Új privát üzeneted érkezett!

Ezt a szerkesző topicot azért hoztam létre, hogy a nekem szóló üzeneteket, véleményeket, kéréseket biztosan megtaláljam. Természetesen továbbra is várom a szerk@babanet.hu címre a véleményeket, írásokat, kérdéseket észrevételeket, kéréseket.
Incze Gabriella

Szeretnénk néhány újítást pontosabban bővítést bevezetni a rovatban. Szeretnénk a rovatot még érdekesebbé és komfortosabbá tenni és főként szeretnénk, ha ezek a bővítések elnyernék a Ti tetszéseteket.
1.Bizonyos témákban a hozzászólásokból születne egy válogatás, amely szerkesztve (tehát nem feltétlenül időrendi sorrendben és nem teljes terjedelemben) tartalmazná a legérdekesebb és legtanulságosabb véleményeket, élményeket.
2. Egyes témáknál lennének a társalgóból kivezető linkek, amelyek a témához kapcsolódó helyekre mutatnának.
Ezze kapcsolatban is várom a véleményeteket.
szerk
 


Gabi, a fent említett ötletek nagyon jók.
Lennének további javaslataim. Vki említette és nagyon egyetértek vele, hogy jó volna a leveleket fordított sorrendben olvasni, így nem kell várni a hosszabb oldalak teljes letöltésére.
Részemről egy kérdés: nyár végétől sajnos egyre kevesebbet lehetek majd netközelben, ezért számomra nem megoldás az online fórum. Elképzelhető, hogy a fórumon megjelenő írásokat levelező listákhoz hasonlóan vki levélben kapja és úgy válaszoljon?
Gabó
 


Szia Gabó!
Az archiválás nem segít? A fordított lista ellen szól, hogy a levelek egymásra is reagálnak (természetesen, ezért van), így a hozzászólások esetleg érthetetlenné válnának, különösen azok számára, akik ritkábban nézik meg a társalgót.
Mind a két ötletet (levelezési lista, fordított sorrend egyéni beállítása) továbbítom a webmesternek.
Gabi
szerk
 

 
 

Kedves Gagi!
Gondolom nem ezért jöttetek létre, de eszembe jutott, hogy nem lehetne-e létrehozni egy chatroom-ot? Ismerve a magyar anyukák szabadidejét, lehet, hogy nem lenne rá igény, de talán azok az anyukák, akiknek pl. nincs eletőségük találkozni a babanetes barátnőkkel (mert pl. más városban laknak), így tudnának egy kicsit élőbben beszélgetni a többiekkel...
Egyébként annak idején az én ötletem volt (vagy legalábbis én is felvetettem) a hozzászólások fordított időrendben való megjelenítését, örülök, hogy más is jónak találja az ötletet. Így tényleg nem kellene megvárni, mígy az egész oldal (gyakran két hónapnyi hozzászólás) etöltődik, hanem ki-ki megkereshetné azt a dátumot, amitől olvasni akarja. Az Új üzenetek-nél valóban be lehet áéllítani a kívánt dátumot, csak az a baj, hogy ott is az egész topic töltődik be, ami ugye ugyanannyi idő...
Sok sikert és jó munkát!
Zsóka

ui: A Szoptatás-nál nagyon jó lett a válogatás. Lesz még ilyen a többi témában is?
Zsóka
 


Kedves Gabi!!
Zsoka chatroom otlete nagyo jo!!!
Es klassz lenne a tobbi temaban is olvasni valogatast.
Jo munkat, nagyon szeretem a Babanetet!
Eva
Eva
 


Kedves Zsóka, Éva!
A chatroom ötletet köszönöm, azon leszek, hogy megvalósuljon (lehetőleg minél előbb).
Válogatást is tervezek, ha tetszik Nektek, de sajnos ahhoz is idő kell.
Gabi
szerk
 


Kedves Gabi! A bölcsőhalál topicon egy jó kis beszélgetés alakult ki, a kedvernc témámról, de nem éppen oda való! Az lenne a kérésem, hogy ha mód van rá, emeljétek ki egy külön topicra a nagycsaládos közlekedést! Nem szeretném, ha valaki bölcsőhalál témában érdeklődve futna bele egy ilyen terjedelmes off-topicba! Köszönettel: Timi
Haraszti Gáborné
 


Hello Gabi!!!

Megérkeztem!!! Kidolgoztuk magunkat...most már szabadabban lehetek netközelben is.
A privát címemről is írok. Van közös ismerősünk is!!!:-)))

Üdv!

Evelyn
Pap Éva
 


Timi kérése kapcsán jutott eszembe, milyen érdekes off-topic beszélgetések alakulnak bizonyos címszavak alatt :) Kukkantsatok be a véleményekre a babanetről.
Gabó
 


Ígérem, hogy megpróbálok kicsit rendet csinálni és ahol lehet külön témába átrakni ezeket az off-topic hozzászólásokat. Gabi
szerk
 


Én még véletlenül sem panaszként írtam, inkább érdekességként :)
Gabó
 


Szia Gabi! Július elején kaptam toled egy e-mailt,melyben értesültem ötletedrol amit nagyszeru dolognak tartok.Szivesen hozzájárulok a szerepléshez és szivesen mondanám el a véleményemet ha majd aktuális lesz. MINDENKINEK! Szeretnék mindenkitol elnézést kérni amiért "eltuntem" egy kis idore,de problémák adódtak a babámmal és nem sok erom maradt a levelezést folytatni. Üdvözlettel:BELLA
Bella
 


Kedves Gabi!
Társalgó/kölekedés a babával c. rovatnál már nagyon klassz, hogy felül van az új hozzászólás, de az ídőpont még maradt a régi. Azt is meg kellene fordítani. Nézz utána, s tökéletes lesz!
Ha ezt éppen most csinálod, akkor sorry!
Györgyi
Sz. GYörgyi
 


Kérek egy kis türelmet!
Most egy picit eltűnök (egy hét)...
Gabi
szerk
 


Szia Gabi!

Remelem, jol telt a nyaralas :)

Ugy erzem, celszeru lenne a beszelgeteseket csoportositani. Lehetne egy Szules konyvtar, egy Varandossag, egy Babaneveles stbstb. Sokszor elveszem a reszletekben, es talan nem vagyok ezzel egyedul.

Ki csinalja amugy az oldalt? Szivesen besegitenek ebben a csoportositasba, ha kell!

Faline
Faline
 


Sziasztok, megjöttem.
Faline! Köszönöm a felajánlott segítséget, természetesen el is fogadom. A csoportosítást meg lehet próbálni, de nem biztos, hogy megy, mert egy-egy hozzászólás esetleg több témát is érint.
Az érdekes off-topic témákat tényleg jó lenne kiemelni és így "láthatóvá" tenni. Viszont semmiképpen nem szabad, hogy az olvasók úgy érezzék, hogy bárki is kordában akarná tartani őket.
Gabi
szerk
 


Kedves Gabi!

Nemtudom, hogy a főoldal is a te területed-é...
A következő ötletem lenne..
Egy keresőt lehetne lértehozni, azért, ha valaki konkrétan egy témát keresne, akkor ne kelljen végigböngészni a létező összes társalgási témát, mert már nagyon sok van( ez dicséretre legyen), hanem kiadja, hogy hol is lehet böngészni...
Köszi
Györgyi
Sz. Györgyi
 


Kedves Györgyi! Ha a társalgóban szeretnél keresni, annak van keresője (Segédletek, Keresés Próbáld ki, jól használható).
Ha általában a Babaneten, akkor a kereső valóban adósságunk, készül, sőt kész van, csak szerver oldalon hiányzik még valami. Nagyon remélem, hogy nagyon rövid időn belül felkerül.
Gabi
szerk
 


Kedves Gabi!

nem tudom eszre vetted-e, hogy a folodalon rossz a datum?!!
Névtelen
 


Kösz, hogy szólsz. Én eddig nem vettem észre.Valószínűleg nálam nincs rendesen baállítva az idő.

Többen jeleztétek, hogy rendet kéne csinálni a társalgási témák között. Úgy gondoltam, hogy létrehozok egy új társalgási szerkezetet, (ezt szintén javasoltátok).A témáknak elég általánosnak kell lenni, hogy senki ne érezze a témamegnevezést korlátnak. Én ezt most közzéteszem, ha van ötletetek akár az elnevezésekre, akár a szerkezetre, köszönöm. Egy-két nap múlva megcsinálom a témák új szerkezetbe átpakolását.
Tehát a főtémák:
- anyaság (ide tartozna várandósság, meddőség szülés,anyaság általában szoptatás?...)
- gyermeknevelés
- házasság, család
- életmód (munka, nyaralás, közlekedés, lakóhely...)
- mi, nők (fogyókúra, egy kis lelkizés, barátkozások...)
- bababemutató
- ötletek, tippek, praktikák (háztartás, konyha, programajánlatok...)
- keres-kínál
- erről-arról (minden, ami mégse férne be az előzőekbe)
- levelezési listák az interneten
- szerkesztő
Remélem, az új szerkezet senkit nem fog zavarni és ugyanúgy szaporodnak a témák, mint eddig
Gabi
szerk
 


Bocsánat, a dátummal kapcsolatban hülyeséget mondtam. A dátumot a lokális gépről veszi, tehát ha rossz a dátum, valószínűleg a Te gépeden van rosszul beállítva.
Gabi
szerk
 


Jogos, teljes mértékben...
és elnézést!
Névtelen
 


Kedves Gabi!
Megpróbáltam bejutni az újonnan létrehozott Anyaság topic témáiba, de üres, szöveg nélkül. A gépem rossz, vagy pedig egyelőre csak a címek léteznek, "feltöltésre", hozzászólásra várva?
üdv
Zsóka

A 29-én írt témacsoportosításaid nagyon tetszenek!
Zsóka
 


Szia Zsóka!
Elkaptál egy olyan időpontot, amikor éppen a struktúra kialakítása volt folyamatban (jaj de borzalmas). Az Anyaság olyan főtéma, amiben különböző témákat lehet létrehozni, de magához a főtémáhaz tényleg nem lehet hozzászólni. (Alsóbb szinten egyébként ott van az az Anyaság topic, változatlan névvel , ami eddig is megvolt.) Most jó nagy a káosz, a beszélgetések jó része nincs a helyén, de remélem, ha sikerül befejezni a rendcsinálást, az új stuktúrát könnyebb lesz áttekinteni. Meg azt is remélem, hogy nem akasztom meg a társalgást ezzel az átszerkesztéssel, mert akkor ennek nem lenne semmi értelme.
Gabi
szerk
 


Szia Gabi!

Tetszik, hogy kezded rendezgetni a meglevőket, sok kitartást kívánok hozzá. Szegény árvám, az Önállóság, házimunka (egyetlen, amit kezdtem, de úgy látszik ez másokat nem érdekel) rovatot én inkább a Gyereknevelések közé tenném, mert a gyerekről szól, pontosan a nevelés (nem a gondozás)-ról. Apropó tényleg, a Gyereknevelést esetleg ketté lehetne bontani a gondozás (etetés, szobatisztaság stb.) és a nevelés (elkényeztetés, dackorszak stb.) alcsoportokra. Vagy ez hülyeség? (igazából nem néztem alaposan át, most jutott eszembe)
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Ildi!
Kösz a tippeket, idővel remélem minden a helyére kerül majd, az önállóság, házimunkát is átrakom.
A gyerek témánál én is gondoltam további bontásra, de nem is olyan egyszerű: az már abszolút nevelés, pontosabban nevelési elvek kérdése, hogy valaki egy éves kor körül bilire erőlteti-e a gyerekét, vagy két és fél éves kor körül türelmesen vár, hogy a pici kérje a bilit.
De gondolkozom rajta, ez a szerkezet nincs kőbe vésve (bár nem is túl könnyű változtatni rajta.)
Gabi
szerk
 


Még nem sikerült teljes mértékben áttanulmányoznom az új struktúrát, de kellene egy egészséggel, betegséggel foglalkozó rész is. Ide tartozhatna sok olyasmi, ami most kényszeredettnek tűnik egy-egy rovatban /pl. a körülmetélés a gyereknevelésben/
Gabó
 


Szia Gabó,
A Te ötleted nagyjából össecseng Ildiével,
de még várom egy ideig a tippeket, mert nagyon sűrűn nem jó változtatni a szerkezeten. Gabi
szerk
 


Kedves Gabi!

Nagyon jó, hogy csoportosítottátok a témákat, viszont van egy hátulütője: hosszas és nehézkes eljutni így egy-egy témához, és sokkal kevésbé átlátható. Nem lehetne megcsinálni azt, hogy ami korábban a Társalgó rovatban ömlesztve volt, azt ugyanúgy egy hosszú listában hagyni, csak főcímek alatt csoportosítva (mármint hogy ne csak a főmenü jelenjen meg az oldalon, hanem alatta listázva egyből megjelenjenek az almenük is)?

Így megmaradna a csoportosítás összes előnye, de egyben átlátható is lenne, és könnyen-gyorsan lehetne bejutni a minket érdeklő témákba. Ahogy Totya írja a "Kispapa" témában: megmaradna a szabadon szörfölés lehetősége.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Gabi!

Most vettem észre, hogy Fa nézetben kivitelezhető, amit fenn írtam. Egyetlen hibája, hogy nem lehet látni, melyik témához mikor szóltak hozzá utoljára.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina!
Az Elmúlt napon, Elmúlt héten vagy az Új üzenetekkel (beállítható időpontól)látható, hogy melyik témához mikor szóltak hozzá utoljára. (ha volt az adott időszakon belül hozzászólás)


Mostantól nálunk is van
chat
, valószínűleg még nem tökéletes, de már kipróbálható.
Gabi
szerk
 


Kedves Gabi!

Köszönöm az információt, ki fogom próbálni!

Üdvözlettel: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Gabi!

Megnéztem a chatet, és a sötétkék szövegek szinte egyáltalán nem olvashatók! A fekete háttér se kellemes a szemnek, én úgy érzem, fontos, hogy a szövegek könnyen olvashatóak legyenek, és ne irritálja a szemet a háttér se, annak érdekében, hogy hosszabb ideig is szívesen trécseljenek itt a kismamák. Az ötlet egyébként jó, és tetszik, hogy online a frissítés.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Gabi!

Rosszul jár a Babanet órája (nem a dátum, hanem az idő, amit biztosan saját gépről szed, mert az én gépem jól mutatja az időt)! Légyszi állítsátok be!

Köszi!

Krisztina
Krisztina
 


Krisztina !

Benéztem a Chat oldalra, de mivel még én nem chatteltem soha, így nem tudom hogy ís kell. REgisztráltattam magam, amit írtam az meg is jelent, de senki nem szólt hozzá, ha valaki hozzá szól, akkor az automatikusan megjelenik ?

Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem !

Szia Előre is köszi a tanácsot.

Szilvy
Szilvy
 


Krisztina!
Kösz a jelzést, én továbbítottam.

Szilvy!
Biztosan jól csináltad, amit csináltál, csak biztos épp nem volt ott senki. Ha valaki hozzászól az automatikusan megjelenik, nem kell csinálni semmit.
Szerintem most még kevesen tudnak a babanet chatről. Talán jó lenne kezdeményezni egy "chat órát", amikor többen bejelentkeznének egyszerre, mert véletlenszerű időpontban kicsi az esélye, hogy van ott valaki.
Gabi
szerk
 


Szia, Gabi!

A chat-nél ez a szín már sokkal jobb és láthatóbbak az írások is! Nem rakjátok ki a Babanet főoldalra a chat opciót?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia, Gabi!

A chat-nél ez a szín már sokkal jobb és láthatóbbak az írások is! Nem rakjátok ki a Babanet főoldalra a chat opciót?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Ez csak egy próba levél. A szerver óráját akarom kipróbálni, mert egyrészről úgy néz ki, mindha 2 órát késne, ugyanakkor valójában pontos időt mutat! Ezt a levelet a lokális gépem 14:18 percében küldöm el!
bpali
 


Kedves Bpali!

Úgy tűnik, sikerült megoldanod a problémát, nálam itt már minden oké! Én ezt 14:40 körül küldöm, és lám....

ÜDv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Gabi!
Mi már négyen is tudtunk chat-elni, csak nem tudnátok megoldani, hogy ne ugráljon mindig a szöveg elejére a frissítésnél? Igy állandóan az aljára kell lapozni, és egy kicsit szemfájdító is.
Ja, és időnként egy két ember eltünik, majd visszajön úgy hogy közben le sem dobta a gép.
Remélem, sikerül még finomítani, mert ez egy nagyon jó lehetőség a személyes kapcsolatfelvételre.
Egyébként nagyon jót chat-eltünk.

Szióka
Magdi
Gallainé Magdi
 


Lányok !

Gyertek Ti is chattelni, holnap 6-tól én újra ott is leszek ! Már négyen chatteltünk és nagyon jó volt !

Sziasztok Szilvy

GABI !

Tényleg jó lenne, ha valamit finomitanál, mert nagyon rossz így, hogy ugrál állandóan.
DE azért nagyon örülök, hogy felraktad ezt is !
Szilvy
 


Kedves Szerkeszto!

NAgyon örülök ennek a homepage-nek, és a rengeteg aktuális információnak. Gratulálok hozzá!
Engem két dolog foglalkoztat mostanában leginkább, ehhez kérnék esetleg segítséget.
Az egyik a babysitter szolgáltatás, errol több információt, akár hirdetést is szivesen látnék, persze árakkal, és esetleg önként jelentkezo anyukákat, akik vállalnának a sajátjuk mellé még egy gyermeket mondjuk délelottönként felügyeni.
Vagyis, ha erre a témára nagyobb hangsúly kerülne, annak örülnék.
A másik egy jogásszal való párbeszéd lehetosége, mert most jár le a GYED-em, és talán visszamennék dolgozni, néhány hónapra, de közben lehet, hogy jönne a második baba. Persze mindenzt úgy, hogy anaygilag jól járjak. Egyenlore nincs kihez forduljak tanácsért.
Köszönöm:
Kóródi Magdolna
Magdi
 


Szilvy és a többiek!
A chaten az ugráláson te is javíthatsz, ha a Beállításoknák a frissítés idejét nagyobbra állítod. Korábban 10 mp volt, így 10 mp-kéntugrott egyet. Persze ha ez az idő nagy, az üzenetek késéssel jelennek meg.
Hát ezért nincs még a főoldalon a chat...

Magdi! Babysitter: egyrészt a társalgó Keres-kínál rovatát ajánlom, ha ott felveted a témát, hátha lesz aki jelentkezik vagy tud segíteni, másrészt megpróbálunk információt gyűjteni.
GYED: most is elküldheted a kérdésedet, én továbbítom Márton Illdikónak, aki a TB és munkajogi témában válaszol a hozzánk érkező kérdésekre.
Gabi
szerk
 


Kedves Szerkeszto !

Az en gondom,hogy Olaszorszagbol irok,
es nem tudom a fenykeptarba feltenni a pici
lanyom kepet mert olyan zarojel ami kene,
nincs az en gepemen. Igy az image-szot
csak ketfele zarojelbe tudnam beirni,
( ) vagy [] -ilyen, es ezekkel nem kerdezi
meg hogy mit szeretnek feltenni.
Van v.mi otlete ?
Koszonettel,
Csilla
Csilla
 


Kedves Csilla!
{ jelet úgy tudsz írni, hogy nyomod az Alt gombot és a numerikus billentyűkön leírsz 123-t.
} : Alt +125
Vagy valahonnan (például innen)CTRL+C-vel kimásolod a zárójeleket és CRTL+V-vel bemásolod a megfelelő helyre (a + azt jelenti, hogy egyszerre kell nyomni)
Harmadik lehetőség, hogy ha valami miatt mégse menne, elküldöd nekem és én beteszem.
Gabi
szerk
 


Szia Gabi!

Rakd ki a chat linket a főoldalra valahogy, mert elég kevesen látogatják így, hogy minden este úgy kell kikeresni.

Szia Babsy
Babsy
 


Babsy!
Tedd bookmark-ba! Akkor nem kell minden alkalommal megkeresned. De a főoldalra való kitevés (bocsi, szép magyar mondat) tényleg jó ötlet.
üdv
Zsóka
Zsóka
 


A chat főoldalra kitevésével azért vártam, mert a "webmester" még próbál javítani rajta valamit.
De néhány napon belül kint lesz
Gabi
szerk
 


Gabi!
Ez tenyleg nagyon jo lesz! Gratulalok a honlaphoz, ha tehetem mindig benezek hozzatok. Csak igy tovabb! Egyenlore otletem nincs, de ha eszembe jut valami, akkor irok.
Szia, Moni
Moni
 

Vissza: Szerkesztõ

Jegyzetfüzet:

 

X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár