A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Boni :(

Ma a ferjem szabin volt, igy csaladi nap volt - azert nem szoltam senkinek - de valamikor csinalhatnank egy allatkertes programot. Ha meggyogyultatok mar, el is latogathatunk feletek - jovo heten ugyis kell majd az irodaba mennem.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska :lol: akkor fel vagy mentve :wink:

jó lenne, gyertek csak!te autóval úgyis könnyebben mozogsz :lol: :oops:
Vendég

lányok, ez a teszt, amit Barbi is említett micsoda? nem a PÉ-t mutatja az LH teszt is!?

én annyira analfabéta vagyok ebben, pedig lehet, hogy célzottan kellene próbálkozni? bár, ha nincs PÉ, full mindegy... pedig én tuti vagyok benne, hogy minden hónapban van valami, mert jele van a PÉ-nek... :S

Petra, nálatok mi lehetett volna a segítség? csak összejön most is magától! meg Boniéknak is elsőre összejött, igaz segítséggel, de az is nagyon jó, szerintem! és tény, itt vannak a mi kis porontyaink addig is! ;)

Julcsi, nem semmi, hogy mennyire repül az idő! komolyan! ... lassan izgulhatunk Ritusért, aztán érted, aztán Andiért és Nikiért is! aztán még ki tudja, hogy kiért! :) remélem mindünkért! aki persze akar második lurkót, vagy éppen ötödiket! :D

sophie27

Sziasztok!

Julcsi, annyira örülök Petinek! Hihetetlen, hogy mennyire megy az idő, arról nem beszélve, hogy ehhez képest alig látszik a pocakod!

Vera, neked akartam még írni, tegnap felforgattam az egész házat, és nem találok idegen könyvet, most még az jutott eszembe, hogy nem.e olyan ami nekünk is megvan, és azért nem veszem észre, mi volt a címe?

Most megyek csajok, egész nap ablakot pucoltam és függönyt mostam...nem kicsi a házunk, megyek pihenni :)

Mazska, sajnálom, hogy nem tudtatok előbb jönni! Kistesó ügyben pedig hajrá...én sem tudtam, hogy nektek is nehezebben jött össze, akkor mennyi időre?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Ne haragudj de elfelejtettem szólni hogy Tamásnál volt a könyv :oops: :oops:
Hogy tudsz Málnus mellett ablakot pucolni?
Julcsi!Gratulálok a kicsfiuhoz.Egyáltalán nem látszik rajtad hogy félidőben jársz!
Vera
l.veronika

Sziasztok!

Megjött, így most biztosan nincs kistesó. Most egyenlőre jobb is így.
Szóval megnyugodtam, bár egy kicsit bele is éltem magam.

Jó éjt Mindenkinek!
Vendég

jó reggelt!

Kata, akkor már nem kell izgulni tovább! és lehet, hogy tényleg jobb is így!

Sziszka, ügyes vagy! én, mióta ide költöztünk (2008. május), nem pucoltam ablakot, és nem mostam függyönyt... :oops: mondjuk fellépőm sincs, hogy leszedjem! :(

ja, és egy kérdés! ti hol vettetek végül Málnusnak olyan legurulás gátlót? vagy tévedek? nem ti voltatok??? gondolkodom én is, hogy levesszük a rácsokat... 3 napja úgy alszunk ebéd után, hogy a nagyágyba együtt befekszünk, picit cibálja a hajam, és már alszik is! :) jobb, mint a babakocsis megoldás! így együtt is tudok vele aludni, rögtön ott vagyok, ha ébred, stb.

mi a hétvégén megint, mint a mérgezett egér... nem leszünk sokat itthon. ma pl. anyummal megyek moziba! :) meg akarja nézni a jacko filmet, de kb. 30 éve nem volt moziban! :) elmegyek vele, bár én inkább mást néznék meg. aztán holnap meg megyünk anyuékhoz, mert ők most köszöntik fel a párom! szóval ott ebédelünk, stb!

na mentem készülődni, mert sok cucc kell egy ilyen rohanós hétvégére! :) szép 7végét, bár nagyon hideg lesz!!!

sophie27

Mazska!

Ezt a kütyüt Enivel használtam, mert akkor ugyebár még fogalmam se volt, hogy mikor van PEm. Magamnak biztos nem vettem volna, anyámtól származik. Aztán hogy Enit ilyen sikeresen belöttük, odaadtam a barátnömnek, akinek össze-vissza volt ciklusa és eddig nála volt és most neki is van babája... :))
Aztán mivel itt lapul a kütyü és én az egy petefészek miatt kissé el vagyok bizonytalanodva, hát megint elövettem szép titokban. De igazán nem lettem okosabb, mert amit írtam, hogy elkezdett pálmalevelezödni, na annak másnap már nyoma sem volt... Na de egy bö hét múlva okosabb leszek...
Néha persze elbizonytalanodok, hogy jó döntés lenne még egy gyereket bevállalni, de nekem ez már függöség. Mások cigiznek, isznak, drogoznak, nekem a gyerekszülés a szenvedélybetegségem. :)
Mindenesetre az élelmiszerköltségeink havi szinten emelkedni látszanak, mert érezhetöen többet esznek a gyerekek. :) Mi lesz itt még, ha beérnek a nagy zabálás korszakába!?
Tegnap mindenesetre kirándultunk egyet. Voltunk Karlsruhe-ban a Természettudományi Múzeumban, ahol annyi mindent ki lehet próbálni gyerekként, mint pl. a földrengést, de nagyon csalódottak voltak a gyerekek, mert majdnem az összes ilyen jellegü dolog tönkre volt menve és ki volt vonva a forgalomból. :( Viszont voltunk a vivárium részben, ahol eddig nem jártunk és az jó volt, mert pont etetés volt. Apró hüllök, teknösök, édes és sósvízben élö halak. Dönci teljesen el volt ájulva. A kitömött simogatható kecskétöl meg nehéz volt elvonszolni, azt nagyon imádta. Regö viszont rettegve közlekedett az afrikai részlegben, mert a vicsorgó fogakkal kitömött ragadoók még így mozdulatlanul, bamba üveg szemekkel is megrémisztették. Mondta, hogy nagyon fél és Döncit se hagyta hozzájuk közeledni, pedig neki pont nagyon bejöttek volna. :)
Utána meg átmentünk a határ túloldalára bevásárolni, így most a sajtraktárunk egy idöre megtelt. Hmmm!
Még idöben hazaértünk, mert a kocsi szervókormánya elkezdett énekelni, mert elfolyt az olaj belöle. Regö hazaúton egy köhögés során kitálalt, még éppen nem hányta le Döncit... Elötte meg kinyitotta a literes tejet, fejreejtette, így Dönci tejben(-vajban) fürödhetett, le kellett vetköztetnem.
Ma délután nyomulok a környék utolsó bazárjára. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e valamit találnom. Túl sok reményt azért nem füzök hozzá... :(

Na mentem, mert mozgalmas nap elé nézünk. Dönci mászik és esik, önveszélyes. :)

Mondtam már, hogy beválasztottak az oviban föszülönek a mi csoportunkban? Most ott is oszthatom az észt ennek a sok fantáziaszegény embernek. Szegények, nincsenek tisztában a döntésük súlyával. :) Annyi az ötletem, hogy Rajnát lehet vele rekeszteni. :) Már fel is tálaltam egy részét az illetékeseknek, de nem hiszem, hogy készek a revolúcióra...

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Boni, neked szeretném írni, hogy hinned kell a csodákban, mert vannak!!!! Volt egy tanítványom akinek a szülei, akik 10 év, több sikertelen beültetés után az örökbefogadás mellett döntöttek, végig csinálták az a herce-hurcát is, és kaptak egy gyönyörű, néhány hónapos kisfiút, aztán, amikor már ők sem számítottak rá, mert teljesen feladták, egyszer nem jött meg neki....alig két év a korkülönbség a két gyerkőc között, és teljesen természetes úton jött a kistesó :)

Barbi, az hiszem a szülők is látták, hogy te vagy a legmegfelelőbb erre a feladatra, reszkess óvoda vezetőség :) Hajrá Barbikám!
Kata, nagyon sajnálom, de ha tényleg nincs semmi akadálya, akkor miért nem álltok rá a kistesó projektre? Azt szokták mondani az okosok, hogy az ember megérzi, hogy mikor áll készen a kistesóra!

Zsófi: neked akartam még írni, hogy nekem minden alkalommal, mielőtt megjön, van barna pöttyözésem, de szívből kívánom, hogy neked ne ennek a jele legyen! A legurulás gátlót a fenyő bútor boltban néztük ki, de még nem vettük meg, mert amíg matrac van csak addig nem kell, de egyébként 8000 ft, tiszta fenyő és nagyon szép. Megnéztük a Kikásat is, de az egy fém vázon fekete agyaggal bevont, szerintem nagyon csúnya, ugyanennyiért. Ha nem találsz sehol, akkor meg tudjuk venni neked, a fuvart meg megoldjuk valahogy! Nagyon kellemes hétvégét nektek!

Vera, a kérdés jogos :D Egy órás apa vigyázott rá, aztán letettem aludni, azzal nyertem még egy órát, és amikor felébredt, már csak az udvar felőli ablakok voltak vissza, így felöltöztünk, és kimentünk, amíg ő tett-vett az udvarban, még kényelmesen meg tudtam pucolni a terasz ablakot is :D Már csak az ő szobája van vissza, de úgy nézem ma is szép idő lesz :) Zsófi, én egy székre állva is felérem :oops:

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Panna, neked akartam még írni, hogy én is megkérdeztem, először határozottan a szobája felé mutatott, aztán megkérdeztem, hogy előtte hol laktál, mire kicsit ugyan bizonytalanul, de felfelé vette az irányt.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hát, csajok, ez elég fura, mármint hogy a csemetéink ezt mondják a születés előtti létről... Elgondolkoztató...

Mazska! Köszi az invitálást! Hátha sikerül becsatlakoznunk. Megadnád a telószámodat, meg hogy hova is kellene menni?

Szerdán hozzák az ablakainkat, ezért reggel és este tuti kint kell lennem a házikónál. Ha minden jól megy, addig anyum pesztrálja RÉkát otthon, így nem kell magammal cipelnem sehova. Illetve ha napközben belefér, akkor megyünk a talira... hiphiphurrá

Asszem negyedik sikeres kistesó-projektesről lemardtam... Melyik Nikink pocakos ismét?

Boni! Na meg ZSófi!Én is biztatlak kistesóval kapcsolatban! Én már nem egy olyan sztorit hallottam, hogy elsőre segítséggel is alig jött össze a baba, meg mondtak mident, hogy biztps hogy nem lehet természetes úton baba, aztán kistesó meg hipp-hopp magától befigyelt. De az tény, hogy görcsölni nem szabad rajta, éljetek vígan, mint hal a vízben (vagy mondjam a nyulakat :wink: ) Aztán ha rendeltetett nektek még egy baba, akkor jön, ha itt lesz az ideje!

Itt is szép idő van, megyünk be csavarogni végre hármasban a városba, meg el kell intézni persze a bevásárlást, apának cipőt venni, stb.stb...
Répának mániája lett a csúszdázás. Poang fotelben feláll,nekitámaszkodik a támlának, lecsúszik az aljáig guuggolásba, és mondju hogy kúúúúú. Na meg olyan legoszerűségből csúszdát kellett építeni a babáknak, aztán ott csúszdáztatja őket. Néha ő is rá akar ülni, hogy csússzon, persze ilyenkor darabokra esik az egész... :lol:

panna1

Sziasztok!

Köszönöm szépen a maileket, meg az érdeklődést, nagyon nagyon jól esett! :oops:

Megvagyunk, bár én betegen, de majd csak kilábalok. Sajna kifeküdni nem tudom, de még csak a lakásban sem tudtam az elmúlt napokban benn maradni, annyi minden volt.

Mazska, nagyon köszönjük a meghívást, Zsófival egyeztetünk, hogy ne két autó menjen feleslegesen és sztem szerdára már nem lesz semmi bajom. Mivel egész nap tele a szám homeos bogyókkal, szedek vagy 7 félét, remélem addigra helyrepofoz.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, jobbulást Neked! Levi rendben van?

Sziszka, de ügyi vagy!! Nekem is kellene már ilyesmiket csinálnom
:oops:

További jó hétvégét mindenkinek!

yuyu79

Jó éjszakát mindenkinek! :)

Én már megint itt huhogok úgyhogy hoszzú leszek , mostanában 7körül olyan álmos vagyok majd felborulok, aztán éjszakára meg felébredek :(
Vasaltam , mosogattam , pakolásztam.
Ma vettem még egy csizmát nálunk cipő csizma overall letudva.

Apáját nem engedték haza a kórházból, mert kapott egy trutyielvezető csövet a kezébe a seb tisztulás miatt , amit a mai ügyeletes doki nem volt hajlandó kivenni. Hát ez van, most hétfőig bent dekkol szegénykém.
Áron ma reggel olyan hisztit levert, hogy nem látta az apját hogy bevittem , apát lehívtuk az előtérbe azóta nyugodtabb!

Óriásit kacagtam, feltettem a nagy kérdést, először baromira letojta mit dumálok neki,még vagy 2x kérdeztem semmi reakció , aztán este fürdetésnél is megkérdeztem és a válasz az volt hogy megfogta a kukiját !!! :lol: :lol: :lol: Szóval az én fiam tudja honnan jött !!! :D Mellesleg annyira nyomta ma a pukit a vízbe, hogy a vége kaki lett úgyhogy ma rövid pancsi volt.

Verocs imádni valóak az állatkák amit varrtál, én vevő lennék pár darabra. Géppel vagy kézzel varrod össze őket ? Én is tudok varrni, de nem tudom ilyen szépen összerakni. :( Tényleg elismerésrem! Boni és Csandi ilyen ügyes kezű még ha jól emlékszem.Csináltok valamit télapóra vagy karácsonyra?

Zsófi jó mozizást azaz remélem jó volt a mozi , de legalább kicsit te is kikapcsolhattál! :) Este újult erővel lehet babagyártani :)

Julcsi gratula a fiúcskához , hihetetlen mennyire repül az idő már lassan kezdhetünk izgulni értetek én már nagyon várom , hogy menjetek szülni így mi is kicsit újra éljük veletek a történéseket. Amúgy hogy érzed magad, sokat mocorog a kiskrapek?

Aproo jobbulást neked !
Barátnőm csütörtökön vagy pénteken fogadóképes az azt hiszem 12és 13dika úgyhogy engedelmetekkel kérdés Halásztelken mikor legyen a picurparty?
Nekem annyi hozzáfűzni valóm hogy apát csütörtökön 5re kell vinnem varratszedésre, de sztem amúgy inkább csak a délelőtt lenne jó, pénteken apukák hamar hazaérnek melóból.

Boni esetleg eljöhetnétek velünk is ? Mellesleg ma este bújtam a teszveszt kinéztem egy csomó játékot , gondoltam nyomok rá én is aztán lenéztem a licitekre és mindre épp licitálsz :)

Barbi mi a szerepe feladata a főszülőnek az oviban? Neked kell szervezni dolgokat,kitalálni programokat vagy mi?

ÓÓÓ Sziszka felveszlek hozzánk is jöhetsz ha van egy kis időd én ilyenkor ilyen munkára már lusta vagyok, majd tavasszal csinálom meg legközelebb, bár a függönymosás nálam 2havonta megtörténik.

Még akartam írni de már nem jut semmi az eszembe jó pihit mindenkinek és békés vasárnapot az ünnepre :( való tekintettel!!

Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi ha én azt tudnám!? Majd kiderül, addig is bombázok mindenkit az ötleteimmel, mert abból van szép számmal. :)
Föszülö van összesen 6 darab ill. azok helyettesei, vagyis 12... Tegnap a bazáron belebotlottam a legföbb föszülöbe, vagyis az ovi elsö számú szülöjébe. Nem szeretem a csajt és ö se szeret engem, ez legalább kölcsönös. Psyhologus a lelkem, kissé beszédhibás, állandóan pislog, de nem ezért nem szeretem, hanem a stílusáért és utálom azt is, ahogy a többi szülö behódol neki, mintha mindenki leadta volna a kapuban az agyát és nem lenne többet saját ítélöképessége. Én nem akartam föszülö lenni, de így hozták a körülmények. Nem hiszem, hogy ennél a begyepesedett agyu bandánál bármi lényeges újítást el lehetne érni, de én próbálkozom. Néha azért furcsa, hogy az emberek ennyire nem nyitottak az újra, de hát ez van. :(

Legalább a bazáron sikeres voltam. Vettem Regönek karácsonyra egy ilyet:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT
Hozzá egy ilyen szép nagy tüzöltóautót:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT

Már csak Imi és Dönci van hátra, Eninek legot tartogatok már 2 éve, de most már elég nagy hozzá, hogy tudjon kezdeni vele valamit. :)

Ruhát is vettem böven Regönek 104-128-ig mindenfélét, polót, felsöket, nadrágokat. Csupa márkás darab, nagyon szupi megkímélt állapotban és acélos 10 euro volt a nagy kupac. Olyan 15-20 darab körül volt, nem számoltam. Egy görög házaspár volt az eladó, a kisfiúk, Evangelos halmozottan sérült, de nagyon kedves gyerek és annyira örült, hogy emberszámba vettem, tereferéltem vele és megdajkáltam. Olyan jó érzés volt a körükben lenni, a szülök abba a csupaszív kategóriába tartoznak, akiket nagyon csípek. A kissrác meg nyújtotta kéznek látszó végtagját, búcsúzóul kezet ráztunk. Nagyon helyes volt. Késöbb felkutatott engem az apuka, hogy megtalált még egy darabot, ami az egyik polóhoz tartozik, amit én vettem meg, menjek oda a standjukhoz érte. Nagyon rendes volt, le a kalappal! A többi eladó nagyon drága volt, persze ez is nézet kérdése, de nekem így érzödik, mert 3 eurotól felfelé minden darab... :(
Vettem még egy Fisher Price távirányítós autót, amire mindig is vágytam, csak újonnan túl drága (50 körül, ha szerencséd van 30-ra leárazva), használtan se láttam még sose 8 euro alatt, így az most 2 euroért az enyém lett. Nagyon élvezi Regö és Dönci is.
http://cgi.ebay.de/Fernlenk-Flitzer-Ren ... 4a9bb9aaad

Na mentem dolgomra.

Puszi: Barbi
Vendég

Barbi! Nagyon ügyesen vásárolsz!

MAriannának boldog névnapot. REmélem ma tartaj. Egyébként meg régen jelentkezett, hogy mi újság!
Vendég

Bogyra! Hol??? Én nem látok semmi akciót a honlapon. Ismerem az oldalt régeben vásároltam is.
Vendég

Csajok van egy kis - vagy inkább nagyobb - gondom és kéne a segítségetek, ha éppen úgy hozza a sors. Talán emlékeztek a kalandos utú csomagjaimra. Na az imént jön a mail, hogy bocsi, de meggondoltuk magunkat, mégse kérjük. Nekem ugye semmi sem gond, mert én nyugatabbra élek, rögtön itt a szomszédban és szarom a pénzt, gondolom erröl van szó. Na de nem egészen így van. A páromnak már hosszú hetek óta nincs munkája, erre a pénzre úgy vártunk, mint a messiásra. Hát most várhatunk. Ne haragudjatok, hogy így elkapott az indulat, nem jellemzö rám, de van valami, amit nehezen viselek: ha valaki akar tölem valamit és azt megszerzem, elküldöm és utána az illtö meggondolja magát, az nagyon felkavarja a lelki világomat. Nehogy félreértés legyen belöle, senkire se gondolok közületek, hanem a ruhák megrendelöjére.
Hogy a lényegre térjek ezek unisex ill. kisfickó ruhák 74-80-86-92 méretekben. Zömmel minden van közte, a nadrágtól kezdve a hosszú ujjú felsökig, kabáttól a sapkáig, bodytól a pizsomáig minden. Példának okáért van 3 kabát is köztük két darab 86-os és egy 92-es. Zömmel márkás cucc, jó minöség, tiszta és nem elnyütt.
Ha valakit érdekel, Áginál lesz a cucc, nála meg tudjátok nézni. Már csak Ágit kell ebbe a gubancba bevonni, hogy részéröl is rendben lenne-e.

Szerintetek?
Vendég

Barbi!
Engem érdekel a dolog Áginál megtekintem a felhozatalt.
Mecsi!
A dolgok nagy részét géppel varrom csak a testrészeket varrom fel kézzel.
vera
l.veronika

sziasztok!

én is vagyok!

Felíciának mi is nagyon boldog névnapot kívánunk, utólag is! tényleg nagyon el van tűnve... mint megint sokan mások is! :(

Vera, tényleg eszméletlen klassz dolgokat ki tudsz találni, és, ami a ráadás, hogy meg is tudod őket valósítani! terveim nekem is vannak... de aztán nem lesz belőle semmi. most pl. ez a patchwork érdekel marhára, de elkezdtem utánaolvasgatni, és már érzem, hogy ezt nem nekem találták ki... kicsit egyszerűbbnek gondoltam, mint amilyen, már csak így a leírás alapján is! :) de ez van!

Barbi, nagyon sajnálom, amit a "kedves" vevőd/megrendelőd tett! lehet, hogy engem is érdekelnének cuccok, csak kicsit körülményes mostanában a gyerekkel közlekednem. a XI. kerület pedig jó lenne, ha még ott laknánk, de sebaj, majd valahogyan megoldjuk! árakkal hogy legyen? mármint, hogy van rajta árazás, vagy megint majd megalkuszunk!?

nekem még mindig semmi mensi fronton... igaz, még csak a 32. nap. de kb. 3-4 napja barnázgatok... nem durván, szóval a betét nem lesz olyan, de mégis! nem tudom, hogy mi ez. nekem mindig mensi után szokott ilyesmim lenni, nem előtte! :shock: :oops: várakozó állásponton vagyunk. csütörtökön tesztelünk, mert akkor még talán tud fogadni pénteken a nőgyógyász... illetve azért kell minél hamarabb tudnom, ha... mert olyan gyógyszert is szedek, amit viszont így azonnal le kell állítani! ;) csak, hogy még fincsibb legyen! bár Beninél is így volt... mármint gyógyszer témában! még reménykedem egy picit, de valahol belül tudom, hogy úgyis meg fog jönni :(

sophie27

Zsófi nagyon nagyon ++++++++++++
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok Nikinek a terhességhez!! És Julcsi egészségesnek tűnő kis kukacosához!

Zsófi: nekem egyszer volt mensi előtt ilyen barnázás, azt hittem, baba lesz, de sajnos nem. Viszont akkor azt mondta a védőnő, mikor még nem tudtuk, hogy nem baba, hogy jó előjel lehet a barnázás egy babára, amikor beágyazódik a terhesség. Beninél nem volt ilyen esetleg?
Tudod, egyszer írtam, hogy nekem is azt mondták, pco jellegem van, de sosem bizonyították teljesen. A kis cisztával teli petefészkek: azért nincs peteérés ilyenkor, mert nem nő meg egy-kettő közülük nagyra, mint ahogy kéne, hanem csak ott vannak ezek a picik. Ezért nem tud kilőködni és mensit csinálni. Viszont ha Neked van mensid, az szerintem jó jel, mert az azt jelenti, hogy van peteérésed. Ne aggódj, szerintem előbb-utóbb biztos lehet ott babóca! Talán most?? Én nagyon drukkolok. Nekem segített a fogyáson kivűl annak idején Dóri előtt, hogy kevesebbet görcsöltem rajta és tényleg jött is. (röhej volt, bekerültem egy új munkahelyre, gondoltam, szuper munka, majd aztán jön a baba egyszer, ha jönni akar, erre még a próbaidő alatt teherbe estem). :)

Mariannak én is boldog névnapot kívánok tegnapra! :)

Barbi: ezt a kütyüt is is használtam néha Dórika előtt, de nekem sem adott megbízható képet mindig.
Sajnálom az átverő vevődet. Durva... :(.

Egyébként mit szóltok az ukrajnai helyzethez? Én már hetek óta megrögzött oltás ellenes voltam, de most nagyon hajlok a mégis oltás mellett. Előbb beszéltem védőnővel, ő is megerősített benne (pedig alapból oltás ellenes). 1/2 11-kor kell hívnom a gyerekdokinkat, és 10-kor a felnőtt dokit. Kíváncsi vagyok az álláspontjukra.
Tegnap néztem a szólás szabadságát, ott is inkább efelé erősített meg Czeizel Endre is, meg egy gyerekdoki. Ők is beadatták maguknak és a gyerekeknek is.
Jövő hét elejére talán meg lesz a 3 év alattiak oltása is.

Vélemények??
Valahogy úgy vagyok vele, ha tényleg ilyen ütős ez az oltás Ukrajnában és esetleg még mutálódva is jön ide, sosem bocsátanám meg magamnak, hogy volt itt oltás és nem adattam be elvből, és közben meg komoly baj lenne.

Egyébként megvagyunk. Hetek óta tenziós fejfájásom volt, most kezd enyhülni. Közben mandulám is fájt, az is enyhül.
Dórika kicsit köhécsel, Bence csütörtökön kétszer jól beverte a száját (ömlött a vér, fogainál be van lilulva, gyulladva). Szóval kalandos napjaink vannak. Emese ugye itthon volt őszi szüneten.

A két kicsit együtt hatalmas zsivány. Dórika mondja neki, hogy Bence, gyeje... na akkor már fogom a fejem, mert tudom, hogy huncutkodás lesz. Étvágyuk van, lassan kiesz minket a három gyerek a vagyonunkból... .:.

Na mentem, rendezem őket.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

A német egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy nem elösorban a h1n1-töl kell félni, hanem a normál szezonális influenzától, amire most így valahogy senki sem gondol. Ö azt az oltást javasolja elsöként. Nálunk a halálozási arány 6 a 80 millió hivatalos lakóhoz. A legtöbb esetben csak a boncolás során derült ki, hogy az elhunyt influenzás volt, a halál elsödleges oka más volt. Egy kivételével mind krónikus beteg volt. Ennek ellenére én is bizonytalan vagyok, de ugyanakkor annak nagyobb az esélye, hogy elüssön minket az autó és abba haljunk meg, mint az influenzába - statisztikai szempontból. Jövö héten van megint gyerekdoki idöpontunk, megkérdezem öt is mi a véleménye.
Mindenesetre pánikkeltéses hangulat van megint a jelek szerint. Nekem az a véleményem, hogy rengeteg más fertözö betegség is van, amit simán meg lehet kapni és amiben szintén meg lehet halni, de senki sem gondol rá. Vagy mi van akkor, ha mutál a vírus, akkor szart se ér a jelenlegi oltás sem, hiszen ez is csak egy szerovariáns ellen nyújt védettséget...

Mentem dolgomra. Keresek fogorvost, mert megörülök különben. S még az esö is esik.

Tegnap még annyi jó dolog történt, hogy elmentünk az élményfürdöbe, ahova 3 évvel ezelött kaptunk egy ingyenes családi belépöt. A gyerekek nagyon élvezték, tényleg nagyon tuti, csak baromi drága normál esetben.

http://www5.stuttgart.de/baeder/item/190736_8
http://www5.stuttgart.de/baeder/item/190736_3

Puszi: Barbi
Vendég

Sziasztok!

Barbi, ha befér a kocsiba és persze mindenkinek okés, akkor Ági elhozhatná Mazskáékhoz, ott leszünk páran, akiket érdekelne esetleg.....csak egy ötlet....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Barbi, szomorúan olvastam, hogy hogy jártál, de egy kis jó hírrel szolgálhatok...épp ma adtuk fel az újabb levélpostánkat, és 3 napja ebben a bakancsban járunk, Málnus ma már automatikusan ezt hozta, amikor látta, hogy megyünk sétálni, nagyon szereti!

Apró, Szilvi, jó hallani rólatok! Örülök, hogy rendben vagytok, Apró nektek még jobbulást :)

Kata, végül megtaláltad az akciót? Mert én sem!

Zsófi, nagyon drukkolok, remélem Szilvinek igaza lesz!

Mennem kell, Málnus rosszul ébredt, nagyon nyűgös!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Szilvi, Boni, köszi a drukkokat! na, addig magyaráztam, ameddig ma már szerintem tutira megjött, de annyira más, mint normál esetben! :shock: :? szóval passzolom még mindig! mindegy, nem pörgök rajta, mert csak rosszabb lesz! :P

Barbi, klassz a fürdő! oltással kapcsolatban még mindig nagyon nagy kétségeim vannak! nem hallottam amúgy az ukrán esetről. mi ez!? :roll:

mi nov. 17-én megyünk 15 hós oltásra. nem tudom, hogy ott szóba kerül-e!? én a védőnőnkkel úgy 1 hónapja beszéltem, aki szintén full bizonytalan volt! :(

sophie27

Sziszka, neked is köszi! csak pont együtt írtunk, és ezt még nem láttam, mikor nekiláttam a hsz-emnek!

nem tudom, hogy mi van, vagy lesz. ééérdekes dolgok ezek!

sophie27

Zsófi, állítótag már 60 ember belehalt a H1N1-be :(

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!

Ennek tényleg nagyon örülök! Teljesen felvillanyoz! :)

Apró az ötlet jó, ha Áginak van egyáltalán autója. A másik meg, hogy a cuccnakelöször Ágihoz kell visszajutnia, ami csak a hét folyamán fog megtörténni.
Listát csináltam a motyóról, de képeim nincsenek, így még ízelítöt se tudok adni. Mivel én a klasszikus stílushoz vonzódom, a ruhák zömmel ilyenek, vagyis nem mintásak, vagy alig, mindennel kombinálhatók. :)

Puszedli: Barbi
Vendég

Zsófi: én hétvége felé azért tesztelnék egyet!!

Ukrán eset:
először h1n1-re gondoltak, de most már azt mondják, hogy überbrutál, mutálódott vírus van ott. 150.000 beteg, abból 60 halott. Hogy milyenek, hány évesek, nem tudom. Állítólag környező országoktól segítséget kértek (tőlünk is), mert ott kevés a gyógyszer, nincs védőoltás, kevés a fertőtlenítő, ilyesmi. A határon dolgozók ingyen kapnak oltást állítólag. Szóval szuper. Kiakasztó.

Most én is nyugvóra tettem a dolgot, mert a legtöbb ember a környezetemben meg akar győzni, hogy az oltást ne adassam be, viszont és mégis parázok! :(

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok újra!

Bocsi a délelőtti rövidért, de írtam egy kisregényt, elszállt és utána már mennem kellett, meg amúgy is, morcos lettem... :oops: :roll:

Szóval, Zsófi, Neked írtam, hogy én drukkolok ám azért még, hátha.

Szilvi, örülök, hogy előkerültetek és hogy jól vagytok a kisebb baleseteket leszámítva.
Oltás: Tudod, azért jót mulattunk, amikor Péter rálelt a h1n1re....minden ügyeletbe viszi a régi, egyetemi tankönyveit, mivel ugye ahányszor újraolvas vmit az ember, talál vmi újat. Meg dokiéknál nem is árt némi ismétlés. Nos, 2006-ben lektorált, magyarul 2005-ös, vagy azelőtti gyermekgyógyászat könyv virológiai részében a következőre bukkant. Két nagy influ törzs létezik és persze 1000 féle mutáció. De a kettőből az egyik a h1n1. Nos, ennyire "új" ez a disznóinfluenza, amivel bolondítják itt a jónépet.
Persze ez most nem lebeszélés, körülöttem is sokan beadatják, de semmiképp sem a magyar, aktív szérumot, mert azt nagyon nem komálják a dokik, akkor inkább a külföldi.
Az ukrán meg tényleg nem h1n1 és halkan megjegyezve, itthon is nagyon sokan halnak meg évente influenza szövődményben, csak eddig nem volt hírértéke.
Szóval a h1n1 oltás ez ellen nem véd sajna.
:cry:

Julcsi, Dia, köszi az érdeklődést, jobban és Levi is jól, bár folyamatosan ömlik taknya-nyála a fogzás miatt. Nekünk ennyire nem folyt a nózink-nyálunk az első fogaknál.
És persze éjjelente is újra ébredünk.
Mert a nagy hír, hogy amióta átköltöztünk és Levié a nagyszoba, nagyon szépen alszik, már többször volt, hogy este 9től reggel 7-8-9 ig. ÉS akkor sem sírva ébred, hanem csak azt hallom, hogy dumál és csavargatja az ágyrácsot.
Julcsi, külön grat a kiskukacoshoz!

Barbi, Ági Csengéékkel jön sztem, nem külön autóval. D ha esetleg nem sikerül, jövő héten csütörtökön lesz egy Htelki tali is, jó sokan leszünk, ide is el lehetne juttatni, ha gondolod.

Közérdekű: Aldiban nov. 7ig hótaposó és overal akció. 2500-3000 Ft overálonként és állítólag jó minőségű, mármint a ruci. Hótaposót nem tudom. Itt is írta vki, már nem tudom ki, de mástól is hallottam.

Boni, köszi még egyszer a privit, ne haragudj hogy most nem aktivizáltam magam, majd legközelebb. Én is láttam sok helyen a neved teszvesz aukció. Hova fér el nálatok ez a rengeteg játék, te jó ég?! :roll: :lol:
A teszvesz jobb, mint a vatera?

Akik megkapták már a 15 hós oltást, volt vele vmi probléma? Mi holnap megyünk és félek picit tőle... :roll:

Ági, maradt vmi játék Barbi szállítmányából? Mert így második körben érdekelne, hátha...

Mazska, köszönjük mégegyszer a meghívást, Zsófival egyeztettünk, viszem őket,ha minden jól megy, de kb. hányra menjünk?

Sziszka, igyekszem, köszönöm.

Van két homeos immunerősítő, az egyik bogyó a másik csepp (ebben 12-13 féle homeos cucc van egyben). Állítólag szuperek, ha vkit érdekel, előásom a neveiket.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró!

A 2004/2005-ös nagyon durva mezei influenzában 12 ezren haltak meg nálunk... Összehasomlítva a jelenlegi 6 halottal a h1n1 következtében nevetséges.

Mentem tornázni.

Pusszanat
Vendég

Ja, annyi minden van persze amit még szerettem volna, de ez fontos:

Kata, engem érdekelne ez a játéknagykeres dolog. Van honlapjuk?
Speciell én is fa építőt keresgélek Levinek, Te milyet rendeltél?
De vmi zenélő, nyomkodható kütyü is jöhetne....vagy távirányítós de extra strapabíró kiskocsi....na, sztem jobb, ha a honlap kínálatát böngészem végig. De, ha tudsz segíteni, megköszönöm!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo Mecsi nem vettem meg, csak a 3 hetes teszes játék miatt licitáltam, de túllicitáltak mindig. :wink: szóval ne kell aggódni, nem áll halomban nálunk a játék :lol: de tényleg. még mindig csak 3 játék van karira a traki, és a megabloks kocka és a tüskejáték ha valamit megvettem mást, azt megbízásból.én mindenfelé járok kelek ha venni akarok valamit. pl zsibvásáron jóval olcsóbban találtam meg dolgokat uigyanattól az eladótól...

viszont ma sikeresen eladtam a lego duplo primo készletemet,mert úgy döntöttem nem tartogatom mégsem. vasárnap tettem fel,és ma lecsaptak rá villámáron.. :lol: úgyhogy bodogság.
:lol:

Aproo örülök,hogy jobban vagy, a traki új tulajdonosa Panna Rékája lesz :lol: ja az F.P emeletes pakolható autók nem jöttek be Zsigának, ha érdekel... bár nincs hangja :wink:

Zsófi sajnálom..de előre :lol:
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsba..Szilvi neked akarom írni, hogy valaki írta már itt a fórumon, és szerintem is jó ötlet, ennek esetleg utána nézhetnél, hogy a H1N1 leggyakoribb szövődménye a tüdőgyulladás, mi lenne ha tüdőgyulladás ellen oltatnátok?

Apró, mit gondolsz erről?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Aprooka!

Inkább ezt úgy kellene, hogy megírod (képpel), hogy mit szeretnél és én megkérdezem, hogy mennyi lenne és mikorra.

Én vettem távírányítós autót, nagyon strapabírónak tűnik 2300 ért, majd lefotózom.
Építőkocka az eichornos van 100 db-os 1700-ért, van színes meg natúr. Fp-ok is vannak. Én ezt rendeltem: eredeti ára 7900 ők meghozzák 4500-5000 ért.
Kép
Vendég

A honlapja: http://www.hammytoys.hu/

Bármi megrendelhető!
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsan irok - szerdan 1 utan johettek barmikor - nem tudom nalatok a gyerekek hogy alszanak - Laura sajnos eleg ossze-vissza - mostanaban 11-12 korul fekszik le es 1-2 korul ebred, de ez elegge valtozo.

Aproo, Csenge - kuldom a cimemet majd priviben. Masnak van kedve meg csatlakozni? Dia, Katica?

Kellemes estet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Lányok!

Kicsit eltűntem én is mert nagy munkakeresésben vagyok, most is egész éjjel fenn vagyok, mint már sokadik napja, de semmi...nagyon lemerített az építkezés és oda jutottunk, hogy a napi betevő és slussz..., sajna nem mehetek vissza dolgozni, mert még nem igényeltem bölcsit Dorinak, meg hát borzasztóan anyás is nem elég a baja, most még hagyjam magára is? vívódok rendesen ....
Van valami ötletetek, hol találnék bármilyen VALÓDI távmunkára, vagy egyéb de tényleges munkalehetőségre? Több szem/fül többet láthall alapon kérdezem, ha tudtok, segítsetek kérlek S.O. S.

NAAAAGYON KÖSZI

KépKép
koadri

Adri hajrá nem kimerülés :lol:

Mazska sajnálom, hogy nem jutunk el hozzátok
:cry: de ha erre jártok szivesen látunk benneteket! :lol:

Ági drága küldtem privit. :wink:

Szisz ez a tüdőgyuszis szuri elgondolkodtató 8)

Veros lemaradtam miket szoktál varrni :oops:

kismamik jól vagytok ugye?

puszi nektek

ja végre beindultak a fogak, már régóta 5nél álltunk, de már 2 kibújt és jön a többi is.. ezé gyógyul nehezem fiam, meg ezé folyik nózi

:lol:
Vendég

Kedves Sziszka: boldog születésnapot kívánok Druszám! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziszka!Nagyon boldog születásnapot kívánunk! :D vera
l.veronika

sziasztok!

Mazska, akkor lehet, hogy mi nem tudunk menni. sajnos, vagy nem, de Beni 12kor eszik kb. és utána szunya. olyan 3 körül kel. szóval nekünk igazából a délelőtt lenne a jó! de akkor meg Laura programja borulna! :( sajnálom!

sophie27

Sziszka! Isten éltessen sokáig születésnapod alkalmából!!!

sophie27

Sziszka: köszi a tippet tüdőgyuszis vakcináról, de igazából a védőoltásoktól ámblokk tartok. Szívem szerint beadatnám a h1n1-st a gyerekeknek, magunknak, de eszem szerint nem. Annyira nehéz. Egész nap más sem megy a hírekben, csak ez. Nem is érdekelne, hogy átesünk rajta, csak a szövődményektől tartok, meg attól, hogy egyre több halálesetet hallok. És nem szeretnék még véletlenül sem köztük lenni, főleg nem a gyermekeim! :(

Adri: ha tudok valamit, szólok én is, bár hasonlót jól jönne nekem is... Főleg, mikor jövőre Bencus betölti a kettőt, úgy néz ki, maradnak itthon még egy évet, és arra az egy évre kéne nekem is valami. Nagyon nagy kiesés lesz, hogy gyed helyett gyest kapok majd.
Sajnálom a gondjaitokat! :( Dorcus jól van?

Zsófi: mi a helyzet azóta??

Na megyek, egyedül vannak a manók a konyhában, nem szeretnék újabb csínytevést.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

az a baj, hogy az egyik orvos tüdőgyulladást mond szövődménynek a másik tüdővérzést.és a kettő nem ugyanaz.viszont az tény, hogy a tüdőre megy a legkönnyebben.de a franciáknál pl.az nyilatkozta egy doki, hogy nem vészes, egy kis paracetamol és néhány nap ágymeleg és jobban vannak a paciensei...
szóval a szövődmény szerintem ezesetben is akkor jön , mint egyébként, ha nem vagy jóltáplált esetleg vitaminszegény az étrended és nemtudod kifeküdni...stb...
én nagyon dilemmázok, hogy most mi is legyen.nem lenne így , ha nem lennék terhes!a férjemnek sok éve tbc-je volt és a nagyfiú is elég hajlamos, hogy egy sima náthából behurutosodjon, nam meg ugye a 20évesek könnyelműségével...
szóval őket mindenképpen beoltatom, de lehet, hogy a némettel.annál is inkább, mert üresek a patikák :shock:
a nőgyógyászom felesége védőnő és szintén terhes.ugyan még nincsen beoltva, de ott a polcon a németországból hozatott oltás.és ott is van egy kisbaba is aki 8hónapos.a másodikat márciusra várják.elég hasonló a helyzetük, csak ugye van némi szakmai rálátásuk.a háziorvosom azt mondta, hogy annyira nem vészes ám a helyzet, de nem tud semmi biztosat mondani, tehát nekem kel döntést hoznom, jómi??de azt mondja, esetleg hagyatkozzak arra amit a nőgyógyászom tesz a feleségével, mert ők biztos szakmailag is jó döntést hoznak nagy valószínüséggel.
ha a népesség 50-60 százaléka beoltatná magát , akkor nem lenne járvány és akkor a terheseknek sem kellene oltatni,meg a picibabákat sem!!!!de egyenlőre 4% az oltottság!!és ez is csak a kötelezők miatt kb.
volt hétfön a kossuthon reggel egy jó beszélgetés és a magyar narancsban is egy jó hosszú közérthető cikk!!ajánlom a figyelmetekbe!!nem interneten keringő kétes hírű akárkik véleménye...
az tény, hogy ez a fajta vírus ugyan mutálódva , de itt lesz egész életünkben és tuti mindenki átesik rajat, még akár oltottan is!!
azt is mondták az orvosok, hogy semmi pusziszkodás és semmi kézfogás legalább tavaszig!!
Vendég

meghalni azért csak azok tudnak akiknek egyébbmás súlyos betegségük mellé csatlakozik az influenza.ilyenek egyébként is minden évben vannak, csak ahogy barbi is írta nem volt ezidáig hírértékű.jó mi? aki nem bírja a magas lázat (38fölötti)valami okból kifolyólag az feltétlenül oltassa be magát ezt a virológus írja a narancsban!!
ja meg még az ti szerettem volna írni, hogy a kereskedelmi csatornák hiradói kb a fókusszal egyenrangúak, szóval ha hiteles információkat szeretnél és nem hangzatos főcímeket akkor ne onnan informálódj!!konkrét tényekket másítanak meg és persze felfújjá, mellébeszélnek...mi meg rettegjünk persze :evil:
Vendég

SZISZKA!A JÓISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!![/b]
Vendég

Jo reggelt!

Zsofi - hatha osszejon azert - jo lenne titeket is latni mar.

Boni es a tobbiek - tegnap elfelejtettem irni, hogy ma 10-kor talalkozunk Annaval a Varosligetben a tonal. Valoszinu az allatkerti jatszohazba megyunk. Van kedve meg valakinek csatlakozni?

Sziszka - boldog szuletesnapot! :)

Julcsi - gratulalok Petihez :) Hihetetlen hogy telik az ido...

Most mennem kell...

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska sajna mára már van programunk :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?