A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Manocskak
Az újfajta oltás alatt a h1n1-et érted?
Itt korábban sokat írtunk róla, és úgy rémlik szinte senkinek nem ajánlotta a dokija , védőnője, szülésznője. Sőt kifejezetten ellenjavaltnak tartják többen - köztük az én dokim/védőnőm is. Nem tesztelték kismamákon, nincsenek még tapasztalatok magzatkárosításról, úgyhogy én nem kockáztatok, inkább amennyit lehet szülésig itthonvagyok.
Vendég

Sziasztok!

Judy: szerintem sem kell megkérdezni a lóvét, mert még mondani talál egy összeget a doki. Ha elég pofátlan, akkor kinyögi magától, hogy nála ez hogy szokás. Ha meg nem pofátlan, akkor elégedjen meg azzal, amit ti szántok neki. Mellesleg vannak fórumok, ahol érdemes kutakodni a dokid nevére keresve, és megérdeklődni, mások mennyit adtak, vagy nála mi a szokás. Tőlem már kérdeztek ilyeneket a volt dokimmal kapcsolatosan.

nóna: nekem még soha nem kellett számolni magzatmozgást!

sprite: ne izgulj ha netán beindul a szülés, akkor sem lesz Hubával már baj. De azért tényleg jó lenne, ha kivárná még azt a pár hetet. Pihenj sokat!!!
Nekünk a vége tutira a betöltött 38. hét, ami december 31. Ekkor biztos beindítják a szülést :) Azon viccelődött a férjem, hogy milyen poén lenne, ha az egyik baba éjfél előtt, a másik meg éjfél után születne meg :D :D :D

tedorka: szerintem nagyon jól áll ez a félhosszú haj!

apropó oltás: ma volt a tv-ben a Deutsch Anita (a BK Imijének a felesége) aki babát vár. Már érzi a rugdosásokat, bár elég pici még a hasa. Talán épp betöltötte az első trimesztert, és beoltatta magát H1N1 ellen! Azt javasolták neki, hogy az egész családját oltassa be.

Anna: én immun erősítésre C vitamint szedek. Néha kihagyom. Meg tervezem, hogy a Gravida szedését is folytatom szoptatás után is! Hála Istennek nem vagyok egy könnyen belázasodó típus. Ezért nem aggódok annyira, bár a maszk az jó ötlet. Én pénteken megyek vérvételre, de nem tudom, hogy bevállalnám e.

lemon: nekem is volt hosszú hajam, és én sem bántam meg a levágatását. Volt nagyon rövid is, amikor hajnyíróval 21mm-re vágtam, mert terhesség után elkezdett hullani a hajam, és meguntam az egészet. Most valami vállig érő fazont szeretnék növeszteni! Talán azért, mert valahol azt hallottam, hogy a teltebb nőknek jobban áll, ha hosszabb a hajuk. Amíg meg nem sikerül vissza fogynom kb 65-68kg-ra lehet hogy hagyom ezt a stílust. Bár férjemmel ellentétben sokan támogatják a hajnövesztést. Férjemnek tetszett a rövid hajam is, én is szerettem, csak sokat kellett fodrászhoz járni vele :roll:

Kata
labkat

Gio
Az egy dolog, hogy szülésig otthon vagy, de ha majd meg lesz a baba? Én sem nagyon mozdulok ki mostanában csak akkor, ha nagyon muszáj.
Hát nem tudom, mert a házi dokink azt mondta, hogy oltassam be a családot, hogy ők ne hozzák haza, de nem maradhatok karanténban addig amíg tart ez a nyavalya. Mert oltásra csak vinni kell majd a picurt ill. méretni eleinte. Akkor ugyan úgy elkaphatom és nem csak én, hanem a baba is.

manocskak

na, az oltassal kapcsolatban en nem is gondolkodom egy pillanatig sem...egyebkent sem oltatom magam soha, mindig csak a kotelezok voltak...bar azt hiszem, nalunk meg nem is kapni :roll:

Mozgast csak akkor kell szamolni, ha sokaig gyanus a baboca, nagyon megvaltozik, lecsokken a mozgasa. Minden apro mozdulat 1-nek szamit (vagyis ha csimota 10 percig csuklik, akkor 200 :), a 40 perces bringazas pedig meg tobb). Az nem baj, ha vannak total holt idoszakok, akar egy egesz napig is lehet lusti, valtozhat a megszokott ritmusa. Az nst is hulyeseg ebbol a szempontbol...attol fugg az eredmeny, hogy mikor mesz...total eltero lehet 1 oran belul is...

Dontottem padloszonyeg-parketta ugyben. Bar talaltam hiper szuper antiallergen anyagot, konnyen takarithato, bla-bla...de ugyis mindegyikre ezt mondjak. Tenyleg jobb, ha vigyazok, foleg, hogy a paromnak is porallergiaja van, megha nem is jott elo gyerekkora ota. Vegul ugy csinalom, hogy az egyik fali tapeta meses lesz, a masik falon masfele, de csak csikban, hogy ne legyen tul sok, es a sima egysszinu fal alatti padloreszre teszek le mintas gyerekpadloszonyeget, kb masfel meter szelessegben. Aztan majd 1-2 ev mulva legfeljebb cserelunk.

Anna! Sajnalom, hogy igy nem jott ossze a B terv, de ugy latom, mindent elkovetsz, hogy megbaratkozz a helyzettel. lehet, hogy nem is lesz olyan gaz...szerintem oszinten beszelj mind a szulesznovel, mind pedig a sajat dokiddal a te elvarasaidrol, es aggodalmaidrol...ezek vegulis nem az o szemelyukhoz, hanem a korhaz allapotahoz kotodnek, tehat nincs belole sertodes. lehet, hogy melletted allnak majd es amiben tudnak, segitenek, megha nagyon kotottek is a korhazi szabalyok...a rozsdas lampa nem kellemes, de szerintem nem alapveto kelleke/zavaroja egy nyugodt szulesnek. tanulj kicsit relaxalni, hogy ezeket az esetleges zavaro korulmenyeket kiiktathasd...ez annyira egyszeru, hogy szulesnel nem is kell odafigyelned, termeszetesen, magatol jon majd, es te koncentralhatsz csak magatokra, ill a szulesz tanacsaira. hajra!!!

En mult heten vagattam le rovidre, es nagyon orulok neki. bar nekem amugyis szar hajam van, nem volt egy csodaszep loboncom, igy kenyelmesebb lesz szulesnel...meg utana ki tudja, mikor jutok el megint. nekem szerencsere semmi gondom nincs a kleos hajjal sem..bar lehet csak azert, mert az en hajambol aztan nem sokat lehet kihozni :(

Homeos cucc tenyleg attol fugg, hogy mire szeded. ha valaki akar szedni pl mehizomlazitot, akkor azt nyilvanvaloan szules elott kell...szerintem.utana mar minek lazitgassam?

Kép
pumipumi

Sprite!
Pihenj sokat!

Nóna!
Gratulálok a szép méretekhez! Hogy tetszik a testvérkocsi? Befér az autóba?

Már én is gondolkodtam azon, hogy ha majd kell, hogyan fogom számolni a magzatmozgásokat. Mert este 10-11 után még csak-csak, de napközben a két sajtkukacom mellett nem igazán tudok arra koncentrálni. Persze a rendes bokszmeccseket észreveszem, de biztos vagyok benne, hogy rengeteg mozgásról lemaradok.
Mondjuk most pont egyszerre szundikál mindkét srác, de ez valószínőleg csak pillanatnyi állapot és jó ha három hetente egyszer előfordul.

Nekem nem kérdés az orvos és szülésznőválasztás, mert nálunk nem lehet. Bár a dokimat - anélkül hogy bármilyen pénzről beszéltünk volna - megkértük a múltkor hogy amennyiben kivitelezhető, szeretnék nála szülni. Sajnos 100%-ban nem tudja garantálni a dolgot, de azt mondta hogy egy kicsit lehet előre tervezni majd a dolgokat az én vizsgálati eredményeim alapján és igyekezni fog úgy szervezni a beosztását hogy sikerüljön együtt szülnünk.

Mi sem oltatunk. Én is eszek C vitamint, meg naponta iszok frissen facsart narancslét, vagy limonádét. Ez elevitet velem már abbahagyatta a doki, csak D vitamint kell szednem.
Azért ez a homoktövis szörp felkeltette az érdeklődésemet.

Gio!
Hát bennem is vannak kételyek azzal kapcsolatban, hogy fog a baba kiférni a berendezésen. De azzal igyekszem nyugtatni magamat, hogy előttem már sikerült pár kismaminak, talán nekünk is menni fog. :wink:

Köszi a málnalevél infókat, lassan ráállok a keresésére,

tücsökbogár

Pumi, ez jó ötlet igyekszem is kicsit rágyúrni a relaxálásra és próbálom pozitívan felfogni ezt az egészet. Így remélem majd többségében a jó dolgokról tudok majd a szülés után beszámolni nektek! :D A házzal kapcsolatban szerintem tök jó lesz, ahogy leírtad. :wink:

Kata, én is néztem a reggelit , de nem a HN1-eset kapta, hanem a sima influenza ellenit, mert, hogy az is ad valamiféle védettséget az új influenza ellen,(ebben azért é nem hiszek, mert más a vírus) ugyanakkor az új oltóanyaggal meg javasolják az egész családot beoltatni.
Manocskak, én is Gioval értek egyet, vagyis sajna ez most egy ilyen időszak és érdemes a karantént tartani. Másrészt most sokan megijedtek az ukrajnai dolog miatt is és be fogják oltatni magukat. Ha meg sokan be vannak oltva, akkor nem tud ez a nyavalya terjedni. Ez persze az én véleményem, de nálunk a család csakis rám való tekintettel beoltatja magát én viszont nem, mert nem akarom a babámat kockáztatni erre a kb. 3 hétre, ami még hátra van. Ha kell egészen 3 hétig nem megyek utcára! Én ilyen dilis, elszánt vagyok, ha muszáj! :roll: :twisted: Születés után 6 hétig szintén nem lehet a babával mozogni, aztán meg meglátjuk mi lesz a helyzet influenza téren.... :?
Ja, és addig is főleg, ha egészségügyi intézménybe kell menni (NST, Terhesgondozás, háhá jövőhéten lesz az utolsó szerencsére... :lol: ), akkor szigorúan csak maszkban és kesztyűben!
Apropó rövid haj! Én abszolút kaméleon vagyok haj ügyben, imádom variálni. Most épp növesztem, de Katához és Lemonhoz hasonlóan nem bántam meg soha, amikor levágattam, pedig derékig érőből sokszor lett már 3 centis is.:) Szívesen hordom a vagány színű és fazonú rövid hajakat. Tavaly az esküvőnkön például platina szőke volt, rövid , gyönyörű marcell hullámmal! Most meg bebarnultam, mert gondolom nem nagyon lesz mostanában időm a fodrászhoz rohangálni.... :lol: :lol:
Vendég

Igazad van abban Manócska, hogy nem leszünk karanténban, Te meg 4 gyerekkel végképp nem. De egy olyan szert beadatni amit max. 2 hónapig teszteltek néhány emberen, köztük nem kismamákon és nem is gyerekeken...Én félnék...
Meg mondjuk az is hozzátartozik hogy mint többen, én eleve nem oltattam magam sosem.
De biztos lesz azért olyan is aki pártolja, úgy rémlik mintha vkinek még javasolta volna a dokija itt, csak nem eléxem ki volt
Vendég

ANna
dejó Neked hogy ilyen kaméleon tudsz lenni!!! Így igazán változatos az élet:-) A férjem is rá akart már beszélni a rövid hajra, de nekem 15 éves koromig mindig rövid hajam volt, akaratom ellenére mindig elcipeltek anyuék fodrászhoz így biztos van vmi dacféle is bennem a rövid hajat illetően 8) /micsoda hülyeség ez így 30on túl:-) /

Pumi
sztem nagyon klassz az elgondolásod a lakást illetően. Milyen izgalmas ez! Mindig imádtam én is ilyen szempontból - tervezési szinten - a lakásfelújítást, átalakítást. A kivitelezésnél már nem voltam annyira boldog, de túlélhető
Vendég

Sziasztok!

Most hallottam,hogy az itteni korházban,nem császároznak 2.,3. gyereknél ha medence,vagy farfekvéses,hanem meg kell szülni! :shock: :shock: :shock: Felháborító!
Ennek még hó végén utánajárok,de ha így van akkor felmegyek Veszprémbe szülni!
Elképesztő,hogy képesek a gyerek életével szórakozni....na meg arról nem is beszélve,hogy tuti szanaszét repednék!
Meséltek is egy sztorit,hogy egyik anyukával is megszülették,és a picit úgy húzták ki a lábánl fogva :shock: !!!Jah és valami kissebb baja is lett ami miatt gyógytornára kellett járnia késöbb....de már jól van!
Elképesztő,hogy egyes dokik mekkora bar...mok! :evil:
Vendég

Hát még gondolkozom rajta egy kicsit, hogy mi legyen, de nem egyszerű.
Tavaly a nagyobbik fiamat beoltattuk a sima influenza ellen a kisebbiket nem, hát a kisebbik fiamat jobban megviselte az influenza mit a nagyot a nagy kb 2-3 napig folyt csak az orra, a kisebbiknek elég magas láza is volt.

manocskak

Tulip.
ez melyik kórház? Az ajkai?
Nemár hogy ilyen van...Csak meg tudod beszélni a dokival nem?
Bár úgy tudom az ajkai kórházban sem lehet fogadott doki a szülésnél, ugye?
(egy kedves ismerősöm, aki talán a Te ismerősöd is, 2 hónapja szült ott)
Vendég

Tulipanos! Es a picur meg ilyen fekvesu? nalunk is van egy korhaz, ahol nem csinalnak SOHA, semmilyen korulmenyek kozott csaszart...es nagyon hiresek, sikeresek...affele apaca-korhaz. De nekik ez benne van a szabalyzatukban. NOrmal korhaz eseten en ugy tudom, hogy mindenkinek joga van csaszart kerni, foleg indokolt esetben...es az indoklast nem azok az orvosok kell, hogy megadjak.

OFF! Gio! En is nagyon elvezem, es a kivitelezes nem ram var..szerencsere :):) Dec kozepen kezdik a munkalatokat, de jan kozepei csak 1 hetet dolgoznak, es talan marc elejen mar be is koltozhetunk. Az a baj, hogy a tervezesem foleg abbol all, hogy neten keresgelem a meg megfizetheto, legolcsobb-legszebb mindent. A helyzet ugyanaz, mint a babacuccal...csak a nagy markak, meregdragan (bar a moso-vasalo szobaba talaltam szep jarolapot 3 euroert!!!)...amugy is keves penzunk van, mert ez anyospajti haza, ennek ujitasara mi nem adjuk el a sajatunkat, azt majd a sajat hazunkra hasznaljuk...az o penzebol meg nem sokat lehet csinalni, de azert eleg jo megoldasokat talaltam, amik sztem nagyon feldobjak majd a lakst. nem lesz extra berendezes, butorok is MINDEN Ikeas...de azert lesznek jo otletek. PL a mostani konyhat, ami az egyteru, 70 nm szalon vegen van boltivvel valasztva, atalakitom etkezonek, a konyhat pedig egy hatalmas, midnennel ellatott csillogo, feher sziget formajaban kihelyezem a lakas kozepere. A fenti szinten pedig, a mi szobankban, a furdo nem lesz levalasztva, hanem az agy vegeben levo forgathato Tv-butor mogott betonbol csinaltatok kadat...igy olyan, akkora, amekkorara akarom es egy csomot sporolok. ez kb masfel*masfel meteres lesz, direkt a gyerekekre gondolva, hogy egyutt tudjunk jatszani, a kezdetektol fogva (amugy ugyis csak zuhanyozunk). Sima falazassal lesz megoldva, korbe lepcsovel, es turkiz-zold mozaikkal kirakva. Ennek hatuljahoz szines uvegteglabol egy masfel meter magas , polcoknak kihagyott resu, szines uvegtegla-panelt epittetunk, es ez moge, ennek masik oldalara lesznek helyezve a szaniterek. A furdo- es a halo reszt tul. keppen csak a parkett-csempe jarolap, illetve a feher fal-szines keramiacsempe fal kulonbozete fogja elvalasztani. Es hasonlok...ilyesmi dolgokkal probalom majd kicsit feldobni a lakast, de szerintem eleg jo lesz a vegere...eleg izgi :):) Bocsi a hosszu beszamoloert, de most en is elgge fel vagyok dobva ettol :):)

Kép
pumipumi

Gioia:Igen,az Ajkai !Írd meg esetleg privibe a csaj nevét,hátha ismerem.Annyira el vagyok keseredve! :cry: Barátnőm azt mondja szerinte Veszprémben sem csinálják meg,csak indokolt esetben...ez pedig nem az!Itt még dokit sem lehet fogadni....és veszprémben is csak 100e-ért! :cry:
szar napom van!
Vendég

Pumi,
ez a fürdő 5let szenzációs! Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Annyira tetszenek a mozaikos megoldások amúgyis, no meg ez az egyedi méret. Dejóóóó! Én is akarok már ilyet, de nálunk várat még magára júniusig. Mindenesetre azért jó kis felfordulás lesz mire érkezik a babó, bár az jó ha januárig csak egy hetet dolgoznak.
Vendég

Tulip
tényleg-hogy fexik most a kicsike hogy így elkenődtél? Mert ha már irányba van nincs min aggódnod!! (sztem)
Privi ment.
Vendég

Gioia: Köszi megkaptam.
A pici medencefekvésü és nem voltam elkenődve addig amíg meg nem tudtam,hogy nem császároznak ha mégsem fordul meg!Én eddig azt gondoltam,ugyis megfordul,de ha mégse akkor császár....na de sajnos ez itt nem működik!
Vendég

Mi 2 heten belul kiramoljuk az egesz lakast, mert a padlo is fel lesz szedve/cserelve (ikeas feher laminaltra...par evre jo lesz az is), hogy meg legyen a magassag 2 szinthez...es mi felcuccolunk anyospajtihoz, vagyis semmit nem erzunk majd a rumlibol. szerintem gaz lesz nala lakni, pont, mikor erkezik Csimota, mert megsem leszunk csak harman, ez nagyon zavar minket...de tavasszal sem lenne sokkal jobb, igy legalabb hamarabb keszen lesz, es idenre megsporoljuk a havi min 1000 euros futeszszamlat.

Tulipanos! Olvastam egyszer, hogy lehet kerni pszichologusi velemenyt, ami egy igazolas, arrol, hogy lelkiekben total kivagy a szules gondolatatol, felelmed hatalmas, es mindenkeppen javasolja a csaszart...bar ez nekem nagyon durva megoldasnak, es tulzasnak tunik, de ha ennyire ki vagy akadva, akkor talan egy ut lehet. Bar ezert is nyilvan fizetni kell. Nem tudsz egyszeruen beszelni a dokival? hatha meggyozheto. nekem ez az egesz nagyon furi, mert itt meg alig varjak a legkisebb lehetoseget is a csaszarra. En azert beszelnek a nemtudomkivel, a fo szulesszel, vagy nem tudom. probalj utanajarni alaposan, hatha ez is affele "igy mondogatjak"...meg annak, hogy milyen jogaid vannak es hogyan ervenyesitheted oket.

Kép
pumipumi

sziasztok
annyit írtatok erről a málnalevélről hogy beszerzem én is.úgyis holnap kezdem a 36. hetet :shock: el se hiszem hogy már itt tartok :D tuli ezek tényleg elég rossz hírek,100e egy orvos :x
nálunk bizony elég meleg van estére napközben 22-23 attól függ mennyire van kint hideg estére meg 26 körül mi ehez vagyunk szokva én például 20 fokban rettentően fázom és fájnak a csontjaim ,de André is jéghideg 20 fokba hiába van rajta pulcsi.majd megpróbálom nem 25 fölé vinni ha itt lessz babóca de én inkább úgy vagyok vele hogy nem öltöztetem be és még szabadabban is tud mozogni.
manócskák én is aggódom nehogy elkapjuk,de az oltást nem merném vállalni nemtudni milyen hatása lehet ránk vagy a babára.
kata szép nagyok a fiaid.én hétfőn készülök dokihoz remélem 3 kilo körül mozog babóca.

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi Pumipumi a tippet,ennek utánajárok! :)
Vendég

Sziasztok!
Szerencsésen túléltem a tegnapi napot. A háziorvosnál tényleg csak be kellett kopognom, aztán már száguldhattam is a munkahelyre, persze kismamás tempóban. Aminek nagyon örülök, hogy úgy néz ki a sántítós derékfájás a múlté, már csak a szokásos kismamás járás van. :)
Gio, Neked teljesen elmúlt a sz. csonti fájdalom? Voltál tegnap a szülésfelkészítőn?

Tulip, ez nagyon furcsa amit írsz, mert nekem meg rögtön azt mondta a doki, hogy ha nem fordul be babó akkor egyértelműen császár. Pedig bababarát kórház, meg próbálják a felesleges vágásokat kerülni, de ezt úgy ítéli meg, hogy így biztonságos és egyet is értek vele. Ha jól rémlik faros babáknál csípődeformitás lehet a vége a természetes úton történő szülésnek. :( Kérlek ne aggódj, még van ideje befordulni babónak, nekem is azt mondta -mielőtt megvizsgált- hogy a 38. hétig jó esély van és még az sem perdöntő, hogy akkor mit látunk uh-n. Nem akarom elkiabálni, de továbbra is úgy érzem, hogy nekem talán befordult, a hasam is másképp áll. Majd hétfőn kiderül, ugyanis ha a doki nem adott papírt uh-ra, én intéztem magamnak egyet -fizetős- mert utoljára a 23. heti 4D-n láttuk a fiunk pofiját és nagyon hiányzik, hogy legalább ránézzünk és egy kép legyen róla, amíg nagyon be nem illeszkedik és a lepénytől semmit nem lehet majd látni. A 30. heti csak ilyen gyors méricskélős volt, azóta hiányérzet van bennem. Most alig várom a hétfőt. :D A súlyára is kiváncsi vagyok, a lepényre is hogy feljebb húzódott-e, meg persze a fekvésre.

Haj: egész várandósság alatt terveztem, hogy elmegyek fodrászhoz és picit vágatok a végéből -forma, alaphossz marad- de mindig volt valami fontosabb. A férjem mondjuk nem bánja, neki nagyon tetszik, hogy hosszú, de engem már ez is zavar éjszaka ha nem fogom össze. Forgolódásnál elég a hasamra figyelni, meg a lábamra, hogy ne ugorjon görcsbe, nem még a hajamat is odébb pakolni. :oops: Néha rendesen meghúzom, ha nem figyelek rá. :shock: Rövidben azért nem gondolkodom, bár biztos egyszerűbb lenne, mert utálom szárítgatni, de tudom hogy megbánnám ha levágatnám, az uram is ezzel ijesztget. :twisted:
csillag25

Tulipános!
Remélem hogy sikerül megnyugtató válaszokat kapnod a dokidtól, de leginkább azt, hogy befordul rendesen babóca és nem is merül fel a császár gondolata sem.

Pumi!
Nagyon jól hangzik a leendő otthonotok kialakítása!

Csütörtökön én is megyek a házidokihoz, természetesen maszkban. Majd kíváncsi leszek rá, hogy segít-e valamit a gyorsabb szabadulásb an.

Nem emlékszem, hogy hétvégén ki tette fel a csokis muffin receptjét, de nagyon hálás vagyok neki. Kb 10 perc volt az összeállítása és naggggyon de nagggggyon finom lett. Már le is kellett állítanom magam, hogy apának is maradjon egy kis kóstoló. Ja, és mellékhatásként isteni illata van a lakásnak is tőle.

Nálunk ezerrel esik a havaseső és tombol a szél. Ma sem lesz levegőzés.

tücsökbogár

Rakjátok fel nekem még1x a csokis muffin receptet. Köszi!

Csillag,
nem nem voltam, sztem ez kimarad az életemből. Majd elolvasom az anyagot. Másfelé járkáltunk, későn ebédeltünk, nem értem oda.

Ma elmentem Ikeába, ez 2 metromegálló tőlünk. Oké, az ikea nem kicsi, utána még a Sugárban is lófráltam és olyan fura mert mikor elindulok itthonról tök lendületes vagyok, de hazafelé alig bírtam vánszorogni. Pedig a hastartó is rajtam volt - nna ezért nem tartom egy nagy számnak.
A szeméremcsontom már nem fáj úgy mint mondjuk 2 hete, de nem tudom eldönteni, hogy én vagyok ilyen faszacsaj, hogy ennyire megszoktam a fájdalmat és jól tűröm, vagy Dóribaba helyezte odébb kicsit okos és szép buksiját :)

Vettem ma málnalevelet és arnica montanat, de mire odaértem a gyógyszertárba a másik két homeo bogyó nevét elfelejtettem, a kiccsaj meg túl fiatal volt ahhoz hogy segíteni tudjon. Úgyhogy egyelőre ezek vannak. Elképesztő hogy az agy hogy letompul ebben az áldott állapotban :shock: Sose gondoltam volna hogy bármi így be tud lassítani, mert általában icegificegi vagyok és rohangálok mint pók a falon
Vendég

Tücsök,
itt is nagyon hideg lett, pedig egyelőre még se szél, se eső. Nem egy élmény sétálgatni, főleg kigombolt kabáttal - merthogy a télim már nem ér össze rajtam :-)
Vendég

Hát túságosan nagyot már én sem tudnék sóhajtani benne. :wink:
De úgy döntöttem, hogy nem veszek most új kabátot, mert bár a régim nagyon lehasznált, de kicsit remélem hogy jövő télre valamivel kisebb méretre lesz szükségem.

tücsökbogár

Sziasztok, na részben sikerült visszaolvasnom.

Köszi a reakciókat magzatmozgás-ügyben. Az a helyzet, h. itt nálunk nézi szülésznő NST-n, nézi a védőnő, továbbá az orvosom is. Állítólag lényeges, hogy ugyanabban az időpontban kell minden nap megszámolni, hogy mennyi idő alatt mozdul 10-et a picur.Ez nekik informatív, mivel pl. ha egyre később mozogja le, akkor az is jelzés, hogy bizonyos értékei romlanak, már nem érzi olyan jól magát, valami már nem kerek, és figyelni kell erre ( annak ellenére, hogy érzi a ember napközben a mozgását-ha egyáltalán nem mozog, nyilván azt észrveszi az ember, de az már rég rossz...). Azt én is érzem, hogy mozog, azzal nincs is gond, de a fenti változásokat nem biztos, hogy csak úgy magától megérzi az ember ( főleg egy kissrác mellett, aki lefoglalja szinte minden időm, és nagyon sokat rá figyelek). Meghát már tapasztalatból tudom, hogy tényleg látszanak ezen a görbén egyértelműen a változások hosszú távon. Közben megkérdeztem védőnőt, ő azt mondta, mindegy hány órakor, az a lényeg, hogy minden nap ugyanabban az időpontban.

OLtás: én úgy döntöttem végül, hogy beoltatom magam. Az orvosom - aki nem egy rábeszélős típus - egyértelműen ajánlotta most, azt mondta, a magzat is védett lesz majd tőle, és nekem ez is sokat nyomott a latban. Aztán amit Czeizeltől hallottam, az is efelé vitt. És vannak még ezen kívül is érvek bennem ( pl. a szülés után itt van még az egész tél, jönnek majd látogatni, még ha csak rokonok is, köztük is többen nagyon sok emberrel/gyerekkel dolgoznak együtt, szóval bárhonnan elhozhatják nekünk ezt a frankó kis vírust, a párom rengeteg ember között mozog, és a picurt féltem főleg ettől a betegségtől, nekik még nem túl erős az immunrendszerük). Szóval így döntöttem. Pedig sokáig megrögzötten ellene voltam.

A hajam nekem is nagyon hosszú volt, én a "nagyfiam" születése előtt vágattam le pár héttel, most is voltam már fodrásznál, és most is rövidebbre vágattam mint eddig. Nekem most nincs türelmem a hosszú hajhoz, az az igazság, hogy nagyon dús, hullámos hajam van alapból, kész tortúra a mosás, szárítás, meg egyáltalán az egész kezelése. Szóval gyerek/ek mellett ez nem hiányzik.

Tücsökbogár, a babakocsi nagyon tetszik, és befér a kocsiba! :) Úgy örültem. Tényleg nagyon jó masszív, egyedül azt nem értettem, hogy ez első résznek miért olyan rövid az ülőke-része. Kisfiamat fél este ebben kellett tologatni a lakásban, elterpeszkedett, és ott vigyorgott benne :) Szóval köszi az ötletet. Ha lesz kérdésem vele kapcsolatban, még lehet hogy Hozzád fordulok, ha nem gond.

Kép

Kép
nóna

Csillag, mi lett a babatakaróval? Sikerült a boholytalanítás? Talán azért mondta a doki Neked, h. faros baba alapból császár, mert első szülőknél így van. Aki már szült, annál nem egyértelmű. Itt legalábbis nálunk.

Kép

Kép
nóna

sziasztok!
Gio: muffin recept: 10dkg vaj és 10dkg étcsokit összeolvasztok (papíron gőz felett, ha sietek akkor óvatosan mikróban :oops: ). 15dkg cukrot kikeverek 2 egész tojással, ebbe megy a csokis vaj, egy ek lekvár és egy kis narancslé, és a végén 15 dkg liszt, fél cs. sütőpor.

Tegnap egyik pillanatról a másikra kikapcsolt a laptop és meg sem moccant utána :shock:
ha a töltőt kihúzom a gépből, akkor egyből leáll :twisted: :evil:
vagy ha kicsit mozgatom, akkor is.... asszem a kisöregnek annyi... (van vagy 7 éves..) :cry:
Szóval ha hosszú időre eltűnök, akkor nincs gépünk.

Húú már csak fél óra a fodrászig... Kb vállig érőre szeretném, hogy még össze tudjam kötni... A fényképeken annyira nem látszik, de most majdnem a derekamig ér... lassan szárad, nincs türelmem fonogatni, a Maja mellett meg gondolom időm nem lesz mindenféle hajakat kreálni.... szerencsére gyorsan nő, így ha mégsem tetszik, akkor nem kell sokat várni....

Most voltam védőnőnél, minden rendben. SZerinte 9 kg-ot híztam...
mivel terhesség alatt költöztünk, más a védőnp mint az elején. Az első még nyáron is levont fél kg-ot a mért súlyból, a mostani meg a téli ruhából sem von le semmit.... ez így nagyon csalóka!
az itthoni mérleg szerint (reggelente mérem magam ruci nélkül) 6-7 kg tartok..
ja a kezem még most is fáj, tiszta kék-zöld-lila....
Vendég

hát az idő itt is borzasztó olyan mintha bármelyik pillanatban elkezdene esni a hó.pedig még nagyon nem kéne :? hát mi sem voltunk kint az udvaron sem és fűtök rendesen.próbáltam pihenni de mindig "zaklatot" valaki vagy telefonon vagy személyesen így feladtam.csak André sem aludt estére biztos nyűgi lessz.az előbb kimentem pólóba lehet nem kellett volna remélem nem lessz baj belőle.
gombi az én védőnöm soha nem von le ruhára lehet tél vagy nyár.
gio én is nagyon hamar elfáradok szinte még el sem kezdtem a dolgom és máris ülnék vagy feküdnék le.szerencsére nem vizesedem André ilyenkor már rég dagadtak a lábaim biztos az is számít hogy nincs nagy meleg.na megyek főzni mert így nem lessz rántott husi :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Voltam ma a munkahelyemen, tök jó volt találkozni a régen látott ismerősökkel, meg egy kicsit beszélgetni. Rájöttem, hogy ha elindulok, utána nehezen állok le, csak az elindulás a nehéz.
A hajjal kapcsolatban azért hozzá tartozik a történethez, hogy vékonyszálú és kevés hajam van, amit kétnaponta meg kell mosni, cserébe fél perc alatt szárad. Kb. 15 éves koromig tök rövid volt, volt, hogy fél centis (saját elhatározásból). Aztán elkezdtem növeszteni, és azóta hosszú haj párti vagyok. Végülis csak az a baj, hogy nem nagyon tudom összekötni...
Gombi, azért küldj majd képet az új frizuráról. Ez a muffin most megfogta a fantáziámat, lehet, hogy estére sütök egy adaggal. Csak meg ne egyem a férjem elől. :oops:
Pumi, tök jól hangzik a lakás-terv. Azért így könnyebb, hogy át tudtok költözni, és tényleg jobb, hogy hamar megvan.
tedorka

Nóna, köszi az érdeklődést, kezd alakulni. Eddig pihentettem a dolgot -volt más mosnivaló- de tegnap este betettem 60 fokra, lesz ami lesz alapon. Törcsi egyben maradt, annyira már nem hullik, amit látok rajta bolyhokat, azok már ragaszkodóbbak. Ha minden jól megy egy ruhakefével vagy szövettisztítóval már megoldható. Jól megszívatott, de én nyertem. :twisted:
Gombi, az utolsó vérvétel nekem is rendkívül fájdalmas volt. Nem tudom mit csinált a nő, de mikor húzta kifelé a tűt, oda tudtam volna csapni egyet! :evil: Igaz én nem lettem kék-zöld, de mondtam a férjemnek, hogy ez volt életem legrosszabb vérvétele. :x
Védőnő nálunk sem von le semmit a kilókból, pedig azért a téli felszerelés nem ugyanannyi mint nyáron. Egyébként én próbálok hozzá lightosan öltözni, ne nyomja még az is. :oops: :lol:
csillag25

sziasztok!

Aludtam egyet...!Ma úgy fáj a fejem egész nap!Én nem vagyok egy fejfájós...talán egy évben ha 2x-3x szokott,de most tegnap este óta fáj! :( Mondjuk az idő itt is nagyon szar...most éppen tök sötét van és esik!Köszi a hozzászólásokat csajok!Azóta beszéltem egy itteni szülésznővel aki azt mondta,hogy nem szoktak császározni 2.-3-gyerek után ha medencefekvésü! :cry: Hát döbbenten hallottam!......ez a 21.század....

Puipumi kiváncsi leszek milyen lesz majd a lakórészetek!Biztos nagyon jó!Ha kész lesz fényképek ezreit fogjuk ám várni!
Én is úgy imádtam gyerekkoromban házakat tervezgetni....talán azért is mert apám építészmérnök,és minig azt láttam,hogy házakat rajzol! :)

Tegnap vettem a baldahinra(amit IKEA-ban vettem,(sima egyszerű fehér hálós),termo anyagot és ebből fogok vrágokat kivágni és itt -ott rávarni!Ez lesz a kiságy felett,és praktikus,mert teljesen körbe lehet vele takarni nyáron ,hogy a szúnyogok ne csípjék meg.
Vendég

Sziasztok!

Kisfiam 2008 decemberi, már van pár kinőtt holmink. :)

Ezeket hirdettem most meg a teszveszen, esetleg ha érdekel valakit:
http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jaj Lányok...Holnap találkozom egy barátnőmmel, aki 9 hetes kismami....volt....6 hetesen még volt szívpulzálás, tegnap már nem :-( :-( Ez a 3. sikertelen inszeminációja és mindig a 9. héten áll meg vmiért a kicsi szíve....Egyszerűen fogalmam sincs mit mondjak neki majd, odamegyek a nagy hasammal....Persze ő egy nagyon édes csaj és nem utál azért mert én kismama vagyok, de mégis olyan rossz ez, hisz ilyenkor 2 külön világ találkozik és a nagy örömködés helyett kicsit zavart lesz minden...Lecsatolnám pár órára pocit hogy érdemi vigaszt tudjak nyújtani, vagy nem is tudom....Ilyenkor mindig belegondolok, hogy mennyit nyüszögök azon hogy ittfáj-ottfáj, holott milyen sokan milyen sokat adnának azért hogy ilyen problémájuk legyen...MOst biztos nem is fogok panaszkodni pár napig, mert ilyen esetben inkább meghunyászkodom és hálát adok.
Vendég

MOst hogy többen találkoztatok védőnővel, én is belepillantottam a kiskönyvembe hogy mikor kéne mennem. Hát ma kellett volna f1kor, ehelyett egy nagyot Ikeáztam ugye és totál elfelejtettem... :shock: Vicces, de ő sem szólt hogy hol vagyok már.
Hát majd holnap azt hiszem rácsörgök. Nagyon édes nő, meg segítőkész. de igazából én sok értelmét nem látom védőnőhöz járni-főleghogy a 8 kerben nagggyon lepattant környéken van.
Vendég

hát Gioia nem könnyű!
Én előző terhességemnél voltam hasonló helyzetben!A lényeg,hogy ne nagyon beszélj magadról....azaz a babáról...!Olyan rossz,hogy sokaknak nem sikerül...,nekem meg három gyerek is összejött hipp-hopp!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon le vagyok maradva, nem voltam már 2 napja, mögöttem lassan 1500 km. autókázás. Holnap még van egy utam, utána pihi :)

Olga vigyázz magatokra, nem akarok egyszerre szülni Veled! Bár a dokinknak lehet, kényelmes lenne 8) Beszéld meg Hubával, hogy legalább a decembert várja meg!

Stella emlékszem Rád, és bocsi, de az utóbb felrakott táblázatokból kihagytalak, mert nagyon hiányosak voltak adataid. Ha... akkor priviben írd meg légyszí a hiányzó adatokat!

Mindenki vigyázzon magára, és holnap Pesten a bababoltok táján leszek, végre meg kellene venni a kinézett babakocsit is 8) Pénteken pedig pótolok minden elmaradásomat :wink:

Üdv. Gabi
Vendég

Mi is már egy éve próbálkoztunk, mikor a szeretett koll.nőm, teherbe esett, és már többen tudtak róla, de nekem nem merte elmondani, illetve, nem tudta, hogyan. Végül a telefon mellett döntött. Esküszöm, örültem neki, hát miért is ne örültem volna, ő is örült, hogy ilyen jól ugrottam, de mikor letettem a telefont, egy órán át bőgtem. Utána, többet nem.
Vendég

Ja azt elfelejtettem, hogy neki ez a csöpp, már a harmadik gyermeke. Az volt a legrosszabb, hogy neki már 3., nekem meg egy sem. :cry:

Úgyhogy, nagyon együttérzek a b.nőddel, és drukk neki, hogy összejöjjön végül.
És biztos ő is örül ám a tiédnek.
Vendég

Gio: a medence csont fájdalmak nekem is elmúltak.bizonyára elmúlt, nem a fájdalmat szoktad meg!

Kata
labkat

Sajna ha fekvésből kelek még mindig érzem a fájdalmat, de mindegy. Engem már ez nem izgat komolyan, hisz 6 hetet már bárhogy kibír az ember. Remélem utána kis sporttal hamar regenerálódik a testem és nem marad így. Néha ez is megfordul a fejemben.

Judy
totál értem mit éreztél és nekünk sem egy gondolatra jött össze - ezt már lepriviztük -, tehát én is átmentem ezen még a huginál is aki már a 2. babóval lett terhes mikor én még mindig vártam a mi kis csodánkra - mondjuk őutána már nem sokat hálIsten.
Hát majd összekapom magam holnapra és nyilván nem a babavárásom lesz a főtéma, arról amúgyis beszélek eleget itt-ott-amott.

Gombi
itt írom, hogy tök jó az új sééród!

Tulip
lehet az aggodalomtól fájt a fejed nem? Hogy mi hogy lesz a kórházban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.04 19:32-kor.
Vendég

No most írtam egyet a levlistára...

Gio: köszi :D
És a pocakooooooom??? :lol: ugye milyen hatttttttalmas?? :lol:
Vendég

Gombi
hát arra irigy vagyok!! Meg a 6-7 kilóra is!
Nagyon szerencsés alkat vagy, gondolom nem is fáj a csontod, mert gyermeked intelligensen úgy fexik hogy ne nyomjon semmit :wink:
Vendég

Nem, ilyen formában a gyerekem a legkevésbé sem intelligens :)
Befelé nő :lol: De majd ha kibújik! Ollllllllyan okos lesz :lol: :lol:
Vendég

Neked is mellső fali tapadásos a lepényed Gombi?
Vendég

Igen, ezért nem is megyünk már 4d-re, mert csak kínlódás lenne.. pedig úúúgy kukkolnék!
Vendég

Ahha, nekem is azt mondta a 29. héten a 4d.n a nő hogy a 32. héttől már nem biztos hogy megéri menni, mert nem sokminden látszik.
Vendég

Megkaptátok a levlistás üzenetemet?
Gio írtad a fotót,érdekes módon én azt sem kaptammeg saját magamtól! :?:
Vendég

Én egy üzenetet kaptam Gombi, "hajjaj" a címe és benne a séró-fotó. Küldtél még egyet? Az nekem nem jött még át.
Vendég

igen,küldte még egy másikat, egy kis történet, amit ide nem akartam írni!
Vendég

újra küldtem és most megkaptam saját magamtól..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?