2001.01.18 13:47
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Sikerült!!!
De nem volt triviális. Bementem a gyógyszertárba, mondom a nõnek, meg volt beszélve a doktornõvel, meg hogy csak blokkot kapok. Oké, fizettem, megkaptam. Na, mondom fél siker. Összeszedtük a gyerekeket (suli, ovi) és nyomás. Doktornõnél nem is érdeklõdtem, egyenest mentünk. Erre bent: hát azt az akciót még pénteken lefújta a doktornõ, elfogyott a 20 db-os készlete. Az akkori már fizettek listával még pénteken további 5-öt elhozott, és kész, de mi egyik listán sem voltunk (mivel a nõvérke "ráérnek" utasítására nem rohantunk szerdán a patikába). Szóval több oltóanyaga viszont nincs. Na, itt kezdett összedõlni a világ. Kérdezgette, hogy adta ki a gyógyszertáros stb. én meg tartottam magam a verziómhoz, és nekem azt senki sem mondta, hogy még múlt hét szerdán, de max. csütörtökön menjek. Na,aztán kiderült, hogy az ötbõl még 4 anyag ott van, és ráadásul kettõ feleslegben, ugyanis az egyik anyuka a kezébe is kapott 2 anyagot, meg a doktornõ 5-jébe is benne volt a két gyereke. Szóval 2 gyerekemet be tud abból oltani. Telefonok a gyógyszertárba, egy db anyag még éppen van. Na, akkor beoltotta õket az ottlevõvel, azt az egyet meg ma én elvittem a patikából a rendelõbe.
Amik még kiderültek. Lásd korábbi hozzászólásomat nevû oltóanyag létezik 10 és 1 db-os kiszerelésben is, 1 anyagra az ára 1220Ft, és semmi támogatás nincs hozzá. Ezenkívül a patikus szerint még vagy 5 fajta készítmény van forgalomban. Úgyhogy ezek magyarázzák a dolgokat, kivéve a hiányt, mert ha ezen nincs támogatás, akkor mért baj az a TB-nek, ha mi oltani akarunk???
Reakciókról ma még nem tudok írni, reggel mind okék voltak, mentek suliba, oviba.
Ez most min. 3 évig jó esetben 5 évig jelent védettséget, remélem addigra ezen a téren is beáll a változás, mint a Pedvaxnál, amit bizony nekünk még bõszen ki kellett fizetni, a nagynál szerencsére már csak egy kellett, de a kicsiknek 4 adag (fejenként) anyagot kellett kifizetnünk.
Persze a B baci még mindig itt lebeghet.
ILdi