A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hello

Csinálnom kellett egy új volnalzót mert apucinak nem tetszett egyik sem!!! DE ez most igen! :lol:

Amúgy ma nagyon elvagyok keseredve alig mozgott még.. ! Remélem minden okés vele!!! :cry: !

Na most már tényleg pihizek majd este még jövök!

Puszi

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Friday, természetes, hogy megosztottad velünk a véleményedet és akárhol laksz, minden anyuka a legjobbat szeretné, nem kell mentegetőznöd, megértünk.

Mangora, várjuk holnap a híreket!Nagyinak nem árulkodunk, ne félj! :lol:

Szilvi, sajnálom, hogy elszállt amit írtál!Estére biztosan beindul Máté...
Nekem is tegnap és tegnapelőtt keveset mozgott, de ma behozta a lemaradást.
Vmi édessel stimuláld picit!

Várom apát, mennénk bevásárolni, de alig élek!

Holnapi fogdoki és tanítványok lemondva :cry:

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Enikő, igazad van - azt hiszem, kellett nekem ez a hónap pihenés itthon (akkor is, ha talán fölösleges volt orvosi szempontból, de ezt már nem tudjuk meg soha). kicsit azért csak jobban rá tudtam hangolódni az egészre.

De bevallom, a szülés gondolatára most is gyakran elfog a pánik, és azt várom csak, hogy "túllegyek rajta". Ehhez képest Friday írtad, hogy ő csalódott volt, hogy csak 3 órát tartott, hogy nem élhetted át teljesen ezt a nagy eseményt...

Reni, te is írtad korábban, hogy nagyon tudatosan készültél Blani születésére - és egyszer azt is, hogy nem fogadsz szülésznőt, mert "te akarsz lenni a főszereplő" (amin azóta is mosolygok, az nagyon tetszett).

Áruljátok el, hogy lehet ilyen mentalitásra szert tenni? Csak mert azt hiszem, ez rám férne... legalább egy picit.

Kata, örülök, hogy Márkkal minden rendben, neked pedig jobbulást.!!

A hajam jóval rövidebb lett (azt mondtam, annyit hagyjon, hogy csattal, hajpánttal hátra tudjam simítani). Sokat nem változhatott, mert voltam bent ma az irodában, és nem vették észre a kollegák...igaz, fiúk és informatikusok:)

Szilvi, hová tűntél? Gondolom, megint egész nap könyvelsz...? Remélem, minden ok, csak a meló sok.

Mangora, picit későn, de ha jut még a gombócból, rám is gondolj:)
Holnap elég sűrű napod lesz, ahogy olvasom.

T. Szilvi, jó pihenést és ne mérgelődj...

Zsuzsi, annyira reménykedem, hogy a 15-16 órás vajúdásból csak az utolsó (max) hat órában vesszük észre, hogy ez már az...

Ez megnyugtató, amit a szülésznőd és aztán a dokim is javasolt, hogy ha nem vagyunk biztosak benne, menjünk be a szülőszobára.
Csak azon tűnődöm, hogy nem veszik-e ezt zokon az ügyeletesek... szóval mondjuk betámolygok szombat éjjel, és megkérem őket, hogy nézzenek rám, aztán utána kijelentem, hogy ok, akkor hívják xy-t...
Vagy megint túl sok időm van problémákat kreálni magamnak...
Megyek is inkább vasalni
:P

Szép estét nektek, vigyázzatok magatokra
Pussz
Móni
monke

Móni, nekem a dokim már a terhesség legelejétől azt hangsúlyozza, hogy hangolódjunk egymáshoz a babával, mert ez a 9 hónap olyan, ami nem lesz többé és élvezzük ki minden percét! És igaza is volt.
Pánikolni meg nem kell!!! Minen jön majd magától. Ha félsz, az görcsösebbé tesz és a szülés alatt pont arra van szükségetek, hogy eltudj lazulni. Próbálj meg kicsit befelé fordulni néha a nyugodt pillanataidban és beszélgess úgy babóval, hátha az segít. Ezt kell tenni szülés alatt is.
Azon aztán meg pláne ne aggódj, hogy mások mit fognak szólni,hogy szombat éjfélkor bemész, Ha úgy érzed menni kell, akkor menj és más ne érdekeljen! Itt ahogy Reni írta Te és a bébid vagytok a legfontosabbak, ők meg azért vannak ott, hogy titeket kiszolgáljanak!!!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Megtörtént a munka átadása, azaz ami nálam van, befejezem, de újakat nem kapok... És nem nagyon akarnak már bent látni...
Remélem, holnap mindent el tudok intézni, le tudok zárni, mármint ami a benti ügyeket illeti.
Most várok egy ügyfelet, aki 3-ra jön... Tudjátok, a múltkori késős szívességi ügyfél Győrből.

Móni, érdekes a felvetésed, ezen én is elgondolkodtam, de szerintem ma már természetes a szülésznő-választás és ezt megteszik egymásért. Legalábbis remélem!
Na, majd megnézem én kedden a hajadat :-)
Szerintem se bánd az utóbbi egy hónapot, minden rendben, ráhangolódtál a babára, elkészült a fordításod, jókat főztél, ettél :-)
Ja, a szülőszobára én sem vágyom, egyre inkább nem :oops:

Kata, pihenj inkább a vásárlás helyett, bár gondolom, már ki vagytok fogyva.

ToldiSzilvi, hogy belejöttél a vonalzó-készítésbe :-)

Mangora, Úristen, fél 7-re??? Tudjátok, a múltkor mondtam a kozmetikusnak, hogy inkább reggel mennék, erre mondja jó, beírlak fél 7-re. Mondtam, hogy az nekem inkább hajnal :P
Szóval pihenj rá a holnapi napra, úgy látom, fárasztó lesz.

Na, az én Babum egyfolytában mocorog tegnap este óta, mindig valahol kidugja ezét-azát. Nagyon aranyos, szabad szemmel is látszik.
Ma dícsérgettek a kolléganők, hogy mennyire nem látszik rajtam, hogy babát várok, meg nem is híztam stb. Erre egy 60 feletti nő megjegyzi, hogy az arcom bizony fel van puffadva :evil: Aztán amikor mondtam neki, hogy még max. 4 hét, de inkább kevesebb van hátra, akkor teljesen el volt halva...

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mangora, a terhességet élveztem, azzal nincs gond. A babával is kommunikálok.

Igen, azt tudom, hogy a görcsösség, a pánik rossz és értelmetlen.
De ez a tudat maga még nem nagyon segít az ellazulásban, sőt... attól is görcsölök, hogy nem kellene görcsölnöm, mert csak rosszabb lesz stb:)

Valami kis agymosás kellene... vagy lehet, hogy 1 nagy pohár bor is elég lesz.
:shock:
monke

Na még nem indultunk el bevásárolni...
Zsuzsi, kaja kell főként, holnap a párom nem ér rá, pénteke ugye minden zárva, hétvégén meg főzni kell.
Muszáj mennem sajna :?
Örülök, hogy letudod az ügyeket, de a szívességi ügyfél...
Remélem hatalmas babakelengyével állít be hozzád, ha már ilyen pofátlan.

Móni, én végig itthon voltam ugye, de nekem is sok időbe telt ráhangolódni a babára, ami érzés eddig nem fogott volna el minket, az meg úgyis jön majd a szülés után, nem?Kész!
Amúgy én is aggódok amiatt, jókor megye-e be, ha nem mit szólnak, mi van ha éjjel/hétvégén hívom a szülésznőt, stb.
Tiszta hülyék vagyunk, ezért fizetik őket!

A Reni és Fleur féle nyugodtságból én is szívesen kérnék egy picit...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi! Ez szuper hír. Még jó, hogy újat már nem akarnak adni... :shock:
3-ra? Lehet, hogy ő hajnali 3-ra gondolt :lol:
Igen, jó korán lesz a fél 7, de mikor párom is rákérdezett, hogy olyan korán, akkor csak mosolyogva mondta a szülésznő, hogy ez még nem is korán ahhoz képest, hogy mi lesz, ha hajnalba kezdődik a szülés :)

TSzilvi! Jó az új vonalzód is, fő, hogy apának is tetszik!

Móni, akkor a szülést is próbáld úgy felfogni, mint a terhességet. Csak egy természetes folyamata, amivel az egész lezárul és valami új kezdődik! Gondolj arra, hogy ha te is nyugodt maradsz, akkor nem görcsölnek az izmaid és babó könnyeben ki tud majd bújni. Az vezessen, hogy neki könnyebb utat tudj nyújtani!
Egy idevágó idézet:

"Élettani törvény, hogy a test minden természetes, normális működése veszély és fájdalom nélkül menjen végbe. A szülés, a születés ilyen természetes, normális működése az egészséges nők és babák szervezetének. Magától értetődő következmény tehát, hogy egészséges nők, kik egészséges babákat hordanak, biztonságban tudnak szülni veszély vagy fájdalom nélkül."

Ezt 1891-ben írták.

Higgy benne, hogy nem fog fájni és az sokat segít!

Én hiszek benne, hogy minden fejben dől el, bocsi, ha valakinek sok voltam...

A bort meg még otthon idd meg, mert a szülőszobán már nem lehet :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Megjöttünk Nst-ről, minden rendben volt bejött Apa is Annával, nagyon élvezték, a kislegény is nagyon aktív volt!!!

Mondtam a szülésznőnek az éjszakámat......kicsit rám ijesztett hogy miért nem mentem be.......????
Kérdeztem minek már úgysincs visszatartás....erre azt mondta, hogy 38.ik hétig ha lehet megállítják.
Meg hogy az mg-t is addig szedjem.....addig minek, na mindegy majd jövőhéten megkérdem a dokitól szerintem 37-nél tovább úgyse szedem. Viszont a málnalevélről is azt mondta, hogy 38 előtt ne igyam mert ígyis vannak görcsök..........na ebbe az egybe egyet értettem vele.

Remélem ma jobb éjszakám lesz!!!

Csajok félre minden aggódással, minden úgy lesz a legjobb ahogy lesz!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!!

Na itt vagyok kicsit pihiztem és jobban vagyok!! Úgy néz ki talán Máté is felébredt! :oops: !

Jaja jól bele jöttem a vonalzó készítésbe hála a ti segítségeteknek!!

Vick remélem nálatok minden oké...?

Látom Kata csak sikerült elmenni vásárolni!!! :wink:
Én meg várom a páromat hogy jöjjön haza de ki tudja mikor jön...! :( !
Rossz így egyedül!!! De alig várom h a bébi megszülessen mert akkor itthon lesz elég sokat szabin meg az ünnepek is jönnek !

Amúgy én is itthon vagyok az elejétől fogva és valóban nagyon nehéz ezt az egészet felfogni h pár hét és megváltozik az ember élete és hogy egy kis cuki egészséges baba van a pocakomba... sokszor azt hiszem h álmodom és akkor mindig rug egyet , biztos mondja magában a pici h ez nem álom anya.. én itt vagyok!! :lol: !
Minden nap én is bemegyek a szobájába és kinyitom a szekrényét megnézem a ruhákat , olyan jó illatuk van h frissen kimosva és kivasalva ott figyelnek ekkor mindig feltöltödöm !!! Úristen már csak pár hét és itt fog aludni a szobájába és itt lesz velünk!! Nehéz felfog de sztem majd akkor fog ez tudatosulni mikor már megszületik ott lesznek a babócák a karjainkba! :D

Szüléstől én is félek és tartok is tőle sokan mondják h menjek el ilyen felkészítő tanfolyamra, de sztem ez egy olyan helyzet amikor az ember ott van bent akkor ott fejben dől el mit és hogyan kell csinálni ! Úgy hogy úgy döntöttem én nem megyek..
Sőt mikor vannak depis pillanataim akkor nagyon bepánikolok h te jó ég én nem akarom a szülést és hogy tartok az egésztől és nem tudom mi lesz.. ekkor mindig padlóra kerülök! De apuci mondta h nyugi nem lesz semmi baj ott lesz velünk végig, sőt a ha császár lesz akkor is ! Erre szoktam ilyenkor gondolni és akkor már jobban is érzem magam! :D !

Én is elkezdtem inni a málnalevél teát remélem hatni fog!!!

Magnora a nagyinak nem mondunk semmit, de azért ari tőle h segíteni akar.. a szándék a fontos!!!

Tud valaki nekem olyan receptet adni ami olyan káposzta amihez édes káposzta kell nem savanyú.. csak nem tudom mi a neve annak az ételnek.. úgy néz ki mint a paradicsomos káposzta csak hús meg rizs van benne,, úgy ennék ilyen finomat de nem tudom hogy kell!!!!Ezt kívánom már rég óta !!! :cry:

Nagyon fáj a derekam alig bírok kiszállni az ágyból! Ez szörnyű!!!
Mangora gondolok rád holnap és kérlek számolj be mindenről!!

Na most bepotoltam ami elszállt !
Majd még jelentkezem!

További szép estét !

Puszi
Szilvi!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Na, megvagyok még én is (egyben) :lol:
Jó sokat írtatok, nem mintha baj lenne, mostanra visszaolvasgattam.
Szóval:
Kata: jobbulást neked, tudod a lázzal vigyázni kell, ha még az is jön.

Móni: sok erőt a bevásárláshoz. Tegnap kb 15 adóbevallást küldtem el. Szóval nem unatkozom :roll:

Zsuzsi: már tényleg jobb is ha nem vállalsz újabb ügyet, nehogy az irodából vigyenek szülni.

Mangora: biztos van benne valami, hogy ha nem görcsölsz, nem idegeskedsz, jobban el tudsz lazulni, lent is, könnyebben kijön a baba is. Persze ez tipikusan az amire azt mondják: könnyű mondani! :lol:
Reggel fél 7 CTG??? :shock: brrrr! mikor kell így kelni??? tessék a kismamákat hagyni pihenni :wink:

Krisztina: tök jók a képek! szuper a keret, nagyon tetszik.

Bocs, ha valakinek nem írtam, kicsit be vagyok lassulva.

Meglett a kenet eredményem, sajnos kitenyészett a strepto.. baci, szóval szüléskor majd 2x injekciót kell kapnom. Mondta a szülésznő, hogy figyeljek mert emiatt időben be kell érnünk, ugyanis a 2 szuri között 4 órának el kell telnie, és még a baba kijövetele előtt kell lenni.
Ja, és kiderült, hogy ez a kórházi protokoll része, vagyis elvileg mindenhol kötelező!
Megvolt hétfőn a második ctg is, itt már nagyobbak voltak a méh mozgások hullámai. Bár én még mindig nem érzek semmit. Se jóslófájás, se görcsölés, se keményedés. Már iszom a málnalevélteát.
Ma taliztunk a szülészorvossal meg a szülésznővel. Az orvos kb 10 percet szánt ránk, elfoglalt ember :roll: Annyit mondott, hogy ne szedjem be előre a felírt antibiotikumot, mert tök felesleges, a szülésig még simán visszajöhet a baci. A szülésznő viszont sok mindent mondott ajánlott homeos bogyókat is. Valahogy úgy vagyok vele, hogy biztos nem árt, de ha kicsit is használ, akkor beszedem.
Na jó sokat írtam. Megyek is pihenni.

Jó éjt mindenkinek

Szilvi
huszilvia

Enikő, mindent úgy csinálj, ahogy érzed. Ezen az egy héten már nem fog múlni szerintem, h szeded-e a magnéziumot!

Szilvi, nem csodálom, h fáj a derekad a takarítás után. Nekem leginkább a fekvéstől tud megfájdulni a derekam :shock: Ezt mondjuk annyira nem értem...
Az tény, hogy jönni fog minden ösztönösen, meg azért a szülésznők fognak is segíteni, mondják mikor mit kell csinálni. Egy a lényeg, lányok tegnap mondta a jógaoktató. Mikor nyomtok, akkor hajtsátok le a fejeteket és csukjátok be a szemeteket!
Húsos meg rizses káposzta??? Nem sejtem sajnos, hogy mire gondolsz... Bár a káposztás kajákból elég kevésnek tudom a receptjét :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Látom mindenkit elkezdett foglalkoztatni a szülés.
Én reggel szembesültem vele úgy igazán. 7:00-ra mentem be a szülésznőhöz nst-re + vérvételre. Úgy ültek a felvételi szoba előtt hatalmas pocakokkal a leendő anyák, mint verebek a dróton. Persze nem tudtak velem foglalkozni, pénteken kell visszamennem.
Gondolom valami front lehetett.
Aztán egész nap dolgoztam, úgyhogy kivagyok rendesen....

Krisztina: Nagyon szépek a képek!!!

Móni, azért ne éjszaka vásároljatok be! :lol:

Kata, gyógyulj meg mielőbb.

T.Szilvi: nekem sem jut eszembe ilyen recept.

Érdekes egyébként, én nem parázok a szüléstől. Gyerek bennt még nem maradt, valahogy csak kijön. Persze nekem is csak most nagy a szám, hogy nyugodt vagyok.... :lol:

Enikő, tök jó, hogy a párod is bement Annával, biztos hihetetlen élmény volt neki! :D

Zsuzsi, épp ideje lassítanod!

Bocsi, ha valakire nem reagáltam külön, az agyam mint a szita.

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Mangora, szép az idézet - de azt hiszem, az se egy jó megoldás, ha azt szuggerálja magába az ember, hogy nem fog fájni... úgyhogy marad a vörösbor (szigorúan még itthon), és a tudat - hogy ez egy élettani folyamat és van értelme...

A hajnali 3-as szülést én is kihagynám:)
Szilvi, sajnálom a streptococcust - de nagyon jó, hogy időben kiderült - és ez a két injekció vállalható (a kútvölgyiben egy ismerősömnek végig adták infúzióban az antibiotikumot). Szóval: könnyű, 4 órás szülést kívánok!!!
A 15 adóbevallás borzalom - te meg nagyon ügyes vagy, hogy megcsináltad őket! Megérdemled a pihenést...

Zsuzsi, remélem, az ügyfél ezúttal időben érkezett - és időben haza is ment:)
jó pihenést így az utolsó hetekre!
Annyira élvezem, hogy mindenhol akad valaki "tapasztalt" nő, akinek muszáj osztani az észt egy kicsit...
Az tuti, hogy augusztus óta semmit nem változtál.

Jut eszembe: a kozmetikusom pont két hete jósolta (duzzadt számból ítélve), hogy max 2 napom van hátra. No comment.

Kedden az lenne az igazi, ha úgy tennél, mintha nem is ismernél fel az új hajammal és csodálkoznál

Szilvi, sajna én se tudom, milyen káposztára gondolsz - de jól hangzik:) Sajnálom a derékfájást, hátha kialszod...

Enikő, szerintem úgy lenne logikus, hogy akkor abbahagyni a magnéziumot, amikor elkezded a málnalevél-teát.
De nem hiszem, hogy olyan drasztikus a hatása bármelyiknek is, hogy az a pár nap számítson... Mindenesetre most még pihenj, és görcsmentes napokat kívánok.

Kata, szerintem is jön a többi szülés után:) Annyira kíváncsi vagyok már az arcára Dávidnak. Még most se tudom felfogni, hogy napokon/heteken belül fiam születik..

Jó éjszakát nektek,
Puszi
Móni
monke

Sziasztok,
Jó sokat írtatok:) Több részletben olvastam, ezért lehet, az elejére már nem emlékszem pontosan. Azaz mindenre emlékszem, csak arra nem, hogy mikor is olvastam...:)

No, van még egy homeos bogyó, ami nekem bevállt és tudom javasolni. A parázósoknak való. Kimondottan nagyobb, előre várt eseményektől való félelmek ellen ajánlják: Gelsemium C30. Már most lehet tesztelni, hogy múlik-e a félelem :) Én ezt anno véletlenül "kaptam". Valami teljesen mást rendeltem, és nagyon pipa voltam, hogy ezt küldték helyette. Aztán elolvastam, hogy mire való, és teljesen bevállt :)

Móni, amit még tudok javasolni nyugalomra: Jó párszor még kipróbálni a szülést, többedszerre már meg se kottyan :) Gondolod, hogy a többedszer szülők nem paráznának, ha annyira vészes lett volna? Nem mondom, hogy könnyű és fájdalommentes, de ugye ezt tudtuk, mikor vállaltuk. Ja, és a leghosszabb szülés sem tart hetekig, de még napokig sem. (csak elvétve)
Tényleg, benéztél a kozmetikushoz, hogy még egyben vagy?
Móni, ez a frizura reagálás a kollégák részéről tök ismerős. Ha derékig érő hajamat vágattam fiúsra, akkor sem vették észre, csak gyanús volt, hogy valami történt. Tegyél fel nekünk képet, mi tudjuk értékelni :)

Tegnap amúgy izgultam érted, hogy nem jöttél délután és este, még éjszaka is eszembe jutottál, hogy lehet, hogy már babázol?

Dorka, nem emlékszem, te mit dolgozol?

Kata, le ne robbanj :) Hát én torokgyuszi ellen asszem védve vagyok. Ezt a klímát (gyomorsav) ami a torkomban van, egy vírus vagy baci sem bírja ki.

Kriszti, szépek a képek, de jó, hogy nem fordult ki a köldököd :)

Edina remélem, hogy jobban vagy már azóta. Szerintem elég fejlett már Gréti, nem lehet gond akkor sem, ha megszületik, azért jó lenne még pár hét bent...

Enikő, én már többfelől hallottam, hogy nem állítják meg a szülést. Mikor bent voltam, született pár babó jóval előbb, (32-34 hétre) de nem avatkoztak be. Hallottam, én is amikor a hátam mögött beszéltek (amikor bementem), hogy ha meg akar születni a baba, úgyis megszületik. Gondolhatjátok milyen megnyugtató volt ez a 29. héten.

Zsuzsi, te még mindig dolgozol...Minden elismerésem. Én már úgy mozgok, mint egy 80 éves, 2 perc múlva már le kell ülnöm. Még van egy csomó elintézendő, amivel várom a 37 hetet. (csupa hivatalos, időigényes ügyek)

Az elismerés amúgy minden dolgozóra vonatkozik csajok. Nagyon jól bírjátok.

Koránkelés: Ja, arra számítsatok, hogy a legtöbb kórházban hajnal 5-6 között felébresztenek. (lázat, vérnyomást mérni, és egyéb halaszthatatlan ügyek miatt, amit 8 után már nem lehetne megoldani) Nekem hajnali 5-kor csináltak ott nst-t, nem hittem a szememnek, de komolyan.

Friday, jó, hogy jöttél, lényeg, hogy megbízz a dokidban. Már bármikor indulhat. Tudod valakinek a számát közülünk, akit értesíthetsz, mert kíváncsiak vagyunk ám a nagy hírekre :)

Mangora, merre kellene a fejet hajtani? Előrefelé?

Szilvi, már komolyan érdekel, hogy milyen káposztás ételre gondolsz. Nem tudtam így beazonosítani. Egyedül a szabolcsi töltöttkáposzta jutott eszembe, ami édeskáposztából van és paradicsommal. Az antibiotikum miatt ne aggódj. Semmi gond nem lesz:)

Én ma csupa édességet ettem: tejbegríz, mákosguba. Blani többször is mondta, hogy milyen finom, de most már rántott husit kér kolbásszal:)

Na most már abbahagyom, mert megint túltengtem...:)

Puszi, és jó éjt mindenkinek
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt az éjszaka!

Dorka, először is, bagoly mondja verének... :wink: Szóval most már neked is pihenned kell.

Móni, hétfőn új fodrászhoz megyek, szóval még az is lehet, hogy Te nem ismersz meg engem :lol:
Egyébként én sem hiszem el, hogy ez KisEmber, aki bennem lakik hamarosan kijön és beköltözik hozzánk :-)

Krisztina, nagyon szép a pocakod. Azokat a kilókat még mindig nem látom.

Friday, örülök, hogy sikerült találnotok egy olyan orvost, akiben megbíztok. Semmi olyan szaga nem volt az írásodnak, hogy a magyar eü-t piszkálnád.

Reni, ezt a kórházi koránkelés dolgot sosem értettem. Gondolom, az éjszakésok akarják magukat ébren tartani valamivel. :wink:
Blani hihetetlenül aranyos kiscsaj :-) Rántott húst kolbásszal... Azt nevezem, a párom is ilyen kislányt szeretne!

ToldiSzilvi, ezt az édeskáposztás dolgot én sem értem igazán. Nálunk édeskáposztából van a töltött káposzta, más ötletem nincs. De majd gondolkozok.

Kata, sikerült bevásárolni? Hogy vagy? MAx. egy köszönömöt kapok ettől a kollégától.

Ja, a tegnapi ügyfél 7-ig nem jött, nem volt elérhető sem, így hazamentem. Persze ettől a papír még nem lett aláírva, szóval még ezt is be kell iktatni valamikor. :evil:

Ma CTG 11-kor, aztán majd jelentkezem, addig gyorsan dolgozok :-)

Edina, Fleur?
Bocs, ha valakit kihagytam.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!

Csajok mindig éjszaka indultok be,ülhetek itt a gép előtt egész nap!Este a párom használja a gépet.

Én tegnap este pánikoltam be,nem a szüléstől hanem hogy utána mi lesz.Hogy fogom tudni ellátni babát,mit fogok vele kezdeni.Húúúú...rendesen elfogott a pánik,a kedvesem meg csak nevetett.....férfiak :) ő biztos benne hogy mindent meg fogunk tudni csinálni.
Meg a kórháztól is félek,hogy fognak segíteni.....????
Most eldöntöttem hogy beviszem a kókuszpólyát a kórházba,azzal könnyebb lesz az első napokban fogni és szerintem szoptatni is.Míg meg nem szokom a pici testét.

Ti fürödtök még kádban????Én március óta csak zuhanyzom,de most hogy itt a hideg,olyan jól esne egy pancsi :roll: :roll:
Most viszont már nem merek,hogy ki vagyok nyílva egy kicsit.

Vick!!Csütörtök van!!!Megyünk szülni????

Ma este megyünk nst-re,kiváncsi vagyok megnézi-e a méhszájat.

Kép

Kép
krisztinaa

Edina és Fleur nem írt sms-t, ezek szerint még egyben vannak?!

Lányok, ma sem érzem sokkal jobban magamat, köszi az aggódást, a láz eddig elkerült, remélem már nem is leszek az, viszont most hogy csillapodott a nátha kicsit, a torkom indult be, elmondhatatlanul nyűgös vagyok.
Fogdokit lemondtam, hétfőn délelőttre átrakattam az időpontot.
Addig talán jobban leszek.

Reni, ne tudd meg, a gyomorégés most milyen dúrva, ugyanis a citrommal ízesített teától még jobban beindul, majd meghalok, de muszáj innom.
Rántotthús kolbásszal, apukám ilyen unokát akar :lol:

Móni, kérünk képet az új hajról és az elvileg már meg kellet volna szülnie 2 hete pociról is....

Krisztina, nagyon szépek a képek és nincs rajtad felesleg.Jó neked, hogy nem látszanat át az erek a poci bőrén, nekem sajna nagyon és a cickóimon is átlátni, remélem majd visszahúzódnak szülés után.Mármint az erek, a cicikből nincs mit vissza...
Nálatok a kórházban nem pólyálják majd be a piciket?Nálunk csak ottani pólyában lehetnek, alatta body és ennyi.
Kádban én se merek fürödni már az elejétől és nagyon hiányzik egy forró, gőzölgő, fürdősós, gyertyás, habos fürdő...
Hú, pláne a párommal hallod.

Zsuzsi, nagyon gáz ez a szívességi ügyfél, szegényem.
Kíváncsi vagyok Babura a mai nst-n, biztos beindul a pici lány.

Reni, igen, 5-ös ébresztés a standard, ja és a lázmérőzésen kívűl jön a porszívó és felmosás is 6-ig bezárólag!!!

Huszilvi, nem semmi vagy te se, te meg az Apeh-től mész majd a szülőszobára!Kenet eredmény még időben meglett akkor, nekem is meg kéne még csináltatni...

Dorka, hát, ez a verebek a dróton hasonlat nagyon tetszik.Agy szitává válása:Egy ismerősöm tök jó kifejezést talált rá, míg otthon volt a babával, "Gyed/Gyes alatti agyhúgykő"
Az utóbbi hetekben én is eléggé belassultam, szellemileg is.

Mangora, nagyon jó ez az idézet, köszönjük szépen.
És tök irigylem, hogy mindig ilyen pozitív vagy.Kérek belőle!Tavaly óta sajna paramami lettem:oops:

Enikő, nagyon jó, hogy benn lehetett a pici család is nst-n!Jövő csüt. remélem a férjem is bejöhet, már ha nem lesz szülődömping odabennt.

Bocs, ha kihagytam vkit,

majd jövök még

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Most már úgy jövök mindig, hogy fel vagyok készülve arra, hogy valaki közben már babázott. :)

Kriszti, nem ismerek rád. Sokszor még te koppintottál az orrunkra, ha paráztunk. Mindent jól fogsz csinálni, ne aggódj. Amúgy nem is lesz nagyon idő ezen morfondírozni. Most még van, ezért jönnek a mindenféle gondoltatok. Hess!!!!

Nekem meg most jutott eszembe, hogy meg sem kérdeztem a kórházban, hogy mi a helyzet, kell-e vinni valamit. Valahogy készpénznek vettem, hogy ugyan úgy van, mint 3 éve, de ezek szerinte nem biztos.

Kata, jobbulást neked! Jó tudni, hogy valaki tudja miről beszélek, mikor a gyomorégést emlegetem... Éjszaka is többször fel kell ugranom miatta. Brrr...
Nekem a szoptatás alatt lett teljesen szita az agyam, de még a helyesírást is elfelejtettem, amit sosem gondoltam volna. Elég gáz, de biztasson, hogy a babával kapcsolatban semmit sem felejt el az ember :)

Nekem még mindig sokszor eszembe jut, mikor Blanit vártuk, azon gondolkodtam, milyen lesz majd az élet vele. Sokszor még mindig hihetetlen, hogy itt futkos, beszél, betölti az életünket. Két kicsi még nagyobb változás lesz majd :)

Zsuzsi, háát ismerős ez a helyzet az ügyfelekkel. Mit mondjak, egyáltalán nem hiányzik már. Majd jelentkezz, hogy mi volt ctg-n.

Csajok, olvastam múltkor valahol, hogy többedszer szülőknél a vajúdási szakasz akár hetekig is elhúzódhat. A szervezet már tudja, hogyan készüljön fel. Mit szóltok ehhez. Én teljesen magamra vettem:)

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Vick
Húha ez izgalmas....vegyél egy meleg fürdőt is hozzá. Szorítok!
Egy lábon ugrálás :lol:

Magzatvíz: igen átlátszó és vannak benne ilyen fehéres darabok is és ha jó helyen és eléggé szakad a burok, akkor brutál sok. Nekem is ez volt Lillával a fő parám és nem volt alaptalan. Szerencsére nekem a kórházban folyt el.

Reni
Jajj már nagyon várom a hiszti korszak végét :)
A számot még nem kaptam meg, vagy nem priviben küldted?
Blani :lol: most már rántott husit kér kérésén olyan jót kuncogtam.

Mangora
Büdös matrac :?

Kriszta
Akkor nem fogsz szülni és kész :) Anna megvárja a doktorbácsit, ha te is úgy szeretnéd. Beszéld meg vele...
Nagyon csini a pocak :)

Szilvi
Hát ez a keddi nap tényleg nem lehetett túl jó :(

Zsuzsi
Hihetetlen vagy, h még mindig dolgozol...sztem egy kicsit pörögj le, mert nagyon fura lesz otthon csak a babával....

Kata
:( hát igen így nehéz lesz talizni...tessék meggyógyulni. Sebaj legfeljebb majd babástól.

Áfonyácska, Dy tartsatok még ki kicsit!!!!

De jó is lenne, ha anyu nekem is leugrana...de olyan messze van és épp most sok a munkája ami szuper.

Kriszta
Nem baj az ha nem görcsölsz állandóan. Lillával én sem görcsöltem, csak a szülés napján. Az nem jelent semmit.

Mangora
Gombócok nyammmiiii, a fenébe tegnap nem nyitottam ki az ablakot.

Friday
Doki....:? hát remélem végül minden rendben lesz.

Móni
Igyekszel csak + gondolatokat táplálni a fejedbe és mindent kisöpörni ami nem az :)nem olyan nehéz. Csak nem megszokott.
És Mangora is nagyon szépen megfogalmazta ezt a gondolatot :)

Zsuzsi
De nagyon rendes a kolléganőd....csak ennyit bírt hozzáfűzni akkor inkább meg sem szólalt volna...

Huszilvi
Baci :(

Kád: hát én az elején nem, de most megint fürdök, de nem nagyon meleg vízben. Lillával együtt fürdünk esténként.

Igen mozgalmas hetem volt eddig. Kedden doki CTG, minden ok volt, baci nincs szerencsére. Szerdán hajnali kelés és vérvétel.
Közben Lilla növeszti a 4. fogat. Most megint dacosabb hisztisebb, amit sajna most nehezebben viselek. Éjjel is sikeresen felhúzott...nem tudtam vele mit kezdeni hát rácsaptam az ajtót....nem vagyok rá büszke csak tudjátok ilyen is van.
Most kicsit zombi vagyok. Szegény férjem is jól felébredt, nem is tudott csak 5kor visszaaludni.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Reni bocs béna voltam megvan a szám :)

Ja szerencsére én a meleg frontra nem reagáltam :)

KépKép
KépKép
fleur

Köszi Reni a biztatást,remélem így lesz,és jön majd minden magától.
Eddig nem is voltak félelmeim,de most hogy közeleg az idő.....!

Köszi,a fotó dícséreteket mindenkinek.

Kép

Kép
krisztinaa

Reni, örülök, hogy napközben is tudtál jönni.
Hát igen, ahány szülés, ahány gyerek, annyi féle.

Fleur, megkerültél végre.Örülök, hogy Danival minden rendben!
Dackorszak, hm, legalább tudod majd a kispasastól mire számíts 2 év múlva.
Ajtóbecsapás meg néha kell.

Krisztina, minden tele vagyunk félelmekkel, de így a normális és remélem, hogy az ösztöneink majd átsegítenek minket a nehéz időszakokon.

Csináltam ma avocado krémet, jó fokhagymás lett, legalább öli a bacikat, meg megcsináltam a fini muffint és csokimázat is tettem a tetejére, egész nap mosok(legalább szárad kinn a ruha ilyen jó időben), de bevallom, hulla vagyok, most le is fekszek...
A torkom oltárira fáj.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, kitartás a hisztihez. Igaz, nem megnyugtató gondolat, de teljesen sosem fog megszűnni. Blani pl. nem bírja a téli ruházatot. Nem lehet vele elindulni sehová mert folyton visszavetkőzik. Őt minden szorítja, nyomja szúrja. (pedig csak pamut cuccai vannak, minden cimkét kivágok stb...) Közben persze visít, rohan, dobálja magát amikor visszaöltöztetem. Még szerencse, hogy nincs kötött programunk, mert megőrülnék....Az, hogy lemenjünk Anyuhoz egy emeletet kész tortúra.
Ez egy kis ízelítő, hogy mivel van lefoglalva az agykapacitásunk :)

Kriszti, szerintem nyitott méhszájnál nem tanácsos fürdeni, mert nagy a fertőzésveszély, kivéve, ha 1-2 napon belül megszülsz, mert addig nem száll fel :) Vajúdás alatt lehet :)
Ne is mondjátok, nekem is nagyon hiányzik. Ja és még a gyermekágyi időszak alatt sem javasolt a fürdés.
Azt már nem is merem mondani (nem szeretnék negatívkodni), hogy időm sem volt füröcskézni, mert Blani tuti, hogy ordított, ha beültem a kádba, és minden alkalommal ki kellett jönnöm. Kb. másfél éves volt mikor visszaállhattam a fürdésre. Szóval érdemes már az elején bevezetni az Apukáknál, hogy a fürdés az jár nekünk, addig babázzanak. :)))

Megyünk beszerezni a cuccokat a "Katás" muffinhoz. Remélem, hogy van itt a kisboltban gesztenye.

Ma még Vick és Móni nem jelentkezett...

R

Kép
Kép
34372

Kata, egyszerre írtunk. Remélem, hogy nekem is sikerül a muffin.
Az avocado krémet még sosem próbáltam elkészíteni, pedig nagyon szeretem.

Igen, ilyenkor azért tudok jönni, mert reggel óta fűzöm Blanit, hogy menjünk el boltba. Inkább játszik egyedül, de nem hajlandó felöltözni. Apa már vásárolt reggel, csak ezeket nem mondtam neki, nincs pofám újra küldeni. Anyu nincs itthon...

Fleur, tényleg olyan ügyi vagy, hogy visszamenőleg is mindenre tudsz reagálni :)
R

Kép
Kép
34372

Reni,már apával meg van beszélve ,hogy ő babázik fürcsi alatt,tudja hogy utálok zuhanyozni /még nyáron is /,így felajánlotta magát.
Csakhogy még mindig messze van..... :( Irigykedve nézem mikor ő esténként beleül egy forró kád vízbe.

Vick,csak nem megszült???!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Gondoltam benézek egy kicsit míg sül a sült csirkém, de már nagyon éhes vagyok ! :lol:

Szilvi sajnálom a bacit de remélem minden rendben lesz ! Bnőmnek szinte egész terhessége alatt voltak bacik és hála istennek tök egészséges kisfiut hozott a világra!! :wink:

Kata örülök h kicsit jobban vagy már! VAlóban a fokhagyma az fertőtlenít hess bacik!! :wink:
Avokádó krémet még soha nem ettem csak padlizsánkrémet azt imádom tényleg ha megyünk mi is vásárolni akkor veszek ! Nem is tudom elképzelni milyen lehet ez az avokádókrém! :oops:
Muffint is csináltál nem semmi vagy irigyellek! Én is akartam csinálni rizsfelfújtatt meg mosni is de nagyon nem vagyok jól.. aludni most bírtam leszámítva a néhai gyomorégést , és szintén ua a szitu h néha ki kell ugranom az ágyból ha nem akarom h ... ezt inkább nem részletezem de tegnap óta nagyon fáj a derekam meg a popo csontom alig bírok lehajolni, úgyhogy a mosás elnapolva meg a rizsfelfújt is ! Majd holnap megcsinálom vmi fini leveske mellé! :lol:

Reni te egy zseni vagy, igen erre a szabolcsi káposztára gondoltam csak a neve nem jutott eszembe , bassszus.. le tudod írni a receptjét?
Köszi előre is!

Hu hát ez a fürdés téma szintén csatlakozom az előttem szólokhoz ,hogy én amióta megtudtam h terhes vagyok nem fürdök csak zuhanyzom , mikor lehetett volna pancsizni akkor meg véreztem úgyhogy már alig várom h fürödhessek egy jót!! DE most már nem merek így a vége felé.... :( ! Ha jól tudom csak a hat hét letelte után lehet majd csak ! Az meg jövöre lesz ..!

Jaj olyan édes a kerilányom mindig azt akarja h vegyem fel . de sajna nem tudom 13 kg... mondtam neki h nyugi már nincs sok hátra , majd jövöre fel tudlak emelni majd meg szakad szívem olyan édes! :cry:

Mangora.. merre vagy?

Vick????????? Vajon mi lehet vele ?

Én hétfőn megyek a dokihoz l, remélem minden okés lesz ... sztem utána már ctg, uh .. szerencsére laborba már nem kell mennem már túl vagyok rajta! :D

Holnap bepakolok a táskába.. rászánom magam legalábbis remélem, de olyan nehéz. !!!

Na megnézem az ebédemet!

Majd még jelentkezem!

puszika

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hahó:)
én vagyok és egyben... élvezem a melegfrontot, a vérnyomásom valahol a béka segge alatt...

Reggel kimentem a Margitszigetre "sétálni" (hát vánszorgás lett belőle..), meg mókust etetni, még "utoljára"... tudjátok, ott dolgoztam (majdnem 4 évig), meg a közelben is lakunk - egyelőre.
Aztán ki a XVI. kerületbe, majd vissza könyvtárba az V. kerületbe.
Kb. úgy érzem magam, mintha a Mount Everestet másztam volna meg

Reni, nem jönnél be velem szülni, légy szíves? Csak mert ahogy írsz, az megnyugtatóbb bármilyen homeos bogyónál:) Teljesen komolyan mondom.
Hozd Blankát is, ő is ösztönző erő.:)
Ja, felváltva mondogatom magamnak, hogy a legtöbb nő simán bevállalja többször is, meg azt, hogy van, aki 14 évesen szül... tehát 33 évesen igazán ideje lenne már "összeszedni magamat".

Zsuzsi, javaslom, hogy kedden különös ismertetőjelként viseljünk mindketten nagy pocakot:)

Kata, jó étvágyat az avókádókrémhez és a muffinhoz...
ezek szerint te fokhagymát is teszel bele? az már jól hangzik... és halál a bacikra!!!

Dorka, nem jutottál be végül CTG-re??? az nem semmi... mikor én voltam nyáron a Margit kórházban 4 napig, nagyon kevesen voltak (asszem 2 kismamát láttam összvissz)
Jó nagy pocakos verebek lehettek azon a dróton...:)

Majd még írok, addig is várom a híreket és HAJRÁ VICK:)

Pussz
Móni
monke

Sziasztok!

Itt vagyok már! Fájdogálok, keményedek, de még semmi.
Ma volt vizelet vizsgálat, tegnap NST, minden rendben.Dokikám ma közölte, hogy hétfőtől szabin lesz 3 hétig, de csörögjek, ha esemény van, nagyjából városon belül lesz. Mondtam neki, hogy akkor megszülök még a héten, azt mondta semmi akadálya. :lol:

Kriszti
Pánikolj csak nyugodtan, majd nem fogsz, amikor megszületik. Mint egy rutin dolog, teszed a dolgod, először fel sem fogod mi van.Aztán mire felfogod, addigra megy minden, mint a karikacsapás! :)

Valaki írta az ikreket, hogy nehéz lehet( szita agy), hát nem nehéz. Szerintem semmivel nem nehezebb, mint 1 gyerekkel, mondjuk azt nem próbáltam. Mi ( már írtam korábban) észre sem vettük, hogy bármi nehézség lenne benne.

Mostanában az étvágyam gyér,nem is hízok semmit 1 hete.Na nem mintha bánnám, a 13 kilóm épp elég.
Nekem is eres a pocakom is meg a cickóim is, de az elmúlik szinte rögtön szülés után.

Kriszti még mindig milyen csini vagy! Elmehetnél magazinba fotózkodni. :wink:
Nálunk nem adnak pólyát, vidd be nyugodtan!

Toldiszilvi
Töltött káposzta?

További szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Éppen egy kis gesztenyepürét majszolgatok :D picur nagyon élvezi.

Vick,örülök hogy minden rendben.
Köszi a dícséretet,de én nem így érzem,mindenhová jött egy kicsi,kiváncsi leszek a méretemre szülés után.Egyébként sem voltam soha vékony :(

Szerintetek a 3-6kg-ig pelus nagy lesz??Mi csak olyat vettünk eddig.

Kép

Kép
krisztinaa

Reni, remélem kaptok gesztenyemasszát, írd meg hogy sikerült.Sütési idő sütőtöl függ sajna, míg Mangorának nem sült meg 20 perc alatt, az enyém ma is pontosan ennyi idő alatt lett kész.
Megnyugtató, hogy a kislányoknak is van dilijük, már bocs, mert én az elmúlt hónapokig abban a tudatban éltem, hogy a fiúkkal sokkal nehezebb, csak nekik van heppjük!Így kicsit örülök, mikor Fleur meg te bevalljátok, hogy tudnak kicsit rosszacsontok is lenni a lánykák.

Móni, nem semmi volt ez a mai kalandtúra, remélem nem cipekedtél is még közben, bár ha Dávidot ki akarod pottyantani :lol:
Én mondtam a férjemnek, ha már nagyon nem bírom a nyüglődés, megyek pár kört oda-vissza a ráckevei hévvel, hátha rásegít :lol:

Vick, hát, ezek a dokik, mintha megéreznék, mikor kell szabira menniük, de mindegy, egy baba se maradt még bennt, szóval Vince baba hajrá.
Köszönjük megintcsak a nyugtató szavakat, én is ebben bízom!
Erek láthatósága, megnyugodtam!

ToldiSzilvi, a csirke is fincsin hangzik, főleg hogy a sütisütés és krémkeverés után nem volt erőm normális ebédet csinálni.
no de holnap tejfölös paprikás krumplit akarok csinálni.
Szita az agyam, holnap nincs bolt, remélem mindenünk van itthon hozzá.

Móni, ToldiSzilvi, Avokádókrém elkészítése tök egyszerű amúgy:

2 db avokádó, 1 fej(8-10 gerezd) fokhagyma, 1 pohár tejföl, kiskanál só és 2-3 csipet bors, vmint a végén 2-3 facsarásnyi friss citrom leve.Csupa egészséges, ámde gyomorégést okozó összetevő!
Szóval, minél puhább avokádót vegyetek, lehámozzátok a héját, a nagy magot kidobjátok, tejföllel, fokhagymákkal, sóval, borssal együtt mehet a turmixgépbe.
Mivel nekem most momentán nincs, a fokhagymát összeaprította a tupperware-s hagymaaprítómmal és az összetevőket robotgéppel kevertem össze.
Pírított kenyérrel, baguettel isteni fini.

Krisztina, én a kórházba a 2-4 kg-os 28 dbos newborn csomit viszem majd, itthonra vettük a 3-6 kg nagy kiszerelést.
Gesztenyepüré se hangzik rosszul :)

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Visszatértem CTG-ről, minden rendben volt, de Babu végigaludta az egészet. Pedig egy egész sportszeletet megettem előtte, kár volt magamba pocsékolni ...
Voltam még az önkormányzatban, elkészült az apasági nyilatkozat, azt hoztam el, meg bankban is intézkedtem (1 óránt át :evil: ), most nekikezdek dolgozni.

Vick, szóval még mindig egyben? Kitartást, már nem lehet sok hátra! 3 hétre utazik el az orvos? Szép, mondhatom. Ezt már akkor is mondta, amikor elvállalt?

Szilvi, sajnálom a bacit, de biztosan jó kezekben leszel a kórházban és kikezelik.

Móni, az én vérnyomásom is nagyon lenn van, gondolkozom egy kávén.
Tetszik a különös ismertetőjel :-)
Jó nagy utat megtettél Te is ma már! Most már tessék pihenni.

Mi este készülünk az OBI-ba, az egyik ablakunk nem jól zár, szigetelni kellene.

Reni tényleg nagyon pozitívan állsz hozzá :-)
Blani hihetetlen ezzel az öltözködéssel! Mit ki nem találnak?

Krisztina, mi történt veled? Te is mindig olyan pozitív voltál. Hát persze, hogy el tudjátok látni a pici babát! Kórházban segítség? Nem bízom benne, hogy őszinte legyek.

Fleur, örülök, hogy rendben vagytok. Szerintem én is már csak a szülés után látom Anyukámat. Bár Apa azt mondta vasárnap, amikor elköszöntek, hogy ez azért még nem biztos... :)
Hisztihez kitartást, az ajtócsapkodást ne szégyelld, szerintem a legjobb családban is előfordul.

Igazából az egész terhesség alatt fürödtem, már amikor kívántam. A nyarat kihagytam, de most ősszel ismét szoktam, szoktunk. Jól esik.

Pont tegnap beszéltünk róla, hogy bizony van még valami, a fürdés mellett, amit az idén talán már nem "csinálhatunk". :oops: Furcsa így belegondolni.

Vigyázzatok Magatokra!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Csak gyors jelentkezés:
Kata, elküldenéd az emailemre azt a gesztenyés muffin receptet nekem is? Még nem kértem, de most, hogy itt az ősz tökre megkívántam :oops:
Az avokádóhoz én még beleszoktam tenni egy kis apróra összevágott paradicsomot is. (magját kikaparni, csak a húst bele). Ja, és én a tejfölt kihagyom, a gyomrom nem szereti, de így is jó. Amúgy ahány embert kérdeztek, annyiféleképpen csinálják :lol:
Toldiszilvi: a szabolcsi töltött káposztát nem ismertem fel, pedig anyukám mindig így csinálja :lol: Ha gondolod elkérem neked a receptet. Ő (meg hát én is) tényleg szabolcsi. Én nagyon szeretem ezt a kaját.

Ma szétment a konyhai csapunk, mehettem obiba csövet venni, persze nem lett jó. Végül a gondnok bácsi megcsinálta. De hát ez is mikor romoljon el, ha nem most, az utolsó pillanatban :evil:

Majd még jelentkezem, most megyek vasalni. Ui már legalább 2 órát ücsörögtem, márpedig nehogy túl pihent legyek, nem??? :shock:

puszi

Szilvi
huszilvia

Jaj, Szilvi ez nem az a tipikus "fészekrakós" program... szerencse, hogy végül meg tudta csinálni a gondnok.
Még jó, hogy egy kis kellemes vasalással le tudod vezetni...

Az a töltöttkáposzta recept engem is érdekelne, ha lesz. Még soha nem is hallottam hírét, pedig szatmári vagyok.

Kata, a ráckevei hévet nem ismerem, de van egy tuti "gyerekkirázós" tippem, a Várbusz - végig kockaköveken megy. Augusztusban ijedten leszálltam róla, de lehet, hogy majd jövő héten kipróbálom...

Zsuzsi, fő az optimizmus... majd karácsonykor talán már lehet megint.

Vick, a dokid ezek a szabadság idején is bejön a szülésedre, ha úgy alakul, ugye?

Az én hasam eres is, hatalmas is, a köldököm is kibújt... ja és még az a klasszikus hosszanti barna csík is megvan rajta, ami az okosok szerint fiúgyermekre utal. Szóval nagyon nem fotogén.

De a Krisztina pocakfotói gyönyörűek:)
monke

Szilvi, szegény, már csak a csaptörés hiányzott. Még jó, hogy a gondnok ilyen rendes volt.

Na Móni, most megnyugtattál :-) Nekem is van csík (igaz elég halvány) a hasamon. Lehet, hogy Babu mégiscsak fiú? Viszont nem eres a hasam, de állítólag hatalmas.
Persze, fő az optimizmus, hátha Karácsonyra, Újévre már lehet... :wink:

Kata, egy egész fej fokhagymát belevágni az avokádókrémbe? :shock:

Vickkel ellentétben nekem nagyon jó étvágyam van. Nem is merek mérlegre állni.

Holnap rakott krumplit tervezek főzni, de tejfölöm nincs, majd holnap a kisboltban veszek, mert az mindig nyitva van.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

mindenki az OBI-ba jár?Mindig elromlik vmi, a fene vinné...

HuSzilvi, de még vezetsz ekkora hassal?Mindjárt megy a recept priviben.

Móni, a Várbusz se rossz, a hév az meg nálunk van.Pár kör oda-vissza, direkt a kerék fölött ülve csak hatásos.
Sötét csíkom nekem is van!

Zsuzsi, sok a fokhagyma?Én így ettem akinél először kajciztam és én is így csinálom.
Hú, de bevacsiztam belőle, ha ez nem öli meg a bacikat...

Karácsonyi ajándékunk akkor már megvan, lányok,ugye? :lol:
De ha Márk nov. végéig kitart csajok, akkor idén én már nem fogok, atya világ. :oops:

Zsuzsi, Babut megmozgatták amúgy, nem noszogatták az nst-n?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

hellóka!

Köszike h reagáltatok a káposztámra de már jó pár napja ki vagyok rá éhezve.. ezt kívánom . igen kérem a receptet Szilvi!!!!!!

Kata én is kérem a muffin receptet bár a párom nem szereti a gesztenyét de majd nem mondom meg neki mi van benne hátha nem veszi észre! :oops: !
ja és milyen az a tejfölös paprikás krumplit én is paprikás krumplit akarok csinálni egyik nap! ?

Vick örülök h jelentkeztél! Azért dokik nem semmik valóban, tudják tényleg mikor kell szabira menni, az enyém szerencsére még nem szólt h ilyen szándékai lennének!!! Kitartás és szorítok neked!

A köldököm nekem nem fordult ki lehet h a köldök sérvem miatt, amúgy lágyéksérvvel is mütöttek, remélem h rendesen fogok tudni szülni ! De a csíkom nekem is van!! :D !

Később még jövök !

puszika!

Szilvi!

ui a recepteket várom nagyon!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Mangora .. még nem jelentkezett ,!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

sziasztok,

Íme a recept:
Szabolcsi töltött káposzta

1 édes fejes káposzta
a közepét, meg a külső leveleket le kell szedni
Annyi vizet fel kell tenni főni, amennyi ellepi. Kell a vízbe: szemesbors (kb 10-15 szem), 2 babérlevél, 2 teáskanál só, 1 teáskanál delikát, kevés ecet (érzésre, ne legyen savanyú)
ha felforrt a víz, bele kell tenni a káposztát
Ha átfőnek a lapok (kb 15-20 perc), onnan tudod, hogy össze tudod hajtani a lapot, nem törik szét, akkor ki kell szedni a vízből. A lap külső vastag erét le kell vágni.

Töltelék:
1 kg darált lapocka hús
2 dl rizs
pirospaprika

őrölt fehérbors
őrölt feketebors (kicsike)
fokhagyma
vöröshagyma (darálva vagy apróra vágva)
1-1,5 evőkanál zsír

Jól összekeverni a hozzávalókat, kóstolni, utána ízesíteni.

A káposzta közepét, amit már nem lehet tölteni, össze kell vágni és a lábas aljára teríteni. Füstölt húst darabokat erre rátenni, nem kell sok, csak az íze miatt.
Ezután tölteni a káposztát: káposztalevélre a husi, ráhajtani a külső részeket, az utolsó oldalt be kell nyomkodni, ne folyjon ki a töltelék.
Egy sor gombóc után megszórni liszttel, utána káposzta, liszt stb így tovább. Ha marad husi, egy tojással összekeverni és csupaszon a tetejére lehet tenni. Liszttel kell befejezni, az kerül a tetejére.
Annyi víz kell rá, hogy ellepje az egészet. Egy pici só kell bele (kb 1 kávéskanál). Főni, és mikor félig megfőtt (kb 1,5 óra múlva) kerül rá a paradicsompüré, kb 1-1,5 dl. A vizet pótolni kell. Továbbfőzni még kb 1-1,5 órát.

Jó étvágyat.

Kata: még igen vezetek, néha muszáj :roll:
Annyit vasaltam ma, hogy most már megyek felteszem a lábam.

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Huszilvi köszike a receptet, hmmm ez nagyon jól hangzik ,ki is fogom probálni!

Már most tudnék enni belőle!!

köszike még egyszer!! :lol:

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, de kicsit elhúzódott a nap és most jutottam gépközelbe... visszaolvasni most nincs energiám, de ígérem bepótolom és válaszolok!

Köszi az aggódásért mindenkinek.

Igazából marha szar napom volt... :(

Reggel a ctg-n minden rendben volt, megvolt a vér és vizeletvétel is, meg a kenetet is levette a doki. A méhszáj még mindig uolyan, mint volt, azaz nem tágul, szóval a magnéziumot abbahagyom, már csak málnalevél tea ivászat lesz :)
A rossz az az uh-n volt. Még mindig farfekvéses Marci... Azt mondta a doki, ha ez nem változik, akkor a 38. betöltött hét után császár... És a kiakasztó nem is maga a tény volt az egészben, hanem az, ahogy egy mitugrász kis faszi (aki az uht csinálta, ami amúgy kb 3 percig tartott) a képünkbe vágta, hogy ugye tudják, hogy farfekvéses... de mindezt olyan bicskanyitogatós stílusban (előtte nem csinált mást, csak diktálta - persze orvosi nyelven . az asszisztensnek a méreteket, úgy, hogy mi egy kukkot sem értettünk belőle, és utána így odavágta a tényt, hogy faros...) Hát köszi... A baba súlyát is csak utólag, mikor megkérdeztem mondta... kb 3300 gr. Szóval maga a tény, meg ez, ahogy közölte a kis faszi (ő nem a saját dokink) teljesen kiakasztott. Utána rohantunk vissza megkerestük a dokinkat és akkor mondta, hogy hát valószínű császár. Túl sok esély nincs rá, hogy egy ekkora baba megfordul...
Na, miután eljöttünk a kórházból jól rámjött a sírás, alig bírtam abbahagyni. Igazából nem tudtam a páromnak sem mit mondani, hogy miért, csak úgy rámtört és nem tudtam abbahagyni. Aranyos volt, mert vígasztalt, hogy legalább nem lesz vajúdás, meg szülési fájás, meg legalább tudjuk mikor fog jönni. Olyan édes volt, bár láttam rajta, hogy őt is nagyon idegesíti, de tudtam, hogy higgadt és nyugodt maradt csak azért, hogy én ne lássam rajta. Aztán utólag mondta el, hogy legszívesebben az uht készítő faszit ott helyben felpofozta volna, meg hogy azon gondolkozik, hogy visszamegy és panaszt tesz ellene... Csak rám való tekintettel nem szólt be neki semmit! Olyan édes volt, ahogy vígasztalni próbált, bevitt magával a munkahelyére utána, hogy ne legyek egyedül és csak akkor engedett el, mikor már kicsit lenyugodtam, pedig tudtam, hogy ezer dolga lenne, mert ráadásul az uh-ra kb háromnegyed órát vártunk, hogy befejezzék a reggelit meg a kávét a kedves kollégák... :(

"Röviden" ennyit rólunk, ez jól rányomta az egész napomra a bélyegét, csak mint egy zombi közlkedtem és tettem a dolgom... Most már kicsit jobban vagyok lelkileg is, de még mindig nem tudom megmagyarázni miért volt ez a hír akkora hatással... talán bíztam benne, hogy már megfordult és meg sem fordult a fejemben, hogy nem...
Délután felhívtam a szülésznőmet, hogy mi van, és ő is nyugtatott, hogy még nincs veszve minden, még megfordulhat a pici. Még a szülés előtt közvetlenül is csinálnak uht.

Jövő héten csütörtök reggel 8-ra megyünk megint, akkor valószínűleg csinálnak megint uht, meg lesz ctg is újra. Addig meg reménykedem meg győzködöm Marcit a fordulásra!

Motanra odáig jutottam, hogy igazából az a lényeg, hogy babóval minden rendbe legyen (én úgyis helyreállok :) ), nem én leszek az első, aki császárral szülne, csak a tudat még mindig rossz... Igazából csalódást érzek, hogy nem vagyok képes szülni??? Meg folyton azt jár a fejemben, hoyg vajon miért...

Hétvégén nem tudom még mennyit tudok jönni, de igyekszem azért :)

Jó éjt mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,
Látom, akkor megvan a káposztarecept. Hm. nagyon fincsi, nálunk múlt héten volt. Anyu csinálja mindig. Azért most már én is kikérdezem holnap, kíváncsi vagyok, hogy ugyanígy készül-e? (a liszt és a babérlevél nekem nem ismerős)
Kicsit gyomorégést okoz....

Csajok, a ma éjszakai nemalvásom a ti lelketeken is fog száradni. Egész délután hősiesen kibírtam kajcsi nélkül, hogy tudjak majd aludni, erre ahogy olvastam a hozzászólásokat, rohantam feltépni a hűtőajtót....

Kata, gesztenye volt, de muffinpapírból csak kicsike. Remélem, hogy így is jó lesz, ha ilyen picikéket csinálok majd.
Ilyen szempontból nincs különbség fiú-lány között. Szerintem a nemeken nem múlik, melyik gyerekkel könyebb.

Háát igen, ez lehetne a kari ajándék, de ugye aki csak nov. végén szül, annak csak lájtosan :)

Móni, ari vagy tényleg. Örülök, ha megnyugszol attól, amit írok. Már megérte :) Szívesen bemennék veled, csakhát kicsi gyerkőccel nehezen mozgok. Blani meg hát...múltkor jött velünk dokihoz. Amikor a doki 4D-s ultrahangkészülékét akarta megrendezni, meg sem bírt szólalni. Amúgy így belegondolva vicces szitu lenne, hogy mindenórásan ott okoskodnék melletted :) Lehet, a végére csatlakoznék is a szüléshez :)
Nem semmi napod volt ma! Hogy bírsz ennyit mászkálni?

Vick, ti tényleg nagyon jól csináltátok az ikrekkel. Holnap 23. :) ++++++++

Ja, nekünk a nov. 4. nem igazán jó a szülésre. Egyrészt korai, másrészt Apa akkor jön haza Kubából, és aznap Anyunak is halszthatatlan progija lesz. Ha mégis be kell menni, kénytelen vagyok Blankit is vinni.

Én is mindig találok valami mosni-vasalni valót. Most, hogy elő akartam készíteni a kiságyba az ágyneműt, nem találtam a lepedőket. Kiderült, azok még a padláson vannak.

Mangora ilyenkor már szokott jönni...

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Mangora, egyszerre írtunk. Háát sajna nem tudok tanácsot adni, mivel fogalmam sincs, hogy hogyan éreznék hasonló helyzetben. Biztosan a bánásmód miatt esett rosszul annyira, hogy szinte szemrehányásnak érezted. Igazad van, csaknem annyian születnek császárral, mint normál úton. Persze jobb lenne szülni, de az egészségetek a legfontosabb.
Azért még tényleg befordulhat. Jó éjt és próbálj megnyugodni, a párodnak igaza van.

Kép
Kép
34372

Mangora, nagyon-nagyon sajnálom ezt a farfekvéses dolgot, nálam Márk egészen a 32. hétig faros volt és engem már a 28. hét körül császárral rémisztgettek, akkor napokig itt lelkiztem a fórumon, és én is bőgtem...
Akkor én is kibuktam, hogy az előző bébink beteg volt, most meg nem vagyok képes úgy igazából szülni, mit gondolnak rólam, csalódást okozok a férjemnek,stb.
Vannak babák akik oda-vissza forgolódnak, egészen akár a 37.-38. hétig is, hallottam nem egy ilyen esetet is.
Próbáld meg a derékalápolcolós módot, napi 1-2 alkalommal 15-20 percre.....
És ha Marci mégse fordulna be, vígasztaljon az a tudat, hogy így nagyon kényelmes neki és ő tök jól érzi magát odabennt,ok? :lol:
Szurkolok nagyon!

Reni, nekem most nem volt papírkapszlim, így kivajaztam-liszteztem a sütőformát.
Blani szerel is?Imádom, amiket írsz róla... :lol:

jó éjt mindenkinek,

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, megértelek, hidd el. Nekünk is volt rossz tapasztalatunk a klinikai uh miatt, a 29. héten már inkább az Istenhegyire mentünk. Aztán még az orvosom kért bocsánatot a kollégája viselkedéséért. Jövő kedden újra megyünk uh-ra a Klinikára kíváncsi vagyok.
Bármikor befordulhat Marci. De ha nem, akkor annak valami miatt úgy kell történnie. Fel a fejjel!

Még csak elméletben csináltam töltött képosztát, persze Anyukám mellett azért asszisztáltam már, a liszt nekem sem ismerős, viszont a babérlevél igen. Szerintem ahány ház, annyi szokás.

Kérem szépen, a lányt váró anyukák nyilatkozzanak a has közepén húzúdó csíkról... Most újra beparáztam, hogy nehogy félre "neveljem" Babut, azaz fiú helyett lánynak. :roll:

Még a szülésznőt is megkérdeztem, hogy milyen gyakran születik más nemű baba, mint amit várnak. Azt mondta, ritkán. Hát, kivétel erősíti a szabályt, ugye? A párom persze kiröhögött, amikor elmeséltem neki.

Kata, nem próbálták felébreszteni Babut az uh alatt, simiztem a pocakomat, de csak 1-2-t mozdult, elhúzódott, ennyi. Legközelebb viszont valamit be kell vetni. Remélem, nem a lépcsőzés lesz az.

Jó éjt mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mangora, az még kimaradt, hogy nekem épp azt mondták ma a CTG-n, hogy bármikor átfordulhat fejvégűből farfekvésesbe a baba, akár az utolsó héten is.

Kata, Anyósom sosem használ papírkapszlit a muffinhoz, kivajazza, kilisztezi és simán kijön neki. Na, nekem biztos nem jönne.
Ja, muffint én is tervezek a hétvégére, most almás-fahéjasat a Stahl Büntetlen örömökben lévő recept alapján. Rengeteg almánk van.

Nem tudom már ki írta, hogy a párja nem szereti a gesztenyét. Szerintem nyugodtan csináld meg, neki is ízleni fog, az én párom sem jött rá, hogy vajon mi van benne.
Simán meg lehet velük etetni velük bármit. Nem igazán szereti a párom a mákos dolgokat, egyszer megevett egy rakat pöttyös-mákos süteményt, mert Anyukám azt mondta neki, hogy lekvárral van töltve. :wink: Azóta is mondja, hogy őt hogy átvertük!

Na, most már tényleg eldugulok, megyek olvasok egy kicsit.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Mangora,ne légy szomorú,nincs semmi baj a császárral és a párodnak igaza van,legalább tudod mikor jön és nem kell parázni hogy nem fogod észrevenni.Engem már ez a bizonytalanság őrít meg.

Tegnap megvolt az nst.Szuper lett, a doki szerint a babánk tankönyvbe illő,olyan kis tökéletes :D :D :D
Szépen be van illeszkedve a buksija,úgyhogy most mindenki vár a nagy napra.Ja,és a dokim nem megy el hétvégére,úgyhogy szülhetünk :D

Nekünk most fellendült a szexuális életünk :oops: :oops: úgyhogy nem panaszkodom :D

Ami a barna csíkot ill. nekem csak a pocak aljáig jött,nincs feljebb.

És szerencsére terhescsíkjaim sem jöttek egyenlőre ki,pedig hajlamos vagyok rá.Vénusz olajjal kenegetem a pocakom zuhi előtt :D Mondjuk van rajtam elég a régi hízásoktól :(

Kép

Kép
krisztinaa

Ébresztő!!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt.
Mangora, sajnálom, hogy ilyen bunkó volt az UH-s orvos, és így közölte...remélem, az első sokk élményét már kialudtad
Drukkolunk, hogy beforduljon még Marci, de ha mégse, azt sem katasztrófa - jó kezekben lesztek.

Zsuzsi, nem akartalak megijeszteni...jajjj:(
Csak érdekességből írtam, ez is olyan urbánus legenda szerintem, mint a duzzadt száj, eltorzult arc és társai...

Krisztina, örülök, hogy szép és fejlett baba az Anna.

Jövök majd még, csak rendesen utána akarok olvasni annak, amiket írtatok.

Pussz
Móni
monke

sziasztok,

Na, igen Krisztina megint korán keltél :lol:
De most én is. Sajnos ritka pocsék éjszakám volt. Valamivel jól elrontottam a gyomromat, úgyhogy a wc-n ültem egy darabig. Párom meg már izgul nehogy a szülés előjele legyen. :oops: Merthogy kezdődhet állítólag hányással-hasmenéssel. :oops:

ja, a liszt: anyukám azért csinálja így, mert akkor a végén nem kell rántást csinálni rá, mert amikor azt hozzátennéd, összetörhetnek a gombócok. Így viszont nem kell hozzányúlni. Szépen gusztán egyben lesznek :wink:

Szép napot

Szilvi
huszilvia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?