A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Chello! Noncsi gyönyörü kisbaba!!!

puszi. Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

HelloKép
2 percem van, mert Balazs nem aludt jol az ejjel, tehat en sem... Anyu elvitte egy orara setalni es nekem szigoruan aludni kellene ezalatt, csak idelopoztamKép

ZitaKép
NEm eroltetem, csak tegnap egy csuklasnal eszembe jutott es veletlenul nem kopte ki, ezert irtam. Azota sem ivottKép

BoriKép
Profi, hogy pihiztel es jo volt a nyaralas. Anyuek+noveremek+baratok mennek 3 het mulva a hegyekbe 4 napra es gyozkodnek, hogy menjek veluk a babaval.Nem tudom, hajlok ra, hogy elmennek,jo hangulat, csomo ember, lehet valami baja egy 6 hetes gyereknek odafonnt?LEgfeljebb melegebben oltoztetjuk...De az a jo levego...es Apa is utanunk jonne szombat-vasarnap.
TobbiekKépMit gondoltok?NEm felelotlenseg?

Na, mi mar teljesen ossze-vissza eszunk, hol 2, hol 3 orankent, de pl 7-kor megevett 110-120-at es most 9-kor felebredt de alig szopott,elaludt.Semmi rendszer.

Ejjel meg nem sir, hanem nyekereg,kinlodik almaban.De ezt folyamatosan. Ez mi lehet????

Rohanok aludni Kép, persze ilyenkor nem sikerul elszunditani...
szoszi
szoszi

Valamennyire átrágtam magam az elmúlt 9 nap termésén, de csak felületesen....

Jerry, Bnm, Nalika, Kinga, óriási gratuláció!!!
Nandáról nincs hírünk, ugye?

Mindenkinek köszönöm a hiányolást, de tényleg nem sikerült a géphez ülnöm a hétvégén. Pedig erős elvonási tüneteim voltakKépKépKép Elmondani sem tudom, mennyit gondoltam rátok a Balatonon is.

Szöszi,
egyszerűen nem tudok veled kapcsolatot létesíteni a mobilomon keresztül, és sms-t sem enged küldeniKép Ezért üzentem Zitával (köszönöm, Zita)
Úgy látom, jobban mennek a dolgok nálatok, és szerintem nyugodtan mehetsz Bazsóval kirándulni, a szopizással bármikor meg tudod majd nyugtatni.

Orsi,
lemaradtál a 8-ról?Kép Melyik a következő kiszemelt napod? A függönyök gyönyörűek, mindegyik nagyon tetszett.

Chello,
a babád gyönyörű!!! Noémi olyan, mintha már több hónapos kislány lenne. Azért úgy láttam, az elmúlt napokban nálatok is javult a helyzet sírást illetően, ugye?

Zsuzsa,
megbeszéljük a hétre a találkát?
Jó volna beszélgetni is egyet.(kettőt) Ha jól emlékszem, Zsófi elutazik, mettől meddig nem lesz veled?

Linda,
mikor kell a kórházba bemenned?

Gratulálok a sok kis hasról-hátra forduló bébinek.
Ha nem gond, nem reagálok az elmúlt napok történéseire, innentől kezdve próbálok majd bekapcsolódniKép
Most el is húzok teregetni...
Jövök majd.

Mindenkit ölelek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

néhány kép Edináról:

Kép

Kép

Kép

és egy Zsófi:

Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Most beszéltem Lindával: szegénykém nagyon el van keseredve Kép nagyon hiányzik neki Dani, és még mindig nem tudja, hogy mikor fog vele valami történni. Ma bent volt a dokija, megvizsgálta, ami nagyon fájt, és utána vérzett is Kép UH is volt, bpd 96, kisebbnek mondják, mint Dani volt, egyébként a lepény, a magzatvíz és az áramlás teljesen jó. Továbbra is egyujjnyira van nyitva. Délután vár még rá egy amnio, és a főorvosi vizsgálat. Szegénynek nagyon sírós volt a hangja, és ha jól értettem, akkor megy be hozzá délután Dani Kép

Majd jövök még, vissza se tudtam olvasni, csak gyorsan ágyba dugom a nagyokat is.

Szilvi
lino

SziasztokKép

Zita
En miert maradnek egyedul a tablazatban? Nehogy azt mondd, hogy mindenki be fog elozni!Kép Gondolom ugy ertetted, hogy a kvartettbol.Kép Hat igen!Kép De semmi gond, nem vagyok egy szomorkodos fajta.Kép

BorikamKépKépKép
Olyan jo, hogy vegre ujra itt vagy!KépKépKép
Orulok, hogy ilyen szuper jo volt a nyaralasotok! Annak meg foleg, hogy Dorka mar nem sztrajkol!Kép
Kiszemelt datumom nincs, turelmes tipus vagyok szerencsere, amugy szombatra vagyunk kiirva a picikemmel, majd meglatjuk, hogy O hogy gondolja.Kép

Zsuzsa
Sajnalom, hogy mindenfele bajaid vannak, egyszer csak tul leszel rajta!
A lanyaid tovabbra is gyonyoruek! Anyukam is odaig volt ertuk, mikor megmutattam a fotokat!Kép
Puszi Neked es jobbulast!Kép

Lindatol kaptam sms-t, bent vannak a korhazban, de egyelore semmi fejlemeny. Megirom Nektek, ha van valami.

Most megyek, ledolok mert megint jelez a hatam.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: kíváncsi vagyok mit mond a dokid, hogy hogy álltok Kép A 17 nem tetszik dátumnak, mert ha azt összeadod, az is 8 Kép Vagy azért túlhordást ne kívánjak? Kép Jó délutáni pihit, én is mindjárt bújok Kata mellé (napközben mindig a mi ágyunkban alszik).

Szöszi: szerintem nyugodtan vidd el Balázst a hegyekben! Max nagyobbakat alszik majd mind otthon Kép

Bori: de jó, hogy hazaértetek! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! Kata is köpködi a cicit, de ő állandóan este, amikor a sírásos idejét tölti (20 perc kb). Dorka nagyon szépen gyarapszik! Pihenés Kép

Zita: szegény Csilla! Az meg tényleg úgy van, ahogy írod, hogy jobb ha olyanokra bízod akinek van gyereke. A nővéremnek pl nincs, és elképesztő dolgokat tud művelni. De örülök, hogy jól sikerült a hétvége!

Zsuzsa: sajnálom, hogy szaporodnak a gondjaid Kép Viszont a lányok még mindig nagyon szépek!Kép Remélem Edina azóta nem hányt újra!

Bea: ha lánykád engedi, gyere tényleg gyakran! Képek esetleg vannak róla valhol?

Szilvi
lino

Sziasztok!

Edina azóta nem hányt Kép CSak szegény véres tejecskén él. Kép Majdcsak rendbejön már a tejcsárda Kép

Süncsi, Swen, Chello: nagyon helyesek a képek Kép

Szegény Linda! Kép Akkor a dokija megpróbált ezek szerint beindítani valamit, az fájhatott Kép De a lényeg, a leletei jók Kép A főorvost meg majd csak túléli szegénykém...

Chello: hogy van Noémi pocija?

Orsi: köszi a dícséretet a csajok nevében is. Kép

Süncsi, Orsi: köszi a krém tippeket!

Szöszi: szerintem a hasa lesz ez Balázsnak. Edina is gyakran vekeng így, és néha aztán pukkant egy jó nagyot. Mindezt a hasán persze. Ilyenkor utána nem termel a fiatok???

Fifianyu-Bea: üdv köztünk Kép Múlt... Kép

Anita - Borikám: már üdvözöltelek itthon Kép

Süncsi, Swen, Lino, Mucska: nektek is puszi! Jó babázást!

Maci: puszi neked is! Ne takaríts sokat!

Zsuzsi: nagyon helyes lánykátok van. Jól vagy már? Lelked?

Nos, most el. Talán utólértem itt magamat...

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Annyi mindent írtatok, hogy már nem is emléxem az elejére...

Asszem valaki kérdezte, hogy mikor kapunk szurit. Azt mondta a dokinéni, hogy csak három hónaposan kapja meg a két és a három hónaposat is, mert még alig van combi, vagy fenék, ahová adhatná.Kép

Lilla azóta is szopik szépen. A hétvégén egy vérhólyagot is sikerült csinálnia a mellemre.Kép De ma már kicsit kellemesebb volt a szopi, már nem fáj annyira. Remélem, hogy nem lesz semmi gond. A gyarapodása kicsit visszaesett, mert most elfárad a szopiban, és néha három órát is alszik utána. Eddig meg két óránként kapta a kajcsit.

Nagyon szépek a babák, és nagyon nagyok!Kép

Egcsivel beszéltem ma reggel. Már tologat Ő is, így nemsokára tologathatunk együtt.Kép Bertold éjszaka egyszer kel fel. Nagyon jó baba!

A héten megyek a hathetes vizsgálatra. Igaz már kilenc hetes múlt tegnap Lilla. De júliusban a dokim volt szabin, utána meg én menstruáltam nagy bánatomra. Kibírtam volna még nélküle egy darabig.Kép

Csütörtökön megyek anyukámékhoz egy kényeztető hétvégére Lillával. Ricsi már pénteken jön utánunk. Anyukám mondta, hogy miért nem megyek több napra, de Ricsi így is kétségbeesett, hogy itthagyom őt egyedül. Azért ez a négy nap sem lesz rossz. Udvar, jó levegő, körülöttem ugráló emberek!KépKép

Lassan mennem kell, mert Lillám ébredezik, és lassan enni kell neki.
Már egyre jobban érzem magunkat sétálás közben, nem félek már annyira. Asszem holnap is beugrok.

Linda, kitartást!!! Ilyenkor szoktam irigykedni, hogy nem akar kijönni a babóca. Az enyémet meg erőszakkal sem lehetett visszatartani. Ilyen az élet...már nem fáj annyira!

Puszi Mindenkinek!

Timi és Lilla

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Szia Lino,
ha jól látom, megjártátok a Balatont, a lehető legrosszabb időjárásban?
A kislányod nagyon ügyes, hogy már így forog!!! Dorka most egy-két napja kezdett ránk mosolyogni, és édesen gőgicsél, a száját formálgatvaKép

Swen,
Botond is nagyon ügyes fiú!!! Majd előkeresem a babanaplót, Dani mikor kezdte a forgást. De szerintem jóval-jóval később.

Orsi,
szombat? Az még naaaagyon messze van! Most is porszívózol esetleg? Hátha beindulnak a dolgok?
Anikóról mi hír van? Otthon vannak már? Azt hiszem, Nalika írta, hogy amikor bent járt a MÁV-ban, Anikó nem volt jól. Mí történt akkor, nem tudod?

Egcsi hívott, jól vannak, sok teje van, Bertold nagyon jó kisfiú. A férje kéthetente hazajön, de van más segítsége is.

Soraya,
nagyon klassz az az ülőke! Abba tényleg az első hetektől beletenném a bébit.
Anyukád itthon sütötte meg a sütit, ugye? Akkor te még nem ízlelted... Viszek neked a kórházba, jó?Kép

Néhány kép:

Bandzsulka Mazsolka:
Kép

Családi idill Balatonon
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Most be kell fejeznem.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok lányok!

Hazajöttünk a kórházból, nem olvastam vissza semmit. Köszönöm az sms-eket, nagyon jól estek! Ha valaki megírná, hogy Anikó után ki szült még és milyen paraméterekkel, akkor feltennék egy táblázatot is. Mi amúgy jól vagyunk, Beni ma reggel a kórházban már 110 ml-t szopizott. Most balhézik, úgyhogy megyek.

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Szia Panó!!!!

De jó, hogy itt vagy!!! Beni ennyit eszik már?! Hűűűűű...Remélem, hamarosan teszel fel róla képet, és megírod a szüléstörténetet isKép
Jól vagytok amúgy? Fáradtság? A gyerkőcök hogy bírták nélküled? Lesz most segítséged? (amíg a Segítség végzi a házi munkát, te vígan netezhetszKép)
Én sajnos nem tudok baba-adatokat, csak annyit, hogy Jerry is megszült, és Nalika, meg Kinga -persze, Anikón kívül. De valaki biztos tud segíteni.
Most elhúzok.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Hazajöttünk a kórházból,de nagyon fáradt vagyok,úgyhogy nem fog menni a visszaolvasás egyenlőre.Egyébként jól vagyunk mind a ketten,és a család nagyon boldog.Kép
Nagyon köszönöm mindenkinek az SMS-t,és elnézést azoktól,akiknek nem küldtem,vagy nem válaszoltam,de így is rengeteg volt.
Sokat gondoltam Rátok!Lindáért nagyon aggódom,még nem tudtok Róla Ti sem?
Nalika egy tündér volt,minden nap jött hozzám többször,mert elég szarul voltam az elején.KépPuszika Neki ezért!
Ne haragudjatok,de most csak ennyi,de az összes anyucinak és babának és pocakosnak sok-sok puszi!Kép

Orsikám:Hogy vagy,Te drága?

Üdv:Anikó
vakili

LanyokKép
Beszeltem AliceKép-al, jol van, csak mar turelmetlen. Talaltak valamit mult heten a vizeleteben, de a dokija szerint nincs ok ilyedtsegre. Holnap megy NST-re.

ZitaKép es MindenkiKép
A tejecske a szopi elejen jobban jon, mint a vegen? Akkor mar jobban kell neki szivni, vagy ellenkezoleg, ha beindult akkor konnyebben jon? Vajon nem azert farad el Bazso, mert keves a tejem es a vegen lusta kinlodni? Mar nincs olyan kireped a mellem erzesem, mint az elejen...Kép
Mennyit kell egy 3 hetes babanak ennie egyszerre? Tudom, hogy nem mindig egyforman, meg ha szepen hizik+rengeteg a pisis,kakis pelus, akkor eleg a tejecske, de megis...
Ja!Es en nem fejek.Szerintetek az gaz?Neha ugy erzem tok ures a mellem, lehet, hogy egy szopi utan fejni fogok, hogy lassam mi a helyzet.

Van valamelyik babanak kis apro piros kiutes az arcan a melegtol?(legalabbis arra tippelunk, hogy attol lehet)Doki szerint sok babank van, nem kell vele foglalkozni.Es hamlunk is egy kicsit, mikor hol:o Most a homloka es az ujjbegyei...

LinoKép
Szulinap jo volt, a baba cicizett es aludt az olemben, nem tettem le, hogy ne nyekeregjen veletlenul se, igy olyan bekes volt.A csaladnak is tetszett, marmint a ferjem csaladjanak.

PanoKép
Udv itthon!!! Rengeteget eszik Beni, nekunk ez a rekordunk, pedig mar mekkorak vagyunk... Meselj, minden kesz lett, mire hazaertetek a babaval? Rendben vagy Te is?

ZsuzsaKép
Lehet, hogy a hasa, allando gond a bufiztetes, foleg ejjel, mert faradt vagyok es hamar feladom. De a hajnali nyekerges mindig van, ha bufizik, ha nem.Kép
Szerintem Edina Rad hasonlit.Jobban, mint Zsofi, elejeteol fogva ez volt az erzesem...

BoriKép
Tenyleg idilli kepek...Majd irok en egy smss-t, probalj arra valaszolni, hatha ugy menni fog.

Puszi:
szoszi

U.i:Eszrevettetek, hogy mennyit tudok mar jonni irniKép Na, a lakas nem is patyolat...Nalatok olyan rend van, mint baba elott?
szoszi

Sziasztok!

Üdv otthon Anikó, remélem a tejcsivel nem lesz semmi probléma, használd gondosan a szívókát. 4-5 nap múlva már kint is találkozhatunk.

Szia Panó, üdvözöllek téged is otthon, utólag is szeretnék a babádhoz gratulálni.

Orsi, Maci,
az én kislányom sem mozgott annyit az utolsó hetekben. Bezzeg az utolsó napon behozta úgy hullámzott a hasam, mint még soha.

Szóval a történetem:
Mentünk hazafelé a könyvtárból, és az aluljáróban egy jó nagy fájás jött rám, gondoltam na egy jósló (én naiv). Aztán elég rendszertelenül, de fájogattam. A fürdés, és persze hajmosás után (mivel a kedd volt ugye belőve) este 11-től már rendszeres 12 perces fájásaim voltak. Éjfél után még próbáltam üzenni, de persze a gép belefagyott. Apa mérte a fájások közti időt ami akkor már csak 7 perc volt. Amikor már harmadszor mentem nagyvécézni (bocs!) elment a nyákdugó. Mondtam apának indulni kell, persze nem hitte el.
Amikor beértünk a kórházba, fél kettőkor, elég szkeptikusan fogadtak, (túl jól néztem ki)de mondtam, hogy harmadik gyerekkel nem mertem tovább várni. Az orvosomat felhívták, hogy kétujjnyi a méhszáj, ő meg mondta, hogy ne adjanak semmit. Ahogy beért már 3 ujjnyi volt a méhszáj, megkaptam a beöntést (nekem nincs ellene kifogásom). Alig tudtam utána lezuhanyozni már egybefüggő fájásaim voltak, úgyhogy egyből mehettem is a szülőágyra, ahol 2 percen belül, hajnali fél 4-kor kibújt a kislányom 3500 grammal, 57 centivel, nagy fekete hajjal, és persze tiszta apaként. És végre, végre mindenféle infúzió, gyorsítás és gátmetszés nélkül. Mivel nem volt szükségem semmiféle ellátásra egyből a kisbabámmal foglalkozhattam. Mondjuk valszeg azért nem kellett vágni, mert a kisfiam 37-es feje után az övé csak 33-as lett.
Mivel hálaistennek elég szépen evett így minimális sárgasággal megúsztuk, amit nem kellett kezelni. Azért fél napig aggódhattam, hogy mi lesz mert nem akartam megint az intenzívre járni szoptatni.

Zita,
örülök, hogy ilyen sok tejed van, remélem a továbbiakban sem lesz vele gond és sokáig tudod majd szoptatni a babádat.

Szöszi,
ne izgulj, hogy kevés a tejed, amíg kakil és pisil a babád addig biztos, hogy van miből. Ha nem kakilna egy-két napig sem kell feltétlenül arra gondolni, hogy kevés, mert lehet hogy csak feldolgozza az egészet a szervezete és növekszik tőle

egyébként köszönöm mindenkinek a gratulációkat és hogy befogadtatok magatok közé. Elnézést kérek azoktól akiknek nem üzenek név szerint, de elég nehéz követnem, hogy ki kivel van. Ilyenkor sajnálom nagyon, hogy nem találtam rátok sokkal hamarabb.

Hajni
nalika

LinoKép
Nekem a tulhordas sem gond es ma a dokim is ugy nyilatkozott, hogy semmi problema, ha esetleg Gergo nem a szombatot gondolja a nagy napnak.Kép Azt mondta, hogy akkor hetfon menjek ujra vizsgalatra es akkor majd megbeszeljuk a tovabbiakat. Egyebkent valami mar elkezdodott odabent, mar elkezdtem nyilni, de nagyon kicsit, es a belso mehszaj meg zart. A mehlepeny I.-es volt, azt mondta teljesen tokeletes meg a babanak es mindent rendben talalt. Szoval varakozunk.Kép Egyebkent ami furi volt, hogy ma en is megereztem a vizsgalatot, azt nem mondom, hogy fajt, de ereztem. Ugyhogy tenyleg lehet mar valami valtozas odabent.Kép

BoriKép
Igen, Aniko az elejen egy kicsit szomoru volt, mert meg figyeltek Bencust, ugyanis visszabufcsizett egy kis magzatvizet. Es Aniko mar szerette volna megkapni a kisfiat, ugyhogy kicsit csalodott volt.
Na,amikor ezt irtam meg nem olvastam teljesen vissza, azota latom, hogy Aniko maris bejelentkezett.Kép Pedig most akartam irni, hogy ma mentek haza.Kép A tobbit majd o megirja.
A szombat meg nincs is olyan messze!Kép Legalabbis nekem.Kép En nem vagyok turelmetlen szerencsere!Kép
A kepek szuperek, olyan szepek vagytok!Kép PusziKép

PanoKép
Udv ujra itt! Orulok, hogy jol vagytok es ennyit szopcsizik a pici! Megegyszer gratulalok es gyere gyakran!
Sajnos babaadatokat en sem tudok.Kép

AnikoKépKépKép
Annyira jo, hogy itt vagy megint, mar ugy hianyoztal Legkedvesebb Pocaktarsam! Igaz mar nem vagy pocaktars a gyakorlatban, de azert nekem mindig is az maradsz!Kép
Jol vagyunk, ma minden rendben volt a vizsgalaton, igaz a CTG-n Gergo ugy dontott, hogy most nem lesz olyan jo kisfiu, mint eddig es szunyalt!Kép Az asszisztensno teljesen kivolt, ettem csokit, ittam vizet es jokat rohogtem, mert semmi nem tortent.Kép Igaz azert nem volt rossz az eredmeny, mert fel-felment a gorbe, de nem nagyon. De a doki azt mondta, hogy teljesen jo, szerencsere o egy nyugis tipus! Az asszisztensno mar ide-oda mozgatta a pocakom, azt nagyon nem szerettem, de hat nem szolhattam ra, hogy hagyja beken az en kicsikemet, ha neki nincs kedve mozogni, akkor minek mozogjon! Meg nyomkodta is! Azt sem szerettem! Szerencsere nem kellett megismetelni a CTG-t es persze mikor mar a kocsiban ultunk rogton nekiallt vihancolni a kis zsivany.Kép A doki szerint mar elkezdodott valami, nyilogatok, de meg minimalisan es a belso mehszaj zart. A mehlepeny meg I-es, szerinte tokeletes meg a picurinak es ez a lenyeg!Kép Gondolom ezert is erzi meg olyan jol magat odabent.Kép Ha szombaton nem szulunk, akkor hetfon kell mennem megint vizsgalatra es akkor megbeszeljuk a tovabbiakat, de a dokim nem tunt egy befektetos fajtanak.Kép Azert remelem Gergo ezen a heten ki akar mar bujni!Kép Majd meglatjuk.
Puszika Nektek es gyere ha tudsz! Es olyan jo lenne latni fenykepet a kis Bencusrol!Kép Szeretnem mar latni a gyonyoru fiadat!Kép
Puszika!Kép

Szoszi
Nagyon ugyes vagy, hogy ennyit tudsz jonni! Es tok jo, hogy ilyen jo a hangulatod! Gyere sokat!Kép

Most megyek, megint ledolok, mert elugrottunk a Brico-ba es iszonyatosan nyilallt a mehszajam, neha alig birtam visszatartani, hogy fel ne kialtsak!
Mar szult Anyukak! A szulesi fajdalom is ilyen eles fajdalom, mint amikor a mehszajamat bokodi a pici? Ugye nem ennyire eles! Nyugtassatok meg! Jo lenne tudni, mert akkor most nekiallok felkesziteni magamat!Kép

Ma meg azert jovok!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

NalikaKép
Koszi, hogy megosztottad velunk a torteneted, fantasztikus hogy ilyen gyorsan es konnyen ment! Megegyszer nagy gratula es majd fotokat is tehetnel fel a hajasbabadrol.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

OrsiKép
Ez vicc volt, ugye? Marmint hogy ilyen eles-e a szulesi fajdalom...Kép
Aludj jol, remelem holnap nem vet ki olyan koran az agy, mint szokott...Vagy ha igen, akkor szules miattKép
szoszi
szoszi

Ma jöttünk vissza a nyaralóból, éppen csak be kukkantottam, s látom, hogy Panó és Anikó is megszült.

GRATULÁLOK NEKTEK!!!

Remélem mindenki jól van, most nincs időm visszaolvasni, mert elég fáradt vagyok, délután műsort rendeztek a gyerekeink. Megyek aludni.

Jó éjszakát!

Vali
cvali

SzosziKép
Nem vicc, hisz en meg nem ismerem ezt az egeszet, fogalmam sincs milyenfajta fajdalomra szamitsak!Kép Pont ezert szeretnem tudni, hogy lesz-e valami hasonlosag ezzel az eles szuro fajdalommal, amit erzek neha. De ez egeszen lent van, nem a mehemben, ugyhogy ezert vagyok bizonytalan. Raadasul ezek olyan fajdalmak, mintha kessel szurkalnanak ott bent. Szoval bocs, hogy ilyen amatoroket kerdezek de meg az vagyok ezen a teren!Kép
En is remelem, hogy jol fogok aludni, koszi.Kép

Jo ejt mindenkinek.Kép

Orsi
39+3

avocado

Sziasztok!
Bejelentkezem, csak hogy első legyek, aztán mindjárt megpróbálok feltenni egy táblázatot, ha Beni békén hagy még egy kicsit.

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

En voltam az utolso, en vagyok az elso.Kép Hat igen, nagyon a lista elejen vagyok ez mar talan termeszetes is.Kép
Szerencsere Szoszi kivansaga hatott es most sikerult fel 8-ig aludnom! Hurra!!!

Szulni meg nem szulok, ugyhogy ma is szamithattok ram.Kép

PusziKép

Orsi
39+4

avocado

Nahat Pano, leeloztel! Egeszen meglepodtem!Kép
Mar itt vagy? Nagyon kis lelkiismeretes vagy a tablazattal kapcsolatban!Kép

Milyen volt az ejszakatok? A picuri hanyszor kel fel szopcsizni?

PusziKép

Orsi

avocado

Kép

Kép
panó

Szia Orsi!

Az éjszakánk egész jó volt, Beni egyszer kelt fel, igaz, akkor másfél óráig ébren voltunk fél 2-től 3-ig. De utána aludt 7-ig, akkor evett és azóta is alszik.
A szüléssel kapcsolatban nem akarlak elkeseríteni, de eléggé fáj. Szerintem jobban, mint amit most érzel, bár én nem tudom milyen az, ha rugdossák a méhszájamat. Mindenesetre jobb, ha felkészülsz, legfeljebb kellemesen csalódsz majd. Kívánom neked, hogy úgy legyen!

Lindáért nagyon izgulok!!!

Anikó!
Látom te is hazajöttél, puszi nektek!

Majd írok szüléstörténetet is, bár nem tudom mikor lesz rá időm. A lakás eléggé romokban hever, nem mondhatnám, hogy apa nagytakarítással várt volna minket.

Bori!
Látom jól sikerült a nyaralásotok, jók a képek!

Még nem olvastam vissza, csak félig, majd megpróbálom folytatni.

Puszi mindenkinek!
panó

Szia PanoKép

Koszi a valaszt, igazandibol en tudom, hogy nagyon fog fajni, szerencsere eleg jo a fajdalomkuszobom, ugyhogy ezert nem is nagyon feltem/ek a szulestol. Csak most ez a mehszajamon valo "tancolas", amit a picikem neha muvel felkeltette a kivancsisagomat, hogy akkor ilyen lesz-e a dolog, vagy nem. Mert ugye josloim mar voltak, es ugy emlekszem valaki azt mondta, hogy a szuleskor is igy faj, csak sokkal erosebben. De a joslok egesz masfajtak, mint ez! Igazandibol ezzel az eles fajdalommal, amit tegnap is ereztem az a bajom, hogy tok hirtelen jon, es tenyleg mintha kessel szurkalnanak. Jo, hogy Neked nem volt ilyen!
Ugy emlekszem Lino erzett hasonlokat, remelem o majd ir par sort ezzel kapcsolatban.

Lindarol tegnap ota nem kaptam hirt, gondolom most figyelik, mert ha meginditottak volna, akkor mar biztosan irt volna nekunk. Remelem minden rendben lesz veluk! Azert ma irok
Neki es majd megirom, hogy vannak.

PusziKép

Orsi

avocado

Én sms-eztem Lindával, a főmufti elrendelte az indítást, Linda orvosa még nem nyilatkozott.

Panó
panó

Sziasztok!

Jól vagyunk Kép

Szöszi: ilyen kiütései nagyon sok babának vannak. Edinának is volt hetekig! Ezek a Miliák: apró fehér, a bőr síkjából kiemelkedő pöttyök. Általában gyorsan elúlnak, teendő nincs vele!
A melegkiütés: apró piros kiütés, pici hólyagokkal, és akkor jelentkezik, ha a bőr túlmelegszik! Szerintem ez inkább nyakon, hajlatokban van, és ilyenkor jó egy kis langyos vizes mosdatás!
Szopi: az elején közepes tempóbn jön az előtej, ami híg, szomjoltó. Majd ha beindul a tejleadó reflex (ehhez szívniuk kell rendesen), akkor egy darabig könnyen jön a kaja, majd ahogy fogy nekik, egyre nehezebben! Figyeld, hogy nyel Balázs, és ezt fogod tapasztalni!

Timi: jó, hogy így összerázódtatok Lillával. A szopi külön jó! Jó pihenést neked csütörtöktől!

Bori: képek Kép

Panó, Anikó: üdv itthon, és várjuk a sztorikat!

Panó: 110??? Az nem semmi!

Edina ébredezik, mennem is kell!
Mindenkinek Puszi!

Zsuzsa
zerko

HAJRÁ LINDA!!!!
zerko

SziasztokKép

En is most valtottam sms-t Lindaval, meg egyben vannak, de a dokiknak mar nagyon nem tetszik a dolog.Kép Eleg hulye egy korhaz lehet, hisz ha minden rendben van a babaval is es az Anyukaval is, akkor minek kell eroszakkal meginditani a szulest? Jaj, ugy sajnalom szegeny Linduskat, remelem nem viseli meg nagyon lelkileg, mert azert nem tul jo ugy nekimenni egy szulesnek, hogy ki van az ember keszulve!Kép

Annyira szurkolok Nekik!

PusziKép

Orsi

avocado

Jó reggelt,
mindenkinek kellemes napot kívánok.
Az enyém ma nagyon morcosan indult, kellett hozzá 2-3 óra, hogy felengedjek. A család férfitagjai kimentek Ráckevére, majd anyu jön hozzám valamikor a délelőtt folyamán.(iszonyú mennyiségű vasalatlannal várom...Kép)(bár elhatároztam, mire megjön, legalább a pelusokat kivasalom, abból is van legalább 20 db)
Meg azt is elhatároztam, hogy Dorka kéthónapos korától kezdve a rugikat nem fogom vasalni, csak a bodykat és persze a rengeteg pelenkát. Ti meddig szándékoztok vasalni a babákra?
És szerintetek meddig elengedhetetlen a fertőtlenítés mellszívó és cumisüveg-ügyben? Mikortól elég már az alapos mosogatás?(kezdő anyuka)

Egyébként Dani miatt vagyok morcos, már tegnap is ilyen volt a hangulatom lefekvéskor - sokszor kiborít a "kamaszodásával". Kezd szemtelenedni, nem akar szót fogadni, azt hiszi, mindenben dönthet már, szóval Nagyfiúnak képzeli magát. És ilyenkor, amikor így kiakadok rajta, iszonyatos lelkiismeretfurdalásom van...Főleg ez okozza a nyomi hangulatotKép Reggel, mire kimásztam az ágyból, a konyhaasztalt tele tette nekem és Dorkának ajándékokkal: készített két rajzot, meg kihozta egy-két kedves játékát nekünkKépSőt, még néhány cserepes virágocskát is kicipelt a nappaliból...

Nagyon-nagyon félek, hogy fogom tolerálni, amikor majd istenigazából elkezd kamaszodni!!!

Dorka most alszik, tegnap is olyan jókat szunyált. Csak a játszóteret unta meg egy óra után, és kaját követelt.
Ez volt az ego,
folyt.köv. hamarosan

AnitaboriKép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Csak egy rövid bejelentkezés: Hajnimaci hívott,hogy a szülőszobán vannak.Szegénynek elég elgyötört volt a hangja.Kép Nagyon-nagyon drukkolok Neki,és szólok,ha van újabb hír! Kép

Puszi Nektek:Anikó
vakili

Hajrá Hajnimaci!
Drukk megy ezerrel!

Beni még mindig alszik, csak egy szopizásra kelt fel közben. Lehet, hogy első nap még úgy csinál, mintha jó baba lenne?

Panó
panó

AnikoKép
Azert ez mar elkepeszto, hogy Lindat meg engem ennyien beeloznek! Szegeny Lindanak meg meg sem merem irni, biztosan rossz kedve lenne tole!Kép Engem mondjuk annyira nem zavar, csak a vegen tenyleg egyedul maradok a tablazatban.Kép Remeljuk azert Soraya legalabb kivarja, hogy en is megszuljek!Kép
Ha beszelsz Hajnival nagyon puszilom, remelem minden siman fog menni!
Ti jol vagytok?Kép PuszikaKép

BorikamKép
Sajnalom, hogy morci vagy!Kép Nyugtasson meg a tudat, hogy biztosan most a szules es a hormonok miatt viseled egy kicsit nehezebben a nagyfiad dolgait, majd biztosan rendezodnek ezek a dolgok!
Mennek a pozitiv puszik, nyisd ki az ablakot!Kép
PusssszKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bori, welcome back! Kép Jók a képek Kép
Igen, a túróst az anyu sutötte meg otthon, sot a receptet már a fél munkahelyén is elterjesztette Kép
Ne depizz Dani miatt...

Szöszi, tényleg tetszik a babakocsi? Ez egy német márka, Gesslein, jó robosztus nagy dög Kép de nekem ide a hóba-fagyba ilyen kell Kép
Köszi a híreket Alice-ról Kép
Rendetlenség=nálunk még baba a hasban ugye, de kupi már most van Kép Nem tudok mindent megcsinálni, férj meg estig dolgozik. Kép

Szilvi, nem szulök. Meg nem is fogok még egy darabig szerintem. Kép Én leszek az utolsó a táblában Kép, Linda szerintem ma vagy holnap megszul Kép, látom Hajni is kórházban (HAJRÁ!!). Már csak Orsi meg Alice maradt meg én Kép De hát ez nem verseny ugye KépKépKép

Zsuzsa, örulök, hogy jobban vagytok!

Orsi, irigylem a turelmed...
Fájások=még nem szultem Kép de az elmondások alapján valami nagyon nagyon durva menzis fájásra edzem magam. A jóslóim is olyan tompa menzeszesek, amik a derekamból indulnak a hasam alja felé. Az éles fájdalom az más szerintem.

Panó, Anikó, udv itthon! Kép Képek??? Hadd gyönyörködjunk Kép

Ja, Ildiék a hétvégén keresztelkedtek, gondolom ezer dolga. Anyukája pedig csut-ön megy haza ha jól emlékszem, nem tudom mennyi ideje lesz fórumozni szegénynek.

Csut-ön megyek védonohöz, elore félek Kép Holnap gyumölcsnapot tartok, nem akarom hallgatni a kiloim felett tartott kiseloadást ismét Kép

Puszi mindenkinek
BálnaKriszta
(37+5)
soraya

SMS LINDÁTÓL: holnap reggel 8 körül megindítják a szülést!

Szilvi
lino

Én is ezt akartam írni, de én beszéltem is vele, kéri, hogy mindenki gondoljon rá és küldjük a pozitív energiákat neki!

Panó
panó

Sziasztok!

Van köztetek valaki, aki a Lőportár utcában intézte a családit és a GYES-t ? Holnap szeretnék menni és nem tudom, vigyek e magammal háromnapi hideg élelmet? Gondolom ott sem egyszerű az ügyintézés.
Majd teszek fel képeket, csak előbb fényképeznem kell, mert ami van az mind olyan felbontásban készült, hogy nem engedi felrakni. Lehet ez a baj, vagy csak béna vagyok???

A pocakosoknak könnyű, gyors szülést kívánok!

Bea
Vendég

SorayaKép
Fajas ugyben en is valahogy igy gondoltam, nekem is mensis josloim vannak es en is ezeknek a durvabb valtozatat varom.Kép

Valamelyik szult Anyuka nem erositene meg minket ebben a hitunkben?Kép Hogy megnyugodjunk, mi kis kezdok!Kép

Lino, Pano
Koszi a hireket Lindarol, en nagyon szurkolok Neki, hogy addig beinduljon Gergo!

Bea
Ha Te mesz intezni az ugyeket, akkor ki van a babaval? Vagy viszed magaddal? A ferjed nem er ra?

Mindenkinek pusziKép

Orsi

avocado

Úgy látszik Beninek egy órás korában még nem nagyon tetszett ez a világ:

Kép

A szürke domborulat az én hasam!
Egy naposan:

Kép

Két naposan:
Kép

Panó
panó

Orsi, Kriszta!

A vajúdásnak a fájásai tényleg olyanok, mint a mensis fájások, csak egyre erősebbek és egyre tovább tartanak és egyre sűrűbben jönnek. Aztán utána elkezd máshogy fájni és úgy érzed, hogy kakilni kell és akkor hipp-hopp kinyomod a babát!

Ezt nehéz elmesélni, hogy milyen, de hamarosan megtudjátok!

Panó
panó

jujj, micsoda csókos szája van Beninek Kép Szépséges! Kép
soraya

jujj, micsoda csókos szája van Beninek Kép Szépséges! Kép
soraya

Szia Orsi!

A féjem intézte volna... Még jó, hogy felhívtam őket! Szerintük így lehet: Apuka bemegy, beáll a sorba, megkapja a formanyomtatványt, hazamegy. Anyuka elolvassa, kitölti, aláírja. Apuka vissza Pest, vissza a sorba, papír bead. Ha jól van kitöltve megvárja a csekket(anyasági), elmegy a Váci úton a nemtudom hányas postára beváltani. Csak, és kizárólag ott lehet!!! Ja, ha a családit és a GYES-t a számlámra kérem, akkor vissza az egész, mert azt csak személyesen lehet... Még jó, hogy telefonon keresztül nem látták az arcomat. Ez a 21.század! Tehát apa marad Zsófival, anya megy intézkedni. Vicc.

Bea
Vendég

PanoKép
Tunder a kicsiked, megegyszer gratulalok!
Koszi a fajas-valaszt, most azert egy kicsit megnyugodtam, mert ugy erzem azt a fajta fajdalmat jobban tudom kezelni, mint ezt az eleset, ami tegnap volt. De persze mindenkinek mas es ertheto, hogy nem lehet elmeselni. De en mar nagyon varom, nem felek tole! Annyira vagytam az egeszre mar evek ota, hogy kisbabat varjak, meg a szulesre is, hogy hihetetlenul varom mar! Mar 2 eve biztos lenne babank, ha nem lettunk volna kint kulfoldon. Ugyhogy koszi, a valaszoddal azert megnyugtattal.Kép

Bea
Elkepeszto! Akkor en is erre szamitsak? Es a tejcsivel mi van ilyenkor? Lefejed?
A masik kerdesem, hogy nem tudod-e veletlenul, hogy kozalkalmazottaknak is ugyanott kell intezni? Esetleg ha megadnad a telefonszamukat en is felhivnam oket, hatha okosabb leszek.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bea: mi is a Lőportálban intéztük az anyaságit és a csp-t. Kb. 20 percet voltunk ott, az ügyintézőnél meg max 2 percet töltöttünk. Egyébként van baba-mama szoptatós szobájuk is. Ezen kellemesen meglepődtem Kép Ki nem próbáltuk, mert Kata végig aludt Kép. Nekem ilyet nem is mondtak, hogy ha számlára kérem akkor csak én intézhetem. Pedig úgy volt, hogy csak apa megy, és neki azt mondták, hogy elintézheti. Bürokrácia Kép De pl a tgyás-os helyen sokkal többet vártunk.

Orsi: szerintem semmi különbség ügyintézésben attól, hogy közalkalmazott vagy! Jól emlékszel, nekem voltak ilyen éles fájásaim, amikor Gömböcke fejelgette a méhszájamat. Na ez szüléskor amikor már komolyra fordultak a dolgok, teljesen más volt. Azt nem tudom, hogy mensis fájáshoz mennyi köze van, nekem olyankor soha nem fájt. És nekem igazából még csak a jóslókra se hasonlított, de akkor már inkább azokra, csak sokkalta erősebben. De az igazán vacak rész csak fél óra Kép Ilyen nyilalló fájásra szülés alatt nem is emlékszem egyáltalán. Örülök, hogy jól sikerült a CTG és Gergő még jól érzi magát odabent! Kép

Nalika: köszi a történetedet! Mégegyszer gratulálok a kislányodhoz! Kép

Szöszi: örülök, hogy jól sikerült a szülinap Kép Na és hogy döntöttél elutaztok? A tejci meg az elején sokkal jobban jön, olyankor Kata nagyon hallhatóanKép eszik, iszonyú nagyokat nyel. A végén jön a sűrűbb tej, azért jobban meg kell dolgozniuk, és az nem is jön olyan gyorsan. Fogalmam sincs mennyit kell ennie egy alkalommal. Valami olyasmit mondanak, hogy egy nap 150 ml x a kilói a jó mennyiség. De most ez lehet, hogy hülyeség. Az arcán meg inkább olyan pöttyök lehetnek, mint amilyet Zsuzsa írt, nem melegkiütés.

Bori: bár az én nagyobbik lányom még csak 4 éves, sokszor úgy érzek, mint Te. Hogy mi lesz majd velünk, ha tényleg kamaszkorú lesz? Hogy fogjuk tudni egyáltalán kezelni? Ő is nagyon önálló akar lenni, azt hiszi már mindent tud, mindenre képes egyedül is. Ez sokszor odáig fajul, ha mégsem sikerül, és mondjuk fájdalom éri, akkor inkább összeszorítja a száját és nem mondja el, hogy mi történt Kép Na, nekem mindig itt fogy el a türelmem, és kiabálok vele Kép Utána meg jön a lelkifurdalás Kép Utána persze jön bocsánatot kérni, meg hogy anya, ilyet soha többet nem csinálok, de 5 perc múlva persze hogy csinálja újra. Tegnap délelőtt is ez ment Kép A helyzeten persze az se javít, hogy Nóra a maga két és fél évével most van az abszolút ellenkezős, és feleselős korszakában. Komolyan tiszta felüdülés, ha mondjuk csak Kata üvölt valamiért. Balaton: szombaton nagyon vacak idő volt, zuhogott, de vasárnap jó időnk volt Kép Mosolygó, gőgicsélő Dorka Kép Kata szókincse nem mondható nagynak: őő, eő, heő, aaaaaaaaa Kép Meg ilyenek. És nagyon tud panaszkodni is Kép A képek meg nagyon jók! Kép

Swen: merre vagy?

Soraya: védőnő Kép Nehogy már miatta ne egyél! Ez a te védőnőd, vagy még mindig a helyettese van? És szerintem úgyse leszel utolsó a táblázatban! Bár már alig vagytok!

Panó: Benedek nagyon aranyos! Kép
Lindával én is beszéltem egyébként, pont utánad. Mondta, hogy nem volt annyira vészes a főorvosi vizsgálat, mint amilyenre számított, csak egy másik doki volt bent, és az se őt bámulta.

Hajnimacinak drukkolok nagyon!!! Kép

Anikó: De jó hogy otthon is vagytok! Képhogy vagytok? És a nagyok? Képek?

Zsuzsa: örülök, hogy jól vagytok! Kép

Timi: olyan jó rólatok is hallani! Kép Máris megjött? Gondolom hogy ellettél volna még nélküle! Kép A dokinál meg biztos minden rendben lesz. Az meg tök jó, hogy Lilla továbbra is szopizik! Remélem a melled is hamar rendbejön! Köszi a híreket Egcsiről! Jó hétvégét nektek anyukádéknál!

Vali: remélem azért valamikor hagynak majd a gyerkőceid ide is írni Kép

Szilvi
lino

sziasztok!

Hajni-MAci: nagyon szurkolok. Akkor lesz mai baba? 2 hónap lesz a gyerkőceink között Kép

Lindának meg ezer drukk holnapra! Ők Süncsivel lesznek így, mint mi Macival.

Panó: Beni nagyon helyes. Szép sötét haja van! Na és jó étvágya. Kép

Orsi: Panó leírása fájás ügyben pontos, de azért a végére sokkal jobban fáj ám! De van, akinek nem így zajlik, csak a dereka fáj, de nagyon!

Fifianyu: nálunk is én intéztem, és 4X kellett mennem, mert az ügyintéző csaj sosem dolgozott Kép Persze mindig szervezzem meg, hogy valaki vigyázzon a kicsire Kép És még mennem kellett egy kört a férjemhez is, mert nem jó papírt kaptam előzetesen, és ami kellett, azt persze neki is alá kellett írni!!!

Bori: Anyukádat küldheted ide is! Mennyi időnként van nálatok a 20 pelus? Mert nálunk napi minimum 5 van!
Én a rugikat nem vasalom már régen! CSak a badykat, és a pelusokat!
Fertőtlenítés: én most is csak forrázok, de mivel nem kell már cumisüveg, csak a teának, azt napi egyszer. A mellszívőt meg csak forrásban lévő vízzel átöblítem, és kész! De már azt sem sokáig! És éjjel ez is elmarad!
Edina csak akkor szereti a játszót, ha kézben lehet, és nézelődhet!
Dani Kép Igen, szokták mondani, hogy a dackorszak semmi a serdülő korhoz képest!

Nos, akkor el, még egy drukk Hajniéknak!

Zsuzsa és a 2 hónapos Edina
zerko

Orsi
Ha volt munkaviszonyod a terhesség előtt, akkor a munkahelyed elintézi. Azt hiszem. De itt a szám, biztos ami biztos. 350 24 81
Próbálok lefejni tejcsit, nem tudom összejön-e annyi. Eddig még nem hagytam hosszabb időre itthon a kisasszonyt. Kicsit félek is tőle...

Panó
Gratulálok! Nagyon édes a fiatalúr.

Bea
Vendég

Lino, ZsuzsaKép
Koszi Nektek is a valaszt!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok

Szilvi
Ez volt a nap JÓHÍRE!!!