A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ronmay

[quote]M írta:elyik a jobb most 5 percet sírni hagyni, vagy majd totyogósan 30 perc ordítást visítást??

Én nem hiszem, hogy ettől függne, hogy később hisztizni fog vagy nem :roll: .
De mindegy, én így gondolom.

Ági

Bank autómata :twisted: Azért 100 ezer ft nem kis pénz, mi az, hogy nem tudják másképp megoldani. Én lehet, hogy kivágnám a balhét :x

Apával hol így, hogy úgy vagyunk.Most nincs vita köztünk, van alibije :roll: . Beteg.

Tabati

Én sem szoktam nyilvános helyen szoptatni. Autóban már szoptattam, ennyi. Anyu és Apu is a városközpontban lakik, így ha nagyon éhes Odett, el tudok menni hozzájuk. Viszont, ahogy Katy is írta, már én is gondolkoztam, hogy próbafülkében megszoptatatom, de nem volt szerencsére szükség még rá.

Sillia

Nagyon vagány a hám. :lol:
Remélem Dalmának sikerül majd levinni sétálni Áfonyát.Nekem csak úgy lehetett kutyám, ha gondoskodok róla , így muszáj volt felkelnem korán reggel és késő este is levinni sétálni a kutyámat.Habár abszolút nem bántam, mert így sokat lehettem a barátaimmal :wink: .Lehet, hogy Dalmának sem fog ártani, ha néha kutyát sétáltat, megismerkedhet más kutyásokkal is.

Kép
Kép
orsi777

Sillia

Lóci sikítás :lol:
Múltkor Odettel játszottam, a hasamra fektettem az arcát az arcomba fúrta. Egyszer csak úgy bele kiabált a fülembe , hogy csöngtött utána, úgy megijedtem, hogy majd besz@rtam :roll: De most már nekem is vigyáznom kell, hogy fel ne kiáltsak, mert attól meg már Odett ijed meg.

Megkaptuk az oltást,legközelebb január 6-án jár erre a doki, remélem addig nem találkozunk vele.
Oltási engesztelő ajándékként megérkezett a borostyánlánca Odettnek.

Eddig nem akartam kilövetni Odett fülét, de nagyon gondolkozom mostanában rajta, hogy mégis csak kikellene. Talán karácsonyra :)
Apának, hogy adom be még nem tudom :roll: Ő nagyon ellene van.

Kép
Kép
orsi777

Mosószer: most hogy mondjátok eleinte amikor megszületett persilt használtam, aztán váltottam arielre, lehet ez a baj? Öblítőből coccolinot használok mindig. NA lehet visszaállok a régire, vagy kipróbálom a gyerekeknek való mosószert.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi
A Persilnek van a sensitive változata, azt bírja Odett, viszont az Ő ruháinál csak a Gabi öblítőt használom.

Kép
Kép
orsi777

Silia: Bevallom, eddig még nem hallottam a Travianról, de megnéztem, és látom, hogy olyasmi mint az Ikariam- én azzal játszom :D Babóca előtt én is játszottam mást is, de most már nem lehet :roll: :lol:

Katy: itt is még szar az idő :( Pedig a most következő szopi után sétát terveztem, meg nassit is kéne szerezni :D Apa úgyis megy edzeni, talán majd ő hoz vmi csokit, ha nem tudunk menni sétába :twisted:
A gyerekek fejlődése valóban nem kicsit eltérő: tegnap a váróban volt két 15 hónapos baba: a kislány menni nem nagyon tudott még, inkább anyuka kezét fogva lógott. A kissrác meg rohangált, az anyja nem győzte utolérni, meg a székről leszedni amire felmászott :shock: :lol: Ugyanannyi idősen ordított a különbség kettejük között....

Orsi: apával inkább csak így legyetek :D :D
Borostyán lánc :D :D
Fülbelövés: Katának volt a füle mögött egy kis ekcéma, de kenegettem sudocremmel, elmúlt. Úgyhogy jöhet a fülbelövés :D Az a fülbevalója lesz, ami nekem volt 34 éve :lol: :lol:

Kép
agi125r

Anyukám azt mondta, vesz Karácsonyra Katának etetőszéket.... Most majd felhívom, hogy kösse fel a gatyáját, mert ami nekem tetszik, 26e- től kezdődik, de legjobban a 32e- es a szimpi :lol: :lol:
Miért kerül ennyibe pár darab műanyag meg mittoménmi? :roll:

Kép
agi125r

orsi eddig nem is figyeltem, na akkor kipróbálom, a Gabiról nem is hallottam. Hol szoktad venni? MErt én általában sparba járok ott van?

Mi most lövettük ki Nóra fülét pénteken, mert a másik benőtt neki amit még a kórházban fúrtak, mivel nagyon begyulladt neki kivettük. Most csak egy kis sírás volt, aztán már el is felejtette, semmi baj nincs a fülével.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

agi

én meg az Ikariamról nem hallottam még, de gyorsan megnéztem.
A lényege valóban ugyanaz. Hajlok rá hogy kipróbáljam, csak félek hogy ezt sem tudom majd abbahagyni. :D
Vendég

Gabi öblítőt tegnap a Tescoban vettem 1 liter 505 ft, Auchanban 540 körül van, viszont a DM-ben kb. 620,-Ft, ott ne vegyél.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :)

norkili! :)

Nincsen sem szomszéd vagy valaki, akiben megbízol 1-2 óra erejéig? Esetleg bébiszitter? :roll: :roll: :roll: :?:

ancsurti!

A képek alapján jutott eszembe, hogy még anno akartam :oops: :oops: írni a Halloween-es tököcskés rucira, hogy nagyon jó! :lol: :lol: :lol: :lol:
(Tudom, hogy nem nálatok volt, de a kukacos jelmez kapcsán kérdezte valaki, hogy ugye nem csinálunk hülyét a gyerekből? DEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: A szülök tulajdonképpem így élik ki azokat a dolgokat, amelyek nem adódtak meg nekik és átmennek infantilisbe. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kistáska: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

orsi777!

"A szomszédom kislánya is végigaludta az éjszakát 8 hónapos koráig. Azóta sem, augusztusban volt 1 éves. "
Manó 2-3 hetes kora óta végig aludta az éjszakát. Már elmúlt 1 éves, amikor éjjelente elkezdett átmászkálni a mi ágyunkba. :o Mindig visszapateroltam, fel sem ébredt rá. :shock: :lol: Jelenlegi helyzet szerint vagy megint én vagyok az, aki a helyére fekteti az ágyába, miután elaludt az apja mellett vagy én dőlök le vele az ágyára, hogy elaldjon.
(Én takargatok be mindenkit. De engem ki takargat be? :roll: :roll: :( :( :lol: :lol:)

De jó, hogy tetszett neked a film! :P :P :P :P :P :P Esetleg még ajánlhatok egy "Promenádot a gyönyörbét"? :wink: (Húú, de hülyén hangzik :roll: :oops: :oops: :? :lol: :lol: )

"Tavaly télen beteg lett csináltam neki forralt bort, kicsit sokat 1.5 literrel. Amíg forró volt, megitattam vele, így az lett az eredménye, hogy úgy becsípett tőle, hogy végig sírta a Mamma Mia című filmet"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Erről jut eszembe EnyémApás megismerkedési történet. Nem, nem felejtettem el :wink: :roll: :oops:

[quote="orsi777"] írta:orsi777n is úgy szeretnék már enni, rántott karfiolt, rakott zöldbabot, zöldbabfőzeléket sült oldalassal, töltött káposztát, pepperónis pizzát stb. stb.

Látom, te is a lájtos, hús nélküli kajákat szereted. A Norbi Update skálán ez valahol a 85632 hely környékén lehet. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ha ez megynugtat: én már régen túl vagyok rajta. :wink: :oops: :oops: :wink: :wink:

Nektek is szerencsétek volt, hogy megkerült a nőcsábász! :D

sillia!

Nálunk semmilyen mosószer nem okozott problémát. Mi is Vanisht használunk, de le fogom cserélni, mert záros határidőn belül mást sem hallok mint, hogy az Ariel jobb folttisztító.
Erősen remélem, mert a falnak megyek, hogy Manónak hiába van egy rakat zoknia, a 90%-a szennyesben gubbaszt mindig, mert képtelen vagyok kirobbantani a talpából a feketeséget. Hiába a 90 fok, az ezerszeri mosás, a folttisztító, meg egyebek. :x :x :x :x :x
(A másik "megoldás", hogy lejebb adok a rigolyámból és nem veszem észre, hogy nem teljesen makulátlan. De nem megy... :roll: :roll: :roll: )

Áfonya nagyon édes és jó fej, még ha el is kóborol :? . :wink: :lol: :lol: :lol: Tök jó, hogy megkerült, úgy tűnik, hogy tényleg vigyáz rá valaki. Réka :wink:
A chipet szerintem hagyjátok a francba. Nyomkövetőt neki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Növényt még tudnék pótolni, de állatkát szerintem nem. :roll:)

Az ilyen rendes emberek kapcsán mindig visszatér kicsit az optimizmusom, hogy tényleg vannak még becsületes, értelmes emberek, akik pusztán csak azért csinálnak valamit, mert azzal örömet szerezhetnek valakinek. :P

A hám tényleg félelmetes! Nem is tudom, hogy mit csinálnák, ha elém kerülne egy ilyen kutya. :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

NEM tápi: :D :D :D :D :D

A lövöldözés játékokat én sem szeretem. :? Ez alól egyetlen kivétel volt a Vietkong. :oops: :oops: :oops: Igen, ez az, amikor az merikai katonák megszállják Vietnámot és halomra gyilkol mindenki mindenkit. :oops: :oops: :oops:
Nyilván nem a műfaja tetszett, hanem a zenéje és hogy mennyire élethűek voltak a karakterek, a környezet, minden. És ahhoz, hogy valakit le tudjál szedni -az én szintemen legalábbis :oops: - egész komolyan kellett katonáskodni: osonás, hasra fekvés, térképészet, tájolás, az adott célra legmegfelelőbb harci eszközök kiválasztása (francba! Kifogyott a táram!!! :x :x :x ) felkiáltással :lol: :lol: :lol: , botló akna kikerülése és hasonlók.
Végignyomtam mind a harmincvalahány pályát - és onnantól nagyjából el is veszítettem az érdeklődésem a műfaj iránt.
Egy lövöldözés játék volt még, amit viszonylag sokat nyomattunk a melóban, de annak már nem emlékszem a nevére. :roll: A lényeg az volt benne, hogy hálózaton nyomtuk és orrba-szájba szivattuk egymást a nagy katonásdiban. :lol: :lol: :lol: :lol:

Egy békés játék viszont a "Pokoli szomszéd". A címe nagyjából mindent elárul: a szomszédot kell megszívatni. Csak nem mindegy, hogy hogyan. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja! És ott van még a Monopoly is, amit onnan tanultam meg. :wink:

Dalocska: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

agi125r!

"lövöldözős- háborús /COD Modern arfare 2/. Tök új játék, előjegyzéses, hivatalosan holnaptól lehet kapni. Ugye megjött a boltba tegnap, apa el is rohant érte Telepítés itthon: MI A ROSSEB? Kérdem, mi van drágám? Hát ez a szar egy rakás szar! Kiderült nagy nehezen, hogy ha van netkapcsolat a gépen, nem tud telepíteni single playert, csak multit, de mivel csak csüt. - től van a játék, ezért egyelőre olyan, mintha nem is lenne Csak a segédprogit telepítette /amin keresztül szervereket lehet választani a játékhoz/, azt annyi. Mondta egy kollegája, hogy lépjünk le a netről, talán majd akkor! Ja de úgy sem egyszerű: 2 cd- t adtak, de még mindig megy a letöltés a netről, /47% eddig reggel 6 óta/ úgyhogy én biztos visszavinném a boltba a játékot és ejtenék pár keresetlen szót... "

"van új COD??

Rögtön utánanézek. Enyémapa végiglövöldözte mindet"

"Sillia: igen, van már új cod! Az előbb kimaradt egy W, helyesen: Modern Warfare 2 a neve nekijje. Ez sajnos keményen fizetős, mert míg az előzőeket tudtad játszani a neten mondjuk xfire- rel, addig ehhez a Steam telepítődik, itt viszont kell termékkód és keményen ellenőrzik- a boltos srác szerint direkt erre van ember, aki ezt figyeli "

"Valaki használ free AVG-t? Milyen az új verzió? Letöltöttem, de még nem raktam fel."

"Silia: Bevallom, eddig még nem hallottam a Travianról, de megnéztem, és látom, hogy olyasmi mint az Ikariam- én azzal játszom Babóca előtt én is játszottam mást is, de most már nem lehet"
Kopp-kopp! Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy ez itt a babás-mamás topik? :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Apáknak egy szava nem lehet, mert itt róluk is szó esik, ezáltal merítve ötletet az ő kedvükbe való járáshoz. :? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Apa és mosás: tipikus. :lol: :lol: :lol: :lol:

Te a játékok terén disztingválódtál, a kis pöcsökkel még ráérsz. Mi már elkapcsolunk. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

nyuszi81!

Jól vagy?

ronmay!

"Sok mindent megéltem már a falakon..és ez a legkevesebb..."
Na meséjjé csak! :twisted: Ennyire akrobatikus kiskegyed? :shock: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond! Köszi kérdésed,valamivel talán jobb,de nem az igazi a közérzetem. Most alszik Lili,remélem fog is még egy darabig,így megpróbálok én is pihenni.

Tök fini kaját csináltam: csirkemell filét rádobtam hagymára,gomba,kukorica és tejszín. Spagettit főztem ki hozzá,nagyon jó lett!!

Ja! Ma direkt lemértem,hogy mennyiket eszik Lili egy ciciből,és tökre elégedett vagyok. Délelőtt 110-et,most fél 2-kor meg 120-at. :lol:

Boo!! Ennyire begubóztál,hogy már szóba sem állsz velünk?! :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyusz

Épp gondolkodtam hol lehet Boo

Szerintem fülig betakarva ül a képzeletbeli kandalló előtt :lol:

A kaja nagyon jól hangzik...még néhányat ilyeneket írtok, és nyáladzani fogok mint a kisfiam...
Vendég

Sziasztok,

Gabi1,
Mi is használtuk a Biobaby fürdető-sampont a koszmó miatt (el is múlt tőle szépen), de szerintem ez csak samponnak az igazi, fürdetőnek már kevésbé. A Gabi öblítő nagyon szuper, nálunk is az van az elejétől fogva és szerintem csak babáknak való mosógélt használj Nóri ruháinál. Ha az egész testén jelentkezik az ekcéma, akkor biztosan a ruhától vagy a fürdetőtől lehet, ami szintén az egész testével kapcsolatba kerül.

Míra is 5900 g 4,5 hónaposan, igaz ő picinek született a 2650 g-jával. Fogalmam sincs, hogy ő mennyit eszik egyszerre egy ciciből, de szerintem egyelőre elég neki, hiszen 3 órákat alszik napközben is.

Katy,
Mi a héten vettünk Mírának etetőszéket, viszonylag normális áron (15.000), összecsukható, dönthető a háttámlája és később tálca nélkül az asztalhoz is oda lehet majd tenni. Van még piros és zöld színben, de nekem azok nem tetszettek:

Kép

Ezt találtam az éjszakai alvással kapcsolatban, az inverz alvás lehet érdekes benne:
http://matrac_portal.blogter.hu/264002/ ... a_gyerekek

Volt még egy érdekes cikk az éjszaki ébredésekről (most már nem találom), hogy a babákban ez éhségtől függetlenül is kódolva van, mert ez valami védekező mechanizmus náluk, hogy biztosak legyenek a folyamatos ellátásukban...ezt most lehet, hogy nagyon furán idéztem, de ez maradt meg bennem.

Ezt pedig a hozzátáplálásról, ahol egy könyvet is le lehet tölteni a témáról:
http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... zataplalas

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Ancsurti,
Jó, hogy újra vagy, Hangi nagyon aranyos. Szerintem a nappali újra festése jó ötlet. Ahogy emlékszem, nagyon szépen megcsináltad Hangi sarkát, de talán kissé sötét lett, ami kihatással lehet a hangulatára is. Főleg, ha mindent megteszel az elégedettsége érdekében, egészséges is... Én mondjuk a másik véglet vagyok, mert nálunk minden fal fehér és ehhez már bármilyen színű dekorációt tudok választani...ráadásul a minimál stílus áll közel hozzám.

Sillia,
Jó, hogy Áfonya ismét veletek van... :lol:

A betegek gyógyuljanak!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2009.11.11 15:00-kor.

merion

merion

Merion!
Szerintem Áginak akartad írni az etetőszéket! :wink: Bár lassan nekünk is kell nézelődni ez ügyben, de azt hiszem, hogy nálunk is karácsonyi ajándék lesz. :roll:

Én Petrának nem használok öblítőt, csak Bip sensitive mosógélt. Nagyon szeretem.
Nem használok folttisztítót sem, ha valami kakis lesz, azt egyből kimosom vanish szappannal, megszárítom és így rakom Petra szennyestartójába. Nekem a vanish szappan mindent kihoz - a gyümölcsöt kivéve -, én a zoknikat is azzal szoktam előmosni.

Kész lett a spenót nélküli spenótos tészta. Nagyon finom lett! :wink:

Fülbevalón én is gondolkodom, tanácstalan vagyok, hogy mikor ideális berakatni? Lehet, hogy akkor, amikor már ő kéri?
Most még olyan picuri füle van, talán még külön hülyén is nézne ki fülbevalóval. :roll: :roll:

Kép
katy76

Katy,
Igen, Aginak akartam írni. :lol: :roll:

Én is azonnal kimosom a kakis ruhákat, de az Ariel folttisztítóval, 2 perc alatt teljesen kijön, szintén megszárad és irány a szennyes tartó.

Én is a napokban gondolkoztam a fülbevalón, de majd...

merion

merion

sillia! :)

Nem vagyok híve a "szemét" evésnek. De annyira gusztusos volt a reklámban, hogy nem bírtam megállni, hogy ne kóstoljam meg a Chio Exxtra Chips tejszínes-meditterán fűszeres cuccot. Csak azért nem fogok több ilyet venni, hogy tényleg ne ilyenek legyenk itthon (Apa is hajlamos akkor rájárni :? ). De ha vendégek jönnek, akkor véletlenül ilyet fogok lesöpörni a polcról. :wink: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: (Kár, hogy eléggé zsírosnak érzi az ember már a zacskó kózepén :? :roll: :roll: :oops: :oops: 533 kcal 100 gr (A zacsi csak 90 gr-os )

merion! :)

Nekem fóbiám van, hogy az ilyen magas etetőszékek igenis képesek felborulni, dacára mindennek. :roll: :roll: :roll: :roll: Na ez az első konstrukció az, aminél kezdek meginogni. :roll: :roll: :wink:

Az első link nagyon jó! :wink:

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

A babatabló végül nem kerül fel az Iwiw-re? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

én még szeptember elején írtam a profil tulajdonosának.
nem túl sűrűn nézhet fel ,mert a levél még október végén sem volt felbontva.
mostmár töröltem, így nem tudhatom mikor olvassa el
Vendég

Bond

Itt inkább nem, csak megdöbbenénnek egyesek..azt meg most nem szeretném... :wink:

Ági

Majd térjünk vissza rá később avagy ne kelljen :lol: :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Merion!
Már le is töltöttem a szakácskönyvet, köszi a linket! :wink:

Kép
katy76

Ikoka!
Van még ilyen tuti recepted? Kipróbáltam a bundáskenyeret, csak szimplán sajttal "töltve". Naggggyooon fincsi!! :wink:

Gabi!
Nóra nagyon szép! :wink:

Ancsurti!
De jó, hogy jöttél :wink: ! Az híreid viszont már annyira nem! Olyan elszomorító, hogy nem tudunk segíteni! :cry: :cry:

Ági125r!
Mavan Márton nap. Holnap veszek is valami klassz cuccot az én kis tündérmackómnak.
A híreket én is hallottam. Ráadásul ha jól hallottam egy kanállal hadonászott a tesó.

Lilisgabi!
Ez ám a cikk! :shock: :shock:

Lola!
Én is a múlt héten váltottam ki mind a kettőt. Szerintem a Hippes szuper,a Felicitasban nem volt sok minden...

Ancsurti!
Jók a képek!! :wink:

Sillia!
Én pár éve játszottam vele, de valahogy ezek a stratégiai játékok nem az én világom.Mindíg veszítek! :roll: Én inkább a logikai játékokat szeretem. :wink:
Aranyos kis dal. 8)

Ronmay!
"Tud a tápis babák is jobban alszanak, mert nehezebb megemészteni...de a tápisok talán jobban tudják mint én."
Azt nem tudom, hogy azért-e mert nehezebb megemészteni (elvileg nem, mert anyatejet helyettesít), de amióta tápizunk Atinak nem fáj a pocija, csak nagyon ritkán (értsd. 3 hetente 1x, ha túleszi magát). Az éjszakákat már előtte is végigaludta, nappal meg nem alszik jobban.

Katy!
Képzeld! Az én kutyusom (Frédi, aki kb 8 kg-os) imád szaladgálni. Tacskó keverék mivoltjából adódóan makacs. Tehát tanítani is nehéz volt. Mindent megtanult, kivéve, hogy mellettem/tünk jöjjön az utcán,nagyon húz, meg ha elengedem akkor nem jön vissza, csak ha ő úgy gondolja. No de ez nem is volt gond, vettem neki a már említett futtató pórázt(kihúzható). Nem telt el 2 hét, ripityára törte a belső visszahúzó részt. Egy ideig maradt a rövid póráz. Vettem neki, egy valamennyivel nagyobb kutyusoknak szánt futtató pórázt (15-20kg). Ennek a sorsa is le volt tisztázva 3 hét után. Jött a Karácsony. Vettem neki egy 50kg-os kutyusoknak való futtatót :shock: . Szerinted? A futkározás hevében tartott vagy másfél hónapig, pedig márkás volt!! Egy kb 8kg-os kutya széttört egy 50kgos kutyának való pórázt. Na mi ezért visszük rövid pórázon. :roll:

Ági!
Azért ilyen szemtelenül drágák a babacuccok, mert a gyerekedről van szó, és úgyis megveszed, mert szükség van rá!
Én most fiús harisnyát hajkurászok hetek óta. A piacon van egy gyerekholmis, akinél nagyon aranyos cuccok vannak, de 1 harisnyáért 800 HUF... Mondjuk a C&A-s 1990 HUF-hoz képest fillérekbe kerül. :roll: :roll: :roll:

Gabi!
A Sparban is van Gabi öblítő, a Tescoban is. Én már nem emlékszem mennyiért vettem. Most Coccolino sensitive-t használok. Meg Ariel mosógélt. Előtte Tomi mosógélt vettem, azzal is meg voltam elégedve. :wink:

Bond!
Én jól jártam, nálunk Apa az ügyeletes takargató!Engem takargat, Törpike meg még nem takarózik ki, ő csak felmászik a kiságy csücskébe keresztbe, és Apa szokta visszarakni "irányba".
"A chipet szerintem hagyjátok a francba. Nyomkövetőt neki!"
Ez olyan igazi 007-es volt!!!

Merion!
Hol vetted az etetőszéket? Nekem tetszik nagyon. Apának is megmutatom, hátha elnyeri a tetszését.

Katy!
Fülbevalóval csak annyi tanácsot adnék, hogy Enyémapa lányának kb 2 évesen lett kilőve a füle. Ezzel csak az volt a gond, hogy mindíg piszkálta, és így rettenetesen begyulladt szegénykémnek. Szóval szerintem jobb most kilőni, mert ilyenkor talán még nem piszkálják annyira. No meg mindegyik kislány szeretne később fülbevalót... Akkor meg jobb rajta előbb túlesni. Ez csak egy vélemény. :roll: :)

Kép
szisz89

ronmay! :)

Óóóóó, te kis huncut! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Akkor írd meg priviben. Én kettes vagyok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ronmay

[quote]I írta:tt inkább nem, csak megdöbbenénnek egyesek..azt meg most nem szeretném

Én már ezen bejegyzéseden is megdöbbentem :shock: :roll:

Katy

Fülbevalóügyileg én is úgy voltam , mint te, de mostanában mégis kezdem máshogy gondolni :roll:

Bond

Várom az imerkedős sztoridat. Ha nem említed meg, akkor is pont ma akartam rákérdezni , hogy mizújság vele :lol: .

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Én meg a családfádon szeretnék kiigazodni, mert ha jól emlékszem, akkor nem lett teljesen felgombolyítva. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond, hajrá :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Khm...khm...őszintén szólva, most csökkentett üzemmódban működik a gondolkodási képességem. :roll: :oops: :oops: De szívesen olvasnám, bárki írja is meg. :wink:

Kép
Kép
200907?

már nem vagyunk betegek.
visszaolvastam,de felébredtek a csajok.
velünk semmi különös nem történt.
lotti 2 hete nem kap gyümit,így épp csak elkezdtük,megbetegedtünk,és már abba is hagyhattuk...közben 4 hós lesz pénteken,úgyhogy én a gyümilevet és a gyümit adni fogom a tejpéppel együtt 6 hóig,akkor adom csak a főziket,húst 7-8 hótól.
napi 3 szopi,2 tápszer,1 tejpép van :arrow: de a 2 tápszer után még ráteszem a cicire,előtte nem lehet,mert éhes,nincs ideje vacakolni :lol:

sziasztok

nálunk is esik 3 napja,már úgy vagyok,mint Noé a bárkában :lol:
Vendég

Katy,
Örülök, hogy neked is tetszett a könyv és le is töltötted. Biztosan hasznát fogjuk venni. :lol:

Bond,
Én is úgy gondolom erről az etetőszékről, hogy ezzel az íves kiképzésű talpával nem lehetséges a hátra borulás. :lol: Remélem, hogy igazam is lesz.

Szisz,
Az etetőszéket (Chipolino bimbo) láttam több helyen is a neten, pl. a Vaterán, aztán a www.poppet.hu oldalon is, de mi itt vettük és személyesen: www.babaszafari.hu

merion

merion

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

[quote="boo"]
írta:
boocsak főzni ne kéne :roll: :?
nem is főztem... :twisted: :twisted: :twisted:

Hülye... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="boo"]
írta:
booAz én logikám szerint nem jó csak a levét adni, mert egyszer azt olvastam, hogy ezek a facsart levek nem jók a gyomornak, mert a megemésztésükhöz szükség van a gyümölcsben lévő rostokra, és a facsarásnál csak a levet isszuk meg, így a gyomor küszködik vele :!:

Na szal fingom sincs, hogyan kezdjem és mikor?! Anyukám a banánt mondta, de szerintem az a legnehezebb gyümölcs, még a felnőtt gyomornak is, én nem hinném, hogy egy 3 hós babát azzal kell elkezdeni hozzátápizni! Azt mondta ő már nem emlékszik :oops: :lol:
Szívem szerint almával és sütőtökkel kezdenék. Szóval akkor kedves Dodianyu: most mi van??? :lol: :lol: :lol:

Manónál:
1. lépés almalé
2 lépés: minden oké volt. Ezért jött az őszilé.
3. lépés: itt is oké volt. Így jött a két lé együtt.
4. lépés: most sem volt gond: jöhetett a banán-őszi-alma keverék
Utána adtam ugyanezek papijait, mindenféle verzióban.
1-1 dolgot mindig 3-5 napig tesztelgettem, hogy nem allergiás-e rá és lassanként emeltem az adagokat.

[quote="boo"]
írta:
booSzeretném megkérdezni, hogy Ti mivel kötitek le a babákokat? Zsiri mindent megun 10 perc után: játszószőnyeg, pihenőszék (ezen édes kis varjúk és jegesmedvék lógnak, ő szép sorjában "megeszi" az összeset :lol: és közben magyaráz nekik és veszekszik velük :lol: ) ágyban hason "tapírol", anya ölében tv-zik vagy nézelődik, hanyatt fekve gügyögök neki, de mindegyik uncsi neki 10 pec után. Illetve az is felmerült bennem, hogy nem lehet uncsi minden nap ugyanazokat játszani? :oops: :oops: :oops:
Anyukám meg közölte, hogy ne foglalkozzak vele állandóan, mert különben nem fogja tudni magát önállóan lekötni :roll: Amíg el van egyedül addig én nem is szólok hozzá, hagy önállósodjon, na de amikor már nyűgös, akkor magamhoz veszem :roll:
Ma pl már kicsit rinya volt a játszószékben, én közben vasaltam, és még kihúztam 4 pólónyi vasalást úgy, hogy ő a székben méltatlankodott, én eg minnnnnnyákészvagyokjönmáranyakicsim mondatok közepette surrogtattam a vasalót a pólókon :lol: :lol:

Ritkán van kézben :oops: . Amikor Manó nincs itthon, akkor probálok csajos napot tartani. :) Szereti a színes állványát pofozni, egyre ügyesebb. Továbbá jól tűri a Manó-féle megrázkodtatást. :lol: :lol: A nap többi részében eszik és alszik. :roll: :lol:

[quote="boo"]
írta:
booSillia
enyémapa játszik olyan traviant vagy mit! jó játék?
én rosszul lennék, ha lövöldözőset játszana :roll: :? :roll: :oops: :? :? :roll:
unokaöcsi 5 évesen nyomatja a gép előtt ezeket, én megmondtam, hogy enyémgyerek kezéből kiverem a klaviatúrát, és beleragasztok egy hegedűt :twisted: :twisted: :twisted:
...bár ha az anyja ennyit fórumozik, akkor milyen jogon fog pofázni :roll: :roll: :roll: :twisted: :oops: :oops: :oops:

Ismételten hülye... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

[quote="boo"]B írta:booond
[quote]E írta:rősen remélem, mert a falnak megyek, hogy Manónak hiába van egy rakat zoknia, a 90%-a szennyesben gubbaszt mindig, mert képtelen vagyok kirobbantani a talpából a feketeséget. Hiába a 90 fok, az ezerszeri mosás, a folttisztító, meg egyebek.
(A másik "megoldás", hogy lejebb adok a rigolyámból és nem veszem észre, hogy nem teljesen makulátlan. De nem megy...

mé nem vesző annak a gyeröknek egy rendes mamuszt??? :twisted: :twisted: :twisted: én olyan gumipöttyös talpúra gondolok, ami puha is meg nem csúszik el benne :wink: :wink: :wink:

Meeer az nem tartja a bokáját és a sarkát. :?

Kép
Kép
200907?

Orsi!

Nekem meg pont a napokban tűnt fel, hogy megint hason alszom :D ! Talán tudat alatt mostanra fogtam fel, hogy a ksfiam már nincs odabent :lol: .

Ancsurti!

Én már egészen pici kora óta így (is) hurcibálom Bobót, mert nagy baba lévén már akkor tök stabilan elvolt így, és egy kezem szabad, amivel tudok tenni-venni :wink: .

Sillia!

Áfonya hihetetlen egy eb :lol: . Én panelbe sosem vennék kutyát, mert iszonyat lusta vagyok hogy levigyem az ebet, folyton bezárva meg rettentően sajnálnám, de ezzel legalább tisztában vagyok :oops: :lol: :lol: . Sztem Dalmának ez nem rossz "felelősség-tanulás". De akkor tényleg ne vigyétek le ti, csak ő többnyire! Ha meg nem viszi le,és bebisil, akor szedje össze ő :twisted: !
Nuku tápszer: juhhuuu-juhhuuu :D :D :D

Agi125r!

Automata: :evil: :evil: :evil:
Lámpacsere: :D :D :D 8) 8) 8)

Tabati!

Nekem eddig a legextrémebb szoptatási helyszínem az uszodai öltözőkabin volt :lol: . Amúgy ismerősök előtt én sem vagyok szégyenlős, vagyis annyira, hogy nem előttük teszem rá a babát, meg a pasikat mindig megkérem, hogy úgy üljünk, hogy a másik oldalamat lássák, vagy ilyesmi, ha nem megoldható, akkor letakarom. Vadidegenek előtt nem szoptatnék, mert még nekem is van olyan f@szfej ismerősöm, aki képes erre rágerjedni, gondold el közterületen, pffff :? .

Még egy oldalam van...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Sillia:na vegre kiderult a bumerangos rejtely!Orulok hogy meglett Afonya,es hogy vannak meg rendes emberek!!!Mekkora szerencse hogy ez az ember talata meg vegul is.....!!!
Anno mi is talatunk parszor elkoborolt kutyust....volt hogy a tetovalasi szama alapjan kinyomoztuk a gazdit,es az meg el sem jott a kutyaert,nem is volt kivancsi ra....ez latszott a kutya termeszeten,kinezeten... :twisted:

Loci uj szokasai: :lol: :lol: :lol: nalunk az egyik kez betuszkolasa a szajba a masik kezzel a meno,na a sikitozas itt is megy.....es a nagy A-betut formazok a szambol,es hangosan ki is mondom :lol: es meg neha horgok is hozza...napok ota ez a kedvenc!

Orulok hogy van eleg tejcsid,es nem kell a tapszer!!!

Agi;apanak vegre jobbulast kivanok!
En barhol szopiztattam eddig,megoldom hogy ne lassanak bele csocsbe,ja es autonk nincsen tehat muszaj megoldani valahogyan!
Mar probafulkeben is nyomattuk a multheten,mert hideg volt,ugye a szabadter mar nem jon ossze,es messze voltunk az otthontol....
Jatszas: :lol: :lol:
Lampa:szemfulesek vagytok! :wink: 8)

Nyuszi:jobbulast neked is!!!

Ronmay:itt is leirjak,miben kulonbozik az anyaejes es a tapszeres babak taplalasa,es miert is lehet elobb kezdeni a tapszeres babaknal a hozzatapit :wink:
http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm
En nem tartom jobbnak a tapszert,felreertettel,de sulycsokkenesnel es kulonbozo allergias reakcioknal(persze tudom mar hogy nem ez volt a baj)nem ertem miert gyumolcs az amit adott Gabi vagy barki,mert az azert nem igazan hizlal(persze nem azt mondom hogy jol tomjuk meg puffadt tapszeresre a gyereket...es mas teszta az mikor nincs anyatej)nem noveli a gyerekek sulyat!!!
Egyebkent tenyleg mindenki mas,maskent latja,masok a babak,de azert meg igy is ertehetetlen a korai hozzataplalas,akarki,akarmit mond....de tenyleg mindenki ugy csinalja,ahogyan akarja :wink:

Kar hogy nem lehet itt sztorizni,kivancsi lennek mik voltak a falakon..... :wink:

Katy:Tejszines teszta :lol: :lol:
Itt beengedtek egy probafulkebe szopiztatni,bar nem ertem miert nincsen abban az aruhazban szopi-szoba :roll:

A pasim olvasta egy ujsagban,hogy egy no a H&M-ben szopiztatott,es az uzletbol kitettek emiatt...na a csaj beragott,es szrajkra hivta szoptatos kismamatarsait,es leheveredtek az egyik H&M uzlet bejaratahoz,es kollektiv megszoptattak a babaikat!!! 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Orsi:nekunk is igy lett kutyusunk anno,en sokat is jartam vele kutyasuliba,hetvegen,jo koran....szerintem rendesen felelossegtudatot tanit ez a gondoskodas!
Nem akkora trauma am probafulkeben szopiztatni,bar en is jobban orulok egy szoptato szobanak...nem is ertem miert nem kotelezik az aruhazakat ilyenek epitesere!!!Engem most csak a nagggyon hideg tel keserit el emiatt,mert en barhol megoldom,de igy :roll:

En szeretnek fulbevalot......de annyira picike Hangi fulecskeje.....meg sajnos varnunk kell vele...

Bond:Varjuk a teljes sztorit!!!
Chips: :lol: :lol: :lol:

Merion:jo a szek!!!linkeket kesobb meglesem!
A haloszobaban alszik velunk Hangi,de ott nincsen sotet a barna falak miatt,es amugy sem ferunk ott el...ott csak alszunk,pelenkazunk,oltozunk....
De a nappaliban vagyunk egesz nap,es azt latom,hogy ott nyugosebb....az etkezoben is szeret nezelodni,az kiwi zold,a konyhaban is,az sarga,de a nappaliba nem jon ugy be a feny,hogy ne kelljen lampakat gyujtanaom...ezert gondoltam,valami sarga szin jol jonne.....ez is kave es csokibarna most.....
Most neztem hogy Dunavarsanyban laksz...mennyit jartunk oda furdeni,strandolni.....de jo is volt.....

Az otthoni lakasom nekem is naracs szinu volt,de rakattantam a barnara es a zoldre...de hat ugy latom megis a sarganak kell jonnie....

Na most ezt elkuldom...nemsokara folyt.kov.....

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Amúgy van cipője a gyermeknek, csak Anyukával van a baj itt is. :oops: :oops: :oops:
Ugyanis cipővel nem megyünk ágyra (naná, hogy felmegy :? ). Ha lekerül (magától is neki áll levenni :D :D ), akkor nemsokára már megy is a földre, hogy ki tudja meddig legyen ott. Azt meg nem lehet, hogy másfél percenként föl meg le a cipővel. :? :? :lol: :lol: :lol:
Lefektetés: ágyba dugás :arrow: már pattan is ki, hogy megy játszani. :? :? :? Így rendre koszolódik, akármit is csinálok. Koszos zokival cipőbe :arrow: onnantól a cipő koszolja a zoknit és ezzel be is zárult az ördögi kör. :x :x :x :(

Kép
Kép
200907?

Lilisgabi;de jo hogy meggyogyultatok!!!

Noe a barkaban..... :lol: :lol: :lol: :lol: kitartast hozza!!!

Boo:Zsiri mozgasfejlodese:hurra!!!Annyira edesek mikor ezt csinaljak.....
Karacsonyi boa-jo otlet,bar nekunk nincsen olyan,mert annyira utalom a kinezetet.......de egy helyen a lakasban,ahova nem lehet lampat szerelni,nekunk log egy karacsonyfa ego-sor...es azt eloszeretettel nezegeti....vagy apa szokott a tukor elott acsingozni vele,na az nagyon bejovos!!!Egyebkent van egy bazi nagy Fisher-Price hintank,azt nagyon elvezi,akkor adok neki meg jatekokat a kezebe,ott elvan egy darabig,es en is tudok tenni-venni,irogatni :wink: ,vagy beszelni hozza,mert kozel van hozzam ilyenkor,es egyutt majomkodunk....vagy a bolcsojeben haton fekve magyaraz a forgojanak,vagy felette allok es beszelgetunk,dogonyozunk,vagy leteritek a szonyegre jatszoszonyeget,azon szorakazik,de azt nemsokaig birja,vagy egy pledre leteszek neki ezt azt,es mellefekszem,es ugy jatszunk...igy mar vegre hatrol is kepes oldalra forogni,nem csak hasrol hatra!!!
Vagy megnyugtataskent,hintaszekezunk egyutt,vagy kistaska fogasban apazik :lol: ,de apa sokszor kiul vele estenkent jol bebugyolalva a terszra a hintaagyba nezelodni.....
De meg azt is szoktam,hogy az olemben jatszadozunk,meg tornazunk...egyenlore ennyi azt hiszem a "jatszas".....
Ja apa jomultkoraban kitalalta a frankot,bar eddig csak 2x vetettuk be,mert mar semmi nem hasznalt:laptopon zene beuzemel,melle a zenelejatszo ablakban a legszinesebb "mozgokep"beallitasa,gyerek vagy a hintaban,vagy kezben,feleforditva a kepernyo,persze jol belove,hogy mindent lasson...na azt kepes volt bamulni 15 percig :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Nem véletlenül mondják, hogy a Kárpát-medence a népek olvasztó tengelye volt (és az ma is). Hányszor települtek már ide mindenféle náció beli emberek, ahányszor a fél ország elpusztult valamiben. :roll: Ők nem csak létszámot szaporítottak, de kulturát, hagyományokat, jellegzetes étkeket, vallást is hoztak magukkal, amiket ma már természetesnek veszünk, azt sem tudjuk, hogy honnan származnak.
(És ha már genetika: talán nem véletlen, hogy a magyar nők TÉNYLEG szépek, szemben mondjuk az ángliusokkal... :roll: 8) 8) ))

Kép
Kép
200907?

Bond;de a zokni sem tartja a bokajat :roll: ...es ha lenne egy hazi mamuszkaja,akkor az lenne piszkos.....egyebkent ertem en a logikadat,de megsem....mivel cipoben ugye nem megyunk agyba,mert piszkos es egyebkent sem,hat zoknival ugyanugy bemegy,ami ugyancsak piszkos lesz...ergo,ha hazi mamuszkaban lenne,azert a zoknik kimeletesebben uzmemelnenek,es csak a mamuszka lenne piszkos,amit heti 1x jol kimosol....ami ugyan nem tartja a bokajat,de megiscsak erosebba talpa,es az lehet piszkosabb.....es akkor nem kell koszos zoknival cipocske belsejet is osszepiszkolni :wink:

Boo:en nem meregetek,de a multheten ugye fejnem kellett a csocs miatt....na ugye ezert a lefejt tejet cumisuvegbol adtam Hanginak.....a 110-120at ugy visszabukta mint a huzat :roll: :roll: Nekunk a sulyunk alapjan ha napi 7 etkezest veszek,akkor etkezesenkent 130ml-t kene ennie...na de az neki sok....mert visszajott a pocibol...tehat a 100ml az ami idealis Kuglimnak.....
De emlekszem,a legelejen en is adtam tapszert,amig be nem indult a tejem...na akkor semmi nem volt neki eleg......siman lenyomta 1 hetesen a 60ml anyatejet,megspekelve meg vagy 70-80ml tapszerrel...na aztan jol vissza is vettem ebbol a lenduletbol....le is alltam a tapszerrol...
De teny hogy nem tudom mennyi az annyi.....nalunk jo a hizasi arany,de ugylatom a 100ml feletti az rendre visszajon.....es most azert mar 2,5-3 orankent eszunk....

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

ancsurti! :)

Sokat és sokáig formálódik a gyerekek lába, de azért oda kell rá figyelni. :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond:en ezt ertem,es tudom is,eppen ezert irtam azt,hogy semmivel sem jobb vagy rosszab egy zokni szeru,talpas mamusz,mint egy zokni,max nem mennek tropara a zoknijaitok....

Boo;ezeket en is jatszom vele,hogy mondogatok ezt-azt...betuket,mondokakat....de rosszul irtam az elobb...Hangi legujabb szokasa nagy A-betut formazva hangosan kimondani azt,es ezt tobb percen keresztul gyakorolja...vagy meg horog is hozza,mintha ijesztgetne.... :lol: :lol: :lol: :lol: annyira cukik!!!

Kép
Kép
ancsurti

boo! :)

Mert hideg a föld. Ugyis mint parketta és padlólap. Csak a padlófűtés és a szőnyegpadló lenne elég meleg a mezítlábhoz. Nyáron úgy volt (már csak azért is, hogy edződjön a talpa a nem létező görönygyökön :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Es vegre!!!!Bar felve irom le a bazi szar ejszakank utan,de Hangi mar 3.nap alszik tovabb napkozben 20-40 percnel!!!!Tegnap ismegvolt a 2,5 ora,ma meg csak a 1,5 nel jarunk,de ugy orulok!!!!

(ejjel megint ment a musor,1/2 3-tol 1/2 5 ig :evil: ...keserves siras szopi utan,nem akart elaludni az istenert sem....es 2 oras kuszkodes utan ujra megszopiztattam,mert csak orjongve uvoltott,aztan nagynehezen elaludt 5fele....aztan megint ebredt 1/2 8 fele,eves-alvas 9 utanig.....erthetetlen miert van ez,ja es keptelenseg szopi nelkul visszaaltatni,es nyeli mint kacsa a nokedlit :shock: ....)

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?