A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van!? Szépek vagytok kismamik és a babszobák is gyönyörűek.

Lenne kérdésem mindenkihez, hogy volt-e van-e valakinek olyan, hogy több a magzatvíz és mit csinált a dokitok?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

Most nagyon el vagyok kenődve, mert eddig minden jó volt. Az uh szerint most is jó minden, de a magzatvíz egy picit több. Most megyek torch vizsgálatra, amiből megnézik, hogy a babát nem érte-e valamilyen fertőzés. Az eredménye 2 hét, addig lerágom az össze körmöm.Nagyon félek és nagyon rossz kedvem van. Jövőhéten megint megyek uh-ra, de olyan messze van :(

Puszi mindenkinek és nagyon vigyázzatok Magatokra!

Kép
Kép
akella

Nóna
remélem kivirulsz azért majd egy kicsit, bár így egyedül, telve izgalmakkal hogy akkor hogy is lesznek a dolgok ha szülsz bizonyára nem is egyszerű. Anya-anyós-rokon nincs ott, aki tud majd esetleg segíteni ha a férjed épp nincs otthon? Nemsemmi hogy 100 km-t kell utaznia a munkába - le a kalappal előtte!

Gabi
jót vidultam a szűzlányos érzésen. Én úgy döntöttem 2 hét múlva belevágunk ismét és akkor talán meg is érkezik a lánykánk dec.10 körül.:-) Dejólenne!!! Így akkor esélyünk nyílna arra is hogy karácsonykor együtt ünnepelhessünk apával a templomban - sőt még keresztelni is lehetne, bár arra eléggé messziről innen-onnan kéne összerántani a családot.

Arra viszont nem vágyom hogy a 36.héttől minden héten kórházba kell járkálni...:-(

Tücsök
azér anyósod sem komplett...Nehéz lehetett visszatartani magad. A férjdnek kéne rászólnia, mégiscsak ő a fia, tán jobban elfogadná ha ő mondja. Nekem ez a hastartó részben jött csak be, nem érzem, hogy húha mennyire levenné terheimet, de lehet majd ha alászáll jobban a pocakom akkor kicsit többet fog jelenteni - nekem még mindig eléggé fent van, de nem is csoda, hisz elég rövid a derekam, vhogy ugyanakkor meg terjeszkednie kell a kisasszonynak. 8)

Anita
dejó látni! Kitartást Neked is! Egyeske várja már kistesót? Beszélgettek róla?

Gombi
hát én kedvet kaptam a minihez, na mondjuk nem tudom rámjön -e bármelyik, de előhúzom a szekrény mélyéről azér:-) A bulis képeket megnéztem, jó kis party lehetett. És milyen jó 5let hogy az esetleges topictalit megrendezhetnénk ott is - persze a párodat ne hívd el, mert a sok bömbölő szopcsizó kisgyerek lehet vendégriogató lesz:-) De lehetne úgyis csinálni, hogy délelőtt vagy koradélután, akkor talán nincs akkora forgalom nálatok sem.

Pumi
merre vagy? Hogy vagy? Akartam már kérni, hogy majd dobj képet a babakocsitokról. Írtad hogy vajszínű, olyan kíváncsi vagyok rá, biztos nagyon szép. No és pocakfotó is jöhetne!
Vendég

Sziasztok!
Végre van egy kis időm.Sokkal többet jönnek és megismernélek titeket,de komolyan mondom mindig van mit csinálni...
Tiszta parás vagyok a híreken is,nem is fogom végig nézni,ez a h1n2 vírus teljesen kiborít.Most képzeljétek nálunk innen az egészségházból szó szerint kitiltották a kismamákat,persze ez érthető is,na de védőnőhöz járni kell,ráadásul a védőnő mellet a gyerek orvos rendel,és szó szerint tele van beteg gyerekekkel:(
Ezt a kis időt már csak ki bírjuk,és nem lesz semmi baj!!

Na,más téma:) ma még kicsit tornázni is volt kedvem,a kismama újságba láttam Béres Alexandra egy két mozdulatait:)Nagyon jól esett!Délután pedig vár a sütőőőőőőőő:)
Lekváros és csokis buktát kíván az én uram,na és csigát is:)Olyan kedves!!Biztos megeszek vagy 10-et belőle:)

Thyű akartam kérdezni valamit,most nézegetem a leleteim,és a doki 1 hete a magzat fekvéséhez ezt írta: H.kf. ez a hátsó koponyafekvés?vagy haránt?
Ez mit jelent?
Hátra fele néz a gerincem fele a drága?

Nóna
Ne aggódj nem csak te vagy ezzel így!Bár nekem még ő lesz az első,de már most frászt kapok,az elválástól..És bennem is kellőképp vannak vegyes érzések.
Bár rám,este lefekvéskor jön..
A sírásról ne is beszéljünk,múltkor a boltban elsírtam magam,mert húslevest szerettem volna főzni,és előttem egy csaj(aki szép volt és csinos) elvitte az UTOLSÓ RÉPÁKAT!!!!
Miért pont Ő vitte el a RÉPÁKAT?És miért pont előttem??
Ezek zakatoltak a fejemben.DE szerintem csak én vagyok ennyire érzékeny,főleg a répákra:)
Persze nekem nem maradt,hát mondhatom ott bőgtem a boltban......
Aztán másnap mikor meséltem anyáéknak már visítottam magamon...Nálam ilyenek vannak,aztán sorolhatnám,a kedvesem néha fókazsírnak,néha kis hógolyónak...hív..Aztán törik a mécses:)
Na,most jó sokat írtam,remélem nem gond hogy így kibeszéltem ma magam.Még tudnék:)
Mindenkinek Szép napot!!
nyuszoka23

Akella
nekem a 4d-n (29.hét) mondta a szonográfus nő hogy kicsit több a magzatvíz, de ez nem ad aggodalomra okot, nem kell vizsgálni. Ha ilyen vizsgálatot kérnek akkor csak jóval több, nem?
Vagy egyszerűen csak jobb az óvatosság alapon megnézik. Ne izgulj!Lehet hogy csak túlparázta a dokid. Van aki külön kéri és még fizet is az ilyen vizsgálatért, legalább neked meglesz.
Ezt vérből nézik amúgy?
Vendég

Nyuszó
én már pár hónapja csak akkor olvasok komoly híreket, ha szembetalálom magam véletlenül egy híradóval. És megvallom ugyan hülyébb vagyok a világ tragédiáinak és történéseinek aktualitásaiból, de nyugodtabban élem napjaim.
MOndjuk a dokinál és védőnőnél engem is zavarnak a betegek, de nálunk elsőbbségivel bemehetnek a kismamák.
Én is bőgök mindenen és megértem hogy kiborultál a répááán! Én most szembesültem azzal hogy nincs itthon sajt és ettől kezdtem el pityeregni, holott nyilván el lehet menni a boltba, nemde?
:roll: :wink:

Hétvégén már én is elnézést kértem a férjemtől a sok morgásért , kiborulásért, de nagyon édes volt, mert azt mondta ő ezt nem élte meg drámaian , nem is érti miről beszélek - ezért jó hogy volt már egy nálamnál 1000x hisztisebb feleség az életében :twisted: A végén még be tudja nekem bizonyítani, hogy egy higgadt nő vagyok, amit eddig még senki nem állított:-)
Vendég

gio André már nagyon vájra kicsöcsit mindig kérdezi hogy mikor jön és mondja hogy fog vele játszani meg vele fog fürödni ilyenek :D .mi meg mondjuk hogy először nagyon pici lessz de nemtudja szegénykém.remélem nem lessz féltékenység ha megszületik

Kép
Kép
anitaaa03

én is úgy terveztem hogy a 36.héttől megengedjük magunknak a szexet már rég volt március,ez a héten lenne de most meg már úgy érzem hogy nincs értelme mert a nagy hasamtól nem lenne kényelmes meg zavarna hogy babóca odabent van,de majd kiderül.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita
nagyon cuki a nagyfiad! Szerintem nagyon fog örülni majd ha hazamentek a kicsivel. Ő már ovis amúgy?
Vendég

Szex: Valahol azt írják,hogy nem maga a szex indítja be a szülést,hanem a spermában van valami olyan anyag,ami puhítja/lazítja a méhszájat.És az inkább veszélyes.

GABI!
Hajrá,hajrá!Már bajt nem okozhattok egy kis összebújással.Szerintem bátran!
NA majd azt képzeld el milyen lesz szülés után.
Én annyira,de annyira féltem a szülés utáni 1.-től,remegtem mint a kocsonya,gyakorlatilag semmi élvezet nem volt a dologban.Meg még utánna 3-4 alkalommal sem.

NÓNA!
Én pont az ellenkezője,hihetetlen idegbeteg vagyok :D Állandóan szegény párommal veszek össze.Néha már szégyellem magam olyanokat mondok,de hát olyan,de olyan értetlen!VAgy csak nekem tűnik mostanság annak,ez is könnyen előfordulhat :oops:
Kicsi fiadnak pedig jobbulást!!!

AKELLA!
Ne aggódj,szerintem még mindig jobb,hogy több egy kicsit a víz,mintha kevesebb lenne.

TÜCSÖKBOGÁR!
Én is rászóltam volna.Olyan érdekes,hogy pont olyan nem éri fel ésszel,hogy mit csinál,akinek már van gyereke.Biztosan ő ses örülne...
Vendég

Hát persze nóna, hogy nem, mivel visszamentél dolgozni. Az mindegy hogy papíron vagy sem, hát ezért.
De kár is ezt továbbfűzni, úgysem vagyunk egyiken sem szakértők, nálunk tiszta sor, hogy meg lehetett így csinálni és a környezetemben minden kismamának aki gyedről ment egyből gyesbe. Pontosabban senki nem ment vissza dolgozni. Azzal már megszakad a rendszer, biztos itt a bibi. Ha nem szakad meg, akkor meg mindegy ki igényli, az apa vagy az anya vagy akár a nagymama, attól te még saját jogon lehetsz táppénzen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pókica 2009.11.02 13:37-kor.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

gio nem ovis úgy gondoltuk ha úgyis itthon vagyok akkor ráér még na meg év vesztes is minek járjon 4 évet :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

na csináltam pocakfotót most küldöm nektek :)

Kép
Kép
anitaaa03

kaptam vissza egy e-mailt hogy a nagy méret miatt engedéjezni kell így nem kapjátok meg azonnal a fotókat :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Akella,
nekem eddig mindegyik UH-on azt mondták, hogy az átlagosnál több a magzatvíz.
A cukorterhelést kellett megvárni az "izgulással", mert a több magzatvíz annak a jele lehet, hogy anyuka esetleg cukros, de azok az értékek nálam tökéletesek voltak.
Így maradt az a magyarázat, hogy ez alkati dolog is, örüljek neki, legalább több vízben pancsikolhat a baba. 8)
:lol:

Kép
apkata

ja, nincs kedvem semmihez, pedig olyan szép napsütéses idő van errefelé... :? egész végig megkíméltek a hormonok, miért pont most kell depiznem?... :?

Kép
apkata

Akella,
Ne izgulj, remélhetőleg nincs nagyobb gond!

Én most hétvégén nem pityeregtem semmin, csak most azon, hogy Áron kapott sok ajcsit, mi meg nem. Ez mostmár mindig így lesz???

Na, jó, túloztam, persze, mostmár Ő az első. De akkor is. :shock:

Pumit én is hiányolom, mi van veled Pumi?

Én már letettem idénre a komolyabb szexről, majd bepótolom jövőre! :oops: Bár, bevallom, azért hiányzik.

Gio,
talán én sem nézek többet híreket, mert tegnap óta parázok az Ukránoktól, Apa közel van most a határhoz.
Vendég

Halihó!

Kissé eltűntem, de nagyon sok teendő hullott a nyakamba... 10 oldallal vagyok lemaradva olvasásban, de szerintem nem is fogom tudni bepótolni, hisz még másfél hétig nem fogok tudni fórumozni... drámai feszültségben vagyok!
Most muszáj vagyok megosztani, mert felrobbanok, ha magamban tartom!!
Párom nagypapája meghalt. :( Szegényt nagyon megviselte. A rokonok ugye mind külföldön laknak, így a babaszoba készítése, kelengye beszerzése helyett egy hete helycsinálás van, hogy el tudjuk közülük szállásolni az unokatesót feleséggel és babával, bútorokkal sakkozunk, minden tennivalónk, amit novemberre terveztünk, egy hét alatt kellett kész legyen. Most pedig jön a második felvonás, készülődés az érkezésükre (csüt.). Ami kiverte a biztosítékot, hogy az én babámnak megvett cuccokat most mind el kellett vitetnem megőrzésre, mert kitalálták, hogy állítsam össze a babaágyat és had aludjon abban az ő gyerekük. Merthogy a kölcsönkapott bölcsőnk nem jó, meg az se, ha velük alszik a matracon (7 hónapos a gyerek). Aztán meg azt is hallottam, hogy akkor ők nem hoznak babakocsit, használják a mienket. Na nemááááár! És teljesen komolyan gondolta mindenki, hogy a saját gyerekemnek megvett vadiúj babaágyat, vadiúj matraccal és vadiúj ágyneművel, meg a vadiúj babakocsit majd más gyereke fogja először használni?! Úgy ki vagyok bukva rajta!
De mivel rokonok, nem lehet őket megsérteni, úgyhogy azt mondtam, hogy le van rakva egy garázsba, és nem tudom elhozni! (ezért kell eltüntetni mindent a lakásból) Én még életemben nem hallottam még ekkora pofátlanásot egyébként! - nagyon csíptem ezeket a rokonokat - egészen eddig.
Vagy netán én vagyok túl hepciás? Csak nekem vannak ilyen érzéseim? ettől ugye nem vagyok irigy, de ha már új dolgokat vettem, akkor ne legyen használt, mire jön a baba.... nem?!
Így is elég macera nekem, hogy mindent mossak, vasalja, szedjek elő, szerezzek matracot, pateroljam el a bútorokat... két hete csak ezt szervezem, és nagyon leterhelt ez az egész...

Ja, és a másik... ugye arról volt szó, hogy a temetés idejére jönnek és addig aludhatnak nálunk. Ez össz 4 nap hétvégével együtt. Párom ennyi szabit kapott, nincs is neki több. Erre kitalálták, hogy ők tulajdonképpen maradnának egy hetet. Ez meg a páromnál verte ki a biztosítékot, mert kis lakásban lakunk, ő meg dolgozni kell járjon hétköznap, nem bírja az ilyen terhelést, főleg hogy a gyerekszobában lesznek majd, ahol egyelőre a ruhásszekrényeink is bent vannak.
(ja, és persze hozzáteszem, hogy párom jelenleg az ő horkolása által kiváltott éjszakai nemalvásaim és pisimeneteim miatt a gyerekszobában alszik, mert ő nem tud pihenni miattam, én meg szörnyű nyűgös vagyok éjjelente - és most bekényszerül mellém...)
Amikor arra hivatkoztam a rokonoknál, hogy a festés a szobában azon a héten esedékes, kitalálták, hogy segítenek. - de persze az nem jutott eszükbe, hogy 1.nem kéne a kicsivel együtt egy frissen festett szobában aludniuk, 2. ha a bútorokat a faltól elhúzom középre, hogy lehessen festeni, akkor nem tudnak hol aludni, 3. hol alszanak, akkor velünk egy szobában? Naneeeee...
Szóval most mindketten baromi feszültek vagyunk, mert nem lehet szépszóval lerázni őket. Nem tudom, mi lesz, de én kész vagyok!

Lehet, hogy ettől van, de megijedtem amiatt is, hogy időnként nagyon erős szúrás érzek egy ponton a hasamban... a köldökömtől kb egy centire jobbra. Nagyon rossz érzés, fáj! De baba mozog rendesen, neki nincs baja.
Csütörtökön megyek dokihoz, akkor rendel, de addigra beleőszülök, hogy mi ez?!
Van valakinek valami ötlete?

Bocsi a hosszúzásért, de nekem is jól esett végre kiönteni a felgyűlt feszült gondolatokat!

Milla

Kép

Kép
millababa

Pókica, nem szakadt meg, mert azonnal mentem Gyes-re Gyed után, az nem oszt nem szoroz, hogy dolgozom-e mellette, de szerintem is hagyjuk, nem leszünk már okosabbak, mivel még a konkrétan ehhez értőktől is több különböző választ kaptam, mindegyiktől. A saját helyzetemre. Azért emiatt megvan a véleményem az egész rendszerről, azok sem tudják mi van, akik ezzel foglalkoznak... :roll:

Nyuszoka, répa-sztori tényleg jó... :lol: Persze így utólag tök mókás, de én is néha olyan dolgoktól kapok sírhatnékot, hogy nem is értem... :?

Giola, hát párom szülei sajnos már nem élnek, pedig itt laktak a szomszéd utcában, milyen jó lenne, unokázhatnának, és én is néha el tudnék intézni egy-két dolgot - pl. mindjárt el tudnék menni nyugodtan szülni
:lol: Az én szüleim ott laknak,ahol szülni fogok, tehát az is 30 km... egyedül párom testvéréék laknak még abban a városban ahol mi, csak sajna ők három műszakban dolgoznak, összevissza, tehát nagy az esély rá, hogy éppen nem bevethetőek... Ami még felmerült, hogy dec-ben minden nap bemegyünk a kisfiammal napközben anyuákhoz, egész nap ott vagyunk, aztán este párommal haza. CSak azzal meg az a bibi, hogy hajnalban kell indulnunk, és késő este érünk haza. A beköltözés szüleimhez sem megoldás, mert konkrétan szülés előtt nincs kedvem "szétköltözni" a párommal, meg a picurral hetekre a fél háztartást be kéne vinni, felborulna itt minden, ráadásul mire jönne a picur, képzelem milyen állapotban lenne a házunk. Áhh, nem egyszerű. Most egyelőre a különböző vizsgálatok összeegyeztetésével vannak a legnagyobb gondjaim, jövő héten pl. kéne vinnem egyik nap a fiamat oltásra, másik nap mennem kéne védőnőhöz, ezek itt vannak, ahol lakunk, viszont ahol szülni fogok, szóval 30 km-re kell mennem dokihoz, meg ultrahangra, meg NST-re, meg táppénzes papírért, aztán munkahelyemre, amik szitnén nem egy helyen vannak, vlszleg szintén különböző napokon, és még ki kell találnom, mit csináljak addig a kis másfél évesemmel... Ezek azért sokat kivesznek belőlem. Arról ne is beszéljünk, hogx nyilván az egész háztartás is itt van, pedig párom htvégén amit csak tud segít... csakhát szegény nagyon fáradt. Nálunk sajna nem az a kérdés, h. párom eljön-e velem bármilyen vizsgálatra ( alapból sehová nem tud), hanem hogy én eljutok-e. És hát a babának szükséges cuccokat ( babakocsi, autósülés, stb. ) is így egyedül kellett mindet intéznem, megvennem. Csak remélni tudom hogy minden meglesz, amikorra kell. Ezeket nem panasznak szántam, egyszerűen csak ez a helyzet, talán ezért is nem vagyok olyan gondtalan, felhőtlen. Nem könnyű. Az a szerencsém, hogy alapból rám, a hangulatomra jó hatással van a terhesség, mert ha még hangulatingadozásaim, kiborulásaim is lennének ( ami természetes ilyenkor) hát nem tudom mi lenne velünk... Még összeveszni sincs időnk, energiánk a párommal... :lol: Csakhát sajna semmi máshoz sem... :cry: Na jó, azért az nem igaz hogy semmihez... :wink:

Bocs, hogy ezeket így rátok zúdítottam, dehát nem nagyon tudom kinek elmondani, és jól esik kiadni magamból. Meghát jól esik "kommunikálni", sajna nem sok felnőtt szót hallok egész nap.

Ja, képzeljétek, az előbb jött meg a rendelt testvérkocsink, úgy izgulok, hogy befér-e a csomagtartóba...ha nem, nem tudom mit csinálok... szorítsatok! Szerintem este majd párommal bepróbáltatom. Tücsökbogár, ez az, amit Te ajánlottál, tudod a Haberkorn... még dobozban van, már nagyon kíváncsi vagyok.

Kép

Kép
nóna

milla ez kataszrófa én szerintem nem engedném hogy kiturjanak a "kislakásból"akármilyen rokon mert ha nagy házatok lenne sok hellyel az más.az meg hogy használják a gyerek cucott KIZÁRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sajnállak

Kép
Kép
anitaaa03

Sprite, szerintem az ember ilyenkor már türelmetlen is, talán ezért is veszekszik többet a párjával, vagy idegesítik bizonyos dolgok. Amúgy amit én még észrevettemmagamon, az az, hogy végtelenül béna lettem... :oops: Amúgy sem vagyok egy ügyeskezű, de most konkrétan mindent leejtek, ledobok, kiöntök, kiesik a kezemből, elbénázom... meg elfelejtek dolgokat, olyanokat, amiket eddig nem. Meghülyültem. :shock:

Akella, nekem olyan volt az előzőnél, hogy kevesebb volt a magzatvíz, de ez az állapot változik is, nekem azt mondta a doki, hogy majd megint megnézi, lehet, hogy akkor teljesen normális lesz- és az is volt. Attól is függ, mennyit nyelt éppen a baba a magzatvízből, teli van-e a gyomra, hólyagja, vagy épp üres, mert akkor többnek látszik a magzatvíz. Ne izgulj!

Kép

Kép
nóna

nóna nem egyszerű.nálunk is sok vita van abból hogy a párom beakar jönni a szülésre mert hogy bármi történhet és ott akar lenni én viszont nem akarom mert egyedül ő az akire nyugottan rábíznám Andrét :?

Kép
Kép
anitaaa03

nóna én viszont mostanában sokkal jobban főzök :D valahogy finomabbra és jobban sikerül minden

Kép
Kép
anitaaa03

gio'ia, sprite, apkata köszönöm a válaszokat.

Most voltam, egy vérvétel az egész, csak az a rossz, hogy két hét múlva lesz meg az eredmény. Jövőhéten is megyek uh-ra, kíváncsi leszek megint mit látnak :?
Ahogy én utánanéztem a több magzatvíz lehet a cukor miatt, genetikai probléma, illetve már a baba is belepisil a magzatvízbe és ha nincs szerencsém mindig rosszkor nézik. Korábban minden rendben volt ( afp, cukor)

Próbálom magam lenyugtatni, de elég nehezen megy, nagyon rossz ez a bizonytalanság. Olyan nehezen sikerült ez a kis tündérke és eddig minden rendben volt.

Bocsi Mindenkitől, hogy kipanaszkodtam magam!
Puszi Mindenkinek!!!

Kép
Kép
akella

Milla, hát nem vagy hepciás, ez durva szerintem... így sem egyszerű nagy pocakkal már az élet, de hogy minden rendezgetést, mosást stb. kezdjél most elölről... nem beszélve arról, hogy én is frászt kapnék, ha más akarná használni az új cuccokat, ami a mi babánké. Nem lehetne megmondani nekik, hogy már nagyon fáradt vagy, a végén tartasz, szeretnétek ebben az időszakban már egyedül lenni? Csak így egyszerűen. Ilyenkor az ember egyébként is már inkább olyan befelé fordulós, franc kívánna magának egy hétre egy egész családot. :x A nagypapát pedig nagyon sajnálom!

Kép

Kép
nóna

nóna köszönöm neked is! kb. 2 héttel ezelőtt és ma nézték az uh-t.
Jövőhéten megyek megint hétfőn.

Kép
Kép
akella

Anita, megértem, hogy a párodra bíznád szívesen a kisfiad! Nálunk legalább e tekintetben az a szerencse, hogy a szüleimmel nagyon szeret lenni a kisfiam, és ők ott laknak, ahol szülni fogok. Tehát vigyázni akkor tudnak majd rá, szüléskor bevisszük hozzájuk... már ha sikerül valahogy bejutnom szülni, és a párom is hazaér valahogy ... :?

Kép

Kép
nóna

NA, a főzés az érdekes... ha hozzájutok - mostanában elég ritkán - és el is készül a kaja, akkor általában nekem is jól sikerül... csakhát az odavezető úton vannak veszteségek... :lol:

Kép

Kép
nóna

Lehet, hogy az idő miatt van, lehet, hogy ez valami terhességi dolog, de megint olyan kómás vagyok hogy az hihetetlen. Semmihez nincs kedvem, szívem szerint csak feküdnék, olvasnék meg pihennék egész nap. Pedig annyi mindent terveztem a hétre. Most még orvoshoz sincs kedvem menni, pedig három perc a kórház. Igaz, még van időm csak öt után megyek.
tedorka

Milla, hát ez nagyon durva!!! Ehhez képest anyósom egy tündér. :wink:

Nóna!
Remélem tetszeni fog a kocsi, mi nagyon elégedettek vagyunk vele. Ha fiat puntónál nagyobb kocsitok van, akkor nem lesz gond, mert igaz cipőkanállal, de abba is belefér.

Akela!
Szorítok hogy minden rendben legyen. De ez most biztosan nehéz két hét lesz nektek, mire meglesznek az eredmények. Anyukámnak is több volt a magzatvize velem, aztán mégis egész jól sikerült kölök lettem - bocs a nagyképűségemért.

Ahogy olvastam a hozzászólásokat, most jövök rá, hogy anyósnak haszna is van. Így legalább nem a férjemmel veszekszek, vele nagyon jól megértjük egymást, bár okom se lenne rosszat szólni, mert szegényem hazaesik melóból és kiteszi értünk a szívét. Kicsit sajnálom is néha, mert látom hogy nagyon fárad és bizony a java még hátra van.

tücsökbogár

Milla
én is a "hát ez durva" csapatot erősítem - sztem nem is lesz aki mást mond. Csak gúvadt a szemem. Nagypapát sajnálom, részvétem. De hogy a rokonok ezt arra (is) használják hogy kinyaraljáj magukat sztem nagyon gáz. Kérdezd meg tőlük, hogy foglalnál nekik panziót, milyenre gondoltak? Belefélr nekik az egycsillag is vagy vmi wellneseset? Mindezt persze kedvesen-mosolyogva. IQ gazdag embereknél leesik erre a kérdésre, hogy 1. nem kéne ottaludni egy 8 hónapos kismaminál a kis lakásban gyerekkel. 2. a szállást is ők fizetik, mert nyilván nektek kell most másra a pénz. Gonosznak hangzik, de nem az. Én is kiborulnék. Attól is kiborultam hogy moist 5 napot ittvoltak a párom gyerekei, mert egyszerűen ekkora pocival nincs kedvem x embert még kiszolgálni, terelgetni...stb

Dorka
3 perc a kórház. Irigy-irigy!!! Dejó Neked! Amúgy én is terveztem legalább egy sétát mára, mert gyönyörűen sütött a nap, de beájultam 2kor és csak most ébredtem. Hát ez ma így esett. Jó ez így is:-)

Nóna
és anyukádék nem tudnak kimenni érted amikor vizsgálatokra kell menned az utolsó hetekben?

Úgy tűnik ma mindenkinek meg akarom oldani a problémáját... 8)
Vendég

MILLA!
Szerintem egészen nyugodtan mond meg a rokonoknak,hogy nem szeretnéd őket megsíérteni,de úgyhiszed,hogy érthető,hogy sajnos 4 napnál tovább nem tudjátok őket fogadni.Ha normálisak akkor megértik.Ha meg nem akkor így jártak.Inkább legyen egy kis sértődés min,hogy neked vagy a babónak rossz legyen.
De mivel párod rokonai,ezért szerintem érdemes lenne neki elmondani ezeket.
Teljesen természetes,hogy nem akarod más gyerekével "kipróbáltatni" a sajátotokét.Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod!

NÓNA!
Na én dettó!Mindig mindenre emlékszem,mostanság meg mindent elfelejtek.Pedig olyan büszke voltam mindig rá,hogy olyanokra is emlékszem amik akár évekkel ezelőtt hangzott el.
De olvastam,hogy ez is velejárója lehet a várandósságnak.
Vendég

Köszönöm Lányok!

Majd jelentkezem az eredménnyel és a jövő heti uh-val!

Kép
Kép
akella

Szuper, hogy mindenkinek a rokonság megy legjobban az agyára. :twisted: Én szerencsére csak a férjemmel lakok együtt, mindenki más biztonságos távolságban van. Viszont így veszekedni is csak vele tudok, amit mostanában meg is teszek elég gyakran. Jó hallani, hogy nem csak én vagyok ilyen idegbeteg. Viszont nehéz eldönteni, hogy a sírós vagy az agresszív asszonyt lehet-e nehezebb elviselni, lehet hogy közvéleménykutatást kellene tartanunk a leendő apáknál. :lol:

Akella, a sok magzatvízre tényleg a cukor szokott az első tippje lenni az orvosoknak. Mondjuk attól is függ, hogy mennyire sok. Nem küldtek el terhelésesre megint? Az, hogy a 20-on x-edik hétben rendben volt, nem feltétlenül jelenti, hogy a 3x-ben is rendben van, mert kb. a 36-37. hétig még nő a szervezet inzulinigénye.

Ma szokás szerint ébren voltam hajnali 3-tól 5-ig, aztán 6-kor kelni kellett. Kezdek teljesen elzombisodni. Viszont ma jó hír is ért, a hatszázezredik komplett laborvizsgálatom eredményében kivételesen semmi zűr nincs, és végre nem lehet kimutatni az ellenanyagot a szervezetemben (ami így mostmár biztos, hogy csak a 14. héten kapott anti-D maradványa volt).

/
lemonsong

én olyan fáradt vagyok hogy legszívesebben aludnék,de hát egy 3 évestől :? na meg van mitcsinálnom is :(

Kép
Kép
anitaaa03

Nóna, halpanírozás közben jutott eszembe a nagy különbség, amiben a mi esetünk különbözik, valamint az összes kismamáé és az összes TB szakértős fórumon olvasott kismamáé a tiédtől, akiknek mindnek az apa gyes felvételét javasolták. Az pedig, hogy mindannyiunknak elmúlt már két éves a gyereke, a gyes pedig ha előtte gyed volt igénybevéve és nem egyből gyes szülés után, csak a gyerek két éves korától jár három éves koráig alanyi jogon.
De egyébként mit mondtak miért nem veheti igénybe a férjed? Biztosan megindokolták, ahelyett, hogy itt agyalok rajta.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hahoooooo! Kicsit el vagyok havazva, meert hetvegen (meg jovo hetbegen is) olajbogyot szureteltunk itthon, ma meg a szuleteshazban voltam. Itt mar elolvastam mindent, de majd holnap irok, mert faradt vagyok es meg uszni akarok menni most. Neztem a levlistat is, bar csak a kepeket futottam at...huuuu de jo pocakok...imadom a pocakokat :):) Mindenki olyan csini :):) HOlnap csinalok en is uj kepet...csinalt ma is a parom, majd felrakom, csak persze o midnig felulrol fotoz, igy az embernek 30 centis labai vannak :):)

Egy halom dolog osszejott igy a vegere (nna es 3 hetunk van atpakolni az egesz lakast a masodikra lakasatalitas miatt...), meg egy csomo vizsgalatot kell csinalnunk, mert itt mas az eljaras pl az ossejt-bulival kapcsolatban is...a magyar banknak mar mult heten megcsinaltam az osszes specit, de az itteni korhazaknak (ja, meg miniszteriumi engedely kell, meg lof...a is hozza) meg a 37. utan jo csak, es hasonlok...de legalabb NST-t nem csinalnak abszolut...egyszer sem a 38. elott, de utana is csak indokolt esetben, ill a betoltott 40 het utan...hala istennek :) JOl eltelt az ido, mert maradhattunk a szobaban a sajat zenenkkel, relaxalni, kiprobaltam a szulokadat, furcsiztem fel orat, mikozben parom masszirozott,... a holland szeket...sot, a parommal meg a franciaagyat is :oops: ...MIvel szuleskor ugyis mindent elfelejt az ember, legalabb mar ezek a dolgok baratsagosak lesznek...csinaltunk egy kartint is, amire ratettuk a kedvenc pozicioimat es nehany emlekztetot (laza allkapocs, nyelv a fogtonel...), es ezt majd elovesszuk akkor. SZoval, jol telt, erdekes volt. Minden heten, ha megyunk, eltolthetunk (sot, el kell toltenunk) ott par orat...ha nem szul epp valaki, mert csak 2 szoba van ugye. Es, ami a nagyon jo hir nekem-leven, hogy szerintem hamarabb fogok szulni, es itt ugye csak par nappal korabbi-kesobbi intervallum van elvileg engedelyezve)-, hogy alapos vizsgalatok (foleg a baba egeszsege, fejlettsege) utan ugy dontottek, hogy ha ez utan is minden ilyen szupin alakul, akkor a rendes korhazban alkalmazott egesz terminus alatt szulhetek ott...marmint ha korabban szuletik. vagyis, a dec 13-hoz kepest mar nov 23-tol mehet a term. szules ott :):):) jajj de jo!!! A 3 nap "tulhordas" helyett pedig 1 het engedelyezett..ez mondjuk kevesbe erdekel, de azert jo. Szoval mar ez miatt sem kell aggodnom. Kellett taliznunk a korhaz vezetojevel is, aki mindenkivel szemelyesen elbeszelget, aki a szuleteshazban szul...nna az egy nagy tokcsavargatas volt...1 oran at hallgatni az eloadasat arrol, hogy tisztaban vagyunk-e azzal, hogy ott nem csak nogyogyi es epidural, vagy ollo, de meg csak egy algopirin sem lesz, es hasonlok...de kibirtuk.

Gio! Teszek kepet a babakocsirol is, csak amint megerkezett, kaptunk egy hivast az uzletbol (neten rendeltuk, mert igy 150 euroval olcsobb, de itt van kozel a viszonteladojuk), hogy egy parnak kellene surgosen, mert hamarabb megszult a csaj, mar hazahozhattak a korhazbol, es az ovek meg nem erkezett meg...ugyhogy mi rogton el is vittuk nekik, az ovek meg lesz majd a mienk...orultunk neki, mert megbantuk, hogy a praktikus kremszint valasztottuk, mert a szinesek nagyon jol sikerultek, es fajt a szivunk foleg a turkiz (es a narancs es a zold) utan...pok meg pont azt rendeltek :):) mazli...hihetetlen!!!

Milla! Egyreszt mondanam, hogy tulreagalod, de valojaban tokeletesen egyetertek veled. Szerintem egyaltalan nem bunkosag a reszedrol azt mondani, hogy egy kis lakast honapok ota, napi munkaval, kis lepesekben rendeztek be a babatok fogadasara, es igy nem tudtok helyet biztositani masoknak...es hogy egy honap mulva szulsz, tokeltes nyugalomra van szukseged, van kialakult napirended, amibe a lakas "atalakitasa" nem fer bele...es hogy mas szituban termeszetesen hasznalhatnak az agyat, egyebeket, de elso babatok, vadiuj cuccok, ezert nagyon erzekeny vagy arra, hogy eloszor a te babad hasznalja...ES ha kocsogoskodnek, akkor meg mindig mondhatod, hogy egyaltalan nem vall joneveltsegre, hogy egy egy honap mulva szulo par kis lakasat akarjak hasznalni...Max te leszel a kocsog a vegen, de ennyit meger...en kitartanek ez mellett akarmi aron...nem hianyzik ez most neked.

Bocsi, a hosszu levelert, de legalabb lertam midnent most a magunk reszerol, aztan holnap majd tudok reagalni.

Kép
pumipumi

lemonsong nem küldtek újabb cukorvizsgálatra. Nem sokkal több a magzatvíz, de azt mondta a szonográfus, hogy jobb odafigyelni. Ahogy utánanéztem elég gyakori és sokszor nem is tudják miért.
Most erre a torch vizsgálatra küldött a doki, ami vérvétel és fertőzést néznek, csak az a rossz, hogy 2 hét az eredménye. Jövőhéten megyek megint uh-ra, de nem tudom mi lesz.
A baba jó méretű, minden rendben van vele és a méhszáj is C 3000, tehát teljesen zárt. Legközelebb megkérdezem az újabb cukorvizsgálatot, illetve, hogy van-e értelme 2x nézni egy nap az uh-t, mivel 3-4 óránként cserélődik a magzatvíz. Bízom benne, hogy minden rendben, mert mást nem is tehetek!

Puszi és további szép estét Lányok!

Kép
Kép
akella

Ja, a vonalzomon ez van irva erre a hetre: anyuci!Jo pontra erkeztunk...tudod, ha most megszuletnek, mar nem lennenek kulonosebb gondok. Egyebkent maradok a fincsi melegben.... az isten sem mozdit ki innen! :):)
Ja, es a jo hir meg, hogy az egesz verkepem a kezdeti tokeleteshez kepest meg javult...a hemoglobin es hasonlok is emelkedtek, vasam pedig a felso hataron van :):)
na jo, megyek uszi :)

Kép
pumipumi

Milla,
Srite-hoz és Gio-hoz csatlakozok, ők leírtak mindent amit gondolok erről. Sok erőt a rokonokhoz, és sajnálom a Nagypapát!

Én ma voltam Dokinál, csütörtökön megyek intézménylátogatásra, nem tudom, jó-e az nekem, ha előre tudok dolgokat, vagy jobb a meglepi.
Méhszáj rendben, szívhang erős, viszont kaptam kúpot, 3db-ot, el kell használnom a jövő heti kenetvételig.
Azt mondta a dok, hogy a súlyom őt annyiból érdekli, hogy szertné ha rendesen szülnék, és ha toláskor hamar kimerülök, ordítva fogom követelni, hogy inkább császározzon meg. Ő ezt nem akarja. Mondom magamban, barátom, nem ismersz még, tolásban mester vagyok, hihi. :oops:
De mindegy, szerintem rendes doki.
Azt is mondta, hogy legyen inkább december, mint november. Az a tuti.
Vendég

Judy
milyen pánikolós egy dokid van súlyügyileg:)
Ha kimerülsz nem a császárt fogod követelni, hanem az EDA-t. Én legalábbis biztos:-) Tudom ezzel kapcsolatban más-más vélemények futkosnak itt, én a támogatók körét bővítem, valahogy nincs bennem az hogy kevesebb leszek attól ha kérek fájdalomcsillapítót.A tudomány is Isten adománya:-) Mi ebben maradtunk a férjemmel:-)
Bár nálunk ha nincs ütemes tágulás emberi időn belül akkor eleve adnak és akkor sitty-sutty megszűnik a méhnyak, lehet tolni. És azér van ott a dokibácsink, hogyha ez nem menne, akkor vhogy kinyomja belőlünk a babucit :) Én inkább azért imázom, hogy elég jól táguljanak ott a csontok, kiférjen a baba..stb.
Kíváncsi vagyok milyen lesz az intézménylátogatás, majd mindenképp írd meg milyen érzéseket váltott ki benned. Én is úgy vagyok még mint Te, hugom se halt bele semmibe csak mert szüléskor látta először a szülőszobát:-) Ami mondjuk a János kórházban szépséges, egyszemélyes és mindenféle alternatív vajúdási eszközzel felszerelt (kád, labda pl. ) + egy plazma tv, ami nem tudom miért akkora szám, de mindenki ezzel jön, hogy milyen klassz hogy van plazmatv :shock:

Pumi
na végre itt. Nagyon izgalmas amiket írsz, klassz lehet ez a születés háza, de nyilván nagyfokú biztonságérzetet ad a mamiknak, hogy bármi van ott a kórház 50 méterre. Magyarországon ez sajnos nagyon gyerekcipőben jár még én úgy látom. Szegény Geréb Ági küzd, mégis mindig csak a rossz eredményeket villantják meg a médiában, holott szerintem nincs több komplikáltabb esete mint a kórházaknak. Megférne ez a 2 dolog simán egymás mellett, nem is értem miért harcoskodnak ellene.
Ugyanakkor minden rémhír ellenére, szerintem itt nálunk is egyre elterjedtebb az otthonszülés.
Én gyáva vagyok ehhez, nem tudom miért vhogy még mindig bízom a dokikban. Nyilván ha vmi tragédia történne neadjIsten, akkor ez megszűnne és teljesen másként gondolkodnék. De egyelőre ez van és nem készülök tragédiára sem természetesen.
Vendég

Én sem pártolom az otthon szülést. Persze, biztos, hogy inkább a rossz eredményei kerülnek napvilágra, de minimum az anyám kéne legyen Geréb Á. , hogy merjek vele szülni.
Ha ez gyávaság, én is bevállalom.

Pénteken majd beszámolok, remélem nem lesz ájulás belőle és inkább pozitív élményként udom megélni.
Vendég

Á Judy, dehogy lesz! Keményebb fából faragtak ahhoz Téged :wink:
Vendég

Sziasztok lányok!

Ideértem ám én is :D:D
Láttam a fényképeket a levlistán,nagyon szuper mindenkié :) !!
Ma én is csináltattam a férjemmel két-három db-ot,mert mikor ültem a bírósági váróban /tanácskérőben voltam/ szembesültem a ténnyel,hogy hatalmasra nőtt a pocim :)
Micsoda meglepő,ugye? :D:D:D

Judy,én már voltam kórház,szülőszoba,stb.. látogatáson,és én igen csak parás vagyok,igy majdnem 12évvel az első szülés után,de nem volt baj,meglátod minden rendben lesz!!! Ha meg is ijedsz a gépek látványától,pár nap múlva már teljesen máshogy fogsz gondolni az egészre.

Milla, én is csatlakozom a lányokhoz,és ne hari,hogy igy kimondom,de nagy pofátlanságnak tartom mindezt a rokonok részéről. Ennyi erővel már azt is mondhatnák,hogy ruhát sem visznek a gyereküknek,majd a tieteké jó lesz. Még jó,hogy az övéké már nem bébi. De az biztos,hogy én már felrobbantam volna a méregtől.
Komolyan mondom,ezek a rokonok,ismerősök,stb.. tudják és érzik,hogy hogyan és mivel és mikor kell az ember idegeire menni.
Mintha nem lenne elég a magunk baja...

Gio,élvezet olvasni ahogy irsz a férjedről,az én családom református,de nem gyakoroljuk a vallást,vagy hogy is mondják ezt... A férjemék igazi "sváb katolikusak" :) Én igazán soha nem jártam templomba,természetesen Ádi megvan keresztelve,és Sárit is megfogjuk,mert ehez azért ragaszkodom. A férjed biztos nagyon jófej tiszteletes pasika lehet :)

Én napok óta nagyon szenvedek saját magammal,nem tudok aludni,fáradt vagyok,és egyik nap egy pillanatra hirtelen belenyilalt valami a hasamba,de olyan fájdalom volt,hogy ilyet még soha nem éreztem. Tegnap már meg a tükörben azt vettem észre,hogy felvan puffadva az orrom,meg az arcom.. állítólag ez a szülés közeledtét jelzi,de remélem még kivárja azt a 4 hetet bébikénk.
Ma meg egész nap azt érzem,hogy annyira nagyon nyom a baba ott lent,hogy úgy érzem,mintha majdnem kiakarna esni... :D ne nevessetek,de tényleg olyan érzés :D:D

Sprite,én is almás pitét sütöttem,és nagyon fini lett :) majd egyik nap sütök még egy tepsivel,mert ha a fiúk nekiülnek,el is fogy hamar :)
Hétvégére meg méterest készülök majd sütni,csak ahhoz annyi türelem kell,ami mostanában nálam kicsit szűkén van... :D
Vendég

Hú ez a sok sütiiii. Én már napok óta almás rétest akarok csinálni, de totál főzés-undorom van. Jó lenne egy virtuális szakács, aki csettintésre itt terem és főz ránk:-)
Gabicika
és mi volt a bíróságon? Mit lehet tudni? ott volt az exed is, gyerkőc is?
Azért még ne akarj szülni, de ilyen ki akar ugrani érzésem nekem is volt a napokban :-)
Vendég

Milla! Én is csatlakozom az előttem szólókhoz: szerintem is egyértelműen adjátok a rokonok tudtára, hogy 4 napnál tovább nem tudjátok vendégül látni őket. Ha a finom megjegyzéseket nem vették, a legegyszerűbb egy az egyben megmondani a szemükbe, hogy hosszabb távra ne nagyon készüljenek. Egyébként szerintem is pofátlanság plusz napokra meghívatni magukat, ráadásul még elvárni, hogy a babátoknak szánt új holmikat adjátok át nekik, én is kiakadnék.

Nóna, neked sem lehet egyszerű, még jó, hogy bírod a tempót. Én mostmár nagyon le vagyok lassulva. Ma csak okmányirodában voltunk, de elég is volt, egész nap szurkál a hasam.

Pumi, örülök a jó híreknek, csak összejön minden! A szüléssel kapcsolatban szerintem semmi miatt nem kell mostmár aggódnod.
Vendég

Milla én az anyósoméknak is megmondtam(amikor mondták,hogy karácsony után eljönnek hozzánk 350km-ről),hogy sajnos 2-en nem tudnak itt aludni,mert nincs annyi hely,meg amúgy is fáradt leszek!Pedig bírom őket!Viszont akkor is és most is a Baba és Én vagyok a legfontosabb!

Tücsi: Most gondoltam bele,hogy neked nagyon durva lesz otthon három pici gyerekkel!Lesz segítséged?
Vendég

Gio: nem a volt férjem nem volt ott, ma panasznap volt,ahol tanácsot lehetett kérni,mit és hogy tegyek. Nagyon aranyos kis fiatal ügyvédnővel beszélgettem. Elmondta,mit és hogyan és leírt egy sémát miszerint kell megírnom majd a beadványt,hogy pert indíthassak.
Mivel a múlthéten rámtámadt az utcán az ex,és fenhangon ordította,hogy joga van verni a gyereket,bementünk pénteken a gyámügyre,ott tanácsolták a rendőrségi feljelentést,és a bírósági pert. Így aztán elindúltunk ezen az úton.
Igyekszem beadni még a héten a bíróságra az ügyet,és ezután már csak az a kérdés,mikorra kapjuk az első tárgyalás időpontját.

Nem készülök még szülni,bízom benne,hogy kibírja Sári még a hátralevő 4 hetet! :) Ha igen,akkor igazi kemény kiscsaj lesz.
Remélem nem csak úgy kipottyanósak ezek a bébik :D:D

Jajjj, egyébként hallottátok? a híradóban mondták,hogy meghalt egy kismama szolnokon.. burokrepesztés után kómába esett...
Nagyon durva.
De mi ne parázzunk!!! Itt mindenkivel minden rendben lesz!
Vendég

Gabicika ne nézz hiradót!
És sok sikert neked a bíróságon!Szerintem mindannyian együtt szorítunk érted és a fiadért!Remélem hamar lezajlik ez az egész,mert sokszor...sőt általában azt hallani,sokáig tartanak ezek a tárgyalások!
Nekem 1 évembe telt a válásom....úgy ,hogy megeggyeztünk!És a névnapomon mondták ki! :)
Vendég

Tulipános neked is és mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm/köszönjük!!!
Mi egyébként 2 évig váltunk,de akkor már olyan szinten álltam,hogy nekem már mindegy volt minden,csak mondják ki és szabaduljak meg tőle!
Vendég

Kata! még neked akartam írni,hogy nagyon jók az uh képek,édesek a kispasik.. :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?