Banokla: Most van ilyen hasfájós vírus.... Szerintem adjál egy kis normaflórt.... Hasmenés nincs?
Pulcsi: Szerintem így is - úgy is megtanul mászni. Ahogy Neked jó...
Pappilon: Szerintem is jobb az óvatosság. Én is odafigyelnék erre. Régen láttunk Lizi képet.... Igazán dobhatnál párat....

Remélem hamarosan túl vagytok ezen a betegségen...
Erpé: Igen, most nagyon sok minden összejött hirtelen nektek. De ez valszeg mélypont és innen már felfele visz az út!
Tesó harc: Elmondom az én tapasztalataimat. Ilyen kis korban a kicsit ugye nem lehet nevelni. Én a nagyoknak mondom, hogy játszanak máshol vagy játszanak a nagy asztalnál oda Peti romboló még nem ér fel. Egyébként őket már nem zavarja, ha valamit elvesz Peti, ha abban nem tud kárt tenni. Illetve, ha olyat vesz el, amit nem akarnak adni, akkor meg tanítom nekik, hogy kérjék vissza úgy, hogy cserében adnak valami izgalmasat. Egyre jobban megy nekik.
A nagyok játékszabályai:
- Mindenki játszhat mindenki játékával.
- A másik kezéből játékot kivenni tilos.
Ha vita van, akkor nem teszek én igazságot, hiszen az valakinek fájni fog és nem lesz igazam, hanem
1. Meghallgatom és megértem mindkét(három felet). Ilyenket mondok, hogy értem, hogy mérges vagy, hogy Ági elvette, mert ezt te kaptad. Értem Ágica, hogy Zsófi már fél órája ezzel játsztik és végre te is szeretnél játszani. Szóval megértem őket és együttérzek velük, ezzel megnyitom őket és eltörlöm az ellenségeskedést.
2. Vázolom a kialakult helyzetet. Mind a ketten ezzel szeretnétek játszani. Hogy lehetne ezt megoldani?
3. Ők találnak ki megoldásokat, én csak terelgetem őket.... Pl: Mindenki játszhat egyet, aztán továbbadja. Megbeszélik a sorrendet mindent, amit minden fél elfogad.
4. Ezzel egy nyertes helyzetet teremtek, hogy ők maguk megoldották a helyzetet, megosztoztak egy dologon és nagyon meg vannak elégedve a végére.
5. Ha nem akarják megoldani a helyzetet, akkor elmondom, hogy ebben az esetben elveszem a játékot és SENKI nem játszik vele. Azt hiszem 2-szer kellett elvennem összesen, azóta elég ezt megemlítenem és azonnal buzgón megoldást keresnek és már a 3-as pontnál vagyunk.
Ha ezt türelmesen többször végigjátszátok a gyerekekkel, akkor gyönyörűen megtanulnak együtt játszani. Ehhez a legkisebbnek is 2 évesnek kell lennie (szerintem) és persze ő nem biztos, hogy nagyon kompromisszum kész lesz, de nálunk a Zsófi vagy megdumálta a 2 éves Ágit, hogy ő játszik most vagy lemondott a játékról csak anya ne vegye el..... Most már persze sokkal cizelláltabb a dolog, de olyan 3 havonta egyzser kell közbelépnem és akkor is a Dani miatt, aki ugye kicsit kakukk tojás....
Ja, még annyi, hogy annyit szeretnénk változtatni, hogy mindenkinek lesz egy saját doboza, amiben a legfontosabb kincseit tartja és azt a többieknek tiszteletben kell tartani és abból csak akkor lehet elvenni, ha a tulaj megengedi.... Erre egyre nagyobb az igényük, szóval meg kell lépnünk. Folyamatban van, csak lebetegedtem....
No, nálunk így működik... Lehet szemezgetni belőle...