A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Beszti,
az orvosira.
jamina

Sziasztok!

Nyuszilány: én Hartmann dokit csak dícsérni hallottam, de semmi konkrétumot. Én egy előadását hallottam a szülők iskolájában, ott jó fej volt.

Jamina: sok újság van amiben hirdetnek albérletet, pl. Bazár, Tempo, Dunántúli Napló, de az egyetemen ill. a koleszokban is szokott kifüggesztve lenni hirdetés.

Tünde: a szülés.lap.hu-n biztos találsz infot Geréb Ágnesről ill. a tanfolyamról.

Többiek hogy vagytok?
Mi jól, én még köhögök időnként, Martin meg újra náthás, és most köhög is.Kép

Dandy
dandy

Dandy,
jó-jó, biztos voltam benne, hogy a helyi újságokban vannak albérlet-hirdetések, de mi 300 km-re lakunk onnanKép Egy egész napos program lesz az oda-visszautazás, ezért lenne jó konkrét helyekre-címekre menni...
jamina

sziasztok

nem történt nálunk semmi csak azért jelentkezem hogy vagyok még
remélem mindenki jól van a betegek is meg gyogyultak,hát nem is tudok más irni.

sziasztok

gabi32
gabi32

Sziasztok!

A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Tünde, én is a Klinikán szültem, így sajnos nem tudok ebben segíteni. Gratulálok a pocaklakóhoz, és jó egészséget kívánok! Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Beszti:
A "bátorságom" remélem, hogy megmarad, eddig semmi baj nem volt és a párom is mellettem áll, együtt olvastunk az otthonszülésről és neki is nagyon tetszik a gondolat, bár azt azért belátta, hogy szülni azért mégiscsak nekem kell... Ettől függetlenül, ha a szülés előtt bármiért is mégis úgy gondolom, hogy nagyobb biztonságban érzem magam a kórházban, akkor ott fogok szülni.

Dandy:
A cím tényleg jó, köszi.

Esztus:
Köszönöm és remélem hogy az egészség megmarad.

Már szívesen járnék tornára, de a nyáron minden torna szünetel és a kismamajóga is nagyon jól hangzik. Esetleg hallott valamelyikőtök a városban ilyen lehetőségről?
tünde78

Sziasztok!

En is csak gyors bejelentkezem. Vagy jovo7en vagy utana koltozunk, igy lassan nekiallunk pakolni...nem nagyon leszek netkozelben, de azert koltozes elott meg mindenkepp benezek!

Dandy
Gyogyuljatok meg hamar!!

Esztus
Asszem te ajanlottad a homeopatiat az asztmara.Most epp elmult, ha legkozelebb kijon akkor elviszem Jazit egy szakorvoshoz (talan mar Pesten) es ha biztosra megallapitotta,hogy asztma, akkor allok majd neki korbenezni homeos cuccok kozott. Kép

Lanyok
Legyen mar jo ido! Itthon szenvedtunk a heten....
Szep napot mindenkinek!
Norka
norkini

Szia Norka

Találtatok albérletet?
Hát nem kis fába vágtátok a fejszéteket.!
De tuti jó lesz , mi 6 évig laktunk Bpesten.
Én nagyon szerettem fent lakni,de amikor 8 hónapos volt a nagylányom leköltöztünk ide
Pécsre.

Szilvi
Kuschel

Sziasztok Lányok!
Érdeklődnék, hogy a klinikáról ismeritek e Werling doktort? Mik a tapasztalatok?
Előre is köszi!
iii_

Szia!

Werling doktort sajnos nem ismerem, én Csermelynél szültem. Általában jó dokik vannak a Klinikán.

Esztus
Esztus

Szia Esztus!
A Klinikával mennyire voltál megelégedve? Milyen a felszereltsége, milyenek a körülmények, hányan voltatok egy szobában, van e külön fürdőszoba vagy folyosónként egy? Kedvesek a nővérkék?
Milyen a szülőszoba, hány ágyas? Van külön vajúdó helyiség?
Köszi!
I.
iii_

Szia Iii!

A szülőszoba olyan, mint 30 évvel ezelőtt, viszont a műszerek viszonylag korszerűek. 4 szülőágy van benne, annak idején még én is azon születtem. Kép Hagyományos módon lehet szülni, sajnos nincs lehetőség vízben vajúdásra, szülőszéken történő szülésre és hasonló újdonságokra, viszont számomra nagyon fontos volt a megfelelő szakértelem, az orvosok szakmai tapasztalata. Itt a Klinikán már sok magzatot mentettek meg, az országban csak Pécsett van pl lehetőség magzatvíz "visszatöltésre", vagyis pótlásra. Szóval mindent megtesznek a magzatokért és édesanyákért, sajnos a környezet még régimódi, de szerintem többet ér a szakértelem. Viszont az új szárny, ahol a gyermekágyas rész is van barátságos, a babák nappal az anyukákkal lehetnek, és lehet próbálkozni a szopival. Én feküdtem a pathológián is, szerintem az barátságosabb és tisztább is volt, mint a gyermekágy. A nővérek is sokkal kedvesebbek és közvetlenebbek, mindenkit ismernek név szerint, nem úgy, mint a gyermekágyon, ahol "anyukának" szólítanak bennünket. Miután megszületett Dorottya, és mehettünk haza, valamint későbbi kontrolloknál is visszamentem a pathológiára a babával, nagyon örültek nekünk. Kép
Ne aggódj, azért a gyermekágyon is vannak aranyos nővérek, azt a néhány napot át kell valahogy vészelni, otthon pedig már minden sokkal jobb.
Én egy 3 ágyas szobában voltam, a folyosó végén, de vannak 6 ágyas szobák is. Ott is töltöttem egy éjszakát még babával a hasamban, amikor be kellett feküdnöm, és a pathológián nem volt hely. Ezt nagyon rosszul viseltem, szinte nem aludtam semmit. A 6 ágyas szobák a csecsemőszoba mellett vannak, akkor a babák szinte egész éjjel sírtak, és amúgy is lelkileg ki voltam, hogy mit keresek én itt.... A pathológián viszont megnyugodtam.
Fürdő folyosóként egy van, 3 zuhanyzóval és az előtérben mosdókkal. WC is egy van (3 WC-vel), sajnos a tisztasága kifogásolható. (A pathológián ott is nagyobb a tisztaság.) Én sokszor a zuhanyzónál lévő WC-re jártam, az jobban nézett ki.
Ja, a szobában is van egy mosdó.
Röviden ennyi, ha még eszembe jut valami lényeges, megírom, és bátran kérdezz, szívesen válaszolok! Kép
Mikorra várod a babát? Jó egészséget kívánok Nektek! Kép

Szia!

Esztus
Esztus

Szia Esztus!
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Mi várnánk a babát minél előbb, de eddig még nem volt kedve jönni. Egy éve próbálkozunk és most kezdek majd kivizsgálásokra járni. A férjemmel minden OK. Augusztusban megyek hormonvizsgálatra. Az orvosom szerint még rögtön ebben a hónapban kellene végezni egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatot és laparoszkópiás feltárást. Én ezt kicsit gyorsnak találom, Neked mi a véleményed? Nálatok hamar jött a baba?
Szép, napsütéses napot!
Ildi
iii_

Szia Ildi!

Én is a Klinikán szültem a Gőcze dokinál. Mi is 5 évet vártunk Ákosra. Hidd el hosszú procedúrán mentünk keresztül, még lombikom is volt (aztán Áki úgy gondolta, hogy mégiscsak jó lesz nálunk és ternésztes úton fogant meg). Szóval nekem 3 laporoszkópom volt és rögtön az első évben az első. Jobb minnél elöbb ha kiderül mi a baj, és nálam ez csak a laporoszkóppal tudták kimutatni.. Úgyhogy fel a fejjel és hajrá! Nem lesz semmi baj!

Ki a dokid? Ha van kérdésed írj, megpróbálok válaszolni, de ez nálam idő függvénye.

beszti
beszti71

Újra Én:

Esztus:
Ha megírod az emil címed akkor küldök a homeoról infót, ugyanis most jutott eszembe, hogy téged érdekelt. Bocsi!!!

Beszti

bodai@freemail.hu
beszti71

Szia Beszti,
köszi a bíztatást. Werling doktorhoz járok magánrendelésre, azt hiszem csak privátban rendel és a Klinikán lehet nála szülni.
Eddig meg voltam vele elégedve, csak ez a gyors "hasfelmetszés" lepett meg. 1 éven belül még OK, de rögtön a kivizsgálás első hónapjában, nekem kicsit gyorsnak tűnik. Jobban szeretem a kíméletesebb módszereket. Nálad volt valami előzménye a hosszú procedúrának, mennyi idő után fordultál orvoshoz? Nekem rendszeres a menzim, általában nem szokott fájni a hasam. Mióta élesben próbálkozunk, néhányszor elhúzodott a ciklus 40, sőt 44 naposra is, ezért valamilyen hormon problémát sejtek, de ez nemsokára kiderül. Írnál néhány infót a laparoszkópiás vizsgálatról? Mégis mire számíthatok? Ha gondolod, elküldöm az e-mail címemet és oda is küldheted!
Előre is köszi:
Ildi
iii_

Szia Ildi!

Ne haragudj, azt hittem, már babát vársz. Kép Szorítok Nektek, remélem hamarosan Te is édesanya leszel!
Nekünk hála Istennek nem voltak ilyen jellegű problémáink, Dorottya hamar jött, természetes úton született farosan.
Amíg a pathológián feküdtem, hallottam egy-két orvos nevét, aki foglalkozik lombikkal, az egyik 39 éves szobatársam Dr. Mánfaihoz járt, ő segítette hozzá a babákhoz, és elégedett volt vele. A másik szobatársam dokijának a nevében nem vagyok biztos, talán Wilheim? Egyébként ő is elégedett volt vele.

Esztus
Esztus

Szia Esztus,
köszi a drukkot! Kép
Aranyos a Babó, és jó a honlapotok!
Ildi
iii_

Sziasztok!

A fiam alszik..... úgyhogy tehát:
Ildi
A laporoszkóp nem nagy műtét, engem másnap már hazaengedtek. Egy kicsit nagy lesz a hasad (gázzal felfújják) és 3 pici (5mm) vágás lesz rajta. Abszolút nem fájdalmas. Mondjuk az első megviselt, rosszúl ébredtem az altatásból, de atöbbinél kutya bajom sem volt. Nekem azután javasolta a doki a lap.-ot miután kiderült, hogy a hormonjaim rendben vannak. Aztán a műtét kimutatta, hogy endometriosisom volt. gyógyszer hegyek, majd várakozás, majd újabb műtét és akkor leégették a maradék gócokat. Aztán újabb várakozás gyógyszerekkel kombinálva és 4 év után javasolták a lombikot.
Kíváncsi vagyok mit monnd az orvosod. Mikor bentfeküdtem, akkor megvizsgált egyszer és aranyosnak tűnt. Tényleg csak szűlni lehet nála, nem dolgozik ott. Ha érdekel még valami, nyugodtan kérdezz.....

Esztus
Te miért feküdtél a paton? Meddig? Nekem 4 hétig kellett a diabos szobában.

Dandy
Jól eltüntél! Meggyógyultatok?

Norka
Remélem azért hű maradsz egy kicsit a pécsi topikhoz!

Sziasztok
beszti
beszti71

Köszi Beszti Kép
1-2 héten belül megyek a dokihoz, majd beszámolok róla, hogy mit mondott.
Szia:
Ildi
iii_

Sziasztok!

Szilvi
Igen alberletet szerencsere mar a legelejen talaltunk Kép

Beszti
Persze,hogy jovok meg! Azert szivben pecsi maradok am. Sot ha energiambol fussa a szeptemberi borzere is szeretnek lejonni...

Dandy
Remelem nyaraltok, azert van olyan csond! Kép

Mi szerdan koltozunk. Lassan elkezdjuk a pakolast.Nem lesz egy leanyalom, de mar nagyon varjuk. Kép

Jo ejt!
Norka
norkini

Sziasztok!

Ildi, köszi! Kép

Eszti
A 36. héten kellett befeküdnöm, mert az uh-on kisebbnek látták Babócit az átlagosnál, és a lepény is kezdett öregedni. Kaptam egy tapaszt a pocakomra, amely serkentette a lepényi keringést, naponta felváltva jártam NST-re és POSE-re, volt flowmetria is. Hála Istennek mindig jók voltak az eredmények, az áramlás is. Dorka megvárta a 39. hetet, utána bújt elő, és nem is volt olyan kicsi, az orvos fél kilóval kisebbre számított. 2870 grammal született!
A patológián "szem előtt" voltam, bármi gond esetén megindították volna a szülést.

Norka, jó pakolást, és várunk! Kép

Sziasztok!

Esztus
Esztus

Hát igen!Jo hely az a terhespathologia!
Én 4 honapot laktam ott,már ugy gondoltam,hogy akkor be is jelentkezhetek.
Én nagyon sok dokit megismertem ez idő alatt,és csak egyről volt rossz véleményem/amit müvelt az egyik csajjal/de a fent említett orvosokrol csak jot tudok mondani.
Nekem császár után a Werling szedte a kapcsokat/10db/és a varratokat/10db/,és csak jot tudok rola mondani,attol függetlenül,hogy majdnem belehaltam annyira fájt.Utánna mindig jött és kérdezte,hogy mi van,tuléltem?
Mivel a babák még bent maradtak a korházba,igy sokat jártam be és mindig megállítottak a folyoson a dokik,hogy mi ujság van!
Hát ennyi!Most már vagyok,csak 1 hétig nem volt netem!

Üdv mindenkinek!
Bea

Kép
beatrix2

Üdv mindenkinek!
Képek a :
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=19308page=28image=66349
Vagy a hármasikreim cím alatt,de addig is:Kép

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Bea, megnéztem a képeket, olyan édesek! KépKépKép
Hárman háromfelé szaladnak? Kép

Nem tud valaki smily segédletet itt a babaneten? Hogyan lehet az alap smily-kon kívül egyebeket elhelyezni? Sajna én csak ezeket ismerem: Kép Kép

Esztus
Esztus

Kihalt a topik?KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép
beatrix2

Szia Beszti Kép,
tegnap voltam a dokinál vérvételen. Mondtam, hogy még nem szeretnék laparra menni, inkább várjuk meg a hormonvizsg. eredményét, azt mondta jó. Nem győzködött, nem erőltette, ennyi. Bejelentkeztem hozzá UH-ra, mivel eddig még nem voltam. A fejleményekről majd beszámolok.

Szia Bea Kép,
aranyosak a kiscsajok! Sok energiát hozzájuk!

Sziasztok:
Ildi
iii_

Sziasztok!
Még csak most vettem észre hogy van már egy pécsi topik,én meg nyitottam eggyet.Na mindeggy,ti mind pécsiek vagytok?Látom van egy régi ismerősöm,Szia DANDY,látom rég volt itt.Na majd még jövök erre,sziasztok.

Beatrix:tündériekn a gyerkőcök Kép
Cerka

cerka

Sziasztok!

Szép vasárnapot kívánok mindenkinek!
Hogy vagytok?
Dorottya ha felébred, fogja magát és lemászik az ágyról, jön ki hozzánk. Meglepett minket. Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok!

Cerka udv. itt! Kép

Esztus
Nagyon edi lehet Dorka ahogy kimaszik Kép

Kriszi
Bocs,hogy nem irtam vissza, de potolom majd!!!! Kép

Koltozes: Szerdan volt a nagy nap. Kedden mar nem lehetett elferni nalunk a dobozoktol. Jazi szegeny nem ertette,hogy hova tunnek a cuccaink es miert nem megyunk annyit lofralni mint szoktunk Kép Kép Aztan szerda 7kor pakolas teherautora,mi csak utban voltunk igy leleptunk a jatszora.11utan indultunk Pestre, itt meg kipakolas.Nagyon furi,hogy nem tudom mi hol van (bolt, jatszo)De a lakas nagyon szupiiii es a kertben van egy kintas-homokozos jatszo, Jazi nagyon elvezi Kép
Na roviden ennyi! Meg jovok!
Jo 7veget mindenkinek!
Norka
norkini

Sziasztok!
Üdv mindenkinek. Most kaptam az infót, hogy létezik ez a topic.
Van köztetek valaki, aki őszre várja a csemetéjét?
Esetleg, valaki aki már szült a Megyeiben?
Veverica
veverica

Sziasztok!

Köszönjük a hiányolást! Valóban nyaralni voltunk. Tegnap késő este értünk haza a Balcsiról.
Nagyon élveztük. Majd rakok fel képeket is.

Norka: látom meg volt a költözés. Sok sikert a munkahely kereséshez is.

Cerka, Veverica: üdv itt.

Dandy
dandy

Beszti!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Ákosnak!

Dandy, Dorina, Martin
dandy

Beatrix: Boldog szülinapot kívánunk a lányoknak!

Én a Babacenterben vettem pórázt/kantárt/biztonsági övet Martinnak, mert az etetőszékében nincs kantár.

Dandy
dandy

Köszi a szülinapi jókívánságot!
Képek a:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1930

Üdv mindenkinek,Norkin jó pakolást!

Kép
beatrix2

Sziasztok!

A szülinaposoknak sok boldog szülinapot kívánok! Kép

Veverica, örülök, hogy ránk találtál, jó babavárást! Kép

Ma voltunk az arborétumban, Dorka felpróbálta a nagynénje napszemüvegét.

Kép

Esztus
Esztus

Sziasztok

Egyébként mindenki jól van, a babócák is?

Esztus

Nagyon édi a kiscsaj.
Egyébként mindenki jól van, a babócák is?

Beatrix2

Ti Kertvárosba laktok? Bocsi ,de nem olvastam végig a topikot.
Csak mert mintha múlt héten a Varsány u- i posta alatt a szökőkútnál láttam volna a lánykáidat.
Hát ha ők voltak/gondolom/... hát valami tűneményes kis társaság.
Gratula..
Kuschel

Sziasztok!
Veverica!
Én még a régi megyeiben szültem,de a sogrnőm már az újban,és meg volt elégedve.Te is ott szeretnél szülni?Ki a dokid?

Szia Dandy!
Régen beszéltünk,hogy vagytok?

Cerka
Cerka

cerka

Esztus! Nagyon édi a kiscsaj Kép
Cerka

cerka

Kuschel!

Igen,mi ott lakunk az Anikoban,valoszinü,hogy a nagylányomék vitték le őket egy kicsit!
Bea

Kép
beatrix2

Szisaztok!
Üdv az újaknak( nem mintha én régi felhasználó lennék)
Veverica!
Én a régi megyeiben szültem, a költözés előtt voltam a patológián kb 2 hónapot élmány volt a javából. A dokim nagyon tuti volt, és a szomszédom is akiről kb. 1 éve nem tudok semmit úgyhogy fel is hívom a Verust.Ja és a változatosság kesdvéért az én sógornőm is az újban szült.Cerka lehet hogy nekünk ismerni kellene egymást? ( költői)
Beatrix!
Hány évesek a csajok, mert én a Littkében laktam és lehet, hogy láttam őket igaz még nagyon picurik voltak akkor.Ja írtam az ikres topikban hogy kikérdezem kantás ügyben a szomszédnénit, de olyen viharosra sikeredett a távozásunk hogy elfelejtettem.
Esztus!
vagány a szemüveg, de jobb a mosoly!!!!

A szülinaposoknak sok puszi meg gratula!!!!!!!!!!
volt babazsúr meg minden?
Harangozó

Dandy!
Rajzold már vagy fényképezd le légyszi a kantárt és a porázt!

Harangozo!
Tegnap voltak 2 évesek a csajok!A littkéig sosem mentünk el,max a krisztina-Dianna tér magasságáig!

Bea

Kép
beatrix2

Harangozó!
Én még2001-ben szültem a régi megyeiben,elötte 98-ban,és 97-ben.De lehetséges hogy láttuk már egymást,mint anyogy
Beatrixel is,mert szinte naponta járok az anikó fele Kép.
Cerka

cerka

Sziasztok!
Örülök, hogy rátok találtam, és szívesen csatlakoznék hozzátok, ha megengeditek.
Mi most vagyunk a 21. héten.(lehet hogy szilveszteri-újévi babám lesz?)
nivi

Szia Nivi!

Örülök Neked, gyere amikor csak tudsz! Kép
Gratulálok a babához, jó egészséget kívánok nektek!
Hol laktok? Mi Pécsszabolcson.

Esztus
Esztus

Beatrix!
Az lehet hogy ti nem jártatok a Littke felé de én sétáltam a manóimmal arra felétek most már biztos, hogy őket láttam. Az enyémek novemberben leszenek 3 évesek.
Cerka!
2001. november.
Harangozó

Szióka mindenkinek!
Köszönöm a jó híreket a megyeiről. Ott fogok szülni október legvégén. A Borsay a dokim. Szült már valaki nála?
Üdv
veverica

Sziasztok!

Beatrix!
Most olvasom, hogy egy napon születtek a gyerkőceink! 1 év különbséggel. Kép Kép

Sziasztok Újak!
Gyertek gyakrabban és számoljatok be az újdonságokról, mert néha nagyon pang ez a topik.

Dandy
Haladsz a mosással? Olyan jó nektek, hogy eltudtatok menni nyralni Kép. Irigy, irigy. Nekünk idén nem jött össze, de majd jövőre Camping Olaszba! Már bevált nekünk, remélem az Úrfinak is befog!
Martin szopizik még? Kajcsival hogyan álltok?
Voltunk 1 éves státuszon: 8920 és 74 cm. Nem nagy, de jókedvű kiegyensúlyozott "nagyfiú" és még hurkái is vannak. Rájöttem - ez nem hízlalási verseny!

Ma úgy elaludt az autóban Ákos 1/2 12-kor, hogy észre sem vette, hogy hazaértünk és most ebéd nélkül alszik lassan 1 1/2 órája Kép.

Na megyek. Pá

Eszti
beszti71

Veverica! én nem nála szültem , de sok mindent láttam a 2 hónap alatt, legyél vele határozott mert egy kicsit link, de nem a legrosszabb választás.
Harangozó

Sziasztok!

Beszti: mosás készKép Vasalás még halmokbanKép
Martinnak 2 hete voltak hasonló méretei, mint Ákosnak, gondolom mostanra nem túl sokat változott. Igen, Martin még szopizik, sőtKép) De mellette mindent megeszik már. Ma Martin is bealudt délben a kocsiban, de. ügyeket intéztünk. Szeptembertől ismét suliba fogok járniKép Most újra alszik Martin, azért tudok írni. Csütörtökön újra megyünk Balcsira hétvégére, ha nem lesznek nagyon betegek a csemeték, mindketten ismét náthásakKép

Beatrix: lefényképezem valamikor a kantárt, de még nem jutottam odáig.Kép

Veverica: én mindkettőt a Borsaynál szültem. Nem volt 100%-os élmény, de nekem megfelelt. Egy kis határozottság tényleg nem árt hozzá.

Nivi: üdv a csapatban, és gratula a picihez!

Dandy
dandy

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?