képzeltem... :-)

Dorka, köszönjük a képet Feriről!Cuki!De rólad is kérünk, most hogy már tudsz kicsinyíteni...
Te, múltkor azt írtad soha többé nem mész egyedül vásárolni, irgum-burgum :?

Krisztina, ez a csaj mindent 90 fokon mos és hipóz, a színes babaholmikat is???Nem tudom, hogy bírják ki a mosást...
Én is a 40 fok híve vagyok és azon kevesek egyike csajok, aki idióta, mert imád vasalni.

Vicknek igazat adok, a mindennapi fertőtlenítésbe és sterilizálásba bele lehet gágyulni sztem, elég lesz a tej fejéshez fertőtlenítenünk meg a cumisüvegeket,cumikat, az is tök időigényes.

Nekünk azt mondták, kell egy nagytáska a mi cuccunkkal és legyen egy kisebb is a baba cuccaival, amit elég ha az apuka a szülés után behoz.

A szülésznőm azt mondta, a 36-37.hétig szedjem a magnéziumot, a málnalevélteában viszont nem hisz, azt mondta, ezt beszéljem meg majd az orvosommal.
Mi van ha azt mondja jövő csütörtökön a doki, hogy ő sem hisz benne?Akkor ne igyak?Na, hétfőn megkérdezem erről a védőnőt is...

Mangora, kukkants azért be ha ráérsz!

Zsuzsi, édi vagy az infókkal, köszi a mailt, jövő héten ki is nyomtajuk!
Na a gyerekem a "nyóckerben" fog megszületni...
A sote 2 melyik kerület?

na pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

:oops: :oops: :oops: ez van :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
friday

Kata,
az is a VIII. kerület :-)
Nincs mit, megígértem az indo-kat, már lelkifurdalásom volt, hogy eddig nem tudtam őket elküldeni.

Képzeljétek, Babu fogantatásához képest a 260. nap nov. 8. :shock:

Friday, ez egy nagyon aranyos történet. Még az is lehet, hogy épp emiatt emlékszik rád a szülésznő :P Bár szerintem velem is simán megtörténhet, amilyen formában vagyok.
Gyönyörű helyen laktok, és tündéri a kisfiad!

Nem kell ezt a mosás, fertőtlenítés dolgot túlparázni, szerintem. Vickkel értek egyet, 1 év múlva már a homokot eszi.

Jó hétvégét mindenkinek, az utazók meg külön vigyázzanak Magukra!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina, küldöm a levest....

Zsuzsi, jó hogy tudod a pontos dátumot.

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, már amennyire ebben hinni lehet :-) Biztos hülyeség az egész, csak kíváncsi voltam. A nőgyógyásznál volt valami szaklap, abban találtam.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Friday
jó ez a bugyis sztori!!! :lol: a kisfiad tök aranyos! szép kirándulóhely lesz ez Grétinek is. :wink:

Kata
várj,nyitom az ablakot! :lol:

Mosás
én mindent 40 fokon mostam,aztán meg vasaltam. sztem is bőven elég ez!

szülőszobai csomag
nekünk kell külön oda is cucc. ami kell: papucs+fürdő papucs, tusfürdő,wc papír, papírzsepi, 2-3 kisüveges szénsavmentes ásv. víz, iratok,kórházi papírok+kiskönyv, fényképező+kamera.
és persze a többi cucc a nyagy csomagba fel az osztályra.

Dorka
édi Feri! ahhoz képest,hogy fiú,egy kissé szégyellős... :D

én nst-re járok,be a kórházba,és nem kell fizetni érte. bár privátban egyébként sem csinál a dokim ilyet.

csajok,képzeljétek ma reggeltől jóslófájásaim vannak. :shock: de szerencsére nagyon ritkán jönnek, kb. másfél 2 óránként. remélem,hogy nem fognak sűrűsödni,mert még nem kellene menni szülni...

Én Katát értesítem,ha ő is beleegyezik,mert neki tudom a számát,de szívesen megadom másnak is! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hú Edina, lehet meglesz jövő héten Gréti?
Persze, írhatsz illetve hívhatsz!

Vigyázz magatokra,

pusz

k.

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi
megjött a mail,köszönöm szépen!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kata
remélem,hogy még NEM!!!!! egyezkedünk folyamatosan,hogy még 2 hét! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Friday
Bugyi :lol: :lol: :lol:

A védőnő nézett, mekkora hasam lett! :shock: Eddig mindig azt kaptam, nem is nagy, ahhoz képest, ahol járok. Ezen a héten meg mindenki ámul, mekkora hasam van.Mondjuk mindennap feszül a bőr, érzem, hogy nő.
Ja és azt mondta, hogy leszállt a pocim.
Egész délután fájdogál. :?

Dorka
Tündéri a kicsi!

Edina
Még ráérsz, mondogasd szépen Grétinek!
( Anno én megbeszéltem a lányokkal, hogy melyik hétfőn szülessenek, akkor is születtek!)Hátha neked is bejön!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Írt Reni sms-t, hogy minden rendben, csak nem tud belépni a babanetre.
köszöni, hogy aggódunk, és ír, amint tud:)
monke

Még csomó mindent írtam előtte, ami elszállt:( köztük azt is, hogny nekem meg van Reni száma, és ha nem jelentkezik pár napon belü,l, írok neki sms-t
Erre írt magától:))) megérezte.

Édes a kisfiad, Friday, és a tiéd is, Dorka:)
Kérünk rólatok is képeket!!!

Nyócker a király:)

Kata, az én dokim annyira hisz a málnalevélben, hogy szabályosan rámkiáltott, hogy nehogy most kezdjem inni, csak majd okt. 20-a után, mert szerinte az én méhszájamat "egy-két nap alatt kinyírja". Szóval azt mondta, ha teljesen zárt, akkor nem garancia hogy használ, de rásegíthet a természetes folyamatokra erősen.
Hátha hátha tényleg bejön:)

Mindenesetre szerintem igyuk, ha eljön az ideje, ártani nem árt.

Szóval én október 21-ét beszéltem meg Dáviddal...
Vick, ez nagyon édes volt, hogy "egyévesen már virágföldet eszik".

Egyébként bármilyen is a kórházban a CTG (szóval tényleg sokat kellett várni és rossz is volt a gép), nekem pont ott sikerült sírva fakadni a meghatottságtól.

Mert 3 kismamát CTG-znek egyszerre, és valahogy eszembe jutott, hogy itt vagyunk mi hárman (+a szülésznő) emberek a teremben, de még három kis szívhang is hallatszott, nagyon tisztán és erősen a "semmiből".

Köszönöm az elküldött doksikat, Zsuzsi!!!

Pussz mindenkinek
Móni

Kép
monke

Sziasztok,
Végre be tudtam lépni... Jólesik, hogy kerestetek és sokan gondoltatok ránk :)
Tegnap voltunk dokinál. Kicsit nyílt a méhszáj, tehát továbbra is borotvaélen a szülés, de jelentős előrelépés, hogy már a 33. héten tartunk és nem a 29-en. :)
Móni, köszi, hogy írtál helyettem :) Elvileg nov. 26. a kiírt dátumunk egyelőre. Szupi, hogy csináltál táblát, köszi azt is:)
Sokat írtatok...nem tudok mindenre reagálni, így most csak ami így rögtön eszembe jut:
Vick, Vincével mikori dátumot beszélted meg? Jó, hogy így bejött a lányoknál:) Én Bíborkával nov. 11-et, majd meglátjuk :)

Zsuzsi, kicsit aggódom érted, nagyon kivagy már a családi ügyektől. Van valami előrelépés? Halad? Persze, hogy tudja Babó, hogy várjátok, hiszen azért akarsz addigra mindent elintézni, hogy ha megszületik, már csak vele foglalkozz. Ő jól is van teljesen, ez látszik abból, hogy eddig semmi gond nem volt a terhességgel.

Friday, tényleg gyönyörű ez a hely, ahol laktok, Bors édi-bédi kiskölyök :) Mindannyian tudjuk, hogy itt az egészségügy nagyon gáz, és egyhamar ez nem is fog javulni.

Kata, hogy fáj a pocid? Rendszeresen? Próbálj lazítani. Ezek szerint nekem is bevállt a légzés, mert azt hittem, hogy már teljesen kinyílt a méhszáj.

Felur, együttérzek, nálunk is volt dackorszak. Most Blani nagyon megértő és jókislány, még így is naponta többször elveszítem a türelmemet.

Jövök még, csak Apának is kell a gép...most, hogy működik...
Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Képzeljétek, hogy már tizenX hetesen beugrott egy kép:10.20.
Szóval azóta is 20-a lebeg a szemem előtt.Így is próbálom megbeszélni Vincussal.

Reni
Örülök, hogy jól vagy, sokat gondoltunk rád!

Lassan megtelik a táblázat. :D Viszont pályázom a további rész kitöltődésének 1. helyére. :lol:

vick
Kép
Kép
ervick

Vick,én a második helyre pályázom :D :D :D Bár lehet egyszerre is.
Érdekes lenne egyszerre lennénk bent a klinikán.

Tegnap megvettük a légzésfigyelőt,egyszerü egy szerkezet,kiváncsi vagyok mennyire lesz nehéz beállítani.

Meg vettem egy aventes kiskanalat,mert mondta a gyerekorvos,hogy kétféle vitamint kell majd adni picurnak és kiskanálból jó lesz.Az aventes meg kicsi és mélyebb.

Reni,örülök hogy minden rendben:)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Na, kidobott az ágy, bár már régen aludtam ennyit egyhuzamban. Fél 10-től 6-ig!

Reni, örülök, hogy jól vagytok, még pár hetet mindenképp ki kell bírnia Bíborkának odaben. A nov. 11 jól hangzik :-)
Köszönöm, hogy aggódsz értem. A dolgok haladnak, a csütörtök sokat lendített az ügyön, ettől mind megnyugodtunk. A körülményekből kihozzuk a legjobbat. Megbeszéltük itthon, hogy most még elintézek néhány beadványt, de aztán tényleg nem foglalkozom ezzel.
Külön köszönjük, hogy írtál sms-t Móninak!

Ha már a dátumoknál tartunk: tegnap "beszélgetett" a húgom Babuval. Ő elutazik a nov. 6-8 hétvégén, kérdezte tőle, hogy akkor fogsz születni ugye, ha én nem leszek itthon :-) Akkorát rúgott a kis hercegnőm, hogy biztosan akkor fog :-)

Ma hálóing- és egyéb apróságbeszerző körútra megyünk, de csak itt a környéken. Holnap megvesszük a kocsit, a matracot és akkor a nagyon tényleg megvesznek, az apróságokat meg majd megveszem én szép lassan, úgysem tudom megállni, hogy be ne menjek a bababoltokba.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Lányok, én nem ragaszkodom az első, de még a második vagy a harmadik helyhez se... úh hajrá Vick, hajrá Krisztina.

Reni, nagyon örülök, hogy minden ok, és november 11. már elég közel van.

Ezek szerint tényleg nem mentél a "tanyasi olimpiára", Zsuzsi. (annyira vicces volt, ahogy írtad, kíváncsi lennék, milyen egy ilyen)

Jó hétvégét és jó vásárlást!!!
Aranyos húgod lehet, gondolom, jó érzés egy ilyen együtt töltött hétvége.

Ha tényleg nov. 6-8-ra "tervezi" a megszületését a kislányod, akkor még az is előfordulhat, hogy megvárlak.

Férjem tegnap énekelgetett a hasamnak, és a baba szabályosan szájba rúgta :P

Ma találkozom utoljára a munkatársaimmal, egy félhivatalos palacsintasütős bulira vagyunk hivatalosak... Azért hiányozni fognak.
Nem is szólva arról, hogy tegnap felmondott az utódom...
l :shock:

Holnap pakolás, bútortologatás (na jó, nem én...), úgyhogy hétvégén max.csak pár percre nézek be.

Szép hétvégét, és pihenjetek sokat!

Puszi
Móni
monke

Sziasztok!

Szerencsésen túléltük az éjszakát,és hál istennek nem volt semmi gond!!! :P

én sem szeretnék az első lenni a szülések sorozatában,feltéve csak akkor,ha még legalább 2 hétig nem szül meg senki. mert a betöltött 37.héttől már szivesen kezdem meg a sort.... :lol:

Reni
örülök,hogy minden rendben van. jó hogy jöttél!

Zsuzsi
jó vásárlást! :wink:

Krisztina
milyen légzésfigyelőt vettetek? mi még nem vettük meg. vacilálunk az angelcare és egy másik márka között.... csak tudnánk,hogy melyik a jó! :roll:

na,megyek reggelizni,mert már majd kilyukad a gyomrom... :P később még benézek. én egész hétvégén itthon leszek,a lakás nagytakarítása van betervezve.persze csak lassított üzemmódban! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?