Briell
igen, a háziorvosom. Anyu jár hozzá a papíromért, hogy nekem ne kelljen betegek közé járnom, már két hónapja így csináljuk. Tök rendes tőle. És most üzent, hogy nov.29-én küldjem anyut vagy páromat megint a papírokért, mert ő lezárja a táppénzt.
Én csak a szülés napjától szerettem volna a tgyást, vagy előtte max egy héttel, azért, mert mi van akkor, ha lezárja a doki a táppénzt, és 28 napon belül nem lesz meg a baba. A köztes pár napon mi lesz?! Vegyek ki szabit? Az a munkáltatónak se jó, mert már passzív állományba raktak, mert szóltam, hogy már nem megyek vissza... Valamint utólag elég szar szólni, hogy ugyanmár, jelentsetek le, hogy szabin vagyok, csináljátok meg újra a járulékbevallást meg mindent... (ugyanis két ünnep között zárva az iroda és csak januárban tudnám értesíteni őket)
tgyást egyébként úgy tudom, a munkáltató intézi, nem nekünk kell vele rohangálni! Én arra gondoltam, hogy karácsony előtt (kb dec 19-e körül) csináltatom meg a papírokat a könyvelővel, ha addig nem osztódom!
a tgyás nekem kb ugyanannyi lesz, mint a gyed. nem sok különbség van. szóval nem a taktikázás miatt, a köztes pár nap érdekel, ha úgy alakul, mert nem akarok rosszul járni. Június óta táppénzen vagyok, veszélyeztetettként, mióta kórházban voltam vérzéssel. És a táppénzem is kb annyi, mint a tgyás lesz
oltás.
hát, a szülészdokim azt mondta, semmi gáz, oltassak. A háziorvosom - aki mellesleg kiskorom óta a dokim, így a teljes kórtörténetemet ismeri, és benne inkább bízom - azt tanácsolta, hogy én ne oltassam magam, de apa igen, meg anyu is, mert ők fognak járni helyettem vásálni, és ők lesznek közvetlen mellettem. Én meg maradjak otthon
megfogadom a tanácsát.
labkat
a rokonok végül 4 napot voltak. csüt reggeltől vasárnap estig. az úgy pont jó volt, se sok, se kevés.

igazán remek kompromisszum, apa intézte