A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Nekem holnap lesz dokis köröm megint. De most valószínű még a háziorvost is be kell iktatni, mert még mindig nagyon fáj a torkom és kíváncsi vagyok a véleményére. Ő meg a II. kerületben van, mert régen ott laktunk, imádjuk és nem akartunk váltani.
Én is gondolkoztam rajta, h a fene a héten szülni akarok!!!!!

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!!

Na túl a mai korház járaton!!! :lol: Egy borzalom volt a mai kevesen voltak , ránk tették a gépet és elmentek ott kiabáltunk mire jött egy doki és levette rólunk már egy litániát nyomtatott a gép, na aztán fél órát vártunk mire jött egy növér és bevitte az adatokat , nagyon ideges voltam !!
Minden okés volt.. még baci sincs , sőt a szülésznő megdicsérte a pocimat,mondta h nagyon szép , normális és gyönyörű a böröm és még meg is simogatta! :lol: 8) :lol: !

Dokinak mondtam h múlt héten kedden nem voltam jól a meleg front miatt, meg egy picit magas volt a vérnyomásom 130/ 84 , mondta h figyeljem ha megint előfordul többször akkor szóljak neki! DE remélem nem lesz még ilyen alkalom !

Következő ctg hétfőn lesz bár a doki mondta h most már jöhet bármikor elvégre itt az ideje de még semmi előjele!! :wink: !

Meglátogattam Mangoráékat ma mentek haza ,... nagyon édi a pici Marci,, nagyon szép formás.. gyönyörű pofija van, tök jó a haja is . szép barna ..jaj majd meg tudtam enni!!! :D ! JÓl vannak, mondta Mangora h amint tud jön.... és tölt fel képeket, és van már teje is!!! Nagyon de nagyon édes volt!!! :D !
Megláttam és kész voltam két perc alatt!

Dy mielőbbi felépülést.. nagyon édi Gréta , Gratulálok hozzá!!!

Zsuzsi, örülök hogy már jobban vagy .. és valoban gyönyörű és gyors szülésed volt , bár csak nekem lenne !! Köszi, hogy megosztottad velünk!

Vick, Móni kitartás már tényleg nincs sok hátra!

Kata .. h1n1 dolog sztem is felfújják kell nekik a pénz és nem oltatom be magam... sztem felesleges!!

Anyukám két évvel ezelőtt beoltatta magát egész télen beteg volt! Ki tudja h az ember szervezete h reagál rá !!!

Én is azon gondolkoztam h mikor jöhetnek a vendégek.. és arra jutottam h jövöre csak mikor már nem lesz ilyen sok baci!!!
GYerek doki hát nem tudom h itt mi a szokás nálunk majd megkérdezem a sogornőmet hogy ő adott e neki mikor kint pénzt!!!
El hiszem h ki vagy a sok korház járattól de kitartás most már a finishbe vagy ..vagyunk!!!Én is attól tartok h ne hordjam túl, de csak nem hagyja a doki bácsi!!! Jó lenne ebben az esetben ha megindítaná! :wink:

Most ettem nem rég husos káposztát még utoljára csináltam mert aztán nem lehet egy jó dbig.. hu nagyon fini lett! :lol: :lol: !

Na most már befejezem túl sokat is írtam !!

Majd még jelentkezem!!

Most megyek vasalok egy kicsit aztán ma összetesszük apával a kiságyat meg a légzésfigyelős bébiőrt !!

Na puszika
Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Zsuzsi, köszönjük a történetet (bár ugye a részletek egy részéről tudtam már)
Mell bedurranás story azért nem semmi, hú, apa mit nem adna a látványért :lol: Mármint kemény, feszes cickók.
Komolyra fordítva a szót, azért eléggé dúrva lehet és fájhatott is, lehet mégis berakom a mellszívót a csomiba.
Képeket akarunk!!!
Jó hogy ott van anyud!
Gatyóleesés :)

Friday, köldökcsonk leesés, szuper, tök jó, hogy lassan beálltok a sorba, ami a napirendet illeti. Orvos maffia, nagyon tetszett :lol:

Fleur, sajnálom a torokgyuszi dolgot, nem múlik túl hamar, fene vinné el.
Én is holnap hosszú körözök, hallod, ma előre rápihentem.
MÁK-hoz szerintem személyesen viszi be a férjem a papírokat, mikor a szocpolt+hitelt intéztük a nyáron, akkor is bementem személyesen, állítólag így vmelyest gyorsabb talán az ügyintézés, bár láttam hogy anyasági meg csp ügyben sorok kígyóztak, de tudod a posta az csak posta, főleg itt nálunk.
Amúgy a honlapjukon rajta van ha postán akarod feladni, hova küld, asszem.
Csillát te ajánlottad, drága, még a nyáron.
Amúgy már felírta a reiket meg minden és mondta hogy csörögjek ha megvan a babó.
Na nemsokára jön a tanítványom, este majd jövök még

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

ToldiSzilvi, egyszerre írtunk...
De jó, hogy láttad Mangoráékat :D
Majd este csacsogunk,ok?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Zsuzsi: Jó, hogy ilyen szép szülésed volt, gratulálok. Fotó jöhetne!!! :D

Friday: Szép, hogy így beállt már nálatok a napirend, remélem nálunk is ilyen flottul fog menni a dolog.

T.Szilvi: Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál...

Nálunk a családtagok oltatták be magukat, anyuék, bátyám (sógornőm nem), anyósom, férjem. Ők jöhetnek majd, más nem. Nem lett egyébként semmi bajuk, puff, egyszerre beadták nekik a kétféle oltást és annyi. Nekem ez azért megnyugtató.
Nagynénémmel találkoztam a hétvégén, Ő védőnőként dolgozik. Mondta, hogy a természet azért gondoskodik a kismamákról és az újszülöttekről, mert elég nehezen kapnak el betegséget. Remélem ez tényleg így van... :D

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok:)
Annyira rendes gyerek ez a Dávid, hogy még azt is megvárta, hogy bevezessék itthon a netet...
Pedig már az ágyát is bevetettem, sőt, vettem ma néhány 62-es ruhát is, nehogy azért ne akarjon jönni, mert fél, hogy nem lesz mit felvennie:)

Szóval ma is hazajöttem simán CTG-ről, azzal, hogy fájástevékenység nem észlelhető.

Enikő, Fleur: én mondtam a keményedéseket, stb - de nagyon ragaszkodnak a klasszikus periodikus méhösszehúzódásokhoz.
Azt gondoltam, ha el tudok aludni két görcs között, akkor az nem fájás. Ha igazán elindulna, nem hiszem, hogy egy korty bor útját tudná állni.

De most már rendesen félek lefeküdni.
Pénteken volt a méhszáj két ujjnyira nyitva (C1122)...és érzem, hogy nyílik (illetve úgy érzem, szúr lent, helyezkedik a baba stb.)
Doki csak nézett, hogy még nem szültem, és mondta, hogy többet "nem bocsátkozik jóslatokba". És hogy a nagy babák néha lassan indulnak be.

Kata, azért remélem, hogy Márk nem lustul el ennyire a végén, mert ez az utolsó pár nap elég szar. Testileg is, lelkileg is.

Friday, hihetetlen, hogy Ti már a köldökcsonk leesésénél tartotok...
Ja: ma bepakoltam mégis a kórházba a mellszívót is, Zsuzsi történetéből okulva... (igaz, csak kézi, de hátha a semminél jobb).
Majdnem ki is próbáltam, de aztán eszembe jutott a tanácsod, hogy szoptatás előtt függöny:)

Vick, Vince mekkora? Mit mond a doki, van esély arra, hogy megszülessen természetesen? Csak emlékszem, féltél, hogy egy bizonyos méret fölött már császároznak.

Hát a Te babád hogy van, Dorka? Naponta CTG?
Szilvi, én azt hiszem, ha a baba egészséges lesz, 3. héttől már jöhetnek megnézni (kivéve olyanok persze, akik betegek, vagy közösségbe járó kisgyerekeik vannak).

Nagyon várom a képeket Mangora és Zsuzsi babájáról:)

Írta valaki, hogy a babák születés előtt közvetlenül belassulnak.
Ma megkérdeztem a CTG-n, és állítólag ez sem törvényszerű, csak népi megfigyelés max.

Majd valahogy jelentkezem:)
Jó éjszakát Nektek,
Puszi
Móni
monke

Ja, Dorka, még annyi:
Én uszodabérletet kértem karácsonyi ajándéknak :shock:

Úgyhogy tényleg drukkoljunk egymásnak, hogy mihamarabb elkezdődhessen a hat hét...

Puszi
M.
monke

Sziasztok!

Móni: uszodabérlet :lol:
Ma megyek 13 órára ctg-re, meg orvoshoz, meglátjuk mit mond. Gondolom, innentől naponta kell menni. Ez úgy hiányzik, mint púp a hátamra.
Neked legalább már nyílik. Nekem múlt héten 2000 volt, olyan zárt volt a méhszájam mint egy szűzleánynak...
Remélem mára jobb a helyzet odalent!

Este, meg éjszaka megint fájdogáltam, azóta semmi. Én ezt nem is értem. Miért akkor jelentkezik, amikor éppen pihennék... :?

Ma azt hiszem vasalónapot tartok, ahogy elnézem az időjárást. Itt szép folyamatosan esik az eső és olyan szürkésen sötét minden. Brrrrr.....

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

hali!!

Köszönöm a gratulációkat.
Jól vagyunk,Anna sokat alszik és sokat eszik :D
Imádom!!!!
Csak eléggé kétségbeestem mikor hazajöttünk vasárnap.
Ja,és ez hülyeség hogy nem fáj a gátseb,én még mindig alig bírok ülni.
Majd mesélek a szülésről bővebben,bár olyan gyors volt hogy nem volt semmire idő.Nem volt beöntés,borotválás,érzéstelenítés csak a picurkám nyomulása kifelé :D Ja és előzménye sem volt,10 perces fájásokkal indult ami, 30 perc alatt átcsapott 5 percesbe.
De majd írok!!

Én is gratulálok mindenkinek aki azóta megszült!!!És szorítok annak aki nem.

puszi

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt.
Dorka, remélem, a méhszájad lassan neked is "megadja magát". (elvileg pár óra alatt kitágulhat ennyire, észrevétlenül, úh no para).
Az amnioszkópiát annyira szeretném elkerülni... A CTG-vel nincs bajom.

Vasalás borzasztó program (bár az időjárásnál nem rémesebb).

Szia, Krisztina, de jó, hogy itt vagy megint:) még küldj képeket!

(bakker, ha hasonlóan alakul a szülésem, én be se érek a kórházba).

Egy újabb lista-verzió (ha már újra van net).

Nagyon remélem, hogy minél hamarabb néhány új kék cella is kerül rá...

Vick?

Szilvi, rég nem írtál, merre vagy?

Pussz mindenkinek, drukkoljatok a mához... na nem mintha lennének fájásaim vagy ilyesmi:(
Móni Kép
monke

Sziasztok!

Kriszta!

Üdv újra itt!!

Móni!

Köszi a táblát!
Tényleg hiányzik belőle a kék nagyon!!!! :wink:
Nem úgy gondoltam, hogy a bor meg tudja állítani a szülést, jó is lenne ha ez felérne egy fájdalom csillapítóval :oops: hanem ha hagyod had görcsölgessen jósolgasson aztán az is csak nyit v.mit a méhszájon! Na értelmesen írtam nagyon........ :oops:

Most reggel én is "felszaladtam" a tetőtérbe Annának pár régi játékért aztán ki az udvarra. Mire bejöttem elkezdett fájni a derekam meg enyhe mensi szerű valami de a hasam meg tök puha volt. Már el is múlt, de azért rögtön eszembe jutotott, hogy vajon fogom e tudni mikor kell menni.......

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

:) Tudom, Enikő, csak az a baj, hogy már így is kétujjnyira nyitott a méhszájam (illetve ez volt pénteken)... már fájásokat kellene éreznem:(((
Közben meg itt ülök tök egyedül minden nap a város másik végén, és olvasom az olyan szüléstörténeteket, mint Krisztináé, aki még éppen beért:)
monke

Sziasztok,
A táblát akartam hozni, de látom, Móni megelőzött :)))
Bocsi, de hétvégén katasztrófa volt a mobilinternet, most meg 2 hónapnyi lustizást próbálok bepótolni.

Mennem is kell, jövök majd.

Pusszancs mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Móni!

Akkor egy cipőbe járunk.......szerintem én is tovább nyíltam.
Pénteken kell mennem Ctg-re és már azon agyalok, hogy mi van ha hazafelé a buszon elfolyik a magzatvíz...???????? 2 megállóközt leszállok és odahívok mentőt?? Szomszédasszonnyal persze le van beszélva, hogy bármi van hívjam és jön értem, de a munkahelyén elég gyér a térerő..és ha épp nincs?????? Áh van min agyalni.....de reméljük, gyerekeink megkegyelmeznek nekünk, és kórházban akarnak megszületni!!!!

Reni!

Már épp hiányoltalak!! Hogy állsz a baba házzal??

Ma lehoztam egy rakás bébijátékot: játszószőnyeget csörgőket és kimostam, már száradnak, persze Anna egyből visszatért a csecsemő korba :roll: :lol:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Zsuzsi: örülök, hogy már itthon vagytok. Sok boldogságot kívánok nektek még egyszer Zsófihoz. Várjuk a képeket! Örülök, hogy leírtad a történeted.

Krisztina: isten hozott a fórumon újra. Majd hozz fényképeket is lécci!

Ma voltam reggel ctg-n, és ahhoz képest, hogy eddig Csabi majd kifúrta az oldalamat a korábbi alkalmakkor, most alig volt hajlandó megmozdulni. Úgyhogy 5 emeletet le-fel lépcsőztettek velem :shock: úgy lihegtem, mint egy kutya. De erre legalább egy kicsit magához tért, és jó eredményeket produkált a picurka. Az áramlás jó volt, viszont már kevés a magzatvizem. Csütörtök reggel találkozom a szülészorvossal, neki majd ezt mondani kell. Most azon parázom, hogy vajon bent tart-e emiatt. Merthogy most rákérdeztek, hogy nem-e szivárog a magzatvizem... Dehát csak észrevenném, nem??? :oops: Szóval most rendesen beparáztam.

Éjjel jó sz@rul aludtam, gyomorégés (ami korábban alig volt nálam), 2 fájás, meg görcsölgetés. Állítólag van valami front most.

Móni, ez az uszodabérlet tetszik :lol: Én inkább nadrágot fogok kérni, ki tudja, mekkora lesz a méretem addigra, jó lesz-e a régi rám.

Nálunk (tétényi) nem lehet mellszívót bevinni, van egy "ipari", azt kell használni, ha muszáj.

Megint egy csomó hír van erről az új influenzáról. Nálunk apukám beadatta magának mindkettőt, és semmi mellékhatása nem volt. Pedig neki elég érzékeny rá a szervezete, általában be szokott utána lázasodni. Szóval én nagyon gondolkodom, hogy szülés után beadatom magamnak, meg páromnak. Szülésig már nincs értelme, mert 2 hét mire kialakul a védettség. Amúgy meg januárig úgyse engedek be senkit a lakásba :wink: Kivéve persze a nagyszülőket, meg Csabi leendő keresztanyját.

Friday: irigykedem, hogy Ti már itt tartotok :oops: Már a kezedben van Gréti, megvan a napirend, és már a köldökkel sincs gondod! Teljesen lehagytál minket :wink:

Dorka: nekem is kéne vasalni, de ma valahogy nagyon be vagyok lassulva... Talán holnap...

Na megyek ebédelni, káposztás tészta lesz :lol:

puszi

Szilvi
huszilvia

Hali!!!

Tegnap 16.49-kor megszületett Vice baba,3420g és 51 cm,császárral.

Csajok még most nézem hogy már tökre visszament a pocim,olyan fura....főleg hogy olvaslak titeket és még nektek van pocak.
nagyon dúlnak a hormonok........

Kép

Kép
krisztinaa

Móni,nekem csüt délelőtt 2 újjnyira voltnyitva és nem éreztem semmit,mire a kórházba értünk fél kettőkor már 4 újnyi volt.
Szerintem nyugodj meg be fogsz érni,jelzi ő időben.

Kép

Kép
krisztinaa

hahó,

Vick: gratulálunk és sok boldogságot, jó egészséget kívánok nektek!

Szilvi
huszilvia

Vick!!!

Gratulálunk sok boldogságot kívánunk!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Vick, gratuláció Vincéhez!Sok boldosságot, jó egészséget Nektek!!!

Én nemrég értem haza a mai dokis körutamról:vérvétel,vizelet,vérnyomás,ctg és a dokikámra vártam vagy 2 órát, mert elhívták időközben műteni, hulla vagyok.
Ctg ok, méhszájam teljesen zárt, doki szerint még van pár hetem.
Kicsit lelombozódtam.
Most már 3 naponta ctg, pénteken megyek ismét.

Elég hulla vagyok, nem bírok reagálni most semmire,babás anyukáktól várjuk a képeket!
Örölök, hogy Krisztina is hazatért.

HuSzilvi, Móni, remélem beindulnak a kissrácok és kékülhet a tábla.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ervick!!!

Gratulálunk és sok boldogságot, jó egészséget és tejcsit kívánok nektek!

Puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!!

Na végre vége lett az áramszünetnek!! Tök rossz volt nem lehetett semmit se csinálni!!!

Kriszta örülök ,hogy ismét itt vagy köztünk!

Kata gratula az eredményekért , nyugi nekem még semmi fájásom sincs stb..! :oops: :D !

Tegnap apával összetettük a kiságyat meg felhúztuk az ágynemüt is , meg összeszereltük a légzésfigyelős bébiőrt is , úgy hogy jöhet már
MÁté baba de egyenelőre semmi esély nincs rá!!!

Na megyek kicsiit tevékenykedek h lett áram , majd még megprobálok jönni !

Puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Vick babája nem várta meg mégse a házassági évfordulójukat...:)

[color=green]Nagy-nagy gratula Vincéhez!!! Sok boldogságot kívánok Neked, sok örömet a harmadik babához!
[/color]
Ezek szerint csak császár lett...

Reni, nem gond, majd átveszed a listát, ha nem leszek...
A lassú és rossz internet a világ legbosszantóbb dolga, nehogy már egy ilyen feltöltés miatt idegeskedj, annyit nem ér.

Szilvi, nagyon drukkolok, hogy ne legyen baj a magzatvízzel. Szerintem is észrevetted volna, ha folyna. Bár ki tudja.
Én most már télire úgy tervezem, hogy szoknyában és csizmában járok majd...
Az kényelmesebb a pocak (helyének) is, na meg a hátsómat is előnyösebben takarja:) Fogalmam sincs, mekkora nadrág kell majd, bele se merek gondolni.

Na: mai vizsgálat: no rendszeres fájás, méhszáj tovább tágul (1222 vagy mi, elég rozoga:) Furcsállják, hogy még egyben...
Doki megpendítette a befekvés lehetőségét, én meg igent mondtam rá. Szóval holnap reggel befekszem a SOTE-ra.
A 41. héten indítják, de a dokim szerint mindenkinek jobb, ha magától indul be. (a 41. hét a menstruáció szerinti, tehát gondolom, nov. 16).
Azt nem tudom, hogy pakoljak harmadik bőröndöt, vagy vigyem a "szülőst"...

Zsuzsi, milyen volt a kaja?:) Igaz, nem ártana, ha nem híznék többet.

Ja, Dorka, a Margit kórház menüje elképesztő volt:((( Szerintem ehetetlen krumplifőzeléket csinálni szinte lehetetlen - na az ottani szakácsnak sikerült:( Még jó, hogy közel laktok, remélem, a párod tud főzni.

Krisztina, az eszemmel tudom, hogy beérnék, de van bennem egy adag irracionális para:( jó nagy adag.
Mesélj, milyen hormonok? hogy érted, benned dúlnak, vagy bennünk, még pocakosokban?

Kata, Szilvi, és mindenki, akinek nem reagáltam külön: jó pihenést, és sokat gondolok Rátok!
Ha napokig leszek bent, majd felzavarom a férjemet a babanetre a hírekért.

Puszi
Móni
monke

Móni, remélem nem kell beindítani Dávidot!Várjuk a híreket!Akár a férjedtől akár Zsuzsitól.
Amúgy sztem minden kórházi koszt pocsék :-(
Ezért van a büfében minden horror áron.
Kórházi pakk:Csak megindul a szülés 1-2 napon belül, sztem tegyél még pluszban hálóinget esetleg melegítő alsót+1-2 bugyit a szülős cuccok közé és elég lesz.
Max a férjed mos otthon.Bár én se szívesen bíznám az enyémre a mosást.
Kitartást és megy a drukk neked!

ToldiSzilvi, lehet át kell variálnom a vonalzómat nov 27.re,a mensi szerinti kiíírásra...Hiába tudom, hogy előbb fogant Márk, meg a ciklusom is 23-25 napos.Na, majd holnap megcsinálom :-(
Neked mikortól kell 3 napont járni ctg-re?
Úgy érzem, mi együtt finishelünk, csak nehogy tényleg december legyen belőle bakker.

Hú, nagyon dúrva volt csajok, amíg ott szobroztam a folyóson, rabláncon hozott 2 fegyőr egy terhes fegyencet és bevitték vmelyik vizsgálóba.Szegény dokik.Mondjuk nem tudom, ha egy ilyen nő megszül, azt csak nem fektetik a normálisakkal egy osztályra?Hülye lennék?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na megváltoztattam a vonalzót :?

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

Móni szorítok neked és kitartás most már hamarosan a kezedbe fogod tartani a pici fiadat!! :lol: :lol: :wink:

Kata , bocsi az msn miatt , de általában apa van a gépnél 6- fél 8 ig én akkor mást tevékenykedek, vacsi, fürdés stb.. sorry h soha nem jön össze mikor írsz!!!

Érdekes ez a ciklusos dolog akkor te még később lennél kiirva mint én.. bár én nekem se rendszeres a ciklusom. :( 28- 35 is volt már..!!! úgy hogy lehet h én is tovább hordom .!!! MAJD KIDERÜL BÁR ÉN NEM TUDOM PONTOSAN MIKOR FOGANT MEG MÁTÉ! :cry:

Majd holnap jelentkezem!!

puszi

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Vick Gratulálunk Vincéhez!!! :D

Voltam CTG-n, minden rendben, a méhszájam felpuhult de teljesen zárt. Holnap reggel fél 8-ra kell mennem megint. Innen naponta....
Elméletileg 5-6 napot várnak maximum, aztán indítják. Hát, majd meglátjuk.

Aki ma volt dokinál, annak gratulálok a jó eredményekhez.

Móni: szurkolok, hogy ne kelljen sokat bennmaradnod.

Kata: nem vagy hülye..... :lol:

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

De rémes ez a bilincses sztori:( biztos nem fogják egy szobába fektetni másokkal. Plusz gondolom nem tyúklopásért bilincselték meg...

Kata, nem változtattam meg a listán a születési dátumot... remélem, akkor jön Márk, amikorra számítod, és nem várja meg a decembert...
Az lesz, beraktam még egy-két bugyit, meg egy tréningnadrágot.
Utálok pizsamában flangálni kórházakban, ha alapvetően semmi bajom.

Dorka, nagyon drukkolok.

Én se tudom pontosan, mikor fogant Dávid, sőt, hogy őszinte legyek, még a ciklus kezdő napjában sem vagyok 100% biztos.
Fene tudta, hogy ilyen sok fog múlni rajta :D Legközelebb naplót vezetek.

Itt a lista, egyre több a kék!!!
Jó éjszakát,

Puszi
Móni Kép
monke

Vick, gratulálok Vince babához, jó egészséget és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek és az egész családnak!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Lányok, kitartást mindenkinek, borzasztó lehet a finisben és várni, hogy mikor történik már valami.
Kata, ezek a körök borzasztóak, remélem, mielőbb megszületik Márk!

A méhszáj-nyílását én nem éreztem, egyáltalán.

Tegnap egész délután a gyerekorvost vártam nem pihentem le miatta, merthogy 2 után készült jönni. 6-ra ért ide, 8-ig maradt. Ebből 1,5 órát a h1n1-ről beszélt, mert benne van valami 12 fős munkacsoportban. Nagyon javasolja az oltást, nekem is. Hát nem tudom,a párom elkezdett gondolkodni rajta.

Ja, azt mondta a nőgyógyász, hogy 1 hét után már fürödhetek. Ki érti ezt? Viszont megvan a karácsonyi ajándék a páromnak, végre jól összebújunk :oops: :P A 6 hét ugyanis letelik addigra.

Borzasztó éjszakánk volt, 1 és 4 között Zsófi ébren volt, sírdogált, a párommal felváltva dajkáltuk, közben be-be aludtunk. 3-szor kellett pelenkázni, mert annyiszor kakilt. Vicces, hogy amikor kicsomagolom, mindig pisil, de amikor éjjel 3-szor kellett kompletten átöltöztetni, mert minden úszott a pisiben, azóta gyorsan a nyakába húzom az összes ruháját. Szegény Anyukám egész nap kézen mosta a kisruhákat, közben meg alig száradnak, olyan párás a levegő a lakásban.

Ja, az 50-es kisruhák is nagyok Zsófira, úgy össze van mindig gubózódva a kis drága.

Friday, de jó, hogy már van napirendetek, gratulálok a köldökcsonk leeséséhez.

Móni, a kaja borzalom, mindent adnak, ami kismamának "való", karalábé leves, zeller leves, kapormártás, zöldborsó-főzelék, paprika...
A jó hír, hogy elmúlt az a fene nagy étvágyam.

Ja, még valami, nekem kevés volt a 3 hálóing, 1 pizsama a kórházban, a húgom vitte haza kimosni őket. Örökké izzadtam, na nem a nagy melegtől.

Azt nem is tudom, hogy írtam-e, hogy a szülőszobáról a saját lábamon mentem fel a kórterembe :D

Krisztina, Mangora, meséljetek, hogy vagytok? Várjuk a képeket!

Aki gondolja, nekem nyugodtan megírhatja a nagy eseményt, jövök és megírom a többieknek!

Jó éjszakát!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép Kórházban

Kép Alszik

Kép Közelről

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, gratulálok és sok boldogságot kívánok Vincéhez!
Jó egészséget az egész családnak!

Kép
Kép
34372

Zsuzsi, milyen édes kis tündéred van! Nekem olyan különleges, hogy szőke :)
Tetszett a szüléstörténet :) Igen, nem egyszerűek az utolsó hetek, de azért nem borzalmas, nekünk még természetesnek tűnik.
Karácsonyi ajándéknak biztos örültök majd mindketten :)

Kriszti, akkor úgy érzem, hogy te is elégedett vagy a szülés lefolyásával. Mégegyszer gratulálok Anna babához :)

Kata, nyavalyogj csak nyugodtan, én csak azért nem kezdek hozzá, mert se vége-se hossza nem lenne... Elhiszem, hogy türelmetlen vagy, nagyon sok idő tavaly június óta..Látom, visszaállt a vonalzód az eredetire. Így csak 1 nap van köztünk :) TSzilvivel is .) Csaknem raknak össze egy fegyenccel :oops:

Móni szurkolunk nektek Dáviddal. Akkor most majd biztonságban érezheted magad a kórházban. Igen, ennek is van jó oldala :) Lazíts, akkor hátha beindul mostmár Dávid, és ahogy Mangora mondaná: hasi légzés...:) A táblát pedig úgy néz ki, hogy fel tudom rakni :)

Enikő, hát nemrég még azon paráztunk, nehogy idő előtt szülessenek a babáink, azért ez a helyzet mérföldekkel jobb nem?
A babaházzal nem haladok, mert a lapszabász nem vállalta fából, bútorlap meg nem jó. Tovább kell mennem, de közben ezer dolgot kell intézni.

Dorka, neked is megy a drukk :) Hajrá babafiúk :)

Friday, tényleg, nektek már napirend is van. :) Szupi ez a 1-2x-i éjjeli ébredés. Hogy csinálod? Éjszaka pelenkázol? Milyen testhelyzetben szoptatsz? Bors veletek alszik?

Szilvi, üdv a gyomorégősek körében. Nem túl vidám dolog...Örülök, hogy legalább eddig sikerült aludnod

Én is megágyaztam ma Bíborkának. Holnap utcsó takarítás baba előtt. (legalábbis remélem...)
Az esőnek köszönhetően előfordulnak 5 perces fájások, de csak max. 3x egymás után. Mire komolyan venném, vége.
Én tutira veszem, hogy teljesen nyitva a méhszáj, a doki már egy hónapja mondta, hogy 1 csepp hiányzik a pohárba:) Ebből akár így még december is lehet.
Blanki érzi, hogy megszűnőben a privilégiuma, 1 percet sem hagy nekem, tisztára mint a szeparációs szorongás korszak...Kapaszkodik a gatyámba, jön velem még wc-re is. Üvöltözik, hogy ne csináljak semmit, csak egész nap vele játszak. Azt is mondta sírva, hogy soha többé ne vegyünk neki barbiet, mert ő velem akar játszani.

Ma megint vérvételen voltam, komolyan gondlták,hogy 3 naponta, ez egy kicsit gáz...

Jó éjt!
R

Kép
Kép
34372

Zsuzsi, nem nagyon láttam még szöszi kisbabát, nagyon édes, kis angyalka!
Nagyon-nagyon boldog lehetsz!
Éjszakai felkelés, hm, rám is ez vár gondolom, főleg hogy a férjem anno hasfájós volt és a fiúk meg alapból hasfájósabbak állítólag nem sok alvós éjszakát jósolok magunknak :lol:
Ez a gyerekorvos azért, legalább szólt, hogy 4 órát késik???
Nem mintha akartatok volna menni vhova, gondolom...
Anyukád meddig van ott?Húgod?
Párod mikor lesz apaszabin?
Igen, ez a mosás és szárogatás, figyu, mi hiába lakunk házban és nagy a lakás, a fürdőbe teregetek, de úszik a párától, ha a radiátorokra teszem, akkor az összes szobaablak vizes, szóval a bébirucikkal megtoldva még nehezebb lesz :oops:

Reni, köszi :oops:
Asszem ha minket összeültenének, reggeltől estig tudnánk nyavajogni, néha már elviselhetelennek tartom magamat...
Babaház anyag, sajnálom, csuda vinné el őket.
Remélem vállalja vki.
3naponta vérvétel, elég húzós, nekem a ctg van most 3-4 naponta.
Blani tényleg érzi hogy nem sokáig lesz ő egyedül már csak a kis kedvenc, reméljük Bíborka születése után átveszi a "Felelőségteljes" nagytesó szerepét.És majd együtt barbieznak :lol:
Csalódott vagyok, mert az elmúlt 2 hétben elég sokszor fájt a derekam, jöttek jóslófájások, görcsök és ehhez képes semmit nem nyíltam.Akkor nekem még mennyi van hátra???
Zsuzsi meg meg se érezte, hogy kinyílt.
Tök érdekes a szervezetünk.
Ma írtó sz@r idő van.
Apa ma Szegeden van ezen a céges bemutatón, pénteken meg Győrbe kell mennie, remélem Márk megvárja hétvégét, ha már eddig nem akart beindulni...

Otthon babázó anyukáknak szép napot, kevés sírást és jó pihenést, várakozóknak, mint Móni, HuSzilvi és Dorka meg szülést kívánok...

ToldiSzilvi, gondoltam hogy az urad ül a gépnél, tegnap este meg én nem tudtam már...
Sebaj, vmikor csak "összefutunk".

Mangora írhatna már!
Edina, remélem jobban vagy.
Fleur, mi volt tegnap a dokinál?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Móni ne aggódj,nem fogsz flangálni a kórházba :D Legalábbis ha babás szobába leszel,én 4 napig az ágyról csak pisilni keltem fel.

Anna jó baba,az éjszaka első felében akar sokat cicin lenni éjfélig,aztán 3-kor és 6-kor kel fel.
Nappal meg úgy kell felébreszteni kajálni.
Nálunk a fürdetés kész katasztrófa,bőrköldöke van a drágámnak / hosszabb mint az átlag / és nagyon nehéz hogy ne érje víz.

A hormonjaim nagyon dúlnak,és sokminden van amiről nem beszélnek az emberek.....

Kép

Kép
krisztinaa

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Krisztina!

Nagyon szép Anna!!

Kata!

Nem semmi milyen jól tartja magát a méhszájad!! Bár zárt méhszájnál is repedhet a burok!!! Hátha nem sokára Márk is úgy gondolja hogy jobb idekint!!
A görcsök is furcsák 1x nekem is volt nagyon durva egész du mégis maradt a méhszáj aztán meg minden tünet nélkül 1 ujjnyi.
Valahol lemaradtam....honnan az új szülés dátum???

Ruhaszárítás tényleg kegyetlen ebbe az időbe. Nálunk kb 1 hete esik az eső vagy nappal vagy éjszaka!
Tegnap apa hozott még egy adag babarucit a kollega nőjétől már 9-re ki is mostam aztán egész közel raktam a cserépkályhához így talán estére megszárad. De már most uncsi, hogy az egész ház tele van ruha szárítóval.......

Reni!

Igazad van ez a mostani helyzet azért már tényleg sokkal jobb!!! Csak nem értem akkor miért volt a sok görcs most meg semmi????
A szülésznőm mondta hogy a kissebb terhességeket jobban megviselik a frontok.....hát nálam úgy tűnik mindkétszer bejött!!! Mert Annának is úgy könyörögtem már a végén, hogy szánjon meg nehogy túlhordás miatt keljen visszafeküdnöm a kórházba!!!
Húú sajnálom a babaházat, de karácsonyra csak meglesz!!

Anna is érzi már nagyon a tesót......ennyire azért nem kapaszkodós mint Blani, de pl tegnap is borzasztó hisztit csinált mert ő még este 8-kor elakart kezdeni nézni egy mesét, holott a kádba már várta a víz......előbb próbálkozott vele apa, mama aztán én mindenkit utált belém pedig kapaszkodott hogy nagyon szeret. Pedig én vagyok vele a legszigorúbb, még mikor lefeküdt akkor is szólt hogy megakar ölelni :lol:

Zsuzsi!!

Nagyon tündéri Zsófi baba!!
Éjszakákat sajnálom, de sajna lesz ez még rosszabb is:(( Ha elkezdődik a hasfájós korszak!!!

Reni!

Még azon gondolkodtam, hogy vajon minket is megfog viselni úgyan úgy az éjszakázás mint először?
Mert totál végig aludt éjszakám már nem is tudom mikor volt!!! Szerintem már kicsit hozzá szoktunk nem???

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!!! :D

Nálunk a helyzet változatlan, semennyire sem vagyok nyitva, holnap megint jelenés.
A babócával minden rendben.

Szép délutánt, most megyek egyet aludni, aztán vár a munka....

Dorka

Kép
traudorka

Hi!

Ervick, szeretettel gratulálok!!! Vince üdv végre idekint :D !!!

Monke, szorítok Nektek!!! Uszodabérlet: aha...bébiszitter bérletet kértél hozzá? ...Monke, Te számomra az optimizmus új mércéje lettél :lol:

Krisztinaaa, Anna gyönyörűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!! Hormonok: pont ezt a mondatod írtam anno Bors szülés-sztorijába: "...és sokminden van amiről nem beszélnek az emberek....." az én folytatásom ehhez a mondathoz a következő volt: "...persze hogy nem mondják, hiszen akkor kipusztulna az emberi faj..." fel a fejjel Krisztinaaa!!! Más: pont néztem a fotón, hogy Annának is nagy az a köldökbőr-része (vagy hogy is hívják???) Grétimnek is, soha nem láttam még ilyet! Érdekes nekem is, de itt fogták, aztán állóvízbe rakják, itt érheti a köldököt víz már az elejétől :shock: . Mikor ezt mondtam a gyermekápoló ismeretségemnek majdnem elájult. Én úgy oldottam meg a kérdést, hogy 2 naponta fürdetem, csak popsiját mosom esténként.

Reni: éjjel csak nagydolog után van pelenka csere, ha nincs, akkor büfi és alvás. Ülve szoptatom az ágyamban. Más: Blanid sokat bukott anno? Bors egyáltalán nem, ami bement, az kizárólag a pelenkából jött vissza. Viszont Grétimből kerül-fordul kijön minden. A büfin kívül tehetek még mást, hogy ne jöjjön ki a tej? Pótolni kell egyből ez a mennyiséget?

Hú, lányok, visszaolvastam mit írtam, de a napirendet azt hiszem félreérthetően írhattam: Borsét ugyan sikerült -idáig- stabilan hagyni, Gréti pedig eszik mikor akar, alszik amikor akar és talán Valaki segít odaföntről, hogy éppen éjjel alszik a legtöbbet. Nagyon gyorsan változnak ilyenkor még a gyerekek, nem bízom el magam, hogy ez így is marad. Elnézést, ha valakiben hiú reményeket keltettem :wink: .

Sajnos a köldökcsonkunk tegnapra véres lett. Pont jött a védőnő (szerűség), megnyugtatott, hogy ez normális. Persze, Borssal is ugyanez volt, csak tudjátok: saját gyereken ez nem tűnik természetes dolognak :? .
Apunk meg Angliában van, éjjel Bors összepakolta az összes cumiját és a dudu macit, hogy "Apához" :cry: . Sírására Gréta is nekikezdett. Így borulunk szépen egyik napról a másikra....

Kép
Kép
friday

Friday,köszi a megnyugtató szavakat....rámfér.
Soha nem gondoltam hogy így kétségbe leszek esve a saját babám ellátásától.Tök gáz,mert én ezt tanultam is és csináltam is,fürdettem csap alatt is újszülöttet,de a saját lányommal teljesen más.

A fürdés tegnaptól nekünk is annyiból áll,hogy vizes vattával átmosom a kis testét.Míg le nem esik az a fránya köldök.Ja,és nekünk is vérzik néha.Ráadásul itt egy nagy csatot hagynak rajta,ami állandóan beleakad a pelusba,és húzza össze vissza.

Anna utál öltözni,minden pelenkázást végig ordít,az öltözésről ne is beszéljünk,ahogy kerül ráfelé a ruha úgy nyugszik meg fokozatosan.

Zsuzsi,nagyon édes kis szöszkéd van:)

Nekem Anna még kajálni sem nagyon ébred fel,úgy kell ébreszteni.

Kép

Kép
krisztinaa

Enikő, de jó a cserépkályhánál szárogatni!Most eszembe jutott, hogy anyuméknál is van egy cserépkályhás kandalló a nappaliban és már 1 hónapja voltunk otthon, bár ők itt voltak egy hete, úgy hiányzik hogy nem megyünk, el is érzékenyültem...
Anna is érzi akkor ahogy hamarosan veszít a pozíciójából...
Anyukád marad, míg nem szülsz?

Krisztina, nagyon tüneményes Anna baba, kis fekete hajzuhatagos hercegnő!

Friday, nehéz lehet akkor egyedül a 2 picivel.De anyukád most ott van még?
Esti dupla sírás :oops:
Olyan jó, hogy megosszátok velünk Krisztinával a "nem minden fenékig tejfel" dolgokat is.
Legalább lelkiekben tudunk rá készülni, bár élőben az igazi.

Dorka, sajnálom, Feri is a lusta fiú babók közé tartozik ezek szerint.
Jövő héten beindítják, ha nem bújik ki?

Most nézem, Mangora Marcija meg ma névnapos!Boldog névnapot!Nemrég született aztán már ünnepel! :lol:

ToldiSzilvi, HuSzilvi, merre jártok???

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hi!

Krisztinaa, köldök elé mi eldobós cicibetétet vagy gézt rakunk. Most is még, hogy lássam mennyire vérzik. Így nem birizgálja a pelenka teteje a köldököt. Arra kell figyelni, hogy nagyon ne lógjon be a pelenkába, csak a pocak végéig, hogy a pisi ne tudja átitatni.

Katicat, még itt van Anyukám, sietett is este át segíteni, majd 2 perc múlva ott aludt mellettünk horkolva :evil: . 3gyerekkel lettem itthagyva :evil: :wink:

Kép
Kép
friday

sziasztok,

Zsuzsi, Krisztinaa: gyönyörűek a lányok, kicsit megnőnek, aztán majd lehet a pasit kergetni :wink:

Mi még egyben vagyunk, Csabi egyelőre nem jelentkezett, hogy kijönne :roll:
Most a holnaptól félek egy kicsit, mit mond a szülészorvos. Ha hazaenged, akkor jelentkezem, ha nem, akkor... sms. Reggel fél 8-ra kell mennünk.

Most várom, hogy jön-e barátnőm, azt mondta, még szeretne egyszer egyben látni :lol: Kicsit beszélgetni. Remélem tényleg jön...

Jaj, ettől a köldökös dologtól én is tartok kicsit. Hogy hogyan kell kezelni, remélem normálisan meg fogják mutatni.

Kata, írj majd, ha van valami híred, sikerült-e elintézni a tp papírodat. Szorítok neked.

Most megyek vacsizni. Nem nagyon tudok koncentrálni...

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,
Ma van 11.-e, én anno még erre a dátumra tippeltem, mint nagy esemény. Apa azt mondta, hogy akkor ő most elmegy focizni... Mindenki kérdezgeti, hogy mi újság...nos már egyáltalán nincs se görcsölés, se keményedés. Ma betöltöttem a 37. hetet, ennek örömére megvolt a nagytakarítás (eléggé lihegtem közben és sokáig tartott) + elmentünk ügyintézni is.

Kriszta, nagyon szép Anna, olyan kis sima, nyugodt arca van. Igen, az egyik képen néztem a köldökét, hogy mi lehet (még nem láttam ilyet). Én anno Blankival paráztam, hogyan látom el a köldökét, de szerencsém volt, mire hazajöttünk már nem volt rajta a csonk és nagyon hamar begyógyult. Azt láttam fotókon, hogy kórházanként vagy dokinként különbözik, hogyan kötik el. A sebhintőpor és az alkohol gyakoribb használata szerintem gyorsítja a gyógyulást mert szárít mindkettő.
Mire gondoltál amúgy, mint amiről nem beszélnek? Csak nyugodtan...
Az, hogy Anna ennyire jó alvó, nagyon nagy előny ám! Majd meglátod! Blanki ennyi idősen 10 percnél többet nem aludt egyhuzamban... 3 órát egyben, pedig összesen 3 alkalommal. 1 éves koráig.

Azt azért mondom csajok, hogy a segítség, legyen akármilyen jóindulatú és hozzáértő csak nagyon keveseknél működik babaügyben. Merthát valljuk be, az az igazi segítség, ha valaki úgy és azt csinálja, amit mi elképzelünk...

Friday, gáz, hogy Apának pont most kellett utaznia... Kitartás. Erről beszéltem, mint segítség. Anyukám nekem pl. nagyon sokat segített eddig is, de sokáig tarott, míg elfogadtam, hogy sosem abban, amiben én kérem. Pl. sosem vigyázna a gyerekre, amíg én megfőzök, inkább ő főz. Pedig lett volna idő, mikor nekem már az is kikapcsolódás lett volna....na ez nem panaszkodás, csak a tények...
Blanki nem volt bukós, ebben nem nagyon van tapasztalatom, de a sógornőm azt mondta, hogy a felesleget bukják vissza, ha túleszik magukat, azaz nem kell rögtön pótolni.

Móni, tényleg nagyon optimista:) kíváncsi vagyok, hogyan fog működni az uszodázás (én is ezen agyaltam amúgy valamelyik nap, mikor írta) Én mindenesetre szurkolni fogok, hogy összejöjjön :)

Kata, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor születik Márk? Szerintem a méhszáj miatt tényleg ne aggódj, nem befolyásolja, hogy mikor lesz meg. Órák alatt is sokat változhat a helyzet. (talán ezt már írtam is, de okosabbat most sem tudok)

Enikő, azt már írtam, hogy a nyaralásnál volt az első nemalvós éjszakám...na, azóta már majdnem 3 hónap telt el, és max. 3 óra a teljes éjszakai alvásom. (inkább hajnali) Talán ennél rosszabb már nem lehet. Abban bízom, hogy egy csecsemőnek azért csak nagyobb ennél az alvásigénye. Bár Blani erre is rácáfolt...A dokinak 2 hónap után szóltam, de nem tud vele mit kezdeni. Az a baj, hogy hormondúlással együtt ez a jelenség elég brutál tud lenni. Amúgy amikor hajnalban elalszom, akkor ébred Blani, pisilni megyünk, kakaót kér. Valahogy fel sem tűnik, hogy másképp is lehetne...csak mikor valaki megkérdezi, mikor pihenek.
Anna csak pár nappal kisebb, mint Blani, de teljesen más karakter, kíváncsi vagyok hogyan alakul majd a Tesókérdés nálatok :)

Marcinak boldog névnapot :) !

Dorka, azért munka közben észreveszed, ha szülni kell menni? Most előre dolgozol amúgy? Ki tudsz majd hagyni pár hetet, vagy folyamatosan kell majd dolgoznod?

Szilvi, szurkolunk holnapra! Várjuk a híreket nagyon!

R

Kép
Kép
34372

HuSzilvi, várjuk holnap a híreket, gondolom szeretnéd ha benn fognának!
Akartam írni neked ma, csak nem jelentkeztél napközben, és nem tudtam egyben vagy-e még.
A sok levél és telefon és erőteljes ráijesztés meghozta az eredményt, ma d.u kaptam egy mailt, hogy pénteken utalják a pénzt.
Nagyon örültem, remélem így is lesz.
Köszi a segítséget még1x.
Szurkolok a holnaphoz.

Friday, 3 gyerek :oops:
Köldökös storykat félelemmel telve olvasom.
Szegény kis babucik...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

MÉg mi is egybe vagyunk!! Rövid leszek mert ma nem pihiztem semmit és fáradt vagyok!!
Úgy volt h holnap jön anyukám és segít picit takarítani.. aztán reggel hívott ha ma jönne, függönyt mostunk , mostunk, takarítottunk, főztem , palacsintát sütöttünk úgy hogy kész vagyok mára!

Szárítás nálunk szerencsére nagyon jól megy.. Kandalló befüt nagyon és jól száradnak a ruhák egy nap alatt!!! HÁla istennek ennek nagyon örülök! :D

Kriszti ,,Zsuzsi gyönyörüek a lányok !! Gratulálok!! :D

Kriszti.... Mi is kaptunk anyostól kókuszpólyát mesélj róla milyen .. ebben van éjjel nappal Anna baba??

Szerencsére nekem ha bármi segítség kell majd pl fürdetés, vagy köldök dolog térenstb... itt van a sogornőm aki biztos fog segíteni :lol: , csak szólok neki és felrohan a kertbe hozzánk! :wink: !

Na majd holnap jelentkezem bővebben!!

Puszi
Jóéjt !
Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Először is, Kriszti, gratulálok Annához (jó nagy baba ő is :) ) és Vick, gratulálok Vincéhez! Sok boldogságot és sok tejcsit kívánok nektek!

Bocsi, de most csak gyorsban tudok jönni, elég zűrösek még a napjaink :)

Na és akkor rólunk is egy picit! :)

Szüléstörténetem röviden!
Reggel bementünk a kórházba 7-re, bekötötte a szülésznő az infúziót, és kb 10-kor mentünk a műtőbe. Ott a fájdalomcsillapítást követően beadták az érzéstelenítést, aminek hatása nem volt teljes, így altatógázt is kaptam maszkon át. Az egészből ezt követően csak annyira emlékszem, hogy Marcit odatette a fejemhez a szülésznő és éreztem a kis kezének érintését az arcomon. Utána őt elvitték apához, rátették a mellkasára, majd megfürcsizett és utána visszahozták még a műtőbe egyszer nekem. Akkor már kicsit hosszabban is érezhettem a kis keze érintését az arcomon, mert a szülésznő úgy tette oda :)
Ezt követően a szülőszobára mentünk vissza, kb másfél órára, ott megint odahozták MArcit majd átvittek a kórterembe. Ott egyszer megint megkaptuk a nagyfiút :) Nekem persze csak annyi erőm volt, hogy gyönyörködjek benne, de nagyon jó volt!
A műtét után 6 órával kelhettem fel (sőt, szigorúan fel kellett kelnem). Az első éjszaka még csak akkor hozták Marcit, mikor felébredt, de a második naptól végig velem volt!
Párom a műtőbe nem jött be, jobban is tette, mert nehéz lett volna őt kicipelni :) A szülőszobában és a kórteremben végig mellettem volt!

Marci pontosan 3420 grammal született, csak az sms-ben, amit Szilvinek küldtem nem írtam pontosan :)

Mivel a tejcim csak vasárnap este indult be, így elég sokat fogyott, 3080 grammal jöttünk el a kórházból és azzal, hogy sokat kell enni :)

Most ott tartunk, hogy össze-vissza a feje tetején minden :) Mást mond a védőnő, mást a gyerekorvos, úgyhogy kicsit összezavarodtam, hogy mit is kéne csinálni. Felhívtam a szülésznőmet, mert mondta nyugodtan keressem. Vele mindent pontosan átbeszéltünk, mikor mit kell csinálni (mert kicsit besárgult Marci, meg száraz a nyálkahártyája). Nagyon aluszékony és így elég nehézkes a szopizás, most babavízzel fogjuk pótolni a veszteséget, mit ma délután el is kezdtünk és párom szerint már látszik rajta a változás, már nem olyan ráncos :)

Rólam annyit, hogy a lábadozás lassan halad, a hátam nagyon hasogat és haskötöt kell hordanom, mert a sebből kiesett a kanül Azt ne kérdezzétek, hogy mi az összefüggés, de császár esetén ajánlom mindenkinek egy ilyen beszerzését, csak hétfőn kezdem el hordani, de sokkal könnyebb benne minden mozdulat. Azóta gyorsabban is javulok.

Képeket mindjárt keresek!

Mangora

Kép
mangora

Kép Születésem után

Kép Apával

Kép Nehéz szülés volt

Mangora

Kép
mangora

Kép Otthon

Mangora

Kép
mangora

Azt még nem tudom, hogy mennyire tudok jönni az elkövetkező napokban, de próbálkozom a zűrzavarba beiktatni a fórumozást is már, most már nem esik nehezemre leülni a gép elé :)

Kitartás mindenkinek addig is!!!!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?