A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Próbálok felrakni képeket.Kép
Kép
Vendég

Hú, ez jó béna lett! Mind a kettő a kórházban
készült szülés(?) előtt és után pár órával.

Bea
Vendég

Bea, nagyon szép a kislányod! Kép

Lindának nagy drukk holnapra!! (nem értem amúgy ezt az indítósdit otthon. Nálunk-és ahogy amerikai-angol oldalakon olvastam arrafelé is-burkot repesztenek két héttel a kiírás után és várnak hogy beinduljanak a fájások. Az oxis móka csak akkor jön, ha nem megy a tágulás. Minek rögtön oxit adni és brutál fájásokat "csinálni"??)

Hajniról nincs hír?

Kriszta
soraya

Bea: nem is volt nagy hasad!
A baba nagyon helyes!!!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Jelentem jol vagyunk. Csak tegnap ejjel volt nehez. Nem ugy ertve, hogy nem aludt Lili, de fel 11 volt mire hajlando volt elaludni, igy is fel 1-kor kelt szopizni, majd fel 4-kor es reggel 7-kor. Nem volt, gond tudtam aludni, csak Lili nem igy szokott. O mar este 8 es 9 kozott elalszik, felkel hajnali 2-kor es utana reggel 6-7 kozott. Igy nagyon jol alszunk. Talan mult ejjel a front miatt nem tudott aludni. Ki tudja. Vegul is nem lehet minden este tokeletes. Kép Viszont ma jokat alszik. Kép De miert van az, hogy almaban felsir neha? Talan elkezdett almodni?

Bori: Szegyenemre en nem vasalok semmit. Se a pelusokat, se a Lili ruhait. Kiveve a szoknyacskait, ingecskeit es nadragait. de a Bod-kat es rugdalozokat nem. Nekem valahogy ossze se gyurodnek. Meg ha egyszer ki is vasalom, akkor ket percre ra mar gyurott. Kép
Fejni mar regen nem fejek, ugyhogy azzal nem foglalkozok, es a cumisuveget se fertotlenitettem soha, csak 1x, 2x kifoztem. De cumisuveget se latott Lili mar 3 hete.

Bea: Gyonyoru a kislanykad. Kép

Lindanak en is ezerszer drukkolok!

Orsi: Egyben vagy meg? Kép Hihetetlen. De szerintem ezek a tuneteid mar a kezdetet jelzi. Jo lenne ha felkeszulsz a borondoddel is.
nagyon izgulok, rem kivancsi vagyok mar. Kép

Pano: Beni csodalatos. Pici csokos szajjal es a gyonyoru pisze orraval. Kép

Teszek fel kepeket Lilirol a babakocsijaval.

Sok puszi mindenkinek.

Rita

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Hello LanyokKép

Nekem ma megint nem kisfiam, hanem kisangyalom vanKép.Kopp-kopp! Eszik-alszik, es az ejszakank is jo volt... A gyakorlat szerint holnap nehez napom lesz akkor, de en meg remenykedem.

ZsuzsaKép
Kiscsi,feher mitesszerek az orran vannak szuletes ota. De a melegtol is van neki,kicsi pirosak ha sapiban megizzad vagy oldalt mikor alszik egy nagyot.Pont ahogy irtad, a nyakan, arcan, amire rafekszik.
2honaposak? Komoly kor!Kép

SorayaKép
Igen, tenyleg tetszik es nem ismertem fel milyen markaju lehet. Persze, igy ertheto, nem hallottam meg rola.

PanoKép
Vegul milyen ugyesen osszeszedted az adatokat a tablahoz!!!

Most probalok kepeket feltenni:
Mikor kisangyal:Kép
Kompromittalva:Kép
Jollakva, Donald kacsakent:Kép

szoszi
szoszi

Bea
Gyonyoru a kicsiked!Kép A pocakod tenyleg nem volt nagy, majd en is csinaltatok a parommal, mielott megyunk szulni es meglatod az enyem milyen oriasi gorogdinnye!Kép

Rita
Nagyon jok a kepek.Kép
Miert csodalkozol, hogy meg egyben vagyok?Kép En igazabol szombatra vagyok kiirva, ugyhogy meg van egy par napunk. En is abban remenykedem, hogy mar azert vannak ilyen "bajaim", mert keszulodunk.Kép A taskam mar egy ideje ossze van keszitve.Kép Koszi, hogy izgulsz ertunk!Kép

Szoszi
Tunderi a kisfiad, nagyon jok a kepek! Rolad miert nincs? Kerunk egy kozos fotot is!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Megint csak egy rövid,de annál örömtelibb bejelentkezés! Kép

HAJNIMACINAK MA 14.05-KOR MEGSZÜLETETT BENCE KRISTÓF NEVŰ KISFIA.3250 GRAMM,ÉS 53 CM.

ezúton is sok szeretettel gratulálok Nekik!

Puszi Mindenkinek:Anikó
vakili

Éljen! Hajninak nagy nagy gratula!!!!!
soraya

Hajni: sok szeretettel gratulálok a kisfiadhoz! Sok tejet és minden jót nektek! Kép

Szilvi
lino

AnikoKép

Ha beszelsz Hajnival mondd meg Neki, hogy oriasi gratula es sok-sok tejcsit kivanok Neki! Es melle sok puszi!

Puszi Neked is!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Én is gratulálok Hajninak és Bencének! Szép hosszú életet neki, jó egészségetm és sok fini tejecskét!
Hajninak meg gyors felépülést!

Zsuzsa
zerko

Hajni

Gratulálok a kisfiadhoz!

Bea
Vendég

MaciKép
Magy gratula, sok boldogsagot, finom tejecsket kivanok! Teljen sok oromotok a kisfiuban!!!
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Tényleg nem volt nagy hasam, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Zsófi a 36. héten született. Program császár az előzmények miatt.
Rita

Nem lehet, hogy a hasa fáj? Zsófi akkor szokott álmában nyekeregni.

Bea
Vendég

HajniKép
Gratulálok Bencéhez.Kép

LindaKép
Gondolok Rád nagyon holnap, ügyesek legyetek.

OrsiKép
Szuper, hogy ilyen rendes a dokid és nem háborgat feleslegesen, nem úgy, mint szegény Lindát.

Jerryről, Egcsiről tud valaki valamit???

SzösziKép
Nagyon édes BalázskaKép

PanóKép
Milyen ügyes a pici fiad, hogy ilyen sokat szopizik, csak így tovább. Irigyellek érte BenneteketKép

Mi jól vagyunk, Réka továbbra is jó kislány, néha vannak nyűgös pillanatai, főleg mikor a pelusba dolgozikKép
Ma már volt egy kis sikerélményünk a szopiban, de ez még nagyon a kezdet. 2650g-mal jöttünk haza (holnap lesz egy hete), a mai mérés szerint leányzónk 2800g. Szóval azért ügyeskedünkKép

Na megyek alukálni, mert nemsokára éjfél és akkor jön a hamikövetelésKép

BNM
Bnm

SziasztokKép

Ez a mai utolso bejelentkezesem, mert nem lesz hozzaferheto a szamitogep mar ma este.
Csak akartam szolni, hogy meg nem szulok.Kép
Beszeltem Lindaval meg delutan, pont ott volt nala Dani, tok boldog volt a hangja (LindaeKép) es meg nevetett is, aminek en nagyon orultem! Teljesen meg volt hatodva, hogy sorba hivjuk fel telefonon, ugyhogy Lanyok ugy ereztem sikeres volt a kozos drukk Lindaert es egy kicsit jobb kedvvel megy neki a holnapi napnak! Igazabol en meg mindig abban remenykedem, hogy az ejjel beindul neki a dolog magatol! Ugyhogy en meg holnapig nem hagyom abba a szurkolast!Kép
Nem emlekszem, talan Swen volt, aki engem utolsonak tippelt a kvartettbol, hat ugy nez ki, hogy igaza lesz.Kép De en meg olyan nyugis vagyok, akar ma, aka szombaton, akar a jovo heten jon Gergo, nekem egyforman jo lesz.Kép

Na, megyek dinnyet eszegetni es pihizni.

Mindenkinek puszi!Kép

Orsi
39+4

avocado

Jó reggelt Lányok!

Még mindig csak röviden,mert valszeg nemsokára megint ébred a manó.
Tanácsot kérek,hirtelen nagyon apadni kezdett a tejem Kép .Mi az a homeopátiás bogyó,ami ilyenkor kell? Lehet azt együtt szedni a Laktoherb teával? Az éjszaka elkezdtem elég rendesen vérezni is,lehet ez is gond?
Ne haragudjatok,hogy megint csak ennyi,de nagyon el vagyok kenődve,már túl vagyok az első bőgéseken is.
Puszi Mindenkinek,és Lindának nagy drukk mára.

Anikó
vakili

Anikó: Urtica urens C5 (max C9, de jó a D6 is). Teával nyugodtan mehet együtt, de kell 2-3 nap mire hatni kezd! Ha addig nem hat, akkor másik szer kell! Ne sírjál!!!!! Kép Vigyázz magatokra!

Sok puszi: Szilvi
lino

Már úgy értettem, hogy teával mehet együtt, hogy azt nyugodtan ihatod, csak bogyó előtt és után fél óráig ne egyél ne igyál!
lino

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Próbálok gyorsan küldeni egy-két képet a mi kis angyalkánkról.Igyekszem majd többször jönni,de ez úgy néz ki,hogy nem mstanában lesz.

Anikó
vakili

SziasztokKép

AnikoKép
Gyonyoruek vagytok!Kép Annyira jo, hogy ilyen csalados fotokat raktal fel, igy nem csak azt latjuk, hogy milyen tunderi a kis manotok, hanem azt is, hogy milyen boldog az egesz csaladod! Es Te is olyan jol nezel ki!!!Kép
Sajnalom a tejcsi problemadat, remelem megoldodik es nem fogsz tobbet szomorkodni! Sirdogalni meg foleg nem!
Megegyszer gratulalok a tunder kis Bencushoz es sok-sok puszi Nektek, mind az ototoknek!Kép

Mi meg egyben vagyunk, egyelore semmi jele, hogy Gergo ki akarna jonni, szerintem o meg nagyon jol erzi odabent magat.Kép Igaz tegnap este megint rendesen megdolgozta a mehszajam, nem volt piskota! Edzunk a szulesre!Kép
Lindaert nagyon izgulok, nemsoka mennek szulni. Gondolom ha beindult volna Neki az ejjel, akkor azt mar valamelyikunk tudna. Sajnalom, hogy vegul is inditjak, de az a lenyeg, hogy a baba egeszseges legyen! Remelem minden rendben lesz veluk, ha kapok sms-t rogton irok, igaz megyunk az Auchanba, ugyhogy ha epp ott er a hir, akkor nem. Akkor Lino ugyis megirja, ugye Lino?Kép

Na, megyek fincsit reggelizni.Kép

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi
39+5

avocado

Linda,
drukkolok!

-Afonya
afonya

Szilvi!
Köszönöm! Kép

Orsi:Pusi Neked!!! Kép

Anikó
vakili

Jó reggelt!

Lindának nagy nagy drukk!!!!! Kívánom hogy gyors és könnyu szulése legyen Kép

Rita, Szöszi, Anikó: szépek vagytok! Kép

Kriszta
soraya

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy rövid leszek, de nem tudom, hogy meddig szunyál bébikém a reggelije után.Kép Eltünésem oka, hogy nagy lakásátrendezésben vagyunk, ugyanis új szekrénysorunk lett. Én persze Botondot etetem egész nap, de csak olvasni volt időm, írni nem.

Zita! ne haragudj, hogy nem írtam meg nem hívtalak, de csak későn olvastam az sms-t.Kép Nem volt bekapcsolva a telefonom, pedig egy találkának nagyon örültem volna! De majd legközelebb!KépDe annyira aranyos vagy, hogy gondoltál rám, sok puszi nektek!Kép

Lino! Köszönöm a hiányolást, nagyon jól esett!Kép Sok puszi nektek!!!Kép

Hajni! Nagy-nagy gratula a kislegényhez! Sok boldogságot az egész családnak! S gyere mielőbb és mesélj!Kép

Anikó! Panó! De jó, hogy újra itt vagytok! Gyönyörűek a gyerekek, Te Anikó tényleg annyira jól nézel ki!Kép Panó, bizti te is csodaszép vagy, csak te nem raktál fel magadról képet!Kép Anikó, neked külön drukkolok a tejcsi miatt! Egyébként azt honnan veszed észre, hogy jelentősen apadt?

Bori! Olyan jó, hogy te is hazaértél és írsz! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, a te kis családod is nagyon helyes!Kép

Zsuzsi! A kislányod nagyon aranyos! Remélem a nagyobbal is javul a helyzet.Kép

Szöszi! Balázs annyira cuki! Kívánom hogy egyre többet legyen angyalka!Bár úgy érzem, hogy az anyucija is egyre jobban van!KépCsak így tovább!

Rita! Lilike továbbra is nagyon rendes is kislány és nagyon helyes. Sok puszi nektek is!

Bea! Nagyon sajnálom, ami a babáddal történt.Kép Viszont nagy-nagy gratula a gyönyörű kislányhoz!!! Ügyintézéshez meg kistartást!

SorayaKriszta! remélem valami normális védőnőt fogsz ki! Mesélj majd, hogy mi volt!De ne hagyd, hogy elszomorítsanak, élvezd a pocakos időszakod utolsó napjait!Kép

BNM! Ügyesek vagytok a szopival! Csak így tovább!Kép

Lindáért én is nagyon szorítok!!!!!

Orsi! Annyira ügyi vagy, hogy ilyen kiegyensúlyozott vagy a végén is!Kívánok neked gyors és csodaszép szülést! A fájdalmakról csak annyit, hogy arra gondolj közben, hogy mindegyik közelebb visz a kis Gergővel való nagy találkozáshoz!!! Tudom, hogy nem félsz a szüléstől, de tényleg pihizz előtte amennyit csak tudsz, s gyűjtsd az erőt!Amit én éreztem közben azt semmihez sem tudnám hasonlítani, de biztos, hogy lesz testvérkéje a kisfiamnak!KépSok puszi neked is!

Mi egyébként jól vagyunk, ma Botond fél hétig aludt 21 órától!KépS most is alszik a szopi után.Kép Egyébként nagyon erős baba, szinte tökéletesen tartja a fejét folyamatosan, hason fekve pedig -ha nem fordul át a hátára. teljesen kinyomja magát a kezével, s úgy nézelődik, miközben a fejét is tartja folyamatosan. Nála úgy látszik kimaradt ez a fej emelgetős korszak.KépViszont ezek miatt a folyamatos zabák miatt aggódom. Lehet, hogy nincs elég tejem? Vagy nem elég tápláló? Tegnap fél hattól kettőig szinte óránként-másfél óránként cicizett, s volt, hogy egy órát is! A széklete is napi kettőre csökkent, viszont pisi az van bőven. Másrészt a súlya nő, meg gondolom ha éhes lenne nem aludna éjszaka ennyit. vagy szerintetek rá kéne állnom ritkább szopira és mondjuk csak három óránként etessem? Máshol viszont mindenhol az igény szerinti szopit javasolják. Segítsetek legyetek szivesek, mert olyan tanácstalan vagyok.Kép

Valaki nem tudja véletlenül, hogy Mariann milyen krémet ajánlott a mellre a szoptatás alatt?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SwenKép
Koszi a biztatast, nagon aranyos vagy!
Grtaulalok Botondhoz, hogy ilyen kis ugyes!Kép Szopcsi ugyben meg biztos tud Neked valaki valami okosat mondani es az Nekem is jo kis informacio lesz a kesobbiekre!Kép Probalom elraktarozni a dolgokat, amiket itt olvasok!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

LINDA: nagyon sokat gondolok rátok!

Én most ezerrel magam alatt, így erről nem is írok. Délutánra kérek szorítást mindenkitől...

Swen:
a krém lehet a Garmastan (patika), és írták még a csajok a Medela mellvédő krémét (gyógyászati segédeszköz)! De van az Aventnak is. Én most mással próbálkozom (nekem a G. nem segített, de a mellem kritikán aluli, vérzik mindig, és a fájdalom Kép ). Ha beválik, elmondom.
Szopi: 2 dolgot mondanék: ha te, és a fiad gyomra is bírja, lehet folytatni ezt az egész nap eszemet, de tudni kell, hogy ilyenkor keveredik a fiad gyomrába az emésztett, és a nem emésztett kaja. Edina pl. ettől képes hányni!
Nekem azt tanácsolták, ne etessek sűrűbben, mit 3 óra! De inkább 3,5. A te fiad is elég nagy súlyú, elvileg bírniuk kell. (mondjuk ilyenkor jó, ha tudod mérni, hogy valóban evett-e annyit, mint amennyit kell. A napi adagjuk: tömeg (kg)* 150 ml naponta. Azaz egy 5 kilós gyereknek napi 750 ml. Ezt kell leosztani a kaják számával! Edina 6 kiló felett van, neki ugye 900-1000 ml az adagja, és napi 5-6 alkalommal eszik 150-170-eket) Ha közben kér, akkor teáztassam. Nálunk most ez megy, és működik! És éjjel is szunyál a lánykám!
A kakák száma nálunk is csökkent amúgy!

Anikó:
nagyon jók a képek, és nagyon jól nézel ki! Kép
Én az urticát ettem a tea mellett. Kúraszerűen az 5CH-t. Első 3 nap napi 3*5, majd 2 napig 2*5, majd egy napig 1*5. Ekkor el is fogy egy fiola. Utána érdemes szünetet tartani! Ezeket úgy kell a szájban szopogatni, hogy előtte és utána nem eszel és iszol fél órát!!! A fogmosás után jó ha kimarad egy óra is! Ez érvényes minden mentolos dologra is!

BNM:
így tovább, menni fog az a szopi! Minden kezdet nehéz, de belejön az ember, ha nagyon akar! És fő az optimizmus, mondom én, aki ezen szintén átment, de már túltermelek... Kép

Na, most el.
Zsuzsa
zerko

Szia Swen!

Nagyon nehez megmondani, hogy hogyan szoptassal. Vegul is azt neked kell eldonteni. Ugye mindenki azt mondja, hogy ahogy a baba ehes. De egy ekkora egeszseges csecsemonek, ha jol lakik 3-4 ora eleg, hogy jollakott maradjon es annyi ido kell, mig a szervezet lebontja a tejecsket. Lilinek ez igy mukodik. Teljesen nyugodt tud lenni es jokat tud aludni ket szopi kozott. Ahogy no a baba, ezek az idok hosszabbodni fognak. En bevezettem ezt a rendszeresseget Lilinel es ugy tunik mukodik. En nem tudnam es nem is orulnek neki, ha oly gyakran kellene szoptatni, de ez csak az en velemenyem. Es minden fugg attol, hogy nincs-e tul meleg, mert a nagy melegben Lili is kert 2 orankent cicit. Nem tudom mi lehet az oka az allando cicizesnek Botondnal. Talan ezt neked kell tudnod. De Spock hires gyerekkonyveben az van irva, ha szoptatas utan 1 oraval a baba sir vagy cicis mozdulatokat tesz a szajaval az nem feltetlenul azt jelenti, hogy ehes. Lehet, hogy le kell kotni valamivel, esetleg szorakoztatni kell. Lilinel is igy mukodik, es neha ilyenkor boldogan elfogad egy cumit is. De hiaba irom mindezt, neked kell megerezned mi a helyzet, foleg ha zavar, hogy ilyen sokat szopizik. Talan kerdezz meg egy szoptatasi tanacsadot.
Esetleg probaltad mar, hogy ha szoptatas utan 1 oraval ujbol cicit ker vagy sir, akkor adsz egy cumit, vagy lekotod valamivel? Kiprobaltad mar a 3 orankenti rendszert?
Bar az is lehet, hogy Botond most van abban a gyorsnovekedesi szakaszban, amikor tobbet is esznek a babak. Vagy mindig ezt csinalta a szuletese ota?
Ha nem valtoztatsz te fogsz hamar elfaradni es nem fog kialakulni egy rendszeresseg az etkezesek kozott. Bar megint csak az en gondolatom, lehet, hogy hulyeseget irok.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Swen: meg annyit, hogy miert kell krem a melledre? Talan a tul sok szopizas miatt faj?

Zsuzsa: nagyon drukkolok, de megol a kivancsisag, hogy mi lehet. Kép Remelem nem komoly. Kép
Amugy teljesen egyetertek amit szoptatassal kapcsolatban irtal. Bar en nem teaztatom a Lilit, de ugy tunik nem is igenyli.
Cicid Kép bar nem ertem miert veres. Ha jol emlekszem az elejen nem volt gond vele.

Kicsi kislanyom rengeteget mosolygott ma nekem reggel. Es beszelgettunk! Kép Ha en mondtam ööööö, o is mondta öööö. Ha en mondtam ááááá, o is mondta ááááá. Hihetetlen. Kommunikalt velem. Majdnem elbogtem magam. Kép
Most itt alszik az en agyamban, mert a reggeli szopi utan fennvolt 1 oracskat, amjd elaludt es lefekudtunk egymas melle. De o tovabb birja az alvast mint en. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Rita: nem volt gond eddig a mellemmel. 2 hónap után lett egyszer beteg, és nem jön redbe az állandó strapa alatt! Kép
Amúgy a baj komoly, de remélem nem tart soká! Kép

Swen: az jutott még eszembe, hogy a babáknak 5-6 hetes korban, és 3 hónaposan van étkezésben ugrása. Ilyenkor hirtelen megnő a kereslet! A melled meg ezt nem tudja előre! Így ha többször akar enni, ez is lehet az oka! Ilyenkor egy rövid idő kell, míg beáll a kínálat is! De ez nem ok arra, ha eddig is ezt csinálta Botond! Ez csak átmeneti lehet!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa!

Mindenkeppen szamolj be errol a komoly dologrol, hacsak nem maganugy, akkor megertem. Nagyon izgulok. Kép Azert is minden jot. Remelem minden rendezodik.

Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

próbálok fél kézzel írni,mert Bencust itt ringatom a kezemben,hogy kihúzzuk legalább 2 óra szünettel.Zsuzsa,köszi az infót,a párom már hozza a bogyókat.Neked ezek serint bevált.
Délután gondolok rád! Cicidet sajnálom.

Swen
tegnap délelőtt még olyan nagy és kemény volt a mellem,hogy csak na,estére viszont teljesen leeresztett.szopizott 30-40 grammot,és teljesen kiürült.már nem is keményedik meg.Hát,mellgyulladásom nem lesz a rengeteg tejtől,úgy látszik.

köszi a gratulációkat,megyek megetetem a nagy,utána meg a kisfiamat.

puszi mindenkinek

Anikó
vakili

Sziasztok!

Csak gyorsan írok, csak átfutottam a mai termést.

Hajni: gratulálok! jó egészséget és sok örömet kívánok a pici babával!

Linda: szurkolok én is nektek! remélem szép élményekkel térsz haza és a szülésed könny? lesz!!!!

Anikó: a tejapadásnak sok oka lehet. Mivel vérzel (milyen szín? a vérzés?, alvadék is van benne? ), ezért az én esetemre gondoltam, remélem nálad nincs ilyesmi. Ha lázad lenne, 39 felett, feltétlenül menj el dokihoz!!! Különben lehet, hogy csak keveset ittál, keveset aludtál, többet aludt a babád... Sok kis dologtól is változhat a tej mennyisége! Pihenj sokat, feküdj.

Mi megvagyunk. Emma szépen szopizik, már nem fáj a szoptatás, a sebek is elt?ntek a mellbimbómról, nem kentem semmivel csak sima anyatejjel. Nagytesó kezdi megszokni az ôj helyzetet, szegénykémet hol sajnálom, hol meg mérges vagyok rá, mint ahogy Zsuzsáéknál nálunk is s?r?n ébreszti fel Dorka Emmát.

megyek fejni, este próbálok az írásaitokra reagálni!

üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
Ildikó vagyok, Nanda (Szilvia)húga, és szeretném tudatni veletek, hogy Pacziga Maxim, 2004. július 19-én, 3.6 kg-val és 57 cm-mel megszületett.
Az anyuka és a baba is boldogok, és egészségesek.
nanda

Ildikó: köszönjük a hírt, már nagyon vártuk!
Gratula nekik, és jó egészséget, sok tejecskét!!!

Zsuzsi: akkor már neked is ismerős a dolog a nagylánnyal!
Melleid Kép Emma Kép

Anikó: én is azt tanácsolom, hogy igyál sokat, szopogasd a bogyókat és aludj sokat! És tudod, nem kell görcsösen akarni! De ha éhes a fiad, akkor adni kell neki valami más kaját!

Rita: utána majd mesélek.

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Nanda: nagy gratula Maximhoz! Kép Milyen nagy fiú lett!

Swen: én a másik álláspontot képviselem, de ezt úgyis tudjátok. Szerintem egy gyerek nem óra, hogy mindig csak három óránként ehessen. Te sem eszel minden nap ugyanakkor, ugyanannyi mennyiséget. Nóra pl soha nem evett olyan sűrűn, mint Lili és Kata, őt viszont nem voltam hajlandó ébreszteni, mert ő meg csak 4 óránként evett. Lilihez képest persze Kata nem is eszik túl sűrűn Kép Reggel 7 körül kel, délig eszik 3x, alszik 4-5 órát, utána viszont besűrít estig az elalvásig Kép Viszont kb 5 perc alatt lerendezi a szopikat, csak a fürdé utáni tart hosszabb ideig. Neki így jó, én tudok ehhez alkalmazkodni, tehát nekem is jó. Nem hasfájós, ha két óránál sűrűbben akar kajálni, akkor ugyanazt a cicit kapja meg, mint amiből utoljára evett. Kaki mennyiségnek semmi köze a te tejtermelésedhez. És ha éhes lenne, nem aludná át az éjszakát Kép Kata is 9-10 órát alszik egyben, nem hiszem, hogy kevés lenne neki a tej. De ha neked úgy lenne jobb, hogy legyen valami kiszámítható rendszer, hogy pl esztek 8-11-14-17-20-kor, próbáld meg. Kata is állandóan fekvőtámaszokat csinál Kép És neki is kimaradt a fejbólogatós korszak Kép Apája meg el van ragadtatva tőle, hogy amikor hazajön, akkora mosolyokat kap Katától, mint senki Kép

Zsuzsa: drukkolok nagyon délutánra!!!!!

Anikó: nagyon szépek vagytok! Kép Nekem Nóránál egyáltalán nem feszült a mellem soha egyetlen percig sem. Ha megpróbálsz fejni, akkor semmi se jön belőle? Remélem használnak a bogyók, ha nem, akkor mondok majd másikat.

Zsuzsi: örülök, hogy jól vagytok!

Orsi: de jó neked, hogy nem vagy türelmetlen! Én az első gyereknél, már a 38.héttől olyan türelmetlen voltam, hogy csak na! Mi is voltunk Katával Auchan-ban Kép

Bea: nagyon szép a kisbabád! Kép

Szöszi: Balázskáról mit is írhatnék?! Olyan nagyon édes! Kép Remélem azért a tegnapi jó nap után ma is elkényeztet!

Bnm: grat a szopihoz, meg Réka gyarapodásához! Kép

Rita: Lili továbbra is nagyon helyes kislány! És tök jó a babakocsitok! Kép Beszélgetés LilivelKép

Lindának pedig továbbra is óriási nagy drukkok mennek!

Szilvi
lino

Sziasztok Lányok!

Elnézést, de most nem tudtam visszaolvasni és írni is csak pár percem van, így csak röviden. Este még jövök, és akkor talán írni is tudok. Most ugyanis ki kell pakolnom, két szekrényt, mert újat hoznak délután.

Szöszi, Anikó Swen és Mindenki, akinek olykor kétségei támadnak, hogy elég-e az anyatej!

A http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohathonap5&cim=OKTAT%D3ANYAGU NK honlapon található írás címe: Ha nem elég az anyatej. Érdemes elolvasni végig. Rengeteg olyan infó van, amit senki nem mond el, és a valódi problémák megoldására tanácsot is ad. Egyébként az egész oldal (www.szoptatasert.hu) nagyon jó, az "oktató anyagunk" című feliratra kattintva, rengeteg téma van az első napoktól egészen a hozzátáplálásig, elválasztódásig.

Most el, de még jövök, és olvasok és írok!

Addig is mindenkinek szép napot!

Zita, az elfoglalt
pzita

SziasztokKép

Zsuzsa
Drukk megy ezerrel, es ne legyel magad alatt!Kép Neked is kuldom a pozitiv energiakat!Kép Cicidet nagyon sajnalom!Kép
Sok pusziKép

AnikoKép
Remelem segitenek majd a bogyok! A lenyeg az, hogy legyel jokedvu es boldog, az is biztos sokat szamit a tejcsiben! Sok-sok puszi!Kép

Lindarol meg nem tudok semmit, biztos irna, ha tudna, mar nagyon izgulok erte!

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok,

Anikó,
szia, gyönyörűek vagytok!!!!
Kata meg szerintem a párodra nagyon hasonlítKép Bencus pedig édes, Dorka hasonló arccal szokott elszunnyadni a mellemen.
Miből gondolod, hogy apad a tej? Szoktad mérni evések után a bébit, és abból következtetsz? Vagy csak megérzés? Bencus nyugtalan evés után, és enne még?
A vérzésre nagyon figyelj, meg a lázadra, nehogy úgy járj, mint Zsuzsi!!!
Amikor olvastam a bánatodat, rögtön fel akartalak hívni, csak ilyenkor annyira tanácstalan vagyok, hogy nem zavarlak-e!!! De engem bármikor hívhatsz, ha esetleg valamiben tudok segíteni, vagy csak megnyugtatni.
A bogyó és a tea mellett a legfontosabb tényleg a pihenés, főleg így az elején - ilyenkor a bogyótól sem várhatsz eredményt, ha ugyanúgy megpróbálsz otthon mindenben helytállni.
Pihenj minél többetKépKépKép

Bnm,
Egcsiről írtam nektek, vasárnap vagy hétfőn hívott, jól vannak, minden rendben velük. Azt ígérte, intézkedik valahogy az otthoni net kérdésébenKép

JERRYT NEM HÍVTA SENKI MOSTANÁBAN?
A szülés óta tudunk róluk valamit?

Zsuzsa,
nagyon szurkolok neked a délutánhoz, hogy minden simán és gyorsan menjen, és főleg minél fájdalom-mentesebbenKép
ÉS Edinának is a holnapi szurihoz nagy bátorságot kívánokKép
Már nagyon várom a jövő hetetKép

Orsi,
ha jól emlékszem, én is utolsónak tippeltelek, de azért mérget nem vennék rá.(azt szoktam mondani, hogy én még a nevemben sem vagyok sokszor biztosKép)
Auschan? UTOLSÓ bevásárlás? Hányadik ez nálatok? Emlékszel, nálunk vagy 3-4 is voltKép

(a fentieket reggel 9-kor írtam,csak nem tudtam eddig elküldeni, mert félbehagytam.)

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

hahó,
most gyorsan vissza tudtam olvasni a délelőtti írásokat.

Swen,
szia!!!!
Jókat alszik a fiacskád éjjel! Nálunk azért ez még nem tipikus, de egyre sűrűbben előfordul.
Az erőnléte pedig egyenesen lenyűgőz, akárcsak Kata erőnléteKép Mi le vagyunk maradva...
Új szekrénysorKép
Ha nem jössz napokig, te vissza tudsz olvasni mindent?
Szerintem sem túl jó, ha rendszeresen ennyire sűrűn eszik a bébi-ahogy Rita írta, valamilyen rendszert én is csempészek a dologba. Persze, vannak napok, amikor többször igényli a szopit, ezt tiszteletben kell tartani, de hogy állandóan így egyen, az szerintem nem túl jó (csak a babánakKép)

Lino,
a fenti véleményem ellenére minden tiszteletem a tiéd, mert annyira "természetesen" csinálsz mindent, nagyon tetszett az is, hogy olyan hamar eljöttél a kórházból, és hogy Panóékat meglátogattátok egy picurka bébivel, és ahogy a füdéshez hozzáálltál az elején. Számomra ez a természetesség nem adatott meg! Én tervezek, meg kiszámolok, meg előre elhatározok, stb...Állítólag a Szüzekre ez mindenben jellemző.

Szöszi,
Bazsi gyönyörű!!! Édes a pofija, csak nehogy agyoncsókolgasdKép Majd mesélj, milyen volt a hegyi túra.
(A telefonjainkkal kapcsolatban már akartam mondani, hogyha neked pl.kedvezőbb a mi MATÁV-számunkat hívni, szólj, megadom a számot szívesenKép)

Zsuzsa,
melledKép Érdekes, hogy neked ennyi idő után jött a gond!
A számolás alapján: szerintem Dorka a felét ha megeszi ennek, és mégis gyarapszik, igaz, nem annyira, mint ti.
Most 4 napja "akcióba" fogtam, és úgy ügyeskedek a szoptatással és a fejéssel kapcsolatban, hogy minden másnap le tudok fagyasztani 240 ml körüli mennyiséget, tartaléknak. Az előbb a jobb mellem adott 180-atKép

Rita,
SpockKép Anyu engem abból nevelt fel. 19 éves volt...
Szerintem jól csinálod a rendszerességgel kapcsolatos dolgokat Lilinél.
Kutyusok hogy vannak? Becserkészték már a babát? Őrzik szépen, ahogy illikKép?
Beszélgetés LilivelKép

Anikó,
Isis bevált?
Amikor üresnek érzed a melleidet, ugye megpróbálod mindkét melledet odakínálni a kicsinek?

Zsuzsi,
örülök, hgy jól vagytokKép
Adj Dorkának időt, hogy hozzászokjon ehhez az új (és számára nagyon nehéz) helyzethez.
Egy fotó Emmáról lesz mostanábanKép?

NANDA,
Ildikó, köszönjük a hírt!!!

Soraya,
már alig vagytok a táblázatban...
Tegnap, amikor nézegettem a táblát, esküszöm, az emlékezés szentimántális érzésekkel töltött el: eszembe jutott megint a "kezdet", minden hülye apróság. Amikor Mucskának pólóra gyűjtöttünk, meg Zsuzsa frissen sütött kenyerét csodáltuk, és hasonlók...Hát, libabőrös lettem. Iszonyú régen volt már, és mégis, mintha tegnap...

Most ezt elküldöm, majd még jövök.

Zita, 4 napja készülök felhívni tégedKépKépKép
De ha most pakolászol, talán nem zavargatlakKép

Jerry?!

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori,

én azért csinálom így mert nekem így egyszerűbb. Nekem az is rendszernek tűnik, hogy estefelé nem lehet leválasztani rólam Kép Na jó, csak vicceltem Kép Szerintem meg minden baba beáll egy rendszerre kb 3 hónapos kora körül, addig meg úgyis nagyon különböző az igényük. És azért tervezni így is tudok, mert ugye délután tuti alszik 4 órát, délelőtt is elvan 2,5- 3 órát kaja nélkül, volt hogy itthon hagytam anyuval, és csak akkor kért kaját amikor megjöttem. Nyilván én is terelgetem, hogy nem áll az egész nap kajálásból, mint ahogy nem is áll, mert ugye a délutáni alvásig ugye 3x eszik, de mind a 3x 5 percig. Na hogy ebből mit is akartam kihozni? Nem tudom Kép Csinálja mindenki úgy ahogy jó neki meg a babájának Kép

És dehogy vagytok Ti lemaradva Kép

Szilvi
lino

Bori, én is szuz vagyok KépKépKép Hamarosan szulinapozunk Kép
Ha ma megszul Linda, akkor 3-an maradunk a táblában, abból ketten akik írunk is a fórumra.
Orsi, ha nem igyekszel, beelozlek!! KépKép

Nandának gratulálok!

A szopigondokhoz nem tudok hozzászólni, de figyelek Kép

Zsuzsa, kitartás...

Kriszta
holnap 38!
soraya

Kép

Kép
panó

Jelentem mindent visszaolvastam! Nem jegyzeteltem, de nagyjából képben vagyok. Nálunk ma nagy nyüzsi volt, anyu is itt volt és indultak Petivel meg Ritával a másik mamához vonattal. Vasárnap jönnek haza, akkortól jön a mély víz nekem!

Lindáért nagyon izgulok egész nap, nem tudom mi lehet már velük!!!!!

Hajnimaci!
Nagy, nagy gratula és sok tejcsit kívánok! Várunk vissza!

Nanda!
Neked is gratula! Szép, nagy fiad lett!

Zsuzsa!
A dokim már várt rám, mikor szülni mentem, mert a reggeli dugó miatt ő gyorsabban beért, mint mi Érdről. Ő ugyanis aznap otthon volt, nem véletlenül akartam pont 4.-én szülni! Bár úgy láttam ez senkinek sem tűnt fel, de én már rég kinéztem magamnak a 4.-ét szülésre!
Mi van veled? Most hoznak helyre téged is? Írj, hogy hogy sikerült!

Chello!
Örülök, hogy már vannak jobb napjaitok is!
Noncsinak gyönyörű haja van!

Szöszi!
Látom neked is visszatért a jókedved, hurrá!
Bazsó nagyon édes!

BNM!
Réka is nagyon szép baba!

Bea!
Köszi a gratulát, én is gratulálok neked utólag és üdv. a topicban!

Süncsi!
Szép súlya van már Andráskának!

Zsuzsi!
Hányadikon laktok? (Az erkélyes jelenet miatt kérdezem) Sirály baba nagyon édes!

Anikó!
Nagyon szépek vagytok a képeken!
Az hogy már nem feszül a melled, nem jelenti azt, hogy nincs is benne, csak már jobban elfér több tejcsi is! Ne legyél depis! Én is egy picit jobban vérzek mióta hazajöttünk!

Bori!
Jók a képek a nyaralásról!

Swen!
Én biztos vagyok benne, hogy Botondnak elég a tejcsid, ha ekkorákat alszik éjszaka! Beni már most azt csinálta, hogy éjfélkor evett és legközelebb csak fél hétkor!

Orsi!
Remélem ma lesz egy jobb éjszakád! Pihenj sokat, amíg teheted!

Soraya!
Szóval előzésre készülsz?

Mindenkinek puszi!
Panó
panó

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat szopi ügyben. S külön nagyon köszönöm Zitának az oldalt amit ajánlott, már rengeteg mindent elolvastam belőle és nagyon megnyugtatott!Kép Azt hiszem mi a fiammal maradunk a Lino-féle "természetes" rendszertelen-rendszernél. Igazából attól féltem, hogy Botond baba azért szopizik olyan gyakran, mert nem elég neki a tejcsim. De a Zita-féle oldalon megnyugtattak, hogy ez is természetes, ha egy baba ilyen gyakran és sokáig akar szopizni. Én meg úgy gondolom, hogy most a legfőbb dolgom az, hogy a bébim igényeit a neki lehető legjobb módon kielégítsem, úgyhogy maradunk a fiatalúr igényei szerinti szopinál.KépDe mégegyszer mindenkinek köszönöm a véleményét, meg a tapasztalatai leírását, ezek szerint tényleg nincs két egyforma baba, mindenkinek mások az igényei.Kép

Lino! Azért a mi babáink tulajdonságai között rengeteg a hasonlóság, Botond is először az apjának produkálta az igazi mosolyait!KépSzerencsére azért már én is egyre többet kapok belőle.KépŐ egyébként inkább délelőtt eszik gyakrabban, délután nálunk három órás alvás van, majd szopi, két óra séta, fürdés, egy órás szopi és szunya.Kép

Bori! Dehogy vagytok ti lemaradva!Biztos lesz olyan dolog, amit Dorka fog hamarabb csinálni.KépEgyébként olvasni minden nap beugrom, van, hogy többször is, csak írni nem tudok mindig. Nekem például ez nem megy egy kézzel..) Ezért nem maradok le a visszaolvasással.KépTényleg olyan érdekes, hogy a babavárás alatt bizonyos hetekben, meg napokban alig ment az idő, most meg már itt van nekem is egy ma kereken hat hetes bébi!Kép S most meg már csak kapkodom a fejem, hogy rohan az idő!

Zsuzsa! A Mariann-féle krém valami más volt és neki két nap alatt rendbe tette a mellét.Nagyon ajánlotta. Nekem nem sebes, csak úgy felázik és ha megszárad a bimbóm, akkor olyan kemény a teteje.Nagyon szorítok érted!!!Kép Sok puszi és ne légy magad alatt!!!!

Nanda, Ildikó! Ismét gratulálok nektek, és nagyon sok boldogságot kívánok!!!

Rita! Aranyos lehet ez az elbeszélgetés a lányoddal.Kép

Lindáért nagyon szorítok folyamatosan!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Panó! Mikor Lino tudósított, hogy szültök én megjegyeztem, hogy milyen ügyi a fiad, hogy megvárta a dokidat!Vagy csak akartam ezt írni? De mindvégig az eszemben volt, hogy szerdán jött haza a dokid!Kép Egyébként azt mondják, hogy a szoptatás miatt is erősödhet a vérzés.Beni meg nagyon ügyi az éjszakai alvása miatt is.Kép

Puszi!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

Nanda tesoja IldiKép
Koszi a hirt Nanadarol, mar nagyon izgultunk erte, hogy nincs-e valami gond es azert nem ir. De akkor minden rendben es jol vannak!Kép Nagyon gratulalok a babahoz es sok tejcsit kivanok Nanadanak! Azert jon majd meg kozenk? Sok puszit kuldok nekik!Kép

BoriKép
Te is nyersz akkor a tippeddel! Remelem azert nem leszek teljesen az utolso, es Soraya mar csak nem eloz be!Kép
PusziKép

SorayaKép
Ne elozz be! Kerlek!Kép Igaz utolsonak is kell lenni, ugyhogy engem az sem zavarna.Kép

PanoKép
Kepzeld tegnap ejjel egesz jol voltam! Valtozo a dolog, de mar ugyis keves van hatra, ez legyen a legnagyobb kellemetlensegem az egesz varandossag alatt!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Pano, nem készulök, még van 2 hetem! Kép De remélem azért annál egy picit hamarabb szulök majd Kép

Orsi,nyugi, nem foglak Kép Talán Alice-t Kép

Most hívott Ildi, jól vannak csak nagyon el van havazva. Anyukája holnap megy vissza Mo-ra, Áginak már elkezdodött a suli és nem tud segíteni. Úgy néz ki Laura ovis lesz, mert Lucas egészemberes baba Kép Puszil mindenkit, majd jön ha tud.

Kriszta
soraya

Linda most hívott!
DANI ELŐBÚJT!!!!
4000g, 57cm!
Hatalmas gratula nekik!

Panó
panó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?