A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

Mindenek előtt egy linket szeretnék ide csapni OFF-olás gyanánt. Köze van Istenhez is, úh akit a téma nem érdekel, hát ne nézze meg. Bőgtem rajta!

http://szenteste.hu/hun/sa_hirek/i_hire ... index.html

Magamról, magunkról annyit, hogy borzasztóan fáradt vagyok. Na és tanácstalan köret ügyben. Egyszerűen nem tudom mit tálaljak köret gyanánt a kajához... Valami ötlet? Kínai pácolású sült csirkeszárnyat csináltam, de már mindenhez krumplit eszünk. Az a baj, hogy alig van itthon valami, úh párolt zöldségek kizárva, és saláták is kizárva. Rizs meg nem a legkedveltebb. Mirelit borsó, bab, zöldbab, aztán van még káposzta, répa, fehérzöldség, karalábé, zeller és persze krumpli itthon. :?

Pumi és Gio: nagyon helyes pocitok van ám :) és Pumi, az a babakocsi valami nagyon szuper, kár hogy olyan drága :( De remélem a mi fapados megoldású kocsink is jó lesz a fiúknak kb 1 évig :lol: :lol: :lol:

Gio: mi Verusnál egy évet vártunk, mire sikerült. Johi meg rögtön. Mindemellett az utcában egy házaspár 2 évet próbálkozott az első babával, és aztán 3 hónap után próbálkozni kezdtek szülés után - császár ellenére - és rögtön összejött a baba! No lehet hogy ezen most te és mások is megütköznek, de én azért úgy számoltam, hogy Johinak is kb fél évre szüksége lesz, hogy megfoganjon. Nem így lett, és kissé nehezemre esett elfogadni a terhességet, hogy ismét babát várok. Valahogy teljesnek éreztem a családot Verussal - persze most már nem érzek így. Aztán Istennek hála egyszer valamiért átfutott az agyamon még a terhesség elején, hogy mi lenne, ha elveszíteném a magzatot, és akkor tudtam igazán elfogadni az állapotomat! Ma már persze csodás ajándéknak tartom minden gyermekünket, de ezeken mind átmentem.
A fali dísz meg most félkészen áll,mert épp olyan fázisban vagyok, hogy erre már nincs energiám! De ha kész, lefotózom nektek!

Sprite: köszi az ukrajnás infót :D

csillag: köszi a pharmatex-ről az infókat. Még annyit kérdeznék,h ezt fel kell íratni, azaz vényköteles vagy sem?

Tulip: azért csak óvatosan pakolásszatok!

Nálam inkább december 10. a favorit!

Pókica: na még a végén te kezded a sort! Azért vigyázz magadra.

Dorka: én semmit sem használtam gátsebre. :roll:

Briell: még én is úgy érzem, hogy van időnk. Szeretném, ha dec közepe előtt nem kopogtatnának a babák, de november végére én is szeretnék mindent beszerezni

LÁNYOK, itt már mindenki biztonságban van h1n1 miatt, mert ha netán tán elkapnánk, akkor a babákat szerintem kikapnák, mert velük már nem lenne nagy gond, és minket meg kezelnének!

Kata
labkat

Gabi
igen, a férjem is így gondolja:-) ENgem még győzködni kell kicsit,de ha jönnek, hát Isten áldásával boldogan fogadom a pöttömöket, de igazság szerint akkor akarok már erről beszélni ha Dóribaba épen -egészségesen a kezemben lesz. MIndent a maga idejében.

Judy
egyetértek Veled! Az már biztos, hogy kellőképpen kiéltem magam ahhoz hogy mostmár ne egy jó buli hozzon lázba hanem egy babakocsi. És én is néha nem bánnám, ha már szaladgálna egy-két gyerek körülöttem, főleg ha a párom gyerekeit nézem, ugyanakkor azt hiszem elég jó kis életem volt , kár lett volna kihagyni bármelyik szakaszt.

No és nem beszélve arról az apró tényezőről, hogy amíg nincs meg az Igazi, remek perceket lehet eltölteni ugyan az esélyesekkel :twisted: , de szülni azért nem érdemes neki. :wink:

Egyszer 17 évesen megcsináltatta nekem egy barátnőm a horoszkópomat, amiben általában nem hiszek , max. szórakozás céljából. Pár hónapja a kezembe akadt és azért kicsit kikerekedett a szemem: későn megyek férjhez egy megfontolt tapasztalt ffihoz, min. 30 éves koromig nem fogom megtalálni az Igazit, de ha megtaláltam akkor boldog páros élet vár rám gyermekáldással. És még sok egyéb a szakmámba vágó dolog is volt benne és enyi év távlatából már tényleg izgalmas volt visszaolvasni mi az ami stimm mi az ami nem :)
Vendég

Hát én azokhoz a szülőkhöz tartozom aki nem élte ki magát igazán a párjával együttt!Mondjuk amikor mi összejöttünk,már volt egy gyerek a részemről és hát 2hetente tudtunk 1napot/éjszakát kettesben tölteni!Azt fel is emlegetjük,hogy milyen jó volt.....meghogy majd ha nagyok lesznek a gyerekek,akkor sokat fogunk kettesben utazni!Nekem hiányzik ez,na de Hálás vagyok a mostani állapotért is!Kettő gyerek és a harmadik mindjárt..! :lol: Tudom,ha meg még nem lenne gyerek,akkor meg lennék veszve azért,hogy már legyen!!! :D
Vendég

Na Kata....Én most úgy bőgök, hogy írni is alig bírok :(
Nem is írok..
Vendég

Kata, nem ér ilyeneket linkelni ...sírós, én mega érzékeny vagyok, amúgy is. :(
Vendég

Igen, azt hiszem amúgyis hiperérzékenyek vagyunk.
De nagyon szép, és a mondanivalója is az persze, de most bedagadtak a szemeim :shock: át ez van.
Vendég

Na, azt hiszem, ezt ellensúlyozom egy kis Maffiózókkal, engem az a sori kikapcsol, pedig sok benne az agresszió, de sokat is nevetek rajta. Ja, meg eszek valamit. Fél 6, és én még nem ebédeltem. Nahát?!

Szasztok.
Vendég

Kata én is kisírtam a szemem... :(
2x-is mert a páromnak is megmutattam!
Vendég

Én betartom Kata tanácsát, Istenes téma nálam totál kilőve pogány lévén, így inkább nem nézem meg mivel amúgyis rossz ülni. Ezért csak gyorsan a legszükségesebbeket.

Ma csak nem mentem el bevásárolni a kórházba és a babának, de majd talán holnap. Akkor megyek CTG-re is.

Kérdeztem a levlistán is, de hátha nem kapjátok el, ezért itt is megkérdem. A pumin lévő hálósbugyit hol lehet kapni és mi a neve, mennyiért? Ez eldobható, ugye? Van a DM-ben?

Attól függetlenül, hogy 21 évesen szültem az elsőt, teljesen kiéltem magam, lévén 2 majd +1 felsőfokú intézetbe is bekukkantottam 1-2 évre. Volt szerencsém koleszhoz, albérlethez, punk klubokhoz, aluljárókhoz, rock klubokhoz, koncertekhez iszonyat mennyiségben. Szóval az a néhány év nagyon-nagyon sűrű volt, kipróbáltam mindent és mikor a Fekete Lyukban megláttam a mostani férjemet, azonnal beleszerettem. Nagyon-nagyon jól nézett ki, pont amilyennek lennie kellett. És végre vége szakadt a sok pár hetes kapcsolatnak, mivel kölcsönös volt a vonzalom.
A gyerek pár hónap múlva már jött is és azóta annyira jó. Azóta sosem vágytunk vissza a régi bulizós életbe, sőt, azóta nem is voltunk bulizni, annyira nem hiányzik. Sehova nem megyünk és nem mentünk, ahova ne vihetnénk magunkkal a gyerekeket. Eleget leszünk egyedül, amikor már felnőttek és majd lessük a naptárat, hogy mikor látogatnak minket meg. Ahogy tulip is utalt rá.

Igazi zsák a foltját. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ó, tulip, a fogról akartam írni. Nekem is volt egy olyan fogam, aminek a felét fel kellett építeni és hozzáépítette a fogorvosom a mellette lévő fogamhoz ami tökéletes fog volt. Néhány hónap múlva a sütiben ráharaptam egy meggymagra pont oda és a felépített fogam teljesen letört és ínyig totál kitörte a mellette lévő jó fogamat is, mivel hozzá volt építve a töméssel. Egyébként ezt kell majd pótoltatnom. Nagyon óvatosan egyél, vigyázz vele, mert nem valami biztonságos megoldás.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hasznos....márcsak manocskak esete miatt is!

http://www.fogyasztok.hu/cikk/20091109/gyermekek-vedelmeben-uj-unios-termekbiztonsagi-eloirasok-szabvanyok
Vendég

Köszi Pókica!

Vigyázni fogok rá....a doki azt mondta,nyugodtan ehetek bármit....hát remélem nem járok úgy mint te!
Vendég

Én is kibőgtem magam rajta 2x is :cry: de jó volt látni!

Póki: egyébként mindenki pogány, aki nem zsidó :) Te max ateista vagy.

Kata
labkat

POkica! A bugyit a Prenatalban vettem, mashol nem is neztem. Unisize, 2 db van benne, es 2,5 euroba kerul. SZerintem aztatva 2-szer moshato, bar azt nem tudom, hogy rajtam nem-e szakad szet :) De azt hiszem, otthon nincs Prenatal. ha szretnel, es nem talalsz, szivesen kuldok neked, bar valaki mas is irta, hogy van neki.

Kép
pumipumi

Sziasztok!
Megjöttünk az uh-ról és megmondom őszintén kicsit csalódás volt, bár számítottunk rá... Szóval az első percben sikerült egy képet lőni, de azon is ott a kezecskéje az arca előtt aztán totál elbújt és még buksi formát is alig láttunk, így videó nem is készült. A jó hír, hogy tényleg befordult :D a lepény is messzebb van már a méhszájtól és szép homogén még nem meszesedik. Az áramlás is jó és szépen összeszedte magát a kicsike, 30+3 még 1470 gramm volt, most egy hónap elteltével 2408 grammra tippelték. :) Mondjuk érzem is a hólyagomon a nyomást. :shock: Most már tényleg megpróbálom visszafogni magam a kajálásban, anyukám szerint a hátralévő több mint 1 hónapban bőven lesz 3,5 kg-os a babó. Pedig így is esténként már csak narancsot eszek, úgy rákattantam, de a kilók csak jönnek. :( Remélem lassul majd ez az ütem, legalább a végén. A lényeg, hogy minden rendben a kicsi fiunkkal, amire azért láttuk a bizonyítékot. :lol: :lol:
Megyek benyomom a narancsadagom aztán még visszanézek.
csillag25

Póki
írtam a levlistára is, de ki tudja átmegy-e.
Szval itthon is lehet ilyen kis tuti bugyit venni. Én újat lőttem a vaterán, de amúgy a gyógyszertárakban van, ez a Tena bugyi. SZintén 2 darabos csomagolásban S/M/L méretekben
Bulik: na hát Neked szerencséd volt hogy tiniként kiélted magad.
Én belehuppantam 16 évesen egy 6 éves kapcsba, majd utána még egy 6 éves kapcsba és 27 évesen kezdődött el néhány dolog az életemben:-)
Mindegyik jó, lényeg hogy ne bánjunk meg semmit.

Csillag
gratulálok!!!! És mindenképp megnyugtató híreket kaptál, mégha csak villanásra is láttátok a kicsikét. És úgyis mindjárt itt lesz a karodban életnagyságban, akkor nézegetheted.
Sztem én is a nap 24 órájában amíg ébren bírom ott fogok ülni és nézni a kiságy mellett :)

Anna,
rég hallottunk rólad. Ugye nem szültél meg titokban? :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.09 20:39-kor.
Vendég

Hú csillag, gratula a babóhoz, a ti méreteitek alapján próbálom belőni, Áron mekkora lehet, sztem már közelebb a 3-hoz. :lol:

Már írtam a listára én is, Tena a bugyigó , 2db, talán 320ft, asszem.
Én gy.sz.tárban vettem.
Vendég

no milyen kis cukitoppicot találtam - csak mert mostanság felmerült a témákban néhány kérdés - hát íme itt egy TB szakértő a fórumon!!
https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 04&start=0
Vendég

Köszönöm lányok! :) Tényleg jó volt látni és tudni, hogy minden oké vele. A kép alapján még mindig apucira hasonlít, már nagyon kíváncsi vagyok a valóságban milyen lesz. Biztos mi is gyönyörködünk majd benne sokat, mondta is apa, hogy nem kell a kiságyra sem rácsvédő, sem baldachin, hogy a kanapéről is lássa majd babót. 8) Mondtam neki, hogy vegye a fáradtságot és álljon a kiságy fölé vagy üljön oda mellé ha látni akarja. :lol:
Judy, szerintem is közelebb van már Áron a 3-hoz, mivel időben is jóval előbbre jársz. Szeretnék már én is ott tartani. :oops:
csillag25

Gombi, szerintem se legyen lelkiismeretfurid az alvás miatt, amíg megteheted, pihenj csak. Én is nappal próbálom bepótolni az éjszakai mínuszokat. Reggel felkeltem csomagoltam apának szendvicset, aztán visszafeküdtem. :oops: Anyukám tanácsolta, hogy majd babó mellett is használjam ki amikor ő alszik én is pihenjek le nappal, bár szerintem akkor más lesz a helyzet, próbálom majd az elmaradt dolgokat rendezni.
csillag25

Kata, nagyon szívesen. Simán vény nélkül kaphatók ezek a bigyók. Ja, még az előtte-utána mosakodással kell vigyázni nagyon, mert a szappan még nyomokban is elbonthatja a hatóanyagát, de ez részletesen le van írva a betegtájékoztatójukon. :!:
csillag25

csillag: hú de jó nagy már a kisfiatok! Azért meg tényleg ne légy csalódott, ha nem láttátok, hisz mindjárt a kezedben foghatod! Én is próbáltam belőni a fiúkat méretügyileg, mert nekünk is 1500g körüliek voltak a 30. hetes uh-on. Hát most egy hete láttam már őket, és két hét múlva látom megint. Bár az ő gyarapodásuk most már le fog lassulni, de talán lesznek ők is kb 2,3kg-osak a következő uhun :) Remélem!

Kata
labkat

Szerintem minden kornak megvan a maga pozitívuma és negatívuma.
Én sem érzem negatívnak,hogy ilyen relatíve hamar érkeznek a gyrkőcök.Mióta az eszemet tudom sose volt más vágyam,mindig csak az,hogy egyszer majd anya legyek.Úgy gondoltam,hogy én 21 évesen aarok először anya lenni.Na ez csak 1 évet tolódott ki.
Sosem jártunk minden hétvégén koncertekre,mindig csak 1-1 nagyobbra vagy amire érdemes elmenni.Ezt gyerkőc mellett is megtehetjük,elvégre egy évbe 2-3 alkalommal nem gond ha anyum vigyáz a gyekőcre/gyerkőcökre.
Nekem egy valami maradt ki az életemből,amit sajna az sem pótolna ha nem lenne Zizu,meg Huba.
4 éven keresztül a Pető Intézetre készültem,felvettek,elmentem.Aztán az első gyakorlati órán derült ki,hogy nem csinálhatom,mert rokkantá tehet a már akkor is igen problémás gerincem miatt.NA ez padlóra külött.4napig szó szerint éjjel-nappal bőgés volt.Minden amit szerettem volna,egy nap alatt szétomlott és sajna pótolhatatlanul.Na én azóta sem tudom mi szeretnék lenni.Még most is sajog a szívem miatta,de sajnos ez van.Viszont a lányom/gyerekeim egyetlen Pető évért nem adnám oda!Próbálok úgy gondolni rá,hogy ez volt megírva.Az biztos,hogy ha ott maradtam volna,most nem lenne Zita sem Huba.Márpedig ők a legfontosabbak és az egyetlenek!Egy percig nem bántam meg őket!!!

Most pedig mikor ragálni akartam felkelt Zizu,úgyhogy lépek!
Vendég

Kép
apkata

Sziasztok!
Tegnap már nem volt erőm írni: voltam ctg-n, az eredmény tökéletes, minden rendben van. Aztán már a kórházhoz jöttek a szüleim, így az egész napot együtt töltöttük, bevásároltunk, kajáltunk (gofrit sütöttem, fincsi volt) és csak este mentek haza. Akkor meg már csak arra volt erőm, hogy végigolvassalak titeket.
Gombi, ha valaki be van jelentve Budapestre, akkor intézheti itt az ügyeket? Mármint nekem tökmindegy, de azért mégiscsak könnyebb lenne itt intézni.
A korral kapcsolatban. Olga, azt hiszem, hogy ami veled történt, az tényleg egy olyan "megvanírva-dolog", és biztos egészen más lenne az életed.
Bár nem tartom magam túl öregnek, de azt gondolom, hogy az egyetemi évek alatt előre is buliztam egy pár életet. Nem azt mondom, hogy nem jut néha eszembe, hogy milyen jó lenne elmenni táncolni egy jót, de szerintem ez minden korban így lesz. A szüleim is eljárnak táncolni, pedig nem húszévesek. Inkább azt mondanám, hogy egy reggel tényleg arra ébredtem, hogy gyereket akarok, és megértem arra, hogy legyen. Aztán lett...szerencsések vagyunk.
Esik...pedig annyi tervem volt mára, hogy miket csinálok, el akartam menni könyvtárba, meg vásárolgatni még egy kicsit. Erre esik. Nem kicsit, nagyon...
Ja, és persze reggel óta a tévéből az jön, hogy minden felelősségteljes orvos, aki valamit is törődik a kismamái egészségével igenis elküldi a kismamákat oltásra. Persze most már megint más érvek és más ellenérvek vannak. Nekem már olyan szinten elegem van ebből az influenzából, hogy az csak na. Ráadásul már mondják, hogy heteken belül járvány lesz.

Na eldugulok így korán reggel, inkább keresek magamnak valami reggeli tápot! :lol:
tedorka

Hát, nekünk is elég későn jött ez a gyerek (3 hónap múlva én is 34 leszek már, szóval behozom a rangidőset :lol:), de korábban nem is igazán akartam. Pedig már majd 10 éve együtt vagyunk, úgyhogy nem lehet arra fogni, hogy nem volt apajelölt, de nagyon jól megvoltunk kettesben is. És biztos hülyén hangzik, főleg pl. Sprite korával összevetve, de eddig egyszerűen túl fiatalnak éreztem magam, mindig azzal zártam le a kérdést, hogy persze, lesz gyerekünk, majd egyszer. Azt nem mondhatnám, hogy nem éltem ki magam (:oops:), de bennem szerintem mindig megmarad az igény arra, hogy legyenek olyan napjaim, amikor teljesen szabadon és gyerekmentesen elmehetek valahova. De ezt meg is beszéltük, hogy nálunk az apjának jobban bele kell szállnia a gyereknevelésbe, mint az átlagnak, és nincs ellene semmi kifogása. Sőt, aszondja, hogy nem is lenne jó, ha nagyon megváltoznék. Aztán remélem a lelkesedés kitart majd a gyakorlatban is. :lol:

Tegnap este kicsit elkapott a pánik, hogy 3 hét múlva valószínűleg megszületik a baba, hirtelen nagyon közelinek tűnik, pedig végig ezt vártam, hogy jöjjön már. Nem is azárt, mert nincsenek készen a dolgok, mert hétvégén még megcsinálom a fertőtlenítéseket, aztán minden megvan, hanem inkább azért, mert olyan felfoghatatlannak tűnik. Gondolom első gyereknél ez általános. :lol: Ja, és hétvégén TÉNYLEG összepakolom a kórházi cuccot is (tegnap nem bírtam eléggé összeszedni magam hozzá).

És tök jó éjszakám volt, nem csak 5, hanem majdnem 7 órát aludtam! Baromi kipihentnek érzem magam, bele is csapok a munkába, most hogy kivételesen nem érzem magam zombinak!

/
lemonsong

GABI!
Egyáltalán nem látszik a 90kg!De mikor találkoztunk sem láttam rajtad fölös kg-ot.Szerintem te tipikus esete lehetsz az erős csontozatúaknak.Tuti!

LEMONSONG!
Szerintem nagyon sok anyuka/apuka van úgy,hogy jó lenne 1-2 napot gyerkőc nélkül eltölteni.Nekem ez igencsak levan redukálódva 1-2 órára.Bár szerintem ez már nem teljesen normális.Egyszerűen nem tudnék meglenni Zizu nélkül egy egész napig!Anyum ugyan ilyen volt.Pedig szerintem ez sem teljesen egészséges,hogy valaki ennyire ragaszkodjon.Már előre retegek mi lesz ha kórházba leszek.Bár gyanítom őt kevésbé fogja megviselni.

Én nem is az influenzától félek,inkább attól,hogy karantén/látogatási tilalom lesz a kórházban mikor szülnénk.Akkor viszont tényleg "muszáj" lesz itthon szülni.elsem tudom képzelni,hogy a férjem ne legyen velünk,mikor a kisfia megszületik.
Vendég

No,nálam tegnap megvolt abázisnap,amikor 9 cukormérést csináltam és mind határon belül volt,használ a diéta!!!És ma megyek dokihoz,remélem a vizelet is rendben lesz,tegnap egész nap pohárba pisiltem 8)
Sietek,mert megyünk Dénessel Kolompos koncertre 11-re,addig meg kell főznöm.Aztán 3-kor megyünk Pestre dokihoz.

Kor.18-án leszek 30.Rengeteget buliztam K-val az elmúlt években,11 éve vagyunk együtt.Évekig jártunk koncertekre,fesztiválokra,szigetre és ez már cseppet sem hiányzik.Jó,a Kárpátiára elmentem terhesen a nyáron és D-t is vittük!!!
Ami hiányzik kicsit,d erre meg még lesz időnk sok:színház(nem csak matiné:))kiállítás,múzeum,fotókiállítás,galériák....de tervezzük,h ha Gergő már hordozóban jól ellesz,akkor megyünk kiállításokra,stb.D-t meglepően leköti a múzeum,kifejezetten érdeklődő.
Amit nagyon-nagyon várunk,h tavasz legyen és mehessünk kirándulni.Mi állandóan mentünk,minden 7végén valahová,vagy 1vagy 2 napra.Gyerekkel is nagyon jó menni,D-vel wellnessezni jártunk rendszeresen,amíg nem lettem terhes.

Kép Kép
meli1118

Sprite, egyelőre én nem tudom, milyen érzés otthonhagyni a gyereket, aztán lehet, hogy a nagy szabadság közben én is alig várom majd, hogy hazaérjek! :lol:

Meli, gratula a jó cukrokhoz! Szuper, hogy csak diétával is rendben van! Még pár hét, és utána meg már nem romlani, hanem javulni fog a helyzet (mármint inzulintemelésileg), szóval kitartás! A 24 órás gyűjtés nekem is nagy kedvencem, van egy 5 literes befőttesüvegem külön erre a célra. :lol:

/
lemonsong

Influenza-ügyben: én már véglegesen eldöntöttem, hogy nem oltatom be magam, csak a szülés után legfeljebb (majd meglátom mennyire durvul el a járvány). 2-3 hét mire a védettség kialakul, addigra szinte szülök. Ha addig mégis elkapnám, a baba már elég fejlett, hogy megszülessen, ezért szerintem azzal kezdenék a kezelésünket, hogy kikapják minden további nélkül. Addig is nem nézem a rémhíreket és zömében gyalog közlekedek, amikor muszáj tömegközlekedni akkor meg megpróbálom a kevésbé forgalmas időszakra időzíteni.

/
lemonsong

Még egy adalék a tegnapi naphoz, mert persze velem mindig történik valami. Ctg után át kellett mennem a patikába. Nem túl bonyolult a dolog, a Honvéd Patika szemben van a kórházzal. Sorszámot húzok, illetve az apukám már húzott, amikor beértem, 96-os. A kijelzőn kb. a 90-es. Nem baj, gondolom, gyorsan egy ismerős átadja a helyét, hogy üljek le, ne álldogáljak. Várunk türelmesen.
Odaérek végre az ablakhoz. A nő közli velem, hogy nincs kitöltve a receptem, leszek szíves kiállni a sorból, hogy ő dolgozhasson. Mondom neki, hogy én ugyan nem, mert amíg kitöltöm az egy perc, addig inkább adjon nekem ezt-meg-azt-meg-amazt. Nagy duzzogva meghallgatja, hogy mit kérek, Tenás bugyira egyből rávágja, hogy nekik olyan nincs, meg se nézi a gépet.
Micike a szomszéd ablaktól átszól, hogy csúszásban vannak, mire az én gyógyszerészem közli, hogy "a hölgy miatt van, aki nem hajlandó kiállni a sorból"...na, itt már kezdett elborulni az agyam. Mondtam neki, hogy ráadásul még egészségkártyával is fizetek, úgyhogy nem lesz rövid így se úgy se.
És akkor a konklúzió: én nem várom, hogy soron kívül legyek kiszolgálva. A villamoson vagy buszon azért ülök le, mert ha hirtelen fékez, akkor komoly baj történhet. Nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha ki kell állnom bármilyen hosszú sort. DE!!!!! Egy gyógyszertárban, ahol van egy csomó beteg három négyzetméterre bepréselve, legyen már annyi a gyógyszerészben, aki egyetemet végzett, és magát értelmiséginek vallja, hogy egy kismamával nem szarakodik. Már elnézést. Mert még ha nem látszana rajtam, akkor azt mondom oké, minek tartom fenn a sort, de tényleg egy perc volt kitölteni.
Az meg már csak hab a tortán, hogy bizonyos gyógyszereknél a gyógyszerészek fel szokták hívni a figyelmet arra, hogy nem javasolt teheseknek a fogyasztása, hát a néni itt ezzel se foglalkozott. Gondolom azt gondolta, hogy ha már ilyen "köcsög" vagyok, akkor ő ugyan nem szól, hogy azt a gyógyszert nem szedhetem...(persze, ilyenkor nem magamnak veszem, és szépen megköszönöm a felvilágosítást, de mondom, hogy nem szedek semmilyen gyógyszert).

Na most kipanaszkodtam magam! De ez tényleg kiakasztott!
tedorka

Én is ráparázok néha, hogy mindjárt itt a szülés és aztán onnan megszűnik az "édes kettes". Pedig az egész 9 hónap alatt ezt vártam. :shock: Érdekes érzések ezek. Én soha nem voltam bulizós, nekem egy mozi, kávézóba, cukrászdába való beülés pont elég volt. Ez valószínű a nagyszülők segítségével babó érkezése után is kivitelezhető, mégis más lesz, már a gondolataim a gyerkőc körül fognak forogni, még akkor is ha tudom, jó helyen van. :oops: Biztos, hogy kevesebb lesz a spontán program, mikor kitaláljuk, hogy megyünk és kész. Meg kell majd tervezni/szervezni mindent és kisebb túlélőfelszereléssel indulni egy sétára, bevásárlásra is. Néha előadom apának az "innentől minden más lesz" szöveget, de ő csak legyint, hogy minden rendben lesz és ha túlaggódom a dolgot akkor eszembe juttatja, hogy miért az volt a nagy ÉLET hogy este 7-8-kor hazajöttem melóból, még főzni sem volt erőm aztán másnap ugyanaz? És belátom igaza van. :oops: 5 éve ismerjük egymást, 2,5 éve vagyunk házasok és ő már előbb is el tudta volna képzelni a gyerkőcöt. Szerintem azért jó volt ennyit kettesben lenni, bár lehet, hogy ebben befolyásol a környezet, mert mindenki azt mondta ráértek még, éljetek... Erre szokta a férjem mondani, hogy nem halunk meg attól ha gyermekünk születik, csak kiteljesedik a család! Szerinte pont időben vagyunk (25 vagyok) manapság próbálják kitolni 30-35 évre az első gyermek vállalását "előbb csináljunk karriert" jelszóval, hát ő nem osztja ezt a nézetet. Persze aki úgy érzi akkor érik meg az anyaságra az más, de ne a környezet miatt kelljen úgy dönteni.
csillag25

Dorka, a Honvéd gyógyszertárban tényleg nagyon fura patikusok dolgoznak, én le is szoktam az odajárásról, pedig minden hétfőn megyek a kórházba rendelésre, de inkább hazafele menet beugrok valahova még külön. És olyan tempóban dolgoznak mintha direkt munkalassító sztrájkot folytatnának, így nem csoda, hogy mindig ezren álnak sorba.

/
lemonsong

Dorka, sajnálom a gyógyszertári történéseket. Szomorú, hogy egy kismamának ilyet kell megélni. :( Valahogy kiveszőben van az emberség, mindenki csak fut, rohan a nagy semmi után és közben lesza.ja a társait. Nem értem miért megerőltető egy emberrel -nevezetesen várandós nővel- egy perccel tovább foglalkozni, hisz úgy is ott van egész nap kifutja a munkaidejéből...
Szerencsére patikában/patikusban én még nem csalódtam, bár multkor elég érdekes volt a szitu, mikor a köldökcsonk ápolásához szükséges cuccokat meg gyógyszertári fürdetőt, popsikrémet szereztem be. Egy idő után rájöttem, hogy a nő azt hiszi már megvan a pici, csak még nem jött ki a gyerekorvos és nem írta föl ezeket. Bevallom nem homályosítottam föl, hogy még pocakban a lurkó, mert akkor esetleg elkezd okoskodni, hogy minek előre megvenni, majd akkor ha felírják bla-bla és azt nem szerettem volna. Ha én eldöntöttem, hogy előre beszerzem, akkor ne akarjanak lebeszélni. Egyébként tök aranyos volt, adta rögtön a Baba Patika októberi számát és mondta, hogy ha erre jár majd apuka vagy valaki akkor menjen be a novemberiért is, gondolta én már csak otthon ülök a babóval. :)
csillag25

Ja, kicsit azért elkenődtem, hogy külső szemlélőnek olyan a pocim mint aki már megszült, bár biztos nem sok kismami veszi meg előre ezeket, azért gondolhatta a néni. :roll:
csillag25

Sziasztok!

Család nálunk lakó fele vasárnap este hazament. Túléltük. A gyerek egyébként aranyos volt, 5 és fél hónapos, folyamatosan vigyorgott. Egész addig, míg szombat este vagy 40 ember meg nem gyurmázta szegényt. Ott eltört a mécses, borult minden, vasárnapnak is lőttek, a nyűgön már nem lehetett segíteni. Én egyébként nagyon átéreztem, hiszen nekem meg a pocakomat tapizta az egész család, Kiskirályfi szintén nehezen tűrte, meg már én is... csak hát család... meg mindenki 'csak egy kicsit megsimizem' hozzáállással jött, néha egész váratlanul. A vége az lett, hogy Kiskirályfi szegény vasárnap szintén olyan nyűgös volt egész nap, hogy kétszer megfordult, és egész nap rossz helyen feküdt, nyomott mindenhol, dudorodott mindenhol, levegőt nem kaptam, de lábujjakat a bordám közé igen... kínszenvedés volt, mire megnyugtattam, már apát is bevetettem, mire este visszafordult a helyére és nyugiba került.
Mindenesetre többet nem megyek nagy társaságba, akármilyen az esemény, akkor sem. Ilyennek még egyszer nem teszem ki magunkat.... :(

Pozitívum is volt ám! Kaptunk két hatalmas zsák ruhácskát, a zöme még vadiúj! És van télire bundazsák, meg tavaszra kissé vékonyabb is, van kiskabát, hálózsák, kenguru, mindenféle-fajta ruhácska. Azon gondolkodtam, hogy ezt a sok ruhát mikor adom rá, legalább két baba teljes ruhatárát is kiteszi! Még jó, hogy eddig nem vásároltam nagyon sokat! Több ruhája van már most a bébinek, mint nekem. Apa irigykedni fog :):)

Csütörtökön voltam dokinál is, a méretek:
BPD 85, AC 276, FL 69. 2044 gr és 47 centi
Apja kiakadt rajta, utánanézett, hogy szakirodalom szerint mennyinek kéne lennie, tényleg nagyon hosszú baba! :)

Huhh, megint csuklik...
oltással kapcsolatban... én már majdnem bedőltem annak a szövegnek, hogy felelőtlen anya vagyok, ha nem oltatom be magam... de most visszatereltetek, és ezért tényleg köszi.
Nincs semmi más, ami miatt jobban rettegnék, mint az az oltás (én soha nem voltam influenzás, és soha nem kaptam oltást se rá, ki tudja hogyan hatna rám és főleg a babára)

Itt is esik, pedig én vásárolni akartam menni. Szerintem megyek is. Felhúzom négykerekű kabátomat, mert sétát nem vállalok, Kiskirályfi nem szereti, ha esőben botorkál az anyja :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Dorka, milyen paraszt az ilyen....ahelyett, hogy odahívott volna soron kívül.

Gondolom, ilyenkor mindannyiunknak van rendesen negatív, de azért pozitív élménye is. Azt figyeltem meg, hogy amilyen fogékony lettem a negatívat észrevenni, apróságot is, úgy a pozitívat is.

Pl. múltkor egy ajtón 6 férfit engedtem bejönni, és végül egy nő állt meg, hogy kimehessek. Máskor ez nem érdekelne, na de ekkora hassal, csak észrevettek, nem?
A Postán, --ahová mellesleg idén már nem megyek, az tuti,--egy öreg bácsi teremtett le, hogy miért nem megyek előre, nekem ez jár. :D
Vendég

Milla, végre, jó, hogy "túléltétek" a családot. Meg a sok szép ruha, tök jó! Lehet mosni, vasalni, hihi! :lol:

A váratlan pocaksimit-tapit én sem bírom, azért csak nem mindegy, ki és mikor fogdossa.
Vendég

Egyébként tényleg van egy csomó pozitítum is, arról se lehet megfeledkezni. Például a multkor a Tesco-ban az eladó kijött a pult mögül, elvette tőlem a zacskót, megkérdezte hogy hány zsemlét akarok vinni, és hozott ki meleget, frisset. Én meg csak pillogtam.
Máskor meg a villamoson két fiatalember átkiabált a fél villamoson, hogy én üljek oda a helyükre, mert nekik nem is olyan fontos ott ülni, mint nekem. Egy megállóval később egy idősebb hölggyel ugyanezt megcsinálták. Hihetetlen!!! És tök jól esik.
tedorka

Milla, tényleg szép hosszú a baba! Biztos magas lesz később is, ami egy királyfinál nem hátrány! :lol: És gratulálok a család túléléséhez, hősök vagytok!

Nekem soha senki sem fogja meg váratlanul a hasam. Nem mintha hiányozna. De tényleg, úgy emlékszem sose történt még velem ilyen. Biztos nagggyon félelmetes vagyok, és nem merik csak úgy fogdosni. :lol:

/
lemonsong

sziasztok
hát tegnap dokinál csalódtam,minden rendben áramlás szívverés minden a méretei alapján most is jó 1 héttel kisebb /igaz minden uh-án így volt/,de a súlya uh szerint csak 2 kilo :shock: ,a doki tapintás alapján aztmondta hogy valamivel nagyobb,de valószinűleg nem lessz 3 kilo mint André.mindezek alapján aztmondta hogy ha görcsölnék akkor még kb. 2 hétig vegyek be magnéziumot hogy nőljön még.én reméltem már 3 kilo körül lessz bár jobban tetszenek a kisebb babás babák mint a nagyobb sonkásak de nem szeretném hogy kissúlyal szülessen.jövőhét csütörtökön kell mennem hozzá sztk-ba kenetvételre meg ctg-re.
és hát feltettem neki a nagy kérdést h1n1 oltás vagy ne aztmondta hogy mivel már ilyen idős terhes vagyok nem szükséges,de mondtam hogy hallani azt is hogy átmegy a magzatba meg az anyatej is védi őt utána aztmondta hogy konkrétan ezt nem tudja de a Czeizel által adott interjúra hivatkozik /3 a/4-es oldal volt neki nyomtatva/és a lényeg hogy ha szeretnénk nyugottan oltassak.a párommal is tárgyaltuk és hát most nagyon afelé hajlunk hogy oltassunk és persze akkor ne csak engem.
azthiszem nóna írta hogy oltat megteted már?
csillag neked szépen nől babóca és gratula a beforduláshoz.

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi Anita! Azért Te se aggódj, lehet nálad most indul be babó, nem mindenkinél egyenletes a fejlődés. Meg hát az egész egy sacc, mióta sógornőmnek nagy babát mondtak és 3200 grammal született, azóta én csak fenntartásokkal hiszek az ilyen súlybecslésnek... Eddig azt mondogatta anyukám elég lesz 3 kilós babó is, most meg is ijedtem kicsit, mert azon azért túllesz biztos. :oops: Remélem azért az 56-os rugikat is ki tudom majd használni. Ja és tegnap örömmel újságoltam a családban, hogy már közel 2,5 kg és már nem számítana koraszülöttnek súly alapján -hetekben még igen- erre anyukám lelombozott, hogy az egy dolog ha hurkás a kicsike, de a tüdeje még nem biztos, hogy elég fejlett maradjon csak bent... Persze maradjon még, de én már szerettem volna kicsit megnyugodni. Viszont ha belegondolok, hogy nővéremnek még a 38. héten is adtak tüdőérlelőt, akkor itt még az is korainak számít. :shock:
csillag25

csillag én rákérdeztem hogy mikortól nem gáz ha beindul a szülés és a dokim aztmondta már most sem lenne baj csak a súlya kicsi ezért még legalább 2 hétig húzzuk ki.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok lányok!

Megérkeztem én is, reggel óta vizsgálaton voltam... Túl egy újabb nst-n, valamint méhszáj vizsgálaton: c2000. Tökéletes minden, mondotta a doki, 1 hét múlva ismétlés :( Bosszantó, hogy az utolsó heteket folyamatos kórházba járással kell tölteni... A vérvétel eredményem jó, tenyésztésre is most vett mintát, bízom benne, hogy ez is jó lesz.

Üdv. Gabi
Vendég

Hali,
milyen sok a koránkelő. Nekünk nemrég indult a nap :oops: Férjem 2-re megy és ilyenkor mindig heverünk délig. Aztán megpróbálom rávenni vmi szerelésre, mert egyre erősebb bennem a fészekrakás. Szeretném ha minden rendben lenne.
Itt is zuhog és már megint nem tudom hogy menjek-e a szülésfelkészítőre. Minden kedden körbejárom a témát, de metróval igen sok megálló a délutáni csúcsban, onnan meg vili. Ami nemterhesen , h1n1 hisztimentes időszakban tuti, de ilyenkor vhogy már nem is magamra gondolok hanem a babára, mert elképesztő milyen sok beteg ember prüszköl a tömegközlekedési eszközökön :(

Anita
ne aggódj a méretek miatt, azért az sem mindig tuti hogy a dokik mit mondanak. És ha 3 kiló körül lesz a kicsi vagy kevesebb, akkor legalább könnyebben megszülöd!
Vendég

Csillag nekem a szülésznő a betöltött 37 hetet mondta, hogy jöhet nyugodtan, de én még nem szeretném... Maradjon még egy kicsit bent, utána pedig gyorsan jöjjön ki. Tudom... álom-álom, de mindent megpróbálok megtenni ezért :)
A pici babáknak is meg van a varázsa, és egy-két hónap alatt simán utolérik a nagyobbakat, talán el is hagyják őket. Itt már volt róla szó, és Pókica valamint Sprite is írták, hogy mennyire jó lenne, ha most kisebb babájuk születne, mint az előző volt.

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!

Látom most megint beindul az az időszak, amikor mindennap többen megyünk dokihoz, vizsgálatokra :) Azért szerettem azt, amikor egy hónapig nem kellett sehova mennem.
Most már nekem is hetente lesz valami. Holnap labor, meg dokival randi a klinikán. Tegnap mindent rendben talált :D Méhszáj teljesen zárt (annak ellenére, hogy egész nap, szinte nonstop görcsöltem...). és visszafordult fejjel lefelé :D De tudtam előre, hogy a dokinál jókislány lesz majd :lol: Jövő héten meg már nekem is az első ctg. Nem is gondoltam, hogy már előre hasznom lesz a szülésznőből, de nem kell majd végigállnom a tömeget az ambulancián, hanem ő majd mindig megcsinálja nekem fenn az osztályon. :D Ez nagyon jó hír, mert különben egész napokat töltenék ott.

Milla: most olvastam, mit írtál, abban a tb-s topicban. Ez milyen doki? A háziorvosod? Én épp most beszéltem az enyémmel, és mondta, hogy bármikor, ha azt akarom, hogy befejezze a táppénzt, valaki odatelefonál, és ő lezárja. És természetesen a szülés napjáig lehetek táppénzen! (ma én is egy órát álltam a háziorvosnál. Beülni nem akartam a betegek közé, így az előtérben ácsorogtam. persze mindenki bámulta a hasamat, de senki nem engedett maga elé. :? )

Ja, én tuti megszülök még idén. Legalábbis a doki azt ígérte
:lol:

briell

most olvasom a linket a h1n1ről hát az alapján kiderült hogy nem is kaphatom mert tartalmaz penicilint.
gio az nem zavar ha 3 kilo vagy az alatt van csak a 2,5 kilot elérje hamar ne legyen kissúlyú :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Briell
te melyik kórházban is szülsz, hogy már kezdik a heti ctg-zést?
Nálunk csak a betöltött 36. héttől (HálIsten)
A háziorvosnál inkább legyél tolakodó legközelebb. Nekem mondta is a dokker hogy ne várjam ki a sort és bárki bárhogy húzza a száját bemegyek előtte.
Vendég

Milla
bocs hogy beledumálok én is a táppénzbe, de pont hogy minden kismama arra taktikázik általában hogy a TGYÁS a szülés napjától induljon. Ha vki dolgozik szinte végig és az utolsó napokat szabin tölti akkor úgy is indul. Viszont én pl. pont azért akartam min. 6 héttel szülés előtt táppénzen lenni, mert a dokijaim így javasolták, hogy akkor szülésig táppénz, onnan meg TGYÁS, hisz az sokkal jobb pénz- legalábbis nekem.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?