A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Ildi, nekem Panadolt mondott a dokim, de ható és vivőanyagra is tökugyanaz mint a Rubophen.

Kismaki, az amoxicillin a legbiztonságosabban adható antibiotikum terhesség alatt, márpedig az Augmentin az, úgyhogy szedheted.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kismaki, kérdeztem a dokimat, hogy mi van, ha elkapom az influenzát, azt mondta, hogy Augmetnint fog felírni. Úgyhogy gondolom akkor lehet és ezért írta fel neked is az orvosod.

Ildi, nekem Rubophent és Algopirint ajánlott, napi max. 2 szemet.
lara

Végre egy kérdés (Augmentin), amiben egységes az orvosok állásfoglalása :D
lara

Lara, arra Czeizel is azt mondta, hogy oda-vissza, keresztbe-kasul kipróbálták és semmiféle negatív hatással nincs a magzatra. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Köszönöm a gyors válaszokat. :D
Vendég

Képzeljétek megyünk este az a régi budai skála helyén nyíló mozi megnyitójára. Már nagyon várom, lehet filmet is néznünk, öt közül választhatunk. Remélem jó lesz.
Vendég

Uhh Csajok! Mire visszaolvastam... :shock:

Na megjöttem a lötyi ivásról. Hát ami itt megy az nagyon kemény. Bementem 7-re akkor levették az első vért 5 kémcsővel, azt hittem ott esek össze :? Majd meg kellett várni annak az eredményét (éhgyomri cukor 4,0) ami fél 10-re lett meg, ekkor ihattam meg a cukros lötyit és úgy kellett visszamenni fél 12-re a másik vérvételre. Azt hittem már kitépem a hajam. De már túl vagyok rajta és megettem a jólmegérdemelt lencsefőzelékemet is :lol:

Folyás: Nekem is olyan mint az Edité. Nekem 1 hónapja volt kenetminta az P1 lett, azt mondta a dokker, hogy ilyen szépet csak rajzolni lehet. Dilis :lol: Tegnap azt mondta, hogy akkor van gond, ha rózsaszínű vagy zöldes vagy barnás, meg ugye ha csíp rúg harap. Azt mondta, ha egyszer kicsit vízszinűbb vagy sárgásabb az nem baj. Az pedig, hogy relatíve sok van, az normális.

Na megyek kicsit összepakolok mert 2-re jön a védőnő dumcsizni.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

hát nekem nem féluton, hanem feljebb, az tuti...köldöktől egy bő fél arasznyira felfele

Edit

Kép
ézsóné

Állva úgy szokták mérni a méh helyzetét, hogy kb a szeméremcsonttól felfele annyi cm, ahány hetes vagy!
Vendég

Köszi lányok :lol: remélem csak feleslegesen vásárolom ezeket a szereket majd össze és nem kell beszednem semmi ilyet :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

bellerreni: A hordozó ha jól emlékszem 8000 Ft. Most írtam a csajnak, még meg van. Nagyon szép állapotban van ez is, csak én azért nem vettem meg, mert fiús a színe és mi kaptunk hordozót a babakocsihoz. Ez a cukormérés szörnyű!!! Ezt nem így szokták.

csuppancs: A ruhák tényleg szép állapotban vannak, de azért kérdezz rá, mert nem mindegyik. A brendonos plüssös rugik mind szépek.

kokonya: Üdv köztünk. Miért nem maradtál Szabó dokinál, ha megkérdezhetem? Mi elég sokan szülünk most nála. A Margitba tartoznék én is, de én maradtam vele a Máv-ban.

stephie: Remélem a cukrom miatt nem kell majd feltétlenü császárral szülnöm. Nekem eddig még nem mondta senki, hogy ez okot adhat rá. A vérnyomásom mondjuk nagyon jó, lehet hogy ezért nem? Hüvelyváladékot nekem már nézett a doki, mert baci volt a vizeletben. Nekem is több, de más baj nekem sincs vele. Még egyszer nézeti majd azt mondta, hogy a 36. héten a gyerekorvosnak.

boruska: Mi is megyünk Miskolcra, de mi csak a hétvégén a szülőkhöz.

kismaki: Én is augmentint kaptam a fertőzésre. Nyugodtan szedd be, de nekem azt javasolta a doki, hogy gomba ellen vegyek canestent, mert az antibiotikum meggyengítheti a nyálkahártyát s akkor előjöhet a gomba.

A sógornőmék is jól vannak, a doki azt mondta, hogy egyenlőre ne szúrassa magát. Szerinte a később mért nyaki redő nem mérvadó. Most jönnek a négyes tesztre és majd kiderül hogy az alapján mi jön ki. Ha nem lesz jó, akkor még mindig amniózhatnak.
vicky79
Budapest III. kerület

Csilla, ezt jó tudni, pláne ha szükség lehet rá!

Reni, mikor lesz meg a terheléses eredményed?

Méh teteje, nekem már most félúton van.
lara

haza akajok menniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Edit

Kép
ézsóné

Edit, Te meddig is vagy?
Vendég

dec. 18

Edit

Kép
ézsóné

Uhh Csajok! Most telefonált a védőnő, hogy belázasodott úgyhogy inkább nem jönne... Pfff. Fasza. És hétfőn én voltam nála. Hát remélem nem szedtem össze tőle semmit. :shock:

bellerreni
Eger

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:25-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

sajnálom kattkat! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Alig egy hónap!!!!! Tök jó!!!! (hú de pozitív vagyok!)

Kattkat!

És mégis mit írt, ha nem vagyok indiszkrét? :oops:
Vendég

Lara! Elméletileg meg lenne pár napon belül, de mivel a doki azt mondta, hogy nem kell rajta izgulni így úgy beszéltük meg, hogy majd jövőhéten felhívom, hogy mikor ügyel, bemegyünk hozzá a kórházba ott megnézzük az eredményt és megbeszéljük a 4D-t is. Úgyhogy én nem izgulok. :lol: Bármi is legyen az eredmény. Egyébként legalább addig sem stresszelem magam amig nem tudom mi az eredmény :lol:

bellerreni
Eger

Nóri: de jo hogy megkérdezted helyettem :oops: :oops: :oops:
Alig egy hónap???????? hallod, olyan szenvedés a picsámon ülni egész nap :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

ez aztán a termés :)

reni: nálunk a lötyi úgy megy, hogy 7 kor levesznek 2-3 ampulla vért, utána közvetlen meg kell inni a lötyit, és a lötyi megivásától számított 2 óra múlva ismét leveszik a vért. Másnap kell a leletért menni.

abszolút megértelek, hogy parázol. Bennem is bennem van, hogy bár most már az egész család be van oltva rajtam kívül, de pénteken kell mennem be szurira és akkor megyek a nődokihoz is..

Nóri: rögtön elő is kaptam a centit :) hát ha így nézem valahol 28-29 körüli, de nekem is félútnál feljebb mint ézsónénak
stephie

Pammut Bori: Nálatok van már neve az utódnak?

Zsuzsi: és Nálatok????
Vendég

még dolgozok: most én vagyok rinyap*na, vagy nektek is nehezetekre esik dolgozni már???? nem itt jár az eszem, szar ülni, fáj a seggem, a derekam, a hátam :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

név: nekem még mindig tetszik a Bendegúz. Egy időben elbizonytalanodtam, de mikor a barátaim kérdezik, "Na, hogy van Bendegúz?" olyan jó hallani :lol: Apja még nem nyilatkozott, de már legalább elkezdte nézegetni a névlistát.

Megjöttünk a dokitól: méhszáj tökéletes, fundus köldök magasságban, BPD:67mm, FL:47 mm és úgy tűnik feljebb van a lepény, nem éri el a méhszájat :) Most lábbal lefelé van, olyan aranyos volt, UH-n bevillant egy-egy talp ahogy rugdusott :lol:
Ja, és beírt valamit a kiskönyvembe (amit nem bírok kiolvasni) miszerint most már bármikor mehetek táppénzre.
Sikerült bejelentkezni szülésfelkészítésre is (dec. 2-9-16.). Azt mondta az asszisztensnő, hogy a második a lényeg, akkor vezetnek körbe :)

Megyek, mert megkelt a tészta, kiváncsi vagyok mi sül ki belőle :roll:
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Jöttem én is...
Jelentem, 1 vizsgán túlvagyok,bár még nem tudom, hogy sikerült-e. Majd értesítenek. Már csak a legszívatosabb van hátra + a diploma :roll:
Voltam cukis dokinál is. Mivel minden étkezés után mért értékem oks volt, így nov 30-án kell visszamennem kontrolra.ÉS addig is normálisan étkezhetek :D :D :D
Most sajnos mennem kell főzni, de este visszaolvasok.

Kép
csipike09

kattkat:_ moskosul megerőltette magát! semmi, tudok e segíteni vmit, szolj, ha szükséged van valamire, anyagilag támogatlak, semmi?????? :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Kattkat!

Csak annyit mondok: jön a karácsony... Ki a tököm szeret egyedül lenni? Havernál tuti nem húzhatja meg magát, szállodában meg szar szentestézni.
Vendég

Sziasztok!!!
Én is vagyok... Szar az idő erre is..még kimenni sincs kedvem...nem szeretem ezt a locsogós időt...
Üdv az újaknak!!
Oltásról: Ma egy hete kaptam meg, nem volt semmi bajom, pedig, mint írtam mértem a hőmet rendesen..kicsit érzékeny volt az oltás helye, de ennyi..viszont azóta nyugodtabban megyek bárhova, főleg így, hogy még járok vizsgáztatni, és olyankor a számban ülnek a vizsgázók...
Hát én ma babgulyást főztem, meg mákostészta lesz a férjemnek..én abból nem eszek, mert én csak sokallom a cukrom..
Kattkat!!! Sajnálom, hogy még mindig csak ennyi..la. egy magyarázatot megérdemelnél szerintem.. még szerencse, hogy az anyósod rendes asszony!!!!
Most hétvégén debrecenben Márton napi Lúdnapok lesznek, mindenféle libakajákkal, meg tokaji borokkal.. Most beszéltem meg a párommal, hogy látogassunk ki..hátha ráizgulok valamire..meg hátha nem lenne ennyire szar az idő...
Más velem nem nagyon történt, jól vagyok.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:27-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hogy rohadna meg :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Erre annyit mondok karácsony? ha netán bekopogna ugy b*sznám az orrára az ajtót, hogy betörjön!

Edit

Kép
ézsóné

Kattkat- hat, nincsenek is szavak az ilyen peldanyokra. Talan csak annyi, hogy lehet, hogy most rossz, de talan jobban jartal , hogy megszabadultal tole, es valaki arra erdemessel majd uj eletet kezdhetsz.
Udv az ujaknak!
Ma nem voltam tul jo kislany, feladtam a szobafogsagom, es elmentunk megvenni a kadat, pelenkazot, meg a polcokat a babaszekrenybe. De most olyan jo!!!!!!!!!!!!!!!!! Sot, kaptam utkozben egy jo hirt: valaki megvenne a cegem, ne ez nem jovedelemforrast jelent, hanem azt, hogy legalabb en nem kell tobbet fizessek utanna, ami januarban egy oriasi osszeg lett volna, es hat igy nem dolgozva, meg gatyalegombolas mellett sem tudtam volna osszehozni. Ugyhogy ezeknek oromere nem volt semmi kemenyedesem, csak oriasi buli a pocakomban- ami lehet, hogy a reggelire elfogyasztott csokinak is koszonheto- ,de vegre egy oriasi suly leesett a vallamrol, ugyhogy ha penzunk nem is lesz, de legalabb nem leszunk minuszban.
geri79

geri: szupi! látod, csak jóra fordul minden!! 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Reni, nem is kell izgulnod, mert 5,2 lesz…a másik tippem, hogy 4,9.

Zuzmoo, nekem is teccik a Bendegúz, nagyon bulis név :)

Ronci, kihagyni a mákos tésztát? Nagyon kemény erőpróba…!
lara

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:28-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:28-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Szívesen behuzok neki egy jó nagyot ha gondolod :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Koszi, Edit,Kattkat. Sot, ma telefonalt egy dokino, hogy lehet hogy ki venne az en turamat a rendeloben- a most itt levo dokino meg csak fel normat se dolgozik, ugyhogy a masikat meghirdettem- es ha meg ez is osszejonne, akkor mar egesz jol allnek. Ugyhogy szoritsatok! Raadasul ez a dokino magyar, ugyhogy biztos ertekelnek falusi oreg nenikeim, akik koszonni is alig tudnak romanul, es aki most itt van, az meg koszonni is alig tud magyarul.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geri79 2009.11.11 15:55-kor.
geri79

Hát én is elég pénzparában vagyok... Most hirtelen annyi mindent kellett kifizetnem (telefonszámla, karácsonyi ajándék, gyerekcipő...stb) Táppénzt még nem kaptam, munkából jövedelmem meg csak januárban lesz. Jó, akkor prémiummal, de akkor is rossz! Apa sem szeret a lekötött pénzhez nyúlni, ebben a hónapban meg elég neki az utazással járó kiadás, költőpénz... Nem lóghatok még én is a nyakára. Ráadásul ma van a szülinapja és szégyen, de nem vettem neki semmit. Múlt héten kapott egy golyós dezodort a parfümjéhez. Ma meg sütök egy tortát. Ennyi. Még csak ötletem sincs. Annyira gáz, máskor mindig olyan frappáns voltam.
Vendég

Hát igen, normál erdélyi faluban a tanítón meg a rendőrön kívül senki sem tud románul... :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 19:34-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri: lesz valami baja, ha nem fél órát pihen az elkészített tepsi pompos, hanem órákat? Nincs igazán nagy tepsim, így 3-al csináltam és az utolsóval megvárnám a Zuram, hogy frissen sültet ehessen ő is.
zuzmooo

mindjárt vége a melonak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Hazajöttem már egy ideje, de mire visszaolvastam a mai termést, az nem öt perc volt! :)
Reggel 6:50-re értem a János Kh-ba, és 8:00 volt, mire megvoltam az első szúrással (persze azért, mert egy nyúlbéla vagyok, és nem mentem a sor elejére, pedig ki van írva, hogy betöltött 20. héttől soron kívül fogadnak). Na, mindegy. 10-kor megcsapoltak mégegyszer, aztán bedobtam egy melegszenyát a büfében, mert nem bírtam már tovább éhezni - pedig én is olyan vagyok, hogy nem nagyon reggelizem, de amikor nem lehet, akkor tuti kilukad a gyomrom. De megittam a cuccot, és lent is maradt! Már csak az eredményre kell várnom.

Kutyanevek:
Azt hiszem, már említettem: az enyémek Konyak (fiú) és Zserbó (lány). Én sem adnék embernevet a kutyámnak, de elfogadom, ha másnak az tetszik. (Talán emlékeztek még páran Gáti Józsefre, aki egy gyönyörűen beszélő színész bácsi volt. Az ő kutyája egy fekete terrier keverék volt, akit Gáti Strici-nek hívtak. :lol: )

Kismaki:
Már megelőztek, írták mások is: az Augmentint lehet szedni terhesség alatt. Nekem is azt kellett, mikor volt egy torok és mandulagyulladásom.

Kattkat:
sajnálom, hogy csak ennyi telik attól az illetőtől... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát lányok tovább növelem a cukorgondosok táborát :shock: :shock: :shock:
7,9 terheléses értékkel, 180 gr diétára fogtak :cry: már kisírtam magam. Egy előnye így kevésbé kell majd aggódnom a további kilóim miatt :roll: az eddigi 3 hoz nem sokat tudok elképzelni ilyen megvonás mellett :twisted:
Vicky, te tudnivalóid hol olvashatók?

KépKép

KépKép
beneildi

Zsuzsa!

Tedd hűtőbe, majd keleszd újra kb 20percet sütés előtt. De melegítve is fini, ha egyszerre megsütöd.

Ildi!

Sajnálom!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Befejezem a receptezést!
Vendég

ildi, nemááááá, hogy van ennyi cukros??? :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

hát én se kívántam magamnak, de ez van, már egy órája nézegetem itt a táblázatokat, hát kemény lesz, de ez van :shock: szívesen csökkentettem volna a tábor létszámát :shock: :oops: :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?