A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Na,felhívtam a védőnőt és megkérdeztem :D :D :D

Azt mondta csak popsi törlőt ,popsi krémet nem adnak.Célszerü vinni sapit.
Ruhát,pelust,kisplédet adnak.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt mindenkinek!

TSzilvi, később jövök majd msn-re és dumcsizunk a priviben írtakról is! Ez a magzatvíz szivárgás kicsit aggasztó. És hogy jött rá a kolléganőd, hogy ez az lehet? MErt éjszakánként én is szoktam erősebb folyást érezni és akkor mindig elgondolkozom rajta, hogy ez vajon már az lenne??? :shock: :oops:
Elvileg a csomaghoz nekem még hiányzik az eldobható bugyi és az új hálóingeim most száradnak! Utána jöhet a bepakolás. Mindenesetre ma egy helyre teszem és este majd apával is átnézzük.

Vick, tök jó, hogy jó éjszakád volt. Ez a 7 nap vagy egy hét tényleg igaz! Csak hát a tudat más... Lehet, hogy nem azért viseled nehezen, mert rég voltál beteg, hanem inkább azért meg várandós is vagy???
Ja, ésa kórházba nekünk is kell vinni minden ilyesmit... textilpelus, rendes pelus (napi 3 dbot adnak csak a babának) meg minden, amit írtál, kivéve a babóca ruháját. Neki csak az kell, amibe majd hazahozzuk.
És köszi, a szobati mozi+vacsi tényleg jó volt, már ránk fért nagyon!

Kata! Keresztlányod nagyon ennivaló lehetett! A fodrász miatt én is gondolkodóban vagyok. Még egyszer szeretnék elmenni, talán a jövő héten meg is teszem, tovább már nem merem húzni, hiszen meggyőződésem, hogy előbb jön Marci :) De utána mi lesz azt még nem tudom. Nekem is melírozni kell meg vágni, szárítani. Azt még meg is lehetne oldani, hogy majd MArcival elmegyünk, de mondta a fodrászom, hogy a hajfestéket nem kéne, hogy belélegezze. Azt találtam ki, hogy majd apát megkérem, hogy jöjjön el velem és addig menjenek el sétálni. Mert ahhoz messze van a fodrász, hogy két etetés közben megjárjam... Na meglátjuk majd,ezt is megoldjuk, mint minden mást :)
Jó ötlet a névnapi meg a karácsonyi ajándékod :) :)
Jó, hogy sikerült sógornődékkel megegyezni!!!

Zsuzsi! Ilyen érzésem nekem is van. Problémázom itt nektek azzal, hogy most kezdek görcsölni, holott sokan vagytok közülünk, akik végig ezzel (is) küzdöttetek. Én még szerencsésnek mondom magam, sőt!!! De nagyon érzem már, hogy készülődik a szervezetem a szülésre. Reggelente menetrendszerűvé váltak a görcsök, szerencsére nem fájnak nagyon és a hasi légzést alkalmazva hamar el is múlnak. Meg hát a kajcsi utáni keményedés is jön most már majdnem mindig... nem kéne egyszerre annyit egyek, de hát nem bírom megállni :(
Turmixgépedhez nem lehet alkatrészként beszerezni az eltört darabot?

Korábban (mikor még új voltam a fórumon) emlékszem, hogy beszétetek a Mei Tei-ről. Én is azt néztem ki, olyat szeretnék venni. Akinek van infója róla, illetve hogy hol lehet olcsón beszerezni az kérlek szóljon! Kint a börzén sikerült "élőben" is megnéznek, de ott horibilis áron volt, 16ezerért adták. Ezt kicsit sokalltam... Előre is köszi.

Szép napot mindenkinek! Ja, azt hallottam tegnap az időjárás-jelentésben, hogy ma melegfronti hatás lesz, szóval hidegfrontra érzékenyek, használjátok ki!!!

Mangora

Kép
mangora

De egyszerre írtunk :)

Kriszti, köszi a tippet a szorulásra. Aranyérrel kapcsolatban van valakinek valami jó tanácsa? Mivel nekem most is van egy kicsi, attól tartok, hogy a szüléstől jobban kijön... :( De már ajánlottak többféle kencét rá, majd beszerzem mindegyiket és tesztelek :)

Móni: H1N1 új hírekről nem hallottam, de elvből nem adatnám be... Már eleve gyanús az, hogy terhes nőknek meg 3 éves kor felett igen, de 0-3 éves kor között meg nem??? :shock: És 8-9 hónapos terhesként mennyivel jobb, mint újszülöttként??? Nem ugyanúgy bejut a baba szervezetébe is??? Meg most mindenféle hírekkel jönnek, hogy ki halt bele az oltásban, de az nem tűnik fel senkinek, hogy mind olyan beteg ember volt, aki az egyéb betegségei miatt szegény előbb-utóbb meghalt volna... Tudom, hogy ez morbid, de így könnyű ráfogni, hogy az "új influenza áldozata" lett valaki! Engem ez kifejezettem felháborít!!!

Védőnőkhöz mindenkinek kitartás! És a hasznos infókról kérünk beszámolót!

Mangora

Kép
mangora

Ja, és móni, nyugodtan "tengjél túl itt". Nem zavar senkit!!! Azért vagyunk, hogy beszélgessünk!

Kriszti, nálunk is így van a Péterfyben!

Mangora

Kép
mangora

Mangora,nézd meg itt ,mintha láttam volna olcsóbban
www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Nekem is nagyon erős folyásom van és én is attól parázok hogy mellette nem fogom észrevenni ha esetleg szivárog a magzatvíz :roll:
A doki szerint normális már ilyenkor a sok folyás.

Kép

Kép
krisztinaa

Mangora,sajnos az aranyérrel is van tapasztalatom,nekem a Mastu kenőcs vált nagyon be,van kúpja is.De szülés után az is visszahúzódik mint a vísszér.

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, diego-ban vettünk szőnyeget kb másfél hete Márk szobájába, neten nagyjából rajta van a kínálat, ha jól tudom, Edináék is ott vettek/vesznek Grétinek.
Jobbat nem tudok sajna, gondolom ikeázni már nem nagyon akarsz...
Nyugodtan írogass, nemsokára úgysem lesz ennyi időnk egymásra,nem?
Kíváncsi vagyok, miket tanácsol ma neked Béláné...

Mangora, sajnos a turmixgéphez ilyen edényt nem lehetett volna kapni, vagy annyi, hogy már nem éri meg :?
Egész héten melegfront lesz úgy tudom, de legalább nem fagyunk meg.
Tényleg elég dúrva az az ár a kendőért hallod, azt hiszem, anno még Fleur említette, hogy egy babanetes ismerőse ilyenekkel is foglakozik és babaneteseknek ad kedvezményt, priviben próbáld meg Fleurnál...

H1N1:Osztom a véleményeteket!!!!!

Ma akarom bepakolni a pici kórházi cuccait, azt hiszem berakok 4-5 body-t, textílpelust,kissapikat, zoknikákat, meg sztem 1-2 rugit is, ki tudja,nem lesz-e huzat.Egy vékonyabb plédet is teszek be neki.
Meg 1 csomag popsitörlőt, 1 csomag pelust és popsikrémet.Szülésznő azt mondta, van, de Friday írta korábban, hogy náluk is volt anno Bors születésénél, csak nem éppen szalonképes....
Szerintetek neogranomon jó lesz?Mert ugye gyógyszertárit csak szülés után válthajuk ki.

Mangora, aranyér, hú hallod, én is félek tőle, egy sima szorulás is meg tud kínozni...Ötletem azonban nincs.

Ma és holnap nem kell főznöm, anyukám annyi kaját pakolt.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Köszi a biztatást, akkor túltengek:)

Mangora, Mei-Tai:
Fleur használt ilyet, úgy emlékszem, azt írta, hogy neki már egész pici kortól bevált.
és szokta is reklámozni néha itt a fórumon az egyik barátnője/ismerőse (gremese) - szóval ő (is) varr ilyeneket.

Ha van időd, nézd meg gremese hozzászólásait.

Nekünk a szülésznő azt mondta, hogy: ha szivárog a magzatvíz és nem vagyok benne biztos, hogy az:
tegyek be egy betétet, feküdjek le egy órára. Ha azalatt átitatja lucskosra a betétet, az a magzatvíz. Ha nem, akkor az folyás.

neten olvastam, hogy patikában talán kapható olyan betét, ami kimutatja, hogy mi szivárog (PH-érték alapján) - talán érdemes lenne rákérdezni, ha valaki parás emiatt.

Én pl. pont azért imádkozom, hogy magzatvíz-folyással kezdődjön a szülésem. az legalább egyértelmű jel.
monke

Sziasztok!

Na a mai napra már kész vagyok......eddig folyamatosan csak telefonálgattam.
Először a dokihoz a receptekért hogy apa ma bemenne érte, de szerinte még ráér....nem tudom megcsinálta e????
Aztán próbáltam intézni a gyes lemondást és a tgyás igénylést, nem is tudtam hogy már szülés előtt 1 hónappal igényelhető.......lehet le is csúszok róla mert ugye holnaphoz 1 hónapra vagyok kiírva...és hát nem a gyors ügyintézésről híresek!!!!
Arról meg ne is beszéljünk hányszor dobott le a vonal a túlterheltség miatt!!

Móni!

Én is hallottam tegnap ezt a H1n1 oltást, hogy terhesek, és kisgyerekek nem kaphatják....mondjuk én nem is mertem volna.....de mi van azzal aki mondjuk elsők között megkapta????

Mangora!

Folyás nekem már hetek óta bővebb és én is mindig agyalok nem szivárog e de ahogy utánna olvastam ilyenkor a 30.hét után már ilyen. De hogy valójában hogy lehet megkülönböztetni a magzatvíztől?????

Zsuzsi!

Első terheségnél azt mondják a 36 hét körül száll le a has másodiknál csak a szülés előtt.
Hát nekem Annával végig fent volt a hasam mégis mindig lent éreztem olyan volt mintha már kint nyulkálna néha:))
Most viszont néha úgytűnik mintha lentebb lenn emáskor meg fentebb, biztos még vándorolgat.

Kata!

De jó, hogy még fodrászhoz is eljutottál.......én úgy tervezem hogy majd vagy 2 hét múlva megyek.

Krisztina!

Kössz a tippet a nagydologra! Bár nekem Annával elég volt a szopis tea napokig ment tőle a hasam, de lehet most nem így lesz...!!

Kajázás már nálam nagyon durva .....ma pl töltött kápi lesz. mérlegre már nagyon nem is állok, úgyis mindegy:(

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő, pont ez jutott nekem is eszembe.. mi itt már "megegyeztünk" korábban, hogy nem adatjuk be - de egy hónapig a csapból is az folyt, hogy BE KELL OLTATNI MAGÁT minden várandós nőnek...
Szóval ez ingyencirkusz. Remélem, senkinek nem ártott az oltás.

Kitartást az adminisztrációhoz:(
monke

Sziasztok!

Hú, nagyon sokat írtatok ma reggel, alig bírom visszaolvasni.
Na, majd folyamatosan reagálok a nap folyamán, ahogy időm engedi. Úgy bepánikoltattam magam (pedig tudom, hogy hülyeség ez az egész "hasállás"), hogy mindent be akarok fejezni mielőbb.

Ma reggel anyakönyvvezetőnél voltunk, ahol megtettük a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot :-) Legalább ez is megvan.

Kata, irigyellek a fodrász miatt. Én majd itt megyek el egy kolléganőm fodrászához a jövő héten, haza már nem jutok, sajnos.

Még jó, hogy nem oltatta be magát egyikünk sem a H1N1 ellen, kész cirkusz az egész. Remélem én is, hogy aki viszont megtette, nem árt neki.

Enikő, kitartást az ügyintézéshez!

Lányok, nekem is nagyon erős folyásom van :-(

Móni, hozzád hasonlóan én is azért imádkozom, hogy úgy igazán elfollyon a magzatvíz, hátha akkor felismerem a jeleket.
Sajnos a nagydolog nekem is nehezebben megy már mint eddig, pedig ezzel eddig nem volt problémám. :-(

ToldiSzilvi, ez egy rémtörténet, amit írtál. Lényeg, hogy mindketten jól vannak. Na, ilyen szülést nem kívánok egyikünknek sem. Megsúgom, hogy 4 és 6 között emiatt nem tudtam aludni, fél 7-kor meg csörgött az óra... :-(

Móni, a Diego nagyon jó, mi is ott vettünk tavasszal új szőnyegeket.

Vick, Fleur, Reni, Friday, Edina?
Remélem, mindenki jól van.

Hát Krisztina, akkor drukkolok, hogy még 23-ig megszülessen Anna.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Enikő: pici fiú nagyon aranyos a képen!!!

Reni, nekem még szerintem nincs jóslófájásom, időnként érzem ezt a menstruációs fájdalmat, meg keményedik a hasam, de más nincs...

Mangora, örülök, hogy jól sikerült a hétvégéd.

Nálunk a család beoltatta magát influenza ellen, így nem hozzák majd haza nekünk.

Kata, jó, hogy mentél fodrászhoz, így csini leszel már a szülésnél is.. :D

Mi ia a Diegoba vettünk szőnyeget!
:D

Na, megyek vasalni...
Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Kata, örülök, hogy sikerült a sógornődékkel tisztázni a dolgokat, remélem, megnyugodtál.

Anyukámék ma már mennek haza, csak hivatalos ügyben jöttek fel.

A turmixgépet nem szeretem, nagyon macerás takarítani. A botmixer nekem praktikusabb ilyen pépesítési célokra, szerintem. Legalábbis nagyon régen volt a lakótársamnak, és akkor szerettem, nekem mindenre jó volt, amire kellett.

A ruhák nekem is fájdítják a szívemet! Igen ám, de hova veszem fel az új ruhát? Nekem sportos új ruhákra lesz szükségem, meg melegítőre, otthonra.

Móni, szerintem is csak gyere és írj jó sokat!

Na, most tényleg eldugulok és dolgozom.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kriszti
Örülök, hogy még városon belül is mást mondanak a védőnők,így végképp hogy készüljön az ember. Azt mondták mellettem, hogy végülis adnak rugit, de jobban örülnek a sajátnak.( na ja, nem kell mosatni)Mindegy, inkább legyek ott egy több, mint kevesebb, legfeljebb hazaküldöm, ha úgy látom, nem kell. :wink:
Veszek sütőtököt, mert imádom, jó hogy eszembe juttattad!

Elvittem ma Hangikámat kadiológiára, mert hallottak nála 1 éve zörejt, és most kontrollra mentünk. Olyan kis ügyes volt! Megbeszéltük itthon, mi várható ott és egy cseppet sem sírt! Uh is volt meg EKG. Szerencsére minden rendben, nem is kell többet menni. Hurrá!

Fájdogál a pocakom, reggel rendesen verejtékeztem, úgy görcsölt alul, mint egy igazi menstruáció. :shock:

Nekem botmixerem van, imádom! Szerintem mindent megcsinál, amit kell. Múlt héten banánturmixot is azzal készítettünk.

Szép napot mindenkinek és jelentkezzetek minél több hírrel!

vick
Kép
Kép
ervick

Na Dorka, a vasaláson és mosáson én is túlvagyok már, csak alig száradnak a cuccok, ezen bosszankodok!

Na, akkor a diego mindenkinek bejön! :lol:

Vick, örülök, hogy nem kell idegeskedned Hanga szíve miatt, nagyon ügyes kislány.Hú, ez a verejtékezés és görcsölés most már tényleg komolyan hangzik!
Meglesz Vince bébi a héten!
Banánturmix fincsin hangzik!
Én is úgy vagyok, legyen inkább akár nekem, akár a picinek több holmija nálam a kórházban, mint kevesebb!

Zsuzsi, de legalább látták anyudék akkor Babu holmijait!Apasági papír jó hogy megvan akkor!
Pocakomra hétvégén nekem is mondták, hogy kezd leszállni...
De én meg az utóbbi 2 hétben abszolút nem görcsölgetek.
Keményedések sokszor vannak.Nődoki nekem 37. hétig mondta a magnéziumot!
Sportos rucik, hát igen, a legtöbb időt itthon és babakocsi-rallyval töltjük majd :oops:
Kíváncsi vagyok, milyen lesz a kolléganőd fodrásza, nekem Pesten sajna nem sikerült eddig normálisat találni...

Enikő, ez az ügyintézés engem is kikészít, a munkahelyemen még mindig nem adtak választ jópár kérdésemre, kezdek mérges lenni.
Igen, te jobban jársz, ha TGYást már most igényled.

Folyásom az elmúlt 1 hónapban nekem is rendesen van, tisztsaági betét nélkül nem is nagyon veszek fel bugyit.
Hú, örülök neki, hogy nem csak én félek tőle, hogy nem veszem észre a különbséget folyás és magzatvíz között.

Móni, én is ilyen magzatvíz elfolyós szülésbeindulásra vágyom...
De lehetőleg itthon öntsön el, ne az utcán vagy bevásárlás közben.
Az azért ciki lenne...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata!

Az tényleg érdekes lenne ha az utcán öntene el a magzatviz. Én is ettől félek, bár túl sok helyre már nem megyek......Annával a vége felé már betéttel jártam, gondoltam ez majd bizti megvéd a balesettől......hát nem védett volna meg max egy jó vastag tena betét, mert otthon mikor elfolyt én azt hittem az az egész azért a biztonság kedvéért beraktam egy betétet de mire a kórházhoz értünk így is vizes volt a nacim:(:)

Egy biztos, ha az elfolyik akkor már tuti szülés van, szóval én ismét ezt választanám mint a fájásokon agyaljak, hogy igazi vagy sem.

Vick!

Drukkolok a holnaphoz hátha bejön, ha már így fájt a hasad!!
Ügyes volt Hangi!!És jó, hogy az eredmény is oké lett!!!

Anyukám ma akart hazamenni, de csak tegnap tudatosult bennünk
a sztrájk.......így itt ragadt:))

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!!

Akkor most kiderült hogy mindenkinek bő a folyása és parázunk hogy nem tudjuk megkülónböztetni :D :D Hát...azt hittem csak nekem vannak ilyen félelmeim.

Én fájásokkal szeretném inditani a szülést,legalábbis míg itthon vagyok.A doki azt mondta hogy ha elfolyik a magzatvíz csak mentővel lehet bemenni,mert nagy a veszélye,hogy előreesik a köldökzsinór ha nincs vízszintesbe az ember.
De én apával akarok bemenni!!!!!Így jöjjenek inkább a fájások!

Ma takarítottam,mostam,elraktam Anna új ruhácskait :)
5-re meg megyek apáért és megyünk Petrához.

Csajok nekem nem is keményedik és nem is görcsöl a pocak :( akkor még sokára szülök? :?
Ma viszont baba nagyon lusti,mocorog néha meg nyomkodja magát,de lusta!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina!

Tényleg előre eshet a köldökzsinór, de inkább csak erőlködésnél, rövidtávon lehet menni kocsival.
Nekem a beöntés után mondta a szülésznő, hogy ha simán nem megy a dolog, akkor ne erőlködjek, mert akkor lehet ilyen gond!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Rengeteget írtatok megint :) Tök jó!!!

Kriszti, köszi a tippeket, utánanézek mindkettőnek. Azt tudom, hogy normális az erős folyás, nekem is mondta a doki!

Móni, szőnyeg téren én is a diegot tudom ajánlani, a mieink szinte mind onnan vannak.

Kata! Popsikrémre nekem a Bepanthent kéri a szülésznő, azt mondja, hogy az jó a cicire is majd. Nem tudom, hogy az orvos mit fog felírni, mi azt vettük, azt visszük. A védőnő azt mondta bármelyik jó, amit lehet kapni, szóval a Neu... is jó (túl bonyi leírni :lol: )

Móni, Kata, köszi az infót a Mei Teiről, akkor Fleurt megkérdezem és megpróbálom az ismerőse "reklámját" is megkeresni!

Móni! Ez a betétes tipp jó, köszi! Én a folyás miatt amúgy is használok tisztasági betétet. Akkor ha 1 óra alatt átázik, akkor háromra pánik :lol: :lol:
Én valahogy nem szeretném magzatvízfolyással kezdeni. Akkor azon aggódnék pont, amit TSzilvi is írt, hogy nem jönnek a folyások maguktól és meg kell indítsák a szülést... Valahogy inkább vágyom a fájásokra :lol: Aztán majd visszavonom, mikor jönnek :lol:

Enikő! Kitartás az ügyintézéshez. Nincs esetleg a közelben olyan hely, ahol személyesen el tudnátok intézni? Úgy talán gyorsabb az ügyintézés is...?

Vick, örülök, hogy Hangival minden rendben. De milyen nagy lányod van már, hogy ilyen ügyes volt! Büszke lehetsz rá nagyon!
Én is botmixerrel csináltam a múlt héten banánturmixot éspont azon gondolkozom, hogy megint kéne olyat inni :)
Ja, és hajrá a fájásoknak :D

Ja, és délután muffinsütés lesz. Tegnap már fáradt voltam és apának megígértem, hogy ma megcsinálom neki!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Na, ez egyre jobb Lányok. Kezdek rendesen félni. Magzatvíz elfolyása ilyen veszélyes lehet? :shock: Akkor most milyen szülésmegindulást kívánjunk magunknak?

Szerdán adom át az ügyeimet a kollégáimnak :-)
Aztán persze még lesznek elintéznivalóim, saját és nem céges ügyfelek, de azt majd megoldom.

Vick, drukkolok, hogy minél előbb megszülessen Vince! Ezek azért már nagyon komoly jelek.
Hanga nagyon ügyes kislány volt, gratulálok!

Kata, a fodrászra én is kíváncsi leszek, a kolléganő haja mindig nagyon jól néz ki, ez jó jel, de nem garancia.

Közben ügyintézek én is: a holnapi streptococcus vizsgálattal kapcsolatban szeretném megtudni, hogy akkor tényleg simán odamegyek az ambuláns rendelésre és leveszik a kenetet vagy esetleg be kell jelentkezni? Persze az ambulancián a telefont nem veszik fel. :evil:

Enikő, remélem, sikerült elintézned a dolgokat.

Kata, szerintem jó lesz a neogranormon. Igaz, én Gabit vettem, de tulajdonképpen mindegy, szerintem. A pelenkán és a törlőkendőn kívül más babaápoló holmit viszont nem vettem, azzal megvárom a recepteket.

Úgy nézem, legalább 2 táskám lesz a kórházba, ha mindent összepakolok: a pelenka és a mellszívó jó nagy helyet elfoglal.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, de jó hír, hogy végre átadod a benti munkát! Azért a szombati ügyelet miatt nem irigykedem :(

Mangora

Kép
mangora

Hú lányok, az utóbbi napokban annyira össze-visszának érzem magamat, hogy nincs meg minden a baba fogadására, milyen lesz a szülés,jó szülők leszünk-e, felismerem-e miért sír. stb.
Emellé még párosul a depi tavalyi babukám elvesztése közelgő évfordulójára és Krisztina, olyan gondolatok jutnak eszembe, nem-e haragszik az előző baba, hogy nemsokára itt a tesója és neki örülök és nem őt gyászolom és ezért nem vagyok jó anyuka.
Éjjel is ezen agyaltam, meg persze sirdogálok rendesen.
Emellé még párosul,hogy remélem egészséges pici Márkom és tényleg rendesen megnézték, szóval kezdek paranoiás lenni.

Bocsi, ha vkit untatok ezzel, ne haragudjatok.

Zsuzsi, én egy csomag 28 dbos liberot raktam el a táskába és a mellszívót meg sterilizálót nem viszem be, ha szükség lesz rá, az uram majd behozza.
1 nagytáskába befért kettőnk holmija, én azért viszek egy üres kisebb táskát, mert a szülőszobára majd külön kell ezek közül vinni a cókmokot.
Örülök, hogy végre adod le az ügyeidet!Épp ideje szerintem, tényleg lazíts most már.
Akkor viszem a neogranormont, meggyőztetek.

Enikő, hú, akkor ha így folyik a magzatvíz, hogy vastag betétet is eláraszt, jaj, megijedtem picit.

Krisztina, én is apával és a mi kocsinkkal akarok majd menni, ha eljön az idő!
De megbeszéltük, ha hétköznapra esik, akkor gyorsabb ha mentőt hívok és apa majd csak a kórházhoz jön oda a munkahelyéről.
Szugerálom babót, hogy majd akkor jöjjön rá a megszülethetnék, ha az apja itthon van, mondjuk éjjel vagy hétvégén.

Lányok, a legdúrvább, ha vérzéssel indul a szülés,nekem ezt mondták, mert akkor félő, hogy kezd levállni a méhlepény és a pic inem kap elég oxigént.
Max.20-30 perced van, ez rémisztő....

Mangora, milyen muffint sütsz?:lol:

Most úgy meginnék egy turmixot, ahogy írtátok, de nincs mixer, fene egye meg....

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, ne aggódj, nagyon jó Anyuka leszel. Az elvesztett picit természetes, hogy gyászolod és sosem fogod elfelejteni. Ő egészen biztosan nem haragszik, sőt, ő is azt akarja, hogy egészséges kisbabátok szülessen, ha már őt valami miatt nem nektek rendelte a sors. Minden rendben lesz! Fel a fejjel!

Én is egyre aggódósabb vagyok, egyrészt, hogy a szülés az bizony egyre közelebb van, eddig olyan messzinek tűnt, most meg nem tudom, mi lesz... Másrészt, hogy a rengeteg idegeskedéssel vajon milyen maradandó sérüléseket okoztam a mi kis Babunknak. Remélem, tudja, hogy mennyire várjuk és megbocsátja nekem a sok izgalmat.

Még valami rémtörténet a szülés megindulásával kapcsolatban? Mert ez a vérzés dolog is rémesen hangzik.

Én is a párommal szeretnék bemenni, azért remélem, nekünk összejön, mert csak 5 percre van a munkahely a lakástól. Viszont amíg lehet, szeretnék otthon vajúdni, persze fogalmam sincs, hogy meddig bírom... (ha egyáltalán észre veszem a jeleket :wink: )

Lehet, hogy akkor nem viszem be én sem a mellszívót. Azt is kell sterilizálni előre, ugye? Ugyanúgy mint a cumisüvegeket?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jaj Kata,ne legyenek ilyen gondolataid.
Picurkád tuti makk egészséges lesz,hisz tudod nekünk csak tökéletes babókáink születhetnek,mert van már egy nagytestvérük aki vigyáz rájuk.
Nekem terhesség elején volt iszonyat büntudatom Petrával szemben,ugyanazok az érzések kavarogtak bennem.Tudod hányszor mondtam neki a kis sírjánál,hogy ne haragudjon...és hogy nagyon nagyon szeretem.
Most inkább az van bennem ,hogy minél többet szeretnék kint lenni nála,mert szülés után nem tudok menni egy darabig,persze apa megy majd,de így is úgy tud hiányozni ha nem megyek pár napig.

Nyugodj meg nem haragszik,sőt vigyáz a tesókájára és tuti ők segítettek abban,hogy összejött a kistesó,hisz Márk és Anna érintésével,szeretgetésével,őket is fogjuk szeretgetni.
Most nekem is sírhatnékom van....

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, Krisztina, köszönöm a megnyugtató sorokat...

katicat
Szigetszentmiklós

Igen, pont ezt akartam írni, amit Krisztina:

én valahogy úgy képzelem, hogy Rátok és a babátokra már vigyáz valaki fentről, úgyhogy semmi baj nem lehet.
Másrészt meg az szerintem teljesen rendben van, hogy nektek ez most egy kicsit gyász is.

Nem törvényszerű, hogy mindenki görcsöljön, nem hiszem, hogy ez gáz, Krisztina.

Vick, Te jelentkezz a hírekkel!!! nagyon drukkolok, nagy poén lenne, ha sikerülne holnapra "összehozni a dolgot".

Kata, példádon "felbuzdulva" kértem holnapra egy időpontot (fodrász). Nem mintha különösebben lenne frizurám, de nagyon sokat nőtt és nagyon nem hullik - esélyes, hogy szülés után ki fog hullani.

Diego tényleg jó hely lehet:) már ki is néztem, hogy melyik van legközelebb hozzánk (III. kerület) Köszi mindenkinek a megerősítést!!

Botmixerrel pl. nem lehet húst pépesíteni, turmixgéppel szerintem igen, és a babának kellhet. (a férjem azt megeszi darabosan is :P

Nem kérek több parát a szülés elindulásáról!!!:)
A nyilvános magzatvíz-elfolyás engem annyira nem izgat, persze ideális az lenne, ha hétköznap reggel hétkor történne itthon:) mondjuk jövő hétfőn.

Ja, védőnő: nem mondott semmi olyat, amit ne tudtam volna, viszont olyan iramban "nyomta", hogy nem tudtam belekérdezni se. Szóval picit értelmetlen volt az a két óra BKV-zás...(kár, hogy nincs online védőnő vagy ilyesmi).

De tényleg alapos... kérdezte, hogy nézték-e a közelmúltban a vizeletemet, mondtam, hogy IGEN, ő, pontosan 6 napja...
Erre picit kioktatott, hogy szerinte az utolsó hetekben (!!!) naponta kell vizeletet nézni az (egyébként teljesen tünetmentes) kismamáknál.
Kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó program lenne egy hónapon át mindennap besétálni a SOTE-ra pisilni.

Zsuzsi, van mellszívó a klinikán, és nem biztos, hogy kell. Sterilizálni is lehet ott.

Pussz
Móni[/b]
monke

Most esett le, Zsuzsi, te holnap mégy kenetet levetetni? Hányra? nekem CTG 9.30-kor. hátha összefutunk.
monke

Móni, bizony, holnap megyek!
Fogalmam sincs, hogy mikor, mert nem tudom a rendelési időt, mivel a telefont még mindig nem vették fel. :evil:
Aztán találkozom a szülésznővel is, jó lenne, ha összefutnánk!
Figyellek majd. Megírom, ha tudom, hogy mikor megyek, jó?

Béláné nem lenne elégedett az én védőnőmmel, aki még sosem nézte a vizeletemet. Mész még hozzá?

Védőnő: az enyém mindig rosszul érzi magát, mindig panaszkodik. Mondta, hogy akkor beszéljük meg, hogy mikor jön ki hozzánk. Mondom, jó, mondja meg, otthon leszek. Erre közli, hogy ilyen előre nem szeret időpontot beírni, mert mi van ha megbetegszik? :wink:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

:)hát ha ilyen beteges, akkor jobb is, ha nem megy ki hozzátok.. főleg, ha már megszületett a baba :P
monke

Móni!

Igazad van! ne paráztassuk magunkat mindenféle rémtörténettel!!!!
Persze jó tudni az eshetőségekről.

Kata!

Ne legyen bűntudatod. Hogy most örömmel várod a babát.
Biztos, hogy teljesen egészséges!!!
És ha úgy esik jól sirdogálj nyugodtan, megkönnyebbülsz biztos!!!

Húú ezek a turmix dolgok jól hangzanak, de vigyázni a banánnal, mert hasfogó hatása van!!

Megvannak nekünk is a receptjeink. Még a mellszívót kell sterilizálni, meg a bimbóvédőt.
De vastag sapink még mindig nincs!!!

Képzeljétek begyújtottunk délelőtt a cserépkályhába mert a gázóra nagyon pörög:(( ontotta a füstött mint állat....hívtunk egy szakembert holnap jön megnézni, biztos nagy kupit fog csinálni.......
Még jó hogy nem vártuk meg Bátit mert először úgy gondoltam ráérünk akkor begyújtani ha itthon leszünk!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Atyaég már megint, hogy pörögtök :) átolvastam mindent, de lehet nem nagyon alaposra sikerült.

Fogzás: 4ből 3 hegye kint. A 4. állapotát nem tudom, még nem sikerült kukkolnom. Sajna hiszti még van. Ebben azért a dac korszak is nagyban benne van. De gyanítom, h elindult az utolsó fog, mert volt egy jobb hetünk és szombat óta megint nyűgösebb.

Kata
Akkor hátha egyszerre szülünk :)
Nem tudom miért nevetett a gyógyszerésznő, írnak fel hintőport receptre....
Néha már úgy érzem az itteni dm már sose nyit meg.
Tényleg tök jó lenne talizni még egyben, csak nem tudom hogy, mert most már hideg is van és olyan nehézkes vagyok. Főleg gyalog, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül, + még Lilla is itt van nekem.

Jajj igen az nagyon jó mikro simogat a gyerkőc, meg puszilgat, h ne fájjon a pocid. :) és átölel és közli, h szeretlek anya. Ezek az olvadós percek :)

Friday
Szopi párnával nagyon ügyi vagy.
Meseszép a kirándulóhely.

Ervick
Persze, h tudom, de azt már meg tudom különböztetni...van olyan is bőven...és minden nem annyira élvezem...néha úgy érzem megőrülök.
2-3 hét...úristen,de mázlista vagy. Nekünk a szülinapja előtt kezdődött, szóval már több, mint 1 hónapja tart :(
Tudom, h kell, de már nem bánnám, ha befejezné.
Védőnő nekünk nem jár ki, majd csak szülés után.
De édesek a lányaid

Móni
Klassz a tábla nagyon a lényeg benne van, köszönjük.
Neve Dániel és nov. 16. a várható dátum.
Utód felmondás :shock: de ez már valóban nem a te gondod. Nekem is nagyon hiányoztak a kollégák meg a pezsgés...aztán később minden átalakul és lesz egy csomó új barátod..
Igen csak nem volt időm írni....:?
Nekem volt kenet vétel múlt héten.

Kriszta
Sztem elég a mikrós is.
szerintem sok. Én 60 fokon mostam, később 40 mint a többi ruhát. Baba mosóport használtam az első 6 hónapban és csak első körben vasaltam, utána már nem.
Lepedő csere meg csak ha balesetes lett, vagy már nagyon sokáig fenn volt (de úgyis hamarabb lesz rajta valami :) )
Nem kell ezt így túl bonyolítani. Hipót semmiképpen nem használnék, a pici bőre érzékeny is lehet az ilyen durva anyagokra.
Nekem volt 2 külön csomagom. A szülőszobásba csak + bugyi, tisztálkodószer, innivaló, szőlő cukor, ennivaló volt, cucc amiben szültem, zokni, törcsi és a papírjaim. Meg babának a cuccai amit szülés után ráadtak (most ilyen nem kell)
És volt külön kórházi pakk, ami az ott töltött napokra kellett.

Dorka
De elbújt a kicsi manó :)
csini a poci is :)

Én is Katát fogom értesíteni, ha már így egymásra találtunk, de szívesen cserélek számot priviben mással is :)

Reni
Nálatok meddig tartott ez a dac korszak??

Dy
rajtad már nagyon rajtad a fészekrakás :)

Enikő
Szívesen elküldöm a számom ha gondolod.
Szülés: én sem a szülésen parázok, hanem, h mi lesz Lillával....
Jók a képek és a lényeg is megvan :)

Szia Szilvi
Itt sok mindenki novemberben és Pesten szül? Mire vagy kíváncsi?

Szülési fájdalom: menszesz szerű görcsökkel indul, de szép szabályos időközönként jön csak a fájás. Amíg tudsz viccelődni, meg beszélni addig nem fáj igazán :) aztán, amikor a fájás alkalmával már nem nagyon esik jól
beszélni és szép szabályos időközönként jönnek akkor lehet menni. Ha nem vagy biztos, h jósló vagy igazi ülj egy kád jó meleg vízbe és igyál egy pohár bort. Ha erősödik a fájdalom akkor sínen vagytok :)
Fontos, h elég hosszúak és intenzívek legyenek, mert attól nyílik a méhszáj.

Szilvi
Tea csak gyümölcs és gyógynövény teát iszok. Már csak Lilla miatt is, mert neki nem adnék semmi képpen fekete teát.

Kabát
Szerencsére anyumtól meg apumtól kaptam egyet szülinapomra. Anyu varrta és nagyon klassz, de van egy dzseki is ami rám jön.

Drága férjecském nekem is elintézte a a házassági kivonatot és úgy megijedtem, hogy összepakoltam nagyjából (menet kész vagyok, csak pár apróság hiányzik) meg ki is mostam.
Most még a fészekrakás van rajtam, de ugye csak csiga tempóban csinálhatom. Párom csinált még 1 polcot a nappaliba és egy kicsit ezzel együtt át kellene pakolni a lakást. Hát még csak az elején tartok, de babó ruháit kiraktam már a polcokra legalább.

Babamasszázs: én anno jártam Lillával az egyik védőnő tanította itt nálunk a védőnői szolgálaton egy nagyon jelképes összegért. És nagyon jó volt.

Zsuzsi
Párod :( és fáj is neki?
Nekem lesz vérvétel valamikor a héten.

Kriszta
A gátmasszázs lehet átcsap másba, ha apa csinálja :) én magamnak csináltam. Bár már valami más is ránk férne :) :wink:

Friday
Nekünk sokan javasolták, h vegyünk ajándékot.

Zsuzsi
Ha a párod nem lesz bent vagy nem akar bent lenni, figyelembe kell venni az ő igényeit is. Viszont legyen akkor szülésznőd, vagy olyan valaki veled, akiben megbízol. Anyukád pl.

Ami a látványt illeti. Megbeszéltük, h végig a fejemnél lesz és semmit nem akar látni aztán mindent látott és ő vágta el a köldökzsinórt és nem vesztette el a gusztusát irántam :) sőt :)

Mérleg: nekünk az első hónapban csak azért lesz bérelt, mert azt mondta a védőnő ne szaladgáljak a hidegben 2 gyerekkel állandóan le. Azután majd megyünk bizonyos időközönként.

Telefon: már nem tudom követni, küldjem valakinek?

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Móni, mindig sikerül felvidítanod, ez a húst nem kell pépesíteni a férjnek dolog elvette a sírós kedvemet, köszi. :)
Ez a Béláné, nagyon alapos, hűha, sztem az én védőnőmet is leszúrná.
Ő meg se kérdezte még, hogy csinált-e vki vizelettesztet valaha...
Még jó, hogy a nődokimnál 30.héttől ez alap.
Bár ha ilyen gyakran kell csinálni, miért is ne végeztehnénk el mi magunk itthon a tesztelést,nem?
Azt mondta a fodrászom, tuti nagyon fog hullani a hajam, ne ijedjek meg, revalid kapszulát dörzsöljek majd a fejbőrbe vagy a béres szépségvitaminját ajánlotta.
Jó fodrászkodást holnapra.
Képzeld, kértem a fogdokis oldalon időpontot, de még nem jött válasz, mindegy holnap rájuk csörgök...

Zsuzsi, neked mikor van először ctg?Nekem már most szerdán kell mennem.
Mellszívót is sterilizálni kell amúgy,igen.

Enikő, köszi, édes vagy te is.
Cserépkályha füst, hú, még jó hogy anyukád ottragadt a sztrájk miatt, gondolom rumlit csinálnak a mesterek, de tényleg szerencse, hogy nem Báti kórházi hazavitele után derült mondjuk ki.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, csütörtökön 11-re megyek az első CTG-re. Holnap pedig kenetvétel és szülésznő-találkozás.

Enikő, reméljük, csak ki kell tisztítani a kéményt vagy a kályhacsövet, ja és persze azt is, hogy kis felfordulással megússzátok. De tényleg jobb, hogy most derült ki, mint később.

Fleur, köszönjük a részletes reagálást, ismét nagyon ügyes vagy! Lillának és Neked újra jobb napokat kívánok!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata! NAgyon jó anyuka leszel! Ne aggódj, vagyis aggódj, mert az így normális, de úgyis minden rendben lesz! És nehogy azt hidd, hogy csak Te rágódsz ilyeneken! Hidd el, hogy nem vagy egyedül :)
És hát persze, hogy a Kata-féle gesztenyés muffint sütöm :) Párom imádja a gesztenyés sütiket és hát beígértem neki (most sül). Nyam-nyam!

Vérzés a szülés előtt. Úgy olvastam, hogy van vmi nyákdugó (nem biztos,hogy így hívják) és ez szülés előtt pár nappal távozhat enyhe vérzés kíséretében. Nem lehet, hogy erről van szó???

Móni! Az hogy lehet, hogy egy órányira van Tőletek a védőnő??? Igaz, hogy nálunk is a város másik felén van a terhesgondozás, de mondjuk a rendelés már itt van nem messze a körzetben. Remélem nálatok is csak erről van szó és nem kell az orvoshoz is majd órákat utaznotok!
Bélánének van egyáltalán gyereke? Vagy csak azt ondja, amit tanítottak neki??? :)

Zsuzsi! A te védőnőd sem lehet semmi... :shock: Csak nehogy pont akkorra is lebetegedjen, mire hazaértek...

Enikő, azért remélem nem nagy a füst most is, nehogy abba üldögélj!!! Tényleg szerencse, hogy kipróbáltátok... :shock:

Mangora

Kép
mangora

Mangora, a nyákdugó az normális, és barnás (elvileg). Ha rendes vérzés van, az viszont nagy baj, azzal rohanni kell a kórházba (nem értek hozzá, konkrétan senkiről nem tudok, akinek ez lett volna). Remélem, ritka.

Amúgy meg költözünk (II. ker-ből a XVI.-ba), a védőnő már ott, én még itt:)
Igen, az én fejemben is megfordult, hogy vajon van-e gyereke.

Na ez az, Kata, ha naponta kellene nézni a vizeletet, én is meg tudnám nézni ugyanazzal a tesztcsíkkal, amivel a védőnő.
monke

Móni, tényleg! Bocsi, elfelejtettem, hogy a költözés miatt van ilyen messze!
Hát akkor a nyákdugóról ennyit, az barnás. Köszi az infót!

Mangora

Kép
mangora

Nehogy megköszönd:) én is csak hallomásból ismerem... szóval nem infó, na.
monke

Nyákdugó---rózsaszínes is lehet!De én is csak könyvekből tudom.
De tök mindegy, ha vmi véres dolog jönne, rohanok egyből, azt tuti.
Honnan tudjam az honna jön, nem?
Lányok, kezdek azért fohászkodni lassan, hogy görcsök jöjjenek majd, elég dúrva....

Mangora, neked is köszi és köszi.
Remélem a fincsi muffin nektek is beválik,csütörtökön jön fel az öcsém a férjemnek segíteni,és megrendelte tőlem ő is a muffint cserébe.
Ez a mimimum :lol:

Izgulok az első ctg miatt, lányok, ti ettetek csokit előtte?

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, nagyon sokat írtál és megint kis precíz voltál.
Hát, elhiszem, hogy nem szívesen mozdulsz ki pocakkal és Lillussal, de azért jó lenen összehozni :oops:
DM nyitást már én is várom!
Ez a kádban ellazulós,bort iszogatós vajjúdás nagyon kellemesen hangzik.Bevállanám, az tuti.:)
Persze hívhatsz/írhatsz drága, ha Dani érkezik.

Én Edinát és Fleurt fogom értesíteni!Nem baj, csajok?

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Azt olvastam egy "kismama-regényben", hogy a nyákdugó úgy távozik mintha egy meztelen csupasz csiga mászna végig az ember combján... :lol:
Hátha valakit közelebb visz ez a megközelítés a megoldáshoz :P

Az biztos, hogy ez a nyákdugó a szülés előtt 2-3 héttel vagy 2-3 órával is távozhat...

Kata, lehet, hogy igazad van, és tényleg a görcsök jöjjenek előbb?
Magam sem tudom már mit szeretnék.
Milyen munkálatokat végeztek a hétvégén?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, a muffin fincsi lett, bár kicsit elszúrtam :( 20 perc alatt nekem a légkeverésessel nem sült át teljesen, így visszatettem és kicsit az alja megégett. De levágtam (nekem szilikonos a sütőm, így nem kell bele lap, lehet ezért volt más) Legközelebb bizti 100%-os lesz. Azért remélem majd ízleni fog így is apának!
Ctg és csoki. Nekem azt tanácsolta a szülésznő, hogy vigyek magammal és ha nem akar mozogni babó, akkor azt kell enni. Nagy a szénhidráttartalma és ettől feléled :)
Én csütörtökön reggel megyek, de már várom nagyon :lol:
Szerintem mindenki azt értesítse, akit éppen tud (akinek megvan a száma). Ebből bizti nem lesz féltékenykedés! A lényeg, hogy tudjunk egymásról!

Fleur! Ezek jó tippek a vajúdásra. Párom meg mindig kinevet, mikor vörösborozom...

Nekem amúgy mondta is a szülésznő, hogy ne lepődjek meg, ha felhívom, hogy kezdődik, akkor fog mindenfélét mondani, hogy mit csináljak, hogy biztos legyen. Nem kell egyből indulni, csak ha a magzatvíz folyik. Nekem amúgy nem mondta, hogy gáz lenne, hogy ha a magzatvíz elfolyik és nem érünk be fél órán belül... Erre mindenképp rákérdezek csütörtökön! Nálunk ha napközben kezdődik a vajúdás, akkor apa kb 45 perc alatt ér haza és kb uennyi idő, mire visszaérünk a kórházba... Hát meglátjuk. Mentőt nem szeretnék hívni, annak kérdezzetek utána, mert nehogy az ügyeletes kórházba vigyen. Nem tudom, hogy van-e olyan, hogy oda visz, ahova kérjük...

Zsuzsi, ez a csigás hasonlat találó :lol: :oops:

Mangora

Kép
mangora

Ja, és lányok köszi a tippeket, már meg is rendeltem a Mei Tei hordozót itt a babaneten!

Mangora

Kép
mangora

Hajhullás: nekem is jobban hullott szülés után, de azért nem volt annyira vészes.

Vizeletvizsgálat: jó mert most nekem a doki sem csinál. :? csak a labor alkalmával van. De lehet most már lesz. A másik doki minden vizsg után a vizeletet is megnézte.

A vérzés, ha bő és élénk piros azért nem jó. De valóban van nyákdugó is ami kicsit véres kocsonyás izé, ami a szülés előtt nem sokkal távozhat (azért hét is lehet), meg van tágulási vérzés, de az sem erős.

Zsuzsi
Meztelen csiga=nyákdugó :lol:
És igen igaz.

Mentő
Én úgy tudom, h a mentő nem oda visz ahova te akarod, hanem a kerületileg illetékesbe, vagy ügyeletes kórházba. Szóval ha nem muszáj, ne hívjatok mentőt.

Mangora
Csak nem Mesitől?? :)

Apu ma hívott vett nekünk bébiőrt. És otthon is működni fog. Ugye főleg nekünk oda kell, mert ház udvarral.
Már megint olyan trutyi idő van. Bnőmmel lementünk játszóterezni, de jó ha egy órát tudtunk maradni, mert jött ez a jó kis áztatós eső és hideg is volt.
Hát ebben az időben érdekes lekötni a gyerkőcöket. Lilla is megint mesét néz....:?
Amúgy ami a görcsöket illeti már sokkal jobban vagyok, bár lassan most már tényleg jöhetnek a görcsök.

Tényleg most jutott eszembe, h valakit még jó lenne értesíteni Katán kívül szülés esetén, mert mi van, ha egyszerre szülünk :lol:
Szóval vki küldjön számot és én is küldök.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Mangora, sajnálom, hogy kicsit odakapott, ki kell kísérletezni, de azért tuti fini lett.
Kendőnek örülök, hogy sikerült.
Ok, akkor csak beviszem a csokit, ha stimulálni kéne Márkot!

Képzeljétek, elvileg a Sote 1 nőgyógyászatához tartozunk területileg.
A szülésznő mondta nekem a mentőt.
Amúgy ha látok itthon vmi szomszédot, nem fogok teketóriázni, bevitetem vele magamat.

Fleur, vki olyan kéne, aki korábban szül elvileg, mint mi, nem?:lol:
Apukád rendes, nekem a szüleim még kiságyra vadásznak, hogy legyen hol aludjon az unoka, ha majd hazamegyünk.
Jól esik az ilyesmi.

Zsuzsi, elvileg csatornaelvezető árkot és vadászkerítést kéne betonozni a két drága mérnökömnek...még így a fagy beállta előtt.
De tesóm meg van fázva, vszínűleg elnapoljuk, vagyis tavaszra marad,most beszéltünk pont.

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, de igen, Emesétől rendeltem a hordozót!

Mangora

Kép
mangora

Kata, mi az a vadászkerítés?
Jobbulást az öcsédnek!

Fleur, köszi, megvan a párom, nem állandó fájdalmai vannak, hanem időszakonként visszatérőek.
Örülök, hogy jobban vagy, akkor Dani még kitart egy darabig.
Köszi az információkat a vérzésről!

Most mesélte a barátnőm, hogy november 7-t álmodta meg a baba születésének. Na, kezdek egyre kíváncsibb lenni. Ma egyébként jól vagyok, lekopogom, nem fáj sehol.

Móni, reggel megyek a Klinikára, próbállak majd keresni!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Voltam ma dokinál, mert másfél órán keresztül 15 percenként keményedtem és folyamatosan fát a hasam meg a derekam majdnem leszakadt. Berogyott térdekkel vánszorogtam fel a rendelőig.Nem mosolyogni, de inkább sírni lett volna kedvem.
Megvizsgált, mondta, hogy zárva vagyok. Gyorsan meghallgatta Vince szívét, rendben volt. Aztán kért egy sürgős uh-ot,meg is néztek azonnal, mindent tüzetesen. Semmit nem találtak. Méhlepény 1. érettségi fokozatban, az még nagyon jó. A császár helye is rendben.
A végén azt mondta dokikám, hogy valszeg jóslófájás, jöjjek haza, igyak piát, pihenjek le, és ha nem múlik, esetleg rosszabbodik, akkor irány a szülőszoba.
Kicsit jobban vagyok, úgyhogy maradok itthon. Ha éjjel gond lesz, bemegyünk.

Bocs, nem reagálok mindenre, de mindenkinek kívánok nyugalmat, ne legyen lelkiismeret furdalásotok semmiért és pihenjetek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!!

Megérkeztem én is..! Nem semmi mennyit írtatok alig tudtam visszaolvasni bocsi ha nem reagálok mindenre! :oops: !

Ma jól elfáradtam voltam gumisnál a kocsival mert szombaton defektett kaptunk :( ! Meg voltam a védőnőnél is! Minden rendben van szerencsére és ajánlotta a málnalevél teát meg homeos bogyókat is ha érdekel valakit leírom szivesen melyeket ajánlotta!Mondta h lassan hagyjam abba a magne b 6 t is! :roll:

Katicat nyugi csak pozitivan és minden rendben lesz a babáinkkal!!! Tudod amiről meséltem msn is.. maximálisan együtt érzek veled Rendben lesz minden!

Nyákdugós dolog valóban ilyen kocsonyás vmi mert a sogornőmnek is ez távozott félig mikor a kerilányomat szülte ő végig rosszul volt hányt szinte elég sűrűn és egy rosszullét alkalmával a fele távozott neki , vérzett stb.. berohantak a korházba de a doki mondta h még zár mert csak a fele távozott , haza jöttek és rá pár napra megszülett a Dorka! Sogornőm egész terhesség alatt gyakran vérezgetett és tök egészséges kiscsajt szült , egy kisfiu bőrében!!! :lol: ! Minden rendben van vele. de már küldtem róluk képet is!! Nyugi lányok nekem azt mondták h öszöntönből fogom tudni mikor kell bemenni a korházba!!!

Ja tudjátok mit mondott a koll nő akiről meséltem , egy hete mikor szült a Jánosba 38 n szültek az erős hideg front hatására és sorba kellett állni az ágyért nem semmi!!! :evil:

GEsztenyés muffin jó lehet a párom nem szereti a gesztenyét..!
Ti milyen matracot vásároltatok a kiságyba?

Én se szeretnék mentővel menni!! Szerencsére a aposom, anyósom, sogorom itt dolgozik helyben úgy hogy van kit riasztani!!! Párom meg jön utánunk a munkából!

Ja amúgy én is attól félek és parázok h nehogy az utcán vagy vmi nyilvános helyen folyon el a magzatvíz ! Állítólag a magzatvíz átlátszó víz , de lehet rózsaszínű is!

Folyásom nekem is van szinte egész terhesség alatt hol több hol kevesebb de mondta a doki h ez természetes!!

Vick szurkolok neked a holnap miatt és tényleg büszke lehetsz a lányodra valoban nagyon ügyi volt és hogy minden okés vele!!

Ma beszereztem az házassági kivonatot is! Az is meg van!

Fodrászhoz én két havonta járok és magamnak festem mióta a fodrászom aki a párom rokona elment szülni , de a koll nőjéhez járok egy utcával feljebb vágatni...!
Ő mondta h mivel fessem és szerencsére még olcsóbban is kijövök! Úgy hogy remélem a Máté mellett is el fogok tudni menni szépitkezni!

Botmixerem meg turmixom is van de én nagyon szeretem mind a kettőt bár a botmixer praktikusabb..mindenbe elmosás stb.. mi is banán turmixot ittunk a hétvégén isteni fini volt! hmmm!

Aranyérrel én is néha küzdök de nekem mindig visszahúzodik.. pedig semmi baj nincs azzal a dologgal kapcsolatban, szülésnél én is félek ez miatt h ki fog jönni, de remélem vissza fog húzodni!

A H1N1 szintén ua az a véleményem h felesleges! Ráadásul a férjem munkahelyén meg kötelezik őket h oltassák be . persze a cég számláján, mondtam neki ha tudja bujjon ki alóla, de áll nem lehet .. ÉN nagyon nem szeretném ha beoltanák!

Zsuzsi nem akartalak rémizgetni a kolléganőm storyjával csak leírtam h ilyen is lehet.. és ebből is látszik h senkinek nincs egyforma terhessége és szülése! Ne haragudj ez miatt! Máskor nem írok ilyeneket! :wink:

Kata örülök h a bébiőrös dolog letisztult!! :lol:

Móni, szerintem is csak gyere és írj jó sokat! Most még van időd aztán a kicsi mellett ki tudja mennyi lesz!!

Na jó sokat sikerült írnom ! :oops:

Holnap is megprobálok benézni,csak a nagyiékat viszem az auchanba nagy bevásárlásra , igyekszem!

Jó éjszakát !

puszi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Látom, nagyjából mindenki Jól van.

Vick, szurkolok, hogy nyugodt éjszakád legyen!!!

Nekem ma nagyon nyomi napom volt. Nem sokat tevékenykedtem és egész nap depis voltam.... :(
Remélem holnap már jobb lesz.

Hál istennek, ahova én még elmegyek, az itt van a közelben. Ha útközben fojik el a magzatvíz, 5 perc alatt bent vagyok a kórházban. Bár jobb lenne, ha a férjemmel tudnék startot venni... :D

Én is a botmixert szeretem jobban, aztán majd meglátjuk, mi válik be.

Aranyér nálam is gondot okoz, csak az okát nem értem, mert semmi erőlködés nincs... :?

Szilvi, engem érdekelnének a bogyók!!!
Nekem a szülésznő az árnikát mondta. Nem tudom mi az, holnap megyek a patikába.

Már nagyon kíváncsi vagyok, ki lesz az első baba!
Vick, szurkolok neked holnapra!!! :lol:

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,
Alig tudtam visszaolvasni, csak néhány témára reagáok....úgyis mindig sokat szoktam írni...

Csajok, kívánom, hogy mindenkinek legyen olyan szülése, amilyet szeretne magának. Mindegy, hogy mivel kezdődik. Kizárt, hogy ne ismerjétek fel. Amúgy legroszabb, ami történhet, hogy hazaküld a doki, hogy ez még nem az... Szerintem Bíborka a legkisebb baba, de már ő is közelít a 2,5 kg-hoz, ami azt jelenti, hogy nem fognak azok a babák csak úgy kicsusszanni 2 perc alatt. Szóval bőven lesz idő diagnosztizálni, hogy ez már a szülés, illetve kényelmesen beérni a kórházba.

Vérzés: nekem is volt tágulásos vérzés, ami teljesen normális, és olyan mensi szerű ez is, tehát nem fogtok tőle megijedni. Ilyenkor már azért félreérthetetlenek a fájások, így is úgy is bemenne mindenki :)

Magzatvízszivárgás: jó, hogy írtátok, mert én is ettől parázok. Ha elfolyik az ügye egyértelmű, de ha szivárog, már nem annyira, viszont tényleg nagy a fertőzésveszély. Nekem a doki azt mondta erre, hogy a szivárgás nem áll már le, hanem erősödik, ezért fel lehet ismerni. (ez kb. az amit Móninak is mondtak)
Amúgy olvastam erről, és ezt is cáfolták jópáran...Patikában rendeltünk szivárgást kimutató tesztet, de állítólag egy vagyon lesz, szóval még nem tudjuk, hogy elhozzuk-e. Holnap telefonálunk. Ez egyébként egy sima lakmuszpapír. Mivel a magzatvíz lúgos, zöldre színeződik, ha szivárog. Minden más folyadéknál savas kémhatást mutat. Tudjátok gyerekkorunkban ilyet lehetett kapni az illatszerboltokban fillérekért.

H1N1. Nem kötelezhetnek rá senkit. Nekem az tűnt fel, hogy valaki berendelt belőle 6 millió! darabot, ami nem akar fogyni, és ezért nyomatják kormányzati szinten. Az a baj, hogy senki nem vállal felelősséget semmiért ezzel kapcsolatban.

Vick, van egy olyan érzésem, hogy holnap tényleg már a karjaidban foghatod Vincét :) Gondolok rátok!

Kata, persze, hogy jó szülő leszel. Akiben felmerül a kétség, és ezen gondolkodik, az már eleve az, hiszen első a gyereke. Szupi, hogy megoldódott a bébiőr/légzésfigyelő.

Zsuzsi, mi lessz a túlhordással?

Felur, nehéz pontosan meghatározni a dackorszak kezdetét és végét, mert a hisztik nem egyik napról a másikra szűnnek meg, csak csökkennek. Kitartás, ha vége, nagyon könnyűnek fog tűnni a gyereknevelés:)

Én sokat vacsizok turmixot. A meggyszezonban pl. minden nap. Befőttből is fincsi...

Jó éjt nektek, vigyázzatok magatokra és a babákra!
R

Kép
Kép
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?