A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

És ím' a következő kérdésem: melltartó betét: mosható, vagy eldobható?

Szóljatok rám, ha nagyon az agyatokra megyek... :oops:

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Móni, persze, szólok, ha akció van. Ha megadtad a mail címedet, Neked is tuti küldeni fognak értesítést. Majd meglátjuk, melyikünk a gyorsabb :wink:

Pelenkázólap. Nekünk puha van, mert van pelenkázó szekrényünk. És kb. 2 naponta bevágtam a mosógépbe, baromi egyszerű tisztítani :lol:

Pelenkatartó. Nekünk nincs. Ha kakis pelus van, zacskóba be, csomót rá, és azonnal ki a nagy kukába. Max ha épp nem tudok elindulni vele, akkor be a budiba, és bekapcsolom az elszívót. Így szag sosincs tőle.

Cumisüvegmosó. Én nem akartam venni. Vettem egy sima üvegmosó kefét, hogy mégse a közöst használjam neki. Aztán itthon derült ki, hogy a nyelében ott a cumimosó kefe. De nagyon bejött

Én tuti nem fogom hordozni Mincsit. Túl pici még Marci az ilyen közlekedéshez. Kenguru van, majd legfeljebb az apja cipeli, én tuti nem :lol:

Pelenka. Mindenkinél más jön be. Nekem Marcinál a Pampers vált be, most is azt fogok venni, aztán majd kiderül, hogy kell-e váltani

Szennyestartó. Nekem egy kis olcsó, műanyag kosár volt, úgyis 2-3 naponta mostam, mert Marci nagyon sokat bukott. Most is az lesz, nem költök rá :lol:

Asztalos nekünk is kell majd, az előszobát akarjuk évek óta beépíteni. de valahogy mindig elmarad...

Brigi

Kép

Kép
hékás

:) A mosható praktikusabb és olcsóbb is. Vagy nem?

Kép
ágota 74

Szerintem is, de nem igazán értek hozzá. Mennyi kell naponta?

Klári

Kép
claracroft

Nekem eldobható volt, DM-es. Az soha nem gyűrődött, nem ázott át, és mivel nyár volt, számított az is, hogy soha nem izzadtam be alá.

Brigi

Kép

Kép
hékás

De hogy mennyi kellett, már nem nagyon emlékszem. :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nekem 3-4 pár eldobhatóm volt. Villanás alatt megszáradt. Naponta talán 2-3 váltás kellett, de erre már nem nagyon emlékszem.

Kép
ágota 74

Sziasztok!

Cumisüveg kezdő szett: halál felesleges. Elég két kicsi, egy tejes, egy teás-vizes. Mi is pont ilyet vettünk annak idején, Soma azóta is ezekkel játszik.... :D

Melltartó betét: én is eldobhatós, DM-eset használtam, az olcsó és jó minőségű. Az meg, hogy kinek mennyire folyik a tejcsi szerintem egyénenként változó. Én sosem tudtam betét nélkül meglenni amíg szoptattam, a barátnőm meg az első 1-2 hónaptól eltekintve sosem használt ilyesmit.

Pelenka: nekünk az elején a Huggies és a Pampers jött be. A Huggies-nak gumis a dereka hátul, a Pampersnek nem, de nekünk egyikből sem jött ki a kaki.

Pelenkatartó vödör: Nekünk nem volt külön ilyenünk. Szerintem a babakaki csak akkor kezd büdi lenni amikr már megkezdődik a hozzátáplálás. Akkor pedig beletekered egy zacsiba és kidobod a rendes szemetesbe.

Orrszívó: én a porszívós változatra szavazok. hatékony és nem egy nagy beruházás. Arra kell figyelni, hogy műanyag legyen és ne üveg, mert az ha kapálózik a gyerek és eltörik használat közben sérülést is okozhat.

Szülés utánra tényleg a TENA a legjobb. Kevés a sima betét szerintem, bár a vérzés mennyisége is egyénenként változó.

Jajjj, nem is mondtam nektek! Soma tegnap aludt ott először a bölcsiben. Most itthon izgulok, mit művel ma. Remélem ma is minden rendben megy és nem lesz hiszti az ottalvás miatt.

J.

Kép

Kép
somaanya

Lányok, tényleg köszi a tippeket. Beteszem ide a listámat, véleményeznétek? :oops: Mi az, amit ráérek később megvenni? Jövőhéten indul a vásárló-projekt, amit sikerül megvennünk, azt megvesszük.

Kép Bevásárló lista

Előre is köszi :)

Klári

Kép
claracroft

Benézek ma hazafelé DM-be, pelenkaárak-fajták, melltartóbetét árak miatt :)

Ma nagyon nem jön össze nekem a munka :( :oops:

Klári

Kép
claracroft

Clara listájára reagálva: én is szinte mindenhol olvasom, hogy kell műanyag bébi kanál meg pohár, meg tányér.
Tényleg kell ez? Szükség van rá?

Timi
athena

Persze, majd, ha eszik valamit a gyerek amit kanállal kell enni és tányérból......Ezt nehogy most megvegyétek! :wink:
Pohár is ráér még.....

Kép

Kép
somaanya

Klári! A Higi kategóriában van pár cucc ami sztem nem kell: babafürdető, testápoló, sampon
és én sosem használtam: babaolajat, hintőport és hajkefét sem.
Popsikenőcsből a Sudocrem-et ajánlom. Nem olcsó, de szerintem a legjobb, főleg ha kényes a kicsi bőre. Fürdetőkrémet majd ír fel a doki és azt kell a vízben feloldani. Ilyen kenceficéket pedig (testápoló, hintőpor, babaolaj) mi sosem használtunk. Van aki ajánlja, de nekünk nem volt probléma a Soma bőrével így nem kellettek.

Kép

Kép
somaanya

Babasampont akkor vettünk csak amikor koszmós lett a fejbőre a gyereknek. Addig csak a fürdővízzel leöblítettük a kis fejét.

Kép

Kép
somaanya

A popsikenőcsöt, fürdetőt, krémet nem a gyerekorvos fogja felírni receptre?? Én úgy hallottam, hogy javasolják a gyógyszertárit, és azt szülés után írják fel!

Timi
athena

Klári: a babaápoláshoz szükséges dolgokat a gyerekorvos írja föl, mint pl. fürdetőkrém, alkohol, olaj, vatta, ilyesmik. Azt olvastam ezekről a gyógyszertáras cuccokról, hogy jók, nagyon sokmindenkinél beváltak, szóval én azokat fogom használni. Ollót nem vesze, körömcsipesszel szerintem ugyanúgy meg lehet oldani. Azért legyeen otthon olaj: h koszmós a feje föloldja. Hintőpor meg a köldökcsonkhoz kell.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

DE, amihez patikát írtam, azt úgy tudom, a doki fogja felírni.

Köszi Somaanya, már kezdtem azon is görcsölni, hogy milyen márkát vegyek a kozmetikumokból...

Klári

Kép
claracroft

Nekem is van már egy ideje listám, és most jegyzetelem rá, amiket a gyakorlottak már tudnak :)

Timi
athena

Nem kell szerintem még pohár, kanál, tányér, partedli, majd csak a hozzátápláláshoz szükséges. Bár mondjuk ezeket kinéztem az ikeában, mert ott baromi olcsó.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Nekem BRUIN HYGIENIC melltartó-betétem van. 24 db van 1 csomagban (külön csomagolva), egész jó a kialakítása és kb. 400-500 Ft egy dobozzal.

TENA betét:
létezik belőle MINI is, ami 170 ml folyadékot tud tárolni magában és legalább nem érzed bepelenkázva magadat. Akkora mint 1 normál betét és elvileg elég ez is, bár gondolom a szülés utáni vérzés intenzitása is egyénfüggő.

Én is Aventes cumisüveget veszek majd, mert minden amit kaptunk Aventes (fertőtlenítő, melegítő + poharak a tejnek), így legalább kompatibilis lesz egymással. De én majd csak akkor veszem meg, ha zükség lesz rá (vagyis apa majd megveszi, amíg mi bennt leszünk a kórházban)

Somának hajrá bölcsi (én nagyon bölcsi párti vagyok :lol: ). Nagyon nagy lépés ez neki! Remélem élvezi is, hogy sok vele egykorúval játszhat egész nap.

Kép
akire79

Akkor áttettem a babafürdetőt, sampont, testápolót a nem sürgős kategóriába, aztán majd meglátjuk hogy alakul, mikor már velünk lesz Levente :)

Klári

Kép
claracroft

Ja, és a bébi evőeszközöket is a nem sürgősbe tettem.

Klári

Kép
claracroft

Pillesz! A köldökcsonk ápoláshoz sebhintőpor kell és alkohol, nem sima hintőpor! De ezeket is felírja a doki.

Kép

Kép
somaanya

Az előbb felhívtam a szülésznőt, akit ajánlottak, és elvállalt. :D Kicsit megnyugodtam, azt hittem, már nem fog, de még belefértem a létszámba.
Úgy voltam vele, ha nem vállal, jó lesz az ügyeletes is, de már kétszer megfogadtam, hogy fogadok szülésznőt, és még sosem tettem. Na most sikerült. :D

Melltartóbetét: én is DM-es eldobhatót használtam. 9 hónapon keresztül :?... A mostahótól kicsit tartok, hogy csak akkor higiénikus, ha mosógépben mosom, a kézi mosástól benne maradhat valami baci, vagy nem?

Egyszer próbáltam Canpol Babies márkájú eldobhatót is (Brendonból), hát az szó szerint eldobható volt... két pár után eldobtam az egész dobozzal. A széle keményebb műszál volt, s elkezdtem tőle viszketni.

Tena betét tényleg király, főleg hálós bugyival. Szolidaritás a babával, anyuka is pelenkásnak érzi magát tőle. :wink:

Ja, tuti popsotörlő kendőt találtam: a Tesconak saját márkás (nem value, hanem színes) törlőkendő, sokszor akciós (van, hogy 40 %-kal leárazzák), és baromi jó, mert vastag, s van rajta visszazáró szerkezet.
Sokáig DM-eset használtunk, de nem szerettem a ragacsát folyton ragasztgatni, ha meg dobozból használtam, könnyen kiszáradt, hiába volt csukva a doboz.

KépKépKépKépKép
uxi

Gusztustalan lesz, amit írok, de talán nem haszontalan. :oops:

A Tena betétből nem csak azért célszerű a eleinte a legnagyobbat is beszerezni, mert az sokat szív, hanem mert nagy a felülete.
Tényleg olyan, mint egy pelus, s nyilván nem várja meg az ember, hogy sok vér legyen benne, cseréli sűrűn, tehát akár kisebb betét is elég lenne, de:
az első napokban, héten általában feküdni kell, s ez vagy oldalt, vagy hanyatt fog történni. S ha az ember fekszik, attól még eleinte ugyanúgy folyik a midnenféle cucc (bocs), csak mikor már kevesebb, akkor lesz, hogy fekvéskor alig jön valami, aztá felkeléskor megzúdul...

Egy ilyen pelenkaméretű betét szinte mindenhol ott van, hátul majdnem derékig ér, tehát be tudja szívni a hátrafolyó vért is. A kisebb betéteknél az a baj, hogy mögé folyik, s a bugyi hátsó felénél átvérzik az ember. Hacsak nem tesz be 3-4 darabot egyszerre.

Amúgy a Tena mini tuti jó, én sokáig hasznátlam utána még menstruációkor is, sokkal kényelmesebb, mint a sima betétek.

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, még valami: a Tena nagyméretű betéte hasznos tud még lenni akkor is, ha elfolyik a magzatvíz. A végén mindig volt velem egy példány a táskámban erre az esetre, és sjanos be is kellett vetnem, egy drogériában folyt el a magzatvizem a pénztárnál...

KépKépKépKépKép
uxi

Az egyébként milyen érzés, mikor elfolyik a magzatvíz?

Klári

Kép
claracroft

Csatlakozom Klári kérdéséhez, milyen érzés, mikor elfolyik a magzatvíz és milyen gyorsan történik meg? Uxi, eljutottál a pénztártól a mosdóig "szárazon", mielőtt használtad volna a tenát?

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Ezt a tena betétet gyógyszertárban lehet kapni? Még nem hallottam róla...

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Nilszi: igen, gyógyszertárban. Eredetileg inkontinenciában szenvedő nőknek találták ki, sajnos elég sok nő szenved ettől. Mivel nagy a nedvszívó képessége, megfelel a gyermekágyi folyás idejére, és eldobható/hálós bugyit érdemes mellé beszerezni, szintén létezik Tena márkájú, de nem tudok róla többet.

Sokszor van fent vaterán, tesz-veszen is, el nem használt, bontatlan csomag.

Klári

Kép
claracroft

Milyen érzés volt?
Leginkább meglepő. :oops:

Nem számítottam rá igazából, mert Eminél nem így indult, hanem fájásokkal. Igaz, elvileg számíthattam volna rá s 41. hét végén, de ki gondolta volna, hogy fényes nappal, a Duna Plázában egy boltban fog megtörténni? A szüléstörténetekben mindig éjszaka említik...

Épp a pénztárnál álltam, csokis mogyorót akartam venni, hogy legyen a kórházban is, meg a szülésindító koktélhoz alapanyagot.
Emi előttem ült babakocsiban, a kocsi alja rogyásig pakolva kismotorral, homokozójátékkal... a bolt után a játszótérre mentünk volna.

Szóval a pénztárnál álltam, amikor hallottam egy kis pukkanást, és meglepetésszerűen kizuttyant egy adag meleg magzatvíz.
Egyből tudtam, hogy az, mert ahhoz túl sok volt, hogy folyás legyen, meg valahogy a hasam is kicsit lentebb ment rögtön. Nem lett nagy tócsa, vagy ilyesmi alattam, mert már ott lehetett Beni feje a kijárat körül, nem az egész víz zúdult ki, de azért a nadrágom elázott rendesen.
Én meg meglepetésemben csak annyit tudtam kinyögni a pénztárosnak, hogy óh, azt hiszem, elfolyt a magzatvizem.

Rendesek voltak, kérdezték, hívjanak-e mentőt, de mondtam, hogy nem szükséges, inkább egy wc kéne, hogy betegyem a betétet, mert a víz folyamatosan folydogált (mivel újratermelődik, ezért végig csordogál a szülés alatt is). Bevezettek a személyzeti wc-be, onnan hívtam a dokimat is, aztán felhívtam az egyik ismerőst, hogy vigyen haza, mert így jártam. Ott laktunk kb 3-400 méterre, de nem mertem egyedül elindulni babakocsival, meg egy 21 hónapos gyerekkel folyó magzatvízzel. Mire hazaértünk, megérkezett a nagynéném is Emire vigyázni.

Nem volt egyébként ciki, aszonták, másnak is folyt már el ott a magzatvize, meg ilyenkor úgyis rögtön nagyon segítőkész mindenki.

Én most attól parázok, nehogy vezetés közben folyjon el, mert az azért baj lenne.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Vettem textil pelusokat azokat is ki kell mosni mielőtt használjuk?
gyöngyi-30

Igen, ki kell mosni. De alapból én minden textilt kimosok használat előtt, akár a gyereké, akár az enyém.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Uxi! Hát ez vicces történet. Nekem épp ilyen volt, csak az Eurocenter Spar-jaban a csemegepultnál történt szalámiigénylés közben.... :D Amúgy olyan, mintha bepisilne az ember és nem tudja kontrollálni. A mennyiség meg függ attól, hogy a baba mennyire akadályozza vagy sem a folyást.

J.

Kép

Kép
somaanya

Ok, jegyzetelek. Szóval SEBhintőpor!
Ma szólt a főnökasszony, hogy jövőhét kedden átadom a melót a kedves izomagyú kollégának, és el kell ülnöm az íróasztalomtól! Szobadekoráció leszek. Nem baj. Legalább az ücsörgésért is fizetnek. :D Persze még be kell tanítanom a dinka kollégát. Hát, nem lesz egy sétagalopp....
Arrébb raktam a vonalzómon a születés várható időpontját.
Mostanában olyan hülye gondolatok, érzések kerítenek hatalmukba.....pl. elkapkodtuk a gyerekvállalást. Nem akarok szülni. Meg ehhez hasonló baromságok, sőt még durvábbak is. Nyugtassatok meg, hogy nm vagyok egyedül!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Hékás-Békás :D Tündérbogár az új képed!

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz, köszi. És nyugi, néha rajtam is kitör a pánik. És jön a következő roham is majd, ha hazajöttök a kórházból, és hulla fáradt leszel, és a gyerek meg csak sír :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Pillesz nekem is van ilyen biztos, hogy akarom én ezt és nem lehetne esetleg visszacsinálni.. :roll: De aztán jól elhessegetem és belegondolok, hogy biztos lesznek mély pontok de több lesz az olyan élmény amit nem adnék semmiért. Az fáj igazán, hogy az eddigi megszokott kényelmes,nyugis életemnek valószínüleg annyi.... De majd megprobálok minnél többet átmenteni az "új fajta életbe" :D

Kép
arian78

Hú, de jó hogy ezt írtátok! Én is így vagyok vele néha, de aztán mindig elszégyellem magam :oops: , hiszen 4 évet vártunk erre a babára, hónapokig injekcióztam magam, stb...

Szerencsére csak ritkán van ilyen hangulatom.
Inkább az zavar, hogy a saját testem/állapotom rabja vagyok :shock:

Hékás!
Tényleg nagyon jó ez a kép! Marci várja már Mincsit?

Segítséget szeretnék kérni Tőletek:
Voltam ma tüdőgondozóban, írtak fel antibiotikumot, asztma-spray-t, köptetőt mivel légcső és hörgő gyulladásom van, rosszabodó asztmával.
A nőgyógyászt is meg akartam kérdezni, hogy bevehetem-e az antibiotikumot vagy sem, de egész nap ki van kapcsolva.
A köptetőt most bevettem este, a másik két gyógyszerrel várok reggelig, hátha akkor már elérem.
Ti mit tennétek? A borzasztó köhögés és az ülve nemalvás már kikészít és a babának sem túl jó, legalábbis úgy érzem.

Uxi+Somaanya!
Nem semmi a történetetek :lol:

Kép
akire79

Sziasztok,

Mi is megvagyunk. Megjöttünk Angliából. Emma ma már bölcsiben is volt. Haza sem akart jönni.

Somaanya: aludt Soma?
Hékás: nagyon jó az avatarod :)

Kép
Kép
alma26

Pillesz:

Nagyon jo hogy ezt irtad....nalam ezek az erzesek hullamokban jonnek + a kulso valtozasokat is nehezen viselem. :oops:

Aztan olvastam egy cikket...(ne haragudjatok, lehet, hogy epp valamelyikotok linkelte be) es ezutan ugy gondoltam, ezek teljesen normalis erzesek. :oops: :roll: Sokat lenditett az akkori allapotomon, es latom,hogy mas is "szenved" ezektol.

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=3397

A legmebdobbentobb kerdes azonban baratnomtol hangzott el. Beszelgettunk arrol mit- hogyan kellene csinalni, majd rakerdezett: Akkor most mond el mit fogsz csinalni, mikor hazajottok! En meg csak ultem a kakaom felett es akkor gondoltam bele, hogy uramisteeeeeeen mit fogok csinalni... :shock: Aztan jol megmosolygott, mert o ugyanezt elte at 2 eve :lol:

Bocs, hosszu lett...
Vendég

Csak az a baj, hogy leírva olvasni sokkal másabb, mint átérezni. És ami még furább, hogy még mindig nem érzem magam anyának. Hiába nagy a hasam, és ott bent mocorog a babám.....AZért valahogy nyugtat az a tudat, hogy ez szinte mindenkiben lejátszódik, vannak hullámvölgyek érzelmi téren, még annál is aki éveket várt a babára.
Azért csak jó volt ezt így leírni, és a hasonló cipőben járókkal "beszélni" erről, mert tegnap mondtam a páromnak, hogy mit érzek, erre ő baromi nagy együtt érző képességét megcsillogtatta és azt merte mondani, hogy semmi gond, majd ő felneveli egyedül. Hát.....nem egy ilyen mondatot vártam volna, dehát pasi. :)

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Pillesz!
Felolvastam a páromnak, amit írtál (a párod együttérző mondatát), erre elkezdett mosolyogni, majd: Ugye erre nem kell semmit mondanom :lol:
Ő is mindig ezt mondja nekem + hogy csak addig van rám szüksége, amíg megszületik a baba :lol: :shock:

Kép
akire79

Akire, Clara-ma felírtalak benneteket a 11.24-es szülőszoba időpontra :lol:

Elég vicces volt a mai felkészítő, ahogy kb 50 kismama együtt gyakorolta a konferencia teremben a légzéstechnikát :D Azért szerintem elég hasznos, ha tudtok menjetek el a következőre!

Ja és a jövő heti előaadás nem a babaápolás lesz, ahogy a programban van, hanem a szülési fájdalomcsillapítás!!!

Holnap jön anyum és hugom, itt lesznek pár napot és mi is elkezdjük az elmaradt dolgok beszerzését :lol: Már várom, mert eléggé stresszel hogy nincs meg még sok minden, múlt éjjel erről is álmodtam :? Bár azt nem tudom, hogy bírom majd a nagy túrázást, pár óra alatt kifáradok, vagyis nem is én hanem a pocakom :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Szia Pillesz!
Nincs min aggódnod. Teljesen természetes érzések kavarognak bennen. Én is tele vagyok sokszor kérdésekkel, kételyekkel. Nem véletlen, hogy 9 hónap a terhesség. Nemcsak a pici fejlődése szempotjából, hanem az anyának lelkileg is fel kell készülnie a dologra. Andrissal már átéltem ezt a folyamatot, és mégis most is felmerül bennem, hogy vajon jó anya leszek? stb. Szóval nem egyszerű dolgok ezek, de ha van kivel megbeszéld, és hiszel magadban semmi gond nem lesz. S amikor azt a kis tüneményt ott fogod majd tartani a kezedben, nem lesz többé semmi kérdéses.:)

Kép
ágota 74

Sziasztok!

Pillesz!

Néha nekem is vannak ilyen gondolataim, szerintem tök normális. Nekem ugyan nem az, hogy elkapkodtuk a gyerekvállalást, inkább az, hogy 30 éves koromra 3 gyerekes anya leszek... ha szétnézek, a kortársaim zöme még most házasodik (ha házasodik egyáltalán), vagy most kezdi tervezni az első gyerekét.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Ha valakit érdekel. Előzetes bejelentkezés alapján 5ezer a 4d, kapsz dvd-t, és ha viszel pendrivet ingyen rárakják a képeket.
http://www.babamamaexpo.hu/main.php?mid=0&sid=1

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Sziasztok!

Akire! Nem tudom, hogy mennyire indokolt az anitbiotikum és egyéb gyógyszer, de én a múlt hét elején hívtam fel a dokimat, mert már tűrhetetlen volt a köhögésem esténként és éjjel. Húzott a tüdőm is és a párom hasonló tünetekkel antiboitikumot kapott. A nőgyógyim azt mondta SEMMI gyógyszert ne vegyek be csak az utolsó pillanatban, ha már nem lehet annélkül lenni tovább. Én homeós STODAL sziruppal és hárs-kamilla tea kombóval egy hét alatt helyrejöttem. Egyedül orrspray-t használtam.
Mindenképp kérdezd meg a nőgyógyidat szerintem!!!!!

J.

Kép

Kép
somaanya

Pillesz, Akire!

Az én férjem is szokott poénkodni, szerinte én csak egy teherhordó öszvér vagyok :D :D :D
Lányok, nem tudom, hogy volt-e már téma, de ti gondolkodtatok már rajta, vagy megvan már az össszeállítás, hogy mibe hozzátok majd haza a picurt a kórházból? Mármint öltözék? Mondjuk sokat nem lesz a levegőn, kijárattól kocsiig+kocsitól bejáratig. Én azért agyalok rajta, hogy mennyire, mibe öltöztessem. Remélem nem lesz -20. :D
edkat1

Edkat: nem hiszem hogy pólyába jön haza.(Bár rohadt jó lenne, ha a János Khz szülészetének honlapját megjavítanák már) Szóval hosszúujjú body, rugi, van 5 db téli overálja, majdcsak sikerül választani belőle, és van neki polár pléd. Remélem belefér majd a hordozóba! :D
Meg mielőtt megyünk, megkérem apát, hogy indísa be a kocsit, legyen jó idő.

Csilla
Kép
Kép
pillesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?