A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok Lányok!

Már egy hete visszajöttem vidékről (munka kapcsán voltam egy 6 napos tréningen), csak még nem volt igazán érkezésem írni ide.
A tréning nagyon jó volt, gyönyöru helyszín, megérte elmenni, csak a párom hiányzott nagyon.

Viszont annyi munkám feltorlódott ezalatt az egy hét alatt, hogy visszaolvasni sem volt időm rendesen, és azóta olvasni sem nagyon jutott még időm, csak hébe-hóba.

Próbálok reagálni, de nem biztos, hogy sikerül mindenre.

Milla, nagyon gáz ez a rokonokkal. Kívánom, hogy legyen erőd és a férjeddel együtt ki tudjatok állni magatokért. Nem jó ez a sok idegeskedés, elég lenne a temetés meg a nagypapa halálának feldolgozása. Egyébként részvétem.
Szerintem meg nem viszed túlzásba, és igenis, a saját gyerek használja a vadi új cuccokat először. nem csak azért, hogy ne kelljen mindent újra mosni és fertőtleníteni (bár ez is elég indok lenne), de teljesen megértem az érzelmi oldalát is. Nekem a nagyon kedves szomszéd néni mondta, hogy segít akár vasalni is, de nem akarom elfogadni (bár még nem jutottam odáig, hogy kimossam és vasaljam a gyerekholmit munka mellett), de én akarok gondoskodni a babánkról, még akkor is, ha nagyon fárasztó, és más is szívből segítene.

Pumi, veled örülök én is, hogy minden ilyen jól alakul a születés házában. Csak így tovább. És sok erőt a pakoláshoz neked is!

Gabicika, kitartás neked is a perhez. Kár, hogy ilyen útra kell vinni, de ha úgy tünik, hogy egyre inkább elviselhetetlen a helyzet az ex-szel és egyre több lapáttal tesz rá. Jó lesz minél hamarabb lezárni, és ha ehhez sajnos bíróság kell, akkor úgy, csak legyen már vége.

Most nincs már erőm visszaolvasni, hogy ki írta (ezer bocsi), de osztozom azon a véleményen , érzésen, hogy még nem akarok szülni. Most a mindenféle nehézségek ellenére élvezem a pocakosságot, és ugyan nekünk az első gyerkőc és szeretnénk is még, de még nem akarom elengedni. Remélem megváltozik mire eljön a szülés ideje.

Belegondoltam olvasva a történeteiteket, meg az élethelyzeteket, hogy hálát adok Istennek, hogy nekünk ehhez képest apró-cseprő gondjaink vannak csak (ha csak a saját gondomat nézem, akkor nagy gondnak tünik, de a tietekhez képest tényleg eltörpülnek). Azok is majd csak megoldódnak, majd időben kapunk segítséget fentről, ahogy eddig is.

Velünk:
Már csak apróságok hiányoznak, szerencsére. Talán költségben sem lesz túl magas, kicsit félre kell tenni, mert karácsonykor gondolom nem fog begyorsulni az ügyintézés a hivatalokban, hogy kapjunk január elején pénzt.
Ma még mindig nem végeztem a fogorvosnál, de már nem "haltam bele" a kezelésbe. Ha nem fáj most egy hétig, akkor jövő héten be is fejezi a fogam. (nem bánnám, mert már se időm, se pénzem, se fájdalomtürő kedvem nincs járni hozzá, akármilyen aranyos is).
Hétvégén keresztelőre megyünk. Még most utoljára szépen fel kell öltözni nagypocakkal :) de nem bánom, jó érzés a pocakosság, és szívesen mutogatom még :)
Tegnap éjszaka alig aludtam, aztán ma a fogorvosnál az asszisztens felvilágosított, hogy biztos a telihold miatt. Nekem ezek új dolgok, mert eddig jó alvókám volt, de hát ez van, ez nem tragédia. Csak azt bánom, hogy nem keltem fel és dolgoztam kicsit éjszaka, csak végiggondoltam a dolgokat (bár ez is segített, mert ma azért gyorsabban végeztem néhány feladattal). Remélem ma jobban alszom.

Na most ennyi gyorsan, megyek, mert még főznöm kell holnapra, meg elmosogatni (és a munka után a fogorvos, hazafele férj bevásárlós, aztán vacsizós idő jól eltelt).

Bocsi, ha hosszú voltam.

eva

Kép
schvargaeva

Borzalmas dolog a válás!És az a legdurvább,hogy ilyenkor teljesen kifordulnak magukból!Nálunk én belementem mindenbe,csak,hogy minnél hamarabb túl legyünk rajta...de így is 1 év volt!Persze az örökségem (ami nem egy nagy vagyon volt) egy részére lecsapott!Meg az övé lett a közös vállalkozás,árukészlettel ,autók....!
Nagyon dühös voltam rá!Na de ő pereskedni akart,én meg túlleni rajta,ezért meglebegtettem neki egy kis összeget....tudtam arra harapni fog,és így belement.Mindigis pénzéhes volt!Én pedig egyáltalán nem vagyok pénzes,de még azt a maradékot is el akarta venni tőlünk(ami most az ötödét teszi ki a hitelünknek)!
Vendég

Sziasztok!
Hát, Gabicika, kitartást kívánok Neked, jó sokat, mert tuti nem lesz könnyű menet.

Voltam CTG-n. Beültettek, rámkötötték a gépet és mondták, hogy figyeljek, hogy mozogjon a gyerek. Figyeltem is ezerrel. 20 perc múlva jön az asszisztens, elviszi a papírt, leveszi rólam a gépet. Erre jön a doki, és közli, hogy ez a gyerek túl aktív. TÚL AKTÍV...én meg szugeráltam, hogy mocorogjon. Visszatették a ctg-t, hogy akkor most nyugodjon meg a gyerek. Mondom az szép, mert ezt csak úgy parancsra szokta a lelkem. Na, megint 20 perc, persze ugyanolyan eredménnyel. Addigra már annyira ideges voltam, hogy az csak na...pénteken mehetek ismételni.
Belefájdult a fejem a nagy izgalomba. Ráadásul annak érdekében, hogy nyugodjon meg lekapcsolták a zenét, és az egyik lámpát is. Namármost az én gyerekem meg olyan, hogy ha én megnyugszom, ő akkor kezd rá igazán. Így nem volt olyan nagyon sikeres a mai napom. Még szerencse, hogy az egyik barátnőm kísért el a dokihoz, mert a férjem 45 perc várakozás után szerintem ránk bontotta volna a rendelőt az aggodalomtól.
Asszem most egy jó zuhany rendbetesz...remélem
tedorka

Tulipános.. az bizti,h borzalmas az egész,de igazán ezt csak az érti,aki átéli.Nem azt mondom,hogy más nem tud belegondolni milyen lehet,de átélni,benne lenni.. na az teljesen más.
Nálunk az anyukám után örökölt arany karika gyűrűmet is elvitte.. gondolhatod,a kezét letudtam volna érte vágni,nemhogy az ujjait mérgemben és fájdalmamban... és ez csak egy a sok közül.Lehet,h most gonoszul fog hangzani,de nagyon remélem,hogy megbünhődik még mindezért,és nem kicsit!

Dorka,remélem a pénteki CTG jobban sikerül majd!

Szerdán én is megyek,kiváncsi leszek enyém gyerek mit fog művelni.. :)

Lányok,hogy álltok a vezetéssel? Most,hogy a mi autónk totálkáros,nálunk van a sógornőmé kölcsönbe,és eddig a férjem elvitt mindenhova,de ma épp úgy esett,hogy bekellett ülnöm egyedül.. hát szörnyű volt. Alig férek el,és hát előrehajolni.. na az nagyon nem megy.. :( ez van...
Vendég

Én Pesten eleve nem vezetek, utálom az itteni vezetési stílust.
Úgyhogy ha mennünk kell, a férjem visz, ha nem kell akkor meg bringával járunk munkába, azaz most csak ő:-)

Dorka
én ezt nem értem...Mi az hogy túl aktív a gyerek? Miért baj, ha mocorog? Én azt hittem az a jó és pont hogy jó ha a ctg-n pörög...Nem értem én ezt..Olykor úgy érzem totál fölöslegesen paráztatnak bennünket mindenhol.

Éva
még mindig a munka frontján? Bár ha élvezed biztos klassz. Én most nem tudnék már napi 8-10 órában másokra figyelni azt hiszem, meg nem is akarnék.

Én most úgy vagyok váratlanul, lehet mert lecsengett a telihold, hogy már úgy várom hogy karácsony legyen és ittlegyen velünk a kicsike:-) Persze addig van még egy halom elintéznivaló. Jó lenne eljutni fogdokihoz, ahova nem fogok sztem max. ha fájni fog véletlenül a fogam, pedikűr-manikűr is kéne - na ez tuti lesz:-). Mosás, vasalás, karácsonyi ajándék, lakásdíszítés, barátnőzés, mhelyi papírügyek elintézése.
Vendég

jajj, csajok, köszi, hogy megnyugtattatok, hogy nem gonoszság tőlem ez a dolog...
most már sokkal jobban érzem magam. :) köszönöm!
igyekszem majd valamit kitalálni, de ma még nem jelentkeztek, pedig mondtam nekik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a párommal... majd ő lerendezi, mert engem túlzottan felizgat a téma.

Látom, többünknek összejöttek a dolgok :( nem tudom, ez valami ilyen időszak, vagy jobban vonzzuk így a vége felé a problémákat, esetleg csak jobban felfigyelünk a nehézségekre, mert nehezebben bírjuk? hmm...
mindenkinek kitartást! én is igyekszem!

Milla

Kép

Kép
millababa

Szép estét!
Túl vagyunk a dokin és láss csodát, ő úgy tapizta mint ha a buksija lent lenne. :D Így nem is adott uh-ra papírt -amit kicsit sajnálok, mert multkor a 30 hetesen nem néztük a pofiját és félek a 38. héten már nem fogjuk látni- azt mondta, ha esetleg nagyon lecsökkenne a mozgások száma, akkor menjek. Kicsit azért tart tőle, hogy a mélyen tapadó lepény vagy a köldökzsinór miatt nem tud rendesen beilleszkedni és ha érezhető lassulás van, akkor meg kell nézni szívhang minden rendben van-e. Na jól megnyugtatott, mostanában már alapból kevesebbet, kisebb intenzitással mozog, nincsenek nagy rúgkapálások, inkább csak nyújtózás, feszítés. :shock: Holnap elkezdem figyelni, azért legyen napi 10 mozgás, ahogy ő mondta. Így a császár témakör nem lett kifejtve, majd a 38. heti uh után beszélünk erről bővebben, ha szükséges. Méhszáj zárt, minden rendben. Amitől megijedtem, hogy influjárvány esetén ha látogatási tilalom lesz a kórházban, nem biztos, hogy bejöhet a férjem a szülésre. :cry: Remélem nem lesz járvány, bár a doki szerint a hidegben terjed -én pont azt hittem hidegben nem, inkább enyhe időben- és most már ő sem tudja mi lenne a helyes oltás ügyben. Ez az Ukrajnás hírözön nem tetszik neki, de még mindig azt mondta elég a magzatvédő vitamin és esetleg pluszban c-vitamin. Tömeget kerülni stb, így holnap ügyesen kell megoldanom a háziorvost és a tápos papírt.
csillag25

Milla, teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Részvétem a haláleset miatt, de akkor sem lehet így kihasználni egy kismamát. Még ha a cuccokról nem is lenne szó, akkor is sok(k) lenne a felfordulás, az alkalmazkodni kényszerülés amit várnak. De ez, hogy az ujszülött babátoknak szánt dolgokat más "próbálja ki" először, az felháborító!!! Hogy várhatnak el ilyet? Hova gondolnak ilyenkor? A férjem ezekre nagyon érzékeny, biztos elküldené a fenébe még a saját szüleit, testvérét is ha ilyesmit akarnának, nem érdekelné a sértődés. :evil: :x Még az is problémát okozna neki, hogy a már használatban lévő dolgainkat bitorolja más, nem hogy az újat!
csillag25

Sziasztok!
Húúú ma nagyon sokat írtatok!!!!
Milla: szerintem is igazad van... úgy látszik a rokonok nem tudnak elég messze lakozni :shock:
A szitu nem ugyanaz, de hiába próbáltam én is szépen megértetni, hogy nem szeretném, ha jönnének, szerintem még most sem vették az adást...............................................................

Kata: kösziiiiii :)
Egyébként az a ciki, hogy csak a miniszoknyát, egy terhesfarmert és egy melegítőnacit tudok felvenni :oops: mert nincs mááááásik :cry:
Pedig egy nacit még úgy vennék, de erre a max 8 hétre már nem .... inkább a nyári pocakbetétes miniszoknya vastagabb csípőharisnyával..... Nem túl változatos, de "evvan"..

Ezt a ctg dolgot nem értem! Maja csak akkor mocorog, ha kedve van hozzá!!! Hogyan erőltessem rá a mozgást, ha éppen neki nem tetszik????? :shock:
Ha nagyon lusti, akkor megbökdösöm, de olyankor is csak annyit reagál, hogy "hagyjá' mán' békén" !!!
:?:

Fórumtali jó ötlet, mondjuk tavasz vége nyár elején, amikor kiülhetünk a teraszra!
Vendég

Már megint nem tudok aludni. :evil: Háromtól küzdöttem a visszaalvással de mostanra feladtam és felkeltem. Szerintetek ha rendszeresen csak napi 5 óra alvás van, az árt a gyerek fejlődésének? Ilyenkor ő is mindig felébred, hatalmas bulit csap, és olyan 7 körül szokott belassulni, akkor valszeg alszik pár órát.

Dorka, ez a ctg úgy hangzik, mintha addig próbálnák erőltetni, amíg a gyerek egész pontosan annyit nem mozog, amennyi a szervízkönyvben meg van írva. Nem csoda, hogy felhúztad magad rajta. Ilyet én sem hallottam, hogy egy gyerek túl aktív lenne, úgy tudtam, csak az ellenkezője lehet probléma, legalábbis a kórházban anno (ahol a mellettünk levő szobában volt a ctg, így egész nap hallgattuk a huhogást) csak azt mondták problémának mindig. Nem tudom, ennek mi értelme van, az én Makim pl. ilyenkor "túl" aktív, délelőtt viszont pl. lehetetlen felébreszteni és nem halandó mozogni általában semmitől, este viszont megint nagyon beindul. Már előre tartok tőle, mit össze fogok küzdeni a ctg-vel, ami ugye általában délelőtt van. :lol:

Csillag, gratulálok a befordulás-gyanúhoz! Remélhetőleg az uh is megerősíti majd!

/
lemonsong

Jó reggelt!
Hát a fejfájásom az mostanra múlt el, úgyhogy jó volt az éjszakám. Ilyenkor úgy alszunk, hogy a férjem keze a fejemen legyen, mert attól el szokott múlni.
Tegnap vadásztam a neten olyat, hogy magas szívfrekit mutat a ctg, de nem találtam semmit. Ilyenről nem is írnak. Tehát ha keveset ver a szive akkor van rá irodalom egy raklappal, ha meg sokat, akkor nincs. Paráztatnak itt engem... (Lemon, azért ez a szervízkönyv tetszik :D )
Egyébként nem szokott ő ilyen aktív lenni a nap minden pillanatában, de most ilyene volt. Mondhattam neki bármint, nem hagyta abba.

A ruhákkal kapcsolatban nekem a felsőim tűnnek egyre rövidebbnek, így már alig van, mit felvennem. De ugye erre a pár hétre már minek ruházzak be, most pont nem hiányozna, ha ruhára költenék, ráadásul magamnak.

Na megyek, reggelizek valami finomat!
Szép napot mindnekinek!
tedorka

lemon! Ne aggodj, a baba pont annyit alszik, amennyire neki szuksege van...o aztan fittyet sem hany a napi teendokre :):) Az azert biztos, hogy a te ritmusod, megha hozza is vagy szokva...nevezetesen a keves alvas...hatassal van ra...hiszen maga a te szervezeted, ami pihentebb/egeszsegesebb...nna de ettol, ha egyebkent minden ok, semmi baja az eg vilagon nem lesz, akar egesz nap is alszik, ha akar :):) ha meg annyira nagyon kimerult lenne a szervezeted, es szukseged lenne tobb alvasra, akkor egesz biztosan nem kelnel fel...szerintem.

A ctg-vel egyetertek...addig csinaljak, amig nem lesz jo az eredmeny
:roll: meg szerencse, hogy nekem nem lesz egyaltalan ilyen..remeljuk...napi 10 mozgas? egy alom!!! elegedett lennek, ha orankent is csak 10-t mozogna :):) Amugy nalam is egyertelmuen mas a mozgasa...egesz nap le nem all, de most olyan kimuvelt lassusaggal huzza a kulonbozo reszeit a feluleten, hogy minel jobban kielvezhessem :):)

Gio, Judyka! Egyetertek az otthonszulessel kapcsolatban is...bar ugyis tudjatok, hogy en parti vagyok, de abszolut nem ebben a formaban, ahogy mukodik pl magyarorszagon...meg ettol is jobban szigoritanam...okkal. Amugy ez egyaltalan nem batorsag vagy gyavasag kerdese. Nalam legalabbis arrol van szo, hogy van egy elkepzelesem a terhessegrol es vilagrajovetelrol..ezek rendkivul fonosak szamomra, a maguk termeszetes mivoltaban...abban, hogy en errol igy velekedek, szerintem semmi rossz nincs...kulonbozoek vagyunk. Aki nem igy gondolja, ugysem ertheti meg, mint ahogyan en sem ertek meg masokat, akik nem igy gondoljak..de azert elfogadom. Ennek az atelesehez viszont nagyon sok feltetelnek kell adottnak lenni, az egyik a szulesi korulmeny, hogy minden iranyitottol mentes legyen, mert az teny, hogy minden a maga termeszetes modjan mukodik a leggyorsabban, legjobban es legegeszsegesebben (aztan ha nem tud gyozni a termeszet, akkor puceron, sajat labon rohanok at a szuleszetre :) ) Sajnos az igy donto nok nagy resze pontosan ugy van vele, mint ahogy irtatok...magabiztossagbol, tulzott onertekelesbol, erofitogtatasbol, sot, akar kenyelembol akar otthon szulni, es sokan meg a rossz eredmenyeket (20 kilo hizas magas vernyomassal...)is letagadjak, figyelmen kivul hagyva a felek biztonsaganak elsobbseget..es ilyenekbol lesz a baj. Ezert en tenyleg meg jobban szigoritanam, sot, talan korhazhoz is kotnem...tehat, hogy csak annak valodi kozelsegeben lehessen...meert a 15 perc telen, vagy balesetben akar 1 ora is lehet. En akartam itthon szulni, nagyon kozel van a korhaz...es itt nincs ho :) (nna nem az a korhaz, ahol szulok...az egy oranyira van), csak nem akartam, es nem tudtam arra 2000 eurot kolteni, de ez igy tokeletes hely lesz. Amugy az en reszemril sokkal, de sokkal nagyobb batorsag korhazban szulni..szamomra sokkal nehezebb lenne, nem is tudom, en hogyan lennek ra kepes...marmint most nem a veszhelyzetrol, hanem egy termeszetes, normal szulesrol beszelek korhazban. Szamomra az en esetem sokkal egyszerubb, lazabb, kevesebb batorsagot igenyel.

Kép
pumipumi

Tedorka! csimota szive egyebkent normalisan ver, de legutobb a nogyogyinal 186 volt! Ez Apgaron mar csak 1 pont lenne :):) Ugy tunik, hogy beporog a dokimra :):) Ezen ne aggodj szerintem, nekem annyira hulyesegnek tunik ez a tegnapi eljaras...

Itt van egy tegnapi kep, majd tezek fel kesobb jol lathato pocakost levlistara, mert ezen nemlatszik, csak a kilo...az ut jobb oldalan van a szuleteshaz, a balon meg a szuleszet.

En is megyek reggelizni, aztan jon a joga...aztan a porges :):)

Kép

Kép

Kép
pumipumi

Sziasztok!

TEgnap nem volt kedvem gép elé ülni! VAlami nagy melankólia borult rám, és inkább festegettem, meg főzőcskéztem. A fali dísz már alakul. Csak a nap, a hold és Füles vár már kifestésre. Na és Tigrisen kívül még a többi alkatrész nincs lelakkozva, de szerintem ennek mindjárt neki is esek!

Ma megyek dokihoz és kórházi uh-ra. Egyes helyeken azt olvastam, hogy a 8. hónap elején a babák már 2 kg körüliek, amit én 9-én kezdek meg - bár az még egy hét. De máshol azt írták, hogy ilyenkor 1,6kg-osak a babák. Kinek mennyi volt így a 30. betöltött hét környékén a babájának a súlya???

pókica: no a borostyánlánc témában akkor teljesen egyet értünk :D A barátnőmék kisfia pl annyira szenved, hogy már tényleg mindent megvesznek neki, többek között ezt is, mégsincs nyugtuk... Az üzlet áll mindenek felett, sajnos!

tedorka: nyugi, szerintem még van pár heted. Első babák, és főleg a fiúk szeretnek utolsó pillanatosak lenni, vagy épp ráhúzni a beígért időre :) Én ilyet még nem hallottam, hogy a gyerek túl aktív lenne! Remélem pénteken jobb eredményt hoznak ki. Talán érdemes lenne sétálnod Ctg alatt, hogy ha a gyerek akkor nyugodt :) Félre téve a tréfát. Sógornőmet az értékelhetetlen CTG miatt fektették be - ok előtte volt egy vetélése, szóval veszélyeztetett terhes volt ellentétben veled. De gondolom biztos van oka annak, ha vizsgálnak, bár tényleg úgy tudom én is, hogy a baj csak akkor van, ha a baba túl keveset mozog, és a szívverése is lelassul.

gio: tanúsíthatom, hogy télen még szeptembernél is jobb szülni. A legjobb így állapotosnak lenni, mert a nagy pocak már akkor van, mikor a meleg már elillan :D

apkata: ugyan már, én térden állva porszívózok, mert máshogy nem megy :D :D :D

sprite: na hát jóslófájások. Lassan beindul itt a babaözön. Bár második babásoknál ez annyira nem mérvadó. Én is már többször átéltem ezt, és mégis bent vannak még a srácok :)
Én is úgy tudom, hogy a spermákban levő valami indíthatja a szülést. De ez gumival kivédhető... Mondjuk én nem tudnék már ekkora hassal szeretkezni a férjemmel!

csillag: hú a látogatási tilalomra még nem is gondoltam. Nagyon nem jó lenne, ha nem jöhetnének be a gyerekeim, meg a férjem a kórházba, főleg ha befektet a doki :shock:
De jó hogy befordult a babátok :D

tücsök: hát anyósod igazán átgondolhatta volna a látogatást :roll:

Gabi: azért még lehet hogy valaki beelőz. Bár bízok abban, hogy senki nem szül a 36. hét előtt, még én sem. Legjobb lenne, ha mind érett, legalább 37 hetes babákat hoznánk a világra :) Ezt kívánom mindenkinek!!!

nóna: én a 35. hétig vezettem, de én nem vagyok olyan alacsony. Most viszont már jó ideje csak a környéken merek kocsikázni!!!
Remélem éjjel indul be a szülésed, amikor a férjed is otthon lesz. Próbálj erre gondolni!
Kisfiadnak gyógyulást kívánok!!!
Egyébként én is ilyen hülye hangulatban vagyok mostanság... Szerintem csak a telihold a hibás!!!

Valami lehetett hétvégén, mert én is bocsánatot kértem a férjemtől a sok morgásért :roll: :roll: :roll:

Milla: sajnálom a párod papáját :( A rokonok tényleg elég érdekesen gondolkoztak ezekről a dolgokról. Ugyan mennyibe tartott volna hozniuk egy utazóágyat???
A hasadban érzett szúrás nem lehet semmi gond, csak épp rosszul helyezkedhet a baba. A köldök rész nagyon érzékeny nekem is, és ha épp ott nyom ki a baba, az bizony tud ám fájni!
Sajnálom, hogy ennyi macera van a rokonokkal :(

Lemon: örülök a jó hírnek :)

pumi: olajbogyó szüret, milyen furi ezt nekem hallani :) Jók a fotók, csak olyan picik :(

gabicika: a kismama halálát hallottam, de már régebben történ. Én ráadásul benyögtem a férjemnek a hétvégén, hogy ha esetleg meghalnék szülés közben, vagy utána, akkor mikre figyeljen. No ennyi kellett neki. Mostanság tök aggódós lett, de ilyenkor édesen figyelmes tud ám lenni :wink:

Kata
labkat

Szép reggelt!
Megnyugodtam a mozgásokkal kapcsolatban, mert már most reggelről nyújtózkodott párat a kicsike. :D Valahogy a pocim formája is más, tegnap este lefekvés után vette észre a férjem, hogy jobban kiáll. :lol: Eddig inkább elterült, most meg elől tornyosul. Ennek én duplán örülök, mert ezidáig nem tűnt túl kismamás pocinak. A dokinak meg simán rámondtam tegnap, hogy nem vettem észre változást a has formájában (igaz nem is nézegettem annyira). :oops:
Lemon, köszi reméljük már így marad a kis huncut. :D A nem alvás szerintem is max. Téged készít ki, ők bent a kis meleg kuckóban annyit szunyiznak egész nap, amennyit csak akarnak. Persze jobb lenne ha kipihenten vágnánk neki a nagy babázásnak, de úgy látom a kevés alvásból is kapunk felkészítést előre, hogy ne érjen váratlanul. :twisted:

Hú, ez a ctg most megrémített, hogy azt kell produkálni amit ők szeretnének látni. :shock:

Pumi, Te változatlanul nagyon csinos vagy, igazi menő kismama. :wink:
csillag25

Kata, én 32. héten voltam uh-n, és akkor már 2200 grammosnak mondták.
A ctg miatt már annyira nem aggódom, most már úgy vagyok vele, hogy majd pénteken. Valahol értem az egészet, hiszen magas volt a pulzusa. Nade nem annyira. A lényeg, hogy 120 és 160 között kellene lennie, nálam meg 160 és 180 között volt folyamatosan. Szerintem ez nem akkora eltérés, bár nem is vagyok orvos, hogy értsek hozzá.
Ugyanakkor tény, hogy amikor a terhességem elején mondtam, hogy magas a pulzusom (100-110 között) arra az volt a válasz, hogy belefér...persze nem neki kell igyen pulzussal pörögnie.

Én nem vezetek azóta, hogy ellopták az autót...a kölcsönkocsi kétliteres, nekem az nagy. Pedig régebben vezettem sokat, de most valahogy nem merem. Főleg itt a pesti rengetegben. Nem azért, mintha nem tudnám vezetni, inkább a többi autós miatt aggódom. Annyi baleset van, most inkább nem kockáztatok. Majd ha megszületik az apróság, úgyis rá fogok kényszerülni, de pocakkal most nem merek.
tedorka

Felhívtam a háziorvosi rendelőt, hogyan tudnánk megoldani, hogy ne kelljen várnom a betegek között a papírra és mondta a doki, hogy kopogjak be nyugodtan (náluk a kismamáknak amúgy sem kell várniuk). :shock: :D Eddig ezt annyira nem vettem észre, de ha ő mondja... Ugyhogy lassan össze kellene szedni magam és elindulni, de semmi kedvem, főleg hogy utána még melóhelyre is be kell vinnem. :roll:

Kata drukkolok, hogy minden oké legyen a dokinál. Nekem 30+3 volt 1470 g babácska. Én kicsinek tartottam az itt olvasott méretek után, de azt mondták teljesen jó, korának megfelelő.
Én is sokkoltam már azzal a férjem, hogy ha velem valami történne... frászt is kapott szegény és azt mondta tudja csúnyán hangzik, de ha választani kellene köztem és a baba élete között, akkor engem választana, bármennyire is sajnálná a babát.
csillag25

Igen, az ondo, meg az orgazmus kivaltotta mehosszehuzodas is beindithat szulest...elobbi rendkivul egyszeruen megoldhato....hogy en miert nem aggodom az utobbi miatt sem??? :lol: :oops:

O, ezek a rossz hirek kismamak halalarol...tenyleg nem kellene meg tv-t sem nezni. Eleg tudni, mik azok a dolgok, amik megtortenhetnek, es nyugodtnak lenni abban tudataban, hogy ott a segitseg. ezek annyira szelsoseges esetek. Ha vidamparkba, jatszoterre megyek, megvan az eselye, hogy az uton atkelve elut a kocsi...de attol ez meg a jatekrol szol...ha vasarolni megyek, megvan az eselye, hogy a penzemert megkeselnek...de attol ez meg a bevasarlasrol szol. sajna mindenbol szenzaciot csinalnak, mi meg hipererzekenyen probaljunk meg ugy tenni, mintha minket nem erintene. Vegulis nem erint. Attol meg, hogy o i szult, meg mi is azt fogunk, meg nem kell ugy tortennie...sot!...statisztika szempontjabol meg kedvezo is...hiszen ritkan van ilyen, es most megesett...akkor velunk nem fog. na jo, ez nem igy van, de en abszolut hidegen allok az ilyen hirekhez.

Kata! Hogy van neked idegzeted ezekhez a figurakhoz? En mar attol idegbajt kapok, hogy tuzet kell raknom, es hogy milyen precizen illesszem egymashoz a fadarabokat. Ettol finomabb kezmozdulatokra nem vagyok kepes :oops: MI meg szerencsere nem futunk, aztan 3 heten belul meg felkoltozunk anyospajtihoz, es mikor marciusban vissza, szerintem mar megint nem kell futeni...most meg eleg a kandallot begyujtani, bar amugy eleg hideg, 19 van csak bent. Amugy az olajbogyo szuret pont olyan, mint nalunk az alma...itt meg az nincs :):)

Kép
pumipumi

Kata! Szerintem egyaltalan nem kell aggodalmaskodnod...mikor legutobb irtad a mereteket, en akkor neztem utana az ikres dolgoknak, es a sracaid, enyhen szolva szuperul fejlodtek. nem is kellene mindig hasonlitgatnunk, szerintem annyira tulzasba visszuk ezt. Hatalmas kulonbsegekkel szuletnek babak, aztan par honap utan meg sokszor tok egyformak. Addig, amig a doki nem mondja ellenkezojet, minden rendben!

Csillag! En ha vervetelre megyek (bar elsobbseg van, soha nem is varok, de ki tudja ezt elore), mindig felteszek egy maszkot...ez valahogy kivaltja az emberekben, hogy engedjenek. vagy raereznek a helyzetre, vagy szabadulni akarnak :):) Meg egyszeruen csak be kell kopogni, es ha valaki beszol, megmondani, hogy neked elsobbseged van, nem tudta?

Kép
pumipumi

Sziasztok!
Sajna nem tudtam visszaolvasni csak ezt az oldalt, mert annyi minden volt, hogy nem jutottam a géphez. Szóval bocsi az önzésemért, hogy nem reagálok, és mégis a segítségeteket kérem!
Elegem van és kéne egy kis támogatás, amit úgy érzem csak tőletek kaphatok meg, mert egy edül ti tudjátok átérezni a helyzetet!
Tegnap elmentem a szokásos hétfőnkénti szülésfelkészítőre, ahol egy dúla tartotta az előadást. Teljesen érdektelenül álltam a dologhoz, de amiket mondott annyira megfogott, hogy nagyon szeretnék olyan körülmények között szülni, ahogy azt ő és a vele együtt dolgozó doktornő lehetővé teszi. Ők a Szent István Kórházban dolgoznak Pesten, ami még nem is lenne probléma, mert Szolnokról 1 óra tíz perc alatt ott vagyunk, persze ő is jönne velünk a kocsiba! Biztos emlékeztek, hogy a szolnoki kórház eléggé gettós és számomra visszataszító körülmények uralkodnak, ráadásul ma látom a híreket, hogy meghalt egy kiamama.... :evil:
Na de itt jön a bökkenő, hogy mi legyen az orvosommal és a szülésznővel?????????? Szüleim kiakadtak, hogy már fogadtam orvost és szülésznőt és ilyenkor már nem kéne variálni! Na de könyörgöm, az orvoshoz mindig magánrandelésre mentem és ott hagytunk már egy csomó pénzt, szóval semmi oka nem lenne megsértődni, mert nem keveset keresett rajtam. A szülésznővel eddig összvisz 2 szer beszéltem, a 27 héten, amikor felhívtam és megmutatta a szülőszobát (amikor sokkot kaptam a körülményektől!!!!!!) és tegnap, amikor szóltam, hogy már a 36. héten vagyok és lassan aktuális lesz a dolog. Ennyi!!!!
Dehát ezt így már nem illik, meg a dúlákra mindneki úgy tekint mint kuruzslóra, stb. Mondja ezt a család és a környezetem!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! :evil: Megőrülök, hogy Magyarországon mindig mindenki azt csinálja , amit illik, nem ami neki jó! Egyedül a férjem támogat ebben, mert amit látott a kórházba az alapján nem akar engem ott látni ( szegényke lefehéredett, amikor bent volt a szülőszobán!)
Szóval kérlek segítsetek, mert nincs nagyon időm erről dönteni, konkrétan két napom van rá.... :(

Szerintem nem mindegy, hogy hogy élem meg a szülést, milyen élmény lesz és az sem, hogy a szolnoki kórház híres a nagyszámú császármetszésről és minden esetben gátat metszenek. Én meg nem akarom, hogy össze-vissza vágjank, mert akit ismerek mindenkit vágtak! Szeretném én is egy gyönyörű élményként megélni ezt nem pedig egy rettenetként, ami muszáj, ahhoz, ha a gyermekemet a karomban akarom tartani....
Vendég

Anna! En tokeletesen megertelek, bar azt nem irtad, hogy mit jelent "igy! szulni, de nagyjabol el tudom kepzelni. EZ a te szulesed, a babad vilagra jovetele, es ebbe az eg vilagon senki (kiveve a parod) nem szolhat bele. Az orvos es szuleszno miatt aggodni szerintem butasag lenne. A szulok reszerol furcsa, hogy ezzel jonnek...ki a francokat erdekel a doki (akinek mar igyis fizettel)? barmikor megvaltoztathatod, amit terveztel, foleg, ha jobb korulmeny adodik. En szuleid helyeben inkabb arra hivtam volna fel a figyelmed az illetlenseggel szemben, hogy mennyire vagy biztos a dontesedben. Hogy csak elkapott-e a hev, mert olyen nagy hatasa volt rad, ahogy beszeltek, vagy pedig valoban igy szeretned, es minden korulmeny, lehetoseg adott ehhez? Ha neked rossz erzeseid vannak a korhazaddal kapcsolatban, teljesen normalis, hogy mast keresel, ha lehet. Gondolj alaposan bele, mennyire biztonsagos (tavolsag, dula kepzettsege, a sajat bizonyossagod es bizalmad felejuk is) es kivitelezheto ez az uj lehetoseg...es ha neked ez igy jobban tetszik, akkor szerintem nincs mit gondolkodnod...nem hiszem, hogy ilyen esetben az illemkodex lenne a legfontosabb...meg kulonben sem illetlenseg a legkisebb mertekben sem. Ezt csakis te dontheted el, ne hagyd magad befolyasolni! Ha amiatt aggodnanak szuleid, hogy messze van, azt megertenem...nna de hogy a doki miatt!!! Kulonben is...szukseg eseten meg mindig mehetsz a kozeli korhazba. AZ ilyen valtoztatas olyan gyakran tortenik, hogy a dokik szerintem fel sem veszik igazan.

Kép
pumipumi

Anna!
Teljesen megértem, hogy váltani akarsz. És miért ne lehetne? A szülésznövel való kapcsolatot miatt ne emészd magad, de a dokid miatt sem, ö már megkapta a pénze nagy részét. Szerintem, ha ilyen fontos neked (és természetese, hogy ilyen fontos!!!), akkor már csak az idegeskedés elkerülése és a megnyugvás miatt is válts. Ha lesz dúlád (az Istvánban engedik), akkor nem kell külön szülésznöt fogadni, szerintem. Ha meg a dokikkal otthon tartod továbbra is a kapcsolatod, akkor akár az ügyeletesnél is szülhetsz, de lehet, hogy még megpróbálhatsz választani orvost is. Támogatlak lelkiekben teljesen!!!

Én is az Istvánban fogok szülni. Azon gondolkodom, hogy mit tudnék segíteni neked. Sajnos csak jövö pénteken megyek legközelebb be, de ha addig kell valami info, akkor biztosan tudnak segíteni telefonon keresztül is a szülészeten. Én még nem voltam ott szülöszobalátogatáson, erröl nem tudok nyilatkozni, csak amit a neten találtam. Szólj, ha tehetek érted valamit.

eva

Kép
schvargaeva

Köszönöm Pumi! :wink:
A szülés , annyiban lenne más, hogy egy ágyas szülőszoba van szembe az itteni 6 ággyal! A vajúdás során is külön szobában lennék. Nincsenek rozsdás műszerek kipakolva, nem riogatnak vele, ha nem muszáj. Nagyon fontos nekik a gátvédelem, tehát csakis akkor vágnak, ha életveszélyben van a baba, vagy mindkettőnket veszély fenyeget. Nem avatkoznak be feleslegesen mindneféle gyógyszerrel, tehát nem vezetik a szülést, hanem kísérik! Bármilyen pozitúrában lehet szülni, nem kötelező háton fekve, ami minden józan észnek ellentmond, aki egy kicsit is jártas az anatómiában! a babaát egyből szülés után odaadják és csak akkor vágják el a köldökzsinórt ha már a bébi tüdeje megszokta a lélegzet vételt és ha már nem úgy pulzál a vér a köldökzsinórban. Mert hogy nem azért sír a bébi, hogy de jó kap levegőt, henme hirtelen megfosztják az addig megszokott oxigén forrásától, teleszalad az addig eléggé lapos tüdeje oxigénnel és ez neki iszonyatos fájdalom!!!! Na ez is kimarad! Segítenek a szoptatásnál 3 órára egyedül hagynak minket a bébivel és apával közben cicire lehet a babát rakni, hátha előtejcsit sikerül innia. Szóval ez egy meghitt, igényekhez teljes mértékben alkalmazkodó szülés lenne.... :? Ráadásul a Szent István Kórház igen jó hírű, igényes, nem hullik a vakolat aszülőszobán a fejemre.....
Vendég

Köszi neked is Éva!
A dúla Dr Boros Judittal dolgozik, nem tudom hallottál róla valami infót?
Vendég

Dr Boros Judit az orvosom :)

eva

Kép
schvargaeva

Priviben írj nyugodtan kérdéseket, ha gondolod. A dúláját nem ismerem, róla nem tudok, csak a dokinöröl.
Nem leszek egész nap gép mellett, de igyekszem válaszolni mindenre.

eva

Kép
schvargaeva

Anna! Most olvasom, hogy a ferjed tamogat. Ki mas tamogatasara varsz? Te igy szeretned, es parod is melletted van. Akkor?
Az en szobam nagyon szep lesz, de mondtam eppen tegnap a szulesznonek, ha nem lesz hely, a korhazi folyoso egy eldugott zugaban is szivesen megszulok...nyilvan sokat szamit a kornyezet, de szerintem addig, mig a maga a szulesi elmeny a legfontosabb, igazabol nem sokat valtoztat, hogy feher lepedon vasagyon, vagy franciaagyon a sajat takaromon tortenik-e. Engem maga a szules egyaltalan nem erdekel...a szuletes a legfontosabb. A baba szuleteselmenye az, ami szamomra meghatarozo...ha nem igy lenne, akkor igazabol le se sz..nam. Ha a te korhazadban nem adottak a korulmenyek ehhez, szerintem meg 2 napra sincs szukseg eldonteni.

csajok! nektek mik a tapasztalataitok a padlot illetoen? Parketta vagy padloszonyeg? MI meg raerunk eldonteni, de azert most mar nezegetem, mert 3-4 honap mulva mar keszen lesz a haz, de kesobb nem lesz ra idom.

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Én is részlegesen tudok reagálni, mert négy napig nem ültem a gép előtt. Egy barátnőnk volt itt, és végre igazi pihenős hétvégét tartottunk. Séta, kaja, beszélgetés, borozgatás, kávézás, cukrászda :D Nagyon laza volt.

Anna: nem egyszerű döntés valóban. Szerintem csak magadra hallgass, tanácsot adni úgysem tud senki. Engem személy szerint nem aggaszt már a gátmetszés, meg a kórházi dolgok, mert annyiszor végighallgatom a klinikán, hogy mi, hogyan, miért, mikor történik, hogy az egész ismerős és megnyugtató érzést kelt. Aki ott szült, attól én még csak nagyon pozitív beszámolót hallottam, úgyhogy abszolút nem gondolom azt, hogy csak azért, mert nem a legalternatívabb helyen fogok szülni, nem lesz csodálatos élmény a szülésem... Te viszont láthatóan magától a helytől is rosszul vagy. Kérdés, hogy túl tudnád-e tenni magad az idegenkedéseden, vagy nem. Mert ha így állsz hozzá, biztos nem tud olyan élmény lenni a szülés, amilyenre vágysz. A Pestre menés nekem rizikósnak tűnik, de ha téged az jobban megnyugtatna, és tényleg meg tudnád oldani, akkor válts. A környezetedből nem hiszem, hogy támogatást fogsz kapni sajnos. Férjed hogy áll hozzá?

Akella: ne aggódj!!! Nekem is volt több magzatvíz. Amiatt TORCH, szív-uh. Azóta minden visszaállt! Ne hagyd, hogy itt a végefelé két hét parában legyél!

Pumi nagyon jót nevettem, hogy a tökéletes eredményed még jobb lett :lol: Alig várom már a szülésbeszámolódat! :D

Részemről most azon aggódom, hogy picibabánk úgy néz ki, keresztbe fordult. :? Esténként férjemmel mindig vissza tudjuk csalogatni fejjel lefelé állásba, de nem nagyon akar ott maradni. Nagyon szeretném már tudni, mi van.Én már annyira arra készülök, hogy szülni fogok. A császárral most nagyon nehezen tudnék megbarátkozni. :cry: Úgyhogy esténként nagy megbeszélés van a pici lánnyal. Most is mászik összevissza, csak azt nem tudom milyen irányba fordul éppen :shock: Nagyon minike lehet még mindig, hogy ennyit tud helyezkedni...

Nevekkel is haladunk. Csináltunk egy listát 17 névről, és abból már Picúr fog választani. Eddig három névre szavazott, de csinálunk még pár kört. Csak én annyira izgultam, miközben párom próbálgatta a neveket, hogy folyton röhögnöm kellett :oops: :lol: De már nagyjából érzem, melyik nevet fogja választani :D

briell

Anna,
ne foglalkozz mások véleményével. Ezt tényleg őszintén tanácsolom, én igazán toleráns tipus vagyok, de ebben a helyzetben az számít, hogy te hogyan fogod megélni az egészet. Ha a biztonságérzetedhez ez hozzájárul, ne habozz egy percet sem!
Egyébként ezeket az infokat szerintem nyugodtan tartsd meg magadnak, ha kérdezik elmondod, de nekem pl. eszembe sem jutott kikérni bárki véleményét az orvosommal, a kórházzal, vagy bármi más hasonlóval kapcsolatban. A férjemmel ezeket el tudjuk dönteni önállóan is. :wink:

Kép
apkata

Anna...mar latom, hogy miben lenne mas a szules. Szamomra ezek a dolgok, amiket leirtal, egyaltalan nem kenyelmi dolgok, hanem nagyonis alapvetok. Sokan masok irtak mas korhazakrol, ahol mindezeket biztositjak az o korhazi korulmenyeik kozott is, ha nalad ennyire undorito a helyzet, abszolut ertheto a valtoztatas.

Kép
pumipumi

Jaja, Anna ezek tényleg nem olyan nagy dolgok, sőt szinte már alapvetőek. Szolnokon tényleg ebből semmi nincs így??!!! :shock:

briell

Sajna Briell, nálunk Balkániak a körülmények. / ágys szülőszoba, rozsdás az alja a hatalmas reflektoros lámpáknak, ágynak, stb. Tele van kisebbségiekkel és a csecsemő osztálynak is különösen rossza a híre, még a védőnők szerint is! Nem segítenek, leszarják, hogy mi van az anyukákkal, meg ilyesmi. Én tudom, hogy mindent ki lehet bírni, de én nem így akarok hozzá állni, hogy majd kibírom valahogy, mert nincs más választásom!!! Szóval szerintem ma felhívom a dúlát és kérek tőle egy időpontot az elbeszélgetésre. Ő egyébként szolnoki és 5 éve csinálja ezt, jár fel a kismmaikkal
pestre szülni, és biztosított arról, hogy ne fordulhat elő a kocsiban szülés, mert ha valamit iy érzek egyből hívnom kell és már jön is hozzánk, ha meg necces a helyzte nyilván nem fogunk elindulni!
Az fogott meg ebben az egészben, hogy vele úgy érzem én és a bab vagyunk a legfontosabbak...
Vendég

azt akartam írni, hogy 6 ágyas szülőszoba. :D
Vendég

Anna, sztem is nyugodtan változtass, az folyik mindenhonnan, hogy jogállamban élünk, bár én utálom ezt, de most, ha jobb lesz neked, változtass, és mással ne törődj.

Briell, drukkolok, hogy babótok megszokja a fejjel lefelé pozitúrát. Tetszik, hogy maga választja ki a nevét, nagyon kíváncsi vagyok.

Pumi, nagyon csini vagy, igazi trendi kismama! A te terhességed, tényleg nagyon idilli, drukkolok, hogy végig minden úgy legyen, ahogy tervezed!

Én is jövő héten megyek ctg-re, kíváncsi vagyok, nekem mit mondanak majd, hiszen én sem tudom szabályozni Manó mozgását, max. kis böködéssel, de ugyanaz a válasz, mint Gombinál. :lol:
Vendég

Nem volt erőm kidugni az orromat a lakásból, úgyhogy visszakapcsoltam a gépet.
Anna!!! Amikor kb. 10 hetes terhes voltam, leültem beszélgetni a szülészeti osztály egyik főorvosával. Fiatal, első terhes kismamaként tele voltam aggodalommal, és persze meg nem válaszolt kérdésekkel. Akkor ő azt mondta, hogy ez az egész csak rólam szól. Ők meg azért vannak, hogy én jól érezzem magam. Ha nem tetszik valami, nem bízom az orvosomban, vagy nem tetszik a kórház, még az utolsó nap is dönthetek úgy, hogy változtatok. Mert ez nem az orvosról szól. Akkor nagyon megfogott, amit mondott. Ráadásul akkortájt olvastam egy csajról, aki a 38. héten váltott orvost, mert az valamiért nem volt szimpatikus neki.
Szóval szerintem nyugottan válts. Ja, és mellesleg jegyezném meg kicsit ironikusan, hogy persze akkor nem lenne baj az orvosváltás, ha a dokid menne el szabadságra, síelni vagy nyaralni, ugye...?
tedorka

Ja, mellesleg kaptam időpontot péntekre ctg-re, csütörtökön meg meglátogat a védőnő. Na ennek már annyira nem örülök, de úgy érzem, hogy a védőnő jobban szeret házhoz jönni, az meg plusz feladat nekem, mert ugyebár szép rendnek kell lennie, én meg nem vagyok egy takarítás-mániás. (a fölöttünk lakó csaj reggel nyolc óta porszívózik meg hallom, hogy takarít...minden elismerésem az övé, de mit lehet 75 nm-en ennyit porszívózni...)
tedorka

Briell! nem vagy nagy a kepen, bar az teny, hogy ezek a teli, raadsul bo cuccok elegge vizilovasitjak az embert, mert csak az latszik, hogy egyben nagy valaki. Azert igy beoltozve is jol latszik a pocak...es erdekes, mert rajtam is van 11,5 kilo, es tudom, hogy nagy vagyok, de megsem erzem magam gaznak. Azert azon elgondolkodom, hogy regebben 20 alatt nem nagyon szedtek fel ... :):):) Amugy a tokeletes eredmeny tokeletesedese csak affele orvosi bok :) Csak arrol van szo, hogy nottek azok az ertekeim, amik a terhesseg vege fele altalaban csokkenek. De az en dokim, ha baj lenne, akkor is azt mondana: hat, van itt egy icuri-picuri kis bibi, nezzuk hogy mit lehet tenni...amugy minden tokeletes :):) A pozicio miatt szerintem meg mindig nem erdemes tulzottan aggodni...vegulis jol teszi...minek szeduljon mar most, ha 2-3 het mulva is elkezdheti? Azzurrka feje amugy lent van mar hetek ota, de a teste erosen harant..."egyenesen" csak ejjel van, vagy ha alszom, mert igy az oldalamon fekve nem kenyelmes neki harantban, es akkor beteszi magat normalis pozicioba...de egyebkent napkozben meg ferden terpeszt, es mindig ugyanazt az oldalamat rugja :):)

Tedorka! Jol tetted, hogy nem mozdultal ki, ma nekem is ilyen begubozos napom van, ferjem csak keson jon :( Elvagyok itt a tuz mellett, es hazat tervezgetek...azt hiszem, bekapcsolom a kedvenc delfinkes zenenket is, es csinalok egy fincsi mezes-citromos teat is...sot, megettem 2 kinder maxi kinget is :roll: ...lelkiismeret-furdallas nelkul :oops: SZerintem a vedono nem akad ki, ha nem csillog-villog minden, inkabb az a lenyeg, hogy ne legyen ciganykupi, meg fel haznyi mosatlan...esetleg a szomszed csaj besegithetne :)

Kép
pumipumi

Dorka: én sem vagyok nagy takarító :oops: Aggódom is, nehogy véletlenül beállítson a védőnő. Bár múltkor már elejtettem neki, hogy szinte alig vagyok itthon, eszébe ne jusson csak úgy beállítani :twisted: Nem is kosz szokott lenni, hanem nagy rendetlenség. Nem bírok rendet tartani. De muszáj lesz rászoknom. Mert gyerekek mellett majd nem lehet azt csinálni, hogy egy hét alatt növelem a kupit, majd egy nap alatt rakok rendet :?

Hú, Kinder maxi king, nyammi. Nekem is nagy kedvencem :D De én most a korpovit keksz mellé bevásároltam egy csomag pilóta kekszet :lol: Már nyomatom is befelé.

briell

Anna : szerintem is válts!Fontos,hogy a körülmények megfelelőek legyenek számodra!Azért én a dokit meghagynám tartalékba,ha bármi történik és nem jutsz el Pestig, akkor ott legyen.

Pumi: csini vagy!

....én meg éhes....!megyek eszek valamit!
Vendég

Hú jó nagy volt a pörgés reggel óta és mennyi izgalom!!
Mi unokaöcsi látogatáson voltunk és könnyekig hatódtam a 2 kistesó láttán, mert a keresztlányom annyira éde, hogy azt hittem megzabálom őt is ahogy öcsihez viszonyul
Én most elég pörgős vagyok, valahogy a gyermek elmozdult és nem fájok igazán és én azt sem látom hogy nőne a hasam :shock:
Nekem csak az a problémám ma kivételesen, hogy hideg van és sok az ember az utcán, a boltban, a járműveken, így ez vhogy mindig visszatart a hosszabb megindulásoktól. Egyáltalán nincs kedvem egy sima kicsi vírust sem beszedni az utsó hetekben.

Milla
Azt akartam még kérdezni a rokonokról, hogy honnan jönnek amúgy? Mert ha mondjuk egy spanyol tengerparti kisvárosból, akkor légy empatikusabb , mert akkor lehet belőle nyáron egy 2hetes tengerparti nyaralás!!! :wink: Vagy rögtön egy kihelyezett topictali, hisz biztos nem bánnnááááák, ugye??:-)

Anna
szerintem is csak azt nézd ami Neked jó. A dokidnak még mindig mondhatod utána Szolnokon, hanagyon kínosnak érzed hogy hát sajna épp Pesten voltál, ezért ott szültél. Téma leo. Ne izgasd magad, tedd azt amit a szíved diktál!!

Pumi
csini vaaaagy!!
Engem a szülés igazság szerint annyiban érdekel, hogy jöjjön ki a kicsike és azt a pár napot elvileg bárhol kibírom, mert a Jánosban ha minden oké már dobálnak is ki 3.nap a kórházból. Bár elnézve a szobákat valszleg alapítványit kérek amihez van fürdőszoba, mert arra kissé háklis vagyok. De kicsit úgy vagyok most az egésszel hogy az igazi kaland akkor kezdődik amikor ittlesz már velünk egészségben boldogságban.
Vendég

sziasztok
anna szerintem ne törődj a szüleiddel ha te megbízol ebben a doktornőben akkor szerintem válts nyugottan :wink:
már akartam kérdezni hogy ki mikor sterilizálja a dolgokat mellszívó,cumi,stb.van még pár hét de mi van ha előbb jön babóca :? a ruhát már összekészítettem neki.meg magamnak is a kórházi csomagot még 1-2 apróságot kell berakni evőeszköz pzs. ilyesmi.de szerintem ma berakom már az összes cucott.ti hogy álltok?

Kép
Kép
anitaaa03

Én a héten talán el kezdek mosni. Mellszívó hugomnál, úgyhogy majd ő sterilizálja nekem amikor kell, gondolom..:)
végül rendeltem egy szopipárnát, azaz 1000 kemény forintért megnyertem a vaterán:-) Sztem szopcsihoz tök jó lesz, de én mondjuk aludni nem tudnék vele.
Ami kész az az én kórházi cuccom, meg a kiságy áll, babakocsi, kád beszerezve.
Mi kell még? Lehet a tevékenységekről is kéne egy lista :D
Vendég

Most olvastam hogy a hársfatea nagyon jó álmatlanság ellen, lefekvés előtt egy csészével.
És hát 36. héttől napi 2 csésze málnalevél . Hát akkor ezeket is be kell szerezni :-)
Vendég

Gio! Pont erre utaltam en is, amikor irtam, hogy masok vagyunk...szamomra nem a szuletes utan kezdodik a buli...bar nyilvanvaloan teljesen mas jellegu erteke van utana, a valodi kaland valoban akkor kezdodik...a szuleteselmeny nekem "csak" a baba szempontjabol fontos...mas ezt hulyesegnek, nevetsegesnek tartja, en meg egyertelmunek...de ezzel sztem semmi gond nincs.

A listaval kapcsolatban...en is azt hittem, minden oke...erre tegnap megkaptam a szuleteshazit...pfffffff...persze mind csak ajanlas, semmi nem kotelezo, mert minden van nekik, csak ha en jobban erzem magam a sajat cuccaimmal. A szavak felet megcsak nem is ertettem :) Persze nincs a listan pl haloing, papucs, kontos, evoeszkoz, cumisuveg...amiket tapasztalat szerint sosem hasznalnak ebben a 12 oraban...de van rajta pl tesztaszuro!!!!!!! :lol: :lol: :lol: A hajam ketteallt...de vegulis logikus...ha a kadba esetleg uszkalo dolgok kerulnenek :) hat, ezt a listat is csak azert csinaltak, hogy nekik is legyen egy listajuk :)

A sterilizalasra a valaszokat en is nagyon varom, mar gondolkodtam rajta. Megcsinalnam, de eloote ugyis sterilizalni kell megint, nem? Egyebkent nem sok ertelme van...mar csak ha a sajat laboros munkamra gondolok...Azt azert mindenesetre ideje lenne mar kiprobalnom, hogy hogyan mukodik :):)

Kép
pumipumi

Pumi, ez a tésztaszűrő nagggyon király!!!! :) :D Nemhiába olaszok:))
Jah, egyébként én tök egyetértek Veled hogy így felkészülsz a szülésre és valahol irigyellek is hogy ennyi időt szánsz rá. Ezért gondolom én hogy gyávaságból vagy lustaságból nem választom pl. az otthonszülést.
Arra viszont figyeltem hogy az egyik legjobb dokit válasszam - igaz nem volt nehét hisz a hugom és a barátnőm is nála szültek, immár 2en 4 gyereket és az egyik legjobb uhu specialista Bp-en és abban az értelemben feltétlen természetes szülés párti hogy kis akadályra nem küld rögtön a műtőbe császárra mint sok doki illetve huginál most a 2. babánál nagyon sok figyelmet fordítottak a gátvédelemre - sikerült is és a hugom totál jól néz ki, ül szalad-él, mintha nem is szült volna egy hete :)
Vendég

gio irigylem a húgodat hogy ilyen jól van,de azért a gátmetszessel úgy vagyok hogy még mindig jobb ha vágnak mint ha szakad.és akkor az ember szeretne minél előbb túllenni rajta nem vissza fogni a tolásokat nehogy repedjen.legalábis az én fejembe akkor csak az járt hogy legyen már vége.

Kép
Kép
anitaaa03

sziasztok

nem tudom emlékszik e még valaki rám, még valamikor az elején írogattam, de meló és gyerek mellett nem volt időm. Most egy hónapja álltam le a melóval, gyerek bölcsiben úgyhogy elkezdtem olvasgatni a fórumot ... és ím eljött a pillanat és írok is:-))

Anna nyugodtan válts! A barátnőm is négy héttel szülés előtt váltott, tele volt aggodalommal, hogy mi lesz, de minden okés volt és utólag áldotta az eszét, hogy váltott. Szerintem nem bántod meg az orvosod, akihez eddig jártál. Dr. Boros Juditot nem ismerem, de olvasom a Kismama magazint, amiben ő szakértőként szokott nyilatkozni és nekem nagyon szimpatikus. Szerintem csak jól járhatsz vele. No és az első baba szinte lehetetlen, hogy egyóra alatt megszülessen.

A ctg téma is érdekes. Én ma voltam. Tényleg magas a szívfrekvencia ha sokat pörög a gyerek. Az enyém is sokat pörgött, sőt a végén csuklani kezdett, no akkor szedtek le a gépről, mert ha csuklik akkor nem jó az eredmény. De nem kellett megismételni. Megmérték a vérnyomásomat, és rájöttek, hogy én is fel vagyok pörögve. Ennek két oka is volt: a kávé, illetve az emlékek. Totál bejött nekem a szülésem - amikor is a babám szívfrekvenciája 100 alá esett és kimondta az orvos, hogy azonnal műtét. Szóval megbeszéltük az orvossal, hogy legközelebb kávé nélkül érkezzem és próbáljam meg a rossz emlékeket kiiktatni. Végülis minden rendben volt az első gyerekkel, magára tekerte a zsinórt tehát nem is tudott volna megszületni. Egészséges, szép igazi 2 és fél éves nőci lett belőle. De emlékszem, hogy anno ő nagyon lusta volt a ctg-n és ébresztették. Szóval egy kis minimális mozgás kell, hogy legyen, mert akkor értékelhető a ctg eredmény. De az, hogy éppen túlpörög a gyerek nem nagy baj, megismételhető a vizsgálat. Ezen fölösleges aggódni. Ráadásul - nálam legalábbis - méhtevékenység még egyáltalán nincs. majd akkor lesz izgalmas, ha már az is mérhető - szerintem, bár nem vagyok orvos.

Én sem vagyok nagy takarítós, de szülés előtt én állandóan takarítottam, minden nap porszívóztam, rendet raktam, a szennyestartóból a ruhákat mind kimostam, hogy szegény férjem rendben legyen. Pedig tényleg csak három nap, még császármetszéssel is a kórház... De azt mondják az okosok ez természetes.

No leütöm mostmár magam, mert ahhoz képest, hogy féléve nem írtam, most jó sokat termeltem.

Márti
stella2007

Első babánál nála sem szórakoztak, vágták, meg repedt is, úgyhogy utána 6 hétig alig bírt menni.
Úgy van itt, hogy első babánál az esetek 90%ában gátmetszés van, de a többediknél talán már rugalmasabb a hüvely. Nem tudom, majd Te megmondog Anita, hisz van esély rá hogy nem kell vágni nálad sem!
Vendég

Üdv Stella!
Én sajna nem emléxem, de nem is az elejétől vagyok itt, tehát ez az oka nyilván.
Tök jó hogy már nem dolgozol és Te is rá tudsz pihenni akkor kicsit a szülésre. Hányadik hétben vagy?
Vendég

Anita! lehet, hogy az en fejemben is ez fog jarni :):)

De mar akartam irni, hogy ez szerintem egyaltalan nem gyavasag/batorsag kerdese, hanem arrol szol, hogy kinek mit jelent a szules. Ha en ugy gondolnam, mint itt a nagy tobbseg, enyhen szolva lesz..nama dolgokat. Biztos lehetne jo orvost talalni itt is, mert mindenhol vannak, de itt mar egyebkent is divat 2 evvel tervezett terhesseg elott eldonteni, hogy csaszar lesz...es a korhazak is erre rendezkedtek be. Pl az en sajat orvosom is egy katasztrofa, de meg is osztottuk egymassal a velemenyunket, mindketten elfogadtuk a masik magyarazatat, es vegul o ajanlotta, hogy ha lehet, semmikepp ne szuljek naluk...ugyhogy oda tenyleg csak vesz eseten megyek...akkor aztan mindegy lesz..ha barmi tortenne, akkor mar sajat magamra is betegkent tekintek majd, es ebben az esetben egyertelmuen a korhaz a megfelelo hely, ahova mint beteg megyek. Amugy nekem magaval a gatmetszessel nincs kulonosebb bajom (bar van vagott-varrt, es szakadt.termeszetesen gyogyulo sebem is, es utobbi egyertelmuen tokeletesebb...ez is alkat kerdese lehet), bar nyilvan mindent megteszek, hogy ne karositsam a szoveteimet, mint ahogyan a kessel vagaskor is vigyazok...de valojaban nem tartom egy hejjde durva valaminek...csak az remit el, hogy mindent rutinszeruen alkalmaznak, sokszor rosszul, es teljesen szuksegtelen esetekben is. Azt mindig hozzateszem a mondandomhoz, hogy valodi szukseg eseten en sem haboznek egy pillanatig sem semmi folott.

Kép
pumipumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?