A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond:
"Te a játékok terén disztingválódtál, a kis pöcsökkel még ráérsz. Mi már elkapcsolunk. " :shock: Talán már túl este van / :lol: /, de ezt most nem értem :roll:

Merion: jó az a szék ennyi pénzért! :lol: Mondjuk amit én néztem, az gurulós is meg hintává is alakítható :roll: :lol: Viszont azt csak a netről tudom rendelni, mert itt a babás boltunkban nincs már :( De még nem is biztos, hogy az lesz, lehet, hogy itt majd beleszeretek vmelyikbe... :lol:
Linkeket köszi, mentek a kedvencekhez :D

Szisz: boldog névnapot Marcidnak! :lol: :lol: :lol: A gyerekharisnyák mindig is drágák voltak- legalábbis amiket mi forgalmaztunk, többe kerültek mint a felnőtt harik :roll: :D Esetleg tavasszal akcióban lesz olcsóbb :lol: :lol:

Ancsurti: halkan örülök veled :lol: :lol:

Kép
agi125r

boo! :)

Hogy ekkora koromban mi volt nem tudom :lol: :lol: , de nálunk papucs játszott, kb. 6 éves koromtól már emlékszem rá. :roll:

agi125r! :)

Bogyókák, okééééééés?, zsíragy, Kalap Úr... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Mamusz-ügyben én is Ancsurti és Boo álláspontján vagyok. A tesóm pl. olyan mamuszt adott tavaly télen a Nikire, ami lábszárközépig felhúzható zokni, csak a talpa bőrből (v. műbőrből) van, így nem csúszik és tök strapabíró.
Most meg, hogy házban laknak - bár van padlófűtés - szandált ad a gyerekre. Kimondottan benti szandál, aminek a talpát kb. 30 mp. alatt le lehet mosni.

Ancsurti! Jujj de jó!!!!

Szisz!
Boldog névnapot a kisfiadnak! Bennem az Attila él. Melyiket használjátok?
Kutyusod: vele se lehet egyszerű a séta... :roll: :roll: :roll:

Holnap megyek a tesómékhoz baba látogatásra. Anyósomhoz viszem Petrát, most lesz az első hosszabb ottléte, remélem, hogy minden rendben lesz. Legfőképpen az alvástól félek.

Boo!
Én ismerek egy felelősségteljes egyetemistát, aki szült (jó, nem azért szült, hogy megmentse a népességünket a csökkenéstől, de egyetemistaként vállalt gyereket). Te is ismered! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzátápláláshoz nézd meg a linket, amit Merion tett fel, szerintem jó!

Kép
katy76

[quote="200907?"] írta:200907?
[quote="boo"]B írta:booond
[quote]E írta:rősen remélem, mert a falnak megyek, hogy Manónak hiába van egy rakat zoknia, a 90%-a szennyesben gubbaszt mindig, mert képtelen vagyok kirobbantani a talpából a feketeséget. Hiába a 90 fok, az ezerszeri mosás, a folttisztító, meg egyebek.
(A másik "megoldás", hogy lejebb adok a rigolyámból és nem veszem észre, hogy nem teljesen makulátlan. De nem megy...

mé nem vesző annak a gyeröknek egy rendes mamuszt??? :twisted: :twisted: :twisted: én olyan gumipöttyös talpúra gondolok, ami puha is meg nem csúszik el benne :wink: :wink: :wink:

Meeer az nem tartja a bokáját és a sarkát. :?

Miért a zokni igen?? :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép
szisz89

[quote="200907?"] írta:200907?
[quote="boo"]B írta:booond
[quote]E írta:rősen remélem, mert a falnak megyek, hogy Manónak hiába van egy rakat zoknia, a 90%-a szennyesben gubbaszt mindig, mert képtelen vagyok kirobbantani a talpából a feketeséget. Hiába a 90 fok, az ezerszeri mosás, a folttisztító, meg egyebek.
(A másik "megoldás", hogy lejebb adok a rigolyámból és nem veszem észre, hogy nem teljesen makulátlan. De nem megy...

mé nem vesző annak a gyeröknek egy rendes mamuszt??? :twisted: :twisted: :twisted: én olyan gumipöttyös talpúra gondolok, ami puha is meg nem csúszik el benne :wink: :wink: :wink:

Meeer az nem tartja a bokáját és a sarkát. :?

Miért a zokni igen?? :roll: :roll: :lol: :lol:

Kép
szisz89

Ancsurti

Jaj de jó, csak így tovább :lol:

Kép
Kép
orsi777

szisz89! :)

Jó a meglátásod: a zokni valóban nem tartja a bokát. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De a cipő igen, ezért adtunk rá (pluszban még, hogy ne fázzon fel)
Azonban koszolódnak a zoknik, amik aztán a cipőket koszolják össze és utána már oda-vissza megy a dolog. :? :? :? :? :? , ráadásul nem tudom kimosni a zokniból.
Erről megy most a témázás. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Ismét megtaláltam azt a másik, alvással kapcsolatos írást...az 5. pontjában van az, amire utaltam, hogy a babák "így vannak kitalálva"...
http://www.lll.hu/node/187

Még egy másik, ahol sok téma van az alvásproblémákról:
http://alvas.kismamablog.hu/

Egyébként ezen a www.kismamablog.hu oldalon nagyon jó írások vannak és kérdezni is lehet.

Itt pedig nagyon édes puhatalpú bőr cipők (meg sok más is) vannak...ezekben talán Bond is felengedné az ágyra Manót. :wink:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... page=cipok

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

talán egy kicsit jobban vagyok,bár pihenni nem tudtam,mert a kislányom nem hagyott,de amikor hazajött apa,akkor beültem egy kád forró vízbe és az jót tett.

Boo!! Na ez jó kérdés... Lili ugyanúgy megun mindent 5-10perc alatt,mégha foglalkozom vele,azt is,pláne ha nyűgös. Reggel kaja után leteszem a földre egy vastag paplanra,ott elvan azért egy fél órát,eszi a textil pelust,nézelődik,dumál,aztán beteszem a járókába,de azt is megunja,utána pihenőszék és ha már semmi nem használ,akkor a mi ágyunkba,ott bámulja a tv-t,de ezt is hamar megunja. Ugye nálunk még sz@rabb a helyzet,mert Lili nem alszik,vagy csak nagyon keveset napközben,így estére már olyan vagyok,mint egy mosott sz@r :lol: Bízom benne,hogyha elkezd forgolódni,akkor jobban el lesz magában.
Tényleg Ancsurti! Hangi nagyon ügyes,ha már forgolódik.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!
Enyém gyerek a tápszer dobozán előírt mennyiséget eszi, naponta 5x-6x. Gyarapodása tökéletes, nincs semmi gond, és ő is 2-2,5 óránként akar enni. Ha 2 óra múlva éhes, akkor szoktam neki gyümit adni, azzal eltelik egy picit a poci, és kibírja kajaidőig. Egyébként, meg ha 2,5 óra után kér enni, akkor megetetem. Az a fél óra nem oszt nem szoroz. Inkább megetetem fél órával korábban, mint hagyjam fél órát üvölteni a gyereket!

Az én ebem is leül az út szélén :lol: Sőt néha úgy figyelget, nyílván véletlen, mint ha körbe nézne, hogy jön-e autó.

Ancsurti!
Egyik ismerősöm mesélte, hogy neki is a fia anno nagyon sokáig olyan volt, mint Hangi. Hónapokba telt, mire rájöttek, hogy mi a baja. Az ismerősömnek rengeteg teje volt, és literszám adta le. Megetette a fiát, és amit kifejt az ment az üvegbe, és azt adta le. Nos mivel a tejci eleje sokkal hígabb(az a szomjoltó) a fiú azt ette, és utána csak a "sürüjét", és attól fájt a pocija, és sírt folyamatosan. Amikor erre rájöttek, és azt a hígabb részt lefejte, és csak a "sűrűjéből" kapott a fiú, egyből megszűntek a gondok. Nem lehet, hogy neked is van valami a tejeddel, ami Hanginak nem jó?

Ági!
Törpikém nevében is köszönöm!

Katy!
Neked is köszönöm!
Igen jól él benned, mert Attila Márton. Ez úgy műkszik nálunk, hogy (mivel én hisztiztem ki az Attilát)Én az Atit használom, és rajtam kívül mindenki a Marcit. A szüleim hol Atizzák, hol Marcizzák.

Jaj nem is meséltem! Tegnap Welnesseltem itthon. Kezdtem a napot azzal, hogy fél9-re mentem vezetni :twisted: , aztán usgyi a szomszéd lakásba a fodrászomhoz, vééégre teljesült Apa kérése, és megcsináltattam a padlizsán színű melírt. És begöndörítették a hajam, ezt majd részletezem Dodinak, mert még most is göndör. Utána egy szolid manikűr (mert jövő hét szerdán megyek manikűröshöz), pedikűr, ééééés aminek a legjobban örültem, Apa lenyomott egy romantikásos masszázst este. 8) 8) 8) :oops: :oops:

Kép
szisz89

Bond!
Igen látom! Vanish szappant próbáltad már? Vagy itt a csajok nagyon emlegetik az ariel folttisztítót.

Boo!
Várom a privit!!!!!!!! Gazdagodni kéne!!

Na most már megyek, mert még nincs kész a majonézem,és Apa perceken belül betoppan, és még hol vagyok attól, hogy kész legyen a majonézes krumplisaláta.
Puszi és jóéjt!!

Kép
szisz89

Bond: ja vagy úgy! :lol: :lol: Kata olyankor már alszik :lol: Viszont a Family Guy ismétlése péntek du. van- van, hogy akkor szopizik éppen :lol:

Szisz: tegnapi napod :lol: :lol: Rám is rámférne már vmi tatarozás... :roll: :lol: A kozmetikusom már megint elköltözött, ismét kereshetek újat :evil: Legalább a fodrászom megmaradt :D

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok,

Örülök, hogy a hozzátáplálásos cikk többeknek segít! :lol:

Az egyik múltkori sétánk alkalmával össze futottunk egy másik baba-mama párossal, és kiderült, hogy a kisfiú 5,5 hónaposan 9 kg, és már húst is (meg főzeléket, gyümölcsöt) adnak neki... :roll: :roll: :roll: a tápszer mellé, csak úgy a hozzátáplálás címén...

Megkaptam a HR-es kolléganőmtől a papírokat, hogy 12.08.-án lejár a TGYÁS, és ha nem megyek vissza dolgozni :roll: , akkor töltsem ki, és igényeljem a GYED-t meg a fizetés nélküli szabadságot. Gyorsan telik az idő...a TGYÁS több volt mintha dolgoztam volna, de a max. GYED is sokkkal kevesebb lesz, mint a fizetésem. :( Tudtam én ezt azon az éjszakán is, amikor Míra babám megfogant...de most, hogy ilyen nagyon közel van ez az állapot, azért eléggé megrázó tud lenni. :shock:

merion

merion

Lilisgabi, örülök, hogy megyógyultatok. :P

Szisz

Boldog névnapot Marcinak!! :P

Nyuszi

Gyógyulgassál te is. :P

Kép
Kép
orsi777

Alvas ugyben koszi az oromkodest :wink: !Most is szunyal...kivancsi leszek...

Szisz:Martonnak boldog nevenapjat!!!
(huu akkor a cicusomnak is ma van.. 8) )
Nem tudom mi problema lehet a tejemmel...szerintem nem itt van a problema.....en nem adok le tejet,es fejni is csak akkor,mikor szaporitok,vagy beteg a bimbom,vigyazok mit eszek,es a sorrendre is ugyelek,nem eszi csak a vizesebbet,sem csak a zsirosabbat.....szoval nem itt a bibi,de keressuk,bar inkabb a temperamentuma a ludas,nagyon kis izgaga sajtkukac fajta :lol: Es allandoan elegedetlen :lol:
Jo lehetett a tegnapod!!! 8)

Nyuszi:na ezert szenvedtem en is sokat,mert sz@rt aludni Hangi...es igy eleg nehez lekotni egy nyugos gyereket.....De ma is jatszottunk a szonyegen,nagyjabol elerheto tavolsagra leteszek jatekokat,es probalja elfordulva elvenni oket...nagyon kis huncut kozben,de persze sokat szamit hogy most alszik rendesen napkozben :wink:
Igen,mozgasfejlodesileg nagyon kis ugyes,mar 1 honapja atfordul siman hasrol hatra,tobbszor egymas utan,es mar gyakoroljuk a haton valo elfordulasokat is!
Jobbulast!

Merion:pont olyan kisciponk van nekunk is;)az a kis bor,puhatalpu...latszik is a kepeken.....csak meg picit nagy ra,de itt jo aron lehet kapni,es sokfele szinben,formaban!!!
Huuu azert sok tapszeres baba lesz ideje koran nagy sulyu........de hogy tenyleg miert kell ezt ennyire nyomatni(hus,stb.)na mindegy,nem huzom fel magamat ezen tobbet....

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nem is vicc..... :?

Múlt hónapban világméretű felmérést indított az ENSZ.
> Egy kérdés volt:
> "Kérem, mondja meg őszinte véleményét arra nézve, hogyan lehetne
> megoldani az élelmiszerhiányt a világ többi részén?"
> A felmérés nagy kudarccal végződött!
> Afrikában nem tudták, mit jelent az "élelmiszer".
> Kelet-Európában nem tudták, mit jelent az "őszintén".
> Nyugat-Európában nem tudták, mit jelent a "hiány".
> Kínában nem tudták, mit jelent a "vélemény".
> Közel-Keleten nem tudták, mit jelent a "megoldás".
> Dél-Amerikában nem tudták mit jelent a "kérem".
> Az USA-ban pedig nem tudták, mit jelent a "világ többi része".

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Ancsurti! Én is egész nap játszom vele,hol a járókában,hol a földön(nagyon szeret a földön lenni),hol a nagyágyban és basszus,látom,hogy fárad,beteszem az ágyába,vagy ott hagyom a mi ágyunkba és csak a cumit nyomom be neki,hátha alszik,de nem :twisted: Csak dörmög(utálom azt a hangot :lol: ),de nem alszik. Mondjuk nem panaszkodom,mert 2 napja alszik délután fél órát - apró örömök az életben - de jobb lenne,ha többet alukálna. Amúgy úgy veszem észre,hogy nemsokára ő is átfordul,mert állandóan húzza fel a lábát hanyatt fekvésben és már dől egy kicsit oldalra. Olyan édes!!

Boo! Igen,ez lenne a normális,amit te írsz,hogy kaja,játék és alvás,de nálunk az utolsó kimarad rendszerint :( A dokinő azt mondta,hogy vannak ilyen gyerekek

KépKép
KépKép
nyuszi81

Jó reggelt !

Várom a védőnőt, elméletileg 10 óra körül szokott jönni, remélem tényleg akkor jön , mert utána lenne egy kis elintéznivalóm és kimennénk sétálni végre .Annnnnnyira szép idő van itt , kék az ég és süt a nap.Remélem mindannyian elmondhatjátok ezt, ha kinéztek az ablakon. Ha mégsem, akkor szeretettel várok minden borús helyen lakót, hogy kinézzen az ablakunkon. :D :D :D Amúgy a minap felvetettem egy esetleges tali lehetőségét...de annyira tolongtatok és örültetek, hogy nem tudtam megszervezni. :roll: :roll: :roll:
Mi majdnem bármikor vevők lennénk egy babás-mamás talira, de leginkább szerdán vagy csütörtökön kora délután, esetleg délben.

Ööööö nemtom már kinek mit akartam írni, ugyanis tegnap este hoztam be a lemaradásomat és egy egészen kicsit szenilis vagyok.

Azért megpróbálom összeszedni magam. :roll: :roll: :roll:

Szisz : utólag boldog névnapot a kicsi fiadnak!!!!! Romantikásos masszázs, tatarozás...hm, de jól hangzik , este beizzítom Apát .

Merion : nem tudtam letölteni a babaszakácskönyvet :roll: :roll: :roll: , pedig úúúgy szeretném, mit csinálok rosszul? Eddig azt hittem nem vagyok teljesen műszaki analfabéta, de kezdek kételkedni benne. Nagyon jó az az etetőszék!!! Mi is beruháznánk rá , de most már izibe el kell adnunk a lakásunkat és venni egy picit nagyobbat, mert kezd kaotikussá válni az élet 37 nm-en, egy szobával.

Ancsurti : jaj de jó hallani valami pozitívumot is a kis méregzsákról. Csak így tovább, megy a drukk, mert már kezdtem aggódni érted, hogy becsavarodsz.

megjött a védőnő, folyt.köv.

Kép
ikoka7

Boo!
Az elipszis gépet imádom. Amikor lejártam kondizni, azon voltam a legtöbbet!!!
Na nehogy azt hidd, hogy Apának füttyentek, aztán rohan, hogy meggyúrjon... Nálunk ez úgy néz ki, hogy én kb 2 hétig nyomatom a szöveget, hogy naaaaaa léccci léccci, aztán semmi, bedurcizok, mert közben én már vagy 3adjára masszírozom, aztán nagykegyesen az első kéréstől számítva kb 3 hét után eszébe is jut, na de akkor olllllyan extra és fincsi masszázst kapok, hogy csak na!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Rexi: :lol: :lol: :lol: :lol:
Majonéz: Persze! kb 10 perc alatt kész, 10ed annyiból megvan mint a bolti, és 10x olyan finom. Csak 1 hátránya van, hogy azt csak öntetekhez lehet használni a nyers tojás miatt. Tehát nem tudod úgy rászerkeszteni pl szendvicsre.

Bankhoz akartam még írni. Undorító, hogy ha hiteled van, akkor 1 nap késés miatt ezreket számolnak fel késedelmi kamatként, viszont ha ők bakiznak, mint pl ez az automatás sztori, akkor lapítanak, és heteket, hónapokat ülnek az ember pénzén.

Mindenkinek köszönjük a köszöntéseket!

Itt is csudi klassz idő van úgyhogy megyünk is sétálni, meg Apukámnak és a tesómnak ajándékot venni. Hétvégén Tivadar napokat tartunk. Tesómnak kinéztem egy klassz pólót, Apunak még dunsztom sincs mit veszek.
Ha visszajöttem elmesélem a tegnap esténk, ritka sz@r volt...
puszi :evil:

Kép
szisz89

Ikoka,
Nem tudom, hogy mit csinálhatsz rosszul...semmi extra nincsen a könyv letöltésében... :roll:
Ha csak a www.kismamablog.hu oldalt nyitod meg, a felső menüsorban is ott van a Babaszakácskönyv, próbáld meg ott.

Sillia,
Erről Te jutottál eszembe...hátha segít a problémád megoldásában:
www.gazdagmami.hu

Fogzásról sok minden...
http://www.kismamablog.hu/category/fogzas

Nálunk is elég nyűgösek az éjszakák, lehet, hogy kipróbálom a Viburcol kúpot, hátha segít kicsi Mírámnak.
:wink:

merion

merion

Kép sziasztok :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.12 13:05-kor.
Vendég

Sillia

Lóci nagyon édes :P

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :)

Egyelőre csak f.nikicinek írom, hogy nem sikerült elküldeni a mélt az ismerősének. Ismeretlen felhasználó jelzéssel visszapattant. :roll: :lol:

Kép
Kép
200907?

Érdeketelenségek házunk tájáról. :oops: :lol: :lol:

1. Múlt héten letörött egy fél rizsszemnyi a fogalmam sics melyik fogamból. :? És mivel az öreg doki bácsim eltörte a kezét sanszos, hogy már nem is fog praktizálni(?) :?: :( :( :(
2. 1 hete befejezték az erkély felújításokat. Nagyon pöpecek lettek. Továbbá nem barmoltak szét semmit és mindent eltakarítottak maguk után. :shock: :D :D :D :D 8)
3. Apa szerint elég 18-20 fok a lakásban. :evil: :evil: :evil: Persze - mondom-: éjjel!!! De nem nappal, mert akkor megfagyok. :? :? :? :? :? 22-vel beérem és este jöhet a 18-20. :?11

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest

Maca tüsszög. Remélem, hogy nem fázott meg. Nélkülözném... :roll: :roll: :roll: :roll:

A múltkor már csak hajszál híjja volt az oldalra fordulásnak. Azóta nem próbálkozik vele. :( Pedig az a probálkozás tényleg annak szólt, nem csak véletlen volt. :roll: :( :( :(
(Per pillanat Manó szeretgeti. Ez egyik jobban röhög, mint a másik. :shock: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Előbbinek az utóbbi időben be nem áll a szája esténként. :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Annak ellenére, hogy Manó időnként megpróbálja szétszerelni Mancit, őt szereti a legjobban, ha megjelenik. Egyből neki áll vigyorogni, ha nem látja, de hallja a hangját, akkor is abbahagyja azt, amit éppen csinál és vigyorog, mint a tejbetök. :D :D :D :D :D :D (Még az amortizálási kísérletekt is egész jó tűri. :shock: :lol: :lol: :lol: )
Az én kezemben tulajdonképpen csak szopikor van és emiatt lelkiismeret furdalásom van egy picit, mert Manónál nem így volt. Második gyerek így-úgy, de azért ne szenvedjen már hátrányt ezért... :roll:

Kép
Kép
200907?

Hogy a vasvilla állna abba, aki kitalálta az újratölthető elemet!!! :evil: :evil: :evil: :evil:(Pontosabban akkumulátort, de maradjunk a helytelen megfogalmazásnál :roll: :roll: )
A dolog, mint olyan jó, csak nem bírnak túl sokat. :x Ha nincsenek normálisan feltöltve. Az meg az első feltöltéseknél dől el, hogy később mennyit fognak bírni. Most tegye fel a kezét, aki tudta, hogy ezt a következő képpen kell csinálni:

Az elem teljesítménye * 1,4 / az akkumulátor teljesítményével és az első 2 alkalommal ezt még meg is kell fejelni 1,5 órával. Na, ennyi ideig kell feltöltetni kezdetben. Később már elég annyival, amíg gondolja az ember.
Különben úgy jár, mint én és nem fogja érteni, hogy hiába töltögeti napokig, semmit sem bírnak. Most nem jut eszembe :oops: :oops: , hogy ezt a jelenséget hogy hívják pontosan. De a lényeg az, hogy ha először nincs elég ideig töltve, akkor a teljesítmény egy része kihasználhatatlan marad. (Tehát ha az összteljesítmény 100%, de ha először nem töltöd fel rendesen, csak 68%-ig, akkor később már abból a 68%-ból kell gazdálkodnod, azt veszi 100%-nak és ugrik 32.) Így meg nem csoda, ha csak szenved vele az ember. :x :x :x :x

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

A Travian egyáltalán nem lövöldözős játék.
Igazából inkább fejben kell játszani, a monitoron előtted csak egy grafikus falu van és így kell fejlesztgetni katonáskodni egyebek.
Mindemellet nem a legkedvesebb játék, ugyanis egy erősebb játékos egy nap alatt tönkreteheti más esetleg hónapokig tartó munkáját :?

Kutyatéma aki gondolja gögessen!

Áruld el nekem, hogyan kell olyan engedelmes kutyut nevelni mint Müzli???

Most elhatároztuk hogy jóvá teszzük amit esetlegesen elrontottunk Áfonyánál. Ő ugyanis fél. Mindentől és mindenkitől. Tőlünk is.
Ugyanakkor meglepően engedelmes, tehát póráz nélkül egy piiszre azonnal visszajön. MAJDNEM mindig. Amikor viszont nem, akkor a büntetéstől félve már nem mer visszajönni és inkább világgá szalad.

Apa ugyanis egyszer kétszer igen megrakta egy-egy ilyen elszaladás után :?
Én hiába mondtam neki hogy a kutya így azt gondolja, azért kapott ki mert visszajött...
Dehát hogyan másképp lehetne megtorolni az elszaladásokat???
Ő egy tűzrőlpattant izgő-mozgó hirtelen kis terrier, 10 másodpercnél tovább nem tud egy dologgal foglalkozni (kivéve a simogatás), ételjutalom nem érdekli.

És nem bírja ki hogy ne szaladjon el. Hol egy kacsa után hol valami más után.

Legutóbb az történt, hogy fiatalok jöttek ki a gimiből és Áfonya nem bírt magával, ment simogatást koldulni. Ezt úgy kell elképzelni hogy hason csúszva szemforgatva törleszkedik mindenkihez.

Apa ezt nagyon utálja és ha látja hogy odamenne valakihez mindig visszahívja.

Csütörtök este túl nagy volt a csábítás Áfonyának és odaszaladt a gyerekekhez.
Amikor apa hívta (pedig direkt kedvesen ne ijedjen meg), tudta a kis állat hogy ezt nem lett volna szabad és inkább világgá szaladt.

Azt tudni kell, hogy ő olyan kis alom maradéka volt. Aki már az alomban is a ragsor legalján volt. Olyasmi mint egy osztályban az a gyerek akit mindenki csúfol és megver.

Viszonylag tapasztalt kutyás létünkre elkövettük azt a hibát hogy megvettük mert annyira aranyos és szánalomra méltó volt.

De a félelmeit ő már nem tudja levetkőzni, ehhez járult apa szerintem kissé túlzó elvárása vele szemben (bár a gyere ide parancs mindenkori végrehajtása talán elvárható lenne) és most van egy mindentől rettegő lapító kiskutyánk akit viszont azért szeretünk.

Lányok, akinek kutyája van, mit tanácsoltok?
Vendég

Petit kiegészítés :oops: .
Az első alkalommal, amikor az ember kicsomagolja és használja az elemet, előbb teljesen le kell meríteni és AKKOR eljátszani a fenti mókát.

Még ezt találtam ezzel kapcsolatban:

"Elméletileg a legtöbb töltő jelzi, ha készen van (pl. a piros indikátorledek átváltanak zöldre, stb.), nem kell számolgatni. (De azért érdemes átnézni a használati utasítását.)

Első alkalommal jó, ha többet van a töltőn az akku, mert ez tulajdonképpen a formázása (+ még megismételni a teljes merítés-hosszú töltést 3 cikluson keresztül). Ha az elején túl korán leszeded a töltőről, akkor a későbbiekben rohamosan fog csökkenni a kapacitás.

10. Mi az a "memória hatás"?
A memória hatás leginkább az Ni-Cd, és kevésbé az Ni-MH akkuknál fordul elő. Ez azt jelenti, hogy ha egy akkut többször csak részben merítünk le mielőtt feltöltenénk, akkor az akku "elfelejti", hogy még tovább, teljes kapacitásáig lemeríthető. Hogy bemutassuk: Ha rendszeresen teljesen feltölti az akkuját, de utána csak 50%-át használja fel ennek a teljesítmények a következő újratöltés előtt, akkor végül az akku nem fog tudomást venni a további 50% kapacitásról, amely így felhasználatlanul fog maradni. Az akku még mindig működőképes lesz, de csak az eredeti teljesítmény 50%-áig. Ahhoz, hogy elkerüljük a fenyegető "memória hatást", végre kell hajtani a teljes feltöltési folyamatot (teljesen feltölteni, és aztán teljesen lemeríteni az akkut) legalább két- vagy háromhetente egyszer. Az akku lemerítéséhez ki kell húzni a berendezés csatlakozóját, és hagyni kell, hogy az az akkuról üzemeljen addig, amíg megszűnik működni. Így biztos, hogy egészséges marad az akkumulátor."

Kép
Kép
200907?

Bond

Lóci is 1+2+1+3 tüsszentéssel indította a napot...

Kérünk még Manó amortizálja Hugit képeket!!
Vendég

sillia! :)

Én nem értek hozzá, de azt ne írd, hogy "elkövettétetek ezt a hibát" :( :(

(Manó itt ül mellettem. Orrfújás után túrát indít:
-Tessék itt van kaki.
-Köszönöm. :? ( :lol: :lol: :lol: )
.....
-Tessék itt van mégegy.
- :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Ilyen jellegű képek egyelőre nincsenek, de az előbbi nevetőset fel akartam venni videóra és nem bírta a digitális fényképezőm. Egy kilónyi elem van itthon, újratölthető is. Már nem egyszer jártam így, ezért most dühömben írtam le előbb, hogy miért van illetve mi a teendő.

(Manó nagyon jó szívű. Már 4 kakinál tartok. :? :? :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Tegnapi történések...

Apa megszervezett egy Agárdi termálfürdőzést. Nagyon örültem neki, szegény öreg csontjaim oda vannak :(

Amíg mi pancsizunk idehozta a mamát (anyósom) hogy vigyázzon Lócira.

Kedvelem, sőt már-már szeretem az anyósomat DE!!!

Azt tudni kell, hogy Lóci rettenetes sikoltozást csap ha nem vagyok a közelében. Erre fel is voltam készülve.

Mama feljön, mi készülődnénk. Apa kéri tőle fogná meg Lócit... Mama mondja, tegye csak a járókába, nem kell annak a gyereknek mindig kézben lennie.
Jó, apa beteszi a járókába.
Én bemegyek a fürdőszobába, hallom hogy kisfiam egyre elkeseredettebben üvölt.
Akkor akadtam ki, amikor kijövök és azt látom: Mama ül az ágyon és nézi a sikoltozó gyereket :shock:

Közben persze beszél hozzá, mondja nem vehetjük ki majd ő megnyugtatja..

Apa kedvesen közölte vele hogy ne pont most próbálja megnevelni a babát és különben is a mi gyerekünk és ÍGY max. végkimerülésében fog ellhalgatni.

Mama mondja, látott ő már gyereket, menjünk már!

Mentünk. Akkor már kivette a járókából de már mindegy volt. Otthagytam a sikoltozó gyereket.
A lépcsőházban kezdtem el sírni aztán véggigzokogtam az utat. Képtelen voltam megnyugodni. Tudtam hogy semmi baja nem lesz Lócinak és azzal is tisztában vagyok hogy néha muszáj lesz a mamára bízni. Azzal is tisztában voltam hogy sikítozni fog.
De ha a Mama szépen ölbe veszi amikor elindulunk és nem pont most kezd neki a nevelésnek, akkor kisebb lett volna a baj..

Amikor odaértünk, apa mondta hogy felhívjuk Dalmát és ha még mindig Sír Lóci, hazamegyünk inkább.

Dalma nem vette fel mert lennt volt a kutyával. Mindegy bementünk fürödni. Addigra már teljesen szétbőgtem az arcomat és erősen kavargott a gyomrom. Azért nem volt rossz a fürdés.

Amikor hazaértem, Mama teljesen megtörten ült az ágy szélén. Ebből arra következtettem hogy nem sikerült a "nevelés".
Azt mondta, ő már felnevelt két gyereket meg 4 unokát, de ÍGY sikoltozni babát még nem hallott. És hogy vigyük orvoshoz Lócit, mert az nem normális hogy így sír és hogy közben szinte rángatózik és hogy ez a baba nem jókedvű...

Dalmát kérdeztem, azt mondta kb. fél óráig tartott a sikoltozás miután elmentünk, utána is csak azért maratd abba mert már nem jött ki hang szegénykémnek a torkán. Kevés alvás után felébredt és újabb hosszú sikítozás...

Úgy döntöttem, a jövő hétvégére tervezett erdei kirándulás elmarad :?
Pedig nagyon vágytam rá, de így nem akarom. Úgysem érezném jól magam ha tudom hogy a babám órákig csak sikoltozik nélkülem.

Tudom, hogy a mamának amúgy igaza van, és valóban szinte állandóan a kezemben vagy a mellemen van Lóci.
De engem ez nem zavar. Már nem 2 hanem 3 óránként ébred éjjel, úgyhogy az is alakul.

Olvastam itt tőletek mindenféle könyvről meg nevelési elvről, kinél mi vált be és mi nem.
Én is tudom, hogy az, amit most csinálok, egy 8-10 kilós babával már nem lesz kivitelezhető, hogy így gyakorlatilag a rabszolgája vagyok.
Tisztában vagyok azzal, hogy rendszer kellene a napjainkban és meg kellene tudni lennie nélkülem is.

Persze megpróbáltam a cumit a pisszegést a hátsimogatást az alvósrongyot stb..

De csak a mellemen tud elaludni. Vagy kb. fél óra őrjöngés után, de akkor álmában is fel-fel sír utána :cry:

Lóci nem olyan mint Hangi, ha itt vagyok vele és állandóan érzi a testközelséget akkor egy barátságos kiegyensúlyozott baba.

Csak egy picit félek, ha mindent ösztönösen és érzésből csinálok, valamit visszavonhatatlanul elrontok :(
Vendég

bond

[quote] írta:n nem értek hozzá, de azt ne írd, hogy "elkövettétetek ezt a hibát"

Tudom, hogy ez így kegyetlenül hangzik, de az ilyen kölyköt nem lenne szabad megvenni... Az ilyen kicsi ha a mamája mellett marad és nincsenek már mellette a testvérei, sokkal nagyobb esélyekkel indul az életének :)
Vendég

[quote="sillia"]
írta:
sillia...sokkal nagyobb esélyekkel indul az életének :)

De ez nem predesztinál! Ez inkább a gazdikon múlik, szerintem. De nekem nemhogy kutyám nem volt, de még másom sem. (A légyölő pókszázlábút leszámítva, de ő kéretlenül volt :? :? :? :? )

Ha TÉNYLEG ösztönösen nevelsz gyereket, azzal nagyon nem lőhetsz mellé. Hiszem minden a túlélést szolgálja, tehát te akaratlanul is rátalálsz arra, amire neki alapvetően szüksége van. Csak ezt a modernkori tanult dolgokat kéne kiiktatni valahogy. Ha a természeti népeknek megy, akkor nekünk is kell, hogy menjen. :wink: :wink:

Kép
Kép
200907?

Bond

Manó és a kis fikuszkái :lol: :lol: :lol:

Sillia

Lóci sírás- mama -sírás :cry: :cry:

Sillia, még én sem hagytam rá senkire sem Odettet kivéve 1.5 órára, mikor augusztusban temetésre mentünk. Igaz nem sírt Odett, de akkor is csak rá tudtam gondolni :roll: .Megértelek, hogy sírtál végig. Miért akarnak rögtön ilyen okosok lenni a nagyszülők:twisted: ?
Testvéremnek mondtam valamelyik nap, hogy felmegyünk az IKEÁ-ba, kell egy-két dolgot vennünk. Jó, akkor hagyjuk nála Odettet, mert ő is utál gyerekkel mindehova menni.
Dehogy hagyom , hogy jutott egyáltalán az eszébe :shock: , hogy én a kis sziámiikrem nélkül megyek bárhova is.Tudom, hogy nem jó ez így, és nem fogom megtudni, hogy ő el lenne- e nélkülem.
Ha téged nem zavar, hogy Lóci rajtad lóg, akkor ne érdekeljen, ki mit gondol. Szerintem, ha elkezd mászni, menni, akkor erről a szokásáról le fog szokni.

Kép
Kép
orsi777

Bond

Apa tölti le az ajánlott filmet :wink: Azért megkérdezte, hogy normális című filmet nem tudsz nézni? :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bond és egy kis segítség a családfámhoz. :lol:

Testvéreim száma: 6(+majdnem 7 :wink: ) fő, ebből 4 (majdnem 5 :wink: ) lány, 2 fiú. Koruk 2 fő '74-ben, (1 majdem fő '76-ban), 1 fő '82-ben és 3 fő 1988-ban született.
Remélem segít valamit :roll: .

Amit eddig tudunk, 1 édes, 3 fél, 2 (majdnem 3 :wink: ) mostohatestvérem van , van egy ikerpár a családban.

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Csók Apának! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A Halálos fegyver és a Die Hard sorozatok megfelelnek? Vagy a Kék mélység, a Hair, a My Fair Lady, a Hello, Dolly, a Bangkok Hilton, a Micsoda nő, az Air America, a Ponyvaregény, a Harcosok klubja, a Hetedik, a Simlis és a szende sorozat, a Taxik és egyebek megfelelnek? :roll: :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
(A Butch Cassidy és a Sundance kölyök tetszene neki? :roll: :twisted: :twisted: :twisted: )

Nemrég adták a "Requiem egy álomért" című filmet. Nagyon durva, pláne a vége. Kötelezővé tenném!

Még egy nagyon jó film, igazi szórakozás mindenkinek: A nagy balhé. :wink: :D :D :D Bond ajánlásval. 8)

Kép
Kép
200907?

Sillia

Nekem van két kutyám, és olyannyira el vannak kényeztetve, hogy azt elmondani nem tudom. :roll: Öcsi még hallgatott rám régen, de most már, mintha süket lenne :( . Huncut mindig is félt tőlem, így ő meg, azért nem jön oda hozzám, vagy csak akkor, ha olyan kedve van. Öcsit (Ő a spániel) pórázon nagyon nehéz vinni, állandóan rángat, pedig hámja van és neki is az a több méteres póráza van. Őt míg kölyök volt póráz nélkül tudtam sétáltatni,addig, míg a főúton a városközpontban egy tök forgalmas úton nem kezdte el a galambokat kergetni. Szerencsére nem lett baj, de azóta én nem engedem nagyon engedtem el. Már halt meg úgy kutyám, :cry: hogy elütötte az autó, így szerintem érthető az aggodalmam :roll: .
Most itt a nagy kert nekik, és néha még innen is képesek elszökni. Elől meg van csinálva a kerítés, de hátul végig drótkerítés van, és azalatt valahogy csak sikerül kimászniuk a kutyiknak. Utoljára Huncut szökött így el, pont kevergetem a macikávém, Odett akkor kelt fel, nézem a kutyikat a kertben, erre látom, hogy Hunci már kint szaladgál az utcán. Hívom a zuramat, hogy jöjjön azonnal haza, mert ez a kutya nem jön haza, főleg nekem nem. Mondta, hogy indul maradjak otthon Odettel. Persze már sírtam, hogy el fogja ütni az autó , így felöltöztem, Odettet is felöltöztettem , pedig még nem is kajált mióta felkelt, bele a babakocsiba, indulnék, de gondoltam, hogy elviszem az eszementűl húzó Öcsit is magammal, hátha, így ha meglátja őt Hunci , odajön hozzám. Mire kiértem az utcára, párom telefonált közben, hogy már elindult hazafelé, másik kezemben Öcsi húz, mint állat, hasammal tolom a babakocsit, szóval Huncutkánk szépen megy hazafelé hátul a kerítésnél volt már mikor észrevett. Odajött hozzám, ráraktam a pórázt, így már két kutyával rohantam haza, hasammal még mindig toltam a babakocsit, felhívtam párom, hogy meg van a kutya forduljon vissza a mh-re. Betuszkoltam a kutyákat a lakásba, és mivel Odett jól tűrte, nem sírt, még sétáltam vele negyed órát és így mentünk haza.
Ez olyan BOO-s volt nem? :wink: :lol: :lol: :lol:
Hozzáteszem, hogy kb. január óta mondogattam apának, hogy csinálja meg , betonozza le a kerítés alját, mert át tudnak bújni a kerítés alatt. 8 hónapos terhesen kézben hoztam át kétszer is a szomszédból a kutyát.

Bond

Ezeket a filmeket nagyon szeretem, a Taxi mindegyik részére imádoooooom (főleg a karfiolos részt :lol: ).A Hetedik és a Harcosok klubja is rohadt jó. Erről jut eszembe Edvard Norton-t is nagyon csípem.
Akkor mindjárt üzenek apának a Skype-on, hogy kérem letölteni a
"Requiem egy álomért" című filmet. Szerinted milyen arcot fog vágni, küldeni :roll: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bocs, de most tényleg nem tudok ilyeneken gondolkodni. :oops: :oops: :oops:
Manót távirányítom: ha a kockát kérem, hogy pakolja el, akkor a könyveket kezdi. Ha a könyveket kérem, akkor a papírokat. Azon agyalok, hogy ha "X"-et szertném elrakatni, akkor mi az "Y"? :x :x :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote]A írta:zon agyalok, hogy ha "X"-et szertném elrakatni, akkor mi az "Y"?

Szerintem a "Z"...
Vendég

Csak nehogy a kínai írásjeleknél kössünk ki végül... :roll: :roll: :roll: :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?