A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Szegedi lányok!

Nem jár valaki Brendonban mostanában?
Lucának még nem vettem téli cipőt és a tavalyi tetszene, de csak Szegeden van már belőle... :cry:
Vendég

Erusverus:
Ma este (holnap délután) a Zárórában: Koncz Zsuzsa :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kölesfasírt:
Piszok egyszerű: bioboltban általában lehet kapni kölest, szerintem pont úgy néz ki, mint a tarhonya :lol: .Lábasba öntöd, és háromszor annyi vízzel (én egy kis vegán fűszerkeveréket azért szoktam mellé szórni) felteszed főni. Ugyanúgy elfővi a levét és megdagad, mint a rizs, amikor már felvette az összes vizet, kicsit kiteszed hűlni (mert piszok kellemetlen forrón összegyúrni a többi hozzávalóval :lol: ) és utánna ugyanúgy bánsz vele mint a darált hússal: Kis hagymát rá, fokhagymát, só, bors, pirospaprika, tojás zsemlemorzsában megforgatod. Zsemle, kenyér nem kell hozzá, hiszen önmagában gabonaféle, és szaporítani sem kell, így is jó az ára. Ugyanolyan az állaga is mint a rendes fasírtnak. Annyi, hogy a fűszerekből nyugodtan bőven mérjetek, mert lévén gabonaféle felveszi a fűszerek ízét. És olajban kisütöd (sokáig nem kell, legfeljebb a tojás miatt, mert más nyers dolog nincs benne). sose tudok belőle kis adagot csinálni, mert mindig annyira megdagad ez a dög köles. Így általában lefagyasztom a maradékot még sütés előtt. Később meg, mint a fagyasztott bolti cuccokat, előveszem és kisütöm.

zarja

Sziasztok!
Ne haragudjatok a betolakodásért, csak szeretném figyelmetekbe ajánlani a kisfiam által kinőtt ruhákat 0-6 hó. Nagyon szép állapotban vannak, mert vigyáztam rájuk és nem szakadtak foltosak és bolyhosak, ha használtabb leírom!A lényeg,hogy szép és nem drágák!
Katt ide, ha megszeretnéd nézni őket!
http://ruhaparadicsom.gportal.hu/gindex.php?logout=1

Kép

Kép
gabka7926

Na megkaptam az árajánlatot az új radiátorokra. Hát én olyan 100-150eFt-ra gondoltam. 3db radiátorról van szó. A fürdőben már mi kicseréltük. Hát nagyon meglepődtem.
249.000Ft
Az internetes árlisták alapján 114eFt-ra jön ki. Ha 15eFt a szerelése darabonként, és ugye ők még kedvezményt is kapnak a radiátorból, akkor mi a tökömre akarnak legombolni +100eFt-ot?????? :cry: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Először írok, aztán ha lesz még erőm, visszaolvasok, ha nem, holnap reggel reagálok. Bocsi.

Hát, nem bírtam ki, felhívtam ma a dokit, szerencsére gépközelben volt, rögtön meg is nézte nekem az értékeket. Vércukor simán 4,2 terhelve 4,9 Vas 7,4, és a hemo-értékek terhesnek megfelelőek. Juhéjjjj! Akkor marad a dupla vas.

Voltam ma orr-fül-gégészeten, mindkét orromban tágult vénák vannak, beecsetelte a doki, most hetenként kell majd mennem ecsetelésre (de legalább nem égetnek), meg kaptam Rutascorbint, orrcseppet és kenőcsöt. Ma már használtam ezeket, s ugyan vérzett az orrom, de nem folyt patakokban.

Rendkívüli szülői megvolt az oviban, a kutyásterápia egyelőre szünetel, másik embert kell keresni rá. Ez volt a lényeg.

Bori hazafelé a boltban elhagyta a Noddy babáját. Valahová letette (megrögzött útvonala van, sok helyre nem tehette le), s ugyan a szomszédos lottózóból visszafordultunk érte (ott vettem észre), már nem találtam sehol. Annyira ideges lettem, még a pocakom is begörcsölt. Borihoz azóta hozzá sem értem (na jó, pelenkacserekor), de tudom, olyan mérges vagyok rá, hogy jót nem szülne, ha a közelembe jönne. Szörnyű érzés! Rájöttem, azért visel meg ennyire, mert ilyenkor szembesülök azzal, hogy ő tényleg sérült. A "HOL VAN?" vagy "HOVÁ TETTED?" kérdésekre soha nem válaszol (na nem beszéddel várnám, mert az ugye nem tud), egyszerűen nem érti ezt a kérdést. Ezen tudok kiakadni... S ilyenkor igazából nem is rá vagyok mérges, hiszen ő nem tehet róla, hanem a helyzetre és a tehetetlenségemre. A jól kezdődő napom így vált totál depissé. Bori ezek után ma újra a saját ágyában alszik, nem biztos, hogy el tudnám most viselni a közelségét, valahogy most annyira megviselt ez az ügy, hogy nehezen épülök fel belőle. Azóta rá se mosolyogtam, hozzá sem szóltam. De ettől kezdve semmit nem hozhat a kezébe, ha elmegyünk itthonról. Szörnyű anya vagyok! Lehet, jól ki kéne bőgnöm magam... :cry:
ktc

Ktc Katica. Előszö is örülök, hogy a vasad ilyen szépen rendbejött. Az orrod vénatágulata meg gondolom várandós tünet.

Sajnálom a tegnap történteket. Gondolom Te is és Bori is kedveltétek a Noddy babát, ez fokozza a veszteség érzetet is. Épp ma reggel gondoltam Rád. Kislányom, mintha néha nehézfejű lenne, kicsit lassabban ért meg dolgokat, mint ahogy én azt elvárnám és roppant fel tud bosszantani, mikor egyszerű dolgokat kérek és csak néz rám értetlenül meg butaságokat kérdez vissza. Ekkor jutottál eszembe, hogy Neked mekkora türelmednek kell lennie, hogy elhordozzad Borikádat :) . Bizonyára nem csak a hormonok miatt, de fizikailag is kezdjük nehezebben viselni a terhességet, plusz Neked azért mindig adódik egyéb problémád is. Nem tudok/tudhatok tanácsot adni, csak nagyon tisztellek azért, hogy mindent megteszel a kislányodért és remélem ez némi erőt ad. De Te is emberből vagy néha elfáradsz, elkeseredsz és az egészséges gyerekek szülei is kiakadnak olykor. Ne legyen ezért lelkifurdalásod! Előrefelé nézz és egy sokkal szebb napot Nektek, remélem valamelyik boltban ott fog mosolyogni Rátok az a kis figura.
pammut

Zarja Ez a kölesfasírt jól hangzik. Sajnos a husiról én sem tudok teljesen lemondani, de nagyon szeretek mindenféle zöldet. Nekem külön áldás, hogy itthon lehetek, mert főzhetek, amit megkívánok. Normál esetben sajna nem bírok kétfelé főzni. Igaz, tegnap nagy meglepetésemre a maradék laskagombás rizottót befalták a gyerekeim. És ízlett nekik :D . Őket még csak meggyőzném, de Apa hagyományos magyar konyhát szeret. Na, majd a picurt megpróbálom "zöldíteni". Ez főleg nyáron megy, amikor tele a kert mindenféle finommal. Ilyenkor télen nem szeretek üvegházas dolgokat venni, mi is csináltuk egy darabig és tapasztaltuk, hogy a gátlástalan termesztő a profit érdekében mindig mindennel permetez és tojik rá, hogy ártalmas e vagy sem. Nem ő eszi. Marad a mirelit, az alma, meg a tárolható zöldféle :( .
pammut

Jó reggelt lányok!

Pénteeeeeeeeeeeeeeek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt!

Katica: Minden elismerésem a tiéd! Sokan nem is vállalnának sérült gyermeket és te hihetetlen türelemmel és szeretttel neveled Borit. De emberből vagy és természetes hogy néha belefáradsz a mindennapi küzdelmekbe. Emiatt ne legyen rossz érzésed. Azt pedig hogy szörnyű anya lennél, gyorsan felejtsd el!
zuzmooo

Jó reggelt Csajok!

Hát én sem tudok sajna lemondani a husiról. Imádom. Nem is tudom mi lenne velem nélküle :shock: Én a főzeléket is csak valami husival tudom megenni... De például a halra meg rá sem tudok nézni. Rosszul vagyok tőle. Ami esetleg egészséges lenne azt nem bírom... :roll:

Ktc. Örülök a jó eredményeidnek... Bori miatt én is csak Pammuthoz tudok csatlakozni... Minden elismerésem a tiéd.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Katica, én most átéreztem, hogy hogy érezheted magad. A kisfiam nyáron elvitte a bakugánjait (kicsi golyó ami kinyílik ha fémhez ér) az úszótáborba és a nagyobb fiúk elvették tőle, illetve elcserélték gagyikra. Én meg annyira mérges lettem, hiába kérdeztem, hogy kivel cserélted el és kivel játszottál csak nézett. Elkezdtem telefonálni, felhivogattuk a szülőket, persze senki semmit nem tudott. Nagyon dühös voltam, és én is megmondtam, hogy soha többet semmilyen játékot nem vihet ilyen helyekre magával. De az is lehet, hogy magamra haragudtam, mert nagyon drágák ezek a játékok, több ezer forintba kerültek, szegény gyerekemet meg a nagy fiúk így megszivatták, ő meg nem vette észre, hogy rászedték, mert kicsi.
lara

Nóri: nem semmi amit veletek művelnek! Kötelező velük csináltatni a radiátorcserét?

Azt álmodtam (és nem először) hogy szoptatnom kellene a gyönyörű kisbabámat és sehogyse boldogulok :( Olyan ideges voltam, fel is riadtam :(
zuzmooo

Lara Ilyesmi nálunk is volt, s főleg akkor bosszantott, ha előre szóltam a gyereknek, ne vigye el. Azt hiszem inkább magunkra vagyunk ilyenkor mérgesek, (meg a világra).

Zuzmoo Né mán, hogy ilyeneken görcsölj :lol: . Inkább nézd csak: Te is betöltötted az első bűvöst, a 24.-t :D . A szopi meg menni fog (na jó, :) egy kis gyötrődés után ), mint a karikacsapás.

Nóri Ebben az árban hány havi fűtésdíj van benne :D ? Vagy énekelnek azok a radiátorok? Nem lehet megkérdezni, hogy esetleg Ti beszerzitek, ők meg felszerelik és az úgy mennyibe fájna?
pammut

nóri:Szerintem mi olyan 120.000 körül fizettünk 5 radiátorért, mondjuk ez 2 éve volt. De azért ez a 250.000 elég durva. Mástól nem lehet ajánlatot kérni?

ktc: Cukrod jó lett, gratula. Remélem azért még megtaláljátok a babát.
vicky79
Budapest III. kerület

Katica,
ne haragudj magadra...
Nálunk Lilla igazán türelmes gyerek, de ő is ki tud borítani... Múltkor sírtam, mert annyira makacs volt és értetlen, hogy nekem elszakadt a cérna... 40 percig cseréltünk pelust, öltöztünk fel egy egyszerű hétköznapi ruhába, mert neki olyanja volt... közben szétszakadt a cipzár stb. Nekem meg a híres türelmem elfogyott :oops: :oops: :oops: nagyon csúnyákat mondtam neki, meg is bántam. Aki volt már ilyen helyzetben, az sose vetne meg, pláne, hogy Te Borival százszor többet küzdesz, mint mi nap mint nap és látod néha én se bírom :oops: Én régen ha láttam volna magamat, bizti azt mondom, hogy mit hisztizik egy ilyenért az anyuka, de gyerekkel meg kellett tanulnom, hogy nem mindig nagykönyves a dolog :roll: Én nagyon becsüllek Téged, hogy ilyen vagy :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!!!
Zuzmoo!!
éjjel én is szoptattam álmomban, ráadásul még a bátyámék kisbabáját is! Az övéké tiszta szépen szopott, az enyém meg szívott kettőt és kész.. tiszta rossz volt.. viszont nagyon élethű lehetett, mert reggelre összetejeztem a lepedőt...nem nagyon, csak vagy 2*20ft-os nagyságban... :lol:
Úgy látszik közeledik az idő.. :lol: És érdekes módon nekem mindig fiam születik az álmomban, nem lány.
Már voltam postán, ott hagytam egy csomó pénzt... :cry:
Ja! És még mindig nincs semmilyen tünetem az oltással kapcsolatban! :lol:
Húsevés: férjem meg is halna hús nélkül, de azt hiszem én sem nagyon bírnám ki... van amikor jól esik a gyümi leves, mákos tészta, rakott krumpli, meg ilyenek, sőt vágyok rá, de 3nap egymás után már nem hiszem, hogy meglennénk husi nélkül.. viszont szeretek mindent kipróbálni, minden féle amgokat kipróbáltam már a gerslitől a nem tudom miig...Meg kevés fehérlisztet használok..inkább zabkorpa, zabpehely, tk.liszt/rántotthusihoz/ meg ilyenek...
Na jó, most lépek, mert kisütött a nap egy picit, aztán megyek festek egy picit..hogy készen legyünk már végre!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Jó reggelt!

Kergetem a rohadt radiátorost, de nem hajlandó elmondani, mi van az árban. :evil:
A leggázabb az egészben, hogy mi szállítunk a forgalmazó cégnek. Tehát a mi autónkkal jön az országba az a cucc. Sőt, már az osztrák anyavállalat is velünk szállíttat. Legfeljebb leesik az a rohadt radiátor a kamionról és kész! :lol: :lol:

Katica:
sajnálom a dolgot. Én sokkal rosszabbul viselném. Türelmem semmi. Anyámmal is mindig üvöltöttem, amikor megtanult számítógépezni, mert nem értette, hogy kell pl. kettőt kattintani az egérrel. ÁÁÁÁÁ :evil:
Van egy ismerős, akinél sérült baba született, de nem maradtak együtt. Ott annyiban speciális az eset, hogy a kislány genetikai rendellenességgel jött a világra, aki 10M-ból egynél lehetséges és általában vérfertőző kapcsolatból. Megjárták Czeizelt milliókért. Azt mondták, szépek, okosak, de ne vállaljanak több gyereket... Viszont számukra csak az lenne az egyetlen gyógyír!

Játék:
Ugye én eminens voltam általánosban, szóval nem épp a kedvenc... volt egy lány, aki mindig elvette az új ceruzáimat és kicserélte az ő régi holmijával. Mindent elnéztek neki, mert hallássérült volt és a milliomos szülők betolták a sima suliba. GYŰLÖLTEM
Vendég

Sziasztok!

Pocsék egy éjjelem volt..., milyen jó, hogy tudtam tegnap délután aludni! :) Mondjuk elég sokáig fent voltam, megnéztem Fábryt, de párom még a végére sem ért haza. Előtte úgy 8 körül beszéltünk telefonon, tudtam, hogy későn jön, de én ilyenkor is várom azért, hátha mégis előbb tud jönni. Na, az az előbb inkább sokkal későbbre tevődött, ugyanis fél 4 körül felébredtem, akkor még sehol nem volt... Ráadásul előtte azt álmodtam, hogy meghalt apukám... Na, onnantól alig tudtam visszaaludni, de szerintem Botondom is érezte, hogy valami nem stimmel, mert szinte egész éjjel mocorgott. Szegénykém, lehet, hogy érezte, hogy az álmom miatt igazából az ő apukája miatt aggódom. Alig tudtam megnyugodni, aztán nagy nehezen valahogy mégis elaludtam, és férjem csak fél 6 körül ért haza. Ez volt az igazi megkönnyebbülés. Meg is beszéltük, hogy ha ilyen van, hívjam fel nyugodtan éjjel is. (Igazából már hívtam egyszer így, de akkkor meg éppen sikerült két kísérlet között szundítania egyet, és biztos nem igazán örült, hogy felébresztettem.) Szegény feje, fél nyolckor meg már mehetett is vissza... mert náluk ugye nem azt nézik, hogy megvolt-e vagy sem a napi 8 vagy akárhány ledolgozott órája...
Én még azért visszabújtam, nem rég ébredtem, de aztán 11:45-re hivatalos vagyok a szemészetre. No, kíváncsi vagyok, hogy mit mond a szemész a szüléssel kapcsolatban!

Katica, Te egy nagyon jó anyuka vagy, emiatt az eset miatt ne érezd magad rosszul!!!

Nóri, sajnálom ezt a fűtésés témát nálatok... Egyébként meg le a kalappal minden olyan várandós előtt, akinek már van csemetéje! :)
Brendon: szeretnék már nagyon menni körülnézni, de szerintem csak akkor jutunk el bárhová is, ha előtte lebeszéljük szüleinkkel, hogy vigyenek el minket, mert mint írtam nincs kocsink, és én meg szeretnék úgy nagyjából minden fontosat egyszerre beszerezni, hogy egy fuvarral letudjuk. A cipellő meg gondolom most kellene... Sajnálom, de semmi biztosat nem tudok mondani...

Szép napot mindenkinek!

Kép
erusverus

Ja, Kakti, igen, még a Zárórából is elcsíptem pár percet tegnap este is... :)

Kép
erusverus

pammut: észre se vettem a 24. hetet :lol: Most tök jó kedvem lett :D
zuzmooo

Pammut, igaz igazad van, én is inkább magamra haragudtam, mert tudtam, hogy a kisfiam nem tehetett róla, hogy kicsi és átcseszték a nagyok, meg kivették a táskájából a játékot…Ja és én is előre szóltam akkor, hogy ne vigye el, de ő erősködött.

Ildi, Nóri, régen én is azt gondoltam, hogy úr isten, hogy lehet ilyen az anyuka, hogy kiabál a kisgyerekkel, mikor szépen is el lehetne mondani. Mostmár tudom, hogy kivülről nézve más és más benne lenni, amikor éveken át nap nap után fékezed magad és néha bizony kitör. Na aki ilyenkor engem lát, biztos azt gondolja amit én anno…
lara

Sziasztok,
Katica, felejtsd el, hogy magadra haragszol... ez természetes, és tudom, hogy itt nem a babáról van szó, de hidd el, hogy más sem tudná jobban csinálni, légy büszke magadra... mi azok vagyunk rád... :)

Nóri,
nem tudod egy "normál" fűtésszerelővel lecseréltetni a radiárort? muszáj ezekkel? Szerintem sokkal olcsóbb, ha mindent te veszel meg. Bár az alkatrészek sem olcsók... a termoszelepnek is 7-10e darabja, hogy szabályozható legyen, de az még mindig csak 30e.
Szóval ha van rá lehetőség, nézz körül.
Nekünk szerencsénkre a radiátorok újak, és apukám (fűtésszerelő) rakott termoszelepeket. Nálunk is most akarják ezt megcsináltatni, de szerencsére ez minket már nem érint... legalább nem mászkálnak idegenek a lakásban... Azt útálom, nem mintha lenne nagyon mit félteni, de akkor is...

Ja tegnap vettem Laevolac-ot korpatabletta helyett... a patikus azt mondta, hogy ez jobb, mint a tabletta. Hát nem tudom... reggel kellett innom éhgyomorra, de még semmi hatása... 2-10 óráig kell valaminek történnie... Remélem nem épp hazafelémenet jön rám a szapora... Ráadásul reggelire csak gyümölcsöt ettem... (alma, kiwi, banán, mandarin) 1-1 db

Szép pénteket mindenkinek!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80

Lara Azt hiszem minden kisgyerekes anyukában elpattan néha valami. Mikor kicsik voltak a fiaim (18 hónap van köztük) időnként én is megriadtam magamtól (utólag). Majd csak emlékezzen mindenki erre a pár sorra, amikor miután magából kifordultan üvöltött egy sort, odavágott valamit a sarokba és aztán összetörten leül zokogni. Mert lesz ilyen is, de fel a fejjel, elmúlik :D . Ahogy nőnek, egyre ritkábban. Onnantól csak simán az ember idegeit cincálják szanaszét :D .
Én is laktam együtt kisgyerekesekkel (társbérlet), gondoltam is róluk időnként cifrákat. Aztán megszületett az én gyerekem, és rá kellett döbbenjek, hogy bizony vannak dolgok, amik nem úgy mennek, ahogy előtte elképzeltem. Gondolatban aztán jópárszor megkövettem volt társbérlőinket.
pammut

Hát ez az éjjel úgy látom sokmindenkinek cifra volt... :lol: Én azt álmodtam, hogy máfél óra alatt megszülte ANYUKÁM helyettem a kisbabánkat :oops: Még az orvosom is benne volt, nagyon élethű volt. De hogy lehet ilyen baromságokat álmodni? :shock: Egyébként gyönyörű fekete hajú sötét szemű kiskrapek volt, remélem olyan lesz a kisfiunk :P Egyébként én tuti azért álmodom ilyen baromságokat, mert nagyon félek a szüléstől, mert ugye a fájdalomküszöböm az sajnos nulla vagy inkább minuszos és félek, hogy hogy fogom bírni. Fejben tudom, hogy nem szabad hisztizni, mert nem haladok vele előrébb, de sajnos tudom hogy tuti hisztizni fogok... :cry:

Én életemben 1x voltam táborban, az első nap ellopták az új cipőmet meg a papucsomat úgyhogy egy tornacipőm maradt ami a lábamon volt. Ez azóta is mumus nekem :cry:

bellerreni
Eger

Ma nagyon felzaklattam magam egy másik fórumos sztorin. Nem akarok senkit megijeszteni, ezért nem írom le, de nagyon érzékenyen érintett. Csak annyit mondok, hogy mindenki figyeljen oda a fehértől eltérő színű folyására, mert gondot okozhat. A többin inkább magamban rágódom. :( Megpróbálok túl lépni rajta, de nehezen megy. A dolgok egyébként egyenlőre szerencsésen alakulnak, de majd kiderül.
vicky79
Budapest III. kerület

Pammut, bizony mostmár én is inkább együttérzően nézek az idegesen kiabáló anyukákra :) A legrosszabb a lelkiismeret furdalás érzése, amit utólag érez az ember, hogy jaj nem kellett volna ezt mondanom, igy rákiabálni, stb, miért nem tudtam magam visszafogni. De sajnos az adott percben nem gondolja végig az ember...
Azért jó olvasni, hogy más is van ezzel igy 8)
lara

Köszönöm nektek!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nagy nehezen elértem ma a régi pszichológusomat (Bori 1 éves korában jártam nála párszor), mert érzem, ebből most egyedül nem tudok kimászni. Még mindig nem érek hozzá a lányomhoz és nem beszélek vele (most oviban van), s holott tudom, az segítene, ha magamhoz ölelném és jól kisírnám magam, képtelen vagyok megtenni. Csak félek, hogy ez az ő szorongásaira most még jobban rátesz egy lapáttal, s félek attól is, hogy nehogy megrendüljön a kapcsolatunk. Őrlődök rendesen. A játékbaba már nem lesz meg, ez tuti. Elvitte valaki. Egy koszos, agyonstrapált, már többször megvarrt Noddy babát. És igen, azért is dühös vagyok, mert ez a baba is 2500Ft. Van ugyan belőle másik, de utálok elveszteni bármit is. És dühös vagyok magamra, hogy miért nem vettem észre hamarabb. Barátnőm (gyógypedagógus) azt mondta, ennek így kellett történnie, mert így most terror van, Bori kényszereit erővel töröm le az elkövetkező napokban. És ez jót fog tenni neki, ha szabadul a kényszerektől. Ma úgy mentünk oviba, hogy SEMMI nem lehetett a kezében, most hazajövetelkor nem megyünk be a boltba, és nem dobálhat többet kavicsokat az úton a lefolyókba. Talán a számítógépezést azért engedni fogom neki itthon, de lefeküdni egyedül fog a saját ágyába, nem fekszem mellé. Max. nem alszik (igaz, olyankor késő délutánra kezelhetetlenné válik, de most az sem érdekel). És azt is mondta a barátnőm, hogy ezért lesz jó nekünk Emő, mert akkor látni fogom, hogy ugyanilyen "hülyeségeket" tud csinálni egy egészséges gyerek is, ez nem a sérültség következménye Borinál. Remélem, nagyon hamarosan túljutok ezen az állapoton! De érzem, ez most egyedül nem fog menni... Tudjátok, az az álmom, hogy hasonló helyzetben lévő (sérült gyereket nevelő) szülőkkel, elsősorban édesanyákkal foglalkozhassak, lelki segítségnyújtást adjak nekik. Tudom, hogy mennyit segít egy hasonló dolgokat átélt anya szava. És azt is tudom, hogy ilyeneken az egészséges gyermekek édesanyjai is keresztülmennek időnként, s ez normális dolog. Csak ijesztő. Én is szégyellem magam ilyenkor, amikor ordítok Borival, hihetetlen dolgokat vágok a fejéhez, csúnya, sértő, bántó szavakat használok direkt. Igaz, nem érti (vagy mégis?), de érzi, hogy ilyenkor jobb, ha meghúzza magát. De ez nem szokott ennyire intenzív és hosszantartó lenni! Ezért vagyok most megijedve. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Bori egyik kedvenc "alvós" zenéje, most ezt hallgatom, hátha egy kád meleg vízben, gyertyákkal körülvéve, relaxálva elbőgöm magam erre...
http://www.youtube.com/watch?v=z3BWIgxc5Gk
ktc

Hát Katica, nagyon sok kitartást Neked, erőt, Mi nagyon-nagyon büszkék vagyunk Rád, és le a kalappal előtted! Ha ugy érzed doki kell, akkor doki kell, nem az a szégyen ha valaki belátja hogy segítség kell, hanem az,ha letagadja! Bármikor meghallgatunk, ne félj kiönteni a szíved nekünk, szerintem ezt mindannyiunk nevében mondom!

Edit

Kép
ézsóné

Katica
kitartás... sajna most okosabb dolog nem jut eszembe, de ahogy a soraid olvasom, most tényleg egy szakember segítségére van szükséged, hogy rendbetedd magadban a dolgokat, és nem peig a közhelyeimre... bár tudom, hogy sokszor ez nagyon sokat számít, és jól esik...

Lányok,
ugye már írtam, hogy péntekenkén hoznak gyümit a céghez... minden részleg kap egy-egy kosárral.. tö jó ötlet... Na most ez a cég kapcsolatban áll egy gyümölcsital gyártóval. Nem lehet kapni semmilyen nagy áruházban, max. kisebb bioboltokban. Most csinált egy kóstolót, és tényleg zongorázni lehet a különbséget a "bolti" 100%-os gyümölcslé és ezek között... ezek tényleg semmiféle tartósítószert nem tartalmaznak, kizárólag a gyümölcs levét, és a savanykásabb gyümölcsöket, mint pl. a meggy, almával keverik, hogy édesebb legyen... engem meggyőztek, bár nagyon szkeptikusan vettem ezen részt... Gyártástól max 1 év a szavatosság, és felbontástól 2 hét alatt kell elfogyasztani. 5l-es kiszerelésben van, és "csapos", hogy levegő ne menjen bele a felbontáskor... engem meggyőztek, gyorsan rendeltem is. Ja és nem sokkal drágább, mint a többi 100%-os gyümlé 300 és 320 Ft litere.
Ha érdekel valakit, megkérdezem, hogy hol lehet beszerezni... Én rendeltem most tőlük, amit jövőhét pénteken idehoznak a gyümölcsökkel együtt. Hát kíváncsi leszek... de ízre nagyon fincsi.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi, mi is ilyen almalevet iszunk :lol:

Katica, Neked meg sok-sok erőt kívánok :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

barbi: Ezt a fajta almalevet én is ismerem. Ha jól tudom lehet talán neten is rendelni. Tényleg nagyon finom és a csap miatt tök praktikus. Sajnos most nekem nem a legjobb, mert mindegyikben elég sok a gyümölcscukor, de majd ha a gyerek is fogyaszthat ilyet, akkor biztosan veszek.
vicky79
Budapest III. kerület

Katica: Nem tom mi volt tegnap, drága párom is úgy jött haza, hogy az összes koszos kölkét a falhoz kéne állítani és lelőni. Hm, kicsit férfimódon fejezte ki: elege van a problémás deviáns gyerekeiből (akikből javarészt börtönlakó lesz). Próbáltam segíteni neki, de én ehhez kevés vagyok. Este még azt mondta, hogy ott hagyja őket. Reggel már más volt a szitu: szereti ezt csinálni, gondoskodni a fiúkról, akármilyen problémásak is.

Hidd el, ha átlagos gyermeket nevelsz (akármilyen körülmények között), akkor is olykor olykor elszakad a cérna. Ha meg ez nehezített körülmények között működik - érdekes módon - ritkábban szakad el a cérna, viszont akkor sokkal véglegesebbnek tűnik.
Fordulj olyanhoz, aki hasonló problémákkal küzd, lehet, hogy csak az, hogy egy olyan embernek, aki TÉNYLEG megérti, mert átélte a problémádat csak elmondani, segít, ha nem akkor is lehet, hogy jó ötlete van a megoldásra. Akár szakember, akár laikus.

zarja

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 22:24-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Katica! Küldöm én is a sok pozitív energiát ++++++++++++ És csatlakozom Edithez! Számíthatsz ránk... :wink: Amiben tudunk segítünk, csak egy szavadba kerül...

bellerreni
Eger

mingyá ménk haza dolgozóóóóóóóóóóóóóóóóóóóók

Edit

Kép
ézsóné

Katica- en eddig is nagyon felneztem Rad , Te nagyon eros es csodalatra melto ember vagy. Neha mindenkinel elszakad a cerna, mindenkinek vannak jobb es rosszabb napjai, periodusai. De biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtalaljatok a kiutat ebbol a helyzetbol is, es ujra visszalendul minden a regi kerekvagasba. Talan jo is egyfajta kis valtozas az eddigi szokasaitokba, hiszen Borinak nemsokara nagyon sok valtozassal kell majd szembeneznie.
geri79

Hahó!

No, megjártam a szemészetet is. Gyorsan ment, és bár rákérdeztem a szemfenékvizsgálatra is (hogy én úgy olvastam, hogy az a döntő a természetes szülés/császár témában), de nem csinálta meg. Bemérték a szemeimet géppel, utána leolvastatta a számos táblát + egy erős fényű kis lámpával belenézett mindkét szemembe. Ennyi. Vélemény: Normál szülés vezetésnek szemészeti akadálya nincs.
Nos, ennek örülök, de kicsit aggódom is, hogy nem csinálta meg a szemfenékvizsgálatot. Egyébként még lehet, hogy még egyszer megyek szemészetre, mert a dokim azt mondta, hogy őt tulajdonképpen leginkább a 36-37. hét körüli eredmények érdeklik.

Jaj, hogy jártam, Lányok! Benéztem az egyik áruházba, hogy veszek papucsot magamnak. Hajolok, leülök, fölállok, megint lehajolok...és reccs... :D a nadrágom ülepe egy jó 3 cm-es szakaszon kettéhasadt a varrásnál. Tessék csak röhögni nyugodtan. Jó az! :) A legszebb az egészben, hogy ez a terhesgatya eddig kb. 4x volt rajtam. :evil: És ez nem a hízás, a-a! A minőség... Fúú, még jó, hogy hosszabb kabát volt rajtam! :)
Mérgemben, meg aztán egyébként is akartam egy melegebb, vastagabb gatyát, útba ejtettem egy kismamboltot. Na, itt azért már keményebb árak vannak, de találtam egy olyan kényelmeset, hogy csuda. És erős, bársony anyag. Nem tudtam ott hagyni. :)

Kép
erusverus

Viki, írtam neked privit!

Kép
erusverus

Egy kis vidámság! Nem rég kaptam e-mailben. Jó szórakozást! :)

A mai gyerekeknek sem könnyű

- Anyu, vegyél nekem fagyit!!!
- Kicsim, azért mert lefekszem az apáddal, még nem kell anyunak szólítanod!
- Akkor hogy szólítsalak???
- Normálisan, ahogy a többiek is. Mondd, hogy Tibi!

A nagy titok

A harmincadik házassági évfordulón így szól az asszony a férjéhez:
- Drágám, olyan régóta élünk már együtt, jó lenne, ha semmit sem rejtegetnénk egymás előtt. Van valami, amit tudni szeretnél rólam, de még sosem merted megkérdezni?
- Nos, igen... Éveken át töprengtem rajta, hogy míg a négy gyerekünk közül három annyira hasonlít egymásra, a negyedik miért egészen más, mint a testvérei. Mondd csak, neki talán más volt az apja?
- Be kell vallanom, hogy igen. - feleli szemlesütve a feleség.
- Na és, ki volt?
- Te.

Rokonok

Irén három hónapos ismeretség után így szól a barátjához:
- Úgy szeretném már megismerni a rokonságodat! Mikor mutatsz be végre nekik?
- Pillanatnyilag lehetetlen drágám: a gyerekek az anyósomnál vannak, a feleségem pedig elment szabadságra.

Papás-mamás

- Te, apjuk, figyelje már! A gyerek nem száll le a nyakamról, hogy vagy vegyek neki biciklit, vagy játsszak vele papás-mamást.
- Hát, asszony, pénzünk nincsen a biciklire, úgyhogy játsszál vele, amit akar, hogy maradjon békén!
- Anyuuu, vegyünk nekem bicikliiit!
- Már mondtam, kisfiam, hogy nincs rá pénzünk.
- Jó, akkor játsszál velem papás-mamást!
- Na jó, hogy kell azt játszani?
- Hát, fürödj meg, aztán öltözz hálóingbe (anyuka megteszi). Most bújj be az ágyba, és várjál rám! (anyuka ezt is megteszi)
(gyerek felöltözik apja ruhájába, fogja apja táskáját, benyit a hálószobába és odaszól anyukának
- Hé, asszony, öltözzé! Megyünk biciklit venni a gyereknek!

Kép
erusverus

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

ez kééééééééész :P :P :P :P

Edit

Kép
ézsóné

csajok hun van mindenki???? :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Én itt vagyok, de mennék már nagyon haza... :cry: még 2 és fél óra... :x

Amúgy jók a viccek... :lol: Legalább ez adott egy kis löketet, mert már nagyon unom a banánt... :x

bellerreni
Eger

naja, hát még én :shock: :shock: :shock: :shock: csajok, elkezdett állatira nőni a pocakom!!!! Mint akire ráragasztottak egy 10 kg-os dinnyét :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok Lányok.

Én is vagyok. Megjártam az okmányirodát. Az útlevelemet nem csináltattam meg csak a szig., lakcímkártya és vezetői engedély. Ez így 6000 Ft volt. :twisted:

Katica: Én is csak kitartást tudok neked kívánni. Bár én azt sem tudom milyen egy egészséges gyerekkel. Sok türelem kell hozzájuk, ami neked bőven van, csak most egy kicsit besokalltál. Ez szerintem mindenkivel előfordul.

Boruska: megcsináltam a répás sütit. Nagyon finom lett. Pedig én nem is szeretem a répát.
:roll:

Tegnap este még írt a szülésznőm, hogy meg is van a cukor eredményem. Azt mondta minden teljesen rendben. Pontos számokat nem írt, de ez is megnyugtatott. Ezért is sütöttem ma a sütit. :)

Kedden megyünk megkukkolni Lilient. Már nagyon régen voltunk, hogy mérték is volna. Kíváncsi vagyok mekkorát nőtt.

Kedves férjem ma meg meccset biztosít, így egyedül leszek kb. 11 óráig. De jó is lesz.

Reni: amikor én is 4-ig dolgoztam pénteken, minden bajom volt. Szinte már senki sem csinált semmit. Aztán átálltunk a fél kettőkor vége a munkaidőnek állásra, na és így azért már elviselhetőbb volt a dolog. Nálatok nem lehetne ezt szorgalmazni?
Vendég

Barbi, engem érdekel, kérdezd meg lécci! Régen lehetett kapni a hiperekben ilyen gyümilevet, a gyártástól tán 4 hétig volt jó és hűtőben árulták, mert nem volt benne tartósitószer meg semmi. Oké, nagyon drága, de annyira finom volt. Én szívesen kiadtam ilyenre pénzt, semmint az 5%-os cukros levekre.
A múltkor láttam a Lidl-ben, hogy olyan multivitamin levet árultak, aminek a gyümitartalma 1% volt…ugyanmár 8)

Úgy látom többen is ismeritek, mi a neve, hol kapni??? Amiről fent irtam, olyan már nem árulnak, legalábbis én hiába keresem :(

Katica, szerintem el kell még, hogy teljen pár nap..
lara

Hello Csajok!

Itt ismét a csöndben olvasgatós jelentkezik :)

Most végre van egy kis időm írni... Szóval adok magamról életjelet, hogy aztán jól eltűnjek hetekre megint ;)

Szóval:
Katica kitartás!!! Bár lehet, hogy még nincs gyerekem, de ismerem az érzést, úgyhogy tudom, mit érzel, én Anyummal szoktam néha ilyen lenni... De ez persze nem ugyanaz, bár az empatikus énem megért nagyon. Csodálatos, hogy ilyen szépen nevelitek a lánykádat! Szóval, erő és kitartás a túljutáshoz!

Vicky, ne borulj ki semmitől, nem tudom, hogy mit olvastál, de tessék inkább jobb dolgokra koncentrálni! Beszéltünk a szülésfelkészítőről, érdekelne, hogy akkor novemberi tényleg a jövő szerdán lesz? Mert, ha így van akkor sajna asszem, hogy nem tudok menni. Munkaügyben mennem kell Kaposvárra és Mosdósra és nem fogok visszaérni 6 órára, esetleg decemberben?

Eszter, ha kell valami Pestről jövő héten járok Felétek, szóval randevúzhatunk, mert szívesen hozok neked bármit :)

Együttérzésem a dolgozókkal, még én is nyomom az igát 4-ig. Utána viszont hazazúzok, mert kitört belőlem a konyhatündér. Diétások ne olvassák, amit írok, mert sztrapacskát fogok főzni. Még sose csináltam, de nem tűnik túl bonyolultnak :) Aztán meg Apósnak sütök hatlapos nevezetű süteményt születésnapjára, ha érdekel valakit, elküldöm a receptet...

Na most, hogy vége a szómenésemnek átadom a terepet másoknak is :) + a kollégák teljesen szét vannak zuhanva így péntekre, úgyhogy megyek rajtuk röhögni :D

Kép

Ági
agic83

Ááááá, de jó annak aki 4-ig dolgozik... Én 5-ig. :cry: :cry: :cry:

Felesleges erre a pár hétre már ilyeneket szorgalmazni, hogy csak fél 2-ig legyünk, egyébként meg úgysem menne bele a főnököm.

Ágic83 A hatlapos ha az amire én gondolok akkor az egyik kedvenc sütim, csak mi itt kakaóskrémesnek hívjuk, de hallottam már mástól, hogy ők meg 6 laposnak hívják. Barna lapok között fehér krém... Nyamika...

Na még 2 óra... :shock:

bellerreni
Eger

Sziasztok lányok!

Asszem sikerült kijönnöm az átmeneti depimből, hála Istennek!
Voltam a dokinál, és mindenben megnyugatott, amitől féltem, baromi rendes volt.
Kiderült, hogy vagy ő nézte be a cukromat, vagy én értettem rosszul, de a terheléses csak 7,3, nem 7,7 szóval nem alacsony, de azért nem is határérték. Százszor elmondta, hogy nem vagyok cukorbeteg, ne aggódjak. A magzatvizem is normális mennyiségű, ha sok lenne, az utalhatna magas cukorra. De ha diétázni akarok, akkor ő nem tart vissza, az még senkinek sem ártott.
2 kilót híztam 5 hét alatt, és szerinte az is normális, szóval egyáltalán nem izélgetett semmiért.

A vérképem is jó, egy egész picit vashiányos vagyok, úgyhogy írt rágótablettát.

A hepatitisem is negatív (ezt mondjuk gondoltam, de azért jó tudni).

Egyetlen bibi van - febr. 22-ig sielni van a doki, szóval ha egy nappal is előbb jön a bébi, akkor nem tudok nála szülni. De szerinte inkább később fog, lehet, hogy inkább febr 27-28 táján, újranézve a korai biometriákat - na, lecsúszok itt a tábla végére azonnal :) De nem írom át a vonalzót, úgyis akkor jön, amikor jön, és kész.

Viszont javasolt egy szülésznőt, akit fel is fogok hívni! Ti hogy vagytok szülésznő témával? Lesz fogadott? Nekem nagyon ajánlották!

Zuzmoo: köszönöm a segítséget szem témában, végül elmentem szemészhez, de a tegnapi borogatás használt, most nem látott rajta semmit, de írt egy szemcseppet, hogyha mégis begyullad, váltsam ki.

Aztán voltam a körzeti dokinál is, rákérdeztem a H1N1 problémára, ő nagyon ellenezte az oltást, ill. azt mondta, hogyha ragaszkodom hozzá, beadja, de eddig se ő, se egyetlen kollégája nem oltott terhest. Az asszisztens nagyon véresszájú volt, azt mondta, hogyha be akarom adatni, adja a doktornő, mert ő nem hajlandó egy terhes nőt megszúrni a 'malaccal' :) Szóval egyelőre kihagyom. És adott beutalót EKG-ra, hogy az is legyen.

Összességében sok mindenben megnyugtatott ez a nap - most persze kell egy kicsit dolgoznom, mert ellógtam a nagy részét!

Katica: én is sok erőt kívánok, ha kiakadsz, az teljesen normális, ezzel Borinak is meg kell tanulnia együtt élni! Nagyon jó anya vagy!

Kimaki: örülök, hogy jól sikerült a süti! :)

Bocs, hogy hosszú voltam! :)

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?