A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

NoémiKép

Ez az uh kép múlthéten készült. Most a 28. hetet taposom. Hihetetlen már az orvostudomány.....
Szerencsére teljesen jól vagyunk.
SzaniKép
Én hormonális szempontból teljesen egyszerű eset
voltam, mivel nálunk csak a férjemnek vannak sperma gondjai. Eddig akivel beszéltem, mindenki ment vérvételre. Többször egy stimuláció alatt.

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Kedves Potyakmanó!

Én kb. két hete szedem a bromocriptint. Engem is fokozatosan szoktatott az adaghoz az orvosom, kicsit másképp mint Vandát.
Első 3 nap: 1 negyed szem naponta
Második 3 nap: 1 fél szem naponta
Harmadik 3 nap: 1 egész szem naponta
Utána a végső dózis: nálam: fél szem reggel, 1 szem este.
Nekem is volt hányingerem (már a negyed szemtől is) és olyan fejfájásom mintha előző este sokat ittam volna, valamint nagyon fáradékony lettem. Nekem ez fokozatosan elmúlt. Már csak egy enyhe fejfájás maradt meg.

Nekem azt mondta az orvos, hogy havonta fogja nézni a prolaktinszintet az elkövetkő egy évben. Kivéve persze a terhesség esetét, mert akkor a 12. héten abba lehet hagyni a gyógyszert.

Hát nem tudom ez mennyire segít neked. Üdv, Babjag.
babjag

Csajok!

Megy össze a cisztááám! Méhenkívüli kizárva úgy hogy én vagyok a világ legboldogabb embere!KépKépKépMinden esélyünk megvan rá hogy a következő ciklusban megtörténjen a lombik!KépKépKép
Zsugorító sugikat kérek még, mééég!Kép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Sziasztok!

Gigi, akkor már nemsokára látod a babádat! Ez csodálatos! A legjobbakat kívánom nektek!!!

Babjag, Potykamanó, én is szedtem prolaktinra gyógyszert, de Serocryptint. Én folyamatosan rosszul voltam tőle még a 3. hónap után is, úgyhogy én mindig este vettem be és így reggel csak kicsit szédültem és ha kevesebbet aludtam 6 óránál, akkor látni is csak "csillagosan" láttam.
Most várom az eredményt, holnap én is megtudom, hogy mi a pálya (mert abbahagytam 3 hónapja, nem bírtam tovább :-).

Sziasztok
Noémi
Vendég

Zsu

Küldöööööööömm!!!!!!!!!!!!!!
-------------------------------------------------------------------------------- ------------
Ez a cisztáknak ment!!!

Ezt pedig a lombikra küldöm:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Noémi!
KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Jaj, ezt hogy csinálta a rendszer? Biztos nem tetszett neki a sok negatív a cisztákra. :-(
Azért csak küldöm! :-)

---------------------------------------
Vendég

OrsiKép, Stella Kép!

Köszönöm a páfrányos kérdéseimre a választ. Tehát a páfrányminta a termékenységi teszten a tüszőrepedést mutatja. Tehát van tüszőrepedésem! Már csak az a kérdésem, hogy a tüsző azért reped, mert benne van a pete és az repeszti, vagy csak úgy reped, mert mi mást csináljon? Más szóval, ha nem lenne petém a tüszőben, nem is lenne páfrányos a termékenységi teszt? Akinek van véleménye, kérem, írjon! Köszönöm szépen!(Talán nem mindenki olvasta a korábbi esetemet, hogy a lombikpunkció során 7 üres tüszőt szívtak le. Mivel szeptember még igen messze van, lázasan próbálom kideríteni, hogy lehet-e vajon saját peteérésem, és csak az injekciókúra lett valahol elrontva.)

A Maybe Baby teszt - ami egy igazi kis rúzs alakú mikroszkóp - nekem csak kb. 2 napig mutat teljes páfrányt, előtte és utána 1-2 napig alakuló, majd múló páfránykákat. Nekem volt PG53-m is, de csak hunyorogtam-kínlódtam vele, nem szerettem. A Maybe Baby sokkal objektívebb (és drágább, kb. 12 ezer Ft). Ha betartom, hogy előtte 2-3 órát nem eszem, akkor jól működik.

Gigi, nagyon kedves arcocska Kép mosolyog a képről!!

Sziasztok!

Szani
szani

Szani Kép
Az, hogy van-e petesejt a tüszőben csak a lombiknál állapítható meg. Viszont nagy általánosságban elmondható, hogy minden nőnél természetes folyamatban is vannak olyan hónapok, amikor nincs petesejt a tüszőben. De 90%ban van.
Azzal, hogy páfrányos lett azért bánj óvatosan, mert mint Stellának is írtam, a páfárnyt az is okozhatja, ha sok nyálat teszel a mikroszkópra pl.
Cat Kép dícsérte a Maybe Babyt, az állítólag tényleg megbízhatóbb, mint a PG53. És, ha 2 napig mutatta, akkor az a valóságnak is tényleg megfelelhet.

A lombikhoz csak annyit tudnék mondani, hogy bízom benne, hogy a rossz szuri okozta, és nem más volt a probléma.

Gigi Kép
Nagyon jó a kép a pocaklakódról, aranyos baba.

Zsu Kép
Végre hírek Kép Nagyon örülök, hogy a dolgok a lehető legjobban alakultak, és a következő hónapban indulhat a lombik. Annyira drukkolok Nektek!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok csajok!

Köszi a gratulációkat a törpéhez. Elég rögös volt a hozzávaló út. De megéri, úgyhogy ti is csak előre-előre!Kép

Bzsuzska!

Látod, hogy nem olyan nagy a baj! A lombikon minden rendben lesz!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

ZsuskaKép
További zsugorító sugik mennek:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ez szuper hír.KépKép

SzaniKép
A Maybe Baby nagyon jó, a termékenység kimutatására. A orvosom is használta. De sajnos ez nem azt jelenti, hogy van is a tüszőben petesejt, mert azt nem a petesejt repeszti meg, hanem a magas hormonszint. Ezek a nyálas tesztek az ösztrogén emelkedést mutatják, ez kristályosodik ki. Ezzel szembern a PG53 egy ócska kütyü. Megbízhatatlan teljesen. Sajnos tapasztalatból mondom.Kép

GigiKép
Édes a kismanó a profilodban!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Én úgy tudom hogy a a petesejt 36 óráig életképes és a spermák 2-3 napig életképesek a petevezetőben.Vagy nem????????
Vendég

Vikimi Kép
Hasonlóra emlékszem én is, de bizonyos nézetek szerint a spermiumok akár 5-7 napot is kibírhatnak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi

Köszi a válaszod.
A prolaktin szint eredményem:
összprolaktin: 764.2 mU/l
aktív prolaktin: 702.8 mU/l
aktív Prol % 91.9%
Hogy ez mennyire magas én nem tudom, de hallgatok Rád, legalábbis reggelre leveszem negyedre az adagomat, mert ha ez így megy, nem tudok dolgozni sem és már így is elég sok a kiesésem a melóból. Te vagy aki a Kaáliban babásodott? Írigy vagyok egy kicsit, jó lenne már ott tartani.
Cat és Gigi leírták a BMC-n és a Dévai klinikán a menetét a lombik eseményeknek, ugyanis elég fosós (bocs, de így igaz) vagyok az ismeretlen dolgokat illetően, jobban szeretem tudni mi történik velem, mert úgy bátrabb tudok lenni. Még nem tudom igazán hova menjünk lombikra, de talán valami alapján csak sikerül dönteni. Most még hasonlítgatok, összevetem a megszerzett infókat. Szóval örülnék ha leírnád, s mivel lehet a többiek már unják ezt olvasni akár emailben is küldheted. potykamano@freemail.hu Előre is köszi.

Vanda

Köszönöm a részletes tanácsot. Nekem is a 2.5 mg-ost írták fel és ha így hat valószínű sosem emelem fel a 2x1-re, mint fentebb már írtam megállok a reggel fél este 1-nél, mert ne vagyok észnél a munkához napközben, pedig dolgozni kell, hogy ki tudjuk fizetni a lombikot. Most már csak azt kell eldönteni melyik intézetbe menjünk.

Babjag

Köszi a hozzászólást! Úgy látom nem egyedül vagyok a problémával. Már csak azt nem értem miért kell ilyen hosszú ideig szedni. Főleg, ha mint ahogy korábban írták, azt hiszem, Cateye, hogy a stressz okozhatja ezt a megemelkedést. Akkor akár ha nyugodtabb vagyok vagy sikerül elérnem, hogy nem idegeskedem és ezt az állapotomat sikerül meg is őriznem, akkor miért kell ezt a sz..t szedni ha egyszer ilyen rohadtul érzi magát tőle az ember?!?! És ha ilyen rosszul vagyunk tőle, nem lehet, hogy ártalmas? Tudom! Folyton sötét és gyanakvó gondolataim vannak! Hát ettől magas az én prolaktin szintem!

Jók legyetek! Vigyázzatok magatokra!

Potykamanó

Kép
potykamanó

Potykamanó Kép
A prolaktin alakulásánál tényleg szerepet játszik a stressz, talán valamiféle életmódváltással lehet befolyásolni a szintjét, de én ebben annyira nem bíznék, mert nem hallottam ilyen történetet.
A gyógyszert azért kell folyamatosan szedni, mert magas prolaktinszint mellett gátolt a teherbeesés (mind a tüszőérés, mind a beágyazódás).
A történetünket szívesen megírom valamikor a nap folyamán.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Még valami. Én megnéztem, hogy a Te prolaktinszinted mennyire magas... Tényleg elég magas, de szerintem a 2*1 szem akkor is sok... Na, mindegy ezt a dokidnak kell tudnia, ehhez ennyire mi nem értünk. De mindenképp fokozatosan szoktasd hozzá a szervezeted.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsu!
Végre jó hírek!
Drukkolok, hogy a lombikkal minden rendben legyen!
Stella

Kép
stella9

Szia Potykamanó!

Stressz tényleg okozhatja a prolaktin szint növekedését, (én nem tudom a tied orvosilag milyen magas), de túl magas prolaktin-növekedést a stressz nem okozhat.
Prolaktinszint emelkedés lehet genetikai, vagy az, hogy az agyalapi mirigy egy kicsit megnagyobbodik es az kontroll nélkül termeli (nálam ez az eset), ez pl lehet fogamzásgátló tabletta hatása is.

Különben, ha csak ez a baj, és ezért nem tudsz teherbe esni, akkor ha helyreállítják a prolaktinszintedet, akkor simán sikerül a baba a természetes úton is.

A bromochriptin 40 éves tapasztalata mutatja, hogy káros hatással nincs a szedés közben megfogant gyerkőcre. Ezért is vagyunk rosszul tőle. A modernebb gyógyszertől kevésbé lennél rosszul, de annál még nincs bizonyítva, hogy nincs káros hatása.

Üdv, Babjag
ui. bocs, hogy ilyen hosszú voltam
babjag

PotykamanóKép
Szerintem ekkora dózisban ne szedd a Bromot. A Te prolaktin szinted magas, de annyira nem, hogy ilyen lórugás adagokat szedjél. Lehet, hogy a lombikon le is állítják mert pl. OrsinakKép sem kellett szednie ott, pedig előtte szedte (igaz kisebb prolaktin szintre). Én úgy tartom helyesnek, hogy havonta ellenőrizni kellene a prolaktin szintet, és nem időtlen időkig szedni. Én is abbahagytam saját felelősségre, és a béka s*gge alatt volt utánna a prolaktinom gyogyi nélkül is. Tehát ennek a hormonnak lehet hirtelen kiugrása is valami miatt, de aztán rendeződik. Ahogy BabjagKép írja a stressz mellett szervi okok is okozhatját az emelkedését, ezt pajzsmirigy vizsgálattal szokták nézni. Válasszatok meddőségi intézetet, és ott hallgassatok az orvosra, akivel konzultátok ez ügyben. Egyébként én nem éreztem stresszesnek magam, és mégis kiugrott a szintje a normál felső határára.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Potyakmanó Kép

Többen tájékoztattak KépKép okos dolgokkal a prolaktinos dolgokkal levelem óta.
A hozzászólásokhoz annyit fűznék még, hogy a magas prolaktint igen, okozhatja a stressz az alábbi mechanizmust kiváltva:
idegeskedés (tartós stressz) - magas prolaktin szint - FSH-LH arány felborulása - peteérés folyamata, ovuláció gátlódása - progeszteron szint csökkenése - fájdalmas mell, esetleges tejcsorgás a mellből - hosszú ciklus
Ha van ovuláció mégis, a sárgatesthormon (progeszteron) lehet annyira alacsony, hogy a beágyazódáshoz nem elég annak szintje. (vetélés) A méh nyálkahártyája ha nem elég vastag ovulációt követő időben, az is jelezheti a progi hiányt. (12 mm-es nyálkahártya és ekörüli érték már tökéletes a bébihez). Többen "csupán" progeszteron elégtelenségben szenvednek, erről olvashatsz a hasznos linkek topicban is, ill. a neten több helyen. Sok terhességet ezért támogatják meg az első 12 hétben sárgatesthormonnal, Utrogestan-al (kúp, vagy szájon át).
A prolaktin szint valóban ugrál egész nap, lehet a vérvételkor elcsíptetek egy magasabb értéket, - ez alapján nem szabad általános dolgokat leszűrni. Célszerű többször megnézni a szintet. Ha nagyon magas, akkor az már valószínű, hogy tartósan magas (bár ott is lehetnek szintkülönbségek). A te adataid alapján valami profi kiértékelés lehet, mivel általában megmondják mennyi a "prolaktin" szint és semmi aktív stb. mint ahogy te is írtad.
A magas prolaktin szintnek okát agyi MRI vizsgálattal próbálják kideríteni, mivel az agyalapi mirigy kizárólag és mindig jóindulatú daganata okozhatja e hormon túltermelését. Pár milliméteres csupán, de 1 cm-nél már általában műtik (ritka mert a gyógyszerrel visszacsökken, el is múlhat), mivel a látóideg kereszteződésében található az agyalapi mirigy, és annak daganatának "hely" kell, - ergo nyomhatja a látóideget, halántékoldali látótérkiesést okozva.
Ha nincs daganat, bár továbbra is magas a prolaktin, akkor is ugyanúgy kezelik bromocriptinnel (a serocriptin is ugyanaz, csak drágább, és kevésbé ismert).
Mivel ha jól vettem ki soraitokból, lombik előtt állsz, gondolom e célból készít fel ilyen adaggal az orvosod. Ha nem bízol benne, vagy kétségeid támadtak tudásában, kezelési technikájában, keress másik szakembert. Viszonyításképp nekem 1200-1400 között mozgott a fenti mértékegységben a proli szintem. Gyógyszer mellett is volt, hogy magas szintet csíptünk el, de annak ingadozása miatt ebből az egy értékből nem lehet általános érvényű következtetést levonni.
A bromocriptinnek egyébként valóban több évtizedes múltja van, sokan élnek köztünk kik így születtek. Kikísérleteztek már egy szintén ilyen hatású vegyületet, amit állítólag egy héten egyszer kellene bevenni, és egész héten (!) szinten tartja a prolaktin szintet, ám ennek a gyógyszernek semmi múltja nincs még, pláne gyermekvállalás terén.
A baba felkészítésére a szervezet komplett rálátást igényel, szerintem is keress fel egy meddősségi vagy endokrinológiai szakembert.

Bocsi, iszonyat hosszú lett. Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Helló Vanda!

Úgy látom,te nagyon értesz ezekhez a dolgokhoz.
6 napja UH-on mértek nekem egy 20x20mm-es foll. és egy 8mm-es méhnyálk.14-28.nap között utrogestant kell szednem.Hőm: 35.9, 36,6 ,36.5, 36.5. Ma vagyok 17.napon.
Ez most jó vagy nem???????KépKép
Aug.-ban LSC vár rám.

Köszi előre is.
Viki
Vendég

Szia Vikimi Kép

Köszönöm a bizalmat, - nem is biztos, hogy olyan jó "érteni ezekhez a dolgokhoz"..mert az már sejtet valamit.
Jól értem a 11. cn-en volt 2 cm-es tüsződ, ami vagy arra utal, hogy egyébként rövidek a ciklusaid 28 napnál vagy a gyógyszertámogatás miatt ilyen szép nagy már a 11. cn-en (2 cm-nél reped, ovuláció feltehetően a 14. cn-en, hosszabb ciklus esetén ciklus hossza - 14 nap kapod meg a feltehető ovi napot). A nyálkahártya szép, biztosan növögetett azóta, többet erről így nem tudok mondani.
A hőd értékeléséhez kevés ez a pár nap, ráadásul nem tudom hol méred (szájban, popsiban, hüvelyben stb.) Csak a popsi/hüvelyben mért reggeli hő értékelhető (mérés módjáról Erazmusz topikjában részletes leírást találsz, ha rákeresel, vagy itt is a megint megjöttben sokszor leírtuk). Sajnos így nem tudok mit mondani a hőmérsékletedről (a szintjéből gyanítom, hogy száj/hónaaljban méred) és bármennyire is olvasott vagyok, az LSC-ről ilyen formában még nem hallottam. Milyen vizsgálat ez?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda!
Kösz az elemzést.Clostilt szedtem napi 1 a ciklus 3-7 napján.Aciklusom szabályos 28 napos múlt hónapban 19 napon volt ovulációm.(UH)
A hőmet szájban mérem.
Az LSC laparoszkópia altatásban végzik a petevez.átjárhatóságát nézi meg és a belső nemi szerveket.
Köszi mégegyszer.

Viki
Vendég

VikiKép
Bocsi, hogy belekotyogok, de igaza van VandánakKépSajna a szájban mért hő semmit nem jelent. Ne is hőmérőzz igy, mert felesleges. Hüvelyben, vagy popsoban kell mérni azonnal ébredés után. Sem felkelni, sem pisilni sem semmi egybet sem szabad csinálni hőmérőzés elött. És fontos, hogy minden reggel közel azonos időszakban mérd a hődet, minimum 6 óra alvás után. Igy ad megbizható eredménytKép

VandaKép
SziaKépHogy vagytok? Remélem minden rendben vanKép
Drukkolhatok már Nektek is?

Puszi:Doris
doris

Hogy itt miket tud meg az ember!
Ennyi hasznos info egy nap. Még a végén kiderül, hogy amit eddig csináltam nem ér semmit.
A pg53 megbízhatatlan (ezt gyanitottam), a szájban mért hő sem jelent semmit.
Úgy látszik túl régi könyből vettem az infot.
Na de majd most mindent megreformálok.

Vanda, Doris
Kösz a segítséget, még akkor is ha nem nekem szólt. Mindenesetre hasznos és jól jött.
Stella

Kép
stella9

Doris
Tündériek ezek a kis lurkók a kezetekben!

Kép
stella9

Sziasztok!

Nagyon rendesek vagytok és mindenki olyan segítőkész itt! Köszönöm mindannyiótoknak, ez nagyon jólesik!

Orsi

Köszi, várom. Képzeld ma jobban voltam, igaz csak negyedet vettem be a bogyóbol, azt is a munkahelyen, nem pedig otthon. Így biztonságosabb volt.

Babjag

Meg kellett csináltatnom az MR vizsgálatot, az agyalapi mirigy rendben van hála az égnek! Legalább valaminek lehet azért örülni is! Kicsit jobban voltam, de ezt írtam fentebb.

Cateye

Már eldöntöttem, hogy nem fogok beszedni 2x1-et, maximum a reggel fél este 1-ig akarok eljutni, de lehet, hogy a reggeli felet is elhagyom, két hét múlva úgyis visszamegyek ellenőriztetni, igaz ezt a dr. nem javasolt, de menni fogok! Valami FSH-m is magas lett, ha jól emlékszem. Az mi is? Most nincs kéznél a lelet, de majd otthon megnézem.

Vanda

Köszi szépen, hogy ennyi infót gyüjtöttél be nekem. Szemészetileg és MR -ileg rendben vagyok. Két hét múlva megyek ellenőriztetni a prolaktin szintet.
Nem baj, hogy hosszú lett én örültem neki, hogy ilyen jól elláttatok tanáccsal. Remélem ez másokat sem zavart.
Nálatok már van baba vagy Ti is az elsőért küzdötök? Bocsi még nem volt időm hosszan visszaolvasni.

További szép napot mindenkinek!

Potykamanó

Kép
potykamanó

Stella Kép
Még jó, hogy most kiderült, minthogy később Kép Van tényleg néhány elavult könyv ill. sokan még az elavult nézeteket terjesztik, így nem nehéz rosszul csinálni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Ezért is hálás vagyok nektek, egyedül nem jöttem volna rá.
Két héten belül kiderül mit sikerült, vagy nem sikerült összehoznunk ebben a hónapban, aztán jöhet az új hónap, új módszerekkel.
Ha így sem megy irány a doki!
A férjem szeptember elött nem hajlandó orvoshoz menni. Azt mondja a nyaralásunk elött nem akar hisztit.
Na de ilyet!
(Nem mondom, hogy nem könnyezem meg, amikor megjön, de azért ez messze van a hisztitől.)
Köszi még egyszer: Stella

Kép
stella9

Vikimi Kép
Így már értem az LSC-t, csak rövidítve még nem találkoztam vele. Kép Miért akarnak laparoszkópiát csinálni? Felmerült hogy nem átjárható a petevezetéked? Hol csinálják?
A closty hatása a szép tüsződ, ebben a ciklusban biztosan hamarabb volt ovulációd, mint 19. cn. Csak tanácsolni tudom, hogy hüvelyben mérd, egyáltalán nem kellemetlen. Este készítsd a párnádhoz a steril lázmérőt (higanyost), minden reggel azonos időben mérd, ahogy Doris Kép is írta. Én anno úgy csináltam, hogy a mobilomat beállítottam csörgésre, és mivel tíz perc múlva ismét csörgött (kelj már KépKép) ezért azt is tudtam mikor van vége a mérésnek. Ha így méred, kb. 3 hónap együttes eredményeiből lehet jelentős dolgokat levonni. Egyébként azt biztosan tudod, hogy amelyik nap picit alacsonyabb a hő, mint az előzőeké (vagy azok átlagszintjénél) majd másnap több tizedet ugrik a hőd, - na akkor volt az ovulációd. Abban eltérő vélemények vannak, hogy a leesés napján vagy a "felszálló ágon" van tüszőrepi.
Mégegy, ha szabályos 28 napos a ciklusod, és a 19. cnen volt biztosan az ovulációd, akkor valami a második fázissal nem stimmel, mert ovuláció + 14 napra kellene elvileg megjönni (ha minden rendben van). Bár ebbe most nem mélyednék bele, nem emlékszem hogy ilyenkor mi is van, de ha gondolod utánanézek.

Doris Kép
Látom, "hazahúz" mindannyiunk szíve KépKépKép
Köszönöm az érdeklődést KépKép Jól vagyunk, bár még babátlanul. Nem tudom olvastad-e, hogy elveszítettünk egy bébit, idén sikerült teherbe esnem, de sajnos pont három hónap előtt elvetéltem (missed ab). Pár vizsgálat vár még rám, de igazából magam lassítottam a dolgokon: nem szorgalmazom hogy "minél hamarabb". Nektek nagyon aranyosak a picik, szoktalak olvasgatni mi hír van Veletek KépKép Meddig lesztek Svájcban?

Stella Kép
Neked is nagyon szívesen Kép Ezért vagyunk itt Kép Megpróbálunk segíteni egymásnak Kép

Potyakmanó Kép
Majd írd meg mi lett a prolaktin eredménye. Elmész másik dokihoz? Kis adagonként megcsinálod a hozzászoktatást? Nálunk még nincs bébi, egy terhességen vagyok "túl", sajnos vetéléssel végződött, méghozza partialis mola terhességem volt (minden 2000. terhességre jut ilyen Kép) Állítólag ehhez nem kell "betegnek" lenni. És nektek első babó lesz?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Vanda, nagyon jókor írtad a proli infókat, úgy látszik most többen is ebben a cipőben járunk. Nekem 19,5 lett most a prolaktinom, ahhoz képest, hogy 3 hónapja nem szedem a serocriptint, jónak mondható a decemberi 27-hez képest. Mikor szedtem, akkor 9,5 volt.
Tudsz valamit erről a gyógyszerről is? Most az inszem miatt megint elkezdem szedni, de én folyton rosszul voltam tőle napi 1-től is. De azért ezen nem fog múlni :-)
Sajnálom, hogy elvesztetted a babád, sok sok ++++++++++++++++++++++ energiát küldök neked. Remélem hamarosan majd te is ujjongó sorokat írsz, mint Lujza nemrég. Különben mit jelent a partialis mola? Még nem hallottam róla.

A hőmérőzés nekem sosem ment, macerásnak tartottam, bár én is szájban mértem. Érdemes? A férjetek mit szól hozzá? Különben ma van a 10 cn.om, úgyhogy nemsokára kezdjük az inszemet, még 20 nap.

Stella, ne bánd, hogy "csak" szeptemberben mentek, legalább van egy felhőtlen hónapod még izgulás nélkül. Én is ezt teszem.

Doris, nagyon jó látni titeket, sok sok erőt ad mindnyájunknak. Ha van néhány perced, leírod a történeteteket? Nagyon érdekelne.

Sziasztok
Vendég

Vanda!
Köszi a részletes leírást.Onnan tudom hogy a 19.napon volt mert 17.napon voltam UH-és akkor volt 17x17mm-es majd 3 nap múlva szintén volt UH és akkor már repedt volt,doki mondta,de ekkor vékony volt a méhny.h. erre írta fel az utrogestant,amit csak a köv. ciklusban szedtem.
LSC-t azért csinált mert régen volt 2x vesemedence-gyulladásom ami könnyen átterjedhetett,igaz akkor szépen kezelték a vesemed.gy-t.Most nyári szünet van és ráérek és kizárunk egy újabb lehetőséget.Ha ez megvan akkor jön a férjecském.
Honnan tudsz ennyi mindent?????Én biosz tanár vagyok de hülyének érzem magam néha.Az én szervezetem mégsem tudom szabályozni a működését.
Köszi

VikiKép
Vendég

Sziasztok!
Látom a prolaktin a téma. Ma kaptam meg a leleteimet, éppen a határ alatt van nekem 387 mIU/L, napi fél tablettával... Itt van a referenciaérték is: normál: 58-417 mIU/L
menopausa előtt: 71-567 mIU/L

Gigi Kép Minden vérvételre fel kell menni Bpestre?? Alig várom..... Persze a végeredmény mindent megér. Kép Nagyon irigylésre méltó babád van!!
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Anna Kép
Nekem a felső határétékesre azt mondta a lombikos dokim, hogy ne foglalkozzunk vele. Nem szedtem rá gyógyszert.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

StellaKép
Nagyon szivesen, és örömmel segitünk itt mindannyian. Ha visszanézitek az archivot, látjátok hány évig voltam én is törzstag itt a "ma megint megjött"-ben és sajnos akkor kiokosodtunk... A babák születése elött hónapokig korházban voltunk meg utána is, igy teljesen kiestem a Ti fórumotokból pedig szivesen segitenék csak a babák miatt már nem jut gyakran időm benézni ide. Ha kérdése van bárkinek akkor a mail cimemre is irhattok mert azt meg szoktan nézni viszonylag gyakranKép Igen, a szájban mért hő sajna a világon semmit sem ér... Én is csak hosszú hónapok után tértem át a hüvelyben történő mérésre mert valahogy macerásnak gondoltam de aztán rutinos lettemKépKöszi a dicséretet, hasonló Szépségeket kivánokKépBocsi, de nem vagyok teljesen képben. A Párod rendben van? Az Ő matyikáival nincs gond? Mert érdemes ám azokat is megnézetni és ügyelni néhány dologra: forró fürdő tilos,szauna tilos, szoros alsónaci,farmer tilos mert nagymértékben leöli a kismatykókat...
VandaKép
Úgy sajnálom...ne haragudj, nem olvastam... Ügyes vagy, hogy időt engedsz magatoknak, kár is hajszolniKépLátod én is hogy jártam a nagy-nagy hajszolássalKép Úgy sikerült a lombik, hogy arra számitottam nem fog összejönni elsőre. A Férjem elvállalta a svájci kiküldetést én meg egyedül végigcsináltam a lobikot aztán mit ad Ég!!!! Épp igy sikerültKépKépKép Nem tudom meddig maradunk kint. Talán még egy-két év. Szeptemberben utazunk haza Dévény tornára meg korházi kontrolokra a babákkal mivel a koraszülöttség miatt gyakran kell Őket orvoshoz vinni. Nekem is mola terhesség volt a 11 évvel ezelötti terhességem. Műszeresen fejezték be aztán a szövettani vizsgálatból kiderült, hogy mérgezést is kaptam tőle igy újra műtöttek és utána méhszájsebbel is elötte pedig méhpolipokkal. Nos mi ekkor döntöttük el, hogy szünetet tartun. 10 éves szünet lett belőle de most már utólag azt mondom minden küzdelmet megért a dologKépKép
NoémiKép
Szivesen leirom a történetünket csak lehet, hogy sokan talán unják már akik ide-oda benéznek... Bocsi aki már ismeri az itt ugorjon egy nagyonKép

Szóval 11 éve amikor összeházasodtunk a Párommal vérzési zavaraim voltak és kiderült, hogy jóindulatú méhpolipjaim vannak amit sikeresen műtöttek. Ezután teherbe estem de a 14.héten elhalt a terhességem ill. a 14.héten vettük észre egy UH-on. Befejezték a terhességet aztán a szövettani vizsgálat kideritette, hogy mérgezést kaptam a babától igy újra műtöttek. Ezután méhszájseben lett és újra műtöttek. Nos ezután néhány év szünet következett majd úgy döntöttünk nekivágunk a bab-project-nek. Nem jött össze hosszú ideig igy a nőgyógyászomhoz fordultam és teljes kiviszgálást csináltak. Az eredmény:endometriosis (jóindulatú daganat amely azonban hegesedéseket, összenövéseket és igy meddőséget okozhat),policisztás petefészkek és jobb oldali elzáródott petevezető. Volt szövetmintavétel az endoból altatásban aztán HSG aztán laparoscópia altatásban. Az endometriosis olyan alattomos betegség amely észrevétlen marad hosszú ideig. Mivel a menstruációval táplálkozik és vérzik ill. ez idő alatt okozza a fájdalmas görcsöket én nem gyanakodtam csak már utólag tudom, hogy megváltozott a mensim összetétele, szine ill. a görcsök is de kissé későn kapcsoltam... Lényeg, hogy az a betegség a menstruációból táplálkozik és igy hónapról hónapra kapja az utánpótlást amitól óriásira tud dagadni. Az enyém több helyen támadta meg a méhemet meg a petevezetőimet és a lapar során nagy részüket megpróbálták leégetni, de sajnos egy nagy és makacs endo annyira beágyazódott a méhem ill.a végbelem falába, hogy nem mertek hozzányúlni mivel félő volt, hogy átszakithatja a belemet ami ugye azt jelentette volna, hogy ki kell vezetni a hasfalamra...mindezt 30 évesen. A több évig tartó próbálkozás ideje alatt kaptam egy "klimax" kezelést a Klinikán ami azt jelenti, hogy fél éves időtartamra leállitották innyekcióval a menzimet, hogy az endot visszavonulásra késztessék de sajnos nem reagált a várt módon...Két sebészeti tükrözés után - melyre a nőgyógyászom küldött, hogy meggyőződjünk a belem állapotáról is - végül a sebész orvos biztatott, hogy ha szeretnénk babát (persze, hogy szerettünk volna) akkor ne húzzuk tovább az időt mielöbb teherbe kéne esnem mert ez a betegség nem javul és nincs rá garancia sem orvosi jóslat, hogy mikor fog átszakadni ha átszakad... Ő úgy vélte neki kell futni a terhességnek persze kérdéses, hogy kibirja-e a méhem, de ha kibirja lesz gyermekünk ha nem birja ki akkor pedig megoldódik a sebészeti kérdés vagyis elkerülhetetlen lesz a műtét...de legalább megpróbáltuk...
Nos, eközben a Párom úgy gondolta, nem rendelhetjük alá az egész életünket a baba-project-nek új életet kell kezdenünk. Elfogadott egy külföldi kiküldetést és én is beadtam a derekam mert úgy gondoltam idegen környezetben nyelvet tanulok, leadom a feles kilóimat, lazitok pihenek aztán majd nekifutunk a babának újra... Ez 2002 novemberében történt. Párom igent mondott a munkára engem pedig a nőgyógyászom 2003 januárjában átirányitott a Kaáli intézetben. Persze megijedtem kicsit, nem tudtam mit tegyek? Neki merjek vágni egyedül úgy hogy a Párom külföldön van? Ráadásul mivel a munkahelyemen őszintén megmondtam, hogy mi elött állok fel akartak mondani... Nos, végül úgy döntöttünk megcsinálom az első lombikot, ez többnyire még csak puhatolózás hogy miként reagál a szervezetem a hormonokra aztán majd ha úgy érzem nekifutok újra és valamikor sikerülni fogKép
Márciusban megtörtén a peteleszivás, 10 petesejtből 8 megtermékenyült és 3-at visszaültettekKépKép A terhességem boldog volt de elég zaklatott. Az első UH szerint egy élő, egy halott magzatot regisztráltak a második UH-on két élő magzatot láttak de egyikük oly pici volt, hogy azt mondták ne számitsunk Rá, egy babánk lesz. Nos, én ezt akkor már nem hittem...Kép A 12. heti UH-on két élő magzatot láttak de egyikük annyira kicsi volt, hogy úgy gondolták fel fog szivódni ill.genetikai rendellenességre gyanakodtak. Nos ekkor elmentem egy 4D-s UH-ra ahol látták a különbséget, de nem találták kórosnak. Ez a cirkusz húzódott végig a terhességemen. Az AFP eredmény katasztrófális lett, az ismétlés mégkatasztrófálisabb. Lillus (B magzat)folyamatosan lemaradt és a különbség köztük egyre nagyobb lett. A 24. héten magzatviz vizsgálatot javasoltak de én akkor már nem engedtem mivel túlságosan előrehaladott volt a terhességem és féltem a vetéléstől, nem akartam két babát vesziteni egy esetleges "gyanú" miatt. Aztán a 27. hét +3 napon ismételt genetikai UH-on voltam mikor kiderült, hogy Lilluska haldoklik. Behivatott a genetikus és közölte, döntsem el, hogy kivegyék-e mindkét magzatot élve, vagy hagyják a B magzatot meghalni méhen belül és ha nem reped meg a burok az A magzat esetleg tovább fejlődhet még... Megfordult velem a világ. Én teljesen jól voltam mert ennek sajna nincs előjele... Csak annyit tudtam kinyögni, hogy a nagyobb túlélés felé mozduljunk. Ekkor befektettek és 10 napig a SOTE-n voltam, rengeteg infúzióval sikerült Lillus keringését átmenetileg visszahozni. 10 nap után kiengedtek és a saját orvosomhoz átmentem aki befektetett a korházba ahol szigoruan ellenőrizték a flowmetriát (keringést) és a peteleszivástól számitott 31.hét +0 napján sajnos Lillus keringése újra blokkolódott, félő volt, hogy méhen belül meghalhat igy a pici súlyú koraszülöttekre való tekintettel rohammentővel átszállitottak a SOTE I-re ahol császármetszéssel befejezték a terhességemet. A férjem sajnos 1000 km-re tőlünk távol volt és lekéste a születésüket... Gergő (A magzat)1700 g-al 43cm-el, Lillus (B magzat)1150 g-al 40-cm-el született meg. Két hónap intenziv osztályon való tartózkodás után, lélegeztető gépek, inkubátor, cukorbetegség, légzési nehézség, emésztési és táplási gondok, tüdőgyulladás, 3-3 tranzfúzió után végül hazavihettük a babákatKépKépKépÉn ahol már engedték bent feküdtem a babákkal a korházban, etettem vagy csak simogattam őket az inkubátorban, énekeltem, meséltem,beszéltem hozzájuk és lám-lám... néha az orvostudomány is tévedhetKépKépKép A profilomban látszik ez a két kis HŐS (mert nekem kétségtelenül azokKép) Lilluska aki nem halt meg, nem szivódott fel és nem lett genetikai rendellenességes ahogy azt sejteni engedték...KépKépKépGergő aki pedig remekül érezte bent magát a pocakban sokkot kapott a megszületéstől mert nem számitott rá szegénykém...

6 hónapos korukig maradtam otthon velük, jártunk sé járunk Dévény tornára az oxigénhiányos állapot miatt ill. a koraszülöttség miatti izomproblémák javitása céljából. Áprilisban mi is kiutaztunk Svájcba, hogy végre együtt lehessen a család és kb.3 havonata járunk haza kontrolokraKépKép Nos ennyi a mi történetünk, mindenkinek ilyen boldog véget és persze kevesebb megpróbáltatást kivánok de mindenképp azt, hogy sose adjátok felKépKépKépMegéri a küzdelmet ez az érzés amit Tőlük kap az ember és amit Feléjük közvetitünkKépKépKép Nekem a történtek után átértékelődött az egész életem. Amit korábban fontosnak hittem arról kiderült, hogy mitsem számit...KépKépKép

VikiKép
Ne érezd magad butának a témát illetőenKépSajna mi is csak a saját problémáink miatt tanultunk meg egy csomó mindent...

Puszi Mindenkinek és KitartásKép

Doris
doris

Sziasztok Kép

Hat ezt a kihagyott ket hetet jo hosszu ideig tartott bepotolni... Kép

Lujza, Gitta Kép Gratulálok Kép

Zsu Kép Sajnalom, hogy nem sikerult. Drukkolok, hogy kovetkezo honapban indulhasson a lombik!

Talán még emlékeztek, hogy nekem két hete volt az 1. beültetésem. Sajnos nem sikerült. Kép De azért szeretném leírni az elmúlt két hét történéseit semmiképpen sem ijesztésnek szánva, bár én eléggé megijedtem.
Sok mindentől tartottam a lombik során: attól, hogy nem érik elég tüsző, hogy nem lesznek benne petesejtek, hogy nem termékenyül meg, nem kezd el osztódni, de arra ami történt, egyáltalán nem számítottam.
Szóval a stimulációs szurik hatására - pontosan nem tudom mennyi - de kb 30 tüszőm lett. Én kicsit soknak tartottam, de a dokim szerint ez nem baj. 20-at szívtak le, és ezekből 16 termékenyült meg, 15 pedig a biológus szerint gyönyörű szépen osztódott. 3-at ültettek vissza július 19-én 8 sejtesen. Tehát eddig minden remekül ment. Kép

Sajnos már a leszívás napján kezdtem rosszul lenni. Hányinger, ájulásközeli állapot, de a beültetés napjára viszonylag jobban lettem. Aztán a beültetés után rosszabbodott az állapotom. Ezek voltak a hiperstimuláció kezdeti tünetei. Kórházba kerültem, ahol rengeteg infuziót kaptam, mert az állandó hányinger miatt nem tudtam eleget inni. Sajnos a sok infúzió, meg az összes folyadék, amit sikerült magamba erőltetnem a hasamban kötött ki. A hasam annyira feszült, hogy azt hittem ki fog durranni. És nagyon fájt. Akkorára nőtt, mint egy 20 hetes terhesnek. (Nem viccelek.)
Aztán mivel kezdtem igen nehezen kapni a levegot, csináltak egy mellkas uh-ot, ahol kiderült, hogy nemcsak a hasamban, hanem a mellkasomban is 4 cm vastagon van folyadék, sőt a szívburokban is találtak 5-8 mm-nyit. Ekkor a veszprémi kórházban eléggé megijedtek, és egy pesti kórház intenzív osztályára küldtek. Itt a mellkasomból 1 liter, a hasamból 3,5 liter folyadékot szívtak le. Szerencsére a szívburokban lévő folyadék visszahúzódott (vagy talán nem is volt...)
1 hét után visszaengedtek a veszprémi kórházba, és hétvégén már szerencsére onnan is kijöhettem.

Szóval "röviden" Kép ennyi. Hallottatok már hasonlóról? Állítólag nem olyan ritka az esetem, de én még nem beszéltem senkivel, aki ezt átélte volna.

Ezek után kicsit félek a következő stimulációtól. Szerencsére van 9 lefagyasztott embriónk, először azokkal fogunk próbálkozni...

Puszi:

Mandula
mandula

Doris Kép
Bár foszlányos részleteket már olvastam Rólatok, megkönnyeztem a történeteteket! Azóta Veled mi van? A további kivizsgálások mit mutatnak?
Néztem a profilodat is, nagyon szépek vagytok, gratulálok!
anna

madaran

MandulaKép
Sajnálom ami történt. Velem is hasonló esett meg, csak sokkal enyhébb formában. A beültetés után Coriogenin innyekciót kellett kapnom otthon kétnaponta (a nevét biztosan rosszúl irtam de sajnos nincs itt a papirom...bocsi)amitől elkezdtem ödémásodni de olyan mértékben, hogy már sem állni sem feküdni nem tudtam csak kitámasztva ülni és fulladtam. Nos akkor nagyon rosszúl voltam a második inynekció utánpedig bementünk a Kaáliba ahol szerencsére infúziókkal, értágitókkal sikerült elvezetni a vizet a szervezetemből. Időben észlelték a bajt és kétszer ismételték az infúziók beadását egy nap szünetekkel. Sajnálom, hogy Nálad ennyire eldurvult ez a hiperstimuláció...drukkolok, hogy a következő sikerüljönKép

doris

Mandula Kép Ez iszonyú
Szerintem a 20 tüsző rengeteg!! Előtte nem nézték, hogy mennyire reagálsz a gyógyszerekre?
Melyik klinikán vagy?
Anna

madaran

Sziasztok!

Lányok!
Köszönöm a kedvességeteket, de én újfent búcsúzni jöttem. Sajnos, a picurkánk újra itthagyott bennünket. Kép Nagyon szomorúak vagyunk a párommal.
Nem tudom, mit tehettünk volna még meg, hogy éljen a picurka... szerintem semmit.
Azt hiszem, most valahogy könnyebben viselem, mint 2,5 éve, most nem éltem bele magam annyira, mint akkor. Lelkileg rettenetesen fáj így is...
Nem tudom, mit írhatnék még... üresnek érzem magam.
Kitartás lányok, egyszer mindenkinek sikerülni fog! Csak türelem kérdése! Ne adjátok fel, én sem adom fel! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Doris!
A történeted igazi erőt adó dolog.Nagyon elmélyülten olvastam és szurkoltam végig és lám két gyönyörű babát tartasz a kezedben.
Olvastam,hogy volt laparoszkópiád.nekem most lesz aug.-ban kicsit félek tőle.Hogyan végzik?Érzel valamit utána?Az esetleges elzáródásokat megtudják szünteteni?
Pá!

Mandula!
Sajnálom ami történt,szerencse hogy neked nem lett bajod.Remélem a következő lombik sikeres lesz és elkerülöd ezeket a mellékhatásokat.Sok sikert!

Gitta!
Öszintén sajnálom ami veletek történt.Nagyon becsülöm benned a hozáállásodat.Nekem még egyszer sem sikerült és attól félek nem is fog.
Pihenj sokat!
Viki
Vendég

Mandula Kép
Sajnálom, hogy nem sikerült Kép Én nem akarom a dokid bántani (nem emlékszem, hogy ki az), de ez a stimu iszonyúan el lett rontva. Ilyet nem szabad csinálni.
Nekem is voltak enyhe hiperstimus tüneteteim (11 tüszővel), de szerencsére a sok folyadék nálam még mindent megoldott.
Annyit még mondanék, hogy a hiperstimu nem befolyásolja negatív irányba a lombik sikerét, sőt. A hiperstimusoknál már 60% körüli a sikerarány, mert az embiók nagyon élvezik ezt a helyzetet, ha a mama szenved akkor is. Kép

Mivel stimuláltak ennyire túl?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

AnnaKép
Köszi kérdésedKépA terhesség összességében jót tett ennek az endometriosisnek mivel átmenetileg nem volt utánpótlása. Azóta hogy újra menstruálok hónapról-hónapra jobban érzem az endot, mivel azokon a napokon bedagad a hátsómba de ezt nem is részletezem. Egyenlőre sebészetileg nincs mit tenni, mert ők már csak a bajt tudják elháritani, vagyis ha átszakad megoperálják. Én reménykedem, hogy ez nem fog bekövetkezni vagy ha mégis akkor már vén nyanyóka leszekKépKépA fájdalmat el lehet viselni inkább azt...Kép
MandulaKép
Hol csinálták a lombikot? Csak azért kérdem mert én is furcsállom, hogy a stimulálás alatt nem gyanakodtak hiperstimura... Azt mondják állitólag, hogy ha valaki befizesedik az jót jelent. Azoknak többnyire sikerülni szokott a beültetés. Sajnálom,hogy Nektek nem sikerült de fel a fejjelKép
GittaKép
Nem találok szavakat...Kép Nagyon sajnálom és ény is csak azt tudom tanácsolni, hogy próbáljatok meg kikapcsolni a baba témából bár nem könnyű... Drukkolok, hogy mielöbb a Friss kismamikhoz jelentkezz beKép
VikimiKép
Ne félj tőle bár tudom, hogy könnyű ezt mondani... A beavatkozást altatásban végezték. A műtét elötti napon kellett belgyógyászati és egyéb leletekkel befeküdnöm a korházba ami az altatáshoz szükséges. Aztán a műtét maga nálam néhány órát vett igénybe de azért, mert volt mit ügyködni rajtam... Egy csövet a köldökömön egyet-egyet pedig bikinifonalban jobb ill.bal oldalon vezettek be. Ezek a műszereknek ill. a gázcsőnek a bevezető nyilásai.(bocsi,ez biztosan nem szakszerű leirás) Felfújják a hasat és igy hozzáférnek a kivánt részekhez. Ez az eljárás sok rejtett dolgot is feltár igy tényleg nagyon hasznos és például átjárhatatlan petevezetőket is fel tudnak nyitni ha olyan a hegesedés, hogy engedi de egyéb tisztitó műveleteket is el tudnak igy végezniKép A műtét után a fájdalom nem volt vészes, inkább menzi szerű volt de ami kellemetlen, hogy a gázok amiket beengedtek a testembe még egy hét múlva is ürültek és ez itt-ott nyomó érzést okozott de összességében nem vészes, ne idegeskedjKépÉn ezt a vizsgálatot egy éve hiába próbálkozó pároknál alapvetőnek tartanám persze csak a társunk matyivizsgálata utánKépDrukkolok nagyonKép

doris

Gitta, Mandula
Sajnálom, ami történt veletek és drukkolok, hogy mielöbb olyan boldogságban legyen részetek, mint Dorisnak a sok megpróbáltatás után.

Doris,
olvastam a történetedet. Nagyon bátor voltál és így visszanézve derül csak ki, hogy mindig jó döntést sikerült hoznod.
Azóta mi van azzal a fránya endo-val?
Kérdésedre válaszolva csak azt tudom mondani, hogy fogalmunk sincs róla hogy melyikünkkel mi a helyzet. Még próbálkozunk "természetesen". Én is úgy gondoltam, hogy elöbb Őt kéne kivizsgáltatni, mert a fiuknál ugye könnyebb megtalálni a probléma okát, persze ha van. Én bármilyen vizsgálatra hajlandó vagyok, de azért ő sem úszhatja meg. Azt is nehéz volt elérnem nála, hogy egyáltalán beleegyezzen a dokihoz menésbe. Szerinte nincs ott semmi keresni valónk, mert vannak olyanok is (sajnos), akik 5 vagy 10 éve próbálkoznak. Én viszont nem tudnék ennyit várni. Egyszer el kell indulni.
Szóval még várunk és próbálkozunk.
Üdv: Stella

Kép
stella9

Elbúcsúzom 2 hétre, megyünk erre-arra, próbálok nem foglalkozni a "dologgal", ráérünk a szeptemberi lombiknál, puszi, remélem jó hírekkel találkozunk újra,
anna

madaran

A tapolcai meddőségi centrumba jártunk. A 2. naptól a 9. napig kaptam 2 Gonal-F-et, a 8. és a 9. napon Cetrotidet. A 11.-en 2 Choragont. A 13. napon volt a leszívás. A 15.-en a beültetés.
A 6. a 9. és a 11. napon voltunk vérvételen és uh-on. Tehát végig ellenőrzött voltam, és a tapolcán először szokásos legkisebb adagot kaptam.

Akivel együtt voltam a leszíváson, neki is 20 tüszőt szívtak le, illetve a beültetésnél volt egy lány, akinek 28-at... De nekik nem voltak ilyen tüneteik, mint nekem.

Mandula
mandula

MandulaKép
Nagyon sajnálom, hogy ez lett a lombik végkimeneteleKép De azt kell, hogy mondjam, hogy ezt elpuskázta a doki. Ez egy megalománia, hogy 30 tüszőt stimuláljanak!!! A BMC hajlamos túlgyógyszerezni az embereket, de ennyi tüszőről még ott sem hallottam. Szerintem a hiperstimuláció veszélyes dolog, főleg, ha kicsúszik már a kezelése az orvosok kezéből. Még az a szerencse, hogy vannak fagyibabák, és azzal nagyon nagy az esélye a sikernek, ha helyrerázódsz.KépKép Azt hiszem a szervezeted még egy stimulációt idén már nem bírna el. Ez túl nagy sokk volt neki.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

StellaKép
A matyivizsgálat egyetlen alkalom és fájdalommentes. Ha túl régóta próbálkoztok beszéld rá a Párod, nem szégyen és egy szimpla fertőzés, gyulladás is le tudja amortizálni sajnos őket.
AnnaKép
Jó pihenést kivánok és kapcsolódjatok kiKépKép
MandulaKép
Cat-tal értek egyet, sajnos igy van ahogy irta... Az idén tényleg nem tudtok belevágni egy másik lobikba de a fagyasztott babák tökéletesekKép

doris

Noémi Kép
Úgy tudom, hogy a seropcriptin hatóanyaga ugyanaz, mint a bromocriptiné, csak "tisztább", de valójában semmi mást nem tudok erről a gyógyszerről. Engem már nagyon régen kezelnek bromoval és soha egyik orvosnak sem 'jutott eszébe' áttérni a másikra, szóval úgy gondolom, hogy csak a nevük és a tb támogatottságuk különbözik.
A hőmérőzés véleményem szerint felesleges szájban, leginkább azért mert "külső felület" (mint a hónaalj is) gyorsan reagál a környezet hőjére, és a ciklusban olyan pici finom hő-mozgások számítanak, ami precíz kimutatása csak "belső" (hüvely, vagy popsi) hő tudja kimutatni.
Nekem a párom gyakorlatilag átaludta Kép a reggeli hőmérőzésemet. Egy ideig csináltam csak, kíváncsi voltam mit mutat ki. Arra volt hasznos, hogy rájöjjek a hormonjaimmal gond van (pont kifogtam egy anovulációs cilust is), így a dokinak már tudtam "bizonyítékot" vinni, hogy jobban figyeljen rám. Utána a bromo mellett még csináltam egy darabig, de bevallom már régóta nem hőmérőzök. Ha van hozzá kitartásod érdemes csinálni, mert értékes adatokat szolgáltat. De csakis hüvelyben, vagy popsiban, és csakis higanyos lázmérővel.
A partialis mola valami olyasmi, hogy az osztódáskor nem duplázódnak a génállományok (?) hanem triplázódnak például (négyszereződhet is). Ezért a teljes mola terhességnél nincs is baba Kép, de minden más terhességre utal (hcg szint, alakul a méhlepény, növekszik a méh, hányinger stb.) A részleges mola (partialis mola) ott van bébi Kép de nem kellő ütemben fejlődik, mindemellett a méhlepény chorion bolyhai szőlőfürtszerűen elburjánzanak (ez a tipikus jellemzője - hogy orvosilag ez mit jelent azt nem tudom, de állítólag uh-al vízesésszerű képet mutat a sok-sok bolyhról visszaverődő fénysugár miatt. Nálam ezt nem látták.)
Köszönöm a drukkokat, hasonlókat kívánok én is Neked is és mindenkinek! KépKép

Vikimi Kép
Kiinformálódik az ember ennyi idő alatt meg érdekelt is a téma. A vesemedence gyulladások miatt nem irígyellek, biztos nem volt kellemes Kép

Doris Kép
sziaszia
Partialis mola terhességed volt neked is? Hogy derült ki, hogy mérgezést kaptál tőle? Rosszul lettél vagy rossz lett a vérképed?

Gitta Kép
Nagyon sajnálom, hogy ez a terhesség sem járt sikerrel Kép, sokat gondolok Rátok!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Szia VandaKép
Nem tudom egészen pontosan, hogy "milyen" mola terhesség volt, mert csak a mola terhességre emlékszem. A 14.heti UH-n nem volt életjele a babának. A mérgezés a műtétet követő szövettani vizsgálatból derült ki.

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?