A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Fleur, egyszerre írtunk. Nekem sem rendszeres a fájás. Mostanában kb. olyasmi, mint amit Kata írt. Inkább keményedés és hosszú ideig folyamatosan.

A vérvétel amiatt kell, mert ha szülésnél esetleg vért kellene kapnom, akkor csak speckó vérkészítményt kaphatok. Ezt pedig 3 naponta újra kell rendelni... Ma is voltam, már készvagyok tőle teljesen...

Kép
Kép
34372

Reni, apa a szülésznővel vasárnapot egyeztetett...
De sajna nem lesz természetes beindító módszer, mert miután mondtam neki, hogy érezte a szülésznő Márk kis buksiját, elvettete az ötletet, mert milyen perverz már... :oops:

Hú, viszont mióta hazajöttünk görcsölgetek rendesen.
Lehet tényleg hétvége lesz?

jó éjt,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Kép
Kép
34372

Sehogy sem tölti fel a táblát...a fenébe...

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Mangora, kitartást, jó anya vagy, minden rendben lesz veletek!

Vick, légy üdvözölve újra itt, majd gyere és mesélj.

Látom többen szeretnénk szülni a hétvégén, remélem összejön.

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

TSzilvi: neked is boldog névnapot, jó ünneplést kívánok.
Nálunk nem lesz nagy buli, áthívtak anyósomék ebédelni, ennyi. De legalább jól főznek :lol:

Mangora: kitartás, jó anyuka vagy, főleg, hogy így gyakorlatilag magadtól rájöttél, hogy mi lehet a baj. Látod, már működik az anyai ösztön! Nekem a szomszédasszonyom ajánlotta az utrica urens-t tejszaporításra, azt mondta, hogy neki nagyon bevált, arra beindult rendesen a tejci.
Ja, és gyönyörű Marci baba!

Vick: üdv újra itthon, gyere majd és mesélj, meg képeket is kérünk.

Zsuzsi: szuper, hogy ennyi tejed van. Biztos fárasztó a szopizás után még fejés is, de állítólag ez tényleg jót tesz, később még jól jöhet a fagyasztott tejecske.

Fleur: ablakpucolás???? nem semmi! ilyet most bevállalni
:shock:

Reni: próbáltuk a természetes beindító módszert :wink: , de eddig még itthon, egyben vagyunk. Bár lehet, hogy a nyákdugó nekem is távozott utána, de nagyon nem vagyok benne biztos. Holnap reggel találkozom a szülésznővel, majd akkor rákérdezek.

Na, megyek reggelizni, majd még benézek.

puszi

Szilvi
huszilvia

Jó reggelt,

nagyon rossz éjszakám volt, eléggé görcsöltem, tuti nyíltam még.
Elfogott a para, hogy tényleg szülünk, pedig ezt vártam mióta...
El is intézek mindent, ha indulni kéne...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Éjjel egész jól aludtam bár 4 től fél 6 igfent voltam aztán meg 9 kor keltem , de rájöttem mi a bajom mert most is olyan nyomi vagyok mint a múlt héten hát itt a melegfront úgy látszik erre vagyok érzékeny pedig a terhesség alatt egyszer sem tapasztaltam , sőt még a vérnyomásomat is megdobja 134/ 76 pedig nekem eddig 120 fölé nem ment! 3 x mértem 2 x volt 130 felett és egysszer 116 , mondtam a dokiknak hétfőn , figyeljem és ha megint lesz szóljak neki,, hu hát nem is tudom... ha megmondom neki mit fog csinálni? Beindiítja a szülést????
Úgy hogy Máté baba a melegfrontra érzékeny most már éreztem picit hasfájást és nem görcsölést de nem vészes ez is előjel lehet??!!! Meg tudjátok mit .. úgy fájt ott lent a szemérem csontom meg van olyan érzésem mint mikor kis tűvel szurkálnak ott lent nektek van ilyen érzésetek?????

Vick örülök h ismét itt vagy velünk és tkök jó hogy egyből írtál is nekünk !! :lol:

Mangora, kitartást, jó anya vagy, minden rendben lesz veletek én már a korházba is láttam ahogy megsimogattad a pici hátát hogy nagyon jó anyuci vagy és tényleg ügyi vagy h így rájöttél mi lehet a baja Marci babának!!!

Kata ez tök jó jel ! Drukkolok nektek!!!

Bocsika ha nem reagáltam mindenkinekde nem is vaggyok jól meg megyek főzni aztán jönnek anyomosmék felköszönteni csak tiramisut csináltam nem lesz nagy buli!!!

Puszika

Majd még este megprobálok jönni!!

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Dorka, szép is lenne, ha mindenkinek meglenne a hétvégén :)

HSzilvi, itt a topikban azt vettem észre, hogy ha valaki elhagyta a nyákdugót, azért pár napra rá megvolt a babó :) Egyedül Felurnál vagyok bizonytalan...(nem emlékszem, hogy volt-e)
Hajrá, próbálgassátok még a módszert, szülés után, úgyis szünet :))))

Kata, Márk nagyon készülődik már :) Nyugi, minden okés lesz :)

TSzilvi, a magas vérnyomás terhességi toxózist is jelezhet, amikor azonnal meg kell indítani a szülést, biztos ezért mondta a dokid, hogy figyeljed. Nem gondolom, hogy ez a vérnyomás már magas lenne, ami neked van, de azért jó, ha sűrűn méred. További jelek lehetnek még a láb dagadása, vizesedése, vagy csak ha nagyon fáj, de ilyesmire sem panaszkodtál, szóval tényleg csak a front lehet. :)
A tűszúrásos érzés tágulást jelez. Szerintem olyankor a medencecsont tágul....Jó jelek :))))

Zsuzsi, én akkor téged értesítenélek majd, ha jó neked :)

További szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

REni !

Köszi a jó tanácsokat!! De most mértem és 125/ 76 volt úgy hogy lejeebb ment szerencsére!!! :lol:
DE a pocim fáj!!

remélem meg lesz hamarosan a bébi!

puszika

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

TSzilvi!

Vérnyomásom 1 hete nekem is magasabb mint szokott lenni, de még belefér!!!(120/80) digitálissal méred??? Az csal is fölfelé egy picit, legalábbis a miénk igen, én mindig 110-nél érzem.

Reni!

Nekem 1 hete ment el a nyákdugó......és még itt vagyok :cry: bár én sem vagyok benne totál biztos, hogy az volt mert 2 napig volt.

Kata!

A végén még megelőzöl!!! :roll: :lol: Tessék szépen megvárni!!! Az első verzió szerint úgyis egy napra vártuk!!

Dorka, hSzilvi!

Drukkolok a hétvégéhez!!

Lehet, hogy a végén az összes fiú túlhordásos lesz :roll:

Mangora!

Sajnálom ami veletek történt!!!
De nyugodj meg mert azzal tényleg csak ártasz magatoknak!!
Tejcsinem lehet, hogy azért nincs elég mert nem szopik hatékonyan???!!
Ettől még te jó anya vagy!!!!!
Ezen én is átmentem, mert Anna nem volt hajlandó szopni ha szopott akkor is inkább csak cumizott! Úgyhogy én kénytelen voltam neki fejni!! Így volt tejem, viszont mikor ujra próbálkoztunk a szopival jelentősen csökkent:((
Levegőztetéshez folyamatosan kell szoktatni előbb csak ablak előtt erkélyen aztán kicsit kint. De szerintem is csak 2 hetes kórtól, főleg ebbe a nyálkás trutyi időben!!

Éjszaka megint görcsöltem elég fájdalmas volt, de egy fél óra után megint tök elmúlt!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Na még egyben vagyok, voltunk ma kertészetben, apának kesztekercset csináltam, mostam megint meg vasaltam, napközben csak 1x görcsöltem de anyákos cucc ma is jött.
Az éjszakai görcseim viszont merőben hasonlítottak a tavalyi vajjúdásom alattira, szóval tuti készülődik ezerrel a kis drágám...
A jóslófájásaim közel se ilyen erősek voltak.

Szilvik, remélem jól sikerült a névnapozás!

ToldiSzilvi, örülök, hogy lement a vérnyomásod, tuti a melegfront, amúgy engem is a meleg visel meg.

Enikő, tudom hogy neked már mikor elment anyákdugó és mióta nyitva vagy, hát akkor lehet még van vagy 2 hetem... :oops:

Reni, hogy lesz a holnapi dolog?Rákészültél már?
Izgulok és szorítok!Várjuk a híreket!

Edinával nem tudom mi lehet, nem jelzett...

majd jövök még

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Én most már kezdek nagyon türelmetlen lenni, meg feszült is :?
Már csak 2 nap hivatalosan.

Az ablakpucolás azért volt, hátha...bajt már nem okozhat és szerencsére magasra nem kell hozzá mászni. Mondjuk nem is lett tökéletes, de nem érdekes.

Ma elmentünk Normafára kirándulni kicsit...Lilla nagyon élvezte és délelőtt viszonylag jó idő volt. Aztán ebéd és az egész család kidőlt :lol:
Apa meg Lilla még alszanak. Lesz itt nagy esti muri.

Kata
Sajnálom a rossz éjszakát...

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Reni, nagyon drukkolok a holnapi naphoz! Remélem, minden rendben lesz. Gondolatban Veletek leszek. Várom a híreket, és majd megosztom a többiekkel is.

Fleur, ablakpucolásért minden elismerésem, nekem ez elmaradt. De jó, hogy kirándultatok is.

Kata, örülök, hogy jól haladnak a dolgok. Akkor szerintem is hamarosan érkezik Márk. Csak kérdés ugye, hogy ez a hamarosan mit jelent...
A keksztekercset nagyon szeretem, egyél helyettem is egy szeletet, jó?

(Hu)Szilvi ma még nem jelentkezett, csak nem???

Vajon mi lehet Edináékkal, remélem, csak a géphez nem jut, egyébként minden rendben.

Mangora, a barátnőmnek két hónap alatt lett teje, addig anyatejet vettek a kislányának. Ő is a gyakori mellre tételre esküszik és a Moremilk tablettára. Szóval kitartást, ha ennyira nagyon szeretnéd szoptatni Marcit, biztosan fogod tudni, úgy ahogy szeretnéd!
A tejkérdésre később még visszatérhetünk. :)

Levegőztetés: azt mondta a gyerekorvos és a védőnő, hogy csak két hét múlva, mert az anyaméhben volt 36-37 fok, a lakásban kb. 23, kint meg ugye jóval kevesebb, fokozatosan hozzá kell szoknia a babáknak a változáshoz. Mi először csütörtökön megyünk a védőnőhöz méredzkedni, mert mérlegünk az nekünk sincs.

Képzeljétek, ma éjjel Zsófi mindkét szopizás után visszaaludt, nem kellett órákig kézben hordozni. :D Ma viszont kevesebbet alszik napközben, az eddigiekhez képest, akár egy órát is elnézelődik a kiságyban csendben. Normális ez?

Ma is kimozdultam, a Sparba mentem el, mégiscsak jobban tudom, hogy mit akarok venni, mint a férfiak. Anya megfőz bármit, csak ki kell találnom... 45 perc alatt megjártam, de hazafelé már sírtam az autóban, hogy milyen Anya vagyok én, aki csak úgy otthon hagyja a 9 napos csecsemőjét. Akkor is lelkifurdalásom van, ha nem ülök az ágya mellett állandóan, hanem pl. leülök a gép elé vagy könyvet olvasok pihenés gyanánt, amikor ő alszik. Gondolom, ez a szülés utáni hormonváltozásoknak köszönhető és normális jelenség, de nagyon rossz. :(
Képzeljétek, már "csak" 3 kiló van rajtam, és a "lánykori" nadrágomban mentem a boltba. :)

Este még próbálok jönni.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Dorka, HSzilvi, drukk a holnaphoz!!!

Vick, jó hogy jelentkeztél, várjuk a további híreket majd!

TSzilvi, a végére nekem is feljebb ment a vérnyomásom, de szerintem 140 alatt még nem számít magasnak.

Kata, remélem már neked sem kell két hetet várnod! Ha tavaly is ilyet éreztél, akkor remélem már közel nektek is a cél!!!

Reni, nekem letölthetően látszik a tábla, csak nem a képe!
Köszi a tippeket. És hogy elmesélted, te is jártál így! Én is próbáltam azt, hogy gyakrabban teszem cicire, de nálunk nem jött be. A probléma itt is az aluszékonysággal volt, mert hiába keltettem én fel szegényt 2 óránként, hiszen egy-egy szopizás min. 1 órát vett igénybe. Így én sem tudtam pihenni rendesen, nem beszélve arról, hogy a cicimnek ideje sem volt arra, hogy "újratermeljen" ennyi idő alatt... Így maradt a pótlás. Bár nem akarom elkiabálni, de mintha érezném, hogy valamivel több a tejci (az egyik mellemben tutira), mivel ha két szopizás kötött hozzáérek, akkor már folyik belőle és totál átáztatja a melltartó-betétet.

Amúgy kezd egyre éberebbé válni Marci,már szopizáskor ki-kinyitja a szemét is meg utána is pislog nagyokat, tehát tényleg hiányzik neki a folyadék. Ugyan ma még nem kakilt... :shock: De pisi az volt mindig, de szintelen szagtalan. Azt mondta a szülésznő, hogy kb egy hét, mire az aluszékonysága elmúlik, akkor talán át tudunk majd állni az igény szerinti szopizásra, és így fohozatosan elhagyhatjuk a tápszert is.

Lányok, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én tegnap délután óta annyira fáradt vagyok, lehet hogy a melegfront miatt is??? De az éjszaka is végigaludtam a szopizások közti időt este óta, meg már délután is bóbiskoltam, de mégis majd elalszom...

Megyek is pihizni, mert nemsokára fürcsi van!

Mangora

Kép
mangora

Fleur, a nagy séta csak kicsalja Dani babót...
Te aztán mindent megtettél a beindítás érdekében :lol:
Ablakokat én múlt hétfőn pucoltam át, de a héten megint agyonverte az eső.
Írj ha van vmi, bár ahogy állok, lehet jó lenne vki olyannak is jelezned, aki bár egy ideje babázik :D

Zsuzsi, jól tetted, hogy kimozdultál!És ne legyen lelkiismeretfurdallásod, főleg hogy anyukáddal jó kezekben hagytad otthon Zsófit.
De édes, milyen jó baba.
Régi naci, irigyellek.
2 hét, hú, hát igen, de nektek lassan lejár és kiviheted.

HuSzilvi kinek ír?

Friday?

Kíváncsi vagyok a holnapi napra.
Elindul-e valami illetve valaki.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Mangora, egyszerre írtunk.
Örülök, hogy tejci serkenőben van és Marci is éberebb.
Te meg pihenj csak ha tudsz és jól is esik!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!!

Na túl vagyunk a névnapi bulin meg a baba látogaton!

MOst is megmértem a vérnyomásomat és 130/81 az szerintetek az magas vérnyomás?
De szerencsére már nem fáj a fejem! :D CSak fáradékonyabb!

Zsuzsi sztem is jól tetted h kimozdultál picit otthonról meg neked is kell a levegőzés! :wink:

Mangora örülök h alakulóba van a tejcsis dolog.. de én pont ma kaptam a bnőmtől a szoptatásról egy leírást majd elolvasom és átadom a jótanácsokat meg akit majd még érdekel !

Reni drukkolok holnap!!

Hu ma alig mocorgott Máté baba és ha mocorgott is inkább a húgyhólyagomat célozta meg! Meg elég sűrűn fájt a hasam , meg a szemérem csontom!!

Ja gyakorlott anyukák meg mindenki .. most ahol voltunk látogatóba azt tanácslták h nappal máshol aludjon pl járokába v nappaliba és éjszaka aludjon a kiságyába sztedtek??? Tanácsokat kérek valamint még abban is hogy hogy kell fektetni háton , hason, oldalt????

Kriszta köszi a pólyás dolgot,, tehát akkor éjjel nappal abba van és szopizáskor is??????

fleur nem semmi vagy.. de most tényleg semmi baj nem lehet ha beindul a pici fiú! :wink:

na majd még benézek később

puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

sziasztok,

Csak gyorsan jelentkezem, még itthon vagyunk, holnap reggel már talán többet fogunk tudni a szülésznő után.

Zsuzsi, ha nem bánod, én neked küldenék sms-t. Te már biztos otthon vagy :D

Reni, gondolok rátok holnap, szorítok majd!

jó pihenést mindenkinek

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Reni: drukkolunk holnap!!!

Nálam még semmi azon kívül, hogy a hangulatom pocsék....
Holnap jövök, hátha kialszom...

Dorka

Kép
traudorka

Hi!

Monke, szeretettel gratulálunk!!!! :shock: aztaaaa, ekkora babát!!!! Ó, drága jóasszony! Várunk vissza!!!

Monke-Apu, Zoli, gratulálok Neked is!!!

Kép
Kép
friday

Sziasztok,
köszi, hogy gondoltok ránk, holnap tényleg ránkfér a drukk, már izgulok rendesen. Nem kell időre menni, csak kényelmesen... :) ez elég vicces.
Most már eldöntöttem, így lesz a legjobb :) A doki amúgy nem arról híres, hogy csak úgy beindítana szülést minden indok nélkül. Inkább a túlhordás gyakori....

Kata, amúgy a babók már a kezdetektől éreznek (élveznek) mindent, amit az anya :) A perverz inkább a vénásan adott hormon nem? Na azért nálunk is kicsit húzódozva fog menni. Én már régóta félek a fertőzéstől...de ha pár óra múlva születik, akkor nincs ez a kockázat...Én is szurkolok nektek nagyon :))))

Dorka, ma nekem sem volt valami fényes kedvem.

Enikő, tényleg, neked is már volt nyákdugós élményed...akkor nem tudom...

Háát nagyon kíváncsi vagyok, hogy amikor újra jövök a fórumra, lesz-e még pocakosunk:)

Fleur, Enikő, Kata, Dorka, Szilvik szurkolok nektek is!

Zsuzsi, teljesen természetes szerintem, ahogy Zsófi viselkedik. Vannak jobban alvó babák, de pl. Blanki is ilyen kis éber volt. Később ebből lehet gond :oops: (na ne komoly problémára gondolj, csak arra, hogy elég hamar bojkottálja majd az alvást, ezzel kevés pihenőidőt hagyva felmenőinek)
Én még mindig rohanok, ha Blani nincs velem, és lelkiismeret furdalásom van otthagyni bárkire...ez már mindig így lesz...Hidd el, ezt az érzést is meg lehet szokni, és már nem fogsz sírni miatta.
Aztaaa, hát szerintem ez csúcs, hogy már a régi gatyót hordod.

Mangóra, jól teszed, hogy pihizel, ne feledd megkkora változások történtek/történnek a testedben és az életetekben:))) Ez kimerítő.

TSzilvi, örülök, hogy jobban vagy. A pocifájás természetes, az erősödhet :))) Bocsi, de most még a baba altatás témára nem tudok rákoncentrálni...

Móni, a táblát sajnálom, hogy nem sikerül...sem kép, sem xls formátumban...még egyszer azért próbálom.

HSzilvi, akkor Zsuzsit bombázzuk majd a hírekkel :)

Puszilok mindenkit, majd üzenek és szurkoljatok nagyon.
R

Kép
Kép
34372

Reni, nagyon szurkolunk!!!
Gondolok rátok!

Tegnap este és ma hajnalban meg voltam győzödve róla, hogy vasárnap tutira szülünk, most meg mintha leállt volna kispasas :oops:

jó éjt

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
Szilvik
Utólag is boldog névnapot nektek!

Móni
Nagy-nagy gratula, hogy ekkora babát ilyen ügyesen a világra hoztál! Minden elismerésem!

Akik még 2 in 1 vannak azoknak meg kitartást kívánok, tudom, hogy rém nehéz már ilyenkor.

Történetünk:
Hétfőn 2-re kellett menni nst-re, majd flowra.Nst rendben volt, közben megérkezett dokim is. Átmentünk áramlásos uh-ra, ahol mondták, hogy nem tökéletesek az eredmények,a magzatvíz is kevés, aztán rákérdezett a nő, hogy nem fáj nekem jobb oldalon a hasam? Mondtam, hogy dehogynem. Erre mondta, hogy nyílik belül az előző császár hegje. Akkor kijöttünk és mondta doki, hogy irány a szülőszoba és császár lesz, amint lehet. Nagyon féltem, nem a császártól, inkább, hogy babának nincs-e baja. Közben Ricsi elszaladt a lányokért az oviba, rohant velük haza, ahol anyukám várta őket, majd jött vissza hozzám. Időben érkezett, már folytak az előkészületek. 16. 49-re meg is született Vince, akit azonnal az arcomhoz nyomtak és meg is nyugodott,ott tartották a fejemnél, míg varrogattak.Aztán kint a fülkében rendbetették, akkor ot Apa is kézbe vehette kicsit, majd ahogy kitoltak az örzőbe hozták is Vincét, azóta együtt vagyunk.Rám rakták puccosan, csak egy plédet kapott, melengettem a testemmel, ami mindennél jobb érzés volt.Azonnal nekilátott szopni, persze akkor még semmi nem volt a melleimben, de próbálkozott végig. Aztán szépen lassan beindult a tejcsi is, egyelőre nagyobb gond nincs, bár a súlya most 3 napja áll,de majd gyarapszik az is,ki kell még alakulnia mindennek.Egyelőre akkor szopik, amikor kér, éjszaka alig alszok, akkor akar a legtöbbet enni. :)
Nagyjából ennyi a történetünk röviden. Boldog vagyok, és itthon a kis családdal lenni végre ... elmondhatatlan!

Jó éjszakát mindenkinek, remélem hoz babát az éjszaka!

vick
Kép
Kép
ervick

HI!

RENI: drukk ezerrel!!!! Ha még benézel, burokrepi: nekem Borssal az volt és egyből 2db 3 perces, néhány 2 perces majd a véget nemérő fájás jött. Hiszem, hogy nem maradsz fájás nélkül, ne izgulj :wink: . Puszi Nektek!

Ervick, üdv!!!!!!!!!!!!!! Örülök Nektek, szívből gratulálok!!!

Mangora: köszönöm -ismét- őszinteséged! Anno nagyon nehéz volt nekem is, leírtam az akkori fórumra és a "hú de happy" fórumtársak előadták, hogy náluk aztán minden frankó, mosolyalbum minden, csak pár hónappal később írtak hogy nekik is volt azért bajuk. Igen, így van értelme visszajárni erre a fórumra! Bár most nálam tényleg működik minden, de sírás ám itt is van, hormonjaim azért nem hazudtolták meg önmagukat. Bent a kórházban is mondtam egy első gyerekes anyukának, éppen karikára volt bőgve a szeme: első gyerekkel én is egész nap sírtam, a másodikkal csak éjszaka :wink: . Én momentán azt vettem a fejembe, hogy Borsnak ennyire nem örültem, csak a hülye fájdalmaimmal voltam elfoglalva. ...ez talán Neked pont olyan hülyeségnek tűnik, mint nekem a Tied, hogy császárral való szülés nem is igazi szülés :wink: Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a barátnőimnek szülés után kiadtam, hogy szülni csakis császárral, a franc a vajúdásba, azért van az orvostudomány, hogy segítsen! Mangora, fel a fejjel, kitartás!!!! Néhány tippet leírok, ami eszembe jutott írásod után, "ártani nem használ":

-nem írtad, ill. nem találtam, hogy hány óránként szoptatsz? Bármennyi is legyen az eltelt idő, próbáld ki sűrűbben, azután is nyugodtan lefejheted még ha 2 csepp is jön.
-igyál napi 3 liter bármit (laktoherb, víz)
-aluszékonyság miatt nekem ezt javasolták itt, és bejött: etetéskor levetkőztették a babát, csak egy badi (és persze pelus) volt rajta és szopi közben simogatni, birizgálni kellett a fülét.
-mérni jó!!! éljen a mérleg!
-ha nem érzed, hogy lenne bármi is a melleidben, akkor is van benne, bízz benne!!!!
-védőnő monnnyon le! :wink:

Értem, hogy tápszert megoldásnak tartod, nagyon szurkolok, hogy mielőbb csakis anyatejen legyen a babád, menni fog, kitartás-kitartás!!!! Mostanában csakis ezzel foglalkozz, főzés helyett inkább rendeljetek, semmi nem fontosabb most az anyatej megindításánál. Biztatásul: ugggyanígy kezdtem, 2 csepp lefejve, majd annyi lett, hogy elkezdtem leadni. Hajrá!!!!
Marcibaba cuki!!!!!:D

Kankalin, és elapasztjátok a felesleges tejet? Anyatejleadás???? (1800 Ft/liter volt 2 éve, adómentes, házhoz mennek...visszafejtem a babakocsi árát :lol: )??? (Svájcban sajna nincs ilyesmi, így maradt a régi babakocsi 8) )

Kismamik, holnap elolvaslak Titeket is, mi újság Nálatok :D !

Üdv.: Fr

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Na, egy kicsit kialudtam a rosszkedvemet.

9:00-re kell menni a dokihoz, azt mondta, ma mindenképpen megpróbáljuk az amniot. Nem tudom, hogy akarja, ha egyszer teljesen zárt vagyok. Hol fogja feldugni a csövet???
Lehet, hogy az ettől való félelem is hozzájárult a tegnapi hangulatomhoz, + Feri is tombolt odabent és ez már nem a legkellemesebb, lévén nincs nagyon helye.
Kezdek nyűgössé válni és nem tudom, mit tegyek ellene. Tegnap egész nap dolgoztam, teljen az idő. Ma kipróbálom az egész napos pihenést.
Az tartja bennem a lelket, hogy max szerdán vége lesz ennek az utolsó időszaknak.

Na, most én nyavalyogtam.... :?

Ha megjöttem az orvostól, jelentkezem.
Szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Dorka
Teljesen megértelek, ugyanezt éltem át, ha emlékszel, borzasztó nehéz időszak.De egyszer mindenképp kint leszFeri is!Dokim azt mondta, mikor elkeseredtem, hogy még mindig nem lesz semmi, hogy " repülő sem maradt még fent, baba sem bent." :D Igaza van.

Nálunk is vannak nehézségek,Hangócám dacos lett, sokat hisztizik, nagyon sok szeretet kell neki adni, mert látom rajta, hogy most különösen igényli. Eszter teljesen más, ő valahogy könnyebben veszi az akadályt, eddig legalábbis.

Szép napot nektek és a várandósoknak kitartás!Minden nappal közelebb vagytok a célhoz! :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

sziasztok!

Vick!!

Üdv újra köztünk!!! Képek!!!!!!!!!!!!!!
Akartam is kérdezni, hogy a lányok hogy viselék most Vincét?? Nappal azért gondolom oviba vannak.

Dorka!

Várjuk a híreket rólad, hátha nyiltál már valamennyit és akkor könnyebb lesz az amino.....

Kata!

Nálam is elvágtak, most mindent!!! Éjjel két kissebb görcs és semmi más, most nem is érzem magam terhesnek egéz fitt vagyok :oops:
Viszont Bátor kevesebbet mozog lehet ő már tud v.mit??

Reni!

Drukkolok és kiváncsian várom a híreket!!

T.Szilvi!

Nekem mindig kiságyban aludt Anna éjjel is és nappal is,mivel a légzés figyelő is ott volt!! jó persze voltak kivételek ha épp magamhoz vettem az ágyba vagy ilyesmi.
Altatás oldalt vagy háton, azt hiszem a hason alvást az újszülötteknél nem nagyon ajánlják!!
Vérnyomásodat nézegessed ha tartósan így marad akkor inkább kérdezz rá, de az idő is befolyásolhatja!!

Mangora!

örülök, hogy kezd ébereb lenni Marci.
Fáradtság : biztos most jön ki az izgalom, és azért az éjszakák is. Egy darabig még így lesz, pihenj amennyit csak tudsz!!

Zsuzsi!

Ne legyen már lelkifurdid!!! Miért ne mozdulhatnál ki!!! Örülj neki, hogy ilyen jó babád van, hogy néha ki tudsz menni!!
Éberség normális, ahogy telnek a napok egyre éberebb lesz többet fog nézelődni, kevesebbet aludni!!

Fleur!!

Ablakpucolás.... :lol: tényleg nehéz kicsalogatni ezeket a fiúkat!!

Zsuzsi, Vick!

Ha nem bánjátok nektek írok majd, ha végre lesz v.mi!!

Puszi
Szép napot mindenkinek kismamákak szülést babásoknak babázást!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

hahó,

csak gyorsan beugrottam, hazaküldtek a kórházból. Minden rendben egyedül a vérnyomásom ugrott fel egy kicsit, de lassan azért helyrejön. Ma még mérnem kell, holnap uh-ra visszarendeltek, akkor derül ki az is pontosan mikor kell befeküdnöm.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!!

Ma egész éjjel szinte fent voltam nagyon nyugtalanul aldutam nem tudom mi volt most !! :cry: !

A vérnyomásom szerencsére vissza ment , hála istennek 140 ig ,sőt még fölé sem ment! :wink: m tuttira ez az idő tett be neki!

Ja és ma már fájdogál a hasam is, és mintha nekem is jött volna valami nyákdugós cucc, sárga kocsonyás , zselés valami de csak egyszer mikor 00 voltam azóta semmi . de nem sok , :oops: :( !
Majd holnap megyek korházba ctgre mondom a dokinak kiváncsi leszek mit fog mondani! hu lehet h holnap már bent is tart és mondja h szülünk te jó ég már be is paráztam!!! :roll: Először én is azt hittem h folyás de ilyen zselés cucc volt!

Mátém nekem is két napja eléggé le van lassulva , inkább este mocorog napközbe meg szinte semmi!!

Enikő én is a kiságyba fogom őt altatni, meg nem hason csak tegnap annyi mindent mondtak h követni nem tudtam !!! Hason nekem is furi ... nyomja a pociját is!! Nekünk is a kiságyba van a légzésfigyelő!

Na megyek lepihizek egy kicsit !

Majd este még jövök !

puszi

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Enikő
Várom a híreket és azonnal jelzem a többieknek!

Szilvi
Jó,hogy lement a véryomásod.

vick
Kép
Kép
ervick

Kép
Vince

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

ma még nem jelentkeztem, semmi nem történt, tegnap óta tök nyugi van...
Nagyon jól aludtam az éjjel, semmi görcs.
Ma kijött még egy jó adag nyákos cucc, ez már mennyiség a javából, asszem...
Márk 2 napja szintén tök lusta, este feléled, napközben szinte semmi.
Hát, ma nem szülünk, ez nap akkor Reniéké :D

Edinával beszéltem, megnyugtatott, hogy jól vannak, csak ideje nem volt írni, nem kellett újra műteni, szerdáig még be kell járogtania a kórházba a sebe miatt.Gréti szépen gyarapodik, tejcije van bőven.

Enikő, kezd az az érzésem lenni, hogy a kissrácaink már most kis rosszcsontok, be-beijesztenk minket, aztán semmi :oops:
De ez a minden nap rákélszülök dolog már kicsit aggaszt...

Dorka, hát, nem panaszkodok, ti HuSzilvivel bőven előrébb jártok mint én, ti lennétek a sorosok tudom.
Remélem hét elején megszületik Feri.
Csak tudod, megintcsak ezzel a másfél évvel tudok érvelni, mióta várom a bébikét...

HuSzilvi, várjuka híreket!

Vick, gyönyönyörű kisfiú Vince!És ahogy látom, barna haj :D
Hangi remélhetőleg lehiggad, de jó hogy legalább Eszterke nyugisan viseli a dolgokat!

Friday, tök örülök, hogy te is ilyen őszintén írsz a nem csupa pozitív dolgokról és teljesen igazad van, minek köntörfalazni, senki se problémamentes eset és főleg ezért jó, ha itt őszintén megvitatjuk ezeket a dolgokat és így segítünk igazán egymásnak.
Lelkiismeretfurdallásod neked se legyen, Borsnak ugyanolyan jó anyukája voltál anno, mint most Grétinek, csak most még jobb anya lettél, sokat tapasztaltál és az érzelmeid is elmélyültek, ezért éled meg a második babót másképp, tuti.

ToldiSzilvi, hát mi finishelők, tartsunk már össze drága....
Az a nyákdugód, tutira, és még jönni fog és tágulsz te is akkor.Kíváncsi vagyok, doki mit mond, de ne aggódj, benn nem fog fogni egyből.
Én is pénteken mondtam szülésznőnek, hogy nem hoztuk a táskákat, hú most mi lesz, aztán megnyugtatott, hogy nem megy az olyan könnyen.
És lám még egyben vagyok, tényleg.

Remélem Bíborka már úton van....
Várjuk a híreket, Zsuzsi!
Szerintem én is neked fogok írni...

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Csak gyorsan benéztem, Reniről még nincs hír :-( Már kezdek aggódni.

Persze, írjatok nekem nyugodtan, mi már biztosan itthon vagyunk és meg tudom osztani a többiekkel a nagy eseményeket.

Remélem, már nem kell sokat várni, hogy újabb babánk szülessen.

Ma feljött Apukám is meglátogatni minket, teljesen el volt varázsolva, csak a kórházban látta Zsófit az ablakon keresztül.

Vick, Vince egy tünemény. Gratulálok. Mesélj majd, hogy alakulnak a dolgok a lányokkal.

Kata, jó sok meztelen csiga van akkor... :wink: Reméljük, nem két hetet kell várnod Márkra, mint Enikőnek vagy Vicknek, ha jól emlékszem.

Megint nehéz éjszakánk volt, már én is elsírtam magam, mert hajnali 4-kor még egy szemet sem aludtam. Aztán persze délelőtt amiatt bőgtem, hogy biztosan Zsófi is megérezte, hogy kicsit már türelmetlen voltam, amikor két óra alatt négyszer tettem mellre és egy szívás után mindig elaludt.

Friday, jó hogy leírtad a tapasztalataidat. Örülök, ha ezeket is bevalljuk és nem úgy állítjuk be, hogy fenékig tejfel az élet...
Megvan még az anyatej-leadás, ugyanúgy 1800 Ft/l. Még kivárunk 10 napot, azt mondta a védőnő, mert szerinte be fog állni, hogy annyi tejem lesz, amennyire Zsófinak szüksége lesz. Ez az egész a kereslet-kínálat elve alapján működik, ha nekem mégis sok tejem lesz, akkor leadom majd, ha már úgyis fejni kell, tudjak segíteni másoknak.

Zsófi nekem nem alszik háton, mindig kifelé fordulva alszik az oldalán. A védőnő tanácsára a fejét naponta megfordítjuk a kiságyban (vagyis fordítva fektetjük le), hogy nehogy eldeformálódjon a kis feje.

Egyben lévőknek kitartást, a többieknek jó babázást.

Jövök, ha lesz hírem Reniről.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Írtam egy hosszú levelt és elszállt az egész :(
Úgyhogy csak röviden!

Vick, üdv újra itt! Kitartás a lányokhoz, babusgasd őket is, amennyit csak tudod!
Vince nagyon édes baba! Hasonlít kicsit Marcira. Párom először össze is keverte vele :)

Friday köszi a tippeket, nagyjából ezt teszem én is. Ja és mostanában hogy Marci már ébred magától, persze megy az igény szerinti szopizás. De csak a cicin nem merem tartani, mert a mérleg majdnem mindig 0 gyarapodást mutat és tömi a kis kezét a szájába, hogy ő még éhes... :(

Kata, jó hogy hoztál Edináról is híreket!
Ne keseredj, neked sem kell már sokáig kitartanod!!!

TSzilvi, a fektetésre tényleg mindenki mást mond. Marci leginkább hason szeret feküdni, én is így vagyok a legnyugodtabb, mert így nem tud bukni, ki tud jönni belőle :) Amúgy a fejét már most átfordítja hason fekvésben. És oldalt szoktam még letenni, háton nem szeretem...
Hajrá nyákdugó! Várjuk a holnapi híreket. Azért szerintem sem fognak bent tartani!

HuSzilvi, tőled is várjuk holnap a híreket!

Enikő, Reni????? Vajon mi lehet velük?

Zsuzsi, ma nekünk is rossz éjszakánk volt... Biztos valami olyan front van, ami a babákra hat :)

Bocsi, hogy rövidre sikerült, de ennyit bírtam másodjára...

Kitartás!!!

Mangora

Kép
mangora

Mangora!

Itt vagyok még:(
Hát sajnos a babák is megérezhetik a frontot :?
Azért ne légy mérlegfüggő!!
Csak azért mondom mert én is az voltam......és nagyon kikészített, folyton az evésen stresszeltem. Persze nem azt mondom, hogy ne mérd de szerintem nem kell minden evés után mázsálni!!
Persze most ezt mondom:) aztán lehet megint ezt fogom csinálni megint
:oops:

Vick!

Köszi a képet! Nagyon aranyos.
A csajok babusgatják??

Zsuzsi!

Tényleg ezt el is felejtettem, hogy mindig más oldalra kell forditani a kis fejüket. Jó hogy írtad!!
Nyugi a tejcsid be fog állni de azért nem megy egyik napról a másikra!!

Babázók!!
Légzésfigyelővel kapcsolatban: sikerült jól beállítanotok?
Én már ettől is tartok, mert Annával az elején nem volt jól be állítani és folyton sipolt, nem volt egy perc nyugtom se, folyton a gyereket piszkáltam, hogy lélegzik e???

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Helyzet változatlan, a doki le is tett az amnio-ról. Majd holnap meglátjuk. Szerdán mindenképpen indít.
Ma egész nap pihentem, de így sem történt semmi. Kezdem irigyelni a meztelen csigákat... :lol:

Vick: Vince nagyon aranyos.

Szilvi, teljesen természetes, hogy már nagyon várod a kicsit, több okod van nyavalyogni, mint nekem. Kitartás! :D

Holnapra mindenkinek drukkolok a vizsgálatokra.

Reniről nincs semmi hír... :(

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Reniékről semmi hír....
Már várom nagyon!

Zsuzsi, tuti a front tesz be a babáknak is, pont mint a terheseknek.
Jó hogy ennyi tejed van, de tutira beáll majd normál mennyiségre.
Móniék mikor jönnek haza?

Mangora, aranyos vagy és jó hogy tudsz minden nap jönni.
Tök megnyugszom, mikor titeket olvaslak, nagyon sok parám van, ti meg már kitapasztaljátok nekünk később szülőknek a dolgokat és tök jó, hogy leírjátok.
Remélem Marci baba szépen fejlődésnek indul.

Dorka, sajnálom, hogy nem nyíltál, de szerdáig már nincs sok idő tényleg... :oops:
Azt kell mondjam "nyitva" lenni ls várni a vajon mikorra se jobb.

HuSzilvit talán bennfogták?

Ma egész nap keményedek megint, remélem tágulunk :oops:

pusz,,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

A helyzet változatlan, nem jött azóta semmi zselés csiga, ja és a folyásom meg elmúlt nem jött reggel óta semmi! :oops: :roll: !

Fájás meg sehol hmm érdekes dolgok ezek!!

Sztem se tart bent a doki de azért a szülőszobai csomagot beteszem a kocsiba a nagyot meg majd hozzák utánunk! :wink: !
Nagyon be van ma lassulva a kicsikém!

MÁr várom a holnapot nagyon mit fog mondani a doki, bármi esemény van akkor én Mangorának v Katának írok feltéve ha nem együttt szülünk! :lol: :lol: :lol: 8) !

Reniről semmi hír???

Mangora írok neked smst ha bármi van oké??
Örülök h kezd jól alakulni Marcival a dolgok!! Szorítok neked !

Vick, édes nagyon Vince, szép kis formás baba! LÁnyok gondolom körül rajongják és nagy segítség lesz neked a két lány ! Nekem is kerilányom meg a növére már alig várják h megszülesen Máté már mondták h segítenek nekem mindenbe!! Koll nőm kislánya két éves most született egy hónapja a kisöccse és mondja h tök sokat segít neki tök jó dolog ez !! :wink:

Zsuzsi örülök h egész jól alakulnak a dolgok Zsófival.. ez a tej leadós dolog a bnőm ő most szült és leadja a tejet, igen valóban 1800 ft/l kap érte! Tegnap voltunk náluk babalátogatóba rengeteg van neki hu nem semmi! 8) Ha nem lenne tejem de ilyen nem fordulhat elő mert pozitivan gondolkodom vagyis probálok akkor mondta h ad nekünk! :D

Dorka , Szilvi kitartás most már tényleg nincs sok nektek hátra!

Fleur????????
vajon mi lehet vele??

Na holnap várom a híreket, Kitartás mindenkinek!

Puszi
Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Végre megjött az sms Renitől:

"15.58-kor megszületett Bíborka, 3380 g, 52 cm. Gyönyörű, egészséges baba. Üdvözöl mindenkit :-)"

Reni, gratulálunk Bíborkához, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk Nektek!

Most nem tudok többet írni, megkezdődött az esti "műszak".

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Reni: Gratulálunk, jó egészséget nektek!!!

Szép álmokat mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Reni
Szívből gratulálok nektek!! Várunk vissza.

Zsuzsi
:( a nyugtalan éjszakát.

A holnapi nap a kiírt dátum :? és
mint az látható/olvasható még mindig egyben. Most már szinte minden este görcsölök, de semmi. Eddig nagyon nem is tágultam tőle, hát remélem most legalább elsimul az a méhszáj tőle.
Így minden este borozgatok...Dani biztos csak a borra áhítozik :) :wink:

Szülésznő és doki kedden...

KépKép
KépKép
fleur

Reni, szívből gratulálunk Nektek Bíborkához!Jó egészséget és sok tejcit!

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, kitartást tudok csak kívánni....

Jó éjt mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Reni!!

Nagyon sok szeretettel gratulálunk Bíborkához!!

Fleur!!

Kitartás!!! Már biztos csak pár nap!!!!

Mi is voltunk reggel nst-n vettek vért is szülésznő szerint lejjebb ment a pocim. Mondjuk most már én is érzem mert a fejével nagyon lent nyomkod!!
Dokim a héten szabin, így sokkal nem leszek okosabb, pénteken kell megint menni, az ugye az már a terminus. Én azért remélem ha addig nem lesz semmi hétfőn segít egy kicsit!!!
Ja és itt nem csinálnak aminót :shock: csak mikroszkóppal nézik meg...

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Jó reggelt,

mi is egyben vagyunk, semmi változás....
Folyamatosan keményedek, de semmi görcs.
Holnap este ctg és vizsgálat, remélem vmivel okosabb leszek.

Várom a híreket Szilvik, Fleur, Dorka!

puszi mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Reni
Isten hozta Bíborkát! Jó egészséget, gyors felépülést kívánok!

Fleur, Enikő, Kata
Minden nappal közelebb, erre gondoljatok!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Helyzet változatlan, teljesen zárt vagyok... :(

Az este és éjjel babóca szó szerint tombolt, olyan fáradtnak érzem magam, hogy csuda.

Mindenkinek kitartás, aki még egyben van!!! :D

Szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Egész nap őrülten keményedik a hasam és már levegőt is alig kapok, fújtatok...

Hol vagytok csajok???

Mindenki szül vagy babázik???

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Reni! Gratulálok Bíborkához! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?