Szia Adryn, jó az akciós szerzemény tényleg
Gyöngyiék Lilis topikja is zárt lett egy időben, kiváncsi vagyok az ő véleményére is
És szerintem megoldható, h ez a topik megmarad nyitottnak, és mellette jön létre a zárt verzió, és ezzel ki is van pipálva az első babanetes moderátori pont

(én nem hiszem, h ellenőrizgetnék, h tényleg pörög-e a nyitva hagyott topik - és ha meg igen, akkor mi lesz, szólnak, hogy ejnye-bejnye, nincs napi 4 oldal? mitől számít egy topik pörgősnek?)
Mikor legutóbb felmerült a zárás gondolata az én legnagyobb aggodalmam az volt, hogy túl korán vetődött fel (valahogy a gyerekek születése körül), és még lehetnek később csatlakozó értékes emberek, akik csak a baba születése után kezdenek komolyabban ilyen babás fórumokat nézegetni. Ez azóta tényleg igazolódott, hiszen ha zártunk volna akkor, akkor nem lenne itt Zita, Bababi, Betti (bocs, ha valaki kimaradt).
De mostanra szerintem ez az érv már kevésbé áll, bár tény, h Betti kicsi későn talált ide
Az igaz, hogy a dinamikája nagyon változik a dolognak (vannak akik, korábban voltak aktívabbak, mások inkább most), de szerintem ez a zárástól egyre inkább független. Majd a munkába visszatérések lesznek nagy vízválasztók (ahogy Csibb is írta), de ez megint nem a zárt-nyitott kérdéstől függ.
Nem tudom, feltünt-e, h Katka kétkedő felvetéseire próbálok reagálni

, de most jön kettő, ami nehezebb falat.
Ki dönt arról, hogy ki csatlakozhat és ki nem. Ki lesz az ellenőrző bizottság? Az egyszerű válaszom: hát mi. Formálisan pedig a topik moderátora (azt hiszem, h zárt esetben van ilyen). Persze nem akarom elbagatellizálni, értem én a kérdést... Szóval azt gondolom, hogy aki eddig tag volt (akár az elején, akár mostanában), az értelemszerűen lehetne ott is tag. Akkor is, ha mostanában épp nem jár erre (pl. Tencsi, Marq, Irita). A komolyabb kérdés, hogy mi van azokkal, akik a zárás után szeretnének újként csatlakozni. Az nehezebb ügy. Erről érdemes beszélnünk.
Ha valaki pedig a zárás után lesz negatív és emiatt szétbombázza a topikot? Ezt a jelenlegi csapatról nem tudom elképzelni (én naív). De ilyen sajnos előfordulhat nyitott esetben is (láttunk már ilyet Jujiék topikjánál), de szerintem ez nem függ össze a nyitott-zárt kérdéssel.
Összefoglalásképp

(nagyon komoly, de már magam sem tudom követni), én egy dolgot érzek tényleg nehéznek (továbbra is): mi legyen a később csatlakozni vágyókkal?
Uff.
RÉ