A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Itt vagyok, hol a koránkelő társaság?
Most reggel voltam vérvételen, elég katasztrófa volt, már tegnap is próbálkoztam, de 2 óra várakozást követően nem csinálták meg :shock: Nem részletezem, de ott tartottam, hogy bemegyek a laborba és leborogatom a felszerelést. Ja a nővér tök beteg volt, aki végül levette a vért :shock: Jó, hogy így vigyázok magunkra...

Zsuzsi, szívesen. Nem egyszerű dolgok ezek, mert van amelyik doki csak a régi módszereket fogadja el...
Igen :) nehogy már kimaradj a jóslófájásokból:) Ne félj, megbeszéltük, hogy Zsófia, Márk és Bíborka lesznek a topikzáró bébik. :)
Majd csinálok képeket, ha már látványos lesz :) Sajnálom a sógorod...

Nem tudom, hogy a bálnánál van-e nagyobb állat, de akit elvisz a szél, az ne panaszkodjon:)

Friday, én is sokat törtem a fejem, hogy legyen-e ajándék, végül vettem egy nagy csomag játékbaba felszerelést. (olyan kacatokkal van tele, játékcumi, etetőcumi, bili stb.) Így ő is tudja majd ugyanazokat csinálni a babájával, mint én. Egyébként úgy döntöttem, nem a hugi hozza, hanem csak úgy tőlünk a hazaérkezéskor megkapja, hogy érezze, rá is figyelünk.

Mérleg: Nekem volt Blanival, de mindig ordított, ha rátettem, ezért csak ritkán mértem. Nekem tényleg azért kell, hogy ne kelljen emiatt a védőnőhöz menni.

Móni, gratula a fordításhoz, tényleg minden elismerésem. Tényleg, szándékoztok nyelvet tanítani a gyerkőcnek?

Nekem a kórházban megcsinálták a stretococcus vizsgálatot, mert az is okozhat koraszülést, de még az eredmény megérkezése előtt adtak antibiotikumot :roll: amúgy negatív lett.

Enikő, grat. a méretekhez :) Akkor már nem olyan szigorú a pihi...igaz?

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!!!

34372!

Képzeld nálunk a kimamikat előreveszik! Főleg ha terheléses cukorra mész! Én is a héten voltam! EDdig minden oké! Remélem neked is az lesz ! Örülök a negatív eredményednek! :D

Kankalin 79 fizetni kell a vizsgálatért vagyis ez a tenyésztésért hmm ez furi! :shock:

További szép napot!!

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

csak gyorsan írok most, mert romokban a lakás és holnap jön anyósom és nem szabad nagyon erőltetnem magam, szóval csiga takarítás lesz.
Dokinál minden ok volt: méhszáj zárt, de megrövidült és már felpuhult, ami persze nem baj.
Most pihi és magnézium 10 napig. Baba rendben van, szerintem a súlyát nagyon alábecsülte. Mikor rákérdeztem azt mondta szerinte kb 1800 g.
Jövő héttől CTG és minden héten doki+szülésznő látogatás. Jó program lesz.

KépKép
KépKép
fleur

Hali!!!

Megvolt tegnap az nst,Anna baba nagyon aktív volt így csak 20 percet kellett a gépen lennem.
Más érdekes nem volt.
Nyűgösek voltunk mindketten párommal,így alig vártuk otthon legyünk.

Az éjszakákra nem panaszkodom,ha későig tudok ébren maradni,akkor sokáig alszom.

Vick,jobbulást!!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

megvagyunk mi is,minden ok! csak nálunk a hideg beköszöntével jön csak az igazi pörgős munka,mert ilyenkor mindenki hal meg a téli áruért!!! :D és ez persze nekünk nagyon jó,csak ilyenkor karácsonyig éjjel nappal meló van! :shock:

Tegnap voltunk nst-n,és uh-is. minden ok volt ott,Gréta baba kb. 3200 gramm. szóval már most szép nagy súlyú. de mi lesz később.... :roll:

Elkezdtem visszaolvasni,de annyit írtatok,hogy már nem is tudom,ki mit írt,így előre bocsi,ha kihagyok valakit a sorból!

Kata
jó fej a sógornőd! én ezek után biztos,hogy nem fogadnám el a légzésfigyelőt! inkább vegyél te magatoknak,mint neki finanszírozz meg egy újat! gyógyulj meg minél hamarabb! átérzem a helyzetedet,mert mi sem vagyunk túl fényesen... de legalább enni tudok!

Zsuzsi
sajnálom a párodat! de remélem,hogy nem lesz semmi komoly gond!

Toldiszilvi
szuper lett az új vonalzód!

nst,ctg:
gratula mindenkinek a jó eredményekhez!

Vérvétel+vizelet
nekem az utolsó 33 hetesen volt. nem tudom,hogy lesz e még,de sztem már nem.

na,most már végképp nem tudom,hogy mit olvastam még... :oops: :oops:
megyek egy kicsit ledőlök,mert baromira fáj a bal oldalam a petefészkem környékén. már alig bírok menni is.

később még jövök

szép napot mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Almakompótot csináltam,dióval megeszegettem :D :D :D
Igazi téli finomság...

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt,
Képzeljétek, volt egy vírus a gépünkön, ami egy hibaüzenetet generált, és állítólag "szexhangokat" is... (ez utóbbit nem tapasztaltam, csak utánaolvastam). Na de sikerült kiirtani (sajnos) :P

Fleur, akkor alapjában minden ok, ez jó hír!!! akkor tényleg pihenj, és csak nagyon óvatosan takaríts...

Zsuzsi, kösz az infót a streptococcusról -. egy barátnőm húga szült úgy, hogy közben végig adták neki infúzióban az antibiotikumot.
az elég szar, de jobb, hogy idejekorán kiderült...

Most nem tudom, mi legyen... kérdezzem-e meg a dokitól, vagy most már hagyjam (nem is megyek többet elvileg vizsgálatra, csak CTG).
Antibiotikumos kúrát kaptam már egyszer a 26. héten (amikor kórházban voltam görcsök miatt).
Reni, ez a vérvételes történet elég kiakasztó. Miért nem döntötted rájuk az asztalt? (legalább jelképesen:)
Nem hiszem, hogy mi fogjuk tanítani a babát nyelvre, illetve majd min. olyan 5-6 éves korától, akkor is inkább vmi szervezett formában (zeneovi, mit tudom én) - nem akarjuk erőltetni.

Kata, te erről mit gondolsz?
Amikor én jártam annó egyetemre, az volt a nézet (és logikusnak tűnt), hogy csak igazi kétnyelvű családokban érdemes idegen nyelven beszélni a gyerekhez - mert egyébként nem hiteles, és csak fölöslegesen bezavarna a fejlődésébe stb.

Kata, Edinához csatlakozva: asszem én se fogadnám el ezek után a légzésfigyelőt...

Edina, nem semmi a 3200 g:)
Ha jól számolom, kb. 5 hónapja "cseverészünk itt", és nálatok mindig pörgős a munka... úh nem kell a télre fogni
:D

Holnaptól orvosi utasításra abbahagytam a magnéziumot (meg még valami méhizomlazító gyógyszert is szedtem eddig, azt is), szóval mostantól bármikor jöhet, és esélyes, hogy jön is... Nem mondom, hogy nem vagyok megijedve.

Majd még írok, csak most már muszáj főznöm valamit, mert éhenhalok...

(semmi kuglóf, muffin, almakompót és ilyen nyalánkságok, csak krumplileves...:)

Puszi,
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, nekem a krumplileves talán még jobban esne most mint az almakompót :-)
Mostantól tulajdonképpen bármikor jöhet... :wink:
Jó ez a vírus :-)
Fogalmam sincs, hogy mit csinálj ezzel a szűréssel. Ha nekem nem mondják, biztosan nem csináltatom meg.

Reni, szegénykém, horror ez a vérvételes történet. A párom úgy döntött, hogy elmegy az általad ajánlott doktorhoz, jövő szerdára kapott időpontot. Aztán majd meglátjuk.
Jó ötlet az ajándék, biztosan örülni fog majd Blani. Én kb. ennyi idős voltam, amikor a húgom született, mint most Blani és állítólag mindig ugyanazt akartam csinálni, amit vele csináltak.

Edina, Krisztina, örülök a jó híreknek!
Edina, igaza van Móninak, nálatok mindig van mit csinálni!

Fleur, örülök, hogy végül is rendben vagytok. Lilla jobban van már? Takarítással óvatosan, tudod, csak ahol a a papok táncolnak. Biztosan nem azért jön anyósod, hogy végighúzza az ujját a bútorokon :wink:

Én alkudozok Babuval, hogy még két hét kellene nekem, hogy mindennel elkészüljek, van két határidős bírósági beadványom és azokat bizony senki nem csinálja meg helyettem... Jobb, ha összekapom magam, ugye?
Aztán tegnap kitaláltam, hogy kipakolom az összes ruhás szekrényt, kitörlöm a polcokat, szelektálom a ruhákat és aztán visszarakom őket szép sorban.

Kata! Minden rendben? Ma még nem jelentkeztél, ha jól emlékszem.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok lányok,

megvagyunk, csak 11 után jutottam be a dokihoz, úgyhogy nemrég értem haza.

Éjszaka tök jól alukáltam, annyira kivoltam a tegnapi gyomorbántalmas nap után.
Méhszáj zárt, bébikém fejfekvésű :lol: , vizelet negatív. vérnyomás jó, jövő szerdán ctg a szülésznőmnél, és a dokim fogja kiértékelni.
Doki azt mondta emeljem fel a napi magnéziumadagomat mosta hétvégére az említett gyomorpanaszok után.

Fleur, örülök hogy rendben vagytok, nem ér ám Daninak sokkal előbb érkeznie mint Márknak ...
Pihenj ezerrel!ok?
Jó lenne azért még talizni míg egyben vagyunk.

Zsuzsi, örülök, hogy a Reni által ajánlott dokihoz mentek.
Ezt a streptococus szűrést nekem s emondta senki, jövő héten nincs késő még rákérdeznem szerinted?
Képzeld, pisiadás most már minden héten lesz!Imádom...

Edina, gartula Gréti eredményeihez, jó nagy leányzó már a drágám.
Tudom, jön a téli melódömping, de azért csak óvatosan...
Hétvégén megbeszéljük a bébiőrös témát, remélem közös nevezőre jutunk!

Móni, hát milyen konyhatündér lettél te is, anyám.:D
Idegen nyelven cseverészni Márknak nem fogok csak úgy, de úgy gondoltam, mikor már beszél, néhány mondókát, dalt megtanítanék neki, meg amikor mondjuk korepizek és esetleg! jó baba lesz, itt figyelhet mellettem a játszószőnyegen...

Krisztina, Enikő, gratula a jó eredményekhez!

Reni, aranyos holmikat vettél Blaninak, így tényleg ő is babázhat veled együtt.
Köszönöm a privit!!!Édes vagy!
Figyu, azt azért majd írd meg, milyen oldalon hírdetett az illető, ha tudod.

Bocsi, ha vkinek nem reagáltam...
most pakolok, mert megyünk haza a szülőkhöz, de előtte még korepizek egyet

A hétvégén azért benézek,

puszi mindenkinek

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Most csak gyorsan írok, utána visszaolvasom a mai termést :)

Reggel a védőnőnél kezdtem, többek között ezért is nem voltam korábban. Már talán írtam,hogy pont most okt. 1-től volt váltás, átkerültünk egy másik védőnőhöz, így elmentem hozzá, hogy legalább megismerjük egymást :) Hát, több, mint 1 órát voltam nála. Mindent elmondott, olyanokat is, amiket a régi védőnővel is átbeszéltünk, de azért mondott újat is.

Azt mondta a mérleget döntsem el én, hogy akarom-e, mert nem szükséges. Mondtam, hogy jó, akkor ha rosszul eszik babó, akkor majd meggondolom, de alapból nem szeretnék!

Ajánlott homeopátiás bogyókat a tejtermelésre is, de ennek még utánaolvasok majd (azt mondta, ha másért nem, hát a placebó hatás miatt).

Szoptatásról azt tanácsolta, hogy míg az előtej van, addig érdemes minél többször mindkét mellre rátenni a picit, hogy minél hamarabb beinduljon, de utána felváltva kell majd szoptatni. Mondta, hogy előfordulhat, hogy miközben az egyik ciciből szopik a pici előfordul, hogy a másikból is elkezd folyni a tej. Erre van valami tejfelfogó kütyü (aventes), amit ajánlott.

Mesélt a köldökápolásról, a fürdetésről, szóval sok témát érintettünk, már nem is tudom felidézni az összeset :) Nagyon kis lelkes volt. Már két gyereke van, amásodik 3 éves, gondolom most jött vissza dolgozni. De jó, mert mivel gyakorló anyuka, tényleg tud praktikus tanácsokat is adni :)

És képzeljétek, szülés előtt ki akart jönni még egyszer szülés előtt (az előző védőnéni már volt kint nemrég), hogy mindent átbeszéljünk,mit kell vinni a kórházba, mi kell a babának, stb. Mondtam, hogy most is átbeszélhetjük, mert már majdnem minden megvan. És így is lett. Sikerült lebeszélnem az újabb látogatásról, majd csak alaboreredményeket kell neki elvigyem, amiketa jövő héten csinálnak a kórházban és utána már csak szülés után találkozunk.

Ja, és mikor a súlyomat kérdezte, mondtam, hogy +14nél tartok és megdícsért, hogy az nagyon jó :) Ennyit a súlygyarapodásról, meg hogy mi jó és mi nem. Elmondta, hogy szülés után, a szoptatás alatt kétfajta lehetőség van (tapasztalata szerint). A nő vagy egyből visszanyeri az eredeti súlyát, sőt még fogy is, vagy a szoptatás alatt még megmarad a súlyfelesleg (talán még jön is fel plusz), de ahogy a szopizás abbamarad, akkor egyből helyreáll az eredeti súly is. Na kíváncsi vagyok...

Ezt követően bementünk apával egy patikába, ahol az egészségpénztárja által adott jegyekkel lehet fizetni, de olyan pipa lettem, mert sok minden nem volt, ami kellett volna... úgyhogy mehetünk még egy kört...

Nemrég értem haza, most ebédeltem, de jól elfáradtam... úgyhogy pihozek kicsit!

Mangora

Kép
mangora

TSzilvi, igen, voltam már az nst szobában, ott szokta a vérvételt csinálni a szülésznőm. Én hozzá jártam végig, nem a házidokihoz.
Apának a szülésnél, ha nem akarja, akkor annyit sem kell látnia, mint a sorozatokban. Bár szerintem nem összehasonlítható a kettő :D
Ja, és ha jól tudom, akkor a 36. héttől van nst.

Zsuzsi! Tényleg rátok jár mostanában... Jobbulást a sógorodnak!

Fleur, grat a jó eredményekhez, a súly tényleg kicsit kevésnek tűnik... reméljük tényleg tévedett a doki! A takarítást meg tényleg csak óvatosan. Anyós nem ér ennyit :) Ha zavarja, akkor segítsen :D

Kriszti, jó, hogy ilyen könnyen túl lettetek a ctg-nés az eredmények is jók! És nyamm-nyamm, most én is szívesen ennék kompótot dióval! De azért elég gáz, hogy így október közepén már a télről beszélünk... :(

Edina, tényleg jó nagy már Gréti, de örülök, hogy jók az eredmények!
A munkához meg kitartás, azért túlzásba ne vidd!

Móni hajrá! És ne aggódj, várjuk Dávidot és drukkolunk :)
Az vérvétel miatt meg nem tudod felhívni a dokit vagy a védőnőt, hogy kell-e vagy sem?

Reni! Nálunk is mindenhol úgy van, hogy a kismamákat előre veszik, legyél erőszakosabb!!! Főleg ebben a megfázásos időben nem kell, hogy órákig ott ücsörögj a betegek között, nem is beszélve arról, hogy az is beteg, aki leveszi... no comment...

Bocs, ha kihagytam valakit/valamit, az nem szándékos volt :)
Különben is mostanában minden kiesik a kezemből, beleütök-belerúgok mindenbe és mindenkibe, ami az utamba kerül, szóval kisség dekoncentrált lettem, a párom márelőre röhög rajtam, látja már mi fog következni. Jó, mert így tud védekezni is :)

Most pihi helyett még lesz egy gyors garázs takarítás, mert rájöttem, hogy párom ma kocsival ment el a motor helyett, így ki tudok gyorsan takarítani, amíg hazaér!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy mindketten jól vagytok. Jó hétvégét a szülőknél!
Remélem, sikerült megegyeznetek a bébiőrrel kapcsolatban.
Szerintem jövő héten még nyugodtan kérdezz rá a kenetvételre. Nekem azt mondta az orvos, hogy a 36. héten menjek, az a jövő héten van. Kedden megyek, akkor találkozom a szülésznővel, így összekötöm a kettőt. Csütörtökön pedig CTG az orvosi rendelőben.

Mangora, jó fej védőnőd van. Jó, hogy leírtad, amiről beszélgettetek, mert a sokféle tapasztalatból mindannyiunknak lesz majd egy saját módszere mindenre.

Hazajöttem ma korán, már aludtam is egyet, most kicsit takarítok, aztán mi is megyünk el a párom szüleihez hétvégére. 230 km, nem hiányzik.
De ami igazán nem hiányzik, az a holnapi nap. Apósom kitalálta, hogy látogassuk meg a párom öccsét a kórházban, ami tőlük 160 km-re van oda, majd vissza is kell menni ugye.... :-( (Vasárnap reggel hazaengedik.) Persze, meg kell látogatni, én ezt megértem. De mi a fészkes fenéért kellett neki ilyen messzire menni műtetni magát? Ezt már már akkor is kérdeztem, amikor ide ment orvoshoz. Szeged, Pécs, Kecskemét, hogy csak a nagyvárosokat említsem, egyaránt 80-90 km tőlük, nem hiszem el, hogy csak Fehérváron van megfelelő orvos. Az orvos mellesleg Pesten is műt, de nem, neki Fehérvár volt szimpatikus. :evil:
Bocsánat, csak ezen kicsit kiakadtam. Mert olyan nincs, hogy én nem megyek, gondolom, hiszen majd ő is fog jönni engem meglátogatni.

Idegen-nyelv: 1-2 mondóka, dal nem árhat, és biztosan én is fogok neki majd mondani, de kifejezetten idegen nyelven beszélni tuti nem. Az egyik barátnőm (na, nekik aztán nagyon érdekes elveik vannak!) mesélte, hogy ő minden délelőtt 15 percet németül beszél a gyerekhez, az apa meg délutén 15-t angolul. Ja, és van náluk olyan, hogy önálló játék 10 és 11 között szigorúan, amikor nem is lehet szólni a gyerekhez, akkor sem, ha ő akar valamit mondani. Ebéd náluk szigorúan fél 1-kor és ha a gyerek elalszik az etetőszékben, akkor is kivárják az 1 órát, mert akkor fekhet csak be az ágyba. Képek is készültek róla, ahogy alszik az etetőszékben. Érdekes, ugye? Egyszer ezt elmesélte egy társaságban, voltunk vagy 10-en lányok, mindenki meg volt botránkozva.

Mindenkinek jó hétvégét!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó utat, Kata, Zsuzsi! És jó hétvégét!

Kata, krumplileves-főzésben valóban jó vagyok:)

Zsuzsi, azért ha egy mód van rá, próbáld meg elkerülni a látogatást... főleg, ha már vasárnap kiengedik a kórházból a párod öccsét.

Ezek a nevelési elvek enyhén furcsák...
Az előző munkahelyemen a nagyfőnök beszélt CSAK angolul a 2 éves lányához, de olyan ízes szögedi angolsággal, hogy öröm volt hallgatni
:P

Mangora, ez hüvelykenet, és majd megkérdem a dokimat kedden.
Csak olyan ciki, hogy nem ajánlotta, és én mondjam neki...
Köszi a drukkot:)

(H.) Szilvi, holnap nem jössz jógázni? Kipróbálom azt a szülőpozíciósat... most már baj nem lehet belőle:) Max. szülés...

Most megyünk bútort venni... drukkoljatok, hogy ne legyenek ezren és találjunk is szépeket aránylag gyorsan....

Jó hétvégét mindenkinek, jó pihenést és majd írjatok!!!

M.
monke

SZiasztok,

Móni, jó vásárlást! Majd számolj be, hogy mit vettetek.
Megpróbálom kihagyni a holnapot, de nem hiszem, hogy lesz rá lehetőség. Nem hiszem el, hogy felnőtt embernek nem esik le, hogy max. egy hónapom van hátra a szülésig, talán nem hiányzik egy hétvége alatt kb. 780-800 km-t autóznom.

Hú, azért a volt főnököd sem lehetett semmi!

Majd megtanul az a gyerek idegen nyelven, lesz rá ideje bőven!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata örülök ,hogy minden okés veletek ! Jó hétvégét és jó utat!

Zsuzsi én se mennék a te helyedbe több száz km t... főleg nem korházba persze h illik meglátogatni de sztem a te helyzetedbe nem volna vmi jó ötlet már csak a bacik miatt , főleg ott nagyobb veszélynek vagy kitéve ! Nekem a háziorvosom megtiltotta h menjek hozzá a beteg papíromért mert mondta h nehogy összeszedjek vmi bacit így anyukám megy érte a kis drága :D ! De ezt neked kell tudni és biztos nem mennék korházba ki tudja mit szed ott össze az ember, jó persze benne van a levegőbe de ha az ember tudja akkor valahogy megprobál ilyen közegeket kihagyni , és főleg itt finishbe kell vigyázzni a legjobban! De ez csak az én véleményem, még az utazás oké a szülökhöz de.. na mindegy ezt neked kell eldönteni! :wink:

dy köszi a vonalzót , a többiek segítettek kicsit nehéz volt de megoldottam , kicsit segített a férjecském is! :oops:

kankalin79
nyugi még marad a babu még korai lenne neki kijönni!! Hogy bírod még a munkát??? Én már az otthoni kis teendőktől elfáradok! :cry:

mangora.. de jól néz ki az nst szoba .. láttam én is mikor kerestem a dokimat akkor benéztem oda..! :wink:
Hétfőn megyek a védőnőhöz kíváncsi leszek miket fog mondani majd megírom! lehet h talizunk majd nst ha még egybeleszel stb..mert én sztem 26 . a után megyek elöször nstre.. !Ha úgy van akkor összefuthatnánk! Nekem is van eü kártyám de sok mindent nem lehet venni a picinek megkérdeztem !! Te miket akartál venni neki?Súlyt .. hát akkor még nekem se sok a 16 kg sztem ..
Ez a hüvely kenet meg sztem nem rossz ötlet.. már csak a bacik miatt soha nem lehet tudni!

Puszika , majd még jövök !
Jó hétvégét akivel nem taliznék!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Bocsi, hogy erre a hétre eltűntem, de rengeteg meló volt.

Közben persze voltunk dokinál is, CTG-n, szülésznőnél és védőnőnél... :shock:

Minden rendben, Feri kb. 3400 gramm, a doki azt mondta, 10 nap, 2 hét és jöhet. A szülésznőnél rákérdeztem a menstruációs érzésre, azt mondta, ez már a készülődés jele. Remélem a novembert azért megvárja.... :D

Mindenkinek gratula a jó eredményekhez!!!

Aki beteg, az hamar gyógyuljon fel!

Jó sokat írtatok a héten, gyakorlatilag a hétvégi főzési "mit csináljak"-ot megoldottátok helyettem... :lol:

Utazni már mi sem fogunk, hétvégén voltunk anyósomnál, ez volt az utolsó kör. Aki kíváncsi rám, az jöjjön és nézzen meg.

Lassan nálunk is kész a gyerekszoba, csak még a sok rucit kellene kivasalni. Talán majd holnap.

Szép hétvégét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Móni, igen, bocsi összekevertem, persze, hogy kenet. Nekem azt a jövő héten veszik le, azaz a 36. héten.

Az utazóknak jó utat és vigyázzatok magatokra!

TSzilvi, majd szólok, hogy mikor megyünk nst-re, hátha tényleg össze tudunk futni :) Jó lenne!

Ja, az most jutott eszembe, hogy én rékérdeztem a védőnőnél, hogy mit tanácsol, mibe hozzuk haza a babót a kórházból, mózeskosárba vagy hordozóba. A válasz egyértelműen az volt, hogy ha van, akkor a mózesben a jobb, mert még míg nagyon pici csak nyeklik-nyaklik szegényke.

Nem tudom mennyire leszek hétvégén, de majd próbálok benézni!

Vigyázzatok magatokra és jó hétvégét mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Mangóra, garázstakarítás...Atyaég...
Én is dekoncentrált vagyok. Amióta nem tudok hajolni, minden kiesik a kezemből. Ráadásul én eddig Blanira is koncentráltam, és ezek szerint sikeresen, mert sosem esett le/el, de mostanában ő is gyakran odakoccan v.mihez.

Nagyon meggyőző a védőnőd: placebó hatás...gratulálok neki.

Vérvétel: Alapból a nőgyógyászati laborba megyek, ott nincs előnye a kismamáknak. Olyanokat vettek előre, akit pl. a mentő hozott be, vagy műtétre jött aznapra, szóval még jogos is volt. Alapból gáz az egész rendszer.

Felur, pihenj, amennyit tudsz. Biztos elsaccolták a baba méretét. Lilla jól van már teljesen?

Kata, szupi, hogy már jól vagy, és minden rendben.

Csajok, annyira mennék a börzére, majd meséljetek...
Majd jövök még, de Blanki nagyon hív...

Pusszancs,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

A kenettel kapcsolatban: ez azért kell, mert a baba nehogy a szülésnél megfertőzödjön vele, ugyanis ettől tüdőgyulladást kaphat. A Tétényiben ezt a papírt kérik is, amikor szülésre bemegyünk.

Zsuzsi: tényleg nem kéne a kórházba már bemenned. Ha valaki ezt nem érti meg, akkor úgy kell neki. Ha máskor nem is, most nyugodtan legyél egy kicsit önző. Most Te és Babu vagytok a fontosak!!! Ott tényleg nagyobb az esély, hogy elkapj valami fertőzést, amit már nagyon nem kéne. Ráadásul az út is jól össze tud rázni, nehogy ettől induljon meg a szülés. Pont elég lesz neked lemenni a szülőkhöz meg vissza Pestre.

Móni: nem tudom megyünk-e jógára, szeretnék. De előtte megyünk ki a bababörzére, és nem tudom fél 11-re oda érünk-e.

Vick, mi van veled? Jobban vagy már?

Nálunk is ma volt kint a védőnő, és 2 hét múlva újra jön. Ezek szerint csak nálunk foglalkozik ennyit a védőnő a kismamákkal??? :shock:
Mondott pár dolgot a szoptatásról, meg a szülésről, meg az itteni gyerekorvosról. Itt volt 1 órát, folyamatosan beszélt, és kb a tizedére emlékszem :oops:

Na, megyek pihenek, jó éjt mindenkinek.

puszi

Szilvi
huszilvia

Bocsi Csajok,
Úgy szoktam írni, hogy elolvasok mindent aztán nekilátok írni, de közben néha fél nap is eltelik, míg elküldöm, ezért csak akkor frissít a gép, miután elküldtem, közben persze vannak fejlemények, amiről már rég lemaradtam :oops:

Dorka, Ferinek is szép méretei vannak :) Blani ennyivel született.

Zsuzsi, lehet, hogy nem gondoltak bele, hogy neked már nem egyszerű utazgatni, de ha figyelmezteted őket, biztos megértik. Elég érdekes nevelési elvek tényleg. Az én elméletem szerint a legtöbb mai gyereknek olyan akarata van, hogy nem igazán lehet így rendszabályozni. Akit meg lehet, annak pont árt, őket inkább arra kellene bíztatni, hogy kicsit erélyesebb legyen. Kellemes utat!

Móni, szurkolok, hogy találjatok olyan bútort, ami tetszik, és legyen is raktáron. Szerintem nem ciki szólni a dokinak a kenet miatt.

Szilvi, nézelődj helyettem is a börzén :)

Kata, megpróbálok rákeresni az oldalra, jó utat nektek!

Kriszti, most sikerült megnézni a lámpát, tényleg nagyon ari.

Jó hétvégét mindenkinek!

R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap nam voltam valami fényesen, de most visszaolvastam.
Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat,igyekszem gyógyulni,de egyelőre nem arra hajlik a dolog.

Friday
Köszönöm a citrom ötletet, én is ezt alkalmazom, ezen kívül mézes tea és fokhagyma( ez ugyanis antibiotikumként szolgál).
Egyetlen probléma, hogy a citrom után is, és a fokhagyma után is irtóra ég a gyomrom,úgyhogy megy a Rennie is rendesen. :)

Zsuzsi
Apósod nem gondolja, hogy egy kórházi látogatás nem épp megfelelő időtöltés egy kismamának? Pláne olyan messze? Miért nem megy el ő a férjeddel, te meg ülsz a fenekeden? Az Öcsi biztosan megértené.

Kriszti
Örülök, hogy minden rendben! Látod, nem lesz itt már semmi gond.

Én még mindig tartom, hogy kedden szeretnék szülni,és mivel a torokfájásom elmúlt, de jött helyette köhögés, ez szerintem hozzásegít, hogy minden köhögésnél manócska lejjebb kerüljön.
A legrosszabb, hogy kislánykáimnak egy puszit sem adhatok, nehogy elkapják. :cry:

Reni
Ha 4 kiló körüli lenne Vince akkor már császár. Most nem tudom a súlyát, majd szerdán lenne ( remélem csak lenne) UH, azon kiderülne.Mikor legutóbb saccolták, akkor olyan 3.5 kilóra saccolták a születés kiírt időpontjára.

Tegnap én is krumplilevest ( vagy inkább főzelék lett) csináltam, nagyon sokat megettem, a lányok meg benyomták a maradékot vacsira.A férjem meg csinált magának brassóit, hogy ne én álljak a tűzhely mellett.

Na, elduguolok, mert már sokat írtam.
Szép napot mindenkinek és kellemes hétvégét a hazautazóknak!

Friday
Mikor jösztök haza?

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Na, minden elszállt, amit eddig írtam. :evil:

Köszönöm, hogy ilyen megértőek vagytok a nagy utazgatásaimmal kapcsolatban. Jól estek a biztató szavak. Nem megyek ma Fehérvárra, itt maradok egyedül. Megpróbálok egy munkát befejezni, hogy annyival is előrébb legyek. A párom azt mondta, hogy nem kell mennem, a többiek meg nem érdekelnek.

Nem sikerült megúsznom a 24-i ügyeletet. :evil: Felhívtak a kamarától, hogy már nem tudnak tenni semmit. Remélem, a 23-ai rendezvény miatt nem lesz extra sok ügy, és nem hívnak be. Ez egy készenlét igazából, elérhetőnek kell lennem.

Dorka, örülök a jó híreknek. Szóval akkor ezek a menstruációs jellegű fájdalmak a készülődés jelei... Nekem ma reggel is fájt.

Vick, sajnálom, hogy nem javulgatsz. Kúrálgasd Magad!

ToldiSzilvi, a munkát jól bírom, azzal nincs baj, csak kevesebb idő jut magamra és a készülődésre. Emiatt lelkiismeretfurdalásom is van persze. Szerintem még egy hétig megyek be minden nap, de ha lehet, igyekszem kora délután hazamenni. Legalábbis ezt tűztem ki magamnak. Már csütörtökön és pénteken is otthon voltam 2 körül, takarítottam, rendezgettem.

Reni, kitartást Neked ehhez a kis időhöz, amíg el nem múlik a veszély.

Várom a beszámolót a börzéről!

A beszerzéssel már jól állunk, de a babaruhákat még nekem is ki kell mosnom és vasalnom.

Mindenkinek jó hétvégét!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Nekem nagyon rossz éjszakám volt még 2 kor fent voltam , úgy égett a gyomrom h nem tudtam aludni! :( ! Úgyhogy most ébredtem fel nem rég!

Zsuzsi jól döntöttél!!! :wink: TEssék pihenni most ez a legfontosabb!!!

Ervick Örülök,hogy a torkod már jól van , de ez a köhögés nem hiányzott!! Amúgy tegnap hiányoltalak ! Már kezdtem aggódni ....vajon mi lehet veled? :wink:
Jobbulást és egyél mézet az is jó !!!
Nekem ha fáj a torkom meg köhögök akkor enyhén sós vizzel szoktam gargalizálni az jó mert fertötlenít! (feltéve ha bírod) !

Mangora mesélj majd milyen volt a börze ! Bementetek a turiba amiről beszéltünk?

HSzilvi megprobáltalak megkersni az iwiw n . remélem sikerült! :oops:

Ma csak este leszek mert megyünk a keresztanyám 41. szülinapjára, lesznek fini ételek meg sütikék ő mindig kitesz magáért sőt még nagyon finiket is tud főzni! :lol: MÁR VÁROM NAGYON + 1 KG! :D

Jó hétvégét!
Majd még benézek este!
Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hali!!!

Jól elfáradtam reggel,voltunk bevásárolni.Utálom!!!
Most meg apa elment dolgozni :(

Viszont sütök fincsi tököt!!!Ezt imádom!!!

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Vick, nagyon szépek Vince méretei is :) akkor tényleg nem lehetsz messze a 4 kg-tól, de nagyon szurkolunk keddre, a kinézett napodhoz :) Addigra jó lenne, ha elmúlna a köhögés. Én még a grapefruitmag cseppet szoktam használni. Töményen is csöpögtetek a torkomba.

Toldi Szilvi, együttérzek velek. Én is 3-kor feküdtem le, szintén gyomorégés miatt. Ami elég enyhe megfogalmazás, hiszen már nem is a gyomrom ég, hanem a nyelőcsövem, a szám, egészen a fülemig... Ja és ezt még kedvezőnek kell tekintenem, hiszen ez a jelenség váltja fel a görcsölést és haskeményedést. Ha lazulnak az izmok Bíborka rögtön feljebb jön és ilyenkor van az égés....
Ráadásul Blanki korán kel, és nem is alszik már napközben, szóval szokom rendesen a nemalvást. Augusztus óta, nem sok éjszaka volt, amikor min. 4-5 órát aludtam. Inkább csak 2-3.
Nekem Blankival is így volt, egészen a szülésig...szóval kitartás mindannyiunknak.

Jó vendégeskedést, és majd gyere mesélni, milyen volt a szülinap:)

Csajok, már nagyon kimozdulnék...Nehezen viselem már az itthonlétet. Az elmúlt 5 hétben csak dokinál és vérvételen voltam, úgyhogy én a 36. hét után inkább bevállalom a szülést, de muszáj lesz elmenni itthonról (egyébként úgy érzem, hogy nem ezen múlik a dolog)

Zsuzsi, reméljük, hogy 24-én nyugis nap lesz tényleg és csak elvi ügyelet lesz.

Szilvi, nem mindenhol kötelező ez a vizsgálat, nálunk alapban nem is csinálják. Persze, nem egy macerás dolog, így jobb megcsináltatni, hogy megnyugodjunk. (nektek meg ezek szerint kötelező is).

Most akkor csajok kell a friss anyakönyvi kivonat vagy nem? Változhat ez kórházanként, vagy van erre valami rendelet?

Kriszti, a sütőtököt én is imádom. Pici mézzel megkenni a tetejét, amitől karamellaillatú lesz az egész lakás. Nyam....

Ja igen, nem is mondtam, hogy az utóbbi hetekben nagyon-nagyon sokat hamizok. Lényegében egész nap :oops: Valószínűleg a gyomorégésnek sem tesz ez jót :cry: Képtelen vagyok visszafogni magam.

Szép napot nektek!

R

Kép
Kép
34372

Reni,nagyon együtt érzek veled,én is így vagyok,csak tudod én az elejétől.
Most is várom apát,megígérte hogy megyünk egy kicsit sétálni vagy nézelődni vhová,csak attól félek,hogy munka után már nem lesz kedve :(

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Reni, nagyon sajnálom, hogy ilyen nem jól vagy. Fogalmam sincs, hogy mit tegyél a gyomorégés ellen. Borzasztó lehet, hogy már mindenhol érzed. Borsmenta vagy kamilla tea esetleg? Valahol ezt javasolták a kismamáknak. A borsmentát próbáltam, valameddig használt, de nem vagyunk egyformák, hátha Neked bejön.
A gyomorégés ellen egyébként én is mindig enni kívánok, nem értem, miért.
Mennyi is van még Neked a 36. hétig? Olyan másfél hét, ugye?

A napokban egyébként én is rengeteg eszem, pedig egész terhesség alatt nem voltam ilyen. Most még a vasszeget is megenném. :evil:

ToldiSzilvi, jó vendégeskedést, mesélj majd, mi finomakat ettetek.

Krisztina, Reni, nagyon sajnállak Titeket, hogy be vagytok zárva a négy fal közé. Kitartást, már nincs sok hátra! Krisztina, remélem, összejön a ma délutáni kimozdulás.

Megint szüléssel álmodtam, most azt, hogy november 12-én született császármetszéssel és most kislány volt.

Vigyázzatok Magatokra!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Először is HAJRÁ A KEDDHEZ VICK!!! :P
A köhögés lehet, hogy rásegít, de nem túl kellemes:( Inkább nézz meg valami vicces filmet...

Reni, szerintem simán lehet kórházfüggő. Miért ne... Nálunk mondták, hogy 300 napnál újabb kell, slussz.

Reni, szerintem gyomorégésre jobb enni, mint nem enni...rémes lehet ez a nemalvás, szegényke... Nem jobb a gyomorégésre, ha a fejedet feltámasztod egy picit?

Zsuzsi, a 24.-i kamarai ügyelet elég bosszantó -de akkor elvileg arra is van esély, ha jól értem, hogy otthon maradhass, és ne kelljen bemenned, ha nincs valami sürgős?
Jó pihenést a hétvégére, jó, hogy nem kellett elutaznod...

Voltunk ma szülőpozíciós jógán Szilvivel:)
Megtanultunk többek között prüszkölve lélegezni, mint egy ló. elég vicces volt.

És sikerült megvenni a legalapabb bútorzatot (szék, asztal, szekrény, polc, ágy...minden egyszerű, nem a legdrágább és világos nyírfa), plusz háztartási gépeket. Jó fárasztó volt, de megkönnyebbülés, hogy megvan.

Én is folyton ennék:((( Fura, mert eddig nem volt túl nagy étvágyam. Most is csak azt érzem, hogy kaja kaja kaja, de nem igazán kívánok semmit konkrétan.
ezért is főzök gőzerővel mindenféle leveseket, mert az laktat, melegít és mégse annyira kalóriadús..
Ma brokkolikrémleves van.

Vigyázzatok magatokra és szép estét,
Puszi
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, jó volt a jóga, nem? :lol: Ez a prüszkölés tényleg vicces volt. Nekem meg először nem is ment :lol:
A brokkolilevest én is szeretem, de a párom nem, szóval nem csinálok túl sűrűn :roll:
Szuper, hogy sikerült egy csomó mindent megvennetek.

Na, a börze: odamentünk 9 órára (8-kor nyitott), de amikor megláttam mekkora sor van, már a kocsiból sem szálltunk ki. Kb 50 m-es sor volt, hideg is volt, fejenként 950 volt a beugró + 800 a parkolás, úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem fizetek ki 3000 ft-ot és nem állok sorba 1 órát. Nem ér annyit. Plusz a benti tömeg, ami lehetett... Szóval nem hiányzott. Úgyhogy nem tudom milyen árak voltak bent :oops: Arra kíváncsi lettem volna.

Ami még kellett, orrszívó porszívó, pelenka azt megvettük inkább máshol.

Csináltam gyümölcstortát :lol: Este megyünk ismerősökhöz oda akarom elvinni. Remélem jó lett :shock: A kinézet rendben van :wink:

Mi holnap megyünk szüleimhez, lesz marhahúsleves, meg töltött csirkecomb, meg diós süti :lol: Úgy be fogok kajálni, mint egy kismalac :lol:

A házassági akvi.-t az anyakönyvvezető mondta, hogy júliustól változott a jogszabály és már nem kérhetnek újat. Persze ettől függetlenül simán kérik...
Reni, hátha ma már jobban alszol, drukkolok neked.

Krisztinaa: a sütőtököt én is szeretem. Nem is rossz ötlet, veszek majd én is.

Tszilvi: visszajelöltelek.

További szép estét.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Szilvi, Móni, de jó, hogy együtt voltatok jógán! Vicces lehetett a helyzet :-)

Móni, ez rendelkezésre állás hivatalosan, elérhetőnek kell lennem és ha történik valami extra eset, ahol kötelező a jogi védelem és nincs az illetőnek ügyvédje, akkor engem hívnak fel, hogy menjek be. Csak halkan jegyzem meg, hogy én és a büntőtjog két külön fogalom és itt büntetőügyekről lehet szó, szóval, lehet, hogy velem egyébként sem járnak a legjobban.

Örülök, hogy sikerült az alap dolgokat megvenni. Remélem, sikerül mindent elrendezni Dávid érkezéséig.

Az a baj, hogy bár nem kívánok kifejezetten semmit, de mindent szívesen megeszek, amit találok :-)

Nem próbáltam még a brokkolikrémlevest :-( pedig szeretem, de a párom nem. Szilvivel kellene összejönnöm egy ilyen kajára.

Ne bánd akkor Szilvi a bababörzét. Elhiszem, hogy így nem volt kedved hozzá, nekem sem lett volna.

Jó pihenést mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szilvi,
De, tényleg jó volt a jóga, bár nekem a testhelyzetek egy része túl bonyolult (és még pocak nélkül is fárasztó lenne).
A légzést viszont próbálom itthon is gyakorolni, az nagyon hasznosnak tűnt. Aztán majd lehet, hogy "ordítok fejhangon" végig, ahogy a csaj mondta...

Zsuzsi, ennek tükrében még rosszabbul hangzik az ügyelet.
Hát...drukkoljunk, hogy csak nem követ el senki semmit október 24-én (szombaton)... Vagy ha igen, van pénze ügyvédre.

Én már rájöttem, hogy a férjem bármilyen zöldséget megeszik, ha leves készül belőle, azaz: össze van turmixolva, és tejföl/tejszín van benne.
Elég vicces, de ez van. A lecsót is utálja, de ha összeturmixolom, és egy az egyben kenyérre kenjük "zöldségkrémként", az ok.
Lehet, hogy én már értek is a bébikaja készítéséhez, csak nem tudtam róla?

:P

Na, hogy írjak valami értelmeset is - itt az "ápdételt" lista (Fleur, a kiírás dátumát nálad kiszámítottam, ha nem jó, szólj).

Most már csak a konkrét születésnapok és babaméretek hiányoznak... sejtem, azok se sokáig.

Szép estét és jó pihenést mindenkinek,
Puszi
Móni Kép
monke

Sziasztok!!!

Megjöttünk a szülinapról, tele kajáltam magam rendesen!! :lol:
Menü : bableves, tejfölös gombás pulykamell, csirkemell, sült csirkecomb füszeresen lesütve és hagyma volt a tetején és tejfölös sajttal leöntve , fasírt, tésztasaláta, savanyú és kenyér! Ja és desszert meg fini almás sütike amit én is szoktam csinálni! Úgy hogy ko vagyok meg se bírok mozdulni , sztem ma sem fogok aludni a gyomorégés miatt!! De ezt már kezdem megszokni mert mindig van , ma éjjel úgy aludtam el nehezen h 3 párna volt a fejem alatt!!! :D

Szilvi jól tetted hogy nem mentél be ! Én se mentem volna be ilyen helyzetben.. EGyszer mi jártunk így a párommal mikor az esküvő kiállításra mentünk ua ez volt és kivártuk a sort de soha többet!! Bár megérte , de akkor nem itt a pocimba még Máté baba!!!! :wink: !

ÉN is egyfolytába éhes vagyok de nem kívánok semmit csak úgy ennék vmit , pont azon töröm a fejem h holnap kéne valami sütikét sütni de mit azt majd éjjel megálmodom , feltéve ha tudok aludni :lol: !

34372 ua ezek a tünetek csak nekem még nem keményedik a hasam meg nem görcsöl szerencsére , de a nyelőcsövemet és a torkomat nekem is marja . és még köhögök is tőle annyira marja, szörnyű ...! :evil:

Szupi h sikerült az iwiw !

Brokkoli leves nagyon fini ,anyosom csinált egyszer és ott ettem de nagyon fini volt ... de sajnos a párom nem szereti a turmixolt leveseket ! :( ja és a húst se nagyon !

Mangora nekünk a Péterfybe milyen házassági anyakönyvi kivonat kell ?

További szép estét!!

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,
Hú, most látom, hogy mennyi az idő...és Blani most aludt el. Aludt egy nagyot délután, de akkor is, túl pici még, és az éjfél előtti alvás fontos. (lenne)

Móni, szupi, hogy ennyi mindent meg tudtatok venni. Hiányzik még valami, vagy most egyelőre rendben vagytok? Most nem nagyon emlékszem, hogy mikor költöztök, mert már több verzió is volt?
Az én férjem meg a lecsón kívül nem eszik meg semmiféle zöldséget, semmilyen formában. Blani pedig egy húron pendül vele. Meg sem kóstolják.

Amúgy félig ülve próbálok aludni. Deréktól felfelé már függőlegesben vagyok.

Szilvi, pont azt írtam, hogy a gyomorégés és a görcsölés felváltva van, nem egyszerre. Akkor jól tetted, hogy nem mentél be a börzére, tényleg akkor éri meg, ha több mindent vesz az ember, mert drága a belépő és a parkolás. Ú, nekem már az említett menü hallatára is ég a gyomrom. Egyébként az ionizált víz (lugosított) jó lenne, csak most nem tudunk beruházni ilyen gépre.

Ezt a prüszköléses dolgot nem nagyon értem. Mire is jó?

Kriszti, tudom, hogy ahhoz képest, hogy te az elejétől szinte fekszel, nekem semmi ez a pár hét, cikinek is tartom, hogy előtted nyavalygok, bocsi… Majd írd meg, hol voltatok 

Zsuzsi, köszi, aranyos vagy. Homeos magnéziumot szedek, ahhoz nem jó a borsmenta sajna. Még két és fél hét a 36. hét végéig, és most néztem a naptárt, hogy Apa akkor utazik el, tehát meg kell várni a szüléssel, úgyhogy még egy hét pihi…

Jó éjszakát mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Hali!!

Tegnap jól elfáradtam.Apa délután hazajött,mivel eset az eső kinti progit nem tudtunk szervezni :( így elmentünk a fórumba /ez nálunk olyan mint a plaza/ sétáltunk egy kicsit,nézelődtünk.De jól fel is bosszantottam magam,mert utálok így nézelődni,hogy a méreteim miatt nem tudok vásárolni és pénzem sincs rá.

Utána hazajöttünk,levágtam apa haját,aztán ő segített a borotválkozásba :oops: aztán egy kis összebújás :oops: :oops:

Úgyhogy tartalmas délután volt,fáj is a hasam alja folyamatosan,akkor nem ha fekszem.

Ilyen börzékre én meg sem próbáltam menni terhesség alatt,de vágytam...

Szép napot mindenkinek!!!

Reni,nem azért mondtam hogy rosszul érezd magad,ne haragudj,csak tudom hogy milyen érzés korlátozva lenni és együtt érzek.

Kép

Kép
krisztinaa

Szia Kriszta!

Ugyanez volt a programunk, mint nektek! Gyerekekkel Fórumba mentünk, boltoltunk, nem vettem semmit. Este meg lenyírtam a férjecském haját. :lol:
Még ilyet!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Látom mozgalmasan telt többeknek a tegnapi nap! :lol:

Ervick, remélem jobban vagy.

Szilvi, Reni, remélem ezek a maró érzések egy idő után elmúlnak. Szörnyű lehet... :?

Nekem még megy az alvás hál istennek. Volt olyan a héten, hogy úgy elfáradtam, nem ébredtem fel reggeli. Persze utána volt "gyors" szaladás a pisildébe. :D

Tegnap nekem nyugis napom volt végre, letapétáztuk a szekrényt, úgyhogy kész a szoba.
Azt álmodtam az éjjel, hogy még egy hét van hátra és szülünk. Kiváncsi vagyok, így lesz-e.

Ezt a prüszköléses légzést én sem értem, kérünk egy részletesebb tájékoztatót! :D

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt:)

Örülök, hogy jól alszol, Dorka (bár ez a pisilés nélkül egyhuzamban veszélyesen hangzik:)
Prüszkölésről:(levegőt orron beszívni, lazán csukott szájon át ki, mint a ló...)
van/lehet olyan szakasz a kitolásban, amikor nem kéne még nyomni, erre ajánlják a felszínes, gyors, pihegő légzést. Ez annak az alternatívája, és nem olyan kimerítő hosszú távon.
Szóval nem dolgoztatja meg a hasizmokat, felületes és sokáig csinálható.
Ezt mondták legalábbis.

Krisztina, Vick, örülök, hogy jól telt a tegnapotok:) Nem találkoztatok véletlenül?
De kár, istenem, hogy pont mostanára romlott el az idő, amikor sétálgatni kellene/lehetne...
Bár ez a randa idő hátha megkönnyíti az otthon ülést azoknak, akiknek muszáj...

Reni, nincs függöny, szőnyeg, csillár, tükör stb. - de ezeket viszonylag egyszerű megvenni később.
A terv szerint október 31-ig maradunk, ha nem születik meg addig Dávid. (szóval októberi lakbért még kifizettük).
Ha megszületik, oda vinném már haza.

Nem lehet könnyű, ha nem eszik zöldséget Blani - húst szereti, vagy inkább az édes dolgokat?

Mi is is kimostuk végre a baba ruháit... most megyek vasalni, annyira jó érzés rendezgetni őket.

Szép vasárnapot,
Pusz
Móni
monke

Sziasztok!

Hú mire végig olvastam:)))

Reni!

Nem semmi, hogy Blani ilyen sokáig fent van:( Nem irigyellek érte!!
Kimozdulás már nekem is hiányzik, én se sokat mehettem max a városba mentünk kissebb vásárlásra.
Most már nagyon várom én is hogy mehessek, de 2 gyerkőccel még nehezebb lesz.

T.szilvi!

Jól hangzik a szülinapi menü.......tegnap nálunk is csülkös bableves volt utánna kapásból 3 szem espumisan de így is kitoltam magammal, mert nagyon feszült a hasam:(

Brokikrémlevest én is tervezek a jövőhétre......nyami-nyami

Móni!

Az én férjem, se szereti a lecsót viszont minden krémlevest imád. Tök jó ötletet adtál én is kipróbálom turmixolva.......biztos, hogy fini.

házassági anyakönyvi elvileg itt is kérik, úgyhogy még anyukámnak ki kell kérnie mert nem itt házasodtunk!! Ezt amúgy tök hülyeségnek tartom, miért nem jó az eredeti, ha apa igazolni tudja magát???

Gyomorégésre a Rennie nem jött be nektek??? Nekem mostanába már nem oylan vészes a helyzet és az használni szokott!

Vick!

Hogy vagy??
Hú kiváncsi leszek a keddre!!! Kicsit irigykedem hogy már a célegyenesbe vagy!!! Nem sokára babázhatsz!!

H.szilvi!

Tök jó, hogy nálatok kérik ezt a kenetes papírt. Szerintem mindenütt így kéne, mert elég veszélyes ez a strepto(vagy mi) a babákra nézve.
Az én dokim is levette negatív, de a szülésznő mondta hogy még 5 hét alatt kialakulhat, úghyogy legközelebb megint megkérem, hogy vegye le biztos ami biztos.

Frontérzékenyek hoyg vagytok???

Nekem ma éjszaka is fájt a pocim mikor keményedett, tegnap meg megint az a furcsa folyamatosan tartó alhasi fájdalom volt, de egész éjjel éreztem:(( és olyankor babó is másképp mocorog úgy hogy fáj!!!

Ja kaptam képet az uh-n nagyon aranyos volt a csaj. Annának nagyon tetszett a tesó megpuszilgatta:))

És ime a képek az arca kicsit elmosódott:((
Kép Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Enikő, örülök, hogy rendben vagytok. Nagyon aranyos Bátor, Anna meg különösen, hogy már most így imádja.

Reni, nem irigyellek az éjszakai műszak miatt. Kitartást!

Móni, lényeg, hogy a nagy dolgokkal megvagytok, a többi meg majd csak meglesz. Szóval akkor elkezdtetek már berendezkedni az új lakásban, ugye?

Nincs kedved írni egy gyerekszakácskönyvet? :) Egy botmixert mindenképp be kell szereznem, mire Babu tud majd ilyen pépes kajákat enni. Sokkal egyszerűbb a használata, mint a turmixgépnek.

Ja, meglesz a sajtos csiga receptje, megírom majd, jó?

Köszönjük a táblázatot!

Még mindig azt mondom, hogy nagyon ügyesek vagyunk, hogy még egy babánk sincs, és már csak két hét van hátra novemberig.

ToldiSzilvi, ezt a menüt még végigolvasni is elég, nemhogy végigenni.
Egy jó bablevest még én is eszem szoptatás előtt, ill. rákívántam a chilis babra, azt is fogok csinálni valamikor.

Jaj, nekem ezek a menstruációs jellegű fájdalmak egyre gyakoribbak. Éjszaka már csak azt mondogattam, hogy legalább azt várja meg, amíg hazaérünk.

Képzeljétek, van itt egy 3 hetes kiskutya, olyan imádnivaló, teljesen oda vagyok érte. Egy kis gömböc, már 3,5 kg! Az anyja labrador, ő valami keverék lesz, gondoljuk, mert az anyja kiszökött és vemhesen tért vissza.

Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!

Sajna elromlott a gepunk, Apu munkahelyi laptopjat kertem kicsit el, de sokat nem akarom bitorolni. Olvasasra futja es par szora, remelem keddre visszaall a regi rend, hatha Ervicktol lesz BOMBAHIR :D . (bocsi, magyar betuk sincsenek)

Lanyok, mi ez a kek csik a labamon, ez a megvastagodott er a viszer? :shock: Es miert van itt? Es hogy lehet eltuntetni?

Mangora, tetszik a vedonod tanacsa a szoptatasrol. Az is szimpi, hogy nem misztifikalja tul hogy hany kiloval tobb az ember az utolso idoben.

Huszilvi, borze: nem csoda, hogy nem mentetek be. Ebbol a belepobol es parolodijbol 2 kisruhat is vehet az ember. Nem tudtam, hogy ilyen dragan indul ez az egesz program.

Krisztinaa, mondtad a dokidnak, hogy fogytal? Mondott ra valamit?

Afonyacska, nagyon szep baba, egeszen ferfias :lol: :lol: :lol:

Idegen nyelv: mi csak magyarul beszelunk itthon. Erdekes megfigyelesunk, hogy ha nemetul beszelnek Borshoz nemetul mondja a `nem`vagy az `igen`-t, ha magyarul, akkor magyarul es mivel az `Elmo vilagat` angolul nezi, ezert par szot mond onnan is, szep kiejtessel. Tehat a nyelveket megkulonbozteti. Beszedfejlodesben amugy ott tart, hogy most kezdett el mondatokat alkotni.

Bocsi, nem talalom ki irta, hogy a barinojenel olyan szigoru az idobeosztas, hogy a gyerek akar az etetoszekben is elalhat, akkor is csak 1-tol teszik le...hu, szegeny gyerek, azt hiszik kakukkos ora lakik benne?

!!!!Aztan tessek vigyazni a sok-sok nasival, aki a finisben van, az lassan az etkezessel is keszuljon ne csak a szulesre, hanem a szules utani elso kakira is :wink:. Nehogy `beszoruljatok` az edessegek miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8)

Kép
Kép
friday

Sziasztok,
Tényleg Móni, meg sem köszöntem a táblát, pedig szeretem ám nézegetni. Saccolgatni, hogy lesznek az üres rovatok:)
Ne aggódj, egy lakásban mindig fognak dolgok hiányozni, képtelenség készre csinálni, meg közben változik is az ember ízlése. Blani imádja a husit, és két és fél éves koráig, azaz augusztusig nem igazán evett édességet, mostanában viszont nagyon rákapott. (pedig olyan büszke voltam rá a boltban, hogy ő gyümit választott édesség helyett). Így legalább majd süthetek sütiket, mert csak magam miatt nem kezdtem hozzá. (Apa nem szereti)

Kriszti, Vick, mennyi egyezés :) Lehet, akkor, hogy kedden Kriszti is megy be?

Zsuzsi, én is pont erre gondoltam, hogy mindjárt vége az októbernek :) Kivételesen kicsit sürgetem az időt, pedig nem szoktam. Eddig nagyon irigyeltem, hogy semmi probléma nem volt nálad a várandósság alatt. Ezek a görcsök már a készülődés jelei, de igaziból még tényleg korai. Na nem mintha nálunk (és a legtöbbüknél) nem lenne.

Enikő, nagyon édes Báti, teljesen jól látszik az arca :) Azta, Annának megint nagyobb a haja, már tiszta hajasbaba :)
Tényleg mi lett az ágyneművel?
Mi is nemsokára babázhatunk már, tényleg nincs már sok hátra.

Most, hogy jobban aludtam, optimistább vagyok:) Mindent összevetve legfőbb probléma oka, hogy túl sokat eszem, vagy túl sokszor. Du. 17 után nem kajcsizhatok, ha aludni szeretnék.

Dorka, neked szoktak lenni jóslófájások?

Ja, így már értem a prüszköléses légzést. Ki is próbáltam. Nem erre mondják, hogy fújtat mint egy ló?

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok! Előkerültem én is :)

Reni, az anyakönyvi kivonatra inkább kérdezz rá a kórházban, ha még nincs friss, az a tuti! Ja, és az utóbbi hetekben én is egyre többet eszek, csak az a baj, hogy csak kívánom, de amikor teleeszem magam, akkor jön a pocikeményedés (és persze a kilók is rendesen), mégsem bírom megállni :(

Vick, szurkolunk, hogy összejöjjön a kedd, hajrá!!!

Enikő! Bátor nagyon édes :) És Anna is aranyos lehetett, mikor puszilgatta!

Szilvi, Móni, a jóga biztos jó volt! Ez a prüszkölős légzés meg pláne jól hangzik. Ilyeneket kell majd csinálnunk? :) :) :)

Móni, brokkolikrémlevest én is szoktam csinálni, nagyon szeretem! Köszönjük a táblát! És jó, hogy a hétvégén sikerült ennyi mindent megvennetek a lakásba!

TSzilvi, sajnos nem tudom, hogy a Péterfy milyen anyakönyvit fogad el, mert mi nem vagyun kházasok, így apasági nyilatkozatot viszünk. Erre nem volt kikötés, hogy milyen régi legyen, de értelemszerűen ezt kb 1 hónapja csináltattuk :)
A szombati szülinapi menü jól hangzik. Én ennyit biztos nem bírtam volna végigenni :)

Kriszti, ne emészd magad amiatt, hogy nem tudtál magadnak vásárolni a fórumban. Eljön még annak is az ideje!!! Amúgy kismamarucikból is nagyon jók vannak, csak nagyon drágák :( :( :(

Friday, az az ér valószínűleg viszér lesz. A súlytöbblettől jön elő. A vadgesztenyés krém jó rá, ha gyógynövényest szeretnél de lehet patikában is krémeket kapni rá. Nekem hajszálerek jöttek elő foltokban (korábban is volt 1 helyen, de a terhesség alatt több ilyen is előjött).
Jó ez a "beszorulós" elméleted :) :) :)

Lányok, az szerintetek rendben van, hogy mióta iszom a málnalevél teát, azóta előjöttek a görcsölések? Egyre többször és egyre hosszabb időkre (persze még rendszertelenül). Ezek már a jóslófájások nálam is??? És persze a pocikeményedés is egyre többször van, főleg, ha sokat eszem... De nem bírom megállni, hogy nem eszem... Most sokkal kívánósabb vagyok, mint az egész terhesség alatt valaha (na jó, eddig nem is voltam kívánós :) )

Börze: én kint voltam tegnap délelőtt. Szilvi, a sor tényleg hosszú volt, de kb 10 percet álltunk sorba csak. Egy barátnőmmel mentünk, kint voltunk kb 3 órát és a felét sikerült csak bejárni. De mindent kaptam, amit szerettem volna. Vettem két téli overált és egy olyan takarót, ami össze cipzározható (nem tudom hogy hívják...olyan hálózsák fajta :) ). Amúgy voltak kint boltok, lehetett volna új cuccokat is vásárolni, pelenkát is sokhelyen árultak, és sok használt ruhát áruló is volt. Elég vegyesek voltak az árak, mert volt használtabb drágábban és kevésbé használt olcsóbban, szóval jól körbe kellett nézni. Ami számomra meglepő volt, hogy sokkal több lányruha volt, mint fiú... :shock: De tényleg mindent lehetett kapni, akár újat, akár használtat! Én nem bántam meg, hogy kimetnem. TSzilvi! Már a HÁDÁba nem jutottunk el sajnos.
Ezután b.nőmmel átmentünk az Ázsia centerbe, hogy hálóinget vegyek. Azt is kaptam (mélyen szétgombolható és végig cipzáros is volt, ilyeneket vettem), meg köntöst is. És meglepődtem, mert ott is nyíltak babaruha boltok is és jó áron árulják a babaruhákat nagyon. Bele is szerettem egyben, azt meg is vettem :) Kb. 4-re értem haza! Utána apával elmentünk moziba és vacsizni is. Úgyhogy jó volt a tegnapi nap nagyon!

Ma meg főzés volt megint. Tejfölös-sajtos sült csirkecomb, krokettel és parisalátával, utána meg sajtos süti (ez csak egyszerűen annyi, hogy a mirelit leveles tésztát kinyújtottam, megszórtam reszeltsajttal, megkentem tojással és megsütöttem). Ma jobban elfáradtam, mint tegnap :) Ebéd óta csak pihizés van!

Na, most megyek is folytatom a pihit :) Szép estét mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Móni , mi tavaly épitkeztünk és még mindig van mit venni és csinálni a házon ennek soha nem lesz vége! :D
Egész jól aldutam az éjjel ahhoz képest h ennyi mindent ettem tegnap a szülinapi menüből!

Holnap megyek a védőnőmhöz kíváncsi leszek miket fog mondani már várom a jó tanácsait! Majd beszámolok nektek is róla!

Áfonyácska nagyon cuki Bátor tényleg aranyos kisfiú!

34372
szintén ua úgy vagyok mint te hogy ha 17 után eszek nem tudok aludni, sőt akkor jön a gyomorégés stb..!!

Mangora keressél msn !!! :wink:

Zsuzsi.. én is imádom a bablevest , főleg a babgulyást sőt a chilis babot de nagyon felfúj.... most de én még egy jó kis káposztára akarok még benevezni a szoptatás előtt lehet h a héten meg is ejtem!!!

Képzeljétek el .. ma beszéltem skypon a kolléganőmmel aki most szült egy hete kb.. akiről meséltem.. Jól vannak , Gergő a be nem töltött 37 . héten született tehát még koraszülöttnek számított de mondta a kolléganőm h nem is foglalkoztak velük ez ügyben mert jó volt a súlya, hossza, minden rendben volt, csak besárgult de ez normális!! Úgy indult neki a szülés h hétvégén szarul volt megfázott , lázas volt stb.. aztán úgy érezte h hol szivárog a magzatvíz hol nem sima átlátszó folyás . aztánhétfőn felhívta a dokiját aki mondta h inkább ránéz menjenek be a korházba ő a JÁnosba szült itt pesten és tényleg az volt mert csináltak ph tesztet meg kenetet is vettek tőle.. és valóban szivárgott a magzatvíz és tudjátok hol felül repedt meg neki valahol a burok! ja és nem tudják h mitől... :shock: Rátették a gépet fájásai nem voltak így megindították neki a szülést egyszer csak nagyon leesett a baba szívhangja, és rohantak a műtőbe :S , végül császár lett , úgy hogy ilyen szülés is van!!! :oops: De már otthon vannak és minden rendben van velük .. már láttam képeket is! :lol:

Ezek után jövö héten tényleg én is elkezdek bepakolni a táskába! :lol:

További szép estét mindenkinek , holnap jelentkezem !

puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok lányok,

megjöttünk, nem értem és fértem géphez a hétvégén, annyi minden volt.
Jól vagyunk, gyomorpanaszok elmúltak, elég fáradt vagyok, de holnap reggel jövök :lol:

puszi addig mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Végre végigaludtam az éjszakát, nagyon sokat számított!
Köhögök ezerrel, szakad fel mélyről,de már nem fáj a torkom. Szóval igaza volt Papócámnak( gyógyszerrel 7 nap, gyógyszer nélkül egy hét), mert nem szedek semmit, de ugyanannyi idő után múlik. :) Mióta 7 éve kivették a mandulámat alig voltam beteg.Ezért ez most kicsit megviselt.

Köszönöm a drukkokat és elfogadom a továbbiakban is, mert nagyon szeretném már látni az én kis pucmókosomat! :wink:

Kriszti
Képzeld mögöttem egy másik védőnőtől rákérdeztek, hogy mit kell vinni a kórházban és kiderült, hogy már rég nincs jó világ, mint 3 és fél éve. Pelust is, betétet is, hálóinget, sőt teljes ruhatárat is kell vinni a babának.
Így ma újrapakoltam a táskákat.

Friday
Remélem szülés után elmúlnak a visszereid!

Kata
Jó, hogy végre jól érzed magad!

Mangora
Irigylem a teherbírásodat!( A mozis-vacsis estét meg pláne :wink: )

Móni
Köszönet a táblázatért!Nagyon szupi!

Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Visszatértünk mi is a párom szüleitől. Minden rendben, most itt vannak Anyukámék, holnap dolguk van, feljöttek már ma este, a húgomnál alszanak.
Teljesen oda voltak a sok kisruhától meg mindentől, amit beszereztünk, de legfőképp a pocakomtól. Anyukám, a húgom és a párom nagyija is úgy nyilatkozott, hogy leszállt a pocakom és Babu nem bírja ki bent november közepéig... Na, erre kíváncsi leszek, de tiszta ideg lettem. Ráadásul dél óta fáj a derekam is...

Reni, nagyon aranyos vagy! Pont most mondtam a páromnak, hogy jó páram mennyit görcsöltök, izgultok a terhesség alatt, ehhez képest én meg most kezdek problémázni a célegyenesben... Nem szeretnék senkit megelőzni!

Mangora, örülök, hogy jül sikerült a börze.

Friday, remélem, hamarosan lesz neted, géped. Hogy vagy? Nem is írtad.

Vick, örülök, hogy jól telt az éjszaka. A keddhez még mindig drukkolunk!

Na, majd holnap visszaolvasok még egyszer, mert nem akarok senkit kihagyni.

Jó éjszakát!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt csajok,

olyan sokat írtatok péntek délután óta, alig bírtam visszaolvasni.

Én szombaton d.e eljutottam még az otthoni fodrászomhoz, nem tudom a babával majd hogy oldom meg, mert ez nekem egy fél napos progi, mire kimelíroz, kiigazítja a hajam, megmos, beszárít...
De örülök, hogy szülés előtt most legalább rendben van a fejem.
A kis keresztlányommal sokat voltunk a hétvégén, olyan kis tünemény, ahogy jön oda pocit simizni és mondja, hogy ott a pocakban a picibaba és alszik.
Szombaton anyáéknél sütit is sütöttünk, este filmeztünk, vasárnap rokonok jöttek, meg mi is mentünk látogatóba, délután hazafelé meg útbaejtettük az outletet apának őszi/téli cuccokat venni.

Krisztinával egyetértek, nem túl jó így elmenni vhova, hogy tudom, magamnak úgyse nézek/veszek semmit a méretek miatt.
De már mondtam apának is, november végén a névnapomra és karácsonyra majd ruhákat kérek...

Zsuzsi, sajnálom, hogy még ezen a hétvégén se hagynak békén a munkával, de drukkkolok, hogy ne hívjanak!
Kiskutya aranyos lehet!
Anyudék meddig maradnak?
Babu is maradjon csak benn még picit!

Móni, örülök, hogy a fontosabb bútorokat beszereztétek.
Lámpákat mi sokat netről rendeltünk, www. fenyforras.hu, ezen belül is az EGLO-t favorizáljuk, nézzétek meg esetleg....
Férjem sem hajlandó megenni úgy egészében semmi zöldséget az erőspaprikán és paradicsomon kívűl, viszont a pépesített levesekért, krémekért, szószokért nagyon odavan...
Ha a fiaink is eszik ezeket hallod, nem lesz gondunk tényleg a bébikoszt gyártással...:lol:

Zsuzsi, botmixer nekem is kéne, mert volt egy tök jó turmixgépem és kb 2 hónapja mikor a hagymakrémlevest akartam összeturmixolni, kiesett az edénye a kezemből és rapityára tört, nem mondom, nem voltam ideges.

Friday, jelentkezz ha van gép/ net!

Mangora, szuper hogy kijutottál a bőrzére, és mennyi mindent be is szereztél!

Szilvi, amikor írtam anno, hogy mégsem megyek ki a bőrzére, pont hasonló indokokat hoztam fel, belépőjegyek+parkolás és máris nem éri meg...Hát aki még nem idevalósi és csak ezért jön fel...
Örülök neki, hogy voltatok Mónivel együtt jógázni, legalább ti már otthon vagytok a légzés/lihegés témában

Enikő, nagyon cuki Bátor, gratula, elhiszem, hogy Anna odavan érte.

Reni, ToldiSzilvi, gyomorégés engem is rettenetesen kínoz, vmikor hajnali 3kor jön elő, és csak ha a jobb oldalamra fordulok, ha átfordulok balra, kinyílik a gyomorszájam és olyan hangokat hallatok, mintha egy béka kuruttyolna odabennt..Magnézium teszi a hatását!Nagyon utálom.
Reni, elhiszem, hogy rossz odabennt, sztem is nyugodtan mozdulj ki ha betöltötted a 36. hetet, nem azon múlik...
Én is kajás vagyok nagyon megint....

Elhoztuk tegnap a babakádat a sógornőméktől és hamarosan megkapjuk a légzésfigyelős bébiőrt is, végül úgy döntöttünk, legyen az eredeti terv, mert ez nálunk maradhat és nem kell visszaadnunk!Hurrá!

Vick, szegénykém, ez a betegség, sajnáltalak nagyon-nagyon, de ez már nálad tényleg a finish, izgulunk értetek!!!

Akit kihagytam, vagy nem reagáltam vmire, hát bocsi....

Edina?
Fleur?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Még megvagyunk!!!:)

Vick,teljesen összezavarodtam :(

Mikor én júliusba bent voltam,akkor még mindenki aki szült a kórházi hálóingbe flangált,és a babák is kaptak rucit,és 5-6 pellust egy napra.
Most hogy írod,én is összepakolok egy kis csomagot,aztán apa behozza ha kell.

Tegnap Anna megint kapot sok som ruhát nagymamától,persze minden rózsaszín megint :D de gyönyörű darabok.

Hát nem bánnám ha az ünnep előtt megszületne picur,a dokim 23.-án megy kirándulni a családdal hétvégére :(

A viszerektől ne féljetek,szülés utáni napon eltünnek.
Nekem nagyon víszeres a lábam,tavaly is így volt és másnap mikor megnéztem nyoma sem volt.

Csajok a szülés utáni nagydolog megkönnyítésére /gondolom gátmetszésnél rosszabb lesz/ segít egy kis sikosító.Morbidnak hangzik,de én használtam egész terhesség alatt és ha volt is szorulásom,egyszerübben ment a dolog :D Éremes beszerezni ha nincs otthon.

Kép

Kép
krisztinaa

Vick,milyen ruhát kell bevinni a babának és mennyit?

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt:)
Zsuzsi, ne aggódj az ilyenek miatt szerintem, a jóslófájásokra is meg a has leszállására is azt mondják, hogy a "szülés előtt néhány héttel" - ez azért elég tág fogalom, meg teljesen egyénfüggő is. Beszéld meg inkább a kislánnyal, hogy kellene még két hét.

Kata, köszi a linket, szőnyeges honlapot nem tudsz ajánlani véletlenül? mert abban is érdekelt vagyok:)
Úgy tűnik, a pépes kaja szeretete nem életkorfüggő...
Ja, nekem botmixerem van, de pár dolgot nem tud, amit a rendes turmixgép. Azt hiszem, kell majd mindkettő.

Annyiféle kajáról írtatok hétvégén... be is szereztem ma reggel a piacon sütőtököt (bár mézzel még sose próbáltam eddig), és babot is, még egyszer, utoljára... De előtte ma megint gyümölcsnap. Duzzad a bokám:(

Én amúgy a sört kezdtem el kívánni:) ami nem akkora gáz, jó az alkoholmentes is, de a cigit is egyre jobban kívánom (négy éve leszoktam, eddig nem hiányzott...)

Friday, köszi a figyelmeztetést - kerülöm a csokit, banánt, lisztes dolgokat, amennyire csak tudom (eleve félek a "dologtól")

Toldiszilvi, azért remélem, hogy elkerüljük az ilyen szülést, mint a kolleganődé... de jó, hogy időben cselekedtek, és mindketten jól vannak. Meg hogy a baba is elég érett volt.

Vick, jobbulást, és próbálj meg pihenni! Kell az erő a (remélhetőleg) holnaphoz:)

Enikő, nagyon édes Anna, hogy így várja az öccsét:)

Majd jövök még délután, de nem akarok "túltengeni" itt.
Megint randi a védőnővel ma:(

Ezt láttátok? Nem tudom, kacsa-e vagy igaz:

H1N1: Mégsem lehet oltani a terhes nőket?
Nem alkalmas a kisgyermekek és a terhes nők oltására az új influenza elleni oltóanyag az Infektológiai Szakmai Kollégium szerint - számolt be a TV2 Tények vasárnap este. A műsor tartalmát az MTI foglalta össze.

Pussz
Móni
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?