A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Lizinek jobbulást!!! szegénykém :(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Még egy kérdés:Hidegben kenitek valamivel a babák arcát,kezét séta előtt?

Kép
Kép
zazzy

én nem szoktam sőt ilyenről nem is hallottam még hogy kéne

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Rémlik,hogy egyszer egyik babavilágban (tv2)beszéltek erről,hogy nemcsak nyáron,hanem télen is védeni kell a babák bőrét.Csak azért kérdezem,mert ma jó 2 órát kint voltunk,nem volt nagyon hideg,ezért nem adtam kesztyűt,de úgy kifényesedett a kis keze :?

Kép
Kép
zazzy

Larának Boldog hetediket!!!

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

:D Köszi!

Kép
Kép
zazzy

Mártinak is!!! :D :D :D

Kép
Kép
zazzy

Papillon, nekünk Voyage inhalátorunk van. Vény nélkül nagyon drága, de felírva 2-3 ezer forint körül van. Könnyű használni, van hozzá maszk is a kisgyerekeknek. Az én gyerekeim (igaz ők már nagyobbak) versenyeznek, hogy ki inhaláljon először. (Köhögésre szoktam Salvus vizet inhaláltatni velük.)

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Ja és Mártinak is :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

papillon: jézusom, ez nagyon ijesztően hangzik :( Szegény Lizike:(

zazzy: a céklát én először pucolva-darabolva sütöttem, de kicsit megégett. Állítólag úgy is jó, hogy egészben, kicsi víz alá, és úgy be a sütőbe, csak barom sok idő... És félbevágva vajon...?
A kéz-arckenés tényleg jogos, erre még nem készültem fel...
Larának boldog hófordulót!
Meg Mártinak is!

Gyerekek, deko-függőségem kezd lenni, már napok óta folyamatosan ezt a csatornát nézem... úgyhogy ne csodálkozzatok, ha hamarosan már a lakást rendezgetem át :D (egyébként, mióta ezt nézem, nem is tetszik a kanapéhuzat-ötletem, de még nem adom fel, hogy kicsit átvariálva használható lesz :D)
((ugye, hogy nem éri meg rám várni... :D))

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon, jobbulást Lizikének, hú de sajnálom a történteket, el sem tudom képzelni mennyirre megijedtem volna a helyedben! Inhalátor kérdésben én sem vagyok otthon, na most Majának van egy, amibe sót, kamillás vízet szoktunk párologtatni, az 12 volt(ajándékba kaptam), de az nem tudom az-e, drukk Lizikének, hogy gyorsan meggyógyuljon :!: :!: :!:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Zazzy, én nem kenem Maját, csak rétegesen öltöztetem.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea majd képeket milyen régen láttam már :$ ezt vedd célzásnak :D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

jaj, istenem, szegény lizi baba...gyorsan gyógyuljon meg!

zazzy, céklát megpucolom, feldarabolom és vízben megfőzöm. mikor már puha (kb. 20 perc), beledobom a krumplit, 5 perc és kész.

boldog hófordulót a babáknak!!!!!!!!!!!!4

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Annyira ideges vagyok...és nem találok sehol egy k. párásítót, inhalátort. A teszveszen sem válaszolnak és előttünk az éjszaka, mindjárt sírok :cry:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

gyógyszertárban nem kapni???????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Peeersze, csak gyógyászati segédeszközben és ott is csak 20 körül, és ugyebár annyink nincs, Receptre felírnák, de csak hétfőn, addig mi legyen???? Utálom a 7végét, és persze mindig akkor történik baj

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon kizárólag pestit keresel?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Juji kölcsönadja! Nem hiszem el, megmentett! KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

http://medicahumana.hu/index.php?page=s ... Itemid=154

itt ha jót nézek új és ahoz képes nem drága.. de hogy helyileg hol azt nemtudom

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

na jólvan akkor :) örülök hogy sikerült :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

de jó, h megoldódott!!!! :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

KÖSZI MONCSI, de porlasztó és a cső elveszett belőle, tehát ezek megvétele szükséges. DE JUJI ODAADJA!!!! :lol: :lol: :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

köszi mindenkinek még egyszer, mek ledőlök kicsit, nagyon kikészültem....

és ne hari, h nem reagáltam rátok

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Micsoda jóóó képekre jövök!!!! Nagyon aranyosak a babák, és mekkorák már!!!! :shock: :shock: A képekből látszik, hogy jó volt a tali. :wink:

Gabka: hol lehet ilyen autópályás szőnyeget venni???? VAgy esetleg vki tudja? Gergő biztos jól el lenne vele.

Katka: nagyon jó kis bulit csaptatok! Lehetne halloween(vagy hogy írják) party is nem? :roll: :D Tényleg látszik a képeken, hogy érzi Dani magát nálatok! Danianyu fordulat elég érdekes. :shock: :roll: :o

Papillon: jaj micsoda hírek. Gergő is kruppos volt.Egyszer voltunk kórházba, amint haza jöttünk vettünk inhalálót, és amikor kezd csúnyán köhögni inhalálonk. Van hozzá több féle maszk. Mi akkor kb. 3 éve 12500-ért vettük. Mindjárt megkeresem a nevét. Mi a sóoldat mellé öntünk calcium -ot, és kizárólag nappal este nem ambroxol, vagy ambrobene szirupot, hogy azt is belélegezze. Elhiszem hogy félsz a 7végétől, és mindig éjszaka jön a roham. Nekünk azt mondták, hogy ősztől tavaszig bármikor előjöhet a ködös idő hozza elő legtöbbször, és amikor roham van felöltözöl te is a gyerek is és sétálsz kint a levegőn, úgy enyhül. Most látom, hogy megoldódott, kapsz kölcsön gépet.

banokla

Jaa és persze jobbulást Lizinek!!!

Moncsi: elég zavaros a történet a barátnőddel. Szegény attól tartok nagyon éretlen. :roll:

banokla

Hű, Papillon, szegény kis Lizi :( Nagyon rossz lehet. De jó, hogy Juji segített! Mire nem jó ez a fórum! :)

Banokla, én úgy emlékszem, a Diegoban láttam ilyen autós szőnyeget, szőnyegpadló, de beszegik a kívánt méretre.

Fotó dicsiket köszi :oops: Erpé, mindjárt küldök párat mailben.
Lányok, recepteket dobjatok légyszi, répás muffin, túrós pudingtorta és a kuglófot is Kemse, Apának nagyon ízlett! Én is hozom majd az almás muffint, Csibb kérte ha jól emlékszem.

Zazzy, egyszer Erpé tett fel egy céklás receptet, ami nekem nagyon tetszett, ezért elmentettem:
"fogsz egy kis jénait, beleraksz egy meghámozott és félbevágott/negyedelt kis fej céklát + egy egész almát. Kis vizet alá, tető rá, be a sütőbe. 180 fokon kb 15-20 perc alatt kész. Aztán almáról héjat levarázsol és kimagoz, aztán turmixol és kész. samu ebből óriási adagokat eltüntetett, de tényleg nagyon fincsi.
Akik nem szeretnek az egyben sült almával vacakolni, beletehetnek félbevágott-hámozott almát is a cékla mellé. és egy kis szál répa is jót tesz a cuccnak"

Ja, és kérdezted a sírás dolgot, nem vagyok szakértő a témában, de szerintem minden gyerek más ebben is. Julcsi elég sokat sír, hisztizik, nagyon akaratos. Néha muszáj hagyni, nem lehet mindig az, amit ő akar. Amúgy amikor ilyen hosszan hagytuk sírni, akkor azért 20 perc után felvettem egyszer, megnyugtattam, de utána még negyed óráig folytatta miután letettem. Mostanában is többször úgy alszik el, hogy 1-2 percet sír előtte. Ő így altatja magát, cumi nem kell neki és már az ujjszopiról is leszokott, hogy miért, fogalmam sincs :roll: De olyan is van már, hogy simán elalszik egyedül, szóval alakul a kiscsaj talán :)

Ma nappalit rendeztünk, Julcsinak lett jó kis habtapis-szőnyeges játszótere! Nagyon jót játszott rajta egyedül 8)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Papillon!
Örülök,hogy megoldódott,és remélem pihenni is tudtál a nagy ijedségre egy kicsit!

Közben kutakodtam cékla recept után,ahol néztem,ott is főzve írják,de fagyasztani vajon lehet???mert ez elég nagy,amit én most vettem. :roll:

Próbáltam Larának villával tört kaját adni,nem nagyon jött be,ráérünk még vele?Ti adtok már így?Bár hozzátenném,hogy nincs még foga! :roll: Viszont bulátát,kiflicsücsköt már kapott :oops: odáig van érte :D

Kép
Kép
zazzy

Hú Papillon, jobbulást Lizikének! Elhiszem, hogy még mindig remegsz.
Jobban van már?

Zazzy!

Én a céklát héjában megfőzöm, aztán tök könnyen lejön a héja, és már kész is.
Vendég

Papillon a mi inhalátorunk samsung sun 600 tipusú, de látom már megoldódott a helyzet, nem irigyellek mi is átéltük párszor. Ennek a gépnek van egy gyógyszertartója abba kell vagy Salvus vizet tenni, vagy az éppen felírt gyógyszert. A Budai gyerekkórházban írták fel receptre, így volt 5000 ft körül. Emellet még javasolták a vizes törülközöket a radiátorra, ágy mellé, sok szellőztetést. Rectodelt kúpot kapott Lizi? Némelyik orvos azt annyira ellenezte, a másik meg rögtön adta volna az első csúnyább köhögésre...
Gyógyuljatok!!

Tehuti ezen a szavatosság dolgon én is gondolkodtam, Sinlac pépen 4 hét van írva, mivel nem igazán kar enni ilyesmit én a felbontott zacsit kidobtam..nem mertem kockáztatni..amúgy mindent kidobok ami lejárt akár 1 nappal is, párom kicsit dilisnek tart emiatt :)

Moncsi a barátnőd elég érdekes lány lehet, babát végül megtartja?

Pulcsi az overált katalógusban láttad?

Betti
KépKép
queen-bee

Erpé, nem valószínű, hogy lesz tesó, főként párom kora miatt.

Bea, ügyes voltál a piros folt eltüntetésével. :)

Rszg, tegnap gondoltam rád, hogy már rég olvastam felőled... miket csinálsz? Írod, hogy nincs időd.

Moncsi, ez a barátnős történet elég gáz... :(

Papillon, ijesztő lehetett a kruppos roham, Lizinek jobbulást! Szuper, hogy Juji kölcsönadja az inhalátort!

Gyed: én még nem tudom, mennyi, elvileg a maximumot fogom kapni. Múltkor még felesbe kaptam a tgyással. Majd most jól ki fog derülni hó elején. 8)

Zazzy, én a napokban vettem céklát, de bent felejtettem a babakocsi aljában. Azóta is ott van. :shock: :roll: Én is kíváncsi vagyok, más hogy adja.
Ja, és én semmivel nem kenem hidegben, eszembe sem jutott, magamnak is csak fényévente egyszer, ha érzem, hogy kell. De ez telente kb. egyszer-kétszer fordul elő, néha ennyiszer sem.
És köszi, nektek is boldog hetediket! :lol:

Mondjuk nálunk nem olyan boldog így, hogy ma folytatódott a láz, reggel 6-kor 38,2 volt, 1 órával később 39, de a kúp után lement a láza és csomót aludtunk ma is, délutánra már csak hőemelkedése maradt. Este meg 36,4 volt most. Azért figyeljük.

Masut
masut

Papillon még annyit, hogy mikor Korni kórházban volt krupp rohammal, bevizeztek egy törülközőt a nővérek és rátették a kiságyra, szinte kis sátrat csináltak fölé, az ablakokat kinyitották, majd megfagytam attól féltem Korni megfázik...szintén szteroidot kapott, és bébihallerel (egy müanyag izé maszkkal, ez segíti a piciknek a gyógyszerbelégzést) befújást.

Betti
KépKép
queen-bee

Jóccakát!

Pappilon:Hát nem olyan jó hír amit olvastam, jobbulást a Lizinek.

Zazzy: Hanna mott múlt 9 hónapos és még nincsen foga szóval nem biztos hogy probléma nálatok sem, bár Hanna ha génke terén a fogait "tőlem" örökölte akkor semmi gond mert nekem még van egy tejfogam.
:shock: :shock:

Bocsánat, de a fotók nagyon bénák lettek. Ez a gép új és még nem tanulmányoztam csak kattingatok. A régi gépem amit igazából szeretek, filmes, gondoltam elviszem azt, de azt csak következő talikor tudom megmutatni, vagy scannelni a képeket.

Kuglóf recept:örülök, hogy ízlett

4 tojás sárga
12 evőkanál cukor én az evőkanál helyett 20dkg teszek bele
1dl olaj
2dl tej
1 csomag vaníliás cukor
12 evőkanál liszt én az evőkanál helyett 20dkg teszek bele
1 csoamg sütőpor

végül a 4 tojás fehérjét habbá felverve és belekeverni a tésztába

kedv szerint kakaót, mazsolát vagy akármit velekeverni...

A túros süti holnap lesz megsütve nálunk.

Mi is jól éreztük magunkat. Csak olyan kár, hogy a többiek hamarabb elmentek. Én sajnos ritkán írogatok, mert este amikor én is lazítnék akkor a párom ül a gép elé, de ilyenkor amikor elmegyek akor én több időre is ráérnék.

Már többször írtam , de a Mikulás partira vállalom a buli helyszínt

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

Lányok, ha már cékla, én ma nagyon pórul jártam! :(
Még otthonról hoztam 4db céklát, inkább nagyobbakat, anyu vette a piacon.
Tudom, tudom, kár volt ennyit várni a megsütéssel, most már picit megfonnyadtak, az éjszakai fagy sem tett jót neki nyilván, hát lányok, még jó, hogy a több, mint 2 órás sütés után megkóstoltam!
Sós, keserű, savanyú, minden, csak épp nem édes! :shock:
Ki kellett dobni az egészet!

Még jó, hogy megkóstoltam...

Egyébként zazzy: lehet fagyasztani! Én is fagyasztottam az első turnust (amit szeletelve sütöttem meg, ezentúl szintén úgy fogom, tököm a héjába :twisted: )

Jujinak meg hatalmas ölelés!!!

Lizikének meg gyógypuszi!

(milyen az a krupp? :shock: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mikulás parti is lesz??? Ez mekkora!!! :D
LEGYEN!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos a céklát meg kell sütni? :?: Nem is tudtam :)

Betti
KépKép
queen-bee

Ilda a krupp fuldokló köhögés..

Betti
KépKép
queen-bee

Pappilon: Ajjaj, persze, hogy megijedtél, szegény kicsi Liza! De ne parázz, mert az nem segít. Most Neked kell higgadtnak lenni.
Nekünk inhalátorunk nem volt. Csak rectodelt és hideg levegő.... Ha kruppol, akkor azonnal hidegre vele és szerintem, ha tegnap rohama volt, akkor adhatod a Rectodeltet is....
És ha nem akarod a következő 3 évben ősszel telenyomni szteroiddal, akkor irány a kinezilológus.... Tuti, hogy ez valami családi terheltség nálatok, mivel neked meg a tesódnak is volt. Szépen oldják Lizát, rajtad keresztül és nem lesz semmi gond...
Csodálkozom, hogy 1 éjszaka után kiengedtek Benneteket. :shock: Nekünk 3 napig kellett bent lenni....
Nemlajos: Ez nem az igazi krupp (az már nincs), hanem pszeudo krupp... Bizonyos vírusok a torokban-garatban allergiás reakciót váltanak ki, amitől az begyullad és megduzzad és mivel még kicsi a légcső ezért, nehezen kap levegőt a gyerek. Ennek első jele az ugató köhögés és rosszabb esetben van húzó légzés is. A hideg levegő lejjebb viszi a gyulladást és tud lélegezni a gyerek, a szteroid nagyon durva gyulladáscsökkentő (rectodelt), ezért azt lehet adni, de egyébként nem jó a szervezetnek és kerülendő.
Szélsőséges esetben egyáltalán nem kap levegőt a gyerek és mentőt kell hívni és azonnali gégemetszést kell végezni, de ez viszonylag ritka. Hideg levegővel és rectodeltel szépen meg lehet fogni.
A jó hír, hogy a gyerekek ezt idővel kinövik maguktól, de nem az allergiás reakció szűnik meg, hanem a légcső lesz nagyobb. A kineziológia azért jó, mert az allergiás reakciót szünteti meg oldással....
Kukkoló orvosktól elnézést kérek, ha hülyeséget írtam (és nem szakszerűen), de én ezt értettem meg a kruppból.

Juji: Nagyon klasz csaj vagy! :wink:

Masut: Kicsi Mártinak jobbulást kívánunk és Peti küldi nagy cuppogva a gyógypuszikat! :?
Mi az, hogy nem lesz kistesó???! :shock: Masut te olyan jó anyuka vagy és Márti olyan jól sikerült baba, nehogy már egyke legyen!!! Legalább gondolkozzatok el rajta! (Könyörgő smiley)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.10.31 21:34-kor.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Nemlajos: mosat hogy kicsit a gép elé szabadultam az iwien ha nme haragszol rádkerestem, mert nálad ebből a topikból be vannak jelölve és mit látok?! Be van jelölve neked HI aki a páron unokatesója. Kicsi a világ.

Ja és bocsi, hogy a korábbiakra talán Pulcsi írta, amire én reagálnék, az gáz ha amit itt írsz nem vállalod. És ha röhög rajtad valaki. Az ő baja.

Masut gyógyulást Mártinak is.

Emese
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kemse 2009.10.31 21:51-kor.

kemse

Betti: köszi. Hát nem hangzik jól :(

A céklát sütni vagy főzni kell, a sütéstől édesebb lesz (ahogy az alma is), a főzéstől kifőhetnek az értékes cuccok belőle.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka... én szeretnék...

Masut
masut

masut, ne csináld már... Akkor ne add fel ilyen hamar!

kemse, ne viccelj! :D :D :D
Ez is egy tipikus Ildás sztori... Tudjátok, ki ő nekem? 15 éves koromban az Ifjúsági Magazin Barátokat keresünk rovatában hirdettem, és sok-sok levelezőpartner közül ő maradt meg nekem :)
Igaz, volt 10 év, mikor nem tudtunk egymásról (nem volt ajánlott nekije tartani velem a kapcsolatot...), de pár éve újra egymásra találtunk, és ő volt nekem az esküvői tanúm is :D

(nincsenek hétköznapi történeteim :D)

Most viszont, hogy apa lett, megint el van tűnve :(
Viszont, ha tudod még szerkeszteni a hsz-det, légyszi töröld ki az irl nevét, biztos nem örülne neki...
Kicsi a világ :D:D:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én anno Korninak főztem (nem tudtam a sütésről) céklát, pirosast pisilt tőle elöszőr megijedtem aztán jöttem rá, hogy a cékla :)

Katka nagyon tudományosan leírtad a kruppot!!! És Papillonnak jó hír, hogy tényleg kinőhető, Korni is kinőtte!

Nézi most vki a csillag születiket? Némelyik produkció olyan gagyi..

Betti
KépKép
queen-bee

Masut a kistesó olyan jó dolog!! :)

Nemlajos Kemse olyan érdekes dolog ez az internet, én pl. itt találtam meg a tesóm aki nem is tudta, hogy létezem!! aztán amikor megjelent az iwiw bejelöltem, de személyesen még nem is találkoztunk :)

Betti
KépKép
queen-bee

NEmlajos:Mi az az irl ?? ez nekem szólt??? hogy lehet a hsz szerkeszteni?

ez egyébként tök jó poén, mert nekem is volt az ijsúsági magazinban ilyen és nekem is van egy srác akivel ritkán de még levelezgetünk.

MEg az iwiw által találtam meg egy régi ismerőst

Kemse

kemse

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?