A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Lányok, és szívesen átadom a dec. 8-át, mondjuk elseje, másodika
cserealappal.
Vagy szüljünk hárman egyszerre?

Én ma megyek dok-hoz, nemsokára, csak fürcsizek előtte, ma veszi a kenetet. Remélem, oké lesz.

Gio, itt is süt a nap, bár nem ezerrel.

Szép napot lányok!
Vendég

Tulip, mivel nekem is pótolni kellene egy fogam, megkérdezhetem mennyiért csinálják nálatok? Jöhet priviben is.
Tényleg rám ügyes vagy, hogy még szeptemberben bevásároltál.
Mi eddig csak egy ajándékot vettünk azt is a fiunknak, hogy nehogy elvigyék mert kevés volt belőle. De annyi ötletünk van mindkét gyerekre, hogy azon megy mindig a téma, melyiket hagyjuk ki. Nagyon el vannak szállva az árak.
:cry:

Éjjel én is nagyon rosszul aludtam, fél 5-kor felébredtem egy fájásra és fél órán át jöttek, aztán egy kis séta után abbamaradt.

A férjem karanténba zárt. Hétvégén megkívántam a sütit, annyit beszéltetek róla és elugrott az Auchanba venni, de nem engedte, hogy vele menjek, nehogy elkapjak valamit. Nem is az új influenza miatt, hanem általában. A játszótérre se mehetek, nehogy elessek (a porszívós felbukásom óta van ez a parája) és ott is elkapjak valamit. Már ki se enged a lakásból és ha dokihoz kell mennem, akkor is kikísér a kapuig és lelkemre bízza, hogy siessek. Mintha nekem nagy hobbim lenne a váróban ücsörögni. :) Dolgozni is egyre később indul el és egyre korábban jön. Szerintem teljesen kész van már, annyira szeretne szülni és látni, hogy minden rendben. Jobban izgul mint én.
Pedig olyan jó lett volna kimozdulni. El kellene lógni sétálni, de napot ígértek és mindjárt esik. :cry:

Erre a dec. 8-ra kíváncsi leszek, kinek jön be. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

POkica! Edes nagyon a ferjed :) Az enyem is hasonlo, egyertelmuen tuloz, semmit nem csinalhatok, amiert le kell hajolni (persze jolesik neki a tiszta haz, meg a kaja :) )...aztan ma reggel a kandallo mellett a bekeszitett fak kozott talaltam joparat, amit ha akarnek sem tudnek megmozditani, de nem is probalkozom...nna, ennyit a valodi figyelemrol :lol: amugy tenyleg nem panaszkodhatom, de ezt nem tudom, hogy gondolta :)

Judyka! szerintem szuljunk (minimum) harman egyszerre :):)

Gombi! En nem csinalnek lekiismereti problemat, nyugodtan aludnek delig :)

Kép
pumipumi

Pókica....: "A játszótérre se mehetek, nehogy elessek " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hát ezen jót nevettem!
Hát pontosan nem tudom mennyi lesz,majd csak akkor derül ki...de kb.:30e..... :shock: ...viszont nekem egy teljes fogat kell építenie(mert semmi nincs,gyökér se),és két másikhoz illesztenie....fogalmam sincs,hogy csinálja!
Azt mondta,hogy ezt nem lehet olyan szépen megcsinálni.....de mondtam,hogy ideiglenesen ez is jobb a fekete résnél... :) ...én már egy arany fogat is bevállalnék oda,csak legyen valami!...bár gyémánt jobb lenne... :lol:
Vendég

Judy
végül itt is el kezdett erőlködni a nap:-)
Kíváncsi vagyok mekkora Áron! Vagy csak kenetet vesz ma?

Gombi
szerintem is aludj csak ameddig jólesik! Bár én is erőltetve keltem ma fel mert ellenkező esetben a férjem nem visz ebédet magával. Sok dologban hihetetlen önálló, sok dologban meg hihetetlen ovis szinten pörög.

Legnagyobb beruházásunk a baba.mama expon egy távirányítós helikopter volt - ezt kérte a szülinapjára és ő gyakorlatilag a kint tartózkodásunk félidejét ott töltötte ennél a standnál csillogó szemekkel.
De nem szólhatok semmit, hisz múltkor kaptam tőle egy távirányítós kisautót. Azt hiszem megőrültünk:-) És csinálnunk kell egy kisfiút is 8)
Vendég

Jó reggelt!
Egy darabig nekem is lelkiismeret-furdalásom volt, hogy kilencig alszom, mert akkor sokkal rövidebb a nap. Aztán rájöttem, hogy amíg megtehetem, addig aludni kell. Főleg, hogy reggel sokkal jobbakat alszom, mint éjszaka. Így reggel kelek a férjemmel hatkor, kikísérem és gyorsan vissza az ágyba. Úgyhogy Gombi, ha délig alszol, akkor aludj délig!!!!
Szegény férjemet éjszaka megsimogattam, mert horkolt, erre kiugrott az ágyból, hogy "mivan szülünk?"...szerintem vicces volt, de azért sajnálom kicsit, hogy így izgul.
Nálunk a karácsonyi ajándék azt hiszem meg lesz oldva azzal, hogy Ivánra rákötünk egy masnit és betesszük a fa alá... :lol:
Tegnap összeszereltük az egyik babakocsit, úgy tetszik. Kaptunk ugye kettőt. Az egyik egy olyan igazi nagy babakocsi, a másik meg egy esernyőre csukható háromkerekű, amire rá lehet szerelni a kocsiülést, így ha valahova utazunk, vagy csak a boltba lehet vele randalírozni. Tök jó! Ja, meg tegnap végre összeraktuk a bölcsőt is. Így már egyre több minden kész.

Én úgy, de úgy ennék lekváros buktát...de már napok óta. Lehet, hogy jól rászánom magam, és készítek. Csak ahhoz még el kéne mennem a piacra (na nem mindta a séta ártana...). Hát meglátom mi lesz.
tedorka

Nekem sincs ott semmi, koronát kell húzni a mellette lévő fogakra, hogy tartsa. 30 ezret kér érte??? Nálunk pont a háromszorosát, ugyanezért a munkáért! :shock: Ezért nincs még nekem sem kész.

Na jó, megyek eszem egy francia krémest, erre a nagy bánatra.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Dorka
a levlistán kérünk szépen képet!
És Pumi tőled is a babakocsiróllll!! És pocifotót is rég láttunk!
Vendég

Jaj, már megint elfelejtettem, pedig már napok óta meg akarom kérdezni. Tapasztalt anyukák, gátsebre mit vegyek/vigyek a kórházba? Mert egy ismerősöm ajánlotta az Aloe First-t, de ahogy néztem csak nagy kiszerelése van haterezért, annyit meg nem biztos, hogy most rá tudnék/akarnék szánni.
tedorka

Tedorka, jaj de jó volt ez az éjjeli sztori! :lol: :lol: :lol: Totál para már a te férjed is! :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Látom mostanában viccesek ezek a férjek!Az enyém mostanában folyton bohóckodik nekem!

Pókica: ez nem korona,az nekem is annyi lenne egy fogra!
Vendég

Érdekes, csak mi érezzük úgy, hogy még van időnk? :lol:
Férjem mindennel kapcsolatban, amit mondok, hogy kell még vennem, azt mondja, majd decemberben (a novemberi fizunkat már mínuszba elköltöttük előre :? ) De én november végére szeretnék mindent flottul előkészíteni. Mondjuk akkor töltöm még csak a 36. hetet, úgyhogy előbbi időpontra nem is készülök. De úgy rohan az idő :shock:

Sokat beszélgetünk mostanában a szülésről, és ő is meg én is tök nyugodtan gondolunk rá. Igyekszem mindenre felkészíteni (meg magamat is). Pl tegnap elmeséltem neki, hogy gyakorlatilag egy kötőtűvel történik a burokrepesztés. Jó lenne, ha kihagynánk, de ha lesz, ne legyen rosszul. Az a mázlim, hogy ő akkor van a legjobb formájában, ha "helyzet" van :D

Süt a nap nálunk is!!! :D

briell

sziasztok
látom más is beparázott a beteg kismama hallatán.a párom is aztmondta /aki teljesen oltás ellenes volt/hogy kérdezzem meg ma a dokimat mi a véleménye.szülés utáni védekezés:hát én a gumit el sem tudom képzelni az olyan kiábrándító és idegen + megzavarja a pillanatot.bár a gyógyszert lehet én sem folytatom elég sok rosszatt halottam róla,amit csillag írt jól hangzik.az ára is elfogadható?majd a 6hetes vizsgálaton megbeszélem a dokival.
szombaton kétszer is azthittem menni kell először reggel aztán elmúlt de kora délután újra kezdődött és bizony ha csak mászkálok keményedik a pocak.még jó hogy már itt tartok az időben.és nem is fér el már picuri valahol mindig fáj ahogy nyom.
itt nem süt a nap :x

Kép
Kép
anitaaa03

Anita
azért még tartsd bent a gyermeket pár hétig.
Teljesen be fogunk itt parázni ha vki a kiírt előtt szül:-)
Vendég

Az én férjem nem izgul, sztem jobban várja a szülést néha mint én:-)
De mondjuk neki már van tapaszatalata és szerinte az egyik legcsodálatosabb élmény végignézni egy szülést. Hát én ennek amúgy örülök, de remélem a rutinja nem azt jelenti hogy végigpoénkodják a dokival a szülésemet, hanem az én kezemet szorongatja.
Meg az exfeleség igen könnyen szült, gyakorlatilag vizes szappan, mert még a méhszáját is össze kellett varrni félidőben nehogy kiessen a gyerek, szval neki a szülés nem volt egy nagy vmi. Én meg készítgetem férjecskémet, hogy nagy valószínűséggel nálunk nem így lesz, mert a rendszerem egyelőre (HálIsten) igen zárt :)
Vendég

nálunk a mostani felállás szerint novemberi lessz a kisjövevény bár mi annyira nem bánnánk a h1n1 miatt sem.
őssejt hát jó dolog mi is szeretnénk,de ügyes az akinek manapság ennyi "felesleges"pénze van.

Kép
Kép
anitaaa03

gio csütörtökön töltöm a 37. hetet onnantól elméletileg nincs gond :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

tényleg a 3. vérvétel mikor van?mert a védőnőm még mindig nem jelentkezett beutalóval :?

Kép
Kép
anitaaa03

TEDORKA!
Sima kamilla tea!Annál jobb nincs!!!
Vendég

Tulip! Én úgy hittem, hogy mivel nincs gyökere sem, ezért oda egy fogat tesz, amit a két mellette lévő foghoz koronával rögzít. De nem tudom elképzelni, hogy oldja meg, ha ott egy helyhiány van, hogy marad meg ott a fog. Valahogy csak rögzítenie kell. :shock:

Tedorka
, én a gátsebre nem vittem semmit és most sincs ötletem sem. De erről a sprayről már én is sok jót hallottam. De mi van ha sikerül gátvédelemmel szülni? Akkor tényleg csak pénzkidobás. Nekem a kórházban...hogy is hívják azt a tablettát amit vízben kell feloldani és fertőtlenítő?valamilyen mangán-tehát azt ajánlották, így én azzal mosogattam naponta többször. A kórházban adtak gumikesztyűt, abba jeget és a kesztyű egyik ujjába kellett a jeget beletenni és azt odatenni, hogy levigye a duzzanatot. Ezt otthon lecseréltem jégzselére. Szóval én ennyi praktikával tudok előállni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Anita! A 36-37 hét között van elvileg a vérvétel, legalábbis nálunk. Oda jövőhét szerdán megyek.
Mikor mész legközelebb CTG-re? Lehet már majd mutat fájásokat.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ó tényleg a jegelés! Egyik barátnőm betétet tett hűtőbe majd a sebre,igen enyhítő hatású.
Sztem nagyon ritka akinek első babánál sikerül a gátvédelem - de természetesen ezt ne vegyétek károgásnak!! :D
Mi hugommal vettünk közösen aloe firstöt. Mondjuk ő nem használt belőle, mert most épp nem is emléxik arra mi az hogy gátseb - a mázlista, úgyhogy azt megkapom
Illetve erről a mangánoldatról is hallottam szintén
Vendég

http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9

A kórházi csomag. Ebben írják a hipermangánt mint gátvédőt.
Vendég

pókica ma megyek dokihoz úgy hogy még nemtudom mikor megyek eddig még nem voltam de szerintem a héten sor kerül arra is

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, igen azaz, a hipermangános oldat! Köszi ezt a hoxás listát, ez eddig a legjobb amit láttam. Holnap már ráveszem magam és elmegyek bevásárolni ami kell, lassan összekészítem a pakkom, főleg hogy ma is egész nap fájdogál a hasam.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

nekem ma a gerincem fáj nagyon 1 ponton tuti nyomja bentről :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

na megyek lefekszem egy kicsit.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita
jó pihit.

Bezzeg nekem mehetnékem van folyamatosan:-) Még mindig tudnék miket venni és ez őrület....de gondolom ezzel mindannyian kicsit így vagyunk 8)
Vendég

Sziasztok!

Gio jó ez a lista, gyorsan kiegészítettem az enyémet, bár nekem már nem listát kellene írnom, hanem összepakolni :shock:

Ma volt védőnő látogatóban, sűrűn bólogatva hallgattam, hogy gyorsabban szabaduljak. Tőletek/általatok tájékozottabb vagyok 8) mint ő. De ettől függetlenül még szerdán be kell mennem hozzá :(
Holnap ismét nst, plussz kenetvétel :(

A kiságy még nálunk sincs összerakva, itt sem lehet csavart kapni hozzá :cry: de nagyon bízom benne, hogy ma már sikerül, legalábbis ezt ígérték boltban.

Tulipános fogad :) és az ára :cry:

Anita 36 hét után van vérvétel, én túl estem rajta múlt héten, de még eredményem nincs :? Pedig ígérték, hogy gyorsan kiküldik. Siessenek vele, mert a végén megszülök, amire ideér a papír.

Valaki még, aki nov. 29-re tervezi szülést? Családi kupaktanács tegnap eldöntötte, az lenne az ideális időpont. Akkor ügyeletes dokim is, így nem kellene külön őt sem ugráltatni sem, mikulásra már biztosan itthon is lennénk :lol: és innen szurkolhatnék a dec. 8-ára tervezőknek :wink:

Üdv. Gabi
Vendég

NNa, jol megtervezzuk itt, hogy mikor szulunk... babocak meg rohognek rajtunk odabent :):)

Tulipanos! Tenyleg, nekem is fura ez a fogas dolog. nekem mindig gondjaim voltak vele, es volt ilyen esetem is, mikor gyokertelen lyukra raktak, de pont ugy, ahogyan azt POkica is leirta...egyeb elkepzelesem nincs is, hogyan tudna mashogy megoldani.

Kép
pumipumi

Hulye vagyok...amint elkuldtem az uzit, eszembe jutott: egyszer volt olyan, hogy az allkapocsba magaba helyezett be egy ugynevezett csapot, ami affele csavar fele volt, es arra epitett ra a mufogat...nagggggyon szar erzes volt hosszu ideig, mert mindig fostam, hogy kiesik, nem eleg stabil...de azota is talan az tart a legjobban. Valoszinu, neked is ezt a modszert hasznalja majd.

Kép
pumipumi

Én is úgy tudom, hogy 36. hét után még van egy vérvétel és egy uh is. Bár még nem kaptam rá beutalót, lehet, hogy a dokim a 38. hétre tervezi. Nekem aztán tökmindegy.
Érdekes, én a dec. 6-tal vagyok úgy, mint Gabi a nov. 29-cel. Nekem akkor ügyeletes a dokim, legalábbis általában vasárnap bent szokott lenni, és így nem kéne odarángatnom külön. Így nekem valahogy ez a Mikulás már az elejétől a terv. Persze az utóbbi egy héten azért eszembe jut, hogy csak tartson ki addig. Nem akarok előbb szülni. Szépen üldögéljen a helyén ez a jó gyerek. Aztán majd mikor kell, akkor megszülethet.
Mindjárt mehetek ctg-re. Igaz, nincs időpontom, de odamegyek rendelés elejére, hátha hamar bejutok...ja, és biztos készen van már a múlt heti kenetem is, és akkor kiderül, hogy mi van.
Képzeljétek el, most néztem a papírjaimat, és még nem kaptam meg a hepa-szűrésem eredményét. Azt valahogy külön kellett csinálni, mármint külön papírt írattak, és nincs eredmény. Na majd ma erre is jól rákérdezek.
Anita, neked jó pihit...én is pihiznék szívem szerint...valahogy semmihez nincs kedvem.
tedorka

Fog: ahogy Pumi és Póki is írta. ÉS ezt nevezik hídnak, nem? Ha csak úgy simán gyökér nélkül csinálna fogat az már beültetés, implantátum és az viszont 30-ért naggyon olcsó! :) Mert úgy tudtam a fogbeültetés 90-től indul. No akkor Tulip gyere és meséjjj!!

Ó Te jó ég Gabi, te meg már a 37. hétben. Hogy fogok irigykedni, ha már mikuláskor babóval a kezedben írod a drukk-sorokat nekünk :)
Vendég

Gio,
Nem tudom még mindig, mekkorka Áron, már csak a 38. hetin fog kiderülni. :(

Dorka, én is úgy vagyok az alvással, mint te, jobban alszom olyan 5-9, fél 10-ig, mint éjjel.

Viszont ma megint volt ctg, és naon aktív volt Manó.

Mondtam a dokinak, hogy erre a pár hétre nem hanyagolhatnánk-e a mérleget, erre jól kiröhögött. :lol:

A méhszáj már csak 2000, ettől már teljesen beparáztam, de azt mondta, ez tök normális.

Úgy volt, hogy ezen a hétvégén már Erzsi-napozunk, de a család át akarja tenni köv. hétre. Hú, milyen optimisták, tehát addig tutira 2in1 kell maradni.

Sprite, a kamillát gátsebre írtad?
Nekem ez tetszik a legjobban.

A fogas dolgokat nem irigylem, nekem csak fúrkálni kell majd, utána meg tervezek egy fehérítést valamikor.

Ja, labor, nekem azt mondta a dok, hogy majd csak 38. héten. Ő is optimista. :lol:
Vendég

Gabi,
nekem valahogy az az érzésem, hogy még nov. 29 előtt megszületik a lányunk. Remélem, tényleg így lesz!!! Már olyan izgatott vagyok!! Egyébként sem tudom elképzelni, hogy még egy hónapig benn legyen (ami egyébként simán előfordulhat), már most alig fér szegénykém! :)

Kép
apkata

Lányok
mindenki szülni akar már??
Nna majd meglátjuk mekkora lesz a lelkesedés ha beindulnak a fájások:-) Nálam azért lesz némi ijedelem az tuti, mert a szeméremcsontfájdalman kívűl nem nagyon tudom mi az amire számítani kell/lehet.
Vendég

Nekem az utóbbi héten voltak szurkálódások, de inkább akkor, mikor sokat császkáltam, nem pihentem.
Meg ha hirtelen akartam felállni. Na arról már leszoktam.
Én sem tudom elképzelni, milyen lesz, mindenestre mindenki egybehangzóan állítja, kur....ra fáj.
Vendég

Hazaértem, és nagyon elfáradtam... pfuuuujjjj de utálom a metrózást :?
Egyrészről igazatok van: most még addig aludhatok ameddig jólesik.. az azonban nagyon rossz, hogy mondjuk délben kikecmergek az ágyból, kb 1 óra mire észhez térek, és szinte semmire nincs elég időm... elpocsékolom az egész napot...

Valami isteni sugallatra ma hazafelé bementem a MÁK-hoz, tájékoztatást kérni, és képzeljétek, nem intézhetem itt az anyasági, családi pótlékot! Vagyis intézhetem, de ők is csak annyit csinálnak, hogy postázzák a területileg illetékes hivatalba. Vagyis ennél már az is gyorsabb, ha én postázom!!!!!
:( Nem szeretem ezt a bürokráciát!
Vendég

Pumi, amiről te írtál fog ügyben, az szerintem is fogbeültetés, de az nálunk is minimum 120 ezertől kezdődik és ebbe nincs benne az ideiglenes implantátum, röntgen.
Tulip, most már jöhetnél okosítani, mert ha nálatok ez ennyi, akkor holnap utazom hozzátok! :wink: :D

Hohó, én még nem akarok szülni! Várjunk még azzal a fájdalommal. :oops: a férjem nekem a dec 12-ei hajnalt tűzte ki célul, mivel szombat lesz,kedd reggel hazahoz, lányunk hétfőn vigyáz a kicsire, vasárnap nyugiban tudnak jönni látogatni. Tehát minden összeklappolna.
Ma reggel meg már azon agyalt, hogy ha dec 15-én születik a kiírás napján, akkor két kisebb tortát vegyünk a gyerekeknek vagy egy nagyot és fele-fele arányban legyen díszítve. Erre csak okosan bólogatni tudtam és csodálkoztam, hogy mennyi felesleges agykapacitása van. :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi, nyugodtan postázd akkor ahova tartozol, nekem a gyest kellett postán intézni, mert a munkahely azt nem intézheti a legújabb rendelet szerint és másfél hét múlva már meg is kaptam a határozatot. Személyesen fél napi ácsorgásomba telt volna.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi
és ha bejelentkeznél ideiglenes lakcímként Bp-re akkor sem tudnátok itt intézni?

Judy
hát igen, fáj gondolom, de már hallottam olyat is az utóbbi 3 hónapban 2 alkalommal, hogy "jaaa, ennyi? akkor jöhet a következő".Hát én vhogy erre koncentrálok, a fájdalom szintjét úgysem tudom elképzelni. Volt már vesegörcsöm, vették már ki mandulámat, amikor egy 40es nő aki velem feküdt azt mondta inkább szülne még 2őt mint még egy mandulaműtét - felnőtt korban már más kicsit mint gyerekkorban:-)... Szval nem tudom hol járhat a fájdalomküszöböm pl., egyáltalán a szülés fájdalmának az erőssége hasonlítható-e bármihez a világon.
Már annak is örülök magamat illetően hogy azt kinőttem, amit pl. 26 év körül még vallottam, hogy én leszek azon egy ezrelék a nők közül, aki belehal a fájdalomba 8)
Ezért tetszik pl. hogy Sprite ilyen fiatalon már a 2. babáját vállalja. Istenem, én 23 évesen még nagyon nem itt tartottam agyilag....És az a durva hogy 33 évesen sem :shock: Najó, nem "fényezem" magam tovább :)
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a fogdokitól!
Na szóval ez nem korona...mert az 90e lett volna!
Nem is fogbeültetés mert az meg 90e-től kezdődik!
Ezt úgy csinálta,hogy felépített egy fogat tömítő anyagból,úgy hogy közben a másik kettő fogamhoz ragasztotta!Én sem hallottam még ilyenről,de jelenleg ez volt a legolcsóbb és egyetlen fájdalom és komplikáció mentes beavatkozás!Azt mondta,ez évekig bírja...,na de én jövőre vagy azután ugyis meg akarom csináltatni rendesen!
Annyira ritka amúgy,hogy ilyet csinál,főleg előre,hogy áthívta a másik szobából az ott dolgozó fogdokit is ,hogy nézze meg ha akarja,mert ilyet még úgysem látott! :)

jah,és 32e volt!
Vendég

Gio: ha lenne ideiglenes lakcímem Bp-n, akkor intézhetném itt, de az albiba nem tudunk bejelentkezni!!! :(
Vendég

Gombi
miért? Nem engedik meg?
Jelentkezz be hozzám.Úgy tudom csak adásvételi szerződés kell
Vendég

Tulip
akkor igen profi dokid van! Ilyet már nekem is csináltak akkor mikor letört a frontfogamból egy darab és nyilván töredéke tömésből felépíteni mint koronázni - nem beszélve a sok maceráról amivel a korona jár. De persze az egy kis letörés volt, Neked meg egy egész fog! Sztem is kibírja évekig, addig ne is foglalkozz vele, fájni úgyse fog :wink:
Vendég

Gombi,én azt hittem be vagy jelentve ideiglenes lakcímként Bpestre!
Én be voltam annó és tudtam ott intézni!

Gioia: Hááát már megérdemeltem egy profi fogdokit annyi tehetségtelen majom után!Teljesen tönkretették a fogaimat!Na de majd vele,szépen apránként megcsináltatom jövőre....meg azután... :)
Vendég

Megjöttem az orvos(ok)tól, és túl vagyok az első ctg-n is, mert ma meglepetésszerűen rákötöttek ha már ott vagyok (gondolom ez is egy cukorbetegeknek kijáró megkülönböztetés, hogy már 34 hetesen ilyen élvezetekben van része az embernek :) ). Minden rendben volt, biztos jó pillanatban kaptuk el a Makit, mert ezek szerint pont annyit rugdosott, amennyit a hozzáértők elképzeltek. De mostantól erre is járhatok hetente, nehogy unatkozzak. A doki is megerősítette, amit az uh-ról már tudtam, hogy a gyerkőc 3-4 héttel nagyobb a kelleténél, szóval december elejénél tovább aligha marad benn. Ezért én tutira a kiírt időpont előtt fogok szülni, valószínűleg a betöltött 37.héten, ami már csak 3 hét!!! Ideje lenne összepakolni a cuccomat talán. Rögtön át is nézem azt a listát.

Pedzegette a doki a befekvést is, de egyelőre nem erőltette, valószínűleg mert minden más értékem teljesen jó. Kicsit próbált győzködni, hogy biztos vannak már keményedéseim is ekkora gyerekkel, csak nem érzem, de a ctg után már csak annyit mondott, hogy majd később, ha lesznek keményedések, azok is látszani fognak rajta. :lol: A méhszáj is még mindig zárt, nem tudom, ki aggódott a 2000-es értéken, nekem az eleje óta olyan, és azóta se nyílt tovább. Ja, és fogytam egy kilót (???). Na, ennyit dióhéjban a mai nap történéseiről.

/
lemonsong

Mint mindent, a fiatalon szülővé válást is sokfelől lehet nézni.
Huszonévesen én sem éreztem magamban anyai ösztönöket, ráadásul írd és mondd, semmink nem volt még. Jó, tudom, az anyagi szempont, nem szempont. De mégis.
Hitelünk most is ketyeg, meg még pár évig, de már érzem a biztoságot, amit 10 éve még nem.
Persze, 27-28 évesen már szerettem volna, de akkor éppen a mukám kötött le annyira naggyon. A többit már írtam.
De úgy érzem, éltem, éltünk eleget, láttunk világot, buliztunk, stb.
Ez már megvolt, mostmár 100%-ig tudunk szülők lenni.

Van több ismerős, aki nem élt, nem utazott, inkább fiatalon csináltak 3 gyerkőcöt, és mostanában meg be vannak sózva, de a 3 gyerek még köti őket, plussz nincs kivel menjenek, mert az ismerősök nagy része most picibabás, vagy várandós.

És vannak a többiek, akik olyan érettek voltak már fiatalon, hogy bevállalták, és csak örülnek, örülnek, hogy így tettek. Megértem.

Néha szeretném ,ha mr lenne két ovisom, de még várnom kell.

Bocsi, ha hosszú voltam.
Vendég

Nekem mindkét metszőfogam csorba, eddig minden doki meg akarta csinálni, de én nem akartam. Igzából nem tudom miért, megszoktam, talán megváltozna az egész arcom tőle.
Még gyerekként elestem, és letört.
Na, talán a fehérítés előtt...
Vendég

Én mindig fiatal kismami szerettem volna lenni, de nem adatott meg :( A potenciális apa hiányzott hozzá, egyedül pedig eszem ágában sem volt gyermeket vállalni. Nekem ennyit kellett várnom ahhoz, hogy megtaláljam az Apát, és ezzel egyetemben én gyorsan nagycsaládos is leszek :) Most azt mondom, hogy bármikor jöhetne a következő, de sajna a mai világban a józan eszem teljesen mást diktál :( De ez már egy másik történet.

Itt mindenki december elején szül :shock: Kíváncsi vagyok, hányan fogjuk túlhordani babájainket, esetlegesen ki marad januárra :) Kezd egyre izgalmasabb lenni.. 8)

Gio meg kellett néznem táblázatot, hogy Te hány éves vagy, annyira írod mindig, hogy mennyire idős vagy, hogy biztos ami biztos alapon puskáztam, hogy továbbra is tegezhetlek-e :P Semmi baj nincs a koroddal, és úgy gondolom, hogy bőven lehet még sok gyermeketek, ha úgy gondoljátok :)

Üdv. Gabi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?