A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

A babának mi 10 db pelust vittünk be és egy törlőkendő csomagot, minden mást adtak. (Ruhát, fertőtlenítőt stb...)
Amiben hazahoztuk, azokat a ruhákat be sem vittük, minek? Apa úgyis jön értünk, hozta a hordozót, benne a már előre elkészített babaruhákat, átadta és felöltöztettem. Míg elkészült a papírmunka, zárójelentés, addigra a babával mi is felöltöztünk.
Így nekem egy közepes hátizsákom lesz megint, semmi több. Ahogy beértünk, egyből a vajúdóba vezetnek, a hátizsákból gyorsan kikaptam a hálóingemet, felvettem, irány a szülőszoba. Szülés után adtak egy nagy betétet a lábam közé, a vajúdóból a férjem kihozta a hátizsákot, a szülésznő fogta a karom, úgy mentünk be a szobába ahol a 3 napot töltöttem.
Így én csak lesek a 3, 6 csomagos variációkon. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

PÓKICA!
Mikor Zita született,akkor nekem is próbáltak beöntést adni,de már annyira lent volt a fejecskéje,hogy egyszerűen nem ment a víz.
És érdekes,mert szülésnél sem ürült semmi.Valószínűleg ár annyira útra kész volt.

Kórházi pakk: Nekem egy van,egy nagy,olyan gurulós utazós táska.De már így is kellemetlenül érzem magam,hogy majd megszólnak,de hát tényleg nem férek sima utazóba :oops: Nem érzem,hogy felesleges dolgokat tettem volna bele.

homeós bogyók: Van sok ellen érv is,én is hallodtam.Na de én úgy vagyok vele,hogy inkább az mint antibiotikum.Az elmúlt 9 évbe 1x szedtem antibiotikumot,mert akkor már nagyon kész voltam.Na akkor estem teherbe Hubussal :D
Vendég

én pl. sampont nem is viszek mivel a gátsebet csípi ha zuhanyzásnál mosol hajat nem ajánlott majd ha haza jöttem annyit kibír.tusfürdő+intimm.+fogkefe,fogkrém nálam ennyi a tisztálkodáshoz,még berakom majd a testáplolóm meg az izzadásgátlóm és ennyi.ruhát nem raktam csak pizsi úgyis abba leszek napközbe is.

Kép
Kép
anitaaa03

ANITA!
A mázlista!Én is ekkora babát szeretnék.........bár szinte esélytelen :roll:
Vendég

Pokica! Szerintem mar most ird ala a papirokat, lehet, hogy meg arra sem lesz idod :):)

Lemon! megertelek a baba meretet illetoen...szerintem ezzel mindenki igy van. A lekvar sem rossz...a legbrutalabb (azok kozul, amit nekem valaha takaritanom kellett uvegtores miatt) szerintem a mez.....duuurva volt.

Igaz Csillag...en csak par orat leszek ott szules utan, de ugyanugy be pakoltam az osszes cuccot, mint a korhaz eseteben...a babanak meg nekem is...talan tenyleg csak a haloing-menyiseg kulonbozik, meg a pelus, de ott van egy halom aprosag...

Kép
pumipumi

pókica én is így vagyok babóca dolgaival annó semmit nem vitem neki most viszek pelust mert naponta 5db-ot adna és ha kevés akkor legyen,meg kiskesztyűt a kezére,és cumit meg mellbimbóvédőt mert azok annó is kelettek bár akkor is a párom utánam hozta szóval nem volt baj

Kép
Kép
anitaaa03

olga mekkora már Huba?

Kép
Kép
anitaaa03

Ahogy elnézem az ágyra kikészített bepakolandó dolgokat, a legnagyobb dolog ami bekerül a hátizsákomba a törülköző lesz. Csak az elfoglalja a hely negyedét. Á, a sampon tényleg felesleges szerintem is, ráadásul akkor más vinni kellene hajbalzsamot és hajszárítót is. Annyit simán kibír a haj, még akkor is ha nem frissen mosottan megyünk be. Én azért az utolsó hetekben mindig ügyelek rá, hogy kétnaponta megmossam, hátha indulni kell.
Pizsit nem raktam, inkább hálóingeket, a Szt. Imrében iszonyat meleg volt mikor a fiam született akkor is, gondolom ezen nem változtattak, így még a rövidujjú hálóing is bundakabátnak tűnik. :?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hú, jó sokat írtatok pár óra alatt.
MIndenki otthon van? Itt tűz a nap, gyönyörű idő van, férjemmel sétáltunk is 2 órát, annyira jólesett a friss D vitamin:-)

Labkat,
engem is érdekel a homeos ellenvélemény!

Anita
akkor a babóka teljesen korának megfelelően növöget!

Én egyszer már összepakoltam a kórházi cuccot, majd szétpakoltam, hogy ne üljön a táskában, lassan ismét össze kéne szedni. Nekem max. 2 táskám lesz, babó cuccait majd a férjemmel hozatom be, persze előtte összekészítem.
Milyen jó hogy neki már vannak gyermekei, az ablakpucolást megoldotta velük pár het:-)
Csillag
szerintem se erőltesd túl magad!!

Gabicika
nnna akkor a párod mint az enyém. Már a következő gyerekeket tervezi és épp az előbb vezette le hogy tulajdonképpen nem is függ attól hogy én akarok-e, mert úgyis jönnek...stb...

Én ma nyűgösen ébredtem de a napsütéstől feldobódtam. Neten rendeltem új szoptatós melltartókat, 2 fehéret, 85C, de képzeljétek kicsi lett a kosara:-( Kell valakinek? Mert akkor szívesen postázom.INgyen. Ezzel hozzájárulok a kismamisághoz:-)
Így kénytelen leszek mégis elmenni egy fehérnemű boltba. Hol lehet Pesten olcsón szoptatós melltartót venni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.13 12:54-kor.
Vendég

Pumi, ez jó, tényleg be kellene menni aláírni. :lol:

Anita, nálunk nem adnak egy szál pelust sem, csak születésekor azt az egyet. Erre mondta a férjem, hogy akár a fiunknál, születés után elmegy, megveszi és behozza. Legalább kiszellőzteti a fejét, csak el ne tévedjen megint. Kesztyűt viszont adnak a nagy körmű babákra, cumi kizárt, a bimbóvédőt is itthon hagyom, ha kell akkor majd apa behozza, úgyis minden nap ott akar majd téblábolni. :)
De ezek amúgyis apróságok, elférnek egy kis zsebben is. :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

nálam a köntös is elég sok helyet foglal :? ja én Vácon nem saját hálóingbe szülsz azt utána átveszed ha akarod szerintem ez jó dolog mert a tiéd nem lessz véres stb.
a pizsijeim nagyon vékonyak csak jobban érzem magam abba mint hálóingbe és egyébként bírom a meleget :)

Kép
Kép
anitaaa03

4 táska?? ENnyi mindent visztek a kórházba? Én utazni sem viszek ennyit:-) de persze mindenki máshogy pakol , ezt tudom, van olyan család ahol a pasi csomagol be sokmindent.
Én kb. úgy pakolok mint Póki.
A szülőszobára pl. miket kell külön bevinni a férjen kívűl?
Vendég

ott is adtak kesztyűt de elég nyúlott volt és hát le is szedte aztán kiszoknit adtunk rá,most vettem olyan kesztyűt ami szűkebb szerintem az nem jön majd le olyan simán.nekem kicsi a mellbimbóm így bimbóvédő nélkül szegény meg setalálná :oops:
cumi pedig jól jöhet ha éjjel mondjuk folyamatosan ordít

Kép
Kép
anitaaa03

gio nálunk csak magunkát meg a papírokat

Kép
Kép
anitaaa03

Mégegyszer írom, mert elég gyorsan pörög a topic:

Van 2 új 85C méretű szoptatósmelltartóm - ma jött meg postán de nekem kicsi sajna. Kell vkinek? Ingyen.
Az a típusú aminek lecsatolható a betétje a bimbónál.
Vendég

Nna, a 6 taska nekem sem olyan sok am...csak hat 6 db...de a takaron kivul siman beferne barki csomagjaba. epp ezekkel a pici mutyurokkel telitek meg pl egy kulon neszeszert (amit akar a borondbe is tehetnek), nekem ez a rendszer szerinti, mindent kulon pakolas a maniam...en igy talalom meg gyorsan, es igy kapom elo a leggyorsabban, legkenyelmesebben a cuccaimat. Szulni azert csak a szulos kistaskaval megyek, amiben van egy polo, de ugyis puceron leszek, a tesztaszuro, a zene-olaj-illat felszereles, egy karton a kedvenc pozaimmal (ha valami tok jol esne, de eszembe sem jut), 2 kis uveg gyumolcsle...es majd meg teszek be kinder maxi kinget es fenykepezot :):) SZerencsere papirmunka sem lesz semmi...utana meg majd behozzuk, ha kell valami.

Kép
pumipumi

gio szegény jó hogy megvetted. :?
nekem valószinű nagy lenne,de azért köszi :)

Kép
Kép
anitaaa03

Póki, Te már rutinos vagy! :wink: Esküszöm nem pakoltam sok cuccot, de tényleg a köntös és a törölköző annyi helyet foglal. :shock: Papucs kettő, egy fürdős egy sima és már tele is a táska. Sampont én sem raktam, ha nagyon gáz lesz a tusfürdő is megteszi. Volt, hogy itthon is azt a flakont fogtam meg tévedésből és nem lett semmi baja a hajamnak. :) Krémek, testápolók is maradnak itthon. Intimmosakodó lesz még, így sem tudom majd hova tenni őket, polc még véletlenül sincs a zuhanynál, sőt ahol a missed ab. után feküdtem még zuhanyrózsa sem volt, csak a cső. :shock: A wc-nél is mindig gondban voltam hova tegyem a papírom. Most a fertőtlenítő kendővel letörlöm majd, (addig fogom a wcpapírt, a papírülőkét) aztán papírülőke rá, a gurigát meg fogom közben ja és a többit is, ha betétet cserélek. Hú lehet én bonyolítom túl, de semmit nem tennék le ezek közül, igaz nincs is hova.
Babának születés után adnak rucit, bár nővéremnél külön le kellett fizetni a csecsemőst, hogy keressen már valami normálisat és azt a szakadtat cserélje le rá. :x Így inkább viszek annyit, hogy rögtön sajátban lehessen.
Máshol sem biztos, hogy jobb, bár a Jánosban említették, hogy az ő ruháik elég szépek/jók így megkülönböztetni sem feltétlen tudják ezért sajáttal vigyázni kell, nyomon követni, mert könnyen bedobják a kórházi készlet közé ha baleset éri és nem állsz ott fölöttük, hogy az a te bevitt rucid.
csillag25

En szivesen atvennem, Gio, de sajna mellek nelkul sem fernek bele...
En is tettem be kiskesztyut...ha fazna. A kormere felesleges vinnem ollot, mert azt mondtak, hogy az osszes eddigi szulesnel adtak baba-koromreszelot, es azonnal meg is mutatjak, hogyan kell csinalni...gyors, fajdalommentes, nem veszelyes...vagyis ez a problema rogton meg lesz oldva...majd en elhasznalom az ollot,,,bar most meg a csipesszel is bena vagyok, ami a labaimat illeti :)
nekem nincs is bimbovedom...bar szerintem bele sem fernek :)
Nna jo, megyek fozocskezni...csinalok citromos-parmezanos csirkemellet meg hamuban sult zoldsegeket :P

Kép
pumipumi

A Jánosban egyáltalán nem szépek a ruhák:-)
Most láttam HUgim és szobatársa gyerekén..De lehet viszonyítás kérdése.
Én most azon dilemmázok, hogy kérjek-e alapítványi szobát, ha lesz rá lehetőség. Azok 1 vagy 2 ágyasak és van bennük wc-fürdő.
Rettegek attól hogy berakjanak egy 5 ágyasba, mert a Jánosban éjjel-nappal lehet látogatni és állandó busójárás van mindenkinél:-(
Ti mit gondoltok? Nem először szülők korábbi babáknál hány ágyasban voltatok?
Az a baj, hogy az alapítványi szobák 7-8 ezer ft-ba kerülnek /éj és hát ezt a pénzt jobb helyre is el tudnánk tenni, ugyanakkor pl. hugom az elsőnél ilyenben volt 2. babánál nem volt hely és nagyon visszasírta, pedig neki a mozgás nem is volt gond most a gátvédelem miatt
Vendég

Nekem meg van egy doboz Natur Care Isabgol emésztést segítő porom, amit nem bírok meginni. Két teáskanállal hiányzik belőle. Szívesen elküldöm én is annak aki bír vele, term. ingyen. Tücsökbogár?
csillag25

Csillag! A wc-re jaraskor vihetned magaddal a baba kisagyara vett (ha van) zsebes tarolot :lol:
En meg papucsot sem tettem be...padlofutes van (bar ahogy romaaban futenek, lehet, hogy megfagyok...), tiszta (dec-re 6 szules van programozva), a furdo es a konyha egyben van, vagyis az egesz egy kis apartman-szeruseg...2 ilyen van, egy iroda, es kesz...tehat en kontost sem csomagoltam, mert ugysincs ott senki mas rajtam kivul..ha meg hideg lesz, felveszem a vastag haloinget.

Kép
pumipumi

Gio: nekem jöhet!!! Ha még nem csapott le rá más.
Ha nem jó, akkor hasonló feltételekkel postáznám tovább :)

briell

Gio, köszi, nekem van.
Egyébként az Ázsiában vettem, 1200 ft-ért, és szerintem tökékletes, már csak azt hordom. Apa szétröhögte magát rajta.
Vendég

Pumi
ez jól hangzik
Itt is vannak olyan helyek, kórházak is ahova a kispapa is beköltözhet. És meleg is van minden szülészeten általában.
Nem is a hideg miatt visz az ember köntöst sztem, csak hogyha félrecsúszik a betét és mondjuk véres lesz a hálóing, akkor legyen még rajtunk vmi.
Főleg hogy pl. nálunk ugye sok a külsős látogató. Ebből a szempontból nem bánnám az influenza elleni karantént
Vendég

gio Vácon se szépek a ruhák de ha sajátot viszel tényleg előfordulhat hogy lába kél szóval az a párnap megteszi.hát az elég gáz lehet 5 ágy és mindig látogatás
itt be se engedik a látogatót a szobába csak a folyosón lehet sőtt kisgyerek ott se szóval majd mehetek ki a liftek lépcsők elé a fiamhoz :x .és 2 ágyas szobák vannak alapból igaz tusoló 1db az egész osztályra és az sem a legjobb a wcről meg ne is beszéljünk :evil:

Kép
Kép
anitaaa03

Gio! Szerintem a szoba annyira nem fontos (mondom ezt en konnyeden), de en a sajat helyemben tutira kernem, de csak azert, mert en nem birom a nepet hallgatni, mikor beszelgetnek (velem, vagy massal), foleg a noket. Egyszeruen idegbajt kapok toluk, ezert nem jarok fodraszhoz/kozmetikushoz sem. valaki viszont pont annak orul, ha van kivel dumalni, ha van tarsasaga.

Kép
pumipumi

Gio, akkor csak ők látják annak. :) Igazából nem akartam elhinni, hogy össze lehetne keverni a kismamák által gondosan kiválasztott, első, szépséges rucikkal a kórháziakat, de ki tudja...
Ha nálunk lenne alapítványi szobára lehetőség, biztos kihasználnánk, hiába hogy drága. Már úgy is annyit ráköltöttünk a gyerkőc projektre és azért az első napok meghatározóak, nekem nem lenne mindegy hogy telne. A férjem is ezt mondja, inkább utána májkrémes kenyéren él, csak nekünk szépek legyenek az első napok.
csillag25

Jaj, nekem is már kérdezgetik, hogy bejöhetnek-e, én csak a szűk családot szeretném, pláne emiatt a vírus-hisztéria miatt.

Nekem 1gurulós utazós tatyóm van, meg egy kisebb. Babó hazamenősét majd Apa hozza. De azért betettem rugit és takarót, meg textilpelust, pelust, hoha mondták, hogy nem kell, ki tudja, milyen amit adnak alapon. Meg kiskesztyűt, kissapit. Lehet, nagysapi kell majd :lol:
Vendég

gio karantén :shock: szerintem ki se bírnám h annyi ideig ne lássam a fiam és a párom

Kép
Kép
anitaaa03

nálunk a kisbabát meg se nézhetik csak üvegen keresztül szóval nincs az hogy már ott nyúzzák

Kép
Kép
anitaaa03

Nálunk sem jöhetnek be az osztályra a látogatók, az üvegajtóhoz lehet kitolni a kicsiket, ott állnak egymás hegyén-hátán a látogatók abban a 2 órában. Ha kimégy közéjük megfulladsz a sok ember között... és ugye otthagyod bent az ajtó előtt a babót, aminek az egyik szárnya nyílik így ott jövés menés van, szóval kb. 2 kiskocsi fér el az egyik szárny mögött. Ha nem mégy ki még szót sem válthatsz a látogatókkal, csak bentről vigyorogsz a többi 20 idegen emberre (is).
csillag25

Most néztem, a Kútvöklgyiben az 1 ágyas fürdősz-val 10 ezer, fürdő nélkül 8 ezer.
A 2 ágyas, már csak 4 ezer ft, az nem sok.
De elmondta a nő, hogy ha a kétágyasnál kifizetjük mindkettőt, akkor 8 ezerért ugyanaz, mintha 1 ágyas lenne. :shock:

Hát, nem tudom. Drága, ha 3-4 napot nézünk, de én szívesebben lennék ilyen szobában.
Vendég

Hát mázlitok van a kórházzal lányok. Én nem is értem a Jánosban mi ez a nagy szabadság. a karantént én sem bírnám apa nélkül, de őt talán be lehetne csempészni.

Briell
írtam emailt!
Vendég

Hát most hogy ennyien írjátok hogy inkább alapítványi, átbillent a mérlegem. Mert eddig azt gondoltam hogy 3 napot bárhol ki lehet bírni, de mikor bementem meglátogatni a hugom és karfiol szag lengte be a szobáját mert a nagymama vidékről azt hozott a szobatársnak és az ágyon ebédeltek...Nos...ezt friss első babás gátsebbel vagy neadjIsten császárral azt hiszem hisztisen viselném... :o
Vendég

Hát mázlinak nem mondanám. Nem is tudom melyik a jobb, ha egész nap jövés-menés, vagy ha még apuka is csak üvegen keresztül nézi babót messziről a többi ember nyakából... :roll:
csillag25

ha lenne alapítványi egy ágyas fürdős tuti kérnék mert oda szerintem bejöhetnének a látogatók is na meg nincs az hogy éjjel másbabája miatt nem alszik a tiéd :?

Kép
Kép
anitaaa03

Akár hasznos is lehet a többes szoba, van társaság, segítség, stb, de nekem többet nyom a latban a külön fürdő, különben is, ott lesz társaságnak Áron :lol:
Vendég

hát igen csillag igazából egyik sem jó
de reméljük gyorsan elmegy bár én akkor is úgy éreztem hogy hetek óta ott vagyok főleg esténként,és most már a fiam is itt van ha fél órára ott hagyom valahol akkor kész vagyok/nem is nagyon hagyom/

Kép
Kép
anitaaa03

És plussz, amit Anita ír.
Vendég

Apa becsempészése jó ötlet, csak félek ha észrevennék, úgy ordítanák le a fejünket, mint a szél, hogy mégis mit képzelünk. :evil:
csillag25

Vagy azon aggódsz, hogy a te babád miatt nem bír aludni a másik három :lol:
Amúgy pl. a Sotén úgy tudom, az egyágyasba sem mehet be az apuka :(
Végülis lehet, hogy ez a folyosós a legjobb. Találkozhatsz is velük, de ha pihensz vagy szoptatsz, akkor nem zavarnak a többiek látogatói.
Az mondjuk rossz lesz nagyon, hogy férjem nem jöhet be :cry: Tavaly amikor Sopronban voltam a szülészeten, olyan jó volt, hogy a férjem műtét után ott ült mellettem, és ott is maradhatott velem sokáig (pedig maga a műtét is este 10kor volt).
Az Uzsokiban meg nyolc ágyasban töltöttem tök egyedül két napot. Na az is elég rémes volt. :?

briell

briell itt is a nőgyógyászaton vagyis ha szülés elött bekerülsz 6 ágyas szobák vannak de oda bejöhetnek a látogatók

Kép
Kép
anitaaa03

bár a védőnőm is mondta hogy nagyon rossz lett mert amikor 3 éve voltam akkor csak szoptatni hozták be a babákat és hagytak pihenni.most meg állandan nálad van a baba és ha beakarod vinni húzzák a szájukat.de akkor inkább lennék itthon és legalább lenne segítségem és tudnék pihenni is. na meg jobban is érezném magam :x

Kép
Kép
anitaaa03

csillag, ez olyan kedves amit a párod mondott!! :oops:

Gio, én is a fizetős kislétszámos szobára szavazok, pumihoz hasonlóan nem nagyon tolerálom a "népeket" bizonyos helyzetekben...

Kép
apkata

Egyébként én az egyágyas szobától azért tartok, mert ott meg nem tudok senkitől kérdezni. A Jánosban a nővérek elég bunkók, nem segítenek, csak vannak - persze nyilván túlterheltek, így ideálisan egy 2 ágyas fürdőszobás alapítványi lenne jó hogy tudjak kihez szólni. Ugyanakkor meg csábít az egyágyas, hogy férjecske bármikor bármeddig ott tudjon velünk pecózni.
Ugyanakkor ha karácsony körülig túlhordanám akkor meg mindegy, mert a férjem épphogy be fog esni a tenger egyházi teendők mellől. HUgom sztem nem tud bejönni mert otthon vannak a picik. Anyukám meg max. a szülés napján vagy mire hazajövök feljön hozzánjk, de nem hinném hogy igényem lenne rá a kórházban napi 8-10 órán át. szval megy a kínlódásom:-)
Vendég

gio hallgass az ösztöneidre :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

csajok teszveszen vásárolt már valaki "fiatal"-tól?én kedden vettem egy zenélő forgót szerdán utaltam a pénzt és azóta nem jelentkezett :? pedig küldtem e-mailt is hogy megkapta-e a pénzt ami ugye tuti és hogy feladta-e a csomit.de nincs válasz meg smsre sem válaszol.van róla írva negatív is 1 személytől bát sok pozitív is.most ezerrel aggódok mert 5700ft.remélem megkapom és tényleg jó is lessz :?

Kép
Kép
anitaaa03

Ezért is imádom őt, még ha néha egyéb dolgokban nem is veszi észre magát... de a legjobbat akarja nekünk. :D Ha lenne lehetősége beköltözne hozzánk arra a 3 napra a kórházba. Milyen szép is lenne.
csillag25

Briell,
majd tudósítalak hogy sikerül e megbizniszelnem valamit az apa-becsempészéssel kapcsolatban a klinikán!! :lol:
Én nem tudom elképzelni hogy apa nélkül kell aludnom... :(

Kép
apkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?