A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Ááááááá... szenvedek... tanulni kezdtem angolul... ez nekem nem megy :cry: :cry: :cry: :cry: :evil:
Teljesen kezdő szint... az első lecke kb. 20 szavát már 3 napja tanulom... :oops:
(pedig nyelvtanulással eddig nem volt gondom...német, spanyol, latin simán ment :wink: )
Vendég

Bibi... köszi... várom...

Manó... Ákos dejó husiban van... :wink:

Süti... ügyi vagy!!!! :)

Babók nagyon szépek! :) :) :)

Flora... apika nélkül... :( :( :( kitartás... :)

Nooo lépek pusssz Istenők!
vikiviktor

süti: tied lányzó rád hasonlít! :lol: enyém az apjára :?
Kép noncsim

Kép apája

KépKép
Kép
scooper

süti:)))))))))) naaagyon ügyi vagy:)))

akkor jöhetnek a észrevételek?
de azért kössük ki, hogy mivel ez is alkotóművészet szubjektív....:) tehát sosem szentírás amit mondok..oks?

nna akkor:
a babákat szerintem ne mossuk el, mert az a jó, ha a pofik élesek és ha ilyen édes sapikat találtál akkor azok is:)
és lehet irányba forgatni a babákat is...:)))
Kép

rajzold simán körbe fehérrel vagy feketével... az kiemeli.... és a sapit ki lehet hangsúlyozni és felhasználni a színét a betűkben vagy a keretben mondjuk....

aaztán ha adott egy fehér háttér.... akkor rá kell erősíteni.... pl így:
Kép

KépKép
dorkamartini

Scoop,iiiigen,de azért rólad is kéne picibaba kép !!!Hét azért én látok némi hasonlóságot belőled is,de hogy pontosan milyen formában azt nem tudom,de nem tiszta apa!!

Kösziköszi....Vera...én a picasaval csináltam a képeket...

azzal a scrapbook-kal nem mentem semmire....kérdés: hogyan lehet letölteni a digikit-t?válasz:a belinkelt cikkből....na ja de hol a link????útálom ezt!!!!

Mabe....simisimi...nővérem hasonló cipőben,csak ő már 40-egynehány évesen kezdte el...holnap dogát ír!!!szegények...de neked elég csak nagyjából,hidd el kint többet fogsz tanulni 1 hét alatt,mint itthon 1 hónap alatt!!!!sztem a nyelvtannal nem is érdemes foglalkozni...

én sose tanultam angolul...mégis felszolgálás közben annyi ragadt rám,hogy ha egy német kérdezett valamit,akkor angolul hamarabb eszembe jutott a válasz,mint németül,pedig azt 6 évig tanultam,és még tanultam meg dolgoztam is ausztriába........na jó szóval rám nem volt igaz a külföldön hamarabb megtanul az ember!!

sutimano76

Köszi ez tök jó,de sztem ezt a picasával nem tudom megcsinálni,más progi meg sztem nincs a gépen,illetve irfanview van,de nem jutottam el a feltérképezéséhez még...vagy lehet azzal nem is megyek semmire!!! :( szóval,köszi ezeket az infokat is eltárolom..remélem előbb utóbb majd program is lesz hozzá,amivel megcsinálhatom...például én még azt sem tudom megcsinálni,amit Brumi,hogy körbe befeketíti a képet!!!No,de majd egyszer menni fog,holnap ha megint ennyit alszik babó akkor kipróbálok még valamit!!!!kösziköszi a tanácsokat!!!

Brumi,azt az édes kis pöttyös rugit amit tőled kaptunk,sajna kinőttük,pelus nélkül még jó lenne,de sajna azzal együtt már nem férünk bele :cry: :cry: ....kabátka még jó lesz egy ideig!!!

sutimano76

Andi!

Bocsi, bocsi a nyaggatásért.....Tudom, van most ezer más dolgod is, nem akartalak siettetni!

Kép
arvaerika

Viviktor!

Akkor te is és Dóri is oké! Jó, hogy túl vagytok rajta :wink:
Mi jövő héten megyünk uh-ra.

Mabe!

Angol: beljössz majd, de meglepődsz majd odakint, mert teljesen másként beszélnek, mont a brit angol(már, ha egyáéltalán azt tanulod!)

Scooper!

Kép: van hasonlóság, csak apa olyan pasis, Noémi meg ugye kész nőce!

Vera!

Mi is elpasszoljuk néha a fürcsit :wink: Akkor a kényesebb részeket áttörlöm. De pl az ujjak között mi kosz össze tud gyűlni, hihetetlen.

Pocifájás: nekünk a ráetetés nem jött be, tegnap is azt hittem, éhes Lotti, de nyüszögött és nemsokára kirókázott vagy egy deci tejcit, szó szerint orrán-száján jött. :cry:
Nekünk a karban hason séta jött be, addig amig ki nem pukizza-böfizi magát rendesen.

Kép
arvaerika

Vikiviktor...tök jó hogy minden okés,de miért lett volna máshogy???
Nekünk csak a csípőt mondta dokinéni,de azért rákérdezek a hasi és koponya uh-ra is!!!

Éccaka....az utsó bejelentkezésem után sikerült ájulásig bealtatni,felvittem kiságyba... apával huncutkodtunk,ahogy befejeztük már fel is sírt (legalább azt megvárta Kép ) aztán vagy fél3-ig nem volt jó semmi...se a magamra kötés,se cici,csak vállon volt el....aztán immel-ámmal kaja..és féligalvás..anya teljes beájulás...majd 5 körül szintén immel-ámmal evés....alig beájulás..anya teljes...és 7.30-kor keltünk.
Lassan megtanulunk cumival a szájba saját magunk elaludni,most is itt fekszik mellettem ,cumit megkapta és szeme már csukódik is...nagyon ügyi!!!hurrrááááááá!!!

sutimano76

[quote="arvaerika"]A írta:arvaerikandi!

Bocsi, bocsi a nyaggatásért.....Tudom, van most ezer más dolgod is, nem akartalak siettetni!

Ne viccelj már :lol: :lol: :lol: Kábé 4 napja van nyitva a versike,hogy folytatom,de vissza kell olvasnom,hogy képbe legyek.Szerintem hétvégére elkészül teljesen.8 babával vagyok csak lemaradva összesen :oops: :oops: :oops:

Fáj a fejem .......

Kép
v.andi

Feltettem a picasára Nagy Hajni képeit Barniról.Tegnap kaptam meg,hát nem tudtam választani.

Kép
v.andi

Erika 1 deci ????azta!!!De legalább te rutinosként hamar rájössz hogy mi nyugtat....nekem eltart vagy fél órát mire eljutok a talán végső megoldásra!!!

Kérdés:az újszülött szűkítőt a hordozóba meddig kell használni???

sutimano76

Megnéztem a képeket,hát nagyon édi kiscsomagod van!!!!nem csoda,hogy nem tudtál választani,de miért is kellett volna,hisz minden képnek örülünk,és minnél több annál jobb!!!

sutimano76

sziasztok!

nem tudtam jönni, gyerekek itthon, apa távol!! De ma jön haza :D Azt hiszem ma éjszaka nem alszunk, azt ígérte (bocsi) :oops:

Dorka!

Látom te vagy itt a fotó tanácsadó , én ilyet szeretnék a lányomnak,hogy adni tudjak a rokonoknak, ilyet hogy lehet???

Kép

Kép
babcika

ő keresztlányom, de nekik csinálta egy fotós csak ajándékba

Kép
babcika

Jó reggelt!
Ma is egész jó éjszakánk volt :) :)
éééééééééés tessék megdícsérni: Fruzsi a kiságyban alszik és én nem bámulom!!!!!!!!!!!!!! Konkrétan:
1. most először tudtam letenni a kezemből!!
2. most először nem bámulom folyamatosan!!
Titttta hülye vagyok :) :) :) Tudom nem leszek az anyák mintaképe, rólam fogják mintázni az elkényeztetés ősszobrát. Kövezzetek meg, de ez van :lol: :lol:

Babcika, ez nagyon édes!

Andi :) Vers :) Megértelek a lemaradás miatt:)

Mabe! (Csak tanács, nem okoskodni akarok, nekem bejött) Angol nyelvtanuláshoz filmek kellenek feliratosan! Nagyon ajánlom a Gyűrűk Urát! Gyönyörűen beszélnek benne!!!

Viki, de örülök, hogy minden ok nálatok! Akartam is kérdezni a vérmonyásod, totál rendbe jött???

Süti!!!!!!!!! Huncutkodás??????????? Pssssssssssssszt!!!!!!! Asssse tudom már fiú vagyok-e vagy lány! Te meg itt huncutkodsz???????? És még el is mondod???????? Már vágom a centimet, de nem megy az időőőő :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Scooper, sztem annyira nem apa :oops:

Vera, ha az etetés nagyon rosszul jön ki, mi is kihagyjuk a fürcsit, nem fogom azért felébreszteni, hogy pancsi van. Fruzsi is a törcsinél ordít :)

Nagyon ügyik vagytok ezekkel a képekkel :)

Kép
lili34

Lili...ne irigykedj...nálunk a terhesség alatt se nagyon volt huncutkodás,szóval nagyjából 10 hónapja ez volt az első.....

sutimano76

Lili minek centi!! Jól vagy, akarjátok, rajta, nekem sincs semmi bajom, pedig Blanki még 3 hetes sem volt ha jól emlékszem, és ... :oops:

Kép
babcika

Babcika,azért szerintem a csaszisok jobb ha kivárják a 6 hetet,és a kontrollt,mert azért az mégiscsak egy hasi műtét!!!!!!Mi sem ÚGY huncudkodtunk!!!

sutimano76

Lili: hát nem tom, élőben nekem apa... de lehet csak belém beszélték :D
Süti: az a baj, hogy anyámnál vannak a gyerekkori képeim, és mindig elfelejtek neki szólni, hogy hozza el.

Bibi: akartam már írni, nem baj, ha egy picit csúszik az a garnitúra meg a pléd? :oops: :shock: Kicsit elszámoltam a táppénzem, merthogy egy csomót nem utaltak, csak előleget adtak napi 600 forintot :evil: ennél a picivel több járt volna... Szóval most várom, hogy megjöjjön a gyes, és akkor tudnám kifizetni, ha nem baj.... bocsi, hogy csak most mondom, de totál szita a fejem :oops:

KépKép
Kép
scooper

Na ezt nem tudom Süti, a csaszi elkerülte a figyelmemet :roll:

Kép
babcika

Végre én is megkaptam az első TGYÁS-t hát nem sok, de vannak akik ennél sokkal kevesebbet kapnak :cry:

Kép
babcika

babcika....
az a baj, hogy én nemtom ti milyen programokat használtok és abban hogyan kell ügyködni....

nekem van pár alapom.... de elő kéne keresni őket (ezek a dolgok elpakolódtak a babó jövetelekor....)
de ez az egy rajt van a gépemen.... ha tetszik és küldesz át fotót akkor megcsinálom neked....

de újat szerkeszteni... hááát... most nem ígérem , hogy lesz időm....

de karácsonyosokkal tele van agép.... azok valahogy rajt maradtak:)))) akkor dőzsölhettek ha akartok:))))

nna mutizom milyenem van készen:
Kép

a szövegeket variálhatjuk, nagyíthatjuk..

KépKép
dorkamartini

Hú Timi, nekem ez tökéletes lenne, ha megcsinálnád, és küldök hozzá akkor képet, A súly, 4400 gramm, 59cm, és inkább a dátum kellene még, ha lehet, hogy 2009.09.11, meg a kép is ha tudod akkor fekete-fehér, nagyon teccik!!!

Előre is örök hálám!!! Kép

vagy

Kép

mert ez utóbbi tényleg akkor készült!!! De amelyik tetszik, vagy szerinted jobb

Kép
babcika

Kép

én olyan progit találtam, amivel ilyet lehet csinálni

KépKép
Kép
scooper

ha kész,kérjük ide is megmuti!!!

sutimano76

Kép

KépKép
Kép
scooper

Süti!

Szűkítő: ez babája válogatja, kb.10 hétig, de van, akinek már most sem kell. Ha látod, hogy dobálódik benne a fejecske, akkor még kell....

Huncutodás: nekem nincs kivel... :cry: apa vagy távol, vagy alszik, meg sok a gyerek körülöttünk.

Kép
arvaerika

Andi!

Szuperek a képek! Nagyon profi a fotós! És Barnus hogy bírta az öltöztetést? Meg még édesen alszik is....hát nem semmi.

Anne Geddes (így kell írni?) elbújhatna mellette!

Nagyon-nagyon tetszenek, ráadásul ez olyan érték, aminek később nagyon fog örülni a kisfiad, ha meglátja!

Kép
arvaerika

nnna nézd át..- hajlamos vagyok a szövegeket félreírni....
átraktam 9 x 13-asba a méretét mert gondolom előhívatod....

tuom, hogy van adattáblázatunk.... de nemtalálom...... felteszem ide picibe aztán mondja el valaki hol vannak a adataink..... béééna vagyok..... már többször kerestem....

Kép

KépKép
dorkamartini

Dorka... picassán :arrow: dokumentumok :arrow: babanetes kismamik :!:
Kérhetek én is :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :oops:
Nekem is megfelelne ez a háttér, mint amit Blankiról készítettél... :oops:
Adatok: 2009.09.01. 3700 gramm és 55 cm vagyok. (nooo ez már nem is igaz, de nem baj... :wink: )
És ráírnád azt, hogy "Anyukám, Apukám és én is jól vagyunk!" ???
És lehetne azt a képet amit Te átalakítottál?
Kép :oops: :oops:

Rólunk...

Ma hulla vagyok szó szerint... éjjel műsor volt nálunk... :( szegénykémnek fájt a pocija... :( éjjel neteztem... (nemhogy aludtam volna... amikor abbahagytam, mert nem láttam... kezdődött a sírás-ordítás...
Rendesen izomláz van a karomban... ma vettem Nandu kendőt, mert bepörögtem... délután vagy este felé ki is próbálom...
Kicsi csomag alszik... voltunk ma ortopéd szakrendelésen... ott is azt mondták, hogy minden ok csak gumi rugit kell hordani 1 hónapig... és 1 hónap múlva uh és kontroll...
Úgy lefeküdnék, de férjem megígérte anyósnak, hogy délután kiviszem Dórát hozzájuk... ez csak úgy megy, ha anyum is jön, mert nem merem egyedül hagyni hátul... és előre nem tudjuk berakni a légzsák miatt...

Nooo egy picurkát pihizek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.10.16 12:56-kor.
vikiviktor

Sziasztok Istennők!

Jöttem életjelet adni ... elég car éjjelünk volt ... :(

Timi!

Én is kaphatok egy ilyet, mint Blanka? Küldtem mailt :)

Elérhetőségek: picasa, dokumentumok, babanetes kismami excel tábla ;)

Andi! olvadozok a képektől ... :)

Scooper! Törpilla tiszta apija, persze, hogy nem gond, majd szólsz, ha kéred ;)

Süti! Berni meg egy Kissütimanó :)

Viki! a doktornő nem reagál, megpróbálom felhívni ...

A héten volt a gyermekorvos is nálunk: Lottiska szépen fejlődik, hét végén volt 4500 gr :)

Kicsit nehezen telnek a napok, mert anyósom kórházba került, lassan 3 hete ott van, és még nem tudjuk, mi a baja ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Dorka!

Nagyon köszönöm!!! Igen, elő fogom hívatni, tényleg nagyon köszi, csodajó lett!!! Most ilyen vagyok :lol: , mert ezért egyébként hogy őszinte legyek sokan sokat elkérnek, és nem tudtam volna áldozni rá!!! köszi-köszi...

Kép
babcika

Timi, lécci segíts!!! Idáig eljutottam, de nekem túl fakónak tűnnek a szemek, aztat hogyan kell megcsinálni??? (bocsi, hogy másolok de nekem naon tecc az a kép (is)).
Ebből: Kép Ez: Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2009.10.16 14:15-kor.

Kép Kép
manósziget

Dorka, ha nem vagyok túl pofátlan akkor tudnál mégegy ilyet csinálni Jancsiról, igaz csalás, de a fiammal szemben fer akarok lenni és egyet neki is elrakni egy albumba.

Ő 2005.02.26, 3490 gramm, 51 cm Jancsika

De ha blama akkor nem kell, nem akarlak nagyon leterhelni!!! Kép

Kép
babcika

Bibi... köszönöm.... :)

Húúúúúúúúúúú Manó de ügyeeeeeeeeeeeeeees vagy :!: :!: :!: :!: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: Ákos tündéri!!! :) :) :)

Madar, Kriszti, Móka, többiek... hol jártok báránykák :?: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Lili... köszi kérdésed... vérnyomásom teljesen jó... nem is kell mérjem... :wink: :wink: :lol: :lol:
vikiviktor

Babcika... Jancsika milyen édi kis kölök (volt)... :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Kép

a photobie-vel én ilyet tudtam csinálni... titta büszke vagyok magamra :lol:

KépKép
Kép
scooper

csajok de ügyik vagytok.én még sehol nem tartok,letöltöttem egy ingyenes photoshopot,de használni nem tom :cry: :cry: :cry:

sutimano76

Süti: nekem a gépen NERO PhotoSnap Viewer van, azzal lehet vignettálni a képet, amit kérdeztél :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Timi, és azt mondhatnád még el, hogyan lehet tökéletes körbevágni vmit... mert ahogy én próbálkozom úgy mindig csúnya marad a körvonala... :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2009.10.16 14:14-kor.

Kép Kép
manósziget

Látom mindenkit elkapott a láz! :lol: :lol:

Kép Kép
manósziget

Andinak akartam még mondani, hogy eccerűűűen dönöűűűrek Barni képei!Nem csodálom, hogy nem tudtál választani... de miért is kellett volna?
Hogy vagy egyébként ékszerileg meg farkcsontilag?

Kép Kép
manósziget

Juj de nagyon jók a képek.Látom mindenki kreatívkodik.Ez tök jó!
Csinálhatunk a picen egy albumot külön az ilyen képeknek :wink:

Laptető
,éjszakai alvás?!No akkor igyekszem,mert ránk férne :lol:

Viki,mennyibe került komplett a vizsgálat.Örülök,hogy minden rendben veletek.Sajnálom a car éjszakát.Mi is kukorékoltunk éjjel,ma érzem is.Esek-kelek,pedig ma még nem is ittam :lol: :lol:

Mabe,lehet azért,mert most egész máshol járnak a gondolataid :roll: :wink: Gondolom akkor még nem volt Molli,amikor ezeket a nyelveket tanultad :wink:

Süti,milyen jól nevelt a lánykád.Megvárta,míg befejezitek :wink: Ez legalább akkora kincs,mint egy átaludt iccaka :lol: :lol: :lol:

Lili,3 hete nem tetted le Fruzsit??? :shock: :lol: :lol: :lol: Kriszti mondta,hogy nem lehet ilyenkor elkényeztetni a babákat.Majd ha mégis,akkor mind neki adjuk a babáinkat :lol: :lol: :lol:

Erika,Hajni jól befűtött,így Barni nem fázott.Mindig szopi után beájulva hajtogatta Juniort,így nem is nagyon vett észre semmit belőle :lol:

Brumi,anyósodnak jobbulást,mielőbbi felépülést.MIért nem tudni mi a baja?Mivel kellett neki kórházba mennie? :( 4500 gr :shock: gratula!

Mano,nagyon jó ez közeli Ákosról!A szája,rajzolni nem lehet szabályosabbat :)

Kép
v.andi

Mano,köszi,alakul minden odalent :lol: Már egész jól mozgok,a héten már elég sokat voltunk kettesben Barnival,és egész ügyesek vagyunk.Ékszerke múlik,csak lassan,de már nem fáj.

Én ezt a programot szeretem még használni:
PhotoScape
http://download.chip.eu/hu/photoscape-3.1_658287.html

ingyenesen letölthető,magyar,és egész jó dolgokat lehet vele szerkeszteni.
Például:
Kép

Kép
v.andi

Na mostmár tiszta ideg vagyok!!!!!!!!a scarpbook,vagy hogyan kell írni,nem tom használni...tiszta béna vagyok...a photoshop programot az angol miatt nemtom használni...kész vagyok...amit meg Andi linkelt be,már regisztráltam..erre rámegyek a képszerkesztésre,és bezárja a netet!!!!!Minnnyáá kitépem hajammmmm!!!!!!!!!!

sutimano76

SÜTI, innen töltsd le,itt nem kell regelni

http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

Kép
v.andi

Andi,köszi,elvileg töltöm má!!!!De ha ezt se tudom használni,kidobom a gépet....ja nem a gép tehet róla...akko magamat dobom ki!!!

sutimano76

[quote="v.andi"]J írta:v.andiuj de nagyon jók a képek.Látom mindenki kreatívkodik.Ez tök jó!
Csinálhatunk a picen egy albumot külön az ilyen képeknek :wink:

Laptető
,éjszakai alvás?!No akkor igyekszem,mert ránk férne :lol:

Viki,mennyibe került komplett a vizsgálat.Örülök,hogy minden rendben veletek.Sajnálom a car éjszakát.Mi is kukorékoltunk éjjel,ma érzem is.Esek-kelek,pedig ma még nem is ittam :lol: :lol:

Mabe,lehet azért,mert most egész máshol járnak a gondolataid :roll: :wink: Gondolom akkor még nem volt Molli,amikor ezeket a nyelveket tanultad :wink:

Süti,milyen jól nevelt a lánykád.Megvárta,míg befejezitek :wink: Ez legalább akkora kincs,mint egy átaludt iccaka :lol: :lol: :lol:

Lili,3 hete nem tetted le Fruzsit??? :shock: :lol: :lol: :lol: Kriszti mondta,hogy nem lehet ilyenkor elkényeztetni a babákat.Majd ha mégis,akkor mind neki adjuk a babáinkat :lol: :lol: :lol:

Erika,Hajni jól befűtött,így Barni nem fázott.Mindig szopi után beájulva hajtogatta Juniort,így nem is nagyon vett észre semmit belőle :lol:

Brumi,anyósodnak jobbulást,mielőbbi felépülést.MIért nem tudni mi a baja?Mivel kellett neki kórházba mennie? :( 4500 gr :shock: gratula!

Mano,nagyon jó ez közeli Ákosról!A szája,rajzolni nem lehet szabályosabbat :)

Andi: köszönöm a jókívánságot ... nem lehet tudni, hogy tüdőgyulladás, vagy más ... nem is akarom kimondani, hogy mi más ... :( ... most átvitték pulmonologiára, Miskolcra (vagyis hét elején) és ott vizsgálják ... egyelőre tgyulladásnak tűnik, csak nem gyógyul .. és napi 3 doboz cigit szívott évtizedek óta ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

hűű ez naon jó ez a link:))))
nna szerintem ezzel alkothattok:))

a szűrőknél kuksizzátok meg a készíts dobozt..... naon tutti:)

szívesen csinálok bárkinek de légyszi akkor az emilemre a képet meg adatokat mert így visszakeresgélni ....meg nehogy kihagyjak valakit ....nem az igazi..... oks?

mano - photoshopban én a kemény keverést szoktam használni a vödörrel meg az ecsettel is... azt fehérrel és aztán feketével... és akkor kontrasztosabbá válik a kép
de ha odamész felül, hogy kép - korrekció - fényerő/kontraszt ......akkor is ilyesmi hatást érsz el.....(csak ez nem minden photoshopban van benne.....) ugyanitt az expozíció effektel tudsz helyrehozni homályos képeket

nna lépnem kell....úgy tűnik babóca elaludt és hajatmosok:))))ilyenkor mindig parázok nehogy habbal a fejemen kelljen rohannom...

emileket meg küldjétek...

KépKép
dorkamartini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?