A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Gombi: milyen márkáju a mosogatógépetek?Csak mert mi is most akarunk venni...!
Vendég

Köszi Pókica az ügyintézéses tanácsodat, felhívom az illetékeseket, ha nem muszály nem akarunk az eredeti szül ak. miatt hetekig várni, hogy minden elintéződjön!

Gabi! Ha jól rémlik a mária bababolt országosan házhoz szállít, 10.000 alatt 900 Ft-ért, afelett ingyen. Nekünk megérkezett ma tőlük a kiságy, hát nem volt egyszerű összeszerelni, de megbírkóztunk vele! És az eredménnyel elégedett vagyok. annak különösen örülök, hogy a rácsot az oldalhoz kellett csavarozni, nem csak egy kis pöcökre kell ráilleszteni. Ez szerintem nagyon fontos, Manócskák esetét ha nézzük.

Tulip! Tényleg elég méretes babók lesznek itt, jobb ha megbékélünk vele. Én is tátott szájjal néztem, mikor Gabi és Pumi írta a babáik méreteit, és Zéti 92-es buksija is döbbenettel töltött el, de ezek szerint nem is ritkák ezek a paraméterek.

Brendonban én is nagyon szeretek nézelődni, de sajna anyagilag nem engedhetjük meg mi sem magunknak. Kivéve az akciókat, mint most volt ugye a kókuszmatrac, vagy a légzésfigyelő. Hugicám vett most ott keresztfiának egy édi kis hálózsákot, nagyon tetszik, és örültünk neki.
Vendég

Köszi lányok! Összehasonlítottam a korábban máshol csináltatott (Jázmin-os) törcsivel és rájöttem, hogy hiába ugyanolyan színű, méretű stb. az anyaga picit más. Azon semmi szösz nincs és a címkéje sem ugyanolyan. Ezt 60 fokon írja mosni, azon 40 fok volt. Most ezt alapból 40 fokon mertem mosni, azt hittem ugyanolyan, de most vérszemet kaptam. :twisted: Még utoljára megpróbálkozok vele, hogy 60 fokon kimosom ahogy írja, lehet az kell neki. (vagy darabokban szedem ki) :oops:
Ha nem sikerül, akkor nagyon örülnék a Pókica általad írt csaj elérhetőségének. Igazán szép a lányod törcsije, különleges, hogy kép is van rajta. :wink: Előre is köszi a segítséget.

Gombi, sajnálom a mosogatógépet. :( Főleg, hogy elég új, így duplán bosszantó. :evil: Mostanában lázadnak a gépek a kismamák ellen. :x
csillag25

Gombi gyere már vissza!Elég a muffinokból! :lol:
Vendég

http://teszvesz.hu/item787135164_szoptatos_melltarto_vadonatuj.html

itt van most 990 Ft-ért szoptatós melltartó, ha valakinek nem elérhető a Vienna. Plusz 390 a postaköltség.

Csillag, lehet kapni párszáz forintért hengert, ami a szöszöket szedi le a ruhákról. Ikeában is van, nem tudom mennyire elérhető. Ha azzal végigmennél a törölközőn, és utána kimosnád, hátha nem peregne belőle már semmi, mert a lazább szálakat kiszedné az. Szerintem is kár kidobni, max jó lesz később, ha már nagyobb a baba, és nem zavaró annyira a pergés. Bár ez nyilván csak minimális szöszölődésnél nem zavaró.
Vendég

O'hara, köszi még ezt megpróbálom a 60 fok után. Ikea nincs a közelben sajna, de máshol is biztos beszerezhető. Nem szó szerint gondoltam kidobni, csak az bánt, hogy pont arra nem használható amire szántuk... De még nem mondtam le róla, lehet a végén én nyerek. :twisted:
csillag25

drukkolok
Vendég

Köszi! :wink: Már nem látom olyan borúsan a világot, most nyomtam be 5 narancsot és olyan finom illat lett a szobában. Hmmm... :D
csillag25

Sziasztok!

Hát nem rég értünk haza. Nehezen keveredtünk le a várból, aztán forgalom is volt, meg beugrottunk még megvenni pár cuccot a babáknak és hát kaját... Voltak megint jóslófájásaim, úh ittam plusz 250ml-es Magnézium pezsitablettát.

Uh: Hát nagyon szuper volt. Láthattuk a babók arcát ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉéééééééééés sok újat megtudtunk:
- mindkét baba fejvégű már, tehát szülhetek természetes módon :D
- két lepény van, az eddig tudott egy helyett, ami nagyon jó - így mondjuk nem tudni, hogy egy vagy két petéjűek e
- de továbbra is mindketten fiúk :)
Méreteket sajna nem mértek, egy angol hölgy vizsgált, és a placentás dolog elmagyarázásához is kellett egy doki, aki roppant kedves volt :)
A babák most úgy fekszenek, hogy a nagyobb baba (Gergő) bal oldalon van, kissé lentebb, és kisebb baba (Bálint) búbja az ő mellkasán :) Inkább háttal a pocakomnak vannak, a gerincem felé fordulva, úh a nőci látta mennyire szenvedek háton, mondta hogy oldalra is fordulhatok. Jobb is volt, mert kezdtem begörcsölni.
Na és a képek mellett vannak kis videók is a cd-n :) bár van ami kétszer is megvan, de így is olyan jó :)

1. Gergő arc
2. Ketten együtt
3. Bálint arc (a szája elé sajnos belógott a köldökzsinór)

Kép

Kép

Kép

Kata
labkat

Csillag, az én egyik barátnőm borotvával szokott végigmenni az ilyen szöszölős cuccon, állítólag tuti bejön, nem tudom, én még nem próbáltam, de gondoltam hátha bejön, egy próbát megér ha semmi nem használ.

Labkat, nagyon édesek a fiúk, az együttes kép olyan kis megható... annyira aranyosak rajta, ahogy össze vannak bújva... :)

Már nekem is egyre nehezebb a létezés mostanában, kisfiam meg mintha most kezdené a dackorszakát - legjobbkor... :) -, ma többször is behisztizte magát a játszótéren, amilyet korábban nem csinált. Viszont rengeteget dumál, mondókázik, szóval nagyon kis ügyes, olyan nagynak tűnik már, pedig mintha nemrég született volna... most meg mindjárt itt egy újabb kisfiú... olyan hihetetlen néha, úgy elment az idő. Belegondoltam, már csak 6 hét... az nagyon kevés idő.

Bocs, ha csak egy-két dologhoz szólok hozzá, csak gyorsan átfutottam a dolgokat, fotót még mindig nem tudtam tenni... az az igazság, hogy szégyen, de 12. heti fotóm van utoljára, azóta nem is készült, remélem, a szülésig még eljutunk azért egy-két fotóig, hogy legalább legyen... :oops:

Lassan én is készülök el mindennel.... legalábbis mindig azt hiszem, hogy na mostmár megvagyok mindjárt, aztán mindig eszembe jut valami, hogy j még ez meg ez elmaradt... egyszer csak a végére jutok,remélem, közben nem szülök meg, és elkészül minden.

Apropó, Pókica.... fura amit a táppénzről és Gyes-ről írtál... én nemrég kaptam azt az infot a MÁK-tól - méghozzá elég magas szintről, szóval nem egy helyi ügyintézőtől -, hogy amikortól én táppénzen vagyok, nehogy igényeljünk apukának Gyes-t, mert neki csak akkor jár, ha az anya is jogosult lenne, de táppénz alatt nem jogosult. Azt mondta, vissza fogják fizettetni ha igényeljük. Egyébként pedig ezekkel az ügyintézésekkel már mindenem tele van, mindenhonnan más infok jönnek, semmi nem egyértelmű, és mindig legalább húsz kört kell tenni ahhoz, hogy az ember bármit el tudjon intézni... mindezt úgy, hogy általában nem szoktam elveszni a jogszabályok között, mivel ezt tanultam, ebben dolgozom, de még így is kiborító az egész, követhetetlen.

Kép

Kép
nóna

Giola, gratulálok testvéredék babájához, nagyon szép a képeken! :)

Kép

Kép
nóna

Pókica remélem még nem írok későn! Mindegyikre értettem!

Tulipános: ARDO a mosogatógép....
Vendég

Mosogatógép-témában engem is érdekelnének infok, szerintem lassan mi is beruházunk egyre. Akiknek van, melyikeket ajánlanátok? Esetleg tud valaki jó akciót mostanában? Bocs, ha esetleg már kérdezték ezt mások is.

KÉrdezte valaki, hogy fog-e bárki tuti császárral szülni... én nem tuti, természetesen indulok neki, de miivel a fiam másfél éve császáros volt, éppen azért, mert nem tágultam, a szülésznőm azt mondta, eléggé esélyes vagyok rá megint. Mivel most a korábbi császáros heg miatt semmilyen mesterséges gyorsítót nem kaphatok, nehogy szétváljon, így vagy indul magától és megy is magától, vagy újra császár. Igazából nem is tudom, olyan vegyes érzéseim vannak, egyrészt jó lenne természetes szülést is megtapasztalni, másrészt egy viszonylag friss heggel a hasamban félek, nem szívesen kockáztatnék bármit, ha nem muszáj. Az előző szülésnél nagyon erős fájásaim voltak, a fájásmérő a hasamon is maximumot mutatott, ennek ellenére semmit nem tágultam... és pont az ilyen nagy fájásoktól szokott szétválni a heg... szóval olyan kettős érzések vannak bennem, de bevallom, most a félelem erősebb bennem. Van még valaki hasonló helyzetben, vagy volt esetleg?

Kép

Kép
nóna

Hú, most olvastam csak vissza, mennyi szóismétlésem van, meg egy-két helyen összevissza írtam... bocsi, siettem, és nem néztem meg, mielőtt küldtem :oops:

Kép

Kép
nóna

Jaaa nem a muffinok foglaltak le, csak nem voltunk itthon :lol:
Vendég

Szép estét éjszakai baglyok:-)

Kata
csodálatosakt ezek a képek!!!! Annyira édesek a fiúk!
És még kaptatok cd-t is, úgy olvastam hogy nem adnak semmi csak kukucs van - ez az az ingyenes 4d volt, ugye?
Én nem jelentkeztem be, mert a férjem nem tudott volna elkísérni, egyedül meg nem volt kedvem.

Rajtam ma mindenféle pityergés van...Mindenen el tudom bőgni magam. Ittjárt egy barátnőm azaz talán ismerős mostmár...És összevesztünk, mert nekem ugrott hogy én pocakkal könnyebben járkálnék mint ő a két gyerek mellől és hogy iderángattam - holott nem, csak mondtam neki hogy nem megyek fel a hegyre hozzá, szánjon időt ő lejönni, ha úgyis 2 bébiszitter is ottvan és nagymama is a gyerekekkel. Lényeg hogy annyira acsarkodott, hogy azóta kemény a hasam :-((
majd ahelyett hogy kirúgtam volna a lakásból még 2 órán keresztül hallgattam a gondjait. Azt hiszem hülye vagyok...
Aztán a férjem elmesélte a karácsony környéki egyházi programokat meg hogy a már meglévő gyerekei is itt kéne hogy legyenek és totál kiborultam, hogy velem senki sem foglalkozik, holott most igenis én vagyok a világ közepe...

Nnna, most jól rátok zúdítottam a sok zagyva problémámat, úgyhogy el is mehetek aludni:-)
Vendég

Nóna! Egész biztosan lehet az apukának is gyest igényelni, ha az anyuka pocakos a következővel és tápin van. Mikor betöltöttem a 12. hetet, akkor jártuk körbe a dolgot, milyen lehetőségeink vannak. Van a férjemmel egy cégünk, aminek én vagyok a tulajdonosa a férjem az alkalmazott, így a könyvelőnkkel kezdtük a dolgot. Ő utánajárt a Tb-nél és mondta, hogy így megoldható, a férjem igényelheti. Majd egy TB szakértőt kérdeztünk meg, aki elmondta, hogy mikortól, hogyan vegyem igénybe, hogy intézzem a szabijaimat amik bent maradtak stb...persze mindezt pénzért. Majd a MÁK következett, akikkel telefonon beszéltem, a bp-i és a ceglédi kirendeltséggel is, mindenhol elmondták, hogy intézzem. Majd levelet írtam a MÁK-nak, ahol lemondom az én nevemről (meg is indokoltam) és megigénylem a férjemnek. Ezt elfogadták, másfél hét múlva jött ki a végzés. Ezután a munkahelyemmel, a TB osztállyal beszéltem, ahol ugyancsak tanácsokat kaptam és elmondták a cégen belül hogy írjam ki a szabikat stb...hogy ezt megvalósíthassuk úgy, hogy a legjobban járjunk szülés után is.
Tehát nem "csak úgy" szikrát kaptunk, hanem komoly, legalább két hónapos utánajárási idő után és ennyi tortúra után, tanácsok alapján intéztük.

Gombi! Nagyon kíváncsi vagyok, elvileg a férjem már bent volt az üzletben, mert nyitásra ment és 8-kor nyit. Félek is a méret miatt, jókat hozzon, jobb lett volna ha látom.

Kata! Annyira édesek a babák és gratulálok, hogy ennyi és ilyen jó híreket hoztál! Fantasztikus lesz természetes úton megszülni két babát is, annyira cserélnék veled! :wink: Nagyon ügyesek, hogy mindketten befordultak, gondolom uh közben elérzékenyültetek rendesen, ahogy egymás mellett vannak a kicsik. A középső kép olyan megható!

Gio! Tényleg nyugodj meg, inkább hanyagold egy időre ezt a "barátságot". Most már elment, egy darabig nem is fog jönni, neked meg úgyis lesz egyéb elfoglaltságod a következő hónapokban. Valóban nem nevezhető barátnak.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

O'hara! Amit belinkeltél teszveszes melltartó, azt nézem már egy ideje, a méret miatt nem mertem eddig rendelni. A férjem meghozta a melltartót és a kapcsos bugyikat és ezek pont ugyanazok mint amit linkeltél.
Viszont az én tapasztalatom az, hogy a melltartó kisebb mint amit ugyanebből a méretből Dorinából hordok. Egy számmal nagyobb kellett volna. De nagyon jó minőség és szép. A bugyit ugye nem tudom próbálni a pocak miatt, de nagyon szépike az is. :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio, fel a fejjel, ő már tényleg inkább ismerős, nem barát.

Köszia linket az eldoható pelenkázóról, ilyet veszek, mert jó lesz az majd máskor is. Nagyon jó, és még nem láttam.

Úgy látszik, nagyon ráérek, mert ma Gombi muffinját szándékozom kipróbálni.

Én tegnap vettem fel először kismama melltartót, hát olyan hülye vagyok, hogy eddig nem tettem. Ez a bnőmtől van, eddig nem is izgatott a dolog, de kimostam, gondoltam kipróbálom, jó-e.
Hát naggggyyyyon jóóó!
Innentől csipkével csak akkor sanyargatom magam, ha fizetnek érte!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gio!
Sajnálom a rosszul sikerült délutánt. Szerintem nem sokat fogsz veszíteni egy ilyen barátnővel. Főleg ha már vannak gyerekei, akkor tudhatná hogy milyen egy kismama lelkiállapota.
A férjeddel meg beszélj! Nekem úgy tűnt, hogy nem az a kőkemény fejű ember, aki nem értené meg hogy most a ti kis családotoknak kell összeszokni karácsonykor és ez nem jelenti azt, hogy kiszorítanátok az ő nagyobb gyerekeit. Ezt a volt feleségének is meg kellene értenie ha szorult bele egy kis jóindulat.
És igenis Te vagy most a világ közepe!!!!!!!!

tücsökbogár

Basszus, csak most néztem meg, nálunk is van vianni bolt, de már nem érek oda délig.
Bezzeg mindenki tud szórólapot küldeni, fél mázsát kapunk hetente, de ők nem. Fenébe is, miért nem néztem meg tegnap!

tücsökbogár

Tücsök
nagyon aranyos vagy! Köszönöm. Hajnalban pár órát aludtam és kiszállt belőlem a harag és a szomorúság.
Gyerekek: Elárulom életünk slusszpoénját - azaz nem a mi életünk - de mégiscsak vmennyire befolyásoló tényező: a mi exfeleségünk is gyermeket vár és nagy az esély hogy kb. egyszerre is szülünk, mert ugyan ő január elejére van kiírva, de eddig minden gyereke 2 héttel korábban született :) :)

Judy
én is 3 napja muffint készülök sütni , én csokis kókuszosat szoktam de most vhogy egyszerűen olyannyira be vagyok lassulva, hogy még enni sincs kedvem. Ez azér duuurva:-) Ki akartam venni a mélyhűtőládából egy adag borsót, de mivel a férjem mindenfélét elépakolt, ránéztem és úgy döntöttem nincs kedvem szennyestartókat vödröket pakolgatni, hogy elérjem a borsómat :shock: EZt azt hiszem nem is lustaságnak hívnám, hanem vmiféle apátiának 8) :? Furcsa. Remélem holnap estétől elmúlik.
Vendég

Már időszerű megvenni szerintetetk a szoptatósmelltartót vagy még érdemes kicsit várnom,ha dec. 16ra vagyok kiírva?
Vendég

Gio, szerintem már érdemes megvenni a melltartót, de egyel nagyobbat vegyél. Tényleg nagyon kényelmesek, jól eltalálták a kiképzésüket.
De érdekes az élet, hogy az ex is most pocakos. Ti jóban vagytok?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Semleges a viszonyunk. Nem fújunk egymásra, nem is lenne miért hisz már akkor találkoztunk amikor a házasságuk szempontjából nem volt tétje, mert elváltak voltak. Ő is férjhez ment, más városban laknak. Teljesen korrekt viszony van a szülők között ami teljes egészében a gyerekekre korlátozódik - szval nincs nagy lelkizés vagy barátkozás, összejárás. Megvallom én ennek nem is vagyok/lennék híve. Tök normális fazon a férje is, úgyhogy ha van ideális válás és újrakezdés úgy hogy a gyerekek mindenhol jól érzik magukat és nincs veszekedés, vita, acsarkodás, akkor ez az. (hálás is vagyok érte, mert elég ritka az ilyen szerintem)
Vendég

Kata, hát egészen fantasztikusak a hírek is és a képek is!!
Teljesen feldobtad a napomat!!! :D Gratulálok nektek!!

Lányok, én már narancs és fenyő illóolajat rakok a párologtatóba, és olyan megnyugtató karácsony illat van a lakásban! :) Mintha már köztünk lenne a legkisebb családtag is!... Persze aztán lepillantok, és látom hogy micsoda hordó vagyok egyelőre! :oops: :lol:

Kép
apkata

Kata, nagyon aranyosak a fiúkák, és nagyon jó, hogy irányban vannak mindketten!

Gio, szerencsés vagy akkor, hogy ilyen idilli a viszony. Ismerek ennek ellenkezőjét is.
Húgod nagyon kis ügyes, tök jó, hogy minden klappol, irigylésre méltó.

Ha kicsit is kényelmetlen már a rendes melltartó, mindenképp hamar vegyél szopisat, nagyon kényelmes.

Valaki írta, hogy sokmindenünk elromlott már az utóbbi időben. Hát én ugye kezdtem a mosógéppel, 2 hete a nyomtataó adta be a kulcsot, és ma meglett a bűvös harmadik, a vasaló. Egyenlőre csak szarakodik, de sztem hamarosan vééége.
Remélem innen békén leszünk hagyva!
Vendég

Sziasztok!
Pókica: örülök, hogy kapott a férjed melltartót és olyan kapcsos bugyit is! Remélem nem lett nagyon kicsi! Mint megtudtam, anyu nekem melltartóból két méretet vett, biztos ami biztos alapon...
Ja és abszolúúúúút nem látszik rajtad a 90 kg! Én úgy szeretném ha nekem is ilyen szép nagy pocakom lenne!! Persze csak a látvány miatt a kínokat nem kérem :lol:

Kata: nagyon édesek a fiúk! TEgnap már nem tudtam írni, egyszerűen nem jött be az oldal.. nem a nettel volt gond, csak a babanetet nem töltötte be.. ez egy csomószor előfordul...

A mosogatógép miatt is lenyugodtam, vmikor meglátogat minket a nagymamám a nagybátyámékkal és a nagybátyám ilyen műszaki szaki, majd megkérem hogy nézze meg, mit lehet vele kezdeni...
Szerintem én vagyok az egyetlen, akit idegesít egy olyan mosogatógép ajtó, ami nem is a miénk (albérlet).. :roll:
Mindig úgy vigyázok a dolgainkra... :(

Briell nem csodálom, hogy szerelmes vagy a ruhákba :)
Én gyenge pillanataimban csak kinyitom a szekrényajtót és "szagolgatom" a ruhákat. Ja és néha tologatom a babakocsit az előszobában :lol: "csak kipróbálom, hogy jól működik-e" :lol:

Érzelmi túltengés: hiszti egész álló nap, aztán ráébredek, hogy mennyire szeretem T-t aztán lelkifurdalás a hiszti miatt, aztán a lelkifurdalás miatti pityergés ahhhhhh kivagyok saját magamtól!

Gio: azért ez sem semmi szituáció... a Te szemszögedből nézve Te vagy a világ közepe, hát ez egyértelmű... :)
Feltehetek egy kérdést? Maradhat megválaszolatlanul és meg ne kövezettek érte: de a "nagy" gyerekek, ezt hogyan élik meg: testvér érkezik mindkét oldalról? (Elvált szülők gyerekeként kérdezem...)
Vendég

levlistán megírom gombi!
Vendég

nóna: én úgy érzem mintha mell alatt a bordáimnál valaki folyamatosan össze akarna préselni. A derekam is hamar kifárad már... Szóval együtt érzek veled...

Nekünk Bosh mosogatógépünk van, többen ezt ajánlották, én meg nem akartam a legolcsóbbakkal próbálkozni. Érdemes egyébként áruházakat is végig járni, mert vannak únevezett csendes akciók, amiket az újságban nem hirdetnek, de ha mész, látod, hogy le van árazva...

gio: de ez az ingyenes uh volt, és meglepetés ajándék volt a CD :) Férjem nélkül viszont bizonyára én sem mentem volna! Így is eléggé megterhelő volt, mert a parkolás miatt sokat kellett sétálni, a helyszín a halászbástyán túl volt!
Amúgy azzal jobb ha barátkozol, hogy már nem teleszel a világ közepe, ha megszületik a kisbabátok. Valahol fura érzés ez első terhességnél. Amíg terhes voltam, addig mindenki engem faggatott, és tényleg sokan hívtak, hogy hogy vagyok, meg ezek. Aztán Vera baba születésével már le se voltam ejtve. Ez biza így van, és nehéz a sok figyelem után az érdektelenség elviselése, vagy megemésztése... Szóval barátkozz a gondolattal.

póki: inkább csodáltuk a képeket, mintsem meghatódtunk. Legutóbb ugye a 18. hét után - kb 10 hete voltunk 4D uh-on - és most már olyan kis arcuk van, ahogyan majd kb világra jönnek. Bár remélem addig még van kb 6 hét nekem is hátra :) Csak múljon el a streptococcus szülésig!!!
Amúgy a szülésnél azt olvastam, hogy a vajúdás uolyan, mint egy gyerekkel, csak a kitolási szakasz dupla ugye, de hát az első töri az utat a másodiknak. Ahogy most fekszenek, pont a nagyobb Gergő van előrébb, tehát jó nagy utat csinál a kisebb Bálintnak majd :D

Szoptatós melltartót én épp tegnap vettem. Sajnos jó drága volt a Dorina az Auchanban, több mint 3000Huf, de olyat vettem méretileg, amilyen az előző is. Nagyon tudom ajánlani, mert nem használódik úgy el, mint pl a Stella, ami nagyon nem is tart semmit :roll: A Tesco-s melltartó meg teljesen kilyukadt a varrás mellett. Szóval nálam a Dorina a nyerő :) De ezt már mondtam párszor. Gio, szerintem nyugodtan megveheted már.

apkata: hát nagyon örülök, hogy feldobtam a napodat a hírekkel :D Nekem tegnap kezdett karácsonyi hangulatom lenni, amikor az áruházban megláttam a sok karácsonyi díszt, a szaloncukrokat, a sok gyerekjátékot :) Délelőtt meg is néztem az Igazából szerelem c. filmet. Olyan jó volt, már csak a zenék miatt is. Párszor megkönnyeztem, pedig már nem egyszer láttam :)

gombi: én ma vagyok eléggé hisztis hárpia. Már bocsánatot is kértem a férjemtől, mert mindenért csak morogni tudok. Nem tudom mi van velem :roll: :roll: :roll:

Kata
labkat

Én is egész nap morgok, már én is unom magam. Szerintem front van csajok!!

És Kata, oké, majd szoktatom magam a gondolathoz hogy a 2. gyereknél nem biztos hogy én leszek a világ közepe..aztán majd meglátjuk:) Én soxor úgy látom a közvetlen környezetemben, hogy igenis tenyérhordozás van általában. :)
Vendég

Hát csajok, front van, az biztos.
Nyolcadik éve vagyunk házasok, azóta ismerem az anyósomat és bár voltak véleménykülönbségek, de mindig le tudtuk nyelni. Most két hete szinte minden nap találkozunk, mert rá vagyunk utalva, mivel nem emelgethetem Csabit és úgy tűnik besokalltunk. Úgy kiborult a bili, hogy kettő óta nem bírom abbahagyni a sírást. És a legszörnyűbb, hogy hiába mondok neki bármit, csak hajtogatja a hülyeségét, meg sem hallja amit mondok. Hát nem tudom hogy bírjuk ki egymást még két hónapig.
Sajnos most anyumra sem számíthatok, mert ők másik megyében laknak és apumat a héten műtötték, ki tudja mikor mehet haza, arról nem is beszélve hogy mikor lesz olyan állapotban, hogy pár napra meglátogasson minket.
Bébiszittert meg már egy hónapja keresek, de nem találok.

tücsökbogár

Kata nagyon jók a képek, főleg amin mindketten rajta vannak!

A levlistás képekhez majd ott, arra még nem volt ma energiám, csak átfutottam rajtuk.

Tücsök kitartás, a fronttal együtt nemcsak az időjárás, a hangulat is változik. Remélem, holnapra mindenhol megnyugszanak a kedélyek, és igazán kellemes vasárnapja lesz mindenkinek!

A karácsony nálam nem narancsban, hanem tegnap egy nagy adag szaloncukorban mutatkozott meg :oops: Mivel semmit nem tudtam elintézni, amit akartam, ezért a boltban ezzel ajándékoztam meg magam :oops: pedig a narancs illatosabb és egészségesebb :)

Húúúúh lányok, belegondoltam, holnap és kedd között töltöm a 36. hetet. Kicsit ijesztő a gondolat, hogy innentől bármi jöhet :?

Üdv. Gabi
Vendég

Tücsök, kitartás, ahogy Gabi írja, holnapra biztos megnyugszanak a kedélyek.

Gabi, Gratula a 36. héthez, veled izgulunk!!!
Vendég

Tücsök
egyrészt kitartást, másrészt ne hagyd magad kihozni a béketűrésből. Mégiscsak Te vagy a gyerekek anyja, csak jobban tudod mi hogy működik nálatok. Most ott lakik anyósod Veletek?
Vendég

Gombi, a melltartó most pont jó, így szülésig tudom használni és ha majd nagyobb lesz a baba és nem lesz annyi tejcsi, akkor is.
Én is csak Dorinát hordok több mint 3 éve, de ez tartásában túltesz rajta és jobb a fazonja is. A minőség meg majd kiderül. De inkább ebből 5 darab mint Dorinából egy, az árban ebből az 5 ugyanannyi mint abból egy darab.
Ha anyukádnak közel van ez a bolt, meg tudnád kérni, hogy nézze meg az akció lejárta után valamikor, mennyibe kerül normál áron?

Tücsök, nagyon sajnálom, hogy még anyósod is tetézi a gondokat. A baba megszületése után is ott fog körülötted lenni segítség alapon? A férjed nem tudna közbenjárni?

Gabi, mikor mész legközelebb dokihoz?

Köszönöm mindenkinek, hogy nem neveztetek vizilónak :D , érdekes, hogy a nagy pocak semmiben nem zavar, csak éjjel venném le szívem szerint, amíg megfordulok. De a napi főzésben, süti sütésekben nem teher, a derekam sem fáj, szóval semmi gond.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, az a baj, hogy mindezt a több hós utánajárást végigcsináltam, nekem is mondták több helyen ( MÁK-nál is!), h. lehet, és végül ezért fordultam a regionális szintre, olyan emberhez aki nagyon profi benne, ő mondta, hogy semmiképp ne tegyük, vissza fogják fizettetni, ha ezt észreveszik. Az a baj, hogy állítólag kiutalják, nem is azzal van a gond, nekem is volt, aki ezt mondta, csak később ha ez kibukik, akkor visszafizettetik. Állítólag ez valami új szabály, amikor 12 hetesek voltunk, ez még nem is volt. Engem direkt ezért figyelmeztettek. Aztán lehet, hogy Ti még nem estetek bele ebbe, esetleg ezt tudom elképzelni... Na mindegy, remélem nem lesz belőle gondotok, a kolléganőm is ugyanúgy járt, ahogy én. Mindenesetre azt gondolom, bárhogy is van, azért az szégyen, hogy két embernek, akik hosszasan utánajártak a dolognak, ennyire ellenkező infokat adnak. Amúgy én is rengeteg infot kaptam, gyűjtöttem, hogy mit hogyan csináljunk pénzügyekben majd, mert Gyed-ről mentem szabira, és utána táppénzre, és így kicsit bonyolultabb volt a dolog. Kb. a nyarunk ráment, hogy bérszámfejtővel ( ő is többekkel konzultált ezügyben), MÁK-kal.. stb. kisilabizáljuk, hogy járunk a legjobban. Röhej.

Kép

Kép
nóna

Pókica, Gombi
Milyen az a kapcsos bugyi? Képet láthatok vhol ilyenről? Oldalt patent vagy mi?
Vendég

Gio, nem akarlak elkeseríteni, de értem amit labkat írt... ráadásul nem kell a 2. gyermekig várni, ez már onnantól így van, hogy az első megszületik... hát ez van... :D Dehát ez természetes is, onnan, hogy van gyerek, ő lesz az első, akkor is, ha pocakban van a többedik, mi már nemigen vagyunk középpontban. Pedig sem, a párom sem a családom nem egy lesz...om típus, de akkor is így van. Mondjuk engem nem zavar, de akit igen, az azért rossz lehet.

Kép

Kép
nóna

Biztosan nem lesz belőle gondunk, mi még júniusban igényeltünk meg mindent, a Tb -sek figyelmeztettek is, hogy július elsejétől sok minden meg fog változni, így lezártuk az adminisztrációt június végéig. Elképzelhető, hogy ez is változott.
Az azutáni szabályokat és hogy mi változott mi nem, azt nem tudjuk, mivel nem vagyunk benne érdekeltek.
De amikor mi intéztük, egymillió százalék, hogy még így lehetett.
A mi TB igazgatónk is nagyon profi, ha ő valamiben téved, főleg egy ilyenben, akkor romba dőlne a Tb rendszer! :lol:
Én is gyedről mentem szabira, majd táppénzre. :wink: Á, ezt még nyár előtt el kellett kezdeni intézni, május egy részén már a szabijaimat töltöttem, ami átcsúszott júniusra és ahogy lemondtam a gyedet, már igényeltük is meg a gyest a férjemnek. Anyukámnak is megigényelhettük volna, de ő még dolgozik és ha nagymama igényli, akkor nem dolgozhat 8 órát. A férj napi 8 óra mellett megigényelhette.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio: csak annyit láttam a bugyiból, ami a honlapon fent van, a szórólapon!www.vianni.hu

Pókica, persze, beszélek anyuval! Én is vennék még, ha már tudom, hogy melyik a jó méret!!

Gio: a levlistát majd nézem, itt a pub-ban vmi miatt nem tudom megnyitni a mailemet..
Jaj délután azt elfelejtettem megírni, hogy ha Tesókád egy UFO, akkor én is szeretnék az lenni :)

Tök jól feldíszítettünk mindent, boszorkányok, tökök a falon, kezdődhet a buli :)
Vendég

Nóna, Kata
ez az "én akarok lenni a világ közepe" c. eszmefuttatás szösszenetem inkább poénféle volt....Ne misztifikáljátok túl 8)
Már most a kicsikémet tartom a világ közepének, csak olykor nyilván jólesik ha kissé többet foglalkozik velem pl. a férjem , a család ha épp hormontúltengésben szenvedek, mert megérdemlem! :-)és különben is terhelt vagyok 10 kilóval leginkább hason, tehát nem várható el, hogy ugyanúgy bírja az ember.
Ha megérkezik Dóri minden a feje tetejére áll ebben biztos vagyok, de azért az egyéniségemet, kapcsolataimat jó lenne megtartani azon a szinten ahol most vannak és én azt vallom, hogy a kicsike kerül be egy már megszokott "rendbe" egyszerűbb ha ő alkalmazkodik (na jó, ez most biztos megint szélsőségesen hangzik, ha vki érzékeny erre, de remélem nem értitek félre.)
Vendég

Gombi
dejó, buliztok! Bár ez azért nyilván kemény meló inkább NEktek.
Sokan várhatók?
Lesz vmi extra program?

És igen, én is ufo akarok lenni!!!!:-))
Na megyek megnézem a bugyingót a honlapon.
Vendég

Gombi! Boszorkány???Tök??? Tiszta Amerika! :?
Mi inkább csendben emlékezünk az elhunytainkra, holnap horgászni megyünk. Ülünk a folyó parton, nézzük a szép őszi tájat, élvezzük a csendet és a nyugalmat. A temetőbe sem megyek ki apukámhoz ezen a napon, mindig később, utálom mikor olyan nagy a nyüzsgés.
Köszi, hogy beszélsz anyukáddal, kíváncsi lennék tényleg amúgy mennyibe kerül, szerintem nem lehet több egy ezresnél.

Gio! Elől kapcsokkal záródik, a teszveszen ugyanez van fent:
http://www.teszvesz.hu/item799762558_ha ... bugyi.html

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ja, Gombi, értem már...én azt hittem otthon a lakásotokban! :oops: Bár én eleve falra mászok ettől a tökös dologtól, de ha ez kell egyes vendégeknek....

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi sikeres ma esti partit kívánok!

Ufó akarok én is lenni.. :!:

Pókica anyukádnak gyest :?: Ha már említetted, még mindig semmi kommunikáció?
Hétfőn ha lesz energiám felkelni, akkor megyek vérvételre + nst-re. Akkor találkozom a dokimmal, de csak a kórházban. Hozzá konkrétan vizsgálatra majd 18-án kell mennem, akkor beszélünk a továbbiakról
:shock:

Üdv. Gabi
Vendég

Igen, lehetett volna ha nem dolgozik, de itt írta is már valaki ezt a lehetőséget, mikor a héten beszéltünk róla. Aztán nem tudom ez is változott-e már.
Á, semmi kommunikáció! Még mindig nem szólunk egymáshoz, de ha csak ránézek eszembe jut mindaz a szemétség amit 13 év alatt tett velünk. Nagyon haragszom rá, csak egyszer elkerüljünk innen, remélem már nyáron sor kerül rá.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki
ő anyukád vagy anyósod? mi a baja? túl sok az unoka? :shock: :)
Vendég

Gio, az anyukám és bizony beletrafáltál: túl sok az unoka. Azóta nem szólunk egymáshoz, mióta bejelentettük, hogy jön a 3. unoka. Nagyon keményen reagált, nagyon megbántott. Ő sajnos iszonyatosan egoista, önző, sznob. Neki csak saját maga létezik.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica
Jaj...pedig én amolyan viccnek szántam - hiába, ma nem megy nekem a poénkodás :shock: :? :oops:
Sajnálom. Mert ez ritka, általában a nagymamik vmiféle különös euforiaként élik meg az unokákat, bár tény hogy vannak kivételek. Így talán kevésbé fog beleszólni az életetekbe ami elnézve egy-két anyóspajtást akiről itt is hallottunk már, nem biztos hogy hátrány.

Jó ez a bugyingó! Valaki már próbálta ezt szülés után? Tényleg hatékony?
Megtudtam hogy a János kórházban is tesznek a megfigyelési 2 óra alatt szülés után a hasra vmi zsákot.

Nekem ma olyan szinten pörög a gyerek, hogy őrület. És mostmár elég nagy ahhoz, hogy rendesen begörnyedek olykor:-) Remélem nem fordul meg. Ahhoz képest hogy mindenhol azt olvasom, hogy ezekben a hetekben már lassul a mozgás nálam nem annyira jellemző.
Nálatok hogy van ez most lányok? Többet-kevesebbet mozognak a kicsikék?

Kata,
nálad azért így a kettő kész felfordulást csinálhat a pociban:-)
Olyan izgalmas lehet, el sem tudom képzelni, hogy akkor érzed külön hogy akkor most Bálint pörög vagy Gergő? Az előző terhességeidhez képest milyen kölönbségek vannak? (a pociméret az oké, evidencia:-) )
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?