A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok lányok!
Voltam a kötelező uh-gon a kórháznál,sajnos Balázs babát nem láttam mert a doki felé volt a monitor és egy oltári bunkó orvost fogtam ki :( nem szólt semmit csak az aszisztensnek diktálta az adatokat amiből nem sokat értek...aztán a végén kibökte hogy minden rendben csak farfekvéses :shock: ami kissé megijesztett de hát még van ideje megfordulni...
Lányok mi az hogy érettsége 1- Grannum I.?
gyöngyi-30

Dil: Ó, de figyelmes kis baba volt ez a te Barnabásod!"Na jó, bulizzon még egyet anya, de aztán jövök...."

Vicka: :Köszönöm a kimerítő választ! :lol: Nem akartam vájkálni a családi ügyeitekben, csak kíváncsi voltam, mert nem tudtam elképzelni, milyen.Meg az utolsó mondatod miatt is. Bár nálunk anyukám nagyon szereti Kristófot, és remekül foglalkozik vele(Kristóf is imádja), anyósomék képtelenek odafigyelni rá hosszú távon (2-3 óra) :cry: Épp ma mondtam le a hétvégi kiruccanásunkat a férjemmel, mert nem merem Kristófot az anyósomékra hagyni két napra.

Kép

Kép
linus

Ja, képzeljétek, az éjszaka azt álmodtam, hogy mentem szülni, és rengetegen voltak a vajúdóban (ami inkább egy orvosi rendelő várójára hasonlított), és senki az ég világon nem foglalkozott velem.Két fiatal doki volt, akik ide-oda mentek, röhögcséltek, lazán...Úgy könyörögtem az egyiknek, hogy legalább vizsgáljon már meg, hogy állok???!!! :oops: Vajon mit jelenthet ez az álom??? :roll:

Kép

Kép
linus

Sziasztok!

Persze, kaphattok jogot, MINDENKI, AKINEK MÉG NINCS HOZZÁFÉRÉSE, KÜLDJE EL PRIVIBEN NEKEM A MAIL CÍMÉT!!!

Kombiágy. Nekünk Faktum Kolibri narancs lesz. Marcinak is ez van, csak kékben. A pelenkázó nem a része, nem is értem, miért kombiként van kiírva. Mindenesetre nagyon strapabíró.

Gyöngyi, de bunkó volt a doki, de tényleg! És képet kaptál legalább?
Egyenlőre Mincsi is faros, de bőven van ideje befordulni. Nekem azt mondta a doki, hogy ha a 37. hétig nem fordul be, akkor befordítja. Az meg még 2 hónap...

Nekünk a következő UH a 31. héten lett volna, de mivel holnap megyek 4D-re, és ha ott jók az eredmények, akkor csak a 35. héten csinál.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Twist Nagyon szép a garnitúrátok! :)

Somaanya: Jobbulást kívánok Nektek!

Vicka: Én is éltem a Mamámmal nem messze Nagyatádtól, amikor a testvéremmel terhes volt Anyu, hónapokig kórházban volt Budapesten, Apu meg Pécsett dolgozott :(. Én viszont Mamámmal manapság nem jövök ki túl jól (akkor biztos máshogy volt), hozzám a Dédmamám állt rendkívül közel.

Clarasoft: Durva amit a buszról írsz, remélem azért a görcseid szűnnek lassanként!! Legalább annyival kényelmesebben utazhatnál hazafelé. Én is így jártam a kabáttal :(.

Francesca: Nálunk nem lustább a Baba hétvégén :), elemében volt nagyon, pedig én vasárnap teljesen kész voltam, mindenhez lusta és álmos egész nap. Ő pörgött egész délután.

Mi is összeraktuk a babakocsit :), és megrendeltem a hiányzó szekrényt :).

Kép
cat__

Én sem értettem, hogy most még miért fontos kérdés, hogy milyen fekvésű a baba... nem lehetséges, hogy ha mostanra befordulna, a szülésre még visszafordulhat akár faros helyzetbe is, hisz bőven van még helye piruettezni? :roll:

Lizzyy: én sajnos most sem tudok menni. :? Ha most mész először, akkor az alagsori betegfelvételibe menj először, ott regisztrálnak, és elmondják azt is, hova kell menned.

Én is még két hónapig dolgozom, szerintem belehalok :x

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Ez a H1N1 paráztatás lehet még fokozni?! Igazolva érzem magam egy kicsit mindenesetre, hogy én sem akartam beoltatni magam...
Uxi a helyedben nem tudom mit tennék..

A hasam ma nagyon keményedős, ettől egy kicsit rossz a kedvem is.. Szedtem már magnéziumot de nem sokat javít...

Gyöngyi sajnálom hogy egy ilyen pojácával hozott össze a sors, sajnos vannak ilyen orvosok is!

Na megyek eszem egy kis csokit, hátha jobb kedvem lesz.. :roll:

Kép
arian78

Sziasztok!

Vicka, Melike!
Köszi a javaslatokat és a tapasztalatokat. Soma is szed vitamin szirupot 3 hónapja naponta, oscillo bigyót is heti egy ampullányit, mégis beteg lett. Kap Rhinatiolt (kétfélét is)már vagy 2 hete, de attól tartok ez krupp nála. Tavaly ősszel is volt ilyen problémánk. Akkor elvittük egy gyerek tüdőgyógyász-allergológos dokihoz aki csinált nála allergia tesztet. Kiderült, hogy allergiás a parlagfűre és akkor valószínűleg attól köhög. De egy éve szedi az allergia szirupot és a köhögés sosem múlt el teljesen. Hol jobb, hol rosszabb. De most, hogy beteg lett újra nagyon durván köhög és tipikus kruppos tüneteket produkál. Úgyhogy ma este megyünk vissza a dokihoz megmutatni a gyereket. A nagy bánatom az az, hogy kruppos gyereknek nem javasolják 4-5 éves korig a közösséget, mert ha bármi náthát, influenzát elkap akkor azonnal jönnek a kruppos rohamok és hát kinek hiányzik az...Szóval ha igazam lesz akkor lőttek a bölcsinek sőt az ovinak is egy ideig. Kicsit borúlátó vagyok most, de este már többet fogok tudni.

Szerda este 4D!!!!!!! Már nagyon várom!

J.

Kép

Kép
somaanya

Elvileg a 28 hét után megmondják már, hogy milyen fekvésű a baba, de ez nem végleges. A barátnőmnek végig fejjel lefelé volt a lánya, és a szülés előtt 4 nappal lett faros. A másiknak meg fordítva. Szóval szerintem az a mérvadó, amikor a szülés megindul :lol:

Somaanya, jobbulást Somának! Nem is hallottam arról, hogy nem javasolják a krupposoknak a közösséget. Unokaöcsém kruppos volt, és 3 éves korától járt rendesen oviba, mint minden más gyerkőc.

A véleményetekre vagyok kíváncsi. Mostanában elég sokat keményedek, szinte minden estére. Szerintetek elmenjek ma tornázni? Szívem szerint mennék, de nem tudom, hogy ilyenkor is jót tesz-e...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Tegnap nekem is sokat görcsölgetett a hasam, kicsit meg is ijedtem, mert Barna nem akart mozogni, aztán délután benyomtam egy csokit, lefeküdtem és végre elkezdett rugdosni :lol:

Clara- ezt már én tapasztaltam sajnos a bkv-n. Inkább elkezd olvasni, vagy bámul ki az ablakon, esetleg becsukja a szemét, csakhogy ne keljen felkelnie :evil: És a nagykabát tényleg csak ront a helyzeten, mert nem egyértelmű a pocak.

lizzyy- én megyek holnap, igen 14.30-kor kezdődik. Betegfelvétel után a 2. emeletre kell menni, a nagy előadóhoz, a folyósó végén van. :)

gyöngyi-sajnálom, hogy ilyen hülye dokit fogtál ki :( Nem is értem, hogy lehet ilyen vki, hogy meg sem mutatja neked a picit :evil:

Kép
Kép
bogaracska

Azon gondolkoztram, hogy lassan el kellene kezdenem kimosni a baba cuccokat, mert elég sok van, és még ki is kellene vasalni őket. Ehhez kell vmi külön mosószer, vagy elég ha csak sensitive öblítőt veszek? :?

Kép
Kép
bogaracska

Nekem is azt mondta a doki a 28. héten, hogy már befordult és startra kész, de néha úgy érzem, hogy egyáltalán nem úgy fekszik, furi helyeken érzem a rugkapálásokat. :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Én normál mosószert használtam, amit mi is (mi Persilt használunk) és öblítőt nem használtam eleinte Marcinál. Ja és természetesen külön mostam neki. Most is így fogom csinálni.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Gyöngyi, ezt találtam a lepény érettségéről:

[quote]
írta:
A méhlepény érettségét ultrahangos vizsgálattal állapítják meg, az érettsége foka a lepény felszínén található meszes foltok nagyságától, minőségétől függ.

0 fokban érett méhlepény: sima magzati felszín, homogén szerkezet

I-es fokban érett méhlepény: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez

II-es fokban érett méhlepény: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak

III-as fokban érett méhlepény: érett lepény, "fészkes" mészlerakódások

Állítólag a III-as fokozat elérése után bármikor megindulhat a szülés, de erről bővebb infot nem találtam.. viszont amíg az áramlásvizsgálaton (flowmetria) minden rendben találnak, és a baba szépen fejlődik, nincs ok aggodalomra.

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem Benivel a 38. héten II-III-as volt a lepény, és még 3,5 hetet bent maradt. Gondolom ilyenkor az I-es jó lehet.

Beszéltem a gyerekorvosunkkal, a legfrissebb reggeli infója, hogy az 5 éven alulianknak leállították az oltást, most ülésezik vmi bizottság, aztán kiderül , mi lesz.
Hát úgy döntöttem, nem oltatom be holnap, max. ha tényleg nagy járvány lesz, nem engedem oviba, vagy később megkapja majd az oltást a gyerekorvostól, ha szükséges.

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi, ha nagyon keményedik a hasam, inkább kihagyom a tornát. (bár én nem járok sehova, csak dvd-n nyomom). Olyankor csak nyújtok, vagy valami könnyű kis gyakorlatot csinálok, vagy semmit.

De hála Istennek nekem csak ritkán keményedik, inkább esténként.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Nem tudtam géphez ülni jópár napig, úgy megkínzott az aranyér... Vérzett is jópár napig, de szerencsére már múlóban van! Kopp-kopp-kopp.

Alma
Sajnálom, hogy már most megrövidült a méhszájad! Remélem ettől minden rendben lesz, utána majd bepótoltok mindent Apával! :)

Vicka77
15 évesen volt először aranyered??? Jesszus, az durva!
Szerencsére már sokkal obb, éppen hogy kellemetlen, de már nanak se mondanám. Ott van még, de nem fáj. Kentem Neugranormonnal és Doxiprocttal felváltva és kamillás fürdőt is vettem, úgy látszik segített!

Mérnökasszony
Én úgy emlékszem, hogy a streptomat csak a szülésnél kezelték, hogy kaptam gyogyis infuziót, de előtte nem kellett szednem semmit. Vagy ennyire rossz a memóriám, még az is lehet.

Pillesz
Én sem szedek semmilyen vitamint. 12 hetes korunkig hébe-hóba Femibiont, de most már nem. Lilinél se szedtem, csak az elején.
Milyen a teknősös csillár? :)
Van egy cipőmárka (Josef Seibel), igaz nagyon drága, de az elképzelésednek megfelelő téli cipőt találnál. Viszont nagyon strapa cipő!!
Nem semmi mekkorát ugrott a baba mérete! Akkor ez jó meglepetés lesz, hogy mikor fog megszületni! De fura, hogy már ctgre van időpontod! Az már tényleg olyan vég a ctg :)

Kima
Sajnálom, hogy elestél! :(
Biztos nem érzet ebből Balázs semmit, ha ugynaúgy mozog, mint előtte!!!
Mi panelbe lakunk és ott már 14.-én bekapcsolták a fűtést, de kell is!
Hú de durva volt a vérnyomásod! Mennyi dopegytet szedsz?, Ez tényleg nem vicc, ezt kezelni kell, ahogy Vicka is írta.
Én keresnék egy új dokit, aki most is elvállal. Mert tényleg császnárnál pláne nem mindegy, milyen a dokid!!!

Lizzy
Meddig nem volt melegvizetek??
Jajj szegénykém, mit szedtél össze? Örülök, hogy nics nagyobb baj, gondolom hogy megijedtél!

Athena
Én sem vezsek kismama kabátot... Én még össze tudom húzni az átmeneti kabátomat, igaz, a hasam alsó fele így nincs védve.. A sídzsekimbe fogok járni, igaz, nem túl nőies, de legalább meleg és biztos (remélem) rámjön majd decemberben is.
Megértelek anyós témában. Az enyém is ilyen.. Ha mesélek valamit Liliről, akkor tutui a másik 2t hozza fel, hogy ők mit csináltak...Rosszul vagyok tőle.

BrigiMilyen krémet és kúpot használtál aranyérre? Jobb felkészülni a következőre...
Tök jó, hogy találtatok megfelelő kiságyat!!! Egy szobában lesznek Marcival?
Nekem is szokott nagyon keményedni a hasam, hoyg lépni se tudok... nekem sem volt Lilivel ilyen.

Uxi
Nekem nem a köldökömet nyomja Armilla, hanem állandóan a bordáimat tapogatja! :)
Nem normális a védőnőd, ha már ezért bezsól. Lezs még vele gondod!

Reunion
Az ikres szülés miatt lesz császár? Kösd fel a gatyád! Én is császárral szültem Lilit, remélem, most sikerül természetes úton!

Ági33
Jó szemét a főnököd! Tényleg ne hagyd magad, örüljön, hogy dolgozol! Én már bizto snem tenném :)
Sajnos nem tudok nőgyógyászt Zugló környékén :(

Adrienne
Neked is köszönöm az uhs képeről a dicséretet!

Melike
Örülök, hogy megoldódott a problémád!
Milyen új bútort kap Betti?

Bellaani
Sajnálom, hogy magad lett a cukros, a rosszullétet meg pláne! Tudom mit érzel... Nem tudom mikor találnak ki valami kíméletesebb módott erre??

Bogaracska
Én már jóideje nem tudok hogy aludni.. Ha jobb oldalamon alszok, hányingerem lesz.. Ha a hátamon, nem kapok levegőt, így marad a bal oldal, amitől zsibbad a lábam. De én a hátfájástól alig bírok elaludni. És ha éjszaka felkelek, úgyanúgy fáj :(

Cat
Le a kalappal, hogy így tartod a diétát! Nagyon ügyes vagy!!!

Klári
Jájj, de durva allergiád van... Monjuk én sem hordok se nyakláncot, de fülbevalót, de én azért, mert nem szeretem az aranyat! Csak a gyűrűmet tudm elviselni, de ahhoz is hozzá kellett szoknom, hogy legalább megfogjam :)

Gyöngyi
Lemaradtam. Milyen gerinc problémád van, ami akadályozhat a szülésben? :(
Jó nagy bunkó volt a orvos :(

Somaanya
Sajnálom, jobbulást kívánok Somának! Nincs annál rosszabb, ha a gyereked beteg :(

Twist

Nagyon kafa a kiságy!!!

Kép
buborka.

Vicka
nekünk a felső komni kiágyunk van és nagyon szeretem! Most ez lesz Armié!

http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=butor

Kép
buborka.

Brigi: én valószínűleg kihagynám a tornát, de miért nem kérdezed meg az orvosod, hátha van szakvéleménye róla.

Még nekem sem mondták meg múltkor, hogy milyen fekvésű a baba (én meg elfelejtettem megkérdezni, pedig lett volna rá lehetőség), de nagyon sok ismerősöm volt úgy, hogy az utolsó hetekben is forgolódott a baba.

Gyöngyi: remélem, többször nem kerülsz ehhez a dokihoz..

Arian: jobb lett a kedved? :)

Kép
cat__

Köszi lányok remélem nem sok ilyen orvossal találkozom már ebben a pár hónapban.
Brigi képet azt pláne nem kaptam még a kiskönyvembe se írta be hogy ott voltam....
Uxi köszi amit találtál,én meg azt hittem a babára utal az érettség.
Én meg azon gondolkodom milyen pelenkát vegyek meg hogy vannak méretezve?És milyen fürdetőt,popsikrémet?annyi márka van...kinek mi a tapasztalata?köszi!!!
gyöngyi-30

Gyöngyi
Fürdetőkrémet, popsikrémet, stb... ne vegyél semmit, mert amik kaphatóak a boltokban, újszülötteknél nem ajánlottak. A gyerekorvoshoz érdemes előtte elmenni, bemutatkozni és ő ad majd recepteket, amit ki lehet váltani a szülés után!
Pelenka: újszülött méretet (mindegyik márkából van), majd megtapasztalod melyik tetszik a legjobban!
Én Pamperst használtam anno, de a Libero is nagyon jó, csak drágák. Amikor szűkös volt anyagi helyzetünk Tescos márkát vettünk és meglepődtem, hogy ugyanolyan jó, mint a többi! Most azt fogom kipróbálni először, hogy az újszülött méretben is ugyanolyan jó-e.

Kép
buborka.

Valaki írta, hogy a MagneB6 nem ért neki semmit, de már nem emlékszem, hogy ki volt. Mit szedsz/szedtél helyette???

Én már reggeltől estig keményedek, aztán éjszakára még ráduplázom :cry: Most éjszakára azt csinálom, hogy 2 MagneB6 mellé 2 Schüssler MagnesiumPhosphoricum. Így kb. hajnali 3-4 tart ki. Nem tudom, mit csináljak, mit tanácsoltok? Többek között emiatt sem merek tornázni, pedig a párom most letöltötte nekem a Kállai Ildikó kismamatornáját, a Rubint Rékával együtt.

Utálom magam, 6 hónapja semmit sem mozgok. Múltkor próbáltam picit futni a busz után, kb. 20 métert kellett volna, de nem sikerült :(

Klári

Kép
claracroft

bogaracska: nekem a nővérem azt mondta a mosásra, hogy sensitive mosógél, külön mosni, öblítő nélkül, bár lehet öblítővel is. Lehetőleg gél, ne pedig por, mert az maradéktalanul kiöblítődik.

Tegnap reggel ragyogott a nap, nosza, gyorsan kimostuk a kókusz matracot, mondván, most tuti megszárad a napon. 10 perccel utána beborult, úgy is maradt. Kint volt még éjszaka is a matrac az erkélyen, reggel Attilával bevitettem a lakásba, mert esőt mondtak. Reggel még elég nedves volt. Ez besorolható a Murphy törvényei közé :?

Klári

Kép
claracroft

Bogaracska, Clara, köszi az infókat, szerintem ott leszek!

Clara, még én sem tornáztam semmit, és mérges is vagyok magamra. csüt-ön lehet elmegyek van a közelünkben 8tól 9ig tart reggel, csak bírjak felkelni. Szerencsére én még ilyen keményedéseket nem tapasztaltam, de a hátam az rettenetesen fáj :(

Buborka, szerencsére csak 1 napig tartott a melegvíz-hiány, lételemem a víz, reggel-este tusolok, tovább nme is bírtam volna :D Nekünk is hasonló kombi kiságyunk lesz, csak a pelusozó alatt nincsenek fiókok, hanem csak szekrény rész, viszont van ágyneműtartója.

Lányok, a pelus méretről jut eszembe, babaruhákból milyen méreteket vettetek? Látom, hogy 56-tól kezdődnek, és ha nagyobb a baba születéskor? :oops:

Kép
lizzyy

Orvos tortenet a multhetrol:

A korhazban mult heten volt az elso (!) UH...a baba/szuleszno (midwife) csinalta. Termeszetesen doki nem latott. Erre kijon az eredmeny, hogy a fej tul nagy, a combcsont rovid az altalunk kalkulalt idoponthoz. Na es persze rairta a papirra, hogy az ilyen kori terhessegnel, ma nehez pontos datumot meghatarozni. Jol beparaztatott, de meg en is lattam, hogy eleg hanyaveti modon meri az adatokat. A szuleszeti klinika UH gepe, pedig meger egy miset....otthon barhol jobbak vannak. :oops:

Kovetkezo nap a haziorvoshoz kellett menni. (Az elejen meg orultem, hogy talaltam egy magyar haziorvost, de azt hiszem most mar banom.) A vizsgalat alatt (dopplerrel kereste a baba szivhangjat) haromszor telefonalt, ketszer beengedett betegeket es meg a vernyomas meres elott kiment megnezni, hogy lelancoltak-e a kocsijat. :shock: :? Fel sem ajanlotta, hogy meri a cukromat, vagy semmi egyeb vizsgalatot, amit esetleg a korhaz nem vegez es neki lehetosege lenne ra. aaahhh...katasztrofa. Azt hittem legalabb o tudja, milyen a terhesgondozas es figyelmes. De csak a penz szamit itt is. :shock: :oops: (Terhesgondozas ingyenes, viszont "olyan" szolgaltatast is varhatunk. Talan a boritekot varja, mint otthon? :shock: )
Vendég

Köszi buborka akkor majd iratok fel mindent!A gerincproblémám neve spina bifida ami annyi hogy a keresztcsontomból hiányzik egy kis csont így születtem ezért lenne császár.De a szakorvosnak nincs röntgent képe most meg nem lehet csinálni így megengedte a szülést hüvelyi úton,mindezt vizsgálat nélkül.Eddig azt hallgattam hogy így nem lehet szülni rendesen most meg szintén bunkó orvos megengedi látatlanba ha lesz valami bajunk az már nem az ő baja.De bízom benne hogy minden rendben lesz!Ugyhogy egy hétre sok volt a bunkó orvosokból :evil:
gyöngyi-30

Clara: en a Multi Mineral Complexet szedem (ebben az MG mellett mas asvanyi anyagok is vannak) + Elevit, de csak masnaponkent. Nalam bevalt, de itt a magneB6-ot nem lehet kapni, ugyhogy osszehasonlitasom nincs. Labgorcs most mar ritkabban fordul elo.

Lizzy: a mar tapasztalt anyukak irtak, hogy az ujszulott es a 0-3 ho kozotti meretbol is vegyunk vegyesen, ki tudja mekkora lesz a picur. (56 es 62-es meret, viszont a halozsakbol a 62 -68 -as meretet irtak.) ...ugyhogy mi ezt kovetve vasaroltunk :wink:
Vendég

Köszi! Mindig felmerül 1-1 újabb kérdés :)

Kép
lizzyy

A keresztfiam 4050 grammal született, ha jól tudom 56-os ruhát egyszer adtak rá a nővéremék, amikor hazavitték a kórházból. Ők 62-es mérettel kezdték. Persze nem minden baba ilyen nagy, a szomszéd kislánynak 50-es ruhák voltak jók először, de szerintem ha ilyen pici ruha kell, akkor ráér az ember gyorsan akkor venni rá néhányat, illetve az sem nagy tragédia, ha 56-ost ad rá a szülő.

Klári

Kép
claracroft

Köszi Cat a kérdést, a csoki jót tett!! Már jobb a kedvem, igaz a hasam még mindig kemény... :)

Kép
arian78

:roll: 7re mehetek ma be a házidokihoz kiíratni magam táppénzre... azt reméltem telefonon keresztül is működik, de nme :?

Kép
lizzyy

Lizzyy! Nálunk Somára eleinte még az 56-os rucik is naagyok voltak. Mi is akkor indultunk neki vásárolni mikor a kh-ból is alig tudtam miben hazahozni. Nekünk felnőtteknek szemre nincs túl nagy méretkülönbség egy 50-es és egy 56-os rugi közt, de tapasztalatból tudom, hogy egy rugiban pl.össze-visza tud gabalyodni a baba ha nagy rá. a harisnynaci is elég viccesen állta a gyereken, pedig 00-ás méretet vettem neki.

Kép

Kép
somaanya

Kép így nézek ki ma Kép pöttöm meg én Kép pöti lámpája

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Na, most van elegem ebből a sz*rból!!!! 2* szállt el az amit írtam, folyamatosan szétkapcsol a net!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz: tok jol nezel ki!! Eppen csak egy szep Panna-tarto-pocakod van...gratula! :wink: :lol:
Vendég

[quote="vicka77"] írta:vicka77jra én. Kombiágyat keresek a neten. Sztem már mindent átrágtam, de azért megkérdezem, hogy van-e vhol jó tapasztalat vagy láttatok-e vmi kedvezőt?

Köszi!

Szia Vicka!

Én a Helimexbe láttam eddig legolcsóbban és nagyon szép szerintem nézd meg vagy a Bippa kft honlapján!

Mi is ilyet fogunk venni azért tudom ennyire! :D

http://www.helimexbaby.com/webaruhaz/in ... egoryID=52

http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=butor

Meg én a Vaterán meg a teszveszen is nézegetem folyamatosan bár ágyból inkább újat szeretnék!

KépKép
ldetti

Ma én is nagyon keményedtem. Lehet hogy vmi front van? Olyan ijesztő tud lenni!:(

Kép
ágota 74

Francesca:köszi, bár már több, mint 15 kg-t híztam! :oops:
Nem tudom olvastad-e, én pénteken voltam uh-n, 29. hetesen. A doki annyit mondott, hogy mindenokés, de nem 29 hetes a baba, hanem 31. a méretei szerint, és a bpd-je 33. hetesnek felel meg. Nem kell megijedni, hogy a babád nem a nagykönyv szerint növekszik, ugyanis nem olvassa ezeket, hanem a saját tempójában nő, ahogy a legjobb neki. Szóval nem kell aggódni, amorf babák is kellenek! :P :D
Akkor nekem is lenne egy kérdésem ruhákkal kapcsolatba. A 62-68-as rucik kb meddig jók úgy nagy általánosságban, mert nem szerertnék abba a hibába esni, hogy csak téli cuccai vannak.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Vicka!
Aranyos vagy, hogy megkérdezted a férjed. Nem ijesztettél meg és végképp nem éreztem okoskodásnak! Mindenképpen konzultálni akartam a dokival ez ügyben. Lenne egy kérdésem, dobok p.ü-t.
Kombiágy: nekünk is faktumos van és nagyon szeretjük.

Akire!
A Nimród nagyon szép név.

Kisvuk!
Lelekileg engem nagyon „megvisel” a várandósság. Lassan ott tartok, hogyha valaki nem úgy szól hozzám, ahogy én elképzelem, teljesen kiakadok. Pedig a másik normálisan szól, csak én vagyok egyre hülyébb.

Twis!
Már eszem lelkesen a fokhagyma kapszulát, de eddig nem ment lentebb. Szerintem kell neki idő, mire kifejti a hatását, nem?
Nagyon szép lett a kiságyatok az ágyneművel
Vicka férje jó ötlet lenne, de nagyon messze élnek tőlünk.

Somaanya!
Jobbulást nektek!

Gyöngyi!
Még simán befordulhat Balázs. Utálom az ilyen bunkó dokikat.

Bogaracska!
Elejében mi persil sensitivvel mostunk és az öblítő is sensitive volt. Ma már csak a mosószer az.

Buborka!
Neked rossz élmény volt a császár és ennyire fájt utána?

Klári!
Én írtam. _Most a magne citricitet szedem, ha kell. Az sokkal több magnéziumot tartalmaz. Próbáld ki.

Lizzy!
Amikor Marci megszületett, akkor ment el apa 50-es ruhákat venni. Pár napig úgyis a kórházban lesztek, addig meg apa be tud vásárolni, ha kell

Pillesz!
Nagyon csinos vagy!

Kima
Kép
Kép
kima75

Pillesz! 62-eseket kb. 3-4 hósan fog hordani ELVILEG, 68-asokat 4-5 hósan. Szóval 68-asból már ne vegyél nagyon vastag cuccokat. persze ez az elmélet megdől ha nagy a baba és egyből 62-es mérettel kezdtek....Szóval tanács az van, de tuti megoldás nincs. :D

Kép

Kép
somaanya

Jó estét!

Ma voltam dokinál, vashiányom van :( Kaptam Neo-Ferro-Folgammát, egy hétig napi kettőt kell szednem, utána napi 1 (azt hiszem).

Gondoltam, ha már ott vagyok a patikában, veszek magne citricitet, de nem volt. Végül vettem DM-eset, ez nem tartalmaz olyan sok magnéziumot, de ideiglenesen jó lesz, majd meglátjuk... mindenesetre köszi a tippet kima és franchesca :)

Pillesz, iszonyatosan irigylem a vékony alkatod. Én 10 kg-nál tartok, de már lehet, ha kifeküdnék egy tengerpartra, "visszadobnának" a tengerbe abban a hiszemben, hogy partra vetődött bálna vagyok :roll: Mindig olyan karokról álmodoztam, mint a tied :)

Kérdeztem a dokim, hogy az állandó keményedés mellet szabad-e tornázni, azt mondta, ha minden más érték jó, akkor nem kell visszafogni magunkat. Ebben a terhességi korban a méh átlagosan 5-10 percenként összehúzódik, valaki ezt meg sem érzi, valakinek kellemetlen keményedéssel jár... Azonban ha egyéb jelek s utalnak rá, lehet a koraszülés fenyegető jele. Azt ugyan nem tudom, hogy mik az egyéb jelek a nyíló méhszájon kívül, csak azt tudo, hogy nálam nincs jelen a többi jel. A méhszáj még mindig 3000 szerencsére. Persze ez bármikor megváltozhat. A kenet vizsgálat eredménye is negatív lett, nincs strepto...izé, bigyóm.

A 30. heti UH-t egybekötöm a 4D-vel a Magzatdiagnosztikai Kp-ba. Már várom, Attila is. :)

Klári

Kép
claracroft

Verus, én Spertit használtam, azaz azóta át is szoktam rá, ha éppen muszáj használni. Nekem bevált.
Minkával nem fogunk egy szobában aludni, a gyerkőcök lesznek az egyikben, mi a másikban.

Pelenka. Mi Pamperst használunk Marcival, most is azt fogok venni. Nekünk jó volt, de többen panaszkodtak rá. És nem a legkisebb méretet veszem, hanem az eggyel nagyobbat.

Fürdető. Kapsz rá receptet a gyerekorvostól, eleinte a gyógyszertárit kell/szokás használni. Ugyanígy a popsikrém is.

Babaruha méret. Nekünk van pár 56-os, de inkább 62-eseket vettem. Nem annyira nagy rá, és ha nagy baba, pillanatok alatt úgyis kinövi az 56-ost. Én amúgy is úgy voltam mindig, ha egy méretet kinőtt, nem azt vettem meg soha, ami következett, hanem eggyel nagyobbat :oops:

Pillesz, szépen kigömbölyödtél már!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Twist, hogy sikerült a sóska? Én régen nem szerettem, de most imádom. Sült csirkével, krumplipürével. Hmmmmmm. Hamarosan főznöm kell megint, azt hiszem :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jó reggelt!

Nekem ma aktuális a terheléses cukor, úgyhogy megpróbáltam visszaolvasni minden ezzel kapcsolatos hozzászólást. Sajnos nem sok a jó tapasztalat... :(
Ráadásul tegnap teljesen elfelejtettem, hogy oda kéne figyelni már előző nap is a kajálásra, úgyhogy három szelet csoki, egy csomag keksz és rengeteg gyümölcs is lecsúszott (természetesen a főétkezések között :oops: )
Úgyhogy gondoljatok rám ma reggel :)

Timi
athena

Timi: megy a drukk! Csak megnyugtatás képpen, nekem semmi bajom nem volt, még a lötty is ízlett. :D A párom jött velem, szórakoztatott. Ha veled nem megy senki legalább valami újságot, könyvet vigyél magaddal, mert kinő a szakállad, annnyit kell várni.
Előző nap én is beszőlőztem, 6,1 vagy 6,2 lett a terhelt cukrom. Szerintem nem lesz gond.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Köszönöm a dicséreteket. Most érzem magam igazán jól a bőrömben, mert előtte kórosan sovány voltam. Szerintem most vagyok pont jó, bár ha így folytatom még felszedek jó pár kilót. Most van rajtam 15-17 kg plussz.
Én majd a gyógyszertári szereket szeretném használni, állítólag annál jobb és olcsóbb nincs, persze ha nem extrémen koszmós a babafej, vagy piros a popsi.
Nekem már csak 75 nap a kiírt időpontig!!! Még mindig nem hiszem el, hogy anya leszek. Más is van így?

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Athena, nekem is ma van a terheléses vizsgálat. Nálunk az benne az extrán "szuper", hogy mégcsak nem is kettő, hanem három szúrással lehet csak megúszni. Tegnap reggel voltam éhgyomri vércukor vizsgálaton, aminek délután lett meg az eredménye, és az eredmény függvénye (nekem 4,3 lett), hogy lehet-e terhelni. Így a terheléses egy nappal később (nekem ma) van. Viszont a terheléses előtt újra megnézik az éhgyomrit is, gondolom azért, hogy kizárólag a 75 g glükóz hatását lássák. Rettentő boldog voltam, mikor ezt megtudtam, mivel én a terhesség előtt minden vérvételkor (igaz nem volt sok) elájultam. Azóta sokat fejlődtem, mióta terhes vagyok, a két vérvételen rosszul lettem ugyan, de nem ájultam el. :) Most pedig arra készülök, hogy teljesen legyőzzem önmagam, a tegnapi vérvételen nem is lettem rosszul (igaz, fekve vették), és ma reggel sem az éhgyomrin. Aztán megittam a löttyöt, nálunk nem lehet bele citromot tenni, számomra még így sem volt olyan vészes. Mondjuk én mindig is a szúrástól, és nem a löttyivástól féltem. Most várom a 120 perc végét. Nagyon szeretném a hármas utolsó vérvételét is ügyesen átvészelni. Nekünk az utcában van az sztk, így szerencsére haza tudtunk jönni a "szünetben".

Ági

Kép
ági33

Brigike, a sóska tök jó lett:) Milyen egyszerű elkészíteni! Én is sült csirkével ettem és krumplival és utána mégis szépen normál szinten maradt a cukrom, hurrá:) Fincsi tényleg!

Küldhetek brutál poci képet? (persze a fenekem is arányosan nőtt hozzá:))))))))

Kép
Vendég

Ági drukk a jó eredményhez!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Túl vagyok rajta, és azt kell mondanom, hogy semmi rossz tapasztalatom nem volt :)
Korábban említettem, hogy itt nem kell löttyöt inni, csak reggelizni, és a reggeli után pont egy órával veszik le a vért. Én azt hittem, hogy egy hordónyit fognak levenni, de nem. Csak egy pici ampullával.
Viszont akkora sor állt, hogy ha beálltam volna a végére, akkor minimum egy óra, amíg sorra kerülök. És ez még csak a beutaló leadása, hol van még a vérvétel.... Viszont kismamáknak nem kellett végigvárni a sort, mert fontos, hogy pont egy órával reggeli után vegyék :)
Szóval már csak az eredményt várom, remélem azzal sem lesz baj! Délután megkapom, bár a drukkok tuti segítettek :)

Ági! Neked mikor lesz meg az eredmény?

Timi
athena

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?