A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Niki

Rania olyan mint egy kis angyal. Festeni szoktak ilyen szépet :)
Vendég

Sillia

Nagyon aranyos Lóci, bújása :lol: .Most már a sportrészben van a babakocsiban? Dalma kezdi elfogadni a kistesót?

Nekem is olyan munkahelyem volt ezelőtt, hogy nagyon sokat kelllett bizonyítanom ahhoz, hogy elfogadjanak a munkahelyemen. Eredmény elnöki dicséret, utáló, irigy kollégák. Én is inkább gépekkel dolgoznék, mint 30 nővel. Amikor elkezdtem dolgozni itt, 3 hónapig alig szólaltam meg, annyira nem voltam hozzászokva a "női dumcsikhoz" :roll: .Miindig 3-4-5 nővel voltam egy szobában, ment a pletyka, hátad mögött beszélés, undorító volt. Mikor végre olyan beosztásba kerültem, hogy egyedül dolgozhattam egy szobában -kb. 2 hónapig-, terhes lettem :lol: .

Odett nem hagy mostmár füvet nyírni, mindig felkel rá. :x Még icike-picike korában nem zavarta ennyire a zaj :roll: Kénytelen lesz apa befejezeni :lol:

Kép
Kép
orsi777

Marietta

Domi kész kislegény. Mekkora most???
Odett is inkább csak üldögélne, nagyon tartja magát. Ő sem fordult még át, azt mondta a védőnő, hogy nem baj, kicsit lusta.

Kép
Kép
orsi777

Niki!

Gyönyörűek a kis kapucínereid :wink: :D . Rania tiszta anyja, Alex tiszta apja :wink: .

Tabati!

Lehet, hogy a kiságyban is ki kéne próbálni...?
Szerintem overálban bent melege lenne :roll: :lol: :lol: :lol: .

Fórumszinten is beigazolódott: a lányok ügyesebbek, mint a fiúk :wink: . (Mármint a mozgásfejlődésre gondolok)

Orsi!

Rirát ( :lol: ) éppen ezért nem is soroltam oda :wink: !

Képzeljétek, az előbb beáldoztam egy Chicco-s melltartóbetétet, mert nagggyon meg vagyok vele elégedve, és kíváncsi voltam mennyi is az annyi: 60ml-t szívott fel úgy, hogy teljesen (!) száraz volt :shock: ! Még apa alkarján is végighuzigáltam, száraz volt :lol: . És nem látszik át a felsőmön, mert még az Aventesnek is olyan pereme van, hogy úgy nézek ki, mint aki 0 deka párizsit rakott a melltartójába :evil: :lol: . ez meg olyan jól van kidolgozva, hogy semmi sem látszik :wink: . És oké, hogy drágább, de ebből most már napi egy elég, és még az ugyanilyen drága Aventesből is kellett 3. A Fixies-ről ne is beszéljünk... :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.10.30 15:55-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Már miért kéne átfordulnia mostanra??????????? :shock: :shock: :shock: Sokan még oldalra sem fordulnak. :roll: :roll: :roll: Manó kb. 10 hónapos volt, amikor már teljesen körbe tudott fordulni. Hát :arrow: bal váll :arrow: has :arrow: jobb váll :arrow: hát. Ugyanez nem ment a másik irányba, tehát jobb felé indítva. Kimaradt a hátról jobb vállra szakasz. Csak akkor tudott átfordulni ha már a jobb oldalán feküdt :arrow: has :arrow: bal oldal :arrow: hát.
(Remélem, érthető volt. :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Sillia: na én is ezért utáltam állásinterjúkra járni. Nem beszélve , mikor kipróbálják a problémamegoldó kézségedet, hogy ebben és ebben az esetben/ helyzetben te mit tennél, hogyan reagálnál?? Másik kedvenc: Beszél Ön németül? Akkor játszunk szituációs játékot bla bla bla………………
Úgy , mint Orsinak, nekem is nagyon sokat kellett bizonyítanom, hogy elfogadjanak, sok sok itthon sírás ilyesmi, de visszagondolva , megérte, mert jó munkám volt, amit nagyon szerettem, vissza is várnak nagyon, de én nem biztos , hogy visszafogok tudni menni, mert gyerek mellett nehéz , 7től 4-ig van a munkaidő, de társadalmi munkában elvárják a túlórázást 6-ig 7-ig :? :? , és én ezt egy 2 éves mellett nem nagyon akarnám, de hát ki tudja mi lesz 2 év múlva, lehet , hogy kistesó :roll: :roll: :lol: :lol: ??
Domi szája, Apáé :lol: !!

Orsi: 6160gramm és 64cm, még pindurka, de ahhoz képest, hogy korás volt, nagyon jó azt mondják. Szépen fejlődik, ügyes. Decemberben megyünk újra koraszülött utógondozásra, hát majd meglátjuk mit mond a dokibácsi.

Bond: én azért mondtam az átfordulást, mivel tegnap beszéltem egy anyukával akinek szintén korás volt a babája és gyógytornára hordja, mert nagyon pici súllyal született , asszem 5 vagy 6 hónapos most a baba, és azt mondta neki a gyógytornász, hogy át kellene már fordulnia, na erre kezdtem én is ráparázni, hogy Domi is öt hónapos lesz és még nem fordul át.
marietta1982

Marietta!

Anyu azt mondta, hogy a korababák feljődését nem a születési idejétől szokták nézni, hanem a "kiírt időponttól", tehát Domi abszolút nincs lemaradva :wink: ! Neki az első egy hónap ugyanarról szólt mint a mieinknek az utolsó a pocakban:pihizés, növekedés... :wink: .

Lilisgabi írta múltkor, hogy az ügynökségen nem szeretik a babákat háton fekve fotózni, mert "elfolyik az arcuk". Én meg sose tudtam, miért nem adják vissza a képek Botond "élő" arcocskáját...
Na, most csináltam pár képet torna közben ( az sípcsontomon fekszik :wink: ).

Kép Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: Köszi az infót :wink: ! :shock: micsoda hatalmas szemei vannak Botondnak :lol: :lol: , a haja még mindig ámulatba ejt :wink: !
marietta1982

Sziasztok!
Megvagyunk,jól vagyunk!Most ennyi... :lol: Visszaolvasgatok,felületesen,de ezt az oldalt rendesen :lol: !

Dodi:Ugye milyen más így Boti arca?Nagyon szép,még szebb így fotózva!Ügyi vagy.És már többször említettél engem...(szeretlek) :lol:

Nos ennyi,remélem nincsenek gondok sehol?Illetve a babákkal nincsenek.

Megyek keltem a csajokat!

pussz mindenkinek,lehet,hogy éjjel tudok jönni :?:
Vendég

Jaj,még Mariettának,Lotti időre jött,40. hten,de 4010 gr-mal.Sehova sem fordul!!!!!!!!Nyugi!(halkan jegyzem meg,hogy dévény-tornára járunk persze,te is nézesd meg!legfeljebb hazaküld,hogy minden okés,egy próbát megér)
Vendég

Odett,Dorkili,angliai kistesók gyönyörűek!!!!!!!!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Hendegabi előző oldalon keresett,puszi érte! :wink:
Vendég

Dodi!
Zöldesedik Botond szeme?

Minden baba nagyon cuki!!!! :D

Marietta!
Én is így tudom, hogy a kiírt időpont számít. Egy ismerős lány a 24. hétre szülte a kisfiát, szerencsére minden rendben ment, most 8 hónapos, de fejlődésben olyan mint kb. egy 5 hónapos baba. Majd idővel elmúlik ez a különbség, de ilyen picin még erősen lehet érezni a "lemaradást", illetve azt, hogy ők más korosztályba kellene, hogy tartozzanak.

Domit a mi babáinkhoz hasonlítsd, de egyébként még az is felesleges, mert látod, itt is vannak eltérések.

Az én lányom már 6 hetesen teljesen kinyomta magát, abban nagyon ügyes volt, viszont még ő sem fordul át, csak a hátáról az oldalára.

Tabati!
Milyen a mei tai???

Ancsurti!
Nagyon tetszett a videó!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma Anyukámnál alszunk, mert nekem bizonyos időközönként szükségem van erre (4 km-re lakunk egymástól, tehát amúgy nem indokolt :lol: ), és a tesóm hamarosan szül és akkor Anyu kiköltözik hozzá Kistarcsára segíteni pár hétre, úgyhogy alig fogom látni. Normál esetben hetente 2-3 napot itt töltünk a gyerekkel.
Ma meg Apa nem is érne haza a fürdetésre, úgyhogy úgy döntöttem, hogy akkor itt is alszunk. :D :D :D

Kép
katy76

Dominik is gyönyörű,boldog 5 hót neki holnaputánra!
HGabi:Jók a hajatok!
Sillia:Lóci is gyönyörű,cuki,ahogy alszik,és ügyes,mert nem kért már tápszert!(legalábbis ott tartok,hogy egész nap nem kellett neki,asszem ezt tegnap írtad :roll: )Dalma nagyon helyes!

Na tényleg ennyi!
Vendég

Sorozatok:
-BK
-Szomszédok :lol:
-Szökés(csak a szépfiú miatt,nem a sztoriért :oops: )
Vendég

Boo!
Hát hogy fogsz így énekelni kedden? :roll: :roll: :roll: :roll: Igyál mézes hársfateát. Meg kamilla olaj is jó. Pici üvegcsében lehet kapni, és abból 2-3 cseppet kell egy pici krémben elkeverni és azzal a nyakat bedörzsölni.
(Bár ha nem szoptatsz, akkor Mebucaint is szopogathatsz.)

Ha megnyugtat, akkor az én álomgyerekem is felrúgta ma a napirendjét. A 4 órai kaja után nem akart visszaaludni, vágott egy jó kis sírást Anyunak (én elmentem a nővéremmel + egy barátnőnkkel találkozni), majd fél 7-kor elaludt. Pedig akkor kellett volna újra ébrednie. :roll: :roll: Most alszik, majd ha Anyu feljött a kutyákkal, akkor keltem és megyünk fürdeni lassan.

Sorozatok:
24- kizárólag DVD-n, 2-3 nap alatt ledarálva egy széria
Prison Break - ua.
Vészhelyzet
Grace Klinika
Barátok közt - ha Petra már elaludt
Szomszédok - ha eszembe jut

Kép
katy76

lilisgabi

én is kerestelek..engem nem szeretsz? :oops:
Vendég

A mai napból elegem van!! Nem szoktam kiborulni,de mostmár nem bírom. Ma még inkább sz@r napja volt Lilinek,egész nap 3/4 órát aludt,így már 6-kor lefürdettük,hogy akkor szopi és megy aludni,mert ordít egész nap,sehogy sem jó neki. Ma nagyon sokat volt ölben,mert bárhova raktam,sehogyse volt jó neki :twisted: Persze most sem akart elaludni,csak sírt és sírt és nincs semmi baja. Végül apa vállán aludt el,pedig ezt nem szoktuk csinálni,éppen azért,hogy ne szokjon hozzá.
Lányok! Mit lehetne csinálni,hogy kicsivel többet aludjon napközben?Mert talán akkor estére sem lenne ennyire fáradt és ebből kifolyólag hisztis.

Dodi! Anyukád nem tud valami okosat mondani erre?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Katy!

Igen, most ilyen totál egyveleg:kékesbarnászöldes :lol: . A végére tuti barna lesz, vagy zöldesbarna, mert nálunk mindenkinek ilyen :wink: .

Nyuszi!

Ha erre lenne tippünk, akkor már Ancsurtival is megosztottam volna :wink: . Ez típus kérdése! Bár ha nyűgös akkor igényelné csak nem tud elaludni... :roll: . Erre meg talán Suttogós módszert lehetne bevetni :wink: . ebben a korban max. 3-4 óra ébrenlét utánel kell fáradnia, azután próbálj meg vele sétálni egy nagyot! Séta közben elalszik?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi! Séta közben is maximum egy fél órácskát,aztán felébred és nézelődik. Ha csak kirakom a teraszra,akkor ugyanez. Most utána néztem a neten és találtam egy csajt,aki pszihológus és írt egy könyvet,álomba ringató praktikák címmel. Megrendeltem,hátha ez segít valamiben,mert a suttogó ebből a szempontból nem jön be :cry: Sokat nem várok ettől sem,de úgy vagyok vele,hogy nem ezen a 3ezer Ft-on fog múlni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Picit aggódtam én is, hogy Petra nem fog tudni elaludni, mert 1/2 7-től 1/2 8-ig aludt este (soha nem szokott), de 3/4 9-kor leraktam kettőt nyüszögött, majd bealudt. :wink:

Ikoka? Vagy Tiedapa megint szabit vett ki???? :roll: :roll:

Teljes kényeztetésben van részem, Anya csinált vacsit, főzött teát. Nekem csak ennem és innom kell. :lol:

Jajj! és majdnem elfelejtettem mesélni, hogy Petrával együtt fürödtem, és annyira élvezte! Össze-vissza pedálozott a kis lábaival. Anyunak nagyon tetszett! :D :D Egész pici kora óta nem fürdette.

Kép
katy76

Ancsurti köszi ,szereztél nekünk egy jó estét. :lol: :lol: :lol: :lol:

Odett az unokatestvérével

http://sendables.jibjab.com/view/dA4b6SaL74vi8uWk

Kép
Kép
orsi777

Nyuszi: egyszer nekünk is volt olyan, hogy egész nap alig aludt, pedig láttam rajta, hogy holt fáradt, de túlpörgette magát, ezért nem tudott elaludni, vagy ha igen, max 20- 30 percre. Persze este mikor már úgy láttam, hogy kellően álmos, leraktam az ágyába, ott strázsáltam mellette, de nem akart elaludni. Én meg már olyan fáradt voltam, hogy rogytak össze a lábaim. Úgyhogy megfogtam a gyereket, és beraktam magam mellé az ágyba. Nem tudom, hogy ő mikor aludt el, szerintem én hamarabb :oops: , de a lényeg, hogy elaludt, és reggel 8 körül ébredt :D Kipihente magát, így már napközben sem volt nyűgös, feszült, szépen időben elaludt, és azóta jól működik a gyerekem :lol: :lol:
Talán ha nem akar aludni, és lefekszel mellé, nektek is működik :lol: Nekem egyszer már bejött, pedig hezitáltam, mert nem akartam, hogy hozzászokjon a mi ágyunkhoz, de azóta is a sajátjában végigalussza az éjjelt, míg előtte volt, hogy hajnali 4- kor kelt, és nem akart visszaaludni, csak nehezen vagy a mi ágyunkban. :roll:

Kép
agi125r

orsi:anyósomnak tüdőrákja van, majd még vizsgálják, hogy van-e máshol, onnan indult-e, vesznek majd mintát stb...:( Dorka haja még születéskori, nem hullott ki, de hátul meg ki van kopva, cuki.:)

kicsidodi: fogalmam sincs :lol: :lol: :lol: de egy biztos, nekem ugyan így állt. :lol: :lol: de a szám az elég nagy pedig :lol: :lol: majd egyszer teszek kiskori képet, magamról is...

marietta: nem kell ám hozzám szólni :lol: :lol: :lol: :lol: de nagyon cuki Domi!!!! 8) :wink: :wink:

hajam nekem is hullik, már nagyon unom, és hiába szőke, mindenhol meglátom, és megtalálom. :lol: :lol:

f.nikici

nálunk Dorka most kezdte el, hogy alig alszik napközben, igaz eddig sem volt jó alvó, de legalább egy órákat aludt, mára már ez is megszűnt, sőőőőt, a hajnali 5-6 órai kelésnél nem akar visszaaludni, beszélget, sikongat, és sír, ha nem játszunk Vele. :shock: :shock: aztán persze egész nap tiszta nyűg :?

f.nikici

Sillia:De,téged is szeretlek! :lol: (bocsánat csak nagyvonalakban futottam át az előző oldalt :oops: )

Odett már nagyon jól táncol! :wink:

Most azért vagyok itt,mert egy akkora hasgörcsre ébredtem,hogy azt hittem hasbaszúrtak.Na sok időm nem volt ezen hezitálni,mert éreztem,hogy ha azonnal nem sprintelek a klotyómanóhoz,nagyon nagy gáz lesz... :roll: Épp,hogy odaértem,jó,hogy szabad volt! :oops: Kellemesnek nem nevezhetően eltöltöttem ott vagy 10 percet,jött még pár tolófájás szerű érzés. :lol: Komolyan megnéztem,nincs-e kés a pólóm alatt. :shock: Most aztán törhetem a fejem,hogy mitől van nekem hasmenésem? :roll:
Remélem Minikémnek nem lesz éjjel vagy holnap?Mert ma csak egyszer kapott tápszert,egyszer tejpépet gyümivel,a többi szoptatás volt.

Szóval míg várom a folytatást :lol: ,addig visszaolvasok... :lol:
Vendég

Norka:Védőnyanya :twisted: Mi az,hogy dagadt a gyerek?Egy ekkora gyerek még nem lehet dagadt,csak jó étvágyú.Mit mondott volna a Lottusra,aki 3 hósan volt 6230,62 cm? :roll: És azóta 6500 gr?Tiszta dilis,ne foglalkozzatok vele! :wink:

Dodi:22:22 :shock: Mi a férjemmel mikor még együtt dolgoztunk 4 éve a Várban,mindig ekkor jöttünk haza a munkából,és a Savoya Parknál ezt láttuk a kocsi órájára tekintve.Félelmetes volt,mindennap.Azóta itthon is mindig szól valamelyikünk,ha ezt látjuk.
Vendég

visszaolvastam,majd holnap éjjel jövök,szép hétvégét mindenkinek,jó idő lesz,lehet sétálni :D
Vendég

Dodi!
Tegnap elfelejtettem írni, hogy én hosszú éveken keresztül mindig (értsd: napi szinten)11:11-kor néztem az órára vagy a számítógépen, vagy pedig a telefonon. Most amióta itthon vagyok, nem nézem az időt, de én mindig azt gondoltam, hogy valami nagy esemény fog történni egyszer abban az időben. A szülés nem akkor történt... :roll:
Rossz eseményre meg nem gondolok.

Boo!
(értsd: iejöeárvai = ide jönne már valaki :lol: )

Bele rejtetted a Petra vezetéknevét! :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Katy!

Megnéztem neked is, a 11-es szám üzenete:
Fordíts figyelmet a vissza-visszatérő gondolataidra, ötleteidre, hisz azok válaszok az imáidra. Ez a szám a feltűnően kreatív személyeknek azt jelzi, hogy hagyjanak fel káros szenvedélyeikkel.

A lányod neve Iejöe Petra?!?! :shock: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Lilisgabi!

Nekem tegnap volt ugyanez. Mentünk az autópályán és rámjött a szapora... :oops: . Imádkoztam, hogy hazaérjünk :lol: :lol: ! Sikerült! :wink: :lol: :lol: :lol:
Amúgy napok óta tök kellemetlenül "érzem" a méhem, sztem meg fog jönni. Tegnap kezdtem a fogamzásgátlót....

Tegnap ment haza az unokaöcsém, itt volt 4 napig. Annyi vizet zavart, mint amennyit panaszkodtam rá :wink: :lol: . 13 éves, és tök normális, jó gyerek, meg amúgy is apán lógott, mert ő is kocsibuzi :lol: .

Mióta Botond áttért a 3,5-4 óránkénti evésre, egyszer megint felkel éjszaka :? . Mondjuk annyira nem zavar, mert kényelmesebb így az élet :wink: .

Apátlanok leszünk délutánig, elment rallyzni. Most úgy tervezem, hogy csajos napot tartok (Botonddal :lol: ), szörtelenítés, manikűr, pedikűr, hajmosás (mostanában 2-3 naponta :evil: ), és van egy beadandóm, amit meg kéne írni... Fogadhattok, h ebből mennyi valósul meg egy (bár áldottjó, de) csecsemő mellett 3 óráig :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tök sokat dúdolgatom, olyan "kellemes" (nem találok jobb szót :roll: )
http://www.youtube.com/watch?v=YrBYKj-G ... re=related

KépKép

KépKép
kicsidodi

Itt vagyok ... ragyogok ... na jó, nem ragyogok, csak örülök, hogy végre van időm írni. Bár vár a vasalnivaló..., de várjon még . :roll: :roll: :oops: :oops: :D :D :D :D :D

Köszönöm a hiányolást !!! Jól vagyunk, csak amikor itthon vagyunk és ébren van Zsombi, akkor Vele foglalkozom, amikor meg alszik, akkor haladgatok, pihenek.

Szerencsére nincs panaszkodnivalóm :D , ez a gyerek egy tündérbogár. Nem tudom mik alapján "mintagyerek " egy gyerek , de én ezt a jelzőt maximálisan megítélem neki. Eszik, nézelődik, játszik, játszunk, beszélgetünk, ja a tv az nálunk is nagy favorit ( de csak ritkán nézheti :wink: ). Az éjszakát csak akkor egyszer sikerült neki átaludnia, úgy látszik elszóltam , mert azóta sem. De nem baj, ha neki így jó hát legyen. 2* kel éjszaka, mondjuk elég érdekesen : kb. 2 hete úgy ébreszti anyáját, hogy felemeli a lábát a fenekével együtt és hirtelen leejti az ágyra. Ő ezt élvezi, én kevésbé, mert nagyon hangos ez éjszaka a csendben.Persze ilyenkor félálomban van, eszik és alszik tovább. Napközben is tud nagyokat aludni és nagyokat ébren lenni. :D :D :D

Nagyon nagy fiú már!!!Majd teszek fel képet. Az a védőnéni bekaphatja , aki már nem tudom kinek :oops: :oops: :oops: , de azt mondta , hogy dagadt a gyereke.

mindjárt folyt. köv.

Kép
ikoka7

Na megint én :roll: :roll: :roll:

Gyerek megetetve, Apa forma 1-et néz, vagyis már alszik...mindig elalszik ezen, de mást nem lehet nézni, ha ez van a tévében és ha elkapcsolom , akkor felébred. :shock: :D :D :D Na mindegy nem is akartam megfosztani ettől az élménytől. :lol: :lol: :lol: Ilyenkor hétvégén, szokott egyet lustálkodni/aludni ebéd után. Néha én is csatlakozom, de most ébren van prüntyőke is ( játszik : ezerrel püföli a lógattyúit, aztán egyet elkap és nézi nagy szemekkel ).

Apa felébredt kb. 10 perc alvás után...átkapcsolta valami meccsre. :wink:

Nincsen velünk semmi érdekes :roll: :roll: :roll: , minden rendben van. :wink: Annyira ééédes a kicsifiam...IMÁDOM. Vagy már mondtam ? Nem baj legfeljebb már unjátok, de ez van.

Megszületett a barátnőm kislánya : Lili, 3200 gr., 53 cm, voltam bent náluk a kórházban, rengeteg haja van és ooolyan picimanó. Szép kislány.Csütörtökön mehettek haza a kórházból és én akkor reggel találkoztam a párjával, vittem a tejcsikét. 12 Aventes edénykét tudtam adni, egyenként 150-160 ml és képzeljétek délután már evett is belőle a kis törppicúr és ízlett neki. Hozott a párja csere Aventes bigyót, meg csere hűtőtáskát, cserejégakukkal. :D :D :D Amikor megtelnek ismét találkozunk és cserélünk. :wink: Tök aranyosak , úgy örültek neki, meg én is, hogy segíthetek. Ezennel ismét megkérném a potenciális tejcsárdákat :lol: , hogy adakozzanak, ha tudnak.

Kép
ikoka7

Ja a lényeg : múlt héten hétfőn voltunk oltáson , enyémgyerek akkor volt 7260 gramm ÉS NEM, NEM DAGADT viszont nagyon hosszú. Védőnéni 68 cm- nek mérte, de a 68-as rucik már kb. egy hónapja nem jók, csak azok , amik nyúlósabb anyagúak.

És nem vagyok/voltam cukros sem ... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: , nem etetemha kell, ha nem, mondjuk nem is kell neki. 3-4 óránként eszik , általában egy ciciből és ekkora, de olyaaan szééép...

Kép
ikoka7

Ikoka!

Örülök, hogy minden ilyen jól megy nálatok :wink: . Ha akkor még aktuális lesz, akkor én szívesen adok tejcsit úgy 3 hónap múlva :oops: . A barátnőm akkorra várja a babáját, és kérte, hogy tartsam be neki addig a tejecskét, mert az anyukája is küzdött a szoptatással, lehet, hogy kéne majd neki is...
Szóval, amint kiderül, hogy kell-e nekik (reméljük nem), akkor szívesen adok :wink: . Tovább úgy sem tartogatnám, mert nem hinném, hogy baja lenne, de azért nem tanácsos...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Lilisgabi, Katy: köszi, köszi a tanácsot :wink: . Arik vagytok :wink: !
Akkor egyenlőre nem idegesítem magam ezen, de lehet azért tényleg megnézetem.
Hát igen el sem hiszem, hogy már öt hónapos lesz a kis”nagy”fiam. Olyan mintha tegnap született volna. Nagyon gyorsan szalad az idő, hipp hopp, aztán egyszercsak azt veszem észre, hogy már 18 éves a kis drágám :( :D .
Boo: Hogy vagy? Van már hangod?
Nikici: irgum- burgum, hiszen Veled napi kapcsolatban vagyok! Na jó, bocsesz :oops: , de gondoltam úgyis írok privit :wink: .
Ikoka: gratula a barátnődnek, és jó, hogy minden oké Veletek :wink: .
marietta1982

Képzeljétek az van , hogy kicsifiam kinőtte a mózest, de a babakocsink sportrészében meg ülnie kéne, amit ugye nem lehet.Na szóval ilyenkor mi van ??? :roll: :roll: :roll: :roll: Mert eszembe sem jutott, hogy ilyesmi megtörténhet :oops: :oops: :oops: , azt mondták, hogy 6 hónapos korig jó lesz a mózes, aztán pedig mehet a sportrész. Na de ki gondolta, hogy Babóca egy óriásbébi lesz. Az lett. :roll: :roll: :shock: :shock: :D :D :D Most akkor mit csináljak? Még 1-2 hétig talán be tudom tuszkolni a mózesbe, de szegénykém már rúgja ki a végét és nem akarom gátolni a szabad mozgásban, meg hát ha egyszer kicsi, akkor kicsi. Segítsééég!

Délután csináltam, elnézést készítettem rántott padlizsánt, csak úgy délutáni nasinak. :oops: :oops: :oops: Párom nem szereti, úgyhogy mind az enyém, jó sok lett. Már egyszer ettem belőle egy jó nagy adagot és még van legalább annyi.

Holnap átjönnek Párom szülei, mert Apukájának szülinapja volt és felköszöntjük. Készülnöm kéne valami sütivel, mondjuk valami túrós finomsággal, amit egyszerű elkészíteni. Ötleteket várom !!! Mondjuk nekem annyira nincs sok kedvem pont holnap , Halottak Napján ehhez, de ez van. Nem vagyok túlságosan szentimentális , de nekem meghaltak a szüleim és ilyenkor azért elérzékenyülök. Pedig nem napfüggőek az érzelmek tudom, mégis ilyenkor valahogy jobban tudatosul , hogy nincsenek. Na jó ........... megrázom magam.............már régen nincsenek.....hozzászoktam már.......de ilyenkor akkor is rossz.Meg Karácsonykor........meg amikor Babócám született... .

Mi van már ? Mindenki Apázik/Babázik ?

Dodi : ok, köszönjük, előre is. :wink: Micsoda szemek!!!!!!!!!

Marietta : Domi nagyon szép kiskrapek !!!!!!! Zsombi sem kapkodja el a forgolódást, meg ilyesmit, de napról-napra valami újat tud.

Hogy itt mennyi szépségesgyönyörűséges gyerek van !!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Ikoka: köszi :wink:
Én nem tudok túrós sütit :oops: , talán majd a többiek :wink:
Szüleidet én nem is tudtam, nagyon sajnálom :cry: :cry: Tényleg nagyon nehéz lehet.
marietta1982

Marietta : Köszönöm ! Nem szoktam panaszkodni, nem vagyok egy szenvedős fajta :roll: , de ez most kijött. Na ez van .

Többiek !!! :idea: Hogy lesz így túrós süti receptem, ha mindenki be van lustulva !!!???

Kép
ikoka7

Ikoka: add csak ki magadból, Neked is jobb lesz :wink: .

gyors túrós süti

Hozzávalók: 3 dl. liszt
2 dl. porcukor
10 dkg. vaj
3 tojás
3 dl. tej
1/2 kg. túró
mazsola ízlés szerint
porcukor ízlés szerint+ vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés: A 3 dl. lisztet összekevered a 2 dl. porcukorral.
Felét beleöntöd egy 5 dkg. vajjal kikent tepsibe.
Ezen eloszlatod a 1/2 kg. túrót, amit reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral, esetleg mazsolával kikeversz.
Erre jöhet a lisztes cukor másik fele.
A 3 tojást villával felvered, belekevered a 3dl. tejet, és az egészet a tetejére öntöd.
Rádarabolsz 5 dkg. vajat és közepes hőfokon addig sütöd (kb. 1/2-3/4 óra) amíg a teteje megbarnul.

vagy

Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg túró
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja+leve
csipet só
ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, rumba áztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj (engedjük el a fantáziánkat)
Elkészítés
A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a mandulát, mazsolát stb. Kikent, kilisztezett őzgerinc vagy kuglófformába öntöm. Előmelegített sütőben 200-225°C-on megsütöm. (Az őzgerinc formánál ügyeljünk, hogy meg ne égjen!) Tűpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Ha kicsit kihűlt, borítsuk ki, és ízlés szerint díszíthetjük porcukorral vagy csokimázzal
marietta1982

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,Ikoka:Nekem 12 éve halt meg apukám,akit imádtam. :( Akkor voltam 18,érettségi előtt,öcsém 16.Dec 12-én halt meg,a névnapomon.Na,azóta márciusban tartom,Gábor napon.
És,igazad van Ikoka,ezeken az alkalmakon (halottak napja,meg karácsony) tényleg nehezebb.És én mindkét császárom előtt megkértem apukámat,hogy segítsen nekem,és minden rendben menjen a műtét alatt.Azt kértem,hogy vigyázzon a lányokra.És ez mindig megnyugtat.
Meg a fontosabb vizsgákon,államvizsgán...
És,az esküvőmre elvittem magammal a kis kézre akasztható táskámban,így úgy éreztem velem volt.Halkan jegyzem meg,hogy anyukám meg lekéste a barátjával az önkormányzatit. :shock: :evil:

Ma éjszakára ment apa mentőzni,egyedül vagyok a csajokkal.Lotti most ébred,szopizik mindjárt,és megy tovább aludni. :D
Lilivel zöldség-gyümi vásárlósat játszottunk,meg nézzük a csillagszületiket.Most már megyünk fel,altatom.Fürcsi megvolt már du,direkt.
(most tök jók voltak ezek a timis táncoscsajok)

Ikoka jó,hogy jöttél,és képet a nagyfiúról!!!!!!!!!! :D
Vendég

Sziasztok, ma este en is vagyok! Apa -ahogy Dodi mondana- baratkozik ma este, gyerekek mar alszanak.... :)
Vendég

Boo, Ikoka, sajnalom....
Boo, anyukad elott le a kalappal! Te meg szerintem nem vagy defektes, csak temperamentumos!! :wink: :lol:
Vendég

Szia Niki

Akkor mesélj, mi van veletek?

Kép
Kép
orsi777

Lilisgabi, a te apukadat is sajnalom... :( En szerencses vagyok, apukam 63, anyukam 57 eves, el sem tudom kepzelni, milyen lesz, ha nem lesznek... :roll:

Koszonom gyermekeim neveben a dicsereteket, lanyok! :D
Sillia, nagyon aranyos vagy, amit irtal Raniarol olyan buszkeseggel toltott el, hogy meg a szemem is konnybelabadt! :oops: :D Es most nem ezert mondom, de en meg a te kisfiadat szoktam ugy megcsodalni! Nagyon karizmatikus, kifejezo arcocskaja van! Nagyon emlekeztet Alexre, mindkettonek kis hosszukas feje van! :D
Irtad a te gyereked-en gyerekem konfliktust...szerintem ez a legtobb helyen problema...nalunk is....
Vendég

Szia Orsi!

Meselek! :D Varj, osszeszedem a gondolataimat! :D
Vendég

Nalunk a helyzet egyre konnyebb, hala Istennek! Az elso 3-4 honap bevallom elegge megviselt! Alex kis sulya miatt allandoan enni akart, szinte folyamatosan ejjel is (aminek meglett az eredmenye, mara mar tobb, mint 7 kilo...) de en annyira kimerult voltam, mivel napkozben sem volt megallas Rania miatt...
Most naprol napra egyre korabban ment aludni, igy jelenleg szinte egyszerre, 6, fel 7 korul mindket gyerek agyban van, Alex egyszer felkel 3-4 kozott egy gyors szopira, aztan alvas tovabb. Reggel pedig majdnem egyszerre kelnek, 7-fel 8 korul.

Ma nagyon kirugtunk a hambol...Baratainkanak volt 2 jegye az Ascot-i loversenyre, de nem tudtak elmenni, igy nekunk adtak a jegyet... Kicsiptuk magunkat, meg a gyerekeket, (mert rajta volt a jegyen, hogy nem lehet slamposan menni :roll: ) es elmentunk, jo volt..Meg apa sem volt soha loversenyen.. (ja, hat persze, amint felhuztam a csini ruhamat, Alex le is bukta... :lol: )
Vendég

Niki

[quote]M írta:ost naprol napra egyre korabban ment aludni, igy jelenleg szinte egyszerre, 6, fel 7 korul mindket gyerek agyban van, Alex egyszer felkel 3-4 kozott egy gyors szopira, aztan alvas tovabb. Reggel pedig majdnem egyszerre kelnek, 7-fel 8 korul.

:shock: :shock: :shock: Ez nagyon jó.

Lóverseny: Biztos jó lehetett.

Az, hogy sokat evett Alex érthető, de biztos nagyon fárasztó lehetett.

Kép
Kép
orsi777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?